Torsdag

Jag orkade aldrig fara ner på stan, det får blå någon annan gång. Nu måste jag sova, imorgon är det äntligen fredag! :)
 
 



Sista januari

Idag är det ju sista januari, det känns verkligen som tiden bara har runnit iväg och om mindre än 1 månad så startar tävlingarna igång igen, längtar!
 
Iallafall så red jag Tristan idag runt lillslingan fram och tillbaka, det gick både bra och lite mindre bra. Det hade börjat skymma lite när jag for ut och red så Tristan var lite tittig men skötte sig ändå ganska bra. I början var han riktigt fin och han lyssnade jättebra, i galoppen var han också riktigt lugn vilket han sällan brukar vara. 
 
När jag vände och red tillbaka kom hans jobbiga sida fram, han var fin i början men efter att han hade fått galoppera upp för en liten backe så blev han lite dryg. Han lyssnade inte riktigt, ökade när jag tog i tygeln och blev "låst" i höger sidan. I slutet blev han iallafall bättre när han hade lugnat ner sig lite grann! :)
 



Hemma och vänder

För en liten stund sen kom jag hem från skolan och alldeles strax ska ja dra mig mot stallet.

Idag ska jag rida Tristan eftersom det inte blev något igår, det blir troligtvis lite hårdare idag och om det går ska jag rida någon vända i backen! :)




Jag hatar inte bloggtävlingar

Jag har velat ha det här tränset hur länge som helst verkligen! Man kan ju alltid försöka vinna :)
Tävlingen är i sammarbete med http://www.chevalridsport.se, klicka HÄR för att vara med!
 



Sista januari

Fyndig rubrik!
 
Nu har jag en lektion kvar innan jag slutar, efter skolan måste jag ner på stan och köpa två skärp till syslöjden. Skolan är kostnadsfri jajaja. Sen måste jag hem och lära mig svenska talet tills imorgon.
 
Mamma ska rida Olle, han måste få gå lite mer idag eftersom det inte vart något igår :)
 



Ingen ridning...

Det gick inte alls att rida idag så mina planer gick spikrakt åt skogen. Grenarna hängde ner över precis hela skogsvägen så att det inte gick att komma fram. Först försökte jag leda förbi honom, men det gick riktigt dåligt. Bara att vända om alltså. I stallet stod jag och gosade med Olle jättelänge, min fina 
 



Snöstorm

När jag kom hem från skolan så gick jag till stallet i det "fina" vädret, det har säkert snöat hela dagen och eftersom det nästan har varit plusgrader så var snön väldigt tung. Cykelvägen var inte plogad när jag skulle hem från skolan så jag var tvungen att dra cykeln hem vilket var väldigt jobbigt. 
 
Iallafall så fick Tristan vila idag, det kändes inte så jättelockande att fara ut och rida i snöstormen och sen hade det säkert klibbat ändå. Så istället för att rida så fixade jag lite grann i stallet och sen borstade jag Tristan och fixade allt åt han! :)
 



Mot stallet!

Ska äta nu och sen fara till stallet. Jag tror att jag rider iallafall, gillar inte att han ska stå två dagar efter varandra. Får ta på mig riktigt mycket kläder och skidglasögon så överlever jag säkert!
 



Helt död

Har just haft idrott i snö/regn stormen, det var fen vidrigaste upplevelsen på länge kan jag då säga. Jag hade converse och höll på att frysa ihjäl. Dessutom var det snörugby och snön var tung och blöt. Efter typ 25-30 min gav läraren med sig och lät oss gå in...

Efter skolan ska jag till Olle, får se hur mycket det snöar då. Om det fortfarande är lika mycket så får han nog vila. Annars rider jag barbacka :)




Dagens planer

God morgon, om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sen dra mig mot skolan. Det blir nog en ganska lugn dag där då vi inte har så jättejobbiga lektioner och slutar ganska tidigt!
 
Efter skolan ska jag gå till stallet, det går nog tyvärr inte att rida idag eftersom det är väldigt varmt ute så jag antar att det klibbar. Får helt enkelt se hur det är när jag kommer dit!
 



Svar på kommentar

Mikaela
Kanske en hästlinje? :)
 
Svar: Jag har funderat lite på hästlinjer, men jag tror inte att jag vill jobba med hästar. Det känns inte som att jag skulle kunna behålla intresset till 100% då. Förstår ni hur jag merar? I så fall skulle det vara på ett försäljningsstall där man kan ta med sig en häst, hur sjukt kul skulle inte det vara?? Min dröm typ när jag har fyllt 18..!
Men om inte det går så vill jag kunna satsa för fullt på fritiden, för jag vill verkligen fortsätta med hästarna. Oj nu spårade det lite haha ;)
 



29 januari

Idag så red jag Tristan på parkeringen eftersom det hade hunnit bli mörkt ute innan jag red ut. Det gick väl sådär faktiskt, han var ganska fin i skritten och i traven men han var dock väldigt stum och hård i munnen. I galoppen blev han riktigt stark så det blev inte alls mycket galopp idag. 
 
Det finns väl egentligen inte så mycket mer att skriva, jag red mest runt på en volt och gjorde halter, igångsättningar och det vanliga. Som sagt var han jättefin i traven och gick i en bra form trots att han var lite stum i munnen och där med svår att ställa!
 
Gammal bild från 2011, Chuck och Connie ♥
 



På dejt med matteboken

Livet när det är som best eller...?




Tisdag

Sitter i skolan just nu, vi har haft 2 lektioner så det är bara 3 kvar nu! Iallafall så är det den drygaste dagen i skolan idag, vi slutar sent och har många lektioner.

Efter skolan ska jag åka till stallet, jag ska rida Tristan idag eftersom det inte gick igår men jag vet inte vars än! :)




29 januari

Nu har jag So, idrott och studiepass innan jag slutar. Olle vilar så jag ska gå på stan en stund med mamma, vi kanske äter där också. Igår hade hon gjort lite upphöjda cavaletti och rullat över dom några gånger, han hade varit lite stark men annars fin :)
 
Glad hest...
 



Dålig dag

Den här dagen har varit en typisk måndag, allt har vänt sig mot mig. Ingen bra dag alltså. Men jag har fått lite skolarbete bortgjort så det var väl bra iallafall. Ska gå och lägga mig tidigt så att den här dagen kan ta slut någon gång...
 
Sen undrar jag om det finns någon där ute som kan ge tips på gymnasielinjer? Helst vill jag gå ekonomi eller sam. Om ungefär två veckor ska vi ha valt och jag velar fortfarande. Är öppen för alla tips! :)
 
 



Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer idag, eftersom det nästan var plusgrader och var snöblandat regn eller liknande så gick det inte att rida idag. Tristan fick istället vila så jag borstade honom bara!
 
Lite senare ikväll så ska jag och en från min klass gå på öppet hus på våran gamla skola, vi tänkte hälsa på våra gamla lärare så det blir kul :)
 



Olle v.5

Måndag- Mamma rider dressyr/bommar på hippo
 
Tisdag- Vila
 
Onsdag- Jag rider barbacka (y)
 
Torsdag- Mamma tar honom
 
Fredag- Vanlig uteritt
 
Lördag- In till hippo och "hoppa"
 
Söndag- Skritt
 
Som vanligt vet jag inte om det kommer bli exakt så här, men något sånt. Jag är så sjukt motiverad på allt som har med Olle att göra  :)
 



Måndag

God morgon, om en liten stund ska jag börja göa mig iordning och sen gå till skolan. Det blir nog en ganska lugn dag i skolan då vi bara har 3 lektioner och slutar vid 1 tiden!
 
Efter skolan ska jag åka ut till stallet och rida Tristan, det blir nog så att jag först rider han runt lillslingan och sedan några vändor i backen så han ska få jobba lite grann :)
 



Min och Olles tid tillsammans del 3

I maj tävlade vi i Vännäs. Lc var felfri och vi blev 5a, i Lb var han ofokuserad och bockade så vi rev ett. I sista klassen som var Lc+5 fick vi verkligen stolpe ut, rev första och fick stopp på 3an. Skitrunda och jag var inte glad efteråt...
 
Lc
 
Lb
 
 
I slutet av månaden var det tävling i Sikeå, jag vet inte ens om jag vill säga något om den. I Lc hade vi 8 fel, tvåå stopp. Jag förstår honom, jag hade ingen galopp och det gick hur långsamt som helst. Andra gången hade jag tappat stigbyglarna och gav honom ingen riktig chans. Lb var en ganska bra runda, helt okej iallafall. Vi fick ett jättekonstigt stopp på samma ställe som  i förra klassen. Sen glömmer idiot Agnes banan och bestämmer sig för att lägga två volter. Jag var så arg på mig själv så ni anar inte...
 
Jag går inte in på det här så jättemycket nu, men Olle hade fallit ur väldigt mycket under vintern. Vi hade inte märkt något eftersom vi ser honom varje dag och då blir man lite blind på förändringar. Men vi skulle inte ha blivit så uppskrämda av alla experter som alltid tycker och tänkerr en massa. Vi ställde in några tävlingar och red mycket styrka och sockerbitshinder.
 
Vi flyttade också ner honom på sommarbete så att han fick äta upp sig lite, på betessläppet blev det lite väl vilt. Olle sprang, såg inte tråden och gick omkull. Vi tror att det var här som han slog upp det som skulle bli en senskada...
 
 
I augusti var det tävling på surf, pga omständigheterna så gick vi ner i klasserna och hoppade en Ld och en Lc. En kaos helg och jag kan lätt säga att jag aldrig har  varit så förbannad efter en tävling...
I Ld nollade vi, inga konstigheter. Jag red lite väl stora vägar och lät honom rinna iväg ibland, men annars hoppade han bra.
I Lc fick jag först inte komma in på banan tydligen, när jag väl var på banan så var jag inte säker på om jag hade fått startsignal. Flaggern hade höjt flaggan så jag körde, vi fick ett helt perfekt första språng men fick avbryta ritten för att flaggern hade gett mig en falsk startsignal. Sååååå jag fick börja om, flytet var borta och två bommar föll. Jag tar dock på mig båda, jag tryckte av honom för stort på ena hindret och hade dålig galopp på andra. Men jag kom över det ganska snabbt :)
 
Ld



Emma-träning och skritt

Jag åkte som sagt ut till hippo och kollade på träningarna. Det var en styrkebana med mycket studs och galoppbommar. Såg halva ponnygruppen och en av storhästgrupperna. Efter träningen åt jag med Emma och hennes mamma :)
 
Sen for jag ut och skrittade Olle i skogen i 55 min, kortade inte upp tyglarna utan lät honom gå på. När jag hade ridit klippte jag "skägget", manen och luggen. Det behövdes verkligen!
 



Söndag

Idag red jag Tristan på ridbanan och det gick faktiskt ganska bra. Jag använde dom nya paddarna och det blev mycket bättre än innan, så just nu har jag tre paddar under sadeln. Först en fårskinnspadd, en gelepadd och sen en back riser så jag inte ska hamna för långt bak i sadeln. 
 
Jag red inte Tristan så hårt eller länge idag, utan jag kände mest hur det blev med sadeln. Det blev mest att jag red runt på volter och serpentiner som vanligt och han var riktigt lugn i traven. I galoppen var han först lugn och fin, men när jag bytte varv blev han lite stark men det var helt klart bättre än innan och han var inte alls lika sänd i galoppen som han brukar vara! :)
 



Mot hippo!

God morgon! Nu tänkte jag släpa mig ut till hippo och kolla på träningarna. Efter det ska jag till Olle, han ska bara skritta idag eftersom han ska få ta igen sig lite. Han har ju ingen kondition än så han var sjukt svettig efteråt. Vi måste duscha och klippa honom så snart som möjligt!
 



Filmerna

Eftersom Movie maker inte ville samarbeta med mig så fick det bli två filmer. Jag har fler som jag kanske laddar upp sen. Man måste ju älska hans söt/fula sparkar haha... ;)
 
 
 



Dagens ridpass

VI började som vanligt medatt longera för att se hur han rörde sig, allt såg bra ut så jag hoppade upp. Efterdom han redan var framtravad så tog jag galopp direkt, ju mindre vi ligger och nöter desto bättre. Han var ganska fin men ville tränga in bogen.
 
Jag rullade på studsen 2-3 gånger sen skrittade jag och bytte varv, gjorde så några gånger. Han tyckte att det var jätteroligt att få skutta igen, tror han har saknat de lite faktiskt! Nån gång la jag honom konstigt och han klev av lite väl stort, men annars hade vi bra flyt. Han sparkade lite längs longsidan men det var bara glädjesprång. Jag kunde bara le efteråt, liveeeet :)
Han var sjukt fin när jag travade av också!
 
Mamma filmade så det kommer nog ikväll :)
 
Dags för klippning snart tror jag...
 



Sadelprovning

Idag var det ju som jag sa förut sadelprovning och det gick väl egentligen både bra och dåligt. Sadelutprovaren var faktiskt väldigt bra och noggrann, dom var säkert där i 2 timmar och provade så det var väldigt bra. Det som var problemet var väl att Tristans bogblad eller något var olika höga vilket gjorde det mycket svårare att hitta en sadel som satt bra.
 
Jag provade att rida två sadlar, en prestige s1 och en meredith. Man kände värkligen stor skillnad på Tristan i s1an, men personligen tycker jag det är lite väl överdrivet att köpa en sadel för 50.000 kr. Meredithen var också helt okej men vi kom fram till att padda upp min sadel så länge och sedan se vad som händer innan vi köper en ny!
 



Lördag

Just nu sitter jag och pluggar, efter lunch tror jag att vi far till stallet. Ridskolan slutar runt 14.00 och jag hoppas verkligen att det inte är så många i ridhuset. Lilla är bokat hela dagen, först Emma-träning och sen löshoppning. Är jätteavundsjuk på alla som ska  träna för Emma, men vi är på mållinjen nu. Inte så långt kvar!
 



Dagens planer

God morgon, om en liten stund ska jag åka till stallet eftersom vid 11 tiden så kommer det ut en sadelutprovare till vårat stall och ska prova sadlar på Tristan. Jag hoppas verkligen att vi hittar en sadel som passar både mig och han nu!
 



Hv-polo levererar!

Nu tror jag att jag just dog, Hv-polos nya schabrak är verkligen hur snygga som helst!
Det blåa är helt perfekt

Annars tror jag att den här bilden är den sneaste jag någonsin har gjort faktiskt...



Fredag

Idag red jag Tristan på ridbanan och det gick väl sådär, i början när jag travade på volt och gjorde avbrott så var han jättelugn och lyssnade bra. Efter att jag hade travat en stund så blev han lite spänd och "kopplade ifrån" lite men var ändå helt okej. 
 
Det blev faktiskt ovanligt mycket galopp idag, jag fokuserade mest på avbrott och fattningar. Han blev riktigt stressad och spänd av det, i början var han hemsk i båda varven men efter en stund så gick det lite bättre även om det gick i racerfart.Avslutade när det kändes någorlunda bra och när jag travade av honom så var han lugn och fin igen! :)
 
Efter att jag hade varit i stallet så åkte jag och mamma till hippologum eftersom AB nian har öppnat där, affären där är ganska liten men det var väl helt okej ändå.
 



Inget AB nian...

Det blev inget Ab nian idag, men imorgon ska jag gå in en snabbis efter att vi har tränat med Olle!
 
Dagens ridpass gick helt okej men inte så mycket mer. Red bara lite lugnt i skritt och trav. I början var han ganska spänd, jag tror att det var för att pannlampan gjorde konstiga skuggor. När han väl slappnade av så var han fin även om det gick lite för fort. Jag vill inte att han ska ligga på så mycket utan ta ett steg i taget. När jag släckte pannlampan så gick det bättre, han var riktigt duktig mot slutet! :)
 
Imorgon taggar vi de första sprången sen i maj!!
 



I stallet

Just nu är jag i stallet och om en liten stund ska jag åka ut och rida Tristan, blir troligtvis att jag rider på ridbanan!

Skolan var iallafall bra idag, vi hade bara 3 lektioner och en var idrott så det har varit en ganska lugn dag. Att vi slutade vid halv 2 gjorde inte saken sämre heller :)




Bra dag!

Nu sitter jag i skolan, vi har tre lektioner kvar innan vi slutar vid halv 3. Efter skolan ska jag till Olle, han ska gå ett lugnt pass med mest skritt men lite trav/galopp också. Imorgon eller på söndag far vi in och hoppar studs på hippo!

18.00 öppnar ab nian så jag kanske far dit direkt efter stallet :)




24 januari

Dagens ridpass gick verkligen inte bra, Tristan går mig verkligen på nerverna ibland.. Jag red han först runt lillslingan och han var väl helt okej i både traven och sen i första galoppen. När jag saktade av och skulle byta galopp så började han takta och fjanta sig, i galoppen så var han väldigt dryg och bara sprang på utan att lyssna på mig. 
 
När jag red intervaller i backen så blev han helt galen och kopplade från helt, när jag tog tag i ena tygeln för att svänga han lite så for han åt motsatt håll och höll på att skena ut i snön.. Eftersom det inte gickk och kontrollera honom så blev det bara två vändor, jag avslutde med att rida en liten stund på parkeringen efter att jag hade skrittat en bra stund för att se om han var likadan och det var han. Blir så irriterad på honom när han inte lyssnar ett dugg på mig!
 



AB NIAN öppnar morgon

Imorgon öppnar AB NIAN sin butik på hippo! Det ska bli sjukt kul med en butik som ligger lite närmare där jag bor! Travshoppen fanns ju och Tegs hästsport, båda ligger långt borta...
Jag tror iallafall att jag ska dit, någon fler som ska det? :)
 



Bra dag!

Idag har det faktiskt varit en riktigt bra dag i skolan, vi hade ju som sagt inga lektioner så det var väldigt skönt! Jag kom hem ganska tidigt därifrån och sen dess har jag suttit och gjort bort lite skolarbeten så ikväll behöver jag i princip bara träna på spanska glosorna.
 
Nu ska jag iallafall åka till stallet, blir skönt att rida och så innan det blir mörkt! Jag skrev ju förut att jag kanske hade tänkt att rida barbacka men det blir inte så. Istället ska han få gå intervaller i backen vilket är välbehövligt för hans del! :)
 



Skoltrött

Nu är jag sjukt skoltrött, orkar inte man har satsar på ett prov och då gör läraren ett konstigt prov med saker man inte har sett innan-.- det var iallafall inte bara jag som var förbannad...

Nu tänker vi positivt, tyska redovisningen gick bra :)




På skolan

Sitter på skolan nu och gör lite skolarbeten, vi hade ingen nk idag utan vi skulle bara göra en uppgift som gick ganska snabbt att göra. Vi har ingen matte eller samhällskunskap heller eftersom lärarna är på någon konferas, så enda lektionen vi har idag är svenska men den börjar inte för än om 4 timmar så vi ska försöka prata med våran lärare och se om vi slippa den/göra någon hemuppfigt istället. 
 
När jag kommer hem ska jag åka till stallet, jag ska rida Tristan och jag funderar faktiskt på att rida barbacka idag också eftersom det gick så bra igår! :)
 
Gammal bild på chuck ♥



Tävling hos Nellie Berntsson

Jag (Agnes) är med och tävlar om ett schabrak hos nellieberntsson.se. Klicka HÄR för att komma till tävlingen :)
 



Dagens ridpass

Idag red jag Tristan barbacka, det brukar faktiskt inte hända så ofta förutom om jag bara ska skritta. Eftersom det hade börjat mörkna när jag red ut och Tristan ser "spöken" när det är mörkt så red jag på parkeringen där det är lampor och det gick faktiskt ganska bra. 
 
Det blev ganska mycket trav idag och det gick lättare att sitta ner än vad jag först trodde. Han kändes iallafall ganska fin och han var väldigt lugn i början, efter att jag hade travat en stund så tog jag galopp och det gick bra i ungefär 1 varv innan han började öka. Bytte varv då och tog ett varv i andra hållet också. Jag avslutade med att trava av han en bra stund innan jag red hem igen och då lyssnade han faktiskt ganska bra! :)
 



Olle 23/1

Idag red jag som sagt barbacka, tog mest galopp faktiskt! Han var riktigt, riktigt fin. Gick i en lång låg form utan att vilja springa iväg. Andra galoppen gick också bra, ibland slängde han dock upp huvudet när han såg konstiga skuggor ;)
Det känns så bra med Olle nu, värdens finaste ponny!
 
Nu måste jag panikplugga...
 



Min och Olles tid tillsammans del 2

Vi debuterade på tävlingsbanan på hemmaplan i oktober. I Lc fick vi en ganska bra runda med tanke på att jag bara hade haft honom i två månader. i omhoppningen var det en väldigt skarp sväng (som egentligen inte orde ha varit i en lokal Lc, men men). Stopp där iallafall, jag var allmänt efterbliven och drog på 5 tidsfel också. I Lb var han väldigt trött och jag red dåligt. Vi stannade ut oss på sista hindret i grunden. Har filmer som jag inte tänker lägga upp ;) Btw så red jag i dressyrsadeln eftersom vi inte hade hittat någon hoppsadel...
 
I mitten av december var vi med i julshowen utklädda till 80-talet (eller om det var 70-talet..?). Olle var sjukt lugn och det gick riktigt bra! Har olika klip som jag kan lägga upp sen :)
 
Så otroligt fula!
 
 
Sen fortsatte vi träna. Vid jul hoppade vi en klubbis, i 70 cm fick vi til en bra omhoppning och vann. I 90 fick vi med oss 3an, riktigt onödigt pet.
 
 
I januari började han sparka mer än tidigare, det var riktigt jobbigt. Jag hade aldrig några problem med att sitta kvar, det är bara så otroligt störande när rythmen i banan blev helt förstörd. Vi trodde först att han kanske hade ont någonstans, hos tidigare ägare har han blivit röntgad för kissing spines. Jag har filmer från hur han var då ;)
 
 
I slutet av februari hoppade vi våran andra tävling, i första Lc.n fick vi ett pet på 3an. Jag släppte lite. I andra klassen nollade vi och blev 4a. Våran första nolla! Nu skratt-grinar jag när jag ser filmen, haha sjukt vad vi har gått framåt iallafall! Jag skulle ha kortat stiglädren och tyglarna, snyggt byte också i början haha...
 
 
Under våren 2011 hoppade Olle jättebra! Han ställde upp och hoppade 9/10 gånger även om jag satte honom i skiten. Vi började träna banor på La höjd och allt kändes hur bra som helst! Det var en massa träningar för Emma E, dom minns jag inte så mycket från. Men hon sa att jag fick bättre och bättre koll på honom för varje gång hon såg oss! :)



@ school

Sitter på skolan nu och väntar på att första lektionen ska börja. Det blir nog en ganska lugn dag då vi inte har så många jobbiga lektioner!

Efter skolan ska jag gå till stallet, ska rida Tristan också men vet inte riktigt hur än :)




Full dag!

Den här dagen kommer att vara väldigt full. Först har vi en lång dryg dag i skolan, sen ska jag till Olle och efter det ska jag plugga till ett prov och en redovisning som vi har imorgon. Olle ska gå barbacka med täcket, bara i skritt och trav :)
 



Tisdag

Skolan idag har varit ganska bra även fast det var lite drygt att vi slutade så sent. Men iallafall så gjorde vi väl inte så jättemycket på lektionerna, den roligaste lektionen var nog faktiskt idrotten då vi hade dans men det blev riktigt jobbigt i slutet. 
 
När jag kom hem så märkte jag att jag hade glömt min nyckel hemma men som tur var kunde mamma komma med en nyckel så det löste sig! Nu sitter jag och gör iprincip ingenting men jag ska väl ta tag i lite skolarbeten snart. 
 



Min och Olles tid tillsammans del 1

Jag fick Olle den 29/7-2010, då var jag 12,5 år ungefär. Jag hade ridit på ridskola sen jag var liten, det sista året red jag en b-ponny på Stöcke pf. Hon var helt fantastisk, hon hade kroppen emot sig, men vi hoppade banor på La-msv. Hon gjorde allt för ryttaren, det enda jag behövde göra var att styra och hålla en bra galopp. Det jag vill säga är att det var en sjukt stor omställning mot Olle.
 
Vi köpte honom osedd som ni säkert vet, vi fick filmer och bilder. Förrutom med ägarna så pratade vi med förrförra ägarna och hopptränaren. Allt lät bra så vi bestämde oss för att slå till! Han åkte buss upp ända från Ulricehamn, två dagar stillastående.
 
Jag kan inte föreställa mig hur det måste ha sett ut när jag red, jag minns inte så mycket förrutom att han var väldigt pigg och springig ;)
 
Stor man va...

 
Första språnget. Det gick alldeles för fort!
 
 
Jag tränade min första dressyrtträning på tisdagar för Johanna Forsman, oj herre gud. Han bara studsade runt och gjorde bara som han ville. Jag hade ingen kontroll alls. Det var ett litet dressyrstaket på den banan som vi lyckades rida över. Han var kaos, men jag tyckte nog mest att det var roligt...
 
Jag hade aldrig ridit en häst med så mycket energi, det tog ett tag att hitta knapparna.
 
Jag minns att jag hade en hoppträning när det bara var jag, alla andra var på tävling. Vi hoppade en serie med tre räcken och 5 språng mellan. Olle sparkade mellan varje hinder och allt gick för fort.
 
Vi tränade för Emma Emanuelsson för första gången i september, då hade jag haft honom i nästan 1,5 månad. Jag hade lärt mig rida honom lite bättre, men det såg fortfarande inte alls bra ut.
 
Snygga med ljusblått schabrak ;)
 
 
Jag minns att jag var rädd för att börja tycka om honom, jag var helt säker på att om jag fäste mig för mycket vid honom så skulle det hända något. Men det var inte så lätt att inte tycka om honom, världens finaste ponny
 
DEL 2 KOMMER SEN!



Slapp dag

Idag ska jag sitta i Uppan (uppehållsrummet) och sälja toast hela dagen. Under tiden kanske jag hinner skriva del 1 på min och Olles historia. Olle vilar idag så jag ska bara vara hemma efter skolan. Mamma travade tydligen lite bommar med honom igår, lite stark men annars bra säger hon :)
 
Jag hatar att luvan flyger upp på precis varje bild..-.-
 



God morgon

Om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sen gå till skolan. Idag är det verkligen en dryg dag i skolan eftersom vi har många lektioner och slutar sent. 
 
Efter skolan vet jag inte riktigt vad som händer, jag har ingen skjuts till stallet och eftersom jag slutar sent är det ingen idé att gå dit för jag ska iväg och klippa mig senare ikväll. Men kanske far dit en sväng senare och borstar han! :)
 



21 januari

Idag red jag Tristan en liten stund på ridbanan, eftersom jag provade en ny sadel så hade jag inga täckbyxor på mig och det var ganska kallt ute så jag red inte så jättelänge. Iallafall så känndes väl sadeln sådär, jag satt inte så bra i den och så. 
 
Det blev väl inte ett så jätteseriöst dressyrpass eftersom jag provade sadeln, men jag red runt på lite volter, serpentiner osv. I traven var han ganska lugn och fin men sen i galoppen var han inte så roligt. Han sprang väl egentligen bara omkring och lyssnade knappt på mig, efter galoppen var han lite dryg och smygökade i traven. Jag avslutade när han hade lugnat ner sig lite grann och lyssnade någorlunda bra!
 
Sadeln, tror den heter pessoa glen x elite eller något sånt. 



Hiss & Diss

Fick önskemål om fler Hiss & Diss också :)
 
Hiss:
 
Hissen går till de här chapsen från Dyón, älskar dom verkligen! Hur snygga som helst! 1999:-
 
Diss:
Dissen går till ett oar chaps från Hv-polo. Jag tycker inte att dom är så jättesnygga om man skulle gå efter priset, 1559:-. Då skulle jag hellre köpa dom från Dyón även om dom är lite dyrare.



Olle v.4

Måndag- Mamma far in till hippo med honom och rider dressyr
 
Tisdag- Vila
 
Onsdag- Jag rider barbacka haha!
 
Torsdag- Mamma tar honom, vet inte vad hon gör
 
Fredag-  Uteritt
 
Lördag- In till hippo och hoppa studs!! :D
 
Söndag- Skritt/Uteritt
 
Och sen ville någon att jag ska skriva om min och Olles historia. Visst kan jag göra det, de kommer i flera delar  annars blir det världens längsta inlägg. Jag har ju haft hono i 2,5 år ;)
 
 



Måndag

God morgon, om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sen gå till skolan. Min cykel är på lagning så jag måste gå.. Aja, tur att det inte är så jättelångt! Det blir nog förhoppningsvis en ganska lugn dag i skolan, vi har bara 3 lektioner och slutar vid 1 tiden. :)
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, jag ska rida Tristan dressyr idag och prova pessoa sadeln då också. Hoppas verkligen att det inte är iskallt ute för det kanske inte är det bästa att ha tjocka täckbyxor på sig när man ska prova en ny sadel..
 



Hemma från stallet

Har precis kommit hem från stallet, vi va där nu en sväng på kvällen för hon som provade ut Tristans förra sadel var förbi och kollade eftersom vi ska köpa en ny. Varken hans prestige sadel eller santa cruz sadel låg vidare bra som vi redan visste och han var lite spänd i ryggen pga det. 
 
Jag ska prova rida i en pessoa imorgon och se hur det känns med den, det är inte det lättaste att hitta en bra sadel när man har långa ben..
 
Gammal film från provridningen.
 



Något speciellt ni vill läsa om?

Imorgon kommer jag förhoppningsvis ha lite tid över, så om det är något ni vill läsa om så är det bara att kommentera! :)
 
Haha jag känner mig sjukt träffad av den här...
 



Pigg ponny!

Idag red jag Olle uppe i byn, nu i efterhand inser jag att jag borde ha ridit i skogen eftersom alla skotrar är i byn. Mötte säkert 7-8 st..
 
I traven var han fin men lite okoncentrerad, det fanns ganska mycket att titta på. Tog en galopp när jag hade kommit ut från husen. Han var riktigt fin i början, sen försökte jag jobba honom i lätt sits. Men det går inte, då tänker han full fart framåt och blir övertaggad. Det blev några bocksprång, vissa dagar sitter jag bara och skrattar åt honom men idag blev jag irriterad. Jag gjorde halt och ryggade och tog trav efter det. Då lyssnade han bättre
 
Resten av passet gick bättre, han fick trava upp för en backe. Sen gjorde jag övergångar mellan skritt och trav, det funkar jättebra på honom :)
 
Haha...
 
 



Söndag

Idag var det för en gång skull ganska fint väder, det enda minuset var väl att det var ganska kallt och att mina fötter höll på att förfrysa medan jag red. 
 
Iallafall så red jag Tristan runt lillslingan, i början när jag red över stallbacken var han ganska seg och ville inte riktigt gå fram ordentligt men sen när vi kom in i skogen blev han piggare. Jag skrittade nästan bara med han idag men han fick trava några korta bitar, det gick väl ganska bra och han var inte så stel men han var riktigt okoncentrerad vissa bitar och kollade på allt. Annars gick det väl helt okej! :)
 



Fint väder!

Äntligen är det fint väder, jag kan inte missas senaste gången!
 
Ska snart ut till stallet, Olle ska gå som vanligt idag. När vi drar in till hippo så brukar det inte bli så hårda ridpass. Någonstans runt 17.00 för då börjar världscupppen! Sen är det ponnyakuten också :)
 
Nu dör snart min dator haha...
 



God morgon!

Vaknade för en liten stund sen och nu sitter jag bara och tar det lugnt, men om ett tag ska jag väl åka till stallet. Det är lite kallare ute idag än igår så jag ska rida Tristan, det blir nog bara lite lugnt i mest skritt och kanske lite trav om han inte är så stel efter träningen :)
 



Min tävlingsutrustning

Har tyvärr inte haft tid eller ork att fota utrustningen så det blir bilder från google istället. Som ni kanske märker har jag iprincip bara stilrena grejer och det är väl egentligen inget som sticker ut i mängden.
 
Börjar med den utrustning jag själv har, jag har en charles owen hjälm, racesafe väst, animo larissa kavaj pioneer stövlar, back2back ridbyxor och sen två tävlingsskjortor. Båda är från kingsland och den vita på bilden är samma som jag har men den andra hittade jag ingen bild på, det är en vit med rosa hjärtan på!
 
 
Sen till Tristans utrustning då, för tillfället har han en sadel från santa cruz men vi ska köpa en ny då jag hamnar för långt bak i den. Han har ett dyon träns från working collektion, 2 swarovski pannband till det, ett blå/rött/silver och ett champange. Skydden är från veredus, carbon gel både fram och bak. Sen så använder jag 5 schabrak på tävling, ett från gg, ett från dyon, ett från jw och sen ett vitt mountain horse och ett blått anna scarpati som jag inte hittade någon bild på!
 
 



Lördag

Idag hade jag egentligen tänkt att skritta Tristan en sväng så han skulle få röra lite på sig efter träningen igår, men det gick inte att rida eftersom det klibbade. Känns faktiskt lite konstig att det går från -20 till -2 grader på en natt.
 
Jag åkte iallafall till stallet vid lunch tid och det blev väl inte så jättemycket gjort där idag. Jag fixade egentligen bara iordning åt Tristan och sen tog jag in han och borstade han + att jag sen borstade 2 till hästar. 
 



På väg igen!

Olle hade ett litet sår när jag tog in honom från hagen, men han hade nog bara rispat sig med brodden eller nått. Han varken ömmade eller var svullen.
 
Jag är helt okej nöjd med honom, i traven var han fin men lite stark. Tog lite i båda varven och försökte att inte lägga så mycket volter. Galoppen var riktigt fin först, sen blev han lite spänd och började göra byten på rakt spår. När jag travade av så gick han riktigt bra, vi får fortsätta träna helt enkelt :)
 
Det bästa var iallafall att han inte blev tjock i senan! Mamma kollade honom under ridpasset och det fanns inget. Nu vet vi att det bara var skydden. Nu är vi på väg igen, Olle är ganska bra igång snart!
 



God morgon!

Nu ska vi snart börja röra oss mot stallet, vi far in och rider i lilla ridhuset. Inga benskydd ska med, senorna kan tydligen reagera på dom. Mamma kommer att känna igenom honom då och då medan jag rider. Vi kan inte göra så mycket mer än att testa och se hur det går...
 
Linda och Tristan i bakgrunden :)
 



Film från träningen




Micke Schultz träning

 
Det blev lite ändrade planer idag, vi fick frågan om vi ville vara med på Micke Schultz träningen då det var en som var sjuk. Vi bestämde oss för att vara med en dag iallafall eftersom det oftast är mer lydnad och kontroll första dagen. 
 
Träningen gick väl sådär, i början var han väldigt jobbig och stark. Till och med Micke tyckte att han var väldigt dryg och sa att jag skulle försöka att inte bli irriterad på honom även fast det inte är det lättaste. Eftersom han knappt lyssnade något så flyttade vi tygeln på phelamet så det skulle bli starkare och då blev det bättre. 
 
I slutet hoppade vi en liten bana, inte högt utan det var mer fokus på kontroll. Första rundan gick väl lite sådär, fick några dåliga språng men han lyssnade ändå ganska bra. Andra rundan gick bättre och han kom rätt på alla hinder och lyssnade bra, såklart missade mamma att filma den. Men jag är iallafall nöjd med träningen :)
 
Film kommer om en liten stund!
 



Dagens ridpass

Alltså att ta stalltäcket av alla täcken jag hade kunnat ta var väl ett misstag. Dom är väldigt blanka och halkiga i materialet. Jag hade på mig en fleecetröja, Schockemhölejackan och en ännu tjockare dunjacka. Sen pannlampan på det. Jag måste ha sett ut som en lost gruvarbetare...
 
I början när jag red genom "helvetet" (den mörkaste delen i skogen) så blev Olle helt stel i kroppen och blåste upp sig jättemycket. Jag är 99,9% säker på att det var en älg där eftersom det fanns spår en bit därifrån. Jag är livrädd för älgar och björnar, dom får gärna vara i skogen men inte när jag rider haha-.-
 
Jag travade faktiskt en hel del, trodde först att jag skulle skumpa av men inte då. Det var ganska halt på täcket men efter ett tag vande jag mig. Olle gick i en bra form och var riktigt lugn! Tre vändor i trav tror jag det blev, galopperaa vågade dock inte. Ville inte riskera att han började busa. Riktigt nöjd är jag :)
 
Imorgon blir det hippo igen, upp till bevis nu då...
 
Haha han ser så tung och slö ut på den här bilden...
 



Ändrade planer

Jamen där har vi ju rubriken igen, det var väl på tiden?
 
Jag ska till stallet iallafall, det blir att fara ut en stund på täcket och rida ett lugnt pass med lite trav. Det är svinkallt så jag kommer väl se ut som om jag ska till nordpolen...
 



Fredag

Har ganska nyss kommit hem från skolan nu, jag var tvungen att gå både dit och hem eftersom min cykel har gått sönder. Imorse var det väl inte så jättekul att gå eftersom der var -22 grader med som tur är har det blivit lite varmare nu!
 
I skolan gjorde vi inget speciellt, vi hade bara 3 lektioner och på idrotten hade vi skridskor och det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra. I slutet skulle vi göra en "uppvisning", vi hade 5 minuter på oss att komma på en och min grupps blev väl inte så jättebra. Men iallafall så skrattade vi oss igenom hela "uppvisningen" och i slutet när vi nästan var klara gjorde jag en snygg ramling så att dom andra 2 också ramlade så då skrattade vi ännu mer haha..
 



Min tävlingsutrustning Del 2

Jag orkade inte fota allt, så det fick bli bilder från internet!
 
Jag har mina Bocajstövlar, GPA hjälm, kingslandridbyxor, kingslandtröja och equipagehandskar. Det finns väl inte så mycket att säga egentligen. Jag ska köpa en kavaj sen någon gång, får se vilken det blir. Måste också köpa en till tävlingsskjorta eftersom jag har växt ur min andra :)
 
 
 



Snart helg!

Idag är det äntligen, mamma tar Olle så jag ska bara vara hemma. Tänkte göra min tävlingsutrustning också. Då tar jag från internet för jag orkar inte fota den :)
 
Nu måste jag gå till skolan, förresten så är det svinkallt-.-
 
 



Dålig dag

Idag har det varit en lite mindre bra dag, först och främst har det varit iskallt idag och sen när jag skulle cykla hem från skolan så hann jag ungefär cykla 200 meter sen helt plötsligt gick inte pedalerna att rubba så jag fick gå hem i typ 6-7 cm klackar..
 
Jag red Tristan på ridbanan idag och det gick väl inte så jättebra, i början gick han helt okej men hade lätt för att fara ut lite i svängarna och skjuta ut bogarna. I första galoppen var han ganska lugn och fin men sen när jag bytte varv blev han dyrg och lite jobbig. Resten av passet gick väl sådär. 
 
Imorgon ska han nog också få gå dressyr och sen ska jag försöka rida det varannan dag jag rider eller något sånt så han ska lyssna på mig ordentligt. 
 



Svart och orange

Är man sämst när man måste googla orange för att veta hur det stavas?
 
Jag har kommit på att jag älskar färgkombinationen svart och orange, tycker att det blir jättesnyggt tillsammans! Skulle lätt kunna köpa schabraket. Det finns ett fleecetäcke i samma färger också. Nej men jag har köpstopp nu, så det får vänta :)
 
*.*
 



Torsdag

Idag vet jag inte vad som händer. Tror att mamma tar Olle, men jag är säker. Vi skulle behöva sätta lite fart med den så kallade igångsättningen. Det är snart februari ;)

Bilden är från igår. Om ni undrar varför han bara har ett framskydd på sig så är det för att jag kollar senan det första jag gör när jag kommer in i stallet...




God morgon!

Om en liten stund ska jag börja göra mig iordning för en förhoppningsvis lugn dag i skolan, vi slutar vid 14.15 idag också så det är väl helt okej! Efter skolan ska jag åka till stallet och rida Tristan, idag ska jag rida dressyr med han, det behövs verkligen och det känns nästan som det var 2 månader sist..
 
Bild från april.
 



16 januari

Skolan idag var faktiskt helt okej och svenskan var nog den roligaste lektionen på länge. Vissa lärare har börjat ta med sig en korg och samla in mobilerna, det var några som inte lämnade in mobilerna och höll på att ringa till dom som lång i korgen under lektionen. Läraren struntade bara i det trots att det lät större av lektionen haha..
 
Iallafall. Efter skolan åkte jag till stallet. Jag hade tänkt att rida Tristan på ridbanan eftersom dom hade plogat den men dom var inte riktigt klara så jag red i skogen istället. Det gick väl lite sådär, han var lite jobbig och tittig idag men han skötte sig väl någorlunda vissa stunder! :)
 



Dagens ridpass

Olle var faktiskt riktigt duktig idag, det blev kanske en timma sammanlagt med ganska mycket skritt. Jag började med att trava fram honom, då var han lite pigg först men lugnade ner sig ganska snabbt och blev fin. I första galoppen red jag som en kratta verkligen, tyglarna blev för långa eftersom det var svårt att hålla i dom med vantarna. Olle hade jättebra tålamod med mig, han gick jättefint! I andra galoppen red jag bättre, synd bara att pannlampan hade en dålig dag. När jag travade av honom så trampade han på helt perfekt i en lång, låg form. Sjukt vad fin han är, för ganska precis ett år sen hade jag aldrig trott att jag skulle kunna rida Olle så här i skogen!
 
Efter stallet följde jag med till ridskolan och kollade när min lillasyster hoppade, hon är riktigt duktig för att bara vara 8 år. Jag pratade också en stund med Moa, sjukt länge sen jag såg henne. Saknar hippo väldigt mycket ibland :)
 



Onsdag

Sitter på skolan nu och väntar på att matten ska börja. Efter matten så är det bara en lektion kvar innan vi slutar, vi har ju fått ett nytt schema för den här terminen och vi slutar 14.15 nu istället för 13.40 som vi gjorde förra terminen..

Efter skolan ska jag iallafall åka till stallet och rida Tristan, vet inte riktigt hur men det blir kanske lite dressyr eller nått!

 




På draggen

Det tog ett tag innan vi hittade dom som skulle ta hand om oss, nu kollar vi på en lektion i företagsekonomi. Fattar ingenting men det låter bra :)

När jag har kommit hem ska jag till stallet, Olle vilade igår så det blir lite hårdare idag!




Tisdag

Skolan idag var väl helt okej faktiskt, lektionerna var inte så jätte jobbiga och på sista lektionen som var idrott så var det iprincip bara betygsprat så vi fick sluta lite tidigare, happy moment typ! ;)
 
Iallafall, så red jag Tristan lillslingan fram och tillbaka och det gick väl både bra och dåligt. I början var han ganska seg och okoncentrerad så jag skänklade på han lite mer och då blev han mycket mer arlet. Han gick fint i både traven och i galoppen tills jag vände och red tillbaka. Då blev han mycket piggare och starkare, i galoppen lyssnade han knappt så jag sa till han lite men då blev han egentligen ännu jobbigare. Han lugnade ner sig efter ett tag och i slutet lyssnade han jättebra i både skritten och traven! 
 



Svar på kommentar

mitt tips till dig är att linda med lindor OCH padd under, inte för löst men inte för hårt.Det är de bästa stödjningen för senan man kan ha samtidigt som blodciruklationen ökar :)Och att rida i varierade former så att formen inte blir så ensidig, hoppas det går bra med din häst :)

linda när du rider i ridhuset menar jag, inte varje dag
 
 
glömde skriva, senan är ömtålig efter senskada, du har ju ridit mycket på samma underlag nu när det är snö, och därför kan senan chockas lite när du kommer till ett helt annat underlag, vänj honom sakta men säkert och rid inte för hårt, tar ca 2 månader för senan att vänja sig, därför är det viktigt att man inte sitter och vråltrimmarnär man kommer till andra underlag när man är van att rida på ett :)
 
 
Svar: Vi har faktiskt tänkt på att rida med lindor, i så fall gör vi det när vi har kommt igång mer. Nu vill vi bara kolla av honom i ridhuset. Jag brukar försöka att variera formen så  gott jag kan :)
Jag fick börja trava några sekunder åt gången i november, och sen dess har vi ökat på lite i taget. Precis som du säger så har vi ridit på samma underlag, men vi har inte heller ridit hårt i ridhuset. Förra gången var det i 15min, och 10 min senaste gången. Jag gillar inte att han sväller upp av det lilla :/
 
Tack så jättemycket för tipsen, jag tar till mig allt ni säger! :)
 



Draggen imorgon!

Imorgon ska jag, Alicia, Minna och kanske Jessica på praso på draggen. Det kommer bli sjukt pinsamt verkligen, vi kommer se helt borta ut. Vi missar iallafall den drygaste dagen i skolan, det är ju skönt!
Men om ni skulle tre efterblivna 97or så är det antagligen vi...
 
Olle och hans förrförra ägare 2008 :)
 



Tisdag

Den här dagen blir väldigt skön, skolan är lugn även om vi slutar sent. Olle vilar idag, jag hade egentligen velat rida, men det blir nog bäst så här. Istället ska jag försöka göra bort lite skol saker så att jag slipper göra det i helgen!

Haha sen allra första ridbilden på mig, tror den är från 2001 :)




God morgon!

God morgon, jag ska snart börja göra mig iordning och sedan börja dra mit mot skolan. Idag är det tisdag vilket betyder att vi går till 15.40..
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, det är trav idag men jag ska nog ändå försöka att rida Tristan eftersom han var ganska jobbig igår. Men det beror lite på hur mycket klockan är när jag kommer dit, om pappa inte kan hämta mig får han nog vila!
 



14 januari

Idag har det varit ungefär lika kallt som dom senaste dagarna, och eftersom jag inte ville förfrysa när jag var ute och red så tog jag på mig ett par jätte tjocka skor. Det var inte så smart eftersom det knappt gick att rida i dom men jag frös inte iallafall.
 
Jag kan väl inte direkt säga att dagens ridpass gick speciellt bra, jag började att rida en liten stund på parkeringen och där gick han ganska bra men det fanns inte så mycket plats att rida på. Så jag red upp i skogen och red runt lillslingan istället. När vi kom in i skogen blev han väldigt tittig och jobbig, han var pigg och lyssnade inte så jättebra. Eftersom jag inte kunde rida i skorna så blev det mest skritt och bara lite trav och galopp. Men i skritten var han iallafall fin! :)
 
Man lär sig av sina misstag, jag kommer iallafall inte rida något mer i dom där skorna om jag inte bara ska skritta..
 



Min tävlingsutrustning Del 1

Just nu är det den här utrustningen som jag vet att jag kommer använda. Ett nytt träns, nya benskydd och lite till ska köpas om allt nu går bra med Olle. Kanske gör en ny när jag har köpt det.
 
Jag kan ta mina saker också i ett annat inlägg :)
 
Bilden är tagen med mobil, så kvalitén är inte den bästa..
 
 
Från vänster:
 
Lamicell- Det har jag bara använt en gång tror jag, en klass i kåge. Det är väldigt stilrent och enkelt. Dock har jag börjat tröttna på det så jag kanske säljer det till sommaren.
 
GG- Mitt favoritschabrak! Har haft det sen min allra första tävling med Olle, krisköpte det eftersom jag råkade spilla vatten över det andra (klantarsel..). Det är ändå inte slitet, me gusta!
Det används tillsammans med en luva av samma märke, sen jag har också ett par guldiga catago-boots :)
 
Klubbschabrak- Har använt det här på några tävlingar tillsammans med en matchande luva. Eftersom jag byter klubb nu så är det 99,9% chans att jag kommer att sälja det. Kvalitén och passformen är bra!



Sista sprutan

Nu har jag slutat. Jag Ebba, Evelina och några till ska fara och ta sista sprutan nu. Det ska bli skönt att få det gjort, jag är verkligen sjukt spruträdd :/
 
Mamma tar Olle idag, jag fick ett sms om att senan ser fin ut. Det känns skönt iallafall! Tror hon rider hohom som vanligt :)
 
Haha söta...
 



Svar på kommentarer

...
Använd inte backontrack! då blir senskadan värre....
 
Svar: Vetrinären tyckte att  det var bra att vi använde det,  men innan vi satte på dom igår så masserade vi med kylgel... Vi ska kolla upp det mer!
 
Anonym
Hej Agnes! Jag lägger märke till att detta händer när du varit i ridhuset. Var det inte efter en gång i ridhuset han var svullen i senan för några veckor sedan? Om inte jag minns fel skrev du om det. Kan det vara så att han svullnar när han går på ridhusets underlag? Har fler Hippo hästar haft problem med senskador? Tänkte att underlaget är boven. Annars tycker jag du ska prata med senaste behandlande veterinär. Hoppas det inte är så farligt.
 
Svar: Underlaget har varit dåligt i ridhuset se dom bytte underlag, men det är bättre nu. Det är bara vi som har fått senskada vad jag vet. Jo han har varit svullen efter att vi har varit inne på hippo, men jag har svårt att tro att 10 min ridning skulle få senan att svälla upp. Vi har varit inne på att han kanske reagerar på benskydden, men jag rider alltid med  skydd hemma och då är han aldrig svullen..? Vi har haft kontakt med världens bästa vetrinär i Timrå :)
 
Vi har bestämt oss för att fara in en gång till i helgen och rida utan benskydd. Sväller han upp då så far vi in och ultraljudar igen... :(
 
Fortsätt gärna att komma med tips! :)
 



Måndag

Sitter på skolan och har hål just nu, har precis haft språk och det är bara två lektioner kvar innan vi slutar. Skönt med en lugn start nu efter helgen. Efter skolan ska jag iallafall åka till stallet, jag ska rida Tristan idag men vet inte riktigt hur än. Men det löser sig nog! :)

 




Vet inte vad jag ska tro...

Det här måste nog vara det mest ovärda vi har gjort på länge. Vi kom till ridhuset 20.45 något sånt, mamma började longeraför att se hur han rörde sig. Allt såg bara bra ut. När jag skulle hoppa upp så kom det några och sa att hippo stänger kl 21. Jag red en liten stund bara, jättefin var han!! Lugn och fin i både traven och galoppen. Det blev max 10 min ridning.......
 
När vi kom hem så tog jag av benskydden för att känna på senan, den kan ju inte vara svullen efter det lilla passet. Trodde jag. Den var jättesvullen, jag sprang ut och skrek på mamma. Men när hon kom in så hade den gått ner och såg ut som vanligt. Vi spolade iallafall och då blev han lite svullen igen, men det la sig igen ganska fort..
 
Om någon kan något om senskador, vet vad det kan vara eller har varit med om något liknande. Skriv här, jag är öppen för alla förslag nu verkligen. Senskador kan dra åt helvette :(
 



Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer idag, jag började må jätte dåligt när jag var i stallet så mamma kom och hämtade mig. Pappa skulle fixa Tristan istället.

Sen jag kom hem har jag i princip bara legat i sängen och vilat, och nu håller jag på att se på film så jag bloggar från mobilen. Ville bara säga att jag lever!

 

Chuck och Connie <3




Bilder från igår

Haha jag fällde ner halstäcket eftersom har drunknar i det annars :)
 



Söndag

Dagens planer vet ni ju redan, jag tänkte plugga en stund nu och sen blir det ridhuset med Olle. Om det är något speciellt ni vill läsa om så är det bara att kommentera! :)
 
Haha julshowen förra året...
 



Dagens planer

Om en liten stund ska jag åka till stallet, ska fixa allt där och sen hade jag tänkt att rida Tristan. Det blir troligtvis så att jag först rider en stund på parkeringen om det går och sen avslutar med lillslingan.
 
Sen händer det nog inte så mycket idag, ska fortsätta med att tvätta och städa i sadelkammaren och sen ska jag ta och fota min utrustning, tyvärr så fungerar inte min kamera så bra så det blir mobilbilder..
 



Det finaste jag har

För världen är du bara någon
Men för någon är du hela världen
 
 



<3

Sitter och kollar på gamla bilder på Chuck och Connie, saknar dom faktiskt lite grann..

Haha någon jätteful film jag gjorde för länge sen..



Kallt ute..

Idag hade inte Tristan någon feber så det var väldigt skönt, troligtvis så hade han bara sprungit i hagen igåt när han blev ensam kvar och därför hade lite höjd temp.
 
Eftersom han inte hade någon feber så red jag han som vanligt, jag red han runt lillslingan fram och tillbaka och sen avslutade jag med en vända i backen! Han skötte sig faktiskt ganska bra idag och lyssnade bättre än vanligt. I början var han väldigt seg men sen när han kom igång blev han väldigt fin! I galoppen var han lite stark och pigg men ändå fin. 
 
Jag avslutade med att göra lite övergångar mellan skritt, trav och halt så han skulle lyssna. I början lyssnade han inte riktigt men sen efter några gånger så lyssnade han riktigt bra :)
 



Kallt!

Sjukt vad kallt det är ute, jag förfrös typ fingrarna när jag fotade Olle i hagen. Med utrustningen gick det lite sämre, om jag hade varit smart så hade jag inte tagit zoom-objektivet. Fick inte alls några bra bilder, sen hittade jag inte mina stövlar heller. Men det kommer någon gång senare!
 
Iallafall. Olle skötte sig riktigt bra idag, i början var han lite spänd men det blev bara bättre och bättre. Jag var lite klumpig med vinterskorna och vantarna, så mina hjälper blev inte så tydliga. Först blev det nästan halt när jag försökte bryta av från traven, det tog ett tag innan han förstod vad jag menade. Mot slutet fick vi till jättebra övergångar, jättenöjd var jag!
 
Vi träffade en skoter också, då travade vi tillbaka en bit. Trots att skotern brummade bakom oss så var Olle lugn och gick riktigt fint! Efter det gav jag mig :)
 



Datorn funkar!

Min kung till pappa lyckades fixa min dator nyss, så nu slipper jag den dåliga appen som aldrig funkar!
 
Jag ser nu att lilla ridhuset var ledigt fram till två, vi hade alltså hunnit in och rida redan idag. Sjukt förbannad blir jag på mig själv. Men istället blir det som jag planerade. Lydnad idag och ridhus imorgon. Det är bra väder så kameran följer med, då kan jag fota utrustningen också! :)
 
Noa står för bilden idag :)
 



Lördag

God morgon! Idag vet jag faktiskt inte riktigt vad som händer, jag ska iallfall åka till stallet om ett tag. Har ingen aning om jag ska rida Tristan idag eller inte, det beror helt på om han fortfarande har feber eller inte. Kanske bara skrittar han en sväng så han får röra lite på sig eller nått :)
 



Blandade bilder

Lite blandade bilder på Olle från 2012 :)
 
 



Svar på kommentar

Hej Linda vem var ponny Tuttis? Jag minns att rida ibland Tuttis kallade ponny. Kan du berätta om honom ibland? :)
 
Svar: Tuttis var en ponny jag red till försäljning under sommaren 2010, hans ägare frågade om jag ville tävla honom så han skulle visa sig ute på tävlingar samt få lite resultat. Jag red han i ungefär 2-3 månader och jag tror nästan vi fick rosett på varje tävling.
 
Han blev såld till en tjej i närheten så jag brukar se honom på de flesta tävlingarna :)
 
 



Feber

Idag när jag skulle göra iordning Tristan innan jag skulle rida han så borstade jag han och tempade som vanligt, han hade lite feber så jag red han aldrig idag. Istället så borstade jag han bara och gav han lite morötter!
 
Hoppas verkligen att febern är borta imorgon/snart, det känns så onödigt att han ska bli sjuk nu när vi börjar komma igång igen..
 
Haha bjuder på en charmig bild på Tristan..
 



Planer för helgen

Imorgon ska Olle få gå ett lugnt travpass hade jag tänkt, bara folusera på att hålla samma tempo och hålla en lång låg form. Jobba mycket tempäxlingar mellan skritt och trav :)
 
På söndag tänkte vi dra in till hippo igen. Sen vi var in senast har vi ridit Olle lite som en porslinshäst. Vi vill inte att han ska svälla upp igen. Nu tänkte vi fara in och rida i lilla ridhuset, om senan sväller upp igen bokar vi tid hos ATG och ultraljudar igen. Då får vi iallafall veta, om allt är bra så vet vi att senan kan gå upp och ner utan att man behöver få panik. Om den har gått upp så får vi se hur vi gör, men det tänker jag verkligen inte tro!
 
Sankar allt så otroligt mycket...
 



Jag kan inte blogga

Nu skriver jag från blogg.se's hemsida i mobilen eftersom både skoldatorn och bloggappen krånglar. Får se om pappa lyckas fixa datorn ikväll...

Olle vilar iallafall idag, så då tar dom som har stallet hand om honom :)



Äntligen fredag!

Snart är första "veckan" i skolan avklarad, vi har nästan inga läxor heller så det blir en ganska lugn helg.

Idag efter skolan ska jag gå till stallet, pappa är på trav och då kan han inte skjutsa mig. Tristan ska iallafall ridas, det blir troligen en sväng runt lillslingan och kanske någon vända i backen :)

Ha en bra fredag!




Dagens ridpass

Det här inlägget är från mobilen, min efterblivna skoldator vill inte samarbeta med mig. Om det ser lite konstigt ut så vet ni varför...

När jag travade fram var Olle lite pigg, men fortfarande fin. Jag kunde ha haft kortare tyglar och gett honom mer stöd. I första galoppen gick det lite för fort, jag red inte så bra och var väldigt seg i min ridning. Men han lyssnade om jag tog tillbaka honom och tyckte att det var jättekul!

I andra galoppen var han hur fin som helst verkligen! Jag hade skärpt mig lite och red bättre. Har inget att säga, helt perfekt gick han. Efter det travade jag av honom. Först blev han lite pigg och studsade runt, men när han väl travade så var han ganska lugn :)

Jag hann inte fota sakerna idag, gör det i helgen istället :)




10 januari

Idag har jag inte alls gjort mycket, bara vait i skolan och i stallet. Skolan var väl iallafall helt okej och dagen gick ganska fort trots allt. Som vanligt gjorde vi inte så jättemycket på lektionerna och sen slutade vi ganska tidigt också så det var skönt!
 
Efter skolan åkte jag till stallet, jag lät Tristan vila idag eftersom det var ett tag sedan han gjorde det så jag borstade han lite noggrannare istället :) Hjälpte också pappa att borsta två hästar och sen fixade jag lite annat också!
 



Torsdag

Den här dagen har varit ganska lugn, jag kom hem nyss och tänkte plugga en stund. När mamma har kommit hem ska jag till stallet, det blir ett pass uppe i byn i alla gångarter. Sen ska jag komma ihåg att fota sakerna om jag hinner :)
 



God morgon!

Dagen kunde egentligen inte ha börjat bättre eftersom vi fick veta igår att dom som gjort alla engelska prov fick ledigt från lektionen på morgonen = sovmorgon! Så jag börjar inte för än kl 10 men jag ska väl ändå snart börja göra mig iordning så jag slipper stressa. 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, vet inte om tristan ska få vila idag eller om jag bara ska rida han lite lungt. Får väl se hur jag gör när jag kommer dit :)
 



Svar på kommentar

Anna
Kan ni inte skriva vad ni har för utrustning på tävling? :)
 
Svar: (Haha det blir lite konstigt med typ samma inlägg;)
Ja de kan jag göra, kanske gör som Linda och fotar sakerna istället! Får se när jag får tid, det blir imorgon eller i helgen :)



Svar på kommentar

Postat av: Anna
Kan ni inte skriva vad ni har för utrustning på tävling? :)

Svar: Jo självklart, kommer i ett inlägg senare i veckan. Orkar inte sitta och leta efter massa bilder på internet så jag tror jag fotar sakerna istället, kanske är lite roligare också? :)




Onsdag

Skolan var faktiskt helt okej idag, det var vanlig dag efter schemat idag men vi har iprincip inte gjort någonting på lektionerna och sen slutade vi tidigt så det var ganska skönt! Det enda som var mindre bra var väl att maten var sämre än sämst..
 
Efter skolan så åkte jag till stallet, på vägen dit var vi förbi Pegasus och bytte min väst eftersom den förra var förliten. Jag red också Tristan idag och det gick helt okej, han fick bara gå lite lugnt runt lillslingan idag och jag tog hackamoret så han skulle få vila munnen lite. Jag lät han mest lunka på som han ville eftersom han inte är någon dröm att rida på hackamore. 
 



Hiss & Diss

Hiss:
 
 
Måste hissa mina JW ridbyxor. Dom är snygga, jättesköna och inte alltför dyra. Jag hade mina förra i 1,5 år, alltså tills jag började växta ur dom. Men kvalitén var fortfarande lika bra, dock gick dragkedjan sönder på slutet ;)
 
Diss:
 
 
Dissen går också till JW, jag kommer nog aldrig att gilla dom här. Kanske är dom snyggare i verkligheten. Jag gillar inte färgen och märket sitter på ett konstigt ställe...
 
Vad tycker ni? :)



Onsdag

Idag är det mördardagen i skolan, vi har många lektioner och slutar sent. Men vi har bara två kvar nu. Efter skolan ska jag bara hem, kanske plugga en stund om jag orkar :)
 
Vi blev också ganska chockade när vi fick veta att på fredag kan vi börja söka in till gymnasiet. Jag, Alicia och Minna ska på praso på ekonomi någon gång nästa vecka. Jag är fortfarande inte säker på vad jag vill bli eller vad jag ska välja för linje. Natur blir det iallafall inte!
 



Skola idag

Idag är det första skoldagen på över 3 veckor, det känns väl lite sådär men det ska iallafall bli kul att träffa alla igen! Jag ska snart börja göra mig iordning och sen cykla till skola, det blir förhoppningsvis en ganska lugn dag idag och vi slutar 20 i 2 så det är helt okej :)
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, Tristan ska nog bara få gå lite lugnt idag eftersom han har gått lite hårdare 2 dagar i rad nu!
 



Skritt

Idag blev det bara skritt eftersom Olle tydligen hade gått ganska hårt igår. Den ena pannlampan var hemma, och den andra var stendöd så jag fick rida i mörkret. Kortade bara upp tyglarna en stund och kände igenom honom, han gick helt okej. Var ute i 75 min, efter det var jag halvt död av kyla...
 
Imorgon tar mamma honom, det blir nog bara skritt då också. Men på torsdag ska jag rida lite mer ordentligt :)
 



8 januari

Idag har jag varit i stallet iprincip hela dagen, egentligen gjorde jag inte så mycket där förutom att mocka och rida men det känns som jag har gjort jättemycket eftersom jag gick både dit och hem, vilket säkert är 7 km. 
 
Iallafall så gick det väl sådär att rida, i början var han väldigt okoncentrerad och tittig och ville inte alls lyssna. I skritten var han ändå ganska fin men sen när vi började trava så gick han ungefär som en kamel med huvudet och inte ville börja på det. Som tur var blev det iallafall lite bättre efter en stund när han kom igång! När han kändes ganska fin så tog jag galopp och han var förvånansvärt lugn och lyssnade bra för en gångs skull. 
 
Jag red 2 vändor i backen också, halva backen i trav och andra halvan i galopp. I första vändan gick han i en lugn galopp men sen i andra blev han helt vild och bara skulle sticka.. På vägen hem var han ändå ganska fin, han lyssnade inte så jättebra men han gick bra ändå! :)
 



Min dåliga humor

Så här kul kan det vara att få reda på vad sitt efternamn betyder.....
 



Hästar jag har haft del 2

King f.2003
 
Någon vecka efter att vi hade tagit bort Skuggan så åkte vi till ett försäljningsstall i Dalarna och provred 3 ponnysar. King var verkligen min typ av häst, han var pigg, framåt och det var det jag gillade. Tyvärr så fungerade det inte så bra mellan oss eftersom han började kasta av mig så jag hade han bara 1-2 månader innan vi bestämde oss för att lämna tillbaka han och byta mot en annan ponny - Chuck. 
 
 
 
Chuck f.2003
 
När vi köpte Chuck visade det sig att han hade en lös benbit så det började med att han blev opererad. Vi började tävla 2010 när han var 7 år. Vi tävlade upp till LA med 4 fel men han var väldigt tjafsig i munnen och svår att rida på grund av det. 2011 började jag rida han på hackamore och det var nästan som allt släppte, han blev mycket lättare att rida. Tyvärr blev han halt både i maj och sen i augusti, det blev inte bättre så han blev utdömd. Väldigt tråkigt när han äntligen hade börjat fungera..
 
 
 
Keep Me In Mind (Connie) f.1996
 
Connie fick jag i julklapp 20120, han var ganska nyligen importerad från Irland och hade tävlat msv med bra resultat där. Bland annat hade han blivit "pony of the year" som tävlade 110 cm i norra Irland 2009. Jag började tävla han i februari och det gick jättebra, vi fick rosett från varje tävling men sen i mars/april började han sparka mot skänkeln och stanna. I juni upptäckte vi att han hade skimmelsjuka (cancer) och han blev opererad för han hade några tumörer i skrevet. Efter det började vi träna mer konditionsträning eftersom han blev så trött fort, han blev dock bara segare och flåsade mer, i slutet kom vi knappt runt en LC. Tillslut hittade dom på atg kliniken att han hade förändringar i lugnorna så han blev också utdömd tyvärr. 
 




Sista dagen på lovet

God morgon, idag är det som sagt sista dagen på jullovet. Jag är inte avundsjuk på dom som började igår och idag iallafall, sen eftersom jag var utomlands sista veckan i skolan innan lovet så har jag haft lov i ungefär 3 och en halv vecka, riktigt skönt! :)
 
Om ett tag ska jag iallafall gå till stallet, jag vet inte riktigt vad jag ska göra där idag men det blir väl det vanliga skulle jag tro. Tristan ska iallafall ridas idag, det blir nog inte så jättehårt men han ska ändå gå någon intervall i backen. 
 



Skola idag

Idag börjar skolan så jag måste gå snart. När jag har kommit hem far jag till stallet! Det finns inte så mycket mer att säga :)
 
♥♥♥



Måndag

Idag red jag Tristan runt långslingan och det gick sådär. I början var han som vanligt väldigt seg och ville inte riktigt gå fram men när jag hade ridit en stund blev han mer framåt. Det blev ganska mycket galopp idag, han var riktigt pigg och stark. Eftersom jag inte ville sitta och ha dragkamp med honom så fick han gå i den farten han ville iprincip. 
 
I slutet så försökte jag ändå jobba han lite grann i galoppen så han skulle gå lugnare och jag fick verkligen kämpa för det, så fort jag lättade lite på tyglarna for han iväg som en kanonkula. Men sen när jag travade och skrittade av var han lite lugnare och lyssnade ganska bra ändå. Haha jag tror nästan jag var svettigare än han när vi kom in..
 



Hästar jag har haft del 1

Jag har haft 7 hästar innan Tristan men jag har inga bilder på dom 2 första och jag minns knappt något från när jag hade dom eftersom jag var så liten så jag skriver inget om dom!
 
Indy f.1992
 
Vi köpte Indy våren 2006 när jag var 10 år, han är en riktigt fin ponny och en jättebra läromästare. Med Indy har jag säkert 40-50 vinster från LD upp till LB och ungefär 30-40 placeringar upp till LA. Våran bästa merit är nog i övik 2008 när vi vann ett meetingpris som var en resa till Irland och dublin horseshow. Vi vann 4a av 6 klasser samt kom 3a i en. Vi har även kommit 2a i både hopp och dressyr dm, vunnit med lag samt vunnit någon cup. Vi sålde Indy i början av 2010 och nu är han 21 år och pensionär.
 
 
 
Golden Shadow (skuggan) f.1997
 
När jag började växa ur Indy så köpte vi Skuggan. Han hade tidiagre gått msv med bra resultat men vi hann tyvärr aldrig starta det eftersom han blev skadad. Vi hann bara tävla ca 4 månader och under den tiden fick vi några placeringar upp till LA, var med i elitlaget samt att vi kvalade msv. Efter att han hade varit halt i ungefär ett år så blev han utdömd och vi tog bort han i april 2009.
 
Första tävlingen.
 
Del 2 kommer imorgon!



Svar på kommentar

Emma
Hur kommer det sig att du köpte just olle? Provred du några andra hästar innan? :)
 
Svar: Jag provred ganska många andra ponnysar innan. När jag var 10-11 letade vi b-ponny, men vi hittade ingen och jag började rida på Stöcke pf. När ponnyn jag red där blev utdömd så började vi leta ponny igen (jag var 12). Vi hittade en riktigt riktigt fin, men den var jättehalt och lever inte idag..
 
Vi hittade Olle av en slump, hans första annons hade inte ens bild haha. Vi ringde och allt lät bra, vi fick filmer och bilder. Senare bestämde vi oss för att köpa honom osedd. Det var väldigt orutinerat att köpa första ponnyn utan att ha provridit, men det blev bra iallafall :)
 



Svar på kommentar

Postat av: Johanna
Jag skulle vilja läsa ett inlägg om en massa bilder på tidigare hästar. Även tävling dressyr bilder är trevligt. :D

Svar: Det kommer inlägg om mina tidigare hästar ikväll eller imorgon. Jag har faktiskt bara tävlat dressyr max 5 gånger och det var med min gamla b-ponny så jag har nästan inga bilder från det tyvärr. 




Ändrade planer

Undrar hur många gånger jag har använt den rubriken?
Mamma tog Olle medan jag sov, istället ska jag fara och klippa mig 15.15 tror jag att det var. Efter det går jag en sväng på stan med mamma. Imorgon börjar skolan, min sista termin i grundskolan och den sista på grubbeskolan. Sjukt vad tiden går fort...
 
Är det något speciellt ni vill läsa om, eller något ni undrar? Kommentera isåfall så svarar jag när jag kommer hem :)




10 saker

* Olle har vunnit lag-sm i gymkhana?
 
* Han är väldigt frusen av sig? Han är oklippt nu, men har dubbelt så många täcken som de andra hästarna i stallet. När han är igång så kan vi bara klippa halva honom, jaktklippning tror jag att det heter...
 
* Han tycker att det är obehagligt med höga skydd, därför brukar vi ha back on track på alla 4 i transporten :)
 
* Piebald betyder brunskäck...
 
* På tävlingar är det tydligen jättesvårt att uttala Olles namn-.-
 
* Vi köpte honon osedd..
 
* På prisutdelningar brukar Olle buffa med huvudet mot prisutdelaren. På en tävling ramlade hon nästan.
 
* Den enda färgen som han är  riktigt fin i är brun, alla andra ser så konstiga ut eftersom han har så lite bruna fläckar. Men han kan ha andra färger också :)
 
* Olle blev frisförlklarad från senskadan 5 månader och en dag efter att den blev svullen...
 
* Jag har ramlat av honom  3 eller 4 gånger tror jag ;)
 
Andra tävlingen
 
 



God morgon!

Om en liten stund kommer pappa och skjutsar mig till stallet, jag vet inte riktigt vad jag ska göra där idag men det blir väl det vanliga skulle jag tro. Jag har iallafall tänkt att rida Tristan runt långslingan idag, det var ett bra tag sen sist jag red den.
 
Ni får ha en bra dag så hörs vi sen! :)
 



Hemma!

Äntligen hemma i Umeå igen, från och med nu kommer uppdateringen att vara bättre från min sida. Linda har ju typ fått blogga själv medans jag har varit borta. Bussresan var sjukt dryg verkligen, men tack till du som satt och brummade i takt med musiken i sätet bakom mig. Du gjorde min dag! Riktigt länge sen vi skrattade så mycket!
 
Imorgon blir det att fara till Olle, sjukt vad jag har saknat honom! Vet inte hur jag ska rida än, det beror på hur han har gått medan jag var borta. Tror att det har varit ganska mycket skritt då vi blev lite oroliga över senan när vi for in till hippo. Mamma har fortfarande inte fått svar från ph-vet så vi avvaktar :)
 
Snygga.....
 



Söndag

Idag fick Tristan bara gå lite lugnt eftersom jag red intervaller i backen med han igår. Jag red han runt lillslingan fast åt andra hållet än det jag brukar så han skulle få lite omväxling!
 
Iallafall så red jag han bara i skritt och trav idag, jag började först med att skritta ganska länge och i början var han ganska seg men sedan när jag började trava så blev han piggare och lyssnade bättre. Jag jobbade ganska mycket med att han skulle gå i en bra form samt att flytta för skänklarna osv och det gick väl helt okej :)
 
Bild från idag!



Svar på kommentar

Postat av: AMARES
Vad heter stället där du köper dina ponnysar ? :)

Svar: Alla mina hästar som jag haft har vi köpt från olika ställen, det bästa är att kolla på hästnet! :)




Hem idag!

Idag 16.45 åker jag hem till Umeå igen, då kommer uppdateringen att bli bättre! Jag har försökt blogga så mycket jag kan, men det är inte så lätt utan dator och täckning. Appen är inte alltid så bra ;)

Igår slog det gnistor om mina skidor tydligen, ska jag åka lugnare? Dessutom gjorde jag resans enda krasch haha. Vi gick ut och åt på det enda stället som inte låg så långt bort. På kvällen såg vi på Madagaskar 3 innan vi gick och la oss :)

Då hoppas vi att inlägget publiceras då!




6 januari

God morgon på er, om någon timme ska jag åka till stallet och fixa allt där. Jag ska troligtvis rida Tristan lite lugnt idag eftersom han gick ganska hårt igår när jag red! Annars händer det inte så mycket idag, men jag ska nog fortsätta att städa i sadelkammaren för det är kaos där..
 
Är det något speciellt ni vill läsa om? :)
 



Lördag

Idag har jag inte alls gjort mycket, jag har iprincip bara varit i stallet. Men på vägen till stallet åkte vi förbi Pegasus och där köpte jag ett bett samt ett par små skygglappar eller något liknande från dyon. 
 
Jag använde bettet när jag red idag och det gick faktiskt ganska bra. I början blev han dock ganska okoncentrerad och pigg eftersom det sprang förbi några rådjur på vägen precis när vi kom in i skogen så han blev lite skärrad då. Men sen när han hade lugnat ner sig lite grann blev han gansk fin och han lyssnade faktiskt ganska bra. Han fick gå 4 vändor i backen idag, jag red först 2 långa i trav och sen 2 korta i galopp, det går inte att galoppera upp i en samsad galopp med Tristan så i galoppen släppte jag på han och lät han springa. 
 
På vägen hem så red jag mest i skritt och trav och han var riktigt pigg, han blev också lite stark på hemvägen men jag är ändå ganska nöjd med ridpasset och det börjar iallafall gå åt rätt håll! :)
 



Bilder Gran Canaria del 2

Här är lite bilder från Las Palmas, vi var där dom 2/3 sista dagarna.
 
Hotellet vi bodde på, 25 våningar var det!
Utsikten från vårat rum, vi bodde på 19:de våningen.
Poolen på 25:te våningen.



Lördag

Nu kom vi precis hem från backen, det var sjukt mycket dimma så man såg typ inget. Jag failade och åkte utanför backen eftersom jag inte såg något. Annars har det inte hänt så mycket mer.

Juste Sara skar upp handen igår med en brödkniv, det blödde skitmycket och det var blod överallt! Hej mamma haha. Men allt löste sig och nu mår alla bra igen :)

På kvällen såg vi på sinister, sen sov vi :)




5 januari 2013

Om en liten stund ska jag åka till stallet, det händer väl inte så jättemycket i stallet idag utan jag har bara tänkt att rida han en sväng. Sen får jag väl se vad jag hittar på!
 
Jag har iallafall tänkt att rida han i backen, nu börjar hans vinterträning på riktigt så nu ska magen bort och konditionen ska bli bättre så han orkar med alla tävlingar nästa säsong.
 



Dagens köp

En klocka från ur & penn följde med hem från stan idag, det var 50 % rabatt på den så den kostade bara 249 kr! :)
 
 
 
 



Dagens ridpass

Idag hade jag tänkt rida på ridbanan men den var inte plogad och eftersom det har varit plusgrader och sen frusit på så har det blivit lite skare och då ville jag inte rida där. 
 
Istället så red jag först 4 varv på innerbanan, 2 i trav och 2 i galopp. Första varvet i galoppen var han lugn och lyssnade någorlunda bra men sen när jag bytte varv blev han lite stressad och "kopplade ifrån" lite. Jag avslutade med att rida han runt lillslingan och det gick väl bra. Det blev en ganska kravlös tur eftersom han fick gå som han ville i princip. Det blev lite mer galopp idag än vad han har gått den senaste veckan och i slutet fick han galoppera lite fortare vilket han uppskattade! :)
 
Gammal bild från januari förra året!



Bilder Gran Canaria del 1

Eftersom vi var på två olika ställen så kommer det komma upp 2 inlägg, bilderna är fotade med mobil så de är inte dom bästa!
 
Här är iallafall lite bilder från Maspalomas:
 
Var en "tomte parad" på julafton.



Två bilder

Det händer inte så mycket här, vi har varit i backen nästan hela dagen. Finns inte så mycket annat att göra :]




4 januari

Om en stund ska jag åka till stallet, Tristan ska ridas idag men jag har ingen aning om hur jag ska rida han. Helst skulle jag vilja rida dressyr med han men jag tror inte att ridbanan är plogad, får väl se om det går att rida där ändå annars blir det nog en sväng i skogen!
 
Annars händer det inte så mycket idag, men efter jag har varit i stallet så ska jag till stan en sväng. Ska till optikern och kolla min syn och sen kanske vi skulle äta på stan :)
 



Fredag

Nu har vi just ätit frukost, jag har nästan ingen täckning så vi får se om det här inlägget publiceras. Tänkte bara säga att jag lever :)




Torsdag

Dagens ridpass gick faktiskt hyfsat bra, jag började med att rida runt lillslingan fram och tillbaka och det gick ganska bra förutom att han var väldigt stark. I början så var han inte riktigt samarbetsvillig och gick inte i någon bra form så han fick trava på en stund och då blev han bättre. I galoppen var han stark som en oxe, han bara drog ner huvudet och lyssnade inte alls men han var ändå ganska lugn. 
 
Jag avslutade med att rida en liten stund på parkeringen, eftersom det var trav kunde jag inte rida på ridbanan. På parkeringen så travade jag bara men han lyssnade faktiskt bra och var riktigt fin och mjuk i sidorna :)
 
Det var ganska kallt idag, haha kanske syns på mina kläder.. 
 



På bussen

Nu sitter jag på bussen på väg mot Hemavan! Täckningen är jättedålig så de sög ju. Men jag har min powerade och 1d, så det går ingen nöd på mig. Men om jag inte kan uppdatera mer så vet ni varför.. :)

Hos ph-vet..




Iskall skrittur

När vi kom till stallet så kände vi igenom senan, den var inte svullen alls! Kanske var han lite varmare i den högra senan än i den vänstra, men jag tror ändå att vi kan andas ut. Mamma ska mejla Per i Timrå iallafall bara för att höra vad han tycker!
 
Det blev en skrittur barbacka med ett fleece-täcke, det var -23 så man frös verkligen ihjäl. Smidig som jag är så tappade jag en vante och var tvungen att hoppa av. Sen kom jag såklart inte up. Ställde mig på en snöhög och efter en stund kom jag upp igen :)
 
 



Uppe med tuppen

Haha inte riktigt men nästan iallafall. Jag ska snart åka till stallet, antingen var jag tvungen att gå eller åka med mamma när hon skulle till jobbet och det kändes inte så lockande att gå! 
 
Det är trav idag men jag ska försöka rida innan det börjar så Tristan inte blir så uppspelt av allt ljud. Hur som helst så ska jag nog rida han lite hårdare idag så han blir av med lite överskottsenergi! :)
 
Haha jag gör alltid så fina miner när jag rider..
 



God morgon!

Vad gör jag uppe nu haha? Jag ska till Olle nu och rida innan bussen går till hemavan 14.10. Hoppas att senan är bra, men hur som helst så blir det bara skritt. Vågar inte göra så mycket mer. Men jag har faktiskt väldigt svårt att tro att det skulle vara senskadan, jag förstår inte hur den skulle ha kunnat gå upp. Men han får nog ändå ta de lugnt ii några dagar.
 
Fina häst :)
 



Dagens ridpass

Idag drog vi in Olle till hippo, vet faktiskt inte vad jag ska säga. Bra gick det inte, men inte dåligt heller. Man får tänka på att vi inte har ridit en hörnpassering på 7 månader. Vi började med att longera en stund för att se hur han rörde sig, allt såg bra ut så jag hoppade upp.
 
I traven var han väldigt stressad, vilade inte alls på steget och fokuserade på allt annat än mig. Antar att det är en vanesak, precis som skogen var innan. Eftersom han brukar vara lugnare i galoppen (??) så gick jag över till den. Där var han bättre men inte helt bra. Red mest på rakt spår såklart, allt för att inte utmana senan i onödan. Efter kanske 5 min fick han skritta.
 
Travade av honom i nån minut efter det, vi börjar lugnt och ökar eftersom. Jag tycker att han skötte sig bra, hade väntat mig att han skulle vara uppe i de blå och bocka. Det blir nog bättre!
 
När vi kom till stallet så kände jag först igenom benen som jag alltid gör, allt var jättebra. Sen kanske 10 min senare skulle mamma linimentera senan, och tror ni inte att han är svullen. Vi får panik och släpar Olle till vattenspiltan, efter att ha kylt med vatten så hade den gått ner lite. Går skadan upp nu så vet jag inte vad jag gör....
 



Mitt 2012 del 4

Oktober
 
Under oktober månad hände det inte alls mycket.
 
Tävlade på hippo, gick sådär hela helgen.
 
 
Tristan blev sjuk, därav de dåliga resultaten på hippo.
 
November
 
Åkte till timrå och gjorde årets sista tävling, blev en godkänd runda i LA. 
 
 
Tränad för Emma Emanuelsson
 
 
December
 
Kände att något var fel med Tristan, vi hittade inget så vi sprutade han i en has.
 
Var mycket i skolan veckorna innan jul.
 
Åkte till gran canaria.
 
 
Började blogga med Agnes :)
 



Onsdag 2 november

Idag red jag Tristan runt lillslingan fram och tillbaka och det gick väl sådär, i början hade han ingen framåtbjudning men gick väl ändå ganska bra. Jag tog en liten galopp när han var lugn och då var han riktigt fin men efteråt så struntade han bara i mig som han brukar göra. Tog en galopp till på vägen tillbaka och det gick verkligen inte alls bra, han bara struntade i mig och kopplade bort mig totalt.
 
Travade och skrittade sen och då var han lite bättre men han lyssnade ändå inte, det är så jobbigt när han bara släpper bettet/tar tag i det och man får ingen kontakt alls med han..
 



Onsdag

Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så att vi kan fara in till hippo. Har packat lite inför hemavan, men det går riktigt trögt. Att packa är verkligen inte min starka sida. Vi ska bara vara borta i tre dagar, så egentligen behöver jag inte så mycket..
 
Tänkte ta med filmkameran så att mamma kan filma, förväntar mig inga underverk eftersom att han bara är riden i skogen sen han blev friskförklarad. Men det kanske kommer filmer ikväll :)
 
Haha mina face är ju oslagbara...
 



Agnes- 2012 del 4

Oktober:
 
Hände inte så mycket i oktober.
 
Var funktionär på tävlingarna på hippo.
 
Jag vann min underbara jacka på Johanna Grants bloggtävling!
 
 
Olle blev äntligen friskförklarad från senskadan efter 5 långa månader. Till och med skiten i musklerna var borta! :)
 
 
November:
 
Jag fick börja sätta igång Olle lite försiktigt, några sekunder trav/galopp i intervaller. Ökar på eftersom och i slutet av månaden skulle vi vara uppe i 5 min ;)
 
Jag fyllde 15!
 
Vi hade världens drygaste prov....
 
December:
 
Fortsätter med igångsättningen, mot slutet av månaden skulle vi kunna rida lättare pass utan större krav på samling. Det tycker jag att vi har lyckats jättebra med!
 
Riktigt mycket i skolan mot slutet av terminen...
 
 
Började blogga här med Linda :)
 



2 januari

God morgon, om ett tag ska jag börja göra mig iordning och sen åka till stallet. Det är ungefär samma väder idag som igår men jag hoppas verkligen att det går och rida idag :)
 
Annars händer det inte så mycket idag, jag ska väl fortsätta att städa i sadelkammaren + tvätta alla saker!
 
Saknar sommaren.. ♥



Mitt 2012 del 3

Juli
 
Det var hemmatävlingar i stöcke, kom 3a i en LC och vann en LB.
 
 
Fyllde 16!
 
Jobbade hos pappa.
 
 
Åkte upp till piteå och tävlade. Vi hoppade tre stycken LA och det slutade med en vinst. 
 
 
Tävlade i vindeln, kom 2a i sista mountain horse kvalet och där med kvalade vi till finalen. Tyvärr så åkte vi aldrig eftersom vi hamnade i en svacka. Kom även 2a i en LA!
 
 
Augusti
 
Var i övik och tävlade på deras hästival, kom 4 i en LC samt att vi vann stilpriset i den klassen. 59 poäng fick vi! Ramlade av han för första gången i LAn och fick en liten hjärnskakning..
 
Fick en tårta för jag var den första som ramlade av.
 
Tävlade i vännäs och kom 2a i en LB.

 
Tävlade nm på surf och hade en riktig skit helg, fick en runda med 4 fel som var okej.
 
 
Började på gymnasiet.
 
 
September
 
Tävlade dm i lycksele som gick sådär, ingen toppen helg direkt. 
 
 
Tävlade i stöcke vilket inte gick så super bra.
 
Träffade Isabella på hippo när hon tävlade där.
 
 
Åkte till sandgärdan och hoppade en lokal tävling, vann en LB. 
 



1 januari

Idag fick Tristan vila, jag hade egentligen tänkt att rida men eftersom det var så dåligt väder så gick det inte. Istället så började jag att tvätta mina saker som schabrak och täcken osv. Alla schabrak är i princip tvättade så imorgon blir det att fortsätta med täckena. Det kan ta ett bra tag eftersom det är över 20 stycken, haha..
 
Det ser ut att bli samma väder imorgon som det har varit idag så Tristan får troligen vila imorgon också!
 



Agnes- 2012 del 3

Juli:
 
Flyttade ner Olle på sommarbete till Gran :)
 
 
Vi fick börja gå 40 min med honom istället för 2x15 min. Framsteg framsteg.
 
Tog hand om Moas ponny Angel i tre dagar :)
 
Började rida Noa!
 
 
Augusti:
 
Flyttade ut Olle till Håkmark :)
 
 
Fick börja skritta 20 min/dag uppsuttet!
 
Tävling med Noa på surf, gick inte så bra ;)
 
 
Noa såldes tillbaka till Angelica.
 
Munsboro april, b-ponnyn jag red på stöcke lämnade jorden...
 
 
September:
 
Återbesök i Timrå 4 september, skadan gick åt rätt håll. Vi fick börja skritta obegränsat! :)
 
 
Equiterapeuten kom och gav Olle akupunktur (stavning?)
 
Någonting lossnade med Olle, han blev jättefin och mjuk i skritten!
 
Köpte min GPA haha...
 
 
Clinic med Patrik Kittel!
 
 
 



1 januari 2013

Det ska bli så galet skönt med ett nytt år, 2012 har varit ett mardrömsår! Fyllt mad skador och en massa annat. Nu ska vi bara försöka komma igång igen med Olle och ta en dag i taget!
 
Idag vilar Olle eftersom vädret är så dåligt. Då tar dom som har stallet hand om honom. Imorgon ska vi faktiskt dra in till hippo och rida lite! Jag har inte ridit honom i ridhus sen i maj, det ska bli sjukt kul :)
 



Mål 2013

 
Mina mål 2013
 
* Börja träna (mig själv)
 
* Få bra rundor och lära känna han bättre
 
* Kvala och tävla MSV
 
* Börja rida mer dressyr
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin