Mindre bra träning

Idag gick det inte så bra att träna, men det beror bara på att jag inte känner honom helt än! Jag har haft honom i lite mer än en månad, skynda långsamt!
 
I början red vi lydnad över galoppbommar, sedan satte vi ihop bommarna med ett räcke och en mur som vi hoppade över på en 8-volt. Först förstod C inte riktigt vad han skulle göra, men han fattade riktigt snabbt. Efter det satte vi ihop allt till en bana, första svängen låg den på 70 cm. Herre min skapare vilken kaos runda. Han bara sprang tills han såg hindret vid fötterna och då var de typ "opps nu måste jag hoppa igen va..?". Sen slog han alltid om till korsgalopp så jag fick göra hundra miljarder avbrott. Där någonstans tappade jag helt modet. Jag började tänka att han hade ont eller att något var fel.
 
Men nu har vi upptäckt att när hindrena är låga så är han inte alls lika uppmärksam, tidigare är han nog mest hoppad på La nivå. Då när det blir lågt så blir han springig och okoncentrerad. När man höjer upp hindrena så backar han av mer själv och blir den ponny jag är van vid.
 
När vi höjde upp banan till 1m så gick han verkligen som en klocka fram till näst sista hindret. Då kommer vi fel och han skjuter iväg alldeles för tidigt, så fortsatte det när jag tog om det gång på gång. Till sist fick jag iallafall till det!
 
Det känns ändå bra inför helgens tävling. Jag sitter på en ponny som hoppar i alla lägen (ta i trä). Det jag ska tänka på är att inte låta tempot rinna iväg, att rida mycket med ytterhjälperna i svängarna, och att inte bli fast i handen. Ska verkligen se till att rida bra nu!
 
Mitt lilla hjärta som alltid kämpar
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin