Tisdag

Nu har jag äntligen kommit hem från stallet och landat i soffan. Är helt slut av allt flyttande, haha. Innan vi satte igång med att mocka ut boxen och flytta alla saker till den nya skrubben red jag Peppe en stund på ridbanan. Egentligen hade jag tänkt att rida i ridhuset men det har varit så himla fint väder idag så det kändes ganska tråkigt att rida inomhus. Det är även nyttigt för Peppe att ridas ute och jag tycker faktiskt att det börjar gå bättre och bättre. 
 
Det blev dock ett ganska kort ridpass idag på grund av värmen. Trots att jag bara red cirka 20 minuter blev han väldigt svettig. Men antagligen är det för att han inte satt sommarpäls än samt att hästarna har väl inte riktigt vant sig vid värmen än. Det blev iallafall ett ganska normalt pass i alla gångarter och han var faktiskt ganska fin idag. Nästan lite seg i början men det var inte så konstigt med tanke på hur varmt det var. I galoppen var han från början lite stark men så fort jag kom åt honom ordentligt med benen blev det lite bättre och han blev inte lika springig. Är nöjd över honom idag iallafall och det känns lite som att det börjar gå åt rätt håll! 
 
Imorgon är det hoppträning som gäller, det blir en bra uppladdning inför Övik på lördag! 
 
 



Peppe v.22

Måndag: Skrittmaskin 1 timme 
 
Tisdag: Trimmas i ridhuset i alla gångarter
 
Onsdag: Hoppträning 
 
Torsdag: Joggas lite lätt antingen ute eller i ridhuset
 
Fredag: Trimmas ute 
 
Lördag: Tävling i Övik, hoppar 1 meter och 1.10. 
 
Söndag: Skrittmaskin
 
Så här kommer veckan ungefär att se ut för Peppes del. Idag byter vi som sagt box så det kommer vara ganska fullt upp med att tömma boxen, mocka hagen och flytta alla saker i eftermiddag. Peppe måste dock ridas ändå, det är hoppträningar på utebanan idag så det blir att trimma i ridhuset istället. Det blir bara ett vanligt pass i alla gångerter idag! 
 
 



Dom senaste dagarna

I lördags hoppade jag Peppe på utebanan. Jag red på ett bett som jag hoppade och tävlade på förut men som jag inte har använt på ett ganska bra tag. Han var ganska fin när jag red på det i fredags i ridhuset, visserligen så red jag med graman då men han bet inte fast i bettet eller var särskilt stark. Men nu när jag red ute blev han så galet stark och bet dessutom fast i bettet, det tog ungefär en hel långsida att sakta av från galopp efter hinderna. Han var allmänt ofukuserad på mig under hela passet och lyssnade som sagt väldigt dåligt. Det resulterade i att Peppe tog saken i egna händer vid hinderna och hoppade av lite som han kände för. Han fick iallafall hoppa av sig lite grann, nya tag och annat bett på hoppträningen på onsdag helt enkelt! 
 
Igår blev det också ett pass på utebanan, men till skillnad från dagen innan åkte gramanen på. Han blev mycket mer fokuserad och var faktiskt ganska fin. I traven lyssnade han bra och var ganska avspänd, jobbade mycket på volter och serpentinbågar samt gjorde tempoväxlingar och avbrott så han skulle hålla fokus samt bli lite lösgjord. I galoppen däremot var han väldigt stark men han gick helt okej ändå. Det är så himla skönt att han börjar bli bättre att rida ute nu igen! 
 
Idag fick han gå i skritten i cirka 1 timme. Vi byter nämligen box imorgon och flyttar in i medlemsstallet så jag började förbereda lite inför det idag och hann därför inte med att rida honom. Har dock så himla mycket saker så att jag knappt visste i vilken ände jag skulle börja. Men det mesta är under någorlunda kontroll tror jag iallafall. Det har varit helt okej att stå i tävlingsstallet men trots det ska det bli ganska skönt att flytta in i medlemsstallet, dock så fick vi en hage ganska långt bort vilket var lite mindre roligt då Peppe kan vara lite jobbig att leda. Men förhoppningsvis ska det väl gå bra ändå. 
 
 



Brännbollsyran 2016 & tävling

Den här helgen var det brännbollsyran, som förmodligen ingen missat hoppas jag. Dumma som vi var så var vi där alla tre dagar (torsdag, fredag, lördag), och jag kan handen på hjärtat säga att jag aldrig har varit så död som jag var i skolan i fredags. Ett praktiskt prov i mental träning och ett juridikprov senare fick jag iallafall fara hem, det första jag och Lukas gjorde var att somna och sova 2 timmar innan det var dags för riktiga yran (torsdagen var warm up). Helt ärligt är jag besviken på yran i år. Planeringen allt från i insläppet under fredagen till hur de planerat ytorna var sämst. Det var trångt och lerigt (som vanligt), förra året var ytorna mer öppna så det gick att röra sig. Det var omöjligt att hitta varandra på området för både internet och täckningen gav ju upp på en gång eftersom det var typ 15 000 pers på ett så litet område. Man träffade heller aldrig på varandra för man såg knappt nått för alla människor. Detta gjorde att jag och Lukas drog tidigare alla dagar, istället köpte vi med oss donken och satt i min säng och käkade. Det var helt ärligt det bästa med hela helgen. Dock tog jag det rätt lugnt då jag hade tävling på söndagen och helst inte ville vara ett lik då. Trots lite väl lite sömn gick det väldigt bra, Kryckan har hoppat fantastiskt bra trots att det i princip aldrig går bra på SURF.
 
LC, 0+0 fel, vinst
Jag valde att fara upp i skogen och rida fram, dels för att det var skugga där men också för att det blir en lugnare miljö. Sparade språng på framhoppningen, tog ett språng på räcket och ett på oxern på fullhöjd sen gick jag in på banan. Tycker han sprang lite väl mycket, men det gör han alltid i låga klasser. Grundomgången flöt på bra och sen gick det otroligt fort i omhoppningen, då menar jag tempot. Han var snabbare än b-ponnyn som vann hahah. Jaja, han tycker det är roligt och tiden räckte till en vinst. 
 
LB, 0+0 fel, 2a
Här var allt mycket bättre, för första gången på länge kunde jag rida fram honom på ett bra sätt utan att det är alltför mycket kaos. Klassen innan och den brutala värmen hade tagit ut sin rätt. Han var jättefin och lugn på framhoppningen, inte riktigt lika lugn på banan men nästan ändå. Dock inledde han med att halvt kasta sig pga flaggern vid 1an, då blev jag riktigt arg och lyckades styra tillbaka honom framför hindret iallafall. Resten av banan var han lugn å fin, kanske lite springig stundvis. Jättefina språng och man behövde inte kriga för sitt liv för att lyckas bromsa. Valde att ta det ganska lugnt i omhoppningen så tog ut vägarna, kände att han var trött och ville hellre vara felfri än riskera att få nått onödigt nedslag. Tiden räckte ändå till en andraplats, vilket han helt klart förtjänade.
 
Är jättenöjd med honom för han har hoppat riktigt fint, snabb i fötterna och samarbetsvillig. Äntligen är han igång ordentligt efter operationen i höstas och han är precis som han var innan överbenen plötsligt började växa. Kaxig, vild, positiv, stark och spänstig. Nästa tävling blir i Vindeln om 2 veckor och då går han samma klasser som idag! Filmer kommer kanske lite senare, nu har jag en del skolgrejer som måste göras klart!
 
Två bilder som Sussi fotat:
 
 



Bra ridpass idag!

Idag trimmade jag Peppe en stund i ridhuset och han var faktiskt riktigt fin idag. I början var han lite seg som han har varit i ridhuset nu på slutet men efter lite tempoväxlingar blev han mer med i matchen eller vad man ska säga. Jag var själv i ridhuset nästan hela passet så jag jobbade ganska mycket på serpentinbågar och volter, gjorde även en hel del avbrott och halter så han att skulle vara fokuserad och lyssna. I galoppen jobbade jag mest med tempoväxlingar och galoppfattningar på långsidorna och volter på kortsidorna. I slutet red jag serpentinbågar i galopp och gjorde galoppombyten på medellinjen i varje serpentin. Han var faktiskt riktigt duktig! 
 
Imorgon är tanken att vi ska hoppa några språng ute. Får se om han är lika pigg som han var på träningen i onsdags eller om han håller sig lite mer på mattan. 
 
 
 



Hoppträning

Idag har vi hopptränat ute i regnet och det gick helt okej. Det var mycket fokus på markarbete och det är precis vad Peppe behöver. I början när jag red fram honom var han allt annat än lugnt och kunde knappt trava utan höll bara på att larva sig. Fick alltså börja galoppera nästan direkt då det knappt gick att trava, inte för att han mycket lugnare i galoppen men det gick iallafall att rida honom bättre även om han studsade ganska mycket..
 
I själva övningarna red vi över travbommar, galoppbommar, studs och linje med kryss-oxer-kryss. Allt stod på kortsidan efter medellinjen och i slutet red vi bana med serpentinågar. Han var otroligt pigg i början av träningen och kunde knappt trava över bommarna utan att galoppera eller hoppa över dom. Dessutom reagerade han så fort någon annan häst var i bommarna, haha. Men mot slutet blev han iallafall lite lugnare och sista rundan hoppade han fint.
 
Hur som helst är jag ändå ganska nöjd över Peppe idag trots att han var halvt galen, mot slutet var han ändå ganska fin och träningen var riktigt nyttig för honom! 
 




Tisdag

I veckan jobbar jag förmiddag och måste alltså kliva upp vid 5-tiden på morgonen, så om inläggen den här veckan blir helt osammanhängande vet ni varför. Är helt slut i både kroppen och i huvudet så jag vet knappt ens vad jag ska skriva för något, haha. Det här är allafall sista veckan på några månader som jag behöver kliva upp kl 5. Nästa vecka ändras nämligen arbetstiderna och vi kommer börja 7 istället för 5.48, det ska bli riktigt skönt och jag tror faktiskt att den där timmen kommer göra ganska stor skillnad. 
 
Igår fick Peppe gå i skritten i ca 40 minuter och medan han gick där passade jag på att mocka hans hage samt fixa iordning sakerna efter tävlingen. Idag joggade jag honom ca 30 minuter i ridhuset och det gick bra. Han var lite seg och tråkig i början men efter ett tag blev han lite piggare och lyssnade bättre. Det går lite framåt ändå tycker jag! Imorgon är det hoppträning som står på schemat och förhoppningsvis håller han sig någorlunda på mattan efter att ha tävlat både lördag och söndag.
 
 



Bilder från hippo

Foto: Jenny Nyström Welam
 



Tävling hippo dag 2

Idag hoppade vi också en 1 meters-klass för att hitta känslan och rytmen igen eller vad man ska säga. Men just nu känns det bättre att hoppa lite lägre och att det ska kännas lätt, så vi stannar på dom lägre höjderna ett tag och tränar vidare. Peppe var faktiskt mycket bättre idag, han var inte alls lika spänd på framridningen så jag kunde rida fram honom lite mer ordentligt och han lyssnade även lite bättre än igår. 
 
Även fast han nästan kändes lite seg när jag red fram honom blev han en helt annan häst när han kom in på framhoppningen, då blev han genast mycket piggare. Till skillnad från igår gick framhoppningen mycket bättre idag och han kom bra alla språng. Dock så bråkade han lite vid utgången den lilla ligisten. 
 
Inne på banan hoppade han jättefint på hinder ett och två, men sedan stannade han på trean helt utan anledning egentligen. Men det var väldigt många som stannade på just det hindret, han är egentligen inte tittig så vet inte riktigt vad som flög i honom. Det var även en lite svårare sväng till det hindret och Peppe snubblade till lite i svängen så det kan kanske vara en anledning, eller så var han bara fjantig. Efter stoppet tappade vi rytmen lite så själva rundan var inte superbra. Men han kändes bättre än igår och jag är ändå nöjd! 
 
Nästa tävling blir i Övik om 2 veckor, då hoppar vi 1 meter och 1.10! 
 
 



Tävling hippo dag 1

Idag har vi hoppat 1 meter. Valde att hoppa lite lägre då vi dels inte hoppat så mycket ute i år och dels för att han var så dum på förra tävlingen. Men idag skötte han sig iallafall bra inne på banan. Dock kunde jag inte rida fram lika mycket som jag ville då det var så många hästar på framridningen och det tyckte han inte om. Det känns inte heller som så många tar hänsyn till hästar med röd rosett i svansen längre, antagligen för att var och varannan häst har det. Peppe skulle dock behöva rosett både fram och bak (haha) då han är lite mötesrädd och inte tycker om att bli trängd. 
 
Resultatet idag blev 4 fel i grunden. Peppe glömde lyfta på tassarna på första hinder så han rev både fram och bakbommen. Antagligen fokuserade han så mycket på allt runt omkring så att han helt enkelt glömde att hoppa ordentligt. För det är inte ofta Peppe river. Men annars gick resten av banan helt okej även fast han var otroligt stark och sprang på ganska mycket. Men jag är ändå nöjd, det var hur som helst första utetävlingen för året! 
 
 



Biscuit Gold

This is 10% luck
20% skill
15% concentrated power of will
5% percent pleasure
50% pain
And a 100% reason to remember the name
 



Torsdag

Kom nyss hem från stallet och nu har jag landat i soffan, det är dock tveksamt att jag tar mig upp härifrån för jag blev så himla trött. Måste dock gå och byta om från stallkläderna och duscha, men det kändes jobbigt haha. Hur som helst trimmade jag Peppe i ridhuset idag. Egentligen hade jag tänkt hoppa några språng men det är hinderförbud i ridhuset på torsdagar och alla träningshinder på utebanan var bortplockade då banan inför tävlingarna i helgen skulle byggas ikväll. 
 
I början av passet var Peppe otroligt seg och tråkig, han känns så himla omotiverad i början när man rider i ridhuset. Men efter att jag hade ridit en stund gick han bättre. Jobbade honom mest i galoppen idag och fokuserade på förvänd galopp och sen innan jag gav mig jobbade jag även lite med galoppombyten. I slutet var han iallafall riktigt duktig och jag kunde till och med trava av honom. Oftast blir han väldigt spänd när man ska trava av och slappnar inte av ett dugg. Men idag var han faktiskt avslappnad! Även om han var ganska fin idag är det lång väg tillbaka innan vi är där vi var i vintras. Men det är bara fortsätta jobba på helt enkelt! 
 
 



Tävling i Vännäs och UF-SM i Stockholm

Jag håller stadig statistik på ett inlägg i månaden typ ser jag, men tiden räcker inte till. Sen jag bloggade senast har Kryckan hunnit göra sin första (riktiga) tävlingsstart sedan griffelbensfrakturerna, han var ett monster på framhoppningen så tog typ 3 språng sen gick jag in på banan. Det var bara en LC så det behövs inte så många språng. På banan var han iallafall dubbelnolla och snabb så det slutade med en andraplats. Är väl nöjd med honom när han väl var inne på banan. Men han har aldrig någonsin varit så stökig och hype som på framridningen + framhoppningen, han stod och studsade när vi gjorde i ordning honom och han hickade av adrenalin. Min fina häst hade saknar tävlingarna och det märktes verkligen.
 
Hittade bilden på stöckes facebookgrupp.
 
 
Sen har ju mitt fantastiska UF-företag genomfört SM i Stockholm. I söndags fixade jag och Alicia de sista förberedelserna genom att fara och köpa tejp, häftpistol och andra småsaker. Sen färgade vi fler larm att ha med ner. Sen gick flyget 6.35 (........) på måndag morgon och vi var framme ca en timme senare. Då åkte vi till hotellet och lämnade våra saker sen var det 5 minuter att gå till Stockholmsmässan när SM ägde rum. Sen väntade monterbygge till 14, sen var det dags för invigning. Det var som värsta fotbollsmatchen när alla regioner hoppade, skrek, hade banderoller och stämningen var på topp! Självklart var vi inte sämre. Efter invigningen var mässan öppen ett par timmar, och satan i gatan vad vi sålde. Jättekul var det och Alicia levererade en jättebra pitch i Årets Säljare och blev en av 6 finalister! Mässan stängde 21 och efter det var vi helt slut då vi hållit igång sedan 4.30 på morgonen, så efter att ha suttit och chillpratat med de andra västerbottens företagen på hotellet i någon timme så gick vi och la oss.
 
Tisdagen är helt seriöst den mest ansträngande dagen i mitt liv. Mässan öppnade 9 på morgonen och stängde 15. Fötterna, benhinnorna och hjärnan grinade mot slutet men trots fysiska svårigheter så lyckades vi sälja en del även om det inte var vår målgrupp på samma sätt som dagen innan. När mässan var slut packade vi ihop montern och lämnade sakerna i lastbilen som alla västerbottens företag fraktade ner sakerna i. Det gick fort och vi skyndade oss tillbaka till hotellet där vi dog. Fötterna gjorde så ont att det knappt gick att duscha, men trots det tog vi oss iväg på galamiddagen. Skrattade halvt ihjäl mig åt Alicia som hade tagit klackar hahahah. Maten var sådär men stämningen var på topp även där. Och de andra företagen...... UF-företag som omsätter över en halv miljon, drivna människor med jättebra idéer och som precis som oss, älskar företagslivet. Bättre atmosfär kan det inte bli. Alicia vann dock inte Årets Säljare, men vi är bara stolta över hur långt vi faktiskt tog oss. Att få vara en del av Västerbottens fantastiska SM-trupp tillsammans med dessa fantastiska människor har varit ett minne för livet.
 
Eftersom galan inte tog slut förrän 23, så kunde vi inte fara hem förrän på onsdagen på kvällen. Så vi passade på att ta en heldag i Stockholm, på Mall of scandinavia. Det var jättekul men ville egentligen bara hem. Det jobbigaste var utan tvekan att vara ifrån Lukas. Trots att vi bor 5 mil ifrån varandra så spenderar vi ändå den största delen av tiden tillsammans. Tre dagar (haha) är den längsta tiden vi har vart ifrån varandra (sen vi blev tillsammans). Men nu är vi återförenade och läget kan återgå till det normala.
 
 
Idag är planerna att ta tag i skolarbete som behöver göras. Skulle egentligen ha följt med Lukas hem, men Kryckan måste ridas nu efter att jag varit borta i tre dagar. Tror han ska få galoppera på hoppbanan eller nått för känner jag min kära pålle rätt så behövs det. Min dressyrtränare red honom i tisdags så riden är han ju ändå. På lördag ska han gå en Pay & Jump på 1m. Är inte säker på om jag ska byta till 90 cm eller inte bara för att jag fortfarande tycker att han springer för mycket. Men vi får se, han brukar ju bli bättre ju högre hindrena blir så det kanske är lika bra.
 
Världens absolut finaste människa.
 
 



Onsdag

Idag joggade jag Peppe en stund i ridhuset, han är riden rätt mycket nu den senaste veckan så det passade ganska bra med ett lugnt pass för honom idag. Jag orkade dock inte ta på mig några sporrar idag så i början var han otroligt seg, men det blev bättre ju längre jag red och i slutet var han nästan lite för spänd och pigg, haha. Men han skötte sig iallafall bra och kändes ganska fin förutom att han är lite hård i munnen på ena sidan. Det är nog dags att kolla tänderna på honom! 
 
Hann bara åka hem och äta innan jag och mamma åkte tillbaka till hippo för att sopa ur och spåna boxar inför tävlingen i helgen. Det var inte så många boxar att fixa så det gick ganska snabbt så det var skönt. Vi som står i tävlingsstallet slipper även flytta ut som vi behövde göra förra gången det var tävling - ännu skönare!
 
 



Hoppat ute idag!

Idag har vi hoppat ute för första gången iår, eftersom han gick att rida så bra igår kände jag att vi lika gärna kunde prova på att hoppa ute idag. Vi ska ju ändå tävla ute i helgen. Det gick väl iallafall helt okej men han var lite mer spänd och studsig än igår, vet inte om det var för att det blåste lite mer idag som han blev lite mer spänd men förutom att han gick mer uppåt än framåt i både traven och galoppen så skötte han sig bra. 
 
Hoppade bara några låga hinder idag då jag dels red på ett gag, vilket Peppe absolut inte tyckte om att hoppa med. Det blev nästan lite starkt då jag knappt kunde ta i munnen på honom utan att han körde upp huvudet. Eftersom jag varken kunde ta halvhalt eller knappt hålla stöd i tyglarna blev det lite svårt att rida mot hinderna. Det kändes nästan lite som att rida en halvgalen ponny som man mest studsade upp och ner på när man råkade ta lite i tyglarna på honom haha. Men förutom några dåliga språng gick det ganska bra. Han fick hoppa av sig lite iallafall! 
 
Imorgon ska jag bara jogga honom lite lätt i ridhuset och på torsdag ska jag nog hoppa några språng med han om det står kvar några hinder på ridbanan. Annars blir det bara ett vanligt pass! 
 
 



Måndag

Idag på eftermiddagen blev det fint väder till skillnad från imorse då det var mulet och det blåste inte överdrivet mycket, så jag passade på att rida Peppe ute. Eftersom vi ska tävla till helgen red jag på stora ridbanan, lika bra att han får vänja sig lite och det stod dessutom hinder på ridbanan så den blev inte lika öppen. Han var faktiskt inte lika spänd idag som han har varit tidigare gånger jag provat rida honom ute iår. Jag kunde jobba honom i skritt, trav och galopp men efter att jag hade galopperat och skulle trava och skritta av blev han väldigt spänd. Det är som att det snurrar om i huvudet på honom när man har galopperat för efter det kan han knappt skritta eller trava normalt. Det är även mest då som han får sina utbrott eller vad man nu ska kalla det för något.
 
Men hur som helst är jag ändå ganska nöjd över honom idag. Han var snäll och skötte sig och det är det viktigaste just nu. Hoppas verkligen att han börjar bli snällare att rida ute nu, det är ju inte så kul för honom att rida i ridhuset näst intill varje dag. Hoppas han börjar inser det, haha.
 
 



15:e maj

Känner att jag börjar komma igång lite med bloggandet nu igen efter att ha bloggat dåligt ganska länge, men vi får väl se hur länge det håller i sig. Ska försöka börja blogga som förut igen för det är ju faktiskt ganska roligt att gå tillbaka och läsa. 
 
Hur som helst red jag Peppe i ridhuset idag. Det blev så att jag red hela passet i ridhuset och inget ute som jag hade funderat lite på innan. Förutom att han var så otroligt seg och knappt gick framåt i skritten var han snäll. I ena varvet gick han också väldigt bra i både traven och galoppen men i andra varvet var han inte riktigt lika fin. Han vile gärna gå utåtställd och i galoppen kändes det nästan som att han sköt över mig mer på ena sidan av sadeln, det kändes alltså som att jag inte satt mitt på honom. Men tycker inte att passet gick dåligt egentligen för han var ändå hyfsat fin och faktiskt ovanligt fin i munnen! 
 
 



Söndag

Igår longerade vi Peppe en stund på en av uteridbanorna. Han har tidigare varit ganska dum att longera men det börjar faktiskt bli lite bättre, dock går han inte att longera inspänd än men det kommer förhoppningsvis. Han blev iallafall longerad ca 20 minuter och förutom att han sprang lite väl mycket i början skötte han sig bra. Men eftersom han inte är inspänd sänker han inte huvudet och jobbar med ryggen. 
 
Idag är planen att jag ska rida honom, har dock ett tygelskav på ena handen efter jag red utan vantar för ett par dagar sedan och det har inte läkt ännu. Får väl hålla tyglarna på annat sätt i värsta fall, haha. Har inte riktigt bestämt mig ifall jag ska rida ute eller inne idag, han skulle behöva ridas ute men problemet är att han blir så himla spänd. Kanske börjar att rida inne och sedan avslutar med att rida ute, men vi får se hur det blir helt enkelt. 
 
Inte alla som har en cirkushäst, haha..
 
 



Fredag

Nu ska jag alldeles strax åka till stallet, tänkte bara ta och blogga lite först då jag inte gjort det allt för mycket den senaste tiden. Förutom Stockholmsresan har det faktiskt inte hänt så mycket sedan sist, har i princip bara jobbat och varit i stallet känns det som. Har även börjat rida Peppe lite smått på ridbanan ute, det har dock inte gått något vidare bra då han har varit väldigt spänd och det känns nästan som han kopplar ifrån lite. Nästa helg ska vi tävla och det är utomhustävling, så det kan ju bli spännande haha. Får försöka rida ute lite i helgen och nästa vecka helt enkelt. Vi kommer dock bara hoppa låga klasser då vi varken ridit ute eller hoppat särskilt mycket nu på slutet. Kommer mest att ta det som träning! 
 
Igår red jag Peppe i ridhuset och förutom att han var så otroligt seg så gick det helt okej. Jag galopperade större delen av passet och han blev ganska trött och svettig. Men det är bytt underlag i ridhusen och det är ganska djupt och tungt så det är nog en anledning till att det blev lite extra jobbigt för honom. Han skötte sig iallafall bra fram tills dess att jag travade av, då blev han lite spänd. Efter att jag hade ridit så maskade vi honom, så idag får han bara ta det lugnt! 
 
 



Bilder från Stockholm

I söndagskväll kom jag hem från Stockholm efter att ha spenderat långhelgen där. Har knappt suttit något vid min dator på senaste tiden, där av den dåliga uppdateringen från min sida. Hur som helst hann vi med att göra ganska mycket i Stockholm. Första dagen var vi på Mall of Scandinavia och gick runt där. Sedan åkte vi in till centrum igen och gick på Gallerian och vi gick även förbi Kungsträdgården för att kolla på körsbärsträden. Det var tur att vi gick förbi där redan på torsdagen för nästan hälften av alla blommor låg redan på backen då. Senare under helgen var dom näst intill utblommade. På kvällen gick vi på bio och såg Zootropolis, haha.
 
På fredagen gick vi runt inne på NK då vi aldrig hann det på torsdagen. Sedan på eftermiddagen gick vi till grönan och satt utanför vid vattnet någon timme i solen innan vi åt middag på Texas Longhorn! 
 
På lördagens kändes det som vi gick runt hela Stockholm, tror att vi sammanlagt gick lite över 20 000 steg. Bland annat så var vi iallafall på Sturplan och kollade lite i affärerna där, åt lunch i Gamla Stan, gick förbi slottet, gick runt både på Skeppsholmen och Kastellholmen. Sedan på kvällen var vi på bio igen men den här gången såg vi Bad Neighbours 2. Ett bra avslut på helgen!  
 
(Det tog för övrig tre dagar att skriva det här inlägget, haha) 
 
Här kommer lite bilder: 
 
 



I Stockholm

Nu var det några dagar sedan jag bloggade, eller lite mer än en vecka sedan för att vara lite mer exakt. Hur som helst åkte jag och Mattias ner till Stockholm igår och vi åker inte hem igen för än på söndag, så vi spenderar hela helgen här med andra ord. Idag har vi egentligen bara shoppat, först var vi ut till Mall Of Scandinavia och sedan åkte vi tillbaka till centrum och kollade lite där. Köpte några saker på Hollister men det var allt! Om jag känner mig själv rätt lär det väl inte blir så mycket mer heller, haha. 
 
Imorgon är planen att vi ska gå på NK då vi aldrig hann göra det idag, sedan får vi väl se vad vi hittar på!
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin