Sista september

Då var det fredag igen och det är snart dags för mig att åka till jobbet sista gången för den här veckan. Idag jobbar jag dessutom en timme kortare än vad jag har gjort resten av veckan så vid klockan 23 ikväll får även jag ta helg! Lite segt att jobba en fredagkväll men det finns väl värre saker här i världen. 
 
I förmiddags var jag till stallet och red Peppe. Jag hade från början tänkt rida ute men det regnade så mycket igår att ridbanan jag tänkte rida på liknade mer en pool idag. Istället red jag i ridhuset och han var fruktansvärt seg idag. Jag rider helst inte med sporrar till vardags för jag vill ha honom lite mer alert på tävling och träning, men idag hade det nästan behövts ett par sporrar för han var riktigt seg och tråkig. Det höll i sort sett i sig hela passet och det var endast när jag travade av som han gick fram lite av sig själv. Annars skötte han sig bra men det var inget direkt höjdar pass med tanke på hur seg han var och att han inte hade någon egen motor idag. Nya tag imorgon och då hoppas jag på en piggare Peppe! 
 
 



Torsdag

Idag fick Peppe en vilodag då han blev riden ganska hårt både igår och i tisdags. Eftersom han bara är riden 4 veckor sedan betet vill jag inte överanstränga honom allt för mycket. Han har ju trots allt vilat i 2 månader. Istället för att bli riden fick han helt enkelt gå en stund i skrittmaskinen så att han skulle få röra på sig även fast han fick vila från ridningen idag. Men imorgon blir det ridning som vanligt och om det är fint väder (som jag hoppas att det blir) slipper Peppe ridhuset och får vara på ridbanan istället!

När jag kom till stallet idag möttes jag även av att båda hans vattenhinkar låg på golvet i boxen. Tidigare har han bara vält ut den ena hinken, vilket även är anledningen till att han har två. Men idag hade han alltså vält ut båda och dessutom gjort sönder den ena.. Nu sitter den andra fast i en kabinhake så jag hoppas den hänger kvar där imorgon. Men med Peppe vet man aldrig 😂
 
 



Onsdag

Idag är det riktigt ruggigt väder här i Umeå med regn och blåst, det märks att oktober närmar sig med stormsteg. Det verkar som det ska regna imorgon också men sen till helgen ser det ut att bli bättre väder. Så vi får hoppas på att det stämmer för när man har häst är regn ingen höjdare. Det är ju så jobbigt med blöta täcken och leriga ben!
 
Igår tog Elvira hand om Peppe så jag var aldrig något till stallet. Men idag däremot har jag varit där på förmiddagen. Jag red honom i ridhuset idag då det var så tråkigt väder ute och det gick mycket bättre än i måndags. Han var fortfarande lite hård i högersidan men det var inte alls lika mycket som tidigare och inte hela passet, utan lite till och från. Dock fick jag verkligen rida häst idag och inte åka. Han var otroligt seg i början och det tog ett bra tag innan han kom igång. Men troligtvis var han lite trött efter att Elvira red honom igår. 
 
När jag hade jobbat honom en stund i alla gångarter och det kändes bra så avslutade jag med att hoppa några gånger över ett sockerbitshinder som jag släpade fram innan jag började rida. Jag red över det på volt och i hans bättre varv hoppade han fint medan han i det lite sämre varvet där han går utåtställd inte kom lika bra på hindret. Men han skötte sig bra och det var faktiskt första gången sedan i början av juni som vi hoppade! 
 



Dagens ridpass

Idag red jag Peppe en stund i ridhuset och det gick varken bra eller dåligt egentligen. Han var snäll och skötte sig bra men det kändes helt enkelt inte bra idag. Han är ju så otroligt hård i ena sidan och går i vänster varv hela tiden. För att svänga åt höger eller göra volter i höger varv fick jag nästan dra så mycket jag kunde i innertygeln och så ska det inte vara. Det känns inte bra att göra så heller. Tidigare har jag försökt ignorera att han varit lite hård och försökt att vara ganska lätt i handen på den sidan men jag klarade verkligen inte av det idag. Blev bara så frustrerad över att han inte känns som jag vill. Nya tag nästa gång!
 
Efter att jag hade ridit försökte jag att massera halsen då han är lite hårdare på ena sidan. Får se om det hjälper om man gör det regelbundet eller om det är något annat som stör honom så att han inte kan böja sig åt höger när man rider. Det varken känns eller ser ut som han skulle vara halt och ryggen är han också fin i. Patrik får nog kolla på honom nästa gång han kommer upp, tyvärr tror jag det dröjer 4 veckor. 
 
 



Måndag

Då var det måndag igen och ännu en helg med dålig uppdatering har passerat. I helgen har det som sagt varit varit tävlingar på hippo och där med har Peppe i stort sett vilat hela helgen. I lördags var jag och Mattias på bio mitt på dagen och såg Husdjurens hemliga liv, det fanns inga andra filmer som verkade bra så vi fick helt enkelt se den. Men den var riktigt rolig! Sedan efter att vi hade varit och tagit in Peppe från hagen åt vi middag på Pinchos, vi var dock så mätta efter allt ätande under dagen så vi inte ens där i två timmar. Men det var mysigt! 
 
Igår spenderade jag halva dagen på hippo för att kolla på tävlingarna. Var ett tag sedan jag tävlade så jag blev ganska sugen, men först måste vi få ordning på Peppe! Jag kollade på högsta klassen som var 145 och sedan sista klassen som var 115. Tyvärr var det ganska få startande i 145 vilket var lite tråkigt, det var ju ändå 30 000 till vinnaren. Men många tycker väl att det är lite väl långt att åka till Umeå och tävla, särskilt när Sundbyholm har tävlingar samma helg. Vi passade även på att prova Peppes sadel igår när Andrea från Wallers sadelcentrum ändå var i Umeå. Det var ganska länge sedan vi kollade om den låg bra så det var verkligen dags. Men den låg bra som tur var! Nu kan vi iallafall utesluta sadeln till varför han beter sig som han gör. Han går nämligen i vänstervarv med kroppen även när man rider i högervarvet. 
 
 



Tävlingsfilmer från sommaren

LC Vännäs, inte en av våra bättre rundor alls då han var väldigt på och det blev tidernas dragkamp ända in i hindret många gånger. Risken för nedslag blir onödigt stor då, även om detta var en så låg klass att det i princip aldrig händer att det faller en bom. Vi var iallafall dubbelnolla och 2a! Minns att både jag och mamma trodde att det var något fel på honom innan jag red för han stod som och "hickade" både när vi gjorde iordning honom och innan jag satt upp. Men han var bara spänd och taggad, lilla hjärtat hade helt enkelt längtat tillbaka till tävlingsbanan!
 
 
LC på SURF, inte heller detta är en runda att hänga i julgranen även om det var mycket bättre än i Vännäs då han kändes med noggrann här. Dock går det fortfarande alldeles för fort. Men bommarna låg kvar och tiden räckte till en seger!
 
 
LB på surf, som blev andra klassen för dagen. Förutom jättetitten på flaggern vid 1an så tycker jag att detta är en av våra bättre rundor faktiskt. Han hade fått springa av sig i klassen efter vilket gjorde att han tog mina halvhalter och att jag kunde rida mer än t.ex i klassen innan där jag bara får bromsa. Dubbelnolla även här och en andraplats på det. 
 
 
LB i Vindeln. Alltså denna rundan... Han hade gått en A1a innan denna klassen så han hade fått springa av sig även här, men han var även bättre tränad här än på SURF så han hade mer ork kvar men kunde fortfarande koncentrera sig. Så himla fin runda verkligen, och är felfri med en bra tid fram till sista hindret där det blir världens missförstånd. Jag trodde Kryckan skulle gå av stort vilket han gärna gör i omhoppningar, men istället klämde han in ett extrasprång vilket hade gått jättebra om inte jag hade hoppat före och hamnat i framvikt. Istället knäar vi ner bommen och hamnar på fel sida mål så får göra världens snabbaste volt och resultatet blev 8 jävla fel istället för 0 och en placering. Jättenöjd med hästen men mindre nöjd med min egen insats..
 
 
LC+5 i Lycksele, som var en A1a men har inte filmen från omhoppningen på datorn så det är bara grunden här. Tycker detta är en helt okej runda och Kryckan tyckte det var jätteroligt som vanligt. Fick bromsa en del men han lyssnade ändå bra tillbaka. Var felfri och gick vidare till omhoppningen, där jag hade en bra och snabb runda på G men till sista hindret så går det alldeles för fort så vi landade mitt i hindret och jag fick ett tramp över ryggen. Tråkigt avslut på en bra klass...
 
 
Det är bara Skellefteåfilmerna som saknas, LCn hade jag kunnat lägga upp där vi var felfria och placerade men tror inte mamma skickat den. 



Äntligen fredag!

Nu är nattveckan äntligen över och det dröjer fyra veckor innan nästa gång, vilket troligtvis kommer vara min sista nattvecka också. Den här veckan har ändå gått ganska bra tycker jag och i jämförelse med den första natten som är 10 timmar är dom andra nätterna piece of cake. Så på ett sätt är det ganska bra med en längre första natt, även fast det känns som man ska avlida av trötthet haha. 
 
Igår red Elvira Peppe och han hade varit lite stel och loj men skött sig bra. I helgen är det som sagt tävlingar så Peppe får vila, inte riktigt optimalt men det finns inte så mycket att göra åt saken. Får helt enkelt hoppas på att han inte är allt för pigg när jag ska rida på måndag! 
 
Idag hade jag tänkt kliva upp senast vid 13-tiden för vända tillbaka dygnet igen, men jag var så himla trött så jag sov lite mer än en timme till. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt men jag får hoppas att jag kan sova ikväll ändå. Har hunnit med att duscha och nu ska jag snart åka till stallet och ta in Peppe. Sedan kanske jag kollar lite på tävlingarna också!
 
 



21 september

Idag sov jag en timme längre än vad jag har gjort tidigare i veckan och klev inte upp för än vid halv 4. Jag sov alltså 8 timmar idag och det är ganska lagomt. Om man sover så mycket längre känns det mest som man sover bort hela dagen. Det gör det iförsig ändå, haha. Ungefär en timme efter att jag hade vaknat åkte jag till stallet och var där några timmar. Peppe fick en vilodag från ridningen idag och fick istället gå i skrittmaskinen i ca 1 timme. Medan han gick där fixade jag boxen, mockade hagen och sedan passade jag även på att smörja tränsen. Är lite för dålig på det faktiskt, skärpning! 
 
När Peppe hade gått klart i skritten, blivit borstad och fått mat var det dags att fixa boxarna i tävlingsstallet eftersom det är tävlingar på hippo i helgen och jag är med i uppstallningsgruppen. Förutom att det kändes som jag fick i mig flera kilo damm när vi sopade ur boxarna gick det bra och vi var klara med allt efter ca en timme! 
 
Nu ska jag lägga mig och vila någon timme och sedan släpa mig iväg till jobbet. Efter i natt är det bara en natt kvar till helg så det känns riktigt skönt! Imorgon ska Elvira rida Peppe på förmiddagen så jag behöver bara åka till stallet och ta in honom på kvällen. Jag kan alltså sova lika länge som idag med gott samvete! 
 
 



Tisdag

Idag har det nästan varit full rulle hela dagen. Jobbade från 23.54 till 07.00 imorse och sedan åkte jag hem och sov några timmar. Senare på eftermiddagen åkte jag och mamma till stallet tillsammans med tjejen som har provridit Peppe för att bli medryttare. Hon fick prova att rida honom ute på ridbanan idag och han var minst sagt laddad. Det var ganska mycket rörelse runt omkring så han hade många chanser att låtsas bli rädd men hon är riktigt duktig på att rida så hon hanterade det bra! Tror det kan vara bra för Peppe att någon annan rider honom någon dag i veckan!
 
När vi var klara i stallet åkte vi till Tegs hästsport för att kolla om dom hade något bra regntäcke och vi hann precis dit innan dom stängde. Vi hittade ett regntäcke från Amigo som fick följa med hem och det var dessutom en kampanj på täcket så det var inget att klaga över. Sedan köpte jag även en jacka från Spooks som det var 40% rabatt på. Var i behov av en lite tjockare jacka så den blir perfekt nu i höst/början av vintern, riktigt snygg var den också! Lite mindre kul för plånboken men så är det ibland, tur det är lön snart!
 
 



Första natten avklarad

Den här veckan jobbar jag natt och nu är iallafall den första natten avklarad så det känns väldigt skönt. Den första natten är dock alltid värst, dels för att den är 3 timmar längre än nätterna resten av veckan och sedan har man inte hunnit "ställa om" dygnet. Men förutom att jag var ganska trött vid 3/4 tiden imorse gick natten trots allt ganska bra. 
 
I helgen har jag inte gjort så mycket, jag har egentligen bara varit med Mattias och umgåtts med honom och sedan varit i stallet. Igår var vi dock en sväng på Avion bara för att vi inte hade något att göra. Jag var inte ute efter att köpa något då jag redan hade varit där två gånger tidigare i veckan men fick med mig en hårolja och hårinpackning från Orofluido. Jag har haft oljan en gång för länge sedan och vad jag minns så var den bra, det luktar iallafall väldigt gott! Får hoppas på att dom gör mitt hår lite mindre risigt 😂
 
 
Nu ska jag åka till stallet och rida Peppe. Ridhuset är bokat från kl 17 så jag hade tänkt rida innan det, annars hade jag gärna sovit lite längre idag haha. I lördags när jag red honom var det verkligen ingenting som fungerade, både jag och Peppe hade väl förmodligen en dålig dag. Hoppas han är på lite bättre humör idag!
 



Gårdagen

Igår red jag Peppe ute på ridbanan i det fina vädret. Det blåste inte lika mycket borta på hippo som det såg ut att göra hemma hos mig så jag valde att rida på hoppbanan som är lite större och mer öppen. Eller ja, den är snarare gigantisk haha. Han behöver vänja sig att gå på lite större öppna ytor utan att bli okoncentrerad eller spänd. Men igår tycker jag faktiskt att han skötte sig ganska bra. 
 
Jag jobbade honom endast i skritt och trav igår. Från början var planen också att galoppera men när vi började trava kände jag att jag behövde jobba igenom honom mer i traven så jag fokuserade mest på det. Det stod tre hinder efter ena långsidan som jag red serpentiner mellan och sedan gjorde jag även lite mindre volter. Han biter dock fast ganska rejält i ena sidan av bettet och blir därför lite svårstyrd i ena varvet, jag försöker dock ignorera det så gott det går och rida på som vanligt utan att bli fast i handen på den sidan. Genom att hålla på och dra i den tygeln blir inget bättre. I början tycker jag Peppe jobbade på riktigt bra och var ganska avslappnad, men sedan efter att jag hade tagit en skrittpaus och började jobba honom i traven igen blev han lite spänd. Men antagligen för att komma undan arbete då jag inte kommer åt honom lika bra med benen när han spänner sig. 
 
Senare under kvällen var jag och Mattias och såg på bio. Vi såg Hitta Doris i 3D och den var faktiskt ganska bra och lite smårolig. Animerade disney filmer är ju bland dom bästa! 
 
 



Torsdag

Idag startade jag morgonen med sovmorgon, vilket jag för övrigt har gjort hela veckan. Sedan släpade jag mig ut på en springtur i det fina vädret och trots att jag inte har sprungit sedan i våras gick det helt okej. Får se om jag lyckas hålla igång träningen nu men det är lite svårt med tanke på hur jag jobbar. 
 
Nu ska jag alldeles strax åka til stallet. Ska fixa klart allt åt Peppe och sedan ska han även ridas. Planen idag är att rida på någon av ridbanorna ute, det blåser lite en del så om ridbanan mellan stallen inte är upptagen av ridskolan rider jag på den då det troligtvis är lite mer lä där. Annars får det bli någon av ridbanorna som ligger lite mer öppet, men om det inte blåser allt för mycket där borta borde det inte vara några problem! 
 
 
 
 
 
 



Onsdag

Hej på er! För tillfället har jag lite bloggtorka, eller snarare så vet jag inte riktigt hur jag ska formulera det jag skriver. Det känns mest bara som en gröt i huvudet, haha. Men hur som helst ska jag snart åka och ta in Peppe från hagen. Jag har redan varit i stallet en gång idag men jag var klar där strax innan tre och det kändes lite väl tidigt att ta in honom då. Särskilt när det är så fint väder ute också, då kan han lika gärna vara ute lite längre!
 
Idag följde en tjej med mig till stallet för att provrida Peppe och eventuellt bli medryttare på honom. Jag började med att rida honom lite lätt i alla gångarter för att visa upp honom och förutom att han var lite lat gick han helt okej. Sedan fick hon sitta upp och rida honom och från marken tycker jag det såg bra ut. Det är alltid lite svårt när man rider en häst för första gången och inte riktigt vet hur dom är eller hur dom reagerar på olika saker men jag tycker hon red honom bra! Hon ska få prova honom någon fler gång och sedan får vi se vad som händer. Tycker att det är viktigt att det känns bra för både hon och oss! 
 
 



13:e september

Igår efter många om och men lyckades vi hitta en som kunde hjälpa oss att fixa Peppes sko som han hade trampat i. Nu sitter den ordentligt på foten igen och jag hoppas att han håller ordning på benen nu så han inte lyckas trampa i den igen! 
 
Nu ska jag snart åka till stallet och rida honom. För det mesta brukar jag åka dit på eftermiddagarna så jag slipper åka fram och tillbaka flera gånger. Men idag efter lunch ska jag träffa en kompis och då känns det skönt att ha ridningen bortgjord, då behöver jag bara åka dit ikväll och ta in honom! Planen med Peppe idag är att rida ett pass i ridhuset i alla gångarter. Det blir första galoppen sedan juni idag och då känns det säkrast att börja i ridhuset där han brukar vara lite mer sansad. Men förhoppningsvis ska det inte vara några problem. Han har ju skött sig himla bra nu ett tag min lilla bråkstake! 
 
Bild från 2014 i brist på annat, haha. 



Helgen som varit

Nu var det ett par dagar sedan jag bloggade och det enda jag har gjort sedan dess är egentligen bara att jobba. Jag jobbade både i lördags och igår och det gick faktiskt bättre än förväntat. Lite segt att jobba på helgen när man hellre vill vara ledig men jag tycker ändå att det rullade på ganska bra och nu är jag ju faktiskt ledig (betald ledig dessutom) till på söndag kväll! 
 
I fredags red jag Peppe i ridhuset, det var lite kallt och halvtråkigt väder ute så det fick helt enkelt bli ett pass i ridhuset. I veckan däremot ser det ut att bli ganska bra väder så då ska jag passa på att rida ute! Peppe skötte sig iallafall bra i fredags, han var lite småspänd och ville inte slappna av ordentligt men troligtvis hade det lite att göra med att han var själv uppe vid hans hage. Han tycker inte om när hästarna i hagarna runt omkring går in, då blir han ganska uppjagad och vandrar mycket i hagen. Inte jättebra. Vi har ställt oss på kö att byta hage lite närmare stallet där det är fler hästar men det lär nog ta ett tag. 
 
Igår longerade mamma honom och det hade gått bra. Dock så har han trampat i en sko och den måste tas av och riktas så troligtvis blir det ingen ridning idag. Har inte ridit honom sedan i fredag så hade gärna ridit idag men vi får se hur det blir. Hur som helst ska han iallafall friseras så att han ser ut som en ridhäst igen! 
 
 



Torsdag

Nu har halva veckan gått och det är "bara" tre jobbdagar kvar. Jag jobbar hela helgen den här veckan eftersom jag nu jobbar fyrskift. Är ganska avundsjuk på alla som får helg imorgon men som tur är så är jag ledig hela nästa vecka. Det känns lite bättre då iallafall!

Igår blåste det storm här i Umeå så Peppe fick vila. Eller ja, vila och vila. Han fick gå i skrittmaskinen i ca 45/50 minuter. Ridhuset var bokat och rida ute i stormen kändes inte så lockande då han är ganska känslig av sig. Medan han gick i skrittmaskinen passade jag på att fixa boxen och sedan mockade jag även hagen. Jag krattade dessutom hagen så den blev lite jämnare, jag orkade inte riktigt gå all in utan gjorde det bara lite snabbt. Men det blev bättre iallafall! 

Idag var planen från början att rida honom men när jag kom hem från jobbet kändes det som jag gick rakt in i en vägg och jag blev allmänt seg. Pepep fick därför en vilodag idag vilket inte riktigt var tanken men egentligen spelade det ingen större roll då han inte vilat helt sedan vi tog hem honom från betet. Han fick äta lite gräs på från hagen så han var ganska nöjd ändå! 




Selfiegame too strong

Skrattet som uppstår när man står och tar selfies med sin häst mitt på vägen i Håkmark, och helt plötsligt märker att det bildats en bilkö bakom oss och precis alla sitter och skrattar sönder sina liv bakom ratten. Typ exakt det hände mig idag...
 
Lite resultat från vår lilla photoshoot:
 
 



Ny vecka

Då var det en ny vecka igen och den här veckan jobbar jag "vanlig" tid. Börjar vid 7-tiden och slutar några minuter efter halv 4. Skönt på ett sätt men jag var dock helt död både igår kväll och imorse. Men det blir väl lätt så när man jobbar skift, kroppen hinner inte ställa om eller vänja sig mellan veckorna. Man äter och sover på olika tider varje vecka och får ingen riktig struktur i vardagen på samma sätt som om man alltid jobbar samma tid. Förmodligen hade jag inte varit lika trött som jag är nu heller.

Igår red jag Peppe på ridbanan då det var så fint väder, det är lika bra att passa på att rida ute så länge det går. I vinter blir det ju nästan bara att rida i ridhuset. Men skönt nog är det ju ett tag kvar till vintern kommer! Hur som helst gick det helt okej att rida igår, han var lite mer spänd och ofokuserad än vad han var förra veckan så jag jobbade honom endast i skritten och bitvis var han ganska fin. Dock tjafsade han lite med bettet och tog antingen bra stöd eller inget alls. Men han skötte sig iallafall bra i övrigt!

Idag red jag honom i ridhuset och han gick mycket bättre än vad han gjorde igår. Han var lite mer fokuserad på mig och jobbade på i en bättre form. I skritten försökte jag få honom lösgjord då han han lite stelare i ena sidan och sedan när han kändes någorlunda bra travade jag en stund. I början gick han lite som en giraff med huvudet men sedan efter en stund gick han mycket finare och sökte sig neråt. Men eftersom han inte är riktigt igångsatt än blev det inte så mycket trav. Han kändes fin iallafall! 

Bild från igår. 

 



Följ min privata instagram...

...för där uppdateras det betydligt flitigare än här på bloggen! 
 
@piratagge1337
 
 



Helgen som varit!

I helgen har jag varit med Lukas typ hela tiden, eller ja han åkte hem i fredags men jag åkte till honom på lördagen igen efter att ha varit i Stöcke och hjälpt Vera och Kryckan på Pay & Jump. Dom hoppade två 50 cm klasser och var felfria i båda. Men det som utmärkte sig var Veras ridning då hon verkligen red jättenoggrant och hade kontroll i varje steg. Visst att han hoppade lite stort ibland men så gör han alltid och det är något man får ta. Hon börjar bli rutinerad! När vi ändå var där fick vi träffa Stöckes två nya d-ponnyer som bara stått i stallet ett par dagar. Blev kär i den mörkgrå, så himla fin.
 
Som sagt så for jag till Lukas efter middagen. Vi försökte se skräckfilm men antingen var filmerna dåliga eller så fungerade inte sidan, vilket resulterade i att vi gav upp och såg "En djävul till flickvän" i sängen istället (Lukas som valde hahahah) innan vi somnade. Igår tog vi det mest lugnt, gick promenader som vi alltid gör för vi älskar att bara gå runt och prata. Till middag gjorde vi tacos till resten av hans familj (bästa maten) och sen var vi så trötta att vi inte orkade så mycket mer. Så vi somnade till en serie bara.
 
Idag tog vi bussen tillbaka till Umeå och sedan dess har tiden mest flugit iväg. Det var egentligen inte tänkt att Lukas skulle stanna hos mig inatt men eftersom han bor där han bor så blir det mest praktiskt ibland, det finns för och nackdelar. Jag klagar då inte! Vi har just ätit nudlar framför säsongens första avsnitt av Paradise Hotell, älskar alla sådana program verkligen.
 
Lite bilder från helgen:
 
 



Lördag

Igår jobbade jag till 23 på kvällen, alltså en timme kortare än vad jag har gjort resten av veckan då jag har slutat vid midnatt. Kvällen igår gick dessutom ganska snabbt och inte alls lika segt som vad dom andra kvällarna gjort, så det var riktigt skönt med tanke på att det var fredagkväll och det enda man ville var att åka hem. När jag hade slutat kom Mattias hit och sov här. Imorse fick vi dessutom sovmorgon då mamma åkte och släppte ut Peppe.

Idag åkte vi till Peppe på kvällen och fixade allt åt honom samt red jag honom en stund. Det var ganska få hästar ute i hagen och han blir ganska orolig då så medan jag mockade fick han gå i skrittmaskinen några minuter. Sedan red jag honom i ridhuset ca 30 minuter. Han fick mest skritta idag precis som han har gjort tidigare i veckan men jag travade även en kort bit i båda varven för att känna hur han kändes och han kändes faktiskt bättre än vad jag trodde han skulle göra. Ska fortsätta sätta igång honom lugnt nu och börja om lite från början.

Nu börjar klockan bli ganska mycket och sängen kallar. Imorgon är det min tur att släppa ut Peppe så det blir det tidig uppgång!

 

 



Dagens planer

Dagens planer ser ut så att jag ska packa och ta det lugnt fram till 14.30 ungefär. Då far vi till stallet och sedan vidare till Stöcke för Vera ska hoppa en pay & jump, två 50 cm klasser, Hon har tidigare hoppat 70 cm felfritt, men vi känner att det är bättre att hon lär sig hantera honom i lägre klasser då hon dessutom slipper bli så nervös. Direkt vi kommit hem så ska jag bara ta mina grejer och fara till Lukas, förmodligen stannar jag där tills måndag. Det blir helt perfekt!
 
Bild från igår!
 
 



Mitt 2015 del 3

Bättre sent än aldrig eller vad man nu säger..
 
Juli
Vi tog ut Andrea Waller för att göra den årliga checken av sadeln, vilket resulterade i att vi fick köpa denna paddden med extra inlägg för att stabilisera upp. Den har gjort underverk!
 
 
Var en vecka i Stockholm.
 
 
Gled på älven med mina kompisar och njöt av sommaren.
 
 
Lasse lyckades slå på Kryckans tappsko, med endast bomull i öronen!
 
 
Augusti
Var ganska mycket på bio.
 
 
Fortsatte hoppträna Kryckan och den olustiga känslan av att något var fel blev allt starkare.
 
 
Började dressyrträna för Anna, som både jag och min lillasyster fortfarande tränar för!
 
 
Bestämde oss för att prova starta en tävling bara för att se hur Kryckan skulle bete sig. I första klassen hade han ett nedslag ochkändes okoncentrerad, i andra klassen blev vi uteslutna på hinderfel. Minns att jag fick två stopp i en kombination och det var bara LB. Lasse böjde när vi kom tillbaka till stallet och han var i princip tregradig på båda fram. Men dagen efter när vi tog ut Birger så var han helt haltfri och vi var mer förvirrade än någonsin...
 
 
September
Birger hade uppmärksammat Kryckans ovanligt stora överben och skickat en remiss till röntgen. Väl där konstaterades det att båda överbenen var aktiva och behövde opereras, vi hade tur och fick operationstid bara två dagar senare. Är än idag så otroligt glad att Birger hittade problemet då flera andra duktiga veterinärer viftat bort alla våra frågor om knölarna.
 
 
Väl efter operationen var det smärtstillande och boxvila i 10 veckor som gällde! Kolla vad medtagen han var när vi hämtat honom...
 
 
Successivt fick han börja gå kortare promenader.
 
 
Åkte till Mallis i en vecka!
 
 



Strömavbrott, bowling och ny dator

Förra helgen (efter att jag bloggade senast) spenderades hos Lukas. Hans mamma var inte hemma och skulle inte komma hem förrän eftermiddagen dagen efter. Jag och Lukas sitter och kollar på en serie när strömen plötsligt går, men det var inget vi tänkte på just då utan vi gick ut och gjorde annat istället i väntan på att den skulle komma tillbaks. Men när vi kom hem igen typ en timme senare så var strömmen fortfarande borta. Vi började bli lite småstressade då ingen ström innebär inget vatten samt att det inte går att använda kylskåp, spis osv. Vi fixade middag genom att göra en sallad och Lukas ställde sig vid grillen. Det blev faktiskt jättegott, och precis när vi hade ätit klart så kom strömmen tillbaks igen...
 
Förutom det så har jag varit sjuk (vilket jag i och för sig fortfarande är), jobbat två dagar och köpt en dator. Tyckte inte att datorn jag fick i studentpresent fungerade speciellt bra, så vi lämnade faktiskt tillbaka den. Istället köpte jag en MacBook och eftersom jag har iphone så tycker jag mycket bättre om den än om PC. Det gör att jag kommer slippa blogga via den nya bloggappen, som för övrigt suger.
 
Nu måste jag snart fara för ska och bowla med några kompisar från högstadiet, det känns verkligen som ett helt liv sedan jag gick på Grubbeskolan. Men kul ska det bli!
 



1 september

Imorse behövde jag inte åka och släppa ut Peppe i hagen då våran utsläppare har börjat igen efter sommaren. Jag fick alltså en liten sovmorgon och det var väldigt välbehövligt, klev upp lite efter 9 men jag hade gärna sovit några timmar till haha. Snart är det iallafall helg och det ska bli riktigt skönt efter den här veckan! 
 
Idag red jag Peppe på ridbanan i ca 30 minuter. Dom två gångerna han är riden sedan juni har han bara gått i ridhuset så jag trodde nästan att han skulle vara lite spänd och på tårna som han lätt kan bli. Men han skötte sig bara bra och det var inga som helst konstigheter. Imorgon får han gå en stund i skrittmaskinen och sedan i helgen kanske han får börjar trava lite lätt.
 
Nu ska jag snart åka till jobbet, hej så länge!
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin