På bussen

Nu sitter jag på bussen. Ska möta Alicia innan vi drar ut, tror det blir enbra  kväll. Var hos Kryckan efter skolan och skrittade ut en sväng barbacka på hacket, det gick väl helt okej. Hinner inte skriva så mycket mer nu men ville bara visa att jag faktiskt lever:)

Denna mupp får stå för bilden idag






Valborg

Hej på er! Just nu sitter jag och äter middag (haha osv) och ska alldeles strax börja göra mig iordning för kvällen. Mina kompisar kommer om ca 1 timme och då ska vi iväg på en förfest, sedan öppnar stället vi ska på kl 19. Galet tidigt och det ska komma galet mycket folk så man måste vara där i tid för att ens komma in. Men det blir säkert roligt! 
 
Hade egentligen tänkt rida Peppe idag men jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle hinna det, så jag var i princip bara till stallet och vände. Hinner inte blogga så mycket mer nu, hoppas ni får en bra valborg så hörs vi imorgon! 
 
 



Bra dag!

Idag har varit en ganska bra dag. Började dagen med att fara till tingsrätten och kolla på en rättegång med juridikklassen, det var intressant även om det tog väldigt lång tid. Men nu ser man hur det går till i verkligheten och inte bara i teorin! Sen var det juridikprov, och jesus i min lilla låda vad svårt det var. På två frågor satt jag bara och stirrade och typ skrattade för jag fattade ingenting. Jaja, det var förmodligen sista juridikprovet för året!

Kryckan fick en skrittur i kvällssolen. Han var så himla mysig och underbar när jag borstade honom, det är han alltid men idag la jag verkligen tid på att bara stå och klia honom och låta honom blåsa varmluft i örat på en. Man hinner som inte det annars när man alltid är påväg till träningar och tävlingar, tragiskt men sant. Oj vad jag älskar min fina, fina häst. Han är så himla speciell och har sin alldeles egna plats i mitt hjärta, och det kommer han alltid att ha.






Onsdag

Idag känns det som jag har spenderat hela dagen hos frisören, var där i lite mer än 4 timmar och jag kan lova er att jag vara ganska less där på slutet, haha. Håret blev hur som helst ganska bra och jag är nöjd. Dock så behöver det nog en slingning till innan det blir som jag vill ha det men det visste jag redan från början. Det är ljusare än vad det var innan iallafall och dessutom kommer det ju blekas i sommar, det är en början iallafall! Och eftersom jag gjorde det på skolan så sparade jag typ 700 spänn så det var ganska najs. 
 
När jag kom hem åkte jag ganska direkt till stallet och red Peppe. Han hostade en gång på stallgången men inte när jag red så det var bra, men jag red ändå bara lungt! I början var han ganska lugn och harmonisk men efter ett tag började han tugga jättemycket på bettet, bli tung i handen och drog ner huvudet. Han var lugn en liten stund iallafall. Ska prova byta bett till något lite skarpare nu, vill inte behöva sitta och hålla så mycket i honom när han tuffar på som ett ånglok. Men annars skötte han sig hyggligt idag! 
 
Nu på kvällen var jag och mamma till hippo en sväng för att hämta täcket som vi vann i div 2 förra året, det har varit så himla mycket strul med det då dom hade beställt ett för lite. Vet inte riktigt hur dom lyckades med det då ett lag alltid består av 4 ekipage. Iallafall, nu när vi hämtade det så var det fel brodyr och det står "DM hoppning", hahaha. Men vi fick äntligen täcket iallafall! 
 
Haha andra bilden.. 



29:e april

Idag skulle jag bara haft en lektion i skolan, valde dock att skippa den istället och börja skriva på mitt svenska tal som jag har nästa vecka. Ska även till frisören om någon timme och fixa mitt hår, ska gå på salongen på skolan och då kändes det bara jobbigt att sitta på skolan och vänta i flera timmar. Får mer bortgjort om jag är hemma! Hur som helst är jag lite nervös och spänd inför frisören, dels eftersom det är elever som ska göra och dels eftersom jag ska ljusa upp det. Har ju ganska mörkt hår nu och jag har ingen aning om hur ljust det går att få på en slingning, men jag är så himla less på att färga utväxten trots att jag trivs superbra i mörkt hår! 
 
Efter frisören ska jag till stallet och rida Peppe. Han ska bara få gå lite lugnt i skritt och trav idag då han fortfarande hostar. Men eftersom han inte har någon feber måste han hållas igång! Bara hoppas på att han slutar hosta snart så vi kan börja rida ordentligt igen. 
 
 



Hej jag lever

Igår sov jag hos Oskar natten till idag. For därefter till skolan och hade typ en och en halv lektion. Efter skolan hade jag och Linda mjukglass-dejt på stan och satt och pratade. Himla nirr då det var väldigt fint väder!

Linnea har tagit hand om Kryckan idag, han har skrittvecka och ska skritta tills på söndag är det tänkt. Jag tycker dock att det är bland det mysigaste som finns att bara skritta på långa tyglar, så jag klagar inte. Kvällen spenderas med juridikboken då det är prov imorgon.

Världens finaste, tänk att det har varit vi i en hel graviditet nu hahahahaha.....






Vårväder!

Ni förstår inte vilken otroligt rolig, flummig och konstig dag jag har haft idag. Haha skrattar typ fortfarande åt det som har hänt. Imorse började jag som sagt inte skolan för än vid 10-tiden, riktigt skönt att bara kunna ta det lugnt på morgonen istället för att stressa till skolan direkt när man vaknat! På första lektionen fick jag dock ett mejl om att jag hade bokat tid för läppförstoring i Malmö (hahaha), så jag var tvungen att ringa dit och förhoppningsvis var det bara någon bara skrivit fel e-postadress, men ändå haha. Det gjorde allvarligt talat min dag. Sedan spårade jag och min kompis helt i slutet av lektionen och det slutade med att jag hade över 200 (!!!!) olästa meddelanden på facebook, ännu mer hahaha. 
 
Efter skolan träffade jag Agnes på stan och då åt vi årets första mjukglass, vädret kunde inte ha varit så mycket bättre heller. Så vi satt i solen och pratade (eller flummade) i två timmar. Kul men framförallt roligt. Peppe fick vila idag så efter att jag var klar på stan åkte jag bara dit och tog hand om honom, det får bli en lugn ridtur för hans del imorgon! 
 
 
Agnes glass var mycket finare än min #sadface

 



Tisdag

Igår red jag Peppe bakom pappa när han körde en av travhästarna, vi körde bara en lugn sväng i skogen och Peppe var riktigt lugn och mer avslappnad än vad han är när jag rider själv. Han gick inte alls och tuggade lika mycket på bettet eller tjafsade med munnen, men däremot hostade han femtioelva gånnger. Så nu får han bara ta det lite lugnt tills han slutar hosta, hoppas verkligen att det går över snart för vi har planerat in en tävling i maj.. 
 
Idag blir det nog en ganska lugn dag för min del, börjar skolan om 1 timme så jag ska alldeles strax bege mig dit. Slutar sedan vid 14-tiden då vi får vara på valfri plats på sista lektionen. Efter skolan funderar jag och Aggan på att gå och äta årets första mjukglass, däremot bestämde sig vädret inte för att vara på vår sida idag, haha. Åker sedan till stallet och tar hand om Peppe som tyvärr får vila idag då det är trav. 
 
 



Måndag

Nu har jag ganska precis kommit hem från skolan och det blev minst sagt en lugn dag där då jag endast hade en och en halv lektion. Den där halva lektionen var dock jävligt onödig och jag hade kunnat sluta vid halv 10 istället för att sitta och vänta i 3 timmar för en lektion som vikarien inte ens närvaro på.. Något bitter kan jag lova er haha. 
 
Hur som helst ska jag alldeles strax åka till stallet. Peppe ska nog ridas en sväng idag om pappa har någon att köra med mig. Är inte så jättesugen på att rida ut själv när han har varit så dryg och spänd nu på slutet, det är framför allt inte bra för honom att bara gå och spänna sig och arbeta på fel sätt en hel ridtur. Inte i längden iallafall. Så vi får väl se hur det blir, han måste hur som helst röra på sig! 
 
 



Dålig helg, dålig dag, dåligt allt

Idag är en tråkig dag. Går i skolan till två och efter det ska jag hem och plugga. Ska göra det exakt hela dagen för de kommande tre veckorna är inte roliga alls. Sover förmodligen hos Oskar ikväll dock. Mamma tar Kryckan idag innan lunch och han skulle få en promenad tror jag. Orkar inte formulera mig så himla bra då jag inte är på humör.
 
Hoppas erat liv rullar bättre än mitt.
 
 



Dålig dag

Idag har jag haft en allmänt dålig dag och dessutom har det regnat hela dagen. Åkte till stallet efter lunch och red Peppe. Han fick även byta box idag då han hade rivit ner den där "strumpan" i taket som han även gjorde för någon dag sedan, till skillnad från förra gången hade han gjort sönder den helt nu och även massakerat den. Haha orkar inte med honom. Har iallafall hängt upp ett hönät i boxen nu och även en sak han kan pilla på, så nu kanske han förgoppningsvis håller sig mer sysselsatt. 
 
Red honom som sagt en sväng i regnet också, och det gick verkligen inte bra. Det var full aktivitet på stallbacken och musik i högtalarna så han var helt bortkopplad, han gick bara och taktade och fokuserade på allt annat än mig. Skrittade och travade en liten sväng i skogen iallafall och han var stark, hård i munnen, drog ner huvudet, drog mig hur sadeln, var tittig och allmänt dryg. Inget bra pass idag helt enkelt. Nya tag imorgon! 
 
 



Söndag

Då var det söndag igen och helgen är snart slut, som vanligt går helgerna alltid alldeles för fort. Har inte gjort så jättemycket i helgen utan mest tagit det lugnt, ganska skönt med en lugn helg faktiskt! Nästa helg är det dock valborg så då lutar det mot utgång. 
 
Igår fick Peppe som sagt vila eftersom han har hostat när jag har ridit honom på slutet, han hade dock ingen feber så jag funderar på att rida honom lite lugnt idag. Det är däremot ponnytrav idag så det beror på hur mycket aktivitet det är på stallbacken, Peppe har ju som sagt nerverna på utsidan. Men det borde nog förhoppningsvis gå att rida ändå! 
 
 



Tävlingsfilm

Idag jag jag varit med Oskar den största delen av dagen. När han hade åkt hem så for jag och mamma till stallet och gjorde insläppet, Kryckan fick en promenad på en kvart. Jag är sjuk och det kändes inte jättesmart att fara ut i blåsten. Imorgon ska jag träna för Micke klockan nio ute i stöcke, alltid kul med tidiga träningar eller? Hoppas det blir bana, för det behövs verkligen tränas på!
 
Här kommer filmen från LBn i Vännäs. Tvekade på ifall jag skulle lägga upp den eller inte, men tyckte han var så himla fin och sen att jag styde åt helvete i omhoppningen kan man ju klippa bort haha. Men här ser ni iallafall lite av den nya ridstilen, jag har plockat ner tempot rejält. Jag varken drar eller jagar iväg, utan bara sitter lugnt och väntar på hindret. Tycker att han hoppar så himla bra när jag rider så, och är inte i närheten av bommarna. Han har tid att hoppa igenom hela kroppen och jag har tid på mig att planera vägarna bättre osv. Sen rann det iväg lite i omhoppningen och jag fick inte igenom mina förhållningar riktigt, men är ändå väldigt nöjd med rundan. Riktigt stor skillnad mit LCn!
 



Dålig uppdatering från mig

Igår fyllde världens bästa mami år, så det vart tårta på kvällen. Linnea tog hand om Kryckan och jag tror dom red ut längs vägen. På kvällen kom Oskar och sov här. Idag har vi bara chillat och kollat på morran och tobias hahaha. Han ska snart fara och då ska jag ut till stallet.

Idag ska Kryckan bara skritta ut en sväng. Egentligen skulle jag behöva plugga också men det får vänta. Ikväll vet jag inte vad som händer, den som lever får se helt enkelt!

Hahaha vi är så fula






Igår

Igår red jag Peppe en sväng i skogen, däremot gick det inte speciellt bra. Han var snäll och skötte sig bra så det var bra, men han var däremot riktigt dryg och spänd. Han mer dansade fram än att skritta, var tjafsig med munnen och drog ner huvudet flera gånger. Tyvärr blev det bara så att jag skrittade igår för när jag började trava hostade han, han hostade även i onsdags när jag red så idag rider jag nog honom inte. Det känns ju lite oflyt om han ska bli sjuk nu när han äntligen har börjat bli någorlunda snäll att rida ut på. 
 
Måste även berätta en sak min dampiga häst gjorde igår, eller antagligen natten mot igår. I stallet finns det en "strumpa" som hänger i taket ovanför boxarna som har med ventelationen att göra tror jag. Igår hade han då dragit ner den och bitit hål i den, han har dragit ner den en gång förut men nu var det även ca 5-6 hål i den. Han är den enda av alla 13(?) hästar i stallet som ens rört den.. 
 
 



Äntligen helg!

Nu har jag precis kommit hem från skolan och ska bara få i mig lite mellanmål innan jag drar mig vidare mot stallet. Idag har det varit en otroligt seg dag i skolan, dagen har bara bestått av dryga lektioner och jag var så himla slut och less på sista lektionen så jag nästan trodde att jag skulle somna, haha. Trots att den här veckan har gått riktigt fort så har den ändå varit otroligt seg, den logiken liksom..
 
Peppe fick som sagt en vilodag igår så idag ska han få komma ut och röra på sig en sväng, blir nog en tur i skogen då jag helst inte vill rida honom ensam på ridbanan eftersom han är som han är. Men en tur i skogen fungerar väl också! 
 
 



Världens finaste häst igår

Min häst var så jäkla fin igår på träningen! Det var mest markarbete eftersom de flesta av oss ska hoppa för Micke på söndag. Jag ritade övningen nedan för annars hade jag aldrig kunnat förklara. Först red vi den i trav, först de två första på en volt och sen red vi alla fyra bågarna. Serierna stod exakt som på bilden och det var helt brutalt sjukt svårt att hinna styra redan i trav. Vi gjorde det i båda varven innan vi gick över till galopp. Kryckan behövde som vanligt ta längdhopp över hela serien några gånger innan han fattade hur han skulle göra med benen haha, det spelar ingen roll att vi gör detta varje vecka typ. I galoppen gick vänster varv mycket bättre än höger varv, eftersom han vart lite för lydig i höger varv. Han var jättelydig och gick jättebra att styra! Dock i höger varv så hoppade han lite för högt över studsarna så då hann vi inte med sista, men det spelade ingen roll då man inte kan bli arg på honom för att han hoppar för bra.
 
Vi avslutade på räcket som också är med på bilden, så att dom skulle få hoppa ett vanligt hinder och känna att livet leker typ. Kryckan kändes fortfarande jättefin och nästan lite överlydig. Han var inte i närheten av bommarna och efter ett perfekt språng på 1.05 ungefär, sen fick han inte hoppa mer för han hoppade för bra haha! Kan inte vara mer nöjd med honom än vad jag är:)
 



23:e april

Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mycket och varit ovanligt effektiv. Gick först i skolan och där gjorde jag bort ett prov, så det känns riktigt bra att ha det bortgjort! Annars var skolan ganska lugn och det hände inte så mycket, precis som vanligt med andra ord. Slapp även gå på sista lektionen så jag slutade strax innna 14 och det var ganska gött! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet, det blåste ganska mycket idag så Peppe fick vila. Tog bara in honom från hagen och gjorde iordning honom. När jag kom hem gick jag ut på en promenad, har börjat göra det väldigt ofta nu på slutet men det är så himla skönt att bara komma ut och röra på sig. Nu under kvällen har jag egentligen bara skrivit på en inlämningsuppgift så nu är den klar och inlämnad och det känns riktigt skönt - en sak mindre att göra iallafall!
 
 



Påväg till stöcke

Igår åkte vi till hippo och trimmade. Han var jättefin när jag travade fram och jag la jättemycket fokus på att skåla ut bogarna och ha honom i en lång låg form. Ja började med att galoppera fram utan stigbyglar och det gick väldigt bra. Sen gjorde vi avbrott och fattningar, dels för att det är jättestärkande men han blir också väldigt lydig av det. Han var himla fin och arbetade väldigt okomplicerat utan protester!

Nu är jag påväg till stöcke för hoppträning. Planen är inte att hoppa för högt utan snarare jobba på aty fortsätta hitta känslan. Höjderna sparar vi till Micke-träningen i helgen!

Muppis igår:)






Torsdag

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och ska alldeles strax börja göra mig iordning för skolan. Har prov första lektionen idag, däremot har jag inte orkat plugga till det speciellt mycket då jag är så förbannat skolless. Men förhoppningsvis bör det gå hyggligt ändå. Har faktiskt ingen koll när jag slutar skolan idag, hoppas dock att vi får skippa sista lektionen i och med att det är gymnasiearbetelektion och gymnasiearbetet är inlämnat. 
 
Efter skolan åker jag till stallet och tar hand om Peppe, har inte hunnit bestämma än vad jag ska hitta på med honom men antingen blir det en tur i skogen eller en vilodag för hans del. 
 
 



Peppe 22/4

Idag har Peppe fått galoppträna i skogen, red runt långslingan som är ca 1 mil så han fick röra ordentligt på sig iallafall. Däremot så har det i princip blåst storm här i Umeå idag och jag tycker verkligen inte om att rida då det blåser, vill helst ha kontroll över hästen och det känns inte som jag har det när det blåser mycket. Trots mina dåliga nerver så gick det väl ändå rätt hyfsat att rida, han skötte sig iallafall och hittade inte på några dumheter! 
 
Galopperade som sagt ganska mycket idag och jag stod mest bara i lätt sits och lät honom rulla på. Det var faktiskt första gången på ett bra tag som jag galopperade honom själv ute så ställde inga direkta krav på honom. Dock tuffade han mest på som ett ånglok och struntade ganska rejält i mig, haha. Det var egentligen bara att hålla i sig med tanke på att han körde sitt eget race och kan hoppa till för saker han anser är farliga (typ stenar och svajande grenar, haha). Han är inte allt för modig min kära häst. Men han tyckte nog ändå att det var ganska kul att få komma ut och galoppera av sig! 
 
The typical öronbild. 
 
 



En bättre onsdag!

Idag hade jag bara en lektion i skolan, velade ganska länge om jag skulle orka åka dit eller inte men det slutade iallafall att jag åkte dit. Så jag började 8.20 och slutade 09.25, inte helt fel måste jag säga! När jag kom hem från skolan for jag faktiskt ut och sprang en sväng, det blev bara en runda på ca 3 km men eftersom jag är så himla otränad så tycker jag ändå att det gick ganska bra. Ska försöka springa minst 1 gång i veckan nu framöver, får se hur det går med det, haha! 
 
Just nu sitter jag iallafall och äter lunch och tänkte ta och plugga en liten stund innan jag åker till stallet. Peppe ska ridas idag men jag vet inte riktigt hur än, antingen rider jag ut själv eller så rider jag bakom pappa om han har tid eller någon att köra. Om jag rider själv blir det nog lite konditionsträning iallafall! 
 
 



Kryckan v.17

Måndag- vila
 
Tisdag- skritta
 
Onsdag- trimma på banan
 
Torsdag- hoppträning
 
Fredag- Linnea rider i skritt och trav
 
Lördag- trimma på banan väldigt lätt i skritt och trav
 
Söndag- Micke-träning
 
 
 



Kryckan 21/4

Den här dagen har gått väldigt långsamt. Jag och mamma åkte till stallet vid halv sju kanske och min lilla häst hade fått gå utan täcke idag, så han var väldigt glad (och smutsig). Skrittade ut barbacka på hacket och hade tänkt mig en mysig tur i solen. Skrittade bort till skogen och det tar kanske 20 minuter, väl där möts vi av tre gigantiska vattenpölar. De två första hoppade han över med världens jättesprång och vevade med bakbenen i vild panik. Den tredje kom vi aldrig över, han stack ner en hov i vattnet och blev så nervös att han höll på att sätta sig haha. Bestämde mig för att det var en diskussion jag inte ville ta, och vände hem. Kryckan hade en väldigt jobbig dag, han hatar insekter så det var förmodligen därför han var så nervös...
 
 



21:a april

Idag har det varit en ganska lugn dag trots allt, gick i skolan till 15.30 och gjorde i princip inget vettigt alls. Vi gjorde nästan inget på lektionerna så skoldagen gick otroligt segt. Det var nästan så att jag höll på att somna där ett tag, haha. 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe i skogen. Red åt ett annat håll än vad jag brukar göra så han skulle få lite omväxling och han var på ett otroligt tittigt humör idag, så vi hade en liten diskussion gällande om vi skulle gå förbi en svart platsbalja eller inte. Tur att min häst är modig.. Annars skötte han sig bara bra och hittade inte på några dumheter alls! Dock var han väldig spänd och upphetsad, han kunde inte riktigt skritta utan gick bara och taktade. I traven var han ganska stark och tjafsade ganska mycket med munnen. Men huvudsaken just nu är iallafall att han är snäll och går att rida ut på! 
 
Just nu sitter jag och pluggar naturkunskap i hopp om att bli lite klokare till provet på torsdag, men jag kan väl inte säga att det går speciellt bra, haha. Men lite borde fastna hoppas jag! 
 
 



Matte

Nu sitter jag i skolan och har matte. Igår pluggade jag och var med Oskar på kvällen och när jag kom hem var klockan för mycket för att jag skulle orka blogga så jag gick och la mig direkt. Idag slutar jag två och då ska jag och Oskar äta på Max för vi är tjocka, sen ska jag hem och fortsätta plugga. Kryckan ska få komma ut och skritta en stund!






Tisdag

Just nu sitter jag och äter frukost och kollar på ett avsnitt av Arrow. Att min frukost består av glass är en annan femma (haha), men det fanns inget annat hemma att äta - man får ta vad man har helt enkelt!
 
Idag börjar jag inte skolan för än vid 10 så nu på morgonen har jag hunnit med att gå en promenad i det fina vädret och just nu sitter jag bara och tar det lite lugnt i väntan på att klockan ska bli lite mer. Idag är det längsta dagen i skolan, går till halv 4 och efter det åker jag till stallet. För Peppes del blir det en tur i skogen idag, igår blev det mest skritt så idag tänkte jag fokusera mer på traven! Hoppas på att han sköter sig lika bra som igår! 
 
 



Vårväder!

Idag har Umeå bjudit på riktigt fint väder för en gångs skull, måste faktiskt säga att det känns riktigt skönt att sommaren är på väg även och jag har lite skräckblandad förtjusning över studenten, haha. Hur som helst har dagen varit rätt så lugn, gjorde allvarligt talat ingenting i skolan förutom att lämna in en inlämningsuppgift. Skönt att ha det bortgjort iallafall! 
 
Åkte till stallet efter skolan och red min kära häst som faktiskt skötte sig bra idag. Han stod emot lite i skritten från början men antagligen hade han träningsvärk från igår. Det var ganska blött i skogen så det blev mest skritt för Peppes del idag men jag travade några bitar där underlaget var torrt, han kändes pigg och fin iallafall. På vägen hem trippade han dock lite väl mycket och tjafsade en del med munnen, men han gick ändå bättre än vad han har gjort tidigare så det är väl sånt man får ta. Det blir nog bättre med tiden, vi har ändå kommit en lång bit på väg tycker jag! 
 
 



Mycket i skolan

Det märks att terminen snart är slut, för alla lärare bombar oss med skolarbete. Efter den här veckan ska det förmodligen bli bättre tror jag för en av mina kurser tar slut då. Jag slutar iallafall om en timme typ så då ska jag hem och plugga (ingen förvånad). Ikväll ska jag vara med Oskar.
 
Kryckan vet jag inte vad han gör, antingen skulle han vila eller så får han en kort promenad. Mamma skulle fara och reklamera mina chaps som har gått sönder för andra gången på ett halvår (jag har fått nya två gånger) samt lämna in mina ridstövlar. Alltså har jag typ inget att rida i, vilket känns mindre kul. Hoppas det blir klart fort!
 
Igår satt jag och mamma uppe halva natten och såg världscupfinalen. Det var helt galet spännande och ni som missade den borde helt klart se den på svtplay. Sen höll jag typ på att börja gråta när Dogulas var första nollan och man kan verkligen inte påstå att det var många felfria, inga dubbelnollor. Längtar redan tills nästa värdscupsäsong drar igång!
 
Oj så mycket astma jag hade här hahaha
 



Måndag

Då var det måndag igen och som det ser ut just nu kommer den här veckan bli ganska lugn i skolan, får helt enkelt hoppas att det håller i sig så! Idag har jag bara två lektioner i skolan och ett hål på tre timmar, om jag orkar ska jag försöka ta tag i att plugga på hålet men det är ju så himla tråkigt, haha. Slutar iallafall vid 14-tiden och då åker jag nästan direkt till stallet. 
 
Eftersom Peppe fick gå intervaller igpr blir det bara ett lugnt pass för honom idag. Han har säkert lite träningsvärk sedan igår så jag tänkte bara ta och skritta och jogga ut en sväng i skogen så han får mjuka upp musklerna lite! Inget avancerat utan bara låta han lulla på. 
 
 



En riktig skithelg på ren svenska

Känns som att jag inte har satt mig ner och skrivit om resultaten i helgen, kanske för att jag inte har varit på hummör alls. För usch så dåligt det har gått haha..
 
LC, 4 fel
Den här klassen var ett enda stort missförstånd. Jag hade inte med mig min astmamedicin, och den måste jag ta två gånger för att ens kunna rida. När jag hade travat fram så kändes det som att jag andades genom ett sugrör, mamma ba "andas du sådär på riktigt eller fejkar du?" För det pep verkligen när jag andades...
Jag försökte verkligen göra något vettigt av framhoppningen, men det blev mest en dragkamp och jag hade inte kraft att sätta emot eftersom att jag knappt kunde andas. På banan kändes han lugn mot ettan, tvåan gick också bra, mot trean tog han fart och doppade ett bakben på fyran, därav nedslaget. Lyckades på något sätt ta oss i mål och sen tog det 10 minuter innan jag kunde andas någorlunda normalt igen. Väldigt arg var jag, inte bara på resultatet, utan mest för att vi var så osamspelta.
 
LB, 0+ute
Detta var helgens bästa runda, så sjukt bra!! Han var så otroligt lugn på framhoppningen, jag kunde sitta still och vänta på hindret utan att behöva bromsa för mitt liv. På banan gick grundomgången helt okomplicerat, lugnt tempo, jag väntade på språnget, och Kryckan koncentrerade sig på ett fantastiskt sätt! Var felfri fram tills jag hoppade fel hinder i omhoppningen, fick total blackout och styrde åt helvete. Men jag kunde inte vara annat än nöjd ändå!
 
LA, utg
Ja jag var inte utesluten, jag utgick. Även om speakern sa utesluten. Fick jättebra hjälp av Mia på framhoppningen och gick in på banan med en bra känsla. Inleder med att landa mitt i trippelbarren som var hinder nummer två. Kryckan blev jätteledsen och försiktig, så det blev några nedslag på det. Sprången var inte dåliga, men han hoppade med hängande framben. Efter näst sista så kände jag att det var lika bra att gå ut. Det var rätt mot Kryckan och med fasit i hand borde jag ha gått ut tidigare. Hade inte missödet på trippeln hänt så hade nog resultatet blivit ett helt annat, för banan var jättelätt.
 
Vi har bestämt oss för att gå ner och hoppa lite mer LB nu ett tag. Istället för att hoppa LB, LB, LA så ska jag nog hoppa LB, LB, LA. Jag pratade ganska länge med Mia efter LAn och allt kändes så himla mycket bättre efter det. Man måste ge det tid att befästa den nya ridstilen, för det är som natt och dag mot hur jag red för bara en månad sedan. Man har skithelger ibland och även om det känns piss just nu så är det bara att blicka framåt. Nu är inomhussäsongen slut och om tre veckor är det första utetävlingen. Älskade häst vad jag tycker om honom!
 
 



19:e april

Kom hem från stallet för en stund sedan och nu har jag ganska precis landat vid datorn, tänkte bara blogga lite snabbt och sedan leka duktig elev och ta tag i lite skolarbeten. Jag red Peppe bakom pappa när han körde en av travhästarna idag och förutom att det kändes som han skulle lyfta och flyga iväg på grund av blåsten så gick det ganska bra! 
 
Vi red tre intervaller på rakbanan i galopp och Peppe har inte världens bästa kondition just nu så det var väldigt bra träning för honom. Även för mig, haha. Mina ben var alldeles skakiga när jag hoppade av honom, tur man är vältränad.. Måste försöka ta tag i träningen snart! När vi var på väg hem var han iallafall ganska trött och nöjd över sig själv och brydde sig inte så mycket längre att det blåste, jag kunde till och med skritta av honom på halvlånga tyglar utan att behöva vara orolig för att han skulle hitta på något bus. Duktig häst!
 
 



Söndag

Haha jag kan ju vara världens sämsta bloggare, gjorde andra saker på kvällen igår så jag glömde helt bort att blogga. Hur som helst blev träningen med Peppe inställd igår så jag red själv på ridbanan istället. Dock hade jag ingen plan vilket aldrig slutar bra, men jag jobbade honom en stund i skritt bara så att han skulle få komma ut på ridbanan och inse att det inte är så farligt. Han skötte sig ganska bra men var lite spänd och ville inte riktigt fokusera på mig, han sköt mest bogarna åt alla håll och gick på flera spår.
 
Idag ser planen ut så att jag rider bakom pappa, det var ett tag sedan sist så det blir nog bra. Har ingen aning om hur vi ska rida men det blir nog lite konditionsträning för Peppes del iallafall som det brukar när han springer bakom travhästarna. 
 
Annars har jag inga speciella planer idag förutom att plugga. Har en inlämningsuppgift att skriva klart och sedan måste jag även börja plugga till ett prov som jag har på torsdag.Annars blir nog nästa vecka ganska lugn! 
 
 



Vet inte vad jag ska säga

Länge sedan jag hade en så kass känsla. Rundan såg bättre ut på filmen än den kändes. Kryckan var jättespänd på både framridningen och framhoppningen. Fick aldrig någon riktig kontakt med honom. På banan kändes det som att han bara rusade, för han tar inga riktiga språng typ, eller han bromsar inte upp något själv. Fick ett retligt nedslag på 4an då han doppade ett bakben. What to say...

Bara att bryta ihop och komma igen, han blir ju lite såhär i LC. Skulle inte ha hoppat den från början, men det är lätt att vara efterklok. Förhoppningsvis är han lite mindre stark och mer avslappnad imorgon!






Svar på kommentar

Kan ni inte blogga om vad ni använder för parfymer? :)

Svar: Om du tycker det är intressant att veta, visst. Haha. Jag har ganska många parfymer precis som alla andra tjejer i guess, dock så använder jag för det mesta bara tre av dom. Juicy Couture parfymerna är för övrigt to die for, dom godaste som finns!

Från vänster: Juicy Couture viva la juicy la fleur, Juicy Couture viva la juicy & en vanilj body mist från The body shop.

 

 




Lördag

Det blev inget stall för min del igår, hade så himla ont i halsen och dessutom lite feber när jag kom hem från skolan så jag gick och la mig i sängen istället. Känner mig lite bättre idag efter att i princip sovit hela kvällen igår men det känns fortfarande som jag har en kniv i halsen, har inte riktigt tid för att vara sjuk just nu. 
 
Nu ska jag bara få i mig lite lunch och sedan bege mig till stallet. Peppe ska ridas idag eftersom det inte blev av igår och det blir troligtvis ett pass på ridbanan då jag ska få lite hjälp med honom idag. Det går ju hyggligt att rida i skogen just nu men på ridbanan är han fortfarande spänd, allt som vi gör för att få honom att slappna av på ridbanan kan jag ju även ta med mig när vi rider i skogen! 
 
Annars ska jag nog bara försöka vila upp mig idag och ta tag i en inlämningsuppgift som ska vara inlämnad efter helgen, aldrig en lugn stund i skolan.. 
 
 



Hästledig

Idag gick jag i skolan till 15.40, hade dock sovmorgon till 12.25 så dagen kändes väldigt kort ändå. Avslutade skoldagen med digitalt skapande som vanligt, och min lärare fick psykbryt på min dator hahaha! Alltså hela klassen dog av garv när hon satt och svor åt den. Gjorde min dag att någon äntligen förstår vad jag går igenom varje dag...
 
Efter skolan åt jag middag med Oskar i Utopia, jag valde min vanliga sallad. Har inte varit hos Kryckan idag utan hans medryttare Linnea tog hand om honom! Dom har skrittat och travat och vad jag har hört så skötte han sig jättebra. Nu ligger jag i sängen och kollar på någon serie om unga föräldrar. Kan säga att jag inte vill byta plats med någon av dom för allt i världen. Ska nog snart sova, tänkte bara slänga in ett inlägg först:)
 
Har tävling imorgon men hoppar bara en LC, någonting säger mig att jag kommer att behöva all broms jag kan få hahah...
 
 



Kryckan igår

Igår hoppade jag honom som sagt lite. Mamma byggde fram ett räcke och en oxer (med jättekorta bommar haha) som jag hoppade lite på en åttvolt. Han var så jäkla fin när jag red fram! Höll inte på och konstrade något alls utan hade alla hovar i marken och jobbade riktigt fint och lyssnade på mig. När jag började hoppa så kokade han över totalt. Antingen studsade han ända fram till hindret, eller så rusade han och det fanns inte speciellt mycket jag kunde göra. Han var även tittig på exakt allt utanför banan så han såg typ inte hindret förrän han skulle hoppa av haha. Dock hoppade han fantastiska språng och var inte i närheten av bommarna, så vi valde att avsluta på 1m då det inte är höjden det sitter i. Det är bättre att spara honom till helgen:)
 
Kollade startlistorna och såg att jag startar sist i 2 av 3 klasser, ibland har man fan tur!
 
 



Fredag

Igår måste jag säga var en ganska ovärd dag, haha. När vi kom till hippo för att ha träning vid 21-tiden så fanns ingen tränare där. Det visade sig att träningen hade blivit flyttad till 19.00 utan att någon visste om det. Istället red jag honom i ridhuset och galoppjobbade ganska mycket så att han fick springa av sig lite och han blev faktiskt lite trött. Nu har han ju inte världens bästa styrka eller kondition eftersom han inte har varit igång så länge, men det var ett nyttigt pass! Dessutom skötte han sig faktiskt bra, i början var han lite okoncentrerad men sedan i slutet när jag travade av var han riktigt avslappnad och jag kunde rida på långa tyglar samtidigt som han sökte sig neråt. Framsteg! 
 
Idag blir det nog en ganska lugn dag i skolan, har endast tre lektioner och slutar ganska tidigt så det känns skönt! Däremot ska gymnasiearbetet lämnas in idag så jag måste jobba på det lite under dagen, har dock bara några småsaker kvar så det är nog ganska lugnt. Efter skolan åker jag till stallet och idag skrittar jag nog ut Peppe en sväng så han får röra på sig efter passet igår. 
 
Trött häst igår!
 



På väg till hippo

Nu är vi påväg med Kryckan till hippo, och planen är att hoppa lite inför helgen. Jag har ju helt bytt ridning och behöver några till språng att befästa den!

Bloggar mer när jag är hemma!






16:e april

Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mycket. Var först i skolan till ca 15.00 och under den tiden hann jag bland annat göra bort en redovisning och hålla aktiviteter för en 5-års grupp (haha). Jag som inte ens tycker om barn.. Men det gick ganska bra ändå! Efter skolan gick jag ner på stan en sväng och köpte skor inför balen, hittade ett par skor som satt helt okej och som inte var allt för dyra så det var ganska skönt! Att jag dock kommer bli ca 180 cm med dom är en annan sak, haha. 
 
Har även hunnit med att hämta ut min studentmössa som kom idag, den satt väl inte jättesnyggt men det är väl sånt som man får ta. Det är en mössa iallafall och det är huvudsaken! För övrigt är det bara 54 dagar till studenten, wihoo! 
 
Nu och någon timme framöver ska jag ta tag i att göra klart gymnasiearbetet, det ska lämnas in imorgon men jag har inte så jättemycket kvar så det är nog ganska lugnt! Senare ikväll har jag som sagt dressyrträning på hippo, den är ute och eftersom det regnar ute är jag inte speciellt taggad. Hoppas Peppe sköter sig iallafall! 
 
 



Torsdag

Haha måste bara älska mina rubriker, dom kan ju vara dom bästa som finns! Hur som helst red jag Peppe en sväng i skogen igår och han skötte sig ändå helt okej. Han gjorde inga direkta dumheter men var väldigt spänd och fokuserade mest på allt annat förutom mig. Men vi var ute en sväng och han fick röra på sig så det var väl huvudsaken! 
 
Idag går jag i skolan till 15.40, det kommer bli en lång dag med andra ord. Efter skolan ska jag hem och plugga/vila och sedan ikväll är det dressyrtränng på hippo som gäller. Hoppas verkligen att vädret blir bättre för att rida ute i regn är inte det roligaste. Dressyrtränaren jag ska träna för idag pratar dock engelska så det kan ju bli lite spännande med tanke på att jag är värdelös på det haha. 
 
 



Trött

Idag har jag inte bloggat något, har helt enkelt inte hunnit. Har bara varit i skolan, pluggat och skrittat ut Kryckan en sväng. Nu sitter jag och pluggar igen (haha) men ska snart sova, är helt sjukt trött.
 
Världens bästa Olle, LB 2011 (mountainhorse)
 
 



Onsdag

Igår slutade jag skolan ganska tidigt och kom därför iväg till stallet i hygglig tid. Peppe fick sig en tur i skogen och det gick väl okej, han stannade och inte villegå fram några gånger i början som han kan göra och sedan fick han ett spel och gjorde en rodeoserie. Men annars skötte han sig ganska bra. Dock var han hur spänd som helst vissa bitar, och jag lyckades inte riktigt få honom att fokusera på arbete. 
 
Idag går jag i skolan till halv 1, måste dock stanna på skolan en stund efter för att göra klart ett skolarbete. Men förhoppningsvis kommer det inte ta allt för lång tid! Åker till stallet efter skolan iallafall och rider Peppe. Får se om jag kan rida bakom pappa annars rider jag väl själv, men det vore bra om han kunde få springa av sig. 
 
 



Galoppass

Idag har Kryckan fått springa! Det var för dåligt underlag på våran ridbana så vi åkte in till hippos hoppbana istället vid åtta på kvällen. Vi skrattade lite åt alla som har häst där och som trängs i ridhuset på de få timmarna som är lediga, när de var helt nyharvat och perfekt underlag på hoppbanan. Minns det själv när jag stod där, hur extremt beroende man blev av riduset. Iallafall. Jag började med ganska mycket travjobb och han var jättefin. Skänkelvikningar, serpentinbågar och övergångar, och allt satt hur bra som helst.
 
Sen gick vi över till galoppen. Började med att ta nått varv runt banan i båda varven. Sen lät jag honom springa av sig rejält i höger varv som är hans bra varv, i början kickade han ganska mycket men han slutade efter ett tag. Tror aldrig jag galopperat så fort på honom innan, men då är jag ju heller inte den som brukar skena runt var och varannan vecka heller. Det är hur som helst det bästa jag gjort på länge, för han blev så otroligt fin i vänster varv efter det. Försökte inte smygöka farten eller skjuta in bogen, vilket oftast leder till att han börjar sparka. Han bara gick och var bara allmänt fin. Dock blev han inte ens svettig haha, tror jag har underskattat hans kondition. Kul att allt jobb ger resultat!
 
 



Kryckan v.16

Måndag- vila
 
Tisdag- rida igenom (mycket galopp)
 
Onsdag- skritt
 
Torsdag- markerbete med lite hinder
 
Fredag- skritt/jogg
 
Lördag- tävling LC
 
Söndag- tävling LB, LA
 
Den här veckan ser ut som de flesta andra veckor. Idag hade jag tänkt rida antingen på våran ridbana eller i stöcke, men i värsta fall får vi väl åka in till hippo. Samma sak på torsdag, allt beror på vad Umeå hade tänkt leverera för väder.
 
I helgen är det tävling i Vännäs. Jag ska hoppa en LC på lördagen för att han ska få gå ner och hoppa en låg klass för självförtroendets skull. Det har varit planerat i flera månader och känns som ett bra beslut, då det viktigaste är att han tycker det är kul. Och jag vill bara vara tydlig med att jag INTE ska hoppa den där cupen (minns inte vad den heter), några på min ask var lite upprörda nämligen. För att få hoppa den får man inte ha startat LA under de senaste 24 månaderna vilket jag har, så jag får inte ens hoppa den. Jag rider bara klassen:)
 
 
 



Snöoväder

Idag är det svenska nationella som gäller för min del och om jag ska vara ärlig är jag inte speciellt taggad, att sitta i 4 timmar och skriva kändes bara jobbigt. Vet inte riktigt om vi slutar efter nationella eller hur det blev, men sista lektionen blev iallafall inställd så jag slutar senast kl 2 och det kändes lite bättre! 
 
Efter skolan åker jag till stallet och tar hand om Peppe, får se om jag rider eller inte idag för det är nämligen snöoväder ute, så himla deprimerande att snön ska komma tillbaka när den just hade försvunnit. Men förhoppningsvis lär den väl inte ligga kvar allt för länge! 
 
Nu ska jag börja göra mig iordning så jag inte kommer sent till skolan, ha en bra dag alla! 
 
 



Måndag och dåligt humör

Den här måndagen har nog varit den sämsta på länge och jag kan lova er att jag är något bitter just nu. Åkte till tandläkaren efter min första lektion för att ta avtryck av munnen, det blev dock inget avtryck för när dom skruvade ut ena skruven följde en sak som skulle läka fast med. Så nu måste dom göra om operationen som jag gjorde för någon månad sedan så det kändes ju något drygt, däremot lär det inte bli för än i sommar då det måste läka där skruven har suttit. Min otur är inte lugn, man kan ju undra om den har tänkt att vända någon gång.. 
 
På grund av infektionsrisken får jag inte åka till stallet idag som jag hade tänkt från början, har ju som sagt ett hål i min mun just nu. Sedan jag kom hem från skolan har jag bara legat i soffan och tagit det lugnt men nu ska jag tvinga mig ut på en promenad för jag orkar verkligen inte sitta still hemma. Ikväll blir det dock plugg för fulla muggar för imorgon är det svenska nationella, är inte taggad kan jag lova!
 
 



Måndag

Sov extremt dåligt inatt. Vaknade vid halv fyra av världens äckligaste dröm och kunde knappt sova efter det. Började skolan 9.55 och hade matte, sen hål i några timmar och slutade två. Nu ska jag plugga digitalt skapande för nästa vecka ska vi redovisa slutprojektet och jag orkar inte...
 
Kryckan vilar idag eftersom mamma är i Stockholm. Oskar kommer hit vid sju och vi ska se på fotboll haha. Nej, dags att ta tag i livet.
 
Tävlingsdebuten i maj 2013, känns som en evighet sedan... Kryckan tyckte det var för lågt :')
 
 



Träningen + film

Jag trodde att det var en markarbetesträning, men det var en hoppträning haha. Väldigt skönt att komma ut istället för att behöva trycka ihop honom i ridhuset. Av någon anledning var han ovanligt lugn, på hippo har han helt ärligt inte gått att rida ibland för att han blivit så övertänd. Vi började hoppa ett helt vanligt räcke på långsidan. Kände mig lite ringrostig efter en vecka utan hinder (lång tid.....) därav första språnget på filmen, nä skämt åsido. Sen hoppade vi ett räcke med vattenmatta på andra långsidan, båda räckena slutade på ungefär 1.10. Han kändes taggad och lite lagomt på ändå, trots att han studsar och sparkar i anridningen.
 
Sen gick vi över och hoppade en 5,5a. De första gångerna var den ganska låg så vi skulle få känna på avstånden osv. Första gången var det jättetrång, men sen hittade jag hur jag skulle rida och vilken galopp jag skulle ha för att få plats. Han har en tendens att hoppa några decimeter högre än han behöver över de första hindrena, vilket leder till att avstånden blir kortare. Hindrena höjdes eftersom, och sista hindret landade på 1.30. Det kändes jättelätt för honom, han har fått en ordentlig röv och har inga som helst problem med att hoppa på styrka längre vilket är skönt. Även min magra irländare gick att få ordning på:)
 
Till nästa gång ska jag tänka på att sitta mer upprätt i serien. Det är inte så lätt dock för Kryckan är så snabb och det är så lätt att störa honom. Men detta ska vi lätt göra fler gånger för det var en himla bra övning!
 



Och där var lovet slut..

Trots att det här lovet har varit ganska tråkigt och händelselöst så känns det ganska jobbigt att det är skola igen imorgon. Tillbaka till verkligheten igen! Har typ inte gjort något av det jag hade planerat heller (som typ plugga), haha. Får ta tag i pluggandet ikväll helt enkelt! 
 
Hur som helst red jag Peppe både idag och igår, själv dessutom så det var framsteg. Kunde både skritta och trava utan att han blev allt för spänd, i galoppen sprang han dock som en giraff och var hur kort som helst så vi skippade den och fokuserade istället på traven. Han dummade sig dock lite idag och var inne i skogen en sväng, och då menar jag bokstavligt talat i skogen. Men han stegrade iallafall inget och gav sig efter lite bråkande, så 1-0 till mig vill säga!
 
 



På väg till stöcke

Det är himla tomt här måste jag säga. Igår trimmade jag Kryckan en stund på ridbanan i trav och sen skrittade jag ut. Han kändes jättefin och lösgjord. Vi träffade även ett rådjur som ni ser på bilden! På kvällen var jag med Oskar som vanligt haha.

Nu sitter jag i bilen på väg till stöcke, det är dags för årets första uteträning. Bara markarbete men ändå! När jag kommer hem måste jag ta tag i lite skolarbete som jag har skjutit upp under lovet, som tyvärr är slut snart...






Gårdagen blev inte som jag tänkt mig

Hade ju tänkt rida på banan igår, men dom planerna fick ställas in då det blåste orkan. Det hade absolut inte gått att göra något vettigt där så vi bestämde oss för att åka in till hippo på kvällen istället och rida. Jag mockade och myste ganska länge med Kryckan i hagen istället. Vi var nästan helt själva i ridhuset. Jag hade fortfarande ganska hög feber och kunde typ trava ett varv åt gången innan jag var tvungen att pausa haha. Var helt matt i hela kroppen och orkade inte sitta emot som jag brukar för Kryckan har ju skrittar i hela två dagar och var ganska pigg. Men han fick galoppera några varv och göra lite serpentinbågar innan vi gav oss, för det var typ det jag orkade. Han fick iallafall röra lite på sig!
 
Idag ska mamma ta Kryckan, så att jag får vara hemma och vila. Planerar att plugga, vila och vara med Oskar. Krykan ska gå i skritt och trav så gott det går eftersom det fortfarande blåser ganska mycket. 
 
Hahaha han är så ful hjärtat..
 
 



Fredag

Igår orkade jag aldrig blogga något, vet egentligen inte varför utan det blev helt enkelt inte av. Fick iallafall hjälp med Peppe igår och han hade en mindre bra dag som gav några bakslag men det var ändå bättre än vad det har varit tidigare. Klarar av att lösa problemen någorlunda bra iallafall. Han var spänd, okoncentrerad, hård och ville inte riktigt lyssna, men vissa stunder gick han bra iallafall och det är alltid något! 
 
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska åka till stallet om en liten stund och om pappa har någon att köra med Peppe så rider jag honom. Annars får han vila, men förhoppningsvis behöver han väl inte göra det. 
 
 



Ännu fler bilder från Sundsvall

Igår var jag med Alicia och Linda på kvällen. Innan det hade vi stallmöte som drog ut ganska mycket på tiden. Sen for jag direkt till Oskar och sov där. Kom nyss hem och ska snart åka till stallet. Kryckan ska gå ett dressyrpass på banan hade jag tänkt. Inget alltför jobbigt utan mest för att han ska få jobba lite..
 
Min lillebror fyller 15 år idag, så sen blir det tårta! 
 
Här kommer fler bilder från Sundsvall, fotade av Victoria Mickelsson! De åtta första är från LB och resten från LA första dagen. Min finaste Krycka som alltid är så himla glad, spetsade öron hela tiden:)
 
 



8:e april

Just nu ligger jag i sängen och ska snart sova (haha). Idag har det varit en ganska lugn dag för min del och jag har inte gjort allt för mycket. Var dock med en kompis en stund på kvällen och det var väl det mest händelserika som har hänt idag! 
 
Åkte till stallet vid lunchtid och tog hand om Peppe, åkte bara dit och mockade samtborstade honom. Han fick tyvärr vila idag eftersom det blåste storm. Kom hem relativt tidigt därifrån och då gick jag och la mig i soffan i brist på annat att göra, ännu mer haha. Får hoppas på att resten av lovet har något roligare att bjuda på! 
 
 



Bilder från Sundsvall

Foto - Victoria Englund
 
 



Onsdag

Nu har jag precis kommit in från en morgonpromenad i solen, det var dock inte alls lika mysigt och skönt som jag hade filosoferat för det blåser nämligen storm ute, haha. Det kändes som jag skulle blåsa bort och dessutom fick jag liter med sand i munnen, lite mindre roligt. Men dom bitarna där det var någorlunda vindstilla var det ganska skönt iallafall!
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att jag ska dra mig till stallet om en liten stund. Får se om det blir någon ridtur för Peppes del idag, det blåser ju som sagt som satan och jag vet inte riktigt hur underlaget i skogen är. Men om han blir rider får han gå bakom pappa när han kör! 
 
Annars har jag inga speciella planer idag, får väl se vad dagen har att bjuda på! 
 
 



Jättesjuk

Av någon anledning så känns det som att lovet snart är slut, så därför blev jag himla glad då jag insåg att det bara är tisdag. Var sjuk redan innan jag åkte till Sundsvall men nu har det blivit ännu värre. Mår pissdåligt och huvudet sprängs snart. Därför fick jag inte åka till Kryckan så mamma är där och går en promenad med honom. Ikväll kommer Oskar hit vilket blir perfekt då jag har saknat han hur mycket som helst..
 
Såhär trött var min krigare när Lina skulle släppa ut honom i morse, lilla hjärtat. Oj vad jag tycker om honom.
 
 



Mör i kroppen..

Haha ni förstår inte vilken träningsvärk jag har i ryggen och i axlarna idag efter nedplockningen av boxarna igår. Den är inte lugn kan jag lova er! Däremot trodde jag att jag skulle ha mer värk i armarna än vad jag har så det var ju ändå ganska skönt. 
 
Hittills idag har jag inte alls gjort mycket, i princip ingenting faktiskt. Men lite senare i eftermiddag ska jag åka till stallet och rida Peppe, ska få hjälp med han idag så vi rider på ridbanan och fortsätter där vi slutade förra gången. Förhoppningsvis är det inte så mycket travhästar på banan den tiden vi rider heller! 
 
Annars har jag inga speciella planer idag förutom att jag tänkte försöka plugga lite ikväll, en lärare var oskön och satte redovisningar på måndag direkt när vi kommer tillbaka efter lovet och dessutom är det nationella prov i svenska nästa vecka. 
 
 



Resultat dag 2

LA, 0 fel
Han var ett as på framridningen, vi var inte samspelta alls och han bara drog iväg och sparkade/bytte galopp som han alltid gör när han blir stressad och spänd. När jag kom in på framridningen var Mia där och skulle hjälpa mig. Vi hade pratat innan om att jag skulle ändra om min ridning från grunden och ta den här klassen till att prova det. Jag skulle sitta upprätt, hålla i honom och sluta om med benen. Farten jag gått på tidigare skulle bort helt. Han hoppade så jäkla bra!!! Förstår inte om jag har levt under en sten under den tiden jag haft honom för varför har jag inte ridit så hela tiden?? Han behöver inte så mycket fart för att hoppa 1.10 då det egentligen inte är så högt. Alla sprången på framhoppningen var klockrena och Mia gav mig sjukt bra tips och visade mig exakt hur jag skulle göra om jag blev osäker. Hon stod på läktaren och ropade på mig och vi gjorde vår bästa runda någonsin. Trots två trånga kombinationer och en relaterad linje som vi annars brukar ha problem med. Han var inte i en bom och sista hindret var såklart ett räcke. Jag kom i ett mellanläge och då slöt jag bara om med benen och fick ett bra språng. Finns inte så mycket mer att säga, det var så jävla skönt... Han va enda nollan i avd.b så han tog hem den blågula!
 
Mamma missade att filma då hon var så nervös (haha såklart), men kan lägga upp banan iallafall. Jag tog med alla hinder även om jag bara hoppade 1-10.
 
 
 
 



Helt död..

Nu har jag äntligen landat hemma igen efter en lång dag. Idag skulle som sagt tävlingsboxarna på hippo byggas ner och då passade vi även på att dra in Peppe till ridhuset och trimma lite innan. Att bygga ner boxarna var nästan värre än att bygga upp dom och jag kommer säkert ha världens träningsvärk imorgon. Dock så är jag ändå ganska stolt över mig själv för jag bar ganska mycket och dessutom är jag nog världens svagaste människa.
 
Peppe gick faktiskt ganska bra idag, det var några som hoppade i lilla ridhusetså jag red i stora istället men det gick ändå ganska bra. Han brukar bli lite stirrigare och mer okoncentrerad i stora eftersom det är där vi brukar tävla men han skötte sig bra. Jag red mest på en volt och jobbade med ställningen samt lite tempoväxlingar och övergångar. Han vevade på lite mycket med bakbenen som han kan göra när han är lite spänd, men annars var det ingen fara! 
 
 



På väg till hippo!

Nu är vi på väg mot hippo för att trimma lite i ridhuset, och efter det ska alla boxar från tävlingarna förra helgen tas ner. Bloggar sen när jag är hemma! 





Äntligen kvalad till MSVB!!!






Söndag

Dagen lider mot sitt slut och jag ska snart dra mig mot sängen, eller egentligen har jag typ legat i sängen hela kvällen och kollat på OTH. Men jag ska väl börja fundera på att sova snart, behöver min skönhetssömn haha! Idag har jag iallafall inte gjort så mycket, åkte till stallet vid lunch och var där i några timmar. 
 
Red Peppe på ridbanan idag och jobbade mycket med att få igenom ställningen och att han skulle söka sig nedåt. Han var lite spänd men annars gick det helt okej, däremot började han bråka när vi kom för nära utgången så vi höll oss bara på ena halvan av ridbanan. Imorgon åker vi troligtvis in till hippo och då blir det att fortsätta jobba på det vi gjorde idag!
 
 



Dålig dag resultatmässigt

LB, 4 fel
Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga mer än att jag är tacksam för att jag lever. Har aldrig haft ett så brutalt tempo i hela mitt liv faktiskt. Det säger en del att vi var två med ett ner i grunden, och trots att jag och Kryckan tog ut svängarna så var vi 10 sekunder snabbare än den andra tjejen. Han sög tag i hindren och då är det inte så mycket jag kan göra. På linjen 6-7 som var relaterad sex språng så gick han på fem språng och fick med sig frambommen (??). Ni får se på filmen sen så förstår ni vad jag menar, för detta  är bland det sjukaste jag har varit med om faktiskt..
 
LA, 4+8 fel
Den här rundan var bättre då han tog hindrena på större allvar nu. Rev 2an då starten stod precis där jag hade tänkt rida och därför fick jag lämna spåret tidigare än jag ville, Kryckan fick då korsgalopp och en liten touch räckte för att bommen skulle falla. Sen gick allt bra fram tills 9ab. Jag tog halvhalten för tidigt och Kryckan flyger iväg alldeles för tidigt och får med sig frambommen igen. Magisk som han är så tog han dog över B även denna gången och jag har ingen aning om hur. 10 gick bra men sen till sista hindret som var ett plank som säkert 50% av ekipagen rev, så red jag iväg honom men han trampade om och knäade ner bommen.
 
Pratade ganska länge med Mia efteråt och kom fram till att jag ska hoppa avd.B imorgon. Tror jag slappnar av mer då och det är helt klart värt att prova då detta är en mental låsning hos mig. Nu har vi precis tagit en kvällspromenad med Kryckan och gett han mat, så nu ska vi äta middag med alla från stöcke:)
 
Längdhopp har aldrig varit min ponnys problem, han klarade bakbommen haha...
 





På hotellet

Är dödstrött så orkar inte blogga. Har åkt bil hela dagen, trimmade Kryckan på ridbanan när vi var framme och han var pigg och glad. Skrittade även ut med Jeremias innan vi åkte. Dog på hotellet vid 22, duschade och har kollat på någon twilightfilm. Imorgon hoppar jag LB och LA och planen är att rida bra haha..






Lördag

Idag har jag faktiskt inte gjort så hemskt mycket, tog mig en välförtjänt sovmorgon imorse och sedan åkte jag till stallet vid lunch. Pappa var på trav idag så jag hade ingen att rida med men jag provade och rida ut med Peppe själv och det gick ändå helt okej. Dock var han själv i stallet när vi skulle ut så jag stod säkert i en kvart och kämpade med att få igen sadelgjorden då han spände sig så himla mycket. Det var ungefär så häääääär nära att jag gav upp, haha. Hur som helst gick väl själva turen okej, han bråkade lite men gav sig när jag bråkade med honom. Däremot gick det nästan bara att skritta idag då underlaget var sämre än sämst. 
 
Nu ska jag snart bort på påskmiddag, jag äter ju dock inte påskmat eller julmat för den delen så jag ska få tacos istället. Mycket bättre om jag får säga det själv! 
 
 



Agge is back

Nu är jag tillbaka efter någon dags frånvaro, och det var faktiskt någon som skrev på ask och tyckte jag skulle blogga haha. Känns bra att man är saknad hehe. Igår var vi iallafall in till ridhuset med Kryckis och hoppade en bana. Det gick fruktansvärt dåligt på en väldigt okoncentrerad ponny som hellre spanade in sig själv i ridhusspeglarna än att koncentrer sig på hindrena. Detta resulterade i några onödiga frambensfel då han var allmänt slarvig. Avslutade på 1.10 och där började han väl koncentrera sig lite mer, han blir ju alltid bättre när hindren blir högre. Får trösta mig med att han alltid går bättre på tävling...
 
Idag vaknade jag bredvid min bättre halva, och vi började dagen med att käka frukost/lunch på frasses. Har aldrig mått så illa i mitt liv tror jag. Direkt efter bar det av till stallet där jag red ut med Linnea, Linnea red Kryckan och jag red Enya (en femåring i stallet som jag älskar). Visade ridbanan och hur jag brukar rida då jag rider ut. Båda hästarna skötte sig bra! Under kvällen har vi varit och ätit middag hos mormor och jag har blivit sjuk haha. Lyckas alltid bli sjuk på de sämsta tillfällena tyvärr. Det blir att ta en kvällspromenad med Oskar snart för vi kommer inte ses förrän på tisdag, hemska tanke.
 
Får se hur mycket jag kan blogga imorgon, vi har utsläpp i stallet på morgonen och sen ska vi packa för vi hann inte så mycket idag. Sen hem och äta påsklunch och vid två bär det av till Sundsvall. Tar med datorn så kan blogga på hotellet iallafall!
 
 



Långfredag

Igår drog jag och några kompisar från klassen ut, Medina hade spelning på en klubb och det kunde man ju såklart inte missa. Kvällen startade lite segt men ju längre kvällen gick desto bättre blev den, dessutom var det hur mycket folk som helst och många man kände så det var kul! Tror dom hade beräknat att det skulle komma runt 1000 pers så det var inte lite direkt! Kom inte hem allt för sent heller så det var ganska skönt. 
 
Idag har jag än så länge inga speciella planer. Ska iallafall till stallet senare idag och rida Peppe. Skulle vara bra om vi kunde dra in till ridhuset men det får nog bli en annan dag. Rider troligtvis honom i skogen bakom pappa idag! 
 
 



Hinner inte blogga

Hinner inte blogga just nu, ikväll blir det utgång med några kompisar för att fira lovet. Dessutom är det Medina som ska spela och det gör inte saken sämre! 
 
Bloggar imorgon!
 
 



1 april

Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mycket för en gång skull. Gick först i skolan från 8.20-12.30, ganska skönt med en lugn dag så här tätt inpå lovet. Efter skolan gick jag ner på stan en sväng och därifrån fick jag med mig en kofta från NewYorker och ett par jeans från Dr denim hem. Åkte sedan till stallet för att rida Peppe och honom red jag bakom pappa i skogen, förutom att underlaget inte är det bästa just nu gick det helt okej. Han skötte sig iallafall bra! 
 
När jag kom hem från stallet tog jag mig i kragen och sprang en stund på bandet, lyckades springa tre km utan att gå men att det däremot nästan tog 30 minuter är en annan femma. Men har man dålig kondition så har man. Sedan har jag spenderat nästan hela kvällen åt att plugga och har i princip skrivit klart en inlämningsuppgift som ska vara inlämnad imorgon. Glömde boken på skolan så jag tänkte skriva klart den där imorgon, men jag har inte så jättemycket kvar så det går nog ganska fort! 
 
Så här rena och fina var Peppes ben efter dagens ridtur..
 



Igår och idag

Igår fick Kryckan gå i ridhuset, inga hinder utan endast fokus på att få loss bogarna och att överhuvudtaget kunna prata med honom typ. I början när vi just kommit in så var det kaos i ridhuset, det var ridskola på ena halvan så vi var kanske 7 stycken på halva ridhuset. Det var folk som flängde runt i världens jävla fart och observera att det inte var ponnyryttare. Kryckan blir jättestressad och kastar sig när det kommer en större häst för nära så det var ganska jobbigt för honom. Därför blev det skrittjobb ganska länge. I traven fortsatte jag böja honom i sidorna och göra tempoväxlingar. Han kändes pigg och fräsch men lyssnade tillbaka så det kändes kul.
 
I galoppen fick jag jobba röven av mig. Vi hade tagit fram fårskinnspadden och ska ha den nu när han fäller och blir så fruktansvärt öm i pälsen. Han har till och med fått skav av sadeln på båda sidorna av ryggen. Jag upplevde att det blev skillnad faktiskt. Höger varv gick bra, kunde galoppera flera varv runt spåret utan att han började kicka. Vänster varv gick också bra till min stora chock. Jag fick sitta och sparka med innerskänkeln men det var värt det, för jag kunde inte bara rida flera varv runt spåret utan även rida några varv på volten haha. Efter passet fick han en dusch för han var inte ren, så nu är han redo för meeting i helgen!
 
Idag var jag ledig från skolan! Det var havdag och vi skulle bara ha haft en lektion, så vår lärare var skön och lät oss slippa den. Istället for jag ut och skrittade Kryckan barbacka i solen och sen bar det av till evidensia för att sko honom. Det gick jättebra att sko faktiskt! Han vaknade till och var jättepigg i slutet så nästa gång ska vi dra ner mängden lugnande för han känns inte alls lika rädd nu. Varken innan eller under tiden han skos!
 
Nu ska jag skriva klart en inlämning som ska in imorgon.
 
 



Onsdag

Idag är det onsdag och förhoppningsvis blir det en ganska lugn dag för min del. Går bara i skolan till 12.30 idag och när jag har slutat ska jag pallra mig ner på stan en snabbis hade jag tänkt. Åker sedan till stallet och rider Peppe, han är inte riden sedan i torsdags så det är verkligen på tiden, dock så har han motionerat på andra sätt så han har inte vilat helt. 
 
Annars händer det inte så mycket mer idag förutom att hela kvällen lär gå åt till att plugga, har både ett prov och en inlämningsuppgift till imorgon. Men det ska bli så otroligt skönt att gå på lov imorgon! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin