Uppladdning

Sitter på hippo och väntar med min pommestallrik. Det är väldigt utdraget och min klass börjar om 30 minuter. Hoppar LB och LA helt utan krav, vill bara göra mitt bästa och se till att Kryckan får en positiv start på säsongen:)






Lördag

Kvällen igår var ändå helt okej, träffade massa folk som jag kände och säkert mer än halva min klass var där, haha. #partyklassendeluxe. Har varit så himla trött på slutet så det var ändå ganska kul att komma ut och vara lite social med folk och jag är faktiskt inte allt för trött idag trots att det blev ganska sent. 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att åka till stallet och gå på stan en sväng. Peppe rider jag bakom pappa idag och sedan hjälper jag nog till lite i stallet som jag brukar göra. Får som sagt passa på att rida honom ordentligt nu i helgen eftersom jag opereras på tisdag! 
 
Glöm inte att fråga något på vår frågestund HÄR
 
 



Utgång ikväll!

Tänkte bara ta och slänga in ett snabbt inlägg innan jag gör mig iordning för utgång ikväll. Det är öppningskväll för året på en ganska stor klubb här i Umeå och det verkar som det kommer komma 400-500 personer så det kan nog bli kul! 
 
Idag har det varit en ganska lugn dag för min del, skolan gick trots allt ganska fort även om det inte blev en så produktiv dag. Kändes som jag i princip inte gjorde något vettigt alls på lektionerna. Fick iallafall skjuts hem från skolan så det var skönt! Efter skolan åkte jag till stallet och tog hand om Peppe, han fick som sagt en vilodag idag men han ska ridas hela helgen och sedan även på måndag. På tisdag ska jag opereras så då får vi se hur vi gör med Peppe, kommer nämligen inte få vara i stallet på minst 1 vecka. 
 
 



Digitalt skapande

Nu sitter jag på min sista lektion idag, som är digitalt skapande. Jag vet att hata är ett starkt ord, men det är så jag känner för det här ämnet. Undra hur många gånger jag har suttit och gråtit, skrikit, smällt igen datorn och kollat tutorials på youtube för jag fattar verkligen ingenting. Måste nästan bli klar med min vektorisering nästa vecka men hur det ska gå vet jag inte...
 
Direkt efter skolan hämtar mormor mig, och skjutsar mig till stallet. Jag ska bara skritta ut Kryckan en stund på täcket. Egentligen hade han behövt jogga lite men underlaget tillåter inte det. Sen ska jag packa lite saker så vi inte har allt kvar imorgon. Han behöver inte duscha då han gjorde det i tisdags. Ikväll ska jag till Linda och äta pizza och se skräckfilm och sen sover jag med Oskar:)
 
Hahahaha #nohate jag är värdelös på detta..
 
 



Äntligen fredag!

Igår när jag kom hem från stallet satte jag mig och försökte plugga lite direkt, där av ingen bloggning. Pluggandet gick väl inte jättebra om man säger så men jag fick lite gjort iallafall - bättre än inget! Idag går jag i skolan till 15.20 och har inga sådana där jättejobbiga lektioner så det känns ganska skönt så här på en fredag! 
 
Efter skolan åker jag till stallet och tar hand om Peppe. Det blir ingen ridning idag utan han får tyvärr en vilodag.
 
För övrigt var vi ju in till ridhuset igår och det gick ändå helt okej att rida, han var dock ganska springig och jag hade ingen riktig kraft att rida ihop honom men han skötte sig bra trots att vi trängdes med 12 stycken andra. Måste dock komma ihåg att ta ett par sporrar nästa gång för han lyssnar verkligen inte bra på mina skänklar, kanske blir lite lättare att rida ihop honom då också! 
 
 



På rätt väg

Hade egentligen inte tänkt jobba med bommar idag, men ridskolan hade haft framme lite bommar som låg en på varje serpentinbåge, så jag använde dom. Kan säga direkt att tränsbett inte är rätt bett för oss just nu, det kände jag redan när jag började trava. Han blev dragig och det var svårt att få fram honom för skänkeln (??). I galoppen gick det faktiskt bäst, fick jättebra hjälp av Mia igen och nu tror jag att vi är på rätt väg igen! Det känns bra eftersom det är himla tråkigt med en svacka precis innan tävlingssäsongen börjar.

Men jag är faktiskt nöjd med Kryckan, för jag hade faktiskt väldigt bra kontroll på honom och han gick samlat på tygeln trots att jag inte ridit på tränsbett sen i november!

Trött och smutsig, men snygg ändå.






På väg till ridhuset

Nu sitter jag i bilen på väg till hippo med Kryckan. Ska rida på tränsbettet en gång och se hur det går, annars brukar jag ha pelhamet eftersom hans mungipor går sönder så lätt på tränsbettet...

Hittade lite bilder på Kryckan från Hamre! Han hoppade så himla fint under den helgen som ni ser, synd att jag fick nervsammanbrott i finalen då en nolla hade räckt till placering.






Torsdag

Idag är det torsdag vilket betyder att det är en av dom längsta dagarna i skolan som står på schemat. Har många lektioner och slutar sent. Men torsdagar brukar ändå inte vara allt för jobbiga, så jag lär överleva ändå! Det är bara gymnasiearbete-lektionen som brukar vara lite smådryg. 
 
Efter skolan åker jag till stallet, fixar allt där lite snabbt och sedan äter jag nog middag på travet innan jag och mamma åker till ridhuset och trimmar Peppe. Rider bara lite lösgörande arbete idag och ska vara noga med att han lyssnar på mig, får se hur mycket jag orkar rida också. Tidigare gånger vi har varit inne har jag blivit trött så fort, men om jag äter innan kanske jag orkar mer! 
 
Lagomt fin bild, haha. 



28:e januari

Tar en paus från mitt försök till att plugga och slänger in ett inlägg här istället. Ända sedan skolan började igen efter jul har jag haft noll motivation till att plugga och det är verkligen inte bra. Men som tur är har vi inte haft allt för mycket i skolan så det har gått rätt bra ändå men jag måste verkligen försöka ta tag i pluggandet nu. Speciellt gymnasiearbetet som ska vara klart om några veckor (hehe).. 
 
Iallafall. Som jag nämnde tidigare idag red jag Peppe bakom pappa idag. Det gick väl helt okej och han skötte sig bra, tidigare har vi haft honom i grimskaft men idag fick han gå lös. Han fick iallafall springa av sig! Imorgon funderar vi på att åka in till ridhuset igen och då kan jag prova Equifit-padden ordentligt. Det är lite svårt att känna om det är någon skillnad då man bara rider på rakt spår utan att arbeta honom i någon direkt form. 
 
 



Inget stall idag

Jag har en stallfri dag idag, mamma åka dit och typ byta vatten och titta till honom bara. Istället ska jag vara med Oskar och skriva klart landrapporten inför FN-rollspelet som kommer närmre och närmre för varje dag. Vet inte riktigt vad jag ska säga förutom det, denna dagen blir inte speciellt intressant med andra ord.
 
Istället kan ni fortsätta ställa frågor i frågestunden! Precis som Linda skrev så behöver frågorna verkligen inte handla om hästar, utan om vad som helst. Ni hittar frågestunden HÄR!
 
 



Onsdag

God morgon! Klev upp bara för ett litet tag sedan och nu sitter jag och äter frukost. Brukar egentligen vara ganska dålig på att äta just frukost men idag kommer jag inte få någon lunch för än vid 1-tiden så behöver nog lite mat i magen för att överleva dagen. Går i skolan till 12.30 idag och jag har bara tre lektioner så skoldagen lär bli relativt lugn. Känns inte som vi gör så mycket i skolan nu egentligen, men om några veckor kommer allt på samma gång som vanligt. 
 
Efter skolan åker jag till stallet och rider Peppe. Rider honom bakom pappa när han kör en av travhästarna, han är inte riden sedan i söndags så han är nog ganska pigg. Ska prova ha någon specialpadd under sadeln idag då han är lite öm i ryggen, blir spännande att se om det blir någon skillnad! 
 
 



6 månader

Den här dagen har gått jättesakta. Bara tråkiga och jobbiga lektioner. Sen hade vår egna favoritlärare ingen nämnd ingen glömd lagt ett prov efter skoltid så jag satt och skrev till 16.45 när jag egentligen slutade 14.00-.-

På kvällen var det träning med Kryckan. Det var först markarbete och sen hoppade vi världens svåraste bana. Höjden låg mellan 1 meter och 1.10 och han var taggad men jättefin! Ibland kokade adrenalinet över hos han men det är bara hans hoppglädje. Felfritt var det och det gillas:)

Idag firade jag och världens finaste kille 6 månader. Han är så jävla bra och jag vet verkligen inte vad jag skulle göra utan han.


Kryckan från idag:



 



Tisdag

Hann inte blogga imorse trots att jag hade sovmorgon, vet egentligen inte vad jag gjorde som tog tid men. Nu har jag precis kommit hem från skolan och är i princip bara hemma och vänder då jag alldeles strax ska åka vidare mot stallet. Det har iallafall varit en ganska lugn dag i skolan och vi har inte gjort allt för mycket på lektionerna, vilket var väldigt skönt. Har ingen riktig motivation till skolan just nu, är så fruktansvärt less. 
 
Hur som helst. Peppe får vila idag, eller eventuellt gå i skrittmaskinen. Pappa är på trav och han går inte att rida ut på själv så. Imorgon ska han dock ridas om vädret tillåter! 
 
 



Jag lever

Idag har jag haft fullt upp igen. Gjorde ett prov på morgonen som gick värdelöst dåligt. Nu lämnar vi det. Efter skolan åkte jag och Oskar på stan en stund och sen var det direkt hem och dyka ner i böckerna igen för har prov imorgon också i samma ämne. 

På kvällen gick jag till Musköten och mötte Oskar igen (lol) eftersom han tränade min lillasysters lag. Sen hem och plugga ännu mer. Allt går in genom ens örat och ut genom det andra-.-

Startlistorna till helgen har kommit och jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Bara att vänja sig vid att det aldrig kommer vara fler än 7-8 ekipage per klass samt att hälften av alla LA och MSV klasser kommer bli inställda pga för få startande. Tagga.






Snö

Idag har det varit riktigt tråkigt väder här i Umeå, det har snöat i princip hela dagen och endast varit någon enstaka minusgrad. Det enda positiva är väl att det har kommit lite mer snö så att isen är mer täckt. Alltid något. Men eftersom vädret inte riktigt var på vår sida idag så fick Peppe en oplanerad vilodag, det hade nog klibbat allt för mycket under hovarna om vi ridit. Hoppas vädret vänder snart igen så det blir lite kallare! 
 
För övrigt har det varit en ganska lugn dag för min del idag, har inte gjort allt för mycket förutom skolan och stallet. Borde egentligen plugga nu men har ingen riktig ork över till det. #standard. Därför funderar jag på att lägga mig i sängen och kolla på något avsnitt av någon serie, börjar bli gammal haha. 
 
 



Måndag

Då var det en ny vecka igen och som det ser ut kommer den här veckan skönt nog bli ganska lugn i skolan, har inga prov eller andra uppgifter som jag vet än så länge iallafall! Idag går jag i skolan till klockan 14, har dock ett väldigt irriterande hål på 3 timmar mellan första och andra lektionen. Men jag får väl försöka plugga eller nått under den tiden. 
 
När jag har slutat åker jag vidare till stallet för att rida Peppe. Rider honom bakom pappa idag när han kör en av travhästarna, så det blir nog bra. Det blir iallafall bra för honom att komma ut och springa av sig lite! 
 
 



Kryckan 25/1

Idag var vi och hoppade på hippo. Det var frambyggt en linje med tre oxrar samt två räcken på diagonalerna. Jag och Kryckan är inne i en svacka nu, som vanligt under vintern blir Kryckan väldigt het av all överskottsenergi och vill helst hoppa alla hinder samtidigt samt blir väldigt studsig. Då höjer jag handen och plockar tills jag ser ett avstånd, och när jag ser det så trycker jag iväg honom. Katastrof jag vet men så har det varit den sista tiden.

Jag måste alltså lägga om min ridning. Fick jättebra hjälp av Mia, som förklarade hur jag skulle göra och hjälpte mig att hitta känslan. Jag måste sitta stilla, sitta tillbaka lite i språnget, ha låga händer och bara försiktigt sluta om mer skänkeln. Sen sa hon att det måste få trilla lite bommar tills man blivit van med känslan, det föll dock inga bommar idag men det kanske kommer göra det under ett tag. Så nu jobbar vi långsiktigt för det kommer bli grymt detta!

Världens finaste som alltid kämpar 





25:e januari

Idag åkte vi som sagt in till ridhuset med Peppe och passet gick faktiskt helt okej. Han var inte speciellt spänd och lyssnade ändå helt okej bortsett från att han var lite tjafsig i munnen, red dock bara ganska lugnt i endast skritt och trav då min kropp inte riktigt orkar att rida ordentligt nu. Det är så illa att jag blir trött i kroppen efter att bara ha travat något enstaka varv runt ridhuset.. Men Peppe skötte sig iallafall bra och det var huvudsaken! 
 
Annars har jag inte gjort så hemskt mycket idag, hjälpte pappa lite i stallet före och efter att vi hade varit till ridhuset och nu funderar jag på att lägga mig i sängen och kolla på film. Är så otroligt trött så det finns inte. 
 
Två från idag! 
 



10 saker

• Jag har nog världens sämsta minne, glömmer allt jag ska komma ihåg och inte komma ihåg. Haha. 
 
• Jag är värdelös på att analysera, diskutera och nyansera på prov och uppgifter i skolan, troligtvis därför jag aldrig kommer få högre än C i något ämne. 
 
• Om 9 dagar ska jag opereras, alltså tisdag nästa vecka. 
 
• Något som dock är lite roligare är att jag drar utomlands om 31 dagar, precis om en månad med andra ord! 
 
• Peppe fick med sig minst en rosett hem från varje tävling förra året, ganska bra kämpat tycker jag. 
 
• Har nämnt det någon gång förut, men Peppe har en tvilling. 
 
• Funderar på om jag ska ta mig i kragen och skaffa ett gymkort, min kropp är så otroligt svag så jag nästan blir trött av att lyfta armen. #otränad
 
• Har inte ens kollat på tävlingsplaneringen för detta året då jag haft stora tankar om att sälja Peppe, ska dock ha kvar honom och på något sätt försöka lösa våra problem även om det många gånger kan kännas väldigt hopplöst. 
 
• Innan vi köpte Peppe red jag aldrig med väst förutom på tävling och träning, nu rider jag alltid med väst och kommer nog även ha det när vi börjar tävla igen. Även fast jag får tävla utan nu!
 
• Sist men inte minst, jag kollar på inget mindre än 7 stycken serier. Favoriterna är självklart the vampire diaries och the originals! 
 
 



Snart hemma

Sitter på flygplatsen och väntar på att åka hem. När jag kommer hem så måste jag plugga för jag har prov måndag och tisdag. Ikväll åker vi in och hoppar Kryckan, hade tänkt en kombination och ett räcke typ. Höjderna kanske blir runt 1.10 men ska inte krångla till nått bara, han ska tycka det är lätt så han har självförtroende inför nästa helg då tävlingssäsongen drar igång!

Igår blev det en heldag på stan. Dock var inte jag på något shoppinghumör alls så det blev bara en vinterjacka från hollister. Hade ont i huvudet och var jättetrött, men det var kul ändå. På kvällen åt vi på någon restaurang nära där vi bodde för ingen orkade åka tillbaka till stan:)






God morgon!

Då var det redan söndag och helgen börjar lida mot sitt slut. Varför ska helgerna alltid gå så fort? Iallafall. Idag har jag inga speciella planer förutom att vara i stallet, har skönt nog en ganska lugn vecka i skolan nästa vecka så i helgen har jag i princip inte behövt plugga något alls. Ärligt talat har jag inte gjort något vettigt alls i helgen. 
 
Om en liten stund ska jag bege mig mot stallet, ska hjälpa pappa lite nu på förmiddagen och sedan i eftermiddag ska jag och mamma åka in till ridhuset med Peppe. Han skötte sig bra förra gången så jag hoppas på att han gör det idag också! 
 
 



Björnpälsen borta!

Idag har vi äntligen rakat Peppe, det var verkligen på tiden för han var otroligt långhårig. Eftersom han var skadad i höstas tyckte vi inte att det var någon större idé att klippa honom då men nu är han ju mer eller mindre igång så. Dock så fick han en vilodag idag då det tog ganska lång tid att klippa och för den delen så hade inte heller pappa någon att köra som Peppe kunde följa med bakom. Men imorgon ska vi in till ridhuset så det gjorde väl inte allt för mycket att han vilade idag! 
 
 



På flygbussen

Nu är jag framme i Stockholm. Flyget gick jättetidigt från Umeå, dock var det nästan 30 minuter försenat menmen. Planerna idag ser ut som att vi ska åka in till stan under dagen och sen äta med släkten på kvällen!

Igår pluggade jag som en idiot, för svenskan tog mycket längre tid att göra klar än jag trodde. Åt med Oskar och sen fortsatte jag plugga. Lämnade in 23.58 och fronter rummet stängde 23.59. Ganska typiskt mig med andra ord.

Bästa Carro i stallet tar hand om Kryckan idag. Vi kommer hem vid fyra imorgon och då ska vi in till hippo och hoppa hade vi tänkt:) om någon vill hängs på så hör av er!








23:e januari

Skolan idag gick trots allt ganska fort även fast det var en lång dag och att sista lektionen var något seg. Men med lite fika lyckades jag överleva sista lektionen och nu är det iallafall helg, vilket känns mer än skönt! Synd bara att helgerna inte är längre, haha. 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och när mamma hade slutat jobbet åkte vi in till hippo för att rida. Trots att det var fredagkväll var det ganska många i ridhuset men Peppe skötte sig bra, så det var bra! Dock var min kropp helt orkeslös, och är fortfarande, så jag red mest runt lite i alla gångarter så han fick röra på sig. Hade inte riktigt kraften att rida ihop och jobba honom, men han fick röra på sig iallafall vilket var huvudsaken! 
 
Bild från idag, Peppe hade dock stora svårigheter med att stå still.. 
 



Kryckan igår

Orkade aldrig blogga något igår. Hade mycket i skolan och var i stallet hela kvällen så det blev inte av helt enkelt. Vi åkte in till hippo med Kryckan för att han skulle få springa av sig ordentligt, och det fick han. Han har haft en lugnare period sen träningen förra fredagen och har mest gått i skritt. Därför trodde jag att jag skulle sitta på en tickande bomb, men jag hade så fel.
 
I början av passen kändes han seg. Gick inte riktigt fram för skänkeln och ville stanna i halvhalterna haha. Eftersom jag ständigt söker fel på Kryckan så började jag tänka att han hade feber eller inte var förkyld då han gick ute med fel täcke hela dagen. Men släppte det. I galoppen hade jag faktiskt full koll både i höger och vänster varv. Då lätt jag honom rulla i en lång låg form längs spåret i lätt sits och han skötte sig faktiskt två varv! Sen sparkade han lite men bara för att han tycker det är så kul. Kunde köra längs spåret i vänster varv också varvat med att jag samlade upp honom och red lite volter i hörnen osv. Sen fick han trava av för han var helt svettig, förhoppningsvis blev han av med en hel del överskottsenergi!

 



Back och track

Har haft så mycket att göra och varit så trött dom senaste dagarna så jag har helt enkelt inte haft någon ork att blogga, för den delen har jag inte haft något vettigt att skriva om heller. Där av någon dags paus från bloggen, men nu är jag back och track igen! I onsdags red jag iallafall Peppe bakom pappa när han körde en häst och om allt går som planerat ska vi åka in till ridhuset och rida idag! 
 
Idag är det ju iallafall äntligen fredag och det ska bli riktigt skönt med helg, jag kommer dock ha fullt upp med skolsaker som jag egentligen inte har något ork eller motivation till men men. Går i skolan till 15.20 idag och ikväll funderar vi som sagt på att åka in till ridhuset. Förra gången gick det inte särskilt bra så jag hoppas på att det går bättre idag! 
 
Hoppas ni får en bra fredag alla! 
 
 



Fullt upp hela dagen

Idag har jag haft fullt upp hela dagen, så jag har inte haft tid att blogga förrän nu långt efter midnatt. Hade sovmorgon till 11.05 så åkte till Oskar en stund innan skolan. Bästa beslutet på hela dagen:)

Efter skolan åt jag och pappa på stan, och efter det hade vi handledarkurs inför körkortet. Den höll på i fyra timmar vilket blev ganska långtråkigt men hon var duktig som hade kursen så!

Nu på kvällen har jag panik pluggat som vanligt. Har tal på engelskan imorgon och jag hade inte ens löst igenom något eller gjort en power point haha. Bra planerat. Nej men jag kunde det ganska bra då det är ingen fara med det.

Hahahahaha vilken jävla bild...






Onsdag

Då var det onsdag och jag har ännu en dag med tandläkarbesök framför mig, blir fjärde gången på 6 dagar som jag är hos tandläkaren, haha. Ska dock till skolan först för en lektion och sedan eventuellt tillbaka och gå på sista lektionen om det inte tar allt för lång tid eller att jag har allt för ont. Ska nämligen göra en rotfyllning av något slag, mysigt. 
 
Vad jag hittar på med Peppe vet jag inte idag, skulle varit bra om han blev riden men eftersom jag inte vet hur det kommer gå hos tandläkaren så får vi se hur jag gör. Han kanske får gå i skrittmaskinen och så åker vi in till ridhuset imorgon.
 
Igår satt jag och pluggade nästan hela kvällen, har inte lyckats göra det sedan vi började skolan efter jul så jag är nästan lite stolt över mig själv! Har prov på imorgon så det var väl dags att jag började plugga ordentligt, har ändå vetat om provet sedan innan jul. Men nu vet vad jag kommer göra ikväll iallafall! 
 
Anledningen till varför jag överlevde igår..
 



Hemma från skolan idag igen

Vaknade och kände mig som att jag blivit överkörd av ett tåg, så jag stannade hemma idag. Har feber och jätteont i huvudet men har ändå gjort bort en del skolarbete. Det är nirr. Får se om jag är hemma imorgon också, men skulle inte tro det.
 
Kryckan får leva livet som tjockis ponny tills jag blir frisk. Imorgon ska jag till körskolan och det kommer ta några timmar så jag kan inte rida, men på torsdag måste han in till hippo. I helgen ska jag till Stockholm så då blir det inte heller mycket ridning. Men Kryckis har nog inget emot en kort semester:)
 
Nu ska jag fortsätta dö, kolla världscupen och serier.
 
 



Sovmorgon

Igår gick jag och la mig vid 20-tiden där av ingen bloggning, vem går ens och lägger sig så tidigt? haha. Min dag igår var för övrigt ganska dålig och stressig, åkte till skolan för en lektion på morgonen och sedan tillbaka igen efter min tandläkartid för att vara på lite mer än halva andra lektionen innan jag åkte till tandläkaren ännu en gång för att laga ett hål. Sedan satt bedövningen i iprincip hela kvällen.. 
 
Idag har jag sovmorgon och börjar inte skolan för än vid 10-tiden vilket kändes riktigt skönt. Går i skolan fram till 15.30 och då åker jag till stallet för att ta hand om Peppe. Eftersom jag slutar sent idag får han tyvärr vila idag, eventuellt att han får gå en stund i skrittmaskinen!
 
 



Trött och sjuk

Vet inte om det är någon ide att jag skriver så mycket idag. För jag gör nästan jämt samma saker. Efter skolan var jag på stan och letade skal till min mobil, men det fanns inte så mycket. På kvällen var jag och såg lite innebandy:)

Nu ska jag fortsätta ha ångest inför digitalt skapande imorgon innan jag somnar...








I skolan

Sitter i skolan och är döende. Jag är jättesjuk och har knappt någon röst alls så frågan är vad jag tror jag håller på med egentligen. Efter skolan ska jag ner på stan lite snabbt och köpa ett nytt skal till mobilen, och efter det ska jag hem och fortsätta panikplugga...

Mamma skrittar ut Kryckan idag vilket blir jättebra!






Måndag

Då var det måndag igen och idag kommer jag minst sagt ha fullt upp. Nu på morgonen har jag en lektion i skolan, åker sedan till tandläkaren för röntgenundersökning, sedan tillbaka till skolan för att ha en till lektion (förhoppningsvis hinner jag det) och sedan ska jag tillbaka till tandläkaren en gång till i eftermiddag.. Säkert bara jag som lyckas få flera tandläkartider på samma dag #stammis
 
Efter skolan och tandläkaren åker jag till stallet en sväng. Det lutar åt att Peppe får vila/gå i skrittmaskinen idag då jag inte vet hur lång tid det kommer ta hos tandläkaren. Men jag åker iallafall dit och fixar allt som ska göras! 
 
 



Inte lätt när det är svårt

När helt nere så har inte känt för att blogga. Har inte motivation till speciellt mycket, men så är det ibland. Bara att bita ihop och köra på ändå. Var hos min fina vita springare en stund idag och tog hand om honom. Mys Kryckis gör mig alltid på bättre humör:)

Imorgon ska jag till skolan även om jag inte är frisk. Efter skolan ska jag fara och köpa ett skal till mobilen innan jag tappat den hahah. Känner på mig att det kommer hända när som helst nämligen...

Ja nu är säsongen igång!





Söndag

Har inte bloggat sedan i fredags på grund av lite olika anledningar men nu är jag tillbaka igen. Hur som helst var vi inne och red på hippo igår och det gick inte alls bra. Jag och Peppe är inte alls på rätt köl just nu (säger man ens så?), så vi får se om vi lyckas göra något åt det eller inte. Idag red jag bakom pappa så att han skulle få springa av sig lite, han var snäll men dock så var han kopplad (haha) med grimskaft. 
 
Nu under kvällen har jag kollat på världscupen från Leipzig och tryckt i min en Ben&jerrys - inte helt fel. Resten av kvällen ska jag ägna mig åt att plugga till provet jag har på torsdag och sedan lägga mig ganska tidigt så jag orkar upp imorgon! 
 
 



Ingen motivation

Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Benträningen gick så vansinnigt dåligt att jag inte vill tänka på det. Vill göra klassbyte till tävlingen men får inte för mamma tycker jag överreagerar. Han är inte skadad så det är inget sånt, bara en extrem svacka. Hoppas den inte håller i sig...

En bra sak är att jag har fått mun mobil. Det krånglade igår när vi skulle beställa den så vi köpte den i affär istället. Älskar den!






Ingen ridning idag

Det blev ingen ridning idag heller, vår hästbuss blev utlånad i sista sekund till någon som skulle på trav så då kunde vi inte åka in till hippo. Vi får ta och göra det imorgon istället helt enkelt! Men det kanske var lika bra att jag inte red idag för jag var inte i mitt bästa skick när jag kom hem från skolan.. Vill bli frisk nu. 
 
Förutom skolan och stallet har jag inte gjort något alls idag, har kollat några avsnitt av någon serie nu på kvällen och ska snart gå och lägga mig i hopp om att vakna frisk imorgon #önsketänkande. 
 
 



Hemma idag

Idag är jag hemma från skolan då jag är sjuk. Hade egentligen behövt vara hemma igår med, men då hade jag en redovisning så var som tvungen att fara dit iallafall. Mamma ska ut till Kryckan senare idag och ta hand om honom och typ gå en promenad bara så han får röra på sig. Han var så sjukt muskeltrött igår att han antagligen har träningsvärk. Det är i och för sig bara bra, så länge den hinner gå över tills imorgon då det är banträning.
 
Idag ska vi även beställa min nya mobil! Iphone 6 med 64gb minne:)
 



Äntligen fredag!

Andra veckan i skolan är snart avklarad och det enda jag vill ha just nu är helg så jag kan vila upp mig och bli frisk, jag är riktigt less på att vara sjuk nu. Idag är det iallafall en helt vanlig dag i skolan, jag slutar vid 15.20 och har en del småjobbiga lektioner. Men om jag inte blir allt för risig under dagen lär den nog gå ganska så fort ändå! 
 
Efter skolan åker jag till stallet. Pappa är på trav idag så jag ska fodra hästarna innan jag och mamma drar in till hippo för att rida. Ska sätta lite krav på Peppe idag så att han verkligen får arbeta, både med kroppen och med hjärnan. Blir nog bra! 
 
 



I bilen på väg från stallet

Och sent blev det som vanligt. Men vill man in och träna i ridhus är det något man får räkna med. Det gick iallafall inte så bra, men det var bara för att jag krävde mycket mer av honom än jag brukar. Han kom inte undan med något alls, förutom när han låtsades skygga så slapp han undan en gång typ. Han blir så arg hahaha, det ryker fan ur öronen på han. På slutet gjorde vi en övning i galopp med avbrott var femte språng ungefär. Och satan i mig vad trött han blev i bakbenen! Detta ska han göra en gång i veckan minst från och med nu!







Torsdag

Idag är jag på dåligt humör. Känner mig less på det mesta och allt som har med skitsnack att göra. Det tar så extremt mycket energi och ingen tjänar på det.
 
Skolan gick ganska fort, gjorde bort en redovisning och slutade strax innan halv tre. Nu sitter jag och pluggar, mer kul än så är det inte. Ikväll ska jag in till ridhuset med Kryckan och jobba med galoppen. Lilla åsnan måste röra på sig nämligen:)
 
 



Vet inte vad jag ska hitta på..

Igår provade jag som sagt att rida ut med Peppe själv, jag har inte gjort det sedan oktober och då var han riktigt dum. Han har bråkat ett bra tag nu men varit snäll i perioder, i somras var det till exempel inga större bekymmer med att rida honom själv. Det gick iallafall inte bra igår, han gick jättesnällt från stallet så det kändes som om det skulle gå bra. Men så fort vi kom in i skogen började han backa in i träden och hålla på att stegra. Vet faktiskt inte vad jag ska hitta på med honom, han är ju jättefin när man rider på ridbana/ridhus men samtidigt vill jag kunna rida ut själv utan att behöva bli mosad bland träden eller hamna på backen. 
 
Idag hade vi tänkt åka in till ridhuset men det var bokat för dressyrträning hela kvällen så vi får åka in imorgon istället helt enkelt. Peppe får nog gå i skrittmaskinen en stund idag medan jag fixar det som ska göras. 
 
Går för övrigt i skolan till 15.40 idag och har en väldigt massa lektioner, hela 5 stycken faktiskt. Det kändes dock bara jobbigt med tanke på att jag är förskyld. Ska även till tandläkaren en sväng idag också, förra gången jag var där gick det ganska fort så jag hoppas på det idag också!
 
 



Känslan som uppstår...

...när man skickar iväg anmälan till årets första tävling! I och för sig har jag knappt haft nått tävlingsuppehåll nu, men fortfarande. Tävlingen är den 31 januari på Hippo och jag hoppar LB och LA.

För övrigt hade jag typ två lektioner i skolan idag. Efter skolan var jag och Oskar hos mig i några timmar. När han åkte försökte jag plugga. Kryckan har vilat idag, så mamma var bara där och fyllde vattenhinkarna och gav honom lite extra hö. Hon köpte dessutom ett nytt schabrak, men det orkar jag inte visa för nu måste jag sova..

Dessutom har jag ätit kött för första gången på typ 9 år:)






God morgon!

Det är redan onsdag idag och det känns som den här veckan hittills har gått ganska så fort. Idag går jag bara i skolan till 12.30 vilket känndes väldigt skönt. Direkt när jag har slutat går jag ner på stan och försöker fixa min mobil och sedan åker jag vidare till stallet. 
 
Idag funderar jag faktiskt på att prova rida ut med Peppe själv. Jag har inte gjort det sedan typ oktober eftersom han har varit så dum så vi får väl se hur det går. Hoppas dock på det bästa! 
 
 



Jättebra träning!

Idag gick jag i skolan från 8.20 till 14.00. Sen åkte jag och Oskar hem till han och var där i 1,5 timme kanske. Sen var det bara hem och äta och sen skynda iväg till träning med Kryckan!
 
Det var jättebra upplägg på den här träningen. Markarbete i alla gångarter där hindrena kom snabbt och man var tvungen att tänka ordentligt för annars var man körd. Man skulle först trava över små sockerbitshinder längs spåret och lägga en volt runt dom, sen skänkelvikning till en travserie och sen skänkelvikning till spåret igen och den börja om. Det tog typ 15 minuter innan Kryckan fattade att han inte behövde ta världens språng, utan det täckte faktiskt om kan klev över som en normal häst haha. Han gjorde det jättebra! Sen samma sak i galopp, höger varv gick bäst som vanligt. Det som gick fel är att jag måste bli snabbare att möta med skänkeln när han blir studsig för att hinns före honom lite.
 
Som avslutning satte vi ihop småhindrena till en bana, där vi även la in två räcken och en oxer som man hoppade på serpentinbåge. Jättesvårt verkligen men det gick faktiskt bra. Han vill ju helt suga tag i hindrena och göra sina jättesprång, och han måste lugnas. Men som Kerstin säger, han är explosiv och energisk och man kan inte jobba bort hans personlighet. Det handlar om att vi ska hitta känslan och rätt tajming mellan hand och skänkel på pelhamet!
 
Nu ska jag gå och äta något, sen sova. Har sovmorgon imorgon så det känns inte dåligt...
 





Dålig dag

Idag har det varit en otroligt seg dag. Det började redan igår med att jag fick ont i halsen på kvällen, vaknade sedan någon gång under natten av att jag hade jätteont och det gör fortfarande ont. Har inte riktigt tid att bli sjuk just nu. Sedan så har inte mitt mobilinternet fungerat sedan jag bytte nummer i måndags och då startade jag om telefonen, men då fungerar ju såklart inte pin-koden... Får ta mig en sväng förbi stan imorgon efter skolan och försöka få ordning på den, så för tillfället är jag utan telefon. Kul. 
 
Åkte iallafall till stallet efter skolan och gjorde iordning Peppe. Han fick även gå i skrittmaskinen en stund medan jag fixade det som skulle göras. 
 
Nu funderar jag snart på att gå och lägga mig (haha), min hals håller på att döda mig och jag lär behöva mycket sömn i natt om jag ska orka hela dagen i skolan imorgon. Var lite si sådär med det idag. 
 
 



Tisdag

Från och med nu kommer jag ha sovmorgon varje tisdag och inte börja skolan för än klockan 10, det känns faktiskt otroligt skönt! Idag har jag bara tre lektioner i skolan och slutar 15.40, åker då direkt till stallet och fixar allt åt Peppe. Eftersom vi var inne och red idag och jag slutar så sent får han bara gå i skrittmaskinen idag. Imorgon slutar jag dock tidigare så då kanske jag provar att rida honom hemma! 
 
Nu måste jag skynda mig till skolan, ha en bra dag alla! 
 
43 dagar kvar till jag drar till varmare breddgrader.. 



Trött

Idag har jag varit helt sinnessjukt trött. Men så blir det om man ligger vaken hela nätterna och sen ska till skolan morgonen efter. Håller dessutom på att drunkna i alla inlämningar och redovisningar. Märks inte direkt att det är tredje skoldagen efter lovet...

Mamma red iallafall Kryckan idag i skritt och trav. Det hade gått bra förutom att det var en traktor som skulle skotta precis den vägen där dom var. Menmen. Förhoppningsvis har han väl blivit av med lite energi iallafall:)

Kärt återseende med lagboken 





Dagens ridpass

Idag efter skolan åkte jag och pappa in med Peppe till hippo. Det var faktiskt ganska lugnt där och inte allt för många hästar skönt nog. Jag red honom inte allt för hårt idag eftersom han inte är riden på några dagar och passet blev på ca 30 minuter. Ganska lagomt. 
 
Jag jobbade honom endast i skritt och trav idag, och han skötte sig bara bra. Dock hade jag gärna önskat att han lyssnade lite bättre på skänklarna och sökte sig neråt lite mer. Tycker han var lite väl hög i formen idag och ganska ostadig, skulle gärna vilja att han jobbar mer med ryggen. Det var även nästan så att han var lite seg idag, så nästa gång åker nog sporrarna på så han får lite mer respekt för skänklarna. 
 
Nästa gång vi åker in får han nog gå ett lite hårdare pass där jag kräver mer av honom. Idag blev det mest motion så han fick rasta av sig lite. 
 
 



Kryckan v.3

Måndag- jogga  längs vägen
 
Tisdag- hoppträning på stall peka för Kerstin
 
Onsdag- vila?
 
Torsdag- hippo?
 
Fredag- skritt
 
Lördag- hoppträning för Sussi (bana)
 
Söndag- skritt
 
 



Måndag

Vaknade vid 6 imorse av att mitt illamående var tillbaka igen, alltså en halvtimme innan jag egentligen skulle ha klivit upp.. Otroligt onödigt. Har iallafall tagit alvedon nu och det börjar kännas lite bättre, får helt enkelt ta och leva på alvedon idag också. 
 
Idag börjar nya schemat för vårterminen och det är faktiskt lite bättre än höstterminens, dock så kommer jag ha 3 timmars hål varje månad mellan första och andra lektionen. Men jag slutar tidigare två dagar så det är skönt! Jag går i skolan till kl 14.00 idag och när jag har slutat åker jag direkt vidare till stallet. 
 
Eftersom vi inte åkte in till ridhuset igår åker vi in idag istället. Rider bara lite lätt idag då haan inte är riden sedan i torsdags! 
 
 



Råttbajs överallt

Typ så känner jag just nu. Den här dagen har jag inte haft tid att blogga så därav uppdateringen från min sida. Var och kollade innebandy innan lunch och sen stannde jag hos Oskar till fem kanske. Sen åt jag och åkte till stallet. Planen var att rida lätt i skritt och trav, men med tanke på att man förfrös händerna av att gå 10 meter från bilen till stallet så kom vi fram till att Kryckan skulle vila. Så vi tog in hästarna och gav dom mat osv, sen var det stallstädning. Det var råttbajs överallt och efter 30 minuter i duschen känns det fortfarande äckligt. Nu lämnar vi det.
 
Imorgon är det skola igen, och efter skolan ska jag till en dietist. Kan inte påstå att det är frivilligt men...
 
 



En mindre bra dag

Idag var planen att åka in till hippo med Peppe för att rida. Dock blev det inte riktigt som tänkt utan vi åker in imorgon istället. Anledningen var helt enkelt att jag inte har mått som bäst idag, har varit lite illamående hela dagen och det kändes därför inte optimalt att rida. Men nu 6 alvedon senare är illamåendet borta och jag känner mig mycket bättre! 
 
Peppe fick alltså vila från ridningen och gå i skrittmaskinen istället. Han har inte blivit riden på tre dagar utan endast gått i skrittmaskinen så han lär nog vara lite pigg imorgon. Men det ska väl gå bra ändå! 
 
Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt, kanske kolla på någon film och äta godiset jag köpte på vägen hem från stallet. Man måste ju bota söndagsångesten på något sätt! 
 
 



Nya TR-ändringarna

Som det flesta av er säkert redan har sett så har det ju kommit till ett par ändringar i tr för 2015 (som jag förövrigt inte läst sedan jag tog grönt kort, hehe..). Förutom åldersgrupperna på ponny har det kommit till några mer eller mindre konstiga och krångliga saker kan jag tycka. 
 
• Arrangören kan kräva att hela anmälan betalas vid anmälningstillfället. Det är då inte möjligt att återta sin anmälan utan att behöva betala om man inte har intyg på att ryttare eller häst är sjuka/skadade.
 
• All efteranmälan ska göras via TDB, även efter det att tävlingen har påbörjats. Gäller dock endast om det rör sig om ett nytt ekipage som inte är anmält sedan tidigare som jag har förstått det. 
 
• Reserver går före klassbyte och efteranmälningar. Denna regel måste jag säga är väldigt konstig, den kommer ju dock inte spela någon större roll här uppe i Norrland då det inte finns lika mycket ekipage. Men det betyder ju om man väljer att byta klass på anmälan så hamnar man sist på reservlistan. 
 
• Man ska bära hjälm vid besiktningen. Den här regeln är väl bra på ett sätt, men ändå något konstig. Borde man inte isåfall ha hjälm vid all hantering, varför bara på besiktingen? haha.. 
 
Samma regler för bakskydd gäller nu ponnysar som för unghästar. Skydden måste ha kardborreknäppning och vara oelastiska. Med andra ord får man inte använda veredus-bakskydden på ponnysar. Skydden får även väga max x antal gram. 
 
Uteslutning vid mer än 16 hindefel. 
 
Sen kan det här vara den krångligaste regel jag någonsin skådat. Förstår inte varför dom ska krångla till allt? 
 
 



Medryttare/skötare sökes!

Vi söker medryttare/skötare nu till Kryckan då hon som hjälpts oss den senaste tiden ska köpa egen. Vi behöver hjälp med att sköta (typ borsta och mysa med han) samt lättare ridning i skritt och trav, ibland dressyr på banan, 1-2 gånger i veckan. Mockning ingår i stallet på vardagar så det behöver man inte bry sig om.
 
Han är världens snällaste ponny, väldigt social och älskar att stå och mysa och blåsa varmluft i örat på en. Han skulle aldrig vara dum eller så, men han kan bli lite pigg i ridningen så därför är det en fördel om man är vad vid det.
 
Vi söker en person som är 15 år eller äldre. Går bra med en mindre vuxen också som inte är längre än 170 cm, då han inte bär upp långa ryttare så bra. Du ska även vara ansvarsfull och nogrann.
 
Han står i Anumark, 10 minuter från hippo.
 
Intresserad eller vet någon som skulle passa? Hör av dig till:
 
Anna: 0738161186
Agnes:0768357788
 
 



2014 del 3

Juli
Red vilse med Kryckan i skogen och var borta i nästan två timmar..
 
Började om från grunden med Kryckan för att få till grundarbetet, mycket bommar, studs och kontrollridning. Det gav väldigt mycket resultat som vi tog med oss sedan upp på högre höjder!
 
 
Badade och tog vara på sommaren med kompisar, samt kollade fotbolls VM.
 
 
Stöcke ordnade jättebra tävlingar tillsammans med hippo! Vi körde allt eller inget med meetingprisrosetterna :')
 
 
Åkte till Göteborg för att min lillebror spelade Gothia, där träffade jag även Oskar:)
 
 
 
Höll på att krocka med en älg med moppen påväg hem från Albin. Aldrig varit så rädd någonsin...
 
Tog hand om Trinity eller Pysen som han också kallas i en vecka:)
 
 
Gled på älven två dagar i sträck med Alicia, Elias och David. Typ bästa någonsin!
 
 
Var med Oskar varje dag, och den 27 juli blev vi tillsammans:) hahaha den där bilden känns jättelänge sen...
 
 
Augusti
Fortsatte Kryckans träning och han började göra framsteg, med mammas hjälp började jag hitta känslan av att fånga energin med sitsen!
 
 
Fortsatte träna dressyr för Lena flera gånger och som vanligt lyckas hon alltid lösa våra problem, genom att motivera mig att fortsätta, peppa samt ge jättebra tips!
 
Skolan började...
 
Tävlade på SURF och red en jättedålig runda i LC första dagen och blev 3a, sen en riktigt bra och snabb runda i LC+5 dagen efter där jag blev 2a!
 
 
Köpte ett Micklem-träns till Kryckan som han verkligen älskar! Tips till alla som har känsliga och heta hästar!
 
 
Tränade för Micke i två dagar där fokus låg på linjer, avstånd och kombinationer. Fick riktigt många aha-upplevelser kan jag säga:)
 
 
September
VM började så levde i princip framför TVn och följde både hoppning, dressyr och fälttävlan.
 
 
Missade banträningen i Stöcke pga ännu en tappsko, femte för året...
 
Gick i skolan, var med kompisar, pluggade och var med Oskar som vanligt!
 
 
 
Tränade på med Kryckan och allt markarbete började löna sig i hoppningen!
 
 
Tävlade i Vindeln och vann LCn, blev delad 3a i Mountainhorsekvalet samt 2a i sista LBn!
 
Hahaha vad skjukt kolla vad olika färg de är på himmlen?!?!?!?!?!
 
Hade världens äckligaste piss helg i Vännäs, tror aldrig jag ridit så dåligt i hela mitt liv. 12 fel i LB och jag fattade ingenting för det är inget han gjort innan. I LA hade vi 8 fel och där red jag som en jävla idiot. Flängde runt alldeles för fort så han rev 3b och 4. Sen fick vi inte rida DM-finalen för han hade ett sår i mungipan, skyller de dåliga resultaten på det.
 
Fortsatte trimma lydnad och han gick från klarhet till klarhet.
 
 
Hippo ordnade Swedish Riders Trophy samt Volkswagen GP så var på hippo tre dagar i sträck och såg Malin Baryard hoppa!
 
 



Lördag

Igår efter att jag hade kommit hem från stallet hann jag i princip bara få i mig middag innan jag däckade som en klubbad säl i sängen. Hade egentligen bara tänkt lägga mig och vila några minuter för att samla lite kraft så jag orkade träna, men det slutade med att jag låg kvar i sängen och sov istället. Jag har alltså legat och vilat/sovit i 14 timmar i natt, haha det måste nästan vara rekord. 
 
Idag har jag än så länge inga speciella planer. Åker till stallet lite senare och tar hand om Peppe. Han fick gå i skrittmaskinen en stund igår för att mjuka upp sig efter träningen och det lutar mot att han får gå där en stund idag också. Imorgon funderar vi iallafall på att åka in till ridhuset och rida lite där! 
 
 



Tränat för Micke

Inser nu hur mycket jag har saknar Mickes träningar, för man kommer aldrig hem utan att ha lärt sig något. Eller jag gör inte det iallafall. Idag började vi med att rida i trav över två serier med bommar, sen hoppade vi en serie på långsidan i galopp, bröt av till trav och kom på bommarna igen (förklarar i bilden nedan för annars går det inte). Jag lyckades klämma in rätt antal galoppsprång i serien varenda gång, han slängde sig inte iväg en enda gång. Micke sa att det syns att vi har jobbat, och det har vi verkligen gjort. Mamma till Micke "ja vi har ju varit in och jobbat lydnadshoppning flera gånger i veckan nu under hösten, och det har verkligen gett resultat" och precis i den sekunden hoppar Kryckan längdhopp över hela sista serien bommar på en gång. Men det har verkligen blivit skillnad, för det tog ett halvår nästan att lära honom trava bommar efter att han kommit till Sverige. Och han hoppade bara längdhopp en gång.
 
Vi avslutade med att hoppa trippelbarren och göra halt efter, på rakt spår. Hoppningen över trippeln var inga problem, med däremot den där halten haha. Han gjorde ju halt, men han stod inte still utan trippade runt och hoppade upp och ner och sneddade, så det hade vi lite problem med. Ska träna på det! Som feedback på träningen fick vi att han som vanligt alltid vill hoppa för högt, för långt och för stort, och skjuter därför sig själv lite i foten när det är lydnadshoppning eftersom han gör för mycket av precis allt. På trippeln som är 90-95 cm hög tar han i som att det vore 1.30 på både höjden och bredden, och då går det inte jättebra med halten efter. Det är lydnaden som man alltid måste fortsätta jobba på helt enkelt! Men jag är faktiskt jättenöjd med honom, synd att det bara är en dag för ponny:( film kommer imorgon typ!
 
 



Gårdagens dressyrträning

Dressyrträningen igår gick faktiskt bra och Peppe skötte sig bra. I början när vi började trava var han någon helt annanstans - han var lite små spänd, sprang med huvudet högt och sprang lite väl fort. Men efter ett par varv runt fyrkanten varvat med volter på ena kortsidan så lugnade han ner sig och blev ändå ganska så harmonisk. Vi jobbade mycket på att han skulle vara inåtställd (han ville gärna ställa sig utåt) och bara lite basic saker.
 
Han har ju tappat rätt mycket muskler efter sin skada och orkar inte så mycket än. Det märktes väldigt tydligt i galoppen, där blev han lite springig och orkade inte riktigt bära sig. Jag orkade inte heller riktigt rida honom ordentligt i galoppen, är alldeles för svag. Men som sagt, träningen var bra och nyttig precis som dom brukar vara för Lena! 
 
En trött och nöjd Peppe igår. 
 



9:e januari

God morgon! Idag är det fredag men det känns som det lika gärna skulle kunna vara tisdag med tanke på att skolan började igår. Men att det är fredag är inget jag klagar över precis! Det ska bli skönt med helg efter två dagar i skolan, haha. Idag är det en helt vanlig dag i skolan, slutar vid 15.20 och har en hel hög med smådryga lektioner idag. Men det är fredag så vad gör det egentligen? 
 
Efter skolan åker jag till stallet och tar hand om Peppe. Eftersom han dressyrtränade igår får han bara ta det lugnt idag och mjuka upp sig lite i skrittmaskinen. Han har säkert även lite träningsvärk skulle jag gissa på! 
 
 



Helt död

Höll på att somna tre gånger då jag red, så det säger en hel del om hur pigg jag är just nu. Så fort jag bröt av från trav till skritt så höll ögonen på att falla ihop. Fast med tanke på att jag har somnat vid tre/halv fyra och vaknat vid 11 hela lovet så är de inte jättekonstigt.

Det gick iallafall sådär att rida. Kryckan var himla tittig och ville absolut inte samarbeta. Man skulle kunna tro att han aldrig blivit riden längs den vägen i mörker innan. Dock är han världens bästa ändå, och speciell har han alltid varit så:)

Efter besiktningen i Hamre 





Första dagen avklarad

Ja, då var första dagen i skolan för den här terminen avklarad. Trots att jag har varit lite småtrött hela dagen så har den flytit på utan större bekymmer och lektionerna var inte allt för jobbiga, skönt nog. Det var egentligen bara sista lektionen som var lite smådryg och det var gymnasiearbetet. Det känns som eländet aldrig kommer bli klart, haha.  
 
Snart ska jag bege mig mot stallet. Som jag nämde tidigare är det dressyrträning som står på schemat idag och vi har nog inte tränat dressyr för tränare sedan i somras så det ska bli riktigt nyttigt för både mig och Peppe. Förhoppningsvis håller sig även Peppe även på mattan när han får använda hjärnan och jobba. Kommer dock komma hem ganska sent så jag skriver om träningen imorgon! 
 
Gammal bild. 
 



Slutat för länge sen

Alltså ni förstår inte hur trött jag har varit idag. Dock hade vi ingen sista lektion så slutade vid 12.15, men vad gör det när jag ändå ska stanna kvar och vänta på Oskar som slutar 15.40?:))))))))
 
Det enda jag ska göra idag är att plugga och rida. Kryckan ska jogga på vägen idag så att han inte har så mycket energi imorgon. Inte för att han kommer att bli speciellt trött av det men det är iallafall bättre än att skritta. 
 
 



Mitt 2014 del 4

Oktober
 
* Peppe blev skadad, antagligen därför han gick så dåligt på sista tävlingen. 
 
* Lyckades krascha hårddisken på datorn två gånger, lol hur lyckas man ens. 
 
* Tog fina bilder tillsammans med Peppe. 
 
 
November
 
* Började rida Wasa lite smått då jag ändå inte kunde rida Peppe. 
 
 
* Det var för övrigt en ganska lugn månad på hästfronten eftersom Peppe vilade men en månad med alldeles för mycket plugg och skolarbeten. 
 
December
 
* Peppe blev friskförklarad! 
 
 
* Jag och Agnes var duktiga och stannade 2 gånger efter skolan ock räknade matte #pluspoäng. 
 
 
* Fick min kära iphone ♥
 
 
* Bloggen fyllde hela 2 år. 

 
Det var mitt 2014, hoppas på att 2015 blir ett lite bättre år! Inte för att 2014 har varit katastrofalt dåligt men. 
 



Torsdag

Då var jullovet slut för denna gång och det är dags för skolan att dra igång igen. Antar att vi kommer få fullt upp ganska direkt och om någon vecka har jag prov så det är alltså bara börja plugga direkt. Tillbaka till verkligheten liksom. Men på ett sätt blir det ändå skönt att komma in i lite rutiner igen. 
 
Idag börjar jag inte skolan för än klockan 10, kan lova er att det kändes ganska skönt att börja med en sovmorgon. Dock går jag i skolan fram till 15.40 men det är en annan femma. Efter skolan åker jag nog direkt hem, jag har dressyrträning ikväll 21.30 för Lena Unneby och det kändes bara onödigt att åka fram och tillbaka till stallet två gånger. Trots att träningen är lite väl sent ska det bli kul! 
 
 



Kryckan v.2

Är inte helt 100 på att det är vecka 2 men..
 
Måndag- skritt
 
Tisdag- hippo
 
Onsdag- vila
 
Torsdag- jogga på vägen
 
Fredag- Micke-träning 
 
Lördag- skritt
 
Söndag- skritt
 
Har spenderat sista dagen på lovet med att plugga, non stop hela dagen skulle jag vilja påstå. Både samhälls inför redovisningen imorgon (dåligt oskön lärare som lägger redovisning första dagen efter lovet) samt engelska. Tillbaka till verkligheten? Nu måste jag sova så att jag över huvud taget kommer iväg till skolan imorgon...
 
 



Senaste inköpen

Topparna och kjolen är från bikbok, sakerna på sista bilden är från the body shop! 





2014 del 2

April
*Tror Kryckan hade två tappskor den här månaden, första var innan en träning, den andra kom två dagar innan tävling hahaha.
 
*Gjorde första utomhusträningen i Stöcke.
 
 
*Köpte årets första mjukglass som for rakt i golvet på en gång.
 
 
*Hade en riktigt pissig tävlingshelg i Vännäs. 8 fel i första LBn för att han bara sprang in i hindrena typ, 0+4 fel i andra LBn samt 8 fel i LAn. Men det var första tävlingen på tränsbett på året så...
 
 
*Var i Sundsvall och tävlade och det gick riktigt bra även om vi hade otur. Rev 3an i LB som borde legat kvar.  Hade även ett jättetråkigt nedslag på sista hindret i LA ackumulatorn på jorkern. Hade den legat kvar hade jag blivit 2a av typ 35 starter för jag var tydligen riktigt snabb. I sista LAn hade jag dock mer flyt, 0 fel och andraplats!
 
 
 
*Tränade en endagarsträning för Micke som inte gick så bra, han var för pigg och jag red ofokuserat.
 
*Åkte till London i en vecka.
 
 
Maj
*Kom hem från London.
 
*Hade haft min vita prins i ett år!
 
Annonsen på försäljningsstallets hemsida. Texten stämmer til 100 procent även om bilderna inte gör han rättvisa...
 
*Tävlade tredagarsmeeting i Vännäs med blandade resultat. Nedslag på sista hindret i grunden i Sveland cup kvalet trots en jättebra runda, 8 fel i LA dagen efter för att jag bara flängde runt så han hann inte lyfta benen, sista dagen satte vi förmodligen vår bästa LA runda någonsin trot att det var en svår bana. Ett jävla nedslag på sista hindret i vanlig ordning.
 
Kan va det mest orättvisa nedslaget någonsin

*Bästa Stöcke gick vidare till lag SM efter seger i sista omgången!
 
*Gjorde mitt sista tyskaprov någonsin
 
*Hade årets sämsta tävling på SURF, det gick så vansinnigt dåligt att jag inte fattade någonting. Bommarna flög om oss kan man säga. 8 fel i båda LB och 12 fel i LAn. Blev dock tvåa med div 1 laget för alla lagen bara rev och rev haha.. Men Kryckan kämpade så gott kan kunde under sina förutsättningar, vilken häst som helst hade stannat men det är en sak han aldrig skulle göra. Älskar honom så mycket.
 
 
 
Juni
*Stöcke hoppade hem en fjärdeplats på lag-SM!
 
 
*Invigde sommarlovet med att tälta i med Alicia, Linda, Albin och Elias. Sjukt kul men kallt...
 
 
*Åkte och såg One Direction för andra gången i mitt liv.
 
 
*Det blev inga tävlingar eller speciellt mycket häst över huvud taget, var mest med kompisar och såklart med Kryckan en del också.
 
 
*Var en helg i Vindeln hos min kompis Marielle och var hästskötare åt henne när hon tävlade.
 
 



Mitt 2014 del 3

Juli 
 
* Fyllde hela 18 år! 
 
 
* Red Inter en hel del. 
 
* Peppe skötte sig ganska bra för ett tag och jag kunde rida ut själv #Lycka
 
 
* Tävlade i Näset och blev placerad i två klasser med stora startfält. 
 
 
* Började övningsköra på körskola
 
Augusti
 
* Tävlade på Surf. Vann en 1.10, vann andra omgången av div 2 med laget och kom 3a inviduellt. Debuterade även 1.20 som inte gick något vidare bra då jag inte red ordentligt. 
 
 
* Blev opererad och kunde inte rida på någon vecka.
 
* Packade 1200 valsedlar för klubben, något drygt kan jag lova er.. 
 
* Skolan startade igen och jag började 3a, tänk vad tiden går fort. 
 
* Tävlade i Vännäs och hade minst sagt en bra dag. Blev placerad i båda klasserna och vann sista omgången med laget. Vi vann även totalen då vi vann alla omgångar. 
 
 
September
 
* Var en vecka i Spanien i slutet av augusti/början av september. 
 
 
* Tog körkort!! 
 
 * Tävlade på hippo samtidigt som volkswagen grandprix och hade en mindre bra tävlingshelg. Dock riktigt att roligt och lärorikt att kolla på dom högre klasserna och bättre ryttarna. 
 
 
 



Sista dagen på lovet

Idag är det onsdag och därmed sista dagen på lovet, tråkigt tråkigt. Får ta vara på dagen ordentligt helt enkelt! Nu ska jag iallafall alldeles strax åka till stallet. Eftersom Peppe hat gått ganska mycket nu på slutet och ska dressyrträna imorgon så får han bara gå i skrittmaskinen och mjuka upp sig lite idag. 
 
Förutom stallet har jag inga speciella planer för dagen. Varför känns det som jag skriver det hela tiden? haha. Får se om jag kanske pallrar mig ner på stan en sväng efter att jag har varit i stallet, men det kändes på något sätt lite jobbigt. 
 
 



Hahaha jag är sämst...

Jag är helt säker på att jag bloggade innan jag gick till Oskar igår/i förrgår. Men ser nu att det gjorde jag inte alls. Var även helt säker på att jag bloggade innan jag for till hippo med Kryckis, men gjorde inte det heller. Men nu jävlar kan de bara bli bättre!

Idag var vi som sagt till ridhuset med Kryckan. Planen var att låta honom galoppera tills han blev trött alltså svettig och all överskottsenergi var slut. Han var riktigt fin i början av passet då jag red mycket lydnad typ flytta in/ut bakdelen och mycket övergångar. Sen hände det en grej som gjorde att han blev helt splittrad i huvudet, går inte in på det för då blir jag bara irriterad. Kryckan är väldigt känslig och blir lätt "taggad" så efter de fick jag gå tillbaka till skrittjobb, sen trav och börja om helt från början... Fick aldig tillbaka känslan jag hade innan tyvärr och inte blev han trött heller, men att låta honom konditionsträning med dom förutsättningarna hade inte varit sunt...

Har ni sett de nya ändringarna i TR inför 2015? Detta va bara sjukt konstigt tycker jag. Snacka om att krångla till saker...





Tisdag

Just nu ligger jag i soffan tillsammans med en ben&jerry och kollar på en film, ett helt okej avslut på den här dagen måste jag ändå säga. Idag har jag inte gjort så mycket förutom att vara i stallet, åkte dit i förmiddags och mockade några boxar och fixade klart allt åt Peppe. 
 
Efter lunch åkte vi in till hippo och red Peppe. Ingela red honom en stund först och sedan avslutade jag med att rida. Han skötte sig bra men han hade nog lite träningsvärk, han är ändå riden ganska mycket nu på slutet så det är inte så konstigt. Imorgon får han bara ta det lugnt och sedan på torsdag blir det dressyrträning så det blir ändå ganska kul! 
 
Nu funderar jag snart på att gå och lägga mig faktiskt, lika bra och passa på att sova och vila innan skolan drar igång igen! Det lär bli en jobbig sista termin gissar jag på. 
 



Mitt 2014 del 2

April
 
* Peppe blev rädd för tåget när jag red och slängde av mig. Jag tappade synen någon minut och fick riktigt jävla ont i svanskotan, det var nästan så jag trodde att det hade blivit en spricka. Smärtan gick över efter någon vecka som tur var!
 
* Tävlade i Vännäs. En mindre bra tävling både resultat- och känslomässigt. Bästa resultatet var 4 fel i 1.10 m. 
 
 
* Tränade en gång för Micke Schultz.
 
 
* Tränade även dressyr för Lena Unneby någon gång. 
 
Maj
 
* Åkte till Skellefteå och tävlade, nollade 2 klasser och fick 4 fel på sista hindret i den tredje klassen. 
 
 
* Åkte till Piteå och tävlade. Det var bra tävlingar som det alltid brukar vara där och vi hade en bra helg resultatmässigt. Nollade och fick rosett i alla klasser. 
 
 
Juni
 
* Tävlade på hippo och Peppe fick vinna för första gången, dock var det bara 1 meter. Han försökte dock bocka av mig på ärevarvet, haha. Hoppade även två stycken 1.10 med 4 respektive 1 tidsfel. 
 
 
* Fick ett efterlängtat sommarlov. 
 
* Tävlade i Övik och hade en bättre tävlingshelg. Nollade alla klasser och blev placerad i tre. 
 
 
* Tävlade i Vindeln. Laget vann första omgången av div 2 och sedan var vi 2a i en 1.10. 
 
 



Tidig morgon

Jag klev ganska precis upp och nu sitter jag och äter frukost. Ska bara fika klart och sedan dra mig mot stallet, hjälper pappa lite där innan vi åker in till hippo med Peppe. Precis som tidigare gånger rider nog Ingela honom först och sedan avslutar jag med att rida. 
 
Annars har jag inga speciella planer för dagen, får ta den lite som den kommer men jag antar att jag inte lär göra så mycket ikväll! Nu måste jag iallafall åka, ha en bra dag alla! 
 
 



Vinter igen!

Kylan börjar komma tillbaka och det har snöat hela dagen så nu är det vitt på backen igen. Dock ser det ut som om det ska bli lite ostadigt väder några dagar framöver men förhoppningsvis stannar väl snöm kvar resten av vintern nu. 
 
Det var ju ett par dagar sedan jag bloggade och det har inte hänt allt för mycket sedan sist faktiskt. Vi har varit in till ridhuset ett par gånger med Peppe och igår när jag red gick det faktiskt hyggligt. Han hade dock blivit genomriden av Ingela innan jag satt upp så han lyssnade väldigt bra på mig för en gång skull. Imorgon ska vi åka in igen! 
 
Idag var det trav så Peppe fick vila, kollade lite halvt på travet och när det var slut hjälpte jag pappa att ta in hästarna innan jag gjorde iordning Peppe och sedan åkte hem igen. Resten av kvällen har jag inga speciella planer utan jag ska bara ta det lugnt och vila, skolan börjar ju igen på torsdag. 
 
Min pajas till häst idag.. 
 
 



Mitt 2014 del 1

Januari
 
* Firade in året utomlands på gran canaria, kanske den bästa nyårsaftonen hittills. 
 
 
* Efter lite regnande i början av månaden kom snön till slut tillbaka och Peppe fick ett nytt vintertäcke så att han inte skulle frysa. 
 
 
* Det började gå bättre och bättre med Peppe på träningarna, började komma in i storhäst ridningen och vi började hitta varandra mer. I denna veva blev han dock otroligt dum och bråkig att rida hemma. 

 
Februari
 
* Februari var en ganska lugn månad, vi fortsatte träna på inför tävlingssäsongen som skulle dra igång i slutet av månaden och för övrigt hände det inget speciellt. 
 
* Tävlingsdebuten slutade med en felfri runda i 1 meter och en uteslutning i 1.10 m där Peppe bara stod och stegrade som ett as. 
 
 

Mars
 
* Åkte upp till Boden på sportlovet och passade samtidigt på att tävla där. Tog det mest som en träning och hoppade 90 cm och 1 meter. Vi nollade 90 och i 1 meter var det lite problem med styrningen så jag fick lägga en volt. 
 
 
* Jag och Agnes skaffade ett matkonto på instagram som vi endast lyckades hålla levande i någon månad, haha. #eatlikeagnesochlinda
 
 
* Var med på hippos nationella tävling, nollade 1.10 m och fick ett onödigt nedslag i 1.15-debuten. 
 
 
 



Dålig uppdatering

Jag vet att uppdateringen är helt värdelös. Men min dator har gått sönder eller nått, det började slå gnistor om "hålet" där man stoppar in laddaren och nu går den inte att ladda. Säkert min karma som ser till att jag inte kan göra alla skolarbeten som jag skjutit på hela lovet. Sen har jag varit hos Oskar den mesta tiden de senaste två dagarna så...

Idag var vi iallafall in och hoppade med Kryckis. Mamma byggde fram ett räcke på diagonalen och en parallell oxer på långsidan. I början hade jag jättedålig galopp så han sprang och studsade och försökte slå sig fri lite, men det går sällan bra på 80 cm för han är aldrig riktigt "seriös" eller vad man ska säga. Avslutade med att höja oxern till 1.10 och räcket till 1.20 och han hoppade helt stört galet bra. Som ni ser på en av bilderna lägre ner så hoppade han så mycket mer ryggen att jag skjuts ur sadeln och höll på att flyga helt åt helvete haha. Han var inte i en bom på hela passet och efter fem språng på siat höjderna gav jag mig och klappade om min fina ponny:)

Från idag





2014 del 1

Januari
*Jag och Kryckan hade vår största svacka hittills i samband med igångsättningen efter operationen av den lösa benbiten. Vissa dagar gick han inte att rida alls för att han bara kickade och drog iväg. Fick avbryta flera träningar för jag hade verkligen ingen koll alls på honom, världens äckligaste känsla.
 
 
 
*Köpte ett tvådelar kimblewick med kedja som funkade bra för stunden.
 
*Mamma åkte till evidensia och kollade upp Kryckan, som var helt frisk. Lika bra att kolla att inget var fel för han uppförde sig verkligen konstigt.
 
 
 
*Började träna dressyr för Lena igen efter ett uppehåll på nästan två år, bästa jag gjort typ.
 
*Såg stiftelsen med några kompisar.
 
 
Februari
*Hade jättemycket i skolan, trodde jag skulle dö där ett tag.
 
*Provade ut en ny sadel med Andrea Waller, det blev faktiskt Lindas gamla sadel hahaha.
 
*Med hjälp av världens bästa Micke Schultz började jag fatta hur jag skulle rida, och vi lyckades äntligen genomföra en hel träning!
 
 
*Hade kickoff med stöckegänget på bowlinghallen.
 
 
*Jumpclub clinic med Lotta Björe och Sylve Söderstrand på hippo.
 
 
*Klubbis i vännäs på alla hjärtans dag där vi var nolla i LD och dubbelnolla och 2a i LC.
 
 
*Startade tävlingssäsongen på riktigt på hippo med en femteplats i LCn trots värdens sämsta tempo, samt ett skitpet på första i omhoppningen i LB.
 
 
Mars
*Hoppade bana på 1.10 felfritt på träning för första gången sen igångsättningen, samt höll på att svimma två gånger pga astman.
 
 
*Tävlade i Skellefteå där vi var 2a i LC och uteslutna i LA för att han skyggade iväg för en funktionär i reflexväst och såg inte hindret han skulle över. Nu i efterhand kan jag skratta åt det hela...
 
 
*En equiterapeut skrämde upp oss genom att säga att Kryckan visade tecken på skimmelsjukan (cancer) och kissing spines på samma gång och därför åkte vi till Timrå och kollade upp hela honom ordentligt och Per hittade absolut ingenting... Tack för den typ-.-
 
*Kollade upp astman och fick äntligen medicin till den så att jag kunde träna ordentligt igen.
 
 
Fortsättning kommer senare! 



Dagens roligaste




Fredag

Bloggade aldrig nått mer igår för jag somnade hahaha. Var heeelt slut när jag kom tillbaka från stallet så efter maten gick jag till sängen och somnade direkt. 13 timmars sömn blev det och jag ångrar inget. Minns inte senaste gången jag sov innan halv 10.
 
Idag red jag Kryckan på hippo och det gick sådär. I början var han fin men sen blev han pigg och började studsa och byta galopp samt kicka så det gick inte att få till någon bra ridning. Det blir så när han har så mycket överskottsenergi, då är det bara att försöka rasta honom vilket jag lyckades ganska bra med ändå.
 
Nu ska jag snart till Oskar och sover där, så det blir ingen mer uppdatering idag. Så vi hörs imorgon!
 
LA i Skellefteå 2013, vinst
 
 



Regn..

Det nya året bjuder tyvärr inte på något höjdar väder, förra veckan var det nästan -20 grader och massor av snö. Nu är det plusgrader, regn och all snö är i princip borta. Dessutom är det bara is ute #faraförlivet. Men det ser ut som det ska bli lite kallare till nästa vecka så vi får hoppas på det bästa helt enkelt! 
 
Jag ska alldeles strax bege mig till stallet. Peppe fick gå ett lite hårdare pass igår när Ingela red så idag ska han bara få ta det lugnt, det vill säga gå en stund i skrittmaskinen. 
 
Annars har jag inga speciella planer för dagen, men om det inte är allt för dåligt väder när jag kommer hem från stallet kanske jag går på stan en sväng. Har några presentkort som vill bli uppköpta, haha. 
 
Två från igår.
 



Dags att återvända till verkligheten

Gårdagen var minst sagt oplanerad, men det blev rätt bra ändå. Vid 12-slaget for jag och Oskar ner på stan och mötte upp Alicia och Elias. Sen GICK vi från stan till Umedalen och sen till mig, somnade vid halv 7 på morgonen med det funkar det också. Det första vi gjorde idag var att gå och äta pizza och sallad. Nu ska jag duscha och se världscupen från Mechelen. När mamma  kommer hem ska vi till stallet och skritta Kryckan. Går inte att göra nått annat när underlaget är såhär värdelöst med is. Måste in till hippo igen någon dag, bara 3,5 veckor kvar till tävlingssäsongen kickar igång igen ju!!
 
Hoppas alla hade en bra nyårsafton, och från och med nu blir uppdateringen bättre!
 
 



Gott nytt år!

Ja, några timmar senare men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Har inte bloggat på några dagar på grund av att jag inte ens har kommit in på bloggen, men nu är jag back on track igen! Igår gjorde jag inget speciellt på kvällen då jag skulle upp tidigt idag, var bara på middag och sen låg jag och sov vid 12-slaget. Haha. 
 
Om ett tag ska jag åka till stallet för andra gången idag, planen ser ut så att vi drar in Peppe till ridhuset och sedan rider en vi känner honom där. Blir nog bra och det ska bli kul att se honom från marken för en gång skull. Annars har jag inga speciella planer för dagen! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin