Biscuit gold

Jag fick en kommentar om att jag skulle presentera min nya ponny lite mer, egentligen vet jag inte så jättemycket om honom. Och allt jag har är två suddiga bilder och en film haha..
 
Han heter alltså Biscuit gold, är född 2005 (8 år), skimmel. På Irland kallar dom honom för Cracker, men jag måste komma på något bättre. Kex känns jättekonstigt, så det blir nog Golden eller nått. Han är tydligen jättesnäll på marken och helt okomplicerad i hanteringen. Det är jätteviktigt för att det ska fungera med stallet vi står i.
 
I ridningen säger dom att han är, positiv, pigg med lite nerv men ändå lyhörd, har jättefint steg och är väldigt modig. Han vill alltid ta sin ryttare felfritt över hindren. På Irland hoppar man inte studs och rider inte markarbete som vi gör i Sverige. Därför är han ganska svag i galoppen och måste stärkas lite, så det finns helt klart lite att jobba på. Men han är tydligen ganska välriden på marken. 
 
Såhär står det om honom på stallets hemsida- This pony is a stunner in every way. He has a step to die for! He currently has 51 sj points jumping 1.10m. He would make a serious event pony also. He is a very brave and genuine pony.
 
Tävlingsmässigt har han gått till och med La på Irland, med felfria rundor och vinster. Jag tror att han har kapacitet att gå högre än så. Jag har fått lite resultat och det ser mer än bra ut!
 
Jag vet inte om någon annan kommer tycka att han är lika fin som jag tycker haha, men det är något med honom som bara skriker Agnes. Jag har en tendens att snöa in på en ponny och inte vilja ha någon annan. Så var det med den här, som jag sa till mamma, den här eller ha kvar Olle.
 
Idag börjar han sin resa från Irland. Nästa lördag åker vi bil ner till Linköping, hämtar Golden (som jag redan kallar honom i huvudet) och lämnar Olle samtidigt. Snacka om blandade känslor. Jag kommer vara jätteglad att få ta med den här fina ponnyn hem, men samtidigt jätteledsen över att skiljas från Olle. Han kommer alltid att betyda något extra som ingen annan häst kan ersätta. Nej nu ska jag sluta babbla sönder inlägget...
 
Några kassa bilder, som ni ser så är de nedersta bilderna tagna från en konstig vinkel så han har inte sådär stort huvud och ryggen är längre.
 
 
 
 
 
 
Filmen är från januari så han har blivit starkare!
 



Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas det blir bra. Jag tycker ett självklart smeknamn är KEXET! Lycka till!

2013-04-26 @ 12:40:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin