Hej jag lever

Jag har inte blivit påkörd än, men det kan fortfarande hända för dom kör som dårar här borta kan jag meddela. Igår var vi på Harry Potter museet och idag har vi vart och kollat på lite olika saker samt åkt båt.

Under kvällen var vi som vanligt ute och åt, men det var dock inte våran dag. Det var inga bord lediga någonstans, det var folk överallt och alla ställen som det fanns lediga bord på hade dålig mat haha. Men till slut lyckades vi kriga till oss ett bord och det hela slutade ganska bra!

Uppdateringen lär knappast bli bättre än så här eftersom jag bara har internet på hotellet. Bilder och allt sånt kommer när jag är hemma igen eftersom det kommer ta en evighet annars. Men här kommer lite från idag:










Valborg

Idag har det varit en rätt lugn dag, började dagen med en sovmorgon och sedan satte jag mig ute i solen en timma och pluggade. Alltså en helt okej start på dagen. Det fina vädret höll dock inte i sig så länge, under dagen har det både snöat och regnat, och nu är det dessutom endast 2 plusgrader ute - lite mindre skönt. 
 
Peppe blev skodd idag så han fick vila, får ta och rida honom imorgon istället! Blir då lite trimm inför tävlingen i helgen. 
 
Resten av kvällen har jag inga speciella planer, ska bara vara hemma och ta det lugnt. Jag har inte varit på en majbrasa på hur många år som helst och det blir ingen ikväll heller! 
 
 



Tråkig lista

Hur många har du varit riktigt riktigt kär i? En
Vad tycker du om kärlek? .......
När kramade du någon sist? Alldeles nyss
Saknar du någon speciell person? ja, kevin 
Har du svårt för att bli kär? Jaa
Är du singel? Japp
När fick du senast en komplimang? Idag

 

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Jaa
Gjort något riktigt dumt? Hahahahaha jaa
Gjort något du verkligen ångrar? Ja 
Åkt ambulans? Nej faktiskt inte
Åkt polisbil? Nee
Gjort nåt olagligt? Den som inte cyklade utan hjälm innan den fyllde 15 vill jag gärna se haha
Slagit ner någon? HAHAHA ja
Skämts över dina föräldrar? Ja
Sagt jag älskar dig och menat det? Bara till hästen #tragiskt
Tar du droger? Nej
Vilka kläder sover du i? Beror på hur varmt det är 
Vad hatar du verkligen? Falska människor, dåliga tävlingsresultat och tyska
Varit kär? Ja
Är du ensam nu? Nej
Vill du gifta dig? Jaa!
Vill du ha barn? Japp

 

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Jag
Såg dig gråta? De minns jag faktiskt inte...
Fick dig att gråta? Minnen…
Du delade en dricka med? Säkert nån kompis i skolan
Du gick på bio med? Alicia, Albin, Linda, Linus och dom
Skällde på dig? Minns inte, säkert mamma haha

 

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Nej
Kramat någon? Yes
Pussat någon? Nej
Köpt någonting? Ja
Sjungit? Har jag säkert
Saknat någon? Ja 

 

JAG HAR:
Digitalkamera? Nej
Systemkamera? Ja
Mobiltelefon? Ja
Bra kompisar? JAA<333

Lindieeeee<3<3<3

 

 




Onsdag

Idag har jag sovmorgon och börjar inte skolan för än klockan 11, så just nu sitter jag ute på balkongen i solen och sista minuten pluggar till provet jag har idag. Slutar sedan skolan som vanligt vid 15.40. 

Peppe får nog tyvärr en vilodag idag. Han ska skos i eftermiddag när jag slutat skolan så det kommer bli så himla sent om jag ska rida efteråt. Jag hade gärna velat rida honom lite lugnt så han får komma ut och röra på sig efter träningen igår. Men men.





Nyttig träning

Nu har jag ganska precis kommit hem från stallet. Dressyrträningen för Lena idag var riktigt bra och givade. Framför allt nyttig för både mig och Peppe. Jag behöver någon som står och tjatar på mig så jag rider ordentligt, haha. Jag fick iallafall jobba riktigt mycket idag, speciellt med att få in bakbenen under honom. Han är lite lat när det gäller att arbeta. Både han och jag blev lite trötta på slutet men jag kan egentligen inte vara annat än nöjd med passet! 
 
Nu är energin slut, ska plugga en stund och sedan sova. Hörs imorgon! 
 
 



Made piebald

Made piebald
1997 - 2013
 
Loved you once, love you still
Always have, always will
 
 



Innan jag dör

Innan jag dör måste jag se Eminem live.
 
 



Dressyrträning ikväll!

God morgon! Det är tisdag, solen lyser och jag slutar tidigt idag. Kan det bli bättre? Tror nästan inte det. Idag har jag bara en riktig lektion i skolan, spanska. Andra lektionen går bort då alla 2or ska lyssna på någon information om högskoleförberedande program och sedan på sista lektionen är det jobb på valfritt ställe, ni kan ju gissa en gång vars jag tänker jobba, haha ;)
 
Ikväll är det dressyrträning med Peppe för Lena Unneby och jag är riktigt taggad! Har inte tränat dressyr för någon tränare på hur länge som helst så det ska framförallt bli väldigt nyttigt, både för mig och Peppe! 
 
 



God natt!

Idsg har vi gått runt på stan, hälsat på 1Ds vaxdockor och varit på Victoria's secret (som var himmelriket). Orkar inte skriva så mycket mer nu dock så vi hörs senare..






Pluggkväll

Ända sedan jag kom hem från stallet har jag suttit och pluggat, jag har så sjukt mycket saker i skolan just nu så bloggen kommer lite i andra hand. Jag tänker inte ens räkna upp alla saker vi har kommande veckor, för då lär ni somna ganska direkt. 
 
Idag har det iallafall varit en rätt lugn dag för min del. Skolan gick ganska fort även om det var en lång dag med många lektioner. Så länge det inte är prov eller läxförhör är det ju faktiskt inte speciellt jobbigt att vara i skolan. Efter skolan åkte jag till stallet och gjorde klart allt där. Peppe fick som sagt en vilodag idag så jag pysslade bara om honom och borstade lite extra noga! 
 
Haha måste bara visa er den här bilden, en av Peppes lite mindre vackra sidor kan man lugnt säga. 
 



Bilder från Sundsvall

Här kommer lite bilder från Sundsvall som Tove har fotat. Jag fick redigera dom lite eftersom jag såg helt störd ut på precis alla, ovanligt. Om någon har fler bilder så får ni gärna skriva på fb!
 
 
 
 
 



Peppe v.18

Måndag: Vila
 
Tisdag: Dressyrträning för Lena Unneby
 
Onsdag: Lugn uteritt
 
Torsdag: Ridhuset?, annars uteritt
 
Fredag: Vila/skritta
 
Lördag: Tävling Skellefteå
 
Söndag: Tävling Skellefteå
 
Ungefär så här kommer veckan att se ut för Peppes del. På tisdag är det dressyrträning för Lena Unneby och det blir först gången jag tränar för henne, men många säger att hon är bra så det ska bli spännande. Hoppas på att få bra tips av henne. Sedan i helgen är det tävlingar i Skellefteå, tagga! 
 
 



Visste ni att...

...Kryckan var gul som föl? Det är därför han fortfarande har en gul underton i pälsen, den syns jättetydligt när han står bredvid andra vita hästar. Står han själv tänker man dock inte på det.

 

...De ämnena jag har svårast för i skolan är tyska och matte? Varje onsdagkväll har jag typ ångest för att jag vet att jag har tyska på både torsdagen och fredagen.

 

...Jag alltid har pisk när jag hoppar? Jag behöver det inte på Kryckan, men utan det känns det så tomt i händerna. Det känns helt enkelt jätteovant utan det. "Gå aldrig ut i krig obeväpnad" -Sylve Söderstrand

 

...När jag blir nervös så slår jag mig själv hårt tre gånger med pisken på benet? Då börjar jag tänka på annat..

 

...Jag alltid fotar banskissen innan jag går banan? Annars glömmer jag den på tre sekunder, måste alltid kolla den en extra gång innan jag börjar rida fram också. Har minne som en guldfisk haha..

 

...Jag kan hela Eminems låt Rap God utantill? Jag klarar till och med rapdelarna:)




Måndag morgon

Då var det måndag igen, ny vecka nya möjligheter. Det känns ändå som den här veckan kommer bli ganska bra, går nu tre dagar i skolan, är ledig torsdag-fredag som de flesta andra och sedan tävling i helgen! Idag går jag i skolan fram till 15.35, en lång dag med många lektioner. Men förhoppningsvis blir det ändå en ganska lugn dag! 
 
Efter skolan tar jag bussen till stallet och fixar allt där. Peppe ska få en vilodag idag så istället ska jag passa på att göra operation: klippa manen. Den är inte klippt sedan februari så det är mer än dags nu. Dock är han inte speciellt sammarbetsvillig av sig..
 
Ha en bra måndag alla! 
 
 



In London

Helt ärligt så trodde jag inte att vi skulle ha wifi på hotellet, men jodå! Dock har jag suttit och gjort tidsinställda i onödan och det kändes lite drygt. Menmen...

Jag hatar att flyga för det är det tråkigaste jag vet typ. När vi kom fram så var vi på hotellet en stund innan vi gick ut och åt och kollade runt lite. Vet inte vad mer jag kan skriva..

Nejmen ni får ha det så jättebra i skolan imorgon, lovar att skicka en medlidande tanke ifrån Oxford street:)









Härlig dag

Gud vilket härligt väder det har varit idag, sol och varmt. Sånt här väder borde det vara varje vårdag! Idag har jag hunnit med att rida både Inter och Peppe, och jag kunde rida i bara tjocktröja. Hur skönt är inte det? 
 
Inter var först på tur dag och han fick gå backintervaller idag. Jag värmde först upp honom i skogen och då var han lite som igår i traven - stark och sprang iväg när jag lättade på tyglarna. Men efter att jag hade fått kämpa en stund så gick det mycket bättre. Han var lugn och jag kunde ha ett lätt stöd i munnen, precis som jag ville. 
 
Peppe var inte riktigt på sitt bästa humör idag, utan han var riktigt bråkig till en början. När vi hade ridit en liten stund började han bråka, han vägrade gå fram och backade ner i ett litet dike samt bokstavligt talat rakt in i skogen. Hästjävel. Men efter att jag hade blivit ordentligt sur och bråkat med honom en liten stund gav han gick och gick snällt resten av turen. Vi var ute på ett rätt lång skrittur på sandvägarna idag, det blev lite längre än vad jag tänkt mig från början men inget som skadar precis. 
 
Jag har faktiskt bara ridit på sandvägarna jag och Peppe red på idag en gång innan och det var för x antal år sedan, så jag är något stolt över mig själv över att jag inte red vilse :') Annars brukar mitt lokalsinne inte vara det bästa haha. 
 
 



Vem rider Kryckan när jag är borta?

Ingen! Han får ta en veckas mini-semester ifrån ridning och träning medans jag är borta. Det blir jättebra och det är han verkligen värd, för han har gått riktigt bra nu den senaste tiden!
 
14



Söndag

Igår efter hoppträningen åkte jag till Inter och red honom en sväng. Det blev bara en lugn tur i skogen i skritt och trav. Jag hade tänkt avsluta med att rida lite på ridbanan men den var upptagen så den planen sket sig. Men han gick iallafall bra. I skritten gick han i en bra form men hängde sig lite väl mycket i bettet och i traven blev han ganska stark och lite kort i formen. Var dock tvungen att hålla i honom hela tiden, om jag lättade på tyglarna började han springa fortate. Travhästar... 
 
Idag ska både Inter och Peppe ridas. För Inter är det backintervaller som står på schemat och för Peppes del väntar en lugn uteritt. Resten av dagen är det plugg som gäller, hade gärna velat passa på att sola när det ändå är fint väder, men det kommer nog inte finnas någon tid över till det.  
 
Inter igår!
 
 



Mot London!

När detta inlägget kommer så sitter jag på flyget mot London, vilket innebär att jag tar en veckas paus ifrån bloggen. Kanske slänger in nått inlägg, men inte mer än så. Ni får ha det så bra och dö inte medans jag är borta!
 
 



Sista riktiga inlägget

Efter träningen så packade jag nästan allt, det tog typ fem timmar bara för att jag är så otroligt seg. Sen åkte jag till Alicia och sa hejdå till alla dom eftersom jag åker bort en vecka. Vi såg senaste paranormal activity, och att köra moppe hem med skinnjacka och tre milliliter bensin i moppen efter det var ingen lek. 

Nu ska jag iallafall sova, god natt!






Film från dagen




Dagens träning

Måste börja med att säga att dagens träning för Micke var riktigt bra. Det var bra övningar som det för det mesta brukar vara när Micke har träning och Peppe skötte sig riktigt bra. En bra träning med andra ord alltså! 
 
Under uppvärmningen var han dock ganska spänd, tog inte stöd på bettet och sprang och kollade på allt runt omkring. Det var dock fullt förståeligt då han var på ett nytt ställe där han aldrig varit. Han slappnade iallafall av mer och mer ju längre jag red och när vi började hoppa blev han mer fokuserad. 
 
Övningen idag bestod av en lydnads/kontroll banan som faktiskt gick över förväntan. Det enda som vi egentligen hade problem med var en linje på diagonalen som var räcke - två galoppsprång - räcke - två galoppsprång - räcke - ett galoppsprång - räcke. Där var det som jag helt slutade rida och bara åkte, det resulterade till att det blev lite trångt  men min stjärna till häst kämpade på så gott han kunde. En rolig sak var att Micke tyckte att Peppe hade blivit 30-40% finare sedan förra träningen för honom, alltid kul att höra! 
 
En nöjd Peppsan efter träningen! 



Pigg häst och värdelös ryttare

Ja ungefär så väljer jag att sammanfatta träningen idag. Jag kände redan när jag värmde upp att Kryckan var riktigt pigg, kunde knappt trava ordentligt osv. Dock sparkade han inte så mycket som han brukar göra när han blir taggad, vilket var bra. Hoppade fram några språng på ett räcke innan vi tog banan en gång på låg höjd (80cm kanske). Den var sjukt svår med hinder som kom riktigt snabbt. Första varvet på banan var riktigt bedrövligt dåligt. Jag red piss och fastnade i handen på varje hinder. Kryckan ville köra sitt eget race, gärna så fort som möjligt. 
 
Vi tog upp det till 1 m och tog ett varv till. Fortfarande dåligt. Jag fick tillbaka min värdelösa ridning från Vännäs-tävlingen för några veckor sedan, alltså att jag tar bort galoppen och plockar in honom i hindrena. Jag hade dessutom glömt min astmamedicin hemma så jag kunde knappt andas. Vi var i flera hinder och tror vi rev grinden. Jag red fram till Micke och sa att jag ville ta om de tre sista hindrena, men sen skulle ge mig eftersom jag ville spara Kryckan och eftersom min ridning inte var bra så var det lika bra att inte hoppa mer. Det enda som händer då är att jag sätter honom i dåliga lägen, och eftersom han aldrig stannar så blir det ju inte så roligt för honom. Micke tyckte att det var ett jättemoget beslut, och efter att ha fått jättebra språng med bra ridning på de tre sista så travade jag av.
 
Vissa kanske tycker att jag borde ha hoppat mer, men nej. Jag vet att vårt problem inte sitter i hindrenas höjd, och att det kommer att lösa sig om jag tar 100 språng till. Kryckan är en ponny som alltid stället upp för mig i alla lägen, och jag valde helt enkelt att spara på honom. Man får tänka långsiktigt, ibland är det inte mängen språng som räknas, utan kvalitén på sprången!
 
Film kommer, kanske inte hinner lägga upp den innan London, men annars kommer den efter!
 



Bra träning!

Berättar mer sen! 






Micke-träning idag!

Idag på förmiddagen är det Micke-träning som gäller, det var ett par månader sen senast och det blir dessutom första riktiga uteträningen vilket ska bli riktigt riktigt kul! Framför allt se hur han beter sig och sen borde han förhoppningsvis vara lite mer framåt än inne i ridhuset. Strålande sol är det ute också! 
 
Filmkameran är laddad och och med, så ni kan vänta er film senare idag! 
 
 



Tuggat grus

Idag körde jag på en lung skogstur trodde jag haha Det hela gick bara bra fram tills jag var på väg hem. Han började titta på några trädstockar som har legat på samma ställe i ett halvår minst, sen överhoppade han sig över en vattenpöl. Då hade jag inte en chans utan flög rakt upp och störtade ner i en fet vattenpöl. Hade otrolig tur för hans ena hov var någon decimeter från mitt huvud. Först tänkte jag att han skulle springa tillbaka till stallet, men han hann bara 50 meter innan han stannade och väntade på mig haha. Han kanske insåg att han inte var så modig som han trodde. Är glad att han lever:)
 
Jävla Pärra kan ju inte svika nu heller...
 
 
 
 



Hej jag lever..

Det här har nog varit en av dom längsta fredagarna i mitt liv. Dagen har gått otroligt sakta och jag har bokstavligt talat släpat mig igenom den, helt sjukt hur jag kan vara så trött. Förutom att jag har varit otroligt seg i huvudet hela dagen rullade skoldagen på utan större bekymmer. 
 
Efter att jag hade slutat åkte jag till stallet och red Peppe med Carro i det fina vädret. Det blev bara lite lätt motion för honom idag, red i princip bara i skritt och trav då underlaget på grusvägarna inte är det bästa. Ville inte heller rida allt för hårt då det är hoppträning imorgon. Men han skötte sig iallafall bra även om han var lite seg. 
 
Just nu ligger jag i sängen och äter ostbågar, godis, ser på serier och laddar inför träningen imorgon. Ett rätt bra avslut på en lite mindre bra dag! 
 
 



Inget hippo

Ja det blir ju en riktigt intressant träning för Micke imorgon kan jag säga. Kryckan tävlade i måndags, vilade i tisdags, skrittade i onsdags samt longerades 15 min igår. Idag ska han också skritta för vi hinner inte åka till ridhuset. Har lust att slå sönder nått värdefullt just nu.. Han MÅSTE ridas igenom, men det går inte ute. 
 
Skolan var iallafall den ovärdaste dagen på länge. På tyskan gjorde vi ingenting eftersom vissa hae nationella och vi andra satt av tiden typ, på idrotten kunde jag inte vara med å jag och Linus spenderade tiden i en lekpark haha. Efter skolan satt jag och Linus kvar och pratade i över en timme efter att juridiken hade slutat. Vad är det ens för fel på oss? Så efterblivna människor...
 
Nu måste jag ta och rulla mot Kryckan. Får försöka hitta nått sätt att göra av med lite energi utan att riskera att skon flyger all världens väg...
 
Bild från Sundsvall som Tove har fotat:) haha Kryckan valde sin pose...
 
 



Freeedag

Imorse var det lite segt att ta sig upp från sängen, hade gärna sovit ett par timmar till. Men jag blev en aning piggare när jag insåg att det var fredag idag. Ja, som man brukar säga - äntligen fredag! Idag går jag i skolan fram till 15.40, och det blir förhoppningsvis en ganska lugn dag. 
 
När jag har slutat tar jag direkt bussen till stallet och gör klart allt där. Peppe ska även ridas idag och det lutar mot att det blir en uteritt med Carro. Peppe brukar för det mesta slappna av mer i sällskap och dessutom är det roligare att rida med någon, så det blir nog bra!
 
 



God natt!

Idag har jag inte gjort någonting, och den här gången är jag seriös. Det enda jag har gjort sen jag kom hem från skolan är att sova, och nu ska jag sova igen. Haha så tragisk.

Har inget alls att skriva sååå god natt..






Film från träningen igår

Eftersom vi kom hem så sent från träningen igår orkade jag aldrig fixa med filmen. Men här är den. Som jag skrev igår var Peppe lite seg och jag fick inte riktigt fram honom utan att han blev springig. Men det är vår nu och han håller på att sätta sommarpäls, dessutom är han inte van vid sveriges klimat så det kanske tar på krafterna för han kändes allmänt trött. Alla har dock bättre och sämre dagar! 
 
Nu laddar vi om inför Micke-träningen på lördag! 
 



Plugg torsdag

Idag har det varit en rätt lugn dag för min del. Skolan gick ändå ganska fort även om jag var riktigt, riktigt trött på sista lektionen. Spanska sista lektionen på en torsdagseftermiddag är som en mardröm, men som tur är så är det bara några få månader kvar med spanskan, sen slipper jag skiten. Den känslan alltså! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och fixade klart allt åt Peppe. Jag hann dock aldrig gå en sväng med honom som jag tänkt så han fick vila. Det får bli ridning imorgon istället! 
 
Resten av kvällen har jag tänkt försöka ägna åt att plugga. Har ett prov nästa vecka och sedan veckan efter det är det både engelska nationella samt spanska kursprov. Har även ett par inlämningsuppgifter som ska vara klara om någon vecka, så saker att göra har jag allt.. 
 
 



Grattis mamma!

Idag fyller världens bästa ponnymorsa år haha, så ikväll blir det god mat och tårta! 

Kryckan vilar idag eftersom han inte ska ridas i lera med bara två sömmar i hoven, risken är större att skon lossnar då. Men imorgon ska vi in till hippo och rida.

Nu ska jag fortsätta deppa och kolla på film, humöret är inte det bästa just nu...






Torsdag

Idag är det torsdag och jag har en lång dag framför mig i skolan. Som nästan varje dag slutar jag vid 15.40 och har dessutom en rätt långt hål mitt på dagen - lite segt. Under hålet ska jag dock försöka göra bort lite plugg, men det brukar aldrig gå vidare bra, haha. Annars blir det nog en rätt lugn dag! 
 
Efter skolan tar jag bussen till stallet och gör klart allt där lite snabbt. Hade från början tänkt att skritta Peppe lite efter gårdagens träning men tyvärr så hinner jag nog inte det. Men om det blir någon tid över går jag nog en liten promenad med honom istället, det vore bra om han fick komma ut och röra på sig! 
 
Hoppas ni får en bra torsdag, så hörs vi!
 



Hej minns ni mig?

Kan meddela att jag inte har kraschat med moppen idag trots att jag har kört ganska mycket. Hade företagsekonomi, någon jättetråkig EU-debatt samt matte i skolan och slutade vid två. Sen satt jag och Marre kvar en stund och försökte plugga språk. Måste släpa mig till syven så att jag kan byta bort tyska 4 till tvåaaaaan. 
 
Sen tog jag moppen till stallet och skrittade ut Kryckan en stund innan hovslagaren kom. Tyvärr måste jag säga att vi fortfarande inte är klara med den sista hoven, även om vi har hållit på i två veckor. Vi fick av den gamla skon, och fick i två sömmar på den nya efter flera timmars kämpande. Blir intressant att se hur många dagar den skon sitter kvar. Jag ska skriva ett längre inlägg sen och förklara mer om Kryckans hovslagarskräck. Jag förstår verkligen inte hur man kan ge en häst sådana trauman. 
 
Nu ska jag sova och hoppas att mitt knä mår ordentligt bättre efter det. Linus och David kände nämligen för att tackla in mig i ett skåp, får tackla tillbaks imorgon!
 
 



Kom precis hem

Nu har jag precis landat hemma med en stor skål glass vid min sida. Energin är slut och jag ska snart dra mig mot sängen. Iallafall. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens hoppträning. Det gick absolut inte dåligt, men inte heller speciellt bra. Peppe var otroligt loj som han har varit nu den senaste tiden och jag fick inte fram honom ordentligt, det resulterade till att jag inte fick ett bra flyt och vi kom fel på massor av hinder. Men han gjorde ändå sitt bästa. Alla kan ha en dålig dag ibland. Bara att blicka framåt mot träningen på lördag och förhoppningsvis går det bättre då! 
 
Måste försöka hitta tillbaka till det här. 
 



Hiss eller diss?

Såg det här schabraket från schockemöhles vår kollektion på Chevals hemsida, och jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker det är snyggt eller bara otroligt fult. Vad säger ni, hiss eller diss?
 
 



Onsdag morgon

Hej och god morgon på er! Precis som varje onsdag har jag sovmorgon idag och börjar inte för än kl 11 - hur skönt? Nu på morgonen har jag bara tänkt ta det lite lugnt och passa på att göra bort lite skolarbeten, har inte så mycket som ligger och skräpar men det är lika bra att sätta igång med pluggningen i tid. Brukar annars kunna skjuta upp det till sista minuten. 
 
Ikväll är det hoppträning som gäller. Eftersom det är Micke-träning på lördag har jag bara tänkt ta det lite lugnt med Peppe idag, inte hoppa allt för mycket eller jättehögt. Träningen är dock kl 20 ikväll, så jag lär inte vara hemma före 22- tiden ikväll. Men det ska iallafall bli riktigt kul med träning! 
 
 



Nej jag har inte dött

Men det var jävligt nära i morse. Jag lyckades nämligen krascha med moppen. Är jag sämst eller är jag sämst? Hade extrem tur och jag tror att moppen gjorde illa sig mer än jag. Man kanske behöver krascha någon gång ibland för att fatta att det faktiskt är farligt och att sånt faktiskt kan hända.
 
Skolan gick iallafall jättefort, allt utom matten. På SHn satt jag, Alicia och Albin och kollade på top model i ett grupprum lol. Och på svenskan gjorde resten av klassen sitt tal. Helt stört vad bra alla var, mitt känns skitdåligt nu haha..
 
Mamma har just åkt till Kryckan och ska gå en promenad med honom. Han ska ta det lugnt idag och imorgon, eftersom han har tävlat söndag-måndag!
 
 



Peppe v.17

Måndag - Pass på ridbanan
 
Tisdag - Vila
 
Onsdag - Ev hoppträning 
 
Torsdag - Skritta
 
Fredag - Dressyr/uteritt
 
Lördag - Micke Schultz träning
 
Söndag - Skritta
 
Så här kommer veckan ungefär se ut för Peppes del, vi får se om vi hopptränar på onsdag men förhoppningsvis blir det träning. Sedan på lördag är det Micke Schultz träning vilket ska bli riktigt roligt, hans träningar brukar alltid vara bra och givande! 
 
 



I wrote the song just looking at you

Här kommer lite fler bilder från tävningarna i Vännäs, fotade av Alexandra Leong! Haha första bilden....
 
 



Slut på lovet

Tisdag idag och lovet är därmed slut. Veckan som kommer är dock ganska lugn i skolan, men snart börjar alla nationella och kursproven - jippie.. Iallafall. Idag är det förhoppningsvis en ganska lugn dag i skolan och precis som varje tisdag slutar jag sent. Nu på morgonen ska jag till tandläkaren, ni kanske minns att jag skrev förra veckan att vi åkte dit en vecka för tidigt? haha. 
 
Peppe får en välförtjänt vilodag idag, han har gått ganska hårt nu tre dagar i rad och det passar även bra att han får vila nu när jag slutar sent. Men jag åker dit ikväll och fixar iordning allt och kanske går en liten sväng med honom om det blir någon tid över! 
 
 



Filmer från Sundsvall

LB
Det såg bättre ut på filmen än vad det kändes när jag red. Ett riktigt skitpet på 3an, men sånt som händer. Sen vart han även lite tittig på 6an haha...
 
 
LA
Sjukt bra runda, bland de bästa vi någonsin gjort. Som ni ser så ligger vissa hinder på 1.15-1.20, eftersom de va en ackumulator. Riktigt synd att jokern föll, hade som sagt blivit ännu en andraplats om den hade legat kvar. Börjar bli riktigt, riktigt less på att peta räcken nu..............
 
 
LA
Också jättebra runda. Trodde att jag rev 7an haha, ända tills jag svängde upp på 9an och såg att den låg kvar. Underbar känsla, endast en nolla kvar nu och förhoppningsvis kommer den snaaart!!
 
Fick en kommentar för ett tag sedan om att jag ska ta med prisutdelningen också, så den är också med nu:)
 



Bilder från idag!

Var ett tag sedan jag bjöd på nya bilder så här kommer några från dagens ridpass med Peppe. Min hoppsits var dock allt annat än bra idag, jag kunde inte ge honom någon vidare eftergift med handen då han sprang iväg lite efter hinderna. Han var lite laddad idag herr Peppe! 




Äntligen tillbaka i Umeå!

LA, 0 fel, 2a
Idag var Kryckan riktigt pigg och het på framridningen. Han känner av stämningen och blir jätteladdad. När han blir så, så blir jag själv också jättestressad. Framhoppningen gick inte speciellt bra, även om han knappt var i bommarna. Känslan var inte på topp helt enkelt. På banan bestämde jag mig för att nollställa och börja om. Såg inget avstånd till 1an så jag var i den, men resten av banan var huuur bra som helst! Jag var noga med att ha en bra galopp i honom, vilket gav resultat. Känslan av att styra upp mot sista hindret, känna Kryckan hitta ett avstånd, få ett näst intill perfekt språng, och känna att "där satt den", är helt oslagbar. Klassens första nolla!
 
Grejen är den att det ligger så mycket bakom detta. Det har varit en sjukt tuff vinter för oss, där han har sparkat så mycket att jag ibland har fått avbryta ridpassen. Jag har fått börja om från noll med honom och varit nöjd om jag över huvud taget har lyckats styra honom runt en bana utan att behöva stanna honom och rygga. Det kom nästan glädjetårar när jag kom ut från banan. Operationen med benbiten gjorde att vi tappade flytet lite. Men nu är vi tillbaka igen, och äntligen vet jag hur jag ska rida honom! Världens bästa Biscuit Gold, det finns ingen som han♥
 
 



21 april

Kom hem från stallet för en stund sedan och ska bara äta innan jag sätter mig och kollar på världscupfinalen som jag missade förut. Idag har både Inter och Peppe blivit ridna, Inter var först på tur och fick sig lite lätt motion idag. Jag värmde upp runt lillslingan och sedan fick han gå en lugn intervall i backen. Han var lugn och fin nästan hela tiden, lite pigg och stark i traven på vägen hem men i slutet skrittade han på i en riktigt bra form och tog ett bra stöd på bettet. 
 
Peppe fick precis som igår ett pass på ridbanan, men till skillnad från igår tog jag på mig ett par sporrar idag. Vet inte om det var dom, eller om det var blåsten som gjorde att han var lite mer laddad idag än igår. I början av passet jobbade jag på samma saker som igår, det vill säga - fokus på lösgörande arbete och att han ska lyssna på mig. Förutom att han var lite laddad och inte riktigt ville gå i den låga och långa formen jag ville att han skulle gå i, gick det bra. 
 
Vi avslutade med att hoppa ett par hinder och sedan la vi ihop allt till en bana.Vi hoppade absolut inga höjder idag utan kanske max 80 cm, ville mest känna hur han var. Han var dock något laddad och tyckte det var superkul att hoppa. Det kändes nästan som han skulle rusa iväg i någon bockserie efter vissa hinder, haha. Men med tanke på att det var första gången han hoppade ute sedan oktober/november så var inte så konstigt att han var laddad! 
 



Skönt avslut på helgen!

0 fel och andraplats i dagens LA, klockren runda verkligen!






Sista dagen på lovet

Hej och god morgon på er! Idag är det måndag vilket betyder att det är sista dagen på påsklovet. Loven går alltid så himla fort tråkig nog. Hittills har jag inga direkta planer för dagen utan tar den mer som den kommer. Men jag har iallafall tänkt hinna med att rida både Inter och Peppe idag. 
 
Inter ska gå motion idag, det blir nog en runda runt lillslingan och sedan en eller två lugna intervaller i backen. Peppe däremot ska ridas på ridbanan idag också, blir nog att jobba vidare på det vi gjorde igår och sedan kanske även hoppa något språng. Blir nog bra! 
 
Hoppas ni får en bra måndag, så hörs vi senare under dagen!
 
 



20 april

Idag har jag hunnit med att rida både Inter och Peppe. Inter var först på tur idag och för hans del blev det bara en lugn skrittur i skogen. Jobbade han vissa bitar och vissa bitar fick han gå på lång tygel, det gick iallafall bara bra! 
 
Peppe därmot fick sig ett dressyrpass idag. Fokuserade mycket på att han skulle bli lösgjord och lyssna bra på mig. Jag red serpentiner, volter, gjorde tempoväxlingar, övergångar, galoppfattningar och sådana saker. Han var rätt fin idag men dock otroligt seg och nästan lite trött, han lyssnade inte speciellt bra varken fram eller tillbaka men gick ändå bra. Just nu får han inte så mycket kraftfoder så vi ska öka lite grann på det, förhoppningsvis blir han lite piggare då. Ett plus i kanten får han dessutom då han skötte sig super idag, han varken dummade sig eller var speciellt spänd. Framsteg! 
 
 



Skön kväll

Nu på kvällen har vi varit bort till tävlingsplatsen en sväng. Jag och mamma gick banan till morgondagens klass och det känns helt okej. Dock är det två räcken på diagonalen så dom får jag verkligen passa mig för...

Sen åkte vi till Kryckan och gjorde klart han för natten, han fick även en promenad och sen tog vi av benlindorna. Marre fixar morgonhö så det är skönt!

Nu ska jag fortsätta se världscupen som jag missade igår!







Resultat dag 1

LB (100 cm), 4 fel
Den här klassen vill jag bara dra ett streck över. Kryckan hoppade jättefint men jag red otroligt dåligt. Backade in honom i nästan varje hinder kändes det som och fick knappt nått flyt på hela banan. Det enda positiva var att Kryckan var lugn och fin, han brukar alltid vara ganska pigg, sparkig och stark i första klassen. Hur som helst så föll trean, den kunde ha legat kvar tycker jag allt, men det var ett räcke på diagonalen (rev ju tre exakt sånna förra helgen i Vännäs). Svor som satan när jag hörde bommen falla, hoppas ingen hörde haha. 
 
LA (1.10 m), ackumulator, 4 fel
Till den här klassen hade jag pratat med min mentala coach (aka pappa) och fått tillbaka motivationen. Fick ett riktigt bra sista språng på räcket och gick in på banan med bra känsla. Jag red ordentligt framåt och kom perfekt på de flesta hindrena. När jag kommer mot sista så bestämde jag mig för att ta jokern, som var ett räcke på 1.20 med två bommar högst upp, med lite påskfjädrar under. Får ett perfekt språng och flyger över. Tyvärr hängde inte bakbenen med riktigt och vi fick en liiiiiiiiiiiiten touch som räckte för att bommen skulle falla. I och med att jag rev jokern så drogs lika många poäng som om jag hade haft 12 fel på vanliga hinder. Tiden var riktigt, riktigt bra så hade jag inte rivit så hade jag blivit tvåa med inte ens en sekund från vinsten. Det är inte dåligt eftersom vi bland annat hade den regerande svenska mästaren i startfältet, samt ponnyn som tog silver ute 2013. Inget dåligt motstånd alltså!
 
Jag är så nöjd med min fina häst, även om 4 fel på sista hindret aldrig är kul. Nu kör vi imorgon istället, då hoppas vi på en felfri runda!
 
Juste, jag glömde säga att jag inte gick banan till LAn...
 



Söndag

Om en liten stund ska jag åka till pappas stall och rida Inter, jag hann aldrig rida honom igår så det får bli idag istället. Hur han ska gå idag har jag dock ingen aning om, men jag antar att det bara är lite lugn motion som står på schemat! 
 
Senare i eftermiddag åker jag till Peppe och rider honom, det lutar åt att vi går ner till ridbanan och rider där. Har tänkt mig att dagens pass blir liknande det vi red igår, mycket lösgörande arbete och fokus på att han ska lyssna. Precis vad han behöver. Förra gången vi red där var han otroligt spänd och hade mycket annat att fokusera på. Hoppas på att han är mer avslappnad idag men annars är det bra miljöträning för honom! 
 



Ackumulator

Idag hoppar jag LB och LA. LAn är en ackumulator så det suger. 

För er som inte vet vad en ackumulator är så får man poäng för varje hinder man klarar och minuspoäng för varje hinder man river. River man ettan så får man -1 och river man 7an så får man -7 osv. Sista hindret får man välja om man vill hoppa joker-hindret som kan vara ett räcke på 1.25 med endast en bom och vattenmatta till exempel, eller en vanlig oxer. Klarar man jokern så får man mycket poäng, men river man så är man helt körd. Jag kommer inte att hoppa jokern tror jag...

Det suger att den här klassen inte kan räknas som kval till MSV, så är jag felfri så räknas det inte som ett kval. Men jag ska i båda klasserna försöka spara tid i svängarna och inte mesrida. Håll tummarna, det behövs nog haha!






Landat på hotellet

Usch vilken lång dag, är heeeelt slut.
 
Vi lämnade stallet vid kvart i tre. Resan gick bra även om vi hamnade lite fel just innan vi var framme på fältrittklubben där Kryckan ska bo tillsammans med några andra hästar. När vi kom fram så red jag honom lite snabbt på ridbanan, och han var så sjuuuuukt fin att ni inte förstår!! Även om jag hade tränsbettet så kunde jag rama in honom perfekt i både traven och galoppen! Känns superbra inför imorgon!
 
Sen kom vi till hotellet. Såklart var det stopp i avloppet i handfatet i just vårat rum. Men efter lite klagande så fick vi ett nytt rum. Sen åt vi och nu ska jag snart lägga mig och dö i sängen...
 
Om jag hinner så ska jag göra lite tidsinställda inlägg tills imorgon!
 
 



Dagens ridpass

För att sammanfatta dagens ridpass skulle man kunna säga; fin häst men dålig ryttare. Peppe var rätt fin idag, han var lugn, nästan lite seg så jag fick rida ordentligt. Men hur jag red är en annan fråga. Jag är verkligen inte alls nöjd med min ridning idag, sitsen var värdelös och ja, allt var dåligt iprincip men man kan inte vara bäst jämt. Hästen var iallafall fin! 
 
I traven gjorde jag mycket lösgörande arbete, jag red honom i en ganska lång och låg form och gjorde många volter, serpentiner osv. Även lite tempoväxlingar vilket han faktiskt lyssnade riktigt bra på, både framåt och tillbaka. Det var nästan så att jag blev lite chockad, haha.
 
I galoppen fick jag rida ovanligt mycket för att få honom att gå i en bra galopp. Jag tog aldrig några sporrar vilket var en dålig idé eftersom han inte är speciellt känslig för skänklarna. Kan lova er att både jag och han var lite trötta efter passet! 
 
 



Dålig uppdatering idag

Hinner bara uppdatera lite snabbt nu för vi har hur brottom som helst. Jag har varit till stallet en snabbis och ridit Kryckan samt packat lite. Nu ska vi äta påsklunch med mormor innan vi stressar tillbaka till stallet. Vi siktar mot att fara mot Sundsvall vid tre eller fyra. Vi hörs senare när vi är framme!






Gårdagens inköp

• Ett equiline schabrak, marinblått med vit och silvrig passpoal. Det är dock mycket snyggare i verkligheten än på bilden. 
 
 
• Ett par roeckl handskar. Perfekta att ha nu när det är för varmt för vinterhandskar men för kallt för att ha vanliga ridhanskar! 
 
 



Lördag

Idag är planen att vi ska åka in med Peppe till hippo och trimma lite i ridhuset. Har mest tänkt mig lite lösgörande arbete och sedan sätta lite fokus på att han ska lyssna på mig, både fram och tillbaka. När vi kommer tillbaka, om det finns någon tid över så har jag även tänkt skritta Inter en sväng. 
 
Det var min planer för dagen i snabba drag. Ha en bra lördag så hörs vi senare! 
 
 



Äntligen hemma

Nu har jag äntligen landat hemma i sängen efter en lång kväll på travet. Bästa Inter startade idag och han gjorde ett jättebra lopp och kom 2a, duktig häst! 
 
Annars har jag faktiskt inte alls gjort mycket idag. For inte till stallet för än på eftermiddagen och fram tills dess gjorde jag i princip ingenting. I stallet gjorde jag klart allt åt Peppe, gick en pw med mamma och sedan borstade jag Peppe. Det är iprincip allt jag hunnit med idag, mitt liv är ju så intressant ibland haha. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig, god natt alla! 
 
 



Världscupfinal

Nu sitter jag och Lovisa och ser världscupfinalen i hoppning. Planerar att sitta här ett bra tag även om jag inte borde det haha. Jag har inte börjat packa varken mina eller Kryckans saker och vi åker imorgon haha. Jag och mamma åkte ut till stallet och badade honom samt smörjde några av sakerna. Förhoppningsvis hinner jag packa imorgon istället....
 
 



Shoppat

Var förbi på Pegasus en sväng idag och några saker fick följa med hem. Vill ni se bilder? 
 
 



Tjäääna

Drar ett snabbt inlägg om mitt jätteintressanta liv..
 
Har varit hos Kryckan och skrittat honom en timme på hacket. Gick bara bra så det finns inte något att säga om det. Sen åkte jag hem och åt lunch och snart ska jag tillbaka till stallet för att duscha hesten och börja packa. Ikväll kommer det folk och äter här, men mer händer förmodligen inte.
 
Jag insåg att mina tävlingskläder inte är tvättade efter Vännäs haha, och att jag inte heller har en aning om vart dom är. Har letat överallt. Inte i mitt rum, inte i stallet eller någon annanstans. Bara jag som lyckas...
 
 



Långfredag

Känner på mig att den här långfredagen minst sagt kommer bli en lång fredag, haha. Någon gång under dagen ska jag till Peppe och göra klart allt åt honom. Funderar på om jag ska rida honom lite lugnt på ridbanan eller om han helt enkelt ska få stå idag. Time will tell. 
 
Sedan ikväll är det trav på umåker och Inter ska starta, så jag kommer spendera hela kvällen där. Självklart går han i näst sista loppet som går vid halv 10 ikväll, det kommer alltså blir en lång kväll på travet. 
 
 



Riktigt nöjd!

Idag åkte vi som sagt in till Stöcke och hoppade igenom Kryckan lite. Jag red ju som en sopa i Vännäs i helgen och plockade in honom i precis varje hinder, speciellt räcken. Så idag hade Sussi en bana med räcken och räcke in i kombination. I början var det fortfarande en tendens till för många halvhalter, men då sa Sussi att jag skulle ha mer galopp genom kurvan, och i och med det så löste sig allt!
 
Tog banan nått två varv på en meter innan jag travade av. Jag kan inte förklara känslan av att hoppa den här hästen. Känna när han skjuter iväg (gärna lite för högt över hindret), när han hoppar genom ryggen och ända ut i bakbenen. Han har sånt scoop så det är sjukt. Hur som helst så kändes han jättefräsch så nu åker vi till Sundsvall med världens bästa känsla!
 
Banan vi hoppade, endast tre hinder med fyra språng!
 



Torsdag

Det är torsdag och jag sitter och äter godis, helt klart det bästa med påsken - allt godis! Idag har jag gjort rätt mycket men ändå inte. I förmiddags red jag både Peppe och Inter, vi drog in Peppe till travet så jag kunde rida lite på ridbanan. Han var dock otroligt spänd och nervös, och blev dyngsur av svett efter att bara skrittat på ridbanan. Jag försökte allt för att få honom att slappna av men utan vidare resultat. Men det var bra miljöträning för honom iallafall. 
 
Inter red jag också på ridbanan, arbetade honom bara i skritt då han ska starta imorgon men det gick inte vidare bra. Jag tog Peppes sadel som jag använde på Inter när jag hade honom, men han var spänd och inte alls sig själv så jag tror sadeln kanske klämde lite på honom. 
 
Under eftermiddagen var jag på sjukhuset och röntgade ländryggen/svanskotan, trodde nästan att jag hade en spricka eller något för det gör så himla ont vissa stunder. Men som tur var, så var det inget. Dagens höjdpunkt helt klart! 
 
 



Namninsamling för en fortsättning på ryttareliten!

Visst vill vi ha en fortsättning på ryttareliten? Klicka på länken under och skriv bara erat namn samt staden ni bor i!
 
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8803#.U0_krYml3-Y.facebook
 
 



Gissa vem som är feberfri??!!

Fast jag känner mig ändå som ett lik, typ smäre än igår även om febern var mycket, mycket värre då. Men hur som helst så innebär det att jag får åka och träna ikväll!!! Hur nice?? Kanske inte är så jättesmart, men det är min sista chans att rida igenom honom inför helgens tävlingar i Sundsvall. Ska bara ta det lugnt iallafall!
 
Nu ska jag fortsätta med mitt lilla Harry Potter-mataton. Någon som vill komma och göra mig sällskap i mitt otroligt spännande liv?
 
 
 



God morgon!

Precis som igår har jag rätt mycket inplanerat idag. Om en liten stund kommer pappa och hämtar mig och då åker vi och hämtar Peppe för att åka in med han till travet. Hade tänkt trimma honom lite på ridbanan där, dock bara lite lösgörande efter träningen igår. Jag ska även skritta Inter en sväng. 
 
Vid 2-tiden ska jag till vårdcentralen och kolla upp min svanskota, hoppas innerligt att det inte är en spricka. Nu måste jag skynda mig, ha en bra torsdag alla! 
 
 



Less på att vara hemma

Idag har varit ännu en skittråkig dag där jag bara har legat hemma. Har kollat på Pettson haha, Byggare Bobs julfilm för femtioelfte gången samt sett om senaste avsnittet av ryttareliten. Jag typ klättrar på väggarna och vill inget hellre än att komma ut från huset. Hade tänkt fara iväg och träffa kompisar på kvällen, eftersom jag kände mig mycket bättre. Men tror ni inte att min feber hade stigit? Så det sket sig ju. Världens roligaste påsklov...
 
Mamma åkte till Kryckan och red honom lite innan hovslagaren kom. Tyvärr sitter fortfarande den gamla skon kvar på den fjärde hoven, så det gick med andra ord inte speciellt bra. Vi kör tredje gången gillt på onsdag...
 
 
 
 



Bra träning!

Måste faktiskt säga att träningen idag ändå gick ganska bra. Det var bra övningar som alltid och Peppe var på ett rätt bra humör. Han var lugn och var nästan på gränsen till lite seg så jag fick rida ordentligt. Men han gjorde det han skulle och skötte sig bra, så vad mer kan man begära. Jag är iallafall nöjd över honom idag! 
 
Dock så gjorde det så ofantligt ont i min svanskota när jag red, jag skulle allvarligt talat inte bli förvånad ifall jag har fått en spricka i den. Får åka och kolla upp det så fort som möjligt, även om det inte skulle vara en spricka så är det lika bra att kolla upp det. Som man brukar säga, bättre att kolla upp en gång för mycket än en för lite! 
 



Så besviken

"I Helsingborg kombinerade man hoppning för ponny och stor häst. Jag var där på söndagen med min tioåring och jag var där i alldeles för god tid. Det innebar att jag kunde ägna en dryg timme åt att titta på den medelsvåra klassen. Det var synnerligen nyttigt att med egna ögon se hur standarden är på ponnyryttarna, särskilt som det (enligt tävlingsledare Tomas Hammar) handlade om SM-kval.

 

Vad jag såg var en orgie i dålig ridning. Jag blev förfärad över alla dessa barn på heta, importerade ”hoppmaskiner” där väldigt få visade någon som helst riktig ridning. Det handlade mest om att dra i tyglarna, utan skänkelunderstöd, och skärrade ponnyer. Intrycken i Helsingborg spädde ytterligare på min mening att stilbedömning borde bli ett obligatorium för ponnyekipagen. Det behövs grundutbildning av barnen och jag hoppas att hoppningens måldokument ”Hoppsporten Vill” verkligen når ner i ponnyleden".

 

Det här lilla stycket i artikeln som ni hittar HÄR, gjorde mig riktigt besviken. Vem är den här personen att sitta och dömma ut ponnyryttarna på det här sättet? Vem rider egentligen perfekt vid 11 års ålder? I den åldern är ridningen fortfarande en rolig hobby och det funkar inte att vuxna som är fyra gånger deras ålder ska sitta och dra ner deras insatser och såga dom tills det inte finns nått självförtroende kvar. Alla kan inte rida som Luciana Diniz. Jag skulle verkligen vilja se den här personen gå fram till den regerande europamästaren, Roger Yves Bost, och säga till honom att han har ostabilt skänkelläge. 

 

Klart att det finns barn som bara far runt, men ingen kommer att rida så livet ut. Det funkar inte på storhäst och det kommer barnen förr eller senare att inse. Tycker att alla vuxna så kallade experter ska kliva upp ur sandlådan och öppna ögonen. Istället för att trångsynt se den lilla procenten av barn som flängrider, så måste de se de 99 procenten som är jätteduktiga. Låt barnen vara barn och framför allt, sluta dra alla över en kant.

 

Jag, nyss fyllt 12, på en "importerad hoppmaskin". Långt ifrån perfekt ridning, men jag LÄRDE MIG, för jag fick beröm för det jag gjorde bra, istället för att bli sågad för det jag inte gjorde bra. Tack för mig.

 




Hemma och vänder

Kom hem från stallet för en stund sedan och har precis ätit ett litet mellanmål, brukar nästan aldrig äta det men kände att det var nödvändigt nu innan träningen. Ska ta och vila en liten stund nu, sedan ta bussen till stallet lite efter 16! 
 
Inter fick som sagt gå backintervaller idag, dock bara två lugna intervaller då han ska starta på fredag. Det gick iallafall bra, han var rätt lugn men blev lite pigg och stark på vägen hem. Jag hade nog även världens snyggaste outfit, för liten hjälm och mjukisbyxor. Mjukisbyxorna är dock standard när jag rider hemma haha. 
 
Bloggar mer efter träningen! 
 
 



Fortfarande lika sjuk

Vaknade helt utan röst vilket alltid är najs. Har fått tillbaka lite nu men det går fortfarande knappt att prata. Febern är också kvar så mamma rider Kryckan idag. Tror att han ska gå lite lätt i skogen idag, vilket blir jättebra. Ikväll kommer hovslagaren ut och slår på den sista skon, så det blir bra inför morgondagens ridpass!
 
Allra, allra, allra första bilden jag tog på honom nere i Linköping.
 
 



Hoppträning ikväll!

Hej och godmorgon! Idag har jag ganska mycket inplanerat, eller iallafall mer än vad jag haft de senaste dagarna. Nu på förmiddagen ska jag till frissan och klippa mig, det var ett halvår senast så det är väl dags nu! Efter lunch åker jag vidare till Inter och rider honom. Det är backintervaller som står på schemat för hans del idag!
 
Sedan ikväll är det hoppträning med Peppe, det var ett tag sedan vi tränade så det ska bli riktigt kul. Hoppas dock på att Herr Peppe håller sig i skinnet och inte är allt för pigg efter sina 2 vilodagar. 
 
 
 



Sista avsnittet av ryttareliten

Tro det eller ej men jag lever fortfarande, även om det inte känns så. Jag har jättehög feber och vid lunchtid visste jag knappt mitt eget namn haha. Mamma förbjöd mig att åka till Kryckan, så det var lite surt.
 
Under kvällen såg jag sista avsnittet av Ryttareliten. Helt ärligt så har min motivation till den här sporten ökat otroligt mycket sedan det programmet började sändas. Ska göra den här säsongen till den bästa någonsin tillsammans med min bästa vän
 



Tisdag

Planen med Peppe idag var att rida ett lätt dressyrpass, dock blåste det iprincip storm ute och eftersom han blir så spänd när det blåser lät jag bli att rida. Han fick en oplanerad vilodag istället. Han skulle egentligen ha behövt ridas lite lätt då det är hoppträning imorgon, men som sagt, han är inte den roligaste att rida då han blir spänd. Herr Peppe är inte alltid att lita på.. 
 
Nu och en timme framöver spenderar jag i soffan framför Ryttareliten, ett rätt bra avslut på den här dagen om jag får säga det själv. Hej så länge! 
 
 



Döende

Just nu ligger jag i sängen och väntar på döden, typ. Har ont i halsen och hostan från helvetet. Kan meddela att det inte är det skönaste jag har varit med om. Tror jag har fått kvarka helt seriöst. Ska ligga kvar här ett bra tag hade jag tänkt, men efter lunch blir det att släpa sig ut till Kryckan och skritta ut honom en sväng. Han tar det lugnt till och med imorgon, men på torsdag ska han in till Stöcke och ridas igenom!
 
Här är lite bilder från helgens tävlingar, dom är fotade av min kompis Carolina! Gå in på deras sida HÄR och se om dom fick någon på dig!
 
 



En mindre bra start på dagen

Det är lov men idag blev det ingen sovmorgon för min del, jag var snarare uppe med tuppen. Klockan 6 klev jag upp imorse då jag var tvungen att följa med mamma när hon skulle simma eftersom vi skulle direkt till tandläkaren efteråt. Jag satt dock och kollade på, haha. Väl hos tandläkaren visade det sig att det var nästa vecka jag skule dit. Grattis till oss.. Jag klev alltså upp kl 6 helt i onödan. 
 
Nu har jag ganska precis kommit hem igen och landat i sängen tillsammans med en vitamin well och datorn. Idag har jag inga speciella planer, får se om jag åker till Inter något annars blir det nog en rätt lugn dag tills jag åker till Peppe i eftermiddag. Ett dressyrpass står på schemat för hans del idag!
 
Världens bästa häst ♥
 
 



God natt!

Idag har jag mest legat i sängen och kollat på film. Hatar att sitta stilla men gjorde mitt bästa haha. Jag och mamma åkte till stallet vid sex och tog hand om lill Kryckan. Själva hovslagningen gick väl inte sådär jättebra, jag tycker inte om att se honom vara så rädd. Nu har han nya skor på 3/4 ben, på den fjärde hoven sitter den gamla skon fortfarande kvar. Usch, jag vill inte veta vad den här hästen har varit med om...
 
Vi gör ett nytt försök på onsdag!
 
 



Måndag

Klockan är strax efter nio och jag ligger i sängen snart redo för att sova. Jag ska till tandläkaren imorgon bitti och måste därför kliva upp tidigt. Är dock inte speciellt trött nu så jag ska sätta på något avsnitt av nån serie och hoppas på att det hjälper mig! 
 
Idag har det varit en rätt lugn dag för min del, jag åkte till pappas stall efter lunch och red Inter. Värmde först upp honom en stund i skogen innan jag avslutade med att rida tre intervaller i backen. Det gick bara bra och han var riktigt lugn och fin under uppvärmningen, även någorlunda lugn i backen.  
 
Åkte till Peppe senare under eftermiddagen och gjorde klart allt där så som mocka, spåna, göra mat, fylla hö, you name it. Peppe fick vila idag så jag passade på att pyssla om honom lite extra vilket nog uppskattades ganska mycket. Allt för min prins! ♥
 
The typical öronbild, haha. 
 



Sjuk

Idag har jag varit iväg till hippo på morgonen för att hjälpa min lillasyster när hon tävlade med att gå banan och sånna saker. Det gick jättebra, hon var felfri och fick rosett så hon är nöjd. Nu ligger jag och gör ingenting och försöker bli frisk. Det var säkert den regniga lördagen i Vännäs som gjorde mig sjuk. 
 
Ikväll ska Kryckan skos och innan det ska jag eller mamma gå en kort promenad med honom. Alla saker måste också packas upp eftersom vi bara slängde in dom i första bästa skåp igår haha...
 



Måndag och ingen skola

Det är en riktigt skön känsla att veta att skolan inte väntar när man vaknar, det här lovet kunde inte ha kommit mer lägligt. Fram till nu har jag egentligen inte gjort något, ska dock ta tag i livet snart och göra mig någon lunch så jag sedan kan åka till stallet. Planen med Inter idag är att han ska gå backintervaller, han gick dressyr igår så förhoppningsvis är han ganska lugn idag! 
 
Peppe ska få en vilodag idag så jag åker dit senare i eftermiddag och gör klart allt som ska göras samt pysslar om honom lite extra! 
 
 



Filmer från helgen

Den här klassen gick åt helvete på alla sätt haha, förmodligen våran sämsta LB någonsin. Orkar inte ens kommentera nått om den...
 
 
Den här klassen gick mycket bättre. Dock var det såååhäääär nära att jag på riktigt tränsade av och bytte bett på framridningen, för då var han överallt och ingenstans på samma gång. Grunden flöt på ganska bra tycker jag. Synd på petet på tian, han vart lite slarvig i bakfötterna. Men annars var den här rundan riktigt bra måste jag säga!
Hör ni att speakern säger 0 fel haha?
 
 
Här var han ganska trött, men hoppade ändå bra. Mot 5an gjorde jag en "typical Agnes" som jag verkligen inte, inte, inte får göra. Sen likadant på 8an så jag fick exakt samma bakbensfel på samma hinder som i LBn. Jävla piss räcken. Blir så trött. Annars kom han lite nära på de flesta hindrena eftersom jag alltid tar den där sista onödiga halvhalten och tar ut vägarna för mycket.  Men helt okej runda även om ryttaren inte var riktigt med...
 



13 april

Idag har jag hunnit med att rida både Inter och Peppe. Inter var först på tur och som jag nämnde tidigare var det dressyr som stod på schemat för dagen. Han gick backintervaller igår och ska gå backintervaller imorgon så jag arbetade honom bara i skritt. Fokuserade mycket på att han skulle lyssna på mig och framför allt bli mjuk i sidorna.
 
Det gick bara bra fram till det kom någon som trodde den ägde ridbanan och skulle hålla lektion precis på den delen jag red på. Det fanns ju som en hel ridbana att vara på.. Inter blev då lite ofokuserad av alla små ponnysar och tyckte den andra sidan av ridbanan var läskig så jag avslutade med att skritta en sväng i skogen istället!  
 
Tanken var att Peppe skulle gå lugnt lösgörande arbete idag, men så blev det inte riktigt. Jag och mamma gick ner till stöcke (min gamla ridklubb) och red på ridbanan där, det började redan när vi gick dit att han fick ett spel och knockade mig i huvudet. När vi väl var där var han jättespänd och inte alls rolig. Mamma longerade honom då en stund så han fick springa av sig lite överskottsenergi och efter det skötte han sig jättebra! Han var avslappnad och lugn, och det var en otroligt skön känsla att kunna avsluta passet bra! 
 
Inter idag!
 



Dag två i Vännäs

LB, 0+4 fel
Snacka om skillnad från igår, då ville jag bara gå och dö när jag kom ut från banan. Kryckan var mycket lugnare och gick att rida utan att han körde ner huvudet eller sparkade. Jag gjorde lite små missar, bland annat en innan kombinationen i grunden, men han löste det fint. I omhoppningen växlade jag inte upp tempot något utan kortade bara upp vägarna lite. Fick ett bakbensfel på näst sista hindret som var ett räcke, han blev lite slarvig i bakbenen bara. Inget alls att hänga upp sig på!
 
LA, 8 fel
Till den här klassen var han ännu lugnare, men fortfarande het. Framhoppningen gick sjukt bra så jag gick in med världens grymmaste känsla. Väl på banan tror jag att jag lyckades komma nära på varenda jävla räcke, helt seriöst. Tog ut vägarna lite väl mycket också vilket ledde till att tiden var rätt värdelös. Rev 5an som var räcke ur sväng där han helt enkelt inte hann upp med fötterna. Sen fick jag även ett skitpet på 8an också. Men det känns verkligen jättebra, Kryckan var jättefin även om jag var mindre begåvad så att säga...
 
Jag trodde aldrig att det skulle gå att hoppa LA med Kryckan inomhus i Vännäs för jag trodde aldrig att han skulle få plats, men det gick tydligen! Lite stolpe ut med bommarna den här helgen, men nu laddar vi om för på lördag rullar vi mot Sundsvall!
Alla som har bilder får gärna skriva på facebook!
 
 



Less på all reklam

Det har nu ett tag legat en reklamannons ovanför inläggen vilket jag tycker är otroligt störande och framförallt väldigt fult. Och nu har jag ledsnat rejält på den. Är det någon som vet om det går att flytta den därifrån?? 
 



Söndag

Hej och godmorgon på er! Om ett tag ska jag åka till stallet och rida Inter, tanken är att rida lite dressyr på honom idag. Blir att fortsätta där jag avslutade senast, det är fortfarande mycket jobb kvar så vi tar ett steg i taget. Peppe ska även ridas idag, hur har jag dock inte bestämt än. Men det blir antagligen ganska lugnt! 
 
Annars har jag inga speciella planer för dagen, tar den som den kommer helt enkelt! 
 
 



Kryckan i ett nötskal

LB, 8 fel
Allt som kunde ha gått fel, gick fel. Vi missbedömde tiden och hann knappt rida fram innan jag skulle in på framhoppningen. Jag var helt stressad och det smittade av sig på Kryckan. På framhoppningen hoppade han iallafall huuur bra som helst, stora luftiga språng. På banan gasade jag igång honom, vilket var ett misstag. Jag tänkte att jag red på pelham. Mot tvåan började han kicka i anridningen vilket gjorde att vi travade mot det och han fick med sig både fram och bakbommen. Sen var han stark och drog iväg efter femman så vi rev 6an också. Han var dessutom spänd och tittade på funktionärerna. Det var sjukt nära att jag utgick efter 6an, men bestämde mig för att fortsätta. Kryckan tyckte att han var störst, bäst och vackrast (vilket han också är i mina ögon), men han får gärna vänta lite så att jag också hinner med haha...
 
Imorgon rider jag både LB och LA som det ser ut nu. Förhoppningsvis är han lugnare då!
 
 



Lugn dag

Eftersom vi valde att ställde in tävlingen idag blev det en ganska lugn dag istället. Jag åkte till stallet efter lunch och skrittade Peppe en sväng. Det blåste rätt mycket så han var ganska spänd, men annars gick det ändå bra. Förutom det har jag inte gjort så mycket mer idag, bara njutit av lite ledighet. Och det bästa av allt, jag har ett helt lov framför mig! 
 
Just nu ligger jag i sängen och ser på tvd, funderar även på om jag ska ta och se senaste avsnittet av Ryttareliten som jag missade tidigare i veckan. Men en ska är iallafall klar, jag kommer inte röra mig många meter resten av kvällen! 
 
 



God morgon folket!

Nu har jag just ätit en ordentlig frukost och sitter och kollar lite resultat borta i Vännäs. Idag hoppar jag en LB, som är den sista klassen för dagen. Innan den är det 1m, 1.10 och 1.20 för storhästar samt LD och LC för ponny. Det kommer alltså ta en evighet innan jag ska hoppa. Enligt våra beräkningar så börjar min klass tidigast sex, så jag känner lugnet så att säga!
 
Planen är att gå in och göra en bra runda, helt utan krav på placering. Bara försöka ge mitt självförtroende en boost och ge Kryckan en bra upplevelse. Lite spännande att rida på tränsbett då jag inte har hoppat honom på det på ett halvår. Living in the edge...
 
Ni kan följa resultaten online HÄR!
 
 



Film 1.10m

Här kommer filmen från 1.10 klassen igår, rundan är långt ifrån perfekt men med tanke på omständigheterna var den väl ändå okej. Jag fick inte riktigt igenom halvhalterna där av att vi fick ett par dåliga språng, inget jag skyller på Peppe dock. Han gjorde så gott han kunde! 
 



Resultat från dagen

1m - 9 fel
Vi missbedömde tiden lite till den här klassen, jag hade tänkt rida fram honom innan jag gick banan men det hann jag självklart inte. Istället blev det så att jag fick skynda mig att gå banan och sedan blev det världens kortaste framridning vilket inte var bra någon stans. 
 
Till första hindret på banan var han inte riktigt framme, vilket resulterade till att vi kraschade igenom första hindret. Han sprang i princip rakt igenom det. Resten av banan gick helt okej, hade lite dålig galopp hela banan men hoppade ändå rätt bra. Fick ett även ett stopp i omhoppningen då jag tog en lite snävare sväng och glömde benen. 
 
1.10m - 4 fel
Blev en liten längre framridning till den här klassen. Kunde både rida och hoppa fram i lugn och ro utan att stressa vilket var väldigt skönt. Inne på banan la jag upp en bra galopp direkt och då gick det mycket bättre. Det blev dock ett litet missförstånd på ett räcke så han gjorde ett omtramp och rev. Även om det gick bättre den här klassen så var känslan inte alls bra, vi hade inget flyt och han hade ingen direkt framåtbjudning. Men är ändå alltid bäst oavsett vad ♥
 
Om det var för att ridhuset var lite trångt, om det var för att han inte trivdes på det hårda underlaget eller något annat som var orsaken till att det gick "dåligt" är svårt att säga. Vi har iallafall valt att stryka imorgon och stanna hemma istället, kändes bättre så! 
 



Landat i soffan

Idag efter skolan åkte jag och mamma runt hela Umeå och panik-letade efter ett par chaps till mig. Travshoppen hade inga som passade så då åkte vi till Tegs hästsport istället. Där hittade vi faktiskt ett par som passade. Hade egentligen velat ha ett annat par som vi provade, men dom var lite för stora. Det blev ett par från Mountainhorse för 1300:-, nu är iallafall morgondagen räddad:)
 
Sen åkte jag till Kryckan och skrittade ut med hacket. Sen duschade jag han och packade alla saker. Blev minst sagt irriterad när jag fick leta efter Equiline-luvan i säkert 30 min, den var heeelt borta. Nu ser jag let's dance och planerar inte att röra på mig på ett bra tag. Måste se till att bli lite taggad också, men det kommer väl!
 
 



Dålig start på dagen

Drar ett stort jävla streck över första klassen. Allt son kunde gå fel gick fel iprincip. Jag stress gick banan på 5 min,  hann knappt rida fram och kunde knappt banan. Dessutom världens hårdaste underlag i ridhuset. Perfekt uppladdning. Inne på banan var han inte framme och kraschade rakt igenom första hindret. Resten av banan gick ändå ok.

Som sagt drar ett streck över den här klassen och laddar om till nästa. 





På väg till Vännäs

Peppe är knoppad och klar, och nu är på vi på väg till Vännäs. Önska oss lycka till! Återkommer med resultat senare! 





Svar på kommentar

Anonym om: Wanties
Vart kommer tröjan och täcket ifrån?:)
 
Svar: Täcket kommer från hv-polo, men jag vet tyvvär inte var det finns att köpa. Jackan är från schockemöhle och finns att köpa här
 
 



Tävling idag!

Idag är det tävling i Vännäs som står på schemat, jag är hemma från skolan idag och har alltså gått på ett efterlängtat påsklov - underbart! Vid lunch åker jag till stallet och smörjer samt packar allt eftersom jag inte hann göra det igår. Om jag får någon tid över funderar jag även på att knoppa Peppe! 
 
Klasserna vi hoppar idag är 1m och 1.10m. Planen för båda rundorna är att rida fina och bra rundor, ingen stress utan ta hinder för hinder. I 1 meters klassen rider vi i avdelning a, men jag ska absoult inte rida för att vinna utan mer i utbildningssyfte. Han behöver rutin! 
 



Tävling i helgen

Idag har jag tyska (herregud vilken ångest), idrott och juridik. Slutar 13.35 och då hämtar mamama mig och då åker vi till Travshoppen och köper chaps åt mig. För det första så behöver jag chaps att ha till vardags, för det andra så är mina stövlar sönder och jag har ingen lust att tävla i tejpade stövlar...
 
Sen ska jag till stallet och gå en promenad med Kryckan, sen ska han duschas och sakerna ska packas. Jag hann göra bort en del smörjning igår vilket är huuur skönt som helst, enligt mig finns det nämligen inget tråkigare haha. 
 
Han är så fiiieeen<333333:*****
 



Hoppträning

Såg att mitt tidigare inlägg aldrig publicerades...
 
Dagens träning gick inte alls bra måste jag säga. Kryckan är världens bästa som ställer upp till 100% i exakt varje läge, hur fel vi än kommer och hur stora hindrena än är. Grejen är den att pelhamet inte alls funkar för oss i hoppningen längre. Mina förhållningar blir för stora och han blir studsig i svängarna, vilket i sin tur leder till att framårbjudningen försvinner, då kommer vi nära och river.
 
Jag är just nu inne i en mental svacka, där jag inte tror ett piss på mig själv. Har inte nämnt det på bloggen tidigare då jag trodde att den var på väg bort. Jag vill inte att det ska gå ut över Kryckan, förstår ni vad jag menar?
 
Jag ska tävla honom på tränsbett på lördag hade jag tänkt. Då får jag framåtbjudning i honom och han hoppar bäst när han får vara i fred. Men löser sig inte detta så måste vi tyvärr ställa in Sundsvall då en massa omtramp endast sliter på hästen. Nej, nu ska jag sova för imorgon är en bättre dag! Och så dåligt gick det förresten inte...
 
Vill hitta tillbaka till flytet jag hade när den här bilden togs...
 
 



Dagens ridpass

Idag åkte vi in till hippo med Peppe och red igenom honom lite inför tävlingarna imorgon och på lördag. Det gjorde faktiskt inte alls så ont att rida, utan det gick ganska bra. Jag red mest lugnt idag och kände igenom honom, ville inte rida allt för hårt när vi ska tävla imorgon. Men han fick iallafall springa av sig lite. 
 
Han var nästan lite seg idag, jag tog aldrig några sporrar vilket jag ångrar då han inte är speciellt känslig för skänkeln. Men jag tycker ändå han jobbade på ganska bra!
 
 



I used to be the type of kid that would always think the sky is falling

Tell me where to go, tell me what to do, I'll be right there for you
Tell me what to say, no matter if it's true, I'll say it all for you
~
And if you fall, I'll catch you there
I'll be your savior from all the wars
That are fought inside your world
Please have faith in my words

 
 



Torsdag

God morgon! Idag är torsdag, vilket betyder att det bara är 2 dagar kvar till lovet! Går i skolan fram till 15.40 men det ser ut som det blir en ganska lugn dag ändå, inga prov eller läxor vilket är skönt. Efter skolan åker jag till stallet och fixar allt där lite snabbt, när mamma kommer drar vi in Peppe till hippo och trimmar lite i ridhuset. Hoppas verkligen att det inte gör allt för ont att rida så jag kan tävla i helgen, vore ju lite surt. 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra torsdag alla! 
 
 



Skön dag

Idag lyckades jag faktiskt skriva klart båda inlämningarna som jag hade tänkt göra klart. Det är ganska sällan som jag faktiskt gör det så nu vill jag bara ge mig själv en fet applåd typ!
 
Efter skolan åkte vi ner på stan och åt på Taimahal (tror de stavas så), sjukt gott var det. Behövdes efter skolans vidriga fiskbuffe kan jag lova. Nu ska jag gå och äta isbitar innan jag går och lägger mig!
 
 



9e april

Onsdagen börjar lida mot sitt slut och om jag ska vara ärlig har inte fått så mycket gjort idag. Spenderade halva dagen i skolan och gjorde bort ett prov som nog ändå gick helt okej, borde få godkänt iallafall! Efter skolan tog jag bussen till stallet och fixade allt där. Peppe fick vila då jag ändå inte kunde rida. 
 
Resten av dagen har jag faktiskt spenderat i sängen, är rätt mör i kroppen så jag har inte orkat göra så mycket annat. Innan jag går och lägger mig måste jag dock försöka göra klar en engelskaredovisning som ska redovisas på fredag. Frågan är ju varför skjuter jag alltid upp allting till sista minuten.. 
 
Hoppas ni haft en bättre dag än mig! 
 
 



På skolan

Idag har varit en ganska bra dag faktiskt. Vi hade företagsekonomi och sen hål i typ tre timmar. Det var brutalt tråkigt så vi gick ner på stan och köpte mjukglass. Det första som hände var dock att min åkte dock i golvet, det är seriöst bara jag som lyckas..
 
Nu sitter jag på skolan och ska skriva klart två inlämningar. Tänkte att det skulle vara skönt att slippa släpa hem en massa böcker haha. Min kära bror fyller år idag såååå sen blir det indisk mat till middag:)
 
Kryckan vilar idag, det förtjänar han!
 
 



Onsdag

God morgon eller något. Just nu ligger jag i sängen halvt död och kollar på tvd, men jag ska snart börja göra mig iordning för skolan. Känner på mig att det kommer bli en lång och jobbig dag även fast jag bara har 2 lektioner, jag är nämligen något mörbultad från avramlingen igår och kan knappt röra mig. Men har ett prov idag så jag får kämpa mig igenom dagen helt enkelt. 
 
Peppe får vila idag, vi hade tänkt åka och hoppträna lite lätt så han skulle bli av med lite överskottsenergi. Men jag tror inte jag klarar av att rida idag så den planen sprack ganska rejält. Vi får åka in och rida imorgon istället! 
 
 



Äntligen är det över!

Gissa vem som fick C på nationella talet?? Och gissa vem som hade A på själva framförandet?? JAAAG!! Äntligen är det över och även om jag höll på att kräkas så kändes det helt okej. Äntligen, äntligen, äntligen...
 
Dressyrträningen med Kryckan gick också bra även om det var svinkallt. Första övningen var en kvadrat med koner utställda ganska nära hörnen så att vi kunde träna rakriktning. Där var jag och Kryckan riktigt oense om ifall han skulle gå utställd eller inte. Andra övningen var på volt där bogen skulle ut. Fick till det riktigt, riktigt bra på slutet!! Men självklart var filmkameran stendöd så ingen film.. 
 
Nu ska jag duscha och se dagens avsnitt av ryttareliten!
 
Bild från min redovisning så ni kan ju gissa vad jag pratade om haha..
 



Mörbultad

Jag kan nu konstatera att jag är alldeles för gammal för att ramla av, satan vad ont det gjorde och nu kan jag knappt röra mig. Underbart. Som vanligt ska allt hända mig.. 
 
Red som sagt ut med Carro idag och Peppe skötte sig faktiskt rätt bra. Fram till att han blev rädd för tåget och slängde av mig, han gjorde världens språng så det var helt omöjligt att sitta kvar. Jag landade på min stackars svanskota och synen försvann i några minuter efteråt, men annars gick det bra. Som man brukar säga - det som inte dödar härdar. 
 
Nu ska jag plugga resten av kvällen och sedan gå och lägga mig relativt tidigt och hoppas på att jag kommer upp ur sängen imorgon.. 
 
 



Wanties

 



Hemma idag

God morgon på er! 
Idag är jag hemma från skolan, jag sov riktigt dåligt inatt och då kändes det lika bra att vara hemma idag. Jag hade ändå inte orkat med en hel skoldag men de få timmarna jag sov. Nu ska jag vila en stund och sedan ska jag sätta igång med att plugga till provet jag har imorgon. 
 
Senare i eftermiddag åker jag till stallet och rider Peppe. Jag ska troligtvis rida ut med Carro idag, vilket passar bra då Peppe inte skötte sig så jättebra igår och förhoppningsvis slappnar han även av lite mer om han har sällskap. 
 
 



Snälla låt denna skoldag ta slut

Idag går jag i skolan till 13.35, på sista lektionen ska jag göra bort nationella och det känns både skönt och hemskt. Efter det ska jag ner på stan och köpa en present till min kära lillebror som fyller 14 imorgon. Har inte den blekaste om vad jag ska köpa så får höra med mina killkompisar haha, men annars får jag väl komma på nått..
 
Ikväll är det äntligen dressyrträning för Lena igen! Denna gången ute i stöcke, så han är nog lite mer spänd och lite piggare än han brukar. Men det är bara bra att det kommer fram, för det är då jag kan få bäst hjälp. Tänkte att filmkameran kanske får följa med, så förhoppningsvis kommer det en film!
 
 



Vill sova

Idag har jag haft matte, juridik, samhälls och engelska. Efter skolan stannade jag och Marre kvar och tränade lite på våra tal inför imorgon. Oj så skönt det kommer att vara när det är över. Jag lär ju svimma...
 
Sen jag kom hem har jag sovit, tränat lite mer på talet och inte gjort så mycket mer haha. Ska svara på resten av samhällsfrågorna nu innan jag går och lägger mig. Är heeeelt slut...
 
 



Aldrig mer hackamore..

Jag kan med handen på hjärtat säga att idag var det nog den absolut sista gången jag red Peppe på ett hackamore. I början skötte han sig ganska bra, jag kunde skritta och trava utan problem och han lyssnade någorlunda. Han var dock som alltid vid uteritter, lite spänd och fokuserade mest på allt runt omkring. 
 
När jag skulle börja trava igen fullkomligt exploderade han. Det blev rodeo med någon blandning av hopp rätt upp i luften och bockning på samma gång, samt stegring på det. Alltid lika kul som ni kanske förstår.. Fortsatte rida som om inget hade hänt men sedan började han igen och var nästan på väg att stegra över samt knocka mig i huvudet, och eftersom jag vill leva längre än 17 år hoppade jag av och ledde honom hem. Får hoppas på att det var hackamoret han inte tyckte om, för det var helt klart något som störde honom. Imorgon åker bettet på! 
 
 



Tävlingar i april

12-13/4 Vännäs RF
LB, och LA
 
20-21/4 Sundsvalls RK
LB, LA, LA
 
Jag tänkte börja lägga upp "månadens tävlingar". Den här månaden är det två tävlingar inplanerade, dels Vännäs som är nära och bra, samt ett meeting i Sundsvall. I Vännäs ska jag bara rida två klasser, LB och LA. Han har i nuläget inte kondition att gå två klasser dag 2. Vill ju att det ska gå bra i LAn så det är viktigt att han har ork! 
 
Från och med Sundsvall ska jag börja hoppa lite mer LA igen. Det ska bli hur roligt som helst! Jag vill inte jaga nollorna, utan mer gå in för att ha roligt och få mer rutin med Kryckan. Ska bara försöka göra bra rundor och inte ha så stora krav alls!
 
Vinst i LA♥
 



Kryckan v.15

Måndag- promenad
 
Tisdag- dressyr för Lena
 
Onsdag- vila
 
Torsdag- hoppträning (väldigt, väldigt lugnt)
 
Fredag- kort promenad
 
Lördag- tävling i Vännäs LB
 
Söndag- tävling i Vännäs LA
 
 



Måndag morgon!

Då var helgen slut och en ny vecka drar igång. Det är bara 5 dagar i skolan och sedan är det lov, så underbart skönt! Idag är det först skolan som gäller, går fram till 15.35 och när jag slutat tar jag bussen till stallet. Peppe ska ridas lite lugnt idag i alla gångarter, lite lätt motion hade jag tänkt. Jag måste dock ta hackamoret så vi får se hur det går, antingen går det bra eller så lyssnar han inte ett skit. Kan bli spännande haha! 
 
Nu måste jag börja göra mig iordning inför skolan, ha en bra dag alla! 
 
 



Utomhusträning!

Idag åkte vi in till Stöcke och hoppade, det var helt öde då typ alla är i Bollnäs och tävlar. Men det passade oss väldigt bra! Jag red fram precis som jag alltid gör. FÖrst flytta ut bogen och sen göra volter däär ytterbogen inte får flyta ut. Sen började jag hoppa fram på hindrena, dom låg på kanske 80 cm första varvet och då fokuserade jag bara på att få honom lugn, för han var en tickande bomb. Hindrena stod väldigt bra så det gick att göra en evighetsbana och bara rulla på!
 
Sen tog vi upp det hela till 1m lite drygt och gjorde samma sak där. Han var lugnare då och jag fick till bättre ridning. Efter det höjde vi till 1.10 och hoppade några språng på det. Kryckan kändes fin och hoppade fina språng. Dock börjar jag tvivla på att pelhamet är rätt bett att hoppa på då det är svårt att få till en bra galopp mellan hindrena. Jag måste hela tiden kolla att det inte är undertempo, och i svängarna blir det också svårt. Han stannar ju inte men det känns inte bra att plocka bort så mycket galopp. Går det åt helvete i Vännäs i helgen så byter vi bett!
 
Från framhoppningen, film finns på min instagram. Banan ligger längre ner!
 
 



Helgen lider mot sitt slut

Idag har det varit en rätt lugn dag, försökte plugga lite under förmiddagen men jag kan väl inte direkt säga att det gick speciellt bra. Gav upp allt pluggande och tog en pw till stallet för att ta in pappas hästar som var mer vilda än tama samt red Inter. Som jag nämnde förut var det ett dressyrpass som stod på schemat för Inter. Det var ett bra tag sedan sist så jag arbetade mest i skritt och försökte få honom lösgjord och att han skulle lyssna på mig. I skritten var han fin men i traven är det mycket kvar att jobba med. 
 
När mamma kom åkte vi till Peppe och gjorde klart allt där. Peppe fick en vilodag så jag pysslade bara om honom och gav han lite morötter. Imorgon blir det dock en tur för hans del! 
 



Svar på kommentar

Hej jag undrar vad det är för en grej som sitter på nackstycket och vad den är bra för? :)
 
Svar: Det är ett travhuvudlag så spännet, eller vad man ska kalla det, som är på nackstycket är till för att sätta checkremmen eller något liknande. Man får helt enkelt ta vad man har, haha. 
 
 



Hjälp mig någon

Jag har haft problem med mina benhinnor i ett år nu ungefär, lite till och från. I under sommaren och hösten hade jag svinont, sen var det lugnt under vintern (då var det vristen haha) men nu har det kommit tillbaka igen. Om jag till exempel springer så kan jag få tväront och tvingas avbryta. Då kan jag ha ont jättelänge. Har provat andra sulor i skorna, antiinflammatorisk salva osv men inget hjälper. Pappa skulle testa känna lite igå och det gjorde så ont att det nästan inte gick. Någon som har något tips?? För jag börjar bli riktigt desperat.
 
Karma verkar inte vilja att jag ska träna, dålig vrist som går sönder av minsta lilla, ansträngningsastma och världens sämsta benhinnor. Hatar detta verkligen.
 
 



I'm slowly drifting away, wave after wave

Idag står mest plugg på schemat tror jag. Måste banka in mitt förbannade tal i huvudet, + att vi har någon ekonomiinlämning till veckan tror jag. Men är inte säker så får kolla upp det.
 
Men dagens höjdpunkt blir att fara till Stöcke och göra årets första hoppning utomhus!! Jag är så less på inomhussäsongen nu och vill bara ut på stora banor med mycket plats. Får se hur det går, Kryckan har inte hoppat sen Skellefteå så han lär nog bli ganska taggad. Men förhoppningsvis sitter lite av känslan från igår kvar!
 
Senaste utomhustävlingen, LB+5 på hemmaplan!
 



Uppe med tuppen

Imorse var jag uppe med tuppen. Jag följde med pappa till stallet nu på morgonen och hjälpte till med att släppa ut hästarna samt mocka någon box, och nu är jag hemma igen. Idag har jag inga speciella planer förutom att plugga och vara i stallet x2. 
 
Senare i eftermiddag åker jag till pappas stall och tar in hans hästar samt rider Inter en sväng. Eftersom han gick backintervaller igår tänkte jag rida ett lätt dressyrpass med honom idag! När mamma kommer hem från fjällen åker vi till Peppe och gör klart allt där. Just nu lutar det mot att Peppe får vila idag, men vi får se! 
 
 



5e april

Just nu sitter jag i soffan med världens matkoma efter pizzan jag åt till middag förut. Kan nästan lova att jag kommer sitta på exakt den här platsen hela kvällen. Jag kommer helt enkelt inte orka göra något annat, haha. 
 
Idag har jag hunnit med att rida både Inter och Peppe. Inter var först på tur och det var backintervaller som stod på dagens schema för honom. När jag red ut började det självklart att regna, min vanliga tur.. Jag värmde först upp lite lätt i skogen och sedan fick han gå två lugna intervaller i backen. Han skötte sig bara bra så det var inga större bekymmer. 
 
Peppe fick bara gå lite lugnt idag, jag hade från början tänkt skritta och trava runt byn men det blev mest skritt då han inte kändes bra i munnen. När jag kom in såg jag att han hade små sår i mungiporna så kommande vecka får han gå med hackamoret!  
 
 



Världens finaste Biscuit Gold

Jag är helt lyrisk, förmodligen har jag just ridit det bästa passet någonsin sedan jag fick honom. Jag var själv i rishuset under den största delen av tiden, vilket gjorde att både jag och Kryckan slappnade av. Började med att göra samma övning som jag brukar göra för Lena, alltså åttvolter över halva rdhuset och flytta ut bogarna. I galoppen red jag runt halva tridhuset och la en 10 meters volt i varje hörn, dels för att få med bogarna ännu lite mer, men också för att träna på just lite snävare svängar. Höger varv var lite jobbigare i början men släppte till slut, vänster var helt klockrent från början!
 
Efter en liten skrittpaus la jag ut en bom i mitten av ridhuset, sen fortsatte jag göra åttvolter fast i galopp. Tränade lite byten över bommen, han vilade på steget och väntade jättefint. Han överhoppade inte heller utan tog ett helt vanligt steg över bommen. Mot slutet blev han lite trött och springig, men verkligen inte något extremt. 
 
En sak som verkligen var jätterolig var att en dressyrryttare som var i ridhuset samtidigt gav mig jättemycket beröm för honom. Hon sa att han såg väldigt välriden ut, hade otroligt fint steg, att jag red jättebra och (hör och häpna) att jag hade fin sits. Jag med min värdelösa sits haha, men den kanske inte är så dålig trots allt:)
 
Trött krigare
 



Första hästen riden

Första hästen är riden, nu är det Peppes tur att röra på sig. Bloggar mer när jag kommer hem!
 
 



But together headlights shine

God morgon folket! Eller morgon i min värld iallafall. Idag har jag kunnit skriva klart mitt tal inför nationella på tisdag. Nu måste jag bara lära mig det också haha. Jag har också kollat resultat från Bollnäs och det ser då bara bra ut för Stöcke inför första elitomgången imorgon!
 
Efter lunchen ska jag in till hippo och trimma igenom Krykan i ridhuset. Inga hinder, men kanske en bom att rida på. Träna på att få med bogen i svängarna samt få honom mer på yttertygeln. Låter bara bra tycker jag!
 
Haha standardfrukosten för mig. En macka och isbitar...
 



Lördag

God morgon! 
Om en liten stund kommer pappa och hämtar mig och då åker jag till stallet och rider Inter, har inte träffat honom på två veckor så det blir kul. När jag har ridit honom åker jag vidare till Peppes stall och rider honom en sväng. Han har gått lite hårdare nu två dagar i rad så idag är planen bara att rida en lugn uteritt i skritt och trav. Bara lite lätt motion för hans del idag alltså. 
 
Jag kommer ha ganska fullt upp idag och jag måste dessutom hinna plugga, men ska försöka blogga så mycket jag kan ändå! Ha en bra lördag alla så hörs vi! 
 



God natt

Idag red jag barbacka på Kryckan i skogen med hacket. Det gick att trava på vissa ställen så lite trav blev det allt. Gjorde lite skänkelvikningar osv i både skritt och trav, han kändes fin för att vara på hacket! Dock var han jätteklumpigt och höll på att ramla flera gånger, samt att han blev rädd varje gång isen gick sönder under honom. Tönt Kryckan :')

Kul att han är ren...


 



4 april

Nu har jag ganska precis kommit hem från stallet och ska snart ta och göra mig någon mat. Den här dagen har faktiskt varit ganska okej, skolan gick ganska fort och jag fick tillbaka ett prov som ändå gick helt okej. Som ett plus i kanten fick vi dessutom sluta tidigare så jag hann med den tidigare bussen!
 
Peppe skötte sig mycket bättre än igår och bråkade till förvåning endast en gång. Det gjorde väl egentligen hela passet, att han var lite spänd och tjafsig i munnen gjorde inte så jättemycket. Huvudsaken var att han skötte sig, resten kommer så småningom. Ska dock prova ett annat bett på honom imorgon då jag inte tycker han lyssnade så jättebra. 
 
Resten av kvällen har jag inga speciella planer utan jag bara ta det lugnt och njuta av att det äntligen är helg, en lugn hemmakväll alltså! Ha en fortsatt bra fredag!
 
Peppsan idag. 



Nyss slutat

För det första vill jag bara säga att det suger att inte åka till Bollnäs. Men mamma kan inte den här helgen och jag kan ju inte åka själv haha. Sen känns Kryckan inte riktigt redo så det hade nog inte kännts rätt att åka. Men lycka till alla människor!
 
Nu slutade jag nyss efter att ha haft världens tråkigaste föreläsning på juridiken. Ska snart hem och då blir det stallet. Jag hade tänkt att Kryckan skulle gå lite lätt i skritt och trav, men allt beror på underlaget som vanligt...
 
 



Fredag

God morgon!
Precis som varje fredag går jag länge i skolan idag och har många lektioner - men vad gör det, det är ju fredag! Jag slutar vid 15.40 och då tar jag direkt bussen till stallet och rider Peppe. Tanken är att rida samma sväng som jag red igår, och rida i mycket trav och galopp. Lite konditionsträning alltså! 
 
Dagens planer i snabba drag, nu måste jag skynda mig. Ha en bra fedag alla!
 
 



Sen kväll med Kryckan

Idag åkte jag och Mamma bort till Vännäs RF och slog på tappskon. Vi var lite nervös eftersom han skulle skos utan lugnande. Men med lite kämparglöd, en bra hovslagare samt en brems fick vi till slut på skon. Tack bästa Håkan för att du räddade våra liv!
 
Efter det åkte jag till hippo och red dressyr i ridhuset, med mamma som "tränare" eller vad man nu ska säga. Jobbade med samma saker som när jag rider för Lena. Han bråkade lite i början, men då hörde jag Lenas röst i huvudet, och då blev allt bättre. Mycket övergångar mellan gångarterna samt fokus på att få igenom böjningen i kroppen på han. Kryckan blev så otroligt fin på slutet att jag knappt kunde tro det, riktigt kul!
 
Nu måste jag sova innan jag svimmar...
 
Lill hjärtat dagen han blev Norrlänning
 



Vad föredrar ni?

Hur föredrar ni att ha håret på tävling och vad tycker ni ser bäst ut? Instoppat i hjälmen, hästsvans eller fläta? Själv brukar jag för det mesta ha håret i en hästsvans när jag tävlar, dels för att jag har så himla mycket hår och dels för att jag aldrig riktigt kommit underfull med hur man stoppar in det snyggt i hjälmen. Men jag tycker helt klart att det ser bäst ut med håret instoppat innanför hjälmen! 
 


 



Dagens ridpass

Direkt efter skolan idag åkte jag till stallet och red Peppe. Precis som igår var det en uteritt somstod på schemat, men jag red en annan sväng än igår så att han skulle få lite omväxling. Och precis som igår var han även lite bråkig. Han var spänd som jag vet inte vad och fokuserade på allt annat än mig. Eftersom han helt plötsligt kan vända på en 5-öring så kunde inte jag heller slappna av och allt blev lite som en ond cirkel. Men mot slutet när jag travade av honom slappnade han av lite grann och var ändå ganska fin! Som ni märker är han inte helt normal min lilla häst.. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga en stund och sedan dra mig mot sängen för att dejta kudden, och imorgon är det äntligen fredag!
 
Bild från 110-klassen i lördags, fotad av Maria Bodin! 



Fixat hovslagare

Idag har jag haft tyska, idrott, engelska och ekonomi. På engelskan gjorde jag och Marrzz bort vårat muntliga nationella, hahahahaha är den enda kommentaren jag har till det. Kom hem för 1,5 timme sen kanske och måste ta tag mitt svenskatal. Usch så vidrigt hemskt det kommer bli. Känslan när det är bortgjort kommer vara legendarisk.
 
När pappa kommer hem så ska jag och mamma åka iväg till stallet. Mamma lyckades kirra en hovslagare i Vännäs, så vi ska åka dit. Lite desperata? Men han måste få skor på fötterna fort!! Efter det kanske vi far in till ridhuset och rider!
 
Foto- Alice Olander
 
 



Torsdag morgon

Idag är det torsdag, och jag går i skolan mellan 8.20-15.00. Spanska läraren skulle på något möte så vi får sluta 40 minuter tidigare, men jag klagar inte! När jag har slutat tar jag bussen till stallet och gör klart allt där lite snabbt innan jag far ut och rider. 
 
Det blir en uteritt även idag men idag har jag tänkt rida en annan sväng än igår. Blir bra med lite omväxling för både mig och Peppe. Annars blir nog upplägget som igår, mycket trav och galopp. Jag hoppas på att herr Peppe är på ett bättre humör idag, det blev lite väl spännande igår haha! 
 
Som ni kanske märker har jag lite bloggtorka just nu, så jag undrar: är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? Är öppen för alla förslag! :)
 
 



Ska man skratta eller gråta?

Frågan är ju när oturen ska vända egentligen? Idag när jag kom till stallet så hade Kryckan en tappsko, så det var bara att ställa in träningen. Jag vet inte vem som var argast, jag eller mamma. Han var även ganska varm och svullen i benet. Jag gick en promenad och masserade honom som Per visade, och efter det kunde jag inte känna av varken värmen eller svullnaden längre. Det var väl bra. Får väl vara tacksam för att han inte hade trampat in någon söm...
 
Grejen är den att vi verkligen behövde den här träningen, han har inte hoppat sen Skellefteå-tävlingen. Det är två tävlingar inom de närmsta tre veckorna och vi måste få fler språng i kroppen. Förhoppningsvis kan vår hovslagare komma och slå på skon imorgon eller på fredag, annars vet jag inte vad jag gör...
 
 



Knas häst

Idag var herr Peppe på ett otroligt jobbigt humör. Han spänd som en fiolsträng, bråkig, tjafsig i munnen, tog inte stöd på bettet, lyssnade dåligt, och ja listan kan göras lång. Behöver jag egentligen säga mer än att jag var nära på smaka grus tre gånger..?
 
Jag red honom runt byn idag och tanken var att han skulle få galoppera av sig, det blev dock inte lika mycket galopp som jag tänkt mig då han var så himla studsig och höll på att byta galopp hela tiden. Knas häst. Men han fick iallafall komma ut och röra på sig, trots att han var bråkig var han nog ganska nöjd när vi kom in! 
 



Fin packlista och tidig träning

Idag gick jag i skolan från 8.20 till 14.05. Satt kvar med Marrz och gjorde klart en packlista som ska hänga i stallet. Måste säga att jag förmodligen har världens finaste packlista haha. Sen jag kom hem har jag suttit och skrivit på mitt tal inför nationella på tisdag. Ångest kallas det. Hatar sånt här..
 
En skön sak är iallafall att min träning är åtta ikväll istället för nio. Är riktigt taggad och hoppas att Kryckan är lugn och fin:)
 
 



Onsdag

Onsdag idag och jag börjar inte skolan för än klockan 11. Så imorse tog jag mig en liten sovmorgon vilket var väldigt välbehövligt. Idag har jag bara två lektioner men slutar ändå 15.40, så under mitt 2 timmars hål ska jag ta vara på tiden och försöka plugga. Får se hur det går, haha. 
 
Efter skolan åker jag direkt till stallet och rider Peppe. Som det ser ut nu blir det en uteritt idag med mycket trav och galopp. Snart drar tävlingssäsongen ingång på riktigt och då behöver han vara i form. Han vilade igår men jag hoppas på att han inte är allt för pigg idag! 
 
Första bilden på Peppsan när han precis hade komit från Tyskland.



Less

Usch vad less jag är just nu. Min grupp ska baka till klassen imorgon men jag har ju inget kök att baka i. Gjorde ett tappert försök, men det vart sjukt äckligt. Får fara och köpa något imorgon...
 
Jag red Kryckan i byn idag. Försökte hitta till en ny ridväg som mamma hade hittat, men jag red vilse haha. Jobbade mycket med skänkelvikningar och böjning i halsen i både skritt och trav. Han kändes sjukt fin för att inte ha gått så mycket. Fin form och fint steg. Han brukar ha en tendens att få lite väl stora och luftiga steg, men idag gick han precis som jag ville. Riktigt bra inför morgondagens hoppträning!
 
 



1 april

Nu har jag precis på Ryttareliten och ska alldeles strax gå och lägga mig. Jag kan väl inte direkt påstå att jag fått speciellt mycket sömn de senaste dagarna så det passar rätt bra med sovmorgon imorgon! 
 
Idag har det varit en ganska lugn dag för min del. Skolan rullade på utan större bekymmer och provet jag gjorde idag gick nog ändå rätt bra med tanke på hur lite jag pluggat. Efter middagen åkte jag och mamma till stallet. Peppe hade en vilodag idag så istället fixade jag bara allt som skulle göras och pysslade om honom! 
 
 



Mitt inlägg försvann tydligen

Värt att jag skrev ett inlägg vid lunch och nu ser jag att det försvann. Hinner inte blogga just nu, men jag slänger väl in nått innan jag går och lägger mig..






Kommande tävlingar

Vännäs RF, 11-12/4
1m, 1.10m & 1.10m
 
Skellefteå RK, 3-4/5
1m, 1.10m & 1.10m
 
Piteå RK, 17-18/5
??
 
Umeå RF, 6-8/6 
??
 
Det här är tävlingarna som är inplanerade de närmaste månaderna. Tävlingen i Skellefteå i maj var tyvärr inomhus, jag hade hoppats på att det skulle vara en utetävling! Är det någon av er läsare som ska på någon av dessa tävlingar? :)
 
 



Bilder

Här kommer några bilder som Agnes fotade i söndags. Lite småsuddiga men bättre än ingenting. Längtar verkligen till utomhussäsongen då det blir mycket bättre bilder! 
 
 



Tisdag

Igår pluggade jag hela kvällen och orkade aldrig blogga något när jag var klat för att jag var så himla trött. Nu på morgonen har jag sista minuten pluggat lite inför provet idag, känns väl inte som det kommer gå speciellt bra då jag inte har haft någon tid att plugga till det. Men jag får göra mitt bästa helt enkelt. 
 
Idag väntas en lång dag i skolan, slutar sent och har ganska många lektioner. Dessutom ett långt hål. Efter skolan ska jag till stallet och fixa allt där. Jag skrittade Peppe en sväng igår så idag får han en välförtjänt vilodag! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla! 
 
 Bild från 115 från i söndags som Agnes har fotat!



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin