Så less på biologin nu

Har pluggat sen jag kom hem från skolan, men fattar fortfarande inte. Tur att det bara är ett E-prov så det borde inte vara så jättesvårt. Får hoppas på det bästa!
'



Torsdag

Imorse missade jag min sovmorgon då jag var hos tandläkaren, vi har aldrig sovmorgon så det kändes lite jobbigt men. Lagade en tand och bedövningen satt i säkert 5 timmar så det var väl lite mindre kul.. 
 
Till det bra idag då, vi hade en halv studiedag idag. Så istället för 14.15 fick vi sluta kl 13.00! Efter skolan så gick jag till stallet, Tristan vilade idag också men jag gick en liten kort sväng med han då han var lite stel efter sprutningen igår. Annars gjorde jag inte så mycket mer i stallet, började bara packa lite grann av Tristans saker då vi åker till boden imorgon och spenderar sportlovet där! 
 



Pluggdag

Idag ska Olle få vila eftersom jag måste plugga. Han brukar vila på tisdagar egentligen, men då red jag ju med Anna. Hoppas att snön inte kommer tillbaka nu, jag vill ha sommar!
 
VI har biologirov imorgon, sjukt segt prov att plugga till. Sen idag eller imorgon ska jag lägga upp filmen från i söndags. Vet dock inte om jag hinner idag. Vi får se!
 



Sprutad

Idag fick Tristan vila då han blev sprutad i båda bakknäna, han var sämre i det ena och det var nog orsaken till att han stannade på tävlingen förra helgen. Han ska vila några dagar nu och sen ska jag börja rida han lite lugnt igen!
 
Eftersom han blev sprutad så gick jag bara en kort sväng med han runt stallbacken, det var inte alls kul då den iprincip bara bestod av vattenpölar,slask och is. Jag hade inte världens bästa skor på mig heller så när jag kom tillbaka till stallet var jag dyngsur om fötterna.. 
 



Att jag alltid lyckas

Det blev bara skritt idag eftersom underlaget var dåligt i skogen. Jag hann väl skritta i kanske 10 min innan jag tappade min vante (igen, det var inte så länge sen sist). Då fick jag hoppa av för att ta upp den, och efter det så kom jag såklart inte upp igen. Stalltäcket är ganska halt. Jag försökte ställa mig på snökanten vid sidan av vägen, men Olle flyttade alltid undan rumpan så att jag inte nådde. Helt sjukt vad arg jag var haha! Det tog typ 10-15 min för mig att komma upp efter ett antal misslyckade försök. Jag kan nog vara världens osmidigaste person...
 



Tips på tidsinställda inlägg?

Jag åker till Åre nästa vecka, så jag tänkte göra lite tidsinställda inlägg. Har ni något tips på vad jag kan skriva om, eller är  det något speciellt ni vill läsa om? Jag kommer kunna slänga in något inlägg om dagen från mobilen också.
 
Ös på med förslag nu då!!
 



Mördar dagen

Onsdagar är den värsta dagen på hela veckan, vi har många lektioner och slutar sent. Men sista lektionen(som dessutom är engelska) går bort eftersom läraren är sjuk. Så jag slutar 14.20.

Efter skolan ska jag fara till stallet och rida barbacka på Olle, ska lägga mest fokus på galoppen och göra lite tempoväxlingar. Det blir säkert jättebra!




God morgon!

Idag blir det nog en ganska lugn dag i skolan då det mesta är bortgjort nu innan lovet, det är nog endast ett spanskaprov kvar på fredag. Slutar vid 14.15 idag och då ska jag till stallet.
 
I stallet vet jag inte riktigt vad som händer, Tristan ska troligtvis vila men mer om det senare! 
 



Olle 26/2

Idag red alltså Anna Olle, det var väldigt kul att se någon annan på honom. Jag fick rida Pålis, han är en kolsvart nordis. En riktigt mysig häst men inte riktigt min typ. Jag gillar när det är lite fart ;)
 
Vi tog bara skritt och en kort trav. Olle blev lite pigg av att Pålis var med men jag tycker ändå att Anna hanterade honom på ett jättebra sätt! Det är inte en ponny som man bara hoppar upp på, även om det kanske kan se ut så ibland. Hon sa det själv att hon aldrig hade suttit på en häst som var som han innan. Han är verkligen speciell :)
 
Jag tror att han kommer vara lugnare när dom är ensamma. Det känns jättebra att lämna Olle med henne!
 



Tisdag

Sitter hemmanu och ska snart gå till stallet, fick sluta ca 1 timme tidigare vilket var uppskattat. Dagen har iprincip bara bestått utav redovisningar, vi hade först en gruppredovisning på samhällskunskapen och det gick bra, sen en svenska redovisning som gick mindre bra då jag fick en black out och glömde allt jag skulle säga. Till sist hade vi en dansuppvisning på idrotten som också gick helt okej!
 
Som sagt ska jag alldeles strax gå till stallet, Tristan har vilodag idag så jag ska passa på att städa lite grann i sadelkammaren. Det verkligen är kaos där inne efter helgens tävling då jag bara slängde in sakerna där när vi kom hem.
 



Tjenareee

Kom inte på någon bättre rubrik haha...
 
Idag slutar jag 15.15 och efter det ska jag till stallet. Men det är inte jag som ska rida Olle. Anna, en tjej som är medryttare på en annan ponny i stallet ska ta hand om honom på sportlovet när vi är i Åre.Så jag ska visa henne lite hur Olle fungerar och hjälpa henne att hitta lite knappar. Han kan ju vara lite speciell, men jag tror att det kommer gå jättebra för dom :)
 
Om jag hinner så ska jag lägga upp filmerna, jag är jättebra på att skjuta på det...
 



Vårkänsla

Idag har vädret varit riktigt bra, jag gick till stallet efter skolan och det var riktigt skönt då solen värmde lite grann. Det känns lite tidigt att snön börjar smälta bort nu men otroligt skönt!
 
I stallet så gjorde jag inte så jättemycket, jag hjälpte till ta in hästarna och sen red jag en liten sväng på Tristan så han skulle få röra lite på sig efter tävlingen. Jag red barbacka runt lillslingan och lät han lunka på men jobbade han ändå lite för att se hur han var, han kändes inte alls så stel och var riktigt pigg i slutet när vi närmade oss stallet så det var bra! :)
 



Olle igår

Olle var jättefin igår, jag behövde nästan inte göra något alls. Redan från början var han på plats så det var bara att ta tyglarna typ! Jag började med att rulla över en studs-serie i båda varven. Han bjöd fint utan att bli stark.
 
Sen hoppade jag en linje med en oxer och ett räcke. Kom lite nära på oxern men annars var allt bra. Jag satte också ihop allt till en bana, men den får ni se på filmen, jag kan inte förklara. Han hoppade jättejättebra och nu har han börja hitta tillbaka till flytet igen! Han sög verkligen tag i alla hindren och jag behövde bara sitta där och hålla ett jämt stöd i handen. Banan låg någonstans mellan 80 och 90 cm.
 
Fick faktist flera fina kommentarer om honom efteråt :)
 



Bilder från hippo

Alla fotade av Rebecca Önhult. 



New in

Här är vantarna jag köpte igår, det var typ 50% rea på dom så jag kunde inte låta bli. Sjukt snygga och passar perfekt! :)




No words

Det gick sjukt bra att hoppa idag, hinner dock inte berätta något om det nu utan får göra de imorgon. Film kommer också! :)
 



Film från LBn

Han blev lång och flack i kombinationen därav rivningarna. 
 



Svar på kommentar

Har du bilder från tävlingen? (:
 
Svar: Jag vet faktiskt inte om någon fotade idag, men film från LBn kommer om en liten stund!



Resultat från dagen

LB: 0+8 fel
Under framridningen och framhoppningen kändes han jättebra, likaså ine på banan. Rundan var helt okej, vi kom lite fel på en kombination i grunden så han fick ta 2 galoppsprång i den istället för 1 men det löste sig bra. Vi nollade i grunden men sen missade jag att ta en halvhalt till första hindret i omhoppningen som var en kombination. Han blev då flack och rev både a och b hindret, lite surt då vi hade snabbare tid än den som vann. 
 
LA: Ute
I LAn vet jag inte riktigt vad som hände. Han hoppade jättebra på framhoppningen och likaså dom 2 första hinderna inne på banan. Sen på 3an så stannade han, tog om det igen och då tog det tvärstopp så jag flög av. Har ingen aning om varför han stannade då han inte brukar göra det speciellt ofta. Bara ta nya tag till nästa tävling!
 



Dålig uppdatering

Sjukt dålig uppdatering idag, men som sagt så går det inte att blogga från hippo. Jag var flagger i Lc.n imorse och sen dess har jag ätit, pratat med folk och kollat på tävlingen. Linda får uppdatera om sina resultat sen! 
 
Nu måste jag plugga innan vi far till stallet igen, då ska vi in till hippo och hoppa med Olle. Får se vad vi bygger upp :)
 
Jag köpte också ett par nya ridvantar som jag visar sen!
 



Så här ser vi ut idag

Benskydd: Veredus carbon gel Huva: John whitaker Schabrak: John whitaker Hjälm: Charles owen Väst: Racesafe Stövlar: Pioneer Kavaj: Animo larissa



Bilder från idag




Full dag!

Den här dagen har varit jättefull, jag har verkligen inte hunnit uppdatera något. Hippos internet kan vara det sämsta som finns, så det gick inte att blogga därifrån. Men här kommer ett inlägg om dagen iallafall.
 
Började med att rida Olle i skogen. En tjej som red typ 30 min innan mig hade träffat 5 renar och Olle kände lukten av dom. Han var inte lika spänd som i onsdags, men han ville fortfarande inte gå fram. Jag jobbade honom i en lång, låg form i galoppen. Han var riktigt fin! Sen fick min matringal frispel så jag fick hoppa av och fixa den. Efter det ville han såklart inte stå stilla så det tog ett tag innan jag kom upp. Tog en till galopp innan jag gav mig, Olle känns jättefräsch och fin nu. Taggad på framtiden!
 
Efter det åkte jag ut till hippo och stod insläpp till framhoppningen i Lc. Det var så sjukt kallt så ni förstår inte. Jag hade ingen känsel alls i fötterna och hela jag skakade. Har fortfarande inte fått tillbaka värmen haha...
 
Imorgon ska jag fara ut till hippo igen och vara flagger i Lc, men det blir väl att jag stannar hela dagen;) På kvällen efter tävlingarna åker vi in och tränar med Olle! :)
 
 



Trim inför tävlingen

Idag fick jag hjälp med Tristan av Emelie, det blev lite trim på ridbanan inför tävlingen imorgon. Tristan gick faktiskt ganska bra idag, i början var han ganska seg och hade ingen framåtbjudning men han kom igång ganska fort. Vi jobbade ganska mycket på att han skulle vara lugn, inte springa iväg och hur jag skulle inverka på rätt sätt. 
 
I galoppen var han ganska stark och väldigt tung i munnen, han drar gärna ner huvudet och på så sätt blir ännu starkare. Men i slutet gick det bättre, han gick iallafall i en någorlunda bra galopp. I slutet när jag travade av honom var han riktigt fin, han var avslappnad och gick väldigt lugnt utan att smygöka takten som han gärna gör! 
 
Ett litet smakprov från idag, kommer fler bilder senare. 
 



Jag lever

Förlåt för den usla uppdateringen från min sida idag, just nu är jag i stallet och fixar allt till imorgon då det är tävling. Tänkte bara skriva att jag lever!

Jag har iallafall varit i stallet sen halv 11 tiden och sen dess har vi bland annat hunnit klippa Tristan. Självklart skulle maskinen gå sönder efter att vi hade klippt mer än halva han. Men det löste sig bra!




God morgon!

Det blev att fara tillbaka till stan och se Beautiful creatures med några kompisar. Den var sjukt bra och jag rekommenderar den verkligen!
 
Jag tror att jag ska lägga in lite galopp för Olle idag så att det inte bara blir skritt. Men i så fall blir det mest övergångar mellan galopp och skritt. Lite uppföljning från igår.
 
Vid 15 eller 16 (måste kolla upp tiden) så börjar tävlingarna på hippo. Det är bara Ld loch Lc idag. Jag ska stå inropare till framhoppning idag i Lc och flagger i morgondagens Lc. Det känns sjävklart lite tungt att inte vara med själv, men jag börjar vänja mig nu. Hann ju rida en tävling förra året innan Olle blev skadad. Iallafall så älskar jag att vara på tävlingar, längtar tills Olle är igång nu mer än någonsin! :)
 
Den här tävlingen för två år sen :´)
 



Fredag 22 februari

När jag red Tristan idag tog jag ett vanligt 3-delat bett, vilket var ett stort misstag. Jag började med att rida en liten stund på parkeringen, han hade ingen bjudning framåt och var allmänt dryg. Efter en liten stund när han hade kommit igång så travade han på i en bra form och lyssnade helt okej när jag gjorde övergångar!
 
När jag hade jobbat han en stund i traven på parkeringen och kände mig nöjd så red jag upp i skogen. Han blev otroligt jobbig, tittade på allt och lyssnade inte ett dugg på mig i galoppen. Det blev alltså knappt någon galopp, skrittade och travade resten av biten istället och då var han ganska fin igen. Just nu är det galoppen som inte alls fungerar, han blir jobbig och bara springer. Det går egentligen inte överdrivet fort men han biter tag i bettet så man inte får någon kontakt med honom, vilket är otroligt jobbigt. Jaja, det är väl bara fortsätta träna så blir det bättre senare!
 



Olle 22/2

Idag red jag mest lydnad och höll mig till bara trav. Jag har börjat träna mer på övergångar utan att han får slänga upp huvudet. Det går riktigt bra, nu väntade han jättefint och lyssnade jättebra! När vi kom upp till en raksträcka i byn där vi alltid brukar galoppera så blev han jättepigg och ville iväg haha. Då gjorde jag skänkelvikningar så att han skulle lugna ner sig. De gick ganska bra, han blir lite överambitiös ibland och vill för mycket. Fortsatte sen med övergångarna, fick till några riktigt bra på slutet innan jag skrittade hem :)
 
Imorgon blir det bara skritt!
 



Mat i mitt hjärta

Jag heter Agnes och gillar mat haha...:)




Helg

Idag gick skoldagen faktiskt riktigt fort, vi hade bara 3 lektioner och sista lektionen hade vi ett "prov" så vi fick sluta ca 30 minuter tidigare. Skönt!
 
Om en liten stund ska jag gå till stallet. Tristan ska ridas idag då jag inte red han går, det är trav senare ikväll så det går nog inte att rida på ridbanan. Men jag tror att jag rider en liten stund på parkeringen och sen avslutar med att rida en sväng runt lillslingan!
 



Mot stallet!

Ska ut till stallet nu på morgonen, ingen sovmorgon här inte! Olle gick intervaller igår, så idag blir det mer lydnad med övergångar och skänkelvikningar. Jag rider uppe i byn så att han inte blir som i onsdags!
 
I helgen är det tävlingar på hippo, jag ska som sagt inte vara med. Men jag kommer att vara funktionär även om jag inte ska fortsätta tävla för dom. Jag kommer ändå vara där hela helgen så varför inte? :)
 



Svar på kommentar

Anonym
Vart har du flyttat med tristan?:)

Svar: Jag har inte flyttat Tristan någonstans, han står kvar där han alltid har stått under den tiden jag har haft honom!




Dagen

Efter skolan gick jag till stan, skulle köpa ett axelband till min väska som jag gör på slöjden. Det gick på typ 10 min så efter det kollade jag lite på väskor. Hittade en som var helt okej, så jag köper den imorgon. Dom hade inga finare på internet så.. :)
 
Imorgon är jag ledig! Det blir som sagt att rida Olle på morgonen, sen skynda hem och fara ner på stan igen. Full dag alltså!
 



Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer idag, istället för att åka till stallet nu sitter jag kvar på skolan och väntar på att stödengelskan ska börja 15.50. Hade egentligen inte tänkt att gå dit idag men nästa vecka har vi halv studiedag så då går jag idag istället. 
 
Alltså rider jag  inte Tristan idag, utan jag och mamma åker nog dit senare ikväll och fixar iordning han istället!
 



Snart helg!

Jag slutar 13.55 och sen har jag helg. Imorgon är det "grubbedagen" eller nått så alla lärarna skulle göra något annat. Jag klagar inte iallafall! Då rider jag Olle på morgonen och sen far jag ner på stan med några kompisar och äter där. De blir nog bra iallafall :)
 



Torsdag

God morgon på er! Idag är det först skolan som gäller, vi har matteprov idag och det känns väl egentligen inte så jättebra men det går nog ändå. Slutar vid 14.15 och då ska jag till stallet, idag ska jag rida Tristan dressyr och det blir mycket fokus på skänkelvikningar, halter osv så att han verkligen ska lyssna på mig! 
 
Måste verkligen försöka fota nya bilder snart också, tyvärr så har min kamera börjat ta jättedåliga bilder men det är väl bättre än ingenting. 
 



Dålig dag

Jag red som sagt barbacka och det var de sämsta ridpasset på riktigt länge. Nu för tiden går det bra 99.9% av gångerna, men usch. Det börjar med att han fryser fast vid marken när jag försöker korta tyglarna. Jag fick banka med skänklarna och till slut får jag fram honom. I "traven" eller vad man nu ska säga så gick han med huvudet som en giraff och hade jättestora steg. Inte så lätt att sitta utan sadel då. Jag blir bara förbannad och vet inte vad jag ska göra.
 
Efter ett tag tog jag galopp för då borde han väl piggna till lite trodde jag. Han slängtravar in i galoppen, men han travar med bakbenen och det gick inte att få igenom fattningen. Då ökade jag jättemycket, lät honom ha huvudet högt eftersom jag först måste ha bjudningen innan jag kan börja jobba honom. Det blev lite bättre när jag sedan samlade ihop honom lite, men han hade fortfarande inte bjudningen. Däremot när jag skulle hem så blev han jättepigg. Men då sprang han bara på, så fort jag tog i tyglarna blev det slängtrav igen.
 
När jag travade av så gick han bättre. På tygeln med det gick lite för fort. I avskrittningen taktar han i en blandning mellan skritt och trav, när jag släpper på tyglarna så börjar han trava. När vi närmade oss stallet så lugnade han ner sig.
 
Dom i stallet säger att det är jättemycket renar i skogen nu, så jag tror att det är därför han var lite spooky. Det sitter inte i själva ridningen utan i omgivningen. Hoppas att han är lugnare nästa gång!
 



Knoppar/inte knoppar

På söndag är det tävling för min och Tristans del, det är första tävlingen för i år så vi har valt att mjukstarta lite genom att bara tävla 1 dag. Det fanns bara upp till LC första dagen så då kändes det bättre att bara hoppa dag 2, det är iallafall tänkt att vi ska hoppa LB & LA!
 
Men jag har ingen aning om jag ska knoppa han eller inte. Vad tycker ni han passar bäst i, knoppar eller utsläppt?
 



Stallet snart

Ska snart äta och fara till stallet. Tandläkaren tyckte att vi skulle vänta med besöket eftersom hon kollade honom i april. Då hade han tydligen haft jättefina tänder så vi skjuter upp det lite. Iallafall så hade jag tänkt rida barbacka, den här gången ska jag inte ta stalltäcket utan ett fleecetäcke. Då blir det inte lika halkigt haha...
 
Då vet ni det:]
 



På skolan!

Sitter på skolan nu och väntar på att matten ska börja, efter matten så har vi bara en lektion kvar innan vi slutar! Efter skolan ska jag gå till stallet, Tristan ska ridas idag eftersom han vilade igår. Det blir troligtvis så att jag rider han runt lillslingan och sen kanske jag avslutar med att rida någon vända i backen! :)




Jobbig dag

Den här dagen kommer att vara ett helvete, lång med dryga lektioner. Att vi har matteprov gör väl inte saken bättre-.-

Tandläkaren kommer och ska kolla Olles tänder nu vid 10. Vi får se om det blir någon ridning ikväll. Imorgon har jag del 2 på matteprovet och en tyskaresovisning. Jag kommer alltså att ha en rolig dag......




Filmen från i söndags

Här kommer filmen från i söndags. Han var otroligt slapp i fötterna haha, men det kommer väl med tiden. Annars kändes han otroligt fräsh och bjöd fint på hindren. Som ni ser så klantade jag till det när jag inte blev klar i handen, men han hoppade iallafall. Jag ska verkligen jobba på min sits  från och med nu. Måste räta upp mig och få bort stolsitsen. Men Olle kändes jättebra :)
 
Kommentra gärna vad ni tycker!
 



19 februari

Idag var skolan helt okej ändå, vi hade ganska många lektioner och slutade sent men eftersom vi knappt gjorde något på lektionerna så kändes dagen inte alls lika jobbig! 
 
Efter skolan så gick/joggade jag till stallet, eftersom jag inte längre har någon skjuts så måste jag ta mig dit själv. Jag brukar då försöka jogga, dels för att det inte tar lika lång tid samt att jag måste träna upp min kondition. Eftersom jag slutade sent så fick Tristan vila idag, när jag kom dit så borstade jag han bara och sen fick han lite massage också!
 



En snygg ponny

Åh jag hittade just världens snyggaste ponny på youtube! Den är så fin att man inte kan kolla på den, skulle inte tacka nej direkt ;)
 
Nu ska jag sätta mig med filmen!
 



Lugn dag

Den här dagen har varit väldigt lugn. Först sovmorgon till 10, sen idrott och studiepass. Jag slutar om en timme ungefär och då måste jag hem och plugga matte eftersom vi har prov imorgon. Jag måste också skärpa mig och lägga upp filmen!

Olle skrittades igår och vilade idag, tror att han har lite träningsvärk efter i söndags så det blir bra med två lugna dagar :)




Tisdag

God morgon, om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sedan åka till en förhoppningsvis lugn dag i skolan. Vi slutar dock ganska sent vilket betyder att jag inte hinner rida Tristan någoting idag, han får alltså en vilodag. Blir nog bara att jag borstar och masserar honom som vanligt! :)
 



18 februari

Skolan var riktigt dryg idag, jag var så less när jag kom hem. Har mycket i veckan fram tills torsdag och kommer inte ha tid för så mycket annat än skolan. Om någon är bra på skala och procent så är det bara att höra av sig på kik- agnescrone.

Har sovmorgon tills 10 imorgon vilket inte känns helt fel. Ska lägga upp filmerna någon gång då också :) uppdateringen ska iallafall vara bättre!

Hahaha känner mig träffad...




Måndag

Idag red jag Tristan på ridbanan, eftersom han tränade fredag-lördag så red jag ganska lungt idag och det gick väl sådär. I början när jag travade var han ganska seg men han kom igågn ganska fort han var nog lite stel från träningen då han var svårare att böja i höger varv. 
 
Jag red lite lösgörande övningar innan jag fattade galopp, i galoppen var han faktiskt väldigt lugn men han var väldigt tung i munnen. Jag galopperade lite grann i båda varven och gjorde några övergångar mellan trav och galopp innan jag travade av honom. Han var lite tung i munnen då också men det gick helt okej ändå! :)
 



Gårdagens hoppning

Olle var jättefin redan i uppvärmningen, på plats direkt och försökte inte springa iväg. Det var lite rörigt i ridhuset så jag fick rida så gott jag kunde. Det gick till och med att jobba honom från lätt sits i galoppen utan att han sparkade en enda gång! Började rulla på en studs serie några gånger i varke varv, Olle var taggad och tyckte att det var jättekul. Sen kom jag på ett räcke som låg på 70 cm, inte så mycket att säga om det mer än att han hoppade bra.
 
Mot slutet byggde vi om räcket till en oxer och satte ihop den med studsen. En gång la jag honom jättekonstigt på oxern och i maj skulle han ha tvärstannat (för att han hade ont). Nu hoppade han iallafall, ett fult språng  men över kom vi...
 
Mamma tog upp oxern till 90 cm som avslutning, han bara flög över. Då kom tårarna, jag grät medans jag travade av haha. Den här känslan har jag inte haft sen våren 2011. Även om det inte var högt alls nu så visar han ändå att han vill hoppa och att han har fått tillbaka hoppglädjen som var helt borta alldeleles innan senskadan kom. FInaste Olle
 

Film kommer ikväll eller imorgon :)
 



Ridit den finaste

Fysatan va bra det gick idag, jag är helt lyrisk! Men mer om det imorgon, nu blir de duschen och sen sängen :)




Söndag

Idag fick Tristan bara ta det lite lugnt, jag skrittade han en sväng barbacka runt lillslingan så han skulle få röra lite på sig. Jag lät han bara lunka på i den takten han ville och kortade nästan aldrig upp tyglarna. Han kändes iallafall inte så stel efter träningen så det var bra! :)
 
Bild från idag.
 



Nytt från Schockemöhle

Nu har www.chevalridsport.se fått in lite nyheter från Schockemöhle. Det var inget som jag tyckte var jättesnyggt, men en hel den som var helt okej! Gillar transportskydden och schabraken längst upp till höger. Det andra schanbraket var inte lika snyggt, det ser formlöst och klumpigt ut. Men annars blir det en hiss!
 



Bilder eller film?

Nu ska jag städa mitt rum och sen plugga lite matte eftersom vi har prov någon gång i veckan. Ridhusen har varit jättebokade hela helgen så som vanligt blir det söndag kväll som vi far in. Har inte helt bestämt vad jag ska göra, men det blir väl att fortsätta med hinder och linjer. Inte så högt såklart! Funderar på att med kameran också, vill ni ha bilder eller film? :)
 
Våran senaste tävling, i slutet av maj....
 



God morgon!

Nu ska jag snart sätta mig och räkna lite matte en stund innan jag lite senare åker till stallet, vi har matteprov någon gång nästa vecka så det är dags att börja plugga till det nu!
 
Annars händer det inte så mycket idag, ska bara vara i stallet och så. Tristan ska iallafall skrittas ut en sväng så han får röra lite på sig efter träningen. 
 



God natt!

Kom hem för typ en halvtimma sen, jag och några kompisar (är så trött att jag inte orkar skriva namnen..) drog hem till Ebba och såg melodifestivalen. Vi tjockade oss och fulsjöng till låtar. Kul hade vi iallafall :)
 
Nu måste jag sova inna jag svimmar, och klockan är ändå inte så jättemycket...
 
Ahahaha dom gjorde min kväll!
 



Dagens ridpass

Idag tog jag dressyrsadeln! Jag trivs bättre i hoppsadeln egentligen, men jag måste väl vänja mig någon gång;) Iallafall så gick det jättebra! Tog inte så mycket trav, mest i början och i slutet. I galoppen gjorde jag skänkelvikningar tvärs över vägen, då blev han jättefin och mjuk i handen. Fick verkligen in känslan av att låta hästen gå av egen maskin och han flyttade precis lagom mycket! Mot slutet kom mjölksyran och han fick ta en skrittpaus.
 
I andra galoppen var han lite mer på, en efter några halvhalter och skänkelvikningar så var han fin igen. Efter det travade jag av, vill spara lite på krafterna tills imorgon då vi ska in till hippo och "hoppa"! :)
 
 



Film från dagens träning




Micke träning dag 2

Dagens träning gick som igår ganska bra. Det var mer banhoppning idag och lite ont om tid så alla red fram lite själva innan vi började hoppade fram på ett räcke några gånger. 
 
Det var en tävling idag också, den som vann fick tillbaka dagens träningsavgift. Vi fick hoppa banan en gång innan själva "tävlingen" på lite lägre höjd. Han var faktiskt ganska fin idag, han lyssnade ganska bra och i helhet gick han bra. Själva tävlingen gick mindre bra, han gick bra i början av banan och sen kom vi lite fel på 2 hinder och rev dom. Annars helt okej. 
 
I slutet så fick vi hoppa en 110 bana, första rundan gick han jättebra dom 6 första hinderna. Sen vet jag inte vad som hände men han stannade och efter det tappade vi rytmen lite. Fick hoppa om banan några gånger och det blev något litet fel varje runda men han gick ändå bra! :)
 
Dålig print screen från filmen, den kommer så fort jag fixat den. 
 



En riktigt bra rubrik

Hej på er! Ska plugga en stund nu innan jag åker till stallet. Olle ska gå ett pass med mycket lydnan i alla gångarter. Jag ska fortsätta med skänkelvinking och öppna/sluta som jag började med någon gång förra veckan. Nu ska musklerna tillbaka! Även om han redan har fått tillbaka väldigtmycket.
 
Kameran åker med också, vet inte hur vädret är men tänkte kolla om det går att fota något :)
 



Film från träningen

Här kommer filmen från träningen, det blev nästan bara filmet på den sista linjen som vi gjorde i slutet men det var det vi hoppade flest gånger också. Eftersom det var kontrollövningar så gjorde vi halt varje gång efter att vi hade hoppat linjen, det är därför han skriker halt flera gånger!
 



Träningen

Träningen idag gick faktiskt ganska bra! I början var han dock lite dryg när vi värmde upp, vi skulle göra lite tempoväxlingar och han lyssnade i princip igenting och var väldig väldigt tung i munnen. Men vi ändrade lite med bettet som på förra träning och när vi började hoppa blev han bättre! 
 
Det var mest fokus på lydnad idag så vi hoppade bara linjer, första linjen var 3 studs på böjt spår, sen en linje som var räcke-oxer. Hoppade det några gånger och han var faktiskt förvånansvärt fin och lyssnade bra. Andra linjen var 3 studs, oxer och sen på lite böjt spår till ett smalt plank. Han hoppade bra på det och i slutet låg palnket på kanske 110-120 så jag är nöjd med han! :)
 
Film kommer lite senare!
 



Fredag!

Åh vad skönt med helg! Den här veckan har jag avrit sjukt off, har inte lagt ner speciellt mycket tid på något. Men nu ska jag ändra på det! Mamma red Olle idag, han hade varit väldigt spänd och hon misstänker att det är rådjur i skogen. Hoppas verkligen inte. Förra vintern när vi hade Olle på hippo så stod det så mycket rådjur på stigen en gång att jag inte kom förbi utan fick vända tillbaka...
 
Nu ska jag iallafall äta och tjocka framför en film eller något sånt, älska fredagar :)
 



Hoppträning ikväll

Ikväll är det träning för Micke Schultz, det är träning både idag och imorgon så troligtvis blir det mest lydnads-övningar första dagen som det brukar vara. Har bara tränat för han en gång tidigare och då var han bra, det ska iallafall bli kul och jag hoppas att Tristan inte är som förra gången vi tränade!
 
Mamma filmar troligtvis, så det kommer nog film ikväll :)
 



Sparkdräkt för hästar?

 
 
Hahahaha den här sparkdräkten ska tydligen minska tider för återhämtning hos hästen. Själv blir jag lite skeptisk, inte bara för att den ärså otroligt jätteful, utan för att jag tycker det är bättre att ge hästen tid att återhämta sig istället. Men hur vet man vilken storlek man ska ha? På betet kan man ju glömma att få igen den över magen ;) Nej, jag tycker att det börjar gå för långt nu, den kanske är bra för elitryttarna men jag skulle nog inte köpa en till Olle. Han skulle nog inte gilla den heller.
 
Någon som håller med eller har en annan åsikt? 
 
Källa



Måste köpas

1. Nya ridstövlar som jag kan ha när jag rider hemma, mina tretorn gick sönder igår när jag red. Halva sulan har lossnat under foten och jag antar att dom inte går att laga. Har ingen aning om vad jag ska köpa för några men det lutar not mot ett par bocaj. 
 
2. Måste även ha ett par nya ridskor eller stallskor, mina är helt slut och jag tror faktiskt att dom är slängda. Jag har haft dom både att rida i och att använda i stallet så dom var inte precis i bästa skick. 
 



Gott med mat

Blev så sjukt hungrig när jag såg maten...




Dålig dag

Idag känns det som om det kommer att bli en dålig dag, det började imorse med att jag inte hittade mitt skolkort som man måste ha för att låsa upp skåpen. Dessutom så måste jag stanna kvar på skolan ca 3 timmar efter att vi har slutat eftersom jag ska gå på någon stödengelska. 

Jag kommer alltså inte åka någonting till stallet idag så Tristan får vila!




I skolan

Idag är det alla hjärtans dag, men jag kommer nog aldrig riktigt fira den. Jag tänker inte gå in på de nu...<3

Efter skolan får vi se om jag rider Olle eller om jag är hemma och pluggar. Mamma är ledig så hon kanske tar honom och rider medan det är ljust!






13 februari

Idag fick jag hjälp av Emelie (Tristans gamla ägare), hon började att rida en liten stund och kände igenom honom innan jag hoppade upp och red. Vi kunde inte rida så jättelänge eller speciellt ordentligt då det nyligen hade snöat och eftersom det var ganska varmt så klibbade, det var också is under snön så det var ungefär som "Tristan på hal is".
 
Men jag fick iallafall lite tips om hur jag ska rida han i galoppen så han inte ska springa iväg med mig. I slutet innan vi gav oss gick han faktiskt riktigt lugnt även fast han var lite stark!
 



Barbacka

Idag tog jag på mig fetaste dunjacka och for ut en svång barbacka på Olle. Jag måste sluta ta stalltäcket, man halkar ju av. Det gick iallafall varken bra eller dåligt, inget jättebra ridpass iallafall. Vi var båda lite okoncentrerade och sen blev han bländad av pannalmpan. Tog en kort trav och en galopp innan jag travade av. Han ville springa på lite väl mycket, men samtidigt gjorde jag inte så mycket för att hindra honom ;)
 
När jag travade av var han bättre iallafall! Insåg just att jag kommer ha ganska mycket träningverk imorgon...
 
Imorgon är mamma ledig så hon kanske åker in till hippo och rider honom i ridhuset, annars rider jag efter skolan.
 



Failat färdigt för idag

Nu har jag failat så det räcker för ett helt liv, jag har ramlat sjukt mycket. Fast jag kanske får skylla mig själv när jag tvingar ut mina kompisar i skogen och i hoppen. Iallafall så skulle jag åka utför ett litet stup (YOLO) vilket kanske inte va så smart nu i efterhand. Mina skidor löste först ut innan jag hade hunnit till stupet = magplask, sen kom det en massa andra och kollade på när jag skulle åka. Då precis när jag hade kommit ner för stupet så löste skidhelvetena ut igen så att jag gjorde ett till magplask rakt framför dom som åkte bakom mig. Det tog ett bra tag att komma upp, efter det hann jag åka några meter innan skidorna löste ut ännu en gång = ett tredje magplask. Lite av detta hamnade på film, så om Bellan skickar den till mig så kan jag lägga ut den här! Det hände mycket mer också men inlägget skulle bli hur långt som helst om jag skulle gå in på allt.
 
Ska till stallet om ett tag, idag ska Olle få gå lite hårdare. Han vilade igår och skrittade i måndags så han kan nog vara pigg. Får börja med lydnad och flytta för skänkeln osv :)
 
Juste, fick en fråga om vars vi var. Vi var i Bygdsiljum (tror de stavas så)!
 
 



Ledig!

Idag är jag ledig från skolan, alla sam-lärare skulle på någon sak så då fick vi vara "lediga". Våra lärare sa dock att vi absolut inte var lediga utan hade hemstudier, haha. 
 
Iallafall så ska jag åka till stallet om en liten stund, det är trav idag så jag ska väl kolla lite och sen gå upp och äta lunch på stallfiket. Kanske går på pegasus och kollar en sväng också! 
 
Efter travet är slut så ska jag rida Tristan, det blir dressyr på ridbanan idag och eftersom han fick springa av sig ordentligt i måndags hoppas jag verkligen att han uppför sig idag! :)
 



Klantarselbuss

Idag är det friluftsdag, igår va jag och Hanna på Ica och köpte färdiga pannkakor för jag är för lat för att göra själv haha. Men nu hade bussen klantat till det och glömt att skicka en buss. Vi har precis fått gå på bussen efter att ha väntat på skolan i en timme. Det är en lång bit kvar så va gärna social på kik, agnescrone heter jag där :)




Tisdag

Skolan idag var väl helt okej, tisdagar är det värsta dagen då vi slutar så sent men dagen gick ändå ganska fort! Gjorde iallafall bort ett prov idag så det känns skönt, annars gjorde vi i princip ingenting mer. Lunchen idag var nog den konstigaste på länge faktiskt, vi fick tryffeldoftande laxsoppa,och ja ni hör ju hur det låter.. 
 
Efter skolan gick jag till stallet, Tristan fick vila idag då jag slutade sent så jag borstade bara han och sen masserade jag han lite grann också!
 



Vilse i skogen

Den här dagen har varit kaos verkligen, på idrotten skulle vi åka skidor och lyckades jag, Hanna och Ebba åka vilse. Vi typ pulsade fram i skogen mellan träden där spåret var nästan borta. Under tiden sjöng vi så högt och falskt vi kunde, jag vill inte tänka på hur det måste ha låtit. Jag kan verkligen inte sjunga.
 
Juste, igår sökte jag in till gymnasiet. Det känns hur skönt som helst att det är bortgjort, hoppas jag kommer in nu då!
 
Annars vilar Olle idag, det blir bra med två lugna dagar för honom nu :)
 
Ungefär så här less är jag på skolan nu-.-
 



Svar på kommentar

Anonym
Jättefina de här kommer bli super!:) 
Men varför rider du inte med benskydd?:)
 
Svar: Tack!
Tidigare när vi har varit och ridit i ridhuset med benskydd så sväller senan upp jättekraftigt efter att vi har tagit av skydden, det upprepades 2-3 gånger. Vi ringde vetrinären och dom tipsade oss om att prova ta av skydden, sen dess har han inte svällt upp. Jag tycker att det är jättekonstigt eftersom att jag alltid har ridit med dom hemma helt utan problem. Det måste ha något med underlaget att göra också. Vi ska linda honom nu framöver och sen kanske testa skydden igen, för jag vill verkligen inte rida utan benskydd så länge till! :)
 



Måndag

Idag följde jag Johns råd och lät Tristan springa runt långslingan så han skulle bli av med lite överskotts energi, det gick väl helt okej ändå. I början så jobbade jag han i både skritten och traven, jag ställde han och flyttade han för skänkeln och han lyssnade bra faktiskt! :)
 
I galoppen så stod jag i lätt sits och bara lät han rulla på som han ville, galopperade halva långslingan innan jag saktade av och skrittade upp för en backe. Tog galopp sen igen och då blev han helt galen och började skena så jag lät han skengaloppera en liten stund ihopp om att han skulle lugna ner sig men det gjorde han inte, saktade då av och travade/skrittade resten av biten som var kvar. 
 
Kan iallafall säga att Tristan är vältränad, han var piggare i slutet än vad han var i början och då hade han ändå sprungit ca 1 mil. 
 



Filmen från igår

Här kommer filmen från igår!
Ni får ha överseende med hans teknik än så länge, det här är det hårdaste han har gått på riktigt länge. Han beehöver få några språng i kroppen innan han har hittat tillbaka till flytet. Min sits var inte heller så bra, mina skänklar vill åka fram och jag måste träna på att komma ner i sadeln snabbare. Men jag är ju också ganska ringrostig så det kommer nog med tiden.
 
Fick dessutom höra att jag har en jättefin ponny, blir så glad :´)
 
Ni får jättegärna kommentera vad ni tycker! :)
 
 



Olle vill ha

Olle sa till mig att han verkligen ville ha det här, speciellt tränset och skydden som är mest akut. Måste säga att han har jättebra smak!



Hatar måndagar!

När jag vaknade i morse va jag helt övertygad om att det var söndag, de tog ett tag innan jag insåg att jag måste gå till skolan. När jag har kommit hem så ska jag plugga, har fortfarande jättemycket att göra.

Mamma ska skritta Olle idag, det blir jättebra ifall han har lite träningsvärk från igår!




Tristan v.7

Måndag: Långslingan
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Dressyr
 
Torsdag: Lungt i skogen
 
Fredag: Micke Schultz träning
 
Lördag: Micke Schultz träning
 
Söndag: Skritta
 
Ungefär så här ser veckan för Tristan ut. Idag är det tänkt att han ska få gasa runt långslingan och göra av med lite överskotts energi, vilket nog behövs!
 



Hoppträning!

Idag har Olle faktisk fått göra en mer ordentlig hoppträning, det var jag och ett gäng storhästar som var helt igång haha. Jag började med att trava fram, då gick han faktiskt riktigt fint! Avslappnad och bra. Rullade några gånger på upphöjda travbommar med två steg mellan. Det var storhästavstånd på dom så Olle fick sträcka ut lite, men de gick bra.
 
Sen tog jag galopp och hoppade en linje med två räcken, alltså vilken känsla! Hela osäkerheten från i våras var som bortblåst, nu tvekade han inte alls. Han var otroligt ringrostig i början och hoppade upp sig lite väl mycket, men allt eftersom när han fick göra det några gånger så hittade han tillbaka till flytet igen. Vi höjde upp linjen så att den låg någonstans mellan 60-80 någonting, det högsta vi har hoppat på 8,5 månad!!
 
Vi satte ihop bommarna och linjen med två hinder till, det var en bana där man skulle öva övergångar. Den var lite överkurs för Olle nu eftersom han inte är helt igång, så jag tog några språng och kom på bommarna några gånger innan jag travade av. Då var han trött vilket jag verkligen förstår!
 
Åh jag är såå glad! Äntligen börjar det hända saker, vi är verkligen på väg tillbaka nu! Ska kolla igenom filmerna så de kanske kommer upp imorgon :)
 
 



10 februari

Idag red jag Tristan runt lillslingan fram och tillbaka, det gick väl egentligen både bra och dåligt. I början var han riktigt seg och gick inte alls fram för skänkeln, när han hade kommit igång blev det bättre. När han kändes lugn så tog jag galopp och då var han ganska lugn och gick i en bra form. Men efter det så kokade det över för han, han blev alldeles stressad och dryg. 
 
Provade ta en till galopp efter det men det gick inte alls, det var ingen idé att bråka med han så jag skrittade och travade resten av vägen hem. I traven var han riktigt fin förutom att han var lite svår att ställa samt lite tung i munnen, men han lyssnade iallafall ganska bra!
 



Min och Olles tid tillsammans del 4

LÄS OCKSÅ DEL 1DEL 2DEL 3!
 
Den 29/7-2011 firade vi 1 år tillsammans, det var alltså innan surf tävlingen i förra delen! jag måste kolla tillbaks i min gamla blogg (som är lösenordsskyddad), annars minns jag typ inget alls ;)
 
Här någonstans var det tävling i Vännäs igen, jag hoppade Lc och Lc+5. I Lc hade jag inte någon bra känsla genom banan, men vi blev felfria och 2a iallafall. I Lc+5 som var laget fick vi ett konstigt stopp på 6an, tror inte att han såg det riktigt.
 
Lc
 
Lc+5
 
Sen var det en Emma-träning som jag inte har film från. Det lät som att den gick bra även om vi hade haft problem i en trekombination. Synd att jag skrev så dåliga inlägg på den tiden, det går  ju knappt att se om degick bra eller dåligt ;)
 
I mitten av September var det tävling i Lycksele, här har jag ingen aning om vad som hände. Vi hade läst fel i proppen och råkade komma till tävlingsplatsen typ 3 timmar för tidigt haha. Bara att ställa in Olle och vänta. Underlaget var jättedåligt, på vissa ställen var det som "räfflor" i marken och på andra ställen var det jättedjupt. Jag hoppade en Lb och stannade ut mig på 3an. Vi kom rätt och allt men det tog ändå stopp. Ingen som var där fattade något alls. 
 
 
Säsongens sista tävling var hemma på hippo. Det här  kan jag lätt säga är den sämsta tävlingen jag någonsin har ridit. Hoppade Lc, Lb, Lc. I första Lc.n fick vi ett konstigt stopp helt utan anledning, i Lb gjorde vi en riktig pissrunda. 22 fel drog vi på oss, jag kände i hela kropppen att något var fel och jag hade haft den känslan ett tag. Camilla böjde honom, men han markerade inte. Dagen efter nollade vi Lc, men känslan fanns kvar. Olle hoppade inte med samma sug som innan...
 
Efter det bestämde vi oss för att ta en paus från hoppningen och lägga lite extra energi på dressyren, det behövdes verkligen. Jag kunde ha ont i axlrarna och armarna när jag red för att han var så stark. Under tiden hoppade vi lydnadshoppning. Med mycket bommar och studs på volt.
 
I november var vi med på en tvådagars dressyrträning för Lena Unneby, som jag brukade träna för då. Första dagen gick riktigt bra, Olle var som en helt annan ponny! Andra dagen var det programridning och jag trodde att jag skulle dö haha. Men det gick riktigt bra med tanke på att jag aldrig hade ridit en program på honom innan :)
 
VI var med på hippos julshow utklädda till indianer, Ebba krigsmålade mig i ansiktet och sen målade vi på Olle med vattenfärg haha. Och fjädrar överallt. VI va så fula :´) Det blev ändrat så att jag skulle rida först, men vi hade fått olika banor så vi improviserade typ hela numret. Det var iallafall meningen att det skulle vara en kadrilj ;)
 
 
 
Där veckan efter någon gång var vi med på en klubbis och  hoppade 70 cm, det var ingen riktigt tävling men jag vann utklädningspriset (jag var princessa). Det var första och sista gången jag rider i klänning...
Vi hade film men den försvann.
 
 



God morgon!

Idag hade jag tänkt plugga jättemycket, ska försöka göra bort så mycket som möjligt! Mamma jobbar till 16 så efter det någon gång far vi in till hippo, tror att vi skulle bygga upp något hinder faktiskt. Men vi får se. Det beror på hur många det är i ridhuset och hur Olle känns!
 



Söndag

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, men lite senare ska jag ta och åka till stallet iallafall. Tristan ska ridas idag, eftersom han har gått dressyr några dagar i rad nu så ska jag nog rida han i skogen idag. Det blir troligtvis bara lite lugnt i alla gångarter!
 
Annars händer det nog inte så mycket idag, har två prov nästa vecka så det blir väl att plugga lite till dom antar jag.
 



9 februari

Idag red jag som sagt Tristan på ridbanan och det gick ungefär som igår. Han var fin i traven men i galoppen så blev allt bara kaos. Det är som det kokar över i huvudet på han efter 1 varv i galopp, han blir alldeles uppstressad, spänd och slutar lyssna helt och hållet. Vilket faktiskt är väldigt frustrerande. 
 
Fick lov att skritta en bra stund så han skulle varva ner lite och efter det travade jag av honom en stund, då var han ganska fin men lyssnade egentligen inte alls bra. 
 



Vill göra en film!

Jag vill göra en till film som dom nedan, men vet ingen låt som skulle passa. Det skulle också vara lite kul med nya klipp, det var ju bara de att jag knappt har några än. Men jag tror ändå att jag kommer att göra en snart!
 
Eller nu fick jag en annan idé, jag kan göra en riktigt lång utvecklingsfilm! Men den kanske skulle bli tråkig? Det skulle vara jättekul för jag har en massa jättegamla filmer på andra datorn! Blev jättetaggad nu haha, får se om de blir så :D
 
Filmen jag gjorde på våran 2 års dag
 
 
En jätteful film som jag gjorde i våras någon gång tror jag, usch så dålig.....
Hans mindre bra sidor haha...



Kingsland sommar

Jag antar att de flesta av er har sett kingsland lite barnsliga sommarkollektion, förstår inte riktigt grejen med fjärilarna, blommorna och de lite konstiga färgkombinationerna. 
 
Här är ett litet urval av det som jag tycker var mindre fint, men det fanns mer också.
Man kan ju undra vad som hände egentligen?
 
Men som tur är så ser inte allt ut så där, det fanns iallafall några snygga saker som mer liknar de grejer som dom brukar göra. 
 



Olle 9/2

Red i skogen idag, det hade egentligen varit bättre om jag hade kunnat rida i byn eftersom vägarna är lite bredare där. Men när det är fint väder ute så är det för mycket skotrar ute helt enkelt. Olle var iallafall jättefin, han går från klarhet till klarhet hela tiden känns det som! 
 
I början jobbade jag mycket med att han skulle ta ett steg i taget och trava med korta steg. Ibland la jag in några skrittsteg och halter. Vi måste jobba med att rygga i form märkte jag också haha, ryggningarna var inte så stiliga i början kan jag lova. Lät honom också länga ut i större steg utan att tempot blev så mycket snabbare.
 
Efter det fick han skritta en ganska lång stund. Sen jobbade jag med öppna åt båda hållen, flytta rumpan samt lite skänkelvinkingar tvärs över vägen. Han tyckte att det blev lite jobbigt och det kan man ju förstå eftersom jag knappt har gjort något sånt sen vi började sätta igång honom. Ganska bra blev det iallafall.
 
När jag travade av så var han jättelätt i handen och inte det minsta stark. Då red jag i vanligt tempo men i avsaktningen så kortade jag upp traven mer och mer tills det var skritt. Är jättenöjd med min underbara ponny
 



9 februari

Det blir att fara in till hippo på söndag istället, så idag ska jag rida ett lydnadspass med trav övergångar. Typ några steg trav, sen skritt, tarv och halt. Det är mest de som Olle behöver träna på, att inte lösa allt  genom att öka farten! Förresten så längtar jag jättemycket tills jag får  börja använda benskydd igen...
 



Lördag

Imorse åkte jag och mamma till stallet ganska tidigt och gav Tristan mat samt släppte ut han i hagen, när det var gjort så åkte vi hem igen och då la jag mig och sov några timmar till innan jag gick upp igen. 
 
Lite senare ska jag åkte till stallet igen, men då ska jag fixa allt där och sen ska jag även rida Tristan. Eftersom han gick bra igår så rider jag troligtvis på ridbanan idag också. Det blir nog att fortsätta slipa lite på galoppen då den inte riktigt sitter så bra än!
 



Skritt

Idag blev det som sagt bara skritt för Olle, jag tog bara stalltäcket och hoppade upp. Kortade inte upp tyglarna alls utan lät honom bara lunka på. 50 min tror jag att vi var ute. Jag måste verkligen fota Olle från sidan, det är sjukt vad mycket muskler han har fått på kort tid!
 
Imorgon vet jag inte hur det blir, om vi far in till hippo eller inte. Mamma jobbar till 15 så det blir efter de i så fall :)
 



Dagens ridpass

Idag red jag Tristan på ridbanan då den hade blivit plogad, och i helhet så gick det faktiskt ganska bra. I traven var han riktigt fin ända från början, han lyssnade jättebra och var mycket finare än igår! Jag red mest runt på volter, serpentiner och andra krumelurer så han skulle få något att tänka på.
 
När han var lugn så tog jag galopp, och han gick faktiskt bra i högervarvet som inte alls gick bra igår. Efter att jag hade galopperat några varv och saktat av till skritt så blev han ganska uppstressad, jag lät han då ta det lite lugnt ett tag så han skulle lugna ner sig. I andra galoppen så var han mycket drygare, han ville inte alls galoppera lugnt utan spände sig ganska mycket och blev väldigt kort. 
 
Men sen när jag travade av honom så var han riktigt fin igen, kändes ungefär som om jag hade kunnat trava med han hur länge som helst! :)
 
Gammal bild!



Mot stallet!

Om en kvart ungefär så åker jag mot stallet, mamma konditionstränade lite intervaller med Olle igår så det blir bara skritt idag. Antingen imorgon eller på söndag åker vi in till hippo och rider där. Kollade just bokningarna och stora ridhuset är ledigt hela dagen imorgon! :)
 
Haha den här första är verkligen jag...
 
 



Nationella igen

...i 3 timmar och 20 min. Nu vet ni vad jag gör ;)




Torsdag

Idag på skolan så kollade vi på olika inriktningar som man kan välja till 2an, dvs beteende media och sam. Jag har verkligen ingen aning om vad jag vill gå, men jag har iallafall en vecka på mig att fundera så!
 
Iallafall så for jag till stallet efter skolan, jag red Tristan en liten stund på parkeringen och det gick väl sådär. I början gick han helt okej förutom att han var ganska seg och inte riktigt ville gå fram ordentligt. I galoppen gick han inte alls bra, han kunde inte gå i en normal galopp utan ökade farten hela tiden. I höger varv kunde han knappt galoppera på volt, jag orkade inte bråka med honom så jag travade av han och sen red jag hem. 
 



10 saker om mig

1. Jag har jättesvårt att lita på folk, har få väldigt nära vänner som vet allt om mig.
 
2. Jag kommer att dö om jag inte får biljetter till 1d. Kommer sitta och gråta typ...
 
3. Jag har världens crush på Kristina Wargs häst Carla Bruni, hur fin som helst!
 
4. När jag var liten var min dröm att äga en brunskäck.. :)
 
5. Jag äter säkert 50 isbitar om dagen.....
 
6. Det är så sjukt att jag är inne på min sista termin på grubbe
 
7. En av mina största förebilder måste vara Zlatan Ibrahimovic, han har kämpat sig upp till toppen utan att ha haft speciellt mycket stöd på vägen. 
 
8. Mitt drömjobb vore på ett försäljningsstall, sjukt kul :)
 
9. Jag använder aldrig ":p" eller "xD" för jag tycker dom är så fula. Om jag använder dom så är det för att jag verkligen inte vet vad jag ska säga ;)
 
10. Jag går alltid igenom banan med spöet i luften när jag tävlar haha. Sen måste jag också ta på den högra sporren före den vänstra.... 
 
 
 



Dagen innan fredag

Idag ska mamma rida Olle, istället jag ska vara hemma och göra undan lite skoljobb. Har en del att göra om man säger så. Jag måste också läsa lite krönikor om  utseende osv eftersom det är temat på uppsatsen jag ska skriva på nationella imorgon..
 
Sen börjar jag få panik över gymnasievalet som sska vara inskickat på måndag. Ekonomi/Sam står det mella. Just nu lutar det mot ekonomi, men imorgon kan jag var mer inne på sam. Nejmen jag tar Barn och fritid så slipper jag tänka. Jag lovar att jag kommer sitta sent på kvällen och tveka bara för att det är så typiskt mig. Kom med tips!
 



God morgon!

Om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sen åka mot skolan, idag blir det en riktigt skön dag i skolan eftersom vi inte ska ha några vanliga lektioner utan en "inriktningsdag". Det innebär att vi ska gå runt och kolla på dom 3 inriktningarna som vi ska välja till 2an, och just nu har jag faktiskt ingen aning om vad jag vill gå för något!
 
Efter skolan så ska jag åka till stallet, som jag skrev igår så ska jag rida dressyr med Tristan idag. Får se om det är någon skillnad på honom sen han blev masserad :)
 



Onsdag

Idag så skrittade jag bara en liten sväng barbacka med Tristan då han blev masserad igår. Alltså blev det inget ansträngande, jag red han på hackamoret så han fick mest lunka på som han ville och det gick väl bra. Han var dock ganska jobbig då han har blivit så otroligt rädd för allting, han blev rädd för en bajshög, hur normalt är det på en skala egentligen?
 
Imorgon så ska Tristan nog få gå ett lite lugnt dressyrpass, med mycket fokus på lydnad och övergångar. Det blir troligtvis så att jag rider på parkeringen då jag antar att ridbanan inte är plogad, får helt enkelt se det imorgon! :)
 



Olle 6/2

Kan inte beskriva hur fin Olle var idag, herregud va kär jag är i den ponnyn! Vädret var hur vidrigt som helst, kallt och blåsigt. Men i skogen var det bättre.
 
Jag red mycket ökningar och minskningar i traven, då blev han jättelydig och fin! I galoppen började jag med att korta upp steget rejält utan att han fick smygöka farten som han alltid gör annars. Sen la jag på ben och växlade upp tempot igen. Jättebra träning för honom att verkligen få sätta under bakbenen och jobba! Efter det fick han skritta en stund innan jag tog galopp igen. Då fortsatte jag med tempoväxlingar men tog inte tillbaka lika mycket. Sen gav jag mig och lät honom trava av i en lite friare form men utan att han fick springa iväg :)
 
Gammal bild!
 



Slutat

Sådärja då har man slutat! Provet var inte så svårt egentligen, men frågorna var formulerade jättekonstigt så hoppas att jag förstod dom rätt. Nu om en stund ska jag åka till stallet. Olle har tagit det lugnt i två dagar, så idag ska jag rida hårdare. Det blir nog mest tempoväxlingar i trav och galopp tror jag :)
 



På nationella

Ska göra del 2 av svenska nationella nu. Läsgörståelse. Nu ska vi svara på frågor i mer än två timmar, ses när jag är klar haha ... ;)




Varit hos massören

Nu har jag precis kommit hem från stallet, jag om mamma har varit en sväng i Nordmaling nu under kvällen då det var en massör från Östersund där. Det tog ju iprincip hela kvällen då det är ca 5-6 mil dit men det var väldigt bra och givande att vi åkte dit då han hade lite problem. 
 
Jag tycker att massören var väldigt bra, hon förklarade bra och visade hur jag skulle massera han själv hemma så han skulle bli bättre, vilket var väldigt bra.
 



Tävlingstankar och mål 2013

Jag vet inte riktigt varför jag skriver det här inlägget, jag har nämligen ingen aning om vad jag ska ha  för mål. Alltid när jag sätter upp mål så händer det en massa skit som gör att jag antingen måste planera om helt, eller så blir jag bara stressad av dom.
 
Vi hade tänkt åka på en pay & jump på surf nästa helg, men då känner jag att vi inte är redo och väljer att stå över den. Om jag verkligen, verkligen ville så skulle jag nog kunna fara och hoppa en Ld på hemmatävlingen i slutet av februari. Men det är inte värt att riskera något. Går senskadan upp igen så vet jag inte vad jag gör. Istället blir nog första tävlingen i Vännäs den 23 mars eller något sånt. Inget är bestämt, men vi siktar mot det, de värsta som kan hända är att vi får planera om och vänta. Då hinner vi träna mer :)
 
Jag har alltid varit jättedålig på att sätta mål, 2012 hade jag att få stabila rundor i Lb och debutera La. Men då fick Olle senskadan efter första tävlingen, så det gick dåligt. Därför tänker jag inte ha några tävlingsmål med  honom i år. Jag har ingen aning om hur året kommer bli, med Olle eller något annart. Men man kan säga att målet blir att komma tillbaka på tävlingsbanan och kaaanske (väldigt stort kanske på den) att starta en dressyrtävling. Men jag kommer säkert att fega ur haha....
 
Inlägget vart väldigt konstigt och osammanhängande, men något sånt. Snart är jag och brunskäck tillbaka igen
 
 
 
 
Snygg bilden ;)



Seg dag

 
Idag har det varit en otroligt seg dag i skolan, tisdagar är alltid lika tråkiga och jobbiga då vi har många lektioner och slutar sent. Iallafall så gjorde vi iprincip ingenting på lektionerna, det var äklig lunch och sen på idrotten dansade vi någon indisk dans som bara var konstig. 
 
Nu är jag iallafall hemma och gör ingenting, men sen efter att vi har ätit så ska jag iallafall åka till stallet och sen ikväll så ska vi åka iväg till Nordmaling då någon ska kolla igenom Tristan!
 



Tisdag

Nu ska jag snart gå till skolan, det är dåligt väder ute som vanligt. Igår fick Olle ett skrittpass och idag ska han vila. Mamma klippte honom igår också så det var jättebra! Nu slipper han dö varje gång vi åker in till hippo :)
 



Dagens ridpass

Idag red jag Tristan en liten stund på ridbanan, men det blev inte alls så länge då det hade snöat och den inte var plogad. Sen eftersom det bara var någon minusgrad ute så klibbade under hovarna och det var största anledningen till att vi bara var ute en liten stund! Men det blev iallafall både lite trav och galopp innan jag red hem, jag red bara på en volt då det var ganska mycket snö men det var bra träning för han. 
 
Iallafall så var han ganska fin i traven och lyssnade ganska bra, han blev dock lite pigg och okoncentrerad efter en stund då jag bara red på en volt. I galoppen var han ganska jobbig, han var ganska pigg och lite spänd. I höger varv (hans sämre varv) var han värst, men det blev iallafall lite bättre mot slutet innan jag gav mig och red hem igen! :) 
 



Gårdagens ridpass

Igår fortsatte vi med att hoppa lite studs, i början var han så sjukt fin! När vi skulle svänga upp på studsen (som vi hade byggt på medellinjen) så blev han övertaggad och sparkade. Själva sprången och galoppen mot hindren var jättebra, preblemet satt i svängen. Efter ett tag när han hade blivit lite trött så var det mycket bättre, då sparkade han inget alls utan koncentrerade sig på att lyssna på mig istället!
 
När jag travade av så gick han nästan helt klockrent :)
 
Men jag är jättebesviken på mig själv, jag bara satt där typ. Mamma filmade med jag kommer inte att lägga ut något eftersom jag red så fult...
 



Klasströja

Nu har vi bestämt vad vi ska ha på klasströjan, men såklart kunde vi inte komma överens. Visar den när den har kommit, bättre än inget blev det iallafall! ;)




Tristan v.6

Måndag: Dressyr
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Långslingan / intervaller i backen
 
Torsdag: Lillslingan
 
Fredag: Dressyr
 
Lördag: Dressyr
 
Söndag: Skogen / dressyr
 
Ungefär så här kommer den här veckan att se ut för Tristans del. Nu och ett tag framöver så kommer det blir mycket fokus på dressyren för Tristan, vilket är just precis det som han behöver. 
 



Trött

Nu är jag väldigt trött, det blev senare än planerat. Ridpasset gick både bra och dåligt, men berättar mer om det imorgon. Nu måste jag sova innan jag svimmar! :)
 



Dagen

Idag har jag verkligen haft fullt upp, först imorse åkte jag och mamma till stallet ganska tidigt och släppte ut Tristan i hagen. När vi kom hem så fixade vi iordning lite i mitt rum och möblerade om då jag har en ny tv och den är lite för stor för att hänga där min förra hängde. 
 
Efter lunch så åkte jag till stallet igen men då mockade jag och fixade allt annat. Jag red han också en liten sväng barbacka runt lillslingan så han skulle få röra lite på sig efter träning och det gick bra, det enda var väl att han kollade på massa. 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag, har hunnit plugga lite och så. Nu ska jag ta och se senaste avsinittet av ponnyakuten innan jag går och lägger mig, så vi hörs imorgon!
 



Svar på kommentar

Anonym
Hur lång är du?

Svar: Jag är ungefär 168 cm lång :)




Tråkig uppdatering

Gud vilken tråkig uppdatering det är, men nu ska jag verkligen bättra mig! Idag har jag inte gjort så mycket, mamma tvingade med mig ut på en promenad vid lunchtid, annars har jag hunnit plugga både matte och biologi. Inte så jätteintressant dag alltså. Snart ska  vi äta och sen dra in till hippo fast det har jag redan dagt en gång :)
 
Förresten, klicka HÄR (eller i menyn) och följ oss på bloglovin!
 
 



God morgon!

Nu måste jag snart ta tag i lite skoljobb, har en hel del som måste göras idag. Någon gång efter middagen åker vi in till hippo med Olle, det blir nog lite mer studs för att bygga muskler. Men vi kanske ställer upp något mer också! 
 
Nudel ;)
 



Söndag

Imorse åkte jag och mamma till stallet och släppte ut Tristan så efter lunch någon gång ska jag åka dit igen och fixa allt. Tristan ska även ridas idag men det blir nog bara en lugn skrittur då vi tränade igår. 
 
Jag ska även försöka hinna fixa iordning lite mer inne i sadelkammaren, samt tvätta massa täcken m.m. och eventuellt så ska smörja lite saker om jag får tid, då det var ett bra tag sedan det gjordes!
 



Film från träningen

Här kommer filmen från träningen, klippet i slutet är från sista rundan då han hade blivit lite uppjagad och sprang alldeles för fort, därav att han rev 2 hinder och bestämde sig för att köra på 2 galoppsprång på sista linjen istället för 3 som det skulle ha varit. 
 



Kingsland summer 2013

Nu har jag kollar lite på KLs sommarkollektion. Jag tycker inte att det var så mycket snyggt faktiskt, fastnade bara för två saker. En kavaj och ett par ridbyxor! 
 
Hiss!
 
 
 
 
 
Diss! Vad gick snett här egentligen?
 



Bästa ponnyn!

Vi stannade bara en kort stund på hippo eftersom gruppen som tränade hade ridit klart när vi kom. Men vi såg lite iallafall :)
 
Det gick sjukt bra att rida idag! Olle var lika fin som igår, men jag hade skärpt mig lite. I traven försökte jag få honom att ta korta steg och verkligen ställa igenom åt både höger och vänster. Då blev han jättelydig. I galoppen var han ganska spänd först eftersom han kollade på något som jag inte kunde se, men när han väl jobbade så gick han i en fin form och jobbade med hela kroppen.
 
Sen skrittade jag en stund innan jag tog galopp igen, då var han lika fin som innan. Jag måste bara träna på att tyglarna inte ska bli längre och längre. Men det kan ha berott på att jag hade för stora vantar. När jag travade av så var han helt klockren! Fint tramp och gick lång och avslappnad utan att rinna iväg. Fina ponny :)
 
 



Träningen

Vet inte riktigt vad jag ska säga om träningen, det gick väl varken bra eller dåligt egentligen. I början när vi red fram själva så var han ganska lugn, samma sak när vi började hoppa. Det var banhoppning som stod på schemat idag, vi hoppade fram på olika linjer som sedan blev en bana på kanske 10 hinder.
 
Tristan var väl inte riktigt på sitt bästa humör, i början så var han väldigt lydig vilket resulterade att han inte räckte fram på linjerna. Det blev kaos på sista hindret i trekombinationen så han stannade och jag flög av, det blev också något till stopp i kombinationerna sen då det för tillfället är vårat problem. 
 
Det är väldigt svårt att hitta ett mellan läge på Tristan, antingen är han kontrollerbar men inte räcker fram eller så är han okontrollerad men räcker över.. 
 
Film kommer senare ikväll!
 



Lördag

Nu ska jag fara ut till hippo, vi ska kolla en jätteliten stund på träningarna. Sen far jag ut till Olle, han ska gå ett vanligt pass i alla gångarter :)
 
Hahaha stor jag var..
 



God morgon!

God morgon, om en liten stund ska jag åka till stallet och fixa iordning Tristan innan vi åker mot hippo för träning. Får hoppas på att Tristan är på ett normalt humör idag och inte så som han var på Micke-träningen för några veckor sedan. 
 
Mamma ska filma så det kommer nog upp film sen ikväll!
 



Olle 1/2

Idag var Olle helt sjukt fin! Men det var riktigt, riktigt länge sen jag red så här dåligt. Nu sitter jag typ och skrattar åt mig själv, så kass var jag. I traven var han helt med i varje rörelse, galoppen blev det inte så mycket av. Jag bländade honom med pannlampan så han kunde inte riktigt slappna av. Inte satt jag stilla heller utan vinglade fram och tillbaka. Tur att ingen såg mig-.-
 
Tog någon trav till, då gick det bättre. Jag fick som inget flut alls eftersom jag bara bröt av hela tiden. Fick iallafall avsluta bra :)
 
Vi skulle egentligenn ha farit in och hoppat lite imorgon, men nu ser jag att det är bokat precis hela dagen i båda ridhusen. Kul. Istället blir det att fara in på söndag kväll.
 



Fredag

Idag har det varit en ganska lugn dag, jag hade som sagt bara en lektion idag som var spanska så jag var hemma lite innan 10 vilket var väldigt skönt! 
 
Vid lunch tid gick jag till stallet och där red jag Tristan, jag red han bara lite lugnt runt lillslingan fram och tillbaka eftersom vi ska åka och hoppträna imorgon. Det gick väl sådär, i början var han väldigt seg men gick ändå i en bra form. I traven blev han lite lång och låg men annars gick han helt okej, men sen när jag tog galopp var det nästan som han exploderade för han gick från lugn till väldigt pigg. Han var riktigt stark också så det blev inte alls mycket galopp idag. Efter det så blev det iprincip bara skritt samt lite trav på vägen hem.
 



Full dag

Nu är jag på skolan, har just haft en engelska redovisning. Det gick ganska bra faktiskt! Jag är jättedålig på engelska haha....
Sista lektionen har vi nationella och slutar 45 min senare än vi gör annars. Sen ska jag ut till Olle och rida ett lugnt pass :)

Grattis Harry 19 år!




På skolan

Sitter på skolan just nu och väntar på att min första och enda lektion idag ska börja, det känns verkligen både onödigt och skönt att vi bara har en lektion. Slutar iallafall vid halv 10 tiden och då ska jag hem och göra bort lite skolarbeten innan jag åker till stallet.
 
Jag ska rida Tristan idag, men jag har ingen aning hur. Det beror på om vi ska träna på imorgon eller inte, isåfall får han nog bara gå lite lugnt idag!
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin