Gårdagens dressyrträning

Dressyrträningen igår gick faktiskt bra och Peppe skötte sig bra. I början när vi började trava var han någon helt annanstans - han var lite små spänd, sprang med huvudet högt och sprang lite väl fort. Men efter ett par varv runt fyrkanten varvat med volter på ena kortsidan så lugnade han ner sig och blev ändå ganska så harmonisk. Vi jobbade mycket på att han skulle vara inåtställd (han ville gärna ställa sig utåt) och bara lite basic saker.
 
Han har ju tappat rätt mycket muskler efter sin skada och orkar inte så mycket än. Det märktes väldigt tydligt i galoppen, där blev han lite springig och orkade inte riktigt bära sig. Jag orkade inte heller riktigt rida honom ordentligt i galoppen, är alldeles för svag. Men som sagt, träningen var bra och nyttig precis som dom brukar vara för Lena! 
 
En trött och nöjd Peppe igår. 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin