Tisdag

Vet inte om jag har nämt det men den här veckan har jag teorivecka. Det betyder alltså att jag börjar klockan 8 istället för 05.48, väldigt skönt måste jag säga. Slutade kring 15-tiden idag och då åkte jag direkt till stallet så jag skulle hinna rida Peppe innan ridhuset blev bokat för hoppträningar. Hann iallafall rida ca 30-40 minuter innan det började byggas fram hinder. Förutom att han var lite småseg och bet fast i ena sidan av bettet var han ganska fin och skötte sig bra. Dock blev han lite spänd när det började byggas hinder så avslutade ridpasset då. Peppar peppar så har han faktiskt skött sig ett bra tag nu. 
 
Nu ikväll har vi varit och maskat honom, han har blivit så himla långhårig och ful i pälsen så vi tog ett maskprov på honom i söndags. Det visade sig att han hade mask så nu ikväll var vi dit en sväng och maskade honom, vi kände att det var lika bra att maksa honom så fort som möjligt så det blev två svängar till stallet idag. Imorgon får han vila på grund av avmaskningen! 
 
Gammal bild.
 
 



Aprilväder

Idag och egentligen hela helgen har det varit riktigt typsikt aprilväder ute. I lördags var det regn, snö och sol om vartannat kändes det som och idag har det snöat precis hela dagen. Med andra ord har det varit riktigt tråkigt väder idag och det har säkert minst kommit 1 decimeter snö, så just nu är det bara snö och slask ute. Det har ju varit så himla fint vårväder några veckor nu men det är väl bara hoppas på att snön försvinner fort. Vill ha sommar nu! 
 
Från början var min plan att rida Peppe idag så han fick röra lite på sig efter hoppträningen igår, men på grund av det dåliga vädret åkte jag bara till stallet en snabb sväng och tog in Peppe efter att jag hade slutat. Det har varit många trafikolyckor idag på grund av väglaget. Eftersom jag har sommardäck på bilen kändes det säkrast att bara åka dit en snabb sväng ifall väglaget skulle bli sämre igen och det var nog ganska bra ändå. Får rida honom imorgon istället helt enkelt!
 




Trött

I torsdags hoppade Kryckan en pay & jump, 80 cm och han var felfri. Vera hoppade 30 cm några timmar tidigare och även dom var felfria, det gick vääääldigt fort stundvis men hon lyckades hinna styra på alla hinder och höll i sig hela vägen in i mål. Detta är en bra början med andra ord! Till min klass var han egentligen väldigt lugn, även om han tittade på mycket utanför banan. Det gick väldigt fort även där men det gör det alltid när hindrena är lägre för då bromsar han inget alls själv. Roligt tyckte han att det var iallafall!
 
På fredagen åkte jag med Lukas hem, vi tog det bara lugnt och kollade gossip girl (som vanligt) och somnade tidigt. På lördagen åkte vi till mig i stan för då var det 50-dagars fest för att fira att det endast är 50 dagar till studenten. Vill inte ens kommentera den kvällen förutom att förfesten var lite väl bra, nu lämnar vi det.
 
Idag hade jag träning 14.00, trött? Oja. Men det gick faktiskt väldigt bra, även om Kryckan är lite all over the place som han alltid är på gruppträningar, så hoppade han bra. Vi började med en väldigt krävande styrkeserie som han gjorde jättebra när han lugnat ner sig och inte hade för brottom in i den. Sen hoppade vi en liten bana på en meter med mycket relaterade linjer. Det svåra är vägen fram till hindret då han ibland börjar sparka och det blir svårt att se avstånd, men han hoppade allt jag styrde på och hade inte ner några bommar så jag är nöjd med honom! Något som var mindre roligt var att vi fick soppatorsk påväg från träningen när vi stannade på hööks för att köpa skor till han, känslan när det står "räckvidd 0 km" och man befinner sig längs norra länken med endast ett körfält...
 
 



Bra träning!

Som tur var så var det ingen uteträning idag utan vi tränade inne. Känner mig inte riktigt redo mentalt än för att hoppträna Peppe ute, jag vill gärna rida honom vanligt ute någon gång innan så det inte blir för mycket för honom. Risken finns annars att han taggar till alldeles för mycket och blir spänd och skvättig. Men är det fint väder någon dag till veckan och inte blåser allt för mycket kanske vi provar på att rida ute. Det är ju faktiskt inte alls länge kvar till utomhussäsongen drar igång!
 
Hoppträningen idag gick iallafall bra. Peppe skötte sig och när jag red bra hoppade han även bra. Är fortfarande lite osäker sedan vi kraschade för några veckor sedan då vi inte hopppat så mycket sedan dess men idag kändes det ändå bra. Vi fick något dåligt språng när jag inte hade tillräckligt med ben men när jag när jag hade bra med ben stämde allt. Sista rundan vi hoppade var hinderna runt 1.20 och då hoppade Peppe jättefint. Den rundan kändes riktigt bra, tänk om det kunde kännas så lätt hela tiden, haha. 
 
Tyvärr är min häst inte så fotogenisk, det händer inte så ofta att han blir snygg på bild, haha. 
 
 



Hoppträning idag

I helgen har jag inte haft någon tid över till att blogga. Direkt efter att jag hade ridit i fredags åkte jag till Mattias och jag har varit med han hela helgen. Peppe var iallafall hyggligt fin när jag red honom i fredags och han skötte sig bra. Jag vände sida på scorrier bettet så det blev snällare och det kändes faktiskt lite bättre då. Får se om jag använder det på träningen idag eller om jag tar något annat. Hur som helst var det väldigt lugnt i ridhuset i fredags och jag hade hela för mig själv så det var skönt. 
 
Idag är det som sagt hoppträning som gäller och det verkar som om den kanske kan vara ute då ridhuset är bokat. Är egentligen inte jättetaggad på det då jag inte ridit honom utomhus sedan oktober. Har en känsla av att han kommer vara mer eller mindre galen, men får helt enkelt hoppas på att han håller sig i skinnet. Men men, det är inte säkert att det är uteträning. Får väl se när vi kommer till stallet helt enkelt. 
 
 



Halvdåligt ridpass

Idag klev jag upp ganska tidigt och var i stallet starx efter klockan 9. Trimmade Peppe en stund i ridhuset idag och det gick väl inte dåligt egentligen men känslan var inte på topp. Han tog inget riktigt stöd på bettet och när han inte gör det glappar jag lätt med tyglarna, han tar ju inget bättre stöd då direkt. Han är så himla svår för antingen biter han fast i bettet och blir väldigt tung i handen eller så tar han inget stöd på bettet alls. Red på scorrier bettet idag också men det kändes nästan bättre i förrgår än idag faktiskt. 
 
Sen att min energi tog slut efter att bara travat fram honom gjorde inte saken bättre. Blev så himla trött i kroppen så jag orkade knappt hålla i tyglarna utan att dom glappade. Eftersom jag knappt orkade rida ordentligt gav jag mig efter att ha försökt jobba honom lite i galoppen och lät honom istället galoppera runt spåret ett par varv. 
 
När jag kom hem från stallet var planen först att fara ut och springa men jag var så himla trött i kroppen och särskilt i benen så den planen strök jag ganska snabbt. Är fortfaranade lika trött i kroppen trots att jag har vilat i ca 2 timmar så det lär bli en lång och seg kväll på jobbet ikväll. 
 
 



Mycket i skolan

Ser man tillbaka på mina inlägg genom åren är detta den klart vanligaste rubriken. Idag gjorde vi bort skrivdelen av nationella proven i svenska. Har jättemycket i ledarskap, svenska (taldelen av nationella), matte, lämna in den slutgiltiga versonen av gymnasiearbetet, mental träning och UF inför SM som går av stapeln i mitten av maj i Stockholm. Det märks att det är slutet av sista året på gymnasiet, men om 55 dagar står vi på flaket och det är iallafall ljuset i slutet av tunneln. 
 
Igår hopptränade Kryckan utomhus för första gången i år, med riktiga hinder. Det gick helt fantastiskt bra och han var så lugn och fin. Med lugn menar jag att han inte sparkade, knappt något alls. Det var lite sparkar här och där när hindrena var lägre, men när det blev runt en meter så koncentrerade han sig på hindrena istället. Lite fort gick det om man ska vara petig men tänker inte klaga på hoppglädjen utan det är bara bra att han tycker det är kul. Får se om det kanske kommer en film sen beroende på om jag orkar.

Förutom att plugga och göra prov har jag hunnit rida Kryckan, han fick jogga i skogen där underlaget tillät. Vi hann dessutom fara och köpa nya chaps till mig då vi aldrig gjorde det efter att ha reklamerat de förra. Sen hämtade vi ut stöckes nya klubbschabrak som är superfina, ett nytt bett fick vi med oss också. Vi stod och velade länge och egentligen vill jag prova fullcheek, men de fanns inte i hans storlek så vi tog ett annat. Dock är det inte ens lönt att prova det då jag redan vet att han kommer gå sönder i munnen av det som han gör av alla andra bett förutom babypelham, så vi åker tillbaka i veckan ovh byter det mot ett fullcheek som jag ändå tror kan funka (ta i trä).
 
Imorgon är jag ledig från skolan, då ska jag se till att få lite skolgrejer klara. Skulle även behöva bygga ihop mitt skrivbord men jag är inte så händig så vi får se, men pappa är också hemma så det löser sig. Sen är det pay & jump i stöcke på eftermiddagen/kvällen. Får hoppas att Kryckan håller sig med alla fyra fötter på jorden och att han inte tramsar så mycket och leker rodeohäst. Annars ska det nog gå vägen. Förutom det tänkte jag försöka springa några kilometer, dock vet jag inte för jag har haft jätteont i benhinnorna sedan i måndags. Har inte haft problem med det på 6 månader och man tar det så för givet när man inte har det. Man vet inte vad man haft förrän det är förlorat och det är så tydligt..
 
Översta bilden är från innan hoppningen och undre bilden är från idag
 
 



20:e april

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade senast. Anledningen till det är mest för att jag blev så himla besviken på Peppe när vi tävlade för några helger sedan. Han var en riktig bitch och dummade sig inne på banan vid både in och utgången. Jag gjorde allt jag kunde men det räckte inte för han bara tvärstannade vid utgången och ställde sig på bakbenen. Har kämpat så mycket med honom och tydligen har det inte gett något resultat så jag blev väldigt less. Var väldigt nära att jag ville ge upp och sälja honom faktiskt, kändes inte alls kul att vi i princip är tillbaka på ruta ett igen.
 
Efter tävlingen fick han vila i lite mer än en vecka då inte hade något motivation till att rida honom samt att jag blev sjuk. Nu har jag iallafall ridit honom varje dag i snart en vecka. Hittills har han skött sig bra och just nu håller jag på att prova mig fram med lite olika bett då han blir så himla tung i munnen. Red på ett scorrier bett och det kändes hyggligt faktiskt. Ska prova det imorgon när jag rider också. Idag var ridhuset inte ledigt så han fick gå i skrittmaskinen i ca 40 minuter (i stormen dessutom). 
 
Just nu sitter jag och tar det lite lugnt och laddar upp inför jobb ikväll. Börjar 14.30 och slutar 00, ganska segt men börjar vänja mig mer och mer med att jobba kväll. 
 
 
 



Tomt

Här var det himla tomt haha. beundrar ändå att det är så många som fortfarande går in och kollar, för det kommer typ ett inlägg varannan vecka. Märker att Linda har ungefär lika mycket tagg till bloggen som jag har för tillfället. Men jag har ändå inget speciellt att säga, det enda jag gör är rida, plugga, springa och vara med Lukas. Jag var hos han i helgen och han har varit här större delen av denna veckan. Imorgon är det fredag och då ska han vara här hela helgen, längtar i sinnes för jag hatar att sova själv numera..
 
Kryckan sköter sig bättre nu iallafall. Har tränat för Anna och då gick det riktigt bra, då visade han knappt problemet. Anna har också börjat rida Kryckan 1-2 gånger i veckan, och det är inte dåligt att ha sin tränare som medryttare för bättre än så kan det ju inte bli! Igår var det markarbetesträning i Stöcke och den gick ju mindre bra så att säga, fick travhoppa ett räcke på 65 cm fram och tillbaka för han bara studsade så fort han såg hindret så det var omöjligt att få honom att koncentrera sig. Det är därför han ska gå 80 cm istället för 1 meter på banträningen i Stöcke nästa vecka, jag vill nämligen bara kunna styra runt honom i utbildningssyfte kan man säga. Något betydligt roligare är att min lillasyster ska rida honom i 30 cm klassen, hon rider honom jättejättebra och målet är att hon ska kunna rida en LD på honom i slutet av året!
 
Lite bilder från den senaste tiden, och ja, jag har klackar på sista bilden hahah.
 
 



Påsklovet slut

Då var påsklovet slut och sista rycket inför studenten har börjat. Jag har mest varit hos Lukas detta lovet vilket har varit mycket nirr, vi har gjort det vi alltid gör: skoter och gossip girl maraton. Ett mycket bra lov med andra ord.

Kryckan har gått som vanligt under lovet. I onsdags körde jag slut på honom med ett rejält konditionspass där både han och jag typ kräktes efteråt. Igår fick han galoppera i skogen och skötte sig jättebra, lugn och fin och reglerbar.

Idag däremot var han ett jäkla elände till hästjävel i säkert en timme (red i drygt 1,5 timme haha). Han bara sparkade, studsade och gjorde luftsprång. Den fina serien med fyra små hinder med ett språng mellan var bara att utesluta nästan på en gång. Istället ägnade jag mig åt jobb utan bommar, och efter en timme blev han riktigt fin. Jag gjorde bågar längs kortsidan i galopp där varje båge var 3-4 galoppsprång, sen halt och ny galoppbåge åt andra hållet och sen halt igen. Sådär höll jag på tills han lyssnade jättefint och då kunde jag successivt börja galoppera längre och längre sträckor. Till slut nöjde jag mig med en trött ich betydligt lydigare häst. Min teori till hans nuvarande beteende är att han blir extra känslig nu när han går från vinterpäls till sommarpäls, då blir han öm i pälsen och i sadelläget och blir irriterad vid ridning. Dock gick det att rida igenom det, men han brukar bli bättre till sommaren.

Detta är typ alla bilder jag har från lovet






Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin