Äter middag..

Just nu sitter jag och äter middag, herregud.. Det känns ju som jag snart ska upp och äta frukost.. Iallafall, jag tänkte bara ge er ett litet livstecken. Uppdateringen från min sida kommer vara fortsatt dålig imorgon men jag har för en gångs skull hunnit med att fixa några tidsinställda inlägg! 

Ni får ha en fortsatt bra kväll och morgondag så hörs vi! 




Jag och företagsekonomin säger god natt





Bloppis

Vid intresse – mejla [email protected]
 
1. Scs3 stigbyglar från mountain horse. Det har farit bort lite färg på ena plattan annars i bra skick.
Mitt pris: 600 kr ink. frakt. SÅLDA
 
2. Delta från Treadstone, knappt använda. Pris: 150 kr.  SÅLDA
 
3. Transportskydd från Amigo storlek cob.Innertyg i teddy som andas. Knappt använda men det har dock blivit ett litet hål på ett skydd.  Pris: 300 kr.
 
4. Grimmor storklek cob 50 kr/styck
 
5. Proterctor skydd storlek ponny men använda på c/d ponny. Repiga på insidan annars i bra skick. Pris: 250 kr
 
6. Amigo täcke storlek 125, 150 g. Pris: 300 kr. SÅLT
 
7. Fint ylletäcke storlek 125/130. Pris 300 kr. 
 
8. Fleecetäcke från Finn tack. Storlek 125. Pris 100 kr.
 
9. Förbygel/martingal från Hööks storlek ponny. Mässingfärgade spännen. Pris: 100 kr. 
 
10. Schabrak från Mias rs, allround 17 tum. Pris: 200 kr
 
11. Flätat pannband röd/vit/blå. Pris 70 kr. 
 
12. Regntäcke i fint skick. Storlek 125. Pris: 200 kr. SÅLT
 
13: Svettäcke från JN, använt ett fåtal gånger. Storlek 125. Pris: 250 kr. 
 
14. Lila fleecetäcke med stjärnor strolek 125. Pris: 100 kr. 
 
15. Nättäcke från horse guard, stl 115 men använt på c-ponny. Pris: 100 kr. 
 
16. Reflexjacka storlek 150. Pris: 100 kr.
 
17. Fin magplatta från Knights, storlek 110 cm. Lite repig annars bra skick. Nytt pris ca 1500, mitt pris: 600 kr.



Klippt mig

Nu är typ tre fjärdedelar av håret borta haha, men det var kaos innan så det kunde inte bli så mycket värre. Nu ska jag iallafall bara bestämma någon färg, beslutsångest eller nått. Gick runt lite på stan efteråt och kollade på jackor, men hittade inget som vanligt!
 
Nu måste jag plugga företagsekonomi resten av kvällen, men hinner kanske publicera nått mer inlägg. Måste ju lägga ut filmerna från igår också, usch jag vill inte visa LCn hahah...
 
Den här bilden är tagen för två veckor sen, och då var det så varmt att alla gick banan i linne typ.
 



Mer död än levande

Igårkväll satt jag uppe och sammanfattade all företagsekonomi till mitt i natten typ. Det ångrar jag faktiskt nu eftersom jag går runt och ser ut som ett lik. Trevligt trevligt.

Efter skolan måste jag stressa ner på stan för jag ska klippa mig en kvart efter att skolan slutar. Mitt hår är så vansinnigt fult just nu, så det är välbehövligt!

Annars ska jag fortsätta plugga företagsekonomi och tyska....






Spännande saker på g

God morgon! Då var det måndag igen och jag är riktigt taggad på veckan som kommer. Jag ska alldeles strax börja fixa iordning mig inför skolan, det blir en lugn start på veckan då vi slutar 14.00 idag! Direkt efter skolan ska jag skynda mig till stallet och ta hand om Inter, borsta honom, fixa maten osv. 
 
Ikväll ska jag och mamma på ett litet äventyr så jag förvarnar er att uppdatteringen inte kommer vara den bästa. Men jag har fixat något tidsinställt, så ni har något att läsa iallafall! 
 



Bästa reklamen!!

Hahaha ni har väl sätt den här reklamen från telenor som alltid går på tv just nu? Alltså den är så rolig att jag dör! Gråter av garv varje gång typ! Så otroligt klockren och jättekul!
 
Jag klickar, och det händer inget fortfarande
Om du tittar på datorn, vad ser du då?
Jag ser dig och Josefine, ni har fått fisk
 
Någon mer som har samma humor som jag?
 



Resultat

LC, 0+0 fel, 2a
Det här klassen vill jag bara dra ett stort streck över. Usch så dåligt allt var. Han var pigg och spänd på framhoppningen, lyssnade inte så mycket på mig. På banan så väntade han inte så bra, så vi kom antingen stort eller nära. Jag bara skumpade omkring på hästen och red så vansinning dåligt.I omhoppningen bara gasade jag, svängarna blev stora eftersom jag inte hade honom med mig. Väntade bara på att en bom skulle falla, men de blev visst inte så haha. På något konstigt sätt lyckades vi ta andraplatsen! Blev dessutom 7a (??) i KM :)
 
LB+5, 4 fel
Snacka om skillnad mot LC, den här klassen var sååååå bra! Han var fin både när jag red fram och på framhoppningen, han lyssnade på mig i varje språng och gick att påverka. Kom helt galet på typ alla språng på oxern, men han ställer upp lika bra som han alltid gör. På banan växlade jag upp tempot innan jag styrde på första hindret. Han väntade jättefint hela tiden och allt kändes så bra. Vi kom aningens nära på 4an, så vi petade den. Men jag är så nöjd med rundan att det inte spelar någon roll, den där bommen hade lika gärna kunnat ligga kvar. Kryckan brukar alltid ha bra marginal till bommarna, men när han väl är i dom så brukar bommarna falla också haha....
 
Då var ute-säsongen över för den här gången, och nu är det bara två tävlingar kvar i år. Bara att ladda om inför inomhusdebuten på hippo om två veckor!
 
Jag vet att jag har glömt att klippa stubbet bakom öronen..............
 



29 september

Vid lunch-tid idag åkte jag och mamma till hippologum för att kolla lite på dears nationella tävling. Vi kollade på halva 135, 145 och sedan även 115. Blev så himla tävlingssugen, jag har inte tävlat sedan maj så det var ett tag sedan. Men förhoppningsvis så hittar vi en häst innan nästa säsong! 
 
Efteråt åkte jag till stallet och skrittade Inter en liten sväng i skogen. Jag red honom i en ganska fri form idag, han fick gå i princip som han ville förutom att han skulle gå i den takten jag ville. Han var ganska pigg och inte alls så stel. Självklart var han lite stel men inte så mycket jag trodde han skulle vara, så det var bra!
Han var nog ändå ganska nöjd över att skritta en sväng. 
 
Tristan LA (110cm) vännäs 2012.



Uppdaterar snart

Uppdaterar så snart jag kan, ska bara duscha och äta. Har haft fullt upp hela dagen precis som alltid när det är tävling. Aja, vi hörs sen!
 





Söndag

Om en liten stund ska jag och mamma åka till hippo och kolla lite på hopptävlingarna där, efter det ska jag åka till stallet. Idag har jag tänkt skritta Inter en liten sväng så han får röra lite på sig efter gårdagens start. Tyckte ändå han kämpade på ganska bra igår och höll sig i trav med tanke på omständigheterna. Annars händer det inte så mycket mer idag, kanske far ut och springer en sväng när jag kommer hem från stallet om jag orkar! 
 
Ni får ha en bra söndag! 
 
Inter och Tristan ♥
 



Taktik inför imorgon!

Haha jag kom på att jag inte ens har skrivit vadd jag ska hoppa för klasser imorgon. Det är hemmatävling i Stöcke och jag ska hoppa LC och LB+5. Mitt ända mål med dagen är att få till två bra rundor där allt ska kännas enkelt. Den känslan är värt så mycket!
 
Jag måste tänka på att ta en halvhalt direkt efter varje hinder, och sen lägga på ben och galoppera på. Det är då han hoppar som bäst. Det ska bli roligt och jag är riktigt taggad!
 
Önska oss lycka till nu så hörs vi imorgon med resultat!

Fick förresten en fråga på ask för ganska länge sen, den personen undrade om jag kunde börja skriva hinderhöjden istället för själva klassen så att alla fattar även om man inte rider själv. Självklart kan jag göra det, men jag kommer säkert glömma bort det...

1.10 i Vindeln för två veckor sen



God natt

Nu har jag äntligen kommit hem från stallet, jag är verkligen dödstrött så det blir bara ett snabbt inlägg nu. 
 
Det gick inte så jätte bra för Inter idag, han var lite stel efter värmningen och sedan ännu stelare efter loppet. Han fick troligtvis en korsförlamning.. Nu ska han bara få ta det lugn i ca 1 vecka innan jag sätter igång honom igen. Och vi ska även ändra om träningen lite så får vi hoppas han går bättre nästa gång! 
 



Tävling imorgon!

Sammanfattade hela kapitel ett på företagsekonomin, skulle vara bra om jag fortsatte med det ikväll men det tror jag knappast kommer hända. Sen for jag ut till hippo och kollade på 1.30. innan jag rullade ut till stallet!
Red på pelhamet idag eftersom jag tänkte att det skulle vara snällt mot mungipan + att jag skulle kunna bromsa. I traven jobbade jag mycket med framåtbjudningen så att han skulle ta mer stöd i bettet. Fick till det riktigt bra, fin trav har han också haha. Galopperade "raksträckan" två gånger. Första vändan så gjorde jag lite halter och fattade en annan galopp efter halten. Så om jag hade höger galopp innan halten så fattade jag vänster efter, ja ni fattar. Han ville springa lite, men han lyssnade fortfarande på mig. Sen fick han trava av, och då fick jag verkligen fram näsan på honom. Jag tror att vi tyckte att det var lika roligt båda två!
 
Efter ridningen fick han en dusch och gå in och äta hö i boxen med ett fleecetäcke :)
 
Hade tänkt skriva nått mer inlägg innan jag går och lägger mig, så om det är något ni vill läsa om så är det bara att kommentera!
 
 



På travet

Hej på er! Nu är jag på travet och har precis ätit. Inters lopp går kring 9-tiden ikväll så det kändes lite drygt. Det är alltså rätt länge kvar. Men han är iallafall borstad och har fått en fläta i pannluggen. Om några lopp ska han värmas, dock värmer ryttaren honom så jag har en ganska lugn dag! 

Bloggar sen när jag kommer hem och berättar hur han gick, resultat osv! :)

Förra gången han startade! 




WHERE WE ARE TOUR 2014!!

Hanna kom till mig vid 8 imorse och vi satt och köade i 1,5 timme helt livräda, för vi trodde att det var kört. Sen vart det ännu mer panik eftersom de inte fanns fyra platser i rad någonstans, men tillslut lyckades vi beställa!! OMGOMGOMG detta är helt sjukt vansinnigt galet! Denna dagen kan inte bli så mycket bättre nu!! :D :D :D :D :D
 
Onsdagen den åttonde maj år 2013
Fredagen den 13 juni 2014

Jag tänker inte bry mig om att den är på fredagen den trettonde. Inget ska få förstöra detta!!
 
Nu ska jag plugga företagsekonoi och sen fara ut till hippo. HEJDÅÅÅÅÅ!!!
 
 



God morgon lördag !

Ikväll är det start för Inter på Umåker. Såklart går han i sista loppet så det kommer bli en lång kväll i stallet. Travet börjar inte för än klockan 18 ikväll så tills dess vet jag inte riktigt vad jag hittar på. Jag och mamma skulle egentligen ha åkt till hippo för att kolla på deras nationella tävlingar men det är gårdsstädning så då går det inte.. Får helt enkelt bli imorgon istället. 
 
Nu ska jag dra mig upp ur soffan och ta tag i livet. Måste nämligen städa, hur kul..? Har inget mer roligt att berätta för tillfället så vi hörs senare istället! 
 
 



God natt!

Idag for jag ut och kollade lite på hippos nationella tävlingar innan mamma plockade upp mig och vi rullade mot stallet. Kryckan fick vila eftersom det var så tråkigt väder, tror inte att han klagade direkt. Han hatar regn lika mycket som jag. Istället klippte jag Kryckan (pälsen) eftersom det bara blev lite hastigt förra gången. Han sköter sig så bra även om det blir lite obehagligt uppe vid öronen. Men det blir bara bättre och bättre!
 
Nu på kvällen har jag varit med Hanna och Ebba hos Hanna. VI pratade igenom det hela inför morgondagens köp av konsertbiljetter till Where we are tour!! Vi var ju på förra årets konsert, så ikväll kollade vi igenom lite filmer osv från det. Helt sjukt vad vi taggar!
 



Helg !!

Nu är det äntligen helg och ikväll tänkte jag ta en ledig kväll från allt pluggande. Nu ska jag kolla lite på PLL och sen lite senare ikväll har jag tänk springa en stund på bandet, jag har inte tränat sedan jag blev sjuk så jag måste komma igång med träningen igen. Man blir så lat när man inte tränat på ett tag.. 
 
Inter fick gå lite lätt motion idag. Man kan säga att jag hade turen på min sida idag då det har regnat hela dagen men slutade när jag åkte till stallet! Iallafall, jag red honom runt lillslingan i både skritt och trav, och det gick bara bra. Han var dock lite hård i munnen idag men sökte sig ändå neråt och gick i en bra form i princip hela tiden, så jag är nöjd med honom! 
 
Saknar.. 
 



Juridikprov, check!

Nu är äntligen helvetesprovet över och jag lever fortfarande. Det kunde ha gått mycket bättre, men nu får det vara så här. Hade egentligen en klipptid idag, men jag ringde och avbokade den eftersom jag verkligen inte orkar åka ner på stan och vänta en timme i regnet. Får bli på måndag istället, en kvart efter att skolan slutar......
 
Nu väntar jag på min underbara pizza, sen ska jag rulla mot hippo för att kolla på tävlingarna. Sen far jag till stallet och smörjer lite så att allt inte är kvar imorgon. Mamma kanske kommer ut och longerar, annars går jag en promenad med Mr krycka :)
 
Resten av dagen blir iallafall helt fri från plugg har jag bestämt!!
 
Hahahaha jag måste nästan rama in den här. Fortfarande lika roligt efter två månader...
 



Gårdagens ridpass

Igår for vi in till hippo och red i paddocken mellan stallarna. Såklart hade jag glömt bort att hippo har nationella tävlingar i helgen, så det var ju fullt med hästar där. Det gick både bra och jättedåligt. I början ville han springa ifrån arbetet lite, men han var nog bara spänd. 

Mamma höll lite lektion på en volt, både i skritt och trav. I traven satt jag ner för att försöka samla honom. Efter det tog jag galopp så att han fick sträcka ut lite. Och då blev han jättefin! Gjorde ett klockrent byte utan att gasa iväg efteråt. Sen travade jag av, och då fick jag fram näsan på honom mer. Är iallafall nöjd med slutet!

Vi är ju inne i en liten svacka i vardagsridningen, som ni kanske har märkt. Han vill gå bakom handen och antingen springer han, eller så går han inte fram. Aja, det kan inte hålla på för alltid!






Fredag & regn

Nu är äntligen den efterlängtade fredagen här, dagens planer är först skola till 15.40. Känns nästan lite hemskt att gå så länge på en fredag men som tur är fick vi iallafall en sovmorgon idag då läraren skulle bort! Annars, vädret riktigt tråkigt idag, regn och rusk, en riktigt tråkig höstdag alltså. Men förhoppningsvis kommer det ingen snö idag, haha.. 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet och fixa allt där, Inter ska även ridas en liten sväng. Det blir bara lite lätt motion för honoms del idag så han får röra lite på sig inför starten imorgon! Om jag hinner ska jag även smörja hans huvudlag och skydd, annars får jag göra det imorgon! 
 



Dålig dag

Skriver mer imorgon om dagens ridpass osv, ingen bra dag idag. Nu ska jag lägga mig i sängen och panik plugga juridik. God natt...






Torsdag

Jag kom hem från stallet för ca en halv timme sedan, det blev lite senare än vanligt idag då Inter hade en lös sko och jag ville inte riskera att han skulle tappa den mitt i en intervall. Om jag hade varit tvungen att hoppa av honom hade jag nog aldrig kommit upp igen, jag hade 4 (!!) par byxor på mig så jag kom knappt upp med en pall.. Är det kallt ute så är det, jag undrar dock hur jag ska överleva vintern.. Men iallafall, Inter kändes helt okej idag, han var pigg och glad som vanligt! 
 
Nu ska jag sätta mig med mina kära engelska glosor, vi har 30 glosor till imorgon men jag kan nog dem flesta så det känns ganska ändå lugnt. Och imorgon är det äntligen fredag, kärlek till det! 
 



Första snön

Haha jag får damp när alla skriver att de snöar på fb. Det är ju fortfarande september och jag har tävling utomhus på söndag. Men det är sista ute så det är bara att bita ihop och ha mycket kläder.

Nu är vi hemma hos Alicia och ska snart gå tillbaka till skolan för att äta lunch. Efter skolan kanske vi drar in Kryckan till hippo, eller så rider mamma honom hemma. Beror på hur bra jag kan juridiken!






Mördar dagen

God morgon, just nu sitter jag och äter frukost och fruktar lite till jag ska cykla till skolan, det är nämligen bara 1-2 grader ute. Idag ska det dessutom SNÖA, allvarligt, det är inte ens kul.... Man måste ju bara älska norrland ibland.
 
Iallafall, det är lite av en mördar-dag i skolan idag. Vi slutar vid 15.40 och då ska jag åka till stallet, Inter ska gå intervaller idag, dock bara 2 stycken eftersom han ska starta på lördag!
 
Nu måste jag skynda mig - ni får ha en bra dag! 
 



Den känslan

LA, Skellefteå RK, 0 fel, vinst
 



Dålig uppdatering

Usch vad dåligt jag uppdaterar nu, men jag har mycket i skolan så jag skyller på det. Slutade skolan 14.05 och då gick jag och Alicia ner på stan och pluggade på Max haha. Vi lyckades göra bort en engelskainlämning, så det var bra. Sen for jag hem och duschade och nu pluggar jag juridik. Jag hatar inte ordet och.. Måste dessutom plugga tyska ikväll. Älska skolan.
 
Måste fortsätta plugga nu, har en hel del kvar att göra...
 
Juste, jag har fortfarande inte lagt ut filmen från den här träningen hahaha!
 



Snart är det vinter...

God kväll, nu har jag precis ätit middag och ska sätta mig med och göra bort lite skolarbeten resten av kvällen. Skolan idag var helt okej, vi hade bara 3 lektioner och dessutom sovmorgon så det har varit en ganska lugn dag!
 
Efter skolan åkte jag till stallet och red Inter, det var dressyr som stod på schemat idag. Jag skrittade först en stund och red på volter och serpentiner, gjorde halter och sånt för att få han lite mjuk och avslappnad. Även om han är ganska hård i munnen så gick det ändå helt okej. Avslutade med att trava lite på en volt, han blev dock ganska stark. Han har inte riktigt den styrkan än! 
 
Det stod på smhi tidigare idag att det skulle snöa imorgon, dom verkar dock ha ändrat prognosen nu som tur är. Men några mil härifrån snöade det tydligen imorse, helt sjukt. Det är ju bara september.. Ush, jag längtar verkligen inte till vintern.. 




Grattis pappa!!

 
Idag vilar Kryckan, så jag ska bara vara hemma och plugga. Har ganska mycket att göra så det pasar bra. Har inte så mycket mer att säga än att min dag inte kommer vara så rolig..
 
Jag tror att jag ska börja rida Kryckan på gummipelham i när jag ska galoppera mycket skogen. Det är snäll  mot mungipan och då har jag bättre koll på honom. Såret läker jättejättebra just nu, så det känns iallafall som att all ridning på hack har varit värt det även om det har varit jobbigt!



Sovmorgon!

Nu har jag precis klivit upp från sängen, skön känsla när jag vaknade vid 7 imorse och visste att jag kunde somna om! Efter att ha sovit ca 12 timmar så känner jag mig iallafall utvilad och redo för dagen. Idag är den en ganska kort skoldag, vi går från 11-15.40 så det är inte som värst. 
 
Idag hade jag tänkt rida dressyr med Inter då det inte blev av igår. Det blir nog mest att rida i skritt men om han känns avslappnad ska jag även prova att trava en liten bit! Han blir lätt så spänd på ridbanan. 
 
Tycker de bilderna är så fina, funderar på att rama in en av dem. Finaste C & C ♥



Kryckan 24/9

Idag gick det inte alls bra att rida. Testade att ta ett räna med hackamore och ett träns med bett utanpå, har hört att det skulle vara bra. Då håller man i tyglarna som när man rider med graman. Lät honom jogga fram lite i en ganska fri och lång form. Sen fick han skritta en bit. När jag skulle fatta galopp så frös han fast i marken och vägrade röra sig. Efter att ha stått så ett tag så hoppade jag av och bröt av en kvist och använde den som pisk. Helvete så sur jag var. När han väl galopperade så var han faktiskt fin, men lite pigg mot slutet.
 
Sen skulle jag stanna och dra sadelgjorden, då ville han inte stå stilla utan fortsatte ta små steg. Och efter det var han hur pigg som helst och drog ner huvudet osv. Så jag travade bara resten av ridpasset, då var han ganska fin. När jag kom tillbaka till stallet så trodde jag att han blödde ur munnen så jag fick panik, men han hade bara ätit någon växt som såg röd ut.
 
Jag tror faktiskt att han har börjat testa mig, jag har haft honom i 4,5 månad nu så någon gång måste vi väl få bakslag. Det är bara att bita ihop, fortsätta kämpa och vara bestämd. Nya tag på torsdag, för imorgon vilar han!
 
Favoritbilden på stjärnan
 



Ändra planer

Det tog lite längre tid hos tandläkaren idag än vad jag först trodde att det skulle göra, det tog nästan 1 och en halv timme så Inter fick en lite oplanerad vilodag idag. Men nu är det iallafall preliminärt bestämt att det blir en operation i juni, längar verkligen inte men det är något som tyvärr måste göras.. Eftersom jag var tvungen att gå till stallet idag så blev det så sent att rida, istället borstade jag honom bara och smörjde sadeln. Fixade även iordning maten och sånt innan jag cyklade hem. 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag, har tänkt göra bort lite skolsaker nu innan jag går och lägger mig, så kan jag ta sovmorgon imorgon. Ja, ni hör ju hur rolig min dag har varit, haha!
 



Företagsekonmi

Nu har jag just slutat och nu sitter jag och Alicia kvar och gör företagsekonomi inlämningen. När jag har kommit hem så blir det att äta något snabbt, och fara ut och intervallträna Kryckan. Känns som att han behöver konditionsträna ganska mycket just nu. Och efter stallet blir det juridikplugg. Nej, nu måste jag fortsätta plugga!
 
 



Tisdag

Sitter på skolan nu och sista minuten pluggar lite till psyoklogi-provet som är om ungefär 30 minuter. Efter provet kommer mamma och hämtar mig på skolan och då ska jag direkt till tandläkaren. Har bland annat tid på röntgen och ska även träffa en läkare. 
 
Efter tandläkaren ska jag till stallet, jag måste dock gå dit då båda cyklarna är i stallet. Inter ska bara gå lungt idag då han gick intervaller igår, hade tänkt att rida en stund på ridbanan. Mestadels i skritt men får se om jag provar på att trava något också!
 



Nytt från Animo!

Animo är ett av mina absoluta favoritmärken, dom har vwerkligen jättefina saker! Mina favoriter är helt klaret ridbyxorna, finns inga andra nackdelar än priset. Det är ett ganska dyrt märke, men jag måste nästan ha ett par då skoningen är helt underbar!
 
Kan inte sluta kolla på dom vita ridbyxorna, helt otroligt jättejättefina!!
 
 
 
 
 



Tar en paus från pluggandet

God kväll alla! Just nu tar jag en liten paus ifrån pluggandet och vilar hjärnan lite, passar även på att blogga lite då. Jag är helt slut i huvudet efter allt pluggande så det blir bara ett kort inlägg så jag inte babblar på för mycket. 
 
Inter red jag intervaller med idag och det gick bra, han var lungn och samsad när jag red fram och gick i en bra form i princip hela tiden. Men det viktigaste var att han var avslappnad. I backen red jag 3 intervaller och han kändes faktiskt ganska bra även om han ville springa lite fortare än vad jag ville. Men bra att han är pigg och glad! 
 
Nej, nu måste jag återgå till pluggandet. Bloggar mer imorgon! 
 



Lång dag på skolan

Efter skolan stannade jag och Alicia kvar i 3 (!!!) timmar och pluggade. Gjorde bort väldigt mycket så jag känner mig riktigt nöjd! Men har fortfarande mycket kvar.

Jag funderar på att fara ut och springa en sväng också om det slutar regns någon gång. Är så less på äckelvädret nu...






Bra dag!

Det har varit en riktigt bra dag i skolan idag, mest på grund av att sista lektionen var inställd så vi slutade vid 20 i 12. Hur skönt? Nu sitter jag hemma och har jag tänkt plugga lite psykologi till provet imorgon ett tag innan jag åker till stallet. Känner att det är lika bra att passa på att plugga en stund nu när jag fick lite tid över! 
 
Förresten, Inter ska starta på lördag. Dock i ett montélopp den här gången! Men självklart går han i sista loppet precis som förra gången, min vanliga tur...
 



Privatjuridik

Nu har jag privatjuridik och måste plugga till provet. Mamma har Kryckan idag och hon skulle rida ett vanligt ridpass på honom i alla gångarter. Hon är bättre på att rida han på hack än jag är haha. Men jag tänker inte ge upp, en dag ska jag kunna hoppa på hack. Sådeså....
 
När jag kommer hem så är det bara plugga som gäller. Både företagsekonomi och privatjuridik. Jättekuuuul.
 
Kan inte annat än le när jag ser den här bilden, alltså näsblodet. Så roliiiigt!
 



Ny vecka

Ny vecka, nya möjligheter eller vad säger man? Känns som denna vecka kommer bli ganska lugn, vad jag vet har vi bara ett prov och inte så många läxor. Det har helt klart varit värre. Skolan slutar 5 över 2 idag, skönt med en lugn start på veckan! 
 
Efter skolan bär det av till stallet, idag har jag tänkt att Inter ska gå intervaller. Han har förut gått intervaller varannan dag men nu ska vi börja med var tredje istället! När jag kommer hem har jag tänkt fortsätta plugga psykologi, ett otroligt tråkigt men ändå intressant ämne. Har prov imorgon så det måste tyvärr göras. 
 
Ha en bra dag - ttyl 
 



Söndag

Uppdateringen från min sida idag har varit lite si sådär, ber så hemskt mycket om ursäkt för det även fast det inte är så mycket att be om ursäkt för. Iallafall, det har bara varit en lugn dag och jag har egentligen inte gjort så mycket mer än städa och plugga. 
 
Jag åkte till stallet efter lunch och då satte jag direkt igång med att städa i sadelkammaren. Det är inte riktigt klart men det ser iallafall bättre ut och nu ser man även golvet vilket man inte riktigt gjorde före haha. Inter fick som sagt en välförtjänt vilodag idag så istället passade jag på att borsta honom lite extra noga. Vilket han nog var ganska nöjd med! 
 
Nu blir det sängen för min del, man blir verkligen helt slut i huvudet av att plugga psykologi. Ni anar inte.. 
 
Sitter vid skoldatorn just nu och har inga bilder, blir därför en gammal från arkivet i brist på annat!



Slappt ridpass

Idag blev det bara ett jätteslappt ridpass i skogen. Travade bara litegrann där det inte var bärplockare haha. Han kändes iallafall jättefin och lyssnade bra. Var ute i mer än en timme, men det var mest skritt. Kryckan tyckte att det var skönt iallafall!
 
Juste, jag glömde säga att mamma lyckades klippa honom igår! Det blev en jaktklippning eftersom han är ganska frusen av sig, men vi klipper kanske ryggen lite senare efter vintervilan eller något. Det känns iallafall riktigt skönt att det går att klippa honom utan lugnande! Klippmaskinen är inga problem, men saxen när jag ska klippa manen är tydligen jättefarlig. Hästar är konstiga varelser :')
 
 



Fint väder!

Just nu håller jag på att städa mitt rum, inte det roligaste men man måste göra det någon gång. Imorgon ser det säkert ut som ett bombnedslag igen dock haha. Efter lunch ska jag till stallet, solen skiner så jag tänkte ta med kameran och fota Kryckan i hagen. Synd att jag inte har någon som kan ta ridbilder idag. Skulle vilja ha lite vardagsbilder också, för som det är nu så är alla ridbilder jag har på honom från tävlingar typ..
 
Iallafall så ska han gå ett ganska lugnt pass i skogen idag, på hack såklart. Mamma red ganska ordentligt på honom igår, så det blir bra så här. Vi skulle egentligen ha åkt till hippo och ridit, men nu hade dom klubbtävling där så de sket sig. Nej, nu måste jag fortsätta städa!
 
 



Dagens planer

God morgon på er! Just nu ligger jag i soffan och slöar men jag ska snart ta tag i livet och börja göra någon nytta. Vid lunch-tid hade jag tänkt åka till stallet men jag har fortfarande inte bestämt mig för om Inter ska få vila idag eller om jag ska rida en stund på ridbanan. Men iallafall så har jag tänkt försöka börja storstäda i sadelkammaren. Det är verkligen stort kaos där inne. Ska göra så mycket jag hinner idag och om jag inte hinner klart får jag helt enkelt fortsätta någon annan dag. Men jag ska iallafall försöka hinna börja tvätta sakerna som inte används. 
 
Annars händer det inte så mycket mer idag - förutom att jag verkligen måste börja plugga till psykologiprovet som är på tisdag. Nu vet ni iallafall vad jag kommer ha för mig idag! 
 



Hej jag lever

Jag har vart hos Hanna med några kompisar och kollat på en massa disney filmer haha. Under kvällen så dog min mobil så det blev ingen uppdatering. Nu ska jag gå och lägga mig innan jag svimmar, så god natt!






Ett livstecken

Idag har jag inte alls gjort mycket, jag åkte till stallet efter lunch och var där i några timmar. Under den tiden hann jag fota det mesta av sakerna som skulle fotas och även rida Inter. Honom red jag på ridbanan och det gick ändå het okej. Han slappnar av mer och mer för varje gång han är där, men han spänner sig dock väldigt lätt så fort det springer förbi en häst på banan. Idag fokuserade jag mest på att få honom avslappnad och lite lösgjord, jag red på volter, serpentiner och gjorde halter med jämna mellanrum. Sedan avslutade jag med att skritta en liten sväng i skogen bara för att. Han var bara duktig iallafall.
 
Det som förvånade mig mest idag var faktiskt att han tog sig i kragen och vågade gå förbi både en silo och en grävmaskin som stod på varsin sida av vägen. Han gör framsteg! 
 
Lite små ful bild på honom från idag. Men bättre än ingenting iallafall. 



Juridikplugg och nya boots!

Det blev inget stall för mig idag eftersom jag inte mådde så jättebra. Synd, för det är jättefint väder och jag var verkligen på ridhumör. Så nu sitter jag och pluggar juridik i min ensamhet, känns lite segt men jag överlever nog. Mamma och pappa var och kollade på kök (vi ska renovera) och då svängde dom förbi hööks och köpte boots till Kryckan. Helt vanliga svarta att ha till vardags/på träningar!
 
 



God morgon!

Bara ta det lugnt hemma och efter lunch så rullar jag mot stallet. Kryckan ska gå ett normalt ridpass med mycket galopp hade jag tänkt. Synd bara att vi inte har något riktigt bra ställe att träna konditionen på under sommaren/då det inte är snö. Blir väl att ta bett eftersom det inte känns så bra att rida på hack om jag ska konditionsträna.. Men det beror på hur såret ser ut!
 
Annars måste jag börja plugga juridik till provet på fredag, lika bra att börja i tid. Har även en massa annat som måste göras den här helgen...
 
 



Alla med Iphone, kolla hit !

Velar fram och tillbaka om att uppdatera min kära Iphone, så jag undrar är det någon av er läsare som har uppdaterat till ios7? Är det värt det eller inte?
 
Iallafall, god morgon på er! Idag är första dagen på ett bra tag som det inte ser ut som det ska regna något. Skönt! Jag har inga speciella planer för dagen förutom att jag ska åka till stallet vid lunch-tid. Inter ska bara gå lugnt idag, funderar på att rida en stund på ridbanan! Jag har även planerat att försöka komma igång med att fota lite saker som jag ska sälja, så i helgen kommer det nog upp en bloppis här. Har så otroligt mycket saker så jag måste börja rensa så jag kan köpa nya saker när vi har hittat en häst! 
 
Ni får ha en bra dag - ttyl
 
King, en ponny jag hade i någon månad. En riktigt fräck häst!



Klart!!

Nu har jag uppdaterat klart mobilen och ska bara kolla om bloggappen fungerar. Än så länge är jag jättenöjd faktiskt! Kan skriva en utvärdering imorgon om ni vill :)






Håller på att uppdatera mobilen

Idag for jag till stallet direkt efter skolan, Kryckan var så vansinnigt smutsig så vi förstååååååår inte. Han var helt sandig över hela kroppen så det gick knappt att borsta haha. For iallafall ut en sväng barbacka i en halvtimme med hack. Helt kravlöst, kortade inte upp tyglarna alls. Vädret var inte så bra, så ingen av oss var så motiverad..
 
Efter "ridningen" så var det raka vägen in i duschen för min käre Krycka. Orkade inte ta schampo, utan spolade bara bort all sand. Ni skulle ha sätt vad det rann sand, vet inte hur han lyckas bli så smutsig. Sen klippte jag manen, svansen och hovskägget. Jag har stört mig på hans man i veckor känns det som, så nu slipper jag tänka på det mer! Han är ju rädd för ljudet av saxen, så jag får nog fixa till det lite mer imorgon. Men måste lyfta fram att det var första gången jag klippte manen på honom utan luva!
 
Älskar den här bilden från vår första tävling tillsammans, finaste ponnyn
 
 
 
 



5 saker jag blir irriterad över

1. Att rida med regnbyxor. Det är bland det värsta som finns när dom åker upp hela tiden.
 
2. När Inter vägrar ta bettet i munnen, det är verkligen något mitt tålamod inte klarar av.
 
3. När Inter blir rädd för alla saker som en normal häst knappt skulle bry sig om.. 
 
4. När Inter inte orkar lyfta på fötterna när han skrittar. Han snubblar minst 10 gånger per tur vilket blir lite jobbigt mot slutet. Hur svårt kan det vara att hålla koll på fötterna.. 
 
5. Sist och minst men mest irriternade är faktiskt FLUGOR!
 
Glädjespridaren nummer ett, eller hur var det nu haha. Nu ska jag iallafall dra mig mot sängen, imorgon ska jag ta mig en lång välförtjänt sovmorgon, så skönt. God natt! 
 
 



Fredag

Just nu sitter jag i soffan med världens matkoma efter pizzan jag åt till middag, och kollar på svenska hollywoodfruar. Missade senaste programet så passar på att se det nu, det är ju helt klart ett av de bästa programmen haha! Det har iallafall varit en ganska lugn dag idag, skolan var dock lite småseg då vi slutade så sent. Men sånt är livet ibland. 
 
Efter skolan cyklade jag till stallet i regnet, vilket förövrigt var jätte mysigt som ni säkert kan förstå... Nej, nu måste jag sluta vara så. Men, det slutade iallafall regna när jag for ut och red och så jag blev lite gladare då. Som jag skrev förut så stod intervaller på dagens schema för Inter. Han skötte sig iallafall bara bra i både uppvärmningen och i backen! 
 



Nu har jag bestämt mig

Har velat fram och tillbaka hela dagen om jag ska uppdatera mobilen eller inte. Känner mig lite småless på den nu, och jag har hört att batteriet blir mycket bättre efter uppdateringen. Men samtidigt blir den ju som en samsung då, och jag hatar det. Jag VILL uppdatera den, men om det blir dåligt så kommer jag ju att ångra mig som satan sen.
 
Jag tror faktiskt att jag ska uppdatera den ikväll, så efter kan jag göra en utvärdering här på bloggen! Eller kanske inte ändå................. hej beslutsångest.
 



Orientering och blöta sockar

Har just haft orientering ute i regnet, orkar inte säga mer än att mina sockar är helt genomblöta och såklart glömde jag att ta med extra just idag.

Har privatjuridik kvar och sen slutar jag. Då ska jag till stallet och skritta ut på min vita springare. Han är säkert jättetaggad på att skritta i regnet haha...






Fredag i mitt hjärta

Idag regnar det för tredje dagen irad, otroligt deprimerande.. Men det finns inte så mycket annat att göra åt saken än att hoppas vädret blir bättre tills imorgon. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag hatar regn. Slutpratat om det nu, punkt slut. 
 
Iallafall, det är en lång och lite dryg dag i skolan idag som det alltid är på fredagar. Vi går från 8.20-15.40 och dessutom en lång lunch på det. Men det ska iallafall bli skönt med helg även om veckan har varit ganska lugn! Efter skolan ska jag direkt till stallet och rida Inter. Det står back-intervaller på dagens schema! 
 
Nu måste jag kila, ni får ha en bra fredag allihopa! 
 



Följ oss på bloglovin

Följ oss på bloglovin så missar ni ingenting, klicka HÄR eller på bilden!
 



Hoppning

Idag hoppade vi i stora ridhuset och det gick sådär. Mamma byggde upp tre räcken och en linje med en oxer och ett räcke med tre språng mellan. Det skulle egentligen vara en kombination med två språng, men då skulle jag krascha in i den efter räcket osvosvosv.
 
Hoppade banan både med långa och korta svängar, ibland blev han stark och ibland hade han ingen bjudning. Han blev trött ganska snabbt eftersom det är varmare inne och han är oklippt. Men nästa tisdag ska han klippas. Iallafall, hindrena stod på "ponnysidan" så vi använde bara halva ridhuset. Jag fick verkligen träna på att hantera problemen vi får mellan hindrena, vilket jag tyckte var bra. Mot slutet låg hindrena på 1m, ville inte ta det högre när han var trött. Jag fick ha mer ben än jag brukar behöva, men annars kändes det bra. Ut och träna konditionen bara!
 
Det såg bättre ut på filmen än det kändes, får se om jag lägger upp något klipp imorgon. Men här är några suddiga prints från filmen!
 
 
 
 



Regn..

Har precis cyklat hem från stallet i regnet, inte det roligaste precis. Så nu ska krypa ner i soffan och se ett avsnitt av PLL medan jag väntar på att mamma ska komma hem. Efter att jag har ätit så måste jag verkligen sätta igång med lite skolarbeten, min hjärna har fortfarande inte kommit igång ordentligt sedan sommarlovet. 
 
Iallafall, Inter red jag runt lillslingan idag och det gick väl helt okej ändå. Men självklart skulle det börja regna precis när jag gick ut från stallet.. Inter hade också en lite sämre dag idag, han var nämligen rädd för precis allt. Dagens faligaste var en hästbuss med luckan nerfälld och någon sak som han har gått förbi massa gånger. Suck..
Annars skötte han sig bra! 
 



Orientering

Ska ha orientering nu och sen slutar jag, hata inte halvdag! Mamma är ledig idag så vi ska fara in och hoppa på hippo. Riktiga hinder och någon kombination! Träningen i tisdags var inte så hård och han vilade igår, så det passar bra med hoppning idag. Jag kände mig lite ringrostig i Vindeln så jag måste få lite fler språng i kroppen till tävlingen nästa helg!
 
Bilderna är från igår:





Tråkigt väder

Regn, regn regn och åter regn. Har jag sagt hur mycket jag hatar regn? Om inte så vet ni det nu. Det har regnat hela natten men nu ser det iallafall ut som det har slutat, men enligt Yr kommer det börja regna om en stund igen... Hatar hösten mest av allt.. 
 
Idag har vi iallafall halv studiedag i skolan, vilket innebär att vi slutar runt 11. Det gjorde genast dagen lite bättre! Efter skolan hade jag tänkt åka ner på stan en sväng om det inte regnar, annars struntar jag i det.
Sen ska Inter gå lite lugnt i skogen idag, det blir ungefär som igår fast lite trav står på schemat också! Ha en bra dag! 
 



Film från igår

Idag kändes skolan ganska dryg, vårat schema är sjukt bra så dagarna går ganska fort. Men idag gick det riktigt segt. Jag, Alicia och Marielle for på stan och köpte sallad på coop istället för skollunchen. Det var så sjukt gott att vi förstår inte, dagens bästa beslut! Sen jag kom hem så har jag skrivit klart min tyska redovisning (om någon vet vad hopptävling är på tyska så är jag desperat haha..) och räknat lite matte. Känner mig helt slut så nu blir det sängen!
 
Här kommer filmen från gårdagens träning, det var ganska mörkt så därav kvalitén.. Som ni ser så var han lite för lydig och backade av mer än han behövde. Men han hoppar så fint och lätt att jag inte kan sluta kolla på honom. Finaste Kryckiiiii
 



Inter 18/9

Idag skulle egentligen Inter ha vilat men på grund av det dåliga vädret som ska vara i veckan så ska han stå inne under natten. Han står annars ute under natten och då tyckte jag han kunde få röra lite extra på sig innan natten. Självklart började det regna när jag for ut och red men annars gick det helt okej. 
 
Jag skrittade bara en liten sväng i skogen och mot slutet blev han mer avslappnad och sökte sig neråt med huvudet. Han fick dock lite bråttom mot slutet när regnet ökade.. Inte det bästa att fara ut och rida i regnet när man varit förskyld men han behövde röra på sig! 
 
Nu ska jag bara se klart ett avsnitt av PLL innan sängen kallar. Ögonen går snart i kors.. 
 



Boots

Eftersom Kryckan säkert är en av Sveriges topp 10 osmidigaste hästar så måste ett (läs: flera) par boots inköpas. Jag har ett par i guld från Catago som är jättefina och jättesnygga, så därför vill jag ha dom i silver också!
 
Sen skulle det vara perfekt att ha vanliga svarta gummiboots till vardags, då man bara behöver spola av dom när man har ridit. Och andra tygboots i olika färger är också kul. Kryckan är skimmel så han kan ha nästan allt, dock inte vitt och beige haha. Dom rosa reflexbootsen sa han också att han ville ha!
 
 



Svenska

Just nu har jag svenska, ska ha det i 20 min (!!!) till. Sen är det lunch, matte och sen slutar jag. Vi ska fara iväg och köpa sallad på coop för maten går inte att äta idag. Salladsbaren är det godaste som finns, så jag är typ taggad haha!
 
Kryckan vilar idag så jag ska försöka göra bort skolarbeten. Fick veta att vi har ganska många prov de nämaste veckorna.. Dessutom har jag min tyska redovisning imorgon...
 
 



Onsdag

Sitter och sista minuten pluggar lite inför provet som är på första lektionen nu. Men jag ska snart börja göra mig iordning och sedan åka till skolan. Just nu känner jag mig ändå ganska frisk men det kan ju bli värre när jag kommer igång. Jag ska dock försöka ta mig igenom hela skoldagen iallafall, vi har bara 3 lektioner idag vilket är ganska lungt. 
 
Inter hade jag tänkt skritta en liten sväng idag också, blir ungefär som igår. Bara en liten lugn tur i skogen så han får röra lite grann på sig! Annars händer det nog inte så mycket mer idag, en ganska lugn dag alltså! 
 
Två ovisade (?) bilder på Linuz från juni. 
 



Fin Krycka!

Jamen såklart vände inte otursdagen bara för att jag ville det. Vi hade kollat helt fel på tiden och trodde att träningen börjaded 7, men den började halv 7. Blir så less. Det blev en ganska snabb framridning innan vi kunde vara med eftersom dom andra inte hade kommit så långt. Det var lydnad och styrka på schemat idag. Vi hoppade bland annat tre låga studs serier på båge där man skulle lägga en volt mellan varje serie. Jag blev förvånad över hur bra det gick, han var faktiskt riktigt fin!
 
Sen hoppade vi en till studs serie men tre språng till en oxer som vi sedan höjde upp. Där var Kryckan så lydig att han tog den på fyra språng och fick knappt ens trångt haha. Så jag fick lägga på mera ben, vi kom ganska stort varje gång men herregud vad han hoppade. Efter blev han lite stark eftersom jag fick rida på lite i själva serien, men han bara flög över hindret!
 
Nu dör datorn vilken sekund som helst, så god natt! Jag laddar upp filmerna imorgon :)
 
 



Seg dag

Idag har jag iprincip inte gjort någonting, jag har nästan bara legat i sängen och kollat på film och serier. Otroligt tråkigt egentligen men jag har iallafall blivit lite bättre! När mamma kom hem från jobbet skjutsade hon mig till stallet och där skrittade jag Inter en liten sväng i skogen. Det gick bara bra förutom att han största delen av turen hade huvudet uppe bland molnen. Men han hade nog lite träningsvärk från loppet igår.
 
Imorgon ska jag försöka släpa mig till skolan, jag har nämligen ett prov och jag vill helst inte missa det. Men som tur är så har vi iallafall sovmorgon till kl 11 så ifall jag skulle vara risig har jag lite tid att ta igen mig! Nu ska jag snart dejta sängen, vill inte se ut som en levade zombie imorgon. Godnatt! 
 



5 saker om mig

1. Jag klarar inte av att ha hjälm utan att ha håret uppsatt, det gäller både ridhjälm och moppehjälm osv. Jag fattar verkligen inte hur folk kan rida med utsläppt hår. För att det inte ska hända så har jag alltid typ 5 snoddar i hjälmpåsen...

2. Clowner är det vidrigaste som finns, hur kan folk på allvar tycka att dom är roliga?

3. Jag har haft två ponnysar, men provred ingen av dom.
 
4. Jag hatar, hatar, hatar att cykla.

5. Jag tycker att det är jättekosntigt när folk känner igen mig. Typ om jag träffar någon på stan som jag inte har träffat på nått år, och den känner igen mig så tycker jag att det är lika kosntogt varje gång. Jag tycker att jag ser ut precis som alla andra, så jag blir alltid lika förvånad haha. Vet inte riktigt hur jag ska förklara...
 
 



Äntligen är skoldagen slut...

Förlåt för att jag inte har bloggat något, men har haft världens drygaste dag. Börjar allt med att vakna helt på fel sida, världens fuldag hade jag också. Men tänker: det är ju iallafall inte skolfoto idag. Sen när jag ska iväg med moppen så inser jag att låset sitter fast i hjulet, står och bråkar med det i kanske 10 min. När jag kommer till skolan och går fram till min kära klass så får jag höra "taggar du skolfoto idag då??" Jag hade på mig en vit tjocktröja och helt ofixad typ. Funderade på att åka hem på lunchen, men det var ju överfullt i matsalen så det gick ju som det gick med den saken. Klassfotot gick åt helvete och nu sitter jag här haha. Inte min dag om man säger så.
 
Nu ska jag ta tag i lite skolarbeten, fick ju panik när jag insåg att det är tyska redovisning på torsdag som jag inte ens har börjat på. Efter maten rullat vi mot Stöcke för träning med stjärnan, får hoppas att det går bättre än resten av dagen har gjort. Ja det kan ju knappast gå sämre iallafall...
 
Hahahaha lätt mitt gladaste inlägg hittills...
 
Min bakgrund på skoldatan får stå för bilden idag, blir ju genast gladare haha
 



Hemma från skolan idag

Idag är jag hemma från skolan, jag känner mig fortfarande lite sjuk men det är ändå lite bättre än igår. Så imorse passade jag på att sova ut ordentligt vilket verkligen behövdes då jag kom i säng vid halv 12 igår. Idag har jag absolut inga planer förutom att vila och plugga lite grann till provet imorgon. Senare i eftermiddag/ikväll ska jag även åka till stallet och skritta Inter en sväng. 

Igår när jag km hem från stallet orkade jag inte blogga något, så jag skriver om Inters resultat nu istället. Han gick faktiskt ganska bra, han slutade 7a i sitt lopp men om han inte hade tappat travet i sista svängen så hade han nog kommit längre fram för han var inte trött efter loppet. Men han skötte sig bra hela kvällen så jag är nöjd med honom! Nu har han även ett lopp i kroppen inför nästa start som är planerad om 11 dagar! 

Innan loppet igår, självklart ska bästa hästen ha ett bling-pannband!


Måste även säga att det tog över 30 minuter att göra det här inlägget pga att bilden eller texten ovanför inte gick att få centrerad, alltid ska det vara något problem med den här j*vla sidan..... #arg
Någon som har samma problem?



Sjukt trött!!

Herregud vad trött jag är, har suttit med matteboken under större delen av kvällen. Men nu är jag så trött att det helt enkelt inte går längre. Snart somnar jag i soffan...

God natt!






Ska snart till stallet

Åkte hem från skolan efter lunch idag, det var en dålig ide att åka dit från början då jag hade feber när jag kom hem så antagligen kommer jag vara hemma imorgon också. Jag inte kommer ha någon tid att vila upp mig något mer idag. Men iallafall, pappa kommer snart och hämtar mig och skjutasar mig till stallet. Jag ska då fixa iordning Inter och sedan gå och äta middag på stallfiket innan Inter ska värmas osv. 

Vet inte om jag hinner blogga något mer idag, isåfall blir det något mobilinlägg för jag kommer verkligen inte orka starta datorn när jag kommer hem från stallet. Annars hörs vi imorgon! 




Fler bilder från Vindeln

Här kommer lite fler bilder från Vindeln, fotade av Tove Gustafsson! Vet inte vad som hände med min sits under den helgen. Den har aldrig varit speciellt bra, men så här illa brukar det väl ändå inte vara? Tur Kryckan är fin haha!



Äntligen måndag eller..?

Just nu sitter jag på skolan och väntar på att nästa lektion ska börja. Har precis haft matte och det var inte precis det roligaste då jag känner mig helt borta i huvudet. Funderar på att skippa sista lektionen idag och gå hem och vila så jag orkar med kvällen. Inter ska ju som sagt starta idag och självklart går han i sista loppet som kommer gå vid 10-tiden ikväll. Det kommer bli en lååååång kväll.. Aja, bara att bita ihop.   

Har inga bilder på skoldatorn då allt försvann på den när dom installerade photoshop så bjuder på någon gammal instagram bild på Linuz istället. Ha en bra dag!
 




Snabbt inlägg

God morgon! Idag har jag fyra lektioner och slutar 14.00. Jag har stallfri dag så eftewr skolan måste jag plugga, har en del att göra. Mamma ska skritta Kryckan en sväng bara så att han får röra på sig lite, imorgon är det hoppträning!
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag!
 
 



Lång dag

Det har varit en riktigt lång dag idag, speciellt eftersom jag är sjuk så känns det som jag har varit i gång hela dagen. Förskyldningen har inte direkt blivit bättre heller så jag antar att det kommer bli en ännu längre kväll imorgon. 
 
Inter fick iallafall först gå lite i skogen idag i skritt och trav. Travade inte alls mycket men bara så han skulle få röra lite grann på sig! Sen avslutade jag med att skritta en stund på ridbanan och det gick inte riktigt lika bra. På ridbanan blir han spänd, han har otroligt svårt att slappna av så vi måste jobba på det! 
 
Nu ska jag ta alvedon och gå och lägga mig och hoppas på att förskyldningen är bättre till imorgon, annars kommer det bli en tuff vecka..
 



Bra ridpass!

Måste bara börja med att lyfta fram ett mejl jag fick idag som gjorde mig jätteglad. Så roligt när folk tar sig tid och verkligen försöker hjälpa mig och min ponny med våra problem! Jättekul och tack för mejlet! 
 
Idag red jag markarbete över små hinder och en studsserie. På hack såklart. I uppvärmningen var han ganska spänd eftersom det blåste ganska mycket på hoppbanan. Travade lite över en vattenmatta några gånger bara för att. I galoppen var han ganska stark, men mycket bättre än han brukar.
 
Studsserien bestod av 5 hinder som var lite olika höga för att han ska få tänka efter själv, hoppade även lite andra hinder som stod lite överallt på banan. I början travhoppade jag, och efter varje hinder gjorde jag halt. När det kändes bra så hoppade jag i galopp och gjorde halt , sen en ny fattning osv. Mot slutet blev han lite trött, och därför lite starkare. Men jag är sååååååå nöjd! Inte samma sak som att rida på bett, men gud vilken skillnad!
 
Jag tror att det kan lösa sig med hackamore, bara jag ger det lite tid och envishet!
 
Bild från LA i vindeln, fotad av Tove Gustafsson! Fler kommer imorgon :)
 



Hv-polo

Hv-polo brukar oftast ha snygga saker, och när jag var på hööks för någon vecka sedan såg jag det här schabraket. Stilrent och snyggt utan att vara tråkigt! Pristet var inte så farligt heller, kostar bara runt 400.  
Åh, vad jag vill ha en häst så jag kan köpa saker..
 



Jag lever fortfarande!

Nu ligger jag och Menea och kollar på pll, när hon har åkt hem så ska jag och mamma in och träna med Kryckan på hippo. Det blir nog studs eller något sånt, kanske tar hacket beroende på hur såret ser ut.

Igår blev det ett ganska slappt ridpass i alla gångarter. Kryckan kändes fin och det var så skönt att ha bett igen. Han var lite tittig på min rosa tröja som Menea höll i haha, men jag är ändå nöjd






God morgon!

Imorse fodrade jag och mamma morgon i stallet så jag klev upp vid 7-tiden. Egentligen hade jag nog behövt sova ut lite längre då jag håller på att bli sjuk, men men. Det tog iallafall inte så jättelång tid och sen jag kom hem har jag bara legat i soffan och kollat på ett avsnitt av pll men nu funderar jag på om jag ska sätta på en film istället! 
 
Efter lunch ska jag nog dra mig mot stallet. Inter ska ju starta imorgon så han ska bara gå lite lugnt idag, hade bara tänkt skritta och trava en sväng i skogen och eventuellt rida en liten stund på ridbanan. Sen ska jag även fixa iordning och smörja sakerna som han ska använda imorgon. 
 
Ha en bra söndag!
 



Ser på film

Ser på film med Menea nu, så därav den kassa uppdateringen. Vi ses nästan aldrig nuförtiden så jag bloggar senare! Nu vet ni att lag lever iallafall haha...
 
Olle i Vännäs 2011
 



Lördag

Känner att jag håller på att bli sjuk så jag ska ta en alvedon och snart gå och lägga mig, ska nämligen upp tidigt imorgon då jag och mamma ska morgonfodra hästarna så det blir ingen sovmorgon här inte. Sen brukar jag nästan aldrig vara sjuk, så jag antar att jag kommer blir jätterisig nu.. 
 
Iallafall, Inter gick intervaller idag och det gick bara bra. Han var dock lite för pigg och sprang lite fortare än vad jag ville att han skulle göra. Men annars skötte han sig bra. Det kändes att jag red "dressyr" igår, han var mycket mjukare och mer avslappnad redan från början. Ska försöka att iallafall rida dressyr 1 gång i veckan med han! 
 
Jag har väldigt lätt att lägga omkull mina händer när jag rider, så idag under uppvärmningen höll jag ett spö i händerna så jag inte kunde lägga omkull dom. Ska helt klart fortsätta med att göra det!
 
 



Lite svar

Anonym
Antar att du rider på ett så kallat ponnyhack så då skulle du ju kunna prova ett skarpare hack alltså med längre skänklar o smalare över nosryggen.
 
Svar: Hacket jag red på igår var i storlek full, jag har aldrig tänkt tanken att tävla med hackamore så därför har jag inget ponnyhack...
 
Anonym
Har du någon e-post adress?
 
Svar: [email protected]
 
Allra första bilden jag tog på honom nere i Linköping
 
Nu ska jag städa klart mitt rum för snart kommer min kompis Menea och ska sova här tills imorgon. Vi ska rida och fota Kryckan så vänta er bilder!



Dagens planer

 Om en liten stund ska jag och mamma åka och handla och efter det bär det av till stallet. Idag ska Inter gå intervaller i backen, det blir sista jobbet för honom innan starten på måndag. Annars händer det inte så jättemycket mer idag faktiskt, ska försöka börja plugga till kommunikationsprovet som är nästa vecka. Lika bra att börja i tid! 
 
Om jag har tid över, ska jag även försöka börja tvätta lite saker som jag ska sälja. Så inom en vecka kommer det nog ut en liten bloppis här.
 
Ni får ha en bra dag!
 
Jag & Chuck, piteå 2010!



Vad ska jag göra?

Idag när jag red så var allt hur bra som helst i början, han gicxk typ lika bra som när jag har bett (!!). Första galoppen var helt magisk, jag bara satt där. Men jag hade glömt mina handskar i stallet, hur dum får maan bli? Så det + hackamore var ingen bra kombination kan man väl säga...
 
När jag kom ut på en raksträcka där jag brukar intervallträna, så var min tanke att vi skulle träna fattningar och avbrott. Men jag inser att jag inte får stopp på honom, han bara kör newr huvudet och "studsar" fram. Då tar jag tag i ena tygeln och styr ut han i skogen, eftersom vi skulle fara rakt ut på bilvägen om vi fortsatte rakt fram. Men han bara sick-sackar mellan träden, till slut lyckas jag få ner honom till slängtrav men känner att han kommer sätta fart igen. Då kastade jag mig av i farten och lyckas stanna honom. (jag vet att man inte ska göra det egentligen, men jag ville inte riskera bådas liv genom att vansinnes galoppera hela vägen hem precis som vi gjorde för några månader sen..).
 
Jag vet inte varför det blir så här ibland, Kryckan är världens snällaste ponny verkligen! Men när jag rider på hack så gör han precis som han vill, då tycker han att han har semester typ. Han gör det verkligen inte för att vara dum, men han är inte rädd heller. Han gör aldrig så här när jag har bett. Jag är 100% ärlig nu, för jag vill ha hjälp.
 
Om någon av er har något tips eller så, så får ni jättegärna höra av er någonstans. Jag vill inte rida på bett 6 dagar i veckan eftersom jag vill att hans sår ska läka ut helt. Men vi kan inte hålla på som vi gör nu heller, det blir farligt för både han och mig. Jag skulle bli jättetacksam för alla svar jag kan få, bara kommentera om ni har någon åsikt eller något!
 
Världens bästa, som sagt: han är hur trygg som helst annars. Jag behöver bara hjälp med hur jag ska få till det på hackamore!
 
 



Vill ha!

Såg den här kavajen för några veckor sedan och den var faktiskt riktigt snygg. Funderar på att kanske sälja min animo kavaj och köpa en ny då jag inte riktigt gillar modellen. Men det får vänta ett tag till. Men jag måste faktiskt säga att denna var otroligt snygg!
 
Vad tycker ni om den? 
 



Hemma och vänder

Kom hem från stallet för en stund sedan och har just ätit. Det gick inte speciellt bra med Kryckan, ska skriva mer om det senare och även se om någon av er har något tips på vad vi kan göra. För vi kan inte fortsätta så här längre. Nu ska jag iallafall till Sara och ha tjejkväll, göööött!
 
 



Äntligen helg!

Ännu en fredag den 13 onde har snart passerat, jag lever fortfarande och det har inte hänt något speciellt alls idag. Men som jag skrev förut är jag inte speciellt skrockfull av mig. Skolan var iallafall helt okej idag, vi hade egentligen bara 3 lektioner då skolfotot tog ganska lång tid, och sista lektionen såg vi film. Lektionerna när dom är som bäst!
 
Åkte till stallet direkt efter skolan och red Inter. Bestämde mig för att rida lite "dressyr" med honom i skritt idag och det gick ändå ganska bra. Han var dock lite spänd men antagligen för att ridbanan ligger innanför travbanan. Avslutade med att skritta en stund i skogen och på vägen hem var han riktigt avslappnad och fin, han sökte sig neråt och var allmänt fin. Han var dock lite ostadig i formen och tog upp huvudet några gånger, men det blir bättre! 
 
Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt, kolla något avsnitt av PLL och bara njuta av en ledig kväll. På onsdag har vi ett prov så resten av helgen kommer nog gå åt att plugga till det!
 



Hos tandläkaren

Har haft världens tråkigaste tyska lektion nu på morgonen. Helt vansinnigt vad jag inte gillar det ämnet. Nu sitter jag hos tandläkaren och håller på att dö nervösdöden. Ska typ få sånt där gummiband och ha det i någon månad, usch.

För övrigt så är det fredagen den trettonde idag. Så jag kommer säkert att krascha med moppen, ramla av hästen och en massa annat. Men först ska jag bara överleva tandläkaren...

Grattis på födelsedagen!!





Fredag den 13 onde

Som ingen kanske har missat så är det fredag den 13e idag. Men jag är inte så mycket skrock så det blir nog som en helt vanlig fredag! Det är iallafall som sagt skolfoto idag, inget jag längtar till precis, vet inte heller vad jag ska ha på mig så måste rappa på lite nu. 
 
Inter ska bara skrittas idag eftersom han gick intervaller igår. Funderar på att rida lite på ridbanan då det var ett tag sedan. 
 
Nu dör snart mitt batteri på datorn så vi hörs senare! Ha en bra dag! 
 



Barbacka

Idag skrittade jag Kryckan 30 min barbacka, det började bli mörkt och både jag och han var nog lite halvsega haha. Imorgon ska han gå lite hårdare! Och sen var det hur hemskt som helst att köra hem, man såg knappt något alls trots helljuset. Kallt och dimmigt var det också....
 
Min lilla tönt, är han inte hur charmig som helst? :')
 
 



Torsdag

Ligger i soffan under mitt duntäcke och fördriver tiden med att se på PLL, men jag ska nog snart börja dra mig mot sängen då vi har skolfoto imorgon och jag vill helst inte se ut som en levande zobmie. Fredag den 13e och skolfoto, kan det bli bättre.. 
 
Iallafall, efter skolan idag så åkte jag till stallet och red Inter. Jag värmde först upp honom i skogen innan jag red 3 intervaller i backen. Intervallerna gick bara bra, men jag känner att jag verkligen börjar tappa min ridning. Det är så himla stor skillnad att rida en travhäst jämfört med en ridhäst. Blir att hårdjobba med sitsen sen när vi har hittat en häst! 
 
Nej, nu kallar sängen. God natt!
Måste även tillägga att det tog över en halv timme att skriva detta inlägg..
 



Hemma!!

Dålig uppdatering idag, men man hinner som inte när skolan har börjat. Ska försöka få till det bättre imorgon!
 
Idag hade vi någon sorts "faddereftermiddag" eller vad man ska säga med tvårona. Det var olika stationer och sen avslutades det hela med tårtbak. Min grupp var bäst men som vanligt vann vi inget haha. Våran tårta är förresten den som det står EK på!
 
Ska ta det lugnt en stund innan jag tar moppen till stallet. Har inga planer alls på hur Kryckan ska gå, får se när jag har kommit fram. Antingen blir det väl skritt eller lite jogg på hacket såklart
 
 



Bloggar när jag har kommit hem

Är på någon sak med tvåorna nu, så kan inte blogga. Så vi hörs när jag har kommit hem!

Kryckan igår





God morgon alla glada!

God morgon alla glada och icke glada.. Nu ska jag alldeles strax börka göra mig iordning inför skolan, hade bara tänkt att slänga in ett inlägg på bloggen först. Idag är det skola från 8.20-15.40, lite jobbigt med långa dagar men sånt är livet. 
 
Efter skolan ska jag till stallet och rida intervaller med Inter, blir nog i backen som vanligt! Förutom det så händer det inte så mycket mer idag. Ni får iallafall ha en bra dag, så hörs vi senare under dagen!
 



Halvbra ridpass

Idag gick det inte så bra att rida. I början var han helt fast i sidan och gick inte att påverka alls. Det var bara en evig dragkamp i säkert en kvart, sen fick jag en snilleblixt och hoppade av. Längde sidostycket nått hål och testade igen, då gick det mycket bättre! Han gick att ställa, bromsa och påverka i största allmänhet haha.
 
Skuttade lite över småhinder på kanske 70 cm som stod framme på banan. Svängde snävt, hoppade snett och snirklade runt från alla möjliga vinklar. Ibland blev han jättestark och då fick jag ta tag i honom ordentligt. Mot slutet började han dra ner huvudet och överhoppa ganska mycket. Han tyckte det var jättekul.. som vanligt! Armarna värkte, men det är värt mycket att han tycker att hopning är så roligt!
 
Jag tycker att det går bättre och bättre med hackamore. Det är som mamma säger, jag måste bara plocka fram tjurskallen och visa vem som bestämmer!
 
 



Gamla filmer

I väntan på att mamma ska komma hem från sin semester och att jag ska få någon middag sitter jag och kollar igenom lite gamla tävlingsfilmer. Jag är verkligen såå sugen på att tävla och träna just nu, känns som det var år sedan.. Kollar hästnet flera gånger per dag men det finns inga bra hästar till salu, blir så less. Jag vill ha en häst nu, helst igår!
 
Klockren runda men självklar med en dålig felbedömning från min sida, tur han är bäst och hoppar i alla lägen.. 
 
 
Kommer i fortsättningen ladda upp filmklippen på Youtube nu, har ju förut laddat upp alla videoklipp på Videofy men dom har ju tagit bort funktionen så man kan inte ladda upp filmer från datorn längre. Men jag antar att de flesta gillar att se filmerna på youtube, eller?



Inläggen försvinner!!

Nu blir det här sista försöket innan jag ger upp. Inläggen bara försvinner och försvinner så nu är jag nära ett riktigt utbrott vill jag lova...

Har bara matte kvar nu innan jag slutar 14.05. Vi ska in till hippo med Kryckan och rida samtidigt som min lillasyster rider på ridskolan. Hans mungipa har blivit värre igen, så det är bara att sätta på hackamore igen. Kan man hata hack mer än jag gör? Aja, bara att göra det bästa av situationen!

Haha kolla vad jag hittade för bilder...






Onsdag

Imorse gick jag upp tidigt och var i stallet vid 7 tiden. Fodrade alla hästar innan jag for ut och red Inter en sväng. Jag skrittade bara en stund i skogen då han gick intervaller igår, jobbade honom både i form och lät honom gå på långa tyglar! 
 
Nu har jag precis ätit brunch som bestod av en billys och ett glas oboy och kollar på ett avsnitt av PLL innan jag ska börja göra mig iordning för skolan. Idag har vi bara 3 lektionen varav 2 är utan lärare, så jag slutar vid 2-tiden idag. När jag kommer hem ska jag ta tag i lite skolarbeten och sen även fara ut och springa en sväng! 
 



God natt!

Nu är jag sjukt trött så det blir en tidig kväll tillsammans med juridikboken.. Sprang en runda innan maten, men det gick inte speciellt bra. Fick jätteont i huvudet efter bara någon kilometer, men kämpade på ett tag till. Hatar att ha ont i huvudet, det är så vidrigt.
 
Funderar på att göra en utvecklingsfilm med Olle, med lite filmer från de första månaderna. Men får se hur jag gör. Här är en film från när vi vann en klubbtävling 2010, saknar att kunna gasa runt med min fina brunskäck
 



Tisdag

Just nu ligger jag i soffan, äter en Ben & jerry och kollar på PLL. Jag kunde alltså ha haft det sämre, men skönt med en lugn kväll utan skolarbeten. Blir tidig sängång sen också då jag ska upp tidigt imorgon och åka till stallet innan skolan!
 
Inter fick som sagt gå intervaller i backen idag, jag red 3 stycken och träffade inte på någon björn (haha) så det gick bara bra. Pigg och glad var han! Som jag skrev tidigare idag idag så var det anmälningar till travet på umåker som är på måndag. Inter kom med och självklart ska han starta i sista loppet som kommer gå runt 10 på kvällen, orkar inte... 
 
Nä, nu ska jag återgå till mitt serietittande. Har bara kollat några avsnitt och jag är helt fast i det, illa.. Det är därför man aldrig ska börja titta på serier..
 



Skön dag!

Den här dagen har varit riktigt skön! Hade tre lektioner och slutade 13.45, då for jag på stan och köpte lite småsaker. Kom hem nu och har just ätit. Snart blir det att vara ut och springa en sväng innan maten, sen väntar matteboken och lite andra skolarbeten!
 
Haha bjuder på bilden med Kryckan, från i lördags på väg till vindeln...
 
 



Vila

Idag har jag bara tre lektioner och slutar 13.45. Skööönt! Kryckan vilar idag så efter skolan ska jag bara ta det lugnt. Typ plugga och springa en sväng eftersom jag inte hann det igår.. 
 
Idag har jag dessutom anmält mig till hippos tävlingar i oktober. Det blir första inne-tävlingen med Kryckan! Rider bara på söndagen eftersom vi har Micke-träning på fredagen. Det blir LC och LA! Är redan riktigt taggad för dom brukar ha bra tävlingar!
 
 



God morgon världen

God morgon! Idag är den en lång dag i skolan, vi går från 8.20-15.30 vilket är liteee drygt. Dessutom har vi ett hål på ca 2 timmar efter första lektionen, helt onödigt men då ska jag nog göra bort lite skolarbeten om jag har fått tillbaka min dator. Jag lämnade nämligen in den igår för att få photoshop på den! 
 
Efter skolan ska jag till stallet och rida Inter. Han ska gå intervaller i backen idag, får se om jag vågar mig på att rida i den stora backen annars blir det nog på rakbanan igen! Det är dessutom anmälningar idag till travet nästa måndag, Inter ska starta i ett lopp om han kommer med! 
 
Hittade den här bilden igår, visste inte ens att den fanns. Men så fin, även fast det är en dålig mobilbild! ♥
 



Bilder

Här är några bilder på Inter från idag, visst är han ändå ganska fin för att vara travhäst? 
Han är dessutom jättefin i pälsen nu, blank och fin! 
 
 
Det där var då dom normala bilderna som blev idag, nu till dom andra där Inter visar upp sin lite mer charmiga (småfula) sida haha..
 



Nyss kommit hem

Skoldagen gick faktiskt jättefort! Även om engelskan var riktigt dryg då läraren satt och läste högt ur någon bok och tyckte att vi skulle lyssna haha. Folk sprang typ ur ur klassrummet när den lektionen var slut...
 
Nu på kvällen har jag vart en snabbis på stan med Hanna och Alicia. Det var demonstration mot nazisterna som stormade in i Umeå i lördags. Nu ska jag plugga lite matte och om jag orkar så springer jag en kort runda innan jag går och lägger mig! 
 
På tal om allt och inget så har dragkedjan gått sönder på min ena ridstövel. Vi tejpade den med svart tejp i helgen, får nog rida med det under resten av säsongen. Annars hinner jag inte få tillbaka den...
 
 



Måndag

Nu har jag ganska nyligen kommit hem från stallet. Inter fick som sagt vila idag så jag tog bara in honom från hagen och borstade honom innan jag släppte ut honom igen! Jag passade även på att ta med kameran till stallet idag då det var så fint väder. Lägger ut lite bilder som jag tog senare ikväll! 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag, jag har äntligen bytt "klass". Jag går kvar i samma klass men klassen är uppdelad i 2 klasser, med 2 olika mentorer så nu går jag i andra halvan av klassen. Lite komplicerat men ja, ni kanske fattar ändå.. Nu hade jag tänkt fara ut och springa en sväng innan maten, lika bra att passa på när jag har tid över! Hörs sen!
 
Ett smakprov på bilderna från idag, Inter har lite problem med att se normal ut på bild..
Tur att han är söt, haha! 
 



Trött...

Är helt slut efter helgen, det sämsta med att tävla nu när skolan har börjat är att man aldrig får sova ut. Ska, det är iallafall värt det gånger 1000!
 
Idag slutar jag 14.00 och då ska jag hem och plugga, hann inget i helgen. Ska även ut och springa eftersom det var ett tag sen sist, får passa på när jag är frisk. Mamma skulle gå en promenad med Kryckan nu på morgonen, blir jättebra!
 
Ni som har blogg, har ni uppdaterat bloggappen? Den har blivit så sjukt stört bra! Så om ni inte har gjort det, gör det på en gång!! Enda nackdelen är att man inte kan välja storlek på bilderna...
 





Måndag morgon

God morgon, idag är det först skolan 8.20-14.00 som gäller. Våran enda tidiga dag den här veckan, men skönt med en lugn snart på veckan iallafall. Efter skolan ska jag till stallet, Inter vilar idag så jag ska tvätta massa saker som ska säljas och försöka röja upp lite i sadelkammaren som är kaos. 
 
Igår kväll innan jag gick och la mig kollade jag lite på mina stilhoppningsresultat med Tristan bara för skoj, dock lite surt att finalen går på Strömsholm iår.. Vårt sämsra resultat är alltså 55,5 poäng vilket jag ändå tycker är bra med tanke på den kaos runda som vi hade. Vi hittade inget flyt alls och han petatde 2 hinder, nej jag kommer nog aldrig förstå hur dom dömde där. 
 
 
Vårt bästa resultat är 59,5 poäng, när dom sa det i högtalarna trodde jag att dom sa fel för så bra tyckte jag inte den rundan var. Han går i fel galopp lite här och där, ingen rytm osv.. Ni hittar filmen här under!
 



Bilder från LA

Här kommer några bilder från LA idag fotade av Matilda Wäringstam! Haha kolla inte på mig....
 



Då var helgen slut

Idag åkte jag till stallet vid lunchtid och red Inter. Jag värmde först upp honom lite i skogen i trav innan jag red tre stycken intervaller på rakbanan. På tisdag när det är dags för intervaller igen rider jag nog i den vanliga backen då den är bättre och hoppas på att björnen inte är där i närheten samtidigt.. 
 
Iallafall, intervallerna gick bra och han blev inte stel efteråt. Imorgon ska han få vila, istället hade jag tänkt passa på att fortsätta plocka ihop lite mer saker som jag ska sälja. Har massa täcken och sånt som måste tvättas innan jag kan sälja det. Har även massa saker hemma som jag måste ta till stallet och tvätta, det är dock lite svårt att få med det på cyklen så det får nog vänta tills mamma kommer hem, haha. 
 



Filmtajm

Haha jag vet inte riktigt vad jag ska säga, LB var bra förutom att jag fastnade lite i handen på 6an. Men det vaar då ingen grov rivning. Otur helt enkelt, men det har man ibland. LA är jag riktigt nöjd med, surt bara att jag for helt galet efter 4an och inte tog en förhållning efter 5an. Hade jag gjort det så hade säkert både 6an och 7A legat kvar tror jag. Och ni får skratta hur ni på 7C, så otroligt klantig. 
 
Men vi känner lugnet, jag har haft honom i 5 månader. Men han har så lätt för sig i 1.10, det ser verkligen inte svårt ut för honom. Höjden känns lätt, men det är fortfarande markjobb och lydnad kvar. Finaste, bästa Kryckan!!
 



Dag 2

LA, 8 fel
Väldigt bra att jag inte hoppade LBn på morgonen, för då hade han verkligen inte orkat. Men den här rundan var verkligen SÅ BRA. Vansinnigt nöjd är jag, även om bommarna som föll kändes lite (läs: väldigt) onödiga. Han var så lydig och fin på framridningen, gjorde mycket små volter och byten i galoppen för att väcka upp honom.
 
Hinder 1 till 4 var helt klockrena. Sen efter 4an får jag någon minnesförlust och glömmer vägen, då rider jag utanför trekombinationen och fick en onödigt lång väg till 5an. Efter den blev han stark och drog iväg lite. Dock lät jag honom gå på vilken resulterade i ett bakbensfel på 6an för att jag inte fick ut honom på kortsidan. Får inte tillbaka honom efter 6an så vi river a-hindret i trekombinationen. Ni får se på filmen sen hur jag red på c-hindret, så pinsamt att jag försökte trycka iväg på ett språng när de skulle vara 2. Tur ponnyn vet vars han har benen! Resten av banan flöt på bra, hade en jättebra känsla så det är bara att ta med sig till nästa tävling!
 
Har alltid lite otur i Vindeln verkar det som haha. Får alltid någon bom ner i varje klass... Den här rundan hade verkligen kunnat vara felfri också!
 
Om någon har bilder så får ni jättegärna skicka dom på min mejl [email protected], eller på fb! :)
 
 



God morgon!

Imorse försökte jag ta mig en liten sovmorgon, det gick dock inget vidare. Efter att ha vaknat för andra gången gick jag upp för då orkade jag helt inte ligga kvar i sängen längre. Nu sitter jag och kollar på barnkanalen (haha) i brist på annat att göra, men ändå lite roligt då man får massa gamla minnen! 
 
Efter lunch ska jag åka till stallet, idag ska Inter gå intervaller igen. Det blir troligtvis på rakbanan idag också om ingen har hört något mer om björnen. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på tv och samtidigt följa resultaten lite grann från vindeln på equipe. Jag har inte tävlat sedan maj så jag börjar bli något tävlingssugen nu. Men tyvärr blir det nog ingen tävling för än i februari om vi hinner hitta en häst tills dess! 
 
 



På rymmen med Pippi Långstrump

Sitter här helt forever alone och kollar på Pippi, man blir aldrig less helt enkelt haha. Bredvid mig har jag chips, godis och saft. Så det går ingen nöd på mig, kommer fortfarande ha matkoma imorgon...
 
Vi strök LB imorgon, så jag rider bara LA. Känns bra att bara rida en klass varje dag. Vill inte att han ska vara trött. Planen är bara att gå in och göra en bra runda. Jag har inga krav på att kvala MSV i år, så vi ser varje LA start som träning. Ska jag kvala MSV så måste jag nolla båda LAerna som är kvar den här säsongen, och det känns långt bort. Ska iallafall börja med att inte ha kavajen imorgon, så kanske kanske kanske det går bra hahaha jag är så konstig.
 
Åter till Pippi filmen!
 
 



Lördagsmys

Just nu ligger jag i soffan och kollar på någon gammal scooby-doo film som jag redan har sett och äter godis, 
men det går ingen nöd på mig. Scooby-doo filmerna är ju lätt dom bästa filmerna som finns, dom går att se om och om igen!! 
 
Nu vet ni iallafall vad jag har för mig resten av kvällen, så om jag inte bloggar något mer idag vet ni varför!
 



Ett ner

 
LB 4 fel
Hade en ganska bra känsla i den här klassen faktiskt, Kryckan var mycket mycket lydigare än han brukar vara på tävling. Han var jättetittig på kortsidan upp mot 1an, så kom ganska stort in. Fick då skynda att ta tillbaka för de va en ganska trång linje till ett räcke. Resten flöt på bra fram till 5an, då skulle man svänga upp från samma långsida som till 1an. Kom såklart stort igen, men då var jag däremot inte lika snabb. Satt och mesdrog och fick aldrig riktigt tillbaka honom. Så vi petade 6an och tog oss i mål på 4 fel. Var i kombinationen som var ganska trång, så jag fick hålla en del. Muren gick också bra trots att jag aldrig har hoppat mur på honom innan...
 
Vad gäller laget så hade alla ett pet haha, så vi slutade på 12 fel. Men alla lagen hade mycket fel så det blev en andraplats i omgången och vinst i serien! Blev första utanför placering individuellt då det bara var 2 nollor bland d-ponnysarna. Fick världens fulaste dalahäst haha + den vanliga lag-pokalen!
 
Bara att ladda om inför LA imorgon, ska byta till tröja då jag tycker att de går bättre när jag inte har kavaj. Så tönt är jag...
 
 



Hemma från stallet

Kom hem från stallet för en stund sen, jag var bara där och red Inter och sen åkte jag hem igen. Har blivit så himla omotiverad att vara i stallet, när jag är där blir jag bara sur och irriterad över precis allt. Jag har inte ridit ordenligt sedan jag hoppade med Dinie för nästan exakt en månad sen. Med ordentligt menar jag då galoppera, rida dressyr, hoppa osv. 
 
Skrittade iallafall bara Inter en sväng idag och det gick väl helt okej, finns inte så mycket mer att säga om det! Imorgon blir det intervaller för hans del. 
 
Nu ska jag fara ut och springa en sväng, med musik i öronen och bara rensa tankarna lite. Sen ikväll blir det bara en lugn kväll, har alltås massor med tid över till bloggen. Så jag undrar, är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? Har ni något önskeinlägg eller liknande?
 



Dagens planer

Hej bloggen (haha, jag var bara tvungen)! Jag har precis ätit lunch och följer tävlingarna i Vindeln lite på equipe. Men jag ska snart ta och hoppa ur min one piece och hoppa i ridkläderna innan jag åker vidare till stallet. Idag ska jag bara skritta en sväng med Inter, bara så han ska få röra lite på sig efter intervallerna igår! 
 
Annars så är det jättefint höst-väder ute idag, sol och 18 grader i skuggan, precis som det ska vara! När jag kommer hem från stallet hade jag tänkt fara ut och springa en sväng om jag orkar, annars händer det inte så mycket mer idag! 
 



Hiss

Kollade runt lite på internet och kom in på Schockemöhles vinterkollektion, det mesta var inget speciellt enligt mig men jag hittade ett schabrak som såg helt okej ut. Man kan aldrig få för många schabrak!  Min nästa häst vill ha ett sånt om den passar i färgen vill säga!
 



Trött men taggad!

Nu är jag helt slut så ska försöka att skriva inlägget snabbt. Ridpasset gick inte så jättebra, tog hackamore för att spara på mungiporna. Han var sådär envis-stark som han kan bli ibland. Då drar han bara fram huvudet (som han brukar göra i hoppningen) och skiter i mig. Fick säga åt honom ordentligt flera gånger. Tog lite trav och lite galopp, i galoppen fick jag dock till några jättefina avbrott och fattningar. Så dom är jag nöjd med iallafall!
 
När jag hade ridit klart så smörjde och packade jag, sen tog jag in Kryckan och badade honom. Han fick dessutom knoppar den här gången! Har aldrig knoppat honom innan, men dom blev riktigt fina. Men han rullade i boxen så nu är dom helt förstörda haha, får göra om dom imorgon...
 
Nu ska jag se på film med mamma och pappa, så vi hörs imorgon helt enkelt. Och glöm inte att hålla tummarna för oss i Stöckes lag imorgon!
 
 



Dåligt humör..

Kom hem från stallet för ungefär 1 timme sedan och nu har jag hunnit få i mig lite mat och landat i soffan. Humöret är dock inte det bästa då Inter vägrade öppna sin mun när jag skulle tränsa honom. Han fick ett nytt bett igår som var ungefär samma som det jag hade innan, men han totalvägrade att he in det i sin mun.. Jag höll på i ca 20 minuter innan jag tog ett annat bett. Som ni kanske vet är mitt tålamod inte det bästa så jag var något sur när jag äntligen hade fått in bettet. 
 
Ridpasset var inget att hänga i julgranen, det inte inte dåligt men det gick inte heller speciellt bra då han var otrolgit stark och jag på dåligt humör. När jag värmde upp i skogen var han helt okej men på rakbanan var han något pigg och stark, men jag red iallafall 2 intervaller med honom innan mina armar sa ifrån.
 
Nu sitter jag och funderar på om jag ska springa en stund på bandet eller om jag ska skita i det och ta en skål chips istället, haha.. I-landsproblem om något.. 
 



Hemma!!

Nu har jag precis kommit hem och sitter och retar Linda för att det är  läääääänge kvar tills hon slutar hahahahaha. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen....
 
Ska äta något och sen fara till stallet, då är det tävlingsfix som gäller! Allt ska smörjas och packas, och Kryckan ska ridas, badas och knoppas (knoppar om jag hinner och orkar). Hade tänkt rida ett ganska lugnt pass idag. Om det är älgjakt i skogen så får jag rida i byn, där går det inte att galoppera på sommaren.. Får se hur jag gör!
 
Har dessutom världens beslutsångest om vilket schabrak jag ska ha I LAn på söndag. Imorgon kommer jag ju ha klubbschabraket eftersom den klassen är laget. Det står mellan nya hööks schabraket, röda GG, design by LO eller mitt bruna Lami cell. I-landsproblem....
 
Laget från Lycksele!
 
Kan också säga att detta inlägget tog nästan 50 min att skriva..



Kan inte blogga...

Har inte tid att blogga just nu, så vi hörs när jag har kommit hem... Har sista lektionen och slutar 13.35!
 
 



Fredag i mitt hjärta

Äntligen fredag! Idag är det en ganska seg dag i skolan, vi har digitalt skapande, engelska, matte och sociologi innan vi slutar 15.40. Dessutom ett hål på 1 timme och 40 minuter, då ska jag försöka göra bort något skolarbete även fast vi kanppt har något! 
 
Efter skolan ska jag till stallet som vanligt och rida Inter. Det är intervaller som står på dagens schema. Jag får dock inte rida i den backen jag brukar rida på grund av björnen så jag måste rida i den på rakbanan i stället! Men helldre det än att möta en björn, haha.. 
 
Ha en bra fredag så hörs vi senare!
 



Snart dör datorn

Tänkte om ni undrade...
 
Idag har jag inte gjort någonting efter att jag kom hem från skolan. Har bara legat i sängen och velat bli frisk. Måste verkligen gå och lägga mig snart eftersom jag var mer än död imorse. Nej, det blir ett kort inlägg ikväll för nu måste jag sova...
 
Både jag och Linda har världens bloggtorka som ni kanske har märkt. Så om det är något speciellt ni vill läsa om eller ha mer av i bloggen, så kommentera!
 
 



Björn i skogen..

Skolan idag var ganska lugn även fast schemat suger, halva dagen sitter man i princip och inte gör någonting. Iallafall så var inte lektionerna så jättejobbiga, vi gjorde knappt något på dem så det var väl ändå helt okej! Blev dock lite segt sista lektionen men. 
 
Efter skolan kom pappa och hämtade mig och skjutsade mig till stallet, skönt att slippa cykla för en gångs skull. Jag gjorde inte så jättemycket i stallet, bara borstade Inter och sen gick jag och åt på stallfiket innan jag gick hem!
 
Förresten så skickade mamma ett sms tidigare idag och skrev att någon hade sett och filmat en björn i skogen där jag brukar rida. Så nu får jag inte rida där men det skulle verkligen inte vara kul att möta en björn i skogen, det är något jag helst skippar.
 
Den här filmen låg på Vk.se, vägen som björnen springer på är alltså träningsslingan där hästarna springer..
 



Schockemöhle

Nu är jag äntligen hemma från skolan. Jag håller på att bli dyngförkyld, någon måste jävlas med mig. Var jättesjuk under tävlingarna i Lycksele för två veckor sen. Någon dag efter blev jag frisk och var frisk i någon vecka. Men nu är jag såklart sjuk igen lagom till tävlingen i Vindeln. Blir så less på detta...
 
På tal om allt och inget så såg jag Schockemöhles vinterkollektion nyss. Måste bara visa ett av schabraken haha. Kan inte ens säga något, så jag frågar er istället. Vad tycker ni?
 



En lektion kvar

Jag har så svinigt ont i halsen, så varför är jag ens i skolan? Vi har "mördardagen" idag. Eller vi har fyra lektionr och slutar 15.10, det är våran värsta och senaste dag haha. Kryckan vilar idag, vilket passar bra eftersom jag är sjuk. Istället ska jag städa mitt rum och kanske fara ut och springa om jag orkar.

Förresten så funkar mitt skype igen, så alla addar agnescrone! #överlycklig
 
 



Roligt med hål..

Just nu sitter jag på skolan och väntar på att nästa lektion ska börja, den börjar inte för än om ca 50 minuter så det är lite segt. Ialladall så slutar jag 15.40 idag. Då ska jag skynda mig hem för jag skulle eventuellt få skjuts till stallet av pappa, vet dock inte riktigt när han skulle komma hit. 
 
Det är trav ikväll så Inter får alltså vila idag, jag ska bara fixa iordning honom och sen gå och äta på stallfiket innan jag går hem eller alternativt om jag får skjuts hem efter travet. Men det lutar nog att jag går hem då det känndes något dryg att vänta i stallettill kl 10 ikväll. 
 
Halvful bild från februari iår!
 



Del 3!

Vart handlar du mest kläder? 
Vero moda och rut tror jag..

Favoritplagg? 
Min one piece eller KL västen!

Favoritfilm? 
Ingen just nu, så om ni vet någon bra så får ni gärna kommentera!

Vilken kändis tycker du är snyggast? 
Louis Tomlinson, OCH JAG HAR SETT HAN I VERKLIGHETEN ASDGCH :')

Hur skulle ni beskriva er själva som person och som ryttare? 
Jag är en dryg jävel som älskar isbitar och och att rida hest. Som ryttare är jag lugn och ganska envis. Har dock sämst tålamod även om det har blivit mycket bättre under det senaste året!

Är ni blyga?
Nja, inte så jätte. Mer när jag var yngre.

Vad är ni mest nöjd med i era utseende?
Helt ärligt så är det inte mycket som jag är nöjd med...
 
Godaste maträtt?
Taccos, pappas hemmagjorda pizza och salladsbaren!!

Godaste dryck? 
Cola och powerade

Intresse utanför hästar? 
Fota? Nej jag vet inte..
 
Längd och vikt? 
Längden är 1.67 och vikten har jag ingen aning om. Har inte vägt mig på hur länge som helst..
 
Har ni haft något tidigare förhållande? 
Nja

Vad gör ni på fritiden förutom att rida? 
Är med kompisar, pluggar och försöker komma igång med träningen typ!



Bästa ponnyn!

Det gick vansinnigt bra att rida idag, ganska länge sen jag hade den här känslan så det är jättekul! Red somsagt på hippos hoppbana, mamma hade satt upp lite låga hinder på kanske 70 cm att rida styrka på. Vi började med att glömma nosgrimman hemma haha, hur lyckas man? Men vi fick låna ridskolehästen Cassiopejas remont, stor var den, men bättre än inget. Red fram i alla gångarter innan jag började skutta över hindrena.
 
Gjorde halter efter varje hinder, eftersom vårat problem är att han kör ner huvudet efter hindrena och drar mig ur sadeln. Och herregud vilken skillnad det blev! Klart att han var stark bitvis, men jag var bestämd och lät honom inte dra. Både travhoppade och svänge lite snävare, i svängarna jobbade jag med att få med yttersidan. Gick lite halvdåligt i början, men när jag hade varit övertydlig några gånger så var han jättejättefin! Hade honom verkligen på rumpan i galoppen, precis där jag vill ha honom i dressyren. Underbar känsla!
 
Kan inte låta bli att tänka på första gången jag red honom på hippo, då hade jag haft honom i en vecka. Då kunde han inte hålla galoppen genom hörnen haha. Ja ni ser ju själva:
 



Sista delen

Vart handlar du mest kläder? 
Gina tricot och h&m handlar jag nog mest på, men handlar även på andra affärer!

Favoritplagg? 
Min kära rosa one piece som jag inte har någon aning om vars den är.. 

Favoritfilm? 
Har ingen direkt favoritfilm, finns många som är bra. Ingen nämd ingen glömd!

Vilken kändis tycker du är snyggast? 
Haha jadu, jag har ingen aning om vad jag ska svara på den här. Det finns så många.. 

Hur skulle ni beskriva er själva som person och som ryttare? 
Som person skulle jag nog säga att jag är ganska snäll, glad och omtänksam. Som ryttare är jag ganska lugn, men jah har otroligt dåligt tålamod. Men jag brukar försöka att aldrig ta
ut min ilska på hästen, brukar vara noga med att klappa om den efter att jag har ridit även om det har gått åt skogen. 

Är ni blyga? 
Ja lite grann, men var dock mer när jag var yngre.

Vad är ni mest nöjd med i era utseende?
Allt och inget typ. 
 
Godaste maträtt?
Tacos helt klart!
 

Godaste dryck? 
Cola & fanta exotic

Intresse utanför hästar? 
Har inte dirket något annat intresse. 
 
Längd och vikt? 
Jag är ungefär 168 cm lång och väger runt 50 kg. 
 
Har ni haft något tidigare förhållande? 
Nepp

Vad gör ni på fritiden förutom att rida? 
Försöker hinna vara med kompisar, plugga, komma igång med att träna och sånna saker. 
 



Onsdag

Har nu suttit i en halv timme och funderat på hur jag skulle börja det här inlägget, standard.. Så nu får det bli så här istället. Iallafall så har det varit en ganska lugn men ändå effektiv dag. Jag gjorde som sagt bort allt i stallet på förmiddagen så efter skolan for jag ner på stan en liten sväng och kollade, men jag hittade ingenting där, som vanligt haha! 
 
Tidigare under kvällen har jag även varit ute och sprungit en sväng, det gick otroligt dåligt idag men jag ska försöka att springa varannan dag eller liknande så jag kommer igång med träningen! Nu ska jag sätta mig och svara på sista delen av frågestunden och sen kallar sängen. 
 



Svar del 2

Vad är det högsta ni har hoppat? 
1.20-1.25 tror jag.

Vad är det högsta ni har tävlat? 
LA

Mål? 
Har inget direkt mål långsiktigt. Med Kryckan är det att hoppa MSVB och ha roligt!

Sto eller valack?
Valack, alltid!
 
När ska ni sälja eran ponny? 
Vill inte tänka på det, blir så deppig. När ponnyåren är slut skulle jag tro, även om det lockar att ha kvar honom<3

Mål för 2014? 
Kvala och debutera MSVB, men har inte tänkt så mycket på det :)
 
Vilka 5 hemsidor besöker ni varje dag? 
Facebook, blogg.se, dreamfilm, bloglovin och fronter (skolsida)

Vad är ni beroende av? 
Isbitar, min kära iphone, datorn och oboy.

Vem gör era headers?
Lindizz
 
Hur tycker du att en bra blogg ska vara? 
Bra uppdatering, men inte för många inlägg haha. Fin design och varierade inlägg!
 
Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord? 
Haha oj herregud jag har ingen aning. Men Linda beskrev mig som konstig, knäpp, ful och crazycatwoman. Vi är alltid så snälla med varandra :')
 
 



Hungrig!

Nu sitter jag på svenskan och har just gjort klart en diagnos. Är huur hungrig som helst och det är fortfarande 40 min kvar till lunchen. Och det är såklart fisk också. Efter skolan ska jag till stallet, vi ska dra in Kryckan till hippo samtidigt som min lillasyster ska rida på ridskolan. Tänkte ställa upp några låga enkelhinder och träna på att göra halt efter dom utan att han blir stark. Jättebra!
 
 



Mellanlandar hemma

Tog morgonpasset i stallet imorse så nu har jag ganska nyss kommit hem och jag ska bara göra mig iordning innan jag drar iväg till skolan. Jag var först i stallet imorse så jag fodrade alla hästar innan jag red Inter, han fick gå intervaller idag och det gick väl helt okej. Red tre lugna och han blev varken trött eller speciellt stel efteråt!
 
Haha, måste också berätta hur "modig" han var idag också. Vid några hagar stod det en skottkärra med höbalar i, vilket Inter tyckte var jätteläskigt. Han stannade säkert 10 meter innan den och vågade inte gå närmare så jag fick helt enkelt rida en annan väg förbi den.. 
 
Efter skolan händer det inte alls mycket, funderar på om jag ska gå ner på stan en sväng bara för att eller om jag åker direkt hem! Får se hur jag gör. 
 



Kryckan 3/9

Jag kunde inte åka till stallet direkt efter skolan. Så jag satt och räknade matte samtidigt som jag såg Hannah Montana the movie haha. Barndomsminnen.. Efter maten for jag till Kryckan och skrittade ut barbacka. Tog hackamore och skrittade upp i byn. Gick bara bra förutom en IQ befriad människa som fick för sig att tuta på oss, stackars Kryckan gick i taket såklart. Nästa gång får jag damp på riktigt.........
 
Nu ska jag svara på del 2 på frågestunden!
 
 



Fler svar

Vad är det högsta ni har hoppat? 
Runt 130 cm skulle jag tro! 

Vad är det högsta ni har tävlat? 
Bara upp till LA 

Mål? 
Har inget riktigt mål med ridningen just nu, måste först och främst hitta en häst innan jag kan sätta något mål!

Sto eller valack?
Helt klart valack, alla dagar i veckan!
 
När ska ni sälja eran ponny? 
Har ingen ponny att sälja

Mål för 2014? 
Förhoppningsvis har vi hittat en häst innan nästa tävlingssäsong, och då kommer nog målet vara att lära känna hästen och ha stadiga rundor på tävling. Som ni förstår är det lite svårt att sätta några mål när man inte har en häst!
 
Vilka 5 hemsidor besöker ni varje dag? 
Facebook, blogg.se, fronter, draggens (skolans) hemsida och swefilmer.

Vad är ni beroende av? 
Min älskade mobil, facebook, oboy och sist men inte minst mitt lypsyl!

Vem gör era headers?
Det är jag som gör dom!
 
Hur tycker du att en bra blogg ska vara? 
En bra blogg tycker jag ska ha välformade och varierade inlägg med lite "kvalite", inte bara massa mobilinlägg hela tiden. Sen tycker jag att designen är väldigt viktig, jag personligen har svårt att fastna för bloggar som har en ful/tråkig design eller ingen alls. 
 
Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord? 
Haha, den frågan är alltid svårast att svara på. Men mina kära vänner beskriver mig som rolig, försiktig, konstig och snäll. 
 
Trisse för snart 2 år sedan, känns som igår..
 



Då var denna dag snart slut

Legger i soffan och kollar med ett öga på idol nu medan jag väntar på att svenska hollywoodfruar ska börja. Helt klart bästa programmet på tvn just nu, haha! Efter det kallar sängen då jag ska upp tidigare än vanligt imorgon..
 
Iallafall, idag har det verkligen inte hänt något speciellt alls. Största delen av dagen har spenderats i skolan då vi hade en lång dag idag. Vi hade dessutom ett långt hål på 2 timmar och sedan följt av en psykologilektion som var 1 timme och 40 minuter, vilket var lite mindre kul. 
 
Inter fick bara gå lugnt idag då han gick intervaller igår. Han var som sagt lite stel igår efter att jag hade ridit så jag var lite rädd att han hade fått en korsförlamning men idag var han precis som vanligt så det var skönt! Man kan nog säga att det allt hände när vi var ute och red idag, vi mötte bland annat en cyklist, en joggare, x antal hästar, 2 små läskiga pudlar, en traktor och dessutom testade dom högtalarsystemet när jag red över stallbacken.. 
 



Svar på frågestunden

Vad gillar ni för typ av häst?
Fin i kroppen och positiv till hinder. Typ som Kryckan fast några decimeter större.

Är du lesbisk?
Nepp

Rida en slarvig runda med vinst eller en kontrollerad och snygg runda utan placering?
Om rundan är felfri så vill jag att den ska vara kontrollerad och snygg. LC+5 i Lycksele var ingen bra runda, med placering. På den prisutdelningen ville jag typ bara ut därifrån för jag var så missnöjd haha. Dock ser de bättre ut på filmen än det kändes.

Favoritblogg?
kristinawarg.se och linnolsson.se

Favorit ämne i skolan?
Om jag måste välja så blir det privatjuridik...
 
Är du singel?
Yess
 
Oskuld?
-.-
 
Vill du ha ett förhållande? 
Vet inte, tar det som det kommer haha...

Har du något syskon? 
Japp, en lillebror och en lillasyster.

Är du lycklig?
Japp



På maten

Nu på morgonen har vi haft matte och samhällskunskap. På samhällskunskapen var vi ute på stan och intervjuade människor om olika nyheter. Så vansinnigt pinsamt men Alicia skötte snacket haha!

Efter skolan ska jag fara och skritta kryckan en sväng barbacka. När jag kommer hem så är det skolarbete som gäller. Välkommen tillbaka till vardagen....

Vansinnigt ful bild men jag har bildbrist, sååå..




3 september

Solen lyser och jag ska snart åka till skolan, idag är det en ganska seg dag då vi går länge och har ett hål på nästan 2 timmar efter första lektionen. Men på sista lektionen är det film-tajm vilken gjorde dagen lite bättre iallafall! 
 
Annars händer det inte så mycket mer idag, jag har väl tänkt att åka till stallet efter skolan idag och skritta Inter en sväng. Han var nämligen lite stel efter att jag hade ridit honom igår jag jag hoppas det inte var något allvarligt! 
 
Ha en bra dag så hörs vi! 
 



God natt!

Efter skolan så for jag som sagt ut och sprang en sväng, det är alltid så skönt efteråt! Ska försöka springa varannan dag, så hoppas att jag kan hålla i detta nu. Vid halv 8 gick jag till Hanna och träffade mina saknade gamla grubbemänniskor. Vi åt morotskaka och pratade. Sen började det såklart regna när jag skulle gå hem...
 
Sjukt rörigt inlägg men hoppas ni överlever...
 
Saknar världens bästa Olle..
 



Gårdagens ridpass

Hade tänkt göra lite intervallträning, men det var bara att lägga på hyllan eftersom det  regnade så in i helvete mycket precis när jag skulle rida. Rida i regnbyxor är bland det värsta som finns, dom är halkiga + att dom åker upp. I skritten gjorde jag lite slutor och skänkelvikningar eftersom equiterapeuten tipsade om det. Sen fick han jogga igång lite i en ganska lång och fri form. Hann ta kanske två intervaller innan jag insåg att det inte gick. Stackars Kryckan var pigg och okoncentrerad pga regnet, ville inte helt enkelt. han hatar nog regnet lika mycket som jag gör...
 
 



Varit ute och sprungit

Nu har jag ganska precis kommit in efter att ha varit ute och sprungit, jag sprang samma runda som förra gången fast 1 varv till. Så jag sprang 2,8 km på lite mindre än 15 min vilket jag ändå tycker var helt okej med tanke på att jag led av lite andnöd den sista kilometern haha.. Men det blir nog bättre när jag kommer igång med träningen ordentligt! 
 
Tidigare i eftermiddags var jag i stallet och red Inter. Backen som jag hade tänkt rida i var dock avstängd då det var älgjakt så jag red intervaller i en backe på rakbanan istället. Det gick helt okej förutom att jag lyckades pricka in att rida samtidigt som traktorn var ute och sladdade.. Varför är jag ens förvånad.. 
 
Agnes får stå för dagens bild idag då jag har världens bildbrist, jag har nog ingen bild på min dator som jag inte lagt ut på bloggen känns det som.. Tur att bästa Aggan ställer upp som fotomodell :')



Svar från frågestunden

Här kommer svaren från frågestunden del 1, kommer fler delar senare då inlägget blir så långt annars. Svarar på alla frågor förutom dom jag inte tycker är värda att svara på! 

Vad gillar ni för typ av häst?
En lagom häst som är fin i typen, den ska inte vara för pigg och inte för seg. Men ändå ha en egen motor! 

Är du lesbisk?
Nej, inte det. 

Rida en slarvig runda med vinst eller en kontrollerad och snygg runda utan placering?
Helt klart en kontrollerad och snygg runda utan placering, hatar när det känns flängit när man rider. Det är bland det värsta som finns..  
 
Film från ett kval i mountain horse, högst stilpoäng av alla kategorier!
 

Favoritblogg?
Har ingen riktigt favoritblogg, men jag läser dom största bloggarna som bland annat Kissies, Kenzas, Tyras, Nellie Bs, Linn Olssons och sen även några mindre hästbloggar om jag har brist på saker att göra!

Favorit ämne i skolan?
Haha ja, bra fråga.. Egentligen inget men om jag måste välja är det nog digitalt skapande eller något!
 
Är du singel?
Ja, det är jag. 
 
Oskuld?
Är det intressant att veta?
 
Vill du ha ett förhållande? 
Inte just nu, har inte riktigt någon tid över på mitt dygn haha.

Har du något syskon? 
Nej, eller jag har en halvbror som jag har träffat en gång så det räknas väl egentligen inte.

Är du lycklig?
Ja, någotlunda. 



Kryckan v.36

Måndag- Longering/lätt ridning
 
Tisdag- Skritta/jogga
 
Onsdag- Galoppintervaller
 
Torsdag- Skritta
 
Fredag- Vanligt ridpass (inte så hårt)
 
Lördag- Tävling i Vindeln LB
 
Söndag- Tävling i Vindeln LA
 
Något sånt här hade jag tänkt mig. Angående tävlingen så har jag inte riktigt bestämt mig än, kanske hoppar en LB på söndagen innan LA. Det är mountainhorse, så det skulle vara kul. Men tror att vi stryker den eftersom jag hellre vill satsa allt på LA sen. Det känns som att det är större chans att jag sätter nollan om han inte är så trött. Lyssna på magkänslan!
 
Nu ska jag ta lite fika och sen fara ut och springa. När jag kommer tillbaka så ska jag sätta mig och svara på frågestunden, och vid halv 8 går jag över till Hanna en sväng. Ha en fortsatt bra dag människor!
 
Har inga bilder på nya skoldatorn så ni får nöja er med en instagram bild från Skellefteå
 
 



God morgon alla glada människor

Idag ska mamma rida Kryckan. Tror hon skulle longera lite först och rida ganska lugnt efteråt. Blir jättebra! Jag kom på att jag aldrig hann skriva något om ridpasset igår, så gör det när jag kommet hem!

Jag slutar skolan vid 2, och på sista lektionen får vi våra skoldatorer! Efter skolan ska jag ut och springa eftersom jag inte hann det igår heller....




Måndag morgon

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och ska alldeles strax börja göra mig iordning för veckans första skoldag. Idag är det en ganska lugn dag i skolan om man jämför med resten av veckan, vi slutar klockan 2 idag vilket är tidigaste dagen. 
 
Efter skolan blir det att åka till stallet, det ska tydligen börja regna senare idag så jag ska väl försöka pricka in att cykla dit då det inte regnar. Höst.. ♥ Iallafall, Inter ska gå intervaller i backen idag. Han måste börja hårdtränas igen nu då han eventuellt ska starta den 16e! 
 
Ha en bra dag så hörs vi senare! Jag har även tänkt börja svara på frågestunden senare under dagen! Så sista chansen att fråga något nu, ni hittar frågestunden här!
 
Världens bästa ponny ♥



1D in 3D

Okej vissa av er kommer säkert aldrig förstå hur otroligt nördig jag faktiskt är. Ni skulle säkert bli förvånade. Men att gilla dom är så mycket mer än bara musiken. Att ha följt dom så länge. Ska inte ens försöka förklara, jag låter bara som världens tönt.

Filmen var så vansinnigt bra. Det var några klipp från Sverige-konserten, sååå på ett sätt var faktiskt vi med i filmen haha. Är så sjukt taggad på nästa års konserter!!




Tråkigt väder..

Idag har jag verkligen inte gjort mycket alls, jag åkte till stallet vid lunchtid för att hinna rida och åka hem innan det skulle börja regna. Vilket jag på något konstigt sätt lyckades med, det duggade bara lite när jag cyklade hem! Annars brukar jag alltid lyckas vara ute när det börjar regna..
 
Inter red jag som sagt bara lite lugnt idag, det blev mest skritt men mot slutet travade jag även en bit och det gick bra. Han har börjat gå bättre i formen även på det snällare bettet nu och jag börjar även lära mig hur jag ska rida honom bättre. I början kändes han ganska stor men nu när jag har ridit honom hela sommaren har jag vant mig vid hans storlek.
 
När jag kom hem hade jag tänk fara ut och springa en sväng, men det blev dock så dåligt väder så jag orkade aldrig. Det får helt enkelt bli någon annan dag istället! 
 
Två bilder på Inter från idag, som ni ser han har lite problem med att se normal ut på bild.. 



@bion

Är på bion med Bellan och Teddy, vi ska se This is us! Har taggat det här sååå länge nu!

Skriver om ridpasset när jag kommer hem, då ska jag också berätta exakt hur mycket jag hatar regn....




Kollar på fälttävlans EM

Kom hem från stallet för en liten stund sen, och nu ligger jag i soffan och kollar lite på banhoppningen från fälttävlans EM. Tyvärr är ju inte vädret det bästa där nere i Malmö, flera hinder blåste nyss omkull.. Nä, nu ska jag fortsätta kolla, bloggar mer sen! 
 



Första september

Idag ska jag försöka vara lite efffektiv ssom omväxling. Ska städa mitt rum, rida, göra lite skolarbete, och fara ut och springa. Skulle vara underbart om jag hann med allt! Kryckan ska gå ett vanligt pass i alla gångarter hade jag tänkt. Blir nog hackamore eftersom det gick så bra sist!
 
Kom igen nu och ställ några sista frågor i frågestunden, för snart svarar vi! (Linda länkade den i inlägget under, så jag orkar inte haha..)
 
 



Nu är det höst..

Nu är vi inne på september månad och det är alltså höst på riktigt nu. Tyvärr. Som ni kanske märker är jag inte något större fan av hösten, visst den kan vara mysig ibland men absolut inte när det är regn och rusk. Så småningom kommer det även frysa på i marken, men det dröjer ett tag tills dess! 
 
Om en liten stund ska jag åka till stallet, jag ska bara slänga i mig lite mat och göra mig iordning. Inter ska bara gå lite lugnt idag eftersom han gick intervaller igår. Hade tänkt mig en liten lugn tur i skogen i skritt och trav bara! 
 
Nu är det även sista chansen att fråga något på våran frågestund innan vi avslutar den, så är det något som ni undrar över, passa på att fråga nu. Ni hittar den här!
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin