31 mars

Idag har jag skola till 14.00. Sen måste jag ta tag i en inlämning som ska vara klar på torsdag, men jag kommer inte ha så mycket mer tid att skriva på än idag och kanske imorgon. Ikväll får vi se om vi far in med Kryckan till hippo och rider där, annars rider jag hemma på vägen typ. Är glad att vi inte tog bort snösulorna senaste gången han skoddes, av erfarenhet av att bo i Umeå vet vi att det aldrig går att räkna bort snö förrän i slutet av april haha...
 
Hjärtat i LA debuten, 4 fel på sista hindret
 



Tisdag

I natt har det kommit jättemycket snö och det snöar fortfarande, så himla deprimerande att det blev vinter igen med tanke på att att det är första april imorgon. Får väl bara hoppas på att snön försvinner fort igen! 
 
Idag börjar jag inte skolan för än vi 10-tiden, så jag ska väl alldeles strax börja göra mig iordning. På första lektionen är det redovisningar och förhoppningsvis får min grupp göra redovisningen idag, känns bara jobbigt att behöva göra den efter lovet. Annars blir det nog en ganska lugn dag förhoppningsvis! Slutar skolan vid halv 4 och då åker jag till stallet för att ta hand om Peppe. Skulle även få lite hjälp med han idag och jag gissar på att vi jobbar honom från marken som förra gången. 
 
 



Kryckan har fått en medryttare!

Från och med nu ska det bli minst ett inlägg om dagen! Ska göra mitt allra bäta för att hålla det men vissa dagar går det ju inte och så är det ju bara. I lördags åkte jag och Oskar ut till hippo och kollade på tävlingarna. Vi såg halva 1.20, hela 1.30 och halva laget innan vi rullade vidare mot Kryckan. Han fick jogga längs vägen och han var faktiskt riktigt fin, pigg och fräsch. Oskar red lite också haha.
 
Igår var jag hur trött som helst hela dagen. På kvällen var en tjej och provred för att bli medryttare på Kryckan, hon heter Linnea och ska rida honom 1-2 dagar i veckan är det tänkt. Vi for in till hippo då det är lättare att rida där. Jag tycker hon red honom jättebra! Det är inte det lättaste att rida honom under den här perioden då han fäller vinterpälsen för han blir så känslig i pälsen och sparkar bakut av minsta lilla. Det kommer bli himla bra det där!
 
Efter hon hade ridit så hoppaded jag lite. Det behövdes då det inte blev några hinder förra veckan. Vi stannade på 1m så det blev inga höjder, men det behövdes inte heller då han hoppade klockrent. Lätt och spänstigt med decimeters marginal till bommarna. I sådana lägen så känner jag att det inte är värt att höja mer, när ponnyn gör allt han ska och jag rider bra. Kryckan tyckte det var väldigt roligt och alla var nöjda och glada.
 
Idag har jag gått i skolan, fått veta att jag klarade matteprovet med 8 poäng till godo på E-gränsen, varit med Oskar och kollat på innebandy. Nu ska jag sova äntligen!
 
 



30:e mars

Idag har det varit en ganska lugn dag för min del, gick i skolan från 8.20-14.00 och sedan satt jag kvar på skolan en stund för att förbereda inför en gruppredovisning imorgon. Kan den dock inte utantill så jag lär väl läsa fån pappret, men men haha. Efter skolan åkte jag till stallet och tog hand om Peppe, det har regnat i princip hela dagen så underlaget i skogen var så dåligt att det inte gick att rida. Känns inte speciellt bra att han har vilat hela helgen.. 
 
Nu under kvällen har jag egentligen bara legat i sängen och pluggat/kollat på serier. Kan väl inte direkt påstå att jag har varit jätteeffektiv men lite har jag fått bortgjort iallafall! 
 
 



Bloggar senare

Jag vet att jag inte har bloggat på nästan tre dagar, men jag har haft väldigt mycket annat att tänka på. Ska fara till Oskar snart, men ikväll ska jag skriva ett längre inlägg om helgen och så vidare!

Jag anser att Albin förtjänar någon typ av pris för bästa svaret någonsin på ett matteprov





Måndag

Då var det måndag igen och endast 4 dagar till lovet - underbart! Precis som varje måndag är det en ganska lugn dag i skolan idag, har endast två lektioner och ett långt hål. Har väl tänkt försöka plugga lite på håltet så behöver jag inte plugga lika mycket ikväll! Efter skolan åker jag iallafall till stallet och rider honom om det inte blir allt för dåligt väder. 
 
Igår var jag till stallet och tog hand om Peppe. Jag fick som sagt hjälp av en och vi jobbade honom lite från marken, förhoppningsvis finns det även hopp för honom. Åkte sedan till hippo för att hjälpa till lite efter att tävlingen var slut och sedan var jag med en kompis en stund på kvällen samt pluggade, så jag tycker ändå jag hann med ganska mycket igår! 
 
 



Söndag

Hör var det lite dött. Igår blev det ingen bloggning från min sida, vet egentligen inte varför men det blev bara inte av. Hur som helst var jag och Ronja ute på krogen i fredags och det blev ändå en helt okej kväll. Kom dessutom inte hem allt för sent så det var ganska skönt. Däremot sov jag bara tre timmar den natten haha. Igår var jag på hippo några timmar och kollade på tävlingarna och direkt när jag kom hem la jag mig i sängen. Att sitta i ett kallt ridhus och frysa flera timmar är dock inte det roligaste. 
 
Nu ska jag alldeles strax åka till stallet.Skulle få hjälp med Peppe idag av någon så jag har ingen aning om vad vi gör, om jag ska rida eller om vi jobbar från marken. Får väl se helt enkelt. 
 
Precis 1 år sedan. 
 



Äntligen helg

Nu är det äntligen helg! Idag gick jag i skolan till 15.40 och efter det bar det av till Kryckan på en gång. Jag har inte varit hos honom på hela veckan och bara för det så hade han lagt sig i leran i hagen idag och var helt gul. Var tvungen att tvätta av honom för annars hade jag helt seriöst inte kunnat visa honom bland folk haha...
 
Jag red bort till ridbanan en stund. Hade inte alls räknat med att det skulle gå att rida där, utan tänkte mest kolla hur det såg ut samt checka av underlaget. Helt fel bett hade jag också, jaktstången utan deltatyglar. Underlaget fick godkänt så jag trimmade honom lite i trav och tog ett halvt varv i galopp i båda varven. Och gissa vad? Han var huur fin som helst!! Knappt rört sig på en vecka och med fel bett, men han var så mjuk och fin i sidorna och även om han hade lite bråttom ibland så lyssnade han väldigt fint ändå. Efter en kvart skrittade jag hem då jag bara ville rida igenom honom lite kravlöst.
 
Ikväll sover Oskar här och imorgon far vi iväg till hippo och kollar lite storhästtävlingar!
 
 



Fredag!

Då var det äntligen fredag igen och det är nu endast 1 vecka kvar till påsklovet, ska bli så otroligt skönt med lov så ni anar inte. Det är ju dessutom bara 4 dagar i skolan nästa vecka eftersom vi får lov på torsdagen, dessvärre har jag ett prov nästa vecka som jag inte har börjar plugga till än. Får ta tag i det i helgen! 
 
Idag blir det nog en ganska lugn dag i skolan, har endast tre lektioner och slutar vid halv 2 om inte vi då inte måste stanna kvar på sista lektionen som är gymnasiearbetet, men eftersom båda lärarna har seminarium så borde vi väl få sluta. Hoppas på det iallafall! Åker iallafall till stallet efter skolan och tar hand om Peppe, pappa är på trav idag så Peppe får tyvärr vila. Och eftersom vi har bytt stall har vi inte längre någon skrittmaskin så han får tyvärr vila helt idag. 
 
Sedan ikväll funderar jag och en av mina kompisar på om vi ska gå ut, men vi får se hur det blir med det!
 
 



Förmodligen världens flummigaste inlägg

Äntligen är denna dagen slut, just nu när jag skriver är klockan 00.00 så jag välkomnar denna fredagen med öppna armar så att säga. Idag har jag haft matteprov, och ungefär där lämnar vi det ämnet. Det spelar nämligen ingen som helst roll hur många timmar jag spenderar med den jävla boken för inte blir jag smartare av det. Men godkänd blir jag nog iallafall!
 
Sen har jag funderat jättemycket på Kryckan. Inte på själva hästen i sig, men vafan, han heter Kryckan. Jag har tänkt typ hela dagen på hur det slutade med att min ponny kallas för Kryckan. Jag menar på riktigt, en krycka? Vet inte exakt hur det blev så men det är typ ett smekmamn på Cracker som han kalldes på Irland (det betyder snygging haha). Jag sa Kryckan på skämt några gånger och det fastnade, för efter någon månad hette han Kryckan. Men det är ju så pinsamt, folk frågar vad ens häst heter och normala människor säger normala namn som oftast har en direkt koppling till hästens riktiga namn. Jag ba "han heter Kryckan". Jag har aldrig tänkt på det på det sättet, att min häst heter samma sak som den där grå pinnen folk stöder sig på när dom har brutit benet.
 
En sak vi fortfarande garvar åt, är när Marielle såg en Krycka som stod lutad mot en vägg i skolan och ba "men kolla Agnes där står din häst". Men jag har verkligen aldrig någonsin tänkt på att Kryckan faktiskt är ett ord, för när jag hör krycka så tänker jag ju på min häst. Det var först idag jag insåg vad han faktiskt heter haha. Kom på det idag då en i vårt stall hade skrivit om honom på facebook och det såg så konstigt ut när de stod att mamma och Kryckan hade ridit med dom, för vem som helst förstår ju inte att Kryckan är en häst haha. Men det passar honom så otroligt bra att jag aldrig någonsin skulle kunna kalla honom något annat:)
 
Men visst är dom lite lika ändå? Samma färg, lätt modell, osv. Okej nu måste jag sova innan detta inlägget spårar ur helt, fast det kanske är för sent redan i och för sig...
 
 



Torsdag och snart helg

Idag har jag inte gjort något förutom att vara i skolan, det blev alltså en stallfri dag idag. Skolan rullade iallafall på utan större bekymmer och imorgon är det fredag - underbart! Även seminariumet för gymnasiearbetet är bortgjort och det gick helt okej, skönt att det är över iallafall. Nu är det bara lite finjusteringar kvar och sedan är hela gymnasiearbetet klart, den lyckan! 
 
Idag tar jag en pluggfri kväll, tycker jag förtjänar det ändå. Har inte så jättemycket nästa vecka men helt lugnt är det inte, får ta och plugga lite i helgen så ska det nog gå bra! Resten av kvällen ska jag bara kolla på serier och sedan funderar jag på att gå och lägga mig relativt tidigt. Ha en bra kväll alla! 
 
 



Sängen kallar

Har suttit och förberett mig inför gymnasiearbete seminariumet som är imorgon hela kvällen. Känner mig ändå ganska redo nu och ögonen börjar ge upp för idag, sängen kallar med andra ord. Idag har det varit en ganska lugn dag för min del, hade endast tre lektioner i skolan och det var inga jobbiga lektioner så det var skönt! 
 
Åkte till stallet när jag hade slutat och red Peppe bakom pappa. Han skötte sig väl bra men jag börjar bli ganska less på att endast kunna rida honom bakom travhästarna, han använder inte rätt muskler utan springer bara på som en giraff ungefär. Han höjer alltså inte ryggen och jobbar ordentlig. Men lite kondition lär han väl få iallafall. Skulle typ göra vad som helt för att ha en häst som går att rida själv.. 
 
Hoppa kan han iallafall. 
 



På väg till skolan

Idag börjar jag 14.25 och har bara en lektion. Dock har jag utvecklingssamtal efter så det var lika bra att åka till skolan iallafall. Sov hos Oskar i natt och var hemma några timmar efter han for till skolan.

Förhoppningsvis kan jag rida idag, men måste kolla ungefär hur bra jag kan matten först. Fattar egentligen allt utom topptriangelsatsen och avståndsformeln. Men det löser sig nog..

Världens finaste häst





Onsdag

God morgon! Igår blev det inte mycket till bloggning från min sida, på kvällen släpade mamma med mig på något möte/träff och när vi kom hem 2 h senare var jag så trött att jag däckade i sängen. Red iallafall Peppe efter skolan, igår skötte han sig lite bättre än vad han gjorde iförrgår men busade lite grann när han fick galoppera av sig på rakbanan. Inget kostigt i och med att han knappt har galopperat på 2/3 veckor. 
 
Idag går jag i skolan till halv 1, har bara tre lektioner så det blir en ganska lugn dag. Åker direkt till stallet efter att jag har slutat och rider Peppe. Rider han bakom pappa precis som vanligt men jag har ingen riktig koll på hur vi kör, men ska få komma ut och röra på sig iallafall! 
 
 



Orkar inte blogga just nu

Igår blev det ingen uppdatering, men det enda Jah gjorde va att gå i skolan och jobba så det fanns ändå inget att blogga om. Idag har jag också gått i skolan (haha) och resten av dagen ska gå till att plugga matte inför provet på torsdag. För första gången på riktigt länge känner jag mig inte helt körd, vilket förmodligen är tur då jag tyvärr valde matte nästa år också...






Bloggar imorgon!

Just nu ligger jag i sängen och ska sova (haha), är fortfarande lite sjuk och jag har dessutom varit på hippo och spånat boxar inför tävlingarna i helgen. Bära spånbalar kan ju vara bland det jobbigaste som finns, armarna och ryggen värker och jag är tveksam på om jag ens kommer upp ur sängen imorgon.. 

Red Peppe innan jag åkte till hippo men bloggar på mobilen så jag skriver om det imorgon istället! 





Måndag

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och ska alldeles strax börja göra mig iordning för skolan. Idag blir det precis somm alla måndagar en ganska lugn dag med tanke på att jag endast har två lektioner. Slutar vid 2-tiden och då åker jag till stallet och rider Peppe. 
 
Igår red jag honom bakom pappa när han körde en av travhästarna, vi red en lite längre tur och Peppe skötte sig väl bra. Dock sprang hästan framför för fort för att Peppe skulle kunna trava och för sakta för att han skulle kunna galoppera. Men han fick komma ut och röra på sig iallafall! 
 
 



Hoppträning

Den här dagen har bestått av plugg och hoppträning. Det var bana som stod på schemat, men först lite markarbete. Jag vet inte varför, men jag tränade inte med ponnysarna i gruppen innan, utan jag var ensam ponny med två storhästar. Det innebar att det var storhästavstånd på alla linjer och mellan alla bommserier. En av storhästarna hade tydligen väldigt stort steg, så det längdes ut extra så att det skulle passa henne. Kryckan som redan hade problem med storhästavstånden, fick alltså ännu svårare att sträcka ut över bommarna. Därför var det helt omöjligt för mig att rida lydnad över bommarna för jag var tvungen att ställa mig upp och länga i satan för att han inte skulle ramla på bommarna. Det sändes därför dubbla signaler till Kryckan som blev jätteförvirrad. Lite konstigt prioriterat kan jag tycka, att länga ut ytterligare för att en av storhästarna "har långt steg", när det finns en ponny i gruppen...
 
Banan gick ut på att man skulle vara snabb, då alla hindrena kom snabbt. Det var nytt underlag och det släppte på flera ställen, vilket både jag och Kryckan tyckte var lite otäckt. Hoppade först banan några varv på 80-90 cm, och sen en gång på 1m. Första varven höll jag på att dö för han var så jobbig. Sparkade så mycket att jag knappt kunde styra. När hindrena kom upp en bit blev det bättre, han hoppade allt jag styrde på felfritt. Men att han stökar runt så jävulskt mellan hindrena tar så mycket energi. Tänk om han kunde lägga hälften av all energi han lägger på att busa, på att lyssna på mig. Då hade livet varit bra. Men han gör inte så på tävling så man får väl vara tacksam för det lilla..
 
Nej men han hoppade bra, men var ett monster mellan hindrena..
 
 



Söndag

Igår var jag lite halvsjuk och helt utmattad när jag kom hem från stallet så ja spenderade i princip hela kvällen i sängen, där av ingen bloggning. Idag mår jag iallafall lite bättre även om jag nyser och hostar lite grann, men jag kunde iallafall sova inatt utan att vakna flera gånger så det var ganska skönt. 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att bli frisk, rida Peppe och sedan plugga lite. Rider Peppe bakom pappa iag precis som vanligt, hoppas bara på att jag kan andas när jag ska rida, blir lite jobbigt annars. Haha. Annars lär det inte hända så mycket mer idag, blir nog en lugn söndag för min del! 
 
 



Lördag

Den här helgen kommer bestå av mest plugg. Igår hann jag skriva klart en av sakerna, men har fortfarane jättemycket kvar. Just nu skriver jag på en svenskainlämning och sen måste jag plugga matte för nästa vecka är det dags för matteprov igen. Någonstans mellan allt ska jag hinna rida min lilla ponny också. Han har haft en liten skritt/jogg-vecka fram tills igår, så idag och imorgon är det tillbaka till verkligheten. Idag ska han in till hippo och bli av med överskottsenergi, och imorgon är det hoppträning.
 
Lycka till alla som är i Bollnäs!!
 
 



Svar på kommentar



Svar: nej verkligen inte, jag ska rida div 1:)



Snö..

Just nu snöar det för fullt, lite mindre kul med tanke på att det har känts i princip som vår i någon vecka nu. Men förhoppningsvis ligger inte snön kvar allt för länge! Hoppas på det iallafall! Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket, skolan gick ändå relativt fort och dessutom fick vi sluta mer än 1 timme tidigare - inget att klaga över precis!
 
Efter att jag hade vilat upp mig en stund åkte jag till stallet och tog hand om Peppe. Eftersom det var trav fick han vila idag så jag borstade honom endast. Ikväll har jag inte tänkt göra någonting förutom att äta godis och kolla på serier, orkar verkligen inte med något plugg idag och att plugga på en fredagskväll kändes inte direkt lockande. 
 
 



Depp

Idag är det fredag, men jag är på världens sämsta humör för vi ska inte till Bollnäs och tävla den här helgen. Det var anledningen till att vi åkte till Sundsvall i söndags, men det känns väldigt tråkigt ändå. Men mamma jobbar och jag kan inte åka utan henne så. Ska sitta hemma på equipe och hålls tummarna för alla kompisar + stöcke. Det är ju första elitomgången nu också, men det är bara att vänta för om två veckor är det ju Sundsvall och elitomgång 2. Tålamod..






Äntligen fredag!

Känns som jag aldrig har tid eller ork att blogga på kvällarna längre, får verkligen ta och skärpa mig med det. Hur som helst var jag helt utmattad när jag kom hem från stallet igår och jag tror dessutom att jag börjar bli sjuk för jag hade både igår och idag lite ont i halsen. Brukar dock sällan bli sjuk så jag får väl hoppas på att jag klarar mig nu! 
 
Igår efter skolan red jag även Peppe, han fick springa bakom en av travhästarna som vanligt och han skötte väl sig okej. När vi nästan var vid stallet blev han rädd för någon plast som låg på backen så han gjorde världens skutt åt sidan men jag lyckades hålla mig kvar. Idag är det dock trav så då får han tyvärr vila. 
 
Annars har jag inga speciella planer för dagen, utvecklingssamtalveckan är slut och idag slutar jag 15.20. När jag har slutat åker jag bara till stallet och tar hand om Peppe lite snabbt, och sedan ikväll har jag inga planer utan det lutar till att det blir en lugn kväll! 
 
 



Snart helg

Idag var jag i skolan trots att jag inte är helt frisk. Lite tragiskt då man känner att man inte kan va sjuk mer än en dag per månad då man missar för mycket annars. Men det gick bra iallafall. Slutade 12 vilket var skönt, älskar utvecklingssamtalsveckorna. Dessvärre är den slut nu och imorgon går jag till 15.40 igen..

Kryckan fick en lugn skrittur idag. Han hade väldigt mycket energi och ville bara busa, både när jag gjorde i ordning honom och när jag red. Det märks att han har haft en liten semestervecka, men på lördag ska han in till hippo och på söndag är det hoppträning. Så verkligheten kommer ikapp honom också:)

Har sjukaste natthumorn atm så det är nog bäst att jag sover nu..






Torsdag

Igår pluggade hela kvällen där av ingen bloggning från min sida. Hur som helst slutade jag skolan vid halv 1 och sedan åkte jag till stallet och red Peppe. Red honom bakom pappa och det gick väl okej förutom att han var något pigg. 
 
Idag går jag i skolan fram till 12.20, lite bättre än att sluta 15.40 måste jag säga! Efter skolan ska dock jag och två andra göra några intervjuer till ett grupparbete. Men det bör inte ta allt för lång tid! När det är klart åker jag iallafall till stallet och precis som igår rider jag Peppe bakom pappa idag. 
 
 



Bilder från Sundsvall

Idag har jag varit ledig hela dagen, vilket var hur skönt som helst. Sov länge, pluggade lite halvpassivt, var med Oskar en stund och sen sov jag lite mer. Var alldeles för sjuk för att jobba så det var inte ens att tänka på. Mamma ska ta Kryckan idag också, tror han ska jogga lite på vägen där underlaget tillåter. Under resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt och fortsätta plugga. Förhoppningsvis kan jag åka till skolan imorgon...
 
Här kommer tre bilder från Sundsvall som Victoria Mickelsson har fotat. Världens finaste ponny har jag!
 
 



Svar på kommentar

Ska du tävla iår eller vad är din plan? Ska du tävla för stöcke??:)
 
Svar: Det beror på om jag väljer att sälja honom eller inte. Men om jag bestämmer för att ha kvar honom och han fungerar så är väl planen att komma ut på någon tävling. Kommer precis som förra året dock inte att tävla för Stöcke utan för URF då jag rider storhäst. Anser att hippo har bättre förutsättningar för mig som rider storhäst! 
 
Tristan 2012(?)
 



Sjuk

Idag har jag varit jättesjuk. Har jätteont i halsen och huvudet samt att jag har lite feber. Därför kunde jag inte åka till Kryckan idag, utan jag har redan borstat tänderna och klockan är 19.40. Det är inte likt mig alls...

Gick ju halvdag i skolan idag igen. Efter skolan gick jag och Oskar till Max och sen for jag hem och sov. Kan inte äta heller så det är inte så kul. Tur att vi är lediga imorgon!






Tävlingsfilmer

LA Timrå, 8 fel
Den här är typ tre veckor gammal men jag kände att det var lika bra att lägga upp den ändå. Här hoppade jag ju på jaktstången som är ett rakt bett, och nu ser jag verkligen att han hoppar på volt ur svängarna och därför är det jättesvårt att hålla galoppen utan att han blir studsig då han är så känslig. 2an föll för att jag började slita i honom vilket syns hur tydligt som helst, 8b föll för att det gick för fort...
 
 
LB Sundsvall, 4 fel
Jag tycker att detta var en bra runda trots att det blev två ordentliga störningsmoment. Jag tog ingen halvhalt innan kombinationen och Kryckan gick av 1,5 meter för tidigt och landade rakt i hindret. Han hade lätt hunnit ta ett språng till haha. Sen stod ju funktionärerna bakom hindret jag skulle hoppa efter, så då fick jag ta om det. Men är nöjd med att jag höll huvudet kallt och fortsatte rida bra efter att det hade hänt, jag är ju inte direkt känd för mina nerver...
 
 
LA Sundsvall, 0+4 fel
I den här klassen märkte jag störst skillnad på better. Jag behövde inte ha händerna på manken, utan det gick att ta halvhalter utan att han blev studsig. Den här banan fick lite kritik från vissa håll för att ha varit lite för maxad för att vara regional, men höjden har aldrig varit Kryckans problem så han hade inga problem med det då vårat stora problem alltid varit att det inte funkat mellan hindrena. Denna gången funkade gjorde det de, och då funkade det även över hindrena. Det gick lite för fort mot 10an och jag glömde ta halvhalten, så vi fick med oss båda de övre bommarna på oxern. Tråkigt, för hade jag tagit den där halvhalten så hade han säkert gått nolla!
 



Tisdag

Idag är det tisdag och jag börjar inte skolan för än vid 10-tiden, skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonen innan skolan. Vaknade dock ganska tidigt idag så nu på morgonen har jag pluggat en stund och jag ska väl snart ta och börja göra mig iordning för skolan. Har endast två lektioner idag och slutar vid 13.30 så det blir en ganska lugn dag! 
 
Efter skolan åker jag till stallet och rider Peppe, blir väl att jag rider bakom pappa som vanligt. Finns inte så mycket annat att göra. 
 
 



Helt slut och halvsjuk

Nu är det utvecklingssamtalsvecka, vilket innebär att alla lektioner slutar 13.30 senast. Men vissa lärare väljer att skippa hela lektionen istället för att köra typ en halvtimme. Ett exempel på en sådan lärare är vår juridiklärare- en himla bra människa måste jag säga!

Efter skolan gick jag ner på stan med Oskar. Stannade där tills jag började jobba och jobbade 17-21. Åkte hem med mamma och dog just i sängen. Har lagt upp tävlingsfilmerna från Timrå och Sundsvall på youtube, men glömde lägga upp dom här på bloggen haha. Dom finns iallafall på youtube så kolla där, lägger upp dom här på bloggen imorgon!






Dålig dag

Idag har det varit en ganska usel dag för min del, hade endast en lektion i skolan som jag nämnde tidigare och det kändes ganska onödigt att åka dit egentligen. Efter att jag hade slutat åkte jag iallafall ner på stan och gjorde några ärenden, var inget mer än det jag hade planerat at köpa som följde med hem. Köpte endast ny kräm till ansiktet samt en mascara. 
 
Åkte sedan till stallet för att rida Peppe. Pappa hade ingen som jag kunde rida bakom så jag red ut själv och det gick inte alls bra, kom mig från stallet men så fort jag hade kommit in i skogen backade han in i skogen och det enda jag kunde göra var att hoppa av då han vägrade gå ut därifrån. Satte mig sedan upp igen och försökte rida åt ett annat håll men det gick ännu sämre och han var mer i luften än på backen. Blir så himla less på honom. 
 
Just nu har jag faktiskt stora funderingar på att sälja honom tråkigt nog, jag tycker inte alls att det är roligt att åka till stallet längre eftersom han är så himla dum att rida på hemma. Jag klarar iallafall inte av att hantera honom när han börjar bråka och självförtroendet blir så himla dåligt. Får se hur vi gör men om han säljs lutar det väl åt att det inte blir någon ny häst. Lite tråkigt, men sånt är livet. 
 
Tb till en bättre dag utan bekymmer. 
 



Måndag igen

Japp, då var det måndag igen och schemamässigt blir det en ganska lugn vecka i skolan på grund av att det är utvecklingssamtal, hela veckan förutom på fredag slutar jag alltså tidigt och det är inget att klaga över precis! Idag har jag bara en lektion i skolan och slutar halv 10, stannar då kvar på skolan en liten stund för att försöka skriva lite på en uppgift innan jag går till stan en sväng. 
 
Åker nog inte till stallet för än efter lunch någon gång, det är ändå ljust så pass länge så jag kan lika gärna plugga lite innan jag åker dit. Eftersom Peppe vilade igår ska han ridas idag, får se om jag provar rida ut själv eller och jag rider bakom Pappa. Men ridas ska han göra iallafall! 
 
 



Bra dag!

LB, 4 fel, 3a
Trots att resultatet inte är det bästa är jag himla nöjd! Jag gjorde världens miss in i kombinationen så han gick av 1,5 meter för tidigt, landade mitt i A-hindret och det var bara träflisor kvar. Jag for ner på halsen och hade inga tyglar men Kryckan hoppade B utan problem ändå. Sen stod det tre funktionärer bakom 4an så jag höjde handen och fick ta om det. Jättebra runda och jag red väldigt bra också, lät inget gå åt slumpen och höll ihop allt trots lite kaos. Jag var snabbast på 4 fel så det blev en tredjeplats!

LA, 0+4 fel
I LA hade jag också en kanonrunda. Jag gick banan med mamma och vi planterade varje detalj av min ridning, typ var jag skulle göra halvhalterna, vilket hjälpte mig enormt. Denna banan var typ alla mina svagheter, orelaterad linje med två äckliga räcken, maxade oxrar ur sväng och räcke-räcke kombination. Hade ett ner i omhoppningen på 10an som var en fet oxer där det gick för fort och han tappade höjd. Annars en av mina bästa rundor i LA någonsin!! Min sista nolla ligger bara runt hörnet nu känns det som...

Har mitt nya fantastiska bett att tacka för väldigt mycket denna helgen, men jag har faktiskt ridit jättebra också. Nu taggar vi påskhoppet i Sundsvall om tre veckor!




Söndag

Oj, vad jag bloggar dåligt just nu. Men idag har jag varken haft speciell mycket tid eller ork över till att blogga, dessutom har jag massa saker i skolan att göra men som jag inte har någon motivation till alls. Eller snarare så vet jag inte hur jag ska göra uppgifterna eller vad jag ska skriva, har iallafall fram till torsdag på mig att försöka skriva ihop två uppgifter/uppsatser och jag vill bara spy på skolan för jag är så less. Är det bara jag som föredrar prov framför inlämningsuppgifter? 
 
Idag har jag "jobbat" i stallet, pappa var på trav så jag mockade några boxar och sedan tog jag in alla hästar och fodrade kväll. Hästarna var mer vilda än tama som vanligt när jag ska ta in dom ensam, höll på att bli biten, översprungen och nerpräjad i ett dike flera gånger. Var helt slut när jag hade tagit in hästarna och klockan var ganska mycket så Peppe fick vila. 
 
Nu ska jag se dom senaste avsnitten av The originals som jag har missat innan jag går och lägger mig. Bloggar mer imorgon!
 
 



Tänk om jag alltid red såhär

Ni vet den där känslan när allt bara flyter, man får fina framåtlägen på alla hinder, hästen är inte i en bom och att gå i mål och känna att där satt den. Jag har upplevt den en gång med Kryckan, förra året i Sundsvall. Det glömmer jag aldrig och hoppas på samma känsla imorgon.
 



14:e mars

Idag har det varit en sån dag då det känns som jag gjort jättemycket trots att jag egentligen inte gjort så mycket. Har egentligen bara varit i stallet och sedan kollat på några avsnitt av OTH, inget mer. Var dock ganska länge i stallet så det kanske är därför.
 
Hur som helst provade jag rida Peppe själv idag och han bråkade faktiskt ingenting (!!), det måste nog vara första gången sedan i somras/höstas skulle jag gissa på. Dock var han otroligt spänd och mest dansade/taktade fram, därför blev det vara en lugn tur i endast skritt. Eller skritt och skritt, haha. Men ett steg i rätt riktning iallafall! 
 
Just nu sitter jag och halvkollar lite på mello, har inte kollat på någon av deltävlingarna så jag måste ju nästan se finalen. Kommer nog med all säkerhet inte orka kolla på hela, men jag kan iallafall kolla en liten stund!
 
 
 



Lördag

Den här dagen har gått väldigt fort. Vi for till stallet på förmiddagen och drog in Kryckan till hippo, red på jaktstången för att jag behövde lite extra broms haha. Han kändes pigg och glad, lite väl kaxig dock. Jag märkte att han slutar sparka när jag släpper stigbyglarna för då tvingas jag sitta mitt i sadeln eller nått. Hur sne är jag på en skala?? Blir fan ledsen..

När jag kom hem så var jag med Oskar en stund. Vi "pluggade" väldigt effektivt haha. Nu är jag på kick off med stöcke.

Imorgon är det tävling i Sundsvall och jag hoppar LB och LA, det blir första tävlingen på nya bettet!






Äntligen helg!

Idag har hela klassen gått runt som zombies. Vi har inte sovit jättebra och de märket verkligen på de flesta. Jag kände mig extremt lat så därför tog jag bara på mig springthights och en lång kofta med uppsatt hår. Orkade verkligen ingenting..

Det var som terapi att åka till stallet. Hade saknat Kryckan så obeskrivligt mycket och det var som att komma hem igen. Skrittade ut i 40 minuter barbacka med hacket, Kryckan var pigg och glad som vanligt. Min fina, fina ponny.

Hahaha frågan är ju vad jag har för liv.. Tror jag tog sådana här bilder och garvade åt dom i en kvart..






Fredag!

Nu är äntligen inlämnat för första gången och jag kanske kan börja leva lite igen. Dock har jag kommit lite efter i skolan den här veckan med två uppgifter på grund av att jag lagt all tid på gymnasiearbetet. Som tur är det utvecklingssamtal nästa vecka och då har vi bara lektioner till halv 2. Hur som helst är det endast slutseminarium samt den slutgiltiga inlämningen veckan efter påsklovet kvar på gymnasiearbetet och sedan slipper jag förhoppningsvis skiten.
 
Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe bakom pappa när han körde en häst. Det gick väl helt okej även om han bara travar på som en giraff när han går bakom travhästarna. Men han fick iallafall komma ut och röra på sig, bättre än inget som man brukar säga! 
 
Ikväll har jag inga speciella planer förutom att äta godis, kolla lite på serier och sedan ska jag även försöka plugga lite grann. Japp, ni läste rätt, plugga på en fredag.. Lite mindre roligt.
 
 



På väg hem från Stockholm

Jag har varit i Stockholm i två dagar med klassen, så därför har jag inte kunnat/hunnit/orkat blogga något. Denna resan har varit full med skratt, tårar, god mat, äcklig mat, läskigt folk som följer efter en, osv listan kan göras lång. Vi sov i 2 timmar i natt och har inte riktigt varit stabila kan man säga. Planet landar 23.40 så vi hörs imorgon helt enkelt!

Bilder:











Torsdag

Igår hade jag inte tid att blogga något då jag mest fokuserade på gymnasiearbetet. Rfter jag hade sluta skolan och varit i stallet åkte jag iväg för att göra en intervju till gymnasiearbetet och jag lyckades både köra fel och gå fel, haha. Lite inte på gps:en eller google maps.. 
 
Hur som helst red jag Peppe bakom pappa när han körde igår. Det blev bara en ganska lugn tur i trav runt lillslingan då han endast har skrittat i 2 veckor. Jag trodde dock att hans skulle ha mycket mer överskottsenergi än vad han hade, men han skötte sig bra!
 
Idag går jag i skolan till 15.40, har dock endast tre lektioner för nu på morgonen ska alla bet-klasser kolla på något teater. Är inget direkt fan av teater men det blir väl roligare än att ha vanliga lektioner iallafall! Efter skolan åker jag till stallet och tar hand om Peppe, det är trav idag så han får tyvärr vila. 
 
Vinst 1.10 på Surf. 
 



Ger upp för idag

Idag har det varit en ganska lång dag för min del. Klev upp relativt tidigt trots att jag hade sovmorgon och skrev lite på gymnasiearbetet innan jag for till skolan. Det blev en ganska lugn dag i skolan trots allt och jag missade sista lektionen då jag var tvungen att åka till tandläkaren för min ena skruv i munnen var lös. Lite mindre roligt, och ännu mindre roligt var det när dom drog fast skruvarna igen.. 
 
Hade lite värk i munnen efter att jag hade varit hos tandläkaren så pappa tog hand om Peppe idag. Istället fortsatte jag jobba på gymnasiearbetet och det är i princip det enda jag har gjort ikväll. Har iallafall kommit en liten bit påväg och imorgon ska jag göra en intervju. Det kanske finns en liten chans att jag är klar på fredag, får hoppas på det bästa! 
 
Nu ger jag iallafall upp med gymnasiearbetet för idag och går och lägger mig, behöver min skönhetssömn då det finns en ganska stor risk att jag kommer behöva vara uppe ganska länge kommande dagar i och med gymnasiearbetet..
 
 



Lång dag framför mig

Idag blir en väldigt lång dag. Har väldigt lite tid så detta blir ett väldigt snabbt inlägg. Först har jag skola från 8.20-14.00, sek ska jag jobba 17-21, efter det skjutsar pappa mig till hippo och möter mamma där och hon har med sig Kryckan. Han måste få gå i ridhus idag även om det känns lite jobbigt och det blir en sen kväll.

Sen blir det ju knappast bättre av att jag ska upp halv fem imorgon och flyga till Stockholm med klassen...







Tisdag

God morgon! Idag har jag som varje tisdag sovmorgon och börjar inte för än kl 10, inte helt fel att börja veckan med två sovmorgnar. Trots att jag har sovmorgon gick jag upp i hyffsad tid för att hinna skriva lite på gymnasiearbetet. Nu ska jag alldeles strax göra mig klar inför skolan och sedan bege mig dit, det är dock snöblandat regn ute så det kändes inte så jättelockande att cykla dit.. 
 
Efter skolan åker jag till stallet en snabbis och tar hand om Peppe. Hinner tyvärr inte rida honom idag då jag slutar sent och måste lägga all min lediga tid på att försöka göra klart gymnasiearbetet. Imorgon slutar jag dock tidigt så då ska jag rida honom! 
 
 



9:e mars

En dag i skolan och jag är redan less, eller egentligen inte på själva skolan utan det himla gymnasiearbetet som inte går framåt över huvud taget. Har världens panik över att det ska lämnas in för slutseminariumet på fredag, känns som jag aldrig kommer hinna klart och dessutom har jag ingen motivation alls. Livet suger. 
 
Hur som helst, efter skolan åkte jag till stallet och tog hand om Peppe. Han såg faktiskt lite glad ut över att se mig så man kan ju alltid hoppas på att han har saknat mig, haha. Städade lite i gamla stallet och sedan pysslade om honom en stund innan åkte jag hem. Annars har jag inte gjort så mycket mer förutom att haft ånget över gymnasiearbetet. Oj vad jag längtar till det är klart, då ska det firas kan jag lova er! 
 
Nu funderar jag på att ge upp för idag och lägga mig i sängen och kolla på ett avsnitt av PLL. I mina öron tycker jag iallafall att det låter ganska så bra! 
 
 



Dålig dag

Nu sitter jag på skolan och pluggar. Slutade egentligen vid 12.50 men har varit kvar och pluggat/varit med kompisar. Jobbar 17-21 så nu känns de inte speciellt värt att fara hem. Jag är så äckligt trött och vill bara lägga mig och sova på bordet.

Mamma tog Kryckan idag. Han hade haft sönder sin hölåda i hagen så den var inte så fin tydligen. Men jag tycker om honom ändå:)






Måndag

Då var lovet slut och det är dags att komma tillbaka till verkligheten igen efter 10 dagar utomlands. Den här veckan kommer jag ha fullt upp med att förska göra klart gymnasiearbetet som ska vara klart på fredag (!!), har ganska mycket kvar så jag har ganska mycket panik kan jag lova er. 
 
Idag börjar jag inte skolan för än 12.40 och har endast en lektion så det blir en ganska lugn start på veckan kan man säga. Efter skolan åker jag till stallet, vi har bytt stall igen (...) så jag ska flytta Peppes saker till nya stallet. Hinner därför inte rida honom idag utan jag tar bara hand om honom lite snabbt. Kan inte vara i stallet nå länge då jag måste ägna så mycket tid som möjligt åt gymnasiearbetet.
 
 



Lite nytt

Det här var faktiskt det enda jag köpte när jag var utomlands, hade inte planerat att köpa något speciellt och vi var inte och shoppade så mycket. Dock letade jag efter en ny väska men hittade tyvärr ingen bra, tråkigt nog. Parfymen kostade för övrigt bara 28 euro, det vill säga ca 280 kr. Ganska bra pris måste jag säga då den kostar 500 kr här hemma! 
 
 



Slut på lovet

Igår var en väldigt lugn dag, typ den första och enda dagen på detta lovet då jag hunnit göra ingenting en stund. Skrittade ut med Linn i en timme vilket hästarna tyckte var väldigt skönt. Efter det låg jag i sängen och pluggade i några timmar, och på kvällen var jag och Oskar på bio och såg fifty shades of grey. 

Idag jobbade jag från tolv till sex. Mamma tog hand om Kryckan vilket var himla skönt. Han fick jogga lite längs vägen bara. Oskar for just hem så nu ska jag sova. Lovet är slut nu och det är dags att återvända till verkligheten. Nästa vecka blir det fullt upp med skola, jobb, Stockholm med klassen, häst, tävling osv. Får ta vara på de sovtimmar jag får helt enkelt!

Sen måste jag även säga grattis till min tjurskalle till pappa som åkte Vasaloppet idag. Man kommer långt på envishet här i världen!:)






På Arlanda

Just nu sitter jag på Arlanda och väntar på att åka vidare till Umeå. Vi kom iallafall till Sverige utan problem, men planet till Umeå var inställt och ersatt med ett annat som är försenat 2 timmar. Så istället för att ha kommit hem nu är det 1 timme kvar till planet går, lite drygt. Kommer vara hemma ganska sent så jag bloggar mer imorgon! 





Sista dagen

Idag är sista dagen här på Teneriffa och den spenderas självklart i solstolen. Dock är det mestadels mulet och blåser en hel del, men det är varmt! Solen tar ju lite ändå så. 

Imorgon åker vi som sagt hem, förhoppningsvis iallafall. Vi får väl se vad norwegian har tänkt att hitta på för något haha. Men om allt går som det ska är vi hemma i Umeå igen någon gång vid 20-21 tiden på kvällen. 





Kryckan 7/3

Vet inte alls vad jag ska säga om träningen idag faktiskt. Själva övningen var inte jättesvår egentligen, det enda som var riktigt svårt var två studsserier som stod i hörnen som vi skulle hoppa efter en kombination oxer till trippelbarr som stod på medellingen. Det var riktigt svårt att få ut dom på spåret, speciellt min galna fartdåre som satte full fart och inte hade några planer alls på att hoppa någon himla serie.
 
Kryckan var väldigt överladdad, då han inte hoppat på nästan två veckor. När han vlir så, så blir han även stressad och lite blockerad. Då blir han istadig och får ungefär lika mycket bjudning som en tjurig shetlandsponny. Vi hoppade lydnadshoppning men det var samtidigt viktigt att man var medveten om de relaterade linjerna och kunde länga fram lika snabbt som man kunde korta. Själva hindrena och hoppningen var inga som helst problem för Kryckan. 4 språng från studsen till kombinationen som låg mellan 1 meter och 1.10 ungefär var inga problem alls, men innan jag lyckades vända upp på studsen, och efter kombinationen däremot. Han sparkade väldigt mycket då han blev så ivrig, efter språnget studsade han iväg i ren glädje. Jag vet att han kan se arg ut, men jag känner honom så väl att jag vet exakt när han är arg och när han bara är glad. Visst är det kul att han har vilja och hoppglädje, men lagom är bäst. Han blev övertaggad och som sagt, helt blockad.
 
I sådana lägen behöver jag hjälp med hur jag ska göra, för jag vill egentligen inte bli arg på honom när han bara är glad. Samtidigt måste han förstå att han inte kan bete sig hur som helst och att det faktiskt finns gränser så att säga. Tur då att Sussi är bäst och visste precis vad jag skulle göra för att undvika konflikter med honom. Vi hoppade endast studsen och kombinationen, efter kombinationen gjorde jag halt innan svängen, då det alltid är i svängen han börjar busa. Första gången fick jag styra rakt in i väggen och brak sa det när Kryckan körde rakt in i väggen med en jävla smäll. Rätt åt han som mamma sa haha. Bra var det dock för han blev lydigare efter det och såg till att stanna med god marginal till väggen lol. Sen travade jag långsidan innan jag fattade galopp och tog om samma sak tre gånger tills han uppförde sig bra mellan hindrena. Känner mig trots allt nöjd, ponnyn tyckte det var roligt och bettet funkade fantastiskt bra under hoppningen och i anridningen. 
 
Imorgon blir det en lugn skrittur med Linn och Carro från stallet!
 



Träning ikväll!

Igår jobbade jag till nio på kvällen, därefter bar det iväg på 18-års fest för min kära vän Linda. Det blev en sjuk rolig kväll med dom bästa. Sen insåg vi att det inte gick några bussar eftersom det var torsdag (eller egentligen fredag eftersom det var efter tolvslaget) för vi tänkte att det var helg. Så jag och Oskar GICK hela vägen till mig haha. Vi var redigt less när vi kom hem...
 
Idag tog vi sovmorgon och åt pizza, nu måste jag vila en stund och sen ska jag ta tag i lite skolarbete hade jag tänkt. Ikväll är det träning med min fina vita springare, och då ska jag testa mitt nya bett!!!!:))) mamma har redan provridit lite med det och hon sa att det var jättebra, att han tog fint stöd och att han var lättare att påverka i sidorna än på rakt bett. Har riktigt höga förväntningar på det!:)
 
Har några riktigt fråscha bilder från då Elias tog den, men tänkte vara snäll med han och inte lägga ut dom haha..
 
 



Bad update

Jag bloggar jättedåligt just nu, det är av personliga skäl och det finns ingen enkel anledning till just varför. Men förhoppningsvis blir det bättre nu. Idag lyckades mamma äntligen köpa det himla bettet som jag visar imorgon. Nu ska jag sova...






Strandhäng

Idag har vi varit på stranden hela dagen, det var ändå ganska skönt i och med att det blåste lite mer än vid poolen. Men jag föredrar ändå att ligga vid poolen då jag inte tycker om att bli sandig. Hur som helst har jag även doppat mig i havet trots att det var lite väl kallt för min smak. 

Imorgon funderar vi på att ligga vid stranden igen, dock en annan strand som ligger brevid. Vi får väl se hur det blir! 





Tisdag

Just nu sitter vi på restaurang och väntar på maten. Idag har vi inte gjort så mycket förutom att liggs vid poolen hela dagen, blev väl 6-7 timmar iallafall. Min mage är typ svart och resten av kroppen börjar få lite färg. Men det är ju några dagar kvar! 

Imorgon funderar vi på att ligga på stranden. Vi får väl se hur det blir med det! 





Vila i frid

Under natten har en av mina klubbkompisar avlidit i en trafikolycka. Kan inte ens förstå att detta faktiskt har hänt. Vila i frid fina fina Julia.






Söndag

Kvällen igår avslutades med lite bio, sen sov Oskar här i natt vilket var mys. Idag har jag kollat innebandy och sen låg vi i hans säng och kollade på världscupen. Dock var SVT lite väl osköna och avbröt sändningen pga att den "drog över tiden". Hade förmodligen aldrig hänt om det var skidor eller hockey...

Kryckan fick sig en skrittur under kvällen. Det blåste typ storm, men då är de tur att han är trygg och snäll min lilla häst, eftersom jag inte hade någon sadel utan endast ett täcke. Imorgon ska han in till ridhuset och jobba, vi ska försöka ta oss iväg och köpa ett bett som vi har höga förväntningar på. Fungerar inte detta så blir jag inte glad:(







Lite update

Just nu sitter vi på restaurang och har precis ätit middag. Bröt mönstret och åt pasta idag, tidigare kvällar har jag bara ätit sallad. Idag har vi iallafall inte gjort något av värde förutom att ligga vid poolen. Det har varit sol och varmt hela dagen men dock så tycker jag det går lite segt med brännan. 

Imorgon och på tisdag verkar det dock, enligt YR bli växlande molnighet. Lite mindre roligt, hoppas bara det inte blig allt för mycket moln!





Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin