Dressyrträningen igår

Igår tränade jag som sagt för Lena, det var mycket jobb på volt med att få igenom böjningen i kroppen på honom. I traven flyttade jag in bogen och red öppnor längs spåret. I galoppen gjorde red vi på volt med fokus på att få kontroll på bogarna. Oj så förbannad Kryckan blev när jag började komma åt honom haha. Han försöker verkligen med allt för att bomma undan, bland annat att låtsas bli rädd för en häst med oranget schabrak och lindor och skena iväg lite. Blev så less på han. Men det är precis sånt här vi måste göra just nu, för det är dom här problemen som kommer fram på tävling och gör att jag kanske petar ner den där onödiga bommen som skulle ha legat kvar annars. 
 
På slutet var han hur fin som helst verkligen! Dessutom kom det fram en person och sa "herregud vilken fin ponny du har" vilket alltid är kul att höra:)
 
Imorgon ska jag fota före/efter bilder på Kryckan för att se hur mycket han har förändrats i kroppen sen han kom till Sverige!
 
 
 



28 februari

Nu har jag precis ätit middag och ska bara packa innan jag går och lägger mig. Jag åker som sagt till Boden imorgon och är som vanligt alltid ute i sista sekunden med att packa. Frågan är ju varför jag aldrig lär mig, haha. 
 
Vi åkte in till ridhuset och red med Peppe idag. Det var dock hur många hästar som helst i lilla ridhuset och det blev lite för mycket för lilla Peppe, han var otroligt okoncentrerad och även lite spänd. Så när ridskolan var klar i stora ridhuset avslutade jag med att rida där en stund, körde då lite galopparbete och försökte få honom att koncentrera sig på mig. Gjorde även galoppombyten på serpentinbågar bara för skojs skull, duktig Peppe :') Han var dock fortfarande lite spänd då det var folk som höll på att städa läktaren men det var helt klart mycket bättre. Bra träning var det för honom iallafall. Nu taggar vi tävling på söndag!
 
Måste fixa något tidsinställt till i helgen, är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? 
 
 



5 saker

1. Jag måste ha varit en massmördare i mitt förra liv, för det kan inte vara normalt att ha så dålig karma som jag haha...
 
2. Jag tycker inte om godis, blir illamående och mätt efter kanske tre godisar. Usch.
 
3. jag har inte ätit chips på hela 2014!!
 
4. Jag hatar när folk härmar mig, till exempel köper likadana kläder. Så tråkigt när man typ har köpt en tröja och någon frågar vart man har köpt den och en vecka senare så kommer personen med en likadan. Stör ihjäl mig på det haha...
 
5. Idag har jag och Lindizz varit blogg mates i exakt 429 dagar!! (det tog typ 10 min för mig att räkna ut det..)
 
Hahahaha jag älskar min klass :')
 



SPORTLOV!!!

Nu är det äntligen sportlov och det hade inte kunnat komma i bättre tajming, för just nu är jag så galet skoltrött. Dock tycker jag att det var riktigt onödigt av min tyskalärare att ge oss en inlämning tills ikväll. Hur hjärtlös får man vara?
 
Efter skolan åkte jag till stallet och skrittade ut barbacka på Kryckan med hack. Vi var ute i kanske 55 min och allt gick bra, förutom att några hundar fick damp och började halvt attackera Kryckan. Tur för hundarnas ägare att han inte är rädd säger jag bara. Jag tycker inte om hundar, och hundar tycker inte om mig haha...
 
Åh vad taggad jag vart på Micke-träning nu, får vänta en vecka till:)
 



Dag 18- Det finaste som finns

Världens finaste Biscuit Gold, finns ingen som han
 
 
FOTO- ALICE OLANDER



Lov om 9 timmar!!

Idag är det äntligen fredag, vilket betyder att jag får ett efterlängtat sportlov. Fredag och sportlov, kan det bli bättre? Först ska skoldagen kämpas igenom, eller kämpas och kämpas den är väl inte direkt så jobbig. Blir nog en ganska lugn dag. Nu på morgonen ska jag till tandläkaren en sväng, hoppas dock på att det inte tar så jättelång tid. 
 
Efter skolan åker jag direkt till stallet och gör klart allt, när mamma kommer drar vi in med Peppe till ridhuset och rider. Idag hade jag tänkt mig ett lite hårdare pass för hans del, han ska ju tävla på söndag så han kan behöva ridas igenom. 
 
Ha en bra fredag alla! 
 
 



Torsdag

Idag gick jag i skolan från 8.20-15.10, veckans längsta dag alltså. På morgonen hade jag tyska skriv, läs och hörförståelse. Hade världens ångest för det eftersom jag hade hört av en kompis att det skulle vara jättesvårt, vilket det också var. Men helt okej gick det iallafall! Sen drog jag, Alicia, Linda, Linus, Elias och Albin på Subway och åt. 
 
Efter skolan gick jag på stan och fick med lite saker hem. En tröja, mjukisbyxor som sitter lite tightare, concealer, en ny ögonfransböjare, två nagellach och ett VS bodymist. 
 
En ganska sjuk sak var att jag svimmade imorse, det händer lite då och då men nu var det ett bra tag sen (faktiskt var det på evidensia haha..). Benen blir så svaga att dom viker sig, det svartnar för ögonen och hörseln försvinner. Helt normalt kan det ju inte vara så om någon vet vad det kan vara så får ni gärna kommentera...
 
Inlägg om dressyrträningen kommer imorgon!
 
 



Dagens ridpass

Haha, bara för att jag hatar rubriken. Somnar medan jag skriver den typ. Men iallafall, idag drog vi in Peppe till hippo och trimmade lite. Han är inte riden sedan i söndags då vi tävlade så jag tog det bara lugnt. Blev ett joggingpass på ca 40 minuter och Peppe kändes fin! I början var han lite tjafsig men bara jag hade en stadig hand och red ordentligt gick han fint. Både jag och han blev nog lite trötta i slutet. Imorgon blir det ett lite hårdare pass! 
 
Nu ska jag plugga en liten stund och sedan kallar sängen. Imorgon är det faktiskt sista dagen i skolan innan sportlovet, och ja vi är lite efter här uppe i norrland, haha. Men gud vad skönt det ska bli med lov, det är efterlängtat kan jag lova! 
 
Bra bild osv.



Dagens planer

  • Gå i skolan
  • Ner på stan (om jag orkar)
  • Ut och springa
  • Skriva klart en inlämning
  • Dressyrträning för Lena
Ungefär så här kommer dagen att se ut. Höjdpunkten blir helt klart lunch på Subway och Lena-träning ikväll. Var ett tag sen jag tränade för henne nu eftersom Kryckan vrickade sig innan den senaste så vi kunde inte vara med på den. Hoppas att det är mycket galoppjobb eftersom Kryckan är lite svag där!
 
 



Dag 17- Beskriv dina styrkor och svagheter

Styrkor
+ Jag är en väldigt genomsnäll person som går att lita på
+ Jag är rättvis
+ Jag är väldigt bra på att stänga inne känslor osv, fast jag vet inte om det är så bra egentligen
 
Svagheter
- Jag har extremt svårt att lita på folk
- Om jag tycker något är tråkigt, så har jag svårt att hitta motivation till att göra det (skolan)
- Jag spenderar alldeles för mycket pengar på mat
 
 
 



27 februari

God morgon! Har lite bråttom så tänkte bara dra dagens planer lite snabbt. Idag är det först skolan som gäller, blir troligtvis en ganska lugn dag trots många lektioner och att vi slutar sent. Efter skolan åker jag till stallet och gör klart allt där. När mamma kommer åker vi till in till ridhuset och trimmar lite. Blir bara ett lugn pass för Peppe idag! 
 
Hoppas ni får en bra torsdag!
 



Onsdag

Då var onsdagen snart över och det är en dag närmre sportlovet. Dagen har faktiskt gått rätt fort, föreläsningen om droger och alkohol som var på förmiddagen var ändå rätt intressant. Mest för att föreläsaren var bra och framför allt rolig, hade väl förväntat mig en föreläsare som bara berättade om hur dåligt droger och alkohol är, ja sånt som man redan vet. Men han fångade verkligen publikens intresse och det var roligt att lyssna på!
 
Efter skolan åkte jag till stallet och jag hann göra riktigt mycket där idag, först gjorde jag klart allt som skulle göras och sedan gick jag en liten stund med Peppe på ridbanan. Det är ju så himla halt ute just nu när snön håller på att försvinna. Medan jag väntade på att mamma skulle komma städade jag lite bland mina saker i sadelkammaren och smörjde en hel del saker. Så jag tycker jag har varit ganska effektiv idag ändå! 
 
Nu ska jag kolla på senaste avsnittet av PLL och sedan sova! 
 
Världens finaste häst ♥ Foto: Alice Olander



Mördande tråkigt

Tur det snart är lov...







Bilder från hippo

Fick några bilder från helgen idag, alla är fotade av Alice Olander. Han är så fin min lilla Peppino ♥
 
 



Ovärd dag

Som Linda skrev så är det temadag på draggen idag, ettorna hade tema mobbing. Fattade inte ens vad det hela gick ut på. Sen åt vi en jätteäcklig gul gröt till lunch och nu är jag hemma haha. Värt...
 
Kryckan vilar idag vilket betyder att det inte blir något stall för mig idag. Istället ska jag plugga inflör ett idrottsprov som vi har imorgon. Det skulle även vara bra om jag kunde skriva klart en engelskainlämning också för den kommer jag inte hinna göra annars.
 
Den gula gröten...
 
 



Dag 16- Tre saker jag längtar efter

1. Tävling i Skellefteå 16 mars
 
2. London 27 april
 
3. Stockholm och One direction konsert 13 juni
 
 



God morgon!

Idag är det någon slags temadag på skolan, vi ska sitta och lyssna på någon som pratar om alkohol och droger. Som om vi aldrig hört om det förut.. Jag tror nästan varje temadag sen 7an har varit om samma sak. Så lite less börjar man allt bli. Dessutom missar jag min sovmorgon, buhu. 
 
Men förhoppningsvis slutar vi tidigare och då hinner jag fixa allt i stallet i lugn och ro och även gå en sväng med Peppe innan mamma kommer. Eftersom vi åker till Boen på lördag och stannar där i en vecka måste jag även börja fundera på vad som ska med. 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla! 
 
Jag och Indy 2007.



Bloggar bra osv

Hej jag lever haha, nu tänkte jag bara säga god natt lite snabbt. Mamma red Kryckan idag i skritt och trav, han skötte sig tydligen bra vad jag vet.

På kvällen var jag och några kompisar och såg någon slags skräck teater. Måste nästan ta ett eget inlägg bara om den för den var så otroligt sjuk på så många nivåer...

Var även ute och sprang en stund efter skolan på tal om absolut ingenting. Nu är jag trött som ni säkert märker, så god natt!

Saknar lill damp...






Vecka 9

Måndag: Vila
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Promenad
 
Torsdag: Lätt ridning
 
Fredag: Lösgörande arbete
 
Lördag: Vila, åker upp till Boden
 
Söndag: Tävling Bodens RK, hoppar 90 och 100 cm
 
Så här ser resten av veckan ut för Peppes del, eftersom han masserades igår så ska ta det lugnt några dagar. Idag fick han en vilodag och imorgon blir det en promenad så han får röra lite på sig. På söndag är det dags för våran andra tävling tillsammans, då i Boden. Eftersom vi inte vill stressa upp i klasserna så hoppar vi 90 och 100 cm. Blir nog bra, och framför allt bra träning. 
 
 



Dag 15- Snyggaste kändisen

Då, nu, för alltid haha
 
 



Tisdag

God morgon! ♥
Idag är det tisdag vilket betyder att jag har en lång dag i skolan framför mig. Jag slutar vid 4/5 tiden, beror lite på hur länge jag vill sitta och jobba med engelska. Senare i kväll åker jag till stallet och gör klart allt där, Peppe får en vilodag idag! 
 
Igår var det som sagt en massör till stallet och kände igenom och masserade Peppe, massören tyckte Peppe var fin så det var kul att höra! Han ska ta det lite lugnt nu några dagar och sedan rider vi som vanligt igen! 
 
Foto: Alice Olander



Rambo Micklem

Är lite sugen på att testa ett rambo micklem träns på Peppe. Ni som har ett. Är det så bra som det låter och är det värt pengarna? Vill höra allas åsikter nu! 
 



Bilder från helgen

Idag gick skolan ganska snabbt faktiskt. Efter skolan följde jag med Alicia runt halva Umeå kändes det som, bara för att jag verkligen inte ville åka hem eftersom jag visste hur mycket skolsaker som väntade på mig där. Men nu är jag hemma igen och har inget val.
 
Planerar att plugga stenhårt nu ett tag, sen eventuellt fara ut och springa om jag hinner. Ikväll blir det att fara hem till Hanna eftersom hon blir 17 år idag!
 
Här kommer lite bilder från helgen. Dom tre första är fotade av Alice Olander, och den sista av Victoria Wirth. Bara älskar tvåan och fyran, hur fin är han inte?
 
 



Kryckan v.9

Måndag- promenad
 
Tisdag- skritt och lite trav
 
Onsdag- vila
 
Torsdag- markarbete
 
Fredag- lätt ridpass med lite trav
 
Lördag- markarbete/kondition
 
Söndag- markarbete/skritt
 
Jag kommer att ha en mardrömsvecka i skolan den här veckan. Vi har huuur mycket inlämningar och prov som helst, därför kan jag redan nu säga att uppdateringen antagligen inte kommer att vara så bra. Ungefär såhär kommer Kryckans vecka iallafall att se ut, men det kommer säkert att ändras massor som vanligt!
 
 



Dag 14- En bild på din förebild och en motivering till varför personen är din förebild

Zlatan Ibrahimovic faktiskt. Han har verkligen kämpat sig upp till den nivån han är idag helt själv, han är väldigt kaxig och säger vad han tycker, samtidigt som han verkar vara väldigt rättvis. Vet inte hur jag ska förklara riktigt. Jag har läst hans bok flera gånger och tröttnar aldrig haha...
 
Har ni inte läst hans bok så borde ni verkligen göra det!
 
 



En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar till sportlovet, fem skoldagar. Som tur är har jag inte alls lika mycket i skolan denna vecka utan bara en ynka redovisning, skönt. Idag slutar jag skolan vid 15.35 och då ska jag direkt vidare mot stallet, det kommer en massör som ska massera Peppe idag. Förutom det har jag inga speciella planer.
 
Ha en bra måndag alla! ♥
 



Dålig dag

Dagens resultat var inget att hänga i julgranen. Det gick faktiskt inte alls bra och jag har ingen aning om vad som gick fel, om jag gjorde red dåligt eller om Peppe var allmänt dum. Drar ett streck över den här dagen och tar nya tag till nästa tävling. 
 
Den här bilden beskriver dagen ganska bra..
 



Världens bästa Biscuit Gold!

LB, 0+4 fel
Jag vet inte vad jag ska skriva faktiskt, det finns som inget att säga egentligen. Han var ganska spänd när jag kom in på banan, så han fick först stå och titta en stund och sen galopperade jag runt lite och då vart han mycket mer avslappnad. Valde medvetet att lägga honom lite närmare hindrena, det är fortfarande så lågt att jag inte behöver fläska iväg honom för tidigt!
 
Grundomgången flöt på jättefint, när jag gick banan så tänkte jag "okej, här får jag inte hänga i innerhanden" i svängen mot första i omhoppningen. Vad gör jag? Jo jag tar fetaste förhållningen i innertygeln och hoppar hela hindret snett med Kryckan böjd som en ostkrok. Han hade ingen chans att klara hindret utan rev grovt. Resten av banan var inga problem. Blir så besviken på mig själv när han går som en klocka och sen sätter jag honom i skiten på det sättet. Men Kryckan har verkligen presterat på topp hela helgen så jag tar med mig det till nästa tävling!
 
Nu blir det träna lite och tagga om till Skellefteå om tre veckor, då är det äntligen dags att starta LA igen!
 
Film från dagens klass, allt känns så enkelt med den här hästen!



Dag 13- En bild som gör dig glad

 
INTE JÄTTELÄNGE KVAR NU!!!



Film från dagens runda!




Dagens resultat

Åh gud vilket kaos det var på framridningen/framhoppningen idag. Trodde det skulle bli bättre när man kom upp på storhäst, men folk skrittade på spåret, det var alldeles för många ekipage på framridningen och allt var allmänt kaos. Peppe blev till och med sparkad av en annan häst i huvudet, men som tur var blev det nog ingen hård smäll och inget allvarligt. Men lite skärrad blev han allt, stackarn. Förhoppningsvis blir det bättre ordning i högre klasser!
 
Med tanke på den kaosartade framridningen och framhoppningen tyckte jag ändå att själva rundan var bra. Peppe skötte sig bra och gjorde det han skulle även och jag själv inte är jätte nöjd över min ridning. Jag kunde ha inverkat lite mer, det gick lite väl fort vissa bitar. Men jag tycker ändå det var en bra debut, så jag är nöjd! Nolla var vi iallafall. 
 
Imorgon hoppar vi en 110! 
 
 



Bra runda idag!

Alltså herreud vilken kaosdag. Vi kommer till stallet 14.50, då säger Englas pappa att klassen startar 15.00 och inte 16.00 som vi trodde. Min klass började alltså om 10 min, jag hade varken startanmält eller gått banan. Men allt löste sig, fick lära mig banan lite snabbt från läktaren och sen var det bara att stressa till framridningen precis i tid till att jag skulle in haha...
 
LC, 0+0 fel, 5a
På framhoppningen lyssnade han inte alls, bogarna var överallt och ingenstans samtidigt som han var ganska spänd. Men det släppte efter ett tag, och jag gick in på banan med ett bra sista språng på oxern!
 
Kryckan är ganska tråkig att rida i LC eftersom han inte har någon respekt för hindrena när det är lågt. Han backar inte av så mycket utan kör mest sitt egna race. Dock ligger bommarna kvar, vilket är bra. Innan vissa hinder fick jag ta tillbaka riktigt ordentligt, eftersom han vart för taggad. I omhoppningen svängde jag ganska tight, men som vanligt så blir det några galoppsprång för mycket innan avstampet och där förlorar jag alldeles för mycket tid. Det syns väldigt tydligt på filmen. Men det vart en femteplats iallafall, vilket jag är extremt nöjd med då jag inte gick banan innan!
 
Måste också säga att han inte har sparkat en enda gång idag! Bara att tagga om inför morgondagens LB!
 



Kolla på filmen!




Så här ser vi ut idag!

Pioneer stövlar - animo kavaj - charles owen hjälm - veredus carbon gel vento skydd - eskadron luva - anna scarpati schabrak (inte samma som på bilden)



Lång morgon

Idag lyckades jag vakna kl 6. Trodde att klockan var 9 så jag gick upp och åt osv innan jag såg att klockan inte alls var 9 haha. Blev nådigt less på mig själv, men kunde såklart inte somna om. har hunnit städa rummet och är snart klar med min idrottsinlämning, som för övrigt måste bli klar idag.
 
Vid två ska jag och mamma åka till stallet och göra iordning Kryckan, för idag är det årets första tävling! Ska bara hoppa en LC och försöka få en bra runda, inte ha några förväntningar på placeringar osv utan bara hitta känslan på nya bettet. Det blir fortfarande lite så att galoppen försvinner i svängarna och vi får platta språng, så då är det tur att hindrena inte små. Det enda jag ska fokusera på är att galoppera genom svängarna!
 
 



Tävling idag!

Idag drar äntligen tävlingssäsongen igång, jag är riktigt taggad och det ska bli spännande att se hur Peppe uppträder på tävling! Vi har valt att börja lite lugnt och hoppar därför bara 1 meter idag. Dessutom i avdelning b även fast Peppe är 7 år iår och får tävla som vanligt. Även fast han är tävlat 130 förut är han fortfarande orutinerad, vi tar det alltså som en träning! 
 
Är det några av våra läsare som tävlar på hippo i helgen? :)
 
 



Dag 12- Smeknamn du har, och varför du har dem

Jag har väl inga direkta smeknamn som alla säger. Men Linda säger Aggan och Marielle brukar säga Agge haha. När jag var mindre kallades jag för Mange av jättemånga, förstår inte alls vad det kom ifrån dock:)
 
 



Bra fredag!

Precis när man trodde att vintern skulle börja ge med sig så kommer över 1 dm snö, hur underbart är inte det.. Annars har dagen varit bra, skolan var riktigt lugn och det var tacobuffé till lunch!! Det var den nog den godaste skolmaten jag har ätit i hela mitt liv, det kanske finns hopp för skolmaten ändå. Men troligtvis var det bara en engångshändelse. Gott var det iallafall! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet. Någon promenad med Peppe blev det inte då det blåste storm och snöade jättemycket. Jag hade antagligen bara flygit som en liten vante efter honom om vi hade gått ut. Istället fick han sig en ordentlig rykt och jag fixade även iordning allt inför tävlingen imorgon. Så nu är alla saker smörjda och packade till imorgon! 
 
Hoppas ni får en fortsatt bra fredagskväll! Hej så länge. 
 
Nya skydden kom dessutom i perfekt tid till tävlingen och dom passade perfekt! 



Helt slut

Det var riktigt dåligt väder när jag skulle rida idag, typ snöstorm. Började med att trava fram lite kort, gjorde lite skänkelvikningar för att kolla att han lyssnade. Sen tog jag lite galopp och lät honom rulla på. Han gick inte fram så bra, vilket antagligen berodde på att man knappt såg något pga all snö som for i ögonen. En gång höll han på att välta ner i diket, i all den tunga och blöta snön. Det var lite nära döden känsla dom där sekunderna när han försöker hitta balansen igen, min häst är ju inte världens smidigaste..
 
Men han kändes ändå ganska bra, var ute i 50 min vilket var ganska bra krigat tycker jag!
 
Sen fick han ett ordentligt bad, så han känns redo inför imorgon. Har dock bestämt mig för att ändra LCn på söndag till en LB istället. Mamma tycker det iallafall men jag väntar hur som helst tills jag har ridit första klassen!
 



Följ mig på instagram!






Slutar om 5 min

Tyskaprovet gick inte så bra, det var sjukt svårt men jag tror jag blir godkänd iallafall. Sen var det tacos till lunch i skolan och det var hur gott som helst. Behövdes verkligen. Nu sitter jag och ser Sverige vs Finland i mitten tillsammans med resten av draggen, samtidigt som jag skriver på några inlämningar. Nästa vecka kommer vara ett helvete så det är lika bra att börja i tid...
 
När jag har kommit hem så ska jag direkt till stallet hade jag tänkt. Kryckan ska gå ett ganska lätt pass i galopp, ska göra lite halter och låta honom rulla på lite. Inget avancerat eller hårt, typ ett standard "dagen innan tävling ridpass". Sen ska han duschas om jag orkar, samt att utrustningen ska snyggas till lite. Kan inte fatta att tävlingssäsongen börjar imorgon!
 
 



Dag 11- Planer / drömmar / mål som du har

  • Få minst E i tyska haha
  • Komma in på juristlinjen
  • Köpa en fin unghäst (om några år)
  • Flytta söderut i Sverige, till Stockholm eller Västerås
 



Fredag!

God morgon!
Nu är det äntligen fredag och den här mördar-veckan i skolan börjar lida mot sitt slut. 3 prov, 1 redovisning och 1 inlämningsuppgift har vi alltså haft på 4 dagar. Nu är det iallafall bara en vecka kvar innan det efterlängtade soprtlovet kommer! 
 
Till dagens planer, först skolan som gäller, det är en lång dag med många lektioner och jag slutar 15.40. Åker direkt till stallet efteråt och fixar allt där. Bland annat ska Peppe få sig en promenad och jag ska smörja och packa allt inför tävlingen imorgon. Åhh det ska bli så roligt att äntligen få tävla igen, även om det bara är avdelning b!
 
Är det något speciellt ni skulle vilja läsa om idag?
 



Himlens finaste ängel

Idag var en sådan dag när denna brunvita ponnyn har funnits i mitt huvud extra mycket. Saknar honom så otroligt mycket. Första ponnyn är alltid första ponnyn. Made piebald, min knäppa brunskäck.

1997 -  maj 2013






Dålig start på dagen

Den här dagen började inte på bästa sätt kan man lugnt säga. Det började med att hårtorken slutade fungera när jag skulle föna håret och sedan halkade jag omkull på vägen till skolan. Allt gick på en halv sekund och sedan låg jag på rygg, tur ingen såg haha. Men jag lever iallafall! 
 
Skolan var rätt lung idag, jag gjorde bort sista provet för veckan och troligtvis sista innan sportlovet så nu kommer jag ha mer tid över till bloggen. Fick dessutom tillbaka ett matteprov som gick bra, då blev dagen genast bättre. Efter skolan åkte jag till stallet, Peppe fick vila idag så jag gjorde fixade allt som skulle göras i lugn och ro. Jag passade även på att klippa manen, han hade dock väldiga problem med att stå still och det resulterade till den ojämnaste manen jag sett. Blir finjustering imorgon! 
 
Nu har jag faktiskt tänkt gå och lägga mig, har fått alldeles för lite sömn i veckan så det ska bli skönt att sova någon timme extra. God natt ♥
 
 



Hinner inte blogga

Sitter och panikpluggat inför tyskaprovet imorgon, kommer inte att hinna uppdatera nått mer idag tyvärr. Inga ord kan beskriva vilken ångest jag får av det här språket.






Kingsland vår/sommar 2014

Nu har Kingslands vår/sommar kollektion kommit ut, ett litet tecken på att vintern snart är över! Själva kollektionen tycker jag var lite si sådär den här gången, får helt enkelt hoppas på att updaten har finare saker. Jag har dock blivit så snål på senaste tiden så om ni frågar mig känns det inte jättevärt att köpa en hoodie för 1000 spänn. Men än så länge är Kingsland fortfarande favoritmärket! 
 
Här är favoriterna. 
 
 
Vad tyckte ni om vår/sommar kollektionen?



Torsdag

God morgon på er! Idag kommer det nog bli en ganska lugn dag, först är det skolan som gäller. Jag ska göra bort sista provet för vecken och även en redovisning. Sedan är det inte alls mycket kvar i skolan fram till lovet! Skolan slutar 15.40 som vanligt och då ska jag direkt åka till stallet. 
 
Har tänkt att gå en liten sväng med Peppe idag om jag hinner, så att han får röra lite på sig efter hoppträningen igår. Blir nog bra! 
 
Ha en bra torsdag alla! ♥
 
 



Dagen!

Matteprovet gick dåligt, så nu lämnar vi det. Efter skolan var jag och Alicia så less att vi gick till Waynes, satte oss och fikade och åt sedan middag där. Efter ett tag kom Elias också. Fick lite tyska bortgjort men fattar fortfarande ingenting tyvärr.
 
Sen var det hoppträning. Det var bana på schemat med snäva linjer och lite lydnad. Kryckan var väldigt pigg, men det är inte så konstigt då han har skrittat i tre dagar. Han sparkade en del och var otroligt taggad på hindrena. Problemen vi hade berodde på att han inte tog min innerskänkel och går därför inte ut tillräckligt i hörnen. Men när han taggar till så måste jag bara vara lugn själv och ha balansen i stygbyglarna, bara ignorera honom och köra på alltså. Har en helt okej känsla inför helgen även om han var pigg!
 
Sen en rolig sak var att dörren till transporten hade frusit när vi skulle åka till träningen. Vi hade jättebråttom så mamma sa att jag fick åka i transporten för vi skulle inte hinna fälla ner rampen haha. Vi har bara 5 min till hippo så det gick bra. Men jag föredrar bil alla dagar, transport var inget för mig...
 
Ska kolla igenom filmerna sen och kanske lägger upp något om jag hinner!
 
 



Hoppträningen

Nu har jag ganska nyligen kommit hem från stallet och ska bara kasta i mig lite middag (ja, ni läste rätt, middag klockan 10..) och ta en snabb dusch innan jag drar mig mot sängen. Snart går ögonen i kors.
 
Iallafall, hoppträningen idag gick helt okej. Jag är nöjd över Peppe men inte över min ridning. Nej, den var inte alls bra idag. Blir lite smått förbannad på mig själv för jag vet att jag kan bättre, vill alltid prestera mitt bästa även om det bara är träning. Men träningar är till för att träna. Får ta med mig det bra från träningen helt enkelt. 
 
Det var mest banhoppning idag, första rundan gick faktiskt ganska bra. Jag hade en bra känsla och vi hade ett ganska jämt flyt. Dock klantade jag till det på en ganska svår båge i slutet vilket resulterade till ett stopp. Men det tar jag helt på mig själv. Andra rundan hade vi inte riktigt samma flyt, det blev lite stressigt visa bitar och mer "av och på". Men annars gick väl träningen ganska bra! 
 
Han hoppar ju iallafall bra när jag rider ordentligt! Fina Peppe ♥



Matteprov idag

Idag är en dålig dag tror jag. Bra inställning osv. Vaknade som vanligt med ont i halsen och kunde knappt prata. Är trött och less på skolan, och vi har matteprov som sista lektion. Förutom det så har vi någon skrivning på svenskan, tyskaprov på fredag, två inlämningar till på måndag, samt ekonomiprov nästa vecka. Dessutom är det tävling i helgen och vi vet ju alla hur mycket man brukar hinna plugga då...
 
Ikväll är det sen träning med Kryckan för Kerstin, jag ska dock mest bara försöka rida igenom honom då det är tävling i helgen. Startlistorna har föresten kommit och jag startar 9a i båda klasserna haha. Men det är helt okej startnummer ändå!
 
Igårkväll var det clinic med Jumpclub. Den var jättebra och det var flera duktiga ekipage som red!
 
 
 



Dag 10- Mina rädslor

*Att sitta fast i ett trångt ställe
*Att någon ska dö
*Clowner
*Höga höjder
*Djupt vatten där man inte ser botten
*Att Kryckan ska bli skadad
 
 



Onsdag

God morgon! ♥
Uppdateringen är verkligen inte bra just nu, men efter imorgon kommer den bli som vanligt igen, iallafall från min sida! Idag är det onsdag, vilket betyder att jag börjar klockan 11. Passar perfekt då jag har prov och en redovisning idag. Har varken hunnit plugga speciellt mycket på något av det. Får göra mitt bästa ändå! 
 
Ikväll är det hoppträning för Kerstin, blir bra för både mig och Peppe att få några språng i kroppen innan tävlingen på lördag! Filmkameran hänger med som vanligt! 
 
 



Bloggtävling hos Sanna

 



Hemma från clinicen!

Nu har jag precis kommit hem från Jump club clinicen för Sylve och Lotta där jag tillbringat hela kvällen. Blir bara ett snabbt inlägg nu då jag måste plugga. Clinicen var iallafall bra, även om jag kanske tycker att den för Jens var bättre dels för att han förklarade bättre och även red själv. Men som sagt, fullt godkänd ändå! Alltid kul att se på duktiga ryttare och fina hästar! 
 
Nu ska jag plugga en liten stund och sedan gå och lägga mig. Som tur är börjar jag skolan vid 11 imorgon så jag hinner plugga lite imorgonbitti, toppen! 
 
Som ni ser, hinderna var inte låga på slutet.
 



Dag 9- En bild på fyra av dina bästa vänner

Tycker att detta är exakt samma sak som en annan dag som redan har varit. Så därför lägger jag helt enkelt upp den här charmiga bilden en gång till!
 
 
 
 



Tisdag

Då är vi inne på dag 2 på den här veckan - tisdag. Idag kommer det troligtvis bli en ganska lugn dag så består av lite roligheter för en gång skull! Först är det skolan som gäller, har ett prov idag och slutar 14.45. Åker direkt till stallet efter skolan och gör klart allt där, om jag hinner går jag även en sväng med Peppe! 
 
Senare ikväll är det clinic för jump club på hippo, förra clinicen för Jens Fredricsson var jättebra så hoppas denna är minst lika bra! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra tisdag alla!
 
 



Pluggkväll

Äntligen några minuter över till bloggen, idag har jag haft fullt upp. Först skolan till 15.40, sedan en snabbis till stallet och nu under kvällen har jag ägnat min tid åt att plugga. Dom kommande tre dagarna, alltså tisdag-torsdag har jag tre prov och en redovisning. Att jag inte är klar med redovisningen och knappt från någon tid alls till att träna in den än är en annan femma. Får försöka göra mitt bästa ändå. 
 
Annars har det varit en ganska lugn dag idag, en redovisning är bortgjord och jag har även lämnat in en uppsats så två saker mindre. Det blev bara en snabb sväng till stallet idag, jag gjorde bara klart allt och sedan for jag hem igen. Blev aldrig någon promenad för Peppes del idag, det får helt enkelt bli imorgon om det finns någon tid över! 
 
Nu ska jag fortsätta plugga en stund, och sedan kallar sängen! 
 
 



Jättetrött

Idag har varit en dag där man helst bara vill gå och lägga sig igen. Har haft ont i halsen hela dagen och det har inte blivit bättre. Efter skolan tänkte jag springa en stund, men gick mest då jag inte är frisk. Vill ju inte dra på mig någon förkylning direkt. Men det var helt klart värt det då jag blir galen om jag bara sitter stilla haha..
 
Juste, Kryckan är mycket bättre idag! Han har haft boxvila idag med lindade ben och mamma tog bara en promenad med honom på gårdsplanen. Hon kunde iallafall inte känna någon värmeskillnad vilket känns hur underbart som helst! Vi ska åka ut vid halv nio igen och gå en till sväng med honom, jag måste få känna på honom själv också. Men tävlingen ser ut att klara sig även om vi strök en av klasserna!
 
Håller för övrigt på att somna, men bäst att jag inte gör det för vi har hur mycket i skolan som helst..
 
 



V.8

Måndag: Promenad
 
Tisdag: Vila, Jump club clinic på kvällen
 
Onsdag: Hoppträning
 
Torsdag: Vila/promenad
 
Fredag: Ev rida, annars promenad
 
Lördag: Tävling hippo
 
Söndag: Vila
 
Tristan LA på hippo förra året!



Svar på frågestunden del 2

Kommer ni fortsätta rida med väst efter att ni fyllt 18?
 
Svar: Jag är inte helt säker på om det blir någon storhäst när jag har sålt Kryckan, men jag tror nog inte att jag kommer fortsätta med väst. Isåfall om jag rider unghäst!
 
Har ni tävlat i dressyr någon gång? 
 
Svar: Några klubbisar när jag var mindre, samt en på min förra ponny men det gick så dåligt att jag knappt vill tänka på det haha.. Men med lite tur så får Kryckan debutera på dressyrbanan i sommar!
 
När började ni att blogga?
 
Svar: Jag startade min första blogg 2010, men då skrev jag typ "hej idag åt jag mat hejdå" en gång varannan månad...
 
Bästa tävlingsminnet? 
 
Svar: Vet faktiskt inte. Kanske skellefteå i sommras när Kryckan kammade hem en andraplats i LB+5 och en vinst i LA. 
 
 
Tävlingsmål långsiktigt? 

Svar: Jag har inga långsiktiga mål med Kryckan, men det skulle vara kul att starta MSVA om det går haha...

Ponny/storhäst? 
 
Svar: Ponny än så länge!

Några ryttare/ekipage ni tycker är duktiga i västerbotten/norrbotten? 
 
Svar: Västerbotten: Elvira Lundell, Julia Karström och Sandra Jonasdotter. Norrbotten: Wilma Marklund och Olivia Nordberg (har inte så bra koll på norrbotten )..



Måndag

God morgon! 
Just nu sitter jag och äter frukost och är för en gångs skull inte alls lika trött som jag brukar vara på måndagar, skönt! Idag är det först skolan som gäller, det är en lång dag med många lektioner och dessutom en engelska redovisning. Engelska är inte direkt min starkaste sida om man säger så. Slutar skolan vid 15.40 och då ska jag direkt till stallet. Peppe får vila idag, eventuellt går jag en sväng med honom om vädret inte är allt för dåligt! 
 
Ha en bra måndag alla, hej så länge!
 



OS-guld och klantig ponny

 Alltså svenska stafettlandslaget idag. Herrejävlar vad dom åkte. Först tog damerna guld igår och sen herrarna idag. Heeeelt sjukt verkligen!
 
Det blev ingen dressyrträning idag då kryckan har vrickat sig i hagen, dom som har stallet sa att hästarna hade brallat ganska mycket. Med det här underlaget är det inte så konstigt egentligen. Bara att hålla tummarna för att vi kan starta på hippo ändå...
 
Nu ska jag sova, trött och less på min vanliga otur som aldrig slutar hänga efter mig.
 
 



Det går framåt

Idag åkte vi in till ridhuset och red,  vi var i stora ridhuset precis som i fredags och trots att det var ridskola på ena halvan och ganska många hästar i ridhuset tycker jag ändå att han skötte sig bra! I början av passet var han ganska seg och tog inget direkt stöd på bettet, men när jag satte på sporrar kunde jag jobba honom i en bättre form och han gick genast mycket bättre. 
 
Han är fortfarande ganska otränad och omusklad, speciellt sedan han var sjuk, så han orkar inte riktigt bära upp sig ordentligt i alla gångarter än men det blir bättre och bättre för varje gång! 
 
Avsluade med att rida på volt göra avbrott från trav till skritt ett par gånger i varje varv innan jag travade av, till skilland från förra ridpasset lyssnade han direkt när jag gjorde halt, precis som det ska vara. Hade dock önskat att han tog ett bättre jämnare stöd på bettet men man kan inte få allt, det kommer nog så småning om! Nu taggar vi om inför hoppträning på onsdag! 
 
Bildbrist. 



Gårdagen

Hahaha alltså jag skrattar nästan åt min uppdatering. Men här kommer lite om gårdagen!
 
Vaknade med hur ont i halsen som helst, men dum som jag är så for jag ut och sprang ändå. Det visade sig vara de dummaste jag hade kunnat gjort etftersom jag hade ont i huvudet och ingen ork i kroppen. Har ännu mer ont i halsen nu, så grattis Agnes...
 
Sen pluggade jag lite matte innan jag och mamma åkte iväg till Bowlinghallen för kick off kväll med bästa stöcke ponnyförening.Vi hade först lite mentalträning med inriktning på fokus och hur man hanterar förväntlingar och press, både från sig själv och andra. Det var bra! Sen åt vi och spelade bowling. Jag satte en strike så jag är nökjd haha!
 
Sen åkte vi hem vid halv 10 och då for jag direkt till Minna och stannade där till halv 2 kanske. Så det fanns inte så mycket tid till bloggen!
 
 



Dagens planer

God morgon, eller snarare hej på er! 
Idag är det söndag men ingen söndagsånget här inte, jag ser faktiskt fram emot kommande vecka trots att jag har hur mycket som helst att göra i skolan. Men på lördag är det tävling och det ska bli sååå roligt, blir dessutom första tävlingen sedan mitt lilla tävlingsuppehåll. Jag har ju inte tävlat sedan maj, är därför lite extra taggad! 
 
Vad händer idag då? Fram till jag åker till stallet ska jag faktiskt ängna hela min tid åt plugga, inte det roligaste men det måste göras. I eftermiddag åker vi in till ridhuset och rider, ett dressyrpass står på schemat för Peppe idag! 
 
 



God natt!

Ska snart dra mig mot sägen och sätta på en film. Har haft så himla mycket att göra i veckan så det har blivit sena kvällar i princip varje dag. Ska därför bli skönt att gå och lägga sig tidigt ikväll! 
 
Idag har jag gjort mycket men ändå inte. Jag har pluggat nästan hela dagen känns det som, dock gick det lite segt nu under kvällen. Lite är iallafall bortgjort, men det är fortfarande hur mycket som helst kvar. Annars har det varit en ganska lugn dag, jag åkte till stallet mitt på dan och fixade allt där. Peppe fick vila idag, men imorgon ska vi in till ridhuset och rida! 
 
Hörs imorgon, god natt! ♥
 



Kommande tävlingar

Exakt om en vecka drar årets tävlingssäsong igång och jag är riktigt taggad, hoppas verkligen att detta år blir bra! Eftersom det blir min storhästdebut och första tävlingen för Peppe sedan oktober så startar vi lugnt genom att bara hoppa 100 cm i avdelning b. Alltså ingen omhoppning! 
 
Umeå ryttarföreing 22/2
100 cm
 
Bodens ridklubb 2/3
90 cm och 100 cm
 
Umeå ryttarförening 28-30/3
Regional/nationell tävling där lägsta klassen är 110, planen är att debutera 110 någon av dagarna.
 



Shopping

Idag var jag förbi på Tegs hästsport en sväng för att köpa en luva åt Peppe. Förutom en eskadron luva fick även en pikeur tävlingtopp från rean följa med hem! Blir att inviga den på tävlingen på lördag! 
 
 



Svar på frågestunden del 1

Kan ni skriva ett inlägg var om vilka tränare ni tränar för?

Svar: Jag tränar för Kerstin Martinsson, Micke Schultz, Susanne Hamberg och Lena Unneby (dressyr). Kan skriva ett inlägg om det senare!
 
Vilka är era förebilder?

Svar: Inom ridsporten är det Luciana Diniz, Roger Yves Bost och Pius Schwizer. Alla dom är fantastiska på olika sätt!
 
 
 
Varför började ni blogga tillsammans?

Svar: Båda var less på våra egna bloggar och bestämde oss för att börja blogga tillsammans istället!
 
Skulle ni hellst vilja ha era hästar som ni har nu eller någon ni har haft tidigare?:)
 
Svar: Även om jag saknar min förra ponny extremt mycket, så var vi färdiga med varandra. Jag fick en speciell magkänsla första gången jag såg filmen på Kryckan, vi kunde inte ha hittat en ponny som passar mig bättre! Sometimes good things fall apart so better things can fall together.
 
 
Finaste ponnyn och storhästen ni ridit som inte var eran egen? :)
 
Svar: Finaste ponnyn var nog en ponny som vi provred för många år sen, den var verkligen galet fin men tyvärr var den halt på veterinärbesiktningen och lever inte idag. Storhästen vet jag faktiskt inte. Kanske en hopphäst jag fick testa rida för några år sedan som jag tyvärrr inte minns vad den heter...



Svar på frågestunden del 2

Kommer ni fortsätta rida med väst efter att ni fyllt 18?
 
Svar: Ja det kommer jag nog, iallafall när jag hoppar och tävlar! Det kan alltid hända en olycka även om man känner sin häst utan och innan, hästar är hästar. 
 
Har ni tävlat i dressyr någon gång? 
 
Svar: Ja, några faktiskt! Jag tävlade till och med DM i dressyr på min b ponny för x antal år sedan, en andraplats blev det! :)
 
När började ni att blogga?
 
Svar: Jag började blogga på riktigt när jag och Isabella Bergh gjorde cassechuck.blogg.se, vilket var år 2010. Men innan det hade jag nog också någon egen blogg. 
 
 
Bästa tävlingsminnet? 
 
Svar: Det är nog när jag och min b ponny Indy blev meetingbäst på en nationell tävling i övik. Priset var en resa till Irland och dublin horse show! 
 
Tävlingsmål långsiktigt? 

Svar: Har inte riktigt satt något långsiktigt mål än, men tävla 140 eller högre skulle vara kul! 

Ponny/storhäst? 
 
Svar: Måste nästa ta storhäst här!

Några ryttare/ekipage ni tycker är duktiga i västerbotten/norrbotten? 
 
Svar: Det finns många ryttare som är duktiga här, men bland ponnyryttarna tycker jag nog Elvira Lundell, Julia Karström och Linn Lindeberg. Bland storhästarna tycker jag Sandra Jonasdotter rider riktigt bra! I norrbotten har jag faktiskt ingen koll. 



Dag 8- Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, sur, förbannad

 
 
 
 
 
 
Ja kort sagt typ hela eminems senaste album oavsett humör haha...



Dagens ridpass

Idag åkte vi som sagt in till ridhuset och red med Peppe. Vi passade på att rida i stora ridhuset då det var ledigt, annars brukar vi alltid vara i lilla. Han var lite ofokuserad i början och hade mycket att kolla på, speciellt alla speglar. Början av ridpasset gick inte så värst bra, jag var hungrig, ofukoserad och tålamodet var någon annan stans. Men efter en stund när jag började fokuserade på Peppe gick det bättre.
 
Jag provade ett nytt bett idag och det var väl sådär. Ingen wow upplevelse direkt. Han var lite tjafsig i munnen, tog inget riktigt stöd på det och lyssnade inte på förhållningar. Det tog några meter innan han reagerade. Ska prova ett vanligt tre-delat nästa gång, tror det blir bättre! 
 
Det låg ett par bommar framme i ridhuset som jag red över ett par gånger innan jag travade av, han skötte sig bra och har äntligen börjat lära sig att lyfta på tassarna över travbommar. Duktig Peppe!  Är ändå nöjd över passet trots att känslan inte var helt 100! 
 
Film från idag!
 



Alla hjärtans dag år 2010

Idag för fyra år sedan, alla hjärtans dag år 2010 gick en av mina killkompisar bort i cancer endast 12 år gammal. Det är helt sjukt att livet kan vara så orättvist. Han var den absolut starkaste människan jag någonsin har träffat. Vila i frid Gustav.

Bilden är från hans mammas blogg.




Resultat

Kan bara börja med att säga att jag aldrig har frusit så brutalt mycket på en tävling, som jag har gjort idag. Tävlade i min kingslandväst av den anledningen att jag inte ville ta av den eftersom jag antagligen hade frusit ihjäl då. Saknar sommaren...
 
LD, 0 fel
Alltså framridningen till den här klassen, herregud. Vi hade missat tiden helt (haha) och jag hann bara hoppa fram två språng. Jag startade först, så jag galopperade omkring i ridhuset medan dom höjde hindrena. När jag väl hoppade banan var han huuur fin som helst verkligen. Inga sparkar, och han väntade bra på varenda hinder. Jättefin och stabil uppvärmningsklass och allt kändes enkelt!
 
LC, 0+0 fel, 2a
Till den här klassen hade jag hunnit rida fram betydligt bättre. Fick klockrena språng på framhoppningen och gick in på banan med grym känsla. Grundomgången gick lika bra som i första klassen, han väntade fint och vi fick bra språng. I omhoppningen blev han lite för lydig och vi tappade flytet i svängarna. Själva vägarna var korta, men vi kom i backläge i varje sväng. Jag är fortfarande inte riktigt van vid att tävla på pelhamet, så det blir lätt lite för mycket handbroms. Hittar väl känslan senare hoppas jag! Missade vinsten med någon sekund vilket känns lite surt, min vinnarskalle tar över lite ibland. Men jag är otroligt nöjd med min fina ponny som har skött sig jättebra, nolla i båda klasserna när jag för två veckor sen knappt kunde rida honom!
 
Tyärr kommer det inga filmer eftersom både filmkameran och min mobil var stendöda, hoppas ni överlever ändå!
 
 



På väg hem från ridhuset!

Skriver om dagens ridpass när jag kommer hem! 




Sadelprovningen

Igår provade vi alltså ut sadlar. Det hela började som vanligt med att hon gjorde en skiss över hans rygg i sadelläget för att se hur han ser ut inför framtiden osv. Sen provade vi några sadlar (utan att jag satt på) och bestämde oss för att ta med 5 sadlar ut i ridhuset.
 
Fick prova varje sadel två gånger först. Sen kunde vi utesluta en Lippo Fazzino som varken jag eller Kryckan gillade. Vi provade min sadel både med och utan padd, han gick mycket bättre med padd, men jag hamnade otroligt snett i den av någon anledning.
 
Till slut var det två sadlar kvar som det stod mellan. Traven var bäst i den ena, och galoppen var bäst i den andra haha. Fick seriöst prova dom fem gånger till innan vi bestämde oss för en Santa cruz facundo (en sån som jag tränade i för Mike i helgen). Det var den som jag trivdes bäst i, och eftersom Kryckan är hopphäst så är det viktigast att galoppen funkar för honom. Sen att han fortfarande inte är helt liksidig i traven är en sak man kan jobba fram med tiden!
 
Andrea Waller är enligt mig den bästa sadelutprovaren vi har här uppe, hon tar sig verkligen tiden och är extremt noggrann. Vi började vid 20.00 och var inte klara förrän 23.00 ungefär, eftersom hon ville vara säker på att det blev rätt. Otroligt bra verkligen!
 
Ska använda den på klubbisen ikväll vilket känns jättebra!
 
 



Fredag!

God morgon!
Idag är det FREDAG - äntligen! ♥ Veckans bästa dag förutom helgen. Helgen är mer än välkommen och så välbehövlig just nu. Precis som varje fredag är det en lång dag i skolan idag med många lektioner. Jag slutar vid 15.40 och då ska jag direkt vidare mot stallet.
 
Ikväll hade vi tänkt åka in till ridhuset och rida med Peppe, blir då fokus på lösgörande arbete och även jobba med att flytta lite för skänkeln, som han har lite svårt för. Men det är bara nöta, nöta, nöta så kommer det nog förr eller senare!
 
 



Wallers equestrian

Ikväll har vi spenderat hela kvällen i ridhuset med Andrea Waller och äntligen har vi provat ut en sadel som passar både mig och Kryckan! Men nu är det så sent att jag tar det imorgon istället!






Svar på frågestunden del 1

Står du i det stallet som emma stenman stod i förut med sina hästar? ett travstall litet
 
Svar: Ja det gör jag. 
 
Kan ni skriva ett inlägg var om vilka tränare ni tränar för?

Svar: Jag tränar för Kerstin Martinsson, Micke Schultz och Emma Emanuelsson. Men om ni vill kan jag skriva ett inlägg och skriva lite mer vad jag tycker om dom?
 
Vilka är era förebilder?

Svar: Inom ridningen helt klart Luciana Diniz. Hon rider hur bra som helst och man ser verkligen hur mycket hon tycker om sina hästar. Det är alltid lika kul att se när hon rider, fler världscup ryttare borde ta efter henne! 
 


Varför började ni blogga tillsammans?

Svar: Jag vet egentligen inte, det blev bara så! :)
 
Skulle ni hellst vilja ha era hästar som ni har nu eller någon ni har haft tidigare?:)
 
Svar: Jättesvår fråga, jag trivs jättebra med Peppe och han är en jättefin häst. Dock saknar jag Tristan och hade gärna ridit honom mitt ponnyår ut. Men jag kan faktiskt inte välja mellan dom, båda är otroligt fina på olika sätt! 
 
Finaste ponnyn och storhästen ni ridit som inte var eran egen? :)
 
Svar: Finaste ponnyn är nog Munsboro Tuite som jag red till försäljning för ett antal år sedan eller Dinie som jag red en vecka i somras. Finaste storhästen är nog Emma. Har egentligen inte ridit så många hästar som inte varit mina, inte vad jag kan minnas iallafall! 
 
Tuttis - Dinie - Emma



Bänkad framför SM



Sitter just nu bänkad framför livesändningarna från Borås! Försöker plugga samtidigt haha men det går sådär...



Dag 7- Hit vill jag åka innan jag dör

NEW YORK!
 



Torsdag

Sitter på skolan just nu och har precis haft matteprov. Det kändes ändå ganska bra, hoppas på resultatet blir godkänt också! Har ingen mer lektion idag utan det är någon utbildningsmässa nu på eftermiddagen, Agnes som var där på förmiddagen sa att det var ovärt så vi får väl se. Bara dom bjuder på godis så är jag nöjd, dessutom får vi sluta tidigare, tummen upp! 
 
Direkt efter skolan ska jag en sväng till tandläkaren, tror det bara var en vanlig undersökning så det går nog ganska snabbt. Efter tandläkaren ska jag vidare mot stallet, ska göra klart allt och sedan gå en sväng med Peppe så han får röra på sig efter gårdagens träning!
 
 



Diss till Design by LO!

Jag måste faktiskt dissa mitt schabrak från Design by LO. Hade riktigt stora förväntningar när jag köpte det då det såg otroligt fint ut på produktbilderna, samt att luvan var väldigt fint formad.
 
- Det är väldigt kort, min sadel är 17.0 och det är precis på gränsen till för kort.
- första tvätten tappade de flesta paljetterna färgen samt att schabraket tappade formen lite
- Passformen är dålig och trycker på manken när man kommer ut från banan
- Jag köpte det för 600 kr, vilket är alldeles för dyrt eftersom kvalitén var så dålig. Hööks har bättre kvalla på sina schabrak...
 
Är det någon fler som har ett Design by LO? Var era bättre än mitt?
 
 
 
Haha den enda bilden jag kunde hitta där man såg luvan ordentligt...



Filmen från idag




Bra träning och duktig häst!

Nu har jag äntligen landat hemma vid datorn efter en lååång dag. Har precis kommit hem från stallet och jag måste sätta mig och plugga lite matte till provet imorgon så det blir bara ett snabbt inlägg nu. 
 
Hoppträningen idag gick iallafall bra, det var mest markarbete och gymnastik hoppning som stod på schemat idag och det är precis vad Peppe behöver så det kunde inte ha blivit så mycket bättre! Hade dock velat att han skulle varit lite mer elastisk och följsam, men det kommer nog ju mer dressyr och markarbete han rids!
 
Höll även på att få smaka sand idag, det blev ett litet missförstånd efter ett hinder så Peppe visste inte var han skulle. Slutade med att han for åt ena hållet och att jag var på väg mot andra. Får än en gång tacka gud för min bra balans, haha! 
 
Film kommer om en stund!
 
 



Dag 6- Vad som finns i min väska

Det ligger alltid en massa skit i min väska, så jag fick först rensa en massa haha. Sen tog jag ut lite skolsaker också. Men detta är väl ganska standard ändå. Jag måste alltid ha tuggummi annars överlever jag inte...
  • Dator
  • Pengar
  • Tuggummi
  • TicTac
  • Någon jordgubbssak för läpparna (vad heter det??)
  • Penna
 



Galet mycket i skolan

Hej jag lever haha. Just nu har vi jättemycket i skolan, så det är därför uppdateringen inte är så bra. Dessutom håller tyskan på att döda mig plågsamt. Vi har tydligen 94 glosor till provet, och jättesvår gramatik som jag inte fattar något av. Om någon begåvad människa ville höra av sig så skulle det vara extremt uppskattat...
 
Kryckan vilar idag, så om en stund tänkte jag fara ut och springa en sväng igen. Resten av kvällen blir det tyska tyvärr.. Kan inte komma på något jag har mindre lust att göra.
 
 



Sovmorgon!

God morgon! Har ni sovit gott?
Jag har sovmorgon idag och börjar inte skolan för än klockan 11, så jag klev upp för en liten stund sen och nu ska jag sätta mig med matteboken ett tag. Minus min hosta som kom igår kväll så är allt bra! 
 
Slutar skolan vid 15.40 idag och då tar jag bussen till stallet. Ikväll är det hoppträning klockan 6, så måste skynda mig att göra klart allt i stallet innan. Det var några veckor sedan vi tränade sist så det ska bli riktigt kul! Måste dock ta och knapra några alvedon innan så jag orkar rida, haha. 




Glad!!

Det gick så sjukt bra att rida Kan knappt tro att det är sant!
 
Kryckan fick som sagt gå intervaller på raksträckan idag. Började med att trava fram ordentligt i en lång låg form, så att alla muskler fick komma igång i sin egen takt. På första intervallen fick han springa ganska ordentligt för att bli av med energin, det gick lite fort då och då men jag kunde alltid bromsa när jag ville. På dom två andra intervallerna tog jag ner tempot och samlade upp honom. Han fick gå i mitten av vägen, för att öva upp sin balans. Han blev ganska bekväm och försökte slå sig fri när det blev jobbigt, men jag kom verkligen åt honom och kunde rida i varje språng. Han sparkade inte en enda gång trots att jag stod i lätt sits den största delen av tiden. Pigg och glad var han också!
 
Hoppas verkligen att detta håller i sig nu, han börjar bli så otroligt fin!
 
 



Dejt med matteboken

Tar en paus från allt matte-pluggande och slänger in ett litet snabbt hej. Jag är fullt medveten om att uppdateringen är väldigt låg från min sida just nu, men jag har så otroligt mycket i skolan denna och nästa vecka att jag knappt vet vars jag ska ta vägen. Bloggen får tyvärr lida. 
 
Det har iallafall varit en ganska lugn dag för min del, var i skolan till några minuter i 5 och sedan tog jag bussen till stallet. Gjorde klart allt som skulle göras innan jag fixade iordning Peppe. Han fick som sagt en vilodag idag, det är så himla dåligt underlag ute just nu. Får se om vi kan åka och träna imorgon eller om vi åker in till ridhuset på torsdag istället! 
 
Nu ska jag återgå till matteboken, hej så länge! 
 
 



Hickstead

Jag kan verkligen inte släppa hur fin den här hästen var, och hur orättvist livet är. Att se när den hoppar är ren perfection, och jag kommer aldrig att glömma känslan när han bara ramlade ihop på banan i direktsändning och allt. Det sjuka är att det skulle kunna hända igen...
 
Hickstead 1996 ~ 2011
 
 



Väldigt konstig dag

Idag har jag haft matte och samhälls. Samhälls kan vara det tråkigaste som finns, läraren pratade i en timme och 35 min. Man blir så trött. Sen hade vi klassens dag och körde burträsk bingo haha. Jag kommer aldrig kunna se dom som jobbar i Mitten i ögonen igen. Någonsin.
 
Efter skolan for jag ut och sprang några kilometer. Min vrist höll IGEN och ingen är gladare än jag. Det var dock glashalt så det gick inte att springa i backarna...
 
Efter maten ska jag fara till stallet och rida ett konditionspass med min vita springare, eller hamburgaren som Marcus så fint kallar honom..:( Får se om det går eftersom det antagligen är glashalt överallt!
 



Frågestund!

Det var ett tag sedan vi hade en frågestund och det var en person som önskade en så nu kör vi en! Ni vet vad ni ska göra och frågorna behöver självklart inte bara handla om hästar! Om det är något ni undrar över, passa på att fråga. 
 
Vi svarar på frågestunden när vi känner att det är tillräckligt med frågor så fråga på! 
 



Dag 5- Bilder från en av dina bästa resor

Har redan lagt upp bilder från Grekland ganska nyss, och jag har inga bilder från någon annan resa på datorn. Så det får bli från när jag och några kompisar åkte ner och såg One direction i våras. Vi hade otroligt kul och hoppas att det blir lika kul i år!!
 



Kryckan v.7

Måndag- skritt och lite trav
 
Tisdag- kondition på raksträckan
 
Onsdag- vila
 
Torsdag- lite markarbete + sadelutprovning
 
Fredag- "tävling" i vännäs LD och LC
 
Lördag- skritt
 
Söndag- kondition på raksträckan
 
Så här kommer veckan se ut för Kryckan, kanske ändrar lite senare. Han måste börja gå mer kondition för att orka en hel tävlingshelg, så mer fokus kommer att läggas på det en tid framöver.
 
På fredag är klubbis i Vännäs, vi åker dit och hoppar två småklasser och mitt enda mål är att få runt honom utan att behöva lägga några volter haha. Dessutom känns det bra att få två klasser i bagaget innan säsongen drar igång på riktigt nästa vecka!
 
 



Tisdag

God morgon alla morgontrötta och pigga! 
Tisdag idag och jag är fortfarande inte helt 100, hade ont i halsen hela dagen igår och det känns som jag kommer ha en jobbig dag framför mig. Men förutom min lilla förkylning rullar allt på bra! Vad händer idag då? Först ska en lång skoldag kämpas igenom, går i skolan till klockan 5 (!!) idag och jag har dessutom ett prov. Efter skolan ska jag till stallet och fixa allt där, Peppe får vila idag, annars blir det så himla sent. 
 
 



Nu: middag

Det här med sena middagar börjar bli lite av en vana nu, men så kan det vara när man har häst. Kom precis hem från stallet och nu ska jag bara äta klart min middag innan jag sätter mig och pluggar resten av kvällen. Eller ja, någon timme iallafall. 
 
Vi var som sagt och kollade tänderna på Peppe idag, och det såg faktiskt bra ut så det var skönt! Dock var han ganska rak i gommen så vi ska prova ett annat bett då det vi använt nu kan ha irriterat honom där. Sånna här saker som är bra och veta som man själv inte har någon aning om! 
 
Så är "fin" var Peppe efter allt lugnande..
 



Dag 4- Bild på några av dina närmsta vänner

Försökte faktskt hitta bilder som ni inte såg ut som mongon på, men ni ska veta att jag har så sjukt mycket värre!! Alla kom inte med på alla bilder och alla fick inte plats, men ni är bäst ändå:*
 
Linda, Linda, Alicia, Marielle, Albin, David, Elias, Linus, Hanna, Sara, Ebba, Bellan, Minna.
 
 
Sen hittade jag den här på Alicias blogg också:)
 
 



Måndag...

Idag har jag haft matte, juridik, samhälls och engelska. På juridiken såg vi bara på "veckans brott" och på engelskan gjorde jag bort en förberedelse inför muntliga nationella. Nu är jag hemma och tänkte sätta igång med en lång tyskainlämning. Vill bara dö när jag ser ett ord på tyska.
 
Mamma skulle skritta/jogga Kryckan lite idag, perfekt då jag inte är så motiverad på att rida i det här vädret. Har har fått gå lungt i två dagar nu, men imorgon ska han börja gå mer kondition!
 
 
 
 



Ny vecka, nya möjligheter

Då drar vi igång en ny vecka igen, måndag idag och jag har ett fullspäckat schema för kommande vecka. Har bland annat 2 prov och massa andra saker i skolan. Så den här veckan gäller det verkligen att ligga i med pluggandet. Åter till måndagen, idag går jag i skolan till 15.35. Tar bussen till stallet direkt när jag slutat och gör klart allt där. 
 
Ikväll ska vi in till atg, eller evidensia som det så fint heter nu och kolla munnen på Peppe. Han är så himla tjafsig med munnen hela tiden och ska ha helst tugga på allt, vi har inte kollat tänderna sedan han kom så det är läge att göra det nu! 
 
Ha en grym måndag!
 
 



Sadelkoll och dagens ridpass

Nu har jag äntligen lite tid över till datorn och bloggen, jag kom hem för bara en stund sen och har precis ätit middag. Anledningen till att det blev en sen kväll i stallet idag var att vi åkte in till ridhuset med Peppe och red. Det gick faktiskt helt okej, det går helt klart framåt! I början var han dock otroligt tjafsig i munnen och tog inget direkt stöd på bettet, men efter att han hade fått arbeta lite i galoppen blev det bättre. Han hade dock lite svårt med att galoppera i samlad galopp, orken fanns inte riktigt där men den kommer. 
 
Vi avslutade med att hoppa några språng över två långa hinder som stod framme, förutom att han blev lite studsig och laddad gick det bra! Nästa gång åker dock en martingal på. 
 
Innan vi åkte var Andrea från Wallers sadelcentrum och kollade Peppes sadel. Han hade musklat på sig en hel del sedan förra kollen men sadeln låg fortfarande bra, skönt! 
 
Gammal bild. 



På rätt sida om okej

Den här dagen har varit ganska slapp och seg. Det ända vettiga jag har gjort är att städa rummet och göra någon sida i matteboken. Har också kollat färdigt på världscupen som var igår, då blev jag så brutalt tävlingssugen att jag inte vet vars jag ska ta vägen...
 
På kvällen var jag, pappa och David och såg Klungan haha. Dom var helt sjuka i huvudet men riktigt bra!
 
Klicka HÄR och fortsätt ställ frågor i frågestunden!
 
 



Söndag

Tänkte skriva god morgon tills jag insåg att klockan är 12 och att jag redan har ätit lunch, haha.
Imorse vaknade jag upp med en ond hals, inte bra. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu. Det är dock bättre nu! Sedan jag klev upp har jag pluggat, det går dock lite segt då min koncentrationsförmåga är lika med 0 just nu. Andra saker lockar mer. Men ska iallafall plugga fram till jag åker till stallet. 
 
Hur jag ska ta mig till stallet är ett annat problem. Är lite osäker på bussarna som går idag och jag vill inte riskera att hamna i Hörnefors. Antingen väntar jag på att mamma kommer hem eller om jag liftar med någon.
 
Senare idag kommer eventuellt Andrea Waller och kollar hur Peppes sadel ligger, det var ett tag sedan vi kollade den och han har troligtvis även musklat på sig lite sedan dess. Lika bra att göra en check innan vi börjar träna honom hårdare igen! 




Svar!

 
Svar: Jag tog det inte heller som att just du du försökte vara expert. Det jag skrev var att det finns folk som börjar spekulera och snacka om man lägger ut för mycket på bloggen, man lär sig den hårda vägen. Så därför skriver jag inte ut exakt allt vi tänker och gör angående det här. Du undrade hur vi tänker om att han sparkar, och då skrev jag det. Haha jag förstår inte vad du fick "hugga emot" ifrån??

 
Idag ska mamma gå en promenad med Kryckan eftersom han har gått ganska hårt den här veckan. Han ska även gå ganska lugnt imorgon, men sen ska konditionen förbättras för den är katastrof just nu. Om två veckor drar säsongen igång igen så det finns ingen tid att förlora!
 
Från träningen♥
 
 



Dag 3- Två bilder på något du saknar

*Grekland i sommaras
 
 
*Utomhussäsongen med meetings och allt!
 
 



Svar på kommentar

 
Svar: Jag har medvetet valt att inte lägga ut allt på bloggen, då folk börjar spekulera väldigt mycket utan att veta hela historien. Det är väldigt typiskt att det kommer så kallade "experter" som tror sig känna min häst bättre än jag efter att ha sett honom ridas en gång. De säger något till någon annan, som i sin tur överdriver lite mer, och sen är snacket igång.
 
Ponnyn är kollad, både benen och ryggen. Jag tror att det är ett samband mellan att sadeln inte låg helt 100, och att jag sätter honom mer på bakdelen nu än jag gjorde innan. Under utomhussäsongen fick han mest hoppa på fart, men det är slut på det nu. Han försöker helt enkelt komma undan arbetet, för han sparkar inte när jag låter honom springa. Sen är han även väldigt taggad, men blir lugnare för varje gång vi hoppar!
 
Som Micke sa idag "han går så klockrent att han nästan inte kan ha ont". Kryckan har fått jättemycket beröm för sitt soänstiga steg och mjuka gångarter. Micke sa även att det blir en maktkamp mellan oss, jag måste visa "vem som är bitchen" som han själv sa!
 
Jag tror att Kryckan kommer att ha lagt av med det här om någon månad! 



Äckelväder

Usch vilket äckelväder det har varit ute idag, endast minus 1 grad och snöblandat regn. Nu är jag less på det här skitväder, bara grått och tråkigt. Tycker det är dags för solen att kika fram, var ett tag sedan sist. 
Iallafall, åkte till stallet vid lunchtid och gjorde klart allt i lugn och ro innan jag gick en sväng med Peppe. På grund av det dåliga vädret blev det dock bara en kort promenad. När jag skulle hem igen kom självklart inte bussjäveln men som tur var, var dom som vi står uppstallade hos så snälla och skjutsade hem mig! Dagen räddad. 
 
Nu ligger jag i soffan och myser under en filt, riktigt skönt när det är så ruggigt ute. Ska ta och plugga en stund nu, sedan träna och ikväll väntas mellomys för hela slanten! 
 
 



Filmer!

Dag 1:
 
Dag 2:



Andra dagen!

Idag var det banhoppning, det var det igår också men det var lite fler hinder idag. Kryckan kändes pigg och glad i uppvärmningen och när vi hoppade fram. När vi hoppade fram på linjen 1-2 så sparkade han lite både i själva linjen och efteråt. Då fortsatte jag långsidan ner i galopp tills han slutade.
 
Först hoppade vi banan på lite lägre höjd, 70-80 cm kanske, lite som en uppvärmningsrunda. Sen tog jag den en gång till på 1 m, vilket kändes helt lagom. Jag red med inställningen att alla bommar kunde få falla, bara jag fick honom runt banan utan att behöva stanna honom eller lägga några volter, för då skulle han ha vunnit. Han trampade ner bakbommen på trippeln som var första hindret, han var även i andra hindret lite. Det var för att han inte riktigt hade kommit igång efter att ha väntat ganska länge medan dom andra hoppade. Men herregud, jag skiter fullständigt i nedslaget eftersom det inte alls hade med höjden att göra! Ju längre in i banan han kom,desto bättre hoppade han. Kan inte förvänta mig mer än så här av honom eftersom hans kondition inte är den bästa än så länge. 
 
Filmer kommer snart!
 



God morgon!

Imorse klev jag upp vid 8-tiden och gick ner och gjorde mig lite frukost. Jag lyxade till det lite idag och stekte bacon och gjorde en toast, gott gott! Hade dock hur gärna som helsy sovit längre men det gick helt enkelt inte idag. Huvudet var trött men kroppen pigg, ingen bra kombo. 
 
Vad händer idag då? Klockan 11 ska jag ta bussen till stallet. Ska göra klart allt som ska göras och sedan gå en sväng med Peppe. Problemet är dock att jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig hem igen. Jag hinner troligtvis inte med bussen som går klockan 2, men sånt brukar för det mesta lösa sig! 

 
Hittade massa gamla bilder i min kamera, riktigt kul att kolla tillbaka! Kolla bara vad fin Inter blev i dressyren på bara någon månad! Mycket mer avslappnad och jag kunde rida med ett vanligt bett! Åh vad jag saknar honom ibland, finaste Inter ♥
 
Augusti
 
 
Oktober
 
 



Dag 2- Tio onödiga fakta om mig

1. Mitt humör kan ändras på tre sekunder, inga vet det på samma sätt som mina kompisar i skolan. Jag kan vara glad en sekund, och skitarg nästa haha...
 
2. Jag tror på kärlek vid första ögonkastet, iallafall när det gäller Kryckan. Kommer aldrig att glömma när jag såg filmen på honom för första gången, det var "den hästen ska jag ha" :')
 
3. Jag kan inte sitta stilla i mer än 5 min på samma ställe....
 
4. Dom ämnena i skolan som jag tycker sämst om är tyska, samhälls och företagsekonomi.
 
5. Jag har väldigt svårt för att lita på folk.
 
6. Jag tror jättemycket på karma.
 
7. Jag tycker inte om godis. Eller det går väl att äta ibland, men det är inte så att jag kan sitta och äta ur en godispåse. Blir typ illamående....
 
8. Det känns verkligen som att jag valde rätt linje och rätt skola. Sen att klassen är världens bästa är ju också ett plus!
 
9. Jag klarar inte av att vara ifrån min mobil, och det allra jobbigaste är när Linus tar den bara för att jävlas. Blir så otroligt stressad haha...
 
10. Min mobil heter Jean-Pierre och kallas antingen för JP eller Pärra. Fråga inte varför men den har gjort det jättelänge nu. Alla blir jätteförvirrade när jag frågar "har någon sett Pärra" men mi:)na kompisar förstår precis vad jag menar haha:)
 
 



Bra träning för bästa Micke!

Idag red jag fram en kort stund inne i andra ridhuset eftersom jag skulle testa en ny sadel på träningen, så vi ville känna lite innan hur den kändes. Tog lite snabbt i trav och galopp, och han var som en annan häst verkligen!
 
Det låg mest fokus på bana idag. Började hoppa fram på ett räcke, och sedan på en ganska svår linje med räcke in, oxer på båge, och sen en till båge till nästa räcke. Sen satte vi ihop allt till en bana med trippel, oxer ur sväng, relaterade linjer och till sist en kombination som bestod endast av lådor.
 
Kryckan uppförde sig helt okej tycker jag. Han bockade lite mellan hindrena, och en gång blev jag så förbannad att jag la pisken bakom sadeln. Då blev han mycket bättre. Micke tyckte att han hoppade huuur fint som helst och att han är en otroligt, otroligt fin och spänstig häst med tre riktigt fina gångarter. Det är alltid kul att höra! Sen sa han också att jag hade bra fokus och att det syntes att jag hade vilja att komma ur problemet.
 
Sen efter träningen så kollade en förälder igenom mig lite eftersom jag har en tendens att hamna snett i sadeln. Det visade sig att jag är sne i mitt bäcken och måste fara och knäcka till det. Måste göra det så snabbt som möjligt!

Men vi är verkligen på väg framåt. Jag tror inte att jag kan förklara för er med ord hur jobbigt det har varit med Kryckan under hela 2014. Man måste ha sett honom för att kunna förstå. Det har inte gått att galoppera honom över huvud taget för han har stått stilla på samma punkt och sparkat. Idag har jag hoppat en bana på 7 hinder, 8 språng på 90-100 cm och det går! Nu taggar vi dag 2 imorgon!
 
 



Dagens vill ha

Dog precis schabrak-döden, man kan aldrig ha för många schabrak, right? Märket är Hv Polo och hela schabraket är typ perfektion. Älskar paljettbandet, så fint! Peppe viskade i mitt öra att han ville ha det svarta. 
 
Det blåa finns att köpa här för 559:-
 
 



Tränat, check

Har legat lite på latsidan vad det gäller träningen denna vecka så idag tog jag tag i det och sprang en stund på bandet. Lite småjobbigt var det allt men det går bättre och bättre, det finns nog hopp även för mig. Nu sitter jag och äter tårta (haha ingen kommentar på det) och ska snart ta tag i några skolarbeten som ligger och väntar. Roligare än så kommer inte min kväll att bli. 
 
Skolan var faktiskt riktigt lugn idag, jag hade endast två lektioner och på den ena gjorde vi ingenting då läraren var borta. Stannade dock kvar på skolan en stund och pluggade då jag ändå skulle ta bussen från stan.
Jag var bara en snabbis till stallet idag. Peppe hade vilodag idag så jag gjorde bara klart allt innan jag åkte hem igen. Mamma hade lite bråttom då hon skulle bort, så därför fick han vila idag. 
 



Träning om några timmar!

Den här skoldagen gick ganska snabbt. Hade tyska på morgonen, och det var riktigt segt. Idrotten var jätterolig och sen hade vi juridikprov. Det gick faktiskt ganska bra, men jag glömde skriva lagrum på vissa frågor där man tydligen skulle ha det. Helt ärligt så använde jag faktiskt inte lagboken något alls tror jag....
 
När jag kom hem så for sprang jag en runda för att se om vristen skulle hålla. Det var ett tag sen den gjorde ont nu, så jag försökte. Det gick jättebra och den gjorde inte ont alls!! Är så glad att jag inte vet var jag ska ta vägen, låt det fortsätta så här nu!
 
Snart blir det tacos till middag och sen ikväll är det Micke-träning mellan 21 och 22. Hoppas att Kryckan sköter sig nu! Vi ska prova två sadlar lite snabbt innan träningen.
 
Serievinnarna :')
 



Dag 1- Fem bloggar jag läser dagligen

Om jag ska vara ärlig så kan jag inte komma på fem bloggar som jag läse regelbundet varje dag. Tragiskt men sant. Här är iallafall några som jag läser lite då och då. Sen läser jag också kompisars bloggar osv!
 
ztreliin.se
 
kristinawarg.se
 
lisamellert.myshowroom.se
 
linnolsson.se
 
johannagrant.se



Fredag!

Herregud vad segt det var att kliva upp ur sängen idag, trött är bara förnamnet för att beskriva hur jag känner mig just nu. Men vad gör det - det är ju fredag! Idag väntas en ganska lugn dag, först är det skolan som gäller och sedan ska jag till stallet en snabbis. Peppe vilar idag och kommer nog ta det lugnt hela helgen. 
 
Hoppas ni får en grym fredag, kram. 
 
 



Dagens ridpass

Idag åkte vi in til ridhuset med Peppe och red. Riktigt skönt att kunna rida igenom honom ordenligt och framför allt slippa frysa ihjäl! Eftersom han inte har gått så mycket den senaste veckan så tog jag det mest lugnt idag. Han var dock väldigt seg. Han lyssnade inte på skänklarna, inte på förhållningar och var allmänt seg och tung. Men det gick iallafall bättre än förra gången! 
 
Jag la inte fokus på något speciellt idag utan red bara igenom honom lite lätt i alla gångarter. Vanlig motion skulle man kunna säga. Han ska fortsätta ta det lugnt ett tag till för att vara på den säkra sidan, troligtvis har han haft en infektion i kroppen. Det känns lite som det. 
 
Ett av dom första ridpassen. 
 



Film från igår!

Här kommer filmen från träningen igår! Som ni ser är han fortfarande ganska pigg och hetsig i galoppen ibland, men han sparkar ju nästan ingenting vilket uppskattas gånger tusen! Sen att hoppa i dressyrsadel var väl mindre skönt, men vad gör man inte? Tur det inte var några höjder:)
 



30 dagar

Jag har världens bloggtorka, så vi kör på en sån här! Hittade den på en blogg, ganska gammalt då det var från 2010 men äsch haha...
 
Dag 1- Fem bloggar jag läser dagligen
Dag 2- Tio onödiga fakta om mig
Dag 3- Två bilder på något du saknar
Dag 4- Bild på några av dina närmsta vänner
Dag 5- Bilder från en av dina bästa resor
Dag 6- Vad som finns i min väska
Dag 7- Hit vill jag åka innan jag dör
Dag 8- Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, sur, förbannad
Dag 9- En bild på fyra av dina bästa vänner
Dag 10- Mina rädslor
Dag 11- Planer / drömmar / mål som du har
Dag 12- Smeknamn du har, och varför du har dem
Dag 13- En bild som gör dig glad
Dag 14- En bild på din förebild och en motivering till varför personen är din förebild
Dag 15- Snyggaste kändisen
Dag 16- Tre saker jag längtar efter
Dag 17- Beskriv dina styrkor och svagheter
Dag 18- Det finaste som finns
Dag 19- Mina favorit artister
Dag 20- Bästa konserten
Dag 21- Min favoritfödelsedag
Dag 22- Betydelsen av ditt bloggnamn
Dag 23- En bild på din dyraste ägodel
Dag 24- Bild på en tjej och en kille som vet mycket om dig
Dag 25- En bild på dig när du var liten
Dag 26- En kändis jag önskar att jag får träffa
Dag 27- En vän som bor långt ifrån
Dag 28- Detta är jag beroende av
Dag 29- Detta stod i mitt senaste meddelande på fb och SMS
Dag 30- Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar



På väg till stallet

Nu sitter jag på bussen mot stallet. Gick på stan en sväng innan i jakt på ett par jeans. Men hittade jag några? Svar nej. Samma gamla vanliga problem. 

Som jag skrev förut ska vi in till ridhuset och rida ikväll. Det blir dock bara ett lugnt pass idag! 




Träningen igår!

Det blev att ta dressyrsadeln då vi inte hann med att hämta sadlarna. I början var Kryckan lika jävlig som han alltid har varit den senaste tiden, då ville jag typ bara lägga mig i hinderförrådet och grina, så less blev jag. Men sen blev jag arg istället och satte pisken bakom sadeln samtidigt som jag ramade in honom ordentligt. Och gissa vad? Han blev så galet mycket bättre!
 
Först red vi en övning med bara bommar i trav och galopp. I höger varv var han jättebra på slutet, i vänster varv var han lite stökigare men fortfarande bra!
 
Sen hoppade vi lite linjer och relaterade avstånd. Både jag och Kryckan var ganska ringrostiga eftersom det här var första riktiga gången som jag faktiskt kunde styra på flera hinder i följd utan att stanna honom hela tiden. Men jag kunde iallafall hoppa utan att han sparkade, det enda han gjorde var att dra iväg lite efter hindrena. Ja började på riktigt undra om vi skulle kunna tävla om två veckor, men nu känns det faktiskt inte alls långt borta!
 
Nu jävlarrrrr
 
 



Ledig!

Idag är jag ledig från skolan, egentligen skulle vi haft en halv stuidedag men vi fick vara lediga hela dagen. Dock inget jag klagar över! Jag klev upp för ett tag sedan och har precis gjort en liten "lyx"frukost. 
 
Idag ska jag ska verkligen ta vara på tiden och försöka hinna med så mycket som möjligt. Har rätt mycket i skolan så det sjulle vara skönt om något blev bortgjort idag. Jag ska även försöka hinna med att träna och springa en sväng på stan. Vid 15.40 tar jag bussen till stallet och gör klart allt där, när mamma har slutat åker vi in till ridhuset och trimmar Peppe! 
 
Ha en bra dag! :)
 
 



Svävar på moln

Jag skriver om träningen imorgon istället för nu är jag riktigt trött, men det gick riktigt bra och jag är jättenöjd! Galet kul att vi äntligen är på väg ut ur den här jobbiga svackan!

God natt!






Kom just hem

Tiden har inte riktigt räckt till idag, där av den dåliga uppdateringen. Jag har iallafall precis kommit hem och landat vid datorn. Måste egentligen plugga men funderar på att skjuta upp det till imorgon istället och gå och lägga mig nu. 
 
Efter skolan idag åkte jag till stallet, gjorde klart allting och sedan gick jag en kort sväng med Peppe. Det blev inte så långt då han inte är den roligaste att gå med, men han fick iallafall röra sig lite! När jag var klar i stallet åkte jag och mamma till hippo, åt middag och kollade lite på hoppträningarna. Blev himla sugen på att träna men förhoppningsvis kan vi börja göra det snart! 
 
Imorgon är jag ledig från skolan, så underbart skönt. Lovar att det blir bättre uppdatering imorgon! 
 



SvenskaAaAaAaaa

Idag är en halvdryg dag i skolan, även om jag inte slutar speciellt sent. Efter skolan måste jag verkligen ta tag i att plugga juridik då vi har prov på fredag. 
 
Ikväll är det träning med Kryckan mellan 21 och 22. Innan tror jag att mamma skulle fara ut till Stöcke och hämta en sadel som vi ska prova. Förhoppningsvis uppför han sig bättre än han har gjort tidigare. Han ska iallafall inte gå så hårt, utan jag ska bara försöka rida igenom honom. Det är ju tvådagarsträning för Micke snart så jag vill spara honom till det.
 
Ge oss en applåd för våran fantasi:)
 
 



Skön morgon!

God morgon alla läsare!
Imorse klev jag upp halv 8 trots att jag hade sovmorgon för att sätta mig och plugga. Jag har hunnit med att plugga in min redovisning lite mer och bara tagit det lugnt. Nu när jag ändå har lite tid över ska jag lägga ner lite tid på bloggen sista timmen innan jag går mot skolan. Det är så himla skönt med lugna mornar och framför allt att slippa stressa! 
 
Idag är det en ganska lugn dag i skolan, mest på grund av att vi endast har 2 lektioner. På ena lektionen är det dock redovisning men det ska nog gå bra! Efter skolan ska jag ta bussen till stallet och fixa allt åt Peppe. Har även planerat att gå en sväng med honom så att han får röra lite på sig! 
 



God natt!






4e februari

Tar en paus från pluggandet och passar på att blogga lite snabbt. Har en redovisning imorgon som jag inte riktigt kan än så resten av kvällen ska jag försöka banka in den i huvudet. Dagen har gått rätt snabbt, eller snarare flygit förbi. Skulle inte tacka nej till några extra timmar på dygnet. Skolan rullade på utan större bekymmer och jag har även varit i stallet en sväng. Peppe är förresten helt feberfri nu och har varit det ett tag, skönt! 
 
Måste även visa detta sms som förgyllde min dag. Efter tredje veckan inne på lagning är nu min kära skoldator fixad. Inte en dag försent. Kan lova att det kommer bli ett kärt återseende imorgon :')
 
 



Sjukt trött

Somnade inte förrän vid halv tre i natt vilket har gjort att jag har varit stört trött hela dagen idag. Kom hem från skolan vid två och sov i någon timme, hade inte tänkt sova egentligen men jag satt och läste juridik och det bara blev så haha. Men idag måste jag verkligen göra bort lite saker så det är bara att sätta igång...
 
Mamma ska ta Kryckan idag så att jag kan plugga, hon ska bara jogga honom lite i trav. Imorgon är det träning och då ska jag ha dressyrsadeln för att se om han sköter sig bättre.
 
Saknar Grekland vansinnigt mycket just nu...
 
 



Kryckan v.6

Måndag- Skritt
 
Tisdag- Travjobb
 
Onsdag- "Hoppning" för Kerstin
 
Torsdag- Vila/sadelkoll med Andrea Waller
 
Fredag- Hoppning för Micke Schultz
 
Lördag- Hoppning för Micke Schultz
 
Söndag- Promenad
 
Funderar på att sälja mitt Design by LO schabrak om någon är intresserad?
 
 

 




Tisdag

God morgon på er! Idag kommer jag precis, som igår att ha fullt upp. Först är det skolan skom gäller och det är lite av en "mördar"-dag, går så länge som till kolckan 5. Efter skolan ska jag direkt ta bussen till stallet så det kommer bli en sen kväll där även idag. När jag kommer hem måste jag direkt sätta mig och plugga, jag har verkligen huuuuur mycket som helst i skolan just nu. Förstår inte riktigt varför allt ska komma samtidigt hela tiden. 
 
Jag har även världens bloggtorka just nu, är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? :)
 
Världens bästa häst ♥



Fullt upp

Nu har jag precis kommit hem från stallet och landat vid köksbordet. Resten av kvällen väntar massor av plugg. Det blev en sen kväll i stallet idag då vi drog in till ridhuset och trimmade Peppe lite. Men eftersom han inte har blivit riden den senaste veckan så tog jag det mest lugnt. Vet inte ritkigt vad jag ska säga om passet, det gick väl egentligen varken bra eller dåligt. Dålig känsla dock. 
 
Nej, nu måste ta tag i pluggandet. Hörs imorgon!
 
 



Pluggar

  • Svenskainlämning tills imorgon
  • Ekonomiläxa tills onsdag
  • Tyskainlämning torsdag
  • Juridikprov fredag
Ja, därav uppdateringen. Om någon är jättebra på tyska eller juridik så är det bara att höra av sig på kik /desperat.
 
 
 



Ändrade planer

Just nu sitter jag på bussen på väg till stallet. När jag kommer dit ska jag fixa klart allt, mocka, göra iordning maten, fylla hö osv. Sen när mamma kommer ska vi dra in Peppe till ridhuset och rida lite lätt. Blir nog bra! Bloggar sen när jag kommer hem! 


Dålig instagram bild från förra hoppträningen. 



Biscuit gold

I watched from a distance as you made life your own
Every sky was your own kind of blue
And I wanted to know how that would feel
And you made it so real
You showed me something that I couldn't see
You opened my eyes
And you made me believe
 



3e februari

Helgen är slut och det är dags för skolan igen. Idag, precis som alla andra skoldagar är det en lång dag med många lektioner. Slutar vid 15.35 och då ska jag ta bussen till stallet. Ska fixa klart allt där och sedan gå en sväng med Peppe. Känner verkligen hur tråkiga inläggen är nu när jag inte rider något. 
 
Hoppas ni får en bra måndag! ♥
 



Dressyrtränat!

Träningen idag gick faktiskt bra! Som vanligt är Lenas träningar bra uppbygda och hon förklarar väldigt bra så man förstår, detta gör att allt blir tydligt för både mig och Kryckan. Vi jobbade mycket med raktisktning och att ställa dom i sidan. Sen red vi på volt i både trav och galopp och jobbade med att flytta bogarna och kunna reglera hästarna bättre.
 
Kryckan skötte sig bra för att inte vara helt igång än. Jag fick kämpa ganska mycket med att få igenom ställning och få honom att lyssna, men när jag väl fick igenom allt så gick han riktigt bra!
 
Det som kändes hur underbart som helst är att Kryckan endast sparkade tre gånger under hela träningen. Sussi tror att det beror på att hoppsadeln inte ligger bra längre, han har faktiskt ändrat sig ganska mycket i kroppen sen senast vi kollade den. Med dressyrsadeln var Kryckan mycket finare och sparkarna berodde endast på att det blev lite flängigt.
 
Det kanske kommer filmer från dagen lite senare. Filmerna från förra träningen kommer tyvärr aldrig att komma eftersom mamma har raderat dom.. 
 
Innan träningen så klippte vi honom eftersom han hade blivit riktigt långhårig, och efter träningen fick han duscha. Jag tror han tyckte det var skönt att bli av med all päls:)
 
Omhoppning hahaha... så fula...
 
 



"Plugg kväll"

Sitter och försöker ta tag i min enorma hög med skolarbeten, måste dock säga att det inte går något vidare. Jag har verkligen noll motivation till att plugga och det är så mycket i skolan dom kommande veckorna att jag inte ens vet i vilken ände jag ska börja i. Får ta och kämpa mig igenom dom 4 veckorna som det är kvar till lovet. 
 
Hur gör ni för att få plugg motivation? Tell me. 
 
 



Tävlingsoutfit

I dom här outfitsen kommer troligtvis jag och Peppe glida runt på tävlingarna i vår. Är man inte bäst kan man alltid vara snyggast!

Pioneer stövlar - animo kavaj - charles owen hjälm - veredus carbon gel vento skydd - eskadron luva - anna scarpati schabrak (inte samma som på bilden)
 
Bocaj stövlar - animo kavaj - charles owen hjälm - veredus carbon gel vento skydd - john Whitaker schabrak + luva
 



Är jag sämst eller?

 
Hej jag lever faktiskt. Jag hade inte tid att blogga igår eftersom jag for iväg och kom hem mitt i natten, så det var inte läge att ta fram datorn om ni förstår vad jag menar.
 
Men kvällen igår vad bra trots allt. Den började på invigningen av kulturhuvudstadsåret med Alicia, Bellan, David, Albin och Elias. Det tog typ en halvtimme att hitta dom andra eftersom det var folk precis överallt. Men vi vart tvärless och gick till Alicia istället, där stannade vi resten av kvällen.
 
Idag måste jag ta tag i lite skolarbeten tyvärr, kommer inte ha så mycket tid att plugga i veckan. Bara att sätta igång alltså. Men ikväll är det Lena-träning med Kryckan, så det blir jättekul! Under dagen ska jag även försöka lägga upp filmen från förra träningen (2 veckor sen)..



Sunday morning

God morgon!
Söndag idag och helgen är snart över. Kommande veckor har jag rätt mycket i skolan, det har varit ganska lugnt fram tills nu men nu kommer allt på en gång. Som vanligt egentligen. Men det är bara att stå ut fram till lovet. 
 
Vad händer idag då?
 
Om en liten stund ska jag åka till stallet, ska göra klart allt där och sedan gå en sväng med Peppe. Efter gårdagens lite misslyckade longering vill jag helst inte longera honom själv så en promenad blir super! När jag är klar i stallet ska jag vidare mot travet och sedan direkt hem och plugga. Kommer alltså ha fullt upp idag! 
 
 



Mello-mys

God kväll alla läsare! Just nu ligger jag i soffan och kollar på melodifestivalen tillsammans med en skål godis. Det är ju nästan lite av en tradition så jag kände att jag var tvungen att se det även iår! Tycker dock att det har varit lite si sådär dom senaste åren, så hoppas det är bättre artister och låtar iår! Men hittills verkar det väl inte vara så lovande..
 
Tidigare idag var jag och mamma till stallet och fixade allt där. Mamma longerade även Peppe en stund på ridbanan och han var riktigt pigg. Men inte så konstigt då han vilat i 1 vecka. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla, ha en fortsatt bra kväll!
 
 



New in

På vägen till stallet var jag och mamma förbi Pegasus en sväng. Dagens inköp blev ett par veredus skydd åt Peppe. Velade ganska länge mellan carbon gel och vento, men till slut blev det ändå vento-skydden. Dom kändes bäst! 
Tyvärr var dom lite små så jag ska byta mot en större storlek. 
 
 



Kryckan 1/2

Innan jag red så passade jag på att klippa manen, svanse, hovskägget och pannluggen. Som vanligt blev det krig eftersom Kryckan hatar saxen, men efter några fula ord och mycket godis så fick jag iallafall som jag ville haha:)
 
Kryckan fick gå på raksträckan uppe i byn. I traven var han helt perfekt, kunde verkligen inte kräva något mer av honom. I galoppen sparkade han ganska mycket, jag provade att lägga till pisken bakom sadeln men då studsade han bara iväg. Han kokar över i huvudet så fort man ens tänker tanken på att galoppera. Men en gång kunde jag galoppera säkert 50 meter utan att han sparkade, i en lung och fin galopp. Sen travade jag av honom, och när han kändes fin så fick han skritta.
 
Det är bara att fortsätta kämpa och hoppas att han ger sig någon gång, för jag tror verkligen att detta bara sitter i hans huvud. Imorgon är det dressyrträning för Lena, och nästa helg är det Micke-träning så jag hoppas på att få mycket bra hjälp med honom då!
 
Den 5 maj 2013 när vi hämtade hem min stjärna
 
 



Styrkor och svagheter i ridningen

Styrkor:
 
- Jag är ganska lugn som ryttare, jag har en lugn och helt okej sits enligt mig själv. Är inte så "flaxig" i mina rörelser utan ganska still. 
- Jag har en ganska bra balans, har iallafall inte hittills flygit av när Peppe kört rodeo. Peppar peppar. 
- Är noga med att berömma hästen när den gjort något bra, klappar om den även om jag inte alls är nöjd med t.ex en tävlingsrunda. 
 
Svagheter:
 
- Min blick är väldigt dålig, jag har en förmåga att kolla ner på hästen istället för rakt fram. Det har dock blivit mycket bättre! 
- Mitt tålamod är verkligen jättedåligt, om något går fel blir jag sur på 5 sekunder. Det brukar dock gå över ganska fort efter att jag gjort halt och räknat till 10. 
- Har lätt för att lägga omkull mina händer, men det börjar också bli bättre. 
- Jag har enorma krav på mig själv. Har svårt att se det jag gör bra, brukar bara se det dåliga i allt.
 
 



Första februari

God morgon!
Idag tog jag en lång välbehövlig sovmorgon, vaknade för en stund sedan och nu har jag precis ätit frukost. Lördagar är så sköna, veckans bästa dag!  Idag har jag faktiskt inga speciella planer, ser ut som det blir en lugn dag. Men det kan vara skönt ibland också! 
 
Om någon timme ska jag åka till stallet och göra klart allt där. Peppe ska även röra på sig lite, troligtvis blir det lite longering för hans del idag! Nu har han varit dålig i en vecka, tycker han kan bli frisk snart. Att vi inte vet vad det är gör inte saken bättre heller. Min lilla prins ♥
 
 
Något speciellt ni vill läsa om idag?



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin