Varmt!

Idag åkte vi in till stöcke och red, det var galet varmt så Kryckis var helt slut efteråt. I uppvärmningen var han riktigt fin i både traven och galoppen. Gjorde halter och igångsättningar så att han hela tiden skulle lyssna på mig. Sen sänkte mamma ner några hinder så att dom låg på max 30 cm. Kom  på dom från lite olika håll. Efter hindret gjorde jag halt och fattade ny galopp. I början var han riktigt duktig och väntade jättebra. Men i samband med att han blev trött så blev han stark igen, fast bara i avbrotten. Annars hade jag honom i ett jättefint tempo, dock måste jag vakta honom så att han inte bryter av. När det kändes bra så travade jag av!
 
Men det jag blir förbannad på är att han inte bryr sig om att lyfta på fötterna när det är lågt. Om jag rider honom i form till hindret så kör han bara på tills han snubblar in i hindret. Jag rider likadant som jag gör när det är 1.10, men så fort hindret är lägre än 80 cm så bryr han sig som inte. Aja, han hoppar som en klocka annars, vi får fortsätta med mycket låga hinder helt enkelt!
 
Hjärtis
 
 



Typisk svensk sommar

Idag har det hittills varit en typisk "svensk-sommardag", det har regnat hela förmiddagen och nu är det mulet. Men eftersom jag inte är gjord av socker så trotsade jag regnet imorse och red 2 hästar. 
 
Jag började med att rida Inter, han fick gå 2 av slingorna som uppvärmning och sedan 3 travintervaller i backen. Det gick bara bra men något fort i backen, haha.
 
Efter Inter var det Linuz tur att bli riden, han fick gå likadant som Inter faktisk, förutom att Inter bara reds i trav. Men iallafall, jag värmde upp honom runt 2 av slingorna i trav och galopp och sedan fick han gå 3 galoppintervaller i backen. Linuz är en häst som gillar att arbeta så han var riktigt nöjd på vägen hem! 
 



På väg till stöcke

Vad är det med mig och att alltid blogga i bilen?

Vi är iallafall på väg till stöcke med Kryckis för att rida lite där. Det blir nog lite samma sak som senaste gången vi var på hippo. Fattningar och lite små hinder tror jag. Det blir inga höjder då det är Eva-träning på tisdag!

Ikväll blir det att fara till piparböle en stund, mina kompisar ska tälta där en natt haha. Får se om dom överlever.. Jag ska dock inte göra det eftersom jag ska göra moppeprovet imorgon kl 10...




Ska inköpas!

* Spooks kavaj. Måste ha en kavaj, gillade inte alls det innan men nu känns det som att det är dags att köpa en.
* Free jump stigbyglar. Hatar båda mina stigbyglar, vill ha ett par bättre. Och det finns inget skönare än just free jump! Vänta bara tills hööks haar öppnat i Umeå i augusti...
* En till kragtröja. Har vuxit ur min ena så skulle behöva en till. Spelar ingen roll vilken det är.
* Ett av GGs nya schabrak, helst i rött. Tycker att det är jättefint!
 
Det här står högst upp på listan just nu!
 



Lindasoderholm @ instagram




Lördag

Idag efter att vi hade kommit hem från vitsand så red jag Coressa en liten sväng. Självklart var hon längst ner i den jättestoora hagen som hon och alla seminston står i, när jag nästan framme vid henne så sprang såklart hon och några andra upp till grinden igen.. 
 
Men till själva passet, Coressa fick som sagt gå ett litet pass på ridbanan idag. Jag red varken speciellt länge eller hårt då hon bara är 4 år och inte riktigt har någon ork. Hon var varm redan innan jag for ut från stallet och började flåsa lite lätt redan efter något varv trav. Red lite i alla gångarter innan jag gav mig, men hon fick röra lite på sig iallafall!
 
Efter att jag hade ridit henne tog jag in Tristan från hagen, borstade honom och körde lite biolight på honom innan han fick gå ut igen. Nästa vecka ska jag nog börja skritta honom lite lugnt!
 



Fin ponny!

Idag gick det faktiskt riktigt bra att rida! Han var huuur fin som helst när jag travade fram, vilade på steget, lyssnade både fram och tillbaka, och hade jättefint stöd i handen. Han har seriöst aldrig varit så fin innan!
 
I galoppen var han först jättetittig på en blå bil som stod en bit bort. Han var bara okoncentrerad och kollade dit hela tiden. Men när vi hade ridit förbi den så blev han sig själv igen. Kom på att han alltid vill gå och ta stöd mot vägkanten, så nu fick han gå mer i mitten av vägen. Herrejävlar va mycket sämre det gick då. Han blev som en snetänd struts och kunde knappt hålla galoppen haha. Får jobba vidare med det. Sen när jag hade fått till det bättre så fick han trava av, då var han också jättefin!
 
 
 



Spenderat dagen på vitsand

Idag har jag varit på vitsand nästan hela dagen och kollat på provlopp samt någon unghästserie. En av stallets två-åringar var med där. Nu har jag iallafall ganska precis kommit hem och ätit lite lunch då hamburgarna där borta tog slut..
 
Nu hade jag tänkt rida Coressa en liten sväng, funderar på att rida henne en stund på ridbanan. 
 
Bild på henne från i vintras!
 



Mot stallet!

Nu sitter jag i bilen på väg till stallet, C ska gå ett pass i alla gångarter som vanligt. Men inte så jättehårt ifall det är träning imorgon, men det är inte helt säkert.

Sen ska jag hem och fortsätta med moppeteorin som vanligt. Satte faktiskt 66/70 på "svåraste frågorna" haha..




Hemma!

Vid 11 åkte vi ner på stan med mormor och åt indiskt med familjen. Fick med mig en hood tröja och två pikéer hem (fast pikéerna hade jag väl mest tänkt rida i haha).

Sen städade jag faktiskt klart mitt rum samt fick 67/70 på alla vägmärken. Två dagar kvar till provet nu!

Kom just hem från Bellan efter en jätterolig kväll, vi åt taccos och såg på film. Det var ungefär vad vi orkade göra hehe. Nu ligger jag och läser i någon tidning som mamma hade tagit hem om hur man får till en bärig galopp på hästen. Det är väl det största problemet för mig och Cracker nu, sååå :)

Juste, jag kom in på mitt förstahandsval till gymnasiet!! Det blir ekonomi på draggen till hösten, velar fortfarande mellan ekonomi och sam, men nu får det bli så här. God natt!




Dålig uppdatering

Herregud vad dåligt jag har uppdaterat idag. Men när jag har kommit hem så så lovar jag minst ett inlägg och imorgon blir det också bättre!




Hopptränat med Linuz

Imorse var vi iväg och tränade med Linuz, det var hans första hoppträning och det gick faktiskt över förväntan! I början när jag red fram var han ganska spänd och det kom även några bocksprång, men största orsaken till det var att det var 2 till hästar på ridbanan och jag tror till och med att båda var ston. Men så fort jag hade travat fram honom så slappnade han av. Han är inte riktigt van att ridas med andra hästar så det var nyttigt för honom. 
 
Vi hoppade bara lite lågt då han bara är 4 år och inte har hoppat så jättemycket, men vi hoppade först lite på linje och båge. Han hoppade till och med ett hinder med sockerbitar under för första gången utan att tveka.
 
I slutet hoppade vi en liten bana på 6 hinder och det gick riktigt bra. På första hindret blev det dock liten 
krasch då svängen blev alldeles för dålig, men han var snäll som försökte hoppa iallafall. Tog om det och resten av banan flöt på bra tills sista hindret då vi kom lite nära men han var riktigt duktig! 
 
Det fanns en liten film på fb, men det gick inte att spara den..
 



Update kommer snart..

Förlåt så hemskt mycket för den dåliga uppdateringen från mig idag. Men jag har helt enkelt inte haft tid och att jag har använt upp mitt internet på mobilen för det här månaden gör inte saken bättre heller. 
 
Nu under eftermiddagen/kvällen var jag och Madde iväg till hennes föräldrars stuga och badade i poolen och sen bjöd dom även på middag, riktigt gott var det! Nu ska jag duscha och efter det bloggar jag mer, så brb så länge.  
 



Vilodag

Nu ska vi snart åka ner på stan och äta lunch med familjen och mormor. Kryckis får en välförtjänt vilodag idag så det blir jätebra! Får se vad jag hittar på under resten av dagen, men ikväll blir det taccos middag med några kompisar. Blir nog kul!
 
Mitt öga kliar så mycket att jag blir galen. Igår när jag red så satte det sig en mygga mitt i ögat, jag såg inget så fick stanna (jag gaopperade innan). Men den bet mig alldeles under ögonfransarna, så inte på själva ögnlocket. Kan inte förklara. Som tur är så har ögat inte svällt upp något iallafall...
 
 
 



Regn..

God morgon! Här i Boden regnar det idag igen, suck.. Men det ser faktiskt ut som det snart ska sluta som tur är. Får helt enkelt hoppas på att det blir bättre väder framåt lunch/eftermiddagen. 

Dagen planer har jag ingen riktig koll på, men jag tror iallafall att både Vickan och Inter ska ridas idag.

Hoppas ni får en bra dag!




Avbrott och galoppombyten

Idag bestämde vi oss för att åka in till hippo och rida, bara att passa på då dom har nationella dressyrtävlingar i helgen. Cirkusen har redan börjat haha..
 
Satte press på honom redan när jag travade fram, gjorde tempoväxlingar och serpentinbågar. När han hade börjat komma igång i kroppen så fortsatte jag med skänkelvikningar. Försökte också få honom att ta bättre stöd i handen samtidigt som han skulle vila på steget.
 
I galoppen hade mamma lagt ut en bom i mitten av paddocken som jag rullade över på en 8-volt. Tanken var att han skulle få träna på galoppombyten eftersom jag tycker att det är riktigt irriterande på tävling när han inte kan byta galopp. Men att byta över bom var ju piece of cake, hur lätt som helst! Fick göra halt framför bommen några gånger då han blev lite övertaggad. Han blev dock trött efter ett tag. Men avbrotten, herregud va fin han var! Innan kunde det ta ett halvt varv inna jag fick stopp, nu tog det max några meter! Red runt spåret i båda varven och gjorde ett avbrott + fattning på varje lång- och kortsida. Alltså 4 per varv. Mellan avbrotten gick han i en jättesamlad galopp också!

Sen fick han trava av, mot slutet vilade han jättefint på steget också. Fina Kryckis! Det är verkligen guld värt att ha mamma med när man åker in och tränar, hon känner både mig och C så hon ser direkt vad jag måste göra!
 
 



Svar på kommentar

Vem är Linuz? Kan du inte berätta lite mer om honom?
 
Svar: Liliuz som han egentligen heter är en arabhingst född 2009, han är alltså 4 år gammal. Linuz är som sagt inte min häst utan jag rider honom bara. Han är även godkänd som avelshingst. Är iallafall tacksam över att jag får rida honom då han oftast är otroligt fin att rida! :)
 



Lugn dag

Idag har det hittills varit en ganka lugn dag. När jag vaknade så regnade det ganska mycket, därför sov jag en halvtimme extra i väntan på att det skulle sluta. Så det blev en liten sovmorgon iallafall. 
 
I stallet så började jag med att rida Coressa då Elin är på Bråvalla, jag red henne runt slingorna i alla gångarter men tog det mest lugnt då hon blev trött ganska fort.
 
Efter det var det Linuz tur att bli riden. Idag tog jag in honom från hagen själv och sadlade även ut honom själv. Jag har alltid fått hjälp med det men det känns ganska skönt att även kunna göra det själv! Iallafall så fick han gå runt berget idag, i traven gjorde jag lite tempoväxlingar och flyttade honom för skänkeln. Sen i galoppen gjorde jag väldigt många avbrott till trav då det är då han blir jobbig. Men han skötte sig bra iallafall! 
 



Åskväder

Igår såg vi Man of steel. Jag är inte så mycket för actionfilmer men den här kan jag verklien rekomendera! Riktigt bra var den! Men direkt jag kom hem så blev det värsta åskvädret, åskade och blixtrade jättemycket. Och det regnar fortfarande.
 
Jag vet inte alls hur C ska gå idag. Antingen rider jag ett pass i regnet, eller så drar vi in till hippo ikväll och rider i ridhuset. Jag röstar på det senare alternativet för det känns inte så lockande att rida i det här vädret...
 
Åter till moppeteorin!
 
 
 



Design by LO

Och äntligen är dröm schabraket mitt! Enligt mig är det ett av marknadens absolut snyggaste schabrak, jag har velat ha det jättelänge!

Kryckis kommer att bli riktigt fin i det, och med mina guld boots från catago så blir det ännu snyggare!

Vad tycker ni om det?




Onsdag

Efter att jag hade ridit Inter imorse så red jag Linuz en sväng. Jag red honom ungefär som igår med mycket tempoväxlingar för att få honom koncentrerad, han lyssnade bra på gasen men mindre bra på bromsen. Han blir ganska stark i avsaktningar, eller inte stark egentligen utan mer att han drar mig ur sadeln. 
 
Avslutade med att rida runt en stund på ridbanan, gjorde lite volter och sånna saker. Det gick bara bra förutom att han var ganska tjafsig med huvudet. 
 
Bild på Inter från idag, byggnaden i bakgrunden är Bodens ridklubb så det är inte alls långt dit från gården!



Bilder på Linuz

Tänkte ta och lägga ut några bilder på Linuz som jag fotade igår, han är ju lite som han är så det blev inte så många "normala" bilder. Men lite charmig är han iallafall, haha.
 



Jävla bremsar

Nu börjar jag bli otroligt less på alla bremsar som är precis överallt. Det blåse ganska mycket så då tänkte jag att det kanske inte skulle vara så mycket insekter ute. Men jag fick dra upp luvan på tröjan över hjälmen och vifta bort alla myggor och skit som flög runt hela tiden. Nästa gång blir det kulsprutan haha...
 
Nu ska jag cykla till ica och hämta ett paket fr¨ån horsemeup, men ni får se vad det är ikväll!
 
 



Lite planer

Ett snabbt inlägg!
 
Idag ska jag plugga moppe, skritta ut barbacka på C och plugga mer moppe. Men ikväll blir det bio med några kompisar (har dock ingen koll på vilka haha). Men det blir kul!
 
Nej, nu måste jag fortsätta med moppeteorin...
 
 



Fint väder!

Just nu sitter jag och äter lunch. Men tidigare idag red jag Inter en sväng, han gick som han brukar göra. Det vill säga uppvärmning i trav runt 2 utav slingorna och sedan backintervaller i trav. Han var ganska pigg idag men annars skötte han sig bara bra. Det var inte heller alls lika mycket djur i skogen idag så det gjorde det hela lite bättre också!
 
Efter lunch så ska jag rida Linuz en sväng, jag vet inte vart eller hur jag ska rida han än men det löser sig!
 
Linuz kan se normal ut på bilder också.. ;)
 



Cracker 25/6

Idag åkte vi in till hippo och red markarbete, fortsatte med avbrott från galopp som jag har tränat på i några ridpass. Först gjorde jag mycket tempoväxlingar när jag travade fram, bröt av till skritt, ökade och kortade. I galoppen tänkte jag på att öka och minska utan att ställa mig i lätt sits som jag alltid gör annars. När jag sitter ner så kan jag hålla bättre stöd med underskänkeln vilket gör allt lättare. Han lyssnade riktigt bra när jag bröt av till skritt och gjorde halt. Även fattningarna var bra!
 
Sen rullade jag på en studs serie i en ått-volt. Först var tanken att jag skulle hoppa den i galopp, men han blir så otroligt kvick att bommarna flyger haha. Istället fick jag trava in, då hoppade han mer genom hela kroppen vilket är själva grejen. Efter studsen så fattade jag galopp, och bröt av igen lite lagom långt ifrån och travhoppade den igen, bytte varv och gjorde samma sak osv. Det blev bättre och bättre för varje gång, dock lärde han sig vars avbrotten brukade vara så då ville han göra dom själv. Fick variera dom lite. Men han var lätt i handen och var inte alls så stark som han kan bli.
 
Det är precis det här som han behöver jobba med, han blev väldigt trött och svettig. Han kommer att bli riktigt fin om vi fortsätter så här, är väldigt nöjd med honom. Så positiv till allt och försöker alltid göra rätt även om han inte alltid förstår. Imorgon får han ta det lugnt!
 
Hos Teres när vi hämtade honom!
 
 



Tisdag

Började dagen med att rida Vickan och det gick bara bra, hon fick värma upp runt två utav slingorna och sen red jag henne intervaller i backen. I slutet när hon började bli svettig så kom hur mycket brämsar som helst och dom var inte direkt små heller, det blir inte direkt bättre då jag är livrädd för dom haha..
 
När vi hade kommit tillbaka från kliniken med Tristan så red jag Linuz en sväng. För att få lite omväxling från igår så red jag honom runt slingorna. Eftersom han koncentrerade sig på andra saker igår så gjorde jag mycket tempoväxlingar i både traven och galoppen så att han skulle tänka på annat och inte kolla på allt runt omkring. Han tycker om att arbeta så tyckte det var riktigt kul, speciellt i galoppökningarna! 
 
En trött och nöjd Linuz efter dagens ridpass
 



Munsboro April

Åhh va jag vill vara 11-12 och rida b-ponny igen! Och med Apan, när jag började rida henne så hade jag bara ridit på ridskola typ. Man tog mantag och styrde så hoppade hon. Lärde mig så sjukt mycket under tiden jag red henne. Vila i frid
 
Snygg avfallning på slutet va?
 




Dålig fantast på rubriker

Idag har jag inga speciella planer, ska plugga moppeteori occh städa rummet. Ikväll ska jag och mamma troligtvis in med Cookie (jag vet att jag kallar honom olika saker i varje inlägg haha) till hippo och rida markarbete. Men jag vet inte säkert hur det blir, får ringa och kolla det. Annars hade jag tänkt ställa upp lite bommar hemma i stallet och fortsätta jobba lydnad!
 
Nej, dags att ta tag i livet...
 
 



God morgon!

Nu sitter jag ute i det fina vädret och äter frukost. Jag ska snart ta in Tristan från hagen och pyssla om honom lite och sedan rida Vickan en sväng.

Vid 1 tiden ska vi till veterinären med Tristan och ultraljuda hans bakben. Får hoppas på det bästa!




Måndag

Idag efter lunch red jag Linuz en sväng, så jag har alltså ridit tre hästar idag. Det var ett tag sedan jag gjorde det, så det lär kännas imorgon! Men iallafall så red jag honom runt berget och det blev mestadels galopp för honoms del idag. Han var lite tittig och tyckte att alla stenar intill slingan var farliga monster. Annars skötte han sig bra och han kunde till och med gå förbi en lastbil som var igång utan allt för mycket krångel, duktig häst! 
 
 Annars har det inte hänt så mycket mera idag, jag låg och solade en stund när jag var klar i stallet. Det är lika bra att passa på medan solen är framme. Det var dock otroligt mycket mygg ute.. 
 



Dagens ridpass

Idag gjorde vi nästan samma saker som igår, avbrott och igångsättningar. Han fick trava fram i en lång, låg form. Han har verkligen förstått det där, innan ville han alltid gå i hög form. I galoppen la jag all fokus på avbrotten. Cracker blir så galet stark i avbrotten från galopp så det är sjukt. Provade Evas tips med att ha lika mycket skänkel som hand i avbrottet, och det blev mycket bättre! Förhållningen blev som skarpare på något sätt. Dessutom så stärker fattningarna galoppen jättebra, så vi får fortsätta jobba med det här ett tag.
Sen fick han trava av i en friare form!
 
Nu ska jag städa mitt bombnedslag till rum, och sen fortsätta plugga moppe.
 
 



Lunchpaus

Nu sitter jag inne och har precis ätit lunch, så jag ska alldeles strax gå ut till stallet igen. Innan lunch så red jag Elektra och Inter, båda gick ungefär likadant. Jag värmde upp runt två utav slingorna och sedan fick dom gå intervaller i backen. Det var dock hemskt att rida i skogen p.g.a alla brämsar och myggor. 
 
Resten av dagen har jag inga speciella planer faktiskt, jag kanske rider någon häst med Elin om hon kommer och om det finns någon att rida! 
 



Pluggar moppe

Sitter och kollar på tv samtidigt som jag pluggar moppe. Det är exakt en vecka kvar tills jag ska göra provet nu, så det är bara att bita ihop. Fick nyss mitt första godkända resultat på frågorna så det kändes bra, men jag kan det fortfarande inte alls bra...
 
Efter lunch ska jag till stallet och rida Kryckis, ska fortsätta med avbrott och tempoväxlingar samt längre galoppsträckor. Men inte riktigt lika hårt eftersom vi eventuellt ska in till hippo och rida. Funderar också på att städa i mina skåp, för jag har ingen koll på vars mina saker är haha.
 
Sen ska jag börja lägga upp bilder från Grekland!
 
Smutsig hest...
 
 
 



Crackers man

Vet inte om jag har sagt det, men jag har inte kunnat klippa Crackers man sen han kom. Dels är han rädd för ljudet av saxen när själva klipp ljudet kommer, men han tycker också att det är obehagligt när saxen glider mot halsen på honom. Han kastar med huvudet och gör allt för att komma undan.
 
Idag satte jag iallafall på honom en luva (bomull i öronen gick han inte med på..) och lyckades faktiskt klippa manen. Jag fick hålla ut manen från halsen och klippa lååångsaaamt. Och det gick! Ingen kan säga att det blev snyggt, men mycket bättre än innan!
 
Sen såg jag en annan sak när jag skrittade fram, manen ligger på samma sida! Som jag har kämpat med den. Flätat, blött ner den, och flätat igen. Sen glömde jag bort det haha, men nu ligger hela på vänster sida! Innan såg den ut som jag vet inte vad...
 
 Före-Efter
Före-Efter
Jag såg ocks att han har vitt underhår, världens coolaste man har han!
 
 



Duktig ponny!

Idag red jag i skogen i en timme och wow vad bra det gick! Han var inte ens i närheten av att släppa bettet, utan hade ett jättefint stöd hela tiden! I traven gjorde jag tempoväxlingar och övergångar. Riktigt lydig blev han!
 
Sen tog jag fyra vändor på galoppsträckan, då fick han inte öka utan skulle gå i ett bra tempo i form. Jag svängde tvärs över vägen men jämna mellanrum och då fick han verkligen bakbenen under sig. Efter det sista vändan var han trött, så då travade jag av. Är jättejättenöjd med honom!
 
Innan jag red så tog jag på honom en luva och klippte manen, men mer om det senare för nu ska jag och Teddy ha chips picknick haha...:)
 
 



Nya byxorna

Här är bilder på ridbyxorna jag köpte på Royal igår, det måste nog vara bland världshistoriens sämsta bilder men det är bättre än inget iallafall. Använde dom idag och jag är nöjd med mitt köp, riktigt sköna var dom!
 



Trött

Förlåt för den dåliga uppdateringen dom senaste dagarna men jag har knappt suttit vid datorn något. Igår kom vi hem vid halv 2 tiden på natten, gick direkt in och slocknade i sängen. Vaknade vid halv 10 i morse och tvingade mig upp ur sängen för att gå ut till stallet. 
 
Det har dock varit en ganska lugn och skön dag idag, jag har endast ridit en häst, vilket var Vickan. Jag red henne först runt en utav slingorna som uppvärmning innan jag red runt slingan som går runt berget. Hon skötte sig bara bra! 
 
Tristan idag!
 



God morgon!

Glömde publicera, skrev klart det för typ en timma sen haha..
 
Efter lunch ska jag ut till stallet och rida Cracker för första gången på en vecka! Han ska få ett lite nytt upplägg nu, mycket långa galoppssträckor med tempoväxlingar. I traven ska det bli mycket skänkelvikningar och övergångar. Sen måste vi också ta tag i avbrotten från galopp till trav, för dom brukar ta en långsida typ. Han ska bli starkare och lyssna på mig i varje steg! Ska bli riktigt kul!
 
 



Äntligen på väg hem!

Nu är vi äntligen på väg hem från Skellefteå, det var midnattstrav och höll därför på längre än vanligt. Nu ska jag sova hela vägen hem!!

Jag var även förbi Royal en sväng och köpte ett par equiline ridbyxor. Rättare sagt var det pappa som köpte. Det var 50% rabatt så måste faktiskt säga att det var ett bra köp, lite stora vid knäna bara men en storlek mindre blev lite korta i benen. Visar bild imorgon!




Home sweet home

Haha trodde att det var ett skämt när jag gick ut från planet i shorts och linne. Höll ju på att frysa ihjäl. Tillbaka till verkligheten igen. Jag har knappt sett ett moln på en vecka...
 
Snart ska jag gå och lägga mig i min egen säng, sängen på hotelet var pest. Stenhård. Kommer sova hr bra som helst! Imorgon ska jag ut till min jättesaknade ponnyplutt och rida! Kan inte vänta...
 
Nu när jag är hemma igen så kommer uppdateringen att bli som vanligt igen. Känner mig riktigt taggad på att blogga, så om ni har några tips på vad jag kan skriva om så är det bara att kommentera!
 
Världens bästa Olle
 
 
 



Snart till flygplatsen!

Slänger in ett jättesnabbt inlägg för snart kommer bussen och då åker vi till flygplatsen. Nästa inlägg jag skriver kommer att vara från en dator, och ha bilder!

Veckan har varit jättebra, men nu vill jag faktiskt hem. Har sån ridabstinens så det är sjukt, imorgon får jag äntligen rida igen! Tack till familjen Thysell som har tagit hand om Cracker när vi har varit borta, det har varit guld värt! :)

Nu måste jag säga hejdå till papegojan :(




Skellefteå ikväll

Hittills idag har jag inte alls gjort så mycket, jag gick till stallet lite tidigare i förmiddags och tog in Tristan från hagen och pysslade om honom lite. Efter det fick han gå ut igen! Nu när han ändå inte rids är det lika bra att han går ute i hagen dygnet runt. 
 
Ikväll är det trav i Skellefteå så jag ska följa med dit, det är midnattstrav så vi kommer antagligen att komma hem ganska sent. Men jag har iallafall tänkt att gå på Royal en sväng och kolla på ridyxor för att fördriva tiden lite! 
 



Helt underbara

Kan inte förstå att människorna faktiskt finns på riktigt och att vi har andats samma luft. Förhoppningsvis får vi biljetter till Where we are tour också! Kan inte vänta!
 



Glad midsommar!

Ikväll var vi bortbjudna på middag, det var väl helt okej men stugan som vi var i var mitt ute i ingenstans. Bara skog runt omkring och nästan ingen som bodde i närheten, men fint var det iallafall.

När vi kom hem gick jag och "pratade" lite med Tristan och han såg bara nöjd ut. Han har ju varit här i Boden förut så han känner nog igen sig!




Inläggen försvinner...

Usch vad less jag blir på att inläggen försvinner när man har skrivit klart dom. Detta är tredje gången jag skriver om det här...

Just nu sitter jag och pratar med min käre vän papegojan medan jag väntar på att resten av familjen ska komma hem från stranden och bli klara så att vi kan gå och äta. Tror jag slog rekord i längta meningen haha..

Vädret har varit lika bra som vanligt, sol och 30-35 grader. Vågorna i havet slår omkull en, och man har sand överallt när man har badat. Inte för att jag klagar, har hört att det inte är lika bra väder i Umeå...;)




Vill bara klargöra detta

Angående kommentarerna som kom förut angående Olle och hur han dog. Vi har pratat med dom och det var inte alls så det gick till. Så här sa dom till mamma när dom först ringde och berättade:
 
Dom skulle gå ner och ge morgonhö kl 6 på morgonen. Då hade Olle stått längst ner i hagen och inte kommit fram och hälsat som han alltid brukade göra annars. Då gick dom ner för att kolla att allt var okej, men kunde genast konstatera att benet var av. Det fanns inget man kunde göra, vetrinären fick komma på en gång.
 
Jag vet att det kanske låter lite halvt för er, men jag vet att dom inte har ljugit. De har mitt förtroende till 100% och jag litar på dom! Vill inte ha några kommentarer på det här inlägget för diskussionen är redan slut. Spekulera inte i detta, utan lita på oss istället. Men tack iallafall för att ni bryr er<3
 
Älskar den här bilden, vi har exakt samma min och allt...
 
 
 



Tidig morgon

Det blev en tidig morgon idag då vi åker till Boden nu på morgonen, llika bra att åka tidigt då det säkert är mycket trafik ute. Allt är iallafall packat och klart i stallet så när vi kommer dit är det bara slänga in allt i bussen och lasta Tristan! 
 
Ikväll är vi bortbjudna på middag så uppdateringen idag kommer inte alls vara så bra. Kanske kommer upp något mobilinlägg men jag lovar inget.
 
Ni får ha en bra midsommarafton iallafall!
 
 



Dålig uppdatering

Uppdateringen har inte varit den bästa idag, men jag har helt enkelt inte haft något roligt att skriva om. Eftersom det var så dåligt väder och regnade nästan hela dagen låg jag i soffan och slöade tills jag åkte till stallet på eftermiddagen. 
 
I stallet packade jag klart Tristans saker så allt ska nog vara packat nu! Efter det for vi till veterinären med Tristan då han har varit lite småhalt den senaste tiden. Vi fick väl inga direkta positiva besked utan vi måste ultraljuda honom för att se vad som är felet. Tråkigt då vi kommer missa en stor del av tävlingssäsongen.. 
 



Dålig dag...

Igår hände det inte så mycket, låg vid poolen eller havet hela dagen och åt ute på kvällen. Så mycket mer händer inte haha.

Idag åkte vi på en liten båtresa eller vad man ska säga. Den där jävla båtresan är nog det värsta jag har varit med om. Ni som inte känner mig, jag hatar båtar. Fy i helvete. Iallafall så var det väl fina ställen vi var på, men det blåste väldigt mycket. Inte så jättekul med andra ord.

Imorgon är sista hela dagen innan vi åker hem, flyget går 18.20 eller nått så jag kommer hem vid 22 kanske. Nu tror jag att vi ska börja dra oss mot någon restaurang för jag är hungrig haha :)




Regn...

Idag är det riktigt tråkigt väder, mulet och regn, det kan ju nästan inte bli bättre.. eller? Jag har ingen större lust att cykla till stallet i regnet och bli blöt så när det slutar regna ska jag bege mig dit. 
 
Tristan får vila idag då det är så dåligt väder, istället ska jag packa dom sista sakerna som han ska med till boden. Började packa redan i måndags så det är inte alls mycket kvar att packa, men det är bäst att gå igenom sakerna så jag inte glömmer något!
 



Ganska otroligt..

När vi bestämde oss för att sälja Olle och började kolla på nya ponnysar på hästnet så visste jag exakt vad jag ville ha.
 
Sussi skickade först lite text och sen en film på en vit ponny som skulle vara fin. Jag klickade upp filmen, och pang bom, där var jag lost. Som jag sa till mamma, den eller ha kvar Olle. Vad jag kunde se så hade Cracker allt jag letade efter hos en ponny. Mamma tyckte först inte alls att han var fin, men efter ett tag var hon också fast vid den vita Irländska ponnyn.
 
Nu har jag haft Cracker i lite mer än 1,5 månad tror jag. Han passar mig jättebra och är precis som jag hoppades att han skulle vara. Jag visste att det skulle vara jobb kvar osv men det är inte så farligt. Tänk att vi köpte honom efter att ha sett en film, vi tog en väldigt stor risk. Men det blev så rätt, min fina lilla Krycka<3
 
Tack Hambergs och Teres för att han är min!
 



Trotsade regnet

Idag när jag skulle rida så började det såklart att regna precis när jag började göra iordning Tristan, mina vanliga otur.. Men iallafall så for jag ut och red en liten sväng när regnet avtog lite, det blev bara skritt för Tristans del idag då han var otroligt stark och hård i munnen. Det kändes inte så kul att försöka trava när jag knappt hade någon kontroll över han i skritten, han är ju som han är haha.. 
 
Efter att jag hade ridit honom så gick jag till pegaus en sväng och köpte stövlarna, det blev ett par bocaj classic och sen fick även en kl piké följa med hem som jag skrev förut. Det känns nästan som jag har handlat för ett helt år på 2 dagar, men nu är jag redo för Boden iallafall!
 
 



Nordmaling

6-7 juli är det tävling i Nordmaling. Har inte helt bestämt mig men har anmält Lb, La, Lb. Det blir i så fall våran La debut. Får se om vi hoppar den eller om vi stryker oss. Annars tar vi den i Piteå två veckor senare. Men det blir nog riktigt bra, är redan taggad! :D
 
 



New in

Idag var jag på pegasus en sväng och köpte nya ridstövlar, äntligen säger jag bara. Det följde även med en kingslands piké hem! 
 



Det går inte en dag

Det går inte en dag, knappt en timme, utan att jag tänker på dig. Hoppas att du har det bra där du är, jag saknar dig
 



God morgon!

God morgon på er, om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sen ska jag åka till stan vid 10 tiden och byta ett par shorts som jag köpte igår. Det var storlek 34 men var egentligen som 38/40 haha, dom satt verkligen inte bra.. 
 
Efter det ska jag åka till stallet, Tristan ska gå undefär som igår och sen jag ska även fortsätta packa då vi åker till boden på fredag morgon! 
 
 



18 juni

Idag red jag Tristan en liten sväng i skogen, det blev dock bara en kort tur då det var otroligt mycket mygg ute. Tristan koncentrerade sig då på annat och gick mest och var irriterad och sparkade.. Men han fick iallafall röra lite på sig! 
 
Sen har jag även hunnit med att vara en sväng på pegasus och jag har nu bestämt vilka stövlar jag ska köpa så jag hade tänkt köpa dom imorgon, visar bild då också! Sen under kvällen var jag och mamma till "stan" en sväng och det som jag sulle köpa fanns såklart inte men det blev lite annat istället! 
 
 



Bilder på Cracker från maj

 
 



Händer inte så mycket

Åh va drygt att hela inlägget nyss försvann, hatar bloggappen...

Iallafall så gör vi inte så mycket mer än att gå mellan poolen, hotellet och havet. På kvällen äter vi ute. Vädret är helt underbart men jag har hört att det inte är så fint i Sverige haha.

Ni får gärna va social på kik och snapchat, heter agnescrone på båda :)

Kan fortfarande inte lägga upp bilder...




Tisdag

Om en liten stund ska jag ta och cykla mot stallet. Det är någorlunda fint väder idag så Tristan ska ridas en liten sväng, dock bara lite lugnt! Annars händer det inte så mycket förutom att jag ska fortsätta att tvätta sakerna jag ska ha med mig samt fortsätta att packa. Inte det roligaste men det måste göras!
 
 



En fin liten lista

Vad heter hästen? Biscuit gold
Tycker du att den ska heta något annat? ja haha, typ Biscuit silver eftersom han är grå...
Vad kallar du hästen? Cracker, Kryckis, Kryckan, Kryckiboii...
Vad kallar andra hästen? Cracker, Kakan och Grålle typ;)

Hur gammal är den? 8 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 2005
Vilken färg har den? skimmel 
Har den några tecken? nepp, eller kissfläckar om de räknas...
Hur hög i mankhöjden? 146 cm
Är det ett sto/valack/hingst? valack
Har du tävlat den i hoppning? japp   
Vilka klasser/hur högt? -
Är den tävlad i dressyr? knappast

Vilka klasser? -
Är den tävlad fälttävlan? mycket möjligt, han är iallafall riden mycket på terrängbanor
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? nej
Är den tävlad i galopp? nej
Är den tävlad i något annat? tror inte de
Har den tävlat in några pengar? startavgiften tillbaka haha...
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? han skulle ha gått championatet i sommar om inte jag hade köpt honom :)
Hur högt har du hoppat med den? Inte så jättehögt, 110-120 tror jag
Är hästen bra på dressyr? han kan nog bli när han har fått lite mer muskler och blivit starkare!
Hur är den i skritten? pigg och glad
Hur är den i traven? pigg och glad haha, fint steg!
Hur är den i galoppen? svag, men är på god väg!
Kan den skänkelvikningar? Jadå!  
Kan den öppna/sluta? japp
Kan den galoppombyten? inte än... eller över bommar och hinder, men inte på marken...  
Är hästen pigg? mjo då...
Är hästen trög? nepp
Är hästen stark? kan bli i avsaktningar
Är hästen het? nepp
Bockar den?  nej för en gångs skull har jag hamnat med en ponny som inte bockar! 
Har du bockat med den? Inte hittills  
Stegrar den? nepp
Har du stegrat med den? nepp

Sparkar den bakut? nej

Har du sparkat bakut med den? nae
Skenar den ofta med dig/andra? nej...
Har du skenat på den? japp haha..
Är den tittig? nepp
Har du badat tillsammans med den? räknas regn? 
Har ni hoppat tillsammans? japp
Har ni galopperat på en äng tillsammans? vi har ingen äng :(

Hoppar hästen bra? jag tycker de!

Gillar den att hoppa? han älskar det!

Har den bra hoppteknik? ja de tycker jag, han är iallafall otroligt rädd om sig :)
Hur högt brukar du hoppa med den? i nuläget liggen hindrena på Lb-La
Hur ofta hoppar du den? en dag i veckan hoppar vi, och en dag går han bommar och lydnad
Hur är den när den rids ut? pigg, men inte så stor skillnad tycker jag..
Tycker den att det är kul? japp
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? inte så stor skillnad
Står hästen i box? japp
Går hästen på lösdrift? nej
Hur mycket och vad äter hästen? 7 kg hö, foderkalk och e-vitamin.

Går den i hagen varje dag? självklart!
I en stor eller liten hage? vardagshagen är mellanstor
Hur länge går den ute per dag? just nu sover dom ute när de inte är tävling, men på vintern går dom in vid 16 tiden
Gillar den att vara ute i hagen? jadå
Har den vindskydd i hagen? japp

Hur ofta rids hästen? 6 dagar i veckan
Är det en svår eller lätt riden häst? han är inte svårt, men verkligen inte lätt heller ;)
Vem äger hästen? mamma äger honom på pappret, men de är min ponny :)
Är hästen snäll i stallet? japp
Kan hästen stå lös i stallet?  nope
Måste hästen vara uppbunden? japp
Är hästen lättlastad? jadå
Är den snäll att klippa? ingen aning. förhoppningsvis

Vad har den för sadel/sadlar? en hopp och en dressyr
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? catago och jw
Vad har den för bett just nu? tredelat och tvådelat tränsbett, funkar lika bra på båda!
Vad har den för täcken just nu? flugtäcke haha.. annars regntäcke
Tror du att hästen gillar dig? hoppas kan man ju ;)
Gillar du hästen? jättemycket<3
Nämn en sak som är –- med hästen: han är ganska ljudkänslig och hatar därför saxen, pälsglansen, duschen och hovslagaren. Men vi jobbar på det varje dag!
Nämn en sak som är + med hästen:  social, samarbetsvillig och positiv. 
Har ni många minnen tillsammans? inte så många än..
Har du någon gång sagt ”jag älskar dig” till hästen? tror de:) 




Måndag

Idag har jag verkligen inte gjort mycket, jag cyklade till stallet vid lunchtid och precis när jag kom fram började det regna så jag hade ganska tur! Eftersom det regnade så red jag aldrig Tristan, kändes lite onödigt att åka ut och skritta i regnet. Han fick istället stå inne och äta hö! 
 
Var förbi på shoppen och kollade på ridstövlar också, ett par bocajstövlar satt någorlunda bra men jag ska prova dom 1 gång till innan jag bestämmer mig, haha. 
 
Min fina ponny ♥
 



Grekland levererar

Nu har jag äntligen internet på hotellet så jag kommer nog att kunna blogga som vanligt från och med nu! Från hotellet har vi 20 meter till en pool, och 70 meter till havet. Går ingen nöd på mig direkt haha även om jag saknar Kryckis....

Går inte att lägga till bilder, men det kommer väl snart tillbaka hoppas jag!




Dagens planer

Nu ska jag alldeles strax börja dra mig mot stallet. Tristan ska eventuellt skrittas en sväng, det beror helt på hur mycket insekter det är ute. Om det är mycket är det lika bra att låta bli då Tristan verkligen HATAR dom, han går bara och sparkar och är allmänt irriterad.
 
Jag ska även börja fundera på vad Tristan ska ha med sig till boden och sen kanske även börja packa lite grann. Sen ska jag även försöka hinna förbi pegasus och kolla på ridbyxor och ridstövlar igen..
 



Tips på ridstövlar?

Någon som har tips på bra ridstövlar? Jag är verkligen akut behov av ett par ridstövlar som jag kan ha när jag rider hemma, problemet är att jag har ganska smala vader och alla stövlar jag har provat hittills förutom pioneer är förstora.. 

 



Bilder Del 2

Menea och Olle!
 



På väg hem

Sitter på tåget på väg hem nu, tidigare idag red jag Elektra och Linuz. Elektra red jag på en sandbana/rakbana, vet inte riktigt vad det var. Hon fick få 4 intervaller där i trav och lite galopp. Var väl egentligen tänkt att jag skulle galoppera mer men jag fick henne inte i galopp haha. Jag hade aldrig ridit henne förut men det gick väl helt okej ändå, bara att hon var något stark. 
 
Linuz red jag på ridbanan och det gick bara bra. Jag red bara runt lite i alla gångarter och tog det ganska lugnt då jag inte hade ridit han sen i april. Vi avslutade med att hoppa ett litet kryss några gånger! Madde fotade så hon skulle kanske skicka några bilder till mig, annars laddar jag in dom på datorn senare i veckan när jag är i boden igen!
 
Bild från när jag och Elin var och kliade på fölen!
 



Tre bilder från igår

Bilderna är fotade av Johanna, jättefina! :)
 
 
 



God morgon!

Just nu sitter jag och äter frukost och jag ska alldeles strax gå ut till stallet igen. Jag vet inte riktigt hur dagens planer ser ut men jag ska iallafall rida 1 häst vad jag vet just nu. 
 
Ikväll åker jag med tåget hem och sen åker jag hit på torsdag/fredag igen, men då följer även Tristan med! 
 
 



10 saker

1. Jag var riktigt liten på Olle när vi köpte honom, då var jag 12 år..
 
2. Jag klarar inte av att se på filmer när jag rider, då ser jag bara allt dåligt jag gör.
 
3. Mitt självförstroende när det gäller hästar är lika med noll. Jag jämför mig hela tiden med folk som är bättre än jag, och tycker att jag är jättedålig..
 
4. Cracker är en ponny som passar mig till 100%, en riktig Agnesponny som mamma sa!
 
5. Den absolut sämsta låten i hela världen är enligt mig I knew you were trouble med Taylor Swift. Jag klarar inte av den (det är inte bara för att den handlar om Harry Styles haha), jag har aldrig gillat Taylor Swift heller. Men jag går alltid runt och sjunger på den. Jag håller på att bli hjärntrvättad pga den jävla låten.
 
6. Min drömdator är en Macbook Air<3
 
7. När jag var liten var jag jättebra på alla bollsporter typ. Nu är jag så kass att läraren skrattar åt mig när jag försöker spela brändboll....
 
8. Jag svär alltid jättehögt när jag river ett hinder haha....
 
9. One direction förgyllde sommaren 2012 som för övrigt var den värsta sommaren någonsin.
 
10. Inte för att skryta men, jag får vara uppe efter att bolibompa har slutat.
 
#dreamteam
 
 
 
 



Mot Grekland

Haha nu är jag förmodligen på väg till Grekland. Stannar i en vecka så jag kommer hem på lördag kväll tror jag. Har gjort minst ett tidsinställt inlägg för varje dag, men räknar med att kunna blogga iallafall lite. Under tiden får vi ha det jättebra hemma i Sverige så ses vi senare! :)
 
 



I vip tältet

Sitter i vip tältet på travet och har precis ätit. Resten av kvällen har jag ingen aning om vad som händer, antagligen kollar jag väl lite på travet. Kvällen kommer bli lång..




Filmer från helgen

I den här klassen red jag jättedåligt även om det ser bättre ut än det kändes, vill bara gräva ner mig under en sten. Vi kom lite nära, men bommarna skulle ha legat kvar om han hade varit starkare. Sen måste man ju älska min felridning...
 
 
Här kändes det mycket bättre, jag hade växlat upp tempot lite så vi hade bättre flyt. Några små missar här och där bara. Tog förhållningen lite för sent mot hinder 11 i omhoppningen, och eftersom underlaget var löst så orkade han inte riktigt upp. Bra runda annars!
 
 
Och dagens runda med bättre väder haha. Klantade mig på första hindret men resten flyter på riktigt bra. Är riktigt jobbigt att se anridningen på 8an, jag kunde inte ha gjort det sämre. Aja, man lär sig av sina misstag. Är iallafall riktigt, riktigt nöjd!
 
 
Tack till Teddy och Lovis som har filmat!



Ryttarmiss

Lb+5 4 fel
Är jättenöjd med den här klassen också, trots att jag är lite besviken på mig själv. På framhoppningen hoppade han lika bra som altid, var inte i en bom. På banan kom vi först stort på 1an, men det gick bra. Till kombinationen fick jag som vanligt hålla som en idiot och då fick vi ändå trångt på utsprånget. Mot hinder 8 så fick jag för mig att "jamen varför inte göra en halvhalt 10 meter innan hindret?" Jag hade kunnat göra den där halvhalten i svängen upp, men jag väljer att ta den alldeles för sent. Hur dum får man bli? Typ samma miss som igår. Iallafall så kom han jättenära och rev grovt. Tar det på mig själv, annars en riktigt bra runda!
 
Egentligen är det helt sjukt, jag har haft honom i 5 veckor och hoppar Lb+5 på 4 fel. Jag börjar hitta hur jag ska rida honom nu, tror att det här kommer att bli ett riktigt roligt tävlingsår! La känns inte långt borta. Det är inte i höjden det sitter, utan hur jag rider i anridningen. Den här missen tar det nog ett tag innan jag gör igen, var inte glad på mig själv efteråt haha....
 
Finaste ponnyn!
 
 



Lördag

Just nu sitter jag i fikarummet i stallet och i princip ingenting. Tidigare idag red jag Vickan och Inter, men jag skriver mer om det senare!

Ikväll är det trav igen, det är dock "midnattstrav" idag så travet kommer hålla på ganska länge. Såklart kör pappa i sista loppet också.. Får helt enkelt se vad jag hittar på men jag ska nog gå på royal en sväng och se om dom har några ridbyxor.




På väg till vindeln

Nu sitter jag i bilen på väg till vindeln med Cracker där bak. Hoppar som sagt bara Lb+5 idag, hoppas på bättre väder och en bra runda!

Kolla vad man fick när man startanmälde igår haha...




Blandade resultat

Herregud vilket äckligt jäva väder det har varit idag. Det kom regnskurar hela tiden och då regnade det verkligen jättemycket, ala banor var helt kladdiga och lösa. Är inte jätte, jättenöjd med dagen, men den får iallafall godkänt.
 
Lc 0+8 fel
Helt ärligt så tror jag aldrig att jag har ridit så här dåligt på tävling innan. Det var helt katastrofalt så jag ville typ grina när jag gick ut från banan. Vi kom fel på typ alla hinder och jag bara flängde runt kändes det som, dessutom var Cracker väldigt okoncentrerad. Grunden föt väl på ganska bra ändå, men klantarsel som jag är så red jag åt helt fel hål efter 6an. Men lyckades rädda det utan att få 4 fel. Vi fick två ner i omhoppningen, jag lät honom rinna iväg och han orkade inte riktigt. Underlaget var tugnt och Sussi sa det också att han inte riktigt orkade. På filmen såg det bättre ut än det kändes, men jag är fortfarande inte nöj med min ridning...
 
Lb 0+4 fel
Till den här klassen hade jag pratat med Sussi om upplägget. Jag skulle rida omhoppningen som en grundomgång och bara fokusera på nolla. I den här klassen red jag riktigt bra! Är lite osvensk och säger det, men herregud vad nöjd jag var med mig sjäv. Och Cracker också! Vi kom rätt på typ alla hinder och han backade av så himla fint! Vi fick jättetrångt i kombinationen, jag fick hålla för livet. Men på något sätt krånglade han sig igenom. I omhoppningen körde jag på i grundtempo och tog ut vägarna. Vi petade ner hinder 11, underlaget var jättedjupt och vi kom lite nära eftersom jag tog halvhalten för sent. Inget att hänga upp sig på. Han var så sjukt trött i slutet av banan. Kom första utanför placering även om min tid var kass haha. Riktigt nöjd med min finaste ponny!
 
Vi har bestämt oss för att inte hoppa fler Lc med Cracker. Det finns som ingen anleedning när han hoppar så myccket bättre när hindrena blir högre. Därför har vi strukit oss från Lc imorgon och anmält Lb+5 istället. Känner mig riktigt taggad, så nu kör vi! :D
 
Filmer kommer från alla klasser!
 
 
 
 



Bilder på fölen

Man kunde visst ladda in bilderna på skoldatorn ändå, trodde inte att man kunde sätta in minneskortet i den men det kunde man visst. Så här kommer några bilder på fölen från idag!
 
Jag kunde tyvärr bara fota några av fölen då resten var så långt borta, men visst är dom söta?
 



@ Bodentravet

Är på travet just nu och kollar lite, det regnar dock så jag sitter i fikarummet haha. En häst från stallet, T startade nyss och han fick pengar.

Innan vi åkte till travet så fotade jag fölen lite men dom bilderna kommer jag inte kunna visa för än när jag kommer hem. Det går inte ladda in dom på min älskade skoldator..




New in

Igår glömde jag att berätta att vi åkte ut till travet för att köpa ett till par tävlingsbyxor till mig. Det ska regna som satan hela dagen så jag kommer nog behöva byta mellan klasserna. Jag skulle ändå ha behövt ett till par så det var bra att vi hittade ett par som satt bra och var snygga!
 
Vid 13 åker jag och Teddy (Ebba) ut till stallet för att göra klart det sista + fixa min numera inte lika vita ponny. Sen rullar vi vidare mot Vindeln när mamma kommer. Det blir nog Lb och Lb idag som vi hade planerat. Så nu taggar vi, jag ska verkligen se till att rida bra! Kommer sbara försöka rida på nollan i Lb eftersom det blir våran debut, men i Lc kommer jag nog satsa lite om jag kommer til omhoppning! Dock håller jag igen på galoppsträckorna haha...
 
 



Ändrade planer

När jag kom ut till stallet så red jag först Cracker. Jobbade honom ganska mycket i skritten så att han kändes fin innan jag började trava. Sen tog jag lite trav och lite galopp, i galoppen jobbade jag honom ganska fritt från lätt sits med fokus på att han inte skulle springa iväg. Efter det fick han skritta och ta en till galopp innan jag travade av. Han kändes pigg och glad så jag har en bra känsla inför imorgon!

Åkte ut en till sväng på kvällen och duschade honom medan mamma packade. Han är mer och mer avslappnad för varje gång vilket känns superkul! Sen åkte vi till Ica och köpte plocksallad.

Det är tänkt att vi ska hoppa Lc, Lb, Lc i helgen. Men det kan bli ändrat till Lb, Lc, Lb+5 eventuellt. Helst vill jag hoppa det vi har anmält men det beror på hur mamma kan gå från jobbet...




Torsdag

Slänger in ett litet inlägg nu innan vi åker, det kommer troligtvis inte bli någon mer uppdatering från min sida idag då internet på tågen inte brukar vara det bästa. 
 
I stallet tidigare idag så red jag Tristan en sväng. Jag hade egentligen bara tänkt att skritta honom men eftersom det var otroligt mycket mygg o.s.v ute så blev det även lite trav. Han var dock riktigt "harig" idag och rädd för precis allt, haha.. 
 



Trött

Sen jag vaknade har jag typ bara legat i sängen och inte velat gå upp. Är hur trött som helst men fattar inte varför. Jag gick och la mig i tid och vaknade inte så tidigt idag heller. Aja...

Ska till stallet snart! Kryckis ska gå ett pass i alla gångarter där ja bara kollar att allt funkar och att han lyssnar. Efter det ska jag duscha honom, smörja sadeln och packa allt. För imorgon är det tävling! :)




Åker till Boden ikväll

Ikväll åker jag till Boden och är där över helgen, så om en stund ska jag börja packa det jag ska ha med mig. Funderar även på om jag ska ta med mig lite saker som jag kan lämna där då jag ska upp dit igen nästa vecka och stanna där ett längre tag då. 
 
Efter lunch ska jag åka till stallet och fixa allt i stallet och sen har jag även tänkt rida Tristan en sväng. Troligtvis blir det en tur runt lillslingan! 
 



Helt ihjälfrusen

rebecca
Så skönt med lov! Hur många poäng i betygen fick du?:)
 
Svar: Vet inte, jag har inte räknat ihop dom..:)
 
Efter att jag hade varit i stallet så åkte jag, Alicia, Minna och Bellan ner på tivolit på stan (eller vars de nu ligger). Det var kallt men riktigt kul! Väldigt länge se jag frös så mycket senast, vars tog värmen vägen egentigen?
 
Nu ska jag dricka min dagliga dos av oboy innan jag ska sova, för jag är sjukt trött...
 
 
 



Lugn dag

Idag har det inte alls hänt så mycket förutom skolavslutningen på förmiddagen. En stund efter att jag hade kommit hem började det regna och det höll på i några timmar. Så jag la mig då i soffan och kollade på en film i väntan på att det skulle sluta. 
 
När det slutade regna så cyklade jag till stallet och fixade det som skulle fixas där. Tristan fick vila,så jag borstade honom bara innan han fick gå ut i hagen igen. Men imorgon ska han skrittas en sväng!
 



I stallet

Hade tänkt göra ett inlägg på morgonen men glömde de haha. Jag har nyss ridit en mycket blöt skrittur med Cracker, va ute i 45 min och efter det hade båda fått nog...

Sen smörjde jag klart all utrustning utom sadeln, så jag har bara den kvar imorgon. Hittade också mitt hoppspö, så nu är jag glad! :)





Sommarlov!!

Woho, nu är det äntligen sommarlov! Avslutningen var helt okej och var ungefär bara 1 timme, alla ettor och tvåor (ca 1200 st) var i nolias ishall där några först sjöng och sen i slutet kom alla 3or inspringandes så det blev världen liv haha.. Det blev dock lite drygt efter ett tag då alla skrek hur mycket som helst..
 
Nu ska jag ta och äta lunch och sen vänta på att regnet avtar så jag kan åka till stallet. Troligtvis så skrittar jag Tristan en sväng om det slutar regna, annars får han vila!
 
Haha, det här var ändå när dom var ganska "lugna".



Mindre bra träning

Idag gick det inte så bra att träna, men det beror bara på att jag inte känner honom helt än! Jag har haft honom i lite mer än en månad, skynda långsamt!
 
I början red vi lydnad över galoppbommar, sedan satte vi ihop bommarna med ett räcke och en mur som vi hoppade över på en 8-volt. Först förstod C inte riktigt vad han skulle göra, men han fattade riktigt snabbt. Efter det satte vi ihop allt till en bana, första svängen låg den på 70 cm. Herre min skapare vilken kaos runda. Han bara sprang tills han såg hindret vid fötterna och då var de typ "opps nu måste jag hoppa igen va..?". Sen slog han alltid om till korsgalopp så jag fick göra hundra miljarder avbrott. Där någonstans tappade jag helt modet. Jag började tänka att han hade ont eller att något var fel.
 
Men nu har vi upptäckt att när hindrena är låga så är han inte alls lika uppmärksam, tidigare är han nog mest hoppad på La nivå. Då när det blir lågt så blir han springig och okoncentrerad. När man höjer upp hindrena så backar han av mer själv och blir den ponny jag är van vid.
 
När vi höjde upp banan till 1m så gick han verkligen som en klocka fram till näst sista hindret. Då kommer vi fel och han skjuter iväg alldeles för tidigt, så fortsatte det när jag tog om det gång på gång. Till sist fick jag iallafall till det!
 
Det känns ändå bra inför helgens tävling. Jag sitter på en ponny som hoppar i alla lägen (ta i trä). Det jag ska tänka på är att inte låta tempot rinna iväg, att rida mycket med ytterhjälperna i svängarna, och att inte bli fast i handen. Ska verkligen se till att rida bra nu!
 
Mitt lilla hjärta som alltid kämpar
 



Sommarlov imorgon!!

Idag fick Tristan bara skritta en sväng i skogen. Ronja fick rida första biten och sen red jag på vägen hem. Vi var dock inte ute så länge då det var ganska mycket insekter ute, vilket han hatar.

När vi var på väg hem började det att regna och det slutade aldrig så vi cyklade hem i spöregnet.. Svensk sommar..




Hejdå Grubbe!

S O M M A R L O V !

Nu har jag gått ut 9an! Helt sjukt vad fort tiden har gått, insåg det när vi skulle säga hejdå till alla. Om Draggen går lika fort som Grubbe gjorde så tar jag typ studenten imorgon haha. Men det var så sjukt sorgligt, alla grät överallt. Kommer sakna världens bästa klass jättemycket<3
 
Om typ 45 minuter ska vi åka och äta ute med familjen, och ikväll är det hoppträning med favorit Kryckis!
 
 



Nyss varit på stan

Idag är jag ledig, vi skulle egentligen ha klassensdag och då skulle vi välja en aktivitet att göra. Vi valde då att vara lediga haha.

Men iallafall, Ronja kom till mig imorse och nu har vi nyligen kommit hem från stan. Jag hade tänkt köpa någon piketröja och rida i men självklart fanns det inte.. Vi avslutade med att äta på frasses vilket inte var helt fel!

Om en liten stund ska vi ta och cykla till stallet. Tristan ska skrittas en sväng i skogen idag!




Fler gamla filmer på Cracker

 
 
Jag kollade runt lite på youtube och hittade två filmer på Cracker som jag aldrig hade sett innan. Det var bättre kvalité och man såg mer av honom och hur han hoppade. Hade vi sett dom innan vi bestämde oss för att köpa honom så hade vi knappast ändrat oss... :)



Sämsta bloggaren

Haha jag är förmodligen världens sämsta bloggare, men idag har jag inte heller haft tid...

På skolan var det brännbollsturnering, vi vann de flesta matcherna och den sista vann vi med 81-19!

Nu på kvällen hade vi bal/avslutningsmiddag. Jag hade verkligen inte så höga förväntningar men det var riktigt kul, + att maten va god haha. Kommer sakna alla så sjukt galet mycket, grubbes 97or<3

Nu ska jag sova, för imorgon går jag ut 9an!!!!!

Så hör positiv va jag till min klänning:




Måndag

Idag har det varit något konstigt väder, det började med att det var sol imorse och sen helt plötsligt efter lunch kom världens regnskur. Kan ju säga att jag blev något blöt då vi var ute precis när den började. Jag hade dessutom ett linne på mig, så det var något kallt efteråt. 
 
Annars så har jag gjort bort dom sista proven i ettan idag, har ingen aning om hur dom gick men jag hoppas på det bästa! Efter skolan cyklade jag till stallet och fixade iordning Tristan innan jag for hem igen. Det blev alltså en ganska lugn dag för honom idag.
 
Nu ska jag fortsätta med att städa mitt rum då min kompis Ronja ska sova över hos mig imorgon. Jag hade även tänkt att fara ut och springa en sväng under kvällen men jag blev lite lat av mig så det får bli någon annan dag istället! 
 
Fina Connie ♥

 



Konstigt väder

Idag har vi haft brännbollsturnering med alla andra sam-klasser, det gick dock inte så bra för min klass då laget vi hade förlorade alla matcher haha.. Lite mindre bra. 

Efter lunch precis innan vi skulle spela sista(?) matchen så kom världens regn/hagel oväder så resten av turneringen blev inställd.

Just nu sitter jag iallafall på skolan och väntar på att mitt sista provet i ettan ska börja. När jag har gjort klart det ska jag cykla till stallet och fixa allt i stallet. Tristan vilar så jag ska bara borsta honom!




Kan inte blogga

Ligger och kollar på min klass som spelar brändboll. Har inte så bra koll men vi ser ut att vinna haha..

Vi hörs sen för internet var riktigt dåligt här!




Snart sommarlov!

Idag har det precis som dom senaste dagarna inte alls hänt så mycket. Men innan jag åkte till stallet låg jag och solade någon timme, lika bra att passa på medan det är sol ute. 
 
I stallet red jag Tristan en sväng på ridbanan men jag hade ingen bra känsla så jag red inte alls länge. Travade en stund och tog lite galopp innan jag gav mig. Kände att det inte var någon ide att sitta och nöta när det ändå inte kändes bra! 
 
När jag kom hem från stallet la jag mig och solade en stund igen innan jag satte igång med pluggandet. Imorgon gör jag bort dom sista proven i ettan och det ska bli så otroligt skönt!
 



Blöt cykeltur

Idag tvingade mamma mig att cykla till stallet. Jag hade väl på mig shorts, linne och en tjocktröja. Allt gick bra tills det började spöregna och det regnade verkligen jättemycket ända tills jag kom fram, helt genomblöt. Då slutade det och blev solsken och varmt igen haha.
 
Tog iallafall en lång skrittur barbacka med hacket på Kryckiboii. Barfota och allt. Var borta i en timme och 10 min så vi var ute ett tag. Inget spännande ridpass men mysigt var det iallafall!
 
Nu ska jag sätta mig och läsa ikapp alla bloggar som jag inte har läst. Har typ 400 olästa inlägg poå bloglovin...
 



Söndag

Nu ska jag alldeles strax äta lunch och sedan åka till stallet. Dagens plan med Tristan är att rida lite dressyr på ridbanan, det blir dock bara lite lugnt då han gick ganska hårt igår! 
 
Resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men ikväll måste jag iallafall plugga till båda proven imorgon.. Efter det är det inget mer skolarbete för än i augusti/september!! 
 



Dagens planer

Nu ska jag städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag. Kan inte hitta något och allt ät kaos, så det är nog dags att göra det nu.

Sen ska jag till stallet. Cracker ska mest skritta idag, men jag kanske tar en liten trav också beroende på hur han känns. Han har säkert träningsvärk efter igår..;)




Hiss

Såg det här schabraket på pegasus idag, tycker det var ganska snyggt faktiskt och det var inte alls så dyrt. Runt 400 tror jag det kostar och GG brukar ha bra kvalité på sina saker så det är helt okej pris. Tristan sa att han ville ha det! 
 
gg



Dagen

På väg till stallet var jag och mamma förbi pegasus och kollade på ridstövlar och ridbyxor. Är verkligen i stort behov av det då jag endast har ett par vita ridbyxor att använda(!!), men som vanligt hittade jag ingenting som passade..
 
Tristan fick som jag skrev förut springa av sig i skogen idag. Jag red runt långslingan istället för i backen som jag först hade tänkt och det gick väl både bra och dåligt. Det var otroligt mycket brämsar, flugor och myggor ute, tristan var otroligt irriterad över dom. Därför blev det mest trav och galopp då det knappt gick att skritta. 
 
Han var dock otroligt jobbig i munnen idag då jag valde ett bett som han inte verkade tycka om speciellt mycket. Han blev väldigt stark och hård i munnen så det bettet begöver jag inte använda igen iallafall!
 
Tristan idag:
 



Jag fick låna en ängel

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund
 



Dagens ridpass

I början av passet märkte jag att han bröt av så fort jag tog lite i honom, och så fort det blev jobbigt så slog han om (bytte galopp). Då tog jag tag i det problemet och red med stadig hand och mycket ben i båda varven. Efter det blev han mycket finare, med ärlig framåtbjudning och fint stöd i handen.
 
Det stod mycket små sockerbitshinder framme som vi travhoppade för att stärka bakbenen. Det tog inte så lång tid innan han förstod att han inte skulle landa i galopp, och då blev han jättefiiin! Snirklade runt på de små hindrena ganska många gånger från olima håll, mest i trav. På Eva-träningen upptäckte vi ju att han inte kunde hoppa på volt haha, så jag visade honom det utan att göra det för svårt så att han fortfarande tycker att det är roligt.
 
Jag är jättenöjd med med min fina ponny som alltid kämpar och gör sitt bästa hela tiden. Bästa Cracker<3
 
Kan inte få nog av den här bilden...
 



Har just ätit

Kom nyss hem efter att ha ridit ett pass på hippo med Cracker, de gick jättebra och jag är helt kär i min ponny. Grym va han!

Nu ska jag åka till strömpilen med familjen så jag skriver mer om passet sen. Ska också kolla igenom filmerna och se om jag kan lägga upp något :)

När jag hämtade honom från betet:




God morgon!

Dagens planer ser ut så att vid/efter lunch åker jag till stallet och rider Tristan. Det blir troligtvis en tur i skogen och eventuellt någon vända i backen om det inte är allt för mycket djur ute!
 
Annars vet jag inte om det händer så mycket mer idag faktiskt. Ska väl fortsätta med att städa i sadelkammaren och så. Men det blir nog bara en lugn dag idag! 
 



Fredag

Idag har jag inte alls gjort mycket egentligen, åkte till stallet efter lunch och då släppte jag ut Tristan i en grönhage så han fick beta i någon timme medan jag mockade och fixade iordnings hans hage. När det var klart så började jag med sadelkammaren, det kommer ta låång tid att städa iordning den men nu har jag börjat iallafall. Känner mig ändå ganska nöjd med dagen!
 
Tristan fick som sagt en lite oplanerad vilodag idag men han var nog ändå ganska nöjd över att gå och beta gräs istället.
 
Sedan jag kom hem från stallet har jag egentligen bara pluggat lite spanska och nu ska jag snart börja dra mig mot sängen och sätta på någon film! 
 



Badat för andra gången i år

Vid 12 tiden cyklade jag till stan, gick i typ alla affärer och till slut hittade jag ett par shorts. Sen blev jag så hugrig att jag trodde jag skulle dö haha, så jag cyklade hem igen. Nu har jag varit och badat för andra gången i år. Det var inte så farligt kallt faktiskt!
 
Imorgon ska vi dra in Kryckis till hippo och rida lite markarbete. Typ hoppa på volt (som han måste träna jättemycket på), bommar, studs och det. FIlmkameran åker med förhoppningsvis.
 
Nu ska jag äta och sen göra en "vila i frid film" till Olle<3
 



På väg till stallet

Jag och mamma har precis varit och ätit lunch och nu sitter jag i bilen på väg till stallet. Tristan får vila idag så jag ska passa på att göra lite andra saker i stallet som bland annat mocka hagen och städa i sadelkammaren. Det behövs verkligen då det ser ut som en bomb har slagit ner där..

Ni får iallafall ha en bra dag så hörs vi senare!




Svar på kommentar

Idag ska Cracker få vila, mamma travade och galopperade igår så det blir nog jättebra. Jag ska fara ner på stan en sväng efter lunch. Annars vet jag inte vad som händer!
 
rebecca
Skulle du inte visa din nya hårfärg?;) vill ju se!
 
svar: Jo jag hade tänkt visa färgen, men då hade jag bara tonat håret eftersom jag inte visste exakt vad jag ville ha för färg. Jag planerar att färga det på riktigt snart igen och då visar jag den! :)
 
Här kommer lite bilder från igår, älska iphone kvallan...
 
 



Dålig uppdatering

Jag har uppdaterat jättedåligt idag, men jag skyller på att jag nästan inte har varit hemma något.

Först for vi på cirkus som tog jättelång tid. Jag har lite svårt för cirkusar då jag inte tycker att det är optimalt för djuren. Rädd för clowner är jag också haha...

Sen åkte jag hem och åt grillat med familjen innan jag åkte vidare till bölesholmarna och grillade med några kompisar. Det kom även några killar från 8an som gjorde oss sällskap. Efter att ha blivit helt uppätna av myggen så gav jag och Hanna upp och åkte hem...

Några bilder!




Torsdag

Idag fick Tristan gå ett pass på ridbanan och det gick väl helt okej ändå. Han verkar trivas ganska bra med sadeln så det lutar väl mot att vi köper den även fast den är lite liten för mig i kåporna. Långa lårben är inte det roligaste att ha.. 
 
Men iallafall, jag red runt lite i alla gångater och testade lite så gasen och bomsen fungerade. Gasen fungerade utmärkt som vanligt men han lyssnade i princip inget när jag ville ta tillbaka honom. Men han fick iallafall inte något dampryck som han kan få ibland så jag är nöjd! 
 
Några bilder från idag.
 



Lugn dag

Idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt tror jag. Mamma ska ut och skritta en sväng på Kryckis lite senare. Jag tänkte ta och rensa i mitt rum nu för det måste göras!

Sen ska jag fortsätta göra tidsinställda också!




6 juni

Idag vet jag inte riktigt vad som händer men lite senare idag ska jag åka till stallet och rida Tristan ett pass på ridbanan, idag är även sista dagen som jag måste bestämma mig om sadeln. Vet verkligen inte hur jag vill så jag kommer säkert få världens beslutsångest senare. 
 
Just nu sitter jag och försöker plugga både engelska och spanska då jag har prov på måndag, sista proven i ettan och innan sommarlovet! 
 



Tristan 5/6

Idag red jag Tristan en sväng i skogen och det gick väl helt okej. Direkt när jag kom till skogen så började jag trava då Tristan vekligen hatar brämsarna och alla andra småkryp. Förutom att han var lite stark och inte lyssnade så bra travade han ändå på i en ganska lugn och fin trav.
 
I galoppen stod jag bara i lätt sits och lät honom rulla på, det blev inte så mycket galopp då han var otroligt stark. På vägen hem när jag skulle skritta en liten stund blev han ganska stressad då vi i princip blev attackerade av brämsar men annars skötte han väl sig någorlunda bra!
 



Helg!!

Världens skönaste onsdag som är som en fredag, kan det bli bättre? Har nu gjort sista riktiga skoldagen på högstadiet, känns riktigt bra faktiskt!
 
Det blir ingen ridning idag, mamma skrittar honom imorgon istället. Skoningen gick iallafall bara bra så nu är bakfötterna också fit for fight! Har solat och däckat på sängen, mer än så orkar jag inte haha..
 
Har ni några förslag på tidsinställda inlägg inför Grekland? Tänkte börja på dom nu :)
 
Kungarnas kung
 



Sagt hej då till skoldatorn

Nu har jag sagt hej då till min skoldator, jag vill tacka den för alla fina stunder ihop och alla fina minnen som den har gett mig. Jag kommer sakna dig<3

Jag vet inte riktigt hur Cracker ska ridas idag, det beror på hur det går med hovslagaren. Han ska få lugnande och förhoppningsvis lyckas dom sko bakfötterna också. Stackarn blir helt skräckslagen, men mer om det senare.

Köpte en glass som jag ska tröstäta nu...




Nyss varit hos tandläkaren

Jag har ganska nyligen kommit till skolan efter att ha spenderat morgonen hos tandläkaren. Min tandprotes var lite lös på ena sida och då var dom tvungen att ta bort den och sätta dit den igen vilket sammanlagt tog ca 1 h. 
 
Nu sitter jag iallafall på skolan och har historia, det är dock ingen speciell lektion då vi bara har betygsprat. Efter den här lektionen har vi hål till 13.25 så jag och Ronja funderar på att gå och äta lunch någonstans. Får hoppas på att det går någorlunda bra att äta iallafall! 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet och rida Tristan en sväng i skogen. Han har gått på ridbanan några dagar nu men nu har jag tänkt trotsa myggen och rida i skogen! 
 



Hoppträningen

Dagens träning gick både jättebra och jättedåligt. Vi är fortfarande inne i "lära känna perioden" så jag vet inte till 100% hur jag ska rida honom än, men jag tyccker att det går bättre och bättre för varje gång! Jag har kommit på att han hoppar bättre ju  mindre jag gör, jag behöver bara hålla ett lätt stöd i handen och sluta om med benen så gör han resten! Om jag får höga händer så blir han bara kort och studsig. Eva visade mig hur jag skulle göra så nu har jag världens bästa känsla!
 
Vi började med att hoppa fram på bl.a ett litet hinder på en liten volt. Det var överkurs för C, han är så svag i galoppen + att han kanppast har gjort det innan. Vi satte ihop den med en serie på fyra hinder och några andra hinder på ganska låg höjd (80-90). Då var han stark så in i helvete, fick bryta av efter varje hinder occh styra in i staketet..
 
Vi hoppade banan på Lb-La höjs, kom på den två gånger. C är jättesnäll occh ställer upp när jag failar, jag red nämligen som en jag vet inte vad första halvan av träningen. Det var ganska svåra svängar för oss som har lite problem med styrningen haha. Men den här gången hoppade haan klockrent som den kung han är!
 
Vi avslutade med att höja upp trippeln lite och komma några gånger på den, min trippelskräck fick sig en utmaning. Men Kryckis vet vad han gör så det är bara att styra och hålla i sig ;)
 
Han fick jättemycket fina kommentarer från Eva också, får han bara lite styrka och markarbete så blir det riktigt bra!
 
Nu taggar vi tävling i Vindeln nästa helg, hoppar Lc, Lb, Lc!
 



Dagens ridpass

Idag fick Tristan som sagt gå ett pass på ridbanan och det var lydnad som stod på schemat. Jag började med att skritta fram honom ganska länge men började redan då med att ställa, flytta för skänkeln, göra volter, halter osv. I traven gjorde jag ungefär samma sak som i skritten, jag red runt på fyrkanten och gjorde volter i varje hörn och på kort- och långsidorna halt eller övergång till skritt. 
 
Han var faktiskt ganska fin idag, han var betydligt mycket lugnare än igår då han mest var stressad och jobbig. Det enda var väl att han inte lyssnade när jag gjorde halvhalter eller bromsade, då körde han bara upp huvudet och fortsatte tuffa på framåt. 
 
Men i slutet när han kändes någorlunda lugn fattade jag galopp och galopperade 1 varv runt fyrkanten i båda varven. Efteråt när jag skulle trava av blev han ganska stressad och struntade ännu mer i mig, men efter en stund när han hade varvat ner blev han bättre!
 



Mot stallet

Nu har jag ganska precis kommit hem från skolan och alldeles strax ska jag åka iväg till stallet. Skolan idag var iallafall väldigt lugn och i princip så har vi baa fått veta våra betyg på lektionerna. Imorgon är det sista riktiga skoldagen och jag antar att det blir ännu mer betygsprat då! 
 
Men iallafall, Tristan ska ridas på ridbanan idag. Han ska få gå ett lydnadspass idag men bara lugnt, jag ska även försöka känna på sadeln ordentligt om jag vill ha den eller inte!
 



Svar på kommentarer

Anonym
Sen så vet man inte om ifall försäljningsstallet är bra eller inte, då skulle dem inte lämna andra hästar till dem som gör dem utdömda.. Så det är mycket möjligt att dem gjort så, oavsett hur su kände osv, folk kan spela snälla och över underbara...
 
Anonym
Precis som anonym skriver så tänkte jag också. Tyvärr är det profit som gäller och vissa gör vad som helst för pengar. Detta är en lika djävlig bransch som så många andra.
 
Svar: Jag vet att det kan ha gått till så, men jag vill inte att ni håller på och spekulerar i det här. Det här har hur som helst varit sista gången jag lämnar en häst till ett försäljningsstall. Det är en riktigt jävlig bransch och det är fullt med oärliga människor. Men tills vidare väljer jag att lita på dom, respektera det! Nu lämnar vi det här...



Lugn dag

Idag blir nog en väldigt lugn dag. Har sovmorgon till 10, sen har vi tre lektioner. Men jag skulle bli förvånad om vi måste gå på den sista. Det är studiepass där man gör bort läxor osv, men vi har ju inga så. I så fall slutar jag tidigt vilket inte känns helt fel!
 
Sen har jag hoppträning med Kryckiboii vid 18. Jag hoppas på att det blir bana eftersom det är det som vi måste träna på! 
 



Blöt ponny

Idag har skoldagen varit väldigt slapp, vi har inte gjort något över huvud taget. Efter skolan skrittade jag en stund på Cracker i spöregnet. Otroligt att det alltid börjar regna när jag går ut, och slutar när jag går in. Alltid! Efter en timma var både jag och han less  så då fick det räcka...
 
Imorgon är det hoppträning för Eva Jonsson i Stöcke, det ska blr riktigt kul :)
 
På väg hem från Linköping!
 



Mindre bra ridpass

Idag hade jag och Tristan ett lite mindre bra ridpass, först och främst var jag tvungen att rida med shorts då jag hade glömt mina ridbyxor hemma. Att rida med shorts var väl inte direkt det skönaste att göra. 
 
Jag red han som sagt på ridbanan, på grund av omständigheterna red jag inte så länge och inte speciellt seriöst. Men lite skritt, trav och galopp blev det iallafall innan jag avslutade med hoppade några språng över ett cavalettihinder. Han hoppade bra men han lyssnade verkligen inte alls på mig idag, han var otroligt stark och sådär jobbig som han kan vara ibland.
 
Imorgon ska jag komma ihåg att ta med mig ridbyxorna till stallet och då ska han få gå ett pass med lydnad, vilket behövs för hans del!
 



Svar på kommentar

Anonym
Tyvärr är det så att många försäljningsstall som gör hästarna utdömda för att få ut försäkringspengarna, för dem oftast mer försäkrade för än vad dem kan få när dem säljer dem. Det mycket vanligt tyvärr, dumma försälnjningsstall som bara tänker på pengar.. Vet inte om det är såhär just nu men det är vanligt iaf :/
 
Svar: Jag har också hört liknande saker, så vi skulle aldrig ha lämnat Olle till vilket stall som helst. Vi är helt övertygade om att det inte gick till så. Det som hände är ingens fel över huvud taget, och absolut inte deras. Olle hade det jättebra den korta tiden han stod där!
 



Kort dag i skolan

Idag var det en bra och kort dag i skolan då det bara var en lektion, det var inte precis någon jobbig lektion heller då vi bara fick veta betyg. Sluta tidigare fick vi också göra vilket inte var helt fel!
 
Resten av dagen vet jag inte vad som händer, men det är helt ok väder just nu så jag kanske solar en stund innan jag åker till stallet. I stallet ska Tristan ridas, han ska nog bara få gå lite lugnt på ridbanan idag. 
 



Finaste Del 1

Här kommer lite sena bilder på en tjock Olle från när Menea var här. Åh vad jag saknar min knäppa ponny...
 
 
Fler bilder kommer sen, både på Olle och Cracker!



Inte på topp

Idag har jag verkligen inte varit på topp, jag har mått illa hela dagen till och från och knappt ätit något. På grund av det har jag mest legat still hela dagen, men nu är det bättre!
 
I stallet blev det inte så mycket gjort, jag mådde bra när jag kom till stallet men sen när jag skulle rida så blev jag illamående igen så det blev ingen lång tur. Det tyckte nog Tristan ändå var ganska skönt då det var otroligt mycket mygg ute. Han hatar verkligen dom och han var i princip jätteirriterad över dom hela turen. Trodde att jag skulle må bättre av att få lite frisk luft men det blev egentligen bara säme. 
 
Imorgon kanske jag rider en liten stund på ridbanan, där det förhoppningsvis är minde djur! 
 



Hederspriser från surf

Haha jag har glömt att visa mina fina hederspriser från surf.. Det var kolla masken som sponsrade klassen, så den som vann fick ett paket från dom.

Jag fick en påse, en hovkrats, läppsalva och en näcessär som det står "for men" på. Haha hur man man ha hederspriser för killar i en klass där det bara är tjejer med..? Tack iallafall..




Fin ponny!

Idag hade det varit tävling i Kåge, men vi valde att hoppa över den och satsa på Vindeln istället! Det känns som ett bra beslut då vi behöver vara hemma och träna lite!
 
Cracker skötte sig bara bra idag, det var ingen träning så jag och mamma drog in till hippo och red bommar/studds istället. Det svåra med honom är att han har ganska lätt för att krulla ihop sig och gå i undertempo. Man behöver ganska mycket ben för att han ska samla sig. Han är inte seg men måste som "aktiveras". Jobbade övergångar, bommar och lydnad i traven. I galoppen var han trött så jag värmde upp och sen fick han skritta för att spara på krafterna.
 
Mamma byggde om bommarna till studs som jag kom på några gånger i varje varv, och efter varje gång på syudsen  bröt jag av till trav innaj jag fattade galopp igen. Han var väldigt trött eefter igår så vi gav oss ganska snabbt :)
 
Kan kanske lägga upp någon film också!
 



Söndag

Om ett tag ska jag dra mig mot stallet, det var tänkt att jag skulle åka dit tidigare men jag mådde så otroligt dåligt så jag var hemma lite längre och vilade istället. 
 
Om jag inte blir sämre igen så ska Tristan ridas lite lugnt, troligtvis runt lillslingan. Det är trav idag så Sen jag nog gå på pegasus en sväng idag, måste kolla på ridstövlar eller skor + chaps som jag kan ha när jag åker till Boden i sommar då mina tretorn gick sönder och jag vill inte slita allt för mycket på mina andra stövlar. 
 



Träningsvärk i axlarna

Haha skenturen igår lämnade onekligen sina spår, jag har sjukaste träningsvärken i axlarna och ryggen. Det måste Kryckis också ha så trött som han var efteråt. Men jag  ska försöka  skriva inlägget om honom snartoch berätta lite mer osv...
 
Idag tror jag att det är markarbetesträning för Stina på hippo. Om inte så åker vi nog fortfarande in dit och rider lite. Han sprang ju garanterat bort all överskottsenergi igår så jag ränkar med en lugn ponny ;)
 
Hjärtat
 



Sadelprovningen

Imorse åkte vi från stallet vid kl 8 och var framme i Bureå (någon mil innan skellefteå) lite innan halv 10. Resan gick bara bra och Tristan stod lungt hela vägen. Väl framme där så började Andrea prova ut sadlar, det är dock inte det lättaste att hitta en sadel som passar både mig och Tristan. Dels för att han har kort rygg och jag har långa lårben. Men även att på grund av att hans sadel har legat dåligt så har han tappat ryggmuskler. 
 
Efter att ha provat ganska många sadlar provade jag att rida i två stycken, båda av märket equipe. Den ena sadeln, equipe linnea var faktiskt helt okej och eftersom hon ska till umeå nästa vecka fick vi ta hem sadeln så ska jag prova rida lite mer i den i veckan. 
 
Det enda är väl att det är en 16,5", den är bra i sitsen men på gränsen att den är förliten i kåporna. Jag få det stödet jag behöver och så, men vi får se hur det blir. Vi kommer nog iallafall köpa en sån, antingen 16,5" eller 17". 
 



En åktur jag aldrig glömmer

Idag hade jag tänkt mig ett mysigt pass i skogen på hacket med C, passet började precis som alla andra. Jag kollar att gas och broms funkar i alla gångarter samt jobbar skänkelvikningar för att stärka honom. I galoppen stannade jag honom några gånger, inte för att han var stark, utan för att han ska lyssna tillbaka.
 
När jag galopperade längst bort i skogen på väg hem så inser jag att det går lite väl fort och vill stanna. Men det  gick inte. Han fortsatte springa över några klippor som man måste skritta jättelångsamt i. Men vi dundrade förbi i galopp och stenarna hoppade han bara över. Där någonstans tappade jag stigbyglarna och halkade snett. Då ökade han lite till eftersom jag säkert råkade sparka honom i sidan. Försökte dra i ena tygeln, men ni vet ju hur effektivt det blir när man rider på hack. Inget hände.
 
Jag övervägde att slänga mig av, men då skulle ju Cracker ha sprungit ut på vägen. Mina ben och armar värkte och jag trodde att jag skulle svimma av trötthet. Vi stormade ner för alla backar i full fart, låg i kurvorna. Ner för sista backen och ut på stallplanen, men inte stannade han inte, istället fortsatte vi ut i paddocken. Där slirade vi runt kanske tre varv innan jag lyckades styra in på en liten volt och fick äntligen stopp. Då gled jag av, helt utmattad och ringde till mamma. C var också helt slut och stod och flämtade, det såg ut som att benen skulle vika  sig på honom. Jag gick med honom tills han andades som vanligt och mamma kom.
 
Det är verkligen helt sjukt att båda klarade sig utan skador, under hela skenturen tänkte jag bara på hans ben och att jag måste styra undan honom från stenarna. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, det kunde ha slutat precis hur som helst...
 
Han gjorde det verkligen inte för att vara dum, ska berätta mer om honom sen i ett annat inlägg. Det är en väldigt speciell, men underbart fin ponny som jag tycker väldigt mycket om..
 



Svar på kommentar

Anonym
Vad har du för sadel nu? Ligger den inte bra? Vad tycker du är snyggast svart eller brunt läder på sadel och träns?
 
Svar: Den sadeln jag har nu är en santa cruz och nej, den ligger verkligen inte bra på Tristan. För det första är den stenhård i stoppningen och sen ligger den i bakläge så jag hanmnar för långt bak i sadeln. Jag föredrar svart läder men på t.ex skimmlar är det snyggt med brunt läder! :)
 



På väg hem

Är på väg hem nu efter en ändå ganska lyckad provning. Vi hittade iallafall en sadel som vi ev ska köpa men mer om det senare!




Kass uppdatering

Jag vet att jag har bloggat jättedåligt i några dagar nu, men jag har inte riktigt haft lust ärligt talat. Men nu börjar suget komma tillbaka så då gör uppdateringen också det!

Nu på morgonen har jag varit på stan igen och hittade faktiskt både klänning och skor. Ett linne fick också följa med hem. Ska äta nu och sen rida Cracker som förmodligen är ganska pigg eftersom han vilade igår.




På väg till skellefteå

Just nu sitter jag antagligen i hästbussen på väg till Skellefteå, det är ju som sagt sadelprovning idag och jag hoppas verkligen att vi hittar en bra sadel nu. Egentligen skulle sadelprovningen varit här hemma i Umeå någon gång nästa vecka men eftersom vi är i stort behov av en ny sadel så bestämde vi oss för att åka upp till skellefteå istället. 
 
Vet inte alls hur lång tid det kommer ta och när vi kommer hem, men det kan hända att jag mobilbloggar något under dagen om bloggappen vill fungera.
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin