Roligt liv

Idag har jag sovit hela dagen typ, jag kände helt enkelt inte för att göra nått annat. Åkte till stallet och skrittade Kryckan en jättekort stund (typ 20 min) på hacket. Skönt med en lite mer kravlös dag. Imorgon kör jag dock som vanligt!
 
Nu ska jag se klart Tyskland - Algeriet innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag försöka vara lite mer effektiv hahaha...
 
 



Går på halvfart

För tillfället går jag lite på halvfart. Jag är allmänt seg och trött i kroppen, all energi är som bortblåst och det känns nästan som benen ska vika sig när jag går. Om det är möjligt så är jag faktiskt tröttare nu än innan sommarlovet började. Ja, ni hör ju.. Just nu ligger jag iallafall i sängen med en chipsskål och laddar batterierna till en film. Sedan blir det tidig sänggång, annars kommer jag aldrig ta mig upp ur sägen imorgon.
 
Dagen har varit rätt lugn. Jag har hjälpt till lite i stallet och även ridit Inter en sväng. Det blev bara en skrittur för honom idag och det lär väl bli det ett tag framöver. Han har iallafall börjat gå bättre nu och går som jag vill att han ska gå. Dock så var han otroligt irriterad över alla insekter så imorgon ska jag dränka honom i insektsspray.. 
 
Peppe stoppade jag i skrittmaskinen och där fick han gå i ungefär 1 timme. Perfekt såhär dagen efter tävling! 
 
 



Måndag

Ny vecka, första juli imorgon och på onsdag fyller jag år, inte alls länge kvar nu!! Idag ser planen ut så att jag kommer tillbringa hela dagen i stallet. Ska alldeles strax åka dit och se hur det är med Peppe, han är ju på ett nytt ställe i och med att vi flyttade honom igår. Men han verkade iallafall rätt nöjd! 
 
Eftersom Peppe tävlade igår ska han bara gå en stund i skrittmaskinen idag så han får mjuka upp sig. Inter däremot ska ridas en sväng idag. Det blir nog bara en skrittur i skogen för hans del, inget avancerat. 
 
 



Made piebald

Satt och kollade igenom min (eller mammas) gamla youtube nu på kvällen och hittade en massa filmer på världens bästa Olle. Det känns som att det var igår jag var 12-13 och tävlade LC, LB med honom. Haha jag var ju en riktig liten stilryttare i yngre dagar. Herregud vad den ponnyn kunde vara jävlig, jag orkar inte ens förklara och oj vad jag ramlade av. Men han lärde mig mycket som jag aldrig hade kunnat lära mig på en annan häst. Finafinafina Olle, hoppas han har det bra där han är nu♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Resultat vindeln

1 meter - 4 fel
Den här klassen drar vi ett stäck över, jag red mesigt till första hindret och hade en lite dålig galopp. Så han tog tillfället i akt att stanna. Lite mitt fel men jag tycker ändå han kunde ha ställt upp när det är så pass lågt. Resten av rundan gick helt okej men jag hittade inget riktigt flyt och hade ingen bra känsla. När jag känner att jag inte har någon kontroll på honom vill jag gärna bromsa hela tiden, vilket är det sista jag ska göra. Istället ska jag försöka rida honom framåt då han tappar galoppen om jag bara bromsar, men lättare sagt än gjort. 
 
Dock blev det vinst med div II laget ändå, är vi bäst eller är vi bäst? 
 
1.10 meter - 0+0 fel, 2a
Efter att ha väntat så länge på lagprisutdelningen var Peppe ganska trött till den här klassen. Han höll på att störta på framhoppningen då jag tryckte av honom lite stort och han inte fick med sig benen. Efter det blev han lite försiktig men han gick ändå in på banan och gjorde sitt bästa. Mer kan han inte göra! Trots att det inte var en av våra bättre rundor idag så nollade vi och knep en andra placering. Det är den där j*vla galoppen som fortfarande inte stämmer. 
 
Bara åka hem och träna och ladda om för nästa tävling som är om ca 3 veckor. 
 
Skänklarna.....



En ganska bra dag

Det har ändå varit en ganska bra dag idag. I första klassen fick vi ett riktigt skit stopp på första hinder som mestadels var mitt fel. Resten av rundan var ok. Laget vann dock så det var kul! 

I andra klassen red jag lite bättre. Vi tog oss runt felfritt även om det kanske inte var någon stilrunda. Det räckte iallafall till en 2a plats, kul! 





Söndag

Nu ska jag snart se livesändningarna från SM i Falun som börjar vid 12, ni hittar dom på HÄR. Ska bara se juniorfinalen och sen åka till stallet, måste också tanka moppen eftersom jag inte har hunnit det. Fulltank ska de vara också för när man kollar ner i bensinluckan eller vad man ska säga så är de verkligen inget kvar haha. Kryckan ska jogga i skogen och jobba mycket med att flytta för skänkeln samt behålla framåtbjudningen.
 
Ikväll blir det bio med Bellan och Minna, vi ska se Fault in our stars. Har läst boken och hört sjukt mycket bra om den så det blir nirrrrrr..
 
Tävlingsdebuten
 



Tävlingsdags!

Idag är det tävling i Vindeln, bara en endagarstävling den här gången men det är ändå skönt på ett sätt. Klasserna vi hoppar idag är 1 meter och 1,10. På dom tretton senaste starterna har han endast rivit två hinder så vi siktar väl på två stycken nollrundor även idag. Det enda jag måste tänka på är egentligen att sätta upp en bra galopp och inte störa honom för mycket innan hinderna så sköter han det mesta själv. 
 
Uppdaterar med resultat under dagen. Håll tummarna för oss idag! 
 
 



Bra helg i Vindeln

Igår kväll åkte jag till Marre och sov där tills idag. Denna dagen har spenderats på hopptävlingar i Vindeln och jag höll på att avlida av tävlingssug. Fysatan. Även om jag ibland tycker att den här sporten kan ta sig, så finns det inget jag hellre skulle vilja göra. Man behöver bara åka på en tävling för att fatta exakt varför man håller på. Älskar verkligen detta!
 
Vi var ju där jättetidigt eftersom Alicia skulle hoppa första klassen med Danne, sen hoppade Marre sista klassen med Dottis så de vart ju några timmar. Tror vi kom därifrån vid sju på kvällen haha. Jag fick med mig ett liniment (hade helt slut i alla flaskor) och en pisk haha. Nya turpisken lätt! Men det var jättekul verkligen, + att det har gått jättebra för alla! På väg hem stannade jag och pappa en snabbis hos Kryckan och pussade lite på honom
 
 



Ska inköpas!

Kyldamasker! Istället för att stå och spola benen i 100 år så kan man bara låta dom här ligga i blöt i 40 min, och sedan låta sitta ett tag medans man gör nått annat. Jag både kyler och linimenterar nästan varje dag (bara för att jag är så otroligt nojig), och då är detta perfelt för mig. Det kyler typ bättre än att spola också. Marre har sådana och dom verkar hur bra som helst! Jag tycker då lätt att dom är värda sina 850 kronor!
 



28 juni

Idag har Peppe blivit kollad av en fysioterapeut från södra sverige som kommer upp hit då och då. Eftersom han är här så pass sällan så ville jag ha Peppe kollad av honom även om det är tävling imorgon. Men det var inga som helt problem med honom utan han var rak och fin. Han hade inte heller några jättestora låsningar, så det var skönt! Efteråt fick han gå i skrittmaskinen i 1 timme som uppladdning inför imorgon. 
 
Sedan har jag smörjt och packat alla saker till imorgon så nu är allt förhoppningsvis packat och klart! Det blev dock lite extra saker att packa då vi flyttar Peppe till travet imorgon, men det är bara för någon månad. Det är bättre träningsmöjligheter på travet och då kan han lika gärna stå där när jag ändå jobbar hos pappa i sommar. Får se vad han tycker om alla travhästar, haha. 
 
 



Lördag

God morgon! Det blir bara ett snabbt inlägg nu då jag har lite bråttom. Jag och mamma ska alldeles strax åka till stallet för att sedan direkt åka iväg med Peppe till travet. Idag är tanken att han ska få gå i skrittmaskinen en stund, blir bra uppmjukning inför tävlingen imorgon! 
 
När vi är tillbaka i stallet igen ska allt fixas inför imorgon, alla saker ska smörjas och allt ska packas. Schabrak ska väljas och allt det där. Nu måste jag skynda mig, hörs senare! 
 



Bra fredag!

Det har varit sol hela dagen, hästarna har varit fina och det är fredag - en bra dag helt enkelt! 
 
Idag har jag faktiskt varit ganska duktig om jag får säga det själv. När jag kom till stallet imorse vattnade jag alla hästar ute i hagarna innan jag satte igång med att fortsätta mocka hagarna. Så nu är 2 av 7 hagar klara, en början iallafall. Efter lunch red jag Inter en sväng i skogen i skritt, och han var faktiskt ganska fin. Han har sedan han startade för snart 3 veckor sedan varit otroligt stel och inte speciellt arbetsvillig. Men nu både idag och igår var han som vanligt igen, han gick i en ganska bra form och accepterade bettet istället för att streta emot. Skön känsla! 
 
Efter att jag hade gjort klart allt i stallet för dagen åkte jag vidare till Peppe och red honom. Mamma började med att longera honom så att han skulle få springa av sig lite överskottsenergi innan jag hoppade upp. Det var nog ganska bra för han skötte sig exemplariskt idag. Han var fin i munnen och hittade inte på några dumheter alls. Jag travade över lite bommar så han skulle få tänka och sedan avslutade jag med att hoppa ett lågt hinder några gånger. Förutom att han var lite spänd i ena varvet så var han faktiskt riktigt fin idag. Det finns hopp även för honom! 






Snabbt inlägg

Nu ska jag till stallet och motionera min vita springare. Direkt efter det ska jag hem till min kära vän Marielle och stanna där tills imorgon.

Uppdateringen kommer förför inte vara så bra från mig, inte för att den va de innan heller men...






Min tävlingsutrustning

Tänkte ta och och skriva vad jag använder för utrustning på tävling, hoppas ni tycker det är intressant! Är dock för lat för att orka ta med mig kameran till stallet och ta bilder på alla saker så det blir google bilder istället, men sak samma. 
 
Börjar med min egen utrustning. Till att börja med har jag 2 stycken hjälmar, en charles owen och en gpa. Men det är för det mesta charles owen hjälmen jag använder på tävling. Den andra är mer en slit och släng hjälm, men mycket skönare att använda på sommaren. Sedan har jag en racesafe väst (ni vet en sån som alla har), en animo kavaj av modellen Larissa, ett par pioneer stövlar, ett par kingsland ridbyxor och även ett par från back2back och till sist även 3 par tävlingsskjortor. Två från kingsland och en från pikeur. 
 

Sedan vidare till Peppes utrustning då. På honom har jag en Equipe sadel av modellen Linneá, en helt underbar sadel om ni frågar mig. Han har även ett dyon träns från workning collection som han ärvt av min ponny (haha), till det har han ett swarovski pannband och en martingal från hööks. På benen har han Veredus skydd både fram och bak, modellen carbon gel vento på framskydden och carbon gel på bakskydden.

På tävling använder jag för det mesta bara 3 olika schabrak - ett egendesignat equiline schabrak (hittade ingen bild), ett dyon och ett jw. Även en marinblå huva från eskadron! 

 



27 juni

God morgon allesammans! Idag är det fredag och jag kommer minst sagt ha fullt upp hela dagen. Ska till stallet om en stund och jobba, ska bland annat vattna i hagarna och sedan ska jag ta tag i att fortsätta mocka hagar. Även Inter ska ridas någon gång under dagen! Under eftermiddagen har jag stalltjänst för pappa ska på trav, så jag ska väl ge hästarna mat ikväll och ta in dom som ska in osv. 
 
När allt är klart i stallet åker jag vidare till Peppe för att motionera honom. Det blir ett lätt pass på ridbanan idag i alla gångarter. Hoppas Peppe är på ett bra humör idag! 
 
 



Helluuuu

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Åkte till stallet efter lunch och joggade Kryckan i skogen. Han var helt stört, galet fin verkligen! Dock tog jag det väldigt lugnt.

Och sen måste jag berätta att jag åkte två mil på en moppe utan bensin. Mätaren stod på 0 och nej jag skojar inte. För varje meter jag körde bara väntade jag på soppatorsk hahahaha, men jag överlevde...






26 juni

Idag har det varit en lugn torsdag med otroligt kallt väder. Nu tycker jag sommaren kan ta och pallra sig tillbaka för jag håller allvarligt talat på att frysa ihjäl. Att gå runt med jacka, tjocka vantar och mössa på sommaren är inget hit kan jag lova. Är det lika kallt hos er? 
 
Det enda vettiga jag har gjort idag är egentligen att rida Inter. Honom skrittade jag en sväng med i skogen och han var mycket mycket finare idag än tidigare dagar i veckan. Nu var han mer sig själv och gick inte alls lika högt med huvudet, han var inte heller lika tjafsig i munnen utan accepterade bettet ganska bra. 
 
Peppe fick som sagt bara ta det lugnt idag. Pysslade om honom och linimenterade ryggen då han var lite spänd och sedan fick han gå ut i hagen igen. Lyx. 
 
Frågan är ju vad som har hänt med min sits... 



Peppe i Tyskland

Här är en film från när Peppe tävlar i Tyskland, dagen efter att jag hade provridit honom faktiskt. Detta var hans sista tävling i Tyskland och det var när vi såg filmen som vi bestämde oss för att köpa honom. Även om vi nästan hade bestämt oss redan på vägen hem från Tyskland, haha. 
 
Han hoppar iallafall en 1.20 lekande lätt här och ryttaren heter Jörgen Köhlbrandt. 
 



God morgon!

Hej och god morgon på er. Igår bloggade jag inte alls mycket, men jag hade helt enkelt ingen ork till det. Jag är ju precis som er - en människa. Suprise ;-) 
 
Igår red jag Peppe på ridbanan med fokus på lite gymnastikträning. Det gick väl inte alls som jag hade tänkt mig kan man lugnt säga. Började trava fram honom och då kändes det helt okej, bara att han var svårsvängd och spänd i ena varvet. Sedan fullkomligt exploderade han och körde iväg i 2 ordentliga rodeo serier. Började då trava lite bommar så han skulle tänka på annat och då gick det bättre och han skötte sig ganska länge. Men sedan när jag svängde upp på en studsserie kastade han sig åt motsatt håll och började igen. Resten är en lång historia. För att se något positivt var han iallafall fin när jag travade av. Men med motgång kommer framgång, right? 
 
Vad händer idag då? Jag ska alldeles strax åka till stallet för att spendera hela dagen där. Blir väl att fortsätta med operation mocka hagar och sedan ska även Inter ridas. Peppe har gått ganska hårt nu två dagar i rad så för honom blir det bara en promenad idag. 
 
 



Sjukt bra skrivet

Alla går in och läser detta!
 
http://ztreliin.se/2014/06/24/at-the-end-of-the-day-you-wont-be-happy-until-you-love-yourself/#comments
 
 



7 dagar kvar

Nu är det precis 1 vecka, 7 ynka dagar kvar till jag fyller 18!! 
 
God morgon allihopa! Även idag är det "jobb" i stallet som står på schemat. Ska bara blogga och sedan göra mig iordning lite snabbt innan jag drar dit. Det blir nog ganska lugnt idag till skillnad från tidigare i veckan då de flesta hästarna gick ute i natt = mindre boxar att mocka. Men något finns det alltid att göra så! 
 
Inter ska ridas idag eftersom det aldrig blev av igår. För honom blir det bara en lugn skrittur i skogen idag! 
 
Dagens plan med Peppe är att gå ner till stöcke och rida på ridbanan där. Den är större än den vid stallet och därför trevligare att rida på. Det är iallafall markarbete som står på schemat för honom idag. Har tänkt mig lite travbommar, studserier och travhoppning idag, lite gymnastik alltså! 
 
 



Tisdag

Nu har jag däckat i sängen framför Despicable Me tillsammans med en glass- och godisskål efter en lång dag. Ett helt okej avslut på dagen om ni frågar mig. En sak är iallafall säker - jag kommer sova gott inatt för jag är verkligen helt slut, både i huvudet och i kroppen. 
 
Idag har jag varit i stallet nästan hela dagen, åkte dit tidigt i morse och kom hem strax efter 4 i eftermiddags. Egentligen har jag inte gjort så himla mycket idag, endast fyllt vatten i hagarna, mockat lite boxar samt hjälp till med lite andra småsaker. Inter orkade jag dock aldrig rida, jag var alldeles för trött. Det får bli imorgon istället! 
 
Peppe har iallafall blivit motionerad idag. Vi drog in honom till travet så jag red bakom pappa när han körde och det gick bara bra. Han brukar ju för det mesta sköta sig med sällskap. Även om han inte riktigt hänger med travhästarna gick det bra och han fick till och med hänga med på några lugna intervaller i backen innan jag red hem. Bra träning för honom! 
 
Sedan måste jag ju även visa en bild på mina nya älsklingar (haha) som jag köpte idag. Det kan vara den fulaste modellen som kingsland någonsin haft på ridbyxor men dom har ändå sin charm. Anledningen till att dom fick följa med hem var helt enkelt att det var dom enda byxorna i hela Umeå som satt bra på mig. Så spela roll, det är ju ett par kingsland ;-)
 
 



Visst anmäler ni er?

Visst kommer ni ihåg att anmäla er till stöckes, nordmalings och hippos tävling i juli? De finns klasser från LD+5 till MSVA med ridsport ponny cup, fina priser kan jag lova! Dessutom finns de ride for cancer där pengarna går till cancerfonden! Best in show rosetterna är 1.50m långa, så ni hör ju. Jag är i Göteborg lördag och söndag, men på fredagen är jag där hela dagen! Hoppas vi ses!
 
https://tdb.ridsport.se/meetings/25593
 
 



Bloppis

Vid intresse - mejla [email protected]
 
 
1. Huva från JW storlek full. Är dock ganska liten i storleken. Använd på d-ponny men passar även på stor häst som inte har allt för långa öron. 
Pris: 100 kr. 
 
2. Marinblå huva från hööks storlek ponny/cob. Använd endast ett fåtal gånger och är därför i bra skick. 
Pris: 50 kr. 

 

Swarovski pannband storlek full, sparsamt använt och alla stenar är kvar. 
Pris: 500 kr eller bud. 
 

 
Marinblå fleecetröja från Kingsland med sverigetryck. Storlek xxs (unisex), är mer som en storlek S. 
Pris: 400 kr. 



Dagens tips

Om ni inte redan har gjort det tycker jag att ni ska lyssna på ridpodden med Lisen Bratt Fredriksson. Har lyssnat på 1 och ½ avsnitt och det är faktiskt riktigt bra, Lisen är även en så himla härlig och jordnära person. Ni kan lyssna på podden HÄR. Dagens tips helt enkelt.
 
"En podcast om hästar och ridning med Lisen Bratt Fredricson - en av Sveriges främsta hoppryttare. Lisen och programledare Charlotte Lindqvist diskuterar frågor som rör ridning och hästar på detaljnivå. Fokus ligger på träning, men vi berör också tävling."
 
 
 



God morgon tisdag

Just nu sitter jag och äter frukost och ska bara göra mig iordning innan jag trampar iväg till stallet. Även idag ska jag hjälpa till i stallet och jag får väl vara glad över att jag slipper kliva upp klockan 5 på morgonen. Ska väl göra samma saker idag som igår - fylla vatten i hagarna, mocka osv.
 
Sedan ska även Inter och Peppe ridas idag. Inter ska bara skrittas och Peppe ska vi ta in till travet. Har tänkt prova rida honom själv idag men om inte det går får jag väl rida bakom pappa istället. Motioneras ska han iallafall göra. 
 
Träningsvärken från igår har även börjat smyga sig fram, men kanskte inte sådär jättekonstigt då jag igår mockade 6 boxar, red 2 hästar, cyklade 6 km och gick 3 km. #hardwork
 
 



Svar på kommentar

Varför hoppar du så lågt när han har kapacitet för så mycket högre?
 
Svar: Anledningen till det är faktiskt gaska enkel. Han har helt enkelt för lite muskler och styrka för att kunna hoppa en längre bana på 1.20 på ett bra sätt just nu. Jag vill inte att han ska överhoppa sig allt för mycket och ta ut sig mer än nödvändigt. Det ska kännas lätt för honom. 
 
Han tappade så himla mycket på resan från Tyskland och det har tagit en himla lång tid att bygga upp musklerna igen. Mycket på grund av att vi inte kunnat ge honom mycket mat utan att han har blivit helt galen och att jag inte har kunnat rida honom ordentligt hemma. Men det blir bättre och bättre ju längre tiden går! 
 
Planen är faktiskt att debutera 1.20 i början av augusti, då har han förhoppningsvis byggt lite mer muskler och även förbättrat konditionen lite grann! 
 



Dåligt ridpass = dålig dag

Ni måste nästan hålla med om att det är lite sanning bakom rubriken, om ridpasset går dåligt är typ hela dagen förstörd. Så är det iallafall för mig, haha.
 
Dagens ridpass med Peppe gick som ni kanse förstår inte så jättebra. Vi kom oss iväg från stallet men efter ett det tog det stopp och vi hamnade på en åker istället för på vägen.. Kom ingenstans och jag var inte på humör för att bråka med honom så jag red hem och red på ridbanan istället. Så mycket var det med den uteritten.. Jag fick dock bråka med honom ett bra tag innan vi ens tog oss till ridbanan, men väl där var han ändå rätt fin. Bara så tråkigt att han ska hålla på och dumma sig. 
 
 



Måndag

Eller är det ens måndag?
 
Igår var jag hos Kryckan på dagen och kvällen spenderades hos Alicia med henne, Linda, Bellan, Elias och Albin. Kom hem innan 1 så det vart inte så sent heller.
 
Idag startade dagen tidigt med att åka till kliniken och sko Kryckan. Dom har verkligen världens bästa hovslagare på Evidensia, så har ni en häst som inte gillar att bli skodd så är det ett supertips!
 
När jag kom hem så däckade jag på sängen (som vanligt) eftersom jag hade sovit kanske 4 timmar i natt? Nu ska jag tillbaka till Kryckan och skritta ut honom. Sen tror jag att det blir en lugn kväll!
 
Och min häst kom med på bilden också ser jag, hahaha så rolig jag är
 



Peppe v.26

Måndag: Uteritt
 
Tisdag: Uteritt
 
Onsdag: Ridbana
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Ridbana
 
Lördag: Promenad
 
Söndag: Tävling i Vindeln
 
Något sånt här kommer veckan se ut för Peppes del. Ska försöka klämma in 2 pass på ridbanan och sedan blir det en del uteritter. På söndag är det tävling i Vindeln och där hoppar vi 1 meter och 1.10. 
 
Korsgalopp på ärevarv är alltid fint.. Foto: Alice Olander
 



Tidig morgon

Hej och god morgon på er! Idag är jag uppe tidigt, eller iallafall tidigare än vad jag har gjort nu under sommarlovet. Jag ska nämligen "jobba" hos pappa idag så jag ska alldeles strax dra mig mot travet. 
 
Idag ska både Inter och Peppe ridas. Inter ska nog precis som hela förra veckan skrittas idag och Peppe hade jag tänkt rida ut med. Det gick ändå ganska bra förra gången och han fick springa av sig lite energi igår så förhoppningsvis ska han väl vara snäll idag! 
 
 



Söndag

Efter att ha vilat hela 1 dag var Peppe mer än pigg idag. Det kändes ungefär som han lika gärna kunde ha vilat i 1 vecka MINST. Nu blir det iallafall inga mer vilodagar framöver utan det får bli skritturer istället. Helt sjukt vad med energi han har..
 
Idag var det lite hoppning som stod på schemat för Peppes del och passet gick både bra och dåligt. I början var han verkligen hemsk - han var laddad, stark och otroligt spänd. Ingen bra kombination alls. Men efter att han hade fått galoppera av sig x antal varv runt fyrkantsspåret blev det lite bättre. Jag började hoppa fram på två små studsserier som bara bestod av två hinder var innan jag sedan hoppade en bana av alla hinder som stod på banan. Trots att han var lite spänd så gick det ändå ganska bra. Mycket tack vare att Pernilla hjälpte mig! 
 
När jag travade av honom började han äntligen slappna av och då blev han faktiskt riktigt fin. 
 
Jag har även hunnit med att rida Inter idag. Honom skrittade jag en sväng med i skogen och det gick väl helt okej. I början var han lite stel och tänkte minsann inte arbeta utan gick mest med huvudet i luften. Men det släppte dock mot slutet och då gick han ganska bra. Det blev bättre iallafall! 
 
 



En regnig söndag

God morgon allihopa! Även idag bjuder Umeå på lite halvdåligt väder, precis som det har varit hela veckan egentligen. Det har regnat nu på morgonen men just nu är det uppehåll, och om jag fick bestämma ska det även vara det resten av dagen! Får väl se hur det blir med det ;-)
 
Vad händer idag då? Om en stund ska jag ta tag i livet och cykla till travet för att rida Inter. Troligtvis blir det bara en skrittur i skogen, han har skrittat och vilat hela veckan så jag känner på mig att jag kommer ha och göra med en pigg Inter idag. Kanske hjälper pappa lite i stallet också innan jag åker till Peppe. 
 
Tanken med Peppe idag var att vi skulle gå ner till stöcke och hoppa, men om det regnar blir det nog en uteritt istället. Hoppas såklart på det bästa och att det slutar regna! 
 
 



Peppe vill ha

* Professional choice skydd, hur bra verkar inte dom här skydden egentligen? Synd bara att de är så himla dyra annars hade Peppe haft ett par igår. 
 
"VenTECH Elite är mycket lätta och framförallt anatomiskt utformade för att garantera en optimal passform.Stödjande skydd som skyddar ligament och senor 360 grader. 

Exklusiva material i många skikt garanterar skydd runt om hästbenet. Den speciellt framtagna insidan motverkar genomtramp i kotleden. Absorberar mer än 26% av hovbelastningen och gör den därmed till det ultimata benskyddet."


* Nytt swarovski pannband.
Det han har nu har börjat tappa massa stenar och ser inte alls bra ut på nära håll. Men som tur är syns det inte på långt avstånd. Skulle dock vilja ha ett med stora stenar istället för små. Har fått en ny crush på det, haha. 


* Ny magplatta. En ny magplatta är egentligen prio 1 på min inköpslista. Den han har nu hade min ponny (haha) så den är lite liten men fungerar med sadelgjordsförlängare. Dock så hamnar den lite snett under magen vilket inte alls är bra. 

 



Det börjar ta sig

Nu börjar Peppe bli riktigt fin i kroppen - bara lite mer mage, rumpa och allmänt mer muskler så ser han snart ut som en häst igen. Men som sagt, en bra bit på vägen har vi kommit om man jämför med hur han såg ut när han kom. Han är ju inte heller den typ av häst som går upp i vikt jättelätt. 
 
 



GPA Speed Air Chrome

Alltså helt seriöst hur fin var inte den här? Jag har alltid haft en crush på GPA hjälmarna, men den här var typ next level. Jag fattar inte att denna hjälmen är på riktigt och den går knappt att titta på för att den är så himla snygg. Den kostar 7000:- (haha) men jag har sett att den är på rea för 4500 ungefär på några ställen.
 
Någon annan som älskar GPA lika mycket som jag?
 



Lördag

Hej på er! Igår blev det ett ganska lugnt midsommar-firande, eller så mycket firande blev det väl egentligen inte. Jag är inget direkt fan av midsommar och verkligen inte av maten, för min del blev det pizza till middag (haha). Hoppas ni hade en bra dag iallafall! 
 
Idag har jag än så länge inga planer, får ta dagen lite som den kommer helt enkelt. Senare under dagen ska jag iallafall åka till stallet och fixa allt där. Peppe ska få en välförtjänt vilodag idag då han har gått sedan i tisdags, alternativt att jag går en promenad med honom. Annars blir det nog en ganska lugn dag! 
 
Bild från gårdagen
 



Så less

Tänk ändå att ha en normal häst som står stilla i hagen och inte alltid måste springa runt som en dåre och bralla. Hur underbart skulle inte det vara? Igår hade Kryckan tre sår som blödde, samt att han var lite varm i höger kota och hov. Nu blir det boots fram i hagen och vi ska titta efter några lätta senskydd som andas som han ska ha i hagen eventuellt. Det är verkligen inte första gången detta händer...
 
Har ni några tips på vad man kan ha för skydd, är öppen för alla förslag!
 
Hur bra ser inte dom här skydden ut att vara? Helt i plast så att dom inte blir för varma och ändå tillräckliga för att skydda mot smällar osv. Dock finns dom inte att beställa i Sverige, men i nuläget skulle jag nästan kunna döda för en bra lösning på detta...
 



Det finns inga dåliga kläder, bara dåligt väder

För att sammanfatta dagen lite så måste jag säga att rubriken passar in väldigt bra och den är framför allt väldigt sann, haha. Det har varit en typisk svensk sommardag idag som mestadels bjudit på regn men även lite sol mellan regnskurarna. Nu börjar det dock klarna upp och solen är framme. Tummen upp för det!
 
Jag red som sagt ut med Carro idag och våra hästar är verkligen som bill och bull. Den ena värre än den andra. Linda och Carro på äventyr, haha. Hästarna skötte sig iallafall ganska bra idag, kanske inte riktigt i början då Carros häst var lite dampig men sedan så fanns det hopp om livet. Vi red till sandvägarna idag och var ute i ca 1 timme så det blev en ganska lagom tur i alla gångarter. Bra träning för Peppe också! Dock så började det spöregna när vi var ute och red, och eftersom det var sol när vi red ut så tog vi inga regnkläder.. "Le och låtsas att solen skiner" :))
 
 



Filmer surf

Ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga, bommarna bara flög om oss denna helgen. Men magkänslan talade sanning och jag är glad att han ändå visar på nått sätt, även om han aldrig skulle stanna. Han är helt enkelt inte en häst som brukar riva utan anledning. I båda LB gick de för fort och han var väldigt flamsig som han alltid blir när det är lågt. I LAn tycker jag att han var fin och hoppade bra, ettan var onödig dock. Det enda som inte var bra var min ridning på 7-8a-b och sen skulle jag ha ridit på ett språng mindre på linjen 8ab till 9, men det är lätt att vara efterklok. Förmodligen är vi tillbaka på banan i augusti!
 
LB, lagklassen, 8 fel
 
LB, stilhoppningsklassen, 8 fel
 
LA, 12 fel



5 saker

- Om exakt 12 dagar fyller jag 18!
 
- Det blir ingen operation i sommar som planerat, troligtvis blir den i höst istället.. 
 
- När jag var liten var min största dröm att ha en kallblodsuppfödning (haha) 
 
- Nästa tävling är i Vindeln om 9 dagar. 
 
- Jag har jättelitet huvud, har storlek 55 på båda mina hjälmar och GPAn är ändå lite stor. Haha, ja ni ser ju bara på bilden nedan.. 
 
Foto: Alice Olander



Regn, regn och åter regn

And here we go, tydligen på väg mot den kallaste midsommaren på 140 år om rykterna stämmer. Haha, är detta ett skämt eller? Kan iallafall vara glad över att jag inte bor i kiruna för där är det tydligen snö.. Jag vaknade för en stund sedan av att regnet verkligen öste ner, inte precis det sättet man vill vakna på. Just nu är det endast 5 (!!!) grader ute men det ser ut som solen kan vara på väg fram. Det gillas! 
 
För dagen har jag än så länge inga speciella planer. Inter blev vaccinerad igår så han ska nog vila idag. Alltså är det bara Peppe som ska ridas idag och det lutar mot en uteritt med Carro. Lite belöning för Peppe när han ändå skötte sig någorlunda bra igår! 
 
Hoppas ni får en bra midsommar!
 
 



Hahaha humor

"Nejmen Agnes", "fan helvete", "woooh ojj", "oj han går inte braaaaa", "nä nu är det väldigt tajt", "oooohh ojojojojoj", "lugn och fiiiin", "nae" detta är underbart roligt haha, skrattar lika mycket varje gång :')
 



Torsdag

Idag har Umeå bjudit på ett riktigt tråkigt väder, hela den här veckan har det egentligen varit otroligt dåligt väder - mulet och kallt. Just nu är det endast 11 grader ute och det är nästan så att jag skulle kunna sätta på mig dunjackan. Då är det illa. 
 
Det blev lite ändrade planer gällande Inter idag. Istället för att skritta ut i regnet fick han vila och han var nog lika nöjd för det. Istället hjälpte jag pappa lite i stallet och borstade alla hans hästar, iofördig bara 7 stycken men ändå. Jag kan ju inte precis säga att de var speciellt rena efter ha rullat sig i hagarna utan täcken i regnet. 
 
Peppe red jag som sagt ute på idag och det gick ändå helt okej, det kunde helt klart ha gått sämre. Men det började självklart regna precis när jag gick ut från stallet så hela turen var något i stil med "le och låtsas att solen skiner", haha. Han skötte sig iallafall ganska bra idag, lite bråkig var han och jag fick bli sur på honom två gånger. Ena gången när han backade rakt in i skogen och vägrade gå framåt. Knas häst. Självklart fick han massa beröm sen när han gick framåt! 
 
Det märks dock att han inte alls är riden mycket ute i naturen. Han är inte alls speciellt modig av sig och tycker allt är jätteläskigt, så han behöver en hel del stöttning och support. Men det blir nog bättre ju mer han rids ut! 
 
 



Wake me up when it's all over

Fy satan vad jag är avundsjuk på alla som åker till Delsbo idag på Mitt Hjärta Hästsportförenings midsommartävlingar, vi hade också tänkt åka men så blev det inte vilket suger. Får hålla koll på equipe och hålla tummarna för stöckefolket hemifrån helt enkelt...
 
Idag har jag stekt pannkakor vilket jag är sjukt stolt över för jag brände inte en enda. Sen någon gång ska jag ta moppen ut till stallet, men jag har ingen bensin och det kändes jättejobbigt att svänga förbi och tanka. Men det finns inte en chans att jag tar mig till stallet på bensinen jag har så jag har en livskris.
 
Sen söker vi fortfarande stallplatser eftersom stallet vi står i nu ska sluta hyra in hästar, så vet ni något ställe som ligger max en mil från stan, så kommentera för vi måste verkligen ta tag i detta nu!
 
 



Tävlingsplanering

v.26 Vindelns ridklubb 
 
v.29 Näsets ryttarsällskap
 
v.31 Södra umeå ryttarförening
 
v.32 Skellefteå ridklubb
 
v.34 Vännäs ryttarförening 
 
v.35 Timrå hästsportförening (eventuellt)
 
Det här är tävlingarna som jag har inplanerade resten av sommaren, som ni ser inte alls många. Det är tyvärr inte så mycket tävlingar här uppe i norrland, varken i västerbotten eller i norrbotten är det någon tävling i juli. Så himla trist. Speciellt eftersom många tävlingar har krockat nu på slutet. Lite bättre planering mellan distrikten skulle inte skada.. 
 
 



Dagens

Just nu sitter jag och äter frukost och passar på att blogga lite samtidigt. #standard. Idag kommer dagen bjuda på stall, stall och åter stall. Känns som det enda jag gör på dagarna är att vara i stallet, haha. Åker till travet först och skrittar Inter en sväng i skogen, vi får helt enkelt stå ut med insekterna idag igen. 
 
Åker sedan vidare mot Peppe och idag har jag faktiskt tänkt prova rida ut på honom. Han var så himla snäll igår så vi provar, får helt enkelt se om det bär eller brister! Förra gången slutade det inte så jättebra, men bättre lycka nästa gång eller vad man säger. Hoppas självklart på att det går bra idag, för det är så himla tråkigt när jag inte kan rida ut själv på honom. För den delen är det inte speciellt kul för honom att gå på ridbanan varje dag heller.
 
 



Dags att sova

Idag har jag inte gjort så mycket, åkte till hippo vid 10 och kollade när min kompis Linda tävlade. Var ett tag sedan jag var på där (alltså i stallet) och det är som att komma hem haha. Sen åkte jag vidare till min lilla vita glädjespridare som var på jättebra humör han stod faltiskt stilla så jag kunde göra en knopp i luggen på han, tålamodet är inte hans starka sida...

Jag vet att det har ramlat loss stenar från pannbandet, det är därför jag har det som vardagspannband:)






Middag och ett bra ridpass

Just nu sitter jag och äter middag, det är andra gången den här veckan jag kommer hem sent. Igår var det informationsmöte om en stor tävling hippo ska ha i höst och idag blev det ganska sent i stallet i och med att jag red efter att mamma hade slutat jobbet. 
 
Dagens ridpass med Peppe gick faktiskt bra. Jag trodde han skulle vara lite mer på tårna då han har tagit det lungt måndag-tisdag, men han var jättefin och avslappnad! Vi gick som sagt ner till stöcke idag och red på ridbanan där, det blev alltså ett dressyrpass för herr Peppe idag. Började med att trava fram honom ganska länge, red på volter, serpentiner, åttor, gjorde övergångar, tempoväxlingar osv. Allt för att få honom lösgjord. 
 
I galoppen jobbade jag mycket med att han skulle lyssna fram och även tillbaka, alltså så blev det ännu mer tempoväxlingar. Jag lät han sträcka ut på långsidorna och på kortsidorna kortade jag ihop honom. Han lyssnade faktiskt förvånansvärt bra på sitsen idag. Avslutade sedan med att rida serpentinbågar i galopp innan jag travade av. Men istället för att göra galoppombyten saktade jag av till trav/skritt och fattade ny galopp. 
 
När jag travade av var han ritkgit avslappnad och sökte sig neråt, han var så himla fin så jag travade av honom ganska länge. Kan lova er att det var en nöjd Peppe som traskade hem efteråt! 
 
 



Två gamla filmer på Kryckan

Här är tre gamla filmer på Kryckan från Irland, lite drygt fyra månader innan vi importerade hit honom. Jag får fortfarande den där speciella magkänslan när jag ser filmerna, trots att han är oriden och svag med dålig galopp så är det ändå något. Jag ska inte ens försöka förklara, men det där något fick iallafall mig att köpa honom. Mamma tyckte jag var dum i huvudet typ och ba "men Agnes vad är det här förnått?" hahaha, tur de inte låter så nu:)
 
 



God morgon onsdag.

Hej och god morgon på er! Vaknade för en stund sedan och nu har jag precis ätit frukost. Ska sätta mig och se senaste avsnittet av PLL nu innan jag drar mig mot stallet. Jag fasar dock lite över att cykla dit för det blåser som satan ute och det är ALLTID motvind till stallet. Lovely. Det är iallafall lite sol ute, något positivt! 
 
Idag ska både Inter och Peppe ridas. Inter kommer nog precis som igår gå ganska lugnt idag och resten av veckan. Med Peppe däremot vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, har inget ridsällskap idag så rida ut går nog lite mindre bra. Det lutar då mot att jag går ner till stöcke och rider ett pass på ridbanan där. 
 
Det var dagens planer lite snabbt, förutom det händer det nog inte så mycket mer idag. Ha en bra dag hörrni så hörs vi senare! 
 
 



Tisdag

Har nu landat framför datorn efter en lång dag, har inte suttit vid datorn sedan mitt inlägg imorse. Gud, jag förstår inte ens hur alla bloggare hinner skriva flera inlägg per dag.. 
 
Iallafall. Åkte till stallet vid lunch-tid och red Inter. Honom skrittade jag bara en sväng i skogen och det gick bra som vanligt. Han var dock väldigt irriterad över insekterna, vilket är fullt förståeligt. Efter att han hade blivit riden åkte vi och hämtade Peppe så han fick gå i skritten. Han fick gå där i ca 45 minuter så nu är han lite rastad och förhoppningsvis går det att rida honom imorgon! 
 
Efter att jag hade gjort klart allt i stallet åkte jag och mamma till Tegs hästsport på jakt efter ett par vita ridbyxor. Dock utan större framgång, vete fan vad jag ska hitta på för något nu.. Otroligt irriterande när det inte finns ridbyxor som sitter bra. #i-landsproblem
 
 



17 juni

Klev upp för en ungefär 1 timme sedan och nu har jag precis ätit frukost. Jag tog mig en välförtjänt sovmorgon idag, det var ett bra tag sedan jag sov längre än 8 så jag kan lova er att det var riktigt skönt! Om jag blev så mycket piggare av det kan jag dock inte riktigt säga, känner mig mer som en levande zombie just nu, haha. 
 
Vad händer idag då? Planen är att vi ska dra in Peppe till travet så han kan gå i skrittmaskinen där. Om det inte blir så får jag helt enkelt gå en promenad med honom, men det vore bra om han kunde gå i skritten idag! Inter ska nog även ridas idag och det blir bara en lugn tur för hans del. Han ska få ta det lite lugnt hela veckan! 
 
Annas bjuder Sverige på riktigt dåligt väder här idag, inget regn än så länge som tur är men kallt som satan är det ute. Det är nästan så att vinterjackan åker på.. 
 
Foto: Alice Olander



Underbara häst

Den här hästen gör mig så otroligt glad, kan sitta i timmar och bara tänka på hur glad jag är att han är min. En sådan häst äger man bara en gång i livet, och den tiden är nu. Världens bästa vän, Biscuit Gold 
 
Look into my eyes and you will see
What you mean to me
Search your heart, search your soul
And when you find me there you'll search no more

Don't tell me it's not worth trying for
You can't tell me it's not worth dying for
You know it's true
Everything I do, I do it for you
 
 
 



Är det sommar?

Idag har det varit en rätt lugn dag men med otroligt tråkigt väder. Kallt som sjutton, regn varvat med sol och full storm har det varit idag. Jag säger bara en sak: svensk sommar ♥ 
 
Åkte till stallet vid lunch och red Inter. Jag skrittade honom bara en sväng i skogen och han var inte alls på något bra humör idag, rädd för allt och lite jobbig i munnen. Men alla kan väl ha dåliga dagar! Inte nog med det så öppnade himlen sig precis när jag satte mig upp på honom och jag hade inga regnkläder. Haha. Peppe fick en vilodag idag, jag gick bara en kort sväng med honom och sedan fick han beta gräs = nöjd Peppe. 
 
Har även hunnit varit förbi Pegasus en sväng då jag är på jakt efter ett par nya vita ridbyxor. Det är dock lättare sagt än gjort.. Provade ett par styckna men det var inga som satt riktigt bra, de par som satt "bäst" var lite genomskinliga. Alltid ska det vara något. Får ta en sväng till Tegs hästsport imorgon eller någon annan dag i veckan och se vad dom har! 
 
 



Shopping från Stockholm

  • Tävlingströja från hööks
  • 2 linnen från bikbok
  • En svart tröja från bikbok
  • Jättefin tröja från new yorker
  • Rosa basicröja från new yorker
  • Jätteful rosa halsduk från konserten (var tvungen haha)
  • Shorts från Hollister
  • En VS body mist 
  • Rosa läppstift från Lóreal Paris
  • Mascara från Lóreal Paris
  • Concealer från make up store
  • Borste från make up store
 



Film 1.10m vinst




Måndag

Då var det måndag igen och ny vecka. För den här veckan har jag än så länge inga speciella planer utan det blir nog en ganska lugn vecka, inga tävlingar i helgen eller så. Idag kommer jag nog ha ganska fullt upp. Jag ska till stallet och rida Inter lite senare under dagen, hinna förbi på pegasus för att leta nya tävlingsbyxor då båda mina par har gjort sitt, sedan ska jag även till Peppe och gå en sväng med honom. Måste även ta tag i att packa upp alla saker från helgen. Så fullt upp idag alltså! 
 
 



Bilder från i fredags

Alla är fotade av Alice Olander! :) 
 
 



Resultat dag 3

1.15m 0+0 fel
Efter två dagar med tävling var Peppe lite trött i benen idag. Han är ju bara van med tvådagars meeting och vi har max hoppat 3 klasser per helg innan. Så att han var lite trött idag var fullt förståeligt. Men rundan idag tycker jag ändå var helt okej, nog den bästa i helgen trots att jag fick rida på honom ganska mycket. Vi fick ett par dåliga språng, jag måste helt enkelt lära mig att vänta på honom och låta han göra det mesta själv. 
 
Vi nollade iallafall så vi nollade alltså alla klasser i helgen, trots att rundorna inte har varit helt perfekta så är det ändå ganska bra. Tyvärr så fick vi lite stolpe ut idag och hamnade först utanför placering. Men men, jag är iallafall jättenöjd över Peppe i helgen! 
 
Slutsatsen efter helgen är att jag skulle vilja ha lite mer tryck i galoppen utan att det går för fort och få upp huvudet lite på honom då han gärna drar mig ur sadeln mellan hinderna. Min kondition skulle även behöva bli lite bättre haha. 
 
 



Agge is back!

Eller iallafall på deltid kan man säga...
 
Vad har hänt under tiden jag har varit borta då?
Jag gick ut ettan och firade somarlovet med några av mina underbara vänner ute i Bättnes med grill och tältning. Vi var ganska värdelösa på det här med tältningen men annars gick allt bra (förutom att jag, Linda och Albin var helt lost när vi skulle köra dit haha).
 
 
På onsdagen så åt jag med familjen och firade sommarlovet ännu en gång, och på torsdagen klockan 06.35 lyfte flyget till Stockholm för att se One direction för andra gången i mitt liv. Jag har:
 
1. Nästan missat flyget dit
2. Ätit världens brutalaste pannkakstallrik
3. Färgat mitt hår lila av misstag
4. Stått i en kö som var 3,5 km lång (nej jag driver inte)
5. Fått vatten från Harry Styles vattenflaska på armen (tror min jacka just steg några tusen i värde lol)
6. Sått 10 meter ifrån dom fem finaste människorna i hela världen
7. Bränt några tusen på shopping (visar sen)
 
Ja alltså konserten kan ha varit bland den bästa kvällen i mitt liv faktiskt. Det är inte alla som har stått 10 meter ifrån One direction, fått ögonkontakt med Harry Styles och dessutom blivit nersprutad av hans vattenflaska. Vi var så nära dom att det är heeelt galet, Jag är faktiskt fortfarande i mental chock så det kan vara därför detta inlägget är helt konstigt.
 
 
Igår kom vi hem och jag kan meddela att mitt hår fortfarande är lila. Punkt. Jag har knappt velat se mig själv i spegeln för det är inte fint alls. Faktiskt jättefult. Usch fyfan. Spontanfärga inte håret i Stockholm........... Vi ska fixa det idag eller imorgon iallafall och innan det lämnar jag inte huset.
 
 



Nolla 1.15

Nolla även idag, tyvärr först utanför placering. Men hästen är bäst och har hoppat jättebra i helgen. Bloggar sen när jag är hemma! 





Resultat dag 2

1.10 0+0 fel, 3e plats
Peppe var lite tröttare idag, han saknar fortfarande kondition och muskler så det är fullt förståeligt. Det enda jag tänkte på idag var egentligen galoppen, trots det så var den ändå inte riktigt bra. Jag skulle vilja ha mer tryck i den så jag lättare kan rida ihop honom, nu blev han mest lång. 

Men Peppe gjorde så gott han kunde som alltid och det blev en delad 3e plats! Nu laddar vi om inför 1.15 imorgon! 





3a i 1.10

Helt okej runda förutom att jag fortfarande inte får till galoppen. Men en 3dje plats blev det. Duktig Peppe!





Tävlingsdag 2

Idag hoppar vi bara en 1.10. Det enda jag ska tänka på egentligen är galoppen. Jag måste ha en bättre galopp med mer tryck i så jag lättare kan ta förhållningar. Igår var han lite seg och tung, men resultaten blev ju ganska bra ändå! 





Resultat dag 1

1 meter 0+0 fel, 2a
Det blev en otroligt lång framridning till den här klassen då det var en tjej som ramlade av och en ambulans var tvungen att tillkallas. Det tog en jäkla tid iallafall. 

Rundan kändes inte sådär jättebra, han var lite tung i munnen och lyssnade inte på förhållningarna. Så jag såg aldrig några riktiga avstånd. Rundan räckte till en 2a placering, endast någon tiondel från vinst. 

1.10 meter 0+0 fel, vinst 
Till den här klassen var han lite trött och halvseg. Fick aldrig till galoppen och såg fortfarande inga avstånd. Fast rundan var ändå inte så jättedålig, fick ett par dåliga språng och så. Men han gjorde sitt bästa som vanligt och det blev en vinst. Världens bästa Peppe <3 

Fick ett amigotäcke som pris, inte helt fel! 





Världens bästa häst <3

Vinst i 1.10!! Kommer mer utförligt resultat senare! 





2a i 1 meter






Möt Ö-vik

Uppdaterar med resultat senare under dagen:) 





Ny dag, nya tag!

Dom senaste dagarna kan jag inte precis säga att jag har bloggat speciellt bra. Jag har helt enkelt inte haft så mycket tid över och inte heller haft så mycket att blogga om för den delen. Mitt liv är inte så jätte spännande utan jag gör för det mesta samma saker varje dag. Ska dock försöka bättre mig! 
 
Iallafall. Idag och resten av helgen är det tävlingar i övik. Tävlingarna börjar inte för än klockan 1 så planen är att vi ska åka frå stallet vid halv 9/9. Innan det ska jag hinna knoppa honom och tvätta hans inte så längre vita ben! 
 
Idag rider vi 2 klasser, vi mjukstartar lite och hoppar 1 meter och 1.10. I en meters-klassen kommer jag satsa om vi kommer till omhoppning. Det får bära eller brista helt enkelt, men någon flamsig ponnyomhoppning kommer det inte bli. I 1.10 ska jag rida precis som jag gjorde på hippo. Bara jag rider som jag ska, så ska det nog inte vara några bekymmer. 
 
Hoppas ni håller tummarna för oss idag! :)
 
Tror jag är kär, världens finaste häst ♥



Torsdag

Nu har jag kommit hem från stallet och har egentligen bara hunnit med att äta middag och duschat innan jag landade i soffan med datorn. Ska bara uppdatera er lite och sedan måste jag sätta igång med att packa mina saker inför helgen!
 
Vad har jag gjort idag då? Jo, hela dagen har spenderats i stallet, eller stallen om man ska vara petig. For först till Inter och red honom, han fick gå en sväng i skogen idag i skritt och trav. Det gick som vanligt bra och han kändes fin! Till skillnad från igår då vi blev jagade av brämsar blev vi idag jagade av en geting. Och alla som känner mig vet att jag är livrädd för getingar, haha. 
 
Senare under eftermiddagen åkte jag till Peppe och red honom. Red honom på ridbanan och av någon anledning känns det alltid jättedåligt när jag rider där. Han var seg och jag hade ingen bra känsla, så jag skrittade mest och travade bara lite grann. Men det gick väl egentligen inte dåligt! Efteråt smörjade jag alla saker och packade, så nu är allt packat och klart inför imorgon!
 
 



Dagen innan tävling

Idag är det mycket som ska göras. Inter ska ridas, Peppe ska ridas, allt ska smörjas och packas inför imorgon och jag ska även städa bilen lite snabbt. 
 
Alldeles strax ska jag sätta mig på cykeln och trampa till pappas stall för att rida Inter. Eftersom han gick intervaller igår blir det bara lite lugnt idag. Det hade varit bra om han fick gå dressyr innan han starten på lördag men på grund av fiskmåsen som ockuperat ridbanan går det inte så bra. Istället blir det nog bara en skrittur i skogen. 
 
För Peppes del är det dressyr som gäller idag. Ska dock bara ta det lugnt och rida lite lösgörande arbete. Förra gången jag red på ridbanan var han inte speciellt sammarbetsvillig så jag ber till gud och hoppas av hela mitt hjärta att Peppe är en snäll häst idag. Inga rodeoserier, tack. 
 
 



Peppes stam

 
Satt och kollade om det fanns några bilder på Peppe från tyskland, men hittade inget av värde. Istället hittade jag hans stam med bilder på de flesta av hästarna. Pappans stam är faktiskt riktigt bra, han själv blev tysk mästare 2013 och ligger rankad som 2a bästa avelshingst av topphingstarna i tyskland. Stakkato ligger på en 4e plats! 
 
Hur mammans stam är vet jag inte ritkigt, men tydligen var Werther en bra hingst! 
 
Perigueux - Perpignon - Stakkato

 



Onsdag

Imorse var jag i stallet innan klockan 9 och kom hem för bara någon timme sedan. Det har alltså varit en heldag där idag. Jag har hunnit med att rida både Inter och Peppe, och sedan har jag även hjälpt till lite i stallet. Inter var först på tur idag han fick som sagt gå intervaller i backen idag. Värmde först upp honom i skogen och sedan red jag tre stycken intervaller i backen, och förutom att vi blev jagade av brämsar så gick det bra! 
 
Peppe red jag bakom pappa när han körde. Det blev en tur på ca 1 mil så han fick rasta av sig ordentligt. När vi kom tillbaka fick han även gå i skrittmaskinen en stund för att varva ner. Förutom det så har jag cyklat 6 km idag så resten av dagen kommer jag inte röra mig många meter. 
 
 



Första dagen på sommarlovet!

Första dagen på sommarlovet och hela dagen kommer spenderas i stallet. Planen är att rida både Inter och Peppe idag. Peppe ska vi köra in till travet så jag kan rida honom bakom pappa när han kör, och för Inters del är det intervaller i backen som står på schemat. 
 
Nu ska jag ta och trampa iväg till stallet, ha en bra dag hörrni!
 
 



Första tävlingen

 
Satt och kollade igenom "gamla" tävlingsfilmer på mig och Peppe, här är filmen från vår tävlingsdebut. Jag måste säga att vi faktiskt utvecklats en del sedan februari. Vi har framför allt ridit ihop oss mer och nu är det inte längre han som gör allt jobb själv. Men man säger ju att det tar minst 1 år att rida in sig på en ny häst och jag börjar hitta knapparna nu! 



Tisdag

Kan fortfarande inte riktigt förstå att det är sommarlov nu. Det känns precis som en vanlig vardag och att det är skola imorgon precis som vanligt. 
 
Idag har både Peppe och Inter blivit motionerade. Inter var först på tur idag och honom red jag bara lite lugnt. Ridbanan var ockuperad av en arg fiskmås som hat byggt ett bo mitt på ridbanan, så istället för att rida där jobbade jag honom i skogen. Gjorde halter, övergångar skänkelvikningar osv och sedan avslutade jag med att skritta en stund i sanden. Inter var dock, precis som jag otroligt irriterad över alla insekter, vi som längtade till sommaren men glömde insekterna.. 
 
Åkte sedan till Peppe och gick en sväng med honom. Till skillnad från igår dränkte jag honom i insektsmedel och undvek skogen så hör och häpna: idag blev vi faktiskt inte attackerade av myggor. Var ute och gick med honom i cirka en halv timme och han skötte sig faktiskt bra. Guldstjärna till honom! 
 
 



Dagens planer

Nu är det ÄNTLIGEN sommarlov.
 
Jag har nu gått ut 2an. Helt sjukt vad tiden går fort och det känns så himla overkligt att det är jag som tar studenten nästa år. 1 ÅR KVAR TJALALALALA!!
 
Nu ska jag bara äta lite lunch och sedan ska jag ta ochtrampa mot stallet för att rida Inter. Hur han ska gå idag vet jag inte riktigt, men ridas ska han göras iallafall! Sedan åker jag vidare mot Peppe och gör fixar allt åt honom. Han får ta det lite lungt idag också, det blir ingen ridning idag utan bara en promenad. Förhoppningsvis är det även lite mindre myggor ute idag, eller ja hoppas kan man alltid göra!
 
 



Sommarlov!!

Bild från förra året.



Måndag

Idag har jag egentligen inte gjort något av värde, där av den lite halv dåliga uppdateringen. Imorse släpade jag mig till skolan endast för att göra ett prov, annars hade jag nog stannat hemma #badass. Men provet är bortgjort och imorgon blir det sommarlov. Äntligen! Bara hoppas på att vädret blir lite bättre till imorgon men just nu ser det ganska mörkt ut. 
 
Sedan jag kom hem från skolan låg jag bara i soffan och såg på serier fram till jag åkte till stallet. I stallet fick jag dock lite mer gjort. Jag gjorde för klart alla vanliga saker, så som mocka, fylla hö, fixa mat osv innan jag packade upp alla saker från helgen. Hann till och med mocka i hagen innan jag åkte hem. 
 
Jag gick en sväng med Peppe idag och han var faktiskt förvånansvärt snäll. Annars brukar han jämt hålla på att dampa och hitta på bus men idag var han snäll! Vi gick dock ingen lång sväng då det var så fruktansvärt mycket mygg ute. När vi kom tillbaka till stallet kan jag lova er att det blev massmord på alla mygg som satt på Peppe.. 
 
 



Peppe v.24

Måndag: Promenad
 
Tisdag: Promenad
 
Onsdag: Uteritt
 
Torsdag: Dressyr
 
Fredag: Tävling övik
 
Lördag: Tävling övik
 
Söndag: Tävling övik
 
Det blir en rätt lugn vecka för Peppes del fram till tävlingen i helgen. Den här gången bär det av till övik för en tredagarstävling, på tre dagar kommer vi hoppa fyra klasser vilket jag tycker är ganska lämpligt. Det blir även Peppes första tredagarsmeeting här i sverige och självklart hoppas jag på att han går lika bra som han har gjort på dom senaste tävlingarna! 

Foto: Jenny Nyström



1 dag kvar

Måndag idag och bara 1 dag kvar till sommarlovet, hur underbart? Idag har vi inga lektioner utan det är brännbollsturnering mellan sam-klasserna. Frågar är ju om vi ens har ett lag, haha. Men iallafall så ska jag göra ett engelska prov idag på morgonen, skrivdelen i nationella som jag missade. Måste göra den för att kanske kunna bli godkänd. Jag är helt värdelös på engelska, speciellt att skriva men jag får väl försöka göra mitt bästa. 
 
Efter att jag har gjort provet åker jag nog direkt hem, det ser ut som att det kommer börja regna och att kolla på brännboll i regn är ingen höjdare. Peppe ska promeneras idag och sedan måste jag ta tag i att packa upp alla saker från tävlingen. Varför är det alltid mycket tråkigare att packa upp alla saker än att packa? 
 
Foto: Jenny Nyström



Svar på kommentar

Postat av: förstår inte att man klagar på sig själv hela tiden och aldrig hästen?!
Troligtvis hästens fel, varför skyller du på dig själv?

Svar: Men varför ska jag skylla på honom? Om jag inte var tillräckligt noga med att visa var han skulle kan han inte precis räkna ut det själv. Han var ju som inte direkt med och gick banan, haha. 




Film 1.10m

 
Efter 1an blev det ett litet missförstånd, vet inte om jag gav honom otydliga signaler så han inte visste var han skulle eller om han bara drog mot utgången. Men troligtvis det första alternativet. Annars tycker jag rundan var fullt godkänd ändå! 



Resultat dag 2

1.10 - 1 fel
Åh, Peppe var så himla fin idag. Tror nästan att rundan idag var en av våra bättre. Jag red mycket bättre än igår och vi fick ett jämt flyt, inga språng där han kröp nära och gjorde omtramp. Dock så var maxtiden i klassen väldigt tajt, eftersom jag ville ha en bra runda och inte gasa runt med snäva ponnysvängar så fick vi tidsfel. Men vad gör det, känslan var bra iallafall! 
 
Jag har dock fortfarande ganska mycket att jobba på, speciellt galoppen. Även om den var mycket bättre idag så är den fortfarande inte helt bra, det behövs lite mer tryck i den. Det är bara det att det känns som det går mycket fortare än vad det gör, haha. Med en bättre galopp kommer han nog inte heller överhoppa sig så mycket! 
 
Film kommer senare! 
 
 



Bra runda!

Dagens 1.10 gick riktigt bra. Jag satte upp en bra galopp redan från start och vi hade ett bra flyt. Vi var felfri på hinder men tyvärr fick vi tidsfel i grunden, men men inget att hänga upp sig på. Det viktigaste att rundan var bra! 





Bilder från igår

Här är några bilder från igår, både från 1 meter och 1.10. Alla är fotade av Jenny Nyström. 

 



Idag kör vi med knoppar!






Tävlingsdag två

Idag hoppar vi bara en 1.10, jag ska verkligen försöka tänka på att ha en bra galopp redan från början och störa honom så lite som möjligt. Då går det nog bra! Det är som sagt inte själva hindren som är problemen utan allt däremellan. 
 
Uppdaterar er senare med resultat!
 
Haha, frambenen..



Världens bästa stöcke!!

Måste ju ta en liten paus i min bloggpaus (lol) men allt är tillåtet i krig och ridsport...

Stöcke ponnyförening slutade 4a i lag-SM finalen nere på Strömsholm. Ord räcker inte till. Med världens bästa tränare, duktiga ryttare, fina hästar och lite kämparglöd kommer man långt helt enkelt! Dom är så värda detta, grattis bästa ni!!

Malins bild tror jag:)



Film 1 meter




Resultat dag 1

1 m 0-0 fel, vinst
Den har rundan var lite si sådär, egentligen inte dålig men jag tycker han hoppade lite platt och han var dessutom ganska tjafsig i munnen. Försökte att inte tänka på det utan red bara på. I omhoppningen tog jag lite snävare svängar bara för att han ska få träna på det, och det räckte till en vinst. Kul! Även om det inte var speciellt högt och Peppe skulle nästan kunna hoppa det i sömnen så är det alltid kul att vinna. Det var dessutom Peppes första vinst = stolt i mammahjärtat :') 
 
När vi gick ut från banan både efter rundan och prisutdelningen drog han iväg i två ordentliga bockserier. På ärevarvet tänkte han även bocka av mig, haha knashäst. 
 
1.10 m - 4 fel
Försökte sätta upp en bättre galopp till den här klassen men jag vet inte om jag lyckades speciellt bra med det. Han fick ett par dåliga språng, men hoppade bra på dom hinderna där jag hade en bra galopp. Måste försöka hitta den ridningen och rida så hela tiden. Vi petade näst sista hindret som var ett räcke, ett riktigt skitpet där han inte fick med sig bakbena. Men jag är nöjd över honom ändå! 
 
 



Funktionär resten av dagen

1.10 gick helt okej, fick ett pet då vi kom lite nära men rundan i helhet var ändå ganska bra! Fick ett par jättefina språng och det är den ridningen jag måste hitta! 

Nu är jag funktionär resten av dagen. Kommer mer utförligt resultat när jag kommer hem! 






Vinst i första klassen!






Tävlingsdax

Idag hoppar vi två klasser, 1 meter och 1.10. Egentligen känns 1 meter löjligt lågt att hoppa men jag känner ändå att vi inte riktigt är redo att ta steget upp till 1.20 än. Han saknar fortfarande muskler och kan överhoppa som satan ibland. Då är det bättre att hoppa lägre! 
 
Planen för idag är att rida två bra rundor, ha en bra galopp och inte rida iväg honom. Om vi kommer till omhoppning i 1 meter kommer jag satsa lite grann, medan jag i 1.10 kommer ta det lite lugnare. Hoppas ni håller tummarna för oss idag! 
 
Både kameran och filmkameran följer med idag, så räkna med bilder och filmer ikväll! 
 
 



Dagen innan tävling

Idag har det varit en typsikt "dagen innan tävling"-dag. Jag har smörjt och packat alla saker samt ridit och badat Peppe. Vi drog som sagt in Peppe till travet idag så jag kunde rida honom bakom pappa när han körde. Min häst har ju som sagt många egna åsikter och vill helst göra som han själv vill, man skulle kunna säga att han svävar på små rosa moln och tycker att han själv är bättre än bäst. #diva. Han behöver komma ner på jorden lite grann. Men han skötte sig iallafall bra idag och det var framför allt bra för honom att få springa av sig lite energi så han inte hittar på massa bus imorgon! 
 
Efter att jag hade ridit Peppe var det Inters tur. Min plan med honom var att rida dressyr men han var inte alls med på noterna så istället skrittade vi en sväng i skogen. Förutom att han var tjafsig i munnen, gick med huvudet uppe i luften, var rädd för allt och att vi blev jagade av brämsar så gick det ändå ganska bra.
 
Just nu ligger jag i soffan och kollar på något avsnitt av Haven medan jag laddar inför imorgon. Måste dock snart ta tag i livet och leta fram mina tävlingskläder samt sätta kamerorna på laddning. Jag rider i första klassen imorgon så det blir nog tidig sänggång ikväll! 
 
 



Vilken hjälm?

Har en himla beslutsångest om vilken hjälm jag ska använda på tävlingen i helgen. COn är ju helt klart snyggare men den är så himla varm på sommaren, så det lutar lite mot GPAn. Men den är enligt mig ganska ful, haha. I-landsproblem till max eller vad. 
 
Vilken hjäm skulle ni valt, GPA eller CO? 
 



En ledig fredag!

God morgon! 
 
Nu ska jag ta tag i livet och trampa mot stallet. Idag ska både Inter och Peppe ridas, för Inters del är det dressyr som står på schemat och Peppe ska vi dra in till travet så jag kan rida bakom pappa. Han är bara riden två dagar den här veckan, inte precis den bästa uppladdningen inför en tävling så det blir bra om han får springa av sig lite grann. 
 
Sedan ska allt fixas inför imorgon. Allt ska smörjas och packas, och sedan ska även Peppe bli badad. Hans vita strumpor är inte så vita just nu, haha. 
 
 



Sängen kallar

Nu under kvällen har jag befunnit mig på hippo och hjälp till med att förbereda inför tävlingen som är fredag-lördag. Måste dock börja med att säga att det är himla tråkigt att de är så få som kommer och hjälper till. I min klubb har vi det uppdelat så att olika grupper har olika ansvarsområden. Jag är med i banbyggargruppen men fick idag rycka in i uppstallningsgruppen också då det bara var en stackare från den gruppen som var där. 
 
Idag har jag alltså tömt boxar på spån, bärt x antal spånbalar + bärt bommar och hinderstöd i åskoväder, så nu tycker jag att jag har gjort mig förtjänt är av lite glass innan jag däckar i sängen. 
 
Vad det gäller ridpasset med Peppe så gick det inget vidare. Det gick egentligen inte dåligt utan han var ganska fin från början, men när jag skulle galoppera drog han iväg i två ordentliga bockserier. Om han var lika irriterad över insekterna som mig eller om han bara vill ha av mig är en bra fråga som inte har något svar. Nya tag imorgon!
 
 



Tävlingar i juni

Umeå RF 7-8 juni
1m, 1.10m, 1.10m
 
Örnsköldsviksortens Ryttarklubb (öor) 13-15 juni
1m, 1.10m, 1.10m, 1.15m
 
Är det några av er läsare som ska på någon av dessa tävlingar? :)
 
 



Morning

Idag är det sista dagen i skolan för den här veckan. Nästa vecka är det brännboll på måndag och sedan är det skolavslutning på tisdag, åh kan knappt vänta! Med tanke på att det är sista dagen med "riktiga" lektioner idag så blir det nog en ganska lugn dag. Vi har dessutom bara en lektion av tre, men inget jag klagar över precis! 
 
Herr Peppe ska ridas idag, hur jag ska rida har jag dock inte funderat så mycket över än. Men det lutar mot ett pass på ridbanan om jag inte får något sällskap. Time will tell. 
 
Nu ska jag äta frukost och fortsätta se en serie som jag börjat med, ha en bra dag hörrni! 
 
 



Ingen fotomodell

Trots att min häst är ganska snygg (om jag får säga det själv), så måste jag säga att han absolut inte är speciellt fotogenisk av sig. Han fick tyvärr inte den egenskapen.. Kolla bara på dessa bilder, och ja det är tillåtet att skratta, haha. 
 
 



Tips på serier?

Jag har nu kollat ut både TVD och The Originals, båda serierna är riktigt bra och är helt klart mina favoriter bland de jag sett. Men tyvärr så dröjer det ju ett bra tag till det kommer nya säsonger av båda två. Till min stora glädje börjar dock PLL snart igen, men det är långt ifrån lika bra som TVD och The Originals. 
 
Men jag funderar lite på vad jag ska börja kolla på nu, har ni några bra tips? 
 
 
 



Todays

God morgon alla! Idag är det onsdag och min dag kommer i princip bara bestå av skola och stall, suprise. Jag börjar inte skolan för än klockan 11 idag så nu på morgonen tog jag mig en sovmorgon, välbehövligt och skönt. Om jag blev så mycket piggare vet jag dock inte, haha. Iallafall. Det ser ut som det blir en ganska lugn dag i skolan idag, alla kurser är avslutade så antagligen blir det bara betygsprat.
 
Efter skolan åker jag direkt till stallet och gör klart allt där lite snabbt. Peppe får tyvärr vila idag då jag inte kommer hinna rida honom. Jag har ingen skjuts från stallet så jag måste ta bussen som går lite efter 18, det kommer alltså bli ganska stressigt. 
 
 
Hittade den här bilden på mig och Linuz från i somras, tyckte den var så härlig! Nej, nu måste jag ta tag i livet. Ha en bra dag hörrni! 



Svar på kommentarer

Vad ska du opereras för? :( Ska också opereras i sommar, men bara för korsbandet i knät så inget stort.
Jo, det är så att jag blev sparkad av en häst i ansiktet för ett par år sedan och slog ut 4 tänder (bland annat). För att dom ska kunna sätta in permanenta tänder måste dom även transplantera in ett nytt ben som tänderna kan sitta fast i. Dom ska alltså ta ben från ett ställe i munnen och sätta det på ett annat, otroligt komplicerat att förklara men hoppas att du förstod! :) 
 
Har du hund? :) tänkte på staketet på bilden :)
Japp, vi har en hund! :)
 
 



Tisdag

Nu har jag precis kommit in från en joggingtur i fin vädret. Det gick dock ganska dåligt och var otroligt jobbigt. Jag orkar bara mindre och mindre ju mer jag springer, men det är bara kämpa på så vänder det förhoppningsvis någon gång! 
 
Peppe red jag ut med Carro idag och han skötte sig bra så det var skönt. Han brukar dock alltid vara snällare med sällskap, men Peppe är Peppe så man vet ju aldrig. Vi red en sväng i skogen idag, det blev inte en så jättelång tur men vi travade ganska mycket så lite fick han rasta av sig iallafall. Kan lova er han var ganska nöjd över sig själv på vägen hem. Knas häst. 
 
Resten av kvällen har jag inga speciella planer, utan jag har mest bara tänkt ta det lungt och kanske se någon film. Det blir alltså en ganska lugn kväll! 
 
 



Pressar i solen

Åh vilket underbart väder det är idag. Som tur var hade jag bara 1 lektion idag så jag har alltså slutat nu, hur skönt? Sedan jag kom hem har jag legat ute och solat i hopp om att bli lite brun, och min plan är väl att göra det fram till jag åker till stallet lite senare i eftermiddag. Så jag har det ganska bra ändå! 
 
 



God morgon!

Hej bloggen. Nu har jag precis ätit frukost och ska om en liten stund börja göra mig iordning för skolan. Idag är det en rätt lugn dag i skolan som väntas skulle jag gissa på, jag har en lektion nu på morgonen och sedan ett jättelångt hål innan sista lektionen som vi kanske ska ha. På hålet åker jag hem och solar + äter lunch. Det är kanonväder idag och redan 12 grader i skuggan - så härligt! 
 
Senare i eftermiddag åker jag till stallet och rider Peppe. Idag är tanken att vi ska rida ut tillsammans med Carro. Blir bra då Peppe inte är ett så jättestort fan av att rida ut själv. Men samtidigt behöver han komma ut och se något annat än ridbanan. Förhoppningsvis sköter han sig även då han har sällskap! 
 
 



Juni

Nu är vi inne på juni månad, årets första sommarmånad. Det här året har verkligen gått så himla fort. Nu är vi inne på juni och sommaren är på ingång! Om endast åtta dagar går jag på ett efterlängtat sommarlov och bara i juni kommer det hända en hel del saker. 
 
Nu till helgen är det hemmatävlingar, tyvärr ser det ut som det kommer bli lite halvdåligt väder men jag ser ändå fram emot det! Det blir vår andra utetävling tillsammans och för första gången kommer vi hoppa avdelning a i alla klasser, spännande! Helgen efter bär det av till Ö-vik för ett tredagars meeting.
 
Där efter kommer det bli ett litet rid och tävlingsuppehåll på ett par veckor. Jag ska opereras, dock har jag inte fått någon operationstid än men planen är väl att den ska ske i juni. Lite mindre roligt. Men annars mycket roligt att se fram emot i sommar! 



Tillbaka

Hej alla läsare, har ni saknat mig? Kunde inte hålla mig längre så jag kan säga att min paus från bloggen nu är officiellt över. Dock som ni kanske såg så kommer Agnes ha en längre bloggpaus, lite tråkigt men ni får helt enkelt nöja er med mig så länge! 
 
Vad har hänt dom senaste dagarna då? Jo, igår red jag Peppe bakom pappa när han körde en av travhästarna. Det blev en lång tur på cirka 1 mil så Peppe fick springa av sig ordentligt kan man lugnt säga. Så förhoppningsvis sköter han sig resten av veckan, och i helgen är det tävling. Tagga! 
 
Idag var det start för Inter, jag fick skynda mig från skolan efter att jag gjort bort ett matteprov och en redovisning då jag skulle värma honom. Lite stressigt blev det dock. Inter var riktigt fin i värmningen, han var lugn och gick på tygeln nästan hela tiden. Han är helt klart en av dom finaste travhästarna jag ridit! I loppet var det Carro som red som vanligt. Dom skötte sig bara bra och det blev en tredje plats, så alla är nöjda och glada! 
 
Några bilder från de senaste dagarna.
 
 



Lång bloggpaus

Jag kommer att ta en lång bloggpaus, får se om jag kommer tillbaka över huvud taget. Just nu känns inget roligt och livet suger i största allmänhet. Tur jag har världens bästa vänner som alltid finns där. Nu vet ni iallafall. /agge



GPA speed air europe

Nu tänkte jag lägga ut en liten recension (??) på min älskade hjälm, GPA speed air europe. Den är limited edition och jag (eller jag och jag, mamma) köpte den från en utländsk sida men jag vet inte vars den finns i Sverige. Den kostade 2700:- där vilket var jättebra då den kostar nästan 5000 i Sverige...
 
Jag älskar utseendet på hjälmen också. I början tänkte jag "nej vad fult med stjärnorna", men dom syns verkligen inte alls lika mycket som på produktbilden. Dom syns knappt alls ärligt talat. Annars är det bara fint att ventilationerna är lite ljusare än resten av hjälmen, det bryter av lite! Det är typ bara jag här uppe som har den då den inte är speciellt vanlig, men det är bara bra tycker jag!
 
+Grym ventilation
+Lättviktshjälm, känns knappt att den sitter på huvudet
+Någon sorts teknologi som gör att trycket fördelas på något sätt när man slår i huvudet
+Väldigt fin, eller jag tycker det iallafall!
 
-Kan bli kall på vintern, men man tänker inte på det så mycket
-Blir repig om man inte har den i hjälmpåsen
-Det ramlar ner vattendroppar genom ventilerna när det regnar haha...
 
Den här hjälmen har räddat mitt liv vid flera tillfällen så jag vet inte vad jag skulle göra utan den:) dock är den väldigt smutsig på bilden...
 
 
 
Nu tänkte jag också ta en bloggpaus, får se när jag kommer tillbaka men förhoppningsvis inte om alltför länge!
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin