Onsdag

Just nu sitter jag på jobbet och har ganska lite att göra så passar på att slänga in ett inlägg nu eftersom jag inte har haft någon tid över till det idag. Var en sväng till stallet innan jobbet och red Peppe. Det byttes underlag i lilla ridhuset så jag red i stora istället men det gick bra ändå. Han skötte sig bra även om han var lite väl tung och "seg" i munnen. Han fick jobba ganska mycket i galoppen idag och förhoppningsvis blev han lite trött. Imorgon ska det bytas underlag i stora ridhuset så då blir det att rida i lilla! 

Nu ska jag fortsätta jobba, ha det bra! 

Bild från Skåne.



Dålig dag

Idag mådde jag inte så bra när jag vaknade, så valde att ta sovmorgon och fara till skolan efter lunch istället. Men med facit i hand skulle jag bara ha stannat i sängen. Är ändå glad att jag har så fina människor omkring mig som ändå alltid finns där och gör allt så otroligt bra. 
 
Mamma tog Kryckan idag. Tror han bara skulle gå en promenad eller nått och imorgon ska Alex ta honom. Jag har mycket i skolan och hinner inte riktigt med stallet just nu. Tur att han ändå ska ta de lugnt för då gör det inte så ,mycket att skolan tar all tid.
 
Tänk att detta är snart 5 år sen...
 
 



Måndag igen

Just nu sitter jag på jobbet och fick lite tid över så passar på att blogga. I veckan jobbar jag eftermiddag och jobbar till 00 alla dagar förutom fredag. Men sedan jobbar jag förmiddag/dagtid två veckor i rad så det blir ganska skönt! 

Innan jobbet var jag till hippo och red Peppe. Jag var helt själv i ridhuset så det var inget att klaga över, är ju inte allt för ofta det händer. Idag satte jag på ett par sporrar och han blev mycket mer lyhörd för skänklarna, men är tveksam att det går att rida med sporrar när det är mycket hästar i ridhuset. Hur som helst skötte sig Peppr riktigt bra idag. Jag jobbade mycket med tempoväxlingar, volter,, förvänd galopp på rakt spår och sedan fick han skutta ett par gånger över ett sockerbitshinder. 





Lördag

Igår slutade jag jobbet vid 11 (älskar fredagarna på jobbet) och då åkte jag hem och tog det lite lugnt ett tag innan jag åkte vidare till Peppe. Red honom en stund i ridhuset igår och det gick väl okej. Eller ja, jag minns inte så mycket från passet men jag tror att det gick någorlunda bra iallafall, haha! På kvällen gick jag på bio med Mattias och såg Hungergames (bättre sent än aldrig, haha), det var även tredje veckan i rad jag var på bio. Har nog aldrig hänt förut. 
 
Imorse fick jag faktiskt sovmorgon då jag och en annan som står i tävlingsstallet har börjat hjälpas åt på helgerna. Så hon släppte ut idag och jag släpper ut imorgon. Peppe red jag en stund i ridhuset idag, har ingen riktig koll på hur länge jag red utan gick ut när det blev ganska många hästar där inne. Han skötte sig iallafall hyfsat idag och fick bara ett utbrott där han blev lite trängd, för en normal häst hade situationen inte varit några problem alls men Peppe är ju inte särskilt normal.. Dock måste jag nog börja rida honom med sporrar igen då han inte lyssnar särskilt bra på skänklarna men får väl se hur det blir med det. 
 
Peppe i Piteå maj 2014. 
 
 



Läget just nu

Jag har valt att ta lite avstånd från bloggen under ett tag. Det har hänt så mycket och har knappt haft tid heller, så det var lika bra. Orkar inte ens gå igenom vad jag gjort sedan sist jag bloggade ordentligt utan bilderna får tala istället.
 
Igår var vi in till evidensia med Kryckan, han har slagit sig och dragit på sig ett nytt överben (suuuuuck). Men det är inget som ska opereras i nuläget eftersom han inte är halt eller verkar besvärad. Det har lagt sig väldigt fint ändå men vi ska hålla det under uppsikt och han får inte under några omständigheter slå sig där igen såklart, precis som med hans andra överben (i plural hahahah orkar inte). Skönt iallafall att det inte behövde opereras så nu ska han skritta och trava på rakt spår i 2 veckor innan han kan köra på som vanligt igen. 
 
LA i Piteå 2013
 
 



20:e januari

Var några dagar sedan jag bloggade nu och sedan sist har det inte alls hänt mycket. Hopptränade Peppe för Eva i söndags men hade ingen riktig bra känsla, inget riktigt stämde och det kändes inte helt 100. I måndags red jag Peppe i ridhuset i alla gångarter och jobbade mycket med tempoväxlingar och övergångar. Han var faktiskt väldigt lugn och snäll. Försökte även hålla honom sysselsatt hela tiden. Igår fick han gå i skrittmaskinen och idag red jag i ridhuset igen. Var själv nästan hela passet så det var riktigt skönt. Idag var han däremot inte riktigt avslappnad utan var ganska spänd både i galoppen och när jag travade av. Det stod även ett litet sockerbitshinder framme i ridhuset så jag red över det ett par gånger på en åttvolt.
 
Förutom att han var lite småspänd  och skvättig idag så skötte han sig ändå någorlunda bra. Kunde dock inte trava av honom särskilt länge då han var ganska spänd och chansen att han hittar på något är ännu större när man travar av honom. Så istället fick han skritta lite extra länge. 
 
 



Måndag

Tänkte bara meddela att jag lever. Det har bara hänt så mycket den senaste tiden både kring mig och några som står mig nära och samtidigt med det så drunknar jag i skolarbete. Vill även hålla Kryckan utanför bloggen just nu, så det har typ inte funnits några anledningar att skriva något. Kanske slänger in nått inlägg till helgen när jag vet mer hur läget ser ut, men fram tills dess håller jag mig härifrån.
 
Min fina vän får stå för dagens bild bara för att han är bäst.
 
 



Lördag

Igår red jag Peppe efter jobbet och han var verkligen inte på humör. Han gjorde tre rodeouppvisningar och höll dessutom på att stegra över. Hoppade då av och gick in i stallet igen, kände inte att det var någon idé att rida när han höll på så. Ställde honom istället 30 minuter i skritten så han fick göra av med lite energi iallafall. Vet inte om han blev så för att det var lite rörigt i ridhuset, för det var rätt länge sedan han höll på sådär. 
 
Idag däremot skötte han sig mycket bättre trots att det var ganska många hästar i ridhuset och några som hoppade. Han fick inget utbrott idag även om han var lite på tårna vissa stunder, kanske hjälpte att jag hotade med att han skulle bli köttfärs om han inte var snäll (haha). Han fick iallafall galoppera ganska mycket idag så förhoppningsvis har han alla hovar någorlunda på marken inför hoppträningen imorgon! 
 
 



Onsdag

I veckan jobbar jag eftermiddag och jobbar från 14.30-00.00, därav den lite halvkassa uppdateringen från min sida. Har inte riktigt haft någon ork över till bloggen. Trots att jag egentligen sover någon timme mer när vi jobbar eftermiddag är jag så otroligt trött dom här veckorna. Imorgon är iallafall sista långa dagen och sedan på fredag jobbar jag bara mellan 11-15 så det blir väldigt skönt! 

Peppe har jag bara ridit lite lugnt måndag-tisdag och idag fick han vila. Han har varit lite småseg hela veckan och jag skulle gissa på att han har lite träningsvärk från träningen i helgen. Men det ska väl förhoppningsvis vara bättre imorgon! 

Annars dampar Peppe på som vanligt. I måndags hade han tagit lös vattenhinken i boxen från kroken och idag hade han disikerat vattenhinken i hagen.. 





Första dagen på sista terminen

Är galet trött så ska snart sova. Ligger och pratar med en kompis på live snap. Så mycket roligare än att prata i telefon. Måste nog snart sova dock men har sovmorgon vilket han inte har och han bor utanför stan och måste vakna tidigare ändå så det är nog inte mig de är mest synd om i och för sig. Men förutom det så har jag bara pluggat idag. Dagens bästa va att jag tydligen fick C på matteprovet trots att det egentligen fattades ett C-poäng, pch enligt min mattelärare har jag även C i kursen. Tycker jag jobbat på rätt bra som gått från F förra året till att ha C nu. Hade jättestora problem med matte 2 men har inga problem alls numera. Guldstjärna till mig helt enkelt.
 
Träningen igår gick btw inge bra alls. Det var för svårt för Kryckan med galet tighta bågar och dessutom hade jag tränsbett, vilket inte var så bra för nu har han sår i båda mungiporna. Vet helt ärligt inte vad jag ska göra, vet någon något bett som kan funka om pelham är det enda bettet som funkar utan att han går sönder i munnen?
 
Man inser inte hur lång tid det gått förrän man ser tillbaks på gamla bilder, världens bästa Krycka.
 
 



Sista dagen på lovet

Igår var ingen bra dag alls, så vi går inte ens in på den tycker jag. Idag är sista dagen på jullovet och den går till att plugga, har ett ofärdigt hemrpov i religion + gymnasiearbetet som måste jobbas med. Vid 17 (tror jag) är det hoppträning men vi skulle avvakta lite med tanke på hur kallt det är. Annars åker vi in själva och hoppar. Har inte så mycket mer att säga, så avslutar med en bild på han som betyder mest i hela världen.
 
LA i Sundsvall
 
 



Träning dag 2

Imorse började träningen 07.30 så man skulle kunna säga att jag var uppe med tuppen idag. Till skillnad från igår var det lite mer hoppning idag men ändå mycket lydnad och kontroll. Var iallafall precis sådana övningar som vi behövde! Peppe skötte sig mycket bättre än igår också, han var mycket lugnare och reagerade inte så mycket på saker runt omkring. Han uppförde sig nästan som en mogen och väluppfostrad häst för en gångs skull, haha. 
 
Efter uppvärmningen som innehöll mycket tempoväxlingar började vi hoppa fram på hinder med bom framför och bakom och sedan några gånger på en studsserie innan allt blev en bana. Sedan avslutade vi med att hoppa en serie med bom - litet hinder - ett galoppsprång - oxer. Oxern höjdes eftersom och i slutet låg den på 1.40 meter, som Peppe klev ganska lätt över. Tyvärr fick mamma inte med första språnget på film där han hoppade lite bättre. 
 
Måste nog även säga att träningen både igår och idag är bland dom bättre jag ridit. Peppe har varit fin, det har varit fokus på bra saker och det har varit bra övningar!
 
 



Mycket plugg och myskväll

Tänkte bara säga det snabbt att jag och Oskar inte är tillsammans längre sedan några dagar tillbaka, det var ett gemensamt beslut och vi har en bra relation men nu slipper folk fråga iallafall.

Idag har jag mest varit hemma och pluggat, snickarna har kommit och gått hela dagen så jag vågar knappt gå utanför rummet. På kvällen var jag hos Minna med några kompisar, vi åt ost och kex, drack drinkar, pratade och såg en film. Kom hem för någon timme sedan och ska alldeles snart sova.

Mamma tog Kryckan på lunchen idag, det är ju så kallt att det inte går att rida utomhus så vi får se hur vi gör imorgon om vi kanske åker till hippo en snabbis. På söndag är det hoppträning så han måste ju gå ordentligt innan det känns det som.






Träning dag 1

Då var dag ett av igångsättningskursen avklarad och Peppe har skött sig riktigt bra idag faktiskt. Han hittade inte på allt för mycket dumheter och fick verkligen använda hjärnan. Det var fokus på markarbete idag med travbommar, galoppbommar, studs osv. Precis sådan träning som han behöver! Eftersom allt kom väldigt tätt var han hela tiden sysselsatt och kunde där med inte hitta på lika många dumheter. Hela passet skulle vi även rida utan stigbylar men eftersom Peppe är som han är fick jag rida med stigbyglar, tycker det var säkrast så! Men att sitta ned i traven med stigbyglar är nyttig träning också. 
 
Imorgon är det också träning men lite mer hoppning och jag rider i första gruppen som är 07.30, lite väl tidigt nästan men eftersom jag har klivit upp 05 hela veckan så kommer jag iallafall få en timmes sovmorgon, haha. Förhoppningsvis kommer Peppe även vara lite mer harmonsik imorgon då det var ett ganska intensivt pass idag! 
 



Fredag

Idag slutade jag jobbet vid 11 så det var ganska skönt, åkte då hem och vilade en stund innan jag åkte till stallet och mockade samt tog in Peppe. Ska träna lite senare ikväll och det är typ -25 grader ute så han tyckte nog att det var skönt att få komma in lite tidigare. 
 
Igår red jag Peppe i ridhuset, eller ridhusen om man ska vara petig. Började med att rida i lilla ridhuset men det var en som longerade sin häst där och den busade lite grann. Peppe tål inte sådana saker så efter att jag hade travat en stund gick jag över till stora ridhuset för att galoppjobba honom lite. Det första han gjorde när vi kom in var dock att försöka kasta av mig men sedan skötte han sig bra. Tyvärr hann jag inte rida där allt för länge innan ridskolan kom och skulle använda halva ridhuset och då kändes det lika bra att avsluta då det blev ganska mycket rörelse. 
 
För någon dag sedan köpte mamma en fleecefilt från Horseware till Peppe, perfekt att ha när man går till ridhuset samt skrittar fram och av. Den kommer nog användas mycket!
 
 



RGB-clinic och överraskningsfest

Detta inlägget skulle publicerats igår, men glömde visst bort det..
 
I tisdags var det clinic för Rolf-Göran Bengtsson, ridsportens egen Zlatan. Det är typ det mest lärorika jag någonsin har varit med om. Han är så klok i sitt sätt att tänka, för att inte tala om hur skickligt han klarade av de hästarna han red som var lite spända i början och hur han fick dem att slappna av. Kan inte gå in på allt bra han sa, men kan lugnt säga att jag tog med mig mer än en sak därifrån.
 
På kvällen hade vi styrt ihop en överraskningsfest till Nisse, för han fyllde nämligen 19 igår. Vi åt tacos och tog det lugnt hos Patrik innan de andra for vidare mot Lokal. Jag for hem och sov istället då jag skulle upp tidigt idag. Trodde inte jag skulle överleva kvällen pga för mycket kyla och för lite kläder, but I did. Sov mer än fem timmar för första gången sedan julafton, vilket var mer än välbehövligt.
 
Igår blev det en tidig morgon i stallet, min dressyrtränare Anna skulle rida Kryckan på hippo så vi träffades i stallet kring 8.15 och for in tillsammans. Det var jättekul att se henne rida Kryckis, hon hade tränsbett och dressyrsadel och fick flera komplimanger av folk som trodde han var dressyrhäst haha. Han muppade sig dock i galoppen bak med henne också, men vi har kommit fram till att det endast är en olat och att det kommer ge med sig om pelhamet försvinner vilket är mitt mål. Tanken är att hon ska rida Kryckan lite då och då samtidigt som jag självklart kommer fortsätta träna för henne, tror det blir hur bra som helst.
 
Denna dagen började med att träffa Lukas på stan. Vi höll på att frysa ihjäl så vi satte oss och pratade på ett varmt ställe och där stannade vi i flera timmar. Vi hade så galet mycket att prata om, synd bara att han bor så långt bort. Efter det åkte jag och pappa till stallet, Kryckan var halvt ihjälfrusen och väldigt olycklig i hagen så han var mer än glad att få komma in. Stackarn...
 
 



Torsdag

Nu har jag ganska precis kommit hem från jobbet och ska bara fika lite innan jag åker vidare till stallet. Hann aldrig blogga något igår kväll då jag och Mattias åkte ner på stan och åt middag direkt när vi kom hem från stallet. Senare på kvällen såg vi även bio lite spontant och den enda filmen som fanns att se var En underbar jävla jul, men den var ändå ganska bra! 
 
Peppe skötte sig iallafall ganska bra igår, han fick ett litet dampryck då han sprakade i väggen och stegrade någon gång. Men annars gick han helt okej. Dock var det en lite halvgalen ponny som red i ridhuset samtidigt och det tyckte Peppe inte riktigt om utan han blev lite småstressad av den. Idag blir det något liknande pass som igår men eventuellt lite lugnare då vi ska träna imorgon och på lördag. Men han behöver ändå rasta av sig lite energi. 
 
 



Mitt 2015 del 3

September 
 
* Åkte till Skåne och började jobba åt Niklas Arvidsson 
 
 
* Åkte med på tävlingar till Dagstorp, Ljungby och Umeå. Endast 120 mil enkel väg till Umeå, haha. Peppe fick även följa med ner till Skåne. 
 
* Peppe hoppade på min fot och jag fick spendera två dagar på akuten, en i Umeå och en i Helsingborg. Först trodde dom att något var av men som tur var så var foten hel!

 
 
Oktober 
 
* Åkte med som hästskötare till ett tredagars meeting i Billdal. Var första gången jag åkte själv och det var dessutom 4 hästar som var med, men det gick bra ändå! Detta var nog även en av dom bättre anordnade tävlingarna jag varit på. 
 
Dom hade bland annat en fikabox som var till för hästskötare och ryttare
 
 
* Tränade två gånger med Peppe för Niklas
 
* Jag och Mikaela åkte in till Helsingborg en dag efter jobbet och kollade lite på dom internationella tävlingarna där. Tyvärr hade Niklas ingen jättebra helg men har för mig att han vann en klass. 
 
* Slutade jobba hos Niklas och flyttade hem till Umeå igen. 

 
 
November 
 
* Peppe fick flytta till hippologum 
 
* Firade 2 år med Peppe (haha)

 
December 
 
* Hopptränade Peppe för Eva första gången sedan Skåne. 
 
* Var med på julklappshoppning 
 



Ett tappert försök att rida i snön

Igår fick Kryckan gå en promenad bara, sen klippte vi honom och det var verkligen välbehövligt. Tycker han blivit väldigt duktig på att stå still även om det blir lite jobbigt när vi kommer till ansiktet, i öronen och längsskenbenen men slickburken löser de mesta. Vad gäller benen klipper vi bara från och med kotan upp till knäna så det blir lättare med liniment osv. Det tog mycket längre tid än vanligt av någon anledning, men nu är det gjort iallafall.
 
Under natten har det snöat otroligt mycket, så jag gjorde ett tappert försök till att fara ut och jogga honom lite. Men det ville sig inte utan jag fick bara stanna och kratsa bort styltor var tionde meter typ helt ärligt. Såg även att han tappat ett framskydd så fick rida tillbaks och leta reda på det som grädde på moset, efter det var mitt humör på noll så gav upp det passet även om Kryckan var en snäll och söt pojke som stod stilla hela tiden.
 
Efter stallet for vi på Teg för att reklamera mina chaps, detta är mitt tredje par av samma märke som går sönder under 2015 så nu ville vi ha pengarna tillbaka till ett annat par, vilket vi också fick. Kryckan fick även nya boots då han trampade sig under träningen i lördags eftersom hans boots är ganska låga. Jag hittade ett väldigt fab par som var blå och glittriga, men mamma tyckte inte om dom haha så han fick ett par svarta med stenar runt. Stilrena och fina!
 
 



Söndag

Då var det söndag och slut på julledigheten, men som tur är så är det ju röd dag på onsdag så vi är lediga då! Däremot känns det lite tugnt att kliva upp kl 5 imorgon så jag ska alldeles strax gå och lägga mig, och hoppas på att jag inte är allt för död imorgon. 
 
Idag har jag inte gjort så jättemycket, mest passat på att sova eftersom det är sista lediga dagen. Åkte iallafall till stallet på eftermiddagen och tog hand om Peppe. Han fick gå i skrittmaskinen medan jag fixade allt åt honom och sedan kollade jag även en liten stund på Erik Beggren träningen. Alltid intressant att kolla på träningar och oftast lär man sig alltid något. Kollade dock bara en liten stund av träningen. 
 
Imorgon jobbar jag som sagt och när jag har slutat åker jag till stallet och rider Peppe om ridhuset inte är bokat, har inte riktigt hunnit kolla det än. Annars får han väl gå i skrittmaskinen!
 
 



Mitt 2015 del 2

Maj
 
* Gjorde bort det sista i skolan 
 
* Hoppade Peppe för första gången sedan september
 
 
 
Juni
 
* Gick på bal och tog äntligen studenten! 
 
* Åkte till Övik och tävlade dagen efter balen (haha), detta blev även den enda tävlingen för oss 2015. Vi fick med oss en felfri runda i 1 meter hem, tror jag var först utanför placering då jag endast ville rida en lugn runda.
 
* Opererades en gång till

 
 
Juli 
 
* Fyllde 19 
 
* Ramlade av Peppe och fick en spricka i armbågen, gick med gips i över 2 veckor och det var inte det roligaste jag gjort. 

 
Augusti
 
* Hade tankar på att sälja Peppe
 
* Tog bort gipset och kunde lite smått börja återvända till att bli högerhänt igen.
 
* Var två veckor i Spanien 
 
 



Träningen igår

Igår var det heldag (ish) med stöcke på hippo. Första halvan av dagen satt vi i teorisalen och pratade mål och relaterade avstånd med Sussi, Robert från ridsportförbundet var även där och förklarade lite kring alla regler, samt så var det en där och pratade om mat. Jag mådde inte alls bra under denna dagen pga för lite sömn bland annat så jag och mamma for därifrån efter det och åt på Frasses innan vi hämtade Kryckan och åkte tillbaka till hippo för på kvällen var det hoppträning för Sussi med samma bana som vi pratat om tidigare med relaterade avstånd. 
 
Detta var första riktiga träningen för Kryckan på ett bra tag, och han gjorde det väldigt bra. Jag red faktiskt på tränsbett och jäklar vilket smart drag det var, i början var han lite överlydig, sen ville han pipa iväg lite och mot slutet blev han väldigt trött, men han tyckte det var riktigt kul och hoppade med en sådan glädje och det är det som kändes mest i hjärtat. Vi hoppade fram först på ett litet räcke, sen hoppade vi en relaterad linje med tre hinder ut sväng. Först en oxer med fem språng till ett räcke följt av sex språng till en till oxer längs långsidan. Sen hoppade vi en linje längs andra långsidan och en dogleg oxer till trippel på sju språng, ungefär där började Kryckis bli lite trött, så han fick avsluta med att hoppa en jätteäcklig grind på både till trippeln istället. Höjderna låg runt metern, lite över på nått hinder, vilket kändes helt lagom då han inte gått så mycket hinder alls. Ska man va petig så hoppade han inte igenom sprången så bra som jag hade önskat, det gick lite fort och han hade för bråttom, men han är glad och det är det absolut viktigaste!
 



Micke träning

Tror inte jag har skrivit det men idag tränade jag med Peppe för Micke Schultz. Jag tror senast jag tränade för honom var 2014 så det var ett ganska bra tag sedan. Hade inte anmält mig till träningen från början men hade turen att få en reservplats i veckan. 
 
Har inte riktigt tid till att skriva något utförligt inlägg om träningen just nu men skriver lite snabbt och laddar upp filmen iallafall, bättre än inget! Träningen gick iallafall bra, det var bra övningar och Peppe hoppade fint. Däremot skötte han sig inte jättebra utan var ganska dampig och spänd. Han fick en hel del utbrott under framridningen och när han inte hoppade. Dom som stod och kollade på fick se lite spänning kan man lugnt säga. Men trots att han höll på så lät det som Micke ändå nöjd över honom och han kallade honom clown med hopptalang eller något sådant, haha. 
 



Mitt 2015 del 1

Januari: 
 
* Peppe började komma igång efter sin skada som han fick på hösten. 
 
* Sista terminen på gymnasiet drog igång

 
Februari: 
 
* Jag opererades och levde på alvedon och smärrtstillande i en vecka. Peppe fick även flytta till hippo 2 veckor under tiden. 
 
* Hade FN-rollspel i skolan och var tvungen att vandra runt med kavaj i skolan, har gjort roligare saker om man säger så. 
 
* Spenderade hela sportlovet på Teneriffa
 
 
 
Mars: 
 
* Kämpade på med gymnasiearbetet inför slutseminariumet 
 
* Peppe reds på som vanligt och förutom allt plugg i skolan var mars en väldigt händelselös månad. 

 
April: 
 
* Allt kring gymnasiearbetet blev klart och jag slapp lägga mer energi på det, den känslan går inte ens att beskriva!
 
* Festade en hel del (eller ja, ovanligt mycket för att vara mig) 
 
* Det gick upp och ner med Peppe och han fick även ta det lite lugnt en större del av månaden då han hostade väldigt mycket. 
 
 



Nytt år!

Igår var det nyårsafton ifall någon nu missat det, kvällen började vid 18-19 hos Madde där vi åt finmiddag sen höll vi igång tills halv tolv någon gång då vi åkte in till stan. Sen satt vi på Max ett tag innan vi rullade hemåt och somnade kring 4-5. 
 
Idag vaknade vi kring lunch, och drog direkt till Max och åt med Nisse, Saun och Patrik. Nu ligger jag i sängen och skriver på gymnasiearbetet (guldstjärna till mig), det går rätt segt men någon gång måste det ju göras. Mamma och Vera tog Kryckan idag, det har ju kommit snö så det hade tydligen gått att trava lite!
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin