Påsklovet slut

Då var påsklovet slut och sista rycket inför studenten har börjat. Jag har mest varit hos Lukas detta lovet vilket har varit mycket nirr, vi har gjort det vi alltid gör: skoter och gossip girl maraton. Ett mycket bra lov med andra ord.

Kryckan har gått som vanligt under lovet. I onsdags körde jag slut på honom med ett rejält konditionspass där både han och jag typ kräktes efteråt. Igår fick han galoppera i skogen och skötte sig jättebra, lugn och fin och reglerbar.

Idag däremot var han ett jäkla elände till hästjävel i säkert en timme (red i drygt 1,5 timme haha). Han bara sparkade, studsade och gjorde luftsprång. Den fina serien med fyra små hinder med ett språng mellan var bara att utesluta nästan på en gång. Istället ägnade jag mig åt jobb utan bommar, och efter en timme blev han riktigt fin. Jag gjorde bågar längs kortsidan i galopp där varje båge var 3-4 galoppsprång, sen halt och ny galoppbåge åt andra hållet och sen halt igen. Sådär höll jag på tills han lyssnade jättefint och då kunde jag successivt börja galoppera längre och längre sträckor. Till slut nöjde jag mig med en trött ich betydligt lydigare häst. Min teori till hans nuvarande beteende är att han blir extra känslig nu när han går från vinterpäls till sommarpäls, då blir han öm i pälsen och i sadelläget och blir irriterad vid ridning. Dock gick det att rida igenom det, men han brukar bli bättre till sommaren.

Detta är typ alla bilder jag har från lovet






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin