Mål 2014

Med ridningen:
• Lära känna Peppe bättre och utvecklas med honom
• Komma igång med att tävla
• Debutera 120
 
För mig själv:
• Satsa mer på skolan, inte sitta med allt i sista sekund
• Planera min tid bättre
• Komma igång med träningen, går lite si sådär med den just nu
• Satsa mer på bloggen
 



Ofrivillig vilodag

Idag fick Kryckan vila. Snön som kom under natten håller på att smälta, så det klibbar jättemycket. Några andra i stallet försökte rida, men dom fick vända efter kanske 50 meter eftersom hästarna höll på att ramla. Kryckan hade egentligen behövt gå idag, men det känns inte direkt värt att riskera hans ben för ett ridpass.
 
Idag är det nyårsafton (!!) shit vad tiden har gått fort. Ikväll ska jag över till Alicia och möt upp lite folk där, och vid 12 slaget går vi väl in till stan en sväng. Låter som en bra kväll:)
 
 



Mitt 2013 del 2

April 
 
I april åkte jag upp till Boden igen, den här gången under påsklovet. Det var egentligen tänkt att vi skulle åka till Sundsvall och tävla på deras regionala/nationella meeting, men eftersom Tristan inte fungerade ställde vi in dom planerna. Hade fullt upp med att rida hästar under lovet, varje dag red jag 3/4 hästar. 
 
 
 
Såg även fler föl
 
 
Senare under april åkte vi även till Finland för att kolla upp Tristan ordentligt. Det är bra veterinärer i Finland så vi valde att åka dit istället för att kolla honom på atg i umeå. Det var iallafall inga stora fel på honom, han fick skritta i 1 vecka och sedan trava i 1, innan det var att köra på som vanligt. 
 
I slutet av månaden var han nästan helt igångsatt, han blev bättre efter besöket i Finland men han var fortfarande otroligt jobbig att galoppera med. 

 
Maj
 
I början av maj åkte jag och mamma till Spainen och var där 1 vecka, hon var dock där 2 så jag fick flyga hem själv. Men det gick faktiskt bra. Det var iallafall riktigt skönt att ta ett break från skolan och alla nationella prov och bara koppla av. 
 


 
I slutet av maj var det tävling på surf, var riktig taggad eftersom vi inte hade tävlat sedan mars. Men precis som tidigare tävlingar under året fungerade Tristan inte alls. Han stoppade och ställde inte upp för fem öre. Fortfarande var det något som var fel, för det var absolut inte likt Tristan. 
 


Juni
 
Efter tävlingen var han öm på sidan av magen/ryggen. Vi åkte då till Andrea (Wallers sadelcentrum) och provade ut en ny sadel. Det var en equipe linneá som fick följa med hem. Känslan över att äntligen hitta en sadel som satt bra efter 1 år var obeskrivlig. 
 
 
Gick ut ettan och fick sommarlov.

 
Senare i juni åkte jag till Boden där jag skulle spendera hela lovet. 



Bra kväll!

Spenderade kvällen med Alicia och Marielle vilket var helt perfekt. Kom hem vid tolvslaget och nu ska jag sova hade jag tänkt. Ska sätta på världscupen som jag missade idag, och somna till det. 
 
Jag vet att uppdateringen är jättedålig, så om det är något ni vill läsa om så får ni gärna kommentera det för jag har inga ideer alls...
 
 



Några bloggar jag läser

tyrashastar.se
 
 
carolinebagfeldt.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad läser ni för bloggar? Skulle vara kul att veta! :)



Snart iväg igen

Nu ska jag snart iväg till Alicia en sväng och vara med mina fina vänner. Måste bara berätta hur brutalt fin Kryckan var först!
 
Travade lite mer än jag gjort innan, men undvek isen. Tog pelhamet eftersom det andra bettet är hemma. Egentligen finns det inte så mycket att säga förutom att han fick jättebra. Lyssnade, väntade och hade perfekt stöd i handen. Satt bara och log som en idiot under hela passet haha.
 
Bjuder på den..





Dags att rida






God natt!

Uppdateringen har varit allt annat än bra idag, Linda får ta och släpa sig hem snart och styra upp allt haha. Men när man knappt gör något så känns det ju ganska onödigt att göra ett inlägg som det inte står något i...
 
Tänkte försöka gå och lägga mig i tid idag för omväxlingens skull!
 
 



Heldag på stranden

Hej på er! Idag har vi varit på stranden hela dagen, dock en annan strand än igår, en lite finare. Har bara solat hela dagen, måste ju passa på att pressa nu de sista dagarna! Har dock blivi ganska brun ändå med tanke på vädret som varit.
 
Imorgon är vi nog hela dagen på hotellet och vid poolen! 
 




Jag lever

Har inte uppdaterat något idag, har väl varken haft tid eller lust ärligt talat...
 
Under första halvan av dagen rensade jag i mitt rum, har massa kvar och jag orkar inte vad mycket skit som finns där inne. Sen for jag på bio med familjen, men det roligaste var en kille som satt några rader bakom. Hans skratt gjorde min dag! Nu ska jag strax åka ut till stallet och skritta Kryckan. Ungefär så intressant blir det haha...
 
Snart.
 



Mitt 2013 del 1

Januari
 
Under januari månad hände, vad jag kan minnas, egentligen inget speciellt. Allt flöt på bra och jag tränade på med Tristan inför tävlingssäsongen. Vi tränade bland annat första gången för Micke Schultz. 
 
Under den här perioden och framåt blev han väldigt jobbig att rida hemma, speciellt i galoppen. Han sprang mest på utan att jag hade någon vidare kontroll på honom. Red mycket dressyr men det blev inte så mycket bättre. Vi var även tvunga att bettsla upp honom. Vissa dagar var bättre än andra kan man säga. 
 
 
 
Februari

I februari fortsatte vi träna inför tävlingssäsongen som skulle starta igång i slutet av månaden. Eftersom 2012 tävlingssäsong gick så pass bra hade jag ganska höga förväntningar på både mig och Tristan. Vi tränade bland annat för Micke Schultz ännu en gång och allt kändes bra. Det kändes som om vi var på gång efter höstens svacka! 
 
 
 
I slutet av månaden var det dags för årets första tävling. Även om träningarna hade gått bra var resultatet inget att hänga i julgranen. I LBn klantade jag mig och glömde ta en halvhalt innan en kombination, annars bra runda. I LAn stannade han ut sig.. Någon som inte precis hörde till vanligheterna. 
 
 
 
 
Mars
 
I början av mars åkte jag upp till Boden och spenderade sportlovet där. Tristan fick även följa med upp. Bland annat så red jag Linuz och Inter för första gången. Jag fick även se en fölning för första gången i mitt liv. Riktigt kul!
 


 
I slutet av månaden var det dags för årets andra tävling, den här gången i Vännäs. Den tävlingen var en av dom sämre med Tristan. Han stannade ut sig i båda klasserna, något som han aldrig brukar göra. Det var något som inte stämde, något som störde honom. 



Lugn kväll

Vi åkte till hööks för att titta på bett, men köpte inget eftersom vi behövde tänka lite. Men nu har vi bestämt oss för ett tvådelat kimblewick, det blir nog jättebra! Ett par benskydd med reflexer fick följa med hem istället, så nu slipper mamma oroa sig för att jag ska bli överkörd när jag rider haha...
 
Jag kom just hem efter att ha tagit en promenad i mörkret. Behövde tänka så det var välbehövligt.
 
Nu ska jag försöka se nån film, god natt!
 





Just ridit

Idag travade vi 2x1 min (alltså en minut två gånger under passet). Han var lika fin som han numera alltid är, så det finns inget alls att säga!
 
Nu ska vi strax åka till hööks en sväng och kolla på nya bett till Kryckan. Vi behöver ett skarpade bett med lite hävstång men som är mildare än pelham. Tror vi lutar mot ett Kimblewick!
 
Idag firar dessutom agnesochlinda.blogg.se ett helt år!
 
DÅ:
 
NU:
 



På stranden

Tänkte bara slänga in ett hej och säga att jag lever. Igår bytte vi hotell och det finns som sagt inget wi-fi där. Nu är vi dock på stranden så passar på att blogga nu. 

Som jag sa, nu är vi på stranden och det har varit skönt väder hela dagen. Bättre än hemma kan man lugnt säga.. Ni får ha det så jättebra så hörs vi när vi hörs!








Nya reglerna angående loggor

Nu har ridsportsförbundet gjort klart att dom nya reglerna för loggor på ridkläder och utrustning ska börja gälla från och med 1 januari. Tycker faktiskt den nya regeln är otroligt onödig, det finns väl viktigare saker för överdomarna att göra än att springa runt och mäta loggor? 

Har inte så jättestor koll på vad som går att använda och inte använda, men jag vet iallafall att märket på min animo kavaj är för stort. Eftersom halva sverige är ägare till en animo kavaj och det är ett av världens ledande kavaj märke så förstår jag inte riktigt hur dom tänkt. Jag kommer iallafall fortsätta använda min! 

Utdrag ur TR I Mom 151A: 
På tävlingsbanan under tävlingsritten eller motsvarande och under prisutdelningar får namn eller logotyper på tillverkarmärkning som identifierar tillverkaren av ej sponsrade kläder och utrustning förekomma.

»   På ridkavaj får synlig tillverkarmärkning förekomma på knappar. Övrig synlig tillverkarmärkning får förekomma på ficklock eller 3 cm2 på annan placering.

»  På ridskjorta/ridblus får synlig tillverkarmärkning endast förekomma på en maximal yta av 3 cm2.

»  På ridbyxa i hoppning får synlig tillverkarmärkning endast förekomma på vänstra benet med en maximal yta av 80 cm2 (20 cm lång 4 cm bred) och på en bakficka. Tillverkarmärkning på byxans linning och fickkant får förekomma.

»  På schabrak får synlig tillverkarmärkning endast förekomma på en maximal yta av 200 cm2 på varje sida.

Tillverkarmärkning får även förekomma på övriga ytor tillåtna för sponsorreklam, se TR Mom 151 A samt på övrig utrustning som ej nämns i Mom 151 till exempel benskydd och sadlar.

Källa: equipage.se




Nyår!

 
Svar: På nyår tror jag att vi skulle dra till Elias, men helt säker är jag inte. Kan skriva ett speciellt inlägg om nyårslöften osv senare!



Lika fin som alltid!

Jag önskar att jag kunde förklara med ord vilken fantastisk känsla jag har varje gång jag rider Kryckan numera. Allt som inte fungerade alls i somras, har löst sig efter operationen. Så vansinnigt skönt att vi hittade benbiten, för jag tror att den var problemet hela tiden!

Han vilade perfekt på steget i traven, jag kunde variera steglängden utan att skälva takten ändrades. Dessutom gick han i en perfekt form utan att ens försöka krypa bakom handen, vilket han alltid gjorde innan. Kunde inte sluta le:)

AHAHAHAHAH





Plus och minus med min ridning

Plus
 
+ Jag har bra balans
+ Jag är ganska envis, ger inte upp
+ Jag är ganska lugn som ryttare
 
Minus

- Jag lägger gärna omkull min hand
- Jag har dåligt tålamod
- Det blir lätt så att jag glappar med tyglarna
 



God morgon!

Idag har jag inga speciella planer. Tänkte gå ut en stund nu innan lunch, och sen fara till stallet. Kryckan ska få trava en hel minut idag faktiskt. På onsdag ska vi vara uppe i 5 min!
 
Kommer ha mer tid till bloggen idag, så om det är något speciellt ni vill läsa om så är det bara att kommentera!
 
 



Landat vid datorn

Detta är första gången jag sitter vid datorn idag, så därav uppdateringen. Har haft fullt upp precis hela dagen och har kanske varit hemma i sammanlagt en timme.
 
Åkte till stan och gjorde mellandagsrean tillsammans med resten av Umeå. Fick med mig lite saker hem vilket var bra! Sen for jag hem och var hemma i en kvart kanske innan jag for till stallet med mamma. Red Kryckan på tredelat gummibett och han var jättefin idag också! Orkar inte ens! Hoppas verkligen att han fortsätter så här!
 
Efter maten åkte jag iväg till Alicia och var med lite sköna människor. Vi såg bland annat världens sämsta skräckfilm. Nu vet jag inte vad jag ska göra tills jag blir trött, kommer väl på nått..
 
 



Heldag på stranden

Idag har vi spenderat hela dagen på stranden, vädret var lite halvers på förmiddagen men blev kanoners vid lunchtid. Det var verkligen superskönt och vi slapp även alla flugor, gissa om det var underbart? Svar ja. Jag har till och med badat i havet, var dock lite väl kallt för min smak. 

Imorgon byter vi hotell och flyttar lite längre söder ut. Är all inclusive då och jag tror inte att det fanns wi-fi på hotellet så jag kommer inte kunna blogga något. Tyvärr.

Iallafall. Just nu sitter vi på restaurang och har precis ätit. Man vet att det är gott när vi ätit på samma restaurang 3 dagar i rad och jag har ätit samma sak alla 3 dagar, haha!






Hästar jag har haft del 2

Chuck f.2003
 
När vi köpte Chuck som 6 åring visade det sig att han hade en lös benbit, så det första vi gjorde var att operera han. Vi skyndade långsamt och säsongen som 7 åring började vi tävla. I maj debuterade vi LA med 4 fel, men han var otroligt tjafsig i munnen och svår att rida på grund av det. 2011 började jag rida honom på hackamore och det var som allt släppte, han blev mycket lättare att rida. Men då hände det som inte fick hända, när vi skulle lasta ut honom ur bussen på en tävling var han blockhalt. Ingen vet egentligen vad som hände eftrsom han hade travat egenom veterinärbesiktingen någon timme tidigare.Väldigt tråkigt när han äntligen hade börjat fungera..
 
 
 
Keep Me In Mind (Connie) f.1996
 
Connie fick jag i julklapp 2010, han var nyligen importerad från Irland där han hade tävlat upp till MSV med bra resultat. Han hade bland annat blivit "pony of the year" som tävlade 110cm i norra Irland 2009. I februari började vi tävla, det rullade på bra och vi fick rosett på varje tävling. I april började han dock sparka för skänkeln och stanna, det var något som inte stämde. 
 
I juni upptäckte vi att han hade skimmelsjuka (cancer) och blev opererad, det var några tumörer/knölar i skrevet som togs bort. Så småningom började vi träna mer konditionsträning, orken blev dock bara sämre och sämre. I slutet kom vi kanppt runt en LC. Till slut hittade veterinärerna "äntligen" felet, han hade förändringar i lungorna, cancer invärtes. 
 
 
 
Taidis Chance (Tristan) f.1998
 
Ni som har läst bloggen ett tag vet ju redan det mesta om Tristan. Men iallafall, när varken Chuck eller Connie fungerade så började vi leta en ny häst. Vi blev tipsade om Tristan och eftersom hans stod i Umeå åkte vi och kollade på honom. En riktig "Linda-häst" var han. I oktober 2011 blev han min. Första tävlingen gjorde vi i februari, där vi även nollade LA debuten. Senare under tävlingssäsongen vann vi även ett mhpc kval, kvalade till finalen i mhpc och fick massa andra placeringar. Men det var även motgångar som mest berodde på sadelbyte. I år kan man säga att inget gick som planerat. 
 
 
 
Inter Tilly f.2005
 
Kände att Inter också var tvungen att vara med även om jag inte hade honom så länge. Inter är ju då en travhäst som jag hade under ca 3 månader medan vi letade en storhäst. Pappa köpte honom åt mig även fast jag egentligen inte ville, men det gick ju ganska bra ändå. Idag står han hos pappa i Boden, jag hade gärna haft kvar honom om jag hade haft tid över till 2 hästar.
 



Från stan direkt till stallet

Har varit på stan heeela dagen tillsammans med precis hela Umeå. Nu ska jag direkt till stallet och rida min lilla häst!






2013 del 3

Juli
*Jag klarade moppeprovet haha!
 
*Hade en träning som gick stört bra, kan leva på känslan för evigt. Eva sa att han hoppar som en demon haha!
 
 
*Var och tävlade i Nordmaling. I LB blev jag hoppad ur sadeln ocg slog ihjäl mig haha, bra runda i övrigt. Sen debuterade vi LA med 4 fel på sista jävla hindret. Dagen efter blev jag tvåa i en LC och vi vann även omgången med laget!
 
 
*Vi åkte på en bilsemester till både Västerås och Stockholm. Var på bland annat Strömsholm och grönan.
 
 
*Sen var det dags för Meeting i Piteå, där hade jag tre jättebra rundor även om det inte syns på resultaten. Var dubbelnolla och 4a i LB, rev de två sista i LA, och hade 19 fel i den sista LAn. Men om ni kollar på filmerna så ser ni att rundorna var jättebra ändå!
 
Känns surt att rundorna var så bra, men att det inte räckte hela vägen.
 
 
 
*Tacoskväll med fina vänner
 
 
Augusti
*På en träning insåg vi att sadeln var jättesne och behövde skickas på omstoppning.
 
 
*Var och gjorde årets bästa tävling i Skellefteå. Var nolla på hinder i alla klasser, blev 2a i LB+5 och vann LA! Efter tävlingen svängde vi förbi Andrea Waller och lämande in sadeln.
 
Haha standard att man fotar omhoppningen..
 
Kryckan var hos Tandläkaren.
 
 
*Följde med Linda till Skellefteå när Inter (aka MR Tilly) skulle starta. Fyndade en tävlingsskjorta för 100 kr som kostar 1000 annars hahaha....
 
 
*Hade ännu en grym träning, Kryckan bara flög över precis allt jag styrde på precis som han alltid gör!
 
 
*Började på gymnasiet, ekonomi på draggen (kom in med kanske 2,5 poängs marginal hahaha...). Hamnade i världens bästa klass ek1cd!
 
 
*Sverige tog EM-brons i hoppning!!
 
 
*Var och tävlade i Lycksele och allt som kunde gå fel, gick fel. Vi kom fram jättesent och höll på att missa besiktningen, jag hade jättehhög feber och det var jättevarmt. I LC var han stark och gjorde precis som han ville. Det blev en andraplats och ännu en vinst med laget. I LA var både jag och Kryckan helt slut, så det föll tre bommar.
 
 
*Kryckan var visningshäst på en sadelkurs, och jag fick visa upp honom haha. Alla hackade på hur jag red och allt, gör helst inte om det om jag kan slippa. 
 
September
*Var och såg This is us på bio med Teddy och Bellan!
 
 
 *Kryckan fortsatte att göra framsteg i markarbetet, han blev bara starkare och starkare i kroppen även om det fortfarande inte var riktigt bra.
 
 
*Tävlade i Vindeln och hade en mindre bra helg, det kändes inte riktigt bra av någon anledning även om han hoppade jättebra. Jag hade tappat ridningen och känslan lite. Hade ett pet i LB och 8 fel i LA. Det blev en andraplats i lagomgången, och det räckte till en vinst i serien!
 
 
 *Klassen visade upp sin bättre sida:
 
 
*Vi fick biljetter till One direction igen!! Så fredagen den 13 juni 2014 smäller det, Where we are tour.
 
 
*Tävlade i Stöcke. I LCn gjorde vi vår sämsta runda någonsin, men det blev ändå en dubbelnolla och andraplats. I LB+5 hade vi ett skitpet, men känslan var inte alls samma som innan. Han tvekar inte på hindrena, men något var inte som vanligt. Där var även tävlingssäsongen slut för min och Kryckans del, fast det visste vi inte då...
 
 
 



Snart dags för nytt år +

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jadu det man man lugnt säga. 

Hur har ditt 2013 varit? Väldigt blandat, hösten var dock inget att hänga i granen.

Tror du att år 2014 kommer blir bättre? Jag vågar inte hoppas på något eftersom allt bara skiter sig då...

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 5 maj tror jag!

Bästa köpet? Min fina underbara Biscuit Gold

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och mat tror jag haha...

Gjorde någonting dig riktigt glad? Köpte en riktigt fin häst, valde helt rätt gymnasielinje och har lärt känna många nya vänner!

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? AOTEAROA CHRISTMAS! Bara klassen kommer fatta haha

Vem har du umgåts med mest? Jag vet inte, dom från skolan tror jag nog!

Bästa minnet från 2013? Går verkligen inte att ta bara ett minne

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat... Men har man en dålig vrist så har man... Juste jag har fortfarande inte skrivit om den hehe

Vad önskar du att du gjort mindre? Lagt mindre energi på onödiga småsaker samt förstora upp en massa skit som inte betyder något egentligen.

Vad gjorde du på din födelsedag? Hade studiedag haha #lyxlirarn

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Ja om Kryckan inte hade haft en medfödd lös benbit så hade mycket varit bättre

Vad fick dig att må bra? Mina fina vänner och Kryckan

Vem saknade du? Flera personer

De bästa nya människorna du träffade? Går inte att välja bara en. Ingen nämnd, ingen glömd.
 
 



Hej jag lever...

Världens dåligaste uppdatering idag, men jag har inte haft tid. Vid 10 hade jag tänkt fara ner på stan med några kompisar, men allt var självklart stängt. Får bli mellandagsrea imorgon istället! Då åkte vi hem till Alicia och kollade på film vilket också funkade:)
 
Sen for jag till Kryckan och travade för första gången sen operationen. Lyckan är total. Han var så brutalt jävla jättefin att jag inte kan förklara hur fin han var!! Mamma tvingade mig att ta pelhamet eftersom jag red i byn. Hade jättebra stöd i handen precis hela tiden, längde jag på tyglarna så sträkte han ut halsen precis som han ska. Tidigare har vi haft stora problem eftersom han bara krullade ihop nacken. Jättestor skillnad! I traven trampade han på bra och tyckte att livet var riktigt kul. Kan inte förklara känslan. Såna här dagar förstår man verkligen att precis allt är värt det. Världens bästa ponny
 
Allra första tävlingen
 



Ett snabbt inlägg

Hej på er, allt bra med er? Blir bara ett snabbt inlägg nu då jag sitter på restaurang. Har nog för övrigt ätit världens godaste sallad, även om jag i vanliga fall inte är jätteförtjust i det, men den var såå god! 

Vi ändrade om planerna lite idag och tog en dag vid poolen istället för vid havet. Det var kanon väder fram till halv 3 tiden då det kom massa moln och blev lite halvmulet. Fram till dess var det iallafall super skönt, förutom alla dessa flugor som var idag. Flugur måste ju nästan vara det mest irriterande djur som finns..

Det är förresten julafton här idag, Spanien firar den 25e och inte den 24e som vi gör!




~






5 saker om mig

♦ Mitt största beroende är oboy och lypsyl
 
♦ Jag cyklar ungefär 9 km per dag
 
♦ Min första häst fick jag när jag var runt 5 år gammal, det var en shettis vid namn Lucifer. Man kan säga att han levde upp till namnet, haha. 
 
♦ Jag sover i min onepiece och även med tjockstrumpor nu under vintern, skönare finns inte!
 
♦ Jag har jättesvårt att sova om någon pratar eller om det är något som låter utanför. Att sova i bil, på tåg eller i flygplan är dock inga problem..
 



Bra julafton!

Idag har bloggen mest fått vila som ni kanske förstår, men jag hade fixat nått tidsinställt ändå, så helt dött har det inte varit. Det är bara julafton en gång om året och den vill man inte spendera framför datorn!
 
Men min julafton har varit jättebra hittills! Bra presenter, god mat och allt sånt. Men vädret, vafan? Kan inte minnas att det någonsin har regnat på julafton innan...
 
Kryckan har vilat idag, så jag har inte varit i stallet något idag. 
 
Detta inlägget skulle ha publicerats vid sju tiden, men jag somnade haha. Livet är hårt ibland...
 
 



God jul!

God jul alla läsare! Hoppas ni haft en bra dag! Just nu sitter jag iallafall på en restaurang och har precis ätit. Är så mätt så jag skulle kunna rulla fram.. 

Idag har vi legat vid poolen hela dagen, det har varit super väder idag jämfört ned tidigare dagar. Solen har lyst hela dagen och det har inte varit ett moln på himlen! Imorgon vet jag inte riktigt vad vi hittar på, antingen blir det nog en dag vid havet om vädret tillåter! 






Julbilder

 
 


 





2013 del 2

April
*Tränade för Stina bara för att testa på lite. Det gick jättedåligt och vi började komma in i vårat första bakslag sedan igångsättningen.
 
 
*Jag började plugga moppeteori efter att ha skjutit på det i ett halvår haha.
 
 
*Grubbeskolan bjöd på ännu mer god mat.
 
 
*Tränade för Sussi igen. Höll på att krascha någon gång, men annars gick det bara bra! Detta var även den dagen jag fick filmen på Kryckan, och allt blev jättejobbigt.
 
*Vi hade kick off med klubben på fortet.
 
 
*Vi bestämde oss för att lägga ut Olle på annons.
 
 
*Han blev bara finare och finare i dressyren. Jag kunde fara ut och konditionsträna barbacka och ha honom i form, på vanligt tvådelat bett!! Helt otroligt om man tänker på att jag inte klarade av honom på pelham i ett ridhus två år tidigare.
 
 
*Vi bestämde oss för att importera Kryckan och lämna Olle i Linköping. Det svåraste beslutet jaga någonsin har tagit.
 
Den oridna, omusklade åttaåringen som inte kunde hålla galoppen på en vanlig volt, men som hoppade som en kanon.
 
*Under den sista veckan med Olle kom Menea ut och fotade oss. Kan knappt kolla på bilerna, finaste ponnyn.
 
 
Maj
*Jag red min fina ponny för allra sista gången. Kommer aldrig kunna beskriva känslan när jag skulle hoppa av, och visste att jag aldrig skulle hoppa upp igen.
 
 
*Den fjärde maj åkte vi ner till Linköping och hämtade Kryckan.
 
 
*Efter två veckor tränade vi för första gången, och det gick riktigt bra! Dressyren var dock inte alls lika rolig, då han var oriden och stark. Hade ont i armarna efter precis varje ridpass.
 
*Efter tre veckor tävlingdebuterade vi och blev trea i en klass.
 
 
*Vi var i Stockholm och såg One direction, helt klart en av de bästa kvällarna i mitt liv!
 
 
*Olle lämnade livet på jorden efter en olycka i hagen, jag kommer aldrig glömma honom. Tack igen för allt världens bästa ponny
 
 
Juni
*Tränade på med Kryckan och det gick bättre och bättre. Det var en omställning med en häst som både hoppar allt man styr på, och är rädd om sig. Helt underbar känsla på träningarna även om han var svag och körde sitt egna race ibland.
 
*Jag gick ut 9an och sa hejdå till Grubbeskolan.
 
 
*Sommaren kom på riktigt!
 
 
*Var i Vindeln och tävlade, vi hade lite stolpe ut med resultaten då det var oturspet. Hade 0+8 fel i LC, 0+4 fel i LB, och 4 fel i LB+5. Men jag hade bra känsla i alla klasserna även om det regnade och underlaget var djutpt.
 
 
*Åkte till Grekland i en vecka.
 
 
*Vi gjorde lite ändringar i Kryckans vardagsträning så att han gick mer kondition på rakt spår, det var helt klart rätt beslut!
 
 



Hästar jag har haft del 1

Jag har haft 8 hästar innan Peppe, men jag har inga bilder på dom 2 första och eftersom jag var så liten minns jag inte heller så mycket om dom. 
 
Indy f.1992
 
Våren 2006 när jag var 10 år köpte vi Indy. Han var en superbra läromästare och tillsammans har vi nog runt 100 rosetter där hälften är vinster. Har hur många minnen som helst med honom med det bästa är nog när vi vann ett meetingpris i övik, av 6 klasser vann vi 4 och kom 3a i en. Det var tänkt att vi bara skulle hoppa tre klasser den helgen med eftersom vi hade vunnit alla tre och ledde meetingpriset stannade vi även kvar och hoppade den tredje dagen. Priset var en resa till dublin horseshow. I början av 2010 sålde vi Indy och han är idag pensionär.
 
 
 
Golden Shadow (skuggan) f.1997
 
När jag började växa ur Indy köpte vi Skuggan. Med tidigare ägare hade han gått MSV med bra resultat, men vi hann tyvärr aldrig så långt då han blev skadad. Under dom 4 månaderna jag tävlade han hade vi placeringar upp till LA, var med i elitlaget och kvalade MSV. Efter att han hade varit halt i ungefär ett år så blev han utdömd och fick i april 2009 åka till de evigt gröna ängarna.
 
Kolla hovskägget och svansen, tror nästan jag svimmar...
 
 
King f.2003
 
Någon vecka efter att vi hade tagit bort Skuggan så åkte vi till ett försäljningsstall i Dalarna och provred 3 ponnysar. King var verkligen min typ av häst, han var pigg, framåt och det var det jag gillade. Tyvärr så fungerade det inte alls bra mellan oss, han började kasta av mig så jag hade han bara 1-2 månader innan vi bestämde oss för att lämna tillbaka. Idag tävlar han MSV, kände redan då att han kunde bli en stjärna. 
 
 
 
Del 2 kommer inom kort!



God jul!

GOD JUL ALLA FINA BLOGGLÄSARE
 



Andra dagen

God kväll alla läsare! Idag har vädret varit ungefär som det var igår, växlande molnighet men mestadels mulet. Ser dock ut som det ska bli bättre imorgon! Får hoppas på det bästa! 

Idag har vi inte alls gjort mycket, vi tog bussen till stranden imorse men vädret var ju som sagt inte det bästa. Annars har det inte hänt så mycket, men skönt att bara ta det lugnt. Imorgon blir det nog poolen hela dagen!

Vet inte om jag kommer kunna blogga något imorgon, så passar på att önska er en god jul nu istället!  




Min önskelista

Egentligen önskar jag mig inget då jag precis fick en häst, han var ju inte precis gratis. Så istället för att lägga upp min önskelista, kan jag lägga upp min inköpslista, haha! 
 
• Ett par Veredus carbon gel framskydd. 
 
• En ny martingal/förbygel behövs också, lutar mot en Dyon. 
 
• En marinblå luva från Eskadron. 
 



Julafton imorgon

Det kom lite snö under natten, vilket var bra för det är lite mindre halkigt ute. Jag skrittade Kryckan i byn och pappa följde med. Allt gick bara bra även om han var väldigt pigg på hemvägen. Dessutom hoppade han världens jättehopp över en vattenpöl haha..
 
Under resten av dagen ska jag bara slå in julklappar och försöka bli frisk.
 
Kryckans lilla julmiddag :')







Presentation av min häst

Tror väl egentligen dom flesta känner till Peppe vid det här laget, så jag tar det bara lite snabbt. 
 
Peppe, eller Peppino 171 som han egentligen heter är en valack född 2007, alltså 6 år gammal. Förutom Peppe kallas han Peppi, Pepsi, Peppsan och Peppson, lite onödig men kanske lite rolig fakta. Kärt barn har många namn, eller hur är det man säger, haha.
 
I november importerade vi honom från Tyskland där han tidigare har tävlat upp till 130cm med bra resultat. Eftersom jag inte ens har haft honom i två månader så kan jag inte skriva så jättemycket mer om honom. Men världens finaste häst är han iallafall! 
 
 3 saker ni kanske inte visste om Peppe:
 
 • Han är en tvilling
 
• Han brukar göra konstiga ljud, det låter precis som om han rapar
 
• Om han hade varit en människa hade han haft ADHD
 



2013 del 1

Januari
*Vi drog in och red Olle på hippo för första gången sen han fick sin senskada i maj 2012. Vad jag minns så gick det åt helvete och han hade varit jättespänd. Men det kändes ändå som ett steg på vägen. Efter passet svällde senan upp helt brutalt mycket, och vi fick panik. Har aldrig haft sån panik innan och tårarna bara rann. Fyfan. Men det var bara en reaktion på benskydden och det försvann när vi slutade använda dom:)
 
Bilden är inte från det passet
 
 
*Dagen efter åkte jag med några kompisar till hemavan i fyra dagar. Vi hade galet kul även fast det hände en del saker också haha...
 
 
*For på praso på ekonomi på draggen (alltså programmet som jag går just nu).
 
 
*Mot slutet av månaden ställde vi upp en studs-serie som vi rullade över. Det var alltså de första "sprången" på 7 månader. Känslan var obeskrivlig.
 
 
 
Februari
*Olle började bli finare i vardagsridningen och satte mer och mer muskler samtidigt som konditionen blev bättre och bättre. Vi fortsatte hoppa studs och bygga styrka. Han sparkade en hel del eftersom han tyckte att det var så kul!
 
*Nationella proven började...
 
 
*"Hoppade" för första gången.
 
 
*Grubbeskolan bjöd på god mat.
 
 
*Hade kul med mina kära vänner!
 
*Hoppade bana för första gången. Den låg på kanske 80 cm men oj så roligt det var!
 
Lite randombilder från månaden
 
Mars
*Vi for till Åre på sportlovet. Resan dit var ett riktigt trauma, jag trodde på riktigt att vi skulle dö haha. Glida baklänges med bilen nerför en backe på is rekomenderas inte. Dessutom så körde jag rakt in i en granjävel och slog ihjäl mig. Jag fick inte ställa mig upp förrän pappa hade tagit en bild haha..
 
 
 
*Drog igång träningen med Olle på allvar!
 
 
*Jag och mina kompisar fick biljetter till One direction!!
 
 
*Hopptränade med Olle för Sussi. Det gick väl bra även om det inte var några höjder!
 
 
*Jag och Olle debuterade på dressyrbanan tillsammans efter mycket om och men. Körde på en LB.1. Det gick helt vansinnigt dåligt. Han hetsade runt flera meter innanför spåret och vägrade slappna av. Fick lite drygt 55%...
 
 
Del 2 kommer!



Hemma

Nu är jag hemma, gick tidigare eftersom jag är förskyld osv. Funderar på att ta något fika, sätta på en film, och försöka få upp julstämningen lite. Är det bara jag som tycker att det känns mer som mars än som december?
 
Jag trotsade iallafall regnet och for ut med Kryckan i kanske 40 min. Han var fortfarande rädd för isen och gjorde världens ninjahopp varje gång den sprack när han gick på den. Tur jag är härdad. Men annars skötte han sig bra!
 
 



Ett livstecken!

Hallå bloggen! Just nu sitter jag på en restaurang och äter, det fanns wi-fi så självklart passar jag på att blogga då. Kände för att vara lite nyttig idag så tog en sallad, pluspoäng till mig! Dock är internet segare än segast så jag vet inte ens om det här inlägget publiceras. 

Men idag har jag inte alls gjort mycket, mest bara solat och tagit det lugnt. Dock är vädret lite si sådär, får hoppas på bättre väder imorgon! 




Nu tar jag också jullov

Nu har jag äntligen lämnat in min individuella rapport, så nu tar jag också jullov. Skjuter man på allt till sista sekunden så får man ju skylla sig själv haha. 
 
Ska snart äta lunch och sen blir det att fara iväg till Kryckan. Jag ska skritta honom i en timme uppe i byn. Det är bra att han får gå där ganska mycket så att han blir mer vad vid det. I vinter ska han konditionsträna där tillsammans med en massa skotrar. Blir lite intressant...
 
Ikväll ska vi iväg och äta middag hos några personer, så uppdateringen blir kanske inte den bästa.
 
Dog av garv när jag såg denna....
 



Vilken typ av häst jag föredrar

Jag tycker att det är jättesvårt att beskriva vilken typ av häst jag föredrar. Det är helt olika från häst till häst, för mig är det känslan som avgör. Som tillexempel när jag provred Peppe i Tyskland, sammanlagt provred jag kanske 5-6 hästar och alla var helt olika varandra men den enda jag hade bra känsla på, var Peppe.
 
Det enda kravet jag har på en häst, är att den ska både lyssna fram och tillbaka. Bland det värsta jag vet är när hästen inte tar skänkeln ordentligt eller inte lyssnar tillbaka. Är lite av ett kontrollfreak kan man säga.Förutom det har jag inte så mycket mer krav, förutom att den ska vara positiv till arbete och hoppglad. 
 
Lite luddigt inlägg, jag vet. Men som sagt, jag går på känslan. 
 
Denna häst är iallafall sjukligt fin! 
 
 
Vad föredrar ni för typ av häst? :)



Lördag

Idag har jag mest tagit det lugnt och försökt bli frisk. For ut och skrittade Kryckan i 45 min, och det gick väl helt okej. Han är fortfarande inte riktigt van vid svensk vinter med hal is och allt sånt. Han höll på att dö när han trampade igenom en vattenpöl med is på. Det är bara att han vänjer sig, för värre kommer det att bli.
 
Jag orkade inte fota honom haha, dels för att det höll på att bli mörkt, men också för att han är ganska skabbig just nu. Långhårig och allmänt otrimmad. Men jag måste verkligen bli bättre på att fota med systemkameran. Jag har en bra kamera, men alla bilder på den här bloggen är antingen bilder från tävlinar eller iphone bilder haha. Ska bli bättre på det!
 
Nu ska jag sova, och förhoppningsvis är jag frisk imorgon!
 
 



Avlider av skratt

Detta är förmodligen den roligaste avfallningsfilmen jag har sett i mitt 16 åriga liv, och jag har sett ganska många haha. Ta två min av erat liv och se denna, ni kommer inte ångra er.
 



Gamla bilder

Blandade bilder från i somras! 

















Pluggar första dagen på jullovet

Haha alla verkar ha slut på skolarbeten nu, men det har inte jag haha. Vi har en inlämning som ska in imorgon, och jag har svarat på den första frågan haha. Bra jobbat.
 
Idag ska jag skritta Kryckan 45 min istället för 30 min två gånger om dagen. Kanske tar med kameran och fotar honom lite, var ju ett tag sen sist. 
 






På planet

Sitter på planet påväg till gran canaria, eftersom vi inte har wi-fi på hotellet tänkte jag passa på att blogga lite snabbt nu. Flygtiden är lite mer än 6 timmar så vi är nog framme vid 3/4 tiden i eftermiddag. Nu ska jag sova lite för att få tiden att gå, gick upp halv 6 imorse så jag är något trött.

Om det finns wi-fi på någon resturang kommer jag slänga in något litet inlägg. Annars hörs vi när jag kommer hem och ni får ha det så bra! Har dock fixat lite tidsinställda inlägg så helt tomt från min sida kommer det inte vara!





God natt!

Tar bara ett snabbt inlägg nu. Skrittade Kryckan i 35 min idag. Allt gick bra förutom att jag var stört nära på att flyga av. Min töntiga ponny satte foten i en vattenpöl och flög i taket. Jag höll inte i tyglarna av någon anledning och hängde snett i några sekunder. Det enda jag hann tänka var att han inte fick springa tillbaka till stallet haha. Najsnajs..
 
 



Allt klart!

Nu har jag äntligen lite tid över till att blogga. Har haft fullt upp precis hela dagen egentligen. Började dagen med skolan, vi hade dock bara en lektion och den var inte speciellt jobbig. Vi lekte lekar och åt godis, helt i min smak! Efteråt for jag ner på stan en sväng, hittade en klänning för jul och nyår, vilket även var planen!
 
Skyndade mig till sedan till stallet för att hinna skritta Peppe en sväng. Det gick bara bra förutom att han blev mer tjafsig ju längre vi red, logiken där? Men han var fin i början iallafall! När mamma kom åkte vi och lämnade honom där han ska stå medan vi är utomlands. Han rullade flera gånger och verkade trivas bra, skönt! 
 
Nu har jag även packat klart resväskan, hoppas bara jag inte har glömt något. Planet går vid 8-tiden imorgonbitti så detta blir nog mitt sista inlägg för ett tag. Det finns inte wifi på hotellet så kommer nog inte kunna blogga därfrån, men jag har förberett några tidsinställda inlägg! 
 



5 saker

1. Folk som rapar. Helt ärligt så tror jag inte att det finns något äckligare. När någon rapar känns det som att allt jag har ätit den senaste månaden kommer upp och jag blir helt matt i hela kroppen. Om jag var hungrig innan, så börjar jag må illa och kan knappt äta. Är det bara jag?
 
2. Falska människor. Folk som aldrig frågar hur det gick när det går bra, men så fort det har gått dåligt så kommer dom fram och frågar hur det gick även om dom såg rundan. Händer lite då och då tyvärr.
 
3. "Jag läste din blogg, men ändå inte". Folk som inte vill erkänna att dom läser ens blogg, men försäger sig hela tiden.
 
4. Iphone batteriet. Är det bara min mobil som dör vid 25% när den är kall? Pärra</3
 
5. När folk som står stilla i rulltrappor. Haha jag klarar inte av att stå still i rulltrappor. Får nästan panik då...
 
Bästa Kryckan
 



Äntligen jullov!!

Även om det var något ovärt att åka till skolan bara för att kolla på en idrottslektion haha, så kan jag inte annat än vara glad för nu är det äntligen jullov! Första terminen på gymnasiet är klar! Ska bli galet skönt att vara ledig i 17 dagar även om jag kommer sakna världens bästa klass. Men vissa av oss kommer antagligen träffas flera gånger under lovet iallafall så:)
 
Var hemma vid 12 tiden, och då for hela familjen ner och åt på tajmahal. Om en stund ska jag fara till min lilla hest och skritta ut på honom! Vad jag vet så blir det en lugn hemmakväll idag, men är inte säker!
 
 
 



Om 2 timmar är det lov!

Skickde in min psykologi uppgift igår kväll så nu är alla skolarbeten för 2013 klara, hur skönt? Idag har jag bara en "lektion", en ganska onödig sådan men lika bra att åka dit ändå. När jag slutat ska jag ner på stan en sväng och byta en klänning innan jag far vidare mot stallet. 
 
Peppe ska jag försöka hinna skritta en sväng idag. Måste även packa ihop hans saker då han ska stå hos några vi känner medan vi är borta. Så när mamma har slutat jobbet ska vi köra dit honom! Han får också gå på jullov! 
 
Nu måste jag skynda mig till skolan, hoppas ni får en bra fredag!
 



Så nära, men ändå så långt borta

Vi var såhääääääär nära på att få jullov redan idag, tyskan är inställd så jag har bara idrott. Läraren hade först sagt att vi skulle slippa idrotten, men ändrade sig igen vid tio tiden-.- så jag ska in till skolan och ha en lektion som jag knappt kan vara med på eftersom jag har börjat på problem med mina vrister igen. Mer om det senare...

Kryckan har iallafall fått sin promenad. Höll på att halka ihjäl mig flera gånger. Stackars häst haha..

Haha mammas fina tomteluva-.- jag tänker då inte använda den hehe:)






Torsdag

Precis som Agnes är jag inne i en period där jag inte orkar eller har lust med något. Det sitter verkligen bra med lov nu. Hela veckan har jag stressat hur mycket som helst med alla skolarbeten. Jag är fortfarande inte klar med min psykologi uppgift så jag lär väl sitta uppe halva natten men den. Uppgiften är svår och konstig, och jag får snart panik över den. Snart åker nog datorn i väggen. 
 
Tidigare idag, eller snarare i eftermiddags var jag till stallet en sväng. Ändrade om mina planer då det var så himla ruggigt väder. Peppe fick en vilodag istället. Men precis som jag, var han nog ändå ganska nöjd över att slippa rida ut i regnet. 
 



Världens finaste låt

Only half a blue sky
Kinda there but not quite
Walking around with just one shoe
I'm half a heart without you
 



Ingen uppdatering

Jag har inte uppdaterat något idag, men har varken haft tid eller ork. Är inne i någon period när jag inte har lust med något. Men ska försöka hinna lite bättre i fortsättningen..
 
Idag har jag haft tyska, idrott, engelska och företagsekonomi. På sista lektionen var det dock bara fika med klassen, så det var skönt. Ikväll blir det väl stallet som vanligt och sen måste jag även skriva på en inlämning som ska vara klar snart.
 
 



God morgon!

Idag kommer jag ha en ganska fullspäckad dag, först är det skolan som gäller och då ska bland annat ett matteprov som ska göras bort. Skolan slutar vid 15.40 och då ska jag direkt vidare mot stallet. Peppe ska skrittas en sväng idag också, det går nog inte att göra så mycket annat på grund av underlaget. 
 
När jag kommer hem ska jag direkt sätta mig och göra klar en psykologi uppgift som måste bli klar idag eller imorgon, helst idag för jag har inte hunnit börja packa än och vi åker på lördag morgon. Om jag sen skulle få någon tid över måste jag fortsätta med tidsinställda inlägg. Är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? :)
 
Random bild från när vi var i Förenade Arabemiraten. 



Konstigt humör

Den här dagen har varit jättekonstig. Började frysa jättemycket helt plötsligt och satte på mig en jacka. Sen ha jag typ skrattgråtit och varit allmänt rastlös haha. Humörsvängningarna från helvetet...
 
Lärarnas julshow var galet kul. Draggens lärare gjorde helt klart min dag lite bättre iallafall! På matten såg vi på film, men den var så brutalt tråkig att hela klassen sov. Jag och mina kompisar tog lektions sovandet till en helt ny nivå iallafall...
 
Efter maten for jag till Kryckan och skrittade i 30 min. Det gick bara bra även om jag inte kortade upp tyglarna något. Tänker ta en tidig kväll och hoppas på att imorgon blir bättre :)
 
Mamma har köpt världens fulaste tomteluva till Kryckan.. Vet inte riktigt hur hon har tänkt där men... Tyckte lite bättre om kingsland sockarna!
 
 
 



Onsdag

Dagen har varit rätt lugn, vi gjorde inte så jätte mycket på lektionerna och dessutom gick en lektion bort då det var julshow som lärarna anordnade. Det var lite småkul och man fick sig ett gott skratt, haha! Dagens höjdpunkt var dock jullunchen, inte själva maten då jag inte tycker om julmat, men julmusten och pepparkakorna! 
 
När jag kom hem for jag direkt till stallet. Skrittade Peppe en sväng i skogen idag också, går inte att göra så mycket annat då underlaget är så dåligt just nu. Men det gick väl ändå helt okej förutom att han var ännu lite stirrigare idag än igår. 
 
Imorgon har jag matteprov, så resten av kvällen ska jag spendera med min kära mattebok.. Men nu är det iallafall inte alls mycket kvar i skolan. endast 2 dagar till sen är det lov!! 
 



Skön dag

Nu sitter jag på företagsekonomin och skriver på min reflektion som ska in på söndag. Sen är det någon juluppvisning i aulan och efter det har jag svenska och matte innan jag slutar vid två!
 
Idag ska Kryckan också skrittas. Det är bara en vecka kvar av skritten nu innan vi kan börja trava!! Får bara hoppas att snön kan komma, för det går ju inte att rida på det här underlaget.
 
Och sen måste jag bara säga en jätterolig fråga som ramlade in på min ask igår haha. Det var riktigt länge sedan jag skrattade så mycket! Kryckan får väl ta det som en komplimang antar jag:)
 
 



18e december

God morgon! Måste börja med att be lite om ursäkt för den låga uppdateringen från min sida. Men mellan allt pluggande försöker jag hinna skriva ihop ett antal tidsinställda inlägg som kommer komma upp medan jag är utomlands. Så tiden räcker inte riktigt till just nu. 
 
Just nu sitter jag iallafall och dricker ett glas oboy, och ska alldeles strax sätta igång med att plugga. Idag, precis som varje onsdag börjar jag klockan 11, rätt skönt hnna göra mycket och slippa stressa på morgonen! 
 
Efter skolan ska jag direkt åka till stallet. Jag hade tänkt skritta Peppe en sväng idag också, eftersom all snö har försvunnit IGEN så är underlaget inte det bästa. Igår var det vara is i skogen, så lika bra att bara ta det lugnt. Även om han har broddar vill jag inte riskera att han halkar! 
 



En vecka kvar till julafton!

Nu är det bara en vecka kvar till julafton, och tre dagar kvar av skolan. Jag vet inte riktigt vad jag önskar mig faktiskt, mest pengar och presentkort tror jag. Det är ju bättre att få pengar så att man kan köpa vad man vill istället för saker.
 
Men jag önskar mig bland annat ett presentkort på travshoppen. Har en del saker som jag vill ha inför nästa säsong, även om jag måste se till att loggan inte är för stor nu med de nya reglerna. Men själv tänker jag nog strejka och fortsätta använda mina märkessaker med för stora loggor haha. Dom kan ju fetglömma att jag ska sluta använda allt iallafall..
 
Jag kommer inte kunna använda mina vita kingsland ridbyxor, pikeur kavajen, en massa schabrak och säkert en flera andra saker. Eller också blir det siljertejpens tid, men satan så fult.
 
Nu spårade inlägget ur helt, men det får vara så haha!
 
Fint de kommer bli med en fet bit tejp på hela bakfickan osv..
 



1 vecka till julafton

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Idag skrittade jag Peppe en sväng i skogen och det gick bara bra förutom att det var kolsvart ute. Jag skojar inte, verkligen kolsvart var det, nu får snön mer än gärna komma tillbaka igen. Han var dessutom lite fjantig och tittig, men har har ju vilat i 2 dagar så det har nog sin förklaring. 
 
Resten av kvällen har jag tänkt dejta matteboken, har prov på torsdag vilket även är årets sista! Hoppas ni får en roligare kväll än mig! 
 



Jag överlevde matteprovet!!!

Jag tror att jag avlider. Matteprovet gick så sjukt jävla bra att ni förstår inte. Gav upp på en fråga eftersom den var hel störd, men annars svarade jag på allt. Dessutom spikade jag A-uppgiften!! Alltså herregud. Var bara tvungen att säga det haha. Matte är verkligen inte min starka sida, så detta måste firas!
 
Vet inte riktigt vad den här dagen bjuder på för övrigt. Antar att jag ska till stallet och skritta Kryckan om det inte är för klibbig snö.
 
 



Tisdag

Sitter på skolan nu och väntar på att nästa lektion ska börja. Den börjar dock inte för än vid 12, precis som varje tisdag har vi 2 timmars hål efter första lektionen. Lite drygt ja. Det är dessutom gröt till lunch, blä. Iallafall, slutar vid halv 4 och då ska jag direkt till stallet. 

Idag ska Peppe skrittas en sväng, oavsett väder! Men just nu är det iallafall soligt ute för en gång skull! 




Helt död

Har pluggat matte under den största delen av kvälle, och känner mig helt döende. Det är galet svårt och jag kommer bli jätteglad om jag överlever provet imorgon. Matte är ju inte min starka sida direkt...
 
Har inte så jättemycket mer att säga. Uppdateringen suger just nu eftersom både jag och Linda har mycket i skolan. Men förhoppningsvis kommer jag kunna blogga bättre från och med imorgon, och på fredag får vi ju jullov!
 
Pajasar direkt efter prisutdelning haha...
 



Avrundar kvällen

Idag har det ändå varit en ganska lugn dag, har inte alls hunnit med att göra så mycket känns det som. Kvällen har bara farit förbi. Iallafall, direkt efter skolan for jag till stallet och jag överlevde cykelturen både dit och hem utan att ramla. En stor applåd till mig.
 
Peppe fick vila idag på grund av det dåliga vädret. Istället pysslade jag om honom lite extra, klippte hovskägget och sånt. Imorgon ska jag dock rida en sväng vare sig det är dåligt väder eller inte. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på morden i sandhamn och sedan dra mig mot sängen! 
 



Aotearoa Christmas

Idag har jag haft världens fuldag, helt otroligt. Skolan gick ganska snabbt, hade matte, juridik, sh och engelska. På engelskan gjorde min grupp bort våran redovisning. Det känns jättebra att inte ha kvar den tills på torsdag som resten av klassen haha..
 
Pappa var hos Kryckan tidigare idag och gick med honom. Han hade fått världens styltor trots att han har snösulor. Han hade tydligen nästan ramlat, så vi åker inte ut en andra gång även om han ska gå två gånger om dagen. Det känns inte värt att riskera allt på en enda promenad osv.
 
Jag ska tillbringa resten av dagen tillsammans med matteboken eftersom jag har prov imorgon. Hoppas ni får en roligare dag än jag!
 
Här mina vänner har ni en låt från våran redovisning som ni kommer att sjunga på resten av dagen, ni kan tacka mig senare:)
 
 



Less på allt regn

Nu är jag less på allt detta regnande, just nu är det knappt 2 plusgrader, regn och svinkallt. Hur kul är det på en skala 1-10? När det äntligen kommer snö ska den självklart regna bort, tur jag åker utomlands på lördag så jag slipper detta skitväder. 
 
Nu ska jag bara dricka upp min oboy och sedan försöka ta mig till stallet utan att ramla med cykeln, kan bli spännande. Får se om jag rider Peppe en sväng eller inte, lutar dock mot att han får vila idag också. 
 



Snart redovisning

Bloggar mer när jag har kommit hem!






16 december

Hej och god morgon! Idag är det först skolan som gäller, har bland annat en redovisning som ska göras bort innan jag slutar vid 14.00. Efter skolan ska jag direkt till stallet och göra klart allt där innan jag sen åker hem och tar tag i mitt eviga pluggande. Idag hade jag tänkt skritta Peppe en sväng eftersom det inte gick i går. Den här veckan ska han bara ta det lugn och varva ner lite då han ska få sin vintervila under jullovet. 
 
Hoppas ni får en bra måndag, så hörs vi senare under dagen! 
 



Söndag

Söndagen lider mot sitt slut och snart drar sista veckan innan lovet igång, behöver jag ens säga hur underbart det är? Idag har jag inte gjort så jätte mycket, har mest pluggat hela dagen känns det som. Tidigare idag var jag i stallet en sväng, jag fixade bara iordning allt åt Peppe och sen fotade mamma några bilder på oss till ett julkort som hon så gärna ville skicka till några. Han fick som sagt en oplanerad vilodag på grund av vädret, han har ju inga snösulor. 
 
Nu blir det att fortsätta plugga resten av kvällen! 
 
En bild från idag, fler kommer så småningom. 



Nu kan jag uppdatera

Hoppas att det här inlägget publiceras nu, annars vet jag seriöst inte vad jag gör.
 
Pappa tog stallet på morgonen medans jag pluggade. Kände mig galet smart vissa stunder. Sen for vi iväg på föreningsjobb med Stöcke på en julkonsert i Strömbäck. Sjukaste var ju när jag och Tina gick och kollade runt, och ritade på whiteboardtavlan i ett klassrum. Sen upptäckte vi att det inte gick att sudda den svarta pennan haha. Paniken där. Efter 15 min hade vi fått bort allt, och nu syns inget hehe. Resten av tiden åt vi julgodis, drack glögg och tog hand om folks kläder.
 
Efter det for jag och mamma direkt till Kryckan. Jag for ut och skrittade i 30 min och det gick bara bra! Nu blir det solsidan och plugg resten av kvällen...
 
 



Försöker en sista gång

Har försökt blogga enda sen elva i morse. Blogg.se har varken funkat på appen eller på webben, så det har inte gått alls. Gör ett allra sista försök nu, och klockan är halv fem typ haha.

Jag är på föreningsjobb med Stöcke nu, så får blogga mer när jag har kommit hem!






Tredje advent

Om en liten stund ska jag börja dra mig mot stallet. Det blir nog bara att borsta honom idag, jag hade egentligen tänkt att skritta Peppe en sväng men det går nog inte då det klubbar jättemycket. Nackdelen med att det kom snö när det bara är någon minusgrad. 
 
När jag kommer hem ska jag fortsätta plugga och även städa lite på rummet om jag hinner. Prio 1 är iallafall att lära mig mitt svenska tal då vi har redovisning imorgon! 
 
Hoppas ni får bra tredje advent! 
 



Hos Alicia

Bloggar sen! Och ja, vi ser på dumma mig haha...






Det snöar!!

Kollade ut genom fönstret förut och såg att det snöade, det är även vitt på backen. Äntligen säger jag bara. Det är nog första gången jag faktiskt är glad över att det snöar. Hoppas bara den är här för att stanna nu!
 
Nu under kvällen har jag egentligen inte alls gjort så jättemycket, har egentligen bara suttit vid datorn, pluggat lite på mitt svenska tal samt räknat någon sida i matteboken. Rolig lördagskväll, eller hur var det nu?
 
I natt sov jag alldeles för lite, så jag funderar på om jag snart ska lägga mig i sängen och sätta på någon film. Imorgon har jag även tänkt ta mig en välförtjänt sovmorgon!
 



Emma träning dag 2

Idag var det precis som igår träning för Emma Emanuelsson. Till skillnad från igår var det mer fokus på hoppning idag. Redan under uppvärmningen kände jag att Peppe var lite trött från igår, men det är fullt förståeligt eftersom han har tappade så mycket på resan från tyskland. Men han gjorde sitt bästa!
 
Vi började med att rida serpentiner över bommar i både trav och galopp och jobbade vidare med det som vi gjorde igår. När vi började hoppa, hoppade vi först på en åtta innan vi gick över till att hoppa några andra hinder. I slutet blev allt till en bana. Själva banan gick faktiskt helt okej, blev något missförstånd här och där men han försöker alltid göra rätt så jag kan inte vara annat än nöjd!
 
Är iallafall jättenöjd över Peppes prestation och som vanligt hade Emma jättebra träningar! 
 



Skön lördag!

Tog sovmorgon imorse, vilket var riktigt välbehövligt. Sen pluggade jag matte en stund och det gick riktigt bra! Kände mig hur smart som helst!! Efter det bakade jag och min lillasyster lite julgodis eftersom vi vart sugna på det haha...

Efter lunch skulle jag och mamma ha åkt ut en sväng till travshoppen för att jag skulle kolla vad jag önskar mig i julklapp. Egentligen önskar jag mig mest pengar, men det blir inte samma sak utan paket hehe. Ikväll blir det att skritta Kryckan en sväng och sen blir det typ filmkväll med Alicia, Linda M och killarna:)





På väg mot hippo

Sitter i bussen på väg till hippo för träning dag nummer 2. Bloggar mer senare! 
 
 



Emma träning dag 1

Träningen idag gick faktiskt riktigt bra, jag har bara haft honom en månad och inte alls hoppat mycket så jag kan inte heller ha allt för höga krav varken på mig själv eller Peppe. Men jag är nöjd! 
 
Tar bara allt lite snabbt nu för jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Vi började med att trava på en åtta över bommar, Peppe förstod inte riktigt att han skulle trava från början. Han gjorde några fina skutt/galoppsprång över. Men det tog inte så lång tid innan han fattade. Vi gjorde även volter i trav och galopp, formade runt skänkeln och så.
 
Sen började vi travhoppa, innan vi sedan gick över till att hoppa i galopp. I slutet blev allt en bana och den gick helt okej, måste dock bli bättre att ta halvhalter.
 
Är jättetrött så jag orkar inte riktigt gå in mer på vad vi gjorde. Har tänkt gå och lägga mig nu och ladda inför träningen imorgon! Behöver min skönhetssömn. Om ni vill se vad vi gjorde så kan ni helt enkelt kolla på filmerna, men som vanligt var det bra övningar!
 
Uppvärmningen:
 
Hoppningen:



Sen kväll på hippo

Idag har varit en riktigt bra dag som sagt. For till Kryckan och skrittade ut i 30 min, när jag gick ut så var det inte mörkt alls så jag tänkte att jag inte behövde pannlampan. Men när jag skulle hem så var det helt kolsvart hahah, plus att det var glashalt på marken. Men vi lever!
 
Efter maten åkte jag till hippo och kollade när Linda och Peppziii tränade. Dom var så duktiga och gjorde mig riktigt stolt i hjärtat :')
 
Avslutar dock dagen med dåligt humör iallafall pga en dum sak på ask, funderar på att ta bort det igen. Det finns så mycket skit där, jag finner inte ord. Sen att folk alltid tror en massa och skriver utan att veta något. Blir så less.
 
Alltid lika söta
 



Rankad 2a i Tyskland

Såg i ridsport att Peppes pappa Perigueux är rankad som 2a bästa avelshingst av topphästarna i Tyskland. Peppe har även Stakkato i stammen som ligger på 4e plats, kul! 
 
 



Fredag

Måste faktiskt säga att dagen hittills har varit ganska bra. Har inte råkat ut för några större missöden, inga alls faktiskt. Är dock inte så skeptisk av mig. Imorse var det lucia firande på skolan och det var faktiskt helt okej, bättre än förra året iallafall! Det var hela 20 personer med haha. Höjdpunkten var dock pepparkakorna och skumtomtarna som böjds på! 
 
Just nu har jag precis ätit middag och vi ska snart åka till stallet, för att sen åka vidare mot hippo. Träningen håller dock på till halv 10, så får se om jag orkar blogga när jag kommer hem. Annars hörs vi imorgon!
Kameran är iallafall laddad så vänta er film sen! 
 



Glad idag!

För omväxlingens skull så har det här faktiskt vart en jättebra dag! Började nio, så hade en liten sovmorgon. Hade tyska hörförståelse som gick bättre än jag hade trott, och sen dansuppvisning. Det gick helt okej, även om vi kom i otakt några gånger haha. Men det roligaste va att kolla på alla andras danser, jag älskar min underbara klass :')
 
Slutade 11.15 och for ner på stan med Marielle. Köpte alla julklappar, så då behöver jag inte tänka mer på det. Nu måste jag snart börja dra mig ut mot stallet. Kameran följer med, så förhoppningsvis kommer det bilder ikväll!
 
Hittils har jag inte känt av fredagen den trettonde, kommer aldrig glömma förra gången.............
 
 



2 år sedan..

Idag är det exakt 2 år sedan min finaste fick somna in.. 
 
Keep Me In Mind 1996-2011♥
 



Fredag den 13e

Då var det äntligen fredag igen, underbart är ordet! Idag är det först skolan som gäller, har precis som varje fredag lång dag i skolan. Slutar vid 15.40 och då ska jag direkt hem. Nu på morgonen är första lektionen inställd, istället är det luciatåg som ska kollas på. Förra året var det dock ganska misslyckat, 13 personer av 2000 var med, haha. Förväntar mig ett bättre iår faktiskt. 
 
Ikväll är det träning med Peppe för Emma Emanuelsson, det ska bli jätteroligt och hoppas Peppe visar upp sin bästa sida! Har ju aldrig tränat med honom i grupp men det ska nog inte vara några större beskymmer. Filmkameran är laddad! 
 



Kan vi bara ta ett litet moment...

..för att ge mig en fet applåd. Jag skrev en engelskainlämning om en bok som jag inte läst en sida av, och fick ett fucking B. Jag kan säga det att jag får aldrig mer än C, aldrig. Händer typ max en gång om året. Och nu av alla tillfällen haha. Sen att den inte ens var betygsgrundande var ju mindre bra. När jag för en gångs skull lyckas..
 
Mamma tog stallet idag, vilket var ganska skönt eftersom det både regnar och blåser ute. Kryckan slipper sin lilla mini hage som han skulle ha istället för boxvila den första månaden, och ingen är gladare än han haha. Min fina
 
Nu måste jag kolla igenom våran fina dans lite snabbt, för imorgon är det uppvisning.. God natt!
 
 



Regn..

Just nu sitter jag precis som vanligt och pluggar. Kan ju inte direkt säga att det är speciell stor variation på mina dagar just nu. Alla ser iprincip likadana ut, skolan - stallet - plugga. Har lite smått panik över allt som ska vara klart innan jullovet börjar,hela helgen kommer alltså gå åt till att plugga. 
 
Peppe fick bara skritta en sväng i skogen idag, blev dock bara en kort sväng då det var kolsvart och regnade. Varken jag eller Peppe tyckte att det var särskilt kul. Nu är jag less på det här skitvädret så snön får faktiskt ta och komma tillbaka igen, vi bor ju ändå i norrland.. 
 



Kan inte blogga

Hahah jag skrev inlägget på datorn, men har inget internet så jag kan inte publicera. Får bli en nödlösning haha! Ni ser väl iallafall vad det står....






Bästa Kryckan

Satt och kollade igenom lite filmer igår och insåg hur mycket jag tycker om min fantastiska ponny. Trots att jag kan bli väldigt förbannad på honom, så är han verkligen världens bästa iallafall. Alla dagar i veckan. Han kommer inte att vara min för alltid, så det gäller att njuta av tiden vi får tillsammans. 
 
Kan inte sluta stirra på den här bilden, bana på 1.10 och han tar ju inte ens i...
 
 
 
 
 
 



God morgon!

Torsdag, kolsvart ute, snön är borta och det är plusgrader = glashalt. Toppen, kan det blir bättre? Man kan ju nästan undra var vintern tog vägen.. Längtar verkligen till utlandet nu, bara 9 dagar kvar! 
 
Idag är det först skolan som gäller, det är vanlig dag idag och jag slutar vid 15.40. Efteråt ska jag försöka ta mig till stallet utan att slå ihjäl mig och skritta Peppe en sväng. Det är träning fredag-lördag för Emma Emanuelsson så han får bara ta det lugnt idag! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en jättebra dag allesammans! 
 



God natt

Idag har det varit helt glashalt, jag trodde nästan inte att det skulle gå att skritta haha. Men det gick faktiskt. Var ute i 30 min, vilket kändes som en evighet om man jämför med hur lite vi har skrittat innan. Jag jobbade honom lite på hemvägen, och shit vad fin han blev! han har en tendens att krypa bakom handen och släppa stödet, men idag hade jag honom i handen. Kunde även ta halvhalter och vanliga halter utan att han kröp ihop. Känns jättebra och lovande, ett plus var ju att det var på hacket och där kommer jag aldrig åt honom annars!
 
Bilder från idag. Det var ju fika på vi-timmen vilket gjorde dagen bättre haha:)
 



Paus i pluggandet

Jag är fullt medveten om att min uppdatering är otroligt tråkig och dålig just nu, men skolan tar verkligen upp all tid. Har 5 saker som ska vara klara innan slutet på nästa vecka, känns lite tufft men bara att kämpa på. Hoppas ni förstår!
 
Idag hade jag bara 1 lektion i skolan, så det var ganska lugnt på den fronten iallafall. Stannade kvar en stund på skolan efteråt och jobbade lite med en uppgift. For till stallet sedan och det var en nära döden upplevelse, blank is nästan hela vägen och slask, jag vet inte hur många gånger som jag höll på att ramla med cykeln...
 
Som tur var gick ridturen bättre än cykelturen, Peppe skötte sig bra och kändes fin. Underlaget var dock inte det bästa i skogen, mest bara is, så han fick mest trava idag. Vissa bitar där snön hade försvunnit var det verkligen kolsvart, tur jag hade min bästa vän pannlampan! 
 
 



Inte glad

Den här dagen blev inte heller speciellt bra, även om ag har försökt göra den bra. Vi behöver inte gå in på några detaljer, men så är det.
 
Slutade skolan 14.05 och for hem direkt. Ska snart fara till stallet och skritta Kryckan. Idag ska det växlas upp från 20 min till 30 min, samt att jag ska rida varje dag. RIP promenaderna. Dessutom är det endast två veckor kvar tills jag får trava!! Kan inte göra annat än fira, två veckor går jättefort!
 
Haha så fula...
 



Dag 5- ett ridsportsrelaterat åsiktsinlägg

Ja alla kan ju gissa vad detta kommer att handla om. Stilbedömningen för b-ponnysarna i SM såklart. Jag är inte speciellt insatt och har aldrig ridit ett SM själv, men här kommer mina åsikter iallafall.

B-ponnytiden är i 99 fall av 100 den tiden som många tycker har varit roligast. Under den tiden är man liten, och allt ska vara roligt. Man lär sig grunderna och måste få misslyckas för att kunna utvecklas. För man lär sig ju faktiskt av sina misstag.

Jag blir så arg när jag läser att b-ponnyryttare bara busar runt på sina hästar och endast rider för de blågula rosetterna. De argumenten börjar bli så gamla och uttjatade. Barnen som rider nu är jätteduktiga och rider jättefint! Det skulle vara skönt om alla bara kunde sluta nedvärdera b-ponnyryttarna, för de är trots allt flera år yngre än ryttarna i de andra kategorierna.

Jag är inte emot själva stilbedömningen i sig, utan som en avgörande faktor på SM. Ett av argumenten för stilbedömningen är att b-ponnytiden är en utvecklingsfas inför framtiden, men då tycker jag att det är mer logiskt att ha det i låga klasser som LC och LB eftersom det ändå är där man lär sig från början. Alla  som har lyckats kvala till SM genom två nationella nollor i MSVB kan rida, tro mig. När man har tagit sig så långt så skulle det ju inte vara så kul att missa medaljomhoppning pga att stildomarna har gett dig en halv poäng för lite? Vår sport går ut på att man ska vara felfri med bra tid. Är man ute efter snygg ridning så borde man fara till en dressyrtävling istället, för i hoppning är det helt enkelt inte prio 1.

Detta har inget med att göra att de placerade inte förtjänar sina medaljer, tvärt om. Det handlar om att fler måste få chansen att vara med och avgöra. Har man en pigg och svår ponny som springer med huvudet rakt upp så har man ju seriöst inte en chans.

Men en ännu sjukare sak är ju att man ska ta bort allt tävlande för barn under 12 år. Det är faktiskt så sjukt att jag inte kan tänka på det ens. Eftersom åldersgränsen för b-ponny går vid 13 år, så kommer ju den kategorin att dö ut helt. Så är det ju bara.

Det blir nog fotboll för mina barn istället, för en där sporten som kallas ridsport håller ju för fan på att spåra ur.

En namnlista som man kan skriva under, om man precis som jag är emot stilbedömningen: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8349

Vad tycker ni om detta? Om tillräckligt många sätter ner foten så kanske vi kan få vårt kära ridsportsförbund att tänka om, för det skulle verkligen vara på tiden.. Kommentera nått smart:)




Onsdag

Hej på er och godmorgon! Idag börjar jag inte skolan för än klockan 11, men gick ändå upp i vanlig tid för att kunna plugga hela morgonen. Så här sitter jag nu, redo för att plugga.
 
Kollade ut genom fönstret förut och fick mig nästan en liten chock, plusgrader, snön håller på att försvinna och isgata på det.. Käns helt sjukt att det var svinkallt bara i förrgår. Nu är det vinter och då ska det vara snö, inget j*vla slask och is. Man vill ju gärna kunna vara utomhus utan att ramla och slå ihjäl sig. 
 
Efter skolan idag ska jag ta mig till stallet och rida Peppe. Han fick vila igår så om det inte klubbar allt för mycket ska jag rida honom runt långslingan idag! 
 



Stryker ett streck över den här dagen

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, tänkte ta en tidig kväll efter den här skitdagen haha. Innan något mer händer. Förhoppningsvis är det en bättre dag imorgon!
 
I stallet for jag ut och skrittade Kryckan medans pappa gjorde stallet. Han skötte sig bara bra och kändes fin och mjuk. Brukar inte jobba honom så mycket i skritten, men ska börja göra det imorgon när vi växlar upp till 30 min.
 
Var det någon fler som kollade på Vem vet mest ikväll? För jag slog på TVn lite random och såg Maria Conradsson som jobbar på Evidensia i Umeå haha. Det var ju hon som har undersökt och opererat Kryckan. Ganska coolt faktiskt!
 
 



Tisdag

Idag har jag, precis som alla dagar, haft fullt upp. Nästan hela morgonen ägnade jag mig åt att plugga och från at jag kom hem från stallet till nu. Även om jag har hur mycket som helst kvar att göra så har jag gjort bort lite iallafall. 
 
Jag hade tänkt rida Peppe lite konditionsträning idag, men det blev ändrade planer. Eftersom det bara var någon enstaka minusgrad och regn så klubbade det under hovarna. Ville inte riskera att han skulle halka och sträcka sig då han inte har snösulor, så han fick en vilodag. Konitionsträningen får helt enkelt bli imorgon istället! 
 
Nu måste jag fortsätta med pluggandet, hoppas ni får en roligare kväll än mig! 
 



Dålig dag idag också

Den här veckan måste seriöst ha något emot mig. Först så kom inte bussen, så jag stod och väntade i snöstormen i 20 min och var allmänt skitsur. Sen var det äcklig lunch, och kallt i skolan. Jag gick runt med jackan på. Dessutom hade jag mitt tal på svenskan. Nu är det bortgjort och jag lever fortfarande. Dock har jag matteprov nästa vecka och borde börja plugga nu om jag inte vill ha världens största och fetaste F, för jag fattar ingenting...
 
Sen blir det att fara ut och skritta Kryckan i snöstormen. Känner för att klaga idag, för positiv är jag då inte. Nej nu ska jag sluta innan jag kommer på något mer att klaga på...
 
Varför är det inte sommarlov och tävlingssäsong??
 



Äckel väder ute

Ush, idag är det ett riktigt äckelväder ute, minus 2 grader och snöblandat regn. Underbart, eller hur var det nu.. Lite skillnad från igår då det var - 11. Idag skulle jag egentligen haft 1 lektion nu på morgonen, men på grund av skitvädret så stannar jag hemma istället och gör lite nytta. 
 
När Pappa kommer hit ska jag åka till stallet och rida Peppe. Det är dock klibbsnö idag men ska försöka rida ändå, dagens plan är att rida runt långslingan. Lite konditions träning som står på schemat alltså! 
 
Resten av dagen ska jag plugga, plugga och plugga ännu mer. Som jag skrev igår så har vi så mycket att jag knappt vet var jag ska börja. Men jag har iallafall gjort någon slags "to do list" som jag ska försöka följa. 
 
Hoppas ni läsare får en bra tisdag! 
 
Tristan, 110 cm piteå 2012.



En sak ni inte visste om mig...

...jag har spelat schack i globen.
I fyran var min klass med i skol-SM i schack. Vi blev tvåa i distriktsfinalen och gick vidare till riksfinalen i globen. Så ja, jag har spelat schack i globen haha. En gång i tiden var jag kung på schack och kunde en massa konstiga drag som hette saker på franska. 
 
Inför finalen kom det en speciell schacklärare till skolan en gång i veckan och tränade oss, eller vad man ska säga. Haha jag orkar inte ens.
 
Bild som en kille la upp på fb från globen, detta var några av borden. Föreställ er hela globen full med en massa schackspel haha...
 
 



Inte min dag idag

Idag har jag gjort precis exakt samma saker som jag gör varenda dag, så varning för tråkigt inlägg..
 
Slutade skolan vid två, jag och Alicia satt kvar en stund och pluggade och pratade om allt möjligt. När jag kom hem så for jag och pappa till stallet och gick med Kryckan. Han var rastlös och uttråkad, vi börjar bli rejält less på skritten båda två. Jag provade även hans nya grimma på honom. Det är bara en halvful vardagsgrimma som han ska ha i hagen, men den passade iallafall bra.
 
Nu under kvällen har jag lärt mig talet tills imorgon, så nu är det dags att sova. God natt!
 
 



Mycket i skolan

Nu dom 2 sista veckorna innan jullovet har vi otroligt mycket i skolan. Det är så mycket att jag inte vet i vilken ände jag ska börja i. Och som om det inte vore nog så har vi extra uppgifter att göra imorgon och på onsdag då lärarna ska iväg på något. Precis som alltid kommer allt samtidigt. 
 
Efter skolan idag var jag i stallet en sväng och red Peppe. Motion i skogen stod på dagens schema och Peppe skötte sig bara bra. När jag började trava var han verkligen hur fin som helst, travade på i en bra form och lyssnade bra. Dock så blev han lite tjafsig i munnen efter att jag hade galopperat, men annars var det inga större bekymmer. 
 
Nu ska jag snart se morden i sandhamn på tvn och sedan dejta kudden! 
 



50 frågor

Mitt liv är så sjukt ointressant just nu, så jag kör en sån här lista. Jag har inte gjort något idag förutom skolan, snart ska jag till stallet och gå med Kryckan. Det var typ det haha..
 
1. Hur gammal är du om fem år? - 21
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Alicia, Linda och Marielle och fler:)
3. Hur lång är du? -  167 stolta cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett? – catching fire tror jag, det var iallafall den sensate jag kollade klart på..
5. Vem ringde du senast? - mamma
6. Vem ringde dig senast? -  mamma
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? - "okej bra :D" avv marielle
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? –  beror på till vem
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? - gifta:)
10. När såg du senast din mamma? - innan jag for till skolan
11. Vilken ögonfärg har du? - vet int, nån ful blandning
12. När vaknade du i dag? – 6.45
13. Vilken är din favoritjulsång? – vet int vad dom heter haha..
14. Vilken är din favoritplats? - på tävling tror jag, älskar allt:)
15. Vilken plats föredrar du minst? - tandläkaren...
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? – på hästen gissar jag
17. Vad skrämde dig om natten som barn? -  en gubbe som bodde på min gata förut
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? –  en sak som hände efter skolan idag, kan inte berätta vad haha men det var galet kul om man har dålig humor..
19. Hur stor är din säng? – du får väl fråga den:)
20. Har du stationär eller bärbar dator? - bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? –  sover fan med tjocktröja
22. Hur många kuddar har du i sängen? - 3
23. Hur många landskap har du bott i? - 1
24. Hur många städer har du bott i? - Ume och bara Ume
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? - beror på
26. Är du social? - jodå:)
27. Vilken är din favoritglass? - mjukglass!!
28. Vilken är din favoritefterrätt? - isbitar
29. Tycker du om kinamat? – jodå:)
30. Tycker du om kaffe? - usch..
31. Vad dricker du till frukost? - oboy
32. Sover du på någon särskild sida? - alltid höger:)
33. Kan du spela poker? - folk har försökt lära mig men fattar ingenting
34. Tycker du om att mysa? - alltid:)
35. Är du en beroendemänniska? - beror på vad
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? - gjorde de innan, men vet flera som fyller år på samma dag som jag:)
37. Vill du ha barn? - Jadå
38. Kan du några andra språk än svenska? engelska och tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans? - nepp
40. Föredrar du havet eller en pool? - beror på:) hatar badhus...
41. Vad spenderar du helst pengar på? – typ kläder och hästsaker
42. Äger du dyrbara smycken? - tro inte de:)
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? – kollar nästan aldrig på tv..
44. Kan du rulla med tungan? - vadåförnått?
45. Vem är den roligaste människan du känner? - finns ju flera, men typ albin:)
46. Har du någon bästa vän? har flera bra istället. Typ alicia, linda, marielle, linda och flera! Tog inte med alla..
47. Vad har du för ringsignal? – standard på iphone eller om de va ankan, minns inte:)
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? – kanske i källaren
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? – en pennvässare
50. Vad åt du senast? isbitar



Midnight memories

186 dagar kvar till konserten!!
 



God morgon!

Idag är det måndag och det är bara 2 veckor kvar till jullovet, hur underbart? Kommer dessutom spendera jullovet på bästa sätt, i solen och värmen! Det är nog en ganska lugn dag i skolan idag, måndagar är ju ändå bästa dagen. Har bra lektioner och slutar tidigt. Skönt!
 
Efter skolan ska jag vidare mot stallet. Peppe ska bara få gå lite lugnt idag, antagligen en tur i skogen. Blir troligtvis bara lite lätt motion i alla gångarter! Om jag hinner måste jag även ta och smörja lite saker, det var allt för länge sedan. Måste verkligen bli bättre på det. 
 
 



Lång dag

Julshowen var faktiskt riktigt bra. Jag och Linda ledde en söt liten hest i pausen, hoppas att han inte skrämde iväg alla barnen för han var inte jättebra på att stå stilla eller vad man ska säga. Linda höll i hästen och jag höll i barnen haha... 
 
Efter showen for jag och mamma till Kryckan, jag skrittade ut medans hon började städa i våra skåp. Det behövs verkligen, får fortsätta göra det på jullovet. Pannlampan var hemma av någon anledning, så jag fick rida utan den. Det var en upplevelse haha, men tur Kryckan är snäll!
 
Nu ska jag bara försöka skriva klart inlämningen (nej jag gjorde inte det imorse) innan jag går och lägger mig. 
 
 



Fullt upp hela dagen

Idag har jag haft fullt upp precis hela dagen, därav den dåliga uppdateringen. Jag kom iallafall hem från julshowen för lite mer än 1 timme sedan och har hunnit nu med att duscha och äta middag. Resten av kvällen har jag bara tänkt ta det lugnt och ladda inför ännu en skolvecka. 
 
Julshowen var faktiskt helt okej, det blev dock lite segt i slutet eftersom den var så lång. Under pausen hjälpte jag som sagt till på ponnyridningen och ponnyn jag ledde var dock lite wild and crazy. Han ville inte stå still och var allmänt pigg, tur att han inte var så stor, haha. Annars var det inte några större problem, trevligt sällskap av Agnes hade jag också! 
 
Innan var jag i stallet en sväng och skrittade Peppe en tur i skogen. Han var riktigt piggelin idag, han gick mest och taktade och tyckte att det var tråkigt att skritta. Men som den stjärna han är skötte han sig ändå! 
 



Julshow

Nu sitter jag och ska göra klart det allra sista på en inlämning, och sen blir det inget mer skolarbete den här helgen. Vid två ska jag släpa mig iväg och kolla på hippos julshow. Der blir nog kul!
 
Direkt efter showen ska jag fara till Kryckan och skritta honom. Ungefär så ser planerna ut!
 
Två ganska ocharmiga bilder från när jag och Olle var med i julshowen, den första är från 2010 och den andra är från 2011. Old good times:)
 
 
 
 



Andra advent

Hej och godmorgon! Just nu sitter jag och gör bort lite skolarbeten, men jag ska alldeles strax dra på mig ridkläderna och åka till stallet. Dagens plan med Peppe är att skritta en sväng i skogen, han har säkert lite träningsvärk från igår! 
 
Annars då? I eftermiddag har hippo sin årliga julshow. Jag har faktiskt aldrig varit på den men eftersom jag ska börja rida för hippo nästa år ska vi hjälpa till lite. Tror jag ska leda ponnysar på ponnyridningen, inget avancerat precis. 
 
Ha en bra andra advent, så hörs vi senare!
 



Skön dag

Började dagen med att städa rummet. Sen skrev jag klart mitt tal och är nästan klar med samhällsreflektionen eller vad det nu är. Det känns bra iallafall, för en gångs skull har jag faktiskt fått något gjort på en lördag!

Kryckan uppförde sig jättebra när vi var ute och gick, blir ju stolt i hjärtat haha! Han hade tydligen varit mer luften än på marken när mamma gick med honom imorse. Han är en snel hest:)

Han har även fått en ny grimma idag, men jag tror att den är för stor. Får prova den imorgon!






Avrundar kvällen

God kväll alla läsare! Efter en natt med alldeles för lite sömn funderar jag på att gå och lägga mig tidigt ikväll, och även ta sovmorgon imorgon. Jag behöver all energi jag kan få så jag orkar med att köra järnet dom 2 sista veckorna i skolan. 
 
Dagen idag har varit rätt lugn ändå, gjorde bort stallet på förmiddagen och var en sväng på stan på eftermiddagen. Nu under kvällen har jag tränat (!!), det var alldeles för länge sedan sist, även ätit godis och bara tagit det lugnt. Man måste ju äta upp dom kalorier man bränner, haha. 
 
Imorgon har jag inga speciella planer förutom att skritta Peppe en sväng och sen kommer jag nog spendera hela eftermiddagen på hippos julshow! 
 
Favorit i repris, världens bästa Tristan ♥



Film från dagens ridpass!




Peppe idag

Imorse åkte vi som sagt in till hippo med Peppe och red i ridhuset. Vi var dock lite sega innan vi åkte så vi kom dit lite senare än vad vi hade tänkt, så planerna med att hoppa lite sprack. Efter klockan 9 så är det hoppfritt i ridhuset och det var ganska mycket folk där inne så vi struntade helt enkelt i det. Istället red jag bara dressyr. 
 
I början under uppvärmningen var han jättefin, han gick i en bra form och lyssnade bra. Han blev dock ganska fort trött och i galoppen var han nästan lite seg. Gjorde mest basic saker idag, red på volter, serpentinger, rakt spår och sånt. 
 
Avslutade med att göra några galoppombyten på något som skulle likna serpentinbågar. Eftersom han inte lyssnade så jättebra på skänkeln var bytena inte jättesnygga, han tyckte det var ganska jobbigt, så nyttig träning. Hans kondition och styrka är inte den bästa just nu och underlaget var ganska tungt, men för övrigt skötte han sig jättebra! Kan inte vara annat än nöjd!
 
Trött häst efter ett jobbigt pass.
 



Biscuit gold

Lite bilder från när Menea var här i slutet av sommaren. Detta var sista gången det gick att rida ute i Piké, fler bilder kommer när hon har skickar dom!
 
Jag vet att vi är fula, men jag bjuder på bilderna...
 
 
 
 
 
 
 



Lördag

Nu har jag varit jätteduktig under morgonen och städat mitt rum! Känns jättebra att ha gjort det eftersom det såg ut som ett bombnedslag innan haha. Fast imorgon ser det säkert likadant ut igen...
 
Mamma är hos Kryckan och går med honom nu, jag far dit senare idag och går en gång till. Nu måste jag sätta igång med mitt svenska tal som jag inte har gjort än. Sen måste jag även bli klar med en till sak. Skönt att det snart är jullov.
 
Andra tävlingen, LB+5 i Vindeln
 



Mellanlandar hemma

Har precis kommit hem från stallet och ska bara äta klart min lunch innan jag far vidare till stan en snabbis. Jag skriver om dagens ridpass när jag kommer hem och då kommer även film!
 
Hoppas ni får en bra lördag, så hörs vi senare under dagen!
 



Tidig lördagsmorgon

Just nu ligger jag i sängen och ska försöka ta mig upp. Dock inte det lättaste då jag har sovit alldeles för lite inatt. Vi hade tänkt försöka vara på hippo vid 8-tiden, får se hur det går. 

Tanken idag är att rida igenom honom ordentligt, först dressyr och sedan avsluta med att hoppa lite grann. Han skulle behöva få lite språng i kroppen innan träningen nästa helg! 

Tar med mig filmkameran, så räkna med film senare idag. Tyvärr inga bilder då min kamera fungerar jättedåligt i ridhus.

Varför så fin....



Vafaaan Sverige....

Jag tänker inte dampa eller något sådant, men helt seriöst? Nu lämnar vi det.
 
Idag har jag redan berättat allt jag har gjort typ. Efter skolan åkte jag till stallet nästan direkt och skrittade ut på Kryckan i 20 min. Det stormade och var allmänt vidrigt, tur att hästmänniskor är härdade haha. Kryckan är dock inte alls lika van vid vårat klimat med snöstorm osv, men han kämpar på. Fick ta en tävlingsluva så han klarade sig ganska bra mot vinden iallafall...
 
Under kvällen såg vi på idol hos Hanna. Har inte träffat hela gänget på ganska länge så det passade bra att göra nu!
 
Jag tycker att ni kan vara jättegulliga och slänga in en fråga på min ask, http://ask.fm/agnescrone. Svarar på allt:)
 
 



Bra fredag!

Det är fredag och dagen har varit allmänt bra. Efter första lektionen idag hade vi världens längsta hål, så jag och Anna gick på stan en sväng. Köpte bland annat en julklapp, lite kläder åt mig och sedan avslutade vi med att äta på kinarestaurang. Kunde inte ha varit så mycket bättre! Dock så måste jag byta tröjorna jag köpte för det var fel storlek, haha att jag aldrig lär mig... 
 
Planerna med Peppe fick jag helt ändra om idag, det blev så himla dåligt väder mitt på dan och då var det bättre att han fick vila. Kändes inte så peppande att fara ut och rida i skogen när det nästan är storm. Men imorgon ska har vi tänkt åka in till hippo på morgonen och trimma, blir super!
 
Resten av kvällen vet jag inte riktigt vad jag hittar på, är hemma och är hundvakt så det blir bara en lugn kväll. Kanske kollar på idolfinalen eller något annat kul! 
 



Alltså den här dagen....

Jag finner inte ord. Mamma kom in och väckte mig 07.40 haha, min buss går 10 i så det vart lite panik så att säga. Hann inte platta håret osv så har sett ut som ett troll hela dagen. Och inte blir det hela bättre av att det är snöstorm...
 
Första lektionen var tyskaprov, som jag faktiskt överlevde! Sen hade jag idrott och privatjuridik innan vi slutade. For ner på stan och köpte en kofta på vero moda innan jag tog bussen hem igen.
 
Ska fika nu och fara ut till stallet, det blir att skritta i 20 min som vanligt. Får ta en tävlingsluva på Kryckan då han är väldigt känslig när det blåser. Ikväll blir det en lugn kväll hon Hanna då vi ska se idol finalen. Vinnaren åkte ju ut förra veckan tragiskt nog, men får väl hålla på Elin eftersom hon är frå Ume. Ha en bra fredag allihopa!
 
 



Trött..

Det var riktigt jobbigt att kliva upp imorse när klockan ringde, men så fort jag kom fram till att det faktiskt var fredag idag så blev allt mycket lättare. Haha, har ni varit med om den känslan någon gång? 
 
Dagens planer ser ut ungefär såhär: först skola till 15.40, dock en ganska lugn dag då vi endast har 3 lektioner och över 3 timmars hål (!!) efter första lektionen. Då ska jag och en kompis gå ner till stan, kolla lite i affärer och även äta kina mat, gott! Efter skolan ska jag vidare till stallet och Peppe ska ridas. Har inte riktigt bestämt hur han ska gå idag, antingen blir det lite lätt dressyr eller en uteritt. Lutar dock mot uteritt eftersom jag inte vet i vilket skick ridbanan är! 
 
Hoppas ni får en jättebra fredag, så hörs vi senare! 
 



Ger snart upp..

Nu har jag pluggat tyska hela kvällen. Kan allt förutom dom modala hjälpverben i imperfekt. Måste skriva det sista på engelska inlämningen också. Hahaha jag orkar inte att jag har skrivit på alla frågorna även om man bara behövde skriva på hälften. Men läraren kan gärna få tro att jag gjorde det för att jag ville haha. #A+barnnivet
 
Mamma tog Kryckan idag eftersom jag behövde plugga. Men imorgon ska jag dit som vanligt igen, och då kommer tyskaprovet att vara gjort!!
 
Majs är antagligen det godaste som finns, gjorde dagen lite bättre iallafall..
 
 



Pluggkväll

Nu ska jag ta tag i mitt eviga pluggande och göra det bästa av situationen. Imorgon har jag ett sociologiprov och all min motivation till att plugga har helt försvunnit, det känns verkligen att det snart är lov. Resten av kvällen ska jag iallafall verkligen försöka plugga, logga ut från facebook och alla andra sociala medier och bara koncentrera mig på pluggandet. Får se hur det går. 
 
Peppe fick en vilodag idag eftersom jag slutade sent, jag och mamma åkte bara en sväng till stallet och kollade till honom. Allt var bara bra med honom!
 



Jag och Kryckan del 5

Två veckor efter hemmatävlingen så var det tänkt att bli första inomhustävlingen på hippo. Men de hade misstänkt kvarka, så tävlingen fick ställas in. Dock hade Stöcke fixat en tvådagarsträning för Micke Schultz istället, vilket var riktigt bra! Den träningen gick verkligen inte alls bra. Krykckan var ganska fin halva första träningen, men sen blev han helt konstig. Tog bettet och sprang, körde ner huvudet, sparkade och bara sket i mig Jag trodde att det berodde på mungipan. Dock var var han knappt i bommarna ändå, tur han är kvick i fötterna.
 
Dag 2 var det banträning, valde att inte hoppa högre än 1 m eftersom det var första inneträningen och han hade inte varit sig själv dagen innan. Vi hade bettslat upp till pelham och visst var det bättre, men han sparkade fortfarande. Det trillade mycket fler bommar än det brukar göra när Kryckan hoppar, han som alltid är så rädd om sig och aldrig river när det inte är så högt. Något var definitivt fel, men det tog ett tag innan vi insåg det..
 
Ni ser ju själva, inte alls lik sig på någon av filmerna...
 
 
 
Efter träningen fick han skritta i 1,5 vecka eftersom vi tänkte att han kunde ha sträckt sig. Men när vi for in och red (på hack eftersom mungipan fortfarande var dålig) så sparkade han fortfarande jättemycket och gick knappt att stanna i galoppen. Mamma fick ställa sig framför honom för han bara körde ner huvudet och sket fullständigt i allt jag gjorde. Vi strök klubbisen på hippo och bokade tid på kliniken istället.
 
Hos kliniken så markerade han på båda kotorna fram, men veterinären trodde även att det kunde vara något mer så vi valde att röntga för säkerhets skull. Och vilken tur att vi gjorde det. Vi hittade en ganska stor lös benbit i höger framkota, som han hade haft sen han föddes. Den har han gått och avlastat i 8 år, och hade därför även ont i andra kotan. Helt otroligt att han fortfarande hoppade så bra som han gjorde!
 
Efter lite om och men, för och nackdelar, bestämde vi oss för att göra operationen. Det kanske låter som ett lätt beslut, men det fanns ganska många saker som skulle kollas. Men går inte in på det nu. Mamma körde ut honom till kliniken på morgonen den 13 november, och sen hämtade vi honom på kvällen. Allt hade gått jättebra även om han hade fått ett sår ovanför ögat när dom sövde ner honom. Min fina, fina ponny
 
 
Nu har det gått 3,5 vecka sedan operationen, och vi är halvvägs igenom skritten eller vad man ska säga. Här är igångsättningsschemat som vi ska följa. Veckorna är räknade från operationen
 
v.1-2- boxvila/utebox max 4x4m, skritt i 10 min två gånger om dagen.
v.3-4- boxvila/utebox max 4x4m, skritt i 20 min två gånger om dagen.
v.5-6- boxvila/utebox max 4x4m, skritt i 30 min två gånger om dagen.
v.7- travarbete påbörjas.
 
Vi skulle kunna rida travbommar åtta veckor efter operationen, men vi får se. Han börjar bli riktigt less och har mycket överskottsenergi, vilket har gjort att han testar oss en del när vi leder honom. Men han är världens bästa iallafall. Vi hade tänkt försöka hinna igång lagom till 2014s första tävling som är v.8 i februari, men det blir inga höga klasser. Huvudsaken är att han blir bra igen!
 
Tack bästa Kryckan för att du finns, vad skulle jag göra utan dig?
 
 
 Sådärja, det var alla delarna! Jag har ju inte ens haft honom i ett år, men detta är iallafall våra 7 månader tillsammans:)



Varning för tråkigt inlägg

Detta kommer bli världens tråkigaste inlägg, har ganska brottom så det får gå lite snabbt. Idag måste jag akut plugga inför tyskaprovet imorgon. Sen ska jag till stallet och gå en promenad med Kryckan. Ungefär så intressant kommer min dag att bli!






5e december

God morgon!
Idag är det torsdag och jag har en lång dag i skolan, kommer gå till klockan 5 (!!). Därför får nog Peppe en vilodag idag, det blir så himla sent om jag ska rida honom och dessutom måste jag hem och plugga. Har ett prov imorgon och det känns som jag kanppt har pluggat något till det, så ikväll måste jag ligga i lite. Pluggandet tar aldrig slut, men snart är det helg! Underbart är ordet! 
 



Skrittat!

Idag har jag ridit!! Eller okej, jag har skrittat barbacka i 20 min, men fortfarande. Det var en sån känsla att vara tillbaka på hästryggen igen. Kortade tyglarna och kände igenom honom lite, han kändes fin och mjuk för att inte vara riden på flera veckor. Dock fick han lite brottom på vägen hem...
 
Kryckans boxgranne blev akut dålig igårkväll och fick åka till hästhimlen. Stackarn såg lite ensam ut i sin del av stallet, men om han blir stressad så är det bara att flytta in honom till dom andra...
 
Nu sitter jag och pluggar tyska inför provet på fredag, kan ingenting och glosboken vägrar funka. Kommer få världens fetaste F.
 
 
 



Onsdag

Idag har det varit en riktigt lång och seg dag, och än är den inte slut. Har plugg som väntar resten av kvällen, det tar aldrig slut. Skolan var faktiskt otroligt seg idag, tråkiga och långa lektioner. Efter skolan for jag ner på stan och kollade på bio med klassen, filmen var inte alls bra så det var ganska bortslösad tid. Men det var gott med popcorn, något positivt iallafall! 
 
Innan skolan gjorde jag bort allt i stallet och red Peppe. Han fick gå lite hårdare idag än igår, jag värmde upp i skogen i alla gångarter innan jag red två stycken vändor i backen. En i trav och en i galopp. Han fick dock bara gå lugnt då han är så otränad nu. Men riktigt bra träning för honom! 
 



Bloggtorka

Mina inlägg känns typ likadana varje dag. Skola, stallet, sova typ. Inläggen blir inte alls lika bra när jag inte rider, tränar och tävlar av någon anledning...
 
Nu har jag svenska. Slutar 14.05 och efter maten ska jag till stallet. Gissa vad? Idag ska jag faktiskt rida! Sitta uppe på honom, haha jag är jättetaggad!
 
 



Stressig men effektiv morgon

Ja, dom orden sammanfattar min morgon ganska bra. Klev upp vid halv 7 imorse och cyklade till stallet lite efter 7. Mockade när jag kom dit och sedan for jag direkt ut och red. Skriver om dagens ridpass senare, hinner inte nu. Måste jag kasta i mig lite mat och sedan göra mig iordning för skolan.
 
Efter skolan ska jag på bio med klassen, alla är såå taggade eftersom läraren har valt film (hoppas ni fattar ironin) och dessutom är efter skoltid. Men det ska iallafall bli gott med popcorn, haha! Nu måste jag skynda mig, hoppas ni får en bra dag så hörs vi!
 



Tråkig kväll

Den här skoldagen var riktigt dryg även om vi slutade tidigt. Inte blir det bättre av att man måste fortsätta plugga när man har kommit hem heller. Fick ställa in stallet idag eftersom jag har så mycket i skolan, så mamma tog Kryckan istället. Har försökt se om engelska filmen, men den var så tråkig att jag somnade. Vaknade 15 min senare och fick börja om igen. Fakkk.
 
Nu måste jag fortsätta. God natt!
 
Hahah oj så fula...
 



3e december

Kom hem från stallet från stallet för en stund sedan och nu har jag precis ätit middag. Peppe var faktiskt riktigt fin när jag red idag. Han fick gå motion i skogen och han skötte sig bra, jag hade en bra känsla helt enkelt! I traven sökte han sig neråt direkt och var inte alls lika spänd som tidigare gånger. Dock så flög min pannlampa av när jag galopperade så jag var tvungen att hoppa av och plocka upp den igen, kan säga att det var ett under att jag kom upp i sadeln igen, haha. 
 
Resten av kvällen ska jag plugga lite inför ett prov på fredag och sedan har jag tänkt gå och lägga mig tidigt. Imorgon ska jag upp med tuppen. Hoppas ni får en bra kväll, så hörs vi!
 



Tack VK, tack.

HAHAHA kolla vad pappa hittade i tidningen igår.. nackdelen med att sitta på första raden. Han som går längst fram ner för trappan är Ericssons VD :')
 
 



Fryser...

Det är helt galet kallt i skolan, man måste typ gå runt med jacka inne. Iallafall så går jag till skolan till 13.45 idag och efter det ska jag och Alicia sitta kvar och plugga en stund. Måste skriva klart engelskan och lära mig alla glosor till tyskaprovet.
 
Ska också gå en promenad med Kryckan, men det behöver jag knappast säga. Måste ta lite nya bilder på honom, men han är så smutsig och långhårig nu.
 
Här kommer ett smakrov från när Menea var här, vi hade båda helt glömt bort bilderna haha..
 
 



Tisdag

God morgon! Idag är det först skolan som gäller, som alla tisdagar har vi ett hål på 2 timmar efter första lektionen så det är lite smådrygt. Får helt enkelt passa på att göra någon nytta. Skolan slutar jag vid halv 4 tiden och då ska jag direkt vidare mot stallet!
 
Idag hade jag tänkt att Peppe skulle få gå lite motion i skogen, inte speciellt hårt men han ska ridas i alla gångarter iallafall. Han har dock inga snösulor än så jag får hoppas på att det ens går att rida, det är nämligen plusgrader ute så det kommer säkert att klibba.
 
Detta skulle inte vara helt fel nu..



Lite allmänt

+ Det är 18 dagar kvar till jullovet och 19 till jag åker utomlands i 2 veckor, wieee.
 
+ Snön har kommit så nu kan jag rida ordentligt och även se något för den delen.
 
+ Snart kommer jag och Peppe komma igång med att träna, nästa träning är planerad den 13 december. Längtar!
 
- Jag måste skriva tidsinställda inlägg för 2 veckor, är det något speciellt ni vill läsa om?
 
- Jag är sååå less på att höra om stilhoppning på sm-debatten som pågår facebook och överallt..
 
- Första tävlingen nästa år är inte för än i slutet på februari, känns som en evighet dit. 
 



Nära döden

Nu på kvällen har min skoldator varit heeeelt störd verkligen. En kille i min klass fuckade upp den för ett tag sen, men fixade till den igen efteråt. Men idag när den dog av batteriet så blev den exakt så igen som den var då haha. Jag fick panik eftersom jag inte hade sparat några saker som verkligen inte fick försvinna. Men vi lyckades fixa till den igen.
 
Kryckan fick iallafall sin promenad, det finns inte så mycket att säga om det. Nu funderar jag på att gå och lägga mig tidigt!
 
 



Måndag

Idag har det hittills varit en ganska lugn dag, och den kommer nog förbli lugn också. Skoldagen idag var ganska skön, gjorde bort halvkurs provet i engelska och sedan hade jag en svenska lektion. Som pricken över iet slutade vi tidigt, det är alltid lika skönt! 
 
Efter skolan for jag vidare mot stallet, cyklade dit men det gick ändå ganska bra med tanke på att det var snö. Längtar dock till dubbdäcken kommer på. Peppe fick som sagt skritta en sväng i skogen idag, det gick helt okej och det blev stor skillnad på ljuset när snön kom. Äntligen ser man något när man rider Det var även premiärturen med hackamore idag och det var inga större problem, skönt att kunna rida på det ibland för att låta munnen vila! 
 
Nu ska jag plugga en liten stund och sedan blir det att kolla på morden i sandhamn innan sängen kallar! 
 



Slutat!

Idag gick jag i skolan till 14, men har bara haft matte och engelska. Innan lunch var vi på en föreläsning av bl.a Daniel Westling och en av dom som har grundat sporify tror jag. Det var iallafall en massa andra som ägde stora företag. Det var väl bra även om jag inte tror att jag kommer starta ett företag haha..
 
Nu hade jag tänkt skriva på min inlämning innan jag far hem. Kryckan ska få gå en promenad någon gång under kvällen också. Helt normal måndag alltså!
 
 



Planering vecka 49

Måndag: Skritta
 
Tisdag: Motion i skogen
 
Onsdag: Dressyr
 
Torsdag: Skritta
 
Fredag: Motion i skogen
 
Lördag: Dressyr/uteritt
 
Söndag: Dressyr
 
Ungefär så här kommer veckan se ut för Peppes del. Kan självklart bli ändringar beroende på hur vädret blir. Får även se om vi kan åka in till hippo någon dag i veckan och rida igenom honom, det skulle verkligen behövas. 
 



Jag saknar dig, jag saknar dig.

Loved you once, love you still.
Always have, always will.
 
Made piebald 1997 - 2013
 
Tack för allt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



God morgon!

Måndag idag och bara 3 veckor kvar i skolan innan jullovet börjar och jag åker utomlands! Jag antar att jag dock kommer ha fullt upp i skolan kommande veckor, massor av plugg och prov. Men idag är det nog en ganska lugn dag i skolan, det är halvkurs prov i engelska som kommer ta halva dagen och sen jag har en lektion till innan jag slutar vid 2-tiden. 
 
Efter skolan ska jag direkt vidare mot stallet. Idag hade jag tänkt skritta Peppe en sväng i skogen, han har säkert träningsvärk från gårdagens träning. 
 
Ha en bra måndag!
 



1 december & snö

Lagom till första december kom snön, har några av er läsare fått snö än? Egentligen är jag inte alls förtjust i varken vinter eller snö, men nu kommer jag iallafall äntligen kunna rida ordentligt utan att marken är stenhård. Dessutom behöver Peppe träna av sig lite överskottsenergi, det märktes idag haha!
 
Nu blir det att kolla på solsidan och sedan ska jag dejta kudden! 
 



Pluggat precis hela dagen

Ni förstår inte hur duktig jag har varit idag! Jag har pluggat precis hela dagen, mest matte och tyska. Dock känns det som att jag har lika mycket kvar, men det hoppas jag verkligen inte att jag har. 
 
Vid halv tolv for vi ut och gick med Kryckan första gången. Han var heeelt störd och studsade runt och sparkade med fötterna i snön. Det gick knappt att hålla honom. Först vart vi arg på honom, men sen insåg vi att han aldrig hade sett snö förut. På Irland har dom bara lite slask och regn, men nu var det ju snöstorm vilket var något nytt. Han fick lukta på den, och efter att ha sparkat runt ett tag i lössnön så gick det bättre. Det är bara att han vänjer sig, det blir mycket mer snö än så här...
 
Sen gick vi med honom innan maten också. Han tyckte fortfarande att snön var konstig, men det gick mycket bättre!
 
Nu blir det solsidan och sen ännu mera plugg!
 
 
 
 



Filmtajm

Här kommer en film från idag. Det ser långt ifrån bra ut och jag rider honom inte jättebra än, men det kommer väl. Jag har ju inte ens haft honom i 1 månad. Nästa gång vi hoppar kommer jag dock sätta på en martingal, han slog lite väl mycket med huvudet innan hinderna idag. Klippet från när han brallade kom också med, men hela filmades inte, haha. 
 
Längtar till första hoppträningen för tränare, om ca 2 veckor ska vi träna för Emma Emanuelsson så det blir kul! 
 



Nyttig träning

I förmiddags åkte jag och mamma in till hippo med Peppe och trimmade en stund i ridhuset. Vi var där strax innan 9 så det var inte så jättemycket folk där. Det var endast jag och en till i lilla ridhuset så det var ganska skönt att slippa trängas!
 
Jag började med att värma upp honom i alla gångarter, han har bara gått lugnt de senaste veckorna på grund av underlaget så han var ganska pigg och även lite spänd. Han ville inte riktigt slappna av men annars lyssnade han bra!
 
Sen började vi hoppa. Värmde upp över ett litet räcke på långsidan några gånger. Vissa språng vart lite "hej kom och hjälp mig", jag har inte hoppat ordentligt sedan september så man kan säga att jag är något ringrostig. Men han var snäll och ställde upp även när det blev lite fel. Efter ett hinder drog han dock till med världens brallserie så det var nära att jag fick smaka sand.. 
 
Vi avslutade med att hoppa en liten bana med 3 låga hinder, han ville gärna springa iväg lite efter hinderna så jag får jobba på det. Men annars är jag ändå ganska nöjd. Det här kommer nog bli bra när vi har ridit ihop oss! 




1 december

Jaha, 24 dagar kvar till julafton och jag tror fortfarande att det är augusti typ och att vi nyss började skolan. Just nu sitter jag och ser reprisen av idol, men jag vet inte hur mycket längre jag orkar se. Att Erik åkte ut är nästan mer än jag klarar av. Vinnaren är borta så det finns ingen anledning att se finalen.
 
Filmkvällen igår var riktigt lyckad, eller fimkväll och filmkväll haha. Först såg vi The grudge och sen slutade det med att vi plattade Linus hår osvosvosv. Nejmen det var jättekul haha. Helt lagom lördagkväll! Och vad hände med att när jag åkte hem från Linda vid halv 2 så hade det kommit 2 dm snö? För när jag och Marre var helt vilse innan (vi går inte in på detaljer haha) så var det då ingen snö. Men nu går det iallafall att rida ute, inte för att jag kan med med..
 
Idag ska jag plugga jättemycket, ta hand om min kära lilla ponny som numera ser ut som en björn med sin päls, och se solsidan ikväll. Har inte så mycket mer planerat så vi får se vad som händer!
 
Vill ha sommar och tävlingssäsong!!
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin