Nyårsafton!

I tisdags vilade Kryckan, Oskar gick en promenad med honom medan jag gjorde stallet. Det gick jättebra och både häst och pojkvän överlevde haha. Efter det åkte jag ner på stan och mötte upp några kompisar, vi hade fått gratis biljetter till idolerna (från tv), jag hade inte sett ett enda program så jag visste knappt vem någon var trots att jag crushat sönder på Amanda haha. Sen åt vi middag och avslutade kvällen med några drinkar, for sedan till Oskar och sov där.
 
Igår red jag Kryckan i ridhuset, orkar inte ens gå in på hur trångt det var och som grädde på moset skulle några hoppa på den andra halvan när det väl blev ledigt. Lite lustigt att reglerna inte gäller hemmaekipagen, speciellt inte de som är släkt med en av ridlärarna. Men jaja. Kryckan var väldigt pigg och som vanligt muppade han sig med galoppen. Denna gången tog jag striden och jäklar i min lilla låda vad arg han blev, men han blev faktiskt mycket bättre och jag räknar verkligen inte med att detta problemet ska ge med sig efter ett enda ridpass, så detta blir nog vad jag kommer lägga fokuset på denna vintern.
 
Idag är det nyårsafton!! Hanna i stallet ska ta hand om Kryckan då vi tog hand om Wille på julafton. Ska iväg ikväll till Böleäng och sen in till stan vid 12-slaget, blir säkert en jättebra kväll/natt. Nu tänkte jag fortsätta skriva på mitt gymnasiearbete och påminna alla att ta det lugnt med smällare osv, visst det är fint men så inte värt det om man tänker på djuren. Kryckan brukar bli lite orolig, men jag vet många som reagerar mycket mer än han.
 
Har inte tagit så mycket bilder under de här dagarna men här är några iallafall!
 
 



Hoppträning

Idag har jag hopptränat Peppe för Eva Jonsson och i helhet gick det faktiskt ganska bra. När jag red fram var han inte särskilt spänd men reagerade ändå ganska mycket på mötande hästar. Något som faktiskt kommer att bli ett problem på tävling då det är fler hästar på mindre utrymme både på framridning och framhoppning. Vi får väl fortsätta jobba med det helt enkelt och om jag ska vara ärlig har jag ingen aning om hur det ens har uppkommit. Det är mest nu på senare tiden som han verkligen har reagerat när han har blivit trängd.
 
Peppe hoppade iallafall helt okej idag och var någorlunda lydig. Provade att hoppa honom på ett annat bett idag än vad jag brukar och han kändes faktiskt lite bättre i munnen. Även om han kanske inte riktigt lyssnar bra hela tiden. Däremot drog han iväg som sjutton efter några hinder, han har aldrig gjort så förut men antagligen var han bara lite väl laddad. Det blev bättre när vi hoppade banan sista gången iallafall. Men han var duktig idag och jag är nöjd över honom! 
 
Tyvärr finns det ingen film från idag. 
 
 



Tisdag

Igår red jag Peppe i ridhuset och trots att det ändå var ganska många hästar där skötte han sig hyfsat bra. Enda gången han hittade på "dumheter" var när andra hästar inte höll avstånd och kom lite för nära. Han är ju lite småmesig så han tål inte situationer där han blir trängd. I början när jag travade fram honom var han lite spänd men ju längre jag red desto bättre blev han, i slutet kunde jag till och med jobba honom i en ganska samlad galopp. När det var lite mindre hästar i ridhuset på slutet kunde han även trava av på halvlånga tyglar, duktig Peppe! 
 
Idag blir det nog så att Peppe får vila faktiskt, hade egentligen tänkt rida honom men ska på stan och fika med en kompis och det blev någon timme uppskjutet. Men det kan bli så att jag rider honom ändå, får se hur mycket klockan är och hur jag känner när jag kommer till stallet! Men han dör inte av att vila en dag. 
 
 



Måndag

Igår var vi in till ridhuset med Kryckan igen. Jag har inte direkt varit mig själv senaste tiden och jag är väl egentligen fortfarande inte det, men lyckades få till ett bättre ridpass än i fredags iaf. Det var galet trångt i ridhuset igen, varav två av dom inte höll jättebra avstånd så Kryckan slängde sig gång på gång för samma två hästar och trampade av sig boots osv. Orkade bara inte säga något trots att jag ville så valde bara att byta ridhus till lilla där det var mycket lugnare. Jobbade mest med galoppen, i vänster varv går han helt okej numera, men han muppar sig fortfarande åt höger så vi funderar på att ta ut någon equiterapeut eller kiropraktor. Vi har kontaktat Anna som vi brukade ha ut på min förra ponny och hon har även träffat Kryckan 2-3 gånger. Kryckan fick iallafall avsluta med några språng på ett lågt räcke och en låg oxer vilket han tyckte var kul!
 
Idag vaknade jag hos Oskar och for till Kryckan med mamma vid lunch. Han fick bara en skrittur då det inte går att göra så mycket annat. När jag kom hem så färgade jag och Alicia några larm i mitt garage så håll utkik efter en limited edition inför nyår snart!!! Vi åt även på frasses då det ligger närmast mig, nu väntar jag på att Oskar ska komma och jag skulle tro att det blir en tidig kväll.
 
 



Söndag

Har bloggat lite dåligt nu under julen men jag har varken haft ork eller speciellt mycket att blogga om. Tycker faktiskt det är okej att blogga lite dåligt under julen också. Hur som helst är jag ledig till nästa måndag så det ska bli riktigt skönt att vila upp sig lite grann, väldigt välbehövligt kan man säga. 
 
Peppe har mest tagit det lugnt dom senaste dagarna. I förrgår var han dock ett riktigt jobbig när jag red i stora ridhuset och höll mest bara på att dumma sig. Red därför inte länge och nästan bara i skritt tyvärr då jag inte vill rida honom när han är så spänd och bara helt plötsligt kan flyga upp i luften. Igår när jag red gick det dock bättre och jag kunde rida honom i alla gångarter utan att han hittade på allt för mycket hyss. Men jämfört med hur han var i förrgår var han väldigt harmonisk igår. 
 
Imorse var jag och släppte ut Peppe och nu ska jag snart åka till stallet igen för att rida honom. Blir ett pass i alla gångarter i ridhuset. Ska försöka galoppjobba honom ganska mycket idag men får se hur mycket jag klarar av. Har nämligen lite svårt att andas när jag rider där. 
 
 



Gårdagens misslyckade ridpass

Vill inte ens gå in på detaljer kring gårdagens ridpass, vi var typ 10 pers i ridhuset och Kryckan har skrittat sedan i måndags pga dåligt underlag hemma. Han var överladdad, överkänslig och hetsig, för att inte tala om hur skygg han var för andra hästar. Det har han alltid varit och kommer nog alltid att vara också, måste verkligen ta tag i att köpa en röd rosett till svansen så att folk tar bättre avstånd till honom så han slipper slänga sig in mot mitten. Sen höll han på pch bytte bak i galoppen, vilket egentigen var största problemet under passet. Det var verkligen extremt, han bytte i vartannat steg och gjorde sina söta små luftsprång, speciellt i höger varv. Det blir bara värre och värre och jag börjar tro att det är något som stör honom. Att han inte är halt vet jag då han är nyligen kollad i både kotor och knän på alla fyra, jag tror snarare att det är något muskulärt. Vi ska sätta upp min dressyrtränare på honom för det är inte omöjligt att han bara testar mig också, det vore rätt typiskt Kryckan faktiskt...
 
Men julafton då? Den var bra, eller iallafall fram till 17.00 ungefär, fick ett hemskt besked från en av mina bästa vänner och har typ bara gråtit sedan dess och sovit tre timmar ish varje natt sedan dess. Alla tankar går till honom, fina underbara, människa.
 
Några av mina julklappar (sämst bilder men), Kryckan fick en slickburk av min lillasyster så nu har han tre haha. Men han älskar dom så det gör inget. Sen fick han även morötter och äpplen i sitt krafftfoder.
 
 



Dagen före julafton

De senaste dagarna har vart minst sagt händelselösa. Det går inte att rida alls då det bara är hårt, isigt och jävligt överallt. Igår sprang jag runt på stan i flera timmar och lämnade larm till kunder som köpt av oss. Cash is king, det säljer verkligen som smör och jag förstår verkligen varför! Att skriva vad jag gör med Kryckan är bara meningslöst, han skrittar eller går promenader i brist på snö. Min häst har verkligen inget liv. Idag spenderade han nästan en halvtimme med att försöka förflytta sin kraffthink genom att köra ner näsan (hans näsa är väääldigt lång) och sen öppna munnen och lyfta hinken. Mot slutet lyckades han faktiskt och kunde bära iväg hinken. Han har även lärt sig knäppa upp spännena till sina täcken. Det finns visst ingen gräns för hur uttråkad man kan vara...
 
Om en stund ska jag gå på en promenad. Ska möta Oskar och säga hejdå till han för han ska bort i två dagar vilket innebär att jag kommer behöva sova själv i två nätter haha. Får väl se till att överleva antar jag. Efter det ska vi baka mer knäck och fortsätta slå in julklappar, för imorgon är det julafton!
 
Min så kallade häst när han lyckats bära iväg med hinken hahahaha.......
 
 



Julklappshoppningen igår

Igår var jag som sagt med på julklappshoppning med Peppe och det var väldigt nyttigt för honom. Trots att vi hopptränade i söndags var han nästan ännu piggare igår. Det var ganska rörigt på framridningen och framhoppningen så han blev ganska uppstressad eftersom det var hästar överallt. Hade iallafall en röd rosett i svansen och det blev väl lite bättre även om han kanske skulle behöva ha rosett både fram och bak så det syns extra tydligt, haha. 
 
Hoppade bara 1 meter igår för att få tillbaka känslan lite, vi har knappt hoppat något i år och endast tävlat en tävling. Förhoppningsvis blir det några fler nästa år! Man kan väl iallafall säga att vi är lite smått ringrostiga. Peppe tyckte iallafall att det var jättekul att hoppa igår och var som sagt lite väl taggad. Var tvungen att hålla i honom hela tiden och om jag lättade lite på handen drog han iväg. Eftersom jag inte kunde lätta i handen till hinderna fick vi ett par dåliga språng där han kom i botten. Men tycker ändå det var bättre än att han skulle skena runt banan. Men jag är nöjd över honom och huvudsaken är att han tycker det var roligt. 
 
Velade lite ifall jag skulle lägga upp filmen eller inte, men här kommer den iallafall. 
 



En liten catch up

Jag har inte haft speciellt mycket tid till bloggen, så därför tänkte jag dra lite vad som har hänt sedan senast. Jag har haft fullt upp med UF då vi har varit på totalt fem julmarknader och sålt, sen sista veckan innan lovet hade jag tre prov plus 75% seminarie på gymnasiearbetet och Kryckan på det så tiden fanns inte till. I fredags fick vi iallafall lov och då firade jag och en kompis det med fika på stan, det var jättemysigt då jag inte hinner träffa honom så ofta då han inte bor i stan. Vi får göra om det oftare helt enkelt!
 
Kryckan då? Jo han är faktiskt på god väg! Jag har tränat mycket dressyr och även lite markarbete/hoppning för Anna som är ridlärare på hippo. Det har varit en succé verkligen, jag får så fantastiskt bra hjälp av henne. Hon ser exakt vad Kryckan behöver och har alltid väldigt bra övningar. Roligt även att hon ska börja rida honom någon gång i veckan sedan, lite som en till medryttare och hon ska även kunna dra in honom till hippo och trimma. Idag har han fått hoppa mer, eller hoppa och hoppa, hindrena ligger på 90 cm ish men vi tar det lugnt. Han tycker det är lite väl kul och skulle helst hoppa hela banan på en gång om han fick bestämma själv. Tänker ta det lugnt med höjderna tills han har lugnat ner sig lite, på fredag blir det träning med stöcke igen om träningen nu blir av alltså, då blir det som vanligt igen.
 
Idag har jag spenderat största delen av dagen på hippo. Var ju som sagt först in och hoppade Kryckan, sen hem och äta innan vi for tillbaka igen då jag skulle hjälpa Vera när hon tävlade. Stannade sedan kvar och var med Linda och kollade när hon hoppade. Kom nyss hem och ska bara duscha innan jag far till Oskar och sover där!
 
Lite bilder sen senast:
 
 
 
 
 
 



Film från träning i skåne

När jag höll på att ladda upp filmen från hoppträningen igår kom jag på att jag hade ett litet klipp från en av träningarna för Niklas som jag aldrig lyckades ladda upp när jag var i skåne då internet var så segt. Detta var även första hoppträningen för Peppe sedan i somras men han var mycket mer harmonisk än vad han var på träningen igår. 
 
Här är filmen iallafall, bättre sent än aldrig!
 



Söndag

Idag hopptränade jag med Peppe för Eva Jonsson och det var faktiskt första hoppträningen sedan jag var i Skåne. Alltså första hoppträningen sedan oktober så det var verkligen på tiden. Skulle egentligen ha tränat för henne förra helgen men det blev flyttat till idag istället. Hur som heslt skötte sig Peppe ganska bra idag med tanke på att vi tränade med 6 andra hästar, han blir lätt spänd när det är många hästar runt omkring och hittar då lättare på anledningar till att bli rädd för saker. Han fick ett par ryck idag och hoppade runt lite när hästar kom för nära men även när jag stod stilla/skrittade runt. Min häst är allt bra konstig ibland. 
 
Men när vi hoppade bana skärpte han till sig och hoppade runt som han inte gjort annat egentligen. Hoppade dock inga höjder idag då han inte riktigt är igång ordentligt. Han är dock fortfarande lite väl laddad men det beror väl mest på att han inmte hoppat på ett tag. Förutom att han var lite stark och drog iväg lite så fort jag lättade på tyglarna så är jag nöjd över honom idag. Han lugnar nog ner sig när han får börja hoppa lite regelbundet igen!
 
Imorgon är det julklappshoppning på hippo och jag ska hoppa 1 meter med Peppe och ta det som träning. Han har inte tävlat sedan juni så det blir bra träning även om det inte riktigt är samma sak som en riktig tävling. Men han behöver komma ut och luftas så han får alla hovar på jorden igen. Att jag trodde julklappshoppningen var på tisdag är en annan femma, tur det finns dom som har koll haha. 
 



Ingen kan göra allt men alla kan göra något

 
Ingen har väl missat cirkusen kring Douglas Lindelöw och Casello, har ni mot all förmodan gjort det så klicka HÄR och se ett inslag på TV4. För att göra en lång historia kort så har det uppstått en ägartvist kring Casello där Lindelöws äger ena halvan och andra delägaren vill sälja. Familjen Lindelöw har gjort sitt yttersta för att köpa loss hästen men andra ägarfamiljen vägrar acceptera deras bud och just nu ser det ut som att hästen ska säljas på en auktion imorgon, där det ser ut som att han kommer att hamna hos en ryttare från Quatar. Hästen togs från familjens gård och kördes iväg till ett annat stall där han provreds av Quatar-ryttaren, och under den perioden bodde Douglas i en lastbil 5 meter från stallet, allt för att Casello skulle må så bra som möjligt mitt i kaoset. Douglas har utbildat Casello själv från att han var tre år till världscupfinal, EM och är tänkt till Sveriges OS-lag i sommar. På tidningenridsport.se går det även att läsa mer detaljer kring ägartvisten. 
 
Nu till saken. Det har startats en insamling på facebook av en fantastisk tjej som lägger ner hela sin själ i att försöka rädda kvar Casello hos Douglas. Jag har själv gett 500-600 kronor ish till detta, då jag tycker att Douglas är en helt fantastisk förebild det känns som en självklarhet för mig att stå för att kärleken till hästen ska stå över värdet i pengarna.
 
Tycker att alla ska gå med i facebookgruppen "rädda Casello åt Douglas Lindelöw", där kommer senaste informationen alltid upp snabbt och även personliga hälsningar och lägesrapporter från Lindelöws.
Swisha er gåva till 070 - 360 16 15 och glöm inte att märk gåvan med ert namn.
Bara 100 kr gör stor skillnad!!
Hjälp till att stå upp för rättvisan.
 
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
 
 



Jättebra träning!!

Idag är min häst riktigt dyr. Han har gått sin första hoppträning sen operationen och oj så fin han var. Orkar inte gå in på detaljer nu utan de får vänta tills imorgon. Det var länge sedan jag såg Kryckan så lycklig som när han fick hoppa oxern på bilden, skönt att se honom finna glädje i hindrena igen nu när alla frakturer är borta❤️






Dagens ridpass

Till skillnad från igår gick det faktiskt helt okej att rida idag. Han var inte alls lika springig som igår och jag kunde även komma åt och jobba honom lite mer i både traven och galoppen. Han orkar dock inte riktigt bära sig ordentligt i samlad galopp men tycker ändå att det går framåt lite grann. I traven satt jag mest ner och jobbade honom, red på lite små volter samt gjorde lite tempoväxlingar. I galoppen jobbade jag honom på lite mindre volter och gjorde galoppombyten mellan varje volt. Red som på en åtta fast med tre/ fyra volter istället för bara två. Lite jobbigt tyckte han att det var iallafall! 

Just nu sitter jag iallafall på jobbet och räknar ner timmarna tills jag får åka hem och sova. Slutar kl 00 så snart är det bara 4 timmar kvar! Innan jobbet gymmade jag en liten stund med Sanna, det blev dock bara runt 30 minuter men det är väl bättre än ingenting! Får se om jag har orken att gymma imorgon också. 
 
 



Trött

I veckan jobbar jag eftermiddag och under dom här veckorna känns det ungefär som man inte har något liv. Är konstant trött och träffar i princip inga människor alls. Det enda jag hinner med att göra innan jag börjar vid 14.30 är att göra bort stallet och rida Peppe. Kan inte direkt påstå att jag har speciellt mycket ork till att göra andra saker heller. 
 
Just nu sitter jag iallafall och äter frukost och ska snart åka till stallet. Hade tänkt trimma Peppe lite i ridhuset idag och eventuellt ta några skutt över ett sockerbitshinder om jag orkar släpa fram något. Det återstå att se, men han behöver verkligen få språng i kroppen så han taggar ner lite. Har faktiskt anmält mig till en julklappshoppning på tisdag så vi får väl se hur det går, haha. 
 
Favorithästarna nere hos Niklas, saknar att rida dom lite faktiskt ♥
 
 



Bra träning!

Tänkte bara säga att Kryckis skötte sig bra idag, bortsett från att han började byta galopp i bak som han har gjort nu i ett år men det jobbar vi på. Dock var han lugn i huvudet och lyssnade bra och som vanligt en jättebra träning av Anna. Man blir aldrig besviken! Dock vill man ju bara tejpa igen käften på vissa, helt otroligt hur svårt de kan vara för vissa att bara koncentrera sig på sitt eget i ridhuset alltså...

Världens snyggaste häst idag❤️






Hej jag lever

Har verkligen inte haft tid för bloggen alls, vet att jag alltid säger de men de är faktiskt sant. Går ju sista året på gymnasiet med UF-företag, gymnasiearbete + alla andra ämnen. Sen har jag även häst, pojkvän och andra vänner så de finns inte många minuter över. Ska iallafall dra ett längre inlägg sen om allt som hänt osv. Just nu är jag påväg till stallet då jag ska dressyrträna klockan sju. Så vi hörs väl imorgon eller nått!






Söndag

Då var det söndag igen och helgen börjar lida mot sitt slut. Helgerna går alltid så himla fort och det känns som jag knappt hunnit med att göra något vettigt alls i helgen faktiskt. Har nog spenderat större delen av helgen i sängen, haha. Både igår och idag klev jag upp ganska tidigt för att åka och släppa ut Peppe. Igår passade jag även på att rida innan jag släppte ut honom och han var mer vild än tam. Hoppade även några språng på ett ganska lågt hinder och det märktes att han inte har hoppat sedan oktober. Herregud vad taggad och laddad han blev, han höll till och med på att småbocka och dra efter hindret, haha. Vilket inte är något som han brukar göra.
 
Idag är det julshow på hippo så ska åka dit om ungefär 1 timme och hjälpa till. Innan den börjar ska jag dock hinna med att mocka och fixa allt åt Peppe. Ikväll ska vi eventuellt hoppträna så det blir kul. Hoppas dock på att Peppe är lite mindre laddad än igår! 
 
Igår när jag och Anna åt på Eastern Palace.
 



Snabbt inlägg

Har varit lite dålig på att blogga nu igen, men i tisdags opererades jag på eftermiddagen och sedan låg jag och sov resten av kvällen för jag orkade inte göra så mycket annat. Igår var jag hemma från jobbet och låg och sov halva dagen. Åkte sedan till stallet och tog hand om Peppe. Han fick gå ca 40 minuter i skrittmaskinen medan jag mockade och fixade. 

Idag jobbade jag som vanligt och sedan åkte jag till stallet och red Peppe. Han blev ju dock varken riden i tisdags eller igår så han var inte super rolig att rida idag. Han lyssnade inte alls på skänklarna och jag hade en allmän dålig känsla. Nya tag imorgon! 





Produktiv dag

Idag tycker jag faktiskt att jag kan vara nöjd med mig själv. Gick i skolan från 10.10 till 15.15 där vi hann med att fota produktbilder till våra larm så nu är hemsidan snart på G sådär en månad senare än planerat, menmen. Efter skolan gick jag och Oskar och åt på donken och efter det hann jag med att plugga lite innan stallet. Kryckan fick skritta i 45 minuter då det inte går att göra något annat utomhus just nu. Men imorgon blir det hippo! Har helt ont i handlederna efter att ha gjort ett tappert försök att byta broddar. Fick bort alla utom en envis jäkel som sitter som berget. Mamma höll Kryckans ben medan jag höll tången med båda händerna och slet så jag trodde jag skulle dra hoven ur led. Varför är det så standard att det alltid, alltid händer?
 
Efter stallet for jag till Oskar och var där i två timmar ish, och kom hem vid 23.20. Vad gör jag? Jo jag sätter mig och skriver färdigt psykologin som ska in imorgon, så då behöver jag inte tänka på den mer. Hur skönt som helst verkligen!
 
 



Mycket i skolan

Just nu dödar skolan verkligen. Innan jullovet har jag tre julmarknader med UF- företaget, hemsidan måste bli klar, 75% seminarium med gymnasiearbetet, psykologiinlämning, juridikprov, matteprov och ska lämna in ett talmanus. Det tragiska är att jag s'kert har glömt något också. Förutom det så har jag en hungrig hest som måste matas och tränas + ett liv, eller ja inget liv numera och det kan jag tacka skolan för.
 
Idag har jag iallafall bara pluggat, obviously. Hade tänkt va med Oskar på kvällen men båda hade alldeles för mycket i skolan, så det får vänta till imorgon kväll istället. Nu ska jag bara duscha och sen fortsätta plugga, någon som vill byta liv i två veckor fram till jullovet?
 
Min svartvita kisse har blivit väldigt dålig den senaste tiden, så varje dag med han är guld värd.
 
 



Måndag

Just nu ligger jag halvt däckad i soffan trots att jag egentligen inte gjort speciellt mycket ansträngande saker idag. Var på jobbet från 07.30-14 idag istället för 05.48-14.30 då vi hade två utbildningar, en ganska skön start på veckan med andra ord. När utbildningarna var klara gymmade jag med Sanna i ca 30 minuter innan jag åkte vidare till Peppe och red honom. 
 
Eftersom han fick gå ett ganska långt pass igår red jag inte så länge eller hårt idag utan joggade honom mest. När jag började rida var det helt tomt i ridhuset men hann bara rida i 10-15 minuter innan det hade kommit 8 hästar till. Tycker inte riktigt om att rida i ridhuset när det är många hästar där, dels för att jag får himla svårt att koncentrera mig och dels för att det finns dom som inte håller något avstånd alls och rider alldeles för nära. 
 
Imorgon ska jag opereras igen, blir väl typ 6:e gången eller något. Har nästan tappat räkningen, haha. Men som tur är så är det ingen stor operation och förhoppningsvis lär den gå ganska fort. Hoppas på det iallafall! 
 



Söndag

Har inte haft tid att blogga tidigare under helgen då jag knappt varit hemma. Sov hos Marielle i vindeln till i lördags och var på julmarknad hela lördagen, mamma tog Kryckan så när jag kom hem så åt jag bara middag och for direkt till Oskar och sov hos honom. Idag har jag försökt plugga men har haft så ont i huvudet att det knappt gått, kom fram till att jag hade feber vilket förklarade en hel del. Paniken när man blir sjuk men inte har tid att vara borta från skolan...
 
Vera red lektion för Anna på Kryckan idag. Det gick tydligen riktigt bra och han hade skött sig och varit jättelugn hela passet. Fantastiskt kul att hon börjar växa i honom och hittar fler och fler knappar för varje gång hon sitter på honom. 
 
Vackrast på jorden
 
 



Helgen

Nu var det några dagar sedan jag bloggade men har inte haft så jättemycket tid över till bloggen i helgen. Eller så är jag bara dålig på att ta mig tid till att blogga, haha. I fredags var jag iallafall hemma från jobbet, mådde så himla illa på morgonen precis innan jag skulle åka dit så jag stannade hemma och vilade hela dagen. Åkte till stallet på eftermiddagen när jag mådde lite bättre och fixade allt åt Peppe. Han fick dock en vilodag. 
 
Igår red jag honom i lilla ridhuset och i början när jag travade fram var han ganska avslappnad och fin. Dock var det en häst som kastade sig emot honom och då var den bra känslan borta ganska snabbt. Han är så himla känslig och tål inte när hästar kommer emot honom, han blir så himla spänd och sprättig då. Fortsatte iallafall att rida lite i alla gångarter men det blev ett ganska kort pass då han var väldigt mycket på tårna. 
 
Idag red jag honom också i lilla ridhuset och det var minst sagt fullt med hästar där idag. När jag började rida var det ett ganska stort gäng som hade "hoppträning". Peppe är som sagt ganska känslig och blir väldigt spänd om det är många hästar runt omkring, han tycker även inte om när hästar rider allt för nära honom så jag funderar faktiskt på att börja ha en röd rosett i svansen för att se om det hjälper. Hur som helst gick passet helt okej trots att han var väldigt spänd. Men jag red iallafall ca 1 timme så han fick röra på sig och det var huvudsaken. Att han även skötte sig någorlunda bra trots att det var så mycket hästar är ett plus. 
 
Nu ska jag fortsätta se solsidan och sedan gå och lägga mig, bloggar mer imorgon!
 
 



Kryckan igår

Är fortfarande helt lyrisk efter gårdagens ridpass. Kryckan var så vansinnigt fin att jag inte ens förstår de själv. Red markarbete för mamma över en lång serie travvänner. Snirklade fram och tillbaka över dom där och i början sprang han bara och hoppade längdhopp över bommarna. Efter att tillslut ha styrt in han i väggen för femtioelfte gången så satte jag mig ner i sadeln och det var då det vände. Han lyssnade både fram och tillbaks och blev jättemjuk i sidorna. Sen trodde jag att jag var klar och hoppade av när mamma ba "ta fem varv åt varje håll i galopp så han får lite flås", jag ba jaha och jäklar va trött han var efter. Dock väldigt nödvändigt och bra för honom att få jobba ordentligt. Ett sådant här pass i veckan och min häst kommer bli såååå fin.

Nu är jag hos Marielle i vindeln. Ska sova här och imorgon ska vi på julmarknad med UF-företaget. Red dottis ikväll hahaha och han var verkligen Kryckans motsats, så snart är de hennes tur att provköra min räserråtta...

Kryckan i torsdags






På jobbet

Sitter på jobbet nu och började för ungefär en halvtimme sedan men just nu händer det inte så mycket så jag tänkte passa på att blogga lite då jag inte hann med det innan jag åkte hit. Åkte till stallet vid lunchtid och fixade allt åt Peppe medan han gick i skrittmaskinen. Hade från början tänkt rida honom idag men jag var så himla trött. Det tar verkligen på krafterna att jobba eftermiddag när man inte är van. Imorgon jobbar jag bara 11-15 så det känns ganska skönt! 

När jag kom hem från stallet la jag mig i soffan och började se på en film men hann inte se så länge innan Sanna som jag går utbildningen med frågade om jag ville följa med och gymma en stund innan vi började. Gymmade faktiskt även en stund innan jag började igår och det känns lite i kroppen nu. Men måste komma igång att träna, även om maskinerna här varken är speciellt många eller nya så är det ändå bättre än ingenting. Vi ska iallafall försöka gymma någon dag i veckan så vi får väl se hur det går! 





Stressiga dagar

UF har tagit mycket kraft och energi de här dagarna. Affärsplanen lämnades in igår och den blev kick ass bra verkligen. Idag blev det en himla sen skoldag då vi färgat våra larm till morgondagens öppet hus på draggen där några av UF-företagen ska stå och sälja. Hoppas vi ses där helt enkelt! Var hemma från skolan 20.15 och började direkt plugga psykologi och avslutade kvällen med paradise hotel med min lillebror.

Har jättemycket hästångest då jag inte träffat Kryckan sedan i lördags. Hörde att han trampat av sig en sko igår men att Lasse förmodligen satte på den idag. Imorgon får jag inte heller träffa han men på torsdag blir de troligtvis en tur till hippo.

Nu måste jag sova innan ögonen går i kors..






1:a december

Igår jobbade jag som sagt eftermiddagspass (som jag gör hela veckan) och kom hem starx efter 00 i natt, skönt nog har jag inte särskilt långt till jobbet så det tar inte så många minuter att ta sig hem. Det gick iallafall ganska bra att jobba även om det är lite segt när produktionen står still som den kan göra ibland. Blir ganska mycket dötid, haha. Längtar dock till nästa vecka då jag jobbar förmiddag, man kan ju göra lite mer saker efter jobbet då. Nu när jag jobbar eftermiddag så jobbar ju alla när jag är ledig, så det är lite segt. 
 
Åkte iallafall till stallet vid 11-tiden idag och fixade allt åt Peppe. Blev ingen ridning för hans del utan han fick gå ca 40 minuter i skrittmaskinen istället. Imorgon funderar jag faktiskt på att longera honom, hittills när vi har gjort det har det inte gått särskilt bra då han mest skenat runt och stegrat. Men han behöver ju lära sig. Det kan även hända att det går bättre att longera i ridhuset, får väl se helt enkelt! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin