30 april

Idag har det varit en dryg dag i skolan då vi har haft många tråkiga lektioner och slutade sent. Många klasser fick sluta tidigare idag eftersom det är valborg och sen röd dag imorgon, men självklart fick inte vi göra det.. 
 
Eftersom mamma hade slutat tidigare från jobbet så fick jag skjuts till stallet och jag hann precis rida innan himlen öppnade sig. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om dagens pass, det gick väl vaken bra eller dåligt egentligen. Jag skrittade och travade bara med honom runt lillslingan idag, och han var otroligt tittig och dryg men vissa bitar gick han iallafall bra! 
 



Dagens ridpass

Idag red jag Olle i skogen på skrittbettet, jag tänker bara ta det lugnt med honom den här veckan utan att ställa speciellt höga krav. Som mamma säger, ha kul och njuta av den sista veckan.
 
Iallafall så gick det riktigt bra och jag är sjukt nöjd! I början var han lite springig, men efter att ha flyttat lite för skänkeln och gjort några tempoväxlingar så blev han lugnare. Tog en ganska kort galopp där jag bara lät honom rulla på. Fokuserade på att han skulle gå fram utan att kolla på exakt varenda vattenpöl haha. Efter galoppen fick han skritta en stund innan jag travade av, och då blev han helt sjukt fin! Har aldrig upplevt något liknande på det bettet. Han lyssnade jättebra och var bara allmänt bäst! Helt sjukt :)
 
Nu ska jag strax möta upp några kompisar vid en majbrasa i närheten, sen är det också hur skönt som helst att vi är lediga imorgon!
 



Dryg dag

Nu sitter jag och jobbar med no inlämningen som ska vara klar nästa vecka. Senare idag har vi coopertest på idrotten, kan bara säga rip till mina knän eftersom vi ska springa på ganska hård mark..
 
Efter skolan ska jag rida Olle, vi är ju inne på sista veckan tillsammans nu och egentligen brukar han vila på tisdagar eller fredagar. Men jag känner att jag vill ta vara på tiden och vara med honom så mycket som möjligt nu. Så då kanske han får skritta några dagar istället. Idag ska jag rida i stort sätt som vanligt iallafall!
 
Ikväll kanske det kommer en massa folk hem till oss, men vi får se.
 



Sista april

Helt sjukt vad tiden går fort egentligen, imorgon är det maj men det känns som det bara var nån vecka sen det var februari.. Men iallafall så är det mördardagen i skolan idag, vi har många lektioner och slutar sent.. 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, om jag rider Tristan idag eller inte beror helt på vädret. Just nu så är det jättetrist väder ute men om det slutar regna så rider jag nog en liten lugn sväng med han! 
 



Sjukt trött och less på skolan

Nu är jag sjukt trött, håller på att somna. Så det blir ett snabbt inlägg innan jag däckar.

Dagen började med engelska nationella där vi skulle skriva en uppsats. Det konstiga är att det typ gick bra + att jag skrev nästan 100 ord mer än man skulle. Inte så ofta de händer, engelska är inte min starka sida om man säger så..

Nu ska jag fortsätta läsa i boken, här bara fram till fredag på mig så jag får skynda mig lite haha!




Bilder från dagens ridpass




Dressyr

Idag red jag Tristan ett pass på ridbanan och han var faktiskt ganska fin. Även om jag bara red lite lugnt så lyssnade han helt okej och gjorde det jag ville han skulle göra. Jag började med att trava en bra stund och var noga med att han skulle kännas lugn innan jag fattade galopp. I galoppen var han konstigt nog ganska lugn och lyssnade bra i ena varvet, i andra varvet blev han lite smått galen och slängde med huvudet lite grann. 
 
Efter galoppen blev han lite uppstressad och det tog en liten stund innan han lugnade ner sig, men när han väl hade gjort det så blev han fin igen. Jag avslutade när han kändes lugn igen då jag inte ville rida för länge eller anstränga han för mycket! 
 
Bilder kommer senare ikväll!
 



Lite bilder

Här kommer lite bilder, haha han är ju charmig på ridbilden.. Men dör så snygg han är på sista bilden, min fina lilla ponny
 



God morgon!

Nu ska jag snart åka till skolan, vi har engelska nationella nu på morgonen där vi ska skriva en uppsats. Vet inte om vi slutar efter det, men jag hoppas det!

Efter skolan måste jag ta tag i "lite" skolarbete. Mamma rider Olle idag så tid har jag iallafall.

Här är en av bilderna från helgen, följ Menea på instagram @meneajd :)




Måndag igen

Idag efter skolan ska jag åka till stallet direkt, jag hade tänkr rida dressyr med Tristan idag och eventuellt börja galoppera igen om han känns bra idag. Har ordnat en fotograf som kan fota när jag rider men självklart ska det vara dåligt väder bara för det.. Vi får väl helt enkelt se om kameran följer med till stallet eller inte! 
 
Iallafall så blir det väl en ganska lugn dag i skolan som de flesta måndagar, men det som jag inte ser fram emot är spanskan som vi har direkt på morgonen. 
 



Tristan idag

Tristan fick gå ett lite hårdare pass idag än vad han har gått den senaste veckan. Jag red han runt lillslingan och sedan fick han även gå 1 intervall i backen, det gick väl ändå helt okej förutom att han var otroligt tittig och rädd för allt i princip. 
 
I traven var han i början lite jobbig och var rädd för allt, jag försökte då jobba han lite grann så han skulle koncentrera sig mer på mig och mot slutet blev det väl lite bättre. Jag red han på ett pessoa idag, vet att många inte tycker om det bettet men han hade det hos förra ägaren så jag tänkte testa det idag och det fungerade väl ok. Han bet iallafall inte fast i det som han till exempel gör med pelhamet. 
 



Vänta er bilder!

401 bilder är klickade bara idag med min kamera, sen har Menea sin också så vänta er bilder både från idag och igår! Måste bara hitta min kamerasladd så att jag kan föra över bilderna till datorn.
 
Vi red en stund var uppe i byn, bara i skritt och trav. Olle skötte sig bra iallafall, lite spänd eftersom det blåste. Men inget som påverkade så mycket, sen gjorde han världens face på typ alla bilder haha...
 
Nu blir det att plugga framför väldscuppfinalen som jag missde!
 
Ett litet smakprov
 



Snart till stallet!

Nu ska vi alldeles snart åka ut till stallet, jag vet inte riktigt vad vi ska göra så det får vi se. Vi kollade nyss på några av bilderna från igår, alltså jag måste ju ha världens charmigaste ponny haha
 



Redan söndag

Fick lite halvt panik igår kväll när jag gick och la mig och kom på att jag ska ha den muntliga delen av kursprovet i spanska imorgon. Så idag gäller det att hårdplugga spanska största delen av dagen, att prata spanska är verkligen inte min starka sida. Jag kan förstå spanska någorlunda bra men prata, nej det går inget vidare.. 
 
Senare idag ska jag åka till stallet och rida Tristan. Då han vilade igår får han nog gå lite hårdare idag, blir troligtvis att jag rider honom runt lillslingan och kanske sen någon vända i backen! 
 



Wehoooo

I brist på en bättrerubrik ^
 
Idag kom Menea hit och hon fick testa rida Olle, hon är faktiskt den första av mina kompisar som har travat och galopperat honom. Olle bjöd på bocksprång både när hon och jag red, fina bilder haha. Men några fina tror jag att det blev även fast några blev ganska flummiga ;)
 
På kvällen satt vi på youtube när vi plötsligt fick en idé att gå till coop och köpa marshmallown och Chubby bunny challenge. Så vi gjorde det i one piece och allt, tanken var att jag skulle göra det, filma och lägga upp på bloggen. Men när vi kom hem så dog vi framför sändningarna från Göteborg. Måste säga att Emma Emanuelsson gjorde en sjukt stark insats bland välrdseliten med bara 4 fel på mördarbanan!
 
Nu har jag världens sjukaste matkoma. Jag skojar inte om jag säger att jag kan börja gråta när som helst för att jag är så mätt. Trötta är vi också så snart däckar vi nog ihop helt haha..
 
Vad ska man säga? Fler kommer senare!



Bloggar sen!

Ser på hoppning med Menea, uppdaterar senare. Jag lever iallafall :)




Tråkig dag

Idag har det varit en ganska tråkig lördag då jag har varit på travet hela dagen. Jag har väl i princip inte gjort någonting där förutom att kolla på travet, fixa iordning Tristan och ätit massa onyttigheter. Det enda roliga som har hänt idag var väl att pappa vann ett lopp på v75. 
 
Iallafall så händer det väl inte så mycket mer idag, kommer väl antagligen bli en fortsatt tråkig lördag. 
 



Hemma!

Va på stan med mamma idag, efter att ha sprungit runt en stund så hittade vi en jacka som fick följa med hem. Nu ska jag äta, städa lite och vänta på att Menea kommer. Sen ska vi till stallet, Olles man, hovskägg osv måste klippas idag också! Aja men jag uppdaterar mer när jag har kommit hem!
 



Lördag

Om en liten stund ska jag åka till stallet, det är ju som sagt V75 idag så Tristan får nog vila. Jag antar att det kommer vara ganska mycket liv runt omkring så då är det bättre att låta honom vila.

Det kommer alltså bli en ganska tråkig dag då jag antar att jag kommer vara på travet hela dagen. Det kommer alltså inte vara någon bra uppdatering från mig idag.




Hoppning

Skolan gick otroligt långsamt idag, jag var tyvärr tvungen att ta med slöjd väskan hem. Men den ligger undanstoppad så att den inte syns, kaan  lägga upp en bild på den imorgon kanske..
 
Dagen avslutades med lite hoppning på svtplay. Fyra svenskar vidare till final på söndag, love life!
 
Morgondagens planer verkar bli att jag och mamma far ner på stan innan lunch och letar jacka till mig. Efter lunch någon gång kommer min kompis Menea som jag inte har träffat på evigheter och stannar tills på söndag! Hon ska fota mig och Olle, men jag planerar även att slänga upp henne på Olle någon av dagarna :)
 



26 april

Idag känns det som jag har gjort bort det mesta i skolan på flera veckor, haha nej men jag gjorde iallafall bort muntliga nationella i engelska så det känns skönt att ha det bortgjort. Har även gjort bort lite andra skolarbeten så nu är det förhoppningsvis lite lugnt i någon vecka iallafall. 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och red Tristan. Jag red han runt lillslingan och det gick väl varken bra eller dåligt. Han gick helt okej men känslan var inte den bästa då han var lite dryg och kollade på precis allt. Förhoppningsvis är det bara för att det är så mycket nu när det är v75. Men iallafall så skrittade jag och travade bara med han och förutom att han var dryg gick han väl bra. 
 



Biscuit gold

Jag fick en kommentar om att jag skulle presentera min nya ponny lite mer, egentligen vet jag inte så jättemycket om honom. Och allt jag har är två suddiga bilder och en film haha..
 
Han heter alltså Biscuit gold, är född 2005 (8 år), skimmel. På Irland kallar dom honom för Cracker, men jag måste komma på något bättre. Kex känns jättekonstigt, så det blir nog Golden eller nått. Han är tydligen jättesnäll på marken och helt okomplicerad i hanteringen. Det är jätteviktigt för att det ska fungera med stallet vi står i.
 
I ridningen säger dom att han är, positiv, pigg med lite nerv men ändå lyhörd, har jättefint steg och är väldigt modig. Han vill alltid ta sin ryttare felfritt över hindren. På Irland hoppar man inte studs och rider inte markarbete som vi gör i Sverige. Därför är han ganska svag i galoppen och måste stärkas lite, så det finns helt klart lite att jobba på. Men han är tydligen ganska välriden på marken. 
 
Såhär står det om honom på stallets hemsida- This pony is a stunner in every way. He has a step to die for! He currently has 51 sj points jumping 1.10m. He would make a serious event pony also. He is a very brave and genuine pony.
 
Tävlingsmässigt har han gått till och med La på Irland, med felfria rundor och vinster. Jag tror att han har kapacitet att gå högre än så. Jag har fått lite resultat och det ser mer än bra ut!
 
Jag vet inte om någon annan kommer tycka att han är lika fin som jag tycker haha, men det är något med honom som bara skriker Agnes. Jag har en tendens att snöa in på en ponny och inte vilja ha någon annan. Så var det med den här, som jag sa till mamma, den här eller ha kvar Olle.
 
Idag börjar han sin resa från Irland. Nästa lördag åker vi bil ner till Linköping, hämtar Golden (som jag redan kallar honom i huvudet) och lämnar Olle samtidigt. Snacka om blandade känslor. Jag kommer vara jätteglad att få ta med den här fina ponnyn hem, men samtidigt jätteledsen över att skiljas från Olle. Han kommer alltid att betyda något extra som ingen annan häst kan ersätta. Nej nu ska jag sluta babbla sönder inlägget...
 
Några kassa bilder, som ni ser så är de nedersta bilderna tagna från en konstig vinkel så han har inte sådär stort huvud och ryggen är längre.
 
 
 
 
 
 
Filmen är från januari så han har blivit starkare!
 



På matten

Sitter på matten och fattar ingenting, läraren känner inte för att hjälpa mig heller så det var ju synd ;) men ska fortsätta plugga nu.

Mamma rider Olle idag då hon brukar göra det på fredagar. Så jag ska räkna matte, läsa och kanske påbörja recensionen. Jag hade också tänkt springa en stund!




Fredag!!

Den här veckan har gått otroligt fort och snart är det helg, det kan nästan inte bli bättre! Men iallafall, jag ska åka till stallet efter skolan idag. Eftersom Tristan vilade igår ska han ridas idag och det blir nog i en sväng i skogen då det är trav senare ikväll samt v75 imorgon så troligtvis kommer det vara ganska mycket liv där. På söndag är det även ponnytrav så dom kommande dagarna är det nog skogen som gäller. 
 



Köpt en liten moppe

Eller inte så liten egentligen, men här är den iallafall!




Ny hjälm

Glömde skriva att jag var och hämtade min nya hjälm idag, jag har köpt en gpa då min charles owen är så otroligt varm att använda under sommaren. 
 



Stallfri dag

Idag har jag inte varit något i stallet då jag hade stödengelska efter skolan. Det var en otroligt tråkig dag i skolan då vi hade nationella på morgonen och lektionerna började inte förns efter 12 så vi gick mest runt på skolan i några timmar och var otroligt uttråkade. Det blev inte bättre av ett den lektionen vi skulle haft efter lunchen blev inställd så vårat hål blev enormt. 

Slutade skolan vid 14.15 och jag hade ingen större lust med att sitta på skolan till 15.50 så jag och Ronja gick på stan en sväng och jag fick med mig tre tröjor hem. Vi åt även en mjukglass innan jag gick tillbaka till skolan vilket inte var helt fel. 
 
Annars har det inte hänt något speciellt idag, men jag har iallafall läst ut spanska "boken" och håller just nu på att plugga engelska inför imorgon! 
 



Ska skärpa mig!

Uppdateringen har som Linda skrev inte varit bra alls idag, men vi har båda haft mycket att göra. Jag har hunnit med att skriva klart so inlämningen och sy klart min jävla väska som jag har kämpat med sen i höstas. Imorgon ska jag lämna in den och efter det kan den dra åt helvete. Så otroligt less på den, ful blev den också haha...
 
Nu ska vi snart fara och hämta min moppe, visar bilder på den när vi har kommit hem :)



Update kommer

Förlåt för den usla uppdateringen idag men jag har ganska mycket att göra just nu. Vi ska bland annat ha läst ut en spanska bok till imorgon och sedan har jag muntligt nationellt prov i engelska imorgon. Så jag bloggar lite senare ikväll! 




Vill ni ha film?

Jag kom på att jag har lite filmer från senaste träningen som jag inte har lagt upp än, så det kan jag göra ikväll/imorgon om ni vill!
 
Idag ska jag bara vara hemma och plugga. Det skulle vara bra om jag läste ut boken, sydde klart väskan och gjorde klart so redovisningen. Dock känns det som att jag kan fetglömma att hinna klart med allt idag, men drömma kan man alltid.
 
Kan också fortsätta skriva på inlägget om ponnyn så kommer det imorgon!
 



Tråkig dag

Det här har varit en ganska tråkig dag, den började med nationella i engenska fram tills kl 12. Det var både hör och läsförståelse och det gick  både bra och dåligt. Resten av skoldagen var bara allmänt tråkig.
 
Olle har vilat eftersom mama fyllde år, imorgon kommer jag nog inte heller kunna rida honom efterssom ja ghar så mycket i skolan. Så då får mamma rida honom. Vi har en engelskabok som ska vara utläst på fredag, jag har 100 sidor kvar haha. Får väl se till att läsa dom imorgon ;)
 



Tristan 24/4

Idag red jag Tristan lite lugnt runt lillslingan och det gick väl okej, varken bra eller dåligt. Började med att jobba honom i skritten ungefär halva lillslingan, han jobbade på bra och kändes bra. I traven däremot gick han inte lika bra, det var inget fel på formen eller något sånt utan han var riktigt tung i munnen och bet fast i bettet. 
 
Gjorde lite övergångar mellan skritt och trav och då blev det lite bättre men ändå inte helt bra. Jag red på pelhamet idag så till nästa gång blir det att prova något annat. 
 



Hemma och vänder

Har ganska nyligen kommit hem från skolan och nu ska jag alldeles strax åka till stallet, tänkte bara slänga in ett litet inlägg först!
 
Skolan var ganska trög idag då jag tydligen hade sovmorgon imorse till kvart i 10 och det var inget som jag eller någon annan i klassen visste men annars har dagen varit helt okej. 
 
Tristan vilade ju igår så idag ska han ridas, det blir som förra gången jag red han bara i skritt och trav. Troligtvis mest skritt och sedan trav mot slutet då jag vill sätta igång honom lite lugnt då det är ett tag till nästa tävling. 
 



Måste ha!

Haha jag har sagt det här hur länge som helst nu, men jag ,åste ha det här schabraket. Jag har en blå luva med guldkant + mina guldiga catago-boots, så jag skulle kunna matcha det jättefint! Det är inte så dyrt heller, kostar 395 kr och kan köpas HÄR!
 
Dör schabrakdöden...



Svar på kommentar

Anonym
Skulle va kul om du presenterade din nya stjärna! Bild? En irländare borgar för ett stiligt namn?!!!!!
 
Svar: Haha! Ja de kan jag göra, på fredag börjar han sin resa från Irland så det kanske kommer i helgen. Vi kommer åka och hämta honom och lämna Olle nästa vecka, det betyder att jagoch Olle bara har 1,5 vecka kvar tillsammans.. riktigt tungt känns det :(
 

Annaars så fyller mamma år idag, så Olle ska vila. Jag måste också passa på att plugga så mycket det bara går. Ja där har ni min dag typ...



Dåligt underlag

Jag hatar den härårstiden, iallafall om man ser till möjligheterna att rida utomhus. Antingen är det hårt, eller jättelös lera. Åh va less jag  blir...
 
Jag red iallafall så gott jag kunde i skogen, nu när snön har smält bort så kan man bara trava uppe i byn eftersom det är en hård hrusväg. Han var ganska pigg och låg på lite, så jag fick vara jättenooga med att sitta tillbaka, rida lätt långsamt och inte bli fast i handen. Tog både trav och galopp, i galoppen fick jag vara på honom ganska mycket då han hade fullt upp med att hoppa över vattenpölarna haha. Jag jobbade med att kunna reglera honom bra när jag stod i lätt sist, han var riktigt duktig! När jag travade av fick jag med mig honom mer, då blev han rakare i kroppen och lyssnade jättebra!
 
Efter ridpasset var det bara att gå in i spolspiltan, han var riktigt smutsig på hela benen och magen. Han tycker att det är jätteskönt att bli duschad :)
 
Tre vardagsbilder
 
 
 



Lugn dag

I morse var det som sagt nationella i svenska och förhoppningsvis gick det helt okej. Efter provet gick jag och Ronja och köpte en chokladboll vilket börjar bli en standard, draggens chokladbollar måste nog nästan vara dom godaste som finns! Resten av dagen rullade på bra och vi även fick sluta en liten stund tidigare från sista lektionen så det var inget att klaga över! 
 
Tristan fick vila idag då jag slutade sent, jag åkte bara dit en sväng och borstade honom. Annars händer det väl inte så mycket mer idag, blir en ganska lugn kväll ikväll då vi inte har så mycket i skolan för tillfället! 
 
Världens bästa Tristan <3
 



Bra på att jobba....

Bara för att fira att bloggappen funkar igen!




Följ oss på bloglovin!

Följ oss på  bloglovin genom att klicka på knappen nedan, då  missar ni inget!



Skön dag

Idag har vi bara fyra lektioner men slutar ändå 15.15. Men den sista lektionen är ganska lång och går till att vi får plugga på det vi behöver göra. Helt perfekt för mig haha..
 
Olle ska få gå ett vanligt pass idag, igår fick han bara skritta så det  blir jättebra! Hoppas att snön har smält bort i skogen så att det går att vara där!
 



Nationella prov idag

Idag har vi nationella prov i svenska, om jag har förstått det rätt så var det läsförståelse idag och skrivuppgiften på torsdag. Känns ändå som läsförståelsen kommer gå ganska bra men jag längtar inte precis till då vi ska göra skrivuppgiften då det brukar ta en stund för mig att komma igång med sånna uppgifter.. 
 
Jag slutar vid 15.40 idag så troligtvis rider jag inte Tristan utan han får nog vila. Åker nog bara dit och borstar honom och fixar maten osv. 
 



Mycket att göra!

Har så otroligt mycket skolarbeten som ska vara klart nu under de kommande veckorna. Det är helt sjukt vad lärarna verkligen slänger på oss inlämningar och skit. Dessutom har vi nationella. Love life.
 
Idag har jag pluggat och varit ute och sprungit. Känner mig hurtig som har sprungit flera dagar i rad nu. Men imorgon måste jag nog ta det lugnt då jag börjar känna av knäna igen. Då ska Olle ridas, min lilla stjärna
 
En printad bild på "ponnyn", hindret ser lågt ut men ska ligga på 1.10-1.15 :)
 



22 april

Skolan var helt okej idag, vi hade bara tre lektioner och vi gjorde inget speciellt på någon av dom så det var en ganska lugn dag. Imorgon har vi nationella i svenska direkt på morgonen, ska alltså gå och lägga mig i tid så jag inte kommer försent. 
 
Tristan red jag runt lillslingan idag och det gick väl helt okej. Han var lite fjantig och tittig i början då det i princip blåste strom ute, men efter ett tag blev han bättre. Jag jobbade honom ganska länge i skritten innan jag började trava då jag ville att han skulle vara ordentligt uppvärmd. Det blev inte alls så mycket trav men han kändes iallafall bra förutom att han var lite tung/hård i munnen!
 
Dagens otroligt snygga ridoutfit ;)
 



Nu får ni veta

Nu ska jag berätta allt om hur det blir framöver, för nu är det helt bestämt.
 
På min senaste träning för Sussi så berättade mamma för dom att vi skulle sälja Olle och frågade om de kunde hjälpa oss att hitta en ny ponny. När jag kom hem så hade hon skickat en film med lite text till mig på fb. Jag tittade på den och man kan väl säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Sussi skrev att hon tror att den skulle passa mig. Jag visade den för mamma som tyckte att den var fin, men inte så mycket mer.
 
Vi la ut Olle på annons under helgen och samma dag så pratade mamma med Sussi om "ponnyn". Hon har kontakter med ett försäljningsstall, som i sin tur har kontakt med stallet i Irland där "ponnyn" står. Vi sa att vi omöjligt kan ha två hästar, det har vi varken tid eller råd med. Men hon som har stallet sa att de eventuellt kunde ta Olle i utbyte mot "ponnyn".
 
Först sa vi blankt nej, då jag inte ville skicka Olle till Stockholm. Men när vi hade pratat med Teres som hon heter så ändrade vi uppfattning. Det är mycket större chans att han får ett bra hem om han säljs där nere, inte bara för att ridsporten är större där, utan också för att många fler håller på. Hon har övertygat oss om att även om det är ett försäljningsstall så bryr dom sig om hästarna och försöker så gott de kan att hitta ett så bra hem åt hästarna som möjligt. Sen finns det aldrig några garantier på att dom kommer rätt, men så är det ju i Umeå också. Teres har till och med tagit kontakt med mig på fb och jag måste säga att jag känner ett stort förtroende för henne redan. Ni förstår säkert att jag inte skulle lämna bort Olle till vem som helst. Hon skrev att många tjejer har varit i mitt läge förut och att det oftast blir bra.
 
Idag gick "ponnyn" igenom besiktningen och om kanske 2-3 veckor ska vi ner och hämta honom och samtidigt lämna Olle. Det kommer bli otroligt tufft verkligen. Usch, jag vill knappt tänka på det. Men samtidigt kommer det nog att bli lättare eftersom jag får med mig "ponnyn" hem, och jag tycker redan väldigt mycket om honom faktiskt.
 
Idag tänker jag inte berätta mer om den än att det är en maxad D-ponny valack, skimmel, född 2005 (8 år). Mer jag kan skriva ett inlägg och berätta mer om honom senare. Det hela har gått otroligt fort, men jag tycker att det löste sig bra. Jag kommer kunna följa Olle i framtiden, både hos Teres och förhoppningsvis hos de framtida köparna.
 
Nu ska jag njuta allt jag kan den sista tiden med min bästa vän. Jag älskar honom såv sjukt mycket, ingen annan häst kommer någonsin att ta hans plats!
 
 



Lite fler svar

rider du andra hästar?
Nej just nu rider jag bara Olle, men jag gjorde de i sommras.
 
hur hög är Olle och hur högt har du tävlat?
Olle är 147.2 om jag minns rätt, och vi har tävlat Lb i både hopp och dressyr!
 
hopp/dressyr
Annars kan ni vara lite social på kik och snapchat, heter agnescrone på båda :)
 
Haha den här bilden är lika rolig varje gång...
 



Måndag igen

God morgon, om en stund ska jag börja göra iordning mig och sen börja röra mig mot skolan. Idag är det bara en lugn dag i skolan då vi slutar vid 1 tiden, riktigt skönt att börja veckan med en kort dag! 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet. Tristan ska nog ridas en sväng i skogen idag i både skritt och trav. Blir dock inte så jättemycket trav idag utan bara några korta bitar, men det uppskattas nog ändå av Tristan då han nog är lite less på att skritta nu! 
 



Ingen moppe idag

Haha den där moppen blev ett fjasko kan man väl säga. När vi kom dit så var den en lerig och ganska rostig moppe som inte startade. Så vi tackade nej till den. Men nu har vi en ny moppe på G som är lite bättre, pappa var och kollade på den medans jag var i stallet :)
 
Olle gick typ exakt samma sak idag som igår, lite galopp vid endurobanan. Tog skrittbettet som är rakt med fasta ringar, jag får inte med mig honom på samma sätt på det, men jag tycker ändå att det gick riktigt bra. Han är så härlig att rida! Jag red barbacka och behövde bara sitta där, älskade ponny!
 
Efter maten sprang jag en stund. Den här gången sprang jag inte vid älven då det var för mycket snö som man halkade i, utan på alfalten. Det var riktigt kallt, men kul!
 



Söndag

Idag red jag Tristan en stund barbacka på ridbanan och det gick väl helt okej. Jag red mest runt på volter och försökte få honom lite lösgjord och han kändes faktiskt lite bättre än förra gången. Han gick inte i världens bästa form men han tycker det är ganska tråkigt att skritta så han blir nog glad imorgon då han ska få börja trava ;)
 
Annars har jag inte gjort så mycket, men jag var iallafall ute och sprang en sväng innan middagen och det gick bättre än igår då jag också varute och sprang! Jag ska försöka börja springa iallafall 2 gånger i veckan så kanske min kondition blir bättre.
 
En annan rolig sak som jag såg på fb tidigare idag var att Linuz som gjorde sitt ridprov idag fick högst poäng av alla hingstar, inte så konstigt om jag får säga det själv! :)
 



Fler svar

Vem är sandra som ridit tristan?
Sandra rider i det stallet som Emma står i, hon brukar även rida Emma. Frågade om hon ville rida Tristan två dagar när jag var i Umeå då hon är väldigt duktig på att rida! :)
 
och kan du berätta mer om hästarna du ridit i Boden? 
Haha oj, det här kommer bli ett långt svar då jag har ridit ganska många hästar där uppe. men ska försöka göra så gott jag kan.

T.hall - T är en travhäst och en av hästarna som jag ridit mest i boden, vet inte riktigt vad jag ska skria om honom men han är väldigt snäll och trevlig att rida iallafall. 
Inter Tilly - Inter är också en travhäst och han är också en av hästarna som jag ridit mest. Han är ganska stor men väldigt snäll att rida trots att han är väldigt framåt. 
Viktoria West - Vickan (också travhäst) har jag bara ridit några gånger men hon är väldigt snäll att rida som dom flesta hästarna som är där.
Sorbas - Sorbas är också en travhäst och honom har jag bara ridit 1 gång, så det finns inte så mycket att skriva om honom men han verkar snäll!
Linuz - Linuz är en arabhingst som är 4 år, även han är en av hästarna jag har ridit mest och han är jättefin att rida men kan vara lite jobbig när man ska gå från gården. Helt klart en av favoriterna!
Coressa - Coressa är även hon en arab på 4 år, hon är lugn och snäll och rids i vanliga fall av Elin. 
Emma - Emma ägs av Monica som jobbar i det stallet som pappa jobbar åt och på så sätt har jag fått chansen att rida henne, hon är ett halvblod och ca 170 hög och hon är helt okej att rida! :)
 
T, Inter och Vickan!
Sorbas, Linuz, Coressa och Emma!
 
Hur hög är tristan och hur högt har du tävlat hopp/dressyr?
Tristan är ungefär 146 hög, jag har tävlat upp till LA i hoppning och upp till LB i dressyr. 

Hur många centimeter är i LA?
110 cm :)



Moppe

Vi ska alldeles snart fara och kolla på en moppe, hoppas att den är bra så att vi kan köpa den. Jag tror att om jag har en moppe som står och väntar på mig så kommer motivationen att plugga till kortet bli mycket högre!
 
Sen ska Olle ridas, hade tänkt göra samma sak som igår. Galoppera lite uppe i byn så att han får vänja sig vid underlaget. Och efter stallet ska jag ut och springa en sväng till :)
 
Nu sitter jag och läser i min engelskabok samtidigt som jag kollar hur det går för stöckes elitlag nere i Bollnäs. Mulitasking på hög nivå..
 



Svaren på frågestunden del 2

Märkesutrustning eller "vanlig" utrustning? 
Jag har både och, hemma brukar jag ha "vanlig utrustning" medan på tävling brukar jag ha märkesutrustning.

Favoritämne i skolan? 
Jag har inget favoritämne, alla är mer eller mindre jävliga... #positivaklubben

Har ni någon dold talang?
Nej haha, eller kanske att jag är väldigt bra på att skjuta på saker...

Drömhästen? 
Den ska ha bra exteriör, vara positiv till arbete och lagom pigg!

Har ni nån gång funderat på att sluta rida? Vrf isf?:)
Nej absolut inte!

Bästa tävlingsplatsen? 
Vännäs och surf brukar ha bra tävlingar, och hippos innetävlingar!

Högsta klasserna ni tävlat hoppning& dressyr? 
Jag och Olle hann inte tävla så mycket innan oturen började, så Lb i både hoppning och dressyr!

Vilken typ av hast tycker ni om, pigg, het, trög, lagom?
Lagom är bäst!
 



God morgon!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, jag har inga speciella planer förutom att jag ska åka till stallet lite senare och rida Tristan. Funderar lite på att rida han på ridbanan idag, i skritt då såklart men det kan vara nyttigt för honom. 
 
När jag kommer hem från stallet kanske jag far ut och springer en sväng, vi ska springa 3 km om två veckor på idrotten och i höstas när vi gjorde det gick det verkligen inte bra. Så jag känner att jag vill förbättra det resultatet!
 



Tävlar om ett iphoneskal!

Jag är med och tävlar om ett egendesignat mobilskal eller skin från Caseapp, hos http://www.nattstad.se/matildasparrenhök! Hoppas verkligen att jag vinner :D
 



Svaren på frågestunden del 1

Hur lärde ni känna varandra?
 
Svar: På tävlingar och genom fb typ, haha jag vet inte ;)
 
Hur är era hästar att rida? 
 
Svar: Olle är väldigt rolig att rida, känslig för hjälperna med fint steg. Dock kan han bli spänd i huvudet och då är det lite svårt att få honom koncentrerad igen.
 
Deras bästa / sämsta egenskaper? 
 
Svar: Olle är kvick och snabb med en massa kapacitet i kroppen. Han negativa egenskaper måste nog vara att han har haft en senskada om det räknas.

Era bästa /sämsta egenskaper som ryttare?
 
Svar: Gud jag kan inte säga bra saker om mig själv.. Mina bästa egenskaper är väl att jag är lugn och kan rida många hästar, de sämsta är att jag lätt faller framåt och tappar ridningen pga det..
 
Du äger andra tidigare existerande ponnyer innan?
 
Svar: Nej jag har bara haft Olle.
 
Hur länge har ni ridit?
 
Svar: Sen jag var 7 tror jag!

Dröm hästen för er båda? 
 
Svar: Typ Caroline Bågfeldts Chuck helt seriöst! Hur fin är inte han?

Finaste ponnyn/hästen ni har suttit på? 
 
Svar: Olle eller en ponny som heter Sunny som vi provred. Storhäst vet jag inte, Mickis Tusse kanske  :)

Bästa ryttaren i varje kategori i Norrland?
 
Svar: Oj sjukt svår fråga. Saga Hansen på b-ponny, Julia Karström/Elvira på c, och Denice Johansson/Josefine Bjur på d. Klart att de finns många duktiga, men dom här kom jag på nu :)
 
Bilden är fotad av Amanda och är från julshowen 2010! Haha åh herregud...
 



Svar på frågestund del 2

Märkesutrustning eller "vanlig" utrustning? 
Jag använder helst märkesutrustning då den oftast har bättre kvalite än "vanlig" utrustning. 


Favoritämne i skolan? 
Egentligen har jag väl inget, men idrott är nog roligast ändå!

Har ni någon dold talang?
Nej tyvärr, ingen som jag vet iallafall.

Drömhästen? 
Den ska ha bra exteriör, vara framåt men ändå lyssna tillbaka och vara ärlig!

Har ni nån gång funderat på att sluta rida? Vrf isf?:)
Nej, det har jag väl inte :)

Bästa tävlingsplatsen? 
Piteå och timrå brukar ha bra tävlingar men det finns även fler bra tävlingsplatser! :)

Högsta klasserna ni tävlat hoppning& dressyr? 
I hoppning upp till LA och i dressyr upp till LB. 

Vilken typ av hast tycker ni om, pigg, het, trög, lagom?
Lagom är alltid bäst!
 



Fint väder!

Kan inte beskrivva hur glad jag är för att vintern är borta, vill ha sommar nuuuu!
 
Jag red Olle uppe i byn iidag eftersom underlaget är bättre där. Det blev barbacka i vårvädret, galopperade bara tre små sträckor då det är en övergångsperiod mellan snö och bar mark och det är viktigt att han får vänja senorna vid det nya underlaget. Han var pigg och glad som vanligt. Det finns så mycket livsglädje i den här ponnyn, jag satt bara och log åt honom. Min fina brunskäck, han är alltid så rolig att rida
 
Efter stallet sprang jag en runda också! Trampade i hundbajs, halkade i snön och sprang rakt ut i en vattenpöl, men annars gick det bra haha :)
 
Justeee, om det är någon som vill följa med till stallet och fota mig och Olle så skriv på fb!! :)
 



Tråkig lördag

Idag har jag nästan inte gjort någonting förutom att vara i stallet. Jag gjorde inte så jättemycket där heller då jag i princip bara red Tristan. Jag red honom runt lillslingan barbacka och det finns inte så mycket mer att skriva om det då jag bara skrittade. Men han kändes väl helt ok och jobbade på bra i slutet!
 
Resten av kvällen kommer väl inte direkt bli roligare heller då jag har lite skolarbeten som måste göras. 
 



Ett snabbt inlägg

Nu ska jag till stallet och rida Olle, så vi hörs efter det :)
 



Vårväder

Om en liten stund ska jag åka till stallet, och eventuellt ska vi åka förbi en snabbis på tegs hästsport innan och bla lämna tillbaka en luva som Tristan inte kunde ha. 
 
Tristan ska iallafall skrittas idag också, blir nog en sväng i skogen då jag red på ridbanan igår men han ska ändå jobbas ordentligt i skritten. Annars vet jag faktiskt inte vad som händer idag, jag har faktiskt inga speciella planer för resten av dagen! :)
 



Kingsland update

Som Agnes skrev förut så har nu Kingslands update kommit och som förutsatt var inte updaten lika barnslig som den andra kollektionen utan hade mer rödtråd. Dom flesta sakerna såg faktiskt helt okej, men tyvärr tycker jag faktiskt att Kingsland börjar bli lite överskattat. 
 
Aja, här är iallafall några av sakerna som var snygga! 



Fredag

Efter skolan idag så var jag en sväng på vårdcentralen och efter det fick jag skjuts till stallet så jag hann rida Tristan idag. Jag red honom en liten stund på ridbanan, i skritt såklart. Men efter helgen har jag tänkt börja trava lite smått igen.
 
Som sagt skrittade jag honom en liten sväng barbacka på ridbanan och det gick helt okej. Jag red mest på volter och serpentiner för att göra han lite lösgjord och han lyssnade riktigt bra idag. Även underlaget var faktiskt helt okej, det var endast på något ställe det var lite för mjukt men annars var nästan hela ridbanan torr även fast det regnade halva dagen igår, tummen upp för det!




3 plus och 3 minus just nu

+ Äckelsnön smälter!
 
+ Snart drar utesäsongen igång :)
 
+ Inte långt kvar av skolan nu!
 
 
- Jag håller typ på att bli sjuk igen, orkar verkligen inte.
 
- Vi har sjukt mycket i skolan. inlämningar, nationella och vanliga läxor. Stört galet mycket...
 
- Ni får inte veta "saken" förrän på måndag, då "det" blev flyttat :(
 
Idag var Olle feberfri, men underlaget var så dåligt att det gick iallafall bara att skritta. Vädret var fint och jag hade tänkt rida lite mer, men går de inte så går de inte...
 



Svar på frågestund del 1

Hur lärde ni känna varandra?
Haha gud jag vet inte egentligen, via hästarna typ!

Hur är era hästar att rida? 
Tristan är oftast väldigt rolig att rida. Han är pigg och framåt men ibland kan han även bli riktigt dryg då han ignorerar mig när han känner för det. 


Deras bästa / sämsta egenskaper?
Tristans bästa egenskaper är nog att han är pigg, framåt och väldigt ärlig på hinder. Hans sämsta är att han lätt kan blir flack och river lätt med bakbenen.

Era bästa /sämsta egenskaper som ryttare?
Mina bästa egenskaper är att jag har ganska lätt att ställa om mig mellan olika hästar och mina sämre egenskaper är nog att jag vrider om handen och kollar ner med blicken.

Du äger andra tidigare existerande ponnyer innan?
Jag har haft 7 hästar innan Tristan, finns inlägg om dom HÄR och HÄR!

Det högsta hindret att hoppa Tristan har?
Det högsta jag har hoppat med Tristan är 130 cm :)


Lager dere design til andre? Elsker deres! Lurte på om dere kunne lage et til meg også :-)
Ja, jag brukar göra headers åt andra ibland när jag har tid och lust! :)

Hur länge har ni ridit? 

Ungefär 10 år

Dröm hästen för er båda?
Tornesch

Finaste ponnyn/hästen ni har suttit på? 
Bra fråga, finaste ponnyn är nog Indy och sedan finaste storhästen är nog Emma! :)

Bästa ryttaren i varje kategori i Norrland?
B: Saga Hansen
C: Elvria Dahlgren / Linn Lindeberg
D: Denice Johansson / Josefine Bjur



19 galna dagar kvar!

 
 



Skön dag!

Idag är världens skönaste dag verkligen! Vi har lästid, engelska och matte nu på morgonen. Sen ska vi se på grubberevyn resten av dagen så vi missar både äckelslöjden och svenskan, vi slutar runt 14.15 och då är det helg!

Olle ska få ta sig en tur idag också, kanske travar lite också beroende på hur mycket febern har gått ner :)

Idag händer det också en ganska stor grej, men mer om det ikväll!




Äntligen fredag

God morgon, om en liten stund ska jag börja göra mig oordning och sedan fara till skolan. Slutar vid halv 2 tiden och sen är det äntligen helg!

Jag ska till vårdcentralen en sväng efter skolan så jag vet inte om Tristan ska få vila eller inte. Men troligtvis så hinner jag skritta honom en sväng :)




Vila idag

Idag fick Olle vila, febern hade gått ner lite men det kändes ändå onödigt att släpa ut honom i regnet när han inte är fullt frisk.  Vi gav honoom mat och åkte hem efter att ha gosat med honom en stund.
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig hade jag tänkt. Skulle behöva läsa lite i engelskaboken också...
 



Tristan idag

Eftersom det regnade så mycket när jag skulle rida idag blev det bara en kort sväng för Tristans del. Jag for bara ut en sväng barbacka på max 20 min och eftersom jag tog hackamoret lät jag honom bara lunka på. Han skötte sig bara bra trots det tråkiga vädret så det var bra. 
 
Det kom även en hästtandläkare till stallet idag och då kollade han på Tristan, han var lite vass i munnen och speciellt på högersidan. Så förhoppningsvis är det därför han har bitit tag i bettet på den sidan för att komma undan lite. 
 



Kingsland

Såg just lite nyheter från KL på chevals hemsida, jag tycker att det fanns riktigt mycket fint den här  gången! HÄR hittar ni hemsidan!
 
Favoriterna:
 



Hemma från skolan

Kom hem från skolan för en liten stund sedan, vi fick sluta tidigare då det är halv studiedag idag. Vilket betyder att alla lektionerna slutar halv 2, men vi hade sån tur att vi slapp ha svenska eftersom den lektionen då bara skulle ha varit 15 min. Vi fick även sluta tidigare från samhällskunskapen så vi slutade vid halv 1 tiden vilket inte var helt fel!
 
Om en liten stund ska jag börja dra mig mot stallet, jag ska cykla och det regnar ute så det kommer verkligen att bli jättekul.. Jag har även tänkt rida en sväng på Tristan så jag antar att jag kommer vara dyblöt när jag kommer hem igen. Men om vi ska se lite positivt så försvinner iallafall snön fortare!
 



Trött

Helt sjukt vad trött jag är, det ska bli riktigt skönt med helg sen! Har gått runt och gäspat hela dagen verkligen. Men jag ska ändå stanna kvar på skolan och plugga matte när vi har slutat, lika bra att få det gjort.
 
Hur jag ska rida Olle idag beror helt på hur mycket feber han har. Tror bara att jag skrittar idag också för att vara på den säkra sidan :)
 
Fortsätt fråga på frågestunden, klicka HÄR!
 



Snart helg

Nu är det äntligen inte långt kvar till helgen, den här veckan har gått otroligt sakta trots att inte var i skolan i måndags. Jag längtar dock inte till nästa vecka då vi bland annat har två stycken nationella prov i svenska.. 
 
I skolan idag händer det inget speciellt skulle jag tro, vi har nog endast vanliga lektioner. Jag slutar vid 14.15 och då ska jag direkt fara till stallet. Tristan ska skrittas idag med och det blir väl precis som igår lite lösgörande. 
 



God natt!

Den här dagen har gått riktigt långsamt, det allra drygaste var so nationella på morgonen. Efter skolan gick jag, Minna och Alicia på läxhjälpen och pluggade lite. Fick några sidor matte gjorda så det var bra.
 
Olle hade fortfarande feber så han fick bara skritta 20 min idag. Det märks på honom när han inte är frisk, för han är inte lika vaken i blicken som han alltid är annars. Hoppas han är  bättre imorgon stackarn

Nu på kvällen har jag varit ute och sprungit en sväng. Det var mörkt och läskigt, men annars gick det bra. En till bra sak med att snön smälter är att man kan börja springa!
 



Onsdag

Skolan idag gick helt okej och jag har gjort bort en hel del saker vilket känns skönt. Det är inte alls så mycket skolarbeten kvar i min lilla "hög" men det känns ändå som att det är hur mycket som helst. Så resten av kvällen består väl av att göra skolarbeten..
 
Men iallafall, efter skolan idag så åkte jag direkt till stallet. Tristan fick som sagt bara gå ett litet lugnt skrittpass idag och det gick bra. Jag red honom barbacka runt lillslingan och jobbade honom ganska mycket med att ställa åt båa hållen och även flytta för skänkeln. När jag skulle flytta för skänkeln stressade han upp sig lite för att komma undan men han lugnade ner sig ganska fort och då gick han mycket bättre. 
 



Känner mig träffad




Mördardagen

Nu har jag gjort bort båda delarna av nationella i so. Provet jag gjorde idag var lika jobbigt som gårdagens, jag hatar "motivera-frågor". Nu har vi ganska många lektioner kvar, och när vi har slutat ska jag, Alicia och minna vara kvar och plugga en stund.

I stallet ska jag kolla om Olle är feberfri. Om han är set så rider jag ett lätt pass, men om han inte är det så tar jag bara en skrittur på honom!

Fortsätt fråga på frågestunden :)




Frågestund!

Vi har bestämt oss för att ha en liten frågestund nu, bloggens första faktiskt. Så ställ frågot nu så svarar vi när vi känner för det! :)



God morgon!

Idag är det skolan som gäller, precis som vanligt. Känner på mig att det kommer bli en lite drygare dag idag då jag har 2 stycken redovisningar och ecentuellt ett matteprov. Förutom det så har vi bara en "vanlig" lektion så det blir fullt upp kan man säga. Jag slutar vid 14.15 och då bär det direkt av till stallet. 
 
Tristan ska få ett litet lugnt skrittpass idag, men ska ändå jobbas och lösgöras ordentligt då han är lite stel i högersidan. 
 



Ingen träning idag

Det blev ingen träning idag tråkigt nog. Olle blev vaccinerad igår, men han brukar aldrig visa några biverkningar efter det. Men det visade sig att han hade feber så vi valde att stå över träningen, istället gick jag en promenad med honom på kanske 20 min. Hoppas att han mår bättre imorgon!
 



Nyss hemkommen från stallet

Idag blev det bara en kort sväng i stallet då jag slutade så sent, men iallafall så cyklade jag både dit och hem så en pluspoäng till mig för det! Det var faktiskt inte alls så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. 
 
I stallet gjorde jag inte så jättemycket, i princip så borstade jag bara Tristan och sedan fixade jag iordning hans mat. Nu och resten av kvällen ska jag ta tag i lite skolarbeten, jag har eventuellt matteprov imorgon eftersom jag missade det i torsdags samt 2 stycken redovisningar i morgon.. Välkommen till verkligheten igen typ. 
 



Kom på att jag inte har bloggat

Har 1% kvar på mobilen så det blir ett kort inlägg. Slutar typ nu så de blir hem och plugga innan dressyrträning. Hejdååå :)




Dagens planer

God morgon, om en liten stund ska jag börja göra iordning mig och sedan dra mig mot skolan. Idag är det som varje tisdag en lång dag och vi slutar 15.40..
 
Efter skolan ska jag försöka mig på att cykla till stallet utan att avlida på vägen dit, haha. Men iallafall så får Tristan vila idag så jag ska bora borsta honom och fixa iordning allt annat!
 



Lite svar

Anonym
Vill du tävla högre klasser gör du rätt. Hoppas du hittar en fin familj till Olle! Har du någon ny ponny på gång?
 
Svar: Det är inte endast för att jag vill tävla högre klasser just, men delvis. Ja eventuellt har vi det, men det är så osäkert att jag inte ens vill uttala mig om de.

 
Menea
Tycker du är sjukt stark som orkar med det här Agnes. Vill bara tillägga att hästar visst kan bry sig och fästa sig vid vissa personer. Vissa hästar accepterar till och med bara någon viss person, och älskar denna personen över allt annat. Det beror på hur starkt band man har. 

Behöver inte vara så med dig och Olle, tänker bara generellt sätt att hästar visst fäster sig vid vissa personer :) <3

Svar: Tack Menea! Jo du har ju ett speciellt band till dina hästar, men du har samtidigt lagt ner så mycket tid på det. Du har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med dina ponnysar, helt otroligt! Tycker att alla ska ta och följa @meneajd på instagram!

 

Emma
du är så jävla duktig agnes, du har gjort världens jobb med olle. Det är helt sjukt, du har aldrig gett upp och det är så det ska va. När du säljer honom så kommer du inte behöva känna att du gav upp, utan att du bara valde att gå vidare för att utvecklas. 
Va så nöjd med vad du har gjort med honom, inte många som hade pallat med en senskada. 
blir nästan tårögd, du är en helt perfekt hästägare. 
Alla borde vara som du.
 
Svar: Tack Emma vad glad jag blir! Du är också jätteduktig och jag vet att du förstår exakt hur det känns efter Noa
 



Hemma igen!

Har nu kommit hem igen efter min lilla weekend i Boden. Jag har bara haft det bra men på ett sätt är det ändå skönt att komma hem och vila upp sig då jag har i snitt ridit 3/4 hästar per dag vilket jag inte alls är van med. Eller vila och vila, jag har bestämt mig för att börja träna då min kondition är den sämsta i världshistorien. Får väl se hur länge det håller haha..
 
Eftersom jag har missat några dagar i skolan blir det att hårdplugga nu i veckan så jag kommer i kapp med allt även om jag inte har missat så jättemycket. Imorgon har vi även ett skriftligt läxförhör i sh men jag gissar på att min bok är i skolan så det kommer väl gå helt åt skogen. 
 
Haha, liten smått charmig bild på Tristan!
 



Angående Olle

Har fått så otroligt många frågor om varför Olle är till salu, vad jag ska göra nu och hur jag tänker. Det är lika bra att jag skriver ett inlägg om det nu så att ingen missförstår eller börjar tro en massa. Så jag kommer bara länka till det här inlägget om någon undrar sen.
 
Olle fick sin senskada i maj förra året. Innan det hade han varit ganska ostabil i hoppningen och oftast krävdes det att jag gjorde 100% rätt för att han skulle hoppa. Naturligtvis för att han hade ont. När han fick diagnosen sa mamma till mig att Olle kanske aldrig kommer att bli någon tävlingsponny och att han kanske inte skulle hålla för hoppning. Då var jag mest bara trotsig och tänkte att jag ska visa henne och alla andra som tvivlar på honom.
Jag kollade på mina kompisar när dom tävlade och plockade rosetter, for sen hem och gick med Olle i en halvtimma. Folk frågade "men hur orkar du, egentligen?" Men jag levde verkligen på känslan att när han väl hade blivit friskförklarad så skulle vi komma tillbaka igen. Jag stängde helt in mig i dom tankarna och stängde ute allt annat. Det enda jag fokuserade på var att Olle skulle bli bättre.
 
Men det kanske inte är så enkelt ändå? Min ponny är 16 år nu, jag vet inte hur lång tid han har kvar, och om han ens kommer att hålla. Mamma började förbereda mig redan samma dag som senan svällde upp. Vill jag tävla så måste jag kanske ha en annan ponny. Just då tänkte jag att jag ska visa henne och alla andra som tvivlar på oss. Nu vet jag inte längre. Är det rätt mot Olle? Vill han det här? Han kanske skulle ha det bättre hos någon annan än mig?
 
Nu är Olle friskförklarad och är snart helt igång, om en månad startar vi våran första tävling på exakt ett år. Fram tills nu har vi tränat och jag tycker att han känns jättefräsch verkligen! Bjuder jättefint och tycker det är kul, men hur länge det kommer fortsätta vet man inte. Han är 16 år och har haft en senskada, han har tävlat i hela sitt liv. Först i sverigeeliten i gymkhana och sen i hoppning.
 
Man måste själv tänka efter och komma fram till exakt vad man vill göra med sin häst. Vissa är jättenöjd med att bara hobbyrida i skogen någon gång i veckan. Men jag vill träna, tävla och utvecklas i min ridning. Jag vet att många tycker att jag sviker honom och att det är hjärtlöst att sälja. Men hästar tänker inte så, det är vi människor som gör det. Olle bryr sig inte om ifall det är jag eller Klas-Åsa som sätter täcke på honom, ger honom mat eller borstar. För honom kommer det i princip bara bli ett stallbyte. Han kommer att glömma mig på ingen tid alls.
 
Missförstå mig inte, jag tror att Olle har år kvar på banan, men kanske inte på det sättet längre. Det är det som vi måste se nu. Bara för att han har haft en senskada så innebär det inte att han är handikappad på någon sätt, man måste bara anpassa ridningen och klasserna och lägga en extra tanke bakom alla val man gör.
 
För mig blir det tuffare. Han är min allra första egna ponny och betyder så otroligt mycket för mig och hela min familj. Jag är fortfarande chockad över att vi ens har lagt ut honom.Nu är han till salu och det känns väldigt tufft. Jag har fått kommentarer idag om att jag inte verkar vara så ledsen över det här och att jag inte verkar bry mig så mycket. Så jag vill bara klargöra en sak. Bara för att jag inte går runt och gråter eller deppar så betyder det inte att jag inte är ledsen, man kan inte gräva ner sig. Vissa saker håller man helt enkelt inom sig.
 
Till er som har frågat om jag ska sluta med hästarna och vad jag ska göra sen. Jag kommer med största säkerhet att köpa en ny ponny då jag vill ta vara på ponnyåren. Storhäst kommer jag kunna rida hela livet sen.
 
Vi har uppdaterat hans annons lite och sänktt priset till 35 000, men det kan hända att vi sänker till 30. Den nya annonsen hittar ni HÄR!
 
Det här inlägget blev väldigt rörigt, men jag hoppas ändå att ni förstår vad jag menar och varför jag säljer. Tack för alla kommentarer på instagram och alla pm och allt. Det betyder sjukt mycket
 



Skoltrött

Herregud vad skoltrött jag är, har en massa skoljobb att ta tag i och det skulle vara helt underbart om jag kunde göra bort det mesta idag. Det blir att stanna kvar på biblioteket efter skolan då jag inte kan plugga hemma, de går bara inte.
 
Jag vet inte vad mamma skulle göra idag, det beror på om Göransson/Birger skulle vaccinera honom idag eller inte. Han går nog lugnt iallafall eftersom det är dressyrträning imorgon!
 



Effektiv förmiddag

Det har varit en riktigt effektiv förmiddag för min del då jag har ridit 3 hästar och nu är på väg till Umeå igen. Jag började att rida Inter och det gick väl sådär, han ville bara trava på höger sida av vägen och var nästan på väg ner i diket. Men sedan när jag red 2 intervaller i backen gick det helt ok.

Efter Inter var det Ts tur, han fick gå precis likadant som Inter och han skötte sig bara bra! Avslutade med att rida Coressa en snabb sväng runt den stora slingan och det gick också bra.

Som sagt är jag på väg till Umeå nu och Tristan följer även med hem. Men jag bloggar mer sen när jag kommer hem!




God natt!

Nu är jag verkligen helt slut, det var varit en lång dag med mycket i huvudet. Det jobbigaste var när jag skulle hämta Olle i hagen. Kan inte med ord beskriva hur sjukt otroligt jobbigt det var...
 
Vid 17.30 körde mamma mig till Megazone för kick off med stöcke. I mitt lag var vi jag, Emma, Maja P och Nora. Det tog en stund för oss att komma igång, men sen tycker jag att vi hade riktigt bra flyt. Kul var det iallafall!
 



Lång dag

Idag känns det som jag har gjort allt och ingenting i princip. Dagen har känts oändligt lång och det jag gjorde imorse känns det som jag gjorde igår haha.. Men iallafall så började jag med att rida Vickan imorse, jag red henne runt slingorna i mesta dels trav och hon skötte sig bara bra. Efter att jag hade ridit henne så hade jag lite tid över så då passade jag på att skritta ut en sväng barbacka på Tristan. Jag fokuserade mest på att han skulle bli ordentligt lösgjord i sidorna och han kändes helt ok. 
 
Senare under eftermiddagen for jag och Madde till bodens ridklubb med Linuz. Han fick gå lite dressyr idag och i början var han ganska spänd då det var ganska mycket rörelser runt omkring. Det blev ett ganska jobbigt pass för mig och lite hjärngymnastik för Linuz men han skötte sig bara bra. I slutet fick han även hoppa sina första språng under ryttare, han var lite trött och det blev lite vingligt framför men annars gick det helt okej!
 
Precis när vi kom tillbaka till stallet så kom Elin. Då passade jag på att rida T en sväng med henne eftersom jag inte vet när jag ska hit nästa gång. Vi red mest lugnt då underlaget inte var det bästa men det gick bra. 
 



Olle 14/4

Idag har inte varit någon rolig dag, vi påbörjade annonsen på Olle igår och gjorde klart den idag. Det var först när jag såg den ligga överst på hästnet som verkligheten slog mig. Men jag ska skriva ett längre inlägg sen när jag har fått smälta det här lite.
 
Iallafall så fick han gå ett ganska lätt pass idag. Lite trav och galopp, underlaget håller på att släppa i skogen så jag ville inte rida så  mycket på det. Han var iallafall pigg men inte för pigg. Lyssnade jättefint och jag är nöjd med honom som vanligt<3
 



Hjärtat

Det här är det jobbigaste jag har gjort på riktigt länge, min finaste älskade ponny♥
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=711311
 
 




Bloggappen fungerar!

Ja, nu fungerar äntligen appen igen så det kommer förhoppningsvis att bli bättre uppdatering idag!

Om en liten stund ska jag gå och ta in Vickan från hagen och rida henne en sväng. Efter det vet jag inte riktigt vad som händer, men både T och Linuz ska iallafall ridas. Vi ska troligtvis åka iväg någonstans med Linuz och rida dressyr så det kan bli spännande! :)




En riktigt bra rubrik

Min vanliga rubrikfantasi...
 
God morgon! Jag varkade 8.15 och kunde inte somna om, inte så likt mig. Idag ska jag fortsätta plugga matte, kanske till stallet och på kvällen är det kick off med stöcke på megazone. Det blir nog kul! :)
 
Nej nu ska jag gå och ta tag i mitt liv..
 



Dålig uppdatering

Idag har det varit jättedålig uppdatering här på bloggen. Jag har knappt hunnit sitta vid datorn + att bloggappen har strejkat sen i förrgår typ. Men det jag har lyckats åstadkomma idag är några tal i matteboken, en skrittur på ponnyn samt en liten photoshoot på honom. Ni ser en av bilderna nedan. På kvällen åt vi middag hos Fridas familj :)
 
Hörde jag att min ponny är ful? *.*
 



Blogg.se appen strejkar

Uppdateringen idag har verkligen varit kass men jag har inte haft någon tid över till att sitta vid datorn och blogg.se appen fungerar inte som vanligt. 

 Men iallafall så började dagen med att jag red Inter en lugn sväng. Han fick först gå 2 utav slingorna innan jag avslutade med att rida 2 intervaller i backen. Han var lite pigg idag men det var ingen fara, utan han skötte sig bara bra. Efter det var det Linuz tur att bli riden, han fick precis som Inter värma upp runt 2 utav slingorna innan han fick gå några intervaller i backen. Han skötte sig bättre än igår och han blev till och med svettig vilket inte är så jätteofta.
 
När Elin kom till stallet så gick vi till bodens ridklubb en snabb sväng och kollade på dressyrtävlingarna. När vi kom tillbaka till stallet igen så for vi ut och red en liten sväng med Coressa och Sorbas. Jag red Sorbas, även kallad Skalman och det gick väl helt okej. Han tjafsade lite i skritten men i traven var han fin!
 



God morgon!

Nu har jag just ätit frukost och ska sätta mig med matteboken en stund. Senare ska Olle skrittas och ikväll är vi bjudna på middag hos en familj. Så ser dagens planer alltså ut!
 
Vi har också tagit ett ganska jobbigt beslut som känns riktigt tungt, men mer om det senare.
 



Träningen

Nu är jag heelt död, orkar knappt släpa mig till duschen. Vill bara svimma typ...
 
Träningen gick iallafall bra, det var bana igen med många konstiga svängar så man kunde inte slappna av en sekund utan att missa ett hinder typ haha. När vi hoppade fram så ville jag ta halvhalter genom att höja handen vilket jag verkligen måste vänja mig av med. Då hoppar han jämfota och kan inte använda ryggen. Men när vi kom till banan hade jag skärpt mig.
 
Banan innehöll trekombination med bara räcken, v-svängar och trippel. Det var fortfarande ingen höjd på den, kanske 70-80 cm. Men vi tar det lugnt med höjden än så länge. Vi hade ett ganska bra flyt genom hela banan fram tills trippeln, då glömde jag vägen och bröt av till trav några steg. Efter det fick jag inte upp galoppen tillräckligt snabbt så vi hamnade i ett mellanläge, men Olle hoppade iallafall som den kämpe han är. När jag tog om den så fick vi ett bättre språng! Skitnöjd :)
 
Nu ska jag duscha och sen ladda upp filmen, mamma hade en dålig dag som filmare så allt kom inte med. Men bättre än inget!
 



Glöm inte frågestuden!

Klicka HÄR för att komma till den! :)



12 april

Sitter äntligen vid datorn nu, jag har inte suttit vid den sen i onsdags då jag inte har haft någon tid över. Där av dom lite halv kassa mobilinläggen men men, bättre än ingenting iallafall. 
 
Till dagen då, imorse efter att jag hade ridit Linuz åkte jag till stallet där Emma står och red ut med Sandra och Ebba. Vi red galopp intervaller idag och det gick väl helt okej, Emma ville gå lite med huvudet åt höger precis som när jag red henne förra veckan. Sen i början av en intervall blev hon lite tjurig och inte ville ta den galoppen jag ville men annars skötte hon väl sig ganska bra.

När jag kom tillbaka till wf igen så åt jag lunch en snabbis innan jag sen for ut och red T runt berget. Han var lite tjafsig i skritten men skötte sig bara bra i traven. Eftersom han har varit dålig i halsen fick han mest bara gå lugnt. Arundade dagen med att rida Coressa en liten sväng, hon fick gå runt slingorna och det gick helt okej. Hon var lite småseg då jag missade att ta ett spö och hon hade lite svårt för att fatta höger galopp men annars gick det bra!
 



Gammal film

Haha den här är typ lika rolig att kolla på varje gång. Mitt fula ljusblåa schabrak och ett mörkblått nosluff. Jag var 12 år och hade haft Olle i kanske en månad. Vi brakar verkligen igenom hela banan. Tur att det har hänt lite iallafall :´)
 



Slutat!

Skoldagen var riktigt skön då vi fick förbereda redovisningen halva förmiddagen, men jag och Alicia var ju redan klara så vi satt och gjorde annat hehe. Ni ser filmen nedan, det spelar ingen roll hur många gånger man ser den. Dom är lika roliga varje gång! Vi slutade iallafall vid 11 :)
 
Nu ska jag sätta mig och räkna matte för det behöver jag verkligen göra. Sen har jag träning från 6 till halv 8, och efter det så blir det film hos Hanna!
 



Fredag

God morgon, för en liten stund sen var jag ute och red Linuz en sväng. Det var väldigt mycket rörelser i stallet innan vi skulle åka ut så det blev lite för mycket i hans lilla hjärna då. Men när vi väl kom bort från gården skötte han sig bara bra. Jag red han runt slingorna och fokuserade ganska mycket på att han skulle lyssna på mig. Gjorde även avbrott och fattningar i galoppen och det gick bara bra!

Just nu sitter jag i fikarummet och väntar på att Sandra ska komma och då ska jag iväg och rida Emma!




Olle 11/4

Började skolan 9.30, jag och Alicia gjorde klart våran vattenuppgift som vi ska redovisa imorgon. Efter lunchen åkte vi till umevatoriet med klassen där dom pratade om rymden osv. Jag och Bellan gjorde bl. a världens fulaste rymdtraktor i nått dataprogram, men den dog så fort vi försökte köra någonstans med den...
 
Olle fick gå ungefär samma saker som igår, flyttade för skänkeln i traven och ställde honom i sidan. I galoppen gjorde jag stora tempoväxlingar, först korta ihop jättemycket, sträcka ut några steg och sen plocka ihop igen. Det ärjättebra träning verkligen, tyckte han var riktigt duktig! Men sen mötte vi två skotrar och när jag tog galopp efter det så var han inte lika rolig. Han bockade och ignorerade mig i största allmänhet. Jag har aldrig tyckt att det är svårt att sitta kvar, men jag gillar inte att han gör sådär. Tror att han har vårkänslor och ärlite öm i pälsen eftersom han fäller vinterpälsen. Han blev såhär förra året också. När jag travade av var han dock lika fin som vanligt :)
 
Efter passet linimenterade jag ryggen och masserade, det tyckte han var jätteskönt!
 



Videofy vs Youtube?

Jag har både videofy och youtube, innan använde jag bara youtube och nu har jag använt videofy ett tag. Men nu funderar jag på att gå tillbaka till youtube faktiskt. Men jag vet inte haha. Jag har ett nytt konto på youtube nu så det blir som en nystart :)
Eller så använder jag båda...
 
Oj vilket flummigt inlägg, men vad tycker ni?



På svensk mark

Är på svensk mark nu efter en halv dag i Finland. Det var några som frågade vad jag har gjort i Finland och det är helt enkelt så att vi har varit till veterinären där och kollat upp honom.

Så nu ska han skritta 1 vecka och sedan trava 1 och efter det är det bara att köra på som vanligt!




Jag och mitt liv...




På bussen

Sitter på bussen nu, ska på umevatoriet med klassen. Jag vet att uppdateringen är jättedålig just nu men jag har inte hunnit. Lovar att de blir bättre när jag har kommit hem!

Olle ska gå ett lite lättare pass i alla gångarter. Kolla att start och stopp funkar samt att han är mjuk i sidorna. Imorgon är det träning för Sussi igen och jag är sjukt taggad :)

Dagens lunch som jag inte åt en tugga av..




Mot Finland!

Sitter just nu i bilen på väg till Finland, jag vet inte riktigt hur det blir med uppdateringen idag då jag inte riktigt kommer att ha tid att blogga.

Men om vi inte kommer hem allt för sent ikväll så hörs vi då!




Pigg ponnyplutt!

Idag var skolan väldigt lugn, vi fick bara plugga självständigt och våra mentorer var knappt där. Fick en chock när jag fick veta att jag var tvungen att göra labb nationella som jag missade igår, men på någon otroligt skumt sätt verkar jag ha skillsat mig igenom det jättebra! Vi skulle mäta vad som höjde pulsen mest, statiskt eller dynamiskt (stavning?) muskelarbete och sen göra ett diagram osv. Den känslan alltså!
 
Olle fick gå ett pass i alla gångarter, han var lite pigg efter att ha gått lugnt i två dagar. Därför var han lite okoncentrerad i traven, så han fick galoppera i en lång låg form ett tag. När han blev för tung i handen så lyfte jag bara upp honom och tog tillbaka temopt lite. Efter det var han mycket lugnare! Jobbade skänkelvikningar flytta bakdelen i traven, han var bara duktig :)
 
Sen dog min telefon medan jag red, jag fattar verkligen inte. Jag hade typ 40% kvar när jag chattade med Linda på fb i bilen på väg till stallet, så hur kan den ha laddat ur sig så fort? Aja, antar att den blir som den umgås.. Fick vänta en stund på att komma hem, men jag lever!
 



På tåget

Sitter just nu på tåget på väg upp till boden igen haha. Imorgon ska vi åka till Finland med Tristan men mer om det senare. Iallafall så stannar jag uppe i boden över helgen och sen följer Tristan med ner till Umeå igen. Det blir bra då det har känts lite tråkigt/konstigt att inte göra någonting efter skolan. 
 
Nu när jag ändå har lite tid över får ni gärna önska något inlägg om det är något speciellt ni vill läsa om! :)
 



Glad

Dagen har rullat på bra och jag blev faktiskt lite extra glad över att jag slapp göra talet idag. Eftersom vi är 28-29 stycken i klassen så hinner inte alla på bara 1 lektion så det kommer hålla på i 4 lektioner eller liknande. Jag är i sista gruppen så alltså kommer jag inte göra talet för än nästa veckan. Det känns faktiskt otroligt bra då jag blev klar med det igår och i princip inte hunnit öva något på det. Det gjorde iallafall min dag! 
 
Ska iväg ikväll, men berättar mer om det senare!
 



In tha skola

Nu sitter jag i skolan och gör bort lite matte. Känner mig nästan frisk nu faktiskt, så det blir nog stallet ikväll. Åh, fick just veta att jag måste göra nationella iallafall, kill me.

Nu måste jag fortsätta, ha ett fortsatt bra liv då haha :)

Olle hälsar också!




God morgon!

God morgon, om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och cykla till skolan. Tidigare imorse var det jättetråkigt väder ute men nu har solet kommit fram, så tummen upp för det. Det är dock -10 grader men men.. 
 
Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag förutom skolan. Det blir väl förhoppningsvis en ganska lugn dag där, det enda speciella vi ska göra är väl egentligen det muntliga talet på np. Slutar iallafall vid 2 tiden någon gång!
 
Glöm inte att fråga något på våran frågestund HÄR! :)
 



Ett snabbt inlägg

Idag har jag bara legat i sängen heeela dagen och förökt bli frisk. Hatar att göra det för jag blir sjukt uttråkad. Jag klarar inte av att göra ingenting. Olle fick vila idag eftersom varken jag eller mamma kunde rida, men imorgon ska han få en tur hade jag tänkt.
 
Ska försöka åka till skolan imorgon, det ska nog gå om min feber inte stiger under natten. Men det tror jag inte :)
 



Tisdag

Nu är längsta dagen i skolan för veckan avklarad. Dagen har väl ändå varit helt okej förutom idrotten då Nolia tydligen var stängt så vi fick springa på en gammal löpbanan i garaget under skolan. Det var verkligen inte bra luft där nere men annars gick det väl helt ok. 
 
När jag kom hem från skolan satte jag mig nästan direkt och fortsatte med det muntliga talet inför np imorgon och jag har inte så jättemycket kvar vilket känns skönt. 
 
Fick även en liten rapport från Sandra idag då hon hade ridit Tristan, han hade skött sig bra så det var
bra! :)
 



Hemma idag

Det blir att vara hemma från skolan idag, usch vad jag hatar att vara sjuk. Finns det något tråkigare? Jag missar nationella, men dock tror jag inte att jag kommer behöva ta igen det faktiskt. Känns onekligen rätt skönt. Vill ändå skänka en tanke till alla i labbsalarna och hoppas ni inte dör haha..
 
Får se hur det blir med träningen ikväll, tror inte att jag kan gå på den heller. Vet inte hur vi gör med Olle än, jag eller mamma får  väl fara till stallet men jag orkar nog inte göra annat än skritta.
 
Grattis också till min lillebror som fyller 13 idag!
 



Tråkig dag

Dagen har varit otroligt tråkig, det har väl egentligen inte hänt någonting egentligen. Men skolan var väl ändå helt okej, maten var bra för en gång skull och vi slutade tidigt så det var skönt! När jag kom hem for jag faktiskt ut och sprang en sväng i brist på annat att göra. Min kondition är verkligen inte på topp men jag kom iallafall levande tillbaka ;)
 
Resten av kvällen har jag i princip bara suttit och försökt fixa mitt tal till nationella provet men det går väl inget vidare. Det är otroligt svårt att hitta fakta då det står allt och inget på google. Men men ska kämpa på med det ett tag till innan jag går och lägger mig!
 
Gammal bild från början av 2012!
 



Svar på kommentar igen

Anonym
vad gör du i boden? :)

Svar: Just nu är jag hemma i Umeå men jag var i Boden under påsklovet och hälsade på pappa då han bor där uppe! :)
 



God natt!

Trött_Tjej_1997 går och lägger sig 19:30 idag. Men jag är sjuk så jag har en anledning. Jag var inte alls trött imorse utan typ studsade ur sängen vid 7. Händer inte så ofta kan jag säga..
 
Dagen har inte vart speciellt ansträngande, vi har temavecka så det händer inte så mycket. Imorgon har jag dock labb delen i biologinationella om jag orkar ta mig till skolan alltså. Hoppas att jag inte missar träningen :(
 
Han är ju sötast♥



Pluggar moppe

Sitter och pluggar moppe nu men ska snart börja dra mig hemåt. Haha man kan väl säga att jag är lite ringrostig då jag fick 35 av 70 och man får max ha 7 fel. Jag tyckte att jag var jätteduktig, men tydligen inte...
 



Svar på kommentar

Anonym
Hoppsan. Ska du och Tristan tävla i Finland? :)

Svar: Haha, nej det ska vi inte :)
 



Olle v.15

Måndag- skritt

Tisdag- dressyrträning på hippo

Onsdag- skritt/lätt pass

Torsdag- vila

Fredag- hoppträning

Lördag- skritt

Söndag- vanligt ridpass

Ungefär såhär ser Olles vecka ut även om det säkert kommer bli lite ändringar. Imorgon har vi dressyrträning på hippo, det är samma träning som jag brukare rida i de första månaderna med Olle haha. Och på fredag är det hoppträning för Sussie. Emellan träningarna får han skritta mycket för att återhämta sig! :)




Skola idag

God morgon, nu är det slut på lovet och det känns väl lite sådär men det är bara att bita ihop. Fast det är ju inte allt för långt till sommarlovet. 
 
Iallafall så blir det en lugn start på veckan då vi bara går till kl ett. Ha ingen aning om vad jag ska göra när jag kommer hem då Tristan är kvar i Boden. Antagligen blir det väl att sätta igång med det nationella talet som vi har på onsdag, har inte kommit så långt så det är verkligen ett måste att göra.. 
 



Från idag

Lite blandade bilder från idag haha!




Dagens träning

Det gick inte alls bra på träningen idag, eller själva övningen gick väl bra men känslan fanns inte där. Det var väldigt mycket lydnadshoppning med fokus på att dom skulle gå av nära hindrena och hoppa på styrka. Olle tyckte att det var ganska jobbigt och ville gå av tidigt, antar att det är muskler som inte har kommit tillbaka.
 
Vi satte ihop en cavaletti-serie, ett sockerbitshinder, ett räcke och en oxer till en bana. Han blev lite ivrig och ville hoppa för mycket på fart. Jag fick ta tillbaka jättemycket och verkligen sitta ända fram till hindret. Fick två jättekonsatiga stopp på oxern. Har ingen aning om varför faktiskt. Det är första gången han stannar sen vi började sätta igång honom. Tror han blev lite tjurig..;)
 
Han var inte lika glad som han brukar vara, vi får se vad Sussi säger på fredag helt enkelt!
 



Hemma!

Nu har jag kommit hem, tågresan var ganska tråkig men den gick ändå ganska fort då jag fördrev tiden genom att spela spel haha.. Innan jag åkte så hann jag med att rida 3 hästar, Linuz, Inter och till sist Tristan. 
 
Jag började med att rida Linuz och han fick gå runt slingorna idag, han var lite lat i början men piggnade till så fort vi började trava. Det gick iallafall bra och han skötte sig bara fint. Efter det var det Inters tur, jag värmde upp honom runt 2 utav slingorna och sedan avslutade jag med att rida 1 intervall i backen. Han var pigg men han gick ändå bra att kontrollera! 
 
Avslutade med att rida Tristan, även han fick gå runt slingorna. Han var inte lika galen som igår men han var ändå dryg, han var väldigt spänd och lyssnade knappt på mig. Jag gjorde ganska många avbrott från trav till skritt medan vi travade och då lyssnade han faktiskt ganska bra, det var mest galoppen han var jobbig i! 
 



På tåget

Sitter på tåget på väg hem till Umeå nu, Tristan får stanna kvar 1 vecka till i Boden då vi ska åka till Finland med honom på torsdag. Annars händer det inte så mycket just nu, det är dock världens sämsta täckning så jag bloggar senare när jag kommer hem! 




Äckelsnö

Alltså helt ärligt trodde jag att någon drev med mig när jag kollade ut genom fönstret. Allvarligt talat. Orkar inte att snön alltid kommer tillbaka när det precis hade blivit bra väder. Jag ska flytta härifrån så fort jag kan säger jag bara.
 
Som ni kanske förstår så for vi inte upp till Skellefteå. Jag hade inte kunnat provköra moppen, knappt ens få ut den till transporten. Det får bli en annan moppe, eller så åker vi nästa helg. Time will tell..
 
Snart ska jag ut till Olle, det är träning på hippo idag! Hade egentligen velat vara med på Micke-träningen, men det hade nog varit för tufft för honom i nuläget. Tror att  den här  träningen blir jättebra :)
 
Haha mamma gör ett tappert försök att få fram bilen....



Tidig morgon

God morgon, idag är det sista dagen i Boden för den här gången. Åker hem till Umeå i eftermiddag och det ska ändå bli lite skönt att vila upp sig!

Innan jag åker ska iallafall Tristan och Inter ridas. Det kan även hända att jag far ut en sväng med Linuz också om jag har tid.




Lördag

Dagen började med att jag red Linuz, jag red han ganska tidigt då Sandra skulle hämta mig vid 10. Det gick iallafall bra och han skötte sig bara fint. Åkte och red ut Emma i skogen med Sandra efteråt och det gick väl ändå helt okej. Hon var lite seg i början men sen piggnade hon till!

När jag kom tillbaka så åkte jag ut med Tristan en sväng. Jag red han runt berget och han var väldigt jobbig i galoppen då han inte kunde galoppera normalt.. Efter det red jag T med Elin en sväng, vi red en lite längre tur i det fina vädret men bara lugnt. När vi kom tillbaka hade ett av stona fölat så en stor del av kvällen har spenderats där!




Orkar inte mig själv

Idag gick jag på stan med mina kompisar, hittade ett linne och en mascara. Men sen lyckades jag glömma linnet inne på hemmakväll, duktig som jag är. Får väl fara dit när jag får tid och se om någon har lämnat in det...
 
Ikväll blir det filmkväll hemma hos Hanna. Vet inte vad vi ska se med det låter bra! Kommer nog inte hem så sent då vi rullar mot Skellefteå vid 8 imorgon.
 



Härmar Linda

Agnescrone@instagram




Lindasoderholm @ instagram




Måste få bättre sovvanor..

Haha det här funkar inte längre. Jag ligger och vrider mig i sängen tills kanske 4 och sen vaknar jag och är helt sliten. I övermorgon är det skola också...
 
Idag ska mamma rida Olle, tror han får gå ett vanligt pass idag som inte är så ansträngande då det är träning imorgon. Vi skulle ha åkt och köpt en moppe idag, men det blir imorgon istället. Det blir riktigt stressigt då dom som har moppen bor utanför skellefteå, men om vi köper mat på max och äter i bilen så borde jag hinna till min träning :)
 
Nu måste jag göra mig iordning, ska möta upp några kompisar på stan vid 1!
 
Snart, snart, snart
 



Inget internet

Vi har för tillfället inget internet så jag vet inte riktigt hur uppdateringen blir på några dagar nu.

Men iallafall så har jag ridit 4 hästar idag, Inter, Tristan, Linuz och T. Jag började med att rida Inter och han fick springa runt 2 utav slingorna innan jag red 1 vända i backen. Efter det var det Tristans tur, han fick gå runt alla slingorna i alla gångarter. Han var helt vild men det gick väl ändå helt okej.

Efter lunch red jag Linuz, han fick gå runt berget idag och det gick bara bra. Avslutade med att rida T, han fick bara gå lite lugnt runt 2 utav slingorna och han kändes bra!




Löven-Pite

Kom hem från stan för kanske en timme sen, det blev att fara ner ändå för att köpa pressent till David som fyller år på tisdag. Men imorgon ska jag dit igen och möta upp några kompisar, men vilka vet jag inte än..
 
Ni sitter jag och ser på Löven-Pite (hockey) bredvid pappa som får nervsammanbrott med hjämna mellanrum. Det verkar som att det blir min fredadskväll, men jag klagar inte :)
 
Annars kan ni va social på kik- agnescrone och fråga på http://ask.fm/agnescrone!
 



Hur dom än försöker ta oss ner på jorden

Igår var jag duktig igen och for ut och sprang, insåg också att jag har bättre kondition än jag trodde från början. Kände mig riktigt duktig iallafall! :)
 
Idag vilar Olle så jag ska passa på att plugga. Hade tänkt fara ner på stan men det kändes riktigt jobbigt. Blir alltså att plocka fram matteboken en stund nu...
 
Taggad ponny
 



God morgon!

Jag har ganska nyligen varit ute och ridit med Inter en sväng och det gick bara bra.

Senare idag vet jag inte vad som händer men både Tristan och Linuz ska ridas iallafall. Någon gång under dagen kommer jag troligtvis rida ut med Elin också men vilken häst jag rider då vet jag inte! :)




På trav

Är på travet just nu och gör inget speciellt. Innan vi for hit så hann jag med att rida Emma och Linuz efter att jag hade ridit Tristan.

Emma red jag ut med Sandra och det gick väl helt okej. Hon var lite trött från igår tror jag då hon var lite seg men hon skötte sig bra iallafall. När jag kom tillbaka for jag ut med Linuz en sväng, jag red honom runt slingorna och det gick bara bra. Det blev ganska mycket galopp för hans del idag och han tyckte det var ganska kul även fast han blev lite trött!




Mobilbilder från idag

Kameran kom inte med iallafall, jag suger verkligen på att komma ihåg saker. Skulle behöva ha ut någon som kunde fota nya ridbilder också, någon som vill? :)
 
Olle fick skritta enn tur i skogen på kanske en timme. Kortade aldrig upp tyglarna utan lät honom bara gå på. Tror han tyckte att det var skönt!
 



Skrittskritt

Idag tänkte jag att Olle ska få skritta helt på långa tyglar. Så länge som möjligt, NU ska kameran med och jag ska inte glömma den haha. Så vänta er bilder ikväll :)
 
Annars blir det att läsa i äckliga engelskaboken som vekrligen är hur tråkig som helst. Vi ska ha läst ut den nästa vecka och jag har inte ens läst halva. Bra där...
 



Nyss ridit Tristan

Jag har precis varit ute och ridit Tristan en sväng. Det blir tidiga ridturer nu då det är några fler hästar att rida, haha.

Men iallafall så red jag honom runt berget och då han mest tagit det lugnt på slutet var han något pigg. I galoppen var han helt vild men han hade öronen framåt så jag lät honom bara rulla på som han ville ungefär. Annars gick det väl helt okej och han skötte sig iallafall i traven!




Lite kvällstips

Om ni inte har sett dom här än så måste ni verkligen göra det! Även om man inte gillar 1d så är dom riktigt riktigt roliga. Fast alla kanske inte fattar allt om man inte är insatt haha. Aja, bara se nu! Skrattar alltid lika mycket varje gång....
 
Ettan...
 
...och tvåan!
 
Sen måste jag bara dela med mig av en sjuktfin häst! http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=702197 ååååhhh....
 
Som ni säkert märker så är jag övertrött och kan börja babbla om vad som helst. God natt!



Onsdag

Imorse gick jag upp lite tidigare än vanligt då jag skulle rida Inter en sväng innan Sandra skulle komma och hämta mig. For alltså ut från stallet innan halv 8 då hon skulle komma vid 8, hann med nöd och näppe men det gick bra iallafall. Inter fick gå likadant som dom andra dagarna jag har ridit han, dvs att jag värmde upp runt två utav slingorna och avslutade med att rida en intervall i backen och det gick bara bra!
 
Åkte sen iväg och red ut Emma i skogen med Sandra, i början när vi red från stallet var hon lite småseg och jag fick verkligen rida för att hålla henne i galopp. Men när vi vände och red tillbaka blev hon mycket piggare, då var det bara att låta henne rulla på i galoppen.
 
När jag kom tillbaka till stallet red jag ut en liten sväng med Elin. Jag red då T och det gick bara bra, vi tog det bara lugnt då Elin red Coressa och hon har inte så jättebra kondis. 
 
T idag!
 



Ponnyplutt

Jag har bestämt mig för att skita i planeringen som jag skrev tidigare i veckan. Det blir ingen Micke-träning för oss då mamma och pappa ska bort, istället blir det träning på hippo för Stina på söndag tror jag. Men inget är bestämt än!
 
Iallafall så red jag Olle uppe i byn idag. Det gick ganska bra, han ville kasta sig iväg i galoppfattningarna så där blev det en liten diskussion haha. Jag gjorde flera fattningar och avbrott och efter att ha studsat på snedden ett tag så tror jag att han förstod. Sen måste jag också jobba med att inte falla fram i fattningarna, för det är ju som att säga "här spring nu".
 
Men annars försökte jag sitta upp i galoppen och inte hålla i honom så hårt. Det gick jättebra då jag verkligen fick honom att komma på rumpan och sätta bakbenen under sig. Flyttade lite skänkelvikningar och var noga med att han inte drog åt något håll, nöjd med honom :)
 
Haha alltid när jag kollar på bilderna från den här dagen så stör jag mig på attjag inte tog bort spånet i hans lugg..
 



Dags att rida!




Solen skiner

Solen skiner för 5te dagen i rad och jag har redan hunnit med att rida två hästar. Har ridit både Inter och Emma men jag skriver mer om det senare då det är jobbigare att blogga från mobilen!

Men iallafall så ska jag rida ut med Elin när hon kommer då det inte blev av igår och om jag hinner rider jag nog Linuz en sväng också :)






Vad vill ni ha mer av?

Just nu känns bloggen rätt tråkig, jag har världens bloggtorka och vet verkligen inte vad jag ska blogga om. Vad vill ni ha mer av? Det kan t.ex vara bilder eller vad som helst!
 
Kommentera nu!! :)
 



2 april

Imorse innan vi åkte in till ridhuset for jag ut och red Tristan en sväng i skogen. Jag har bara skrittat med honom dom senaste dagarna men idag fick han trava och galoppera lite grann vilket han uppskattade. Jag provade ett nytt bett idag, det var en western stång och det fungerade väl sådär. Han tog inte riktigt stöd på det men han lyssnade iallafall. 
 
Innan lunch åkte jag och Sandra in till ridhuset med Emma och Foffen. Jag började att rida Foffen och det gick väl ändå ganska bra med tanke på att jag endast har ridit han några korta stunder förra gången jag var här. I slutet red jag Emma en liten stund och hon var riktigt pigg då det var ganska många hästar i ridhuset men det gick vä het ok ändå.
 
Efter att vi hade varit i ridhuset så red vi ut i skogen en sväng, jag red då T och det gick bra. Vi red bara lite lugnt runt slingorna bara i skritt och trav då båda är travhästar. Efter det var det Linuz tur att ridas, honom red jag runt slingorna i alla gångarter och det gick bra det ockå. 
 



Olle 2/4

Idag travjobbade jag Olle i skogen, det gick sådär. I början var han jättefin, jag flyttade för skänkkeln och gjorde tempoväxlingar. Men efter ett tag började det blåsa och då blev han okoncentrerad. Det gäller att inte dra i honom även om han blir stark. Har man bara mjuka händer så brukar han lugna ner sig. Mot slutet var han mycket lugnare och riktigt fin!
 
Världens bästa åsna
 



Angående mitt moppekort...

Haha jag kan vara den lataste människan på jorden. Skoja inte. Jag, Ebba och Alicia gick moppekursen i typ september (??) typ. Då tänkte jag att jag skulle börja plugga direkt så att jag kan köra direkt snön försvinner.
 
Har jag börjat plugga nu ett halvår senare? Nejdå. 
 
Nu har körskolan bytt våra inloggningar så nu kommer vi inte in. Alltså på fullaste allvar. Vi hade tänkt att vi skulle ta tag i det här på lovet. Får väl ringa dit..
 
 



Dagens planer

God morgon, just nu sitter jag i fikarummet och tar det lite lugnt bara. Vid halv 10 tiden kommer Sandra och då ska vi åka till ridhuset med Emma och den andra hästen som jag inte riktigt vet vad den kallas.

Efter att vi har varit i ridhuset ska jag tillbaka till stallet och ev rida Linuz samt kanske rida ut med Elin också.




Olle 1/4

Idag konditionstränade jag Olle uppe i byn, tog tre vändor på den vanliga raksträckan. Han ville alltid öka tempot och när han inte fick det så bockade han haha. Ibland blir jag skitsur när han gör så, men idag satt jag bara och skrattade åt honom. Han lyssnar när jag tar tillbaka honom och går på tygeln, men slappnade jag av i en sekund så var tempot för högt igen..
 
Jag försökte att hålla ner tempot lite, men det gick inte så bra. Aja nu fick han springa av sig lite, och han var faktiskt svettig när jag red tillbaka så det måste ha funkat också!
 
Ignorera mitt stökiga skåp i bakgrunden..
 



Annandag påsk

Idag har jag hunnit med att rida 4 stycken hästar. Jag började med att rida Inter runt två av slingorna lite lugnt innan jag avslutade med att rida 1 intervall i backen. Han kändes iallafall bra och var pigg men han lyssnade bra. Efter det så red jag Linuz en lugn sväng runt berget, han skötte sig bra förutom att han testade mig lite från stallet. 
 
Efter lunch red jag Coressa med en annan tjej. Hon skötte sig bara bra och gick i form nästan hela tiden. Mot slutet blev hon lite trött men det var förståeligt då hon inte har så jättebra kondition. När vi kom in var det bara att skynda sig fixa iordning Coressa eftersom jag skulle iväg och rida Emma. Henne red jag i skogen tillsammans med Sandra och det gick bra. 
 
Tristan fick vila idag, han var inne från hagen när jag kom tillbaka till stallet så jag borstade han bara! 
 



Min och Olles tid tillsammans del 9

Vi red våran första vanliga hioppträning för Sussi i mars, det var bana på schemat. Den innehåll två kombinationer, trippel, relaterade linjer och svängar. Jag red jättedåligt men Olle skötte sig riktigt bra! Ni ser ju på filmen!
  
 
Det allra senaste vi gjorde var att starta våran första dressyrtävling tillsammans som gick riktigt dåligt. Vill bara glömma den haha. Olle var spänd och springig, jag tappade sitsen och slarvade med vägarna. Så mycket sämre kunde det inte ha gått. Fick 55% någonting.
 
 
Nu skulle jag säga att vi snart är helt igång igen. Minst ett år skulle det ta sa dom, och det har det gjort också. Senskador är enligt mig den drygaste skadan man kan få, eftersom den tar lång tid att läka och sen är det lätt att den kommer tillbaka om man inte är försiktig. Den 11 juni fick Olle diagnosen, men jag tycker att tiden har gått jättefort. Det var typ nyss jag gick med honom i ett grimskaft.
 
Men en sak har jag lärt mig, och det är att uppskatta att ha en frisk häst. För en dag kanske man står där och inte kommer kunna rida som vanligt på 1 år. Nu lägger vi upp Olles ridpass jättenoga, låter honom återhämta sig mellan träningar och tävlingar, och kollar igenom honom varje dag.
 
Nu får vi se vad som händer, vi tar en dag i taget och ser alltid till Olles bästa. Ingen annan häst kommer någonsin att ta hans plats, han är min nummer 1 och det kommer han alltid att vara. Finaste Made piebald
 
Loved you once, love you still
Always have, always will
 



Olle v.13

Måndag- Galopp 
 
Tisdag- Travjobb med skänkelvikningar
 
Onsdag- Skritt
 
Torsdag- Övergångar
 
Fredag- Jogga i lång låg form
 
Lördag- Micke-träning
 
Söndag- Skritt
 
Så här kommer Olles vecka se ut på ett ungefär, vi hade inte tänkt vara med på Micke-träningen först. Men stöcke hörde av sig och sa att det fanns en plats med på dag 1, så varför inte? Ska bli jättekul iallafall för jag har aldrig tränat för honom innan!
 
Idag blir det att galoppera vid endurobanan, kanske tar tre vändor och bara låter honom rulla på
 
Lycka till också Stöckes elitlag nere i Sundsvall!
 
Olle och hans förrförra ägare 2008
 



1 april

God morgon på er, just nu sitter jag i fikarummet och tar det lite lugnt. Jag var nyss ute och red Inter och det gick bra.

Har inga speciella planer idag men innan lunch ska iallafall Linuz ridas och i eftermiddag ska jag åka iväg och rida Emma med Sandra. Kan hända att jag rider någon mer häst idag också men det återstår att se!




Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin