Bloggpaus

Har bestämt mig för att ta en bloggpaus i några dagar på grund av lite olika anledningar.
Ni får ha det bra så länge så hörs vi om några dagar igen! 
 
 



Hej jag lever

Haha gjorde jag ens nått inlägg igår? Men jag hade faktiskt en anledning. Har knappt hållit i datorn det senaste dygnet och bloggappen har inte funkat heller. Iallafall så skrittade jag ut Kryckan på täcket insvept i ett av hans fleecetäcken eftersom jag inte vet vars mina regnkläder är (om jag ens har några). Kvällen spenderades med Bellan och jag kom hem vid två, så då orkade jag inte sätta på datorn...
 
Idag ska jag rida Kryckan och sen hem till Bellan igen ikväll. Mer intressant än så blir det inte tyvärr:) Nu ska jag fortsätta kolla equipe från ponnytävlingarna i Härnösand (dit vi tyvärr inte åkte)...
 
 



Sista maj

Hej på er och god morgon!
Idag har jag inga speciella planer förutom att åka till stallet och rida Peppe. Ska dit nu på förmiddagen så jag kommer ha hela eftermiddagen att hitta på något annat. Men det kommer säkert bli så att jag landar i soffan när jag kommer hem och kollar på serier istället, haha. 
 
Tanken med Peppe idag är att rida ut, troligtvis till sandvägarna och rida mycket i trav och galopp så han får bli av med lite överskottsenergi. Jag ber till gud och hoppas av hela mitt hjärta att Peppe är en snäll häst idag och inte bråkar. Det blir så himla tråkigt att rida ut när jag måste bråka med honom x antal minuter varje gång. Till slut lessnar man. 
 
 



Fredag

Just nu ligger jag nerbäddad i sängen med en filt, ett täcke och alla mina kuddar. Ska ta och sätta på en film och sedan sova hade jag tänkt. Jag har varit ute nästan hela dagen i det ruggiga vädret som umeå har bjudit på idag, så det kändes riktigt skönt att bädda ner sig i sängen! 
 
För övrigt måste jag nog vara sveriges sämsta bloggare. Men jag har varken haft tid, ork eller motivation till att blogga. Dessutom är mitt internet slut på mobilen så jag har inte heller kunnat mobilblogga. Efter måndag är iallafall allt klart i skolan för den här terminen så jag hoppas att motivationen kommer tillbaka då!
 
Iallafall. Jag trotsade regnet och for ut och red både Inter och Peppe idag. Inter var först på tur och för honom var det backintervaller som gällde idag. Jag värmde först upp honom i skogen i skritt och trav innan jag sedan red tre lugna intervaller i backen i trav. Stod i lätt sits i alla intervaller som alltid, och det är verkligen ett mördarpass för benen, haha. 
 
Med Peppe gick det dock inte lika bra. Jag red honom på ridbanan idag och hade tänkt ut en jättebra övning, men han var inte alls på humör idag och var lite dampig som han kan vara ibland. Han kan helt plötsligt från både trav och skritt skutta iväg i en rodeoserie. Eftersom jag inte kände för att flyga all världens väg så höll jag mig mest till att skritta idag och det blev inget med övningen jag hade tänkt ut. Nya tag imorgon. 
 
 



En liten hälsning från Agnes






Regn..

Idag är det riktigt tråkigt väder här i Umeå - regn och mycket blåst, usch. Så himla tråkigt att det inte kan vara fint väder mer än 1 dag. Tråkigt nog ser det ut som det ska vara dåligt väder fram till söndag. 
 
För dagen har jag faktiskt inga speciella planer utan tar det mer som den kommer. Det enda jag har planerat att göra är att rida både Inter och Peppe. För Inter är det backintervaller som står på schemat och för Peppe är det antingen ett dressyrpass eller en uteritt. Det lutar dock mot ett dressyrpass! 
 
Om det blir någon tid över och om jag orkar så ska jag nog fara ner på stan en sväng och leta efter något som jag kan ha på avslutningen. Antingen en klänning eller någon söt topp, får se vad som finns! 
 
Min finaste ägodel ♥



Dålig dag

Humöret har inte varit speciellt bra idag och är inte det nu heller. Orkar inte gå in på det något mer just nu.
 
Åkte till Kryckan och skrittade ut honom som vanligt. Han håller på att bli galen av överskottsenergi, han hatar verkligen skrittveckor av hela sitt hjärta. Tur han är bäst ändå:)
 
Nu ska jag sova innan jag svimmar, och då har jag ändå sovit en timme idag redan haha...
 
 



Torsdag

Klockan är strax över nio och jag ska alldeles strax dra mig mot sängen. Jag är så himla trött så det ska bli riktigt skönt att för en gång skull lägga sig lite tidigare och få sova ut ordentligt! 
 
Idag har jag gjort förvånansvärt mycket saker för att vara mig, jag brukar annars inte hinna göra så mycket på dagarna då jag går så länge i skolan. Efter lunch åkte jag till stallet och red Inter, han skulle bara gå lugnt idag så vi skrittade och travade runt lillslingan och avslutade med att skritta 2 varv i sanden. Peppe fick vila idag så jag fixade bara iordning allt åt honom. 
 
Efter att jag hade varit hos Peppe övningskörde jag för första gången, och det gick ändå ganska bra minus några motorstopp, haha. Alla lever iallafall och bilen gick inte sönder! ;-) Nu under kvällen har jag också varit ute och sprungit en sväng, dock så går det sämre och sämre för varje gång jag springer. Men det är bara kämpa på, någon gång vänder det! 
 
 



Ledig!!

Vet inte alls vad jag ska blogga om, känns som att alla inlägg bara handlar om samma tråkiga saker varje dag. Har ju ett inlägg som jag inte riktigt vet om jag vågar publicera det, om allt runt att kvala MSV och pressen som faktiskt uppstår. Men får se hur jag gör...
 
Tänkte springa en runda nu i fin vädret, så håll tummarna för att mina benhinnor håller. Sen ska Kryckan skrittas en sväng också!
 
 



Torsdag och ledig

Så himla härlig känsla att vakna upp och veta att man är ledig, och att det dessutom äntligen efter några dagar med dåligt väder är sol ute! Så nu under förmiddagen har jag legat ute och solat en stund i hopp om att bli lite brun till skolavslutningen. Det är ju dock så himla tråkigt att ligga ute och sola när man inte är utomlands, så jag ska ta och äta lunch nu och sedan åka till stallet!
 
Idag ska Inter först ridas lite lugnt, för honom blir det antingen ett lätt dressyrpass eller en tur i skogen. Time will tell. Sedan åker jag vidare till Peppe och fixar allt åt honom. Just nu ser det ut som han får en vilodag idag, iallafall från ridningen. Kan hända att det blir en promenad istället! 
 
Ha en bra torsdag alla, så hörs vi senare! 
 
 



Just nu

The Originals och en ben&jerry - ett helt okej avslut på en ganska bra onsdag. 
 
 



Helg!

Solen har äntligen tittat fram och jag ska alldels strax fara ut och springa. Tänkte bara blogga lite snabbt först! Idag har det varit en ganska lugn dag för min del, började dagen med sovmorgon följt utav 2 lektioner i skolan innan jag sedan åkte till stallet. 
 
Peppe red jag ett pass på ridbanan idag. Det gick ändå ganska bra, känslan var dock inte så jättebra men jag kan inte säga att passet gick dåligt. Det enda var väl att han inte hade någon direkt framåtbjudning i början, men mot slutet var han ändå ganska fin och mer framåt. Det jag la fokus på idag var ordentliga hörnpasseringar och skänkelvikningar. Avslutade med att göra en liten övning där vi gjorde skänkelvikningar på långsidorna och en galoppvolt på kortsidorna, jobba ordentligt fick han göra idag även om passet inte var speciellt ansträngande fysiskt! 
 
Som sagt, nu ska jag ut och springa en sväng och sedan lägga mig i sängen och äta min ben&jerry som jag köpte tidigare idag! Bara njuta av att jag har 4 lediga dagar framför mig! 
 
 



Inget mera skolarbete!!!

KAN NI FATTA?? Nu är typ hela ettan klar och det känns helt stört galet bra! Provet imorse gick inte speciellt bra, men jag klarar kursen iallafall även om jag inte lyckades ninja till mig ett E, vilket är det viktigaste! Efter den lektionen hade vi betygssnack och sen slutade jag vid 11 kanske. Sen var jag en jättesnäll kompis och stannade kvar och hjälpte Elias att plugga tyska och pratade med mina roliga vänner..
 
Nu ska jag bara leva livet tills jag ska till stallet. Den här gången blir det att skritta ut med hacket eftersom jag inte orkar bråka med min överenergiska Krycka...
 
Hahaha finn ett fel på tränset.. 
 



Var är solen?

Japp, idag vaknade jag upp till ännu en mulen dag. Det är 28e maj och det är 8 grader ute, det är nästan så man inte ens vill lämna huset.. Hade mer än gärna legat i sängen och myst en varm filmt och kollat på serier hela dagen men det går ju inte tyvärr. Dagens motto: Le och låtsas att solen skiner, haha. 
 
Idag väntas en ganska lugn dag i skolan, jag har endast 2 lektioner men slutar ändå 15.40. Efter skolan åker jag direkt vidare till stallet och rider Peppe. Som det ser ut just nu blir det ett lättare dressyrpass för honom idag. Funderar på att ställa ut lite koner och träna hörnpasseringar samt lite skänkelvikningar, öppna, sluta osv. Lite såndana här nyttiga saker för Peppe! 
 
 



Tre saker

1. Visste ni att jag alltid måste sova minst en halvtimme efter skolan? Jag somnar på riktigt sittande annars. Det är faktiskt jättesjukt eftersom jag inte överlever dagen annars typ...

2. Kryckan är den mest ouppfostrade ponnyn jag känner, tyvärr. 

3. Jag kommer sakna min klass jättemycket på sommarlovet, inte själva skolan men klassen. Har aldrig haft en så bra klass som jag har nu, världens bästa ek1cd:)






God natt...

Den här dagen började med att jag glömde bort att matten är slut för i år och var därför på skolan 1,5 timme tidigare än jag behövde. Sen skrev jag ett prov som gick sådär innan vi slutade. Då drog jag, Linda, Linus och Albin och åt eftersom skolan inte levererade idag tyvärr. Vi satt seriöst där och pratade i mer än två timmar :')

Kryckan fick en promenad på 30 minuter, och de kan mycket väl vara de 30 mest tålamodsprövande minuterna i mitt liv. Han är nämligen som en stötig treåring att gå med. Han är inne på sin tredje dag med promenader och han studsar redan runt och drar med mig rakt ut i skogen bara för att han känner för det typ. Imorgon blir det nog att skritta uppsuttet skulle jag tro...

Jag har även försökt plugga lite ekonomi inför provet imorgon, som jag kommer få F på eftersom jag glömde boken i skolan-.- bara agge som lyckas.






Lång dag och dåligt ridpass

Nu har jag äntligen kommit hem efter någon slags kurs på körskolan, den var otroligt lång och det kändes som det aldrig skulle ta slut. Men nu efter ca 4 timmar är jag iallafall hemma! 
 
Ridpasset på Peppe idag var utan att överdriva det värsta jag varit med om. Han var riktigt riktigt hemsk idag. Det hela började med att han såg en hästätande gräsklippare och vågade inte gå förbi den. På något vänster hamnade vi i diket och sedan ut på en åker. Eller rättare sagt, min otroligt smarta häst backade rakt ner i diket. Till slut efter många om och men lyckades vi iallafall ta oss förbi den otroligt läskiga gräsklipparen. Bara det är nästan värt en applåd. 
 
Sedan innan vi kom in i skogen började han bråka igen och vägrade gå framåt precis som en liten barnunge. Det var så fruktansvärt nära att jag gav upp och red hem. Att sitta på en häst som saknar hjärnceller och backar rakt in i skogen x antal gånger är inte det roligaste. Är framför allt rädd över att han ska skada sig. 
 
Men till slut kom vi iallafall fram till sandvägarna och jag lät Peppe galoppera lite i sanden innan vi red hem igen. Lite jobbigt tyckte han allt att det var! 
 
Om han ska fortsätta hålla på så här varje gång vi ska ut och rida kommer varken han eller jag tycka att det kommer vara speciellt kul att rida ut längre. Frågan är ju om det är något som stör honom eller om han bara bårkar. Aja, nya tag imorgon! 
 
 



Cause all of me, loves all of you

 
Ni får se sen på filmen hur snäll han var på hindret nedan. Jag svängde upp ganska tight på det och han såg det knappt, men han kastade sig över ändå. På något vänster lyckades han klara det utan att riva också!
 
Foto- Linda



Tisdag

Gör ett försök till att blogga nu, internet här hemma har sagt upp sig så jag använder skolans internet som är väääldigt segt. Får alltså se om det här inlägget ens publiceras. 
 
Iallafall, god morgon! Här är det nu mulet väder för tredje dagen irad och kallt som sjutton är det också ute. Får helt enkelt hoppas på att regnet håller sig borta idag. 
 
Idag går jag kort dag i skolan, har endast 2 lektioner och slutar 11.20. Inte helt fel! På den ena lektionen ser vi även en film, att den är mer än dålig är en annan femma. Efter skolan skyndar jag mig till stallet och fixar allt där lite snabbt. Peppe ska även ridas idag. Tanken är att fara ut och galoppjobba honom eftersom det aldrig blev av igår!

 



Ändrade planer

Idag fick Peppe en oplanerad vilodag. Ja, så länge höll den planeringen haha. Men det var så himla tråkigt väder ute - regn och rusk, så Peppe var nog ändå ganska nöjd över att bara bli borstad idag. Det får helt enkelt bli en tur imorgon istället, och då ska det dessutom bli bättre väder. Eller man vet ju aldrig, men hoppas kan man iallafall!
 
Annars har det varit en rätt lugn dag och det har inte hänt så mycket mer, jag har alltså inget att blogga om. Så är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? Är öppen för alla förslag :)
 
 



Drunknar i skolarbete

Idag började jag 11 vilket verkligen behövdes då jag har varit hur trött som helst hela helgen. Hade iallafall samhälls och engelska innan jag slutade. Inte speciellt jobbigt med tanke på att vi knappt gjorde nått alls på någon av lektionerna...
 
Mamma har gått en promenad med Kryckan idag, så jag ska inte till honom idag. Istället måste jag plugga sh då vi har analysprov imorgon, och företagsekonomi prov på onsdag.
 
Här kommer filmen från lagklassen i fredags, stöcke har lagt upp den på sin kanal men jag ska försöka att lägga upp filmerna från resten av klasserna också. Iallafall tycker jag att båda bommarna kunde ha legat kvar. Men jag är inne i en period just nu när bommarna trillar åt höger och vänster så det är bara att hoppas att det snart är över... En andraplats med laget vart det iallafall!
 



Peppe v.22

Måndag: galopparbete 
 
Tisdag: vila
 
Onsdag: ridbanan, ev hoppa lite lågt
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: vila? 
 
Lördag: dressyr
 
Söndag: galopparbete
 
Så här kommer nog veckan se ut för Peppe, det är iallafall planen men självklart kan det bli någon ändring. Ska dock försöka hålla mig till det så gott som det går. Det blir 2 pass på ridbanan och resten ute, vill inte sitta och nöta på ridbanan varje dag utan han behöver komma ut och se världen. 
 
 



Måndag

Idag vaknade jag upp till ett regnigt Umeå, inte direkt den bästa starten på morgonen för mig då jag verkligen hatar regn. Finns det något mer irriterande när man ska vara ute hela dagen och sen regnar det? Nej, skulle inte tro det. Får dock göra det bästa av situationen och låtsas att solen skiner!
 
Dagen kommer nog bara bjuda på skola och stall. Går i skolan fram till 15.35 och när jag slutat tar jag bussen till stallet. Planen med Peppe idag är att fara ut och galoppjobba honom på sandvägarna eller någon annan stans. Vi måste träna upp konditionen och styrkan mer nu då vi har börjat hoppa avdelning a, han saknar som sagt fortfarande ganska mycket muskler. Men vi är på rätt väg! 
 
Tycker den här bilden är så fin, finaste Peppe ♥
 



Stöcke ponnyförening

Giovannas pappa har klippt ihop en liten film om stöckes två div 1 lag i helgen! Vinst och andraplats för samma klubb i första omgången alltså! Bästabästa♥
 
Nu taggar vi omgång 2 i Piteå om några veckor!
 



Tråkigt

Idag hade jag inte så mycket ork, så jag tog på hacket och ett fleecetäcke och for ut och skrittade Kryckan i skogen. Hade egentligen tänkt gå med honom, men det kändes bra att han fick skritta igenom kroppen efter en tävlingshelg. Resten av veckan blir det promenader!
 
Vad gäller mitt inlägg jag skrev igår så vet jag inte om jag vågar publicera det faktiskt. Vet inte hur det skulle se ut från en utomståendes ögon, men det är iallafall exakt så jag känner just nu. Så vi får se...
 
Ett litet smakprov från framhoppningen igår som Lindizz har fotat, fler bilder kommer imorgon!
 
 



25 maj

Blogglusten ligger tyvärr inte på topp för tillfället. Jag känner hur inläggen blir sämre för varje dag och hur tråkigt är det egentligen inte att läsa samma sak dag in och dag ut. För just nu har jag verkligen inget spännande alls att berätta, tråkigt men sant. Ska dock försöka bättra mig! 
 
Idag har jag ridit både Inter och Peppe. Inter var först på tur och han fick gå intervaller i backen idag. Det gick bara bra och han kändes fin. Han var inte heller så hemskt stark som han kan vara ibland, utan han var ganska harmonisk även om han ville springa iväg lite vissa bitar. Han var som vanligt alltså! 
 
Peppe red jag på ridbanan och det gick varken bra eller dåligt egentligen. Han tog inget stöd på bettet och jag har så himla svårt att rida ordentligt när han inte gör det. Men annars gick det väl helt okej, imorgon blir det galopparbete ute i skogen! 
 
 



Rubrik...

Ja som sagt så tävlar jag inte idag eftersom det inte har gått så bra. Känns helt rätt mot Kryckan eftersom det inte blir någon positiv upplevelse för någon av oss när bommarna bara ramlar, även om känslan var bra i alla klasser. Det är svinkallt ute så det hade nog ändå inte varit speciellt kul tror jag. Han ska få en skrittvecka nu med promenader blandat med skritturer. Det är mer än en månad kvar till nästa tävling, så nu ska han få sin minisemester!
 
Annars måste jag plugga sh och företagsekonomi eftersom vi har två prov nästa vecka. Bara att bita ihop då det inte är lång tid alls kvar innan sommarlovet.
 
Bild från gårdagens LA, fotad av Ida Hammernes! Haha man ser ettan i bakgrunden...
 



Söndag

Hej och god morgon! Jag ska snart sätta mig på cykeln och trampa till Inter. Han ska ridas idag och det är backintervaller som står på schemat. Med tanke på det så är det på ett sätt ganska skönt att det är mulet och lite svalare ute idag, det det blir så himla varmt att rida annars, haha. 
 
Efter att jag har ridit Inter åker jag vidare till Peppe och rider ett lätt dressyrpass på honom. Har bara tänkt rida lite lösgörande arbete idag, med fokus på att han ska lyssna så får det blir ett tuffare dressyrpass någon annan dag. 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra söndag alla!
 



Drar ett streck över den här helgen

Efter dagens rundor ligger motivationen på noll så vi har därför valt att stryka morgondagens klass och låta honom vila istället. Den här helgen har vi haft 28 fel i rivningar, vilket jag tror är rekord i fel för oss hittills på en helg. Imorgon/ikväll kommer även det mest känsloladdade inlägget jag någonsin har skrivit på den här bloggen...
 
LB, 8 fel
Den här klassen var bed A med stil. Alltså hade tiden ingen betydelse alls. Kryckan var riktigt fin på framhoppningen så jag gick in på banan med en helt okej känsla. Fick okej språng på 1an och 2an, fick ett onödigt bakbensfel på 3an då det varet ett plattsprång. Exakt likadant fel som han har haft mycket av i år. Dom där bakbenen. Sen hoppade han fint resten av banan fram till sista linjen. Där fläskar jag iväg honom stort på räcket och får inte riktigt plats i kombinationen som kom efter. Så rev utsprånget, alltså sista hindret. Tar på mig det helt! Inget större fel på rundan i övrigt, trots 8 fel. Det är det som känns lite sådär...
Tänkte att det skulle synas att 6an är en mur, men ser att jag inte lyckades haha...
 
LA, 12 fel
Hade helt missbedömt tiden till den här klassen, och hoppade upp när jag skulle in på framhoppningen. Tur Kryckan hade gått en klass innan säger jag bara.
 
Började med att riva 1an, ja jag vet. Ett räcke på kortsidan som jag kom bra på, men bommen föll. Sen hoppade han jättefint fram tills efter 7an där jag får korsgalopp så jag river även 8a. Sen fastnar jag i handen på linjen, rider på ett språng mer än jag hade planerat när jag gick banan, och river den också. Trots det var detta verkligen ingen dålig runda, tvärt om. Jag kortade upp vägarna och hade en helt okej tid. Ettan var Kryckans fel, men jag tar på mig båda dom andra nedslagen helt.
 



Effektiv dag

Måste säga att jag har varit ganska effektiv idag ändå! Efter lunch åkte jag till Inter och red honom, det blev ett lugnt pass på ridbanan för hans del idag. Jag jobbade honom endast i skritt och det gick faktiskt rätt bra. Han lyssnade bra, var inte speciellt tung i munnen som han kan vara ibland och gick i en helt okej form. Så jag är nöjd! 
 
Åkte sedan vidare till Peppe och red honom. Jag kom till stallet vid 13.45 och en kvart senare satt jag på honom. Ganska bra krigat måste jag säga. Det var nämligen så att jag var tvungen att hinna rida innan kl 15 så vi skulle slippa möta tåget. Vi hann precis - phu! Det blev en lite längre tur idag, vi var ute i nästan 1 timme och Peppe skötte sig över förväntan. Det var dock ganska hårt på vägarna där jag red så det blev mest skritt och trav, galopperade lite där det var lite mjukare och stod i lätt sits och lät honom rulla på. 
 
Jag hann även förbi surf en sväng och fota Agnes. Så rätt mycket har jag hunnit med idag ändå! Nu ska jag redigera lite bilder, smälta maten och sedan hade jag tänkt ta mig en liten joggingtur! 
 
Agnes och Kryckan får stå för dagens bild! 
 



Dagens planer

Idag är planen att rida både Inter och Peppe. Inter ska bara gå lite lugnt idag så jag funderar på att rida lite dressyr på ridbanan. Var nog ett bra tag sedan han gick dressyr och det var ungefär lika länge sedan jag red honom. Nästan 2 veckor sedan för att vara exakt skulle jag gissa. För Peppe står en uteritt på schemat, har dock inte riktigt bestämt var jag ska rida än men han ska ridas i alla gångarter idag! 
 
Sedan hade jag även tänkt försöka hinna till surf och kolla lite på tävlingarna. Är dock lite osäker på om jag kommer hinna det, annars får det bli imorgon istället! 
 
 



Nya tag idag

Idag hoppar jag LB och LA. LBn är första kvalet till mountainhorse, alltså stilhoppning. Igår var Kryckan väldigt tjafsig i munnen så jag räknar inte med några höga poäng där. Om jag känner min lilla häst rätt så kan det även trilla någon bom eftersom han inte riktigt tar hindrena på allvar i LB. Har högre förhoppningar på LAn! Då har han gått en klass innan och har inte lika mycket energi. Då ska jag bara rida så bra jag kan och hoppas att alla bommar ligger kvar!
 
Annars är det jättevarmt så vi får ha med 50 vattenflaskor typ. Hoppas vi ses där!
 
 



Inte vår dag idag

LB, 8 fel
Idag var det som att ingenting riktigt stämde eller vad man ska säga. På framridningen var han riktigt fin fram tills en liten incident och efter det vart han lite stressad och splittrad. Kunde inte heller hoppa fram riktigt som jag ville och gick in på banan efter för få språng och utan att ha en ordentlig galopp i honom. Rev 2an som var ett plank som kom snabbt ur sväng, det var mycket skuggor men jag tycker ändå att den hade kunnat ligga kvar. Sen hade jag även ner 4a. Fick ett plattsprång och tror de var ett bakbensfel. Hade tur då vi även var i ett räcke ganska ordentligt, men det låg kvar som tur var.
 
8 fel i LB är verkligen inget resultat jag är nöjd med, banan var inte speciellt svår tycker jag men trots det så bara flög bommarna för alla. Vad gäller laget så vann lag 2 och lag 1 (mitt lag) blev 2a trots att vi slutade på 12 fel sammanlagt haha. Stöcke både etta och tvåa efter första omgången känns ju heeeelt okej måste jag säga! Men som sagt, mycket fel idag...
 
Orkar inte hänga upp mig på detta, han går alltid sämst i första klassen. Imorgon hoppar jag LB och LA, förhoppningsvis går det bättre då!
 
 



23 maj

Idag har det varit en ganska bra dag trots allt, det har varit super fint väder, jag hade sovmorgon imorse och fick dessutom slutade tidigare från skolan. Jag kunde därför ta bussen till stallet som gick 14.30 istället för att ta den senare bussen som gick 16.15. Inget att klaga över precis!
 
Peppe och jag var dock inte riktigt sams under dagens ridtur. Jag fick bli riktigt j*vla arg på honom och bråka ett långt tag innan han gav sig. Det händer inte ofta men idag brast det, kan lova er att Peppe fick höra en och en annan svordom haha.. Min smarta häst tänkte backa rakt in i ett träd och resten kan ni nog fundera ut själva. 
 
Men resten av ridturen gick ändå ganska bra, red till sandvägarna och red lite där. Dock inte speciellt långt då jag hade bestämt mig för att rida gansk lugnt. Men lite skritt och trav blev det allt och Peppe tyckte nog ändå att det var ganska jobbigt. Bra träning för honom!
 
 



Mattenationella är bortgjort!!!

Nu mina vänner och ovänner är jag så satans glad! Mattenationella, årets stora ångestmoment är numera borta! Check säger jag bara! Första delen utan miniräknare gick åt helvete rent ut sagt, jag satt bara och tänkte "vafan gör jag här, vad håller jag på med, vad tror jag ens?". Men dom två andra delarna gick faktiskt elt okej/bra så jag borde bli godkänd!!
 
Nu är jag hemma och ska snart iväg till stallet. Det är ju tävling idag! Jag hoppar en LB som är sista klassen, den brode börja tidigast sex någon gång. Men iallafall. Jag måste smörja och packa allt eftersom jag inte hann/orkade göra det igår. Haha ni vet Kryckans dödskallepannband? Jag tar tävlat med det uppochner hela året haha. Får se till att vända tillbaka det nu...
 
Men ni får hålla tummarna! Både för mig och Kryckan samt för Stöcke pf lag 1 och 2:)
 
Världens oskarpaste bild, men det här var alltså hälften av alla bänkar...
 



Kryckan 22/5

Detta skulle ha publicerats igår, men begåvad som jag är så glömde jag det lol.
 
Idag trimmade jag igenom honom lite på hippo. Det gick mycket bättre än jag hade förväntat mig eftersom han vilade igår! Joggade igång honom i ett friskt tempo i en lång låg form. Sen samlade jag upp honom och jobbade med avbrott och tempoväxlingar. I galoppen fick han först galoppera runt på lite volter samt runt spåret med fokus på rakriktningen. Vi har en bit kvar men riktigt bra var det!
 
Efter en skrittpaus så började jag göra serpentiner. Först i trav och sen i galopp. Istället för byten på bågarna så gjorde jag halt innan jag fattade den andra galoppen och bytte varv. Då fick bakbenen jobba rejält samtidigt som han blir riktigt lydig. Efter att ha gjort det i kanske 15 min (med någon paus) så travade jag av, stretchade och duschade honom. Lena var där och hade träning för en annan person, och då fick Kryckan hennes äpple så han var också nöjd:)
 
Nu ska jag läsa lite i matteboken innan jag ska sova. Nationella imorgon och det kommer inte gå bra.
 
 



Bilder från piteå

 



Underbara fredag

Efter en lite jobbigare vecka på skolfronten är det äntligen fredag, jag har gjort bort jättemycket saker i skolan i veckan och börjar snart se ljuset i tunneln. Det är ju faktiskt bara 18 dagar kvar till skolavslutningen, inte alls så länge om man tänker efter! 
 
Dagen kommer bjuda på skolan och stall, går i skolan fram till 15.40 och efter det tar jag mitt pick pack och åker till stallet. Planen med Peppe idag är att rida ut en sväng , blir dock bara en ganska lugn tur med skritt och lite trav då han masserades i onsdags. I helgen kör vi på som vanligt igen! 
 
 



Torsdag

Nu har jag ganska precis kommit in från en joggingrunda. Jag har både varit sjuk och haft mycket att göra i skolan så det var nästan 2 veckor sedan jag var ute och sprang sist. Det gick lite trögt men ändå bättre än vad jag trodde det skulle göra. Tog det dock mest bara lugnt! 
 
Idag hade jag som sagt matte nationella som alla andra 2:or i landet. Tror ändå att det gick ganska bra, även fast att jag inte svarade på alla uppgifter. Min hjärna är inte tillräckligt smart för a-uppgifterna, haha. Men godkänt borde jag få iallafall! 
 
Efteråt åkte jag till stallet och gick en promenad med Peppe. Vi gick en sväng på ca 30-40 minuter, inte så jättelänge men helt klart bättre än inget. Han är ju dock så himla jobbig att gå med vissa bitar, men det blir iallafall bättre och bättre! 
 
 



Fler bilder från Vännäs

Här kommer några fler bilder från båda LA i vännäs, fotade av Rebecca Önhult som numera fotar för equipe! Finaste Kryckan som alltid är så glad
 
 
 




Fullt upp hela dagen

Idag kommer bloggningen vara ganska värdelös antar jag. Kommer först gå i skolan till 13.45, sen måste jag hem och plugga samt vänta på pappa. När han har kommit hem så ska vi dra in Kryckan till hippo så att jag kan trimma igenom honom inför imorgon. Efter det ska han badas med två omgångar schampoo, allt ska smörjas och packas så att vi inte har något alls kvar imorgon då det kommer bli riktigt brottom.
 
Direkt jag kommer hem så måste jag fortsätta plugga, så att jag förhoppningsvis får in alla grafer i huvudet. Bara att hålla tummarna...
 
 



Matte nationella

Idag är det matte nationella som står på schemat hela dagen, satt därför och pluggade matte hela kvällen igår och hade då ingen tid över till att blogga. Men när den här veckan är slut så är det mesta bortjort i skolan - så skönt! 
 
Peppe fick som sagt vila igår då han blev kollad/masserad av massören. Det var alltså en lyxdag för honom och även fast han har lite svårt att stå still så tyckte han nog ändå att det var ganska skönt! Idag blir det antingen en skrittur eller en promenad för Peppe. Lutar dock mot en promenad så han får röra på sig utan sadel! 
 
 



Tråkig dag med fint väder

Jag är riktigt nöjd med mig själv just nu, för jag har pluggat repeterauppgifterna till kapitel 1-4 om jag minns rätt. Men jag har kvar alla grafer och det är jag så tragiskt dålig på. Imorgon lär jag inte hinna plugga något alls, men förhoppningsvis hinner min smarta pappa hjälpa mig med det någon gång...
 
Här är ett litet smakprov på några fler bilder från vännäs, resten kommer imorgon! LivsnjutarN
 
 



Mina damer och herrar....

...NU ÄR KURSPROVEN I TYSKA SLUT!!!! Gjorde sista delen som var hörförståelse idag och inte för att jag vågar hoppas nått eller så, men DET GICK TYP BRA!!!! Vilket är ganska sjukt då jag verkligen trodde att jag skulle få F, eftersom jag inte ens var i närheten av E på förberedelsen som vi hade i fredags. Men inte då!!!!
 
Det var typ det jag hade att säga haha. Vädret är så underbart att det är galet, så vi har suttit ute på typ alla lektioner. Kryckan vilar så resten av den här dagen ska spenderas med matteboken för på fredag är det nationella. Men det gör inget för den här dagen kan inte förstöras, så glad jag är!!!
 
 



5 saker

- Jag har 3 saker kvar att göra innan allt är klart i skolan. Så himla skönt! 
 
- Förut red jag nästan aldrig med väst, men nu har jag det i princip alltid när jag rider Peppe. Kan lova er att Peppe inte alltid är någon häst man vill rida utan väst på haha. 
 
- Även om Peppe kan vara otroligt jobbig vissa dagar kunde jag inte fått en bättre häst. Bästa Peppe ♥
 
- Nästa tävling är 7-8 juni på hippo, kommer då tävla alla klasser i avdelning a! 
 
- Det är endast 20 dagar kvar till skolavslutningen!! 
 



Onsdag

Hej på er och god morgon! Idag är det onsdag vilket betyder att jag inte börjar skolan för än kl 11, så jag ska snart börja göra mig iordning och dra mig dit. Det ser ut som det blir en ganska lugn dag skönt nog, har endast 2 lektioner och sedan slutar jag 15.40. Och precis som vanligt är det jättefint väder när man ska spendera hela dagen i skolan, haha! 
 
Direkt när jag har slutat åker jag till stallet och gör klart allt där. Peppe får en vilodag idag, massören ska komma och massera honom idag. Lyx! 
 
 



Lena-träning

Alltså Biscuit Gold, vilken lirare. Svävar på små rosa moln efter dagens träning som gick riktigt bra trots att vi körde fel säkert tre gånger innan vi kom rätt haha. När jag red fram så var det första jag tänkte att "idag ska vänstersidan lossna". Och jag fick faktiskt bort ganska mycket redan under framridningen! Det var mycket jobb med skänkelvikning på spåret, samt volter där han skulle ställas ordentligt både utåt och inåt. Han blev riktigt sur när han kände att han inte kom undan. Både Lena och mamma stod och skrattade, riktigt arg var han haha...
 
I galoppen var han också jättefin! Vi gjorde mycket avbrott och fattningar där jag skulle hålla ihop honom. Han blev rund och fin i formen och äntligen jobbade han genom hela kroppen. Dock bröt han av några gånger då det dels blev missförstånd, men också för att det vart jobbigt för honom. Men sista avbrottet var så förbannat bra så det finns inte! Efter det travade jag av och sen gjorde vi några slutor mest för att mamma ville att Lena skulle titta på dom. Men alla var nöjda och glada efter träningen (utom kanske Kryckan då hahaha...). Både jag och han var helt slut, fick verkligen kriga mig till resultaten för han ger mig inte mycket gratis just nu. Men vi måste igenom detta för att det ska gå bättre på hoppbanan också!
 
 



Dejtar matteboken

Tar en paus från matten och passar på att blogga lite. På torsdag är det mattenationella hela dagen så all min lediga tid fram till dess har jag tänkt ägna åt att plugga matte. Som tur är så är det inte så farligt mycket i skolan för tillfället så jag kan fokusera ordentligt på matten. Ett prov till och sedan är det över, dock så valde jag matte till 3an också.. 
 
Idag har jag faktiskt fått riktigt mycket bortgjort i skolan, på 3 lektioner har jag haft 2 redovisningar och den muntliga delen på kursprovet i spanska. Alltså 3 saker att checka av från "att göra listan" - skönt! Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe. Red en tur runt byn i skritt och trav och det gick helt okej. Han körde lite rodeo i början men annars skötte han sig bra! Dock så red jag med gramanen, har så himla svårt att rida med den då jag börjar glappar med tyglarna så mycket. Men annars gick det bra! 
 
Gammal bild. 



Hej

Den här skoldagen är ganska snart slut tror jag. Men såklart ska min grupp göra muntliga nationella i matte efter skoltid, och nej vi får inte komp för det sen. Förhoppningsvis dör jag inte...
 
Efter skolan ska jag dressyrträna Kryckan för Lena, även om det egentligen inte var planerat. Eller jag visste inte om det iallafall haha. Mamma sa att vi ska hem till Lena och träna eftersom det inte var någon träning i stöcke idag. Blir jättebra så förhoppningsvis är han genomriden till helgens tävlingar efter det!
 
 



Tisdaaag

Detta inlägg skulle då publiceras i morse men jag lömde trycka på publicera #standard
 
Idag är det tisdag och det är dags för mig att pallra mig till skolan efter en dag hemma. Det kommer dock bli en ganska jobbig dag för mig, jag har nämligen muntliga kursprov i spanska och om jag har otur även 2 redovisningar. Får helt enkelt hoppas på att min röst håller! 
 
Efter skolan åker jag till stallet och fixar allt där, jag gick aldrig någon promenad med Peppe igår då jag inte hade någon ork. Det var så himla ansträngande att mocka och borsta, var helt slut efteråt. Så idag ska jag rida honom en sväng. Planen är att skritta och trava lite lätt runt byn, bara så han får röra på sig. Hoppas på att han har vaknat på rätt sida idag! 
 
 



Dålig dag

Den här dagen har varit den sämsta på länge. Hade matte, juridik och samhälls innan kursproven i tyska som gick åt helvete på ren svenska. Läsförståelsen var stört svår verkligen. Men tack Elias för inspirationen när jag skulle skriva haha. Men godkänd tycker jag att jag borde bli, med lite tur...

När jag kom hem så städade jag rummet och sprang en sväng. Men frågan är ju vad jag trodde egentligen? Efter bara någon kilometer på asfalt så fick jag svinont i helvetes benhinnorna. Så nu missar jag antagligen coopern på torsdag. Har ingen kommentar till det, är bara besviken.

Nu ska jag se färdigt på biggest looser och sen sova. Den här dagen kunde inte vara sämre... Positivt inlägg haha, men så är det ibland...

Lite tröst shopping vart det också






2 bilder från piteå

Foto: Tova Öman



Om två timmar och 15 min är det över






Hemma från skolan idag

Idag är jag hemma från skolan. Jag har haft feber hela helgen och hade det även igår kväll, kände då att det var lika bra att vara hemma idag så jag kan vila upp mig och istället åka till skolan imorgon. Febern är som tur borta nu, men att jag knappt har något röst och är snorig som tusan är en annan femma. #thefabulouslifemedförkylning
 
I veckan har jag ganska mycket i skolan, bland annat ett par redovisningar, muntliga kursprov i spanska och till sist även mattenationella. Så idag ska jag vila och plugga hela dagen hade jag tänkt! Senare i eftermiddag ska jag åka till stallet en sväng, gå en promenad med Peppe och sedan börja packa upp sakerna efter helgens tävlingar. 
 
Nu ska jag ta och se säsongsavslutningen av TVD och sedan sätta igång med pluggandet. Hörs senare! 
 
 



Kryckan v.21

Måndag- jogga i skogen
 
Tisdag- galoppjobb
 
Onsdag- vila
 
Torsdag- jogga
 
Fredag- tävling LB (div 1 omgång 1)
 
Lördag- tävling LB (mountainhorse), LA
 
Söndag- tävling LA (avd A eller adv B)
 
Den här veckan kommer att vara riktigt jobbig, full med nationella prov samt kursprov. Därför kommer uppdateringen vara riktigt kass från mig. Vill jag klara mig undan världens fetaste F i matte så måste jag plugga jättemycket. Med skola och häst så hinner man inte så himla mycket tyvärr..
 
I helgen är det iallafall tredagarsmeeting på surf, med både div 1 omgång 1 samt första omgången i mountainhorse! Har kollat startlistorna och är riktigt taggad, nu satan ska sista nollan sitta så att vi kan debutera MSVB snart!
 
 



Världens slappaste ridpass

Idag vart det en skrittur med lite trav. Tog hacket och for upp i byn där det är hårt underlag, som är väldigt bra att skritta på. Travade kanske två minuter sammanlagt, på halvlånga tyglar och ibland på heltlånga tyglar från lätt sits bara för att jag inte kände för att ställa några krav på honom. Riktigt skönt att bara släppa allt tänkt på rätt form och bakbensaktivitet och njuta av fin vädret med den bästa av dom alla
 
Nu under kvällen har jag suttit och krigat med min inlämning. Har fortfarande 30 ord kvar tills den är minimumlång haha, trots att den faktiskt är ganska bra. Vet inte alls vad mer jag kan skriva så får försöka brainstorma lite till. Söndagsångesten håller på att döda mig med tanke på att det är kursprov i tyska imorgon som jag kommer få världens fetaste F på........
 
 
 



Filmer

1.10 m 
Jag hade lite för dålig galopp hela rundan egentligen men den var helt klart godkänd ändå. På trippeln red jag iväg honom, där av del dåliga språnget. Ska egentligen bara sitta kvar och vänta. Men men, man lär sig av sina misstag (förhoppningsvis). 
 
 
 
1 m
 



Bra helg!

Måste börja med att säga att den här tävlingshelgen har varit riktigt bra resultatmässigt. Igår kom vi 6a i 1.05 m och var felfria i 1.10 m (avdelning b). Idag var vi felfria i 1 m och knep en 3e plats. Peppe har alltså levererat som vanligt trots att jag kanske inte riktigt var i mitt bästa skick i helgen då jag har dragit på mig både förskylning och feber.. 
 
Idag hoppade vi som sagt en 1 meter klass, vi valde att gå ner i klass lite och hoppa lite lägre då vi inte riktigt hittat flytet inne på banan på sistonde. Vi måste dessutom träna på omhoppningar och vad är då bättre än att hoppa lite lägre? Rundan idag var iallafall helt okej. Han var lite trött från gårdagen men gjorde ändå sitt jobb inne på banan och flytet var faktiskt lite bättre än igår. Alltså en helt okej runda! 
 
Piteå hade iallafall väldigt bra tävlingar som vanligt. Bra ordnat och super bra priser. I 1 meters klassen där jag kom 3a fick vi en hälsokontroll på en klinik (tyvärr i norrbotten) på 900 kr. Tummen upp!  
 
 



3a i dagens klass

Peppe bjöd även idag på en felfri runda och knep en 3e placering. Så nöjd över Peppe som nollat alla klasser i helgen! 





God morgon!

Nu sitter jag och skriver på min svenskainlämning som ska in dag. Det går inte så jättebra då jag dels inte fattar vad vi ska göra, eller vet vad jag ska skriva om. Måste även försöka göra lite matte. Kul liv...
 
Någon gång under dagen ska jag åka till stallet och rida Kryckan. Han ska antingen bara skrittas eller trava några minuter. Förhoppningsvis har han träningsverk i bakbenen hehehee. Hur som helst så tar jag hacket!
 
 



Lite uppdatering

Idag hoppar jag och Peppe bara en klass, en 1 meter. Vi skulle egentligen ha hoppat 110 men valde att ändra till en lägre klass istället. Han är säkert lite trött idag då han gick två klasser igår! 
 
 



Det här med att riva sista hindret

Nu tycker jag att jag är fördig med att riva sista hindret. Det är typ definitonen av stolpe ut...
 
Allra första tävlingen, herregud vad vi har utvecklats och vad fin Kryckan har blivit! Hur kunde jag ens låta honom springa sådär?
 
 
LA debuten, här hade jag hjärnskakning och orkade inte hålla honom mot sista kombinationen så därför rev vi utsprånget...
 
 
Ackumulatorn i Sundsvall, jävla piss rivning...
 
 
LA i vännäs, också en skitbom som lika gärna hade kunnat ligga kvar...
 



Kryckan 17/5

Idag blev det ett mördarpass för bakbenen ute på hoppbanan. I uppvärmningen var han ganska seg och gick inte fram alls, så fort jag gjorde halt så tjurade han och frös fast haha. Hoppade lite över små sockerbitshinder på båge, både i trav och galopp. Sen travhoppade jag en linje med först ett kryss på 50 cm med räcke ut på 70 cm. Det tog ordentligt på bakbenen, för han skulle trava hela linjen och inte fortsätta i trav. Sen tog jag det i galopp. Det var 5 språng normalt, så då red jag på 6 tillbaka för att komma åt bakbenen. Oj så jobbigt han tyckte att det var :')
 
Det sista jag hoppade var att sätta ihop alla småhinder till en liten omhoppningsbana där fokus låg på att få med hela honom i svängarna och komma i framåtläge till hindrena. Då tog jag linjen på 4 språng lite framåt. Han tyckte det var jättekul haha!
 
Sliten krigare
 



Resultat Piteå dag 1

105 cm, 0+0 fel - 6e plats
Den här rundan var absolut inte en av våra bästa rundor. Jag fick aldrig riktigt igång galoppen så vi fick inget riktigt flyt och fick en del dåliga språng. Men Peppe gjorde sitt bästa för att inte riva något hinder. I omhoppningen försökte jag satsa lite och vi slutade på en 6e plats, alltså Peppes första placering! 

110 cm, 0 fel
Till den här rundan försökte jag sätta upp en bättre galopp. Det blev ett jämnare flyt men galoppen var ändå lite för dålig. Fick något dåligt språng men rundan var helt klart bättre än den innan. Han är helt klart en kämpe min lilla häst! 





Sjuk

Hahaha idag kunde jag inte prata när jag vaknade. Kände redan igår vid lunch att jag hade ont i halsen, så egentligen är jag inte ens förvånad. Det är dock inte så mycket att göra åt tyvärr...
 
Dagen ser ganska tråkig ut än så länge. Måste städa rummet samt skriva klart en inlämning som ska in imorgon. Vid två intar jag och min krigarhäst hippo, kanske tar en premiärtur på nya underlaget på utebanan. Tar antingen pelhamet eller hacket, just nu lutar det mot pelhamet eftersom jag måste kunna rida igenom honom. Eller så blir det tränsbettet eftersom det ligger mer stilla nu med dom nya plattorna som vi köpte i vännäs!
 
Nu ligger jag och kollar resultat från storhästtävlingarna i Piteå, blir stört tävlingssugen haha. Får stå ut i 6 dagar till:)
 
Foto- Alice Olander
 
 



6a i första klassen!

Har ridit första klassen nu, en 105 cm. Rundan var egentligen inte speciellt bra, Peppe var stark och jag fick inte riktigt till någon bra galopp. Men vi kom runt banan felfritt och slutade 6a av nästan 40 stycken. Peppes första placering i Sverige! :) 

Nu laddar vi om inför 110! 





Tidig morgon och tävling

Någon som är vaken? Själv har jag redan varit vaken i 2 h. Var länge sedan jag klev upp så här tidigt, eller om jag ens gjort det någon gång. 

I varje fall, idag är det tävlingar i Piteå och vi var tyvärr tvungna att åka samma dag då pappa hade bussen på trav igår. Klasserna vi hoppar idag är 105 och 110. I första klassen rider vi avdelning à och om vi kommer till omhoppning ska jag försöka satsa lite. I 110 rider vi avdelning b så där är planen bara att få en stabil och bra runda! 

Uppdaterar med resultat under dagen! :) 





Tro det eller ej...

...men idag har jag faktiskt en anledning till att jag inte har bloggat. Först stressar jag till skolan, hade förberedande hörförståelse på tyska som gick åt helvete, gjorde mitt bästa juridikprov på hela ettan, stressade hem, stressade till stallet, red Kryckan, stressade hem, åkte hem till Alicia, åt på stan med bajsmarre, åkte tillbaka till Alicia och där har jag spenderat hela kvällen. Det blev även lite bilåkning i Hampus fina lilla bil:)

Kryckan skötte sig faktiskt helt okej idag för att vara på hackamore. Vet inte om jag sa det, men han fick tillbaka sitt helvetes sår i mungipan under vännäs-tävlingarna. Så nu blir det hack igen. I traven var han ganska seg men hade ovanligt bra stöd i handen. Han har en tendens att vika in näsan på hacket. Sen tog jag kanske 20 meter galopp innan jag insåg att det inte var någon bra ide så jag skyndade mig att sakta av haha. Men jag är helt okej nöjd med honom som sagt!







Jag lever, nästan..

Idag har jag haft ont i halsen precis hela dagen. Ni vet när det känns som om det bränner i halsen och man kan varken svälja eller prata utan att det gör hur ont som helst. Perfekt tajming att bli sjuk såhär dagen innan tävling. 
 
Förutom mitt halsont har det varit en ganska lugn dag ändå, krigade mig igenom skolan och sedan tog jag bussen till stallet. Fixade klart allt lite snabbt innan jag trimmade Peppe en liten stund på ridbanan. Jag jobbade honom först ganska länge i skritten på volter och serpentiner innan jag började trava. När traven kändes bra så gav jag mig, det blev alltså varken ett långt eller hårt pass. Men ett lagomt pass dagen innan tävling! 
 
Nu ska jag knapra alvedon och halstabletter, sedan lägga mig i sängen och sätta på en film innan jag somnar. Vi ska kliva upp klockan 3 imorgonbitti, kul. :-) 
 
 



Packat och klart!

Bloggar när jag kommer hem! 





God morgon fredag

God morgon folket! Idag är det äntligen fredag och jag kommer ha fullt upp idag. För är det skolan som gäller från 10.20-15.40. Även fast det är en ganska lång dag ser det ut som den kommer bli ganska chill. Hoppas dock på att få ganska mycket bortgjort på lektionerna och jag ska även försöka göra någon nytta under det långa hålet vi har idag. 
 
Direkt när jag har slutat tar jag bussen till stallet. Peppe ska ridas en sväng idag och sedan ska allt packas inför tävlingarna i helgen. Tyvärr måste vi åka tidigt imorgonbitti då pappa skulle ha bussen idag. Iallafall. Peppe hade jag tänkt trimma en stund på ridbanan idag, inte speciellt hårt eller länge utan endast skritt, trav och kanske någon enstaka galopp. Bara känna igenom honom så allt känns bra! 
 
Ha en bra fredag alla! 
 
 



Trötttttt

Idag har jag faktiskt gjort bort den muntliga delen av kursproven i tyska. Jag trodde att det skulle gå åt helvete, men det gjorde det inte! Jag blir ju lätt godkänd iallafall! 

Sen jag kom hem från skolan har jag mest panikpluggat juridik. Roligt roligt. Mamma skrittade Kryckan en sväng i skogen idag och han hade tydligen varit jättemysig. Saknar min lilla mupp:)

Detta kan ju inte bara vara jag...




15 maj

Idag har det varit en rätt lugn dag för min del. Skolan gick ändå förvånansvärt fort då jag bara hade 2 lektioner. När jag hade slutat åkte jag direkt till stallet och donade lite där. Gjorde klart allt åt Peppe och sedan började jag smörja lite saker så jag inte behöver göra allt imorgon. Jag gick även en promenad med honom innan jag åkte hem!  
 
Vet att bloggen är lite tråkig just nu, men varken jag eller Agnes har så mycket att blogga om just nu och all min motivation till allt är iprincip borta. Har ganska mycket i skolan nu så jag har inte speciellt mycket tid eller ork över till bloggen. Men efter nästa vecka börjar det äntligen bli lugnare i skolan! 
 
 



Linda tvingar mig att blogga

Linda tvingar mig att blogga även om jag inte har nått att skriva om... Jag har föresten slutat så nu sitter jag, Linda, Albin, Linus och Forsa och ser Arrow. Ska skriva ut mina juridikpapper och sen dra mig hem tror jag. 
 
Jag tror att min lillasyster ska rida Kryckan idag, bara skritta och kanske trava lite i skogen. Han ska få återhämta sig ordentligt nu innan vi börjar rida hårdare igen. Nästa helg är det ju en till tredagarstävling:)
 
 



Torsdag

Börjar dagen med sovmorgon - inte helt fel! Idag är det torsdag och jag har en rätt lång dag i skolan framför mig. Går fram till 15.40, men har dock inte så många lektioner så det är ganska lugnt. Efter skolan tar jag bussen till stallet och fixar klart allt där. Planen med Peppe idag är att gå en promenad, blir nog bra för honom att gå utan ryttare samtidigt som han får röra lite på sig efter 2 dagar med träningar. 
 
Nu ska jag ta och plugga matte en stund och sedan dra mig mot skolan. Ha en bra dag alla! 
 
 



Dagens träning

Idag var det som sagt hoppträning för Kerstin och det var första uteträningen sedan Micke-träningen som var för ett par veckor sedan. Alltså ett ganska bra genrep med uteträning inför första utetävlingen i helgen. Underlaget på ridbanan som vi red på var dock ganska djupt då det precis är lagt och Peppe var lite trött från dressyrträningen igår, så han var lite seg och gick inte riktigt fram ordentligt. Men han skötte sig bra och försökte göra sitt bästa, så vad mer kan man begära! 
 
Vi hoppade bana idag och det gick väl helt okej, varken bra eller dåligt egentligen. Fick några bra språng men även ett par dåliga där han kröp nära och hoppade långt ifrån. Vi fick inget riktigt flyt, men annars gick det ändå rätt bra. Jag måste dock tänka på att försöka få fram honom mer i galoppen, det blir lätt så att jag har en för dålig galopp och då fegar han ur. 
 
 



Inget att blogga om

Jag har ingen motivation alls till bloggen just nu helt ärligt. Finns inget att skriva om så just nu är det bara "hej idag har jag ridit min hest precis som vanligt" typ haha. Så om det finns något speciellt ni vill läsa om så får ni kommentera!

Dagen började med nationella i engelska, hör och läsförståelse. Hör gick inte speciellt bra, men läs gick mycket bättre. Sen var vi på yrkes-sm en sväng och hade matte innan vi slutade. Efter skolan satt jag kvar och försökte skriva klart juridiken så att jag skulle kunna skriva ut allt sen. Bara för att inse att biblioteket hade stängt så jag skulle ändå inte kunna göra det på skolan...
 
Kryckan vilar idag vilket han verkligen förtjänar efter gårdagens träning. På tal om det så kan jag faktiskt röra mig haha...
 
 
 



Onsdag

Efter nästan en vecka med dåligt väder är det äntligen sol ute idag och än så länge inte ett moln på himlen, så himla härligt! Att jag kommer spendera hela dagen i skolan är en annan femma. Precis som varje onsdag börjar jag lite senare idag, så nu på morgonen ska jag försöka plugga lite inför matte-nationella som är nästan vecka! 
 
Ikväll är det hoppträning som gäller, egentligen inte det mest optimala med hoppträning dagen efter en dressyrträning men Peppe behöver verkligen hoppa några språng innan tävlingen i helgen. Förhoppningsvis är träningen även ute, det skulle vara bra för herr Peppe att träna ute en gång då tävlingen i helgen blir första utetävlingen! 
 
 



Någon som har tips på stallplatser??

Nu är det så att vi söker en ny stallplats till Kryckan ganska akut, eftersom vi pga några omstämndigheter måste flytta. Det ska finnas bra ridvägar i skogen, fin ridbana med hindermaterial, samt fina hagar. Det måste ligga ganska nära stan på den norra sidan av älven. Kommentera om ni vet något bra ställe eller skriv på fb!
 
 



Kryckan 13/5

Har just duschat efter en riktigt jobbig träning, herregud vad jag krigade haha. De första 15 minuterna fick jag jobba riktigt ordentligt för att han skulle släppa vänstersidan som satt fast stenhårt. Sen jobbade vi med att öka och minska volten samt mycket galoppfattningar, vilket är precis vad Kryckan behöver göra eftersom det stärker bakbenen mycket. 
 
När vänstersidan väl släppte så blev han jättefin. Formen var rund, han vilade på steget och bara chillade. Ett steg i taget. Träningen gick bra med tanke på att det var ganska länge sedan jag red för Lena och man måste träna ofta för att hitta känslan för hur det ska vara!
 
Blir intressant att se hur mycket träningsverk jag har imorgon. Lär ju inte kunna gå, men det är precis så det ska vara!
 
 



Kort filmsnutt från träningen




Bra träning och fin häst

Dressyrträningen för Lena idag gick faktiskt rätt så bra. I början när jag red fram själv var Peppe dock otroligt spänd och bjöd på lite rodeo, men vad vore livet utan lite spänning, haha. Även i början av träningen var han lite spänd och reagerade på ganska mycket saker runt omkring, han hade inte riktigt fokus på mig. Då kändes det verkligen: hur ska det här gå? Men sedan släppte det och då blev han mycket bättre! 
 
Precis som förra träningen var det en väldigt nyttig träning och det vi fokuserade på var ungefär samma som förra gången - aktivera bakbenen och få med ytterbogen. Precis det vi behöver arbeta med. Mot slutet av träningen var han riktigt fin, lyssnade bra på mig och framför allt var koncentrerad. Nöjd! 
 
Jag måste nästan säga att den här träningen gick bättre än förra, vilket känns riktigt bra med tanke på det misslyckade ridpasset igår. Skönt att vi gör framsteg med något iallafall! 
 
Peppe idag! 
 
 



Lena-träning ikväll!

Jag hade faktiskt tänkt slänga in nått mobilinlägg idag, men jag kom av mig lite när en viss Marielle Carlsson inaktiverade min mobil i en timme. Jättejättekul kan jag lova.
 
Efter skolan stannade gick jag till syven och bytte bort tyska 4 till 2an. Känner mig 50 kg lättare nu när jag vet att jag inte behöver stå ut ett år till med helvetesspråket. Istället blev det digitalt skapande vilket känns mer som mig och framför allt mycket roligare!
 
Nu ska jag plugga intensivt i några timmar, för vid halv 7 är det äntligen derssyrträning för Lena igen! Det var säkert 2-3 veckor sedan jag tränade för henne senast. Dock ska vi ta det ganska lugnt eftersom Kryckan har tävlat i helgen. Filmkameran kanske åker med så eventuellt kommer det film om det går bra:)
 
Denna bilden kan aldrig läggas upp för många gånger, jobbigt när hästen hoppar så bra att man flyger haha...
 
 



Tisdag

Hej på er och godmorgon! Igår var det inte riktigt min dag, drar ett streck över den och försöker istället göra den här dagen till en bättre. Börjar morgonen med sovmorgon, alltså en ganska bra start på dagen. Jag ska snart börja göra mig iordning och dra mig mot skolan, det ser ut som det blir en ganska lugn dag då jag endast har 2 lektioner. Dessutom är den ena kursprov i spanska - hörförståelse, och det har man ändå inte kunnat plugga till. 
 
Annars då?
 
Ikväll är det dressyrträning för Lena Unneby, även om det gick åt skogen när jag red igår så är jag riktigt taggad. Förra dressyrträningen för henne var riktigt nyttig och bra, så jag hoppas på att den är minst lika bra idag! 
 
 



Privatjuridik

Usch vad det snurrar i huvudet. Jag bara blandar ihop alla lagar och regler hit och dit hela tiden så snart tror jag att jag ger mig för idag. Tycker faktiskt att jag har varit jätteduktig måste jag säga:) synd bara att jag har typ allt kvar dock..
 
Här kommer tre bilder från LBn i fredags, fotade av Victoria Mickelsson! Hon fotade hela fredagen och halva lördagen så kolla HÄR på hennes hemsida om hon har några bilder på dig också!
 
 



Words.

Loved you once, love you still
Always have, always will
 
 
 



Varning för negativt inlägg

Idag har det rent ut sagt varit en riktig skitdag. Startade dagen med nationella prov i engelska som säkert gick helt åt helvete. Resten av skoldagen rullade dock på utan större bekymmer förutom den vidriga maten det var till lunch idag. Efter skolan tog jag bussen till stallet, gjorde klart allt åt Peppe och sedan red jag en sväng. Tanken var att jag skulle rida lite lätt i skritt och trav runt byn, men planen sprack ganska rejält då Peppe började bråka. Bråkade med honom en liten stund men det gav inget, så det enda jag kunde göra var att hoppa av och leda hem honom - han vann. Den stora frågan är ju dock om han känner av något eller om han bara dummar sig. 
 
Som grädden på mosen har jag även tappat all tillit för honom, jag litar inte alls på honom för tillfället, speciellt inte när jag rider ut. Måste därför börja jobba tillbaka den igen, men det är otroligt svårt att bara börja lita på honom efter allt han gjort. Någon som har tips på hur man kan göra?
 
 



Pluggfika med dom bästa

Idag måste jag verkligeeen göra bort hur mycket skolarbete som helst för annars är jag körd. Det är bara någon månad kvar av skolan, och det är riktiga helvetesveckor. Jag lovar att jag ska vara ett snällt barn i resten av mitt liv om jag klaraar kursproven i tyska nästa vecka.
 
Mamma gick en promenad med Kryckan på morgonen, så det blir inget stall för mig idag. Men det passar ganska bra i och med att jag har så mycket i skolan...
 
Alltså loka, marry me
 
 



Utvärdering- Vännäs RF

Tänkte börja med såna här igen, har inte gort det på snart ett år så det kanske var dags igen:)
 
Parkering- Bra!
 
Framridningen- Bra att det gick att rida fram i ridhus då det regnade, underlaget var därför ganska lugnt på framridningen.

Framhoppning- Bra och stor! Till lördagen fick räcket flyttas och stå i mitten där lilla annars brukar stå, pga en fet vattenpöl. Men det var smidigt löst!

Collectingringen
- Riktigt bra att det var stor. På många tävlingsplatser är den jätteliten och ibland finns det inte ens någon...

Tävlingsbanan- Rymlig med 100 +++ för underlaget som var lika fint efter sista klassen på söndagen, som det var innan första klassen på fredagen. Detta trots jättemycket regn. Älskar dessutom att underlaget inte släpper, hur snävt man än svänger typ!

Hinderna- Bra och lagom maxade. Är det nationellt så ska det vara svårt!

Priserna- 
Ja jag fick ju inga priser denna helgen, men det var täcken i de flesta klasserna samt bra hederspriser i sveland cup.

Maten- 
Åt aldrig mat där

LäktarenBra, fanns även en under tak vid serveringen.

Funktionärerna-
 Jättejättebra, kungligt att dom håller humöret uppe trots att dom måste stå ute i spöregnet hela dagarna och frysa...

Sammanfattning- 
Lika bra som alltid!

Betyg- 5/5
 
 



Peppe v.20

Måndag: Lätt ridning
 
Tisdag: Dressyrträning för Lena Unneby
 
Onsdag: Hoppträning
 
Torsdag: Skritta
 
Fredag: Lätt ridning
 
Lördag: Tävling piteå
 
Söndag: Tävling piteå
 

Idag direkt på morgonen är det nationella prov i engelska för alla 2or, prov i engelska 8.20 på en måndag kan det bli bättre? :-) Har sedan två lektioner till innan jag slutar vid 15.35. Direkt när jag har slutat tar jag bussen till stallet och rider Peppe. Planen med honom idag är att rida ut lite lugnt i skritt och trav. Blir nog bra med tanke på att det är dressyrträning imorgon och hoppträning på onsdag! 
 
 



Stöcke ponnyförening till lag SM!!!

Idag stannade vi såklart och kollade på finalen i ponnyallsvenskan zon polar! Stöcke levererade stensäkra dubbelnollor och tog hem omgång tre och även hela elitserien! Det innebär att dom gick vidare till lag SM finalen på strömsholm om en månad ungefär. Det kom nästan tårar på prisutdelningen trots att jag inte ens red i laget, dom är så värda detta! Världens bästa klubb:)
 
http://www.vk.se/1191887/stocke-vinnare-efter-rysare-vi-vet-att-vi-ar-bast
 



1 häst riden, 1 häst kvar

Tidigare idag var jag till stallet och red Inter. Eftersom han startade i fredag fick han bara gå lungt idag, det blev bara en skrittur i skogen för hans del. Han var dock väldigt pigg och inte alls speciellt sammarbetsvillig, utan gick mest med huvudet i luften. Men det var ponnytrav så det var nog därför han var lite laddad! 
 
Sedan jag kom hem har jag hunnit med att plugga lite, varit ute på en joggingtur och nu har jag precis ätit middag och ska snart vidare tille stallet för att rida Peppe. När jag kommer hem måste jag fortsätta plugga resten av kvällen, så roligare än så kommer inte kvällen att bli! 
 
 



4 fel på sista hindret

LA, 4 fel
Måste bara börja med att säga att det var en sjuuuuuuuukt svår bana. Ni får se på filmen. Hur som helst var det en sjuk skillnad mot igår, ponnyn chillade och tog ett hinder i taget! Av någon anledning så började regnat ösa ner precis när jag skulle hoppa, men jag tänkte inte på det så mycket. Styrde på första hindret i korsgalopp vilket är emot alla mina principer haha, för så gör man bara inte. Kryckan hoppade jättefint genom hela banan, fick liiite trångt i trekombinationen men han löste det riktigt bra. Sen får vi alltså världens mesigaste jävla slarvfel på sista hindret. Satan så jäkla onödigt. Jag klappade om världens bästa ponny, för jag kunde ändå inte vara missnöjd eftersom det var en riktigt bra runda!
 
Bryta ihop och komma igen på nästa tredagarsmeeting på surf om två veckor, då måste nollan sitta. Nu har jag varit så nära, så länge..
 



Söndag

Idag är det precis som de senaste dagarna tråkigt väder och regn här i Umeå - så himla tråkigt. Vart tog våren vägen? Är iallafall glad över att jag inte tävlar i helgen, håller alla tummar och tår på att vädret blir bättre till nästa helg då det är tävlingar i Piteå. 
 
Vad som står på schemat idag är stallet x2 och massor av pluggning. Vid lunch-tid åker jag till Inter och rider honom lite lugnt, eftersom han startade i fredags blir det nog bara en skrittur i skogen. Senare i eftermiddag åker jag till Peppe och rider honom, planen är att rida ut med Carro idag vilket nog blir jättebra! 
 
Nu ska jag sätta igång med att plugga, det är rätt mycket i skolan de kommande veckorna så det gäller att ligga i. Men för att se det positiva - mindre än en månad kvar till sommarlovet!! 
 
 



Bilder från skellefteå

Här kommer några bilder från 1.10 klassen i Skellefteå förra helgen. Längtar verkligen till utomhussäsongen nu, dels blir det finare bilder (haha) och jag tror dessutom Peppe passar bättre utomhus då han är ganska lång och storgalopperad. Men nästa helg blir första utomhustävlingen, tagga! 
 
Foto: Angelina Öhlin
 



Stolpe ut idag

LA, 8 fel
Han var riktigt fin på framridningen, men på framhoppningen kokade han över helt. Jag fick ingen kontakt med honom, han bara slängde sig över hindrena. Inne på banan började jag med att galoppera igång honom vilket var extremt dumt eftersom han redan var stark. Vid dommartornet inser jag vad fan jag håller på med och stannar honom, men då har jag redan förstört honom så att säga. Fick ett riktigt skitpet på 3an som jag tycker kunde ha legat kvar, sen blev han stark mot kombinationen så vi kom nära och han hann inte upp med fötterna så 5a föll också. Resten av banan gick däremot jättebra. Hade jag inte galopperat igång honom så kunde vi ha gått nolla, riktigt dumt verkligen. 
 
Men jag klappade om min fina häst, vad annars kan jag göra? Det var inte våran dag idag helt enkelt. Jag gillar inte A0/A0, eftersom om man river i grunden så är man liksom borta. Tiden har ingen betydelse. I A0 får man gasa på en gång och det är då Kryckan går som bäst!
 



Dagens ridpass

Jag ganska precis kommit hem från stallet och sitter nu och äter lunch. Lite senare ska jag och mamma åka till travet och kolla på v75, jag hade hellre velat vara hemma men jag var tvungen att följa med. 
 
Dagens ridpass med Peppe gick iallafall helt okej. Det gick inte super bra men jag kan inte heller säga att det gick dåligt, utan det var mer känslan som var dålig. Började med att skritta fram ganska länge innan jag började arbeta honom lite lätt i traven. Han var faktiskt rätt fin i traven idag även om han inte riktigt tog något stöd på bettet, men han gick ändå i en ganska bra lång och låg form. 
 
I galoppen däremot var han inte alls lika fin, han kändes seg och trött och gick inte i någon vidare bra form. Så jag lät honom mest galoppera runt fyrkantspåret så han skulle få springa av sig lite. Avslutade sedan med att trava av honom på långa tyglar. Han kändes dock seg och trött hela passet, frågan är varför. 
 
 
Peppe idag, schabraket är från eskadron och det köpte jag för 80 kr tidigare i veckan. Snacka om fynd! 



Tagga tävlingsdag 2/3

Nu ligger jag i sängen och laddar upp inför ännu en dag i regn-vännäs haha. Men mamma kollade vädret och hin tror att det skulle sluta regna precis när min klass är. Iallafall så ska jag hoppa en LA idag, den är tyvärr A0/A0 vilket suger. Då måste jag vara nolla i båda faserna för att nollan ska räknas. Men rider jag rätt utan att ta mina halvhalter så sitter nollan, det vet jag. Bara den mentala biten sitter så spelar det ingen roll om det är 10, 13 eller 20 hinder. Håll tummarna! Hur som helst så har jag en till chans imorgon om det inte skulle gå idag, och då är det A0 haha:)
 
Här är filmen från Micke-träningen som var dagen innan jag åkte till London! Ni får ha sjukt mycket överseende med min ridning då jag hade världens astma och knappt kunde andas. Sen var Kryckan riktigt pigg efter att ha gått lugnt i några dagar. Det trillar någon bom, men annars tycker jag att han hoppar helt okej trots att han springer ganska mycket!
 



Tidig morgon

God morgon! Nu på morgonen ska jag och mamma dra in Peppe till ridhuset för att rida igenom honom lite, passar prefekt idag när det ändå är så tråkigt väder ute. Tanken med Peppe är att rida igenom honom lite lätt i alla gångarter så han blir av med energi, imorgon är det nämligen uteritt som gäller för hans del och då är det bra om han inte har allt för mycket energi. Det kan bli en spännande ridtur då! ;)
 
Senare idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, får se om mamma släpar med mig på travet. Men att spendera flera timmar där är inget som låter speciellt kul i mina öron. Får ta dagen som den kommer helt enkelt!
 
1.10m skellefteå rk, foto: Angelina Öhlin



New in

Idag sprang jag och mamma in på Equeen och AB nian som var på plats på tävlingen för att akutköpa några saker. Det blev en nummerlapp som man fäster på schabraket (99 kr), samt en svart Eskadron luva (275 kr). Ni som känner mig vet hur mycket jag hatar dom värdelösa piss nummerlapparna som sitter på tränset. Dom går sönder för minsta lilla och är bara i vägen....
 
Dock har vi inte provat luvan än, hade tänkt tävla i den imorgon så bäst att den inte är för stor nu:) Sen fick jag även en tävlingspärm och lite betfor sponsrade av Sveland eftersom jag hoppade kvalet idag!
 
 



Fredag

Idag har det varit en ganska händelselös dag = inget att blogga om. Hade bara två lektioner i skolan som inte var speciellt ansträngande, dagen gick alltså ganska fort. När jag kom hem från skolan drog jag på mig springskorna och tog mig en liten joggingtur till stallet. 
 
Inter startade som sagt på travet idag men han trivdes nog inte riktigt på underlaget som var. Det var lerigt och han är ju så himla stor, så han blev lite trött i musklerna. Men han kämpade på bra ändå och kom 5a. 
 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Nu ska jag lägga mig i sängen och se något avsnitt av någon serie och sedan dejta kudden. Vi ska åka in till ridhuset och rida med Peppe imorgonbitti så det blir tidig uppstigning! 
 
 



Resultat och film

LB, 4 fel
Framhoppningen till den här klassen gick inte så jättebra. Kryckan var riktigt taggad och tog tag i bettet lite. Inne på banan skärpte han sig dock och var riktigt fin! Hela banan flöt på jättebra fram tills sista hindret i grunden. Kryckan hade hittat en distans som han tänkte köra på, och vad gör jag? Jo jag tar en jävla halvhalt så han kommer lite för nära, och vi får ett bakbensfel. 
 
Direkt jag kom ut från banan var jag så arg och besviken att jag bara ville skjuta mig själv, typ. Mamma ba "nej Agnes du var jätteduktig lugna ner dig" men jag var heeelt vansinnig verkligen. Fast det brukar alltid vara min första reaktion om jag är besviken med resultatet. Men rundan var så bra och jag hade otroligt bra känsla, så jag kan inte vara annat än nöjd med min fina häst även om jag fortfarande dör inombords när jag ser filmen!
 



God morgon fredag

Vaknade upp till ett regnigt Umeå idag, lite mindre kul med tanke på att det är trav ikväll. Men en positiv sak - det är äntligen freddag! Trots att det har varit rätt mycket i skolan den här veckan, så har veckan ändå gått ganska fort. Idag börjar inte skolan för än efter lunch då engelskan var iställd, så nu ska jag passa på att göra bort lite skolarbeten innan jag drar mig mot skolan. 
 
Mamma fixar allt åt Peppe idag då jag inte kommer hinna fara dit något. Det är trav och Inter startar så jag ska vara där och ta hand om honom. Förra gången han startade kom han 2a, så hoppas han går lika bra idag! 
 
 



Sjukt fin häst idag

Idag åkte vi som sagt till stöcke och jag red markarbete på Kryckan och mamma hjälpte mig. Perfekt att mamma fungerar även som ridlärare haha! Jag tog pelhamet vilket var ett misstag då jag hatar det bettet numera, Kryckan går inte ärligt fram på det och han tar halvhalterna för mycket. Red över båda travbommar och galoppbommar och gjorde mycket avbrott och tempoväxlingar mellan. Det gick faktiskt riktigt bra och han var galet fin! Känns riktigt bra inför imorgon, även om jag självklart tävlar på tränsbettet!
 
Nu ska jag kolla på lite filmer från tidigare tävlingar och försöka hitta känslan, bäst att ni håller tummarna för oss imorgon nu!
 



Torsdagen lider mot sitt slut

Jag har precis kommit in efter att ha gått en promenad med mamma, riktigt skönt men kallt! Det är iallafall himla skönt att det börjar bli ljust på kvällarna här uppe i norrland nu, klockan är 10 och det är fortfarande ljust! 
 
Idag har det varit en ganska lugn dag, skolan gick rätt fort även om jag mådde ganska illa på sista lektionen. Kämpade mig hem och tog alvedon innan jag åkte vidare till stallet. Peppe har tagit det lugn sedan tävlingen förra helgen men idag var det dags för honom att bli riden. Dock var det inte direkt den bästa dagen att rida på efter att han har vilat i 3 dagar. Det blåste jättemycket och dom kapade ved ganska nära ridbanan = spänd häst. Men förutom att han var spänd gick det helt okej, jag litar dock inte riktigt på honom och har svårt att slappna av när han blir spänd. Men det bli väl bättre. Red iallafall bara ganska lugn idag endast i skritt och trav! 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och se ett avsnitt av The originals innan jag somnar. Imorgon börjar jag skolan lite senare så det vankas sovmorgon! 
 
 



Mitt nästa köp

Mitt nästa köp kommer nog bli en huva med vadderade öron. På den senaste tiden har Peppe blivit så himla dum när jag ska stoppa i bomullen i öronen, och att bråka med honom före och efter varje ridpass är inte något som är speciellt kul, varken för honom eller mig. 
 
Den här huvan är från schockemöhle och kostar runt 360 kr. Alltså inte alls så farligt dyr och perfekt när jag ändå bara ska använda den hemma. 
 
 



Då tar jag helg

Åkte till skolan och skrev nationella som kändes sådär. Jag kunde varken tänka eller koncentrera mig, så det hade kunnat gå mycket bättre än det gjorde. Men dåligt kan jag inte säga att det gick heller...
 
När jag kom ut så hade världens bästa klass fixat så att vi fick sluta, och klockan var kanske halv 10? Nu har jag suttit hemma och pluggat lite, finns inte så mycket annat att göra. Ikväll åker jag och mamma in till stöcke med Kryckan så att han blir lite igenomriden inför helgen. Blir jättebra!
 
 



Torsdag och sovmorgon!

Kursen jag har haft på torsdag- och fredagsmornar är nu slut, vilket betyder att jag kommer ha sovmorgon onsdag-fredag varje vecka fram till sommarlovet - hur skönt? Idag är det en ganska lugn dag i skolan för min del, slutar dock sent men lektionerna vi har idag är inte speciellt jobbiga! 
 
När jag har slutat tar jag direkt bussen till stallet. Peppe som har fått ta det lugn några dagar nu ska ridas idag. Jag håller mig dock på ridbanan idag ifall han skulle ha lite överskottsenergi, han kan ha en liten räv bakom örat ibland. 
 
 



My head's under water but i'm breathing fine

Den här dagen börjar med nationella i svenska, uppsatsdelen. Riktigt lång tid kommer det att ta, så både tyskan och idrotten går bort. Jag skulle ha gjort muntliga delen i tyska idag så jag är bara nöjd för att jag missar det dock haha. Sen har vi bara engelska innan vi slutar eftersom vi inte har någon lärare på företagsekonomin. Sååå vi slutar 13.45 istället för 15.10:)
 
Efter skolan ska jag till stallet och rida min lilla hest. Sen ska jag göra alla de vanliga tävlingsförberedelserna. Kryckan är mer brun än vit just nu så jag lär få ta två omgångar med schampot. Kommer ta en evighet verkar det som!
 
Sen ska jag bara njuta att ta helg en dag tidigare än dom andra, att tävla har sina fördelar helt klart:)
 
 



Så extremt lättad

Skoldagen gick ganska fort, har ju så roliga vänner haha. Efter skolan satt jag och Alicia och pratade i flera timmar, tiden går riktigt fort ibland...
 
Efter skolan åkte jag till Kryckan, slängde mig över hans ben och kände igenom honom. INGEN VÄRMEEE!!! Även "såren" hade läkt jättefint, så det blir tävling i helgen!! Själva ridningen gick helt okej också. I traven gick han inte riktigt fram, eller så var det bara det att jag är van vid att han är jättepigg haha. I galoppen var han däremit jättefin! Jag kunde stå upp och låta honom rulla på i en lång, låg form. Helt perfekt träning som höjer pulsen samt att han får göra av med energi. Trots det var det inget hårt pass. Det enda var att han blev lite stark i avbrotten, men det tränar vi vidare på!
 
 



Kvällsjogging

Nu har jag precis kommit in från en joggingrunda. Sprang en sträcka på ca 3 km och det var ett bra tag sedan jag tränade senast, men det gick faktiskt över förväntan! Måste verkligen försöka komma igång med träningen nu, det är ju ändå ganska skönt att fara ut och röra på sig! 
 
Efter skolan idag åkte jag till stallet och fixade Peppe. Jag longerade honom en stund idag och till en början gick det bra. Han travade på snällt men efter ett tag började han tokgaloppera, bocka och stegra. Eftersom jag inte vill att han ska skada sig så slutade jag då. Men imorgon ska han ridas, hoppas på att han inte är allt för pigg då! 
 
 



Glömde publicera förra inlägget...

Bloggar senare ikväll, har sjukt mycket i skolan just nu så då får bloggen vänta...






Onsdag

Idag är det kursprov i spanska och jag har inte alls pluggat så mycket som jag skulle ha velat. Måste verkligen lära mig att börja plugga i tid, men jag borde få godkänt iallafall! Dock så går våran sovmorgon bort på grund av provet, lite surt.. 
 
Annars är det nog en rätt lugn dag i skolan idag, men otroligt lång. Går ända fram till 15.40. När jag har slutat åker jag direkt till stallet och gör klart allt där. Peppe ska även motioneras idag och antingen rider jag honom eller så longerar jag honom en stund på ridbanan. Får se hur det blir! 
 



Karma is a bitch

Återigen så inser jag att jag måste ha varit en massmördare i mitt förra liv, annars skulle jag inte ha så här världelös karma. Helt otroligt. Idag när jag kom till stallet så hade  Kryckan på något vänster lyckats göra illa sig i hagen, två små hål i benet som ser ut som ett bett från ett djur typ?? Han var även varm i benet, från såret och ner över kotan.
 
Jag red mest i skritt men tog några travsteg också, han kändes då helt som vanligt. När vi kom tillbaka så spolade jag benet samt linimenterade kotan med kylgelé (inte på såren). Det var bättre när jag åkte.
 
Så typiskt Kryckan att lyckas med nått sånt här just precis nu innan ett tredagarsmeeting. Jag ska rida LB, LA, LA, LA och försöka sätta min sista nolla till MSVB. Två dagar har han på sig för att bli "bra". Förhoppningsvis är han bättre redan imorgon, håll alla tummar ni har....
 
 



Fullt upp hela dagen

Idag har jag pluggat spanska i princip hela dagen, tog dock en paus några timmar under eftermiddagen och for till stallet. Fixade klart allt som skulle göras och sedan gick jag en kort promenad med Peppe innan jag åkte hem igen och fortsatte plugga. Det är allt jag har hunnit med idag förutom tandläkaren och skolan. 
 
Nu går ögonen snart i kors så jag ska snart börja dra mig mot sängen. Uppdateringen kommer bli bättre från mig imorgonkväll, så håll ut! 
 
 



Färdig med filmen!

This is 10% luck, 20% skill
15% concentrated power of will
5% pleasure, 50% pain
And a 100% reason to remember the name
 



Gårdagens ridpass

Igår var mamma iväg med Kryckan till Evidensia för att slå på den sista skon mer ordentligt. Det gick tydligen jättebra även om han inte hade reagerat så bra på sprutan, vilket innebar att han var lite för vaken. Hovslagaren var duktig och nu har han äntligen ordentliga skor på alla fyra!
 
På kvällen red jag ett lätt pass eftersom han hade blivit skodd. Jag var sjukt ringrostig efter att inte ha suttit på en häst på en vecka. Joggade honom lite i en ganska lång form utan större krav. Han var nästan lite seg så jag skulle ha haft sporrar tror jag. Jobbade bort lite stelhet i högersidan genom att göra skänkelvikningar och öppnor längs vägen. Som avslutning fick han trava av lite med bra framåtbjudning. Känner mig riktigt nöjd med honom om man tänker att han inte har gått så hårt på en vecka!
 
 



Tisdag

Idag är det nationellt prov i engelska för alla tvåor. Dock inte för mig för jag ska till tandläkaren. Det var nämligen så att det behövde vara flera tandläkare av någon anledning och tiden gick absolut inte att boka av, stränga order om det. Så vad gör man. 
 
När jag är klar hos tandläkaren åker jag till skolan för en lektion. På sista lektionen är det arbete på valfri plats och då tänkte jag åka hem och plugga spanska. Eftersom kursprovet är imorgon är det prio 1. Lite senare i eftermiddag åker jag till stallet och gör klart allt där. Peppe ska även promeneras en sväng idag! 
 
 



Just because it's black in the dark, doesn't mean there's no colors

Jag kommer aldrig att glömma när jag såg Kryckans försäljningsfilm för första gången. Jag hade just kommit hem från en hoppträning där jag hade berättat för min tränare att jag skulle sälja min dåvarande häst. Då såg jag att hon hade skickat en film samt lite text på en ponny som hon trodde skulle passa mig. På filmen var det en vit ganska mager ponny, som var oriden och svag, men hoppade riktigt fint. Det fanns bara ett problem, han stod på Irland och jag hade ett stort krav på hästen jag skulle köpa: jag skulle ha provridit den. Men till slut bestämde vi oss för att köpa honom, och den 5 maj 2013 lastade vi ut Biscuit Gold hemma i Umeå. Nyimporterad och mager var han. Svag och oriden var han också. Han kunde inte ens hålla galoppen genom hörnen i ridhuset. Men hoppa kunde han verkligen. Han studsade över vilka hinder jag än styrde på, efter endast tre veckor tävlingsdebuterade vi och fick med oss en tredjeplats bland annat!

 

Dock höll vi på att dö när vi såg annonsen på honom dagen efter att han hade skickats från Irland.. Hur kan man få en så snygg häst att se så ful ut haha??

 

 

 

På tredje tävlingen debuterade vi LA med ett nedslag på sista hindret, allt gick på räls och jag var väldigt glad och chockad över hur lätt allt kändes på honom. Tävling efter tävling passerade och han hade alltid med minst en rosett hem. Div 2 laget hade världens flyt och vann de två första omgångarna samt blev 2a i den sista, vilket räckte till en vinst i totalen. Vi vann vår första LA i Skellefteå, trots en ganska värdelös runda. Han var stark, drog mig nästan ur sadeln efter hindrena. Dock gick själva hindrena bra.

 

 

 

Jag började känna att något inte var helt okej på en träning för Micke under hösten. Kryckan sparkade bakut, rev mer än han brukade och kändes okoncentrerad. Vi åkte till kliniken för att böja och röntga. Där hittade vi en jättestor lös benbit som han har haft hela livet. Efter mycket om och men beslutade vi oss för att behålla honom och operera bort benbiten. Resten av hösten och vintern var det rehab-ridning som gällde.

 

Under första ordentliga passet så sparkade han mer än någonsin förut. Vi slängde oss tillbaka till kliniken och kollade upp honom igen, men han var helt fräsch. Dock fortsatte sparkarna. Vissa dagar gick han inte att rida. Jag bröt ihop under ridpassen, precis allt kändes hopplöst och jag fick vara glad om jag kunde styra runt en kort bana på jättelåg höjd. Jag tror aldrig att jag gick ut med hur otroligt jävla jobbigt det faktiskt var. Mina tränare sa att han bara var tjurig, men Kryckan har aldrig varit en tjurig häst trots att han har humör. Vi åkte ner och kollade ryggen hos en duktig veterinär i Timrå, men han hittade inte heller något.

 

 
 

Tack vare min fantastiska dressyrtränare Lena Unneby så började problemet att lösas, hon visade mig hur jag skulle göra och helt plötsligt var vi tillbaka på tävlingsbanan och satte två fina rundor på årets första "tävling" ute i Vännäs. Nolla i LD och 2a i LC. Helgen efter tävlade jag på hippo, och var placerad i LCn och hade ett skitpet i LBn. Kryckan hade inte sparkat en enda gång den helgen och det är det jag kommer att minnas allra mest.

 

 
 

Sen började min mentala svacka med dåligt självförtroende. Jag bromsade in Kryckan i hindrena, och när det börjar bli större hinder så behöver han sin galopp för att orka över eftersom han inte är jättestor. Samtidigt började han bli rädd för funktionärer. I Skellefteå skyggade han så mycket för en flagger att vi blev uteslutna eftersom jag inte fick honom över 2an.

 

För inte så länge sedan var vi i Vännäs och tävlade. Då hade jag bytt bett i ett desperat försök att få bort mina 500 halvhalter. Men jag satt fortfarande och bromsade. På framhoppningen var det bra, men på banan fick jag alla möjliga låsningar i huvudet. Fick ner 1-2 bommar i varje klass, och även om man inte kan säga att det var dåliga rundor så hade jag inte samma känsla.

 

 

Men allt släppte på den senaste tävlingen nere i Sundsvall. I LBn red jag fortfarande åt helvete så där fick vi ett pet i grunden. Sen red jag jättebra i LAn och vi fick ett skitpet på jokern. Sen avslutade vi med att sätta vår bästa runda någonsin i LA, nolla och andraplats. Tårarna bara rann när jag kom ut från banan. Aldrig någonsin har jag gråtit efter en tävling innan, men allt bara kom på en gång. Efter en riktigt pissig vinter med dåligt självförtroende och alla dessa sparkar så var vi äntligen på väg tillbaka. Av alla rosetter vi har fått under det här året, så betyder den här mest. För den är ett kvitto på vad blod, svett och tårar faktiskt innebär. Det är jag som har tagit oss dit vi är idag, med hjälp av min familj och tränare. Nu ska vi vidare, för vi har två säsonger kvar tillsammans!

 

Som avslutning på detta galet långa och osammanhängande inlägg vill jag säga att alla borde få ha en häst som Kryckan. Han stannar ALDRIG, jättemysig att vara med till vardags och är lätt att ha med på tävling och meeting. Den perfekta tävlingshästen helt enkelt. En dag kommer vi att gå skillda vägar, då han ska få lära upp en ny liten ryttare och ge den personen samma resa som han har gett mig. Den dagen vill jag inte tänka på, istället vill jag ta vara på varje dag jag får med den här ponnyn. Biscuit Gold, världens bästa vän♥

 

Första ridpasset i ridhus:

 

Senaste tävlingen:

 




Plugg och ännu mer plugg

Äntligen har jag tid att blogga lite. Ända sedan jag kom hem från stallet har jag suttit och gjort klart en psykologi fördjupning som ska vara klar idag, nu är den klar och det känns underbart - en sak mindre att stressa över. Dessvärre har jag inte haft någon tid över till att plugga spanska som jag hade tänkt från början. Får ta och plugga extra mycket imorgon istället. 
 
Peppe fick en vilodag idag, det blev ingen promenad utan jag lät honom vara ute i hagen extra länge istället. Jag passade då på att städa lite bland mina saker i sadelkammaren och packa upp de mesta från hegens tävlingar. Blir nog att fortsätta plocka lite imorgon, ska även försöka smörja lite saker. Brukar annars vara så himla dålig på det. 
 
Nu ska jag sätta mig med spanskan en liten stund och sedan däcka i sängen. Hörs imorgon!
 
 



Dagens tips

Måste bara ta och tipsa om den här borsten, den är perfekt att använda när man ska ta bort hår från insidan av schabraket innan tvätt. Det var flera år sedan jag köpte min borste så jag har ingen aning om var den kommer ifrån. Men det finns liknande borstar att köpa HÄR!
 
 
Före - efter
 



Ett år idag!

Idag har världens bästa Biscuit Gold varit norrlänning i ett helt år! Ingen lätt ponny, men kapacitet har han så det räcker och blir över. Jag är så otroligt glad att vi lyckades fynda den här fina hästen, tack Kryckan för att du finns♥
 
Ikväll kommer ett långt inlägg om vår tid tillsammans samt en film hade jag tänkt!
 
Allra första bilden
 



Måndag igen

Då var det måndag igen, ny vecka nya möjligheter, eller vad säger man? Den här veckan har jag rätt mycket i skolan, spanska kursprov på onsdag och en inlämningsuppgift ska även lämnas in i början på veckan. Men det är inte alls långt kvar till sommarlovet, ungefär 1 månad bara! :D
 
Idag är det som varje måndag en ganska lång dag i skolan men många lektioner. Slutar vid 15.35 och åker jag direkt till stallet. Fixar klart allt där och sedan ska jag nog gå en sväng med Peppe så han får röra lite på sig efter helgens tävlingar. Han har säkert lite träningsvärk. 
 
När jag kommer hem blir det direkt att sätta mig och plugga, jag och spanska boken kommer nog ha en trevlig kväll framför oss..
 
 



Äntligen hemma!

Känslan när man frös i London där det var 14 grader, och kommer hem till Umeå där det är 10 grader kallare...
 
Nu är jag iallafall äntligen hemma i Umeå, London har varit riktigt bra men det är ändå skönt att komma hem. Det var bara jag, mamma och Vera som åkte hem idag eftersom pappa och David stannade och såg Arsenal. Matchen vart ju flyttat så vi fick boka om biljetterna, men 10 000 kronor för en fotbillsmatch känns väl ganska stabilt eller??? Haha:)
 
Det kommer en massa bilder senare, samt bilder på det jag köpte. Är helt slut nu så det är bara att gå och lägga sig. Måste ju ställa tillbaka till Svensk tid igen, samt vänja mig tillbaka till högertrafik igen så att jag inte kraschar med moppen imorgon igen!
 
 



Resultat dag 2

1.10 m - 0 fel
Till den här klassen tänkte jag på att ha en bättre galopp samt inte försöka störa honom så innan hinderna. Han vill helst sköta allt själv. Känslan var faktiskt rätt bra idag och vi fick endast två dåliga språng där jag red iväg honom. Istället för att hoppa där jag tryckte av honom tog han ett galoppsprång till, men han höll koll på benen och alla bommar log kvar. Förutom dom två hinderna är jag nöjd över rundan! 
 
Annars var Peppe på ett riktigt bråk humör idag, han hade en liten räv bakom örat. Först hade han inte tänkt gå in till banan utan slängde sig ut ur ridhuset, men en fuktionär var snäll och ledde in honom igen. Sedan efter jag hade hoppat och kommit ut ur ridhuset drog han iväg i en bockserie från skritt. Samma sak sedan när jag travade och skrittade av, haha vad ska man säga... 
 



På väg hem

Nu är vi på väg hem efter en helg i Skellefteå. Peppe har skött sig riktigt bra i helgen och hoppat bra. Idag var han dock lite dampig. Rundan i 1.10 idag var helt okej, fick 2 dåliga språng som var mitt fel men vi var nolla. Ett bra avslut på helgen! 





Morgonpromenad check

Har precis gått en morgonpromenad med Peppe och ska nu kolla på 95 centimeters klassen innan det är vår tur att tävla. Dagens klass är en 1.10, rider avdelning b och precis som igår är planen att rida en fin och stabil runda.





Sista dagen i London

Igår spenderade vi hela dagen på Oxford street och skördade alla affärer som fanns i princip. Jag visar det jag köpte när jag har kommit hem! Dessutom lyckades jag hitta nästan helt själv från tunnelbanan till hotellet efter en hel vecka, grattis till mig själv...

Idag var vi på en marknad som jag inte minns namnet på. Där köpte jag en sak som jag också visar när jag har kommit hem. Jag höll på att svimma av sömsbrist så när vi kom tillbaka till hotellet så däckade jag på sängen tills det var dags för middag, som vanligt blev det sallad bara för att det är så sjukt gott<3333 den rosa frukten (??) på sista bilden var dock endast vidrig, har typ aldrig ätit nått äckligare..

Imorgon kommer jag hem någon gång efter åtta på kvällen, och det första jag måste göra är att fara och tanka moppen för jag har max 3 milliliter bensin i tanken haha...










Resultat dag 1

1m - 0+0 fel
På framridningen och framhoppningen till den här klassen var Peppe inte riktigt framme ordentligt och var nästan på gränsen till seg. Han blev dock bättre när han kom in på banan men jag hade ändå lite dålig galopp hela rundan. Kom lite nära på vissa hinder då han inte ville hoppa av när jag ville, men annars tycker jag rundan var helt okej. 
 
I omhoppningen tog jag det ganska lugnt men försökte ändå korta ned vägarna lite grann. Peppe trodde dock att vi var klara efter kombinationen så där började han sakta ner. 
 
 
 
1.10 - 4 fel
Till den här klassen bytte jag bett till ett vanligt 2-delat och Peppe var faktiskt fin på det. Det blev dock lite samma som rundan innan, jag hade inte tillräkligt bra galopp och han förstod inte att han skulle hoppa av när jag bad honom. Annars var rundan helt okej om vi räknar bort sista hindret där jag fick hjärnsläpp och tänkte trycka av honom lång innan hindret. Vet inte riktigt vad jag höll på med och det var så himla onödigt. 
 



Fin häst, dålig ryttare

Ungefär så kan man sammanfatta dagen. I första klassen, 1m, var vi 0-0a. Jag red dock inte så jättefort så ingen placering blev det. I andra klassen, 1.10m, var vi nolla fram till sista hindret som var en trippel. Där tryckte jag av honom stort, han tyckte jag var dum i huvudet och tog istället ett omtamp och räckte inte över. Är nöjd över honom iallafall! Kommer mer utförligt resultat senare! 





I bilen mot Skellefteå

Nu är vi på väg mot Skellefteå för tävling med Peppe. Idag hoppar vi 1m och 1.10m, planen är att rida två fina och stabila rundor. I 1m rider vi avdelning a men jag ska absolut inte rida som en galning i omhoppningen. Uppdaterar med resultat under dagen. 





Allt klart inför imorgon!

Allt är packat och klart inför imorgon och jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Vi ska försöka åka från stallet senast kl 7 imorgonbitti så det kommer alltså bli en tidig morgon imorgon. 
 
Idag har både Inter och Peppe blivit ridna. Inter var först på tur och det var backintervaller som stod på schemat för honom. Värmde upp honom runt lillslingan och sedan red jag tre lugna intervaller i backen. Både under uppvärmningen och på vägen hem var han pigg och ökade farten så fort jag lättade på tyglarna, jobbade då väldigt mycket med avbrott från trav till skritt så han skulle vänta. Det blev iallafall lite bättre mot slutet! Självklart kom det även världens hagelskur när jag var ute och red, varför är jag inte förvånad.. 
 
Åkte sedan till Peppe och mamma var snäll och fixade klart allt medan jag red honom. Det blev ett lugnt pass på ridbanan idag, hade från början tänkt rida ut men det skulle ha tagit för lång tid. Red honom på ett vanligt två-delat bett och det gick faktiskt över förväntan, han lyssnade bra och var inte alls stark. Har dock fortfarande problemet med att han inte riktigt tar stöd ordentligt, får jobba vidare på det. Det känns iallafall bra inför tävlingarna i helgen! 
 
 



Mobilbilder ifrån Sundsvall
















Tävlingar maj månad

Skellefteå RK 3-4 maj
1 m, 1.10 m, 1.10 m 
 
Piteå RK 17-18 maj
1.05 m, 1.10 m, 1.15 m 
 
Det här är tävlingarna som vi har inplanerade i maj månad, som ni kanske har förstått har vi inte allt för mycket tävlingar här uppe i norrland. Det är dock en till tävling i Skellefteå sista helgen i maj, men tyvärr kan jag inte åka på den då mamma är utomlands. Lite små tråkigt men det kommer fler tävlingar! 
 
Vi fortsätter tävla låga klasser ett tag framöver, Peppe är inte riktigt redo för att hoppa högre klasser än då han fortfarande saknar styrka. Jag har dock inte heller något behov av att stressa upp i klasserna och han är dessutom bara 7 år, han har många år kvar på tävlingsbanorna! 
 
 



Dagens planer

Idag har jag ganska många saker inplanerade, eller rättare sagt: få saker som kommer ta lång tid. Vid lunch-tid åker jag till pappas stall och rider Inter, det är backintervaller som står på schemat för honom idag och jag hoppas på att han är lite mer harmonisk än igår. 
 
Sedan åker jag vidare till Peppe och gör klart allt där. Han ska ridas en sväng och alla saker ska smörjas och packas inför tävlingarna lördag-söndag. Planen är att rida lite lätt motion med Peppe idag, troligtvis bara i skritt och trav!
 
Resten av dagen måste jag plugga, kommer inte hinna plugga så mycket i helgen när det är tävlingar och jag har en hel del i skolan nästan vecka. 
 
 
 



London eye och dåligt väder

Idag har London levererat pissväder. Först var vi i Westminster Abey (en kyrka). Ganska tråkigt men fint också:)

Efter det åkte vi London eye. Jag hatar höjder men man tänkte inte på det så mycket. Sen va vi på London dungeons (har ingen aning om hur det stavas), det var unikt eller vad man ska säga. Sjukt kul iallafall:)

Imorgon blir det endast shopping och inga kyrkor!






Torsdag

Idag har jag ridit både Peppe och Inter, och båda två fick sig ett varsitt pass på ridbanan. Peppe var först på tur idag och jag försökte rida lite som på träningen i tisdags - få in bakbenen under honom samt att han inte skulle skuta ut bogen. Jobbade även lite med övergångar och travbommar. Förutom att han inte riktigt tog stöd på bettet gick det ändå ganska bra. Han skötte sig iallafall bara bra dummade sig inte en enda gång! 
 
Inter däremot jobbade jag bara med i skritt. Han var så himla pigg och stark idag och slappnade inte av, då kändes det bara dumt att trava. Gjorde allt jag kunde för att försöka få honom lugn och avslappnad men utan vidare resultat. Vet inte om det var för att det var två andra på ridbanan som han var extra pigg eller om han bara hade en "dålig" dag. Avslutade sedan med att skritta en stund i skogen - mysigt! 
 
 



Dagens Peppe

 
Träns - JHL (jumpers horse line) + glen gordon pannband
 
Sadel - Equipe Linnea 
 
Schabrak - Mountain horse
 
Lindor + bakskydd - okänt märke



Lilla Paris AB

In och gilla Lilla Paris ABs facebooksida för att kunna följa deras försäljningshästar på tävlingsbanan. Jag köpte Kryckan genom dom, och flera av mina klubbkompisar har också gjort det! Bland annat detta har dom lagt ut på Kryckan:)
 
 



1 maj

Hej och godmorgon på er! Idag är det första maj och som de flesta andra är jag ledig både idag och imorgon - så himla skönt! Solen börjar dessutom kika fram så förhoppningsvis blir det en bra dag idag! 
 
Idag har jag rätt mycket att göra, både Inter och Peppe ska ridas och sedan måste jag även plugga inför kursprovet i spanska som är nästa vecka. Planen med Inter idag är att rida lite dressyr på ridbanan, blir dock bara basic då han är en travhäst. Men fokus på att han ska bli lösgjord samt lyssna på mig. 
 
Även Peppe ska gå ett pass på ridbanan idag, hur jag ska lägga upp passet har jag inte riktigt bestämt än men det lutar mot lite travbommar och sedan att jag rider lite som vi gjorde på dressyrträningen i tisdags! 
 
Världens bästa Tristan ♥



Tävlingar i maj

v.19 Vännäs RF
LB, LA, LA / LB, LB, LA
 
v.21 Södra Umeå RF
LB (div 1), LB (mhpc), LA, LA
 
Jag har inte bestämt vad jag ska hoppa än egentligen på någon av dom där tävlingarna, men detta är jag anmäld till iallafall haha. Tror inte att jag ska hoppa Sveland cup, bara nått kval här och där. Jag vill prioritera att försöka kvala MSV. Men om det gåt jättebra i första kvalet i Vännäs så kanske jag hoppar andra också, vi får se helt enkelt!
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin