Film från träningen förra fredagen

Här är filmen från träningen förra fredagen, den med serien och kombinationerna. Det var en sådan träning då det varken gick bra eller dåligt. Jag red inte speciellt bra och Kryckan blev lite överdrivet lydig och tillbaka om ni förstår vad jag menar. Tog med det dåliga språnget i tvåkombinationen, det berodde på att jag störde honom i anridningen så att han kom nära och kombinationen blev då jättelång. Ni ser ju själva:)
 



Måndag

Imorse klev jag upp vid 6-tiden och åkte till stallet för att hälpa till lite där. Allt flöt på utan större bekymmer och jag var hemma igen vid halv 9. Dock så la min pajas till häst sig och rullade när jag stod inne i boxen och la på honom utetäcket. Frågan är ju vad som gick fel med honom, haha. 
 
Nu ska jag alldeles strax åka till stallet igen efter att ha spenderat nästan hela förmiddagen i sängen. Peppe ska få gå i skrittmaskinen en stund idag och så rider jag honom bakom pappa imorgon! Tror även det skulle bli lite varmare imorgon så det låter bra, det är ju inte det roligaste att rida när det är kallt. 
 
Peppe igår, dör vad ful haha. 
 



Kryckan igår

Igår åkte vi till ridhuset med Kryckan, det blev bara ett lätt joggingpass då han har fått ta det lite lugnt efter julklappshoppningen. Det passade ganska bra eftersom det var jul osv. Det gick inte speciellt bra eftersom han skrittat i nästan en vecka och hade överskottsenergi upp till öronen. När han är så pigg blir han ännu känsligare än han är i vanliga fall och kan ta ett hopp rakt upp i luften bara av min skänkel. Det går som inte att jobba med honom när han är så, så därför försökte jag bara låta honom rulla längs spåret och försöka kontrollera tempot något. Tog en galopp på slutet och den gick faktiskt bäst på hela passet, det blev som en urladdning för hans huvud. Han är så speciell min lilla häst:)
 
Nu ska jag snart till stallet igen skulle jag tro. Om underlaget tillåter blir det lite trav, men skulle inte tro det. Annars ska jag se Liverpool hos Oskar vid nio ikväll men det är nog alla planer jag har för dagen.
 
Från igår
 



Svar på kommentar

Åh, vad är det för täcke? ser så himla mysigt ut! :)
 
Svar: Täcket är av märket Comfort zone, men jag har dock ingen aning om var det finns att köpa eller vad det kostar. Tror det följde med någon häst vi köpt! :)
 
 



28 december

Idag har det varit lite väl kallt ute för min smak, är som sagt ingen vintermänniska överhuvudtaget och när det börjar vara kring -20 grader är det på tok för kallt för mig. Trots kylan har Peppe blivit riden idag och jag frös faktiskt inte, det kan dock bero på alla lager kläder jag hade på mig. Kände mig allt annat än smidig kan jag lova, haha. Jag red iallafall honom bakom pappa när han körde idag och det gick väl okej. Han var spänd och stark, men han skötte sig iallafall. 
 
Nu ska jag alldeles strax dra mig mot sängen, att kliva upp kl 6 på morgonen tar lite på krafterna och jag behöver min skönhetssömn. Måste även försöka bättra mig med bloggandet, det har varit lite si sådär med det den senaste tiden. Kanske får ta det som nyårslöfte att börja blogga mer igen, haha. Eller vad säger ni? 
 
 



Jag lever

Igår var inte min dag, vill inte skriva så mycket om det då det bara blir en massa dålig stämning då. Skrittade ut Kryckan på dagen och sen på kvällen kom Oskar äntligen hem. Idag har jag ridit Kryckan i 45 minuter kanske, bara i skritt då underlaget inte tillät något annat. Ikväll blir det bio med Oskar. Nu ska jag lägga mig och fortsätta dö ett tag, hadeee.
 
 
 



Här var det dött

Igår bloggade jag knappt något och anledningen till det är att jag inte riktigt hade någon tid. Efter att jag hade varit i stallet på morgonen tog jag mig en tupplur på någon timme innan jag åkte ner på stan för att köpa ett skal till telefonen. Åkte sedan tillbaka till stallet för att hjälpa till att ta in hästarna och ta hand om Peppe. Han fick gå ca 1 timme i skrittmaskinen. 
 
När jag kom hem la jag mig och såg några avsnitt av Gossip girl och sov en stund innan jag vid 7-tiden åkte till Anna. Var där en stund innan vi sedan åkte vidare mot lokal för ännu en utekväll. Kvällen i förrgår var nästan bättre då vi var fler men igår var absolut inte dålig. Efter 2 dagar med dansande och hoppande kommer jag säkert dock få världens träningsvärk. Men det är det nästan värt för det var riktigt kul! 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att åka till stallet lite senare, det lutar även mot att vi åker in till ridhuset och rider idag så det blir säkert bra! 
 
 



En bättre kväll igår

Igår blev det utgång med ett par vänner och det blev faktiskt en riktigt rolig kväll, en av de bättre skulle jag nog säga! Dock blev det inte så många timmars sömn i natt då jag klev upp klockan 6 imorse för att hjälpa till i stallet, haha. Men men. Sov iallafall en stund nyss så jag är inte allt för trött!
 
Idag ska Peppe få gå i skrittmaskinen en stund. Vi åkte som sagt in till ridhuset igår och han skötte sig riktigt bra. Inga dumheter eller något men han är inte riktigt lika mjuk och följsam som jag vill att han ska vara, men det är inte så konstigt. Blir nog bättre ju mer han rids! 
 
Ikväll blir det nog utgång igen (haha), dock med några andra vänner den här gången. Blir samma ställe som igår och det blir säkert kul! Blir nog mycket folk också då det är fritt inträde, men det gillas. 
 
 



Dålig dag

Inte min dag idag. Har mest legat inne på mitt rum och kollat på serier. Var i stallet två gånger och pussade på kryckis, det var ljuspunkterna på dagen. Ska sova snart så denna dagen tar slut snabbt tänkte jag..

Söt





Torsdag

Var i stallet halv 7 imorse för att hjälpa till att släppa ut hästarna och mocka några boxar. Nu är jag hemma igen och har varit det ett tag. Om en stund ska jag ge mig ut på jakt efter ett skal till min kära telefon så jag kan börja använda den. Ser fram emot att trängas med alla galna mellandags-shoppare :') Tyvärr är ju inte alla affärer öpnna idag utan endast de större som elgiganten, media markt osv. 
 
Senare idag åker jag och mamma in till hippo med Peppe och rider. Trimmar nog bara lite i skritt och trav, inte allt för hårt eftersom han håller på att sättas igång! Men det blir nog bra iallafall och förhoppningsvis är det inte allt för många som är och rider idag. 
 
 



God jul!

På julafton tycker jag faktiskt att det är okej att inte blogga. Men god jul alla fina människor där ute! Jag och pappa tog en promenad med kryckis och gav honom mycket godis så han var riktigt nöjd med sin jul iallafall. Han älskar när man springer med honom, så han fick studsa av sig lite energi även om jag inte riktigt hänger med när han börjar galoppera. Älskar den där hästen så obeskrivligt!






Bra julafton!

Trots att jag inte är något större fan av julen så har den här julen ändå varit helt okej. Igår firade vi lilla julafton hos en kompis till familjen och sedan idag riktiga julafton hemma hos oss. Både idag och igår var iallafall ganska trevligt. Jag tycker ju dock inte om julmat men jag fick annan mat, som vanligt haha. Fick även fina julklappar och den bästa var nog min iPhone 6 som kom några veckor tidigare än vad den skulle. #Lycka. 
 
Tidigare idag var jag i stallet och då red jag Peppe bakom pappa. Vi travade runt lillslingan och Peppe skötte sig bra. Men pappa hade även honom i grimskaft så, alla sätt är bra utom dom dåliga! Imorgon funderar vi på att åka in till ridhuset och rida. 
 
Imorgon ska jag upp tidigt och hjälpa till att släppa ut hästarna så jag ska snart börja dra mig mot sängen. Hoppas ni får en fortsatt bra jul! 
 
Bilden ville inte lägga sig åt rätt håll, men skitsamma. Min nya älskling iallafall ♥
 



Dagen före julafton

Idag var jag bara i stallet i 35 min, vilket är extremt ovanligt då det oftast tar flera timmar. Gick en promenad med min vita skönhet och tvättade hans balltramp. Sen åkte jag hem och sa hejdå till Oskar för nu ses vi inte på tre dagar. Inte för att jag vet hur de ens kommer gå till men...

Alla julklappar är iallafall inslagna, och nu gör jag och mamma knäck!






23 december

Kan inte riktigt förstå att det är julafton imorgon, inte för att jag bryr mig egetligen utan jag önskar mest att det är över för jag är nådligt less på all julmusik och hela köret. #juldödaren. Dessutom har jag bara lyckas köpa en julklapp och jag har absolut ingen aning om vad jag ska köpa mer. Precis som vanligt med andra ord och jag är alltid ute i sista minuten. 
 
Om ett tag ska jag ge mig iväg till stallet. Får se vad jag hittar på med Peppe idag men det lutar åt att han får gå i skrittmaskinen precis som igår för i eftermiddag måste jag på julklappsjakt. Detta med att köpa julklappar är dock inte min grej.. 
 
Nu måste jag ta tag i livet, ha en bra dag alla! 
 
Bild från förra året. 
 



Klubbtävlingen igår

LC, 0+0 fel, vinst
Det var världens lättaste bana haha, i ridhuset stod endast fem hinder som man hoppade åt lite olika håll. Grunden bestod av 7 hinder och omhoppningen endast av fyra hinder. Han var väldigt tittig på funktionärerna som han alltid brukar vara på inomhustävlingar. Därför blev jag lite irriterad på honom för att rytmen förstörd ganska mycket, även om det inte var så extremt denna gången. I omhoppningen satte jag plattan i mattan, ska jag slå mina kära klubbkompisar från stöcke så är det allt eller inget som gäller. Kryckan var med mig jättefint och älskar att gå mot klockan, så en vinst blev det:)
 
 
1.10, 4 fel
Det blev jättestressigt mellan klasserna då han bara hann komma ut från banan i 90 cm innan han skulle in på framridningen till 1.10. Det kändes inte helt optimalt och sen hittade vi ett balltramp på honom på framhoppningen också men han var inte störd av det och det var bara ytligt så jag körde ändå. Han hoppade fint även inne på banan. På linjen 2 till 3 som var ett räcke till en parallell oxer, tänkte jag "okej nu får jag inte fastna i handen". Vad gör jag? Jo tar den där extra jävla halvhalten som jag har jobbat så länge med att få bort, så jag red på ett extra språng och en bom faller. Riktigt, riktigt onödigt. De två sista gick lite onödigt fort men när Kryckis blir taggad så förstör man mest om man lägger sig i, så jag lät honom sköta resten och då gick det bättre. Ju mer jag gör, desto sämre blir det. 
 
Det var ingen dålig runda, men jag blir så less när jag fuckar upp så vi får det där tråkiga nedslaget. Hon som vann hade ett ner i omhoppningen, så en dubbelnolla hade räckt. Kryckis var enda ponnyn i startfältet så jag tycker att han gjorde det jättebra, det är faktiskt hans första LA start på 2,5 månader:)
 



Visste ni att..?

... mitt högra ben är längre än mitt vänstra? Därför måste jag ha olika längd på mina stigläder och får ofta problem med behninnorna och knäna för att det benet får ta mer stryk än det andra.
 
... min förra ponny vann SM i gymkhana 2005? Jag kan förstå det för han hade aldrig problem med hög musik och gillade att gasa och svänga.
 
... när jag var 10 år provred jag en b-ponny som jag blev helt kär i? Tyvärr sket det sig på besiktningen och jag blev jättejätteledsen. Efter det tappade jag lite suget med att leta häst och började på stöcke året senare. Iallafall, den ponnyn står nu på surf och jag brukar gå och klappa på den när jag är där och tävlar:)
 
... i början fick mamma rida fram Olle åt mig innan träningar? Det är ganska många år sedan nu, 2010 tror jag. Jag hade inte listat ut hur jag skulle göra samt att jag var för liten och lätt för att kunna sätta emot när han började springa och studsa. Det tog ett halvår, men sen kunde jag rida honom helt själv.
 
... Kryckan var gul som föl? Det syns jättemycket när han står bredvid andra vita hästar, att han har en gul ton i pälsen.
 
Lite filmer från 2010 :')
 



Måndag och ingen skola

Standardrubriken på loven, haha. Just nu sitter jag och äter frukost och har ganska nyss vaknat. Det var länge sedan jag sov så länge men det kan nog bero på att jag har vaknade flera gånger på morgonsidan. Vid 6-tiden var jag tvungen att gå och lägga mig i mammas säng för det droppade vatten från ventilation ner i min säng, wtf. 
 
Lite senare idag åker jag till stallet. Peppe ska ridas idag, blir nog bara att skritta som alla andra dagar då han fortfarande är ganska dum hemma. Men igår i ridhuset var han snäll så jag hoppas han kan vara det hemma idag också! 
 
Annars har jag inga speciella planer för dagen. Ska bara försöka ge mig ut och köpa någon julklapp, som vanligt i sista sekund. Har ingen aning om vad jag ska köpa för saker heller. #i-landsproblem.
 
Prutt-peppe i Tyskland. 



Godnatt!

Nu måste jag sova innan jag dör. Var ute i stallet och joggare min livrädda ponny som var helt övertygad om att alla julgranar som stod på folks gårdar skulle käka honom till middag eller nått. Sen packade jag sakerna medans mamma gjorde höpåsar och pappa skottade fram transporten haha.

Världens finaste kille, det finns ingen som han.





Söndag

Idag har det varit en ganska lugn dag. Orkade aldrig blogga något imorse utan jag satt och kollade på Gossip girl istället. Har snart sett klart alla säsongerna för andra gången, haha. Efter lunch åkte jag till stallet och lite senare i eftermiddags åkte vi in till hippo med Peppe. 
 
Han skötte sig faktiskt riktigt bra idag och dummade sig inget alls. Skrittade mest men travade även lite grann och även om han inte riktigt tog något stöd på bettet så gick det bra. Han var dock lite småseg i skritten och gick inte fram ordentligt. Men han skötte sig iallafall och det var huvudsaken! 
 
Imorgon är det måndag och det ska bli riktigt skönt att slippa gå till skolan, är dock inte så taggad på julen men den är ju snart över så det är skönt. Förra året vid den här tiden låg jag i en solstol, skulle göra vad som helst för det iår också men. 
 
 



Utvärdering- Hamre RK

Tänkte göra en lite sen utvärderig på Hamre som tävlingsplats, lite kul då det är en bit härifrån och det inte är ett ställe man brukar åka till om man bor här uppe. 
 
Parkering- Riktgt dåligt faktiskt. Man lastade ur på en stallplanen framför uppstallningstälten. När vi kom på onsdag kväll var det mycket plats då det bara var vi som hoppade MH som kom då. Men när SM-ekipagen kom med sina stora lastbilar blev det jättejättefullt och det var bilar, transporter och lastbilar överallt. När vi skulle lasta på lördagen så höll vi på att inte komma fram med transporten för att det var så fullt. För att inte tala om transportparkeringen, som var som en lerbassäng. När folk började fara och skulle hämta sina transporter så körde alla fast. Det var helt sjukt, vart man än tittade stod det bilar som kört fast. Vår ena bil har fyrhjulsdrift så den klarade sig, men vår andra bil sjönk genast en halvmeter ner. Kan säga att traktorn hade fullt upp med att dra upp folk från torsdag till söndag. Dålig planering att ha parkeringen på en åker när marken är så blöt...
 
Uppstallningen- Det var fyra eller fem stora tält med boxar. Taket höll regnet ute jättebra och vi är jättenöjda! Tror dom i tältet som stod på framridningsbanan var mindre nöjda då deras hästar typ fick sova i lera under spånet...
 
Framridningen- En stor, jättejätteblöt och lerig paddock. Det regnade och alla var sura. På sådär stora tävlingar tycker jag att det ska finnas möjlighet att rida fram inne faktiskt.

Framhoppning- Var i ett ridhus som var lite större än halva lilla ridhuset på hippo ungefär. Det var framhoppnig i ett varv, vilket jag inte hade nått problem med alls. Det enda var att det var svårt att veta när man skulle till tävlingsbanan då man var tvungen att rida runt halva anläggningen. Under warm-up klassen och semifinalen var man tvungen att ha koll på det själv för då stod det inte heller någon funktionär där.

Collectingringen
- Riktigt bra och stor! 

Tävlingsbanan- Medelstort ridhus med jättebra och stötdämpande underlag. Bananorna i MH var ganska lätta även om finalbanan var svårare. 
 
Hinderna- Det var en del titthinder men Kryckan var inte störd av det. Både Horse1, Swedish Riders Trophy och Mountainhorse hade sponsrat med hinder så det var kul. Det var maxat men det ska det ju vara!

Priserna- 
Priserna i MH var jättefina! Stora rosetter i samma storlek som SM-rosetterna. I goodiebagen fick vi en jättefin mountainhorse kofta, och lite andra sponsrade saker samt en plakett. 

Maten- 
Skolmat. Behöver jag säga mer? Nejmen serveringen var ute i ett kallt tält och det fanns bara pannkaka på torsdagen:((((

LäktarenBra även om den inte var jätteskön.

Funktionärerna-
 Dom jag pratade med var trevliga, men har hört annat också. Det hade behövts mer funktionärer på framhoppningen dock...

Sammanfattning-
Hade förväntat mig en betydligt mer välplanerad tävling när man kommer till ett svenskt mästerskap. Det fanns en hästaffär där men det var inga speciella erbjudanden eller nått och det var inga andra affärer som kom dit och ställde upp tält osv. Framridningen och parkeringen drar ner betyget väldigt mycket kan jag säga. Men det var ingen dålig upplevelse, men Piteå och Vännäs till exempel har mycket bättre tävlingar tycker jag!

Betyg- 3/5
 
 



Jag lever

Skrev aldrig om träningen i fredags så jag gör det nu. Det stod en serie med nån oxer och några räcken på medellinjen med ett språng mellan, en tvåkombination med två språng på högra långsidan mot väggen och en trekombination mot väggen på vänster långsida. Första grejen vi gjorde var att först hoppa serien, sen svänga höger och hoppa tvåkombinationen. Första gången låg den på 90 cm så då var det inga problem, men sen när den höjdes till 1.10 så kom vi lite nära och han rev A, sen tog han kombinationen på tre språng haha och hoppade rakt ipp och ner över B och klarade det på nått vänster som jag inte fattar. Jag fick en rejäl nock mitt i ansiktet dock.
 
Sen hoppade vi serien och svängde vänster över trekombinationen, det gick mycket bättre än tvåkombinaionen. De två första gångerna låg den på 90 cm/1 meter ungefär, sen höjde vi upp C till 1.20 och kom på det två gånger, det var inte heller några problem. Det jag måste tänka på och som var svårigheten, är att behålla galoppen och driva genom svängen även om det blir tight. För gör man det så kommer avstånden oftast av sig själv!
 
Igår hade jag feber vilket var en mindre kul start på lovet. Mamma red Kryckan och jag var hemma och vilade. När Oskar kom från Skellefteå så kom han hit och sov här. Idag var det stallmöte hos Ylva klockan 11, så allt känns jättebra och det är så skönt att vi hittat ett stall som funkar för både oss och Kryckis. Nu ska jag till stalet och jogga Kryckan på vägen samt packa lite saker för imorgon är det klubbtävling på hippo där jag hoppar 90 cm och 1.10. Jag har fortfarande feber, eller ja den har faktiskt stigit. Men skitsamma...
 
Världens finaste
 



Lördag

Det blev en ganska bra kväll igår trots allt med mycket dansande, bra musik och trevligt folk. Jag och Ronja "förfestade" lite hos mig innan vi drog ut och vi var där strax efter att det hade öppnat så det var inte allt för lång kö, vilket var ganska skönt. Men det blev en lyckad kväll iallafall! 
 
Idag har jag inte alls gjort mycket förutom att tagit det lugnt, kollat på några avsnitt av Gossip girl och varit i stallet. Pappa var på trav idag så jag tog in hästarna från hagarna och dodrade kväll. Peppe blev även tömkörd idag och det gick helt okej. Han skötte sig ganska bra förutom några utbrott. 
 
 



Påväg till träning

Är på väg till träning med kryckis nu. Det är äntligen jullov och det kunde inte ha kommit mer passande. Började halv elva och slutade en timme senare, då gick jag, Linus, Oskar, Alicia och Elias hem till Linda och körde lilla lulafton typ. Sen skicade jag, Alicia och Minna lite svenskt godis till Bellan som inte kommer hem från USA förrän om ett år..

Iallafall så tränar jag från 20.20 till 21.20 (??), förhoppningsvis är det lite bana idag:)






Utgång ikväll!

Imorse var det första gången på ett tag som jag vaknade av mig själv, utan att klockan behövde ringa. För den delen hade jag inte heller ställt någon klocka, vilket var otroligt skönt! Älskar känslan att vakna utvilad! 
 
Hittills idag har jag inte gjort så mycket, åkte till stallet efter lunch och hjälpte till lite där och sedan red jag Peppe. Precis somm förra gången hade jag en som ledde honom samt en rem att hålla i mig i. Vilket verkligen behövdes för han bråkade en hel del, speciellt när vi var nära stallet. Men tycker ändå det gick ganska bra trots han var lite spänd. 
 
Ikväll blir det dock utgång och det ska bli riktigt kul för Kartellen ska spela. Ska bara fixa mig lite och sedan kommer Ronja hit, vi är hemma hos mig en stund då och sedan drar vi ut på krogen. Är riktigt taggad faktiskt och det är säkert ganska mycket folk där så det blir kul! 
 
 



Igår och idag

Bloggade aldrig igår eftersom jag inte hann. Hade matteprov på morgonen som var dödligt svårt, sen hade jag NK prov som jag skrev klart på 10 min, och avslutade dagen med juridikredovisning. Efter skolan köpte jag julklappar, när jag kom hem hann jag bara äta innan vi åkte till stallet och red på hippo. Det gick inte speciellt bra då han skrittat i tre dagar och var jättejättepigg. Då skulle jag ha låtit honom springa av sig i en lite längre form istället för att försöka rida honom som vanligt, för det går inte när han har så mycket energi. Han taktade mest runt på stället redo att sätta plattan i mattan kan man säga.

Nu är i princip alla lektioner jätteslappa, så vi gör näsan inget alls. Fick tillbaka matteprovet och jag klarade det!! Sen gick jag, Linda, Albin och Linus till Rhodos och åt pizza. Jag och Linda delade på en pizza och lyckades bra äta upp 3/4 haha. Efter skolan for jag hem till Oskar och sen hem och till Kryckan för att skritta/jogga där underlaget tillät. Gick helt okej:)

Inlägget blev jättekonstigt för jag är så trött att jag knappt vet vad jag skriver...






Lov!!

Nu har jag faktiskt snart jullov, endast 30 minuter kvar på den här terminen. Måste faktiskt säga att den här terminen har gått riktigt fort ändå och har nog också varit den värsta av alla på gymnasiet. Helt ärligt har jag nästan drunknat i plugg. Men nu är det bara en termin kvar, den lyckan alltså! Imorgon skulle jag egentligen ha haft två lektioner men båda är inställda så jag får alltså lov idag, gött. 
 
Just nu sitter jag och har gymnasiearbete lektion, det går dock inget vidare att arbeta utan min hjärna har redan gått på lov. Men har ändå fort ganska mycket bortgjort idag och jag har i princip inget jag måste plugga över lovet vilket känns väldigt skönt. Det är väl bara gymnasiearbetet. 
 
När jag har slutat åker jag till stallet. Peppe får gå i skrittmaskinen en stund och sedan gör jag bara iordning honom. Ikväll ska jag träna och sedan bara ta det lugnt och njuta av att det är lov! 
 



2 dagar kvar till lov

Matteprovet är nu bortgjort och jag har endast två småsaker till att göra innan jag går på lov på fredag. Ska försöka göra bort båda dom sakerna ikväll hade jag tänkt! Jag måste faktiskt också säga att matteprovet kändes helt okej, jag borde få ett E iallafall. 
 
Slutade skolan tidigt idag så jag var i stallet i hygglig tid och hann både rida Wasa och Peppe. Wasa skrittade jag bara en sväng i skogen och det finns inte så mycket att säga om det. Han skötte sig väl bra iallafall. Peppe skrittade jag också en sväng i skogen fast med ledhjälp. Han bråkade lite grann och lekte rodeohäst, men jag hade en sak att hålla i mig i, så det gick ändå ganska bra. Även om det var otroligt nära att jag höll på fara av. 
 
 



Dejtar matteboken ikväll

Nu har jag ganska precis kommit hem från skolan. Stannade som sagt efter skolan och räknade matte tillsammans med Agnes och vi var ändå ganska duktiga tycker jag! Gjorde även bort ett prov idag så nu har jag bara ett prov kvar innan jul, och det är matten imorgon! 
 
Resten av kvällen ska jag ägna åt att plugga matte, inte det roligaste men det måste ändå göras. Men vill jag klara provet får jag väl helt enkelt ta och plugga. Vare sig jag vill eller inte. Nu ska jag se gårdagens avsnitt av ph och fortsätta med allt matteplugg. Hoppas ni får en roligare kväll än mig! 
 
Haha, det obligatoriska mattefikat. 
 
 



Matteprov imorgon

Har galet mycket i skolan just nu, eller egentligen är allt till imorgon då jag har matteprov i två timmar på morgonen, fem minuter efter det har jag NK-prov och sen avslutas dagen med juridik redovisning. Ska plugga jättejättemycket idag och sen är det jullov. Fyra dagar kvar.
 
Efter skolan stannar jag med Linda och pluggar matte. Psykologin är slut så jag slutar typ två timmar före Linda, men vad gör man inte? Som ni säkert förstår så hinner jag inte träna ikväll vilket är lite synd, men det är förmodligen lika bra då jag har mycket i skolan och det ändå är träning med stöcke på fredag! Istället ska mamma fara ut och skritta Kryckan:)
 
 



Mycket just nu

Uppdateringen kommer bli bättre imorgon igen, promise. Både idag och imorgon har jag prov, idag svenska prov och imorgon matteprov. Går i skolan till halv 4 idag och efter skolan stannar jag och Agnes och räknar matte, alltså åker jag inte till stallet något idag. Kommer förmodligen även spendera hela kvällen åt att dejta matteboken. 
 
Igår fick Peppe gå i skritten och sedan jobbade vi honom lite från marken. Det var dock halt som jag vet inte vad ute men det gick bra ändå. På onsdag ska jag nog prova rida på honom hemma, så vi får se hur det går! 
 
 



Konstigt väder och regn

Igår var det fint väder, ett par minusgrader och snö på backen. Idag är det regn, blåst och någon plusgrad. Jag förstår faktiskt inte hur vädret kan vända så snabbt, när jag gick och la mig igår var det -10 grader och nu är det 2 plusgrader. Det är ju inte första gången den här vintern som det varit så heller. 
 
Iallafall. Idag går jag i skolan från 8.20-15.40, det kändes otroligt drygt men nu är vi inne på sista veckan så det är väl bara att kriga. Imorgon och på onsdag har jag även prov så all min lediga tid nu MÅSTE jag verkligen plugga. Har nämligen inte gjort det så mycket som jag borde i helgen. 
 
Hoppas ni får en bra måndag iallafall, så hörs vi! 
 
 



Dålig uppdatering

Lördag:
Pluggade på morgonen, joggade Kryckan på vägen på SNÖN som äntligen kommit så att det gick att rida lite ute. Gick helt okej! På kvällen var jag på bio med världens bästa kompisar och världens bästa pojkvän.

Söndag:
Pluggat matte som en idiot och förhoppningsvis har jag blivit lite klokare. Var på hippos julshow eftersom min lillasyster var med och det är faktiskt ingen jul utan den. Minns tiden när jag och Olle brukade vara med, hahaha. Vid sju åkte jag och mamma till stallet och klippte Kryckans päls och man. Sen åkte vi till hippo och red ert konditionspass med treminutersintervaller. Det är bra att han får göra sig av med all energi som typ sprutar ur öronen på han. Är faktiskt nöd även om han ville gasa lite väl mycket i början på intervallerna, vilket gjorde att han blev trött lite för fort. Menmen:)

Jaaaa jag slänger allt på golvet:)))))





Söndgasångest

Idag har jag haft fullt upp och det är anledningen till att jag inte bloggat något idag. Imorse gick jag upp ganska tidigt och var på hippo lite innan 10 då jag skulle hjälpa till under julshowen. Det gick bara bra och under pausen ledde jag och Agnes en häst på ponnyridningen, lite deja vu från förra året men hästen vi ledde idag var dock lite snällare men mycket större. Vilket gjorde det lite svårt att lyfta upp barnen på ryggen, haha. 
 
När showen var klar åkte jag vidare till stallet. Peppe fick gå i skrittmaskinen i ca 1 timme och sedan fick jag lite hjälp med att arbeta honom från marken. Han har ju tagit kommandot så nu ska vi väl försöka ändra på det. I skrittmaskinen var han dock galen dom första minuterna och bockade/studsade samt körde galoppintervaller... Men han lugnade ner sig ganska fort som tur var! 
 
Har varit jättedålig att fota nu på slutet, men om ca 1 månad kommer min nya mobil och då kommer det bli mycket bättre bilder! Detta är den enda bilden jag har att bjuda på för tillfället, kan lova er att himlen var mycket finare än vad den är på bilden. 
 
 



Lööördag

Igår bloggade jag aldrig något, vet egentligen inte varför utan jag orkade bara inte. All min ork till allt är spårlöst försvunnen och jag känner mig bara orkeslös. Tur att lovet inte är allt för långt borta men jag känner på mig att nästa vecka kommer bli riktigt jobbig. 
 
Just nu sitter jag och räknar matte, har fyra saker i skolan fram till onsdag (3 prov och en slags redovisning) så jag känner hur ångesten sakta börjar komma krypandes. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt.. Dock så funderar jag på att skippa ett av provet då det var ett sådant som man bara kunde höja sig på, och jag är redan nöjd med mitt betyg i det ämnet. Det känns istället bättre och fokusera på dom andra sakerna. 
 
Imorgon är det julshow på hippo så jag ska dit och arbeta under första showen som är klockan 10. Har ingen aning om vad jag ska göra eller något men det blir ingen sovmorgon imorgon vilket jag egentligen skulle ha behövt. 
 
 



Fredag!!

Äntligen är det fredag! Börjar skolan halv elva och slutar 15.40. Då måste jag hem och plugga matte innan jag ska till stallet. Antingen far vi in till hippo eller så skrittar jag hemma. Har inte träffat Kryckis sen i tisdags så han är riktigt saknad:)
 

 



Äntligen klar med fotoboken

Efter två månaders lidande är jag äntligen klar med fotoboken! Tror inte att ni förstår hur mycket jag hatar digitalt skapande, lätt mitt sämsta ämne efter matte. Kanske för att jag är så brutalt dålig på det. Nu är den iallafall inlämnad och imorgon ska den redovisas, sen är den ur världen för all framtid hoppas jag. 
 
Idag har jag bara haft engelska, svenska och matte, för sen åkte jag, Linda och Marre iväg till Vindeln och filmade till vårt projekt till samhälsen på Renforsskolan. Det snöade, regnade och var kallt så vi höll på att dö ett tag men det gick bra. Sen for vi hem till Marre och sen tog jag och Linda bussen tillbaka till Umeå.
 
Mamma skrittade Kryckis i 40 minuter, och dom lyckades pricka in dagens hagelstorm. Det är bra kämpat tycker jag!
 
 



Torsdag

Idag efter skolan åkte jag och pappa in till ridhuset med Peppe. Han var mycket lugnare idag och lekte inte rodeohäst vilket var väldigt skönt. Han hoppade bara i luften en gång och det var endast på grund av att en häst galopperade bakom honom. Förutom att skritta travade jag även lite på långsidorna och han höll sig i skinnet. Dock så hade jag honom inte mellan hand och skänkel varken i skritten eller i traven. Han var bara otrolgit tjafsig i munnen och tog inget stöd på bettet. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig faktiskt, har försökt plugga lite nu under kvällen men min motivation till skolan just nu är verkligen på noll. Det är som om mitt huvud redan har gått på lov, men jag får väl kriga mig igenom den sista veckan ändå. 
 
 



Rainy day

Idag har det regnat och blåst precis hela dagen. Nästan så att jag är glad över att jag spenderade hela dagen inne i skolan, även om det kanske hade varit skönare att spendera den i sängen. Gjorde iallafall bort en redovisning idag som ändå gick helt okej med tanke på att jag knappt kollat igenom den sedan jag skrev den, vilket var innan höstlovet. Men en sak att stryka från to-do listan iallafall! 
 
Eftersom det var så himla trist väder fick Peppe vila. Åkte bara till stallet och borstade honom, han var dock ungefär som en alligator och skulle bitas hela tiden. Antagligen på grund av att han hade stått inne hela dagen. 
 
Nu under kvällen har jag försökt plugga lite, det gick dock inget vidare utan slutade med att jag tränade istället och nu sitter jag och ser senaste avsnittet av PLL som kom ut idag! 
 
 



Ja jag lever

Igår hände inget speciellt. Gjorde bort ett psykologiprov som gick bra, sen stannade jag kvar på skolan med Linda och min störda pojkvän och pluggade matte. Riktigt koncentrerade var vi måste jag säga. På kvällen red jag Kryckan i ridhuset och hoppade lite småhinder (1 meter som högst). Han var riktigt pigg vilket jag kan förstå då han har skrittat sen i fredags pga underlaget ute, men han hoppade som en miljon som vanligt. Sen att han blev lite hetsig är en annan sak, men när han fick syn på "hindrena" eller vad man ska säga så skärpte han sig:)
 
Idag vet jag inte vad som händer, ska vara med Konrad efter skolan och sen plugga matte och NK. Det är vad jag vet...
 
Lilla hjärtis
 



Onsdag

Igår när jag gick och la mig var det ca -10 grader ute, nu är det regn och +2. Helt sjukt att vädret kan vända så snabbt egentligen. Regn och plusgrader i snart mitten av december känns också väldigt konstigt i mitt huvud. Här uppe är man ju van med att snön kommer i oktober/november och stannar. 
 
Har nog en ganska så lugn dag framför mig idag. Går i skolan till kl 2 men jag och en kompis ska göra en redovisning efter skolan då vi inte har kunnat göra den på lektionerna. Annars blir det nog en ganska så lugn dag, i vissa ämnen gör vi inte så mycket i just nu! 
 
Peppe ska nog ridas idag, eller ridas och ridas. Snarare så leder pappa honom medan jag sitter på. Imorgon åker vi nog in till ridhuset igen! 
 
 



Tisdag

God morgon! Igår efter att jag hade kommit hem från stallet gjorde jag inget förutom att kolla på en film. Man märker verkligen att det är i slutet av terminen nu för all motivation till skolan är som bortblåst. Resten av veckan måste jag dock ta tag i alla skolarbeten. 
 
Igår blev Peppe tömkörd en liten stund, endast för att vi skulle kolla hur han rörde sig då han inte var riktigt jämsidig när jag red honom i söndags. Det såg väl dock helt okej ut och han är nog tömkörd tidigare i Tyskland för det var inga som helst problem. 
 
Idag ska jag stanna efter skolan och räkna matte, som det ser ut stannar även Agnes och då kan vi vara dåliga tillsammans, haha. Åker alltså ganska sent till stallet men pappa skulle ställa Peppe i skrittmaskinen en stund. Så det blir bra!
 



Tråkig dag

Den här dagen har inte varit nått att hänga i julgranen. Gick i skolan till två och satt sen kvar på skolan med Alicia och marielle och pluggade lite medan jag väntade på att min bättre halva skulle sluta. När jag kom hem så fortsatte jag plugga. Pretty much.

Kryckan har fått nya skor idag på evidensia. Allt hade gått jättebra så nu kan vi fara till ridhuset imorgon och jobba. 

Finaste, bästa kryckis





Måndag och mörkt!

Jisses vad mörkt det är ute på morgonen nu, tycker det är dags för snön att komma nu så det kan bli lite ljusare ute. Det är ju så himla svårt att ta sig upp ur sängen när det är mörkt. Idag är det en vanlig måndag jag har framför mig, går i skolan från 8.20-15.40, måste dock gå tidigare då jag ska till tandläkaren. Huvva. 
 
Peppe får troligtvis gå i skrittmaskinen idag, det vore bra om han fick gå där varje dag nu och så kanske vi drar in 2/3 gånger i veckan till ridhuset. För att rida honom hemma är det sista jag kommer göra just nu, då är det ungefär "hadee". Tråkigt när man har en häst som inte vill ridas i skogen eller ens gå från stallet. Det gick bra en liten period i somras men han har varit otroligt dum att rida hemma sedan januari och då tappar man hoppet om att det kommer gå. 
 
 



Tror jag har en rodeohäst

Idag åkte vi in till ridhuset med Peppe, han är ju i princip inte riden på två månader och har bara gått i skrittmaskinen max 3 gånger per vecka så jag kan lova er att han var något knäpp. Skrittade i ca 25 minuter och under den tiden hann han dra i väg i 4/5 bockserier eller vad det nu är han gör. Han var mer vild än tam med andra ord och jag börjar nästa fundera på om han ska få en ny karriär som rodeohäst istället, haha. 
 
Innan vi åkte till ridhuset skrittade jag Wasa en sväng i skogen och det gick väl bra. Inga konstigheter alls. 
 
I helgen har jag inte gjort något vettigt alls egentligen, men det kan vara skönt ibland och nu borde mina batterier vara laddade inför de två veckorna som återstår i skolan. Tänk att det bara är två veckor klar till lovet, känns otroligt nära men samtidigt så långt bort..
 
 



Film från träningen

Bara två dagar sen med att ladda upp en film, riktigt bra för att vara mig! Inga ord kan beskriva hur svår den här banan var, tänker inte ens försöka förklara utan den måste upplevas för att man ska kunna förstå. Kryckis blir väldigt ivrig och skulle helst vilja hoppa hela banan på samma gång, så det är just det där med ett hinder i taget som vi måste jobba på. Men jag är nöjd för att han alltid är så glad och gör sitt bästa trots att lydnadshoppning inte är hans starka sida.
 



Söndag

Hej på er! Nu har jag precis fått i mig lite lunch och ska snart börja dra mig mot stallet. Nu på förmiddagen har jag mest tagit det lugnt, kollat på några avsnitt av Arrow som för övrigt är väldigt bra, och färgat håret. Var ett tag sedan jag färgade men nu är utväxten borta och håret är lite mörkare så det känns bra! 
 
Idag är planen att vi ska åka in till hippo och rida Peppe i ridhuset. Det blir dock bara i skritt eftersom han är under igångsättning nu. Men det känns bra att åka in dit och rida eftersom han inte alltid brukar vara så snäll hemma och han har ju inte heller blivit riden på ett tag. Det kan även hända att jag rider Wasa en sväng idag! 
 
Nu måste jag börja göra mig iordning, ha en bra söndag alla! 
 
 



Utsläpp

Har haft fullt upp de senaste dagarna. Kryckan har skrittat både igår och idag eftersom det inte finns nått annat att göra nu, det är is på vägarna och man kan ju inte fara till ridhuset alla dagar. Han får skritta imorgon också, men på tisdag måste han in och jobba igenom kroppen.
 
Hade utsläpp i stallet idag vilket inte var jättenice. Konrad var här till halv två i natt men han är bäst så det var värt det. Var klar i stallet vid 10 så har hela dagen på mig att göra nått annat, typ plugga. Men det får vänta haha, är för trött just nu. 
 
Såhär roligt kan man ha:
 
 



Lördag

Idag har jag inte alls gjort mycket, förutom att jag var till stallet en sväng så har jag i princip bara kollat på serier. Det har varit en ganska lugn dag med andra ord! Gjorde ett försök att räkna matte men det gick inget vidare då jag lyckades glömma miniräknaren på skolan. Haha. Tur jag inte har prov nästa vecka! 
 
Peppe hade jag egentligen tänkt låta gå i skrittmaskinen idag med jag blev i princip upptvingad på hans rygg istället. Pappa ledde honom en liten bit medan jag satt på honom och det gick väl okej, han var dock lite spänd. Imorgon åker vi troligtvis in till ridhuset och rider så det blir bra!
 
 



6:e december

Det är 6:e december och ingen snö ligger på marken, känns ganska konstigt egentligen och det känns verkligen inte som det är december, snarare oktober. Kan inte minnas när det sist var en grön gräsmatta i december här uppe? Fast med närmare eftertanke kom nog snön ganska sent förra året också..
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att åka till stallet en sväng och sedan ägna kvällen åt att dejta matteboken. Har prov nästnästa vecka och jag ångrar grovt att jag valde att läsa matte 3. Får se vad jag hittar på med Peppe idag, ingen hade tid att skjutsa oss till ridhuset så det lutar mot att han får gå i skrittmaskinen. Vill helst inte sitta på honom hemma första gången efter att han har stått i över 2 månader. Det är ungefär lika med att vara självmordsbenägen. 
 
Peppe tyckte 1.10 var lite lågt..
 



Jättebra träning!

Idag var det en jättebra och svår träning för Sussi! Banan var helt vidrigt svår och slappnade man av i en sekund så var man körd på hindret efter. Kan inte ens förklara hur svårt det var så ni får se på filmen imorgon. Han blev väldigt orytmisk då pelhamet gör att mina små förhållningar blir onödigt stora, men i nuläget är det inte så mycket att göra åt den saken. Hästen hoppade fint och hindrena i sig är vårt minsta problem, det är rytmen och flytet mellan hindrena vi måste träna på.
 
Hoppade banan nån gång på 90cm-1m innan jag avslutade på en linje oxer till en trippel på 1.10-1.15 och han gjorde klockrena språng. Helt obrydd från förra veckans krasch. Min krigare:)
 





Äntligen fredag och helg!

Då var det äntligen fredag igen och ännu en tuff vecka i skolan är avklarad. Att lovet bara är två veckor bort känns dock väldigt långt borta. Men hur som helst så har det varit en ganska bra vecka då jag har fått tillbaka två prov som båda har varit på gränsen mellan C och A, är nästan lite stolt över mig själv om jag ska vara ärlig! Har väl aldrig varit någon direkt stjärnelev i skolan men "roligt" att pluggandet ger resultat någon gång. 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och tog hand om Peppe, det var trav idag så han fick vila. I helgen ska jag nog börja rida honom, men då drar vi nog in honom till ridhuset! Det är säkrast för alla så, haha. 
 
Ska även försöka ta tag i ordentligt nu då Peppe ska sättas igång. Är det något speciellt ni skulle vilja läsa mer om för att bloggen ska bli intressantare? 
 



Bilden säger allt.






Torsdag

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, och det är väl anledningen till att jag inte bloggat på två dagar typ. I tisdags hade jag hoppträning och det gick så sinnessjukt dåligt. Uppvärmningen blev stressig och jag hann därför inte hitta den runda och stadiga galoppen jag vill ha. Som grädde på moset blev Kryckan sparkad av en annan häst som skrittade förbi alldeles för nära och passade på att försöka mörda min lilla häst. Blir lite irriterad då jag tränar med storhästar och hade väntat mig mer ordning, för säkerhetsavstånd är typ det man lär sig allra först på ridskolan. Nu gick det bra och varken jag, mamma eller tränaren kunde se något fel på Kryckan, men både han och jag blev stressade och då var träningen som redan förstörd. Hoppade en liten bana på 70 cm innan jag avslutade eftersom jag kände att jag inte skulle få ut nått mer av träningen. Nya tag imorgon då jag tränar med stöcke som vanligt:)
 
Idag går jag i skolan till halv tre typ. Då måste jag hem och fota till min fotobok på digitalt skapande samt plugga psykologi. Sen ska jag till stallet och skritta Kryckis eftersom det inte finns så mycket annat att göra ute nu. Kanske att vi far till ridhuset, men jag tror inte att vi varken hinner eller orkar det faktiskt.
 
 



Onsdag

Idag är det en helt vanlig dag i skolan, har ett par lite smådryga lektioner och slutar kl 2. Kan man inte bara sluta kl 2 alla dagar, tänk vad skönt det skulle vara! Går ju förövrigt nästan till 20 i 4 varje dag och har gjort det i snart 1 och ½ år. Samhälls ♥ Men det är väl priset man får betala om man har ett jättebra schema i ettan, haha. 
 
Efter skolan åker jag direkt itill stallet. Wasa ska ridas en sväng och Peppe ska gå i skrittmaskinen. Sedan kommer jag ägna hela kvällen åt att plugga naturkunskap, är dock så fruktansvärt pluggtrött men det är bara bita ihop. 
 
Ha en bra dag alla! 
 
 



Pluggkväll

Imorse hade jag prov första lektionen, inte den bästa starten på dagen men det känns ändå som provet gick ganska bra (hoppas jag). Jag borde iallafall få minst E tycker jag! Annars har skolan flytit på utan större bekymmer idag förutom de otrolgit hemska ljusterapi lamporna som dom har installerat i vissa klassrum istället för domv vanliga lamporna. Ljuset är otroligt irriterande och gör vara att man får ont i ögonen. Efter tre lektioner på rad i klassrum med sådana lampor gav jag upp och satt med jackan över huvudet andra halvan av sista lektionen. Haha. Det blev mycket bättre iallafall! Och som man säger - alla sätt är bra utom dom dåliga. 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och tog hand om Peppe och nu har jag precis kommit hem. Resten av kvällen ska jag bara plugga, det tar aldrig slut. Det känns som jag har pluggat nästan varje dag sedan höstlovet.. Måste faktiskt säga att det är otroligt skönt att det "bara" är tre veckor kvar till jullovet! 
 
 



Back in business

Nu är jag tillbaka igen, behövde en liten paus över helgen. Dels för att jag hade andra saker för mig, men också för att jag har haft jätteont överallt samt en hjärnskakning sen kraschen. I lördags gick jag och pappa en promenad med Kryckan och på kvällen var jag hos Konrad. Igår pluggade och sov jag hela dagen och tog en skrittur på Kryckis i mörkret.

Idag tror jag inte att jag ska till stallet. Mamma brukar ta han på morgonen på måndagar och jag har mycket i skolan, så det passar bra. Jag ska skriva om en fråga till ett prov idag eftersom min lärare slarvade bort det papperet. Så jävla onödigt måste jag säga.

Från i lördags 





1:a december

Det är 1:a december idag och knappt någon snö alls ligger på backen, jag är inget direkt fan av snön men nu tycker jag ändå att den kan ta och komma (i lagon mängd). Det som dock är bra med att snön inte har kommit än är att vintern blir mycket kortare! För övrigt känns det otroligt konstigt i min hjärna att det redan är december, känns som det max skulle vara oktober. Vi började ju nyss skolan? 
 
Idag är det en helt vanlig idag, går i skolan som vanligt och när jag har slutat åker jag till stallet en snabb sväng och fixar peppe för att sedan åka hem och plugga filosofi. Det lutar lite mot att Peppe får gå i skrittmaskinen idag, men bara en kort stund då jag måste hem och plugga. Men bara han får röra på sig så är det bra! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin