Ett år idag

Idag är det ett år sedan vi satt på hans gräsmatta, klockan var över två på natten men det var fortfarande väldigt varmt. Sen den natten har det varit vi, och så ska det förbli. Jag älskar dig❤️


Vad gäller uppdateringen i övrigt så har jag ingen motivation alls, eftersom inget någonsin verkar vilja gå som jag vill. Vi hörs väl..




Väldigt dålig uppdatering

Här är det ganska dött för tillfället, men det tycker jag är helt okej faktiskt. Linda kan ju knappt ens göra något alls med tanke på att hon har hela höger armen gipsad, och jag har ingen lust att sitta inne med datorn nu på sommaren. Kan dra lite snabbt vad jag har gjort iallafall.
 
Igår var vi in till hippo med Kryckan. Han gick markarbete med mycket små hinder och en studsserie. Han skötte sig väldigt bra och var lugn och fin hela passet. Ibland blev han lite för ivrig och ibland lite för lat, men han blev även trött väldigt fort. Han fick avsluta med två oxrar på 90 cm och han kändes bara fin.
 
Idag har han vilat. Jag sov hos Oskar och sen åkte jag gummibåt nerför älven med Alicia, Linus, Elias och David. Dom var väldigt saknade kan jag lova efter att knappt ha sett dom på hela lovet!
 
 



Ett snabbt inlägg

Nu ska jag precis fara till stallet, hade tänkt att han skulle få gå lite intervaller idag. Får se om jag hinner rida innan regnet kommer, skulle inte direkt tro det då jag alltid lyckas rida när det är som allra sämst väder. Igår red iallafall Linnea Kryckan och jag sov hos Oskar. 
 
Detta är typ den ända bilden jag har på datorn hahahah...
 
 



Hopptränat!

Idag har Kryckan fått hopptränat för första gången på ett tag. Planen var bara att ta det lugnt, spara på både sprången och höjden, vilket jag också tycker att jag gjorde. Vi började med att hoppa klockan, alltså fyra små hinder som står på en fyrkant, fast ett av hindrena var borta så det var bara tre hinder. Det jag måste jobba med är att göra mindre, bara sitta och låta honom sköta jobbet. Jag gör det ofta svårare än det är genom att antingen fastna i handen eller trycka av honom alldeles för stort. För ett hinder på 30-40 cm är inget som kräver speciellt mycket koncentration för att komma rätt på.
 
Sen gick vi över till en kombination med två oxrar. Han kändes väldigt fin på själva hindrena och bjöd väldigt fint, men det var lite problematiskt at komma dit eftersom det mockades utanför, det satt föräldrar på hindrena och det ena med det tredje haha. Han är så modig.. Men iallafall, han hoppade fint och luftigt, dock valde jag att avsluta på 80 cm då han är så fet och otränad just nu (eller fet för att vara Kryckan). Dessutom har han sovit ute i en vecka och känns väldigt matt av det.
 
Vi avslutade med att hoppa vatten, alltså brett vatten, inte bara en smal vattenmatta. Jag lät han först gå förbi den några gånger, men han var väldigt obrydd och tittade knappt en på den. Men sen när jag styrde mot så blev han helt chockad och ögonen blev stora som tennisbollar hahah. Han tyckte att jag krävde en helt orimlig uppgift av honom. Styrde på en gång till och då var det inga problem, han behövde nog bara se sig för lite. Sen fortsatte vi rakt fram över en mur. Efter det fick han ge sig, lika bra att inte göra honom för trött i början!
 
Film kommer imorgon! Men här är lite prints från filmen:)
 
 
 
 



Gipsad arm

Skrev nyss ett inlägg på datorn men som vanligt när jag skulle publicera slutade internet fungera och inlägget försvann. Jävligt irriterande måste jag säga. Så nu sitter jag här igen och mobil bloggar med en hand trots att det är bland det drygaste som finns. 

Igår åkte jag iallafall av Peppe när jag red i ridhuset. Han gjorde världens bocksprång när jag travade av och jag flög som en liten vante. Resultatet blev en fraktur i armbågen som dom för övrigt missade på akuten igår. Så nu sitter jag här med gips på hela höger armen och ska ha det i minst 2 veckor. Livet leker. 

Nästa vecka skulle jag ha åkt till Skåne och praktiserat hos Niklas Arvidsson i 1 månad, men nu blir det ju självklart inte av. Kan lova er att min häst inte ligger på plus just nu. 





Snabbt inlägg

Skrev precis världens längsta inlägg på datorn om vad som hade hänt idag, men självklart slutade internet fungera när jag publicerade. En av anledningarna till att jag inte bloggat på någon dag. Vill bara slänga datorn i golvet för jag blir så himla less...

Om internet vill fungera berättar jag imorgon vad som hänt. Orkar inte skriva ett långt inlägg på mobilen med vänster hand, självklart gjorde jag illa höger armen. Hej så länge. 





På akuten

Bloggar när jag är hemma igen. 





Kryckan idag och i söndags

I söndags fick Kryckan hoppa småhinder. For till stöcke och där var det frambyggt några hinder och en studsserie. Började med att värma upp honom som vanligt och han kändes fin, även det som vanligt. Oj vad kul han tyckte det var att hindrena kom fram igen, även om det inte riktigt var hinder. Det högsta var väl 60 cm eller nått. Han tände till rejält och hoppade som vanlig minst en halvmeter för högt och för långt. Men jag kunde bara skratta åt han för att han är så söt när han är lycklig :')

Idag fick min lillasyster rida, och idag var han inte direkt samarbetsvillig. Han frös fast och vägrade röra sig, låtsades vara tittig och spänd även om det syns att han bara jävlas. Han gör så ibland och enda sättet att komma förbi detta är att hålla honom sysselsatt och rama in ordentligt, men han är lite för stor för Vera så hon kan inte riktigt göra det. Men det gick väldigt mycket bättre mot slutet och han såg fin ut i galoppen!






Kom just hem

Idag jobbade jag 7-15.30 som vanligt. Nu ska jag och mamma iväg och jaga presenter till min lillasyster som fyller år på torsdag. Igår fick Kryckan hoppa lite småhinder, men mer om det senare!

Här är en ytterst liten del av det jag köpte i Stockholm, jag tänkte först visa allt men sen insåg jag vilken lat människa jag är och bytte plan lite snabbt haha. 





Måndag

Igår åkte jag in till hippo och red Peppe i ridhuset. Det gick faktiskt helt okej och han skötte sig bra. Han var dock väldigt seg i början och hade ingen direkt framåtbjudning så det enda jag la fokus på under hela passet var att få bättre framåtbjudning. Gjorde lite tempoväxlingar på långsidorna och vips var han lite mer lyhörd och hade mer framåtbjudning. Avslutade när det kändes bra och lät honom trava av i en lite längre och lägre form. 
 
Idag provar jag nog rida honom i skogen hemma. Förra gången jag red ut var en ett riktig as men igår fick han springa av sig lite iallafall så jag får väl hoppas på att han sköter sig bättre idag! 
 
 



Söndag

Nu har jag precis fått i mig lite mat och ska snart åka till stallet. Peppe fick vila igår då jag var iväg halva dagen och sedan regnade det så mycket på eftermiddagen. Ville dessutom inte rida ut själv med tanke på att han är som han är. Idag ska jag iallafall åka in till ridhuset med honom och jag hoppas att han sköter sig bättre än vad han gjorde förra gången jag red honom då han inte alls var speciellt trevlig eller rolig. Förhoppningsvis sköter han sig iallafall bättre i ridhuset! 
 
Annars har jag inga speciella planer för idag förutom att börja se över vad jag ska ha med mig till Skåne. Det är ju faktiskt inte alls så länge kvar tills jag åker och att panik packa någon dag innan känns inte riktigt som någon bra idé. 
 
 



Min fina, modiga häst!

Idag åkte jag till Kryckan efter tre. Han välkomnade mig genom att vara jättesmutsig och med bara tre skor. Han fick en promenad och lite borstning iallafall. Sen ville Lasse som har stallet göra ett försök att slå på skon. Jag var otroligt skeptisk med tanke på att ingen hittills har lyckats sko han utan utan lugnande. Men lite bomull i öronen fick han och helt plötsligt var skon på! Jag vet inte vem som var som var mest chockad, jag, mamma eller Kryckan. Han vart räddast efter att bomullen var borta och han insåg vad som hade hänt haha, nejmen han var så duktig och detta är ett så sjukt stort steg framåt!!

Snart ska jag till Oskar, var hos han innan jag åkte till stallet också. Tror att det blir en ganska tidig kväll för jag är jättetrött...

Bildbevis! Han är helt vaken!






Bloggar imorgon!

Idag har knappt mitt internet fungerat, där av den dåliga uppdateringen. Hörs mer imorgon om internet fungerar vill säga! 





Äntligen påväg hem!

Nu rullar vi äntligen hem mot Umeå igen! Även om vi haft det otroligt bra i Stockholm så ska det bli väldigt skönt att komma hem!

Har ganska tråkigt i bilen så ni får mer än gärna slänga iväg en snap till mig, heter agnescrone:)






Torsdag

Idag åkte jag som sagt in till hippo med Peppe precis som igår. Men eftersom det regnade red jag i ridhuset och inte ute på ridbanan som igår. Riktigt skönt att rida inomhus när det regnade och att jag var ensam i stora ridhuset gjorde inte saken sämre. Så himla jobbigt under vinterhalvåret när man måste trängas med minst 10 stycken till och då i lilla ridhuset dessutom, det är så himla skönt att vara själv! 
 
Däremot tycker jag inte att Peppe kändes helt hundra bra idag, han kändes stel i bogarna och i traven körde han bara upp huvudet och bromsade. Nu har han ju iförsig vilat i två veckor så får väl hoppas på att det släpper ju mer han är riden. Stretchade bogarna efter att jag hade ridit och jag ska nog även börja massera honom där han hade en låsning förut för det känns inte riktigt som den har försvunnit. Han var iallafall fin stundvis idag så helt åt helvete var inte passet. 
 
 



Lite nytt

Idag var jag och mamma en sväng till hööks i jakt på ridbyxor och ridskor. Hade varit på alla andra ridsportsaffärer i stan i jakt på ridbyxor men inte hittat några så hööks var som mitt sista hopp och jag hittade faktiskt två par som satt bra. Måste vara rekord då jag har jättesvårt att hitta ridbyxor som sitter bra. Lite stora i vaderna var dom dock men det är sånt man får ta när man har smala vader. Överlag satt dom väldigt bra iallafall. Nu är det bara ridskor och lite småsaker som måste köpas innan jag åker ner till skåne!
 
Kanske världens fulaste bilder, dom är snyggare på!
 
 



Dagens planer

Hej och god morgon! Om en liten stund ska jag ta och bege mig mot stallet. Det har regnat ganska mycket inatt och även på morgonsidan men nu ser det nästan ut som det håller klarna upp, håller tummarna för att det inte blir något mer regn idag! Men enligt väderleksrapporterna ska det regna ganska mycket idag så det lär säkert komma mer regn, den stora frågan är ju dock var sommarvärmen tog vägen. 
 
Precis som igår åker jag in till hippo med Peppe idag. Ska fortsätta jobba på det jag gjorde igår och sedan blir det nog även lite trav för hans del idag. Målet är att han ska vara avslappnad och bli någorlunda lösgjord! 
 
Annars har jag inga speciella planer idag, får ta dagen lite som den kommer helt enkelt. Nu är det iallafall dags att ta tag i livet, ha en bra dag alla så hörs vi senare! 
 
 



Näst sista dagen

Igår var jag så trött att jag aldrig orkade blogga något mer, även om jag sa att jag skulle det. Först var vi och gick runt lite överallt och mamma och pappa skulle in på alla jättekonstiga affärer. På kvällen blev det en spontanare på grönan, men det var inget fel med det:)

Idag har vi gjort bort all shopping, eller det blir kanske lite mer imorgon. Kan visa lite bilder på vad jag köpte sen, men orkar förmodligen inte visa allt då det är ganska mycket. 

Om ni undrar vem som tar hand om Kryckis när jag är borta, så är det Linnea som rider torsdag och fredag. Tisdag och onsdag vilar han och då tar Lasse som bor på gården hand om han:)






Peppe 8/7

Idag åkte jag in till hippo med Peppe för att rida lite på ridbanan. Han går ju inte att rida på ridbanan här hemma då han blir så otroligt nervös, stirrig, och koncentrerar sig bara på allt runt omkring. Största anledningen till det är nog för att ridbanan ligger innanför travbanan och det är så pass öppet och mycket att kolla på där. Han har ju i princip nerverna på utsidan så om det är travhästar på banan snurrar det verkligen om i huvudet för han. 
 
Jobbade honom endast i skritt idag och det gick väl okej. Han var ganska tråkig och seg och lyssnade inte särskilt bra, men han var iallafall snäll och hittade inte på några dumheter. Alltid något! Jobbade honom iallafall på lite volter, serpentiner samt flytta bak och framdel. Fick han dock aldrig mellan hand och skänkel ordentligt utan han var som sagt ganska tråkig idag. Får hoppas han skärper till sig lite till imorgon! 
 
Två från idag!
 
 



Tisdag

Idag träffade jag upp några från gamla klassen för lite fika på stan. Vi har ju knappt träffats sedan studenten som för övrigt var för precis 4 veckor sedan, så det var på tiden att vi hittade på något! Tyvärr var det två stycken som inte kunde komma men det var ändå kul med lite catch up med resten av gänget! Får väl se hur lång tid det tar innan vi hittar på något nästa gång, haha. 
 
Efteråt åkte jag till stallet och fixade det som skulle göras där. Peppe fick vila idag då det var så tråkigt väder och sedan så har jag planer på att åka in till ridhuset och rida imorgon. Tycker ju inte riktigt om att rida honom själv i skogen. Borstade och myste bara med honom idag och sedan hjälpte jag pappa lite innan jag åkte hem igen! 
 
 



Stockholm

Just nu är jag i Stockholm, har inte riktigt tid att blogga så vi hörs när vi är tillbaka på rummet!

Linda får stå för dagens bild 






6:e juli

Nu har jag precis kommit hem och landat i soffan efter en powerwalk med mamma och vovven. Efter att ha bara tagit det lugnt i två veckor känns det ganska bra att börja kunna träna lite lätt igen. Får nog vänta lite till med att springa så powerwalks får duga så länge! 
 
Tidigare idag var jag till stallet och skrittade Peppe en sväng i skogen. Han är ju inte riden på två veckor och med tanke på det skötte han sig ändå ganska bra. Han dummade sig lite grann men det var nog mest för att han såg något läskigt och för att en travhäst körde förbi. Känner mig dock fortfarande inte helt säker eller litar helt hundra på honom. Lite svårt att få förtroende för honom igen när han har hållit på att dumma sig så länge, men förhoppningsvis blir det väl bättre så småningom.
 
Peppe var inte jättesugen att vara med på bild idag, haha. 
 
 



Måndag

Imorse klev jag upp i hygglig tid och gick ut och solade en stund. Lika bra att passa på nu när solen är framme för det ser ut som det ska bli dåligt väder några dagar framöver nu, eller ja enligt min mobil ska det regna dom kommande nio dagarna. Så det suger ju, vi får väl hoppas på att det verkligen inte stämmer. 
 
Om en liten stund ska jag åka till stallet och rida Peppe för första gången på ganska precis 2 veckor. Eftersom han bara har gått i hagen och haft semester blir det dock bara en skrittur i skogen och jag hoppas att det inte är allt för mycket insekter ute och att han inte har allt för mycket överskottsenergi. Men han går ute på natten så förhoppningsvis är han ganska lugn! Igår var jag till stallet och borstade Peppe, har inte borstat honom något sedan jag blev opererad då jag inte har velat få in smuts i munnen på grund av infektionsrisk, kan väl inte direkt påstå att han var särskilt ren haha. 
 
Har även planerat att åka förbi en sväng på Pegasus idag och se om det är något jag behöver köpa innan jag åker til Skåne. Det är ju faktiskt bara lite mindre än tre veckor kvar innan jag åker!
 
 



Vi är sämst

Ser att det är ganska tomt här, kan säga att jag iaf har haft fullt upp då jag har varit på hippo i princip hela helgen + ridit min häst. Nu är sommarhoppet över och alla från stöcke/hippo har gjort ett extremt bra jobb med att arrangera årets bästa och roligaste tävling i år igen! Det är dessutom jättekul att fem av medaljerna i norrlandsmästerskapet gick till stöcke!
 
På kvällen åkte vi till stallet, jag for bort till stöcke pf och red på ridbanan medans mamma gjorde stallet. Han hade inte gått ordentligt på två dagar, så lite pigg var han allt. Fortsatte att göra som Waller visade mig och jag tycker han gör framsteg varje dag. Jobbade mycket på en åttvolt, först i skritt men även i trav och galopp. Jag ska göra alla förhållningar med innerhanden och visst, det ser ut som att jag drar och hänger där men det ska vara så jag lovar. Han blev riktigt lösgjord och då övergick jag till galopp. I början ville han gasa lite väl mycket, men sen mindes han hur man gör och då blev han hur rund och fin som helst. När jag nästan var klar tänkte jag att "gud vad han springer", men sen insåg jag att han inte alls sprang, utan att han för en gångs skull jobbade från bakbenen, genom ryggen. Jag satt med sytråd i händerna och han frustade. Blev helt emotional och bestämde mig för att sluta, oj så bra detta kommer bli! Han behöver bara lite tid på sig:)
 
Så extremt skabbig bild...
 
 
 



Fredag

Just nu ligger jag i sängen och kollar på film och ska snart sova. Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt, låg och solade en stund på baksidan men det var så himla varmt jag låg inte jättelänge. Enligt snapchat (haha) var det 32 grader och ni kan ju tänka er hur varmt det var då när det var alldeles vindstilla. Gock dock ut och la mig en stund på eftermiddagen innan jag åkte till stallet och då var det lite skönare! 
 
Pappa var på trav idag så jag hjälpte till att fodra hästarna och jag ska även göra det imorgon. Efter att jag hade fodrat åkte jag till hippo och kollade lite på ponnytävlingarna med Agnes. Var ett tag sedan jag var på ponnytävling så det var kul, mindre kul var dock att det kom två regnskurar. Men regnet är iallafall varmare på sommaren, alltid något. 
 
 



Just nu

Bloggar mer ikväll! 





Äntligen fredag

Just nu är jag på jobbet, och direkt efter det ska jag ut till hippo och våra tävlingar! Jag har bestämt mig för att låta Kryckan stå över sin klass imorgon, förstår inte ens vad jag tänkte med från första början. Varför stressa med igångsättningen för att hoppa en LC? Det är så lätt hänt att råka slita upp en muskelskada och det är helt enkelt bara fel förutsättningar. Kryckan måste klippas på sommaren då han har väldigt lång päls naturligt. Det ska vara 25-30 grader hela helgen och han skulle ALDRIG ha orkat. Han blir svettig av fem minuter galopp. Hans självförtroende har säkert också tagit stryk av att behöva hoppa när han har haft så ont, så vi ska gå långsamt fram. Nästa tävling är v.33 eller v.34 så vi har gott om tid på oss!

Även om det är ett tråkigt beslut att ta, så känns det i hela kroppen att det är rätt. Det är taget för Kryckans skull och det sista jag vill är att utsätta honom för en situation där han känner sig otrygg eller inte trivs, när mitt enda jobb just nu är att få honom tillbaka till den starka och modiga häst han var förut.

Världens finaste är han. Allt för dig Kryckan❤️






19 bast

Då har även jag gått och blivit ett år äldre, men kan nog inte säga att jag blivit så mycket klokare. Skämt åsido, haha. Nu är det iallafall bara ett år kvar till 20 så det känns ju ganska najs! 
 
Idag har jag inte gjort så mycket förutom varit en sväng till havet, varit en snabbis i stallet och hälsat på Peppe samt ätit middag ute på stan. Det har faktiskt varit riktigt varmt här uppe idag även om det vissa stunder var lite molnigt och blåste en del. Men fram till 2-tiden var det riktigt skönt att ligga vid havet även om jag aldrig vågade mig på att bada, årets första dopp i Sverige får nog vänta ett tag till (om det ens blir av, haha). Men förhoppningsvis har jag väl fått lite färg idag, annars vore det ju tråkigt. 
 
Hur som helst har jag haft en ganska bra födelsedag trots fast jag inte har gjort så mycket, men det kan vara skönt det ibland också!
 
Min pajas till häst idag, haha...



Bloggar mer imorgon..

...men ville bara säga att min ponny var otroligt dyr idag. For till stöckes ridbana och tog lite galopp bara, och jag måste säga att jag inte kände igen min gamla irriterade och arga ponny. Jag ska rida med lite lösa tyglar och inte kräva något speciellt av honom. Han var avslappnad och gick hur bra som helst! Inga bocksprång eller någonting! Det enda var att han var lite tittig och ville därför inte gå fram, men det är ett ganska angenämt problem jämfört med hur det var förut så att säga:)

Padden som vi köpte igår, dyr men helt klart värt det då inläggen hjälper mig att få en bättre position i sadeln.






Sista dagen som 18-åring

Just nu ligger jag i soffan och bloggar från mobilen. Internet på min dator fungerar inte och därför blir det bara ett snabbt inlägg nu. Det är så himla jobbigt att skriva längre inlägg från mobilen, haha. 

Idag har Umeå bjudit på riktigt fint väder så idag har jag passat på att sola i några timmar och lite färg har jag nog allt fått. Hoppas vädret håller i sig nu! Jag har även varit förbi en sväng till stallet och hälsat på Peppe, han fick några morötter så han var ganska nöjd. Får se när jag kan börja rida honom igen men det bör inte vara allt för långt bort! 

Och imorgon fyller jag 19, börjar bli gammal nu haha!





Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin