Helt slut

Efter att ha jobbat på yran 18-02 två dagar i rad måste jag faktiskt säga att jag är helt slut. Igår stod jag utanför området och vaktade så att ingen skulle ta sig in (eller ut för den delen). Det hade varit jättelivat där i fredags och många som ville gå ut i skogen och kissa, vilket man inte får. Men inatt när jag stod var det hel lugnt och jag hade nog lugnaste jobbet, haha. Däremot blev det lite långtråkigt då jag inte hade så många att prata med, stod ganska avskilt. Måste faktiskt säga att det var mycket roligare att stå i vip-kön trots kaoset men jag kunde ändå ha fått göra sämre saker som att gå och plocka skräp så jag ska inte klaga! 
 
Idag har jag inte gjort så mycket förutom att "jobbat" i stallet. Gjorde dock inte så mycket förutom att fylla lite spån och hjälpa till med att ta in hästarna. Peppe fick vila idag för det blåste storm och jag ville inte rida ut själv då.
 
Nu funderar jag faktiskt på att gå och lägga mig, är helt slut men som tur är jag ledig från skolan imorgon så jag kan vila upp mig lite. Dock så blir det utgång imorgonkväll som en start på studentveckan, haha herregud. 
 
 



Yran 2015

Jag har bloggat jättedåligt i helgen, men jag har verkligen inte hunnit. I fredags red Linnea Kryckan i skritt och trav på morgonen och vid 12 åkte mamma in med honom till Evidensia för att skos. Jag och Oskar for till Sofia på Teg och var där ett tag innan vi for vidare till yran. Helgen var både väldigt bra och mindre bra, men med bara bra människor. Hade sönder mina benhinnir, ett knä och ett smalben, men det är bara yran en gång om året.
 
Idag ska jag bara vara hemma och plugga. Jag och Oskar tog världens längsta sovmorgon precis som igår. Min lillasyster ska rida lektion på Kryckan för sin ridlärare på ridskolan så det blir kul att höra hur det gick sen! Ligger för närvarande och väntar på att finalen i serior SM ska börja för den sänds live på horse1. Annars har jag inte mycket planerat idag än att ta tag i slutspurten av skolan!
 
 



Lördag

Igår jobbade jag som sagt på brännbollsyran från 18-02 och det gick ändå helt okej. Fick från början information om att jag skulle stå som yttre stängselvakt men jag fick stå i vip-kön in till serverings-/alkoholområdet istället så det var mycket bättre. Däremot var det ganska mycket kaos då folk inte riktigt förstod att det var en vip-kö trots skylt, antagligen på grund av att den var bredvid dom andra vanliga köerna. Sedan försvann även den som jag jobbade med och då blev det ännu mer kaos tills det kom en ny som hjälpte mig, och resten av kvällen fungerade det bra så det var skönt! 
 
Nu ska jag alldeles strax dra mig mot stallet för att jobba där, den här helgen blir en riktig jobbhelg kan man lugnt säga, haha. Ska väl mocka några boxar och sedan ska jag hjälpa till att ta in hästarna i eftermiddag. Peppe ska även ridas idag och honom rider jag nog bakom pappa när han kör en av travhästarna. Sedan ikväll är det jobb på yran igen 18-02! 
 
 



Fredag och yran

Idag började jag inte skolan för än 12.20 och min plan från början var att åka till stallet och göra klart allt där samt rida Peppe innan skolan. Det blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig. När jag vaknade imorse mådde jag jättedåligt så jag struntade i att rida och istället åkte jag bara dit och gjorde klart allt. Så Peppe fick tyvärr en oplanerad vilodag idag. 
 
Ikväll (och imorgon för den delen) är det brännbollsyran och det är kanske det största som händer i Umeå varje år. Jag ska dock inte gå på själva festivalen då jag inte orkade betala 800-900 kr för en biljett, men jag ska jobba där både ikväll och imorgon kväll så det blir en liten win-win situation. Får både höra musiken och tjäna pengar, ganska nirr ändå även fast det kommer bli lite segt att jobba 18-02. Men som tur är har det slutat regna och solen börjar komma fram, det hade inte varit så jättekul att stå utomhus och jobba 8 timmar i regnet. 

Nu ska jag skynda mig att äta middag och göra mig iordning, måste nämligen åka om ca 1 timme. Bloggar mer imorgon! 

 



Inget internet

Imorse fungerade inte vårat internet här hemma och på grund av det kunde jag inte heller blogga något. Det fungerar fortfarande inte så nu använder jag skolans internet som endast fungerar i vardagsrummet och är jättesegt. Men det är bättre än inget iallafall och det kunde ha varit värre! 
 
Idag gjorde jag som sagt bort mitt sista prov i skolan och den känslan är så himla underbar att den inte ens går att beskriva. Betygen blir satta på måndag och hela nästa vecka kommer det verkligen bli fullt upp med studentvecka, fester, bal och sedan tävling på det. Kommer dessutom knappt ha några lektioner nästa vecka så det blir riktigt skönt!
 
Peppe fick vila idag, mest på grund av att jag hade tänkt åka in till hippo och rida imorgon. Dock så skulle bussen vara utlånad på förmiddagen och på eftermiddagen ska pappa med den på trav. Så mina planer sket sig lite kan man säga. Istället rider jag Peppe bakom pappa innan skolan imorgon! 
 
 



Torsdag

Den här dagen får gärna ta slut snart.  Fick mitt F på mattenationella, men det känns faktiskt mycket bättre för nu slipper jag gå runt och undra. Nu vet jag iallafall vad jag måste plugga på och att jag måste göra omprov. Valde att gå till syven och byta bort matte 3 till nästa år, det är nog bara att inse att jag inte kommer att klara av den kursen, har bara inte bestämt mig för vilken kurs jag ska gå istället. 
 
Eftern skolan gick jag och Oskar och hämtade ut våra yran-band. Det är så himla nära nu och alla är jättetaggade! Nu sitter jag och pluggar till ett prov och en redovisning som jag har imorgon. Vill bara ha sommarlov nu för jag orkar snart inte mer nu.
 
 
 
 



Det blir en sen pluggkväll

Hade inte tänkt skriva något långt inlägg nu, utan bara berätta att uppdateringen förmodligen inte blir så bra från min sida imorgon. Har ett prov som jag pluggar till just nu, sen även ett prov på fredag samt en inlämning som ska in någon gång den här veckan antar jag. Det blir sena pluggkvällar både idag och imorgon för mig, men sen är det förhoppningsvis över. Ja det är väl omprovet på mattenationella som jag är 99 procent säker på att jag kommer behöva göra...
 
Idag har iallafall jag och världens finaste kille varit tillsammans i 10 månader, det är fan länge. Det finns ingen jag kan bli lika arg på men det finns inte heller någon som kan göra mig lika lycklig (ja det är väl Kryckan då hahaha). Skämt åsido, jag älskar dig jävla idiot❤️
 
 



Onsdag

Kom hem från stallet för en liten stund sedan och nu har jag landat vid datorn nyduschad med ansiktsmask och hårinpackning, väldigt välbehövligt kan jag lova er! Som jag skrev tidigare idag åkte jag in med Peppe till ridhuset idag och jag körde faktiskt dit själv. Det var premiärturen med hästbussen för min del idag och det gick faktiskt bra att köra, det var inte alls lika svårt som jag trodde det skulle vara från början, haha. 
 
Dagens ridpass med Peppe gick helt okej. Vi var själva i stort sett hela tiden i ett nysladdat ridhus så det kunde inte ha blivit så mycket bättre. Peppe var avslappnad och lugn redan från början och det höll i sig hela ridpasset, dock var han otroligt seg och tråkig att rida idag. Han hade ingen power alls idag utan rullade bara på som en sengångare. Men han skötte sig iallafall bra och när jag travade av honom travade han på i en väldigt låg form och var avslappnad. Det var ett bra tag sedan jag kunde trava av på långa tyglar och att han söker sig neråt, men idag gjorde han det så det var bra! Trots att han var ganska tråkig idag gick passet ändå bra!
 
Nu och resten av dagen ska jag ägna mig åt att plugga tillsammans med min kära nk bok. Kan väl dock inte direkt påstå att vi kommer speciellt bra överens.. 
 
 
 



Onsdag

Idag hade jag bara en lektion. Först hade jag sovmorgon till 11.05 och efter den lektionen behövde vi tydligen inte komma på nästa, och eftersom vi inte heller hade någon juridik idag så fick vi som går juridikinriktningen fara hem. Kändes ganska ovärt ändå att fara dit, men jag klagar inte.
 
Nu ska jag alldeles strax fara till stallet. Tänkte fara ut och jogga längs vägen eftersom dom är så mjuka och bra nu när det har regnat så mycket. Han ska hållas igång så det är bara att köra. Sen måste jag hem och plugga till två prov samt göra färdigt en redovisning.
 
Jag lämnade in min skoldator idag så jag har knappt några bilder. Den kraschade igår och vägrar starta så allt jag hade på den är förlorat nu. Inte så himla kul sådär i slutet av terminen.
 
Detta är fyra år sedan nu, helt sjukt vad fort tiden går.
 
 



Ledig

Idag är jag ledig från skolan och det känns mer än skönt, dock så har jag väldigt mycket att göra idag så det kommer nog inte bli så många lugna stunder. Nu ska jag alldeles strax åka till stallet, planen med Peppe idag är att åka in till ridhuset och jag ska faktiskt köra bussen dit själv idag. Blir första gången så det kan ju bli lite spännande, bäst ni som bor i Umeå håller er inomhus hehe. 
 
Peppe ska bara trimmas lite lätt idag och målet är att han ska vara avslappnad och fokuserad. Men nu måste jag rusa, ha en bra dag! 
 
 



Vilken dag

Hade skola från 8-17.00 idag, och det var mer än jobbigt. Vi var två ekonomiklasser och en teknikklass och vi utvecklade en redan befintlig produkt, lyssnade på föreläsningar osv. Direkt det var över så åt jag med Alicia och Elias på Max och när jag kom hem så åkte jag och mamma till Kryckan. Han hade Andrea Waller inbokad för han ska få en ny sadel, men det regnade för mycket så det var inte läge att släpa ut en massa sadlar i regnet på ridbanan. Vi har ny tid på tisdag eventuellt, men vet inte om vi tar det då heller.

Vi har faktiskt bokat in en tid hos veterinären. Det blir ph-vet i Timrå som planerat, 8.30 på morgonen blev det så det blir att länna Umeå vid fyra på morgonen. Jaja, allt för Kryckan och det är ju faktiskt inte första gången vi åker till Timrå/Sundsvall över dagen, även fast det oftast handlar om tävling då:)







Tisdag

Idag börjar jag inte skolan för kl 10 så jag unnade mig en liten sovmorgon imorse och nu sitter jag och pluggar inför provet som jag har på torsdag. Känns ganska sjukt att det är sista provet för alltid och att det nästa vecka är studentvecka. Har typ inte riktigt fattat att jag ska ta studenten än, haha. 
 
Med Peppe vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Han skulle behöva komma ut och röra sig lite efter igår och då står valet mellan att jobba honom lite lätt på ridbanan eller rida ut själv i skogen. Det är dock trav idag men förhoppningsvis är det slut då jag kommer till stallet. Om det inte är allt för mycket rörelse på banan kanske jag rider honom på ridbanan och jobbar honom i lite skritt och trav, men om det är mycket som händer runt omkring blir det nog en tur i skogen. Han skulle dock verkligen behöva jobbas på ridbanan då han mest är riden i skogen nu på slutet. 
 
 



Måndag

Gissa vad? Idag har vi faktiskt hoppat för första gången sedan slutet av september, alltså för första gången på nästan 7 månader. Känns så himla roligt att vi äntligen är på väg tillbaka igen! Dock är det fortfarande en lång väg kvar innan vi är tillbaka där vi avslutade. 
 
Vi hoppade endast några få språng på lägre höjd idag eftersom han inte har hoppat på länge men vi får se om vi kanske kan åka in och hoppträna lite lätt till helgen, det är ju faktiskt snart dags för tävling! Hur som helst skötte han sig ganska bra när vi hoppade, över förväntan faktiskt. Trodde han skulle dra iväg i bockserier efter hindret men han skötte sig bra! Dock så skötte han sig inte lika bra under uppvärmningen utan var spänd, hoppade omkring lite grann och stegrade ett par gånger. Men det var första gången vi red ute på ridbanan för iår och det är ju lite skillnad mot ridhuset, han blir nog mer avslappnad när han har fått rida ut några gånger! Måste även säga att vi båda två är lite ringrostiga efter en väldigt lång vintervila. 
 
 



Omotiverad

Idag går jag i skolan till två. Sen måste jag hem och plugga för jag har två prov och en inlämning (tror jag) den här veckan. Känner dock ingen motivation till något alls just nu, så det kan bli lite intressant hur detta går. Dessutom kan jag inte gå ordentligt eftersom det var en person (nämner inga namn) som galopperade in i mig och Kryckan på framhoppningen igår. Jag stod och drog sadelgjorden 2-3 meter innanför spåret och då kommer hon skriker typ "jag kommer på spåret" och krockar rakt in i oss (läs igen: jag stod 2-3 meter innanför spåret så att hon kom på spåret var ju bara bullshit). Hur som helst så for hästens bog rakt in i mitt knä och nu gör det jättejätteont. Tänkte inte så mycket på det när jag red, men direkt jag hoppade av så dog jag typ. Kryckan blev ju lite stressad också såklart, oj så synd jag tyckte om honom. Tjejen sa inte ens något heller så det var lite dålig stil kan jag tycka...

Hur som helst, hoppas ni har en bättre dag än vad jag har...

 



Något är fel

När Biscuit Gold hoppar LB med 22 fel, då är det något som inte stämmer. Det är bara så. Visst, ett av stoppen var för att han blev rädd för en funktionär då han blev överraskad när jag vände upp på hindret. Men det är inte likt honom alls. Förstår dock inte riktigt hur han tänker. Han ställer fortfarande upp på ett fantastiskt sätt på alla stora, maxade, breda oxrar och hoppar med en sådan glädje. Man känner att han verkligen tycker det är jättekul, MEN något är väldigt fel. Hoppade en LC innan med ett nedslag, det känns som att han inte anstränger sig på samma sätt nu som han gjorde innan. Iallafall, vi ska göra en grundlig genomgång av hela ponnyn, från öronen till hovspetsarna. Inte helt bestämt vem/var ännu, men just nu lutar det mot ph-vet i Timrå då vi har varit där många gånger och känner förtroende för honom.

Känner mig väldigt ledsen, men samtidigt känns det skönt att gå till botten med allt. Det som känns värst är att Kryckan är så himla snäll och underbar och bäst på alla sätt, men vi är så blinda. Nej usch. Godnatt.

Tre smakprov från idag som Kryckans medryttate Linnea har fotat, fler kommer imorgon. Titta på honom, alltid lika glad och positiv även om något är fel. Känner en sådan obeskrivlig kärlek för honom, ponnyn med största hjärtat.







Söndag

Sitter och äter frukost nu och ska snart bege mig till stallet. Får se om jag rider Peppe idag eller inte, det beror helt på om pappa har någon häst att köra med mig. Efter att jag har varit i stallet ska jag till hippo och kolla lite på tävlingarna, ska väl hjälpa till lite efter tävlingarna också i guess. Skönt att det är sol idag iallafall och inte spöregn som halva dagen igår! 
 
Annars har jag inga speciella planer idag förutom att plugga, har haft två pluggfria dagar nu och det behövdes verkligen. På torsdag har jag sista provet i 3an, så nu är det bara ge gärnet tiden som är kvar. 
 
För övrigt anmälde jag till första tävlingen sedan september idag. Vi åker ner till övik och hoppar 1 meter och 1.10 om 2 veckor (om tävlingen blir av vill säga, dom tar betalt vid anmälan och det är jättefå anmälda). Förra gången vi tävlade där nollade vi alla klasser och blev placerade i tre så vi får väl hoppas på en favorit i repris kanske! 
 
 



Lördag

Idag har det varit typiskt svenskt väder, regn och sol om vartannat i princip. Vaknade i morse av att regnet verkligen öste ner och det var endast 2 grader ute. Alltså 2 grader den 23 maj, ja ni hör ju själva... Det slutade iallafall regna framåt lunchtid och då åkte jag till stallet och red Peppe bakom pappa. Det gick väl helt okej och han hostade inget så det var bra. Förhoppningsvis är han på bättringsvägen nu!
 
När jag kom hem la jag mig i sängen, åt chips och kollade på Gossip girl som jag för övrigt börjat se igen för tredje gången, haha. Världens bästa serie! Efter middagen for jag ut och sprang en sväng och det gick väl sådär. Fick så himla ont i vaderna så jag kunde inte riktigt springa hela tiden utan var tvungen att gå några bitar. Men det blev sammanlagt 7 km iallafall, nästa mål är väl att kunna springa hela vägen! 
 
Bildbrist.. 
 



Ledsen och besviken

Tänker inte skriva så mycket om dagens klass, mer än att det gick precis som jag trodde att det skulle gå igår. Han var stark, hindrena kom snabbt och han var alldeles för ivrig. Jag gjorde mitt bästa för att ta tillbaka honom innan kombinationen, men han klev av alldeles för stort men klarade den ändå. Fick dock följdfel då det var en relaterad linje till ett räcke efteråt och vägen böev väldigt vinglig så han slog pallnit. Lite halvkonstigt kan jag tycka, men han hade förmodligen inte ens förstått att han skulle hoppa. Tog om och när han väl fick ett bra utgångsläge var det inga problem. Resten av banan gick jättefort, Kryckan sög tag i alla hinder och hoppade lite för stort på allt i princip. Landade på bakbommen på en oxer då jag inte hann få tillbaka honom och han gick av för stort. Pigg och glad häst, men hindrena kom för fort helt enkelt. Den är min ponny en liten mes och gillar inte att bli blöt om fötterna, och banan såg ut som en sjö idag. Det bidrog säkert lite också..

Imorgon har jag efteranmält LC och LB. Pratade med Sussi och hon tyckte att alla språng vi kan få är nyttiga språng. Enda anledningen till att jag hoppar LCn är för att det inte är några kombinationer där. Annars vet jag inte, går han dåligt imorgon så måste vi väl se ifall något inte är som det ska. För någonstans är det inte likt min häst att stoppa i LB, även om han hoppar med glädje. Men vad vet jag?

Men jag skulle ändå vilja be alla att inte spekulera i detta, utan hålla era tankar för er själva. Jag har duktiga människor omkring mig och vill inte att folk ska gå runt och snacka och dra egna slutsatser, tack på förhand!:)







Äntligen helg!

Jag måste nog faktiskt ta tillbaka det där jag sa tidigare idag om mattenationella och att jag aldrig känt mig så korkad i hela mitt liv. Vi fick veta resultaten idag och jag hade hela 4 poäng över e-gränsen, lättnaden som uppstod var typ obeskrivlig. Var nästan helt säker på att jag skulle få f då det kändes som jag inte kunde något alls och inte ens svarade på alla frågor, men på något konstigt sätt gick det ju iallafall! Att vi fick glass till lunchen gjorde inte saken sämre heller!
 
Efter skolan åkte jag till stallet och tog hand om Peppe. Det fins och soliga vädret som var imorse höll inte i sig hela dagen utan när jag åkte hem från skolan var det mulet och i princip blåste storm. Ville inte rida ut själv med Peppe i skogen då, så han fick tyvärr vila idag. 
 
 



Bra runda idag

LB, 4 fel
Finner faktiskt inte ord för hur brutalt svår banan var. Kan lugnt säga att det var fler än jag som var upprörda för jag förstår faktiskt inte hur man kan bygga så i en LB. Men den här banbyggaren bygger alltid såhär, så jag antar att den som sig i leken ger får leken tåla. Hur som helst så var Kryckan jättefin! På framhoppningen var det lite väl mycket trams och sparkar dock, det var lite svårt att få honom att koncentrera sig.
 
På banan tramsade han lite innan ettan, sparkade i anridningen och några travsteg bjöd han på också. Dock behövde jag bara sitta tillbaka och sluta om med benen för att han skulle koncentrera sig igen. Älskade tränsbett. Jag trodde att det skulle bli världens dragkamp eftersom hindrena kom snabbt och fick man inte tillbaka hästen, men han var jättelydig! Efter en jättekonstig "tillbaka-sväng" på ett räcke som han hoppade lite stort på (översta bilden), så var jag tvungen att ta en väldigt kraftig förhållning, vilket inte var så bra. Han fick korsgalopp och stannade som upp lite, då fick jag brottom och började rida iväg honom. Ett stopp in i kombinationen alltså. Jag måste säga att jag tycker att det var ett klokt beslut av honom att stanna för en gångs skull när allt inte stämmer. Tidigare under säsongen har han hoppat iväg i omöjliga lägen i kombinationer och rivit ganska ordentligt. Han har alltså fått lite respekt för kombinationer. Det har sett livsfarligt ut tidigare under säsongen för oss i kombinationer, så det är klart att han får respekt då. Vände bara åt andra hållet och tog om och då hoppade han utan problem alls. Resten av banan gick jättebra!
 
Jag är så stolt över honom! Han var så himla lydig och fin trots att jag inte hoppat på tränsbettet på ett halvår. Han hoppade så fint och var inte i en bom, kan bara säga att jag har saknat detta bettet. Dock är jag inte helt säker på ifall jag vill hoppa LA denna helgen om det ska vara så svåra banor. Det känns inte rätt mot Kryckan alls att göra det när det redan är så svåra banor. Då hoppar vi hellre LB och gör det bra istället! Ingen stress här inte...
 
 



Ledig fredag

Idag är jag som sagt ledig. Hade tänkt åka in till skolan och lämna in min dator då den är väldigt sönder, men det sket sig eftersom det öppnar 13.00. Istället har jag suttit och skrivit på min juridikutredning som ska in idag. Hittade världens bästa rättsfall att diskutera där så nu går det väldigt mycket mer framåt än innan!
 
Jag ska även tävla idag, så om 40 minuter rullar jag mot stallet. Ska bara hoppa en LB idag, eller bara och bara. Ska testa tävla på tränsbettet och är jättenervös för det haha. Det är en helt annan ridning + att Kryckan har en tendens att bli ganska stark på det. Har suttit och kollar på gamla filmer då jag red på tränsbettet och se hur jag red där, på något sätt känns det som att komma hem så fort jag rider med det bettet, så förhoppningsvis blir det inga problem. Peppar peppar..
 
LB+5 i Stöcke 2013
 
 



I'm back!

Igår hade jag mattenationella och om jag ska vara ärlig har jag aldrig känt mig så korkad i hela mitt liv, det var det svåraste provet jag gjort i mitt liv och det gick väl inte direkt superbra. Men med lite tur ska jag väl bli godkänd, eller jag hoppas iallafall på det! Sedan sist har det inte hänt så mycket förutom att jag pluggat röven av mig. Nu är det dock förhoppningsvis bara ett prov kvar i skolan och det känns mer än skönt!
 
Idag är det äntligen fredag och i helgen ska jag ta igen förlorad min förlorade sömn, kan inte direkt påstå att jag sovit jättemycket den här veckan så jag är mer som en zoombie just nu. Hur som helst blir det förhoppningsvis en ganska lugn dag i skolan idag, slutar vid halv 2 tiden och efter det åker jag till stallet för att rida Peppe. Blir bara en lugn tur i skogen för honoms del idag, bara så han får komma ut och röra på sig! 
 
 



Vilse i skogen

Igår tog Linnea hand om Kryckan. Det var tänkt att hon skulle rida i alla gångarter, men han hade trampat sig och det såg inte speciellt bra ut på bilden hon skickade. Dock såg det mycket bättre ut efter att hon hade tvättat det, men det blev ändå bara skritt för honom. Vi åkte ut på kvällen och kollade till honom och det såg bara bra ut. Det är så roligt för vi sa i tisdags att det är sjukt att han inte gjort något i hagen på flera månader, men så får man ju inte säga. Karma is a bitch..
 
Idag red jag ut i skogen i alla gångarter, på tränsbettet för att försöka rida in mig på det. Han var väldigt fin i traven och för det mesta i galoppen. Ibland blev han dock lite start och höll på att dra mig ur sadeln, vilket är ganska otäckt. Men fick stopp utan problem. Lyckades rida ordentligt vilse, hade verkligen ingen aning om vars jag var. Hittade väldigt många bra backar att backträna i, men lär ju aldrig hitta tillbaka dit hur som helst. Blev lite förvånad när jag kom tillbaka och såg att jag inte ens varit borta i 1,5 timme, för det kändes som att jag var borta i minst två timmar. Men det blev ett bra "dagen innan tävling ridpass" kan man säga!
 
Nu ska jag skriva på två inlämningar och sen försöka sova. Är ledig imorgon vilket känns hur skönt som helst, måste dock fara till skolan för att lämna in min dator...
 
 



Agge is back!!

Nu jävlar är mattenationella över och livet börjar igen. Såg dock att det finns en chans att hela Sverige måste göra om det eftersom facit läckte ut i Stockholm och Malmö. Självklart var det just min kurs också. Dock gick ju provet ganska dåligt, men slutparatat om det. 
 
Sen jag bloggade senast har min lillasyster börjat rida Kryckan. Hon fick prova på pelhamet och det gick huuuur bra som helst!! Han som alltid blir ganska pigg och stark blev som extra försiktig när hon satt på. Tanken är att hon ska få börja hoppa honom lite och kanske starta någon LD i sommar!
 
Jag ska även börja rida mer på tränsbett igen, hopptränade i Stöcke i söndags och då insåg vi alla att det inte funkar på pelham längre alls. Han blir alldeles för lydig och krullar ihop sig bakom handen i hoppningen och det vill man ju inte. Så därför ska jag prova tävla på tränsbettet på fredag i LBn. Det får bära eller brista, men jag har väldigt höga förhoppningar då han alltid gick jättebra på det förut. 
 
Igår red jag lite på tränsbettet på ridbanan. Mamma byggde upp nått hinder som jag tog också. Han var så jäkla fin när jag red fram! Dock stod det en kille med motorsåg alldeles bredvid banan så han höll sig på säkert avstånd haha. Men hoppningen kändes jättebra också så det ska bli jättekul att börja tävla på det igen. Han var inte alls lika stark och drog mig inte ur sadeln som han brukade göra förut. Oj så kul det var!! Han har blivit så fin:))
 
Asså detta är det sjukaste. Båda dom personerna brukar jag se varje dag i skolan, världen är så jävla sjuk ibland...
 
 



Bloggpaus till på fredag

Tar en bloggpaus till på fredag, har så himla mycket i skolan just nu så har ingen tid eller ork över till bloggen. Nu vet ni iallafall. Återkommer igen på fredag, haha. Ni får ha det bra så länge! 





Mattenationella imorgon

Idag har jag pluggat matte hela dagen i princip. Har mattenationella imorgon och är hur nervös som helst, matte är inte min starka sida direkt. Oskar har förklarat i princip hela boken så nu känns de bättre, men fortfarande inte helt bra.

Måste sova nu för att orka sitta och skriva i fyra timmar imorgon, dock känns det väldigt konstigt att sova själv då det var ett tag sen sist..






Matteplugg

På torsdag har jag mattenationella så jag har i princip suttit och räknat matte hela kvällen, vet dock inte om jag har blivit så mycket klokare men. Att jag dessutom utöver matten på torsdag har två inlämningsuppgifter som ska vara inlämnade i veckan gör att min stressnivå är ganska hög just nu. Vet inte riktigt hur jag ska hinna/orka med att skriva två uppgifter på C-nivå och samtidigt försöka bli godkänd i matte... Skulle typ behöva vara hemma från skolan hela veckan för att plugga, haha. 
 
Idag jobbade jag som sagt i stallet, efter att jag hade ridit Peppe (drar ett streck över det passet) så tog jag in alla hästar själv och fodrade kväll. Vet inte hur många gånger jag har sagt "det här är sista gången jag tar in dom själv", dom är nämligen helt galna varje gång jag ska ta in dom. Skönt nog hade jag bara 7 hästar att ta in idag då 2 var och tävlade och 4 skulle gå ute. Men jag var ändå helt slut när jag var klar. 
 
 



Har verkligen inte tid att blogga

Jag vet att jag bloggar pissdåligt just nu, men jag har verkligen inte tid. Stallet, kompisar, pojkvän och skola har tagit upp all tid jag haft under de senaste dagarna. Lovar att jag ska skriva ett långt inlägg sen, imorgon kanske. Men inte idag!

Fina Kryckan idag 








Söndag

Igår hade jag ganska fullt upp där av den usla bloggningen. Åkte till stallet på förmiddagen och då fick jag lite hjälp med Peppe, men eftersom han har hostat ett ganska bra tag nu och dessutom gjort något med boxen under natten (ganska oklart vad) så red vi bara lugnt och arbetade mycket i skritt. Det gick iallafall bra och Peppe fick verkligen använda hjärnan och arbeta ordentligt, så det var bra. Pluggade sedan en stund innan jag åkte tillbaka till stallet, men då var jag ganska hurtig och sprang fram och tillbaka istället för att ta bilen. Det gick faktiskt ganska bra och var inte allt för jobbigt, det kanske finns hopp för min otränade kropp ändå, haha! 
 
På kvällen bestämde jag och Anna oss lite spontant för att ha picknick eftersom det var soligt ute. Så vi åkte och köpte nutella, jordgubbar, banan och kex och satte oss vid en sjö. Ganska mysigt faktiskt och kanske årets bästa idé från vår sida, däremot blev det lite kallt i slutet då vi glömde vantar. 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att plugga och sedan i eftermiddag ska jag jobba i stallet. Pappa är på trav så jag måste ta in hästarna och fodra kväll. Ska även rida Peppe en sväng hade jag tänkt! 
 
 



Lördag

Igår blev det inte en lugn hemmakväll trots allt, en av mina kompisar hade ungefär lika tråkigt som mig så vi bestämde oss för att hitta på något. Började med att vi åkte ner på stan och drack lyxshake på Max (jättebra idé när det är typ 5 grader ute), haha. Sedan åkte vi runt lite med bilen och letade efter en lekpark (ännu mer haha) och det slutade med att vi åkte vilse. Två personer med dåligt lokalsinne på ett ställe där vi nästan aldrig varit är ingen jättebra kombo kan vi då ganska enkelt konstatera, att vi dessutom åkte fel på vägen dit är bara talang. Men det var en ganska intressant kväll iallafall och ganska roligt hade vi, haha! 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att vara i stallet, nu på förmiddagen ska en hjälpa mig med Peppe och jag antar att vi ska rida på ridbanan. Hoppas dock på att det inte är allt för många travhästar på travbanan samtidigt för Peppe blir så himla nervös och okoncentrerad, men risken finns väl. Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag faktiskt. Får ta dagen lite som den kommer helt enkelt. 
 
Några av alla fina bilder som blev tagna igår. 



Hos Alicia

Idag har jag hunnit med en del. Började dagen med att plugga matte och sen åkte jag och pappa till tegs hästsport och fixade nya chaps till mig. Båda mina förra (från samma märke och samma modell) har gått sönder så nu har jag nya från samma märke men en annan modell. 
 
Sen åkte vi vidare till stallet. Jag red ut med Amanda och vi hittade en massa nya ridvägar som ingen av oss visste om innan så det var hur nice som helst, synd bara att vi flyttar om inte alltför länge.. Kryckan skötte sig iallafall helt okej, vi red i skritt och trav. Imorgon ska vi fara och hoppa lite! Nu är jag hos Alicia och sen kommer Oskar och sover hos mig.
 
Fick med mig lite annat från teg också, eftersom jag insåg att jag hade ett presentkort som jag vann på en tävling förra året. Bland annat en massage sak som såg jättebra ut, en borste till svansen/manen typ och en nummerlapp med rosa bling:)
 





Regn, regn och åter regn

Idag har det regnat hela dagen och varit svinkallt. När jag åkte till stallet lite efter 10-tiden imorse så var det endast 3 grader ute och det är alltså mitten av maj. Det är riktigt illa. Jag har dessutom gått runt halva dagen och inbillat mig att det har varit söndag idag, haha. Men som tur är så är det ju bara fredag! 
 
Eftersom det har regnat hela dagen fick Peppe vila idag, istället hjälpte jag pappa lite i stallet. Smörjde lite tävlingsutrustning, borstade hästarna som blivit körda och hjälpte till att ta in hästarna, så jag tycker ändå jag har varit ganska duktig idag! Kom hem från stallet för ett litet tag sedan och nu funderar jag på att sätta mig och plugga. Ikväll har jag tråkigt nog inga planer så det blir bara en lugn kväll hemma! 
 
Bästa bilden jag har att bjuda på för tillfället, haha.
 



Inte en av livets bättre dagar

Idag har jag mått jättedåligt. Har bara legat och spytt utan att få något gjort. Hade behövt den här dagen för att plugga, men så vart det ikket. Kunde inte ens fara och hoppträna vilket var väldigt surt, för jag hade verkligen behövt träna idag. 

Nu känns det dock bättre, så jag och Oskar ligger i min säng och pluggar matte. Vi lär göra det hela kvällen men det är ganska mysigt faktiskt så jag klagar inte:)

Min fina fina lilla krycka






Torsdag

Vi har fortfarande inget internet här hemma så jag använder fortfarande skolans internet (haha) och det är precis som jag skrev förut jättesegt och dessutom fungerar det bara i vårt vardagsrummet. Så man kan väl nästan säga att jag bosatt mig i soffan haha. 
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer förutom varit i stallet. Åkte dit ganska tidigt i förmiddags och red Peppe bakom pappa när han körde en av travhästarna. Det gick väl okej och han skötte sig ganska bra trots att det blåste full storm. Däremot fungerar han inte alls bra på apple mouth pelhamet jag rider på just nu, han tar ett ojämt stöd på bettet och blir stenhård i ena sidan. Blöö. Med andra ord fick bettet inte riktigt den effekten jag var ute efter! Vet inte riktigt vad jag ska prova för något nu.. 
 
 



Inget internet

Ända sedan i måndagskväll har vårt internet här hemma inte fungerat, det fungerar fortfarande inte och det är väldigt drygt måste jag säga för man kan ju i princip inte göra något utan internet, inte ens plugga. Hoppas verkligen att det kommer igång idag för nu är jag ganska less haha. 
 
Igår gick jag i skolan som vanligt, hade bara två lektioner så det var ganska lugnt. Kollade även på hår/mode visningen som var i mitten eftersom min kära bloggmate var modell :') Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe. Jag red honom bakom pappa och det gick väl okej, däremot så måste Peppe trava så himla snabbt för han hänger inte riktigt med travhästarna. Vi red iallafall bara lite lätt motion då Peppe fortfarande hostar, vet inte hur jävla länge han har hostat nu.. 
 
Idag har jag bara en lektion i skolan och slutar vid 09.30, inte helt fel måste jag säga! Ska då hem och försöka plugga lite, eller om jag sitter kvar på skolan och pluggar en stund. Lite senare idag ska jag iallafall till stallet och rida Peppe och precis som på slutet blir det bara lite motion i skogen för honom idag! 
 
 



Här var det tomt

Vi är tidernas sämsta bloggare, men man kan ju faktiskt inte vara bra på allt. Den här dagen har bara flugit iväg. Hade bara en lektion då jag och mina kompisar gick modeller idag på draggen hahaha. Typ det sjukaste jag har varit med om och det är så inte jag, men det var inte så farligt som jag trodde. 

Kryckan fick skritta ute idag. Han skulle skritta idag och jogga imorgon typ efter laserbehandlingen och akupunkturen. Han var glad och lika mysig som alltid!

Hahaha några av mina legender






Naprapat

Skolan var som vanligt, långtråkig o h jag var väldigt trött hela dagen. Mår ständigt illa när jag tänker på mattenationella som väntar nästa vecka. Jag och pappa åkte ut till Kryckis vid middagstid och tog in honom, han hatar regn stackarn. Mamma var hos honom i morse då han nämligen fick träffa en naprapat idag. 

Vad jag förstod var det bara positiva besked. Smör (som han kallas haha) tyckte att Kryckan var väldigt välmusklad och såg ut att vara välriden och vältränad (so proud). Men mycket riktigt så är han svagare i höger bak. Han fick behandling med laser och akupunktur och ska skritta imorgon. Någon annan dag ska jag vara med och då ska han titta på mig för att titta på hur jag tar med mina svagare sidor över på Kryckan och hur det isåfall påverkar honom. Blir jättekul att se!

På tal om lindas bild, här mina vänner har ni min bloggmate Linda Söderholm i sina vackrare moments :') lillgumman






Ändrade planer

Det blåste så himla mycket när jag kom till stallet idag så jag ändrade om lite i mina planer och Peppe fick en vilodag. Istället passade jag på att ta tag i lite materialvård och även städa bland mina saker, det var verkligen hur länge sedan som helst jag smörjde så det var verkligen dags - måste försöka bättra mig på den fronten! Städade även iordning kaoset som var i min "skrubb", slängde bara in alla mina saker där när vi flyttade stall (för mer än 2 månder sedan, haha) och sedan har jag inte orkat gjort så mycket åt det. Vet inte riktigt vad jag fick för städryck idag, haha. Men nu är det lite mer ordning och reda iallafall och det känns ganska skönt måste jag säga! 
 
Lyckades även prova täcket som kom för någon vecka sedan och det var väl ändå helt okej. Det kanske inte kommer komma till så stor användning dock då det inte är något täcke man använder hemma. Men han får väl använda det när vi åker och tävlar bara, och så kan vi låtsas att vi vann DM, hahaha. Vann det ju egentligen med Div 2-laget men det blev feltryckt och trycket sitter dessutom jättelångt bak så det är inte jättefint, men whatever. 
 
 



Måndag

Nu har jag ganska precis kommit hem från skolan och jag ska bara fika lite innan jag åker vidare till stallet. Skolan idag var iallafall ganska lugn och jag hade endast två lektioner så det var ganska skönt, lyckades även plugga lite grann på 3-timmars hålet även om det kanske inte gick jättebra, haha. Men jag gjorde lite iallafall och det är väl huvudsaken! 
 
Ska som sagt till stallet och rida Peppe alldeles strax, dock så började det blåsa jättemycket nu. Imorse var det soligt och nästan vindstilla och nu är det mulet och blåsigt, standard att man alltid är i skolan när det är fint väder.. Hur som helst ska Peppe ridas en sväng i skogen idag, blir bara lite lätt motion för hans del idag då han fick gå lite hårdare igår än vad han gjort på slutet. Ska även prova ett annat bett på honom idag och jag hoppas det fungerar bättre än det raka jag rider på nu! 
 
Story of my life haha.. 
 



Mindre bra runda idag

LB, 8 fel
När Vännäs väl hade bestämt sig för vilken bedömning dom skulle ha (haha) så sänktes MSV banan ner och blev en LB bana. Den var teknisk och hindrena kom snabbt. Han kändes väldigt okoncentrerad redan på framhoppningen, vilket jag även sa till mamma för det syntes verkligen.

Väl på banan var han extremt tittig. Inte på hindrena som en normal häst, utan på banpersonalen och publiken. Fick göra halt i anridningen mot ettan då han pep iväg lite för fort pga att någon rörde sig på banan, sen fick han syn på banbyggaren och bröt av till trav. Den krångliga anridningen gjorde att han inte hoppade genom kroppen och rev ettan, världens skitpet. Sen kom kombinationen 3a-b väldigt fort och jag fick inte tillbaka honom och rev därför insprånget. Han var väldigt stark under resten av banan och tog inte riktigt mina halvhalter, anledningen till det är att jag fallet framåt hela tiden. Får jobba på det! Finponnyn har iallafall hoppat bra och varit positiv och jätteglad hela helgen, det är så kul att sitta på en så finnponny även om han har sina egenheter:)

Bryt ihop och kom igen på SURF om två veckor där ska jag hoppa LB, LB, LA, LA:)






Söndag

Idag har jag inte gjort så jättemycket utan egentligen bara spenderat större delen av dagen i stallet. Kan väl inte direkt påstå att jag gjorde så mycket där heller men jag hjälpte pappa lite iallafall. Jag red även Peppe bakom honom när han körde en av travhästarna och det gick okej, däremot så hostar han fortfarande så troligtvis blir det ingen tävling om 2 veckor.. Imorgon när jag rider ska jag dock rida med ett skarpare bett, jag har fram till nu (alltså över 1 år) endast ridit honom på snälla bett. Men nu har han blivit så tung i handen och halv stark, så jag känner att jag nästan skulle vilja ha honom lite känsligare i munnen, att han reagerar lite snabbare vid förhållningar. Hoppas det blir bättre med bettet jag tänkte prova! 
 
Annars har jag inte så mycket mer att berätta för tillfället, bloggar mer imorgon helt enkelt! 
 
 



Lite sömn, världens astma och tävling

Igår eller idag faktiskt, så kom jag hem vid två på natten för vi var på skolan och pluggade matte som jag sa (A++?). Nejmen det var verkligen jättebra och givande. Dock vart det ju inte jättemycket sömn...
 
LB, 0+4 fel, 3a
Tror inte jag har sagt det, men vi har lagt en padd (till benlindor haha) under bakvalvet på Kryckans sadel för att lyfta upp den lite. Det har gjort att han inte sparkar lika mycket alls längre, både i torsdags och idag kunde jag jobba honom från lätt sits och det minns jag inte senaste gången jag kunde. Iallafall. Fick hjälp av Pernilla på framhoppningen och det kändes lite sådär då jag fick inte riktigt till min ridning, men Kryckan kändes fin. Tog med mig hennes tips in på banan sen. 
 
Hindrena 1-6 var klockrena, sen tog jag ett felbeslut in i kombinationen 7a-b med två språng, men det löste Kryckis jättebra. Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Jag tog astmamedivinen två gånger på framridningen och två gånger på framhoppningen, precis som jag brukar. Men precis lagom till omhoppningen så täpper mina luftrör igen sig helt och jag får ingen luft alls typ. Fick därför ingen syre till musklerna och det var så sjukt obehagligt. Jag kunde inte rida ordentligt och det enda jag ville var i mål och hoppa av hästen. Hade ordentlig tur på 10an då han blev lite flack, tog ut vägarna rejält för jag orkade helt enkelt inte styra. Det svartnade för ögonen på mig och det var sjukt obehagligt. Tänk om jag hade svimmat på hästen?! På 11an fick jag aldrig tillbaka honom och blev aldrig klar, så den bommen föll, ett räcke såklart. Sen gick 12 och 13 jättebra och jag fick äntligen komma ut från banan. Tog astmamedicinen och med ens vart livet väldigt mycket bättre, fast då var det ju redan för sent. Blev placerad ändå och fick ett fint schabrak då det var Sveland cup. Är jättebesviken på mitt himla missflyt, men är jätteglad över att Kryckan är så himla snäll och ställer upp så bra som han gör!
 
Om någon av er vet vad fan jag kan göra åt detta så får ni gärna kommentera! Astman har förstört för mig de fyra senaste tävlingarna i år. Jag känner att när jag går in på banan så är jag inte osäker på hindrena eller på Kryckan, utan på att jag inte vet hur länge jag kommer kunna andas. Exakt samma sak hände i LCn i Vännäs för två veckor sedan. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö idag.. Tips mottages tacksamt..
 
Fina älskade Kryckan vad han kämpar, inget alls utan honom. Film kommer senare!
 
 



Lördag

Igår bloggade jag aldrig något men förutom skolan och stallet gjorde jag inte så mycket igår. Peppe fick vila då det var trav, så jag åkte bara dit och tog hand om honom och när jag kom hem la jag mig i sängen och sov haha. 
 
Imorse klev jag upp ganska tidigt och var i stallet lite efter 7-tiden, mockade då några boxar och sedan red jag Peppe bakom pappa. Åkte dit tidigt idag eftersom det var trav även idag och han kan inte vila två dagar i rad, livet när man står på en travbana.. Hur som helst var Peppe inte på sitt bästa humör idag, min tanke var att rida bakom pappa hela tiden och inte rida själv men han skulle köra intervaller på rakbanan så det sket sig. Fick alltså rida hem själv och herregud vad jobbig han var säger jag bara. Han gjorde en bockserie när jag travade och sedan var vi på besök i "skogen" utanför körvägen. Lite stegringar och hopp blev det också. Det snurrade helt om för stackarn idag, det blev nog lite för mycket på en gång för hans hjärna att ta in. 
 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag förutom att sovit (haha) och nu ska jag leka duktig och försöka plugga en stund. Sedan blir det nog tidig sänggång för jag är jättetrött, haha. 
 
 



Ledig fredag

Idag är jag ledig från skolan, eller vi skulle bara ha haft en lektion så vi fick göra några saker och lämna in hemifrån. Istället har jag suttit och pluggat matte inför nationella om 1,5 vecka och kollat på serier samtidigt. Jag har sådan sjuk panik över matten, så därför ska jag, Alicia och Oskar på mattenatten på skolan idag hahaha. Det är som ett "lan" fast med matte, det stannar kvar mattelärare och det håller på 19-07. Dock kan jag inte stanna så länge för jag har tävling imorgon.
 
Nu ska jag strax börja rulla mot stallet. Tänkte rida lite lösgörande på ridbanan i max 10 minuter och sen rida ut med Jeremias. Hans häst är över 1.80 så Kryckan får typ springa för att hänga med. Nejmen dom är söta tillammans :') Efter ridningen ska jag packa saker och göra klart för helgen. Kan inte med ord beskriva hur skönt det blir med utomhussäsong!!!
 
En equipe-bild från förra årets vårtävlingar i Vännäs:)
 
 



Trevlig kväll i stöcke

Kryckan var helt galet fin idag! Vi gjorde egentligen speciellt, utan hoppade en fyrkombination (haha) med fyra oxrar och två språng mellan. Avståndet var ganska kort så han va tvungen att verkligen sätta sig på rimpan och jobba med bakbenen. När vi hoppade fram så hoppade vi tredje oxern snett, vet inte om ni förstår men tänk er en kombination där man hoppar ett av hindrena diagonalt. Det var helt crayyyy va fin han va, så lugn och rytmen va grym. Sen hoppade vi den rakt igenom och avslutade med sista hindret på 1.10-1.20 någonting (mitt ögonmått är sämst) han verkligen ansträngde sin lilla hjärna och hoppade så noggrant och fint. Fick världens bästa hjälp av världens bästa tränare, en bra kväll helt enkelt!






7:e maj

Idag har jag inte gjort speciellt mycket ändå, var först i skolan till lite efter 14-tiden och sedan åkte jag till stallet och red Peppe. Skolan rullade på utan större bekymmer men lektionerna var ganska sega och jag höll på att halvt hungra ihjäl innan lunchen. Men men, det som inte dödar härdar!
 
Peppe red jag en sväng i skogen idag och han skrittade i förrgår och vilade igår så han var ganska pigg. Att det dessutom körde om flera travhästar gjorde att det slog lite slint i huvudet för han. Han hittade inte på några dumheter men blev himla dryg då det snurrade om helt för han. Han kunde inte skritta normalt och när jag travade ville han bara börja galoppera och dra ner huvudet hela tiden. Med andra ord var han inte den roligaste hästen att rida idag.. 
 
När jag kom hem från stallet for jag ut och sprang en sväng för att testa min astma medicin, om jag skulle ha astma kanske den inte hjälper på en gång men det kändes ändå som det gick lite bättre att andas och jag fick inte lika mycket slem i munnen. Däremot så gjorde mina vader så ont så det kändes som dom skulle gå av, alltid ska det vara något. 
 
 



På väg till träning

Nu sitter jag i bilen påväg till stöcke för hoppträning. Tanken är inte alls att jag ska hoppa högt utan snarare se hur han beter sig och bygga självförtroende.






Torsdag

Igår var det jättetråkigt väder hela dagen men idag skiner solen, som man brukar säga - efter regn kommer solsken! Ni som läst bloggen en tag vet att jag hatar regn så det känns ganska bra att det är soligt idag, haha. Efter skolan var jag och hämtade några mediciner som jag ska använda i ca 1 månad för att se om jag har astma. Var jättetaggad på att fara ut och springa och se om det blev bättre men att springa i spöregn kändes inte jättelockande.. Ny lycka idag haha. 
 
Idag går jag i skolan till 14-tiden tror jag, har inga direkta jättejobbiga lektioner idag men det lär nog bli en ganska seg dag ändå. Efter skolan ska jag till stallet och rida Peppe, han fick som sagt en vilodag igår så idag blir det bara lite lätt motion för hans del. Han hostar fortfarande så det blir nog bara lite skritt och trav idag! 
 
#tb till en bättre tävlingsdag. 
 



Igår och idag

Igår gjorde jag äntligen något åt mitt hår. Jag, Alicka, Linda och Marielle satt modell för frisör 3orna  och fick våra hår fixade helt gratis. Inget att klaga på för dom är jätteduktiga! Mitt hår har varit kaos jättelänge och var hur långt som helst, så det var verkligen på tiden. Nu är det fräscht och nyfärgat och det känns hur bra som helst!
 
Efter skolan åkte jag och red Kryckan, han fick ett pass på ridbananpå jaktstången. Han var så otroligt fin i traven, kunde jobba igenom båda sidorna och flyttade lite för skänkeln. Höll honom medvetet lite i undertempo så att jag verkligen skulle kunna påverka honom i varje steg, eftersom han ofta blir lite hastig. Sen lät jag honom rasa av sig lite energi i galoppen, han sparkade en del och tyckte det var jättekul. Efter det red jag lite mer lydnad i trav, ungefär samma som jag gjorde innan galoppen. Även om han vart i gasen efter galoppen så jobbade han på väldigt koncentrerat. Jag är väldigt nöjd med honom!
 
Idag är jag ledig från stallet. Kom hem väldigt sent från skolan och nu sitter jag och pluggar lite. Senare ska jag till Oskar en stund. Har väldigt mycket i skolan tills imorgon, så det är bara att dyka ner i datorn haha...
 
 
 



Onsdag

Idag kommer det nog bli en seg dag för min del, har endast två lektioner i skolan men efter skolan har jag muntliga nationella i matte. Jag hade sådan tur också att jag hamnade i sista gruppen som är 16.30-17.00... Slutar i vanliga fall 12.30 idag också så det kändes ganska drygt. Får se om jag stannar kvar på skolan när jag slutat eller om jag åker hem och sedan tillbaka, båda alternativen kändes dock ganska jobbiga. 
 
Eftersom jag slutar så sent idag får Peppe vila och pappa tar hand om honom,blir alltså en stalledig dag för min del idag. Var ett tag sedan sist så det kan väl bli skönt, men hade hellre spenderat den på något annat ställe än på skolan haha.. 
 
Vinst 1.10m Övik
 



Två år idag

Idag är det två år sedan vi hämtade Kryckan från Linköping, då var han bara en liten tunn 8-åring utan muskler och rädda ögon. Idag är han en välmusklad 10-åring med alldeles för bra självförtroende haha. Trots att vi kanske inte har fått till det helt på tävlingsbanorna så gör det inget alls, jämfört med all glädje han ger mig varje dag bara genom att finnas till. Efter en dålig dag behöver jag bara se honom stå i hagen för att glömma alla problem i hela världen. Önskar att jag kunde spendera resten av mitt liv med honom, men jag har tur om jag får ett år till. Tack för allt världens bästa Biscuit Gold, det finns ingen som du.
 
Här är lite bilder på Kryckan från 5 maj 2013, helt ärligt känner jag knappt igen min egen häst. Älskade fina ponny, vilka framsteg du har gjort. Jag är så stolt över dig.
 
 



Tisdag

Idag har det varit en ganska lugn dag, började inte skolan för än vid 10-tiden och lektionerna var ganska lugna. Känns som vi knappt gör något i skolan, men jag gjorde bort mitt svenska tal idag och det gick väl helt okej förutom att jag hade kunnat träna lite mer, men det är bortgjort och det känns jätteskönt! Börjar nästan se ljuset i tunneln nu även om det är ganska mycket kvar i skolan!
 
Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe, det blev bara en lugn tur i skogen för hans del idag. Det blev bara så att vi skrittade idag för han har gått ganska mycket nu på slutet och dessutom hostar han fortfarande. Så jag tyckte en skrittur passade ganska bra idag! Han fick komma ut och röra på sig och det var det viktigaste och dessutom skötte han sig ganska bra trots att det var ganska mycket störningsmoment ute. Börjar faktiskt få lite mer tillit för honom nu och det känns riktigt bra! Det finns nog hopp även för Peppe. 
 
 



Mycket i skolan

Mitt första inlägg idag publicerades tydligen inte, så vi gör ett nytt försök..
 
Den här helgen har jag i princip bott hos Oskar, därav den bristfälliga uppdateringen. Vi har mest kollat på film, pluggat lite och sovit haha. Kryckan fick longeras igår och herregud alltså. Vi tänkte att det förmodligen inte ens var någon idé att jag skulle rida för han får en sådan djävulsk överskottsenergi bara av någon dags skritt. Han kunde trava något varv innan han började sparka och skena i linan haha. Det var inte alltför mycket att göra, utan det var bara att låta honom busa. Det ser ut som att vi måste ta ut Andrea Waller (bästa sadelutprovaren) då vi misstänker att han har vucit ur sin sadel. Hans ryggmuskler har utvecklats otroligt mycket och han ser inte ens ut som samma häst som för ett år sedan. Vi har haft vår nuvarande hoppsadel i ett år och tre månader ungefär, så det kanske är dags för en annan.
 
Annars har jag pluggat väldigt mycket. Hade en inlämning tills igår kväll som tog evigheter, därefter pluggade jag till ett prov som vi hade idag. Pluggade till halv två på natten och gick upp halv sex för att hinna plugga innan skolan (provet var på våran sovmorgon-.-), hade jag inte gjort det så hade jag inte klarat provet haha. Har dock del två imorgon, men det är en annan sak...
 
Alltså hahaha mitt flow just nu. Under hela detta året har jag haft en otrolig tur med startlistorna, måste vara något fel på lottningen haha. Jag har typ startat sist i hälften av alla klasser jag ridit i år. I helgen hoppar jag två klasser, och startar sist i båda:)
 
 
 



4:e maj

Idag efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe en sväng i skogen. Det blev bara lite lätt motion för hans del idag och det gick ändå helt okej. Han var precis som vanligt när jag rider själv ganska tittig, eller snarare tittigare än tittigast, haha. Men han skötte sig bra så det var huvudsaken! Han var faktiskt ganska fin idag och kunde galoppera i en ganska samlad galopp utan att vara allt för spänd. På vägen hem blev han dock mycket mer spänd, springig och ganska stark, men det är en bra början att han kan vara någorlunda lugn halva turen iallafall! 
 
När jag kom hem från stallet for jag ut och sprang en sväng, måste ju försöka förbättra min otroligt usla kondition. Det gick helt okej men däremot kommer jag väl inte kunna röra mig imorgon haha. Nu och resten av kvällen ska jag försöka få in mitt svenska tal i huvudet, det går däremot lite mindre bra. Har så himla svårt att lära mig tal utantill tyvärr! Men får väl kämpa på ett tag till.
 
 



Måndag

Då var helgen slut och det var måndag igen. Idag går jag i skolan till lite efter 14, har dock bara en riktig lektion då det är föreläsning i aulan på den sista. Har även tre timmars hål mellan första och andra lektionen och då ska jag försöka fila lite på mitt svenska tal som jag har imorgon, har inte lyckats skriva klart det än men har inte så mycket kvar så det är ganska lugnt! 
 
Efter skolan åker jag till stallet och rider Peppe, han får fortsätta gå lite lugnt nu i början på den här veckan så får vi se om hostan börjar ge med sig. Den har minskat så man kan ju alltid hoppas på att han håller på att bli frisk! HUr som helst blir det bara lite skritt och trav i skogen för hans del idag, blir nog precis som igår att jag jobbar honom lite också genom att göra övergångar, flytta för skänkeln osv. 
 
 



TB till då livet lekte

Ny häst, tävling, sommarlov, one direction live och Grekland på en månad. Då hade man inte mycket att klaga på...






Jag lever

Igår orkade jag inte blogga något, vet egentligen inte varför utan det blev bara inte av #standard. Hur som helst red jag Peppe bakom pappa när han körde en av travhästarna och det gick helt okej, däremot så hostade han någon gång vilket var mindre bra.. 
 
Idag klev jag upp innan halv 6 för att följa med pappa till stallet och hjälpa han lite, åkte dock hem i några timmar när alla boxar var mockade och klara. Åkte tillbaka på eftermiddagen och red Peppe och han skötte sig bra. I början stod han emot lite som han alltid gör från stallet men han har inte stegrat eller hittat på dumheter på flera veckor så det känns ganska bra! Han hostade inte heller något medan jag red så det var bra, men han hostade en gång i stallet. Men förhoppningsvis håller han på att bli frisk nu! 
 
 



Sjukt vilken utveckling

 
Ibland är det verkligen nyttigt att gå igenom gamla filmer för att förstå hur mycket som faktiskt har hänt. Den här filmen är från vår andra tävling tillsammans, första LBn. Han är så grå, tunn och svag i galoppen om man jämför med nu. Dock var han världens finaste ponny redan då:)
 




Trött

Har inga kommentarer om gårdagen, så vi lämnar det så. Vi drog därifrån relativt tidigt och såg film hos Elias istället. Var hemma vid tre och då for jag direkt till Oskar och sov hos han.

Idag låg vi och såg på Shrek hela morgonen haha. Sen for jag hem och åkte till stallet med mamma för att göra insläppet. Linnea tog hand om ridningen idag, vi var där samtidigt och det hade gått bra! För övrigt orkar jag ingenting idag...

Nu ska jag duscha och fara tillbaka till Oskar:)






Peppe 1/5

Idag red jag Peppe en sväng i skogen och det gick ändå helt okej. I början stod han emot lite och stannade flera gånger när vi var på väg från stallet men när vi kom till skogen blev det bättre. Dock fick jag verkligen rida honom idag då han inte var så sugen på att gå framåt utan sprang bara och kollade på massa saker. Han var ganska tråkig till en början och lunkade bara på och var tung i handen, men sedan blev det lite bättre. Fast då blev han nästan för pigg, men med några 100 halvhalter höll han sig någorlunda i sticket. Däremot var han lika tittig hela turen och det är nästan så man inte kan hålla sig för skratt, haha. Han kan helt plösligt tvärstanna från trav för att han såg ett träd i skogen, tur han är modig! 
 
Han hostade dessutom bara en gång idag så förhoppningsvis är han på bättringsvägen. Kanske blir tävling i slutet av månaden ändå! 
 
 



1 maj

Vet inte riktigt vad jag ska säga om gårdagen faktiskt, förfesten som vi var på var till en början ganska seg men sen när det kom lite fler folk blev det bättre. När vi skulle dra ville dock alla vara kvar och ha hemmafest istället men det slutade att vi kom oss iväg iallafall, haha. När vi väl var där stod vi och köade i en halv evighet för att komma in och sedan i princip dra direkt. Så himla ovärt, men det var så himla dåligt på den klubben och inte alls som vi hade tänkt oss. Vi drog istället till Kårhuset där det var mycket bättre, så kvällen slutade bra trots allt! 
 
Idag har jag än så länge inga speciella planer, ska till stallet efter lunch och ta hand om Peppe och även rida honom en sväng om det inte regnar allt för mycket. Pappa är på trav idag så jag måste rida själv, så det blir nog en sväng i skogen bara! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin