Sista oktober

God kväll finisar! Idag har jag i stort sett varit igång hela dagen, eller jag har iallafall varit i stallet hela dagen. Finns inte så mycket annat att göra på en hästgård. Jag har hunnit med att gå en liten promenad med Inter på hårt underlag, ridit Linuz en sväng och även ridit T en sväng med Elin. 

Linuz red jag runt berget idag, det blev dock bara en lugn tur då det var så otroligt hårt i marken. Skrittade största delen av turen men travade och galopperade också lite lätt där underlaget var någorlunda mjukt. Men han var nog ganska nöjd över att bara skritta också! 

När Elin kom till stallet red jag T med henne och Coressa, det hade hunnit blivit mörkt ute så vi red över till BRK och red i en paddock där. Underlaget var dock inte det bästa (stenhårt) så T fick bara skritta. Det gick väl helt okej förutom att han var väldigt tjafsig med huvudet och skulle dra tyglarna ur händerna på mig. Men det var säkert ett halv år sedan jag red honom sist så. 
 

Lånade bilden från Elin, T var inte så nöjd över bomullen i öronen haha. 



Kom nyss hem från stallet

Idag tog den endast en timme att göra stallet, annars brukar bara ridpasset ta en timme haha. Skrittade ut i 25 min på hacket, pappa följde med som mentalt stöd åt oss båda i mörkret. Det gick bara bra!
 
Annars har jag varit på stan ganska länge. Vi hade tänkt hämta ut biobiljetter, men det sket sig haha. Men vi gick och åt på max och pratade om allt och ingenting. Jag lyckades dessutom fynda en stickad tröja på H&M, samt ett par jeans från Bikbok. Inte ofta ett par jeans sitter helt perfekt på en gång, men det gjorde dom!
 
Nu sitter jag och kollar på serier och äter godis. Planerar inte att röra mig en centimeter på ett bra tag!
 
 



Saker som ska köpas

Prio 1 är ett par senskydd att använda hemma, det lutar åt ett par eskadron fexisoft air. Mest för att dom verkar så smidiga, går att tvätta i tvättmaskin, bra luftcirkulation osv.
 
Men dock är priset ganska saftigt då bara framskydden ligger på 800-900 spänn. Jag ska dessuom bara ha dom hemma. Har iallafall lite tid på mig att fundera. Men jag har även kollat på ett par från kingsland, där det var både fram och bakskydd för ett helt okej pris. 
 
Har ni några bra tips på benskydd med bra kvalite som inte kostar alldeles för mycket?
 
Lite senare när tävlingarna sätter igång ska även en marinblå luva och ett par veredus skydd inhandlas. Det är dock ingen panik med det! Måste även hitta en magplatta, haha jag kommer bli mer än fattig när jag köpt allt som ska köpas..



Mot stan!

Nu ska jag snart börja göra mig iordning och fara ner på stan, ska träffa några kompisar och hämta ut biobiljetter. Ska även kolla lite på kläder innan jag far hem, men jag lär väl inte hitta något som vanligt. 
 
Sen någon gång så åker jag till stallet. Ska jogga Kryckan lite lätt i skogen, fast det blir mest skritt. Det enda positiva med att han inte tränas och tävlas nu är att mungiporna kommer att få läka ut till 100%. Kommer typ bara rida på hack den närmaste tiden..
 
Nu måste jag skynda mig!
 
 



Torsdag

Torsdag idag och halva lovet har redan gått. Vill helst att nästa vecka ska komma nu men samtidigt inte, hur skönt som helst att ha lov men jag vill att nya hästen ska komma nu. Men den som väntar på gott väntar aldrig för länge.
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att rida Linuz en sväng, gå en promenad med Inter och sen kanske rida någon häst med Elin senare i eftermiddag. Förutom det händer det inte så mycket mer idag skulle jag tro, nu ska jag iallafall dra mig ut mot stallet så vi hörs senare under dagen!
 



Snart mot hippo

Idag har jag inte gjort så jättemycket. Låg och kollade serier fram till 12 kanske, då vi for ner på stan och åt kinamat. När vi kom hem så skjutsade pappa mig till stallet. Jag skrittade Kryckan barbacka på hack i 30 min. Det gick bra förutom att han vara tvärstannade och stirrade in i mörkret som om han såg ett spöka typ. Sen började han blåsa luft genom näsan och jag blev jätterädd verkligen. Det var säkert en älg där inne eller nått..
 
Nu ska jag och mamma snart åka in till hippo och kolla på hoppträningarna för Kerstin. Jag skulle egentligen ha tränat i den gruppen, men nu sket det j sig med den saken. Men man kan ju alltid fara och kolla! Kameran åker med också så jag kanske fotar lite, men det beror på om jag orkar bråka med den eller inte..
 



Onsdag

Just nu sitter jag i soffan och gör i princip ingenting, funderar dock på att sätta mig med matteboken om en stund. Loven är ju till för att man ska vila upp sig från skolan, men det tycker tydligen inte våra lärare.. Annars händer det nog inte så mycket mer ikväll. 
 
Idag har jag hunnit med att rida både Linuz och Inter. Jag började med att rida Inter, han fick gå intervaller i backen idag. Finns inte så jättemycket att säga om det, men det gick bra iallafall.
 
Efter lunch red jag Linuz en stund på ridbanan, den var dock väldigt hård. Han var väldigt kortstegad och kröp även lite bakom lod. När jag kom tillbaka till stallet igen såg jag att han hade trampat upp ett sår som han fick tidigare i veckan, så det var troligtvis därför han tog så korta steg och gick som han gick. Men man kan inte begära så mycket av honom då han inte är riden på ett bra tag. 
 



Dagens planer

Idag har jag inte så speciellt mycket planer. Ska ha lunchdejt med familjen på stan, tror det blir Kina vilket inte är helt fel. Efter det blir det väl stallet!
 
Kryckan ska skrittas ut i 30 min hade jag tänkt, han får trava lite också men jag väntar med det tills imorgon. Tänkte kanske ta med kameran ut och fota honom lite, min fina!
 
 



Svar på kommentar

Hej:) kan inte du skriva ett inlägg om din nya häst:D? 

Svar: Jag kan skriva ett när han har kommit, vilket blir nästa vecka någon gång! :) 




God morgon!

Nu ska jag alldeles strax gå ut till stallet, tänkte bara blogga lite snabbt först. Idag har jag tänkt rida både Linuz och Inter. Linuz ska nog få gå ett litet lätt pass på ridbanan om underlaget är bra och Inter ska gå intervaller i backen. Förutom det tror jag inte att det händer så mycket mer idag! 
 
Ha en bra dag så hörs vi senare! 
 



Biscuit gold

Jag vet inte vad jag ska säga, tänka, eller tro. Har seriöst aldrig övervägt att sluta med hästarna så mycket som jag har gjort idag. Inte för att jag har lessnat på ridsporten, utan för att jag har börja undra om allt verkligen är värt det. Jag har haft min 8 åriga, nya, fina ponny i snart ett halvår, innan hade jag ett helvete med långtidsskador på min förra ponny. Och det kanske alltid kommer att fortsätta vara så här. Han är inte sprutad eller något, men mer säger jag inte idag.
 
Tänk om allt bara kunde flyta på, gå bra, bli som det var innan. Framtiden går inte att säga något om. Vi hörs väl någon gång.
 
Skulle göra vad som helst för att bli sådär glad igen.
 



Dagen

I förmiddags var jag som sagt till Luleå en sväng. Var bland annat och klippte mig, även om håret inte var jätteslitet så var det skönt att få bort det nötta. Jag hann även med att gå en sväng i en liten shopping galleria, hittade dock ingenting som vanligt. 
 
När jag kom tillbaka till gården igen så kastade jag i mig lite lunch och for ut och red med Linuz. Han var lite lugnare idag jämför med igår, visst han trippade ganska mycket i både skritten och traven men det var helt klart bättre än igår. Dock så kokade det över i huvudet på honom när det kom en travhäst bakom, han visste inte riktigt vart han skulle ta vägen så det var nära att det blev någon slags rodeo haha.. Men annars var han fin och skötte sig bara bra. Imorgon blir det nog ett lätt dressyrpass om vädret tillåter. 
 
Inter red jag en sväng runt berget, bara för att få lite omväxling från slingorna. Skrittade största delen av biten och travade bara en liten kort bit, men han kändes bra iallafall! På måndag är det start för honom igen!
 
 
Resten av kvällen måste jag ägna mig åt matte och psykologiboken. Snälla lärare som sätter prov veckan efter lovet.. 



Nu rullar vi

Med dålig magkänsla rullar vi mot veterinären. Håll alla tummar nu!







Mot Luleå

Idag ska jag till Luleå en sväng på förmiddagen, ska bland anant klippa mig. Har ingen som helst aning om hur lång tid det kommer ta men jag ska iallafall försöka hinna med att rida Linuz och Inter när jag kommer tillbaka. Eller bara en av dem, får helt enkelt se hur mycket klockan har hunnit blivit! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla! 
 



God natt!

God kväll folket! Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Lär väl behöva all sömn jag kan få eftersom jag inte är något fan av väterinärer, och lukten på ATG får mig att vilja spy. Senaste gången vi var där och undersökte en häst (och då menar jag inte slutmätning och tandläkare osv..) så svimmade jag faktiskt. Hörseln försvann och det bara pep i öronen, det svartnade för ögonen och knäna vek sig.. Men ingen märkte något då dom var i ett annat rum.. Men vill inte att det ska hända imorgon iallafall..
 
Under eftermiddagen var jag ute occh sprang på elljusspåret, var helt slut när jag hade sprungit färdigt haha. Det blir nog att springa imorgon också om det inte regnar!
 
Juste, inatt vaknade jag av att jag blödde näsblod haha. Vaknade av att något rann ner i ögonen på mig, och då fick jag springa in på toan. Bara jag som lyckas...
 
Nu ska jag gå och fika, god natt!
 
 



Regnig dag

Idag har det regnat i princip hela dagen, hur kul egentligen? Inte så jätte om jag ska vara ärlig. Dessutom har det bara varit is på backen. Förutom att äta har jag inte gjort så jätte mycket idag, skämt åsido men jag har iallafall hunnit med att rida både Linuz och Inter. 
 
Linuz har inte blivit riden på ganska länge så han var lite små jobbig i början, lite som en vildhäst haha. Nej, men han taktade lite när jag red, annars skötte han sig ganska bra. Jag red bara lite lugnt runt slingorna i skritt och trav, eftersom han inte är riden hårt på länge ville jag inte anstränga honom för mycket. Linuz känns nästan som en liten ponny att rida jämfört med Inter, det är ju lite storleksskillnad på dom. 
 
Inter fick också gå runt slingorna fast en liten kortare sväng. Men honom skrittade jag bara med så han skulle få röra lite på sig, inget ansträngande alltså. 
 
Linuz får stå för dagens bild idag. 



Klar i stallet!

Idag for jag och mamma ut till stallet på morgonen, vi tog in Kryckan och kände igenom honom innan vi tränsade och gick ut på banan. Longerade i kanske en halvtimme, med ganska mycket skritt eftersom han inte är van att bli longerad. Han fattar inte riktigt när han ska bromsa, och han brallar lite ibland, men annars tycker jag att han gör framsteg! Inte så lätt alla gånger...
 
Nu ska jag fara ut och springa en stund hade jag tänkt!
 
Vi tog av fleecetäcket sen haha..
 



Trött

Gud vad trött jag är, känner mig ungefär som en zombie. Nu ska jag iallafall försöka dra mig upp ur sängen och gå ut till stallet. Jag har ingen aning om vad som ska göras där idag, om jag ska rida någon eller inte. Det enda jag har planerat är att skritta Inter en liten sväng, kan fortfarande inte smälta att han vann igår haha. 
 
Dessutom är det snö här, fyyy....
 



God morgon!

Nu ska jag strax gå och äta frukost, och sen ska jag och mamma åka till stallet. Vi ska träna Kryckan på att bli longerad då han i princip aldrig har gjort det innan vi köpte honom. Då får han dessutom röra på sig utan ryttare på ryggen, vilket är bra!
 
Annars hade jag tänkt fara ut och springa en stund om det inte börjar regna igen. I natt regnade det hur mycket som helst så man kunde knappt sova..
 
Men vi har iallafall fått tid hos veterinären imorgon kl 10, så då ska han kollas igenom från öron till hovar typ. Känns bra att vi fick tid så snabbt..
 
 



Inter vann!!

Ja, ni läste rätt. Världens bästa Inter vann idag. Helt otrolig är han bästa "lilla" hästen. Känns nästan lite sorgligt att lämna bort honom nu när han går så bra, men jag har ju tyvärr inte tid med 2 hästar :(

Just nu sitter jag i bilen på väg till Boden. Vi kommer alltså vara framme om ca 3 timmar. Ska försöka sova en stund, men är uppe i varv nu så det kommer nog inte gå så bra. Aja, bloggar mer imorgon! 




Dagen har gått fort!

Idag har jag inte haft någon tid att blogga, så därav uppdateringen. Efter att jag hade vart på hippo så åkte jag ut till Kryckan. Skrittade ut i skogen i någon timme barbacka med hacket. Gick bara bra förutom att det var en snubbe som högg träd med yxa. Sen måste han ju hoppa över varenda vattenpöl, för han vågar inte sätta förrerna i dom haha..
 
När vi kom tillbaka så klippte jag pälsen, manen, svansen, hovskägget och det mesta som behövde klippas på honom. Och ändå har jag en hel del kvar, men nu är äntligen vinterpälsen borta. Manen tog en halv evighet som vanligt eftersom han skakar på huvudet hela tiden. Och precis när jag nästan var klar så råkade jag klippa av typ en halv decimeter för mycket, så då fick jag göra om allt + att manen vart för kort.... Aja, men nu ser han bättre ut än han gjorde innan iallafall!
 
Nu blir det att kolla lite serier innan Solsidan börjar kl 20.00!
 
Inte de charmigaste bilderna, men bättre än något haha..
 
 



Kom just hem

Nu på morgonen har jag varit och kollat/varit funktionär på klubbisen på hippo. Något depp att inte kunna vara med själv, men nu är det så helt enkelt. Ska strax äta och sen fara ut till stallet. Kryckan ska skrittas ut barbacka och sen ska han klippas. Han ser ut som ett troll med för mycket päls precis överallt.
 
Annats sitter jag och kollar resultat från Skellefteå och sundsvall. Ni får gärna ställa frågor på http://ask.fm/agnescrone så länge!
 
 



God morgon!

En extra timmes söm i natt, men fortfarande lika trött efter att ha sovit i 11 timmar. Just nu sitter jag bara och latar mig men jag måste snart börja ta tag i livet. Måste bland annat städa rummet och packa, jag har inte ens börjat.. Direkt efter travet ikväll åker vi till Boden, vi kommer alltså vara framme någon gång i natt. Uppdateringen kommer nog inte bli den bästa idag. 
 
Annars då?
 
Inter går i lopp 8 idag, som vanligt går han dock alltid bland dom sista loppen. Men det är bara gilla läget. Om han är lika bra idag som han var förra gången han startade så har han nog faktiskt en ganska bra chans! Hoppas att ni håller tummarna för honom idag!
 



Världens regnigaste dag

Idag har jag inte gjort något alls känns det som. For till stan en stund och köpte One directions parfym som luktar heeelt underbart. Men hittade inga kläder som vanligt. Utopia sög dessutom, inga nya affärer än så länge + att det var jättemycket folk överallt.
 
Direkt jag kom hem så slängde jag i mig pannkakor och for till stallet, det fick bli en promenad med Kryckan i 25 min i regnet. Hade egentligen tänkt klippa honom, men pälsen var för blöt såklart. Äckelregn. Efter det fick han stå inne eftersom det regnade så mycket...
 
På kvällen såg jag och pappa One missed call, sjukt bra men satan va jag skrek!
 
 



Lördag

Gud vilket dåligt väder det har varit idag, eller egentligen hela den här veckan. Jag och Inter trotsade regnet och for ut och skrittade en sväng i skogen. Tur att man inte är gjord av socker..
Planen med att rida på ridbanan sket sig ganska fort eftersom den var stängd på grund av dåligt väder. Istället försökte jag jobba honom i skogen, böjde, flyttade för skänkeln, gjorde halter osv. Mot slutet var han riktigt fin och sökte sig verkligen neråt vissa bitar.
 
Som ni kanske märker har jag och Agnes världens bloggtorka just nu, bara det här lilla inlägget har tagit över 1 timme att skriva. Så om det är något speciellt ni vill läsa om så får ni jätte gärna kommentera!
 



New in

 



Depp

Usch vad depp jag blev nu. Det är exakt samma känsla som när Olle fick sin senskada, ingenting är lika roligt längre. Men samtidigt tänker jag inte ta ut någonting innan veterinären har sagt sitt, han är ju trots allt sig själv förutom i galoppen. Det enda jag kan göra är att avvakta och se vad som händer helt enkelt...
 
Nu ska jag alldeles strax fara ner på stan en stund, och efter det blir det att åka till stallet och gå en promenad med Kryckan. Ska inte sitta på honom något mer innan vi vet om han har något i ryggen eller inte!
 
2a i LB+5 (105 cm) och vinst i LA (110 cm) i Skellefteå
 



Dagens planer

Idag händer det inte alls mycket förutom stallet och lite plugg. Har ingenting planerat så dagen får komma som den kommer helt enkelt. Det är ganska tråkigt väder idag, så jag tänkte passa på att försöka städa både mitt rum och sadelkammaren. Får se hur det går med det, men sadelkammaren är prio 1 iallafall. 
 
Inter ska även ridas idag, om banan är öppen rider jag först lite lösgörande arbete på ridbanan och avslutar med en sväng i skogen. Om jag hinner ska jag även smörja sakerna som han ska ha imorgon när han ska starta, annars gör jag det imorgon!
 
Ni får ha en bra lördag!
 



Något är fel

Stryker söndagens klasser och går återigen runt med min ponny i ett grimskaft. Något är fel, men samtidigt inte. Mer än så kan jag inte säga just nu, är helt jävla lost och har ingen aning om vad som kan ha hänt eller vad han reagerar på. Men ett veterinärbesök blir det nog i vilket fall, bara för att veta.
 
Snälla, spekulera inte i detta och dra inga slutsatser. Det är egentligen inte ens säkert att det är något. Jag vet bara att min ponny som aldrig brukar kicka, nu gör det i varannat galoppsprång i vänster varv. I traven är han minst lika fin som han brukar vara.
 
Den finaste och bästa ponnyn i hela världen, varför kan han inte prata?
 



Äntligen lov!

Nu är det äntligen lov, underbart! På söndag åker jag till Boden och är där hela veckan. Har inte varit där sedan i augusti så det blir nog kul! Dock kommer Inter stanna kvar där uppe då nya hästen förhoppningsvis kommer nästa vecka, tråkigt på ett sett men det känns underbart att äntligen få ha en ridhäst igen! 
 
Idag red jag Inter intervaller i backen. Han fick bara gå två stycken idag eftersom att han ska starta på söndag men han kändes riktigt pigg iallafall. Finns inte så mycket mer att skriva om det. 
 
Ikväll händer det inte alls mycket, funderar på att gå och lägga mig tidigt och sätta på någon film. Bara ta det lugnt och njuta av ledigheten så länge den varar!
 
Sitter vid min skoldator nu så jag har världens bildbrist.. Men jag saknar min lilla Trisse ♥



Filmer från Micke-träningen

Dag 1
Här hade han ett sår i mungipan, så det är dräför han drog iväg hela tiden. Jag fick inte ut honom på spåret innan sista linjen, så vi kom fel varje gång. Förstår inte hur han hinner upp med fötterna utan att riva med tanke på hur nära vi kommer hela tiden...
 
 
Dag 2
Här hade jag bytt bett och då drog han inte iväg en enda gång. Fick ner några bommar när jag antingen lät honom springa iväg, eller glömde benen. Men för att vara första inne träningen på helt nytt bett så tycker jag att han hoppar jättefint! 
 
 



Filmer från Stöcke

Här kommer dom väldigt sena filmen från tävlingen i Stöcke för typ tre veckor sen haha.Förstår inte ens att jag lägger ut detta, kommer säkert ångra mig och ta bort filmen sen.
 
Det här var nog årets sämsta tävling om man går på hur det ser ut och vilken känsla jag hade. Jag skojar inte om jag trodde att vi skulle riva i precis varje anridning till varje hinder. Helt otroligt att LCn var felfri med placering och att vi kom undan med 4 fel i LB+5an, borde ha haft 16 fel i båda klasserna känns det som...
 
 
Filmerna från Micke-träningen kommer på tidsinställt!



Jag lever...

Nu sitter jag på sista lektionen innan H Ö S T L O V!! Har lite brottom så det får bli ett snabbt inlägg...
 
Mamma och pappa är lediga idag så direkt efter skolan så far jag och mamma in till hippo med Kryckan och rida markarbete. Blir nog att ta hacket för att spara på mungiporna. Det är bara att hoppas att han inte sparkar något. Är typ nervös...
 
Menea och Kryckan :')
 



God morgon!

Fredag och lov, kan det blir bättre? Lovet har iallafall varit efterlängtat kan man säga! Men tyvärr så har min klass två prov veckan efter lovet, så en hel del av lovet kommer nog gå åt till att plugga. Idag går jag  i skolan till 15.40 och då ska jag direkt till stallet. Hade tänkt rida några intervaller i backen med Inter idag. Blir nog bra!
 
Nu måste jag skynda mig, ha en toppen fredag! 
 



New in

På vägen till stallet var jag och mamam förbi på Tegs hästsport en liten sväng. Där fyndade jag ett JHL träns som det var mer än halvla priset på. Perfekt till nya hästen! 
 
Vad tycker ni hiss/diss?
 
Så här ser det ut, bilderna är lånade från tophorse.se



Nära döden upplevelse...

Idag gick det sjukt bra att rida! Det var väldigt mörkt och dimmigt ute så det blev ingen galopp. Fick verkligen fram näsan på honom i formen, och när han blev springig så behövde jag bara sitta tillbaka lite. Ibland blev han lite mesig pga mörkret, men han är väldigt stabil annars! På hemvägen blev han lite piggare, men han var fortfarande fin!
 
Sen har jag aldrig vart så nära på att dö inom en kvart, som när jag körde hem från stallet. Det var så satans mörkt och helvetesdimman gjorde att man inte såg nått alls. Det äckelregnade också så man såg verkligen I N G E N T I N G. Höll på att köra av vägen hur många gånger som helst. Trodde att jag på riktigt skulle dö...
 
Imorgon blir det markarbete på min lilla Krycka, håll tummarna för att han är lika fin som idag och att han inte sparkar!
 
 



Äntligen hemma!

Nu har jag ganska precis kommit hem från skolan och sitter och dricker ett glas oboy. Jag håller på att svälta ihjäl då jag bara har fått i mig ett glas oboy och en drickyoghurt idag, men middagen får dock vänta för jag ska till stallet först. Annars har det varit ganska lugnt i skolan, förutom att brandalarmet gick 2 gånger haha.. I vissa klassrum hördes det inte ens, bra där draggen. 
 
Iallafall, så har jag gått runt hela dagen i 8 centimeters klackar. Kanske inte direkt dagens smartaste val då jag gick fram och tillbaka till skolan. Men jag lever iallafall!
 
Nu ska jag snart åka till stallet, Inter vilar idag så jag ska bara borsta honom och fixa iordning allt annat om det behövs! Vi ska även åka förbi Tegs hästsport en snabbis. Bloggar mer när jag kommer hem!
 



Still alive

Nu har jag gjort tyska provet och jag lever fortfarande, galet skönt att set äntligen är gjort! Det gick helt okej även om jag fick helt blackout på slrivuppgiften...

Idag ska jag rida ett vanligt ridpass på Kryckan hade jag tänkt, med sadel, fårskinnspadd och tjockt schabrak. Tar hacket, så hoppas att jag överlever. Ska mest känna på honom lite eftersom det var ett tag sen sist!






Regn, regn och åter regn

Nu regnar det för tredje dagen irad, hösten är ju för mysig.. ♥ Haha, hoppas ni fattar min ironi! Just nu sitter jag iallafall och äter frukost, men ska strax börja göra mig iordning inför skolan. Inter får en vilodag idag, jag har en extra engelska lektion efter skolan så jag kommer inte vara hemma för än efter klockan 5. Det är ju så himla mörkt tidigt på kvällarna nu. Men ska iallafall dit och borsta och mysa lite med honom! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla! 
 



Pluggar

Sitter här och pluggar tyska inför provet imorgon, ska även kolla igenom engelskan lite också. Hur glad kommer jag inte vara imorgon när tyskan och engelskan är gjorda, då är allt klart innan lovet känns det som.
 
Efter skolan så åkte jag med ut till hippo och kollade när Vera red, samt kollade lite på hoppträningarna. Medan jag kollade på träningarna så fick jag en liten "aha-upplevelse", jag har tappat känslan med Kryckan lite den senaste tiden som jag kanske har sagt. Inte haft samma flyt mellan hindrena, samt att det har trillat någon onödig bom här och där. Ska försöka hitta tillbaka till känslan på klubbisen i helgen. Inga krav på resultat, utan bara hitta tempot och avstånden igen!
 
Aja nog om detta, nu ska jag sova!
 
Tävlingsdebuten...*.*
 



Onsdag

Det blev lite ändrade planer idag, banan var nämligen stängd. Antagligen på grund av att det var så dåligt väder. Så istället för att rida ett pass på ridbanan skrittade jag en sväng i skogen. Det var dock väldigt blött, geggigt och halt så jag tog det bara väldigt lugnt. Var ute och skrittade i ca 30-40 min så han fick iallafall röra lite på sig, jag hade tänkt rida lite längre men det blev så himla dimmigt och mörkt ute. 
 
Just nu sitter jag och försöker knåpa lite på min spanska inlämning som ska vara klar innan lovet. Därför har uppdateringen varit lite seg nu under kvällen. Men det är snart lov! 
 



@hippo

Är på hippo nu och kollar när min lillasyster rider på ridskolan. Uppdaterar mer när jag kommer hem!







Lite allmänt

+ Om 3 dagar är det äntligen lov
+ Det är inte länge kvar till min nya häst kommer !!
+ Det är "bara" 59 dagar kvar till jag åker utomlands
+ Snön som kom igår har försvunnit
 
- Vädret är så himla tråkigt nu, bara regn och rusk hela tiden
- Inter kommer flytta tillbaka till Boden eftersom jag inte har tid med 2 hästar :(
- Det är gröt till lunch i skolan idag...
- Vi har psykologi prov veckan efter lovet och min bok har fått ben och sprungit iväg......
 



Tyskaprov imorgon...

Direkt man har gjort bort ett prov, så är det dags att få panik över nästa. Känner mig sååå less på skolan nu och det ska bli galet skönt med höstlov nästa vecka! Har "hål" nu oh slutar 14.00. Kryckan vilar idag så att jag kan koncentrera mig på äckeltyskan. 
 
DET ÄR F*CKING GRÖT TILL MAT IDAG, UNDERBART!!
 
 



Regn...

God morgon! Idag börjar jag inte skolan för än klockan 11 så nu sitter jag bara och tar det lugnt. Riktigt skönt att slippa stressa på morgonen! Går i skolan till 20 i 4 idag och efter ska jag direkt till stallet. Dagens plan med Inter är att rida lite dressyr på ridbanan, dock bara lugnt och lösgörande då han gick intervaller igår. Hoppas bara på att det slutar regna tills dess.. Är otroligt less på det här äckelvädret nu. 
 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
 



Alltid ska det vara något

Idag skrittade jag bara barbacka på Kryckani 40 min, jag vet inte vad jag ska tro. När jag känner igenom ryggen så sänker han ryggen när jag kommer rakt ovanför "virveln". Det är verkligen inte mycket, men tillräckligt mycket för att man ska reagera på detMamma säger att han inte brukar göra så, men jag är inte lika säker. Det finns en miljard saker det kan bero på, om det nu inte är tillfälligt. Men detta + att han sparkar känns inte riktigt bra. Man måste vara uppmärksam på sin häst så att man märker så fort något är fel.
 
Vi ska testa lägga tillbaka fårskinnspadden under sadeln för att se om han sparkar mindre. Vi ska hur som helst köpa en ny sadel, samt att han ska kollas igenom. Blir ju så vansinnigt nojig med honom. Bara att hålla tummarna att han inte sparkar något på fredag när vi far in till hippo...
 
Finaste bästa lilla Kryckan, tur att det inte är någon stor sak iallafall! Jag är ju ganska bra på att stressa upp mig över småsaker haha...
 
 



Regn och rusk

Fy vad kallt det är ute, hela eftermiddagen har det varit regn och rusk. Självklart började det regna precis när jag hade satt mig upp på Inter. Förstår verkligen inte hur vissa kan tycka hösten är mysig, jag håller på att förfrysa bara jag går ut genom dörren.. Och snart är det vinter, fyy..
 
Iallafall, Inter gick som sagt backintervaller idag och det gick helt okej. Jag red 4 intervaller idag istället för 3 som jag annars brukar göra eftersom han ska starta på söndag! Han kändes iallafall pigg och glad trots att vädret var rent ut sagt pissdåligt. 
 
Just nu ligger jag i soffan och myser i min onepiece medan jag lyssnar på musik och försöker göra bort lite skolarbeten. Vi har dock inte så mycket i skolan nu innan lovet skönt nog! 
 



Samhällsprovet- CHECK!!

Nu har jag precis gjort bort äckel samhällsprovet, och det sjukaste är att det gick bra!! Dock svarade jag på två frågor för mycket, men aja...

Idag ska jag äntligen få rida! Om underlaget inte är för hårt så blir det i alla gångarter, men vi får se eftersom jag tar hacket. Han är nog ganska pigg efter skritt veckan!






God morgon!

Imorse var det riktigt jobbigt att gå upp ur sängen, jag brukar ha ganska lätt att kliva upp om klockan inte är före 7. Men nu när det är mörkt på morgonen känns det nästan som man går upp på natten.. Iallafall, idag går jag i skolan till halv 4. Dock så kommer det vara en väldigt seg dag eftersom vi har ett hål på 2 timmar efter första lektionen. 

Efter skolan ska jag direkt till stallet, Inter ska gå intervaller idag. Hade tänkt rida någon fler än vad jag brukar. Bara hoppas på att det är någorlunda mjukt i backen. 

Ha en bra tisdag alla! 






Skypedejt med Alicia

Hej jag är förmodligen världens sämsta bloggare, men det kan inte hjälpas när jag har mycket i skolan. Men jag har inte heller gjort speciellt mycket intressant. Har faktiskt cyklat till skolan idag för första gången sen typ 6an., Det gick bara bra förutom att jag höll på att förfrysa öronen eftersom jag inte har någon mössa haha. Får ta och köpa en eftersom jag ska cykla i någon månad nu!
 
Nu har jag skypedejt med Alicia, vi pluggar samhälls inför provet imorgon. Jag ska dansa i mitten och köpa chokladbollar åt hela draggen när det är över!! Haha nej inte riktigt, men det kommer bli såååå skönt! Fast sen har jag tyskaprov på torsdagen.. Men SEN är det höstlov...
 
Nu måste jag och Alicia fortsätta våran brainstorming haha, önska oss lycka till :')
 
 



Inter v 43

Ungefär så här kommer veckan för Inter se ut. Mellan backintervallerna blir det bara skritt då det är så otroligt hårt i marken just nu. På söndag är der start för honom på Umåker, och för en gång skull går han inte i sista loppet. Gissa vad? Jo, han går i näst sista... 
 
Måndag: Dressyr
 
Tisdag: Intervaller i backen
 
Onsdag: Dressyr
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Intervaller i backen
 
Lördag: Skritt i skogen eller på ridbanan
 
Söndag: Start på Umåker
 



Måndag

Har precis tränat och nu sitter jag och äter glass medan jag funderar på vad jag ska göra resten av kvällen. Iallafall så har jag bestämt mig för att börja träna minst 1 gång i veckan, jag har ju inte längre idrott i skolan och jag vill inte komma helt ur form. Så då är det bara att börja träna. Jag sprang 3 km idag och det gick ändå helt okej! 
 
Inter fick bara gå lugnt idag. Började med att skritta en stund på ridbanan. Nu börjar han äntligen bli sig själv igen och inte alls är lika hård i munnen längre, skönt. Jag red ungefär som vanligt, gjorde volter, red på serpentiner, gjorde halter, allt för att han skulle vara lyhörd och även bli lite lösgjord. Sedan avslutade jag med att skritta en sväng i skogen på halvlånga tyglar! 
 



Privatjuridik

Nu har jag privatjuridik, tror vi ska se på film sen då det är skönt. Idag blir den 100% fokus på skolan, men om jag hinner så ska jag fara ut och springa en sväng. Får se hur det blir med det..

Mamma ska rida Kryckan på hippo idag, bara jogga lite lugnt på hack!






Inte långt kvar till lovet nu!

God morgon!
 
Då var det måndag och den här veckan kommer det faktiskt hända lite spännande saker om allt går som det ska. Håller tummarna. Nästa vecka är det lov, så på söndag åker jag och Inter upp till Boden och spenderar lovet där! I skolan idag är det en ganska lugn dag, skönt att starta upp veckan lugnt. Efter skolan ska jag åka till stallet och göra iordning allt där, jag har även tänkt skritta Inter en liten sväng! 
 



God natt!

Nu lägger jag undan samhällsboken för idag. Blir helt seg i huvudet, så tråkigt är det. Kryckan fick komma ut och skritta idag med, var ute i en timme och fem minuter ungefär. Hade tänkt trava lite också men det var så hårt i marken. Jag tycker att det är så otroligt drygt när den hät perioden kommer då man bara kan skritta eftersom underlaget är så hårt ute. Antingen får snön komma (även om jag hatar snö av hela mitt hjärta) eller så får det bli varmare, då kan man iallafall rida...
 
 



Min nya favorithäst!

Förra veckan när det var första omgången av världscupen i Oslo så såg jag en jättefin häst som jag aldrig förut riktigt lagt märke till. Hästen tävlade även idag i Helsingfors. Ekipaget jag pratar om är Luciana Diniz och hennes häst Winningmood, gud så fin den hästen är! 
 
Helt klart min nya favorit bland topphästarna!
 
Aachen Münchener - 29.06.2013
 



Kollar på världscupen

Sitter och kollar på världscupen just nu, dock reprisen då jag aldrig hann se live-sändningen förut! Man blir ju dock något tävlingssugen av att kolla på alla ekipage. Men snart kanske jag har en häst som jag kan tävla med, hoppas bara på allt går som det ska! 
 
Inter fick bara ta det lungt idag, jag skrittade honom en sväng i skogen på hackamore och det gick bra. Det var första gången jag red honom på det och han lyssnade faktiskt bra, han gick inte i den bästa formen men han lyssnade iallafall på bromsen! 
 
Nu ska jag fortsätta se världscupen och sedan senare ikväll är det äntligen säsongstart för Solsidan, wiho som jag har längtat! 
 



Världscupen på svtplay!

Just nu sitter jag och pluggar samtidigt som jag kollar på världscupen, Malin är nolla så det är ju nice! Man lär sig väldigt mycket av att se alla rida, dock blir man vansinnigt tävlingssugen!

Nu måste jag fortsätta plugga..






God morgon!

Nu sitter jag och pluggar samhälls som vanligt haha. Lite senare ska jag fara till stallet och skritta/jogga Kryckan lite. Hinner inte blogga så mycket nu eftersom jag har jättemycket i skolan.. Men idag är det världscuppen och SOLSIDAN!
 
Har extrem bildbrist så analysmodellen får stå för dagens bild. Mina paintskills är ju legendariska...
 



Dagens planer

God morgon! Idag har jag äntligen fått sova ut, riktigt skönt efter att ha gått upp klockan 7 hela veckan. Dagens plan med Inter är att skritta en sväng i skogen, han kan säkert ha träningsvärk från igår och då är det bra om han får röra lite på sig. Jag har även tänkt prova att rida honom på hackamore idag för att han ska få vila munnen, har aldrig haft det på honom så det kan bli spännande haha. 
 
Annars ska jag nog mest ta det lugnt idag, jag måste dock försöka ta i tag med att städa rummet. Det var ett bra tag sedan jag gjorde det så det är tyvärr dags nu. Det är ju så himla tråkigt att städa, men det måste göras. 
 
Ha en bra söndag alla! 
 
 



Hej jag lever

Idag har jag uppdaterat extremt dåligt, men har varit upptagen precis hela dagen. Har knappt tid nu heller haha för våra gäster kommer när som helst. Jag for iallafall ut och skrittade på Kryckan i byn med hack. Jobbade lite med skänkelvikningar och att flytta rumpan åt olika håll. Det känns som att det börjar lossna nu, för innan ville han inte ta skänkeln riktigt. Dessutom fick jag honom väldigt lång i formen, så jag är riktigt nöjd!
 
Måste också berätta hur bra det gick när vi tränade hans skräck för metalljud. Jag kunde stå i boxen och slå två hammare mot varandra. Han var väl inte direkt avslappnad, men han fick inte panik på samma sätt som han brukar heller! Han behöver tid och många morötter, men jag ser ändå ett slut på våra problem snart känns det som! Bara att fortsätta :)
 
Min hestisfestis idag, inte på fotohumör direkt...
 



Dejtar matteboken ikväll

God kväll finisar! Just nu sitter jag och räknar matte, så jag har inte direkt den roligaste lördagskvällen man kan ha. Men med musik i öronen går det ganska bra ändå! Vi har ett matte prov veckan efter lovet och jag känner inte direkt för att spendera hela lovet med att dejta matteboken. För den delen kommer jag nog inte heller ha så jättemycket tid över till matten då jag ska spendera höstlovet i Boden. 
 
Tidigare i kväll var jag och mamma i stallet en stund och gjorde iordning Inter inför natten. Linimenterade och pysslade på lite extra med honom, sedan fick han även ett par extra morötter! 
 



Dagens resultat

Nu har jag ganska precis kommit hem från stallet. Inter skötte sig faktiskt bättre än förväntat idag, han var mycket mycket finare än de senaste starterna då han har tappat travet lite. Men idag travade han jättebra hela vägen och det räckte till en 2a plats, duktig Inter! Dock så hade krafter kvar så om han hade haft fritt på upploppet hade han nog kunnat vunnit. Men man får vara nöjd med en 2a plats också! :)
 
Nästa start för honom blir troligtvis nästa söndag, då han hade ett ganska bra lopp här på hemmaplan. 
 



Älska lördagar!

Idag har jag sovit ut ordentligt och pluggat samhälls. Blir så otroligt less på alla opinionsbildningar och allt vad det är. Snart blir det att fara ut till Kryckan och skritta en sväng på honom, planerar att vara ute gaska länge. Om jag hinner/orkar så klipper jag honom efteråt, men kanske tar det någon annan gång istället!
 
Saknar att tävla, känns som att det var en evighet sen sist trots att det inte ens är en månad sen.....
 
 



Ingen sovmorgon här inte

God morgon på er! Idag är det start för Inter på Umåker vilket betyder tidigt uppgång. Han går i fösta loppet som går redan klockan 10, gäsp. Iallafall, ska jag alldeles strax göra mig iordning och åka till stallet. Jag hann aldrig fixa iordning hans grejer igår så mamma fixar det medan jag värmer honom i skogen. Förra gången när han värmde på banan stressade han upp sig och drog på sig en liten korsfölamning. Sedan måste han även stylas lite grann, då jag inte heller han fixa det igår. 
 
Återkommer under dagen med resultat och sånt! 
 



Idol

Idag har uppdateringen varit ganska dålig, men så är det ibland. Efter skolan var det gatis BJ i mitten, så vi trängdes med halva draggen haha. Till slut fick vi tag på glassarna, men dom var inte så goda...

Efter skolan gick jag och Marielle på stan en stund, men jag hittade inget som vanligt. Och sen gick jag hem med tunga skolböcker, idrottskläder och datorn. Min axel var helt död när jag kom hem.

Nu sitter jag och kollar på idol samtidigt som jag har världens ångest över samhällsprovet. Usch usch usch vad dåligt det kommer gå. Får plugga som en idiot imorgon helt enkelt!






Heelg

Idag red jag Inter bara lite lugt, banan var stängd idag så jag det blev att jag red en sväng i skogen istället. Men jag försökte ändå rida lite "dressyr" genom att flytta för skänkeln, ställa och göra halter. Det var dock väldigt hårt i backen så jag skrittade mest, travade endast en liten kort bit där underlaget var någorlunda mjukt. Nu börjar den här jobbiga perioden innan snön kommer då backen är lika hård som cement..
 
Men han skötte sig iallafall ganska bra, gjorde det jag bad honom om, även fast han inte riktigt lyssnar så bra på skänklarna som jag vill att han ska göra. Men han är ju en travhäst så! 
 
Nu funderar jag på om jag ska träna en stund. Det var så himla länge sedan jag tränade så det är dags att sätta igång igen. Problemet med att ha en träningspaus är att man blir så himla lat.. Ni får ha en bra fredagskväll allihopa!
 



Gratis b&j !!

Idag har jag varekn hunnit eller orkat bloggat något. Nu har jag iallafall precis kommit hem från skolan och väntar på mamma så att vi kan åka till stallet. Idag ska jag bara rida Inter lite lugnt, blir troligtvis bara en skrittur i skogen eller att jag jobbar honom lite på ridbanan. Sedan ska jag även hinna med att fixa iordning sakerna han ska ha imorgon då han ska starta! 
 
Måste berätta om dagens höjdpunkt också, dom delade ut ben & jerrys i mitten vid halv 2 tiden. Så mer än halva klassen rusade ut från mattelektionen, stod och väntade med Agnes hur länge som helst och alla trodde att det bara var ett skämt. Men när väl frysen kom rullande kutade alla dit, vilket säkert var 200-300 personer. Jag och Agnes fick iallafall våran glass och då blev vi över lyckliga, det kunde dock ha varit en godare smak. Men ni förstår iallafall lyckan! 
 
Hahaha, dör. Men så här fula och glada blev vi av glassen..



Äntligen fredag!!

Idag skjutsade mamma mig till skolan eftersom det var alldeles för kallt för att köra moppe. Blir nog att ställa av den snart då man får köldskador bara av att köra till skolan. Har bara en lektion kvar innan jag slutar. Då ska jag och Mairelle gå in till stan en sväng, måste gååååååå hem också...
 
Kryckan vilar idag, vilket passar jättebra! Nu måste jag skriva på min tyska inlämning, vi hörs väl någon gång!
 
Skev bild, men jag har bildbrist...
 



Skritt i mörkret

Idag blev det en skrittur i mörkret, kan bara börja med att säga att jag hatar mörker även om jag har en bra pannlampa. Skuggorna blir så stora och allt ser helt annorlunda ut. Var ute i kanske 24 min innan både jag och Kryckan var less. Kortade bara upp tyglarna en stund på hemvägen när han fick lite brottom, då jobbade jag med att få en lång form på honom vilket gick bara bra!
 
Och sen måste jag berätta om när jag skulle väga upp hö. Då när jag står där i hö-rummet (eller vad man nu säger) så hör jag att det gnisslar i någon dörr. Sen låter det precis som att någon smyger runt i höet på andra sidan rummet, fast det är så mycket hö att jag inte kan se om det skulle vara någon bakom. Iallafall så blir jag hur rädd som helst och börjar tänka på att clownen från IT (på bilden nedan) skulle kolla fram. Har aldrig vägt hö så snabbt förrut, och sen sprang jag och gömde mig i Kryckans box haha. Länge sen jag var så rädd, trodde att jag på riktigt skulle dö...
 
Är inte clowner det vidrigaste som finns??
 



Gamla bilder !

Hittade de här gamla bilderna på min förra b-ponny i någon bortglömd mapp på datorn. Gud vad jag kan sakna b-ponny tiden ibland, allt var så himla lätt då. Speciellt när jag hade världens finaste ponny, han var helt outstanding. Bättre rosettplockare får man leta efter, jag har nästan 50 vinster med honom och även massa andra placeringar upp till LA. 
 
I år är han hela 21 år och lever livet som pensionär, jag har dock inte träffat han på flera år. Måste nästan snart åka och hälsa på honom innan det är för sent. Världens finaste Indy ♥
 



Det är snart vinter..

Som Agnes har skrivit tidigare idag så har det snöat massor. Men som tur är har all snö smällt bort, Det är ju bara oktober så det är alldeles för tidigt för snön att komma nu.. Jag tycker faktiskt att snö snäppet värre än regn, bara så ni vet hatar jag snö och kyla av hela mitt hjärta. 
 
Nu ska jag sluta gnälla. Efter skolan åkte jag till stallet och red Inter. Det stod intervaller på dagens schema. Jag värmde upp honom lite längre idag än vad jag brukar göra och sedan avslutade jag med att rida 2 intervaller i backen. En väldigt lugn och en där han fick springa lite fortare. Han skötte sig bara bra så det finns inte så mycket mer att berätta! Det är dock hemskt att det redaan är kolsvart vid 18-tiden..
 
 
 
Ikväll har jag inga speciella planer alls, så jag har lite extra tid över till bloggen. Om det är något speciellt ni undrar över eller vill läsa om så är det bara att kommentera! :)



Hej igen!

Idag har jag haft tyska (provet var flyttaaaaaaaaaaaaat!!!), idrott och engelska. Nu har vi företagsekonomi och jobbar med grupparbetet. Efter skolan ska jag plugga inför samhällsprovet och kanske rida beroende på hur mamma har tänkt. Jag kan inte smälta att tyskaprovet vart flyttat, helt fantastiskt underbart!!
 
Det har dessutom snöat jättemycket idag, dock vet jag inte om det ligger kvar. Kryckan är inte broddad och har inga sulor. Men det är bara oktober så det ska väl inte behövas än hoppas jag!
 
Juste, min kavaj är fortfarande helt ful... blir så depp.
 
 



Tyskaprovet är flyttat till nästa vecka!!!

Alltså ni förstår inte mina känslor just nu.. Idag fick vi rösta på vilka som villa ha provet imorgon och vilka som ville ha det nästa vecka, och majoriteten ville ha det nästa vecka!!!!!!!! Bloggar mer sen men ville bara säga det!! OJ VAD GLAD JAG ÄR!!!

Btw så snöar det galet mycket just nu...






Torsdag

God morgon! 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom skola och stallet. Det är lite av en "mördar-dag" i skolan idag, vi har många lektioner och slutar sent. Efter skolan ska jag till stallet och fixa allt där, Inter ska gå intervaller idag. Förutom det kommer det nog inte hända så mycket mer idag, blir som vanligt en ganska tråkig dag. 
 



Avrundar kvällen

Idag tog jag mig en i princip pluggfri kväll, det är inte alls ofta det händer under vardagar men ibland kan det vara riktigt skönt. Till skillnad från Agnes har jag bara ett par engelska glosor att lära mig i veckan! Riktigt skönt. 
 
När mamma kom hem från jobbet åkte vi till stallet och kollade till Inter. Jag borstade och myste bara lite med honom eftersom jag fixade allt annat när jag var där imorse! Nu ikväll har jag inte alls gjort mycket, mest bara tagit det lugnt. Kvällens höjdpunkt var dock en scooby-doo film och en ben & jerry till det! Haha man blir aldrig för gammal för scooby-doo filmer, lätt bland det bästa som finns! 
 
Nu kallar sängen, god natt alla! ♥
 
Bild på "lilla" Inter från idag! 



Rolig dag typ...

Den här dagen kan ha varit den tråkigaste på riktigt länge. Har pluggat tyska och engelska ända sen jag kom hem från skolan. Är verkligen helt körd på alla starka och svaga verb, vet knappt ens vad det är. Får kolla med läraren imorgon!
 
Om ni vill göra mig glad så ska ni ställla frågor på min ask, http://ask.fm/agnescrone. Har så tråkigt att jag håller på att somna...
 
 



Onsdag

Sitter på skolan nu och väntar på att nästa lektion ska börja, som är psykologi. Efter det är det bara 1 lektion kvar då extra engelskan som skulle ha varit efter skolan blev inställd. Så när jag kommer hem ska jag nog bara ta det lite lugnt!
 
Inter fick gå ett pass på ridbanan idag också, jag tog dock det vanliga bettet idag och han var riktigt hård och stark i munnnen. Jag gjorde ungefär samma saker som igår, red på volter, serpentiner, gjorde halter och allt för att han skulle bli lite lösgjord. Han skötte sig iallafall ganska bra. Men självklart hade jag glömt stoppa bomullen i öronen, så han blev ganska pigg och okoncentrerad när det kom hästar på banan. Lite orutinerat, jag borde ju ha lärt mig efter snart 3 månader med travhäst...
 



Svar på kommentar

Om hästen ändrar beteende skulle jag också fundera, det är som en hel vetenskap att förstå sig på dessa djur. Kan det vara sadeln som gör att han kickar? Gör han likadant om du rider barbacka? Eller är det beroende på vilket bett han har? Att sadlar också är som en vetenskap insåg jag när vi hade hem sadelutprovare till Rindi. Hon blev väldigt spänd i en typ medans den andra passade och ponnyn var som en dröm. 
Hoppas han slutar eller att du kommer på varför han kickar. Eller så kanske det var en "engångsgrej"?
 
Svar: Jag har också tänkt tanken på att det kan vara sadeln, men med tanke på att han bara började sparka mitt under en träning så vet jag inte riktigt. Han började sparka mitt under dag 1 på Micke-träningen på tvådelat bett, fortsatte sparka andra dagen när jag red på pelham och nu sparkar han på hack också. Så eftersom han sparkar med tre ganska olika bett så tror jag inte att det är de heller.. :/
 
Jag hoppas att det bara är en sträckning eftersom det blev några kråkhopp under den träningen, så därför får han skritta resten av veckan. Tänk om han bara kunde prata och säga vad det är.
 

Idag ska mamma gå en promenad med Kryckan på typ 15 min, samt klippa honom tror jag. Han har verkligen blivit vansinnigt långhårig. Jag ska bara vara hemma och frotsätta plugga tyska. Vi har engelskaprov imorgon också. Blir så less...
 
 



Uppe med tuppen

Idag är jag uppe med tuppen, förstår inte hur folk klarar av att kliva upp innan klockan 7 på morgonen, speciellt när det är mörkt på morgonen. Själv känner jag mig som en levande zombie nu och hade helst av allt legat kvar i sängen någon timme till. 
 
Iallafall, nu ska jag bara göra mig iordning, vänta några minuter på att det ska bli lite ljusare ute och sen ska jag cykla till stallet. Jag börjar inte skolan för än vid 11 och har dessutom extra engelska efter skolan så jag kommer inte vara hemma för än efter 5. Alltså lika bra att passa på att göra bort stallet nu på morgonen! 
 
Nu måste jag skynda mig, vi hörs!
 
Tristan, dagen efter att vi hade köpt honom. Vilket förövrigt var i förrgår 2 år sedan!



Markarbete på hackamore

Idag for vi in en snabbis till hippo och red markarbete i lilla ridhuset. Tog hacket eftersom mungipan behöver vila. I skritten och traven var han kanske fin, fast lite starkare såklart. Måste jobba med att få honom att vila på steget. I galoppen kickade han lite då och då, jag vet inte vad jag ska tro.
 
Det stod ett litet "hinder" framme och gjorde en serie med upphöjda travbommar. Dom rullade jag på några gånger på någon variant av ått-volt. Kom på hindret i galopp, sen gjorde jag halt och kom på travbommarna och sen halt igen innan jag fattade galopp igen osv. Haha ni skulle ha sett första gångerna jag kom på bommarna, han fattade inte alls vad han skulle göra så han hoppade över hela i två språng... Han har typ aldrig travat upphöjda bommar förut.. Annars gick det helt okej även om jag fick dra tag i honom några gånger när han kröp bakom handen och sprang på..
 
Jag blir lite orolig över att han sparkar och håller på, för så har han aldrig gjort innan. Dock har jag ju bara haft honom i 5 månader så jag vet ju inte riktigt. Han kan ha sträckt sig under helgens träningar. Jag får iallafall en känsla av att något inte är som det ska. Vi sprang med honom när jag hade ridit klart, men han rörde sig precis som vanligt. Det blir iallafall skritt resten av veckan bara för att ta det säkra före det osäkra!
 
 



15 oktober

God kväll! Just nu sitter jag och försöker banka in 40 engelska glosor i huvudet. Det går dock inget vidare men jag har till fredag på mig att lära mig dom, så det är ganska lugnt! Men lika bra att sätta igång i tid ändå! 
 
Idag har det inte alls hänt mycket, jag har egentligen bara hunnit med skolan och stallet. Som jag skrev förut så red jag Inter en stund på ridbanan idag. Dock bara i skritt eftersom han gick intervaller igår! Jag tog hans lite skarpare bett idag då han har varit så hård i munnen på det andra den senaste tiden, han var iallafall bättre än förra gången jag red dressyr. Han går dock utåtställd i ena varvet och är i princip omöjlig att få rättställd.
Det blir att fortsätta nöta på dressyren imorgon! 
 
Gammal bild på Inter från mars!



Pluggar

Hahahaha jag trodde att vi bara skulle kunna 15 nya ord till tyskaprovet, men sen kom Tove och sa att det är 86 glosor. Alltså detta kan bara gå och ta sig mer och mer för varje dag. Och sen är jag helt körd på starka och svaga verb också. Ni kommer få höra hur mycket jag hatar tyska fram till fredag, sen ska jag sluta tjata om det...
 
Anledningen till att jag skrev detta inlägget var för att jag ville lägga upp den här haha.
 



Det är tisdag idag

Hade spanska nu på morgonen och nu har jag håltimme till klockan 12, så jag passade på att åka hem en stund för att bland annat äta lunch. Lunchen i skolan idag var väl inte den bästa, dessutom kändes det lite segt att sitta på skolan i över 2 timmar och inte göra någonting. 
 
Jag slutar vid halv 4 idag och då ska jag åka till stallet och rida Inter en liten sväng. Idag hade jag tänkt rida lite dressyr med honom, men dock bara lugnt och lösgörande då han nog kan ha lite träningsvärk från gårdagens intervaller! 
 
Ni får ha en bra tisdag, så hörs vi! 
 



Samhällskunskap

Nu sitter jag och väntar på att samhällskunskapen ska börja. Har just haft matte i någon timme, fast jag hade hälsobesök som var ungefär lika läskigt som det låter...
 
Efter skolan så måste jag sitta kvar länge eftersom jag har tandläkartid en timme efter att jag har slutat. Det känns ju ganska ovärt att åka hem emellan då tandläkaren är typ tre min från skolan.
 
Får se om vi åker någonstans med Kryckan eller om jag bara rider honom i skogen. Får se!
 
Ovisad bild!
 



Hur less kan man bli?

Nu är jag helt vansinnigt less på tyskan. Jag förstår seriöst inte vad det var för ljushuvud som kom på reglerna för der, das och die. Det går inte att förklara med ord hur mycket jag hatar det språket-.- varför valde jag inte typ italienska 1 istället?? Aja, jag är inne på sista året med tyskan nu iallafall...
 
Som ni säkert har förstått så har jag pluggat tyska hela kvällen, men är fortfarande långt ifrån klar. Har kollat världscuppen samtidigt, så det gjorde väl det hela lite roligare iallafall.
 
Kryckan har blivit longerad en stund och sedan riden lite i skogen. Imorgon tror jag att det blir att åka in till hippo/stöcke och rida markarbete! Dock hade såret i mungipan inte sett så bra ut, så det blir nog mycket ridning på hackamore i framtiden...
 
 



Vissa dagar är värre än andra..

♥♥♥





Intervallträning

Idag stod backintervaller på dagens schema, eftersom jag slutade tidigt idag och att Inter ska starta på lördag så fick han gå några fler än vad han brukar göra. Han kändes iallafall pigg och glad i alla intervaller även om han blev lite trött mot slutet. När vi kom tillbaka till stallet igen så fick han sig ett välförtjänt bad så nu står han ren och fin i boxen! 
 
Nu ikväll har jag inte gjort någont av nytta, hela kvällen har egentligen bara flugit förbi. Nu ska jag fortsätta att se klart filmen som jag håller på att se och sedan kallar sängen, har gått runt som en zoombie hela dagen så det blir tidig sänggång. Ja, ni hör ju själva hur rolig min kväll har varit och kommer vara.. 
 
Tristan, 120cm i piteå!



Känner mig duktig!

Direkt efter skolan så for jag och sprang några km på elljusspåret. Det var ett tag sen sist, men det kändes ändå som att jag hade kunnat springa en bra bit till!

Nu blir det stenhårt plugg testen av kvällen...






Måndaaaaaaaag

Idag är det måndag haha. Och jag har inte hunnit blogga förrän nu eftersom jag inte har haft tid..

Idag ska jag inte göra något annat än att plugga typ. Nice liv. Har svenska redovisning imorgon, engelskaprov på torsdag, och tyskaprov på fredag. Sen har jag dessutom samhällsprov nästa vecka som jag är helt körd på.

Som ni märker så är jag inte så jättetaggad på dagen, men hoppas eran dag bör bättre än min!






Inter v.42

Måndag: Intervaller i backen
 
Tisdag: Dressyr
 
Onsdag: Dressyr
 
Torsdag: Intervaller i backen
 
Fredag: Dressyr / skritta i skogen
 
Lördag: Ev start på Umåker
 
Söndag: Skritta
 
Såhär kommer Inters vecka att eventuellt se ut. På lördag är det start i ett montélopp, det har inte varit anmälningar än men det är iallafall tänkt att han ska starta! Med dressyr menar jag mest att jobba honom i skritt på ridbanan och försöka få honom lösgjord. Får helt enkelt hoppas att han är på bättre humör den här veckan! 
 



Måndag

God morgon!
 
Ny vecka, nya möjligheter och det är inte alls så många veckor kvar till höstlovet. Det är det en ganska lugn dag i skolan idag, måndagar är faktiskt en av dom bästa dagarna då vi för en gång skull slutar tidigt! Sen efter skolan ska Inter gå intervaller i backen, när jag ändå slutar tidigt ska jag passa på att rida lite fler än vad jag brukar. Så idag blir det ett riktigt konditions pass för honom! 
 



Hur är Kryckan att rida?

Nu har jag haft Kryckan i lite drygt fem månader och känner att jag börjar hitta knapparna på honom. Man brukar ju säga att det tar ett år innan man har ridit in sig på en ny häst, men det känns verkligen som att jag har haft honom mycket längre än så!
 
Kryckan är en väldigt samarbetsvillig ponny som alltid vill göra rätt, han har också en enorm livsglädje och tycker att allt är jätteroligt! Men samtidigt kan han bli ganska bekväm av sig, då har han en tendens att krypa bakom handen för att försöka komma undan. Då måste man ha mycket ben och hela tiden se till att han har något att göra. Volter, tempoväxlingar och övergångar är jättebra för honom!
 
Han har tre otroligt fina gångarter, dom blir bara bättre och bättre hela tiden känns det som. Har fått mycket fina kommentarer om både traven och galoppen av folk på tävlingar. Galoppen är dock fortfarande ganska svag, jag måste kunna få honom mer samlad. Han måste också börja vila mer på steget, för nu blir han ganska hastig.
 
I hoppningen är han förmodligen den mest ärliga häst jag någonsin har suttit på. Känslan att ha en ponny som hoppar oavsett vilket skitläge man än kommer i, är en helt fantastisk känsla. Han är dessutom rädd om sig och vill inte riva. Själva hindrena är inga problem, problemen finns mellan hindrena, och det är dom problemen som gör att bommar trillar ibland.
 
Men trots att han är så ärlig och rädd om sig så vill jag inte säga att han är enkel. Man måste ha bra balans för att han inte ska bli vinglig, samt att han kan bli väldigt stark mellan hindrena. När han blir det så brukar jag inte få till bra vägar, vilket ofta gör att vi river hindret efter. I LC och LB brukar det gå ganska bra, men i LA kommer problemen fram mer. Allt detta går förstås att träna bort, vi jobbar på det haha!
 
Jag tror faktiskt inte att vi hade kunnat hitta en ponny som passar mig bättre än Kryckan gör. Han har verkligen allt jag sökte efter. Och då importerade vi honom endast efter att ha sett en film och två bilder på honom. Man ska ha lite tur ockå, världens bästa Krycka❤
 



Dålig vecka

Ända sedan Inter blev raspad i munnen i måndags så har det inte gått speciellt bra att rida på hans vanliga bett. Idag var inget direkt undantag. Jag började att rida en stund på ridbanan men gav upp ganska snabbt då han var otroligt hård i munnen. Det är svårt att förklara hur han är, men det känns ungefär som att rida med 1 tygel, då han är helt stum och hård på den andra. Istället blev det så att jag skrittade en sväng i skogen och verkligen försökte ställa igenom honom men utan att lyckas speciellt bra. 
 
Jag har verkligen ingen aning om vad som hände när han blev raspad för dagen innan var han hur fin som helst, det är jättekonstigt.. Han borde egentligen ha blivit bättre i munnen. Till veckan blir det intervaller varvat med dressyr, får hoppas att det släpper snart och att han blir som vanligt igen! 
 



Skritt

Idag skrittade jag ut på Kryckan barbacka på hack med ett fleecetäcke. Det blev en ganska lång tur i en timme och en kvart, men det är bara bra så att han får skritta bort lite träningsverk från helgen. For upp i byn där underlaget är hårt, perfekt att skritta på! Förutom alla cyklar som är precis överallt hela tiden så gick det bara bra!
 
Efter fick Kryckan sig ett välbehövligt bad eftersom han ska klippas i veckan. Han var riktigt skitig som vanligt, älska skimmlar...
 
 
 



Söndag

Då var det söndag igen, idag har jag bara tänkt ta det lugnt och ladda upp ordentligt inför skolan. I veckan har vi allafall ganska lugnt i skolan, ganska skönt med tanke på att det vaa ganska mycket förra veckan. Men det är inte alls så länge kvar till lovet, skönt!
 
Lite senare idag ska jag åka till stallet, Inter gick intervaller igår så idag har jag bara tänkt ta det lite lugnt med honom. Antingen blir det en lugn skrittur i skogen eller ett pass på ridbanan! Ska även passa på att städa i sadelkammaren då det är kaos som vanligt där.. 
 
Ha en bra söndag alla! 
 
Min fina Connie ♥



Sur

Min Pikeur Sarissa kavaj som jag har haft i tre månader har tappat färg på märket efter första tvätten. När man köper en kavaj för 2000 kr så kan jag tycka att man ska kunna tvätta den liiiite fler gånger. Kavajen är fin i övrigt, men vid märkena har färgen försvunnit och det syns ganska mycket. Blir att fara till Tegs hästsport och se vad dom kan göra...






Lindasoderholm @ instagram





Lördag

Vid lunch idag åkte jag och mamma till strömpilen och handlade lite. Jag köpte ett par skor och en kofta, ska dock byta koftan då den inte var bra. Jag måste nästan börja prova kläderna i affären, brukar alltid behöva byta något som jag har köpt men det är ju såå jobbigt. 
 
Inter red jag intervaller i backen och det gick helt okej. Tog det skarpare bettet eftersom det inte går att rida intervaller på det som jag annars rider på. Jag värmde upp i trav en stund i skogen och då var han riktigt lugn och avslappnad. I backen blev han dock lite pigg och ville inte riktigt lyssna tillbaka, men annars var han fin! 
 
Ikväll vet jag inte riktigt vad jag hittar på, men det blir nog bara en lugn kväll. Funderar på att sätta på någon film och bädda ner mig i soffan. 
 


Tills vidare kan ni klicka in här och svara på frågorna om hur vi kan förbättra bloggen! 



Nytt upplägg för Kryckan

Helgens träningar har gett oss otroligt mycket att tänka på. Både med utrustningen, och hur Kryckan tränas till vardags. Micke har gett oss jättebra tips, så här kommer en liten lista!
 
* Vi måste klippa ryggen på Kryckan. Även om han är lite frusen av sig, så måste den pälsen bort. Det blir så varmt för honom annars i ridhusen, vilket resulterar i att han blir trött fortare.
 
* Ett Kimblewick bett ska inköpas. Just nu behöver vi något skarpare än ett tränsbett, men mildare än pelham, med lite hävstång, som fortfarande är snällt mot mungiporna. Jag gillar att bettringarna är fasta så att det inte klämmer någonstans. Blir nog att fara ut till hööks i veckan och köpa ett!
 
* Konditionen måste förbättras. På senaste tiden har vi börjat lägga in mer konditionsträning i ridpassen, men det behövs ännu mer. 
 
* Vi måste göra ridpassen hårdare. Just nu tror jag inte att ridpassen inte är tillräckligt hårda. Jag måste börja ställa högre krav på honom nu, samt göra dom mer intensiva.
 
Jag är redan taggad på tävlingssäsongen 2014, men innan den ska vi ha en hel vinter att träna och lära känna varandra ännu mer!
 
Kimblewick!
 
 



Dag 2!

Idag gick det lite bättre än igår. Det var en ganska stor omställning att hoppa på pelham från att ha hoppat på tränsbett under alla månader jag har haft honom. Direkt när vi hoppade fram så började han att sparka. Om Olle hade gjort det så hade jag inte brytt mig, för han gjorde alltid det. Men Kryckan har aldrig sparkat förrän igår. Dock tror jag att det beror på mungipan, även om Micke och många andra trodde att det var för att jag kom åt honom mycket bättre nu.
 
Banan bestod av 8 hinder och 10 språng (alltså två kombinationer). Tog den först något varv på 80-90 cm, och sen på lite drygt 1m. Den första linjen (plank till tvåkombination) backade han jättemycket, så jag fick verkligen använda benen. Men han försökte inte stanna. Fick rida med väldigt mycket ben och ganska lätt hand, och det vart en sån sjuk skillnad på galoppen. Även om det trillade nån bom så är det precis så hät jag måste rida! Jag måste ha tryck i honom! Vi tog upp planket till kanske 1.20 så att han skulle få hoppa igenom kroppen innan jag tog om de sista hindrena igen. Det var en ganska tight linje på båge som vi hade lite problem med, men det löste sig! Han drog iallafall inte iväg en enda gång, som han gjorde igår!
 
Fick även höra att Kryckan är jättefin, och om vi tränar upp honom under vintern så säger Micke kan vara uppe på MSVA i slutet av 2014 haha.. Tvek på den, men drömma kan man! Han sa även att Kryckan kan bli hur bra som helst, men att det är ganska mycket jobb kvar. Mer om det i ett annat inlägg. Men pelham får det bli under resten av säsongen (typ en tävling haha..)
 
Ja kapaciteten finns ju, men jag ska skriva ett inlägg sen om hur vi har ändtat upplägget för honom nu och hur han ska tränas i framtiden!
 
Sen får ni väldigt gärna svara på frågorna i inlägget under så vi vet hur vi ska kunna förbättra bloggen!



Tacksamma för svar !

De senaste veckorna har vi verkligen bloggat riktigt dåligt, bara gjort något enstaka inlägg var och i princip bara bloggar om vår dag. Vi ska därför försöka göra en "nystart" och göra bloggen bättre. Så det skulle betyda mycket för oss om ni tog er tid och besvara dessa tre frågor:

Vad tycker ni är bra respektive mindre bra med vår blogg?

Har ni något tips på hur den kan bli bättre?

Vad vill ni se mer av i bloggen?




Dagens planer

God morgon! 
 
Om en liten stund ska jag och mamma åka till strömpilen och handla lite, är bland annat ute efter ett par nya skor. Jag brukar nästan aldrig hitta något när jag shoppar men får väl för en gång skull hoppas på att jag hittar något idag! Efteråt bär det av till stallet och fixa allt där, idag har jag tänkt rida Inter intervaller i backen. Blir nog bra! 
 
Bild från igår när jag red på ridbanan!



Micke-träning dag 1

 I uppvärmningen var han väldigt spänd och tog inte skänkeln över huvud taget. Vi skulle göra skänkelvikningar, ökningar, halvhalter osv. Han sprang ifrån jobbet och jag fick inget riktigt grepp om honom. I galoppen blev det bättre även om han fortfarande sprang lite. Vi hoppade en studs på volt, och mot slutet var det riktigt bra!
 
Sen började vi hoppa på en kombination med två oxrar. I början fik jag vara på honom ganska mycket med så att han skulle gå fram, men när han väl gjorde det så gick det bra. Höjde tills den låg på 1.10. Dock var han stark som ett as efteråt, fick styra in i väggen varje gång. Jag skojar inte om jag säger att jag höll på att ramla av för att han nästan drog mig ur sadeln...
 
Till slut satte vi ihop det hela till en bana, och banan avslutades med den konstigaste linjen jag har ridit i hela mitt snart 16 åriga liv. Räcket var vinklat mot diagonalen, och man skulle hoppa det så, men sen fortsätta rakt fram haha. Iallafall. Han var jättejättestark och lyssnade inte alls, jag fick inte ut honom i svängarna och han bara körde sitt eget race typ. Efter ett tag började han sparka bakut så kände jag att något var fel och hoppade av. Mycket riktigt så hade såret i mungipan gått upp, men inte lika mycket som jag trodde. Så vi kan rida imorgon också, men Micke tyckte att vi skulle testa pelham, jag gillar inte att hoppa på det. Aja, jag fick jättebra hjälp av Micke så det känns bra inför imorgon!
 
På något sätt är jag nöjd ändå, min ponny är helt otrolig som aldrig ens tänker tanken att stanna hur konstiga lägen vi än kommer i. Att ha en sådan ponny är en helt otrolig känsla. Han tycker att det är så roligt och kämpar på trots att det gör ont i mungipan. Han är bäst helt enkelt, min fina fina Krycka!!
 
1.10 Skellefteå RK, 0 fel och vinst
 



11 oktober

Idag red jag Inter en stund på ridbanan och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga. Han var verkligen inte som vanligt, han troligt hård i munnen, svår att ställa igenom, inte stel men istället för att bara ställa halsen svängde han med hela kroppen. Han var dessutom väldigt spänd, men han blev nog mest det på grund av mitt dåliga tålamod då han ändå gick helt okej i början. Men han hade nog mest bara en dålig dag!
 
Det är så otroligt stor skillnad att rida en travhäst jämfört med en ridhäst. På Inter kan jag inte vara lätt i handen, jag måste sitta och hålla stöd och bromsa precis hela tiden. Om jag lättar lite på handen ökar han takten. Ni förstår inte vilken mjölksyra man får i armarna då, speciellt om man ska trava på ridbanan. Gud vad jag längtar efter att rida en ridhäst. 
 
Nu har jag landat i soffan och jag är verkligen helt slut i kroppen. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och gå och lägga mig tidigt så jag tar mig upp ur sängen imorgon! 
 



Ett snabbt inlägg

Nu sitter jag i matsalen efter att ha haft idrott. Snart har vi privatjuridik och sen slutar vi! Och efter skolan blir det Micke-träning, antagligen så är det markarbete idag och bana imorgon men oj så taggad jag är!

HAHAHAHA en katt från undersidan av ett glasbord....





Äntligen fredag!

Då var det äntligen fredag igen och för en gång skull kommer det bli en ganska pluggfri helg då vi i princip inte har några läxor, hur skönt! Idag går jag i skolan ganska länge, men det blir nog ändå en ganska lugn dag. Även fast vi går länge brukar dagarna inte vara så tuffa. 
 
Inter vet jag inte riktigt vad jag ska göra med idag faktiskt, antingen blir det dressyr på ridbanan eller intervaller i backen. Ska fundera lite under dagen men det lutar åt att backintervallerna blir imorgon istället! 
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
 



Kom precis hem..

Nu har jag precis kommit hem från travet och landat under täcket. Det är inte sjukt vad jag har frysit idag, jag har frysit konstant sedan 5-tiden så jag känner mer som en isbit.. Direkt när jag kom till stallet fixade jag iordning allt åt Inter och borstade honom. Gick sedan upp till stallbacken och åt på stallfiket innan jag "hjälpte" till med pappas hästar. Egentligen stod jag mest och kollade på då jag absolut inte kan något om trav, haha. Men efter att Zussi hade sprungit så duschade och gick jag en sväng med henne. 
 
Helt osammanhängande inlägg men jag orkar verkligen inte bry mig nu, är så trött. Nu ska jag se klart ett avsnitt av PLL som jag har börjat se innnan jag lägger mig. God natt!
 



Här var det lite dött haha...

Idag har jag inte gjort någonting alls haha. Verkligen ingenting. Filmen vi såg var ganska konstig, så hoppas att vi inte ska skriva någon jobbig recension om den. Sen gick jag på stan en stund med Alicia och Marielle innan jag for hem. Efter det vet jag helt ärligt inte vad jag har gjort...
 
Nu ska jag fika och plugga äckel tyska, helt galet vad jag hatar det ämnet...
 
 



Ovärd dag

For till skolan nu på morgonen för att ha tyska vid 8.20, nu är klockan 10 och jag ör hemma igen haha. Vi har hål i fram tills 13.45 då vi ska träffas nere på stan och se en film på engelskan. Ovärt eller vad? Hade jag inte haft tyska så hade jag kunnat sova hur länge som helst och bara fara ner på stan sen.. ÅÅHH. Blir väl att börja plugga igen för nästa vecka har jag engelskaprov, tyskaprov och svenskatal...
 
Iallafall så vilar Kryckan idag, det förtjänar han eftersom han var så duktig igår. Hoppas bara att han inte är för pigg imorgon då det är hoppträning för Micke Schultz. Men det är bra om han har lite energi eftersom det är en tvådagarsträning!
 
Alltså den här ponnyn.. *.* och han är min...
 



Torsdag morgon

God morgon!
 
Idag är det först skolan som gäller, dagen kommer bestå av en redovisning och ett prov. För en gångs skull så har jag faktiskt övat in redovisningen extra mycket så jag skulle nästan kunna säga den i sömnen, plus poäng till det. Slutar skolan vid 15.40 och då ska jag skynda mig till stallet och fixa iordning allt åt Inter. Det är trav idag så då får han vila, istället ska jag hjälpa pappa lite med hans häst som ska starta! 
 
Uppdateringen kommer nog inte vara den bästa idag. Ha en bra dag så hörs vi senare ikväll! 
 



Säsongens första ridpass med pannlampa

Idag gick det jättebra att rida! Blev en tur i skogen på pelhamet i alla gångarter. I traven hade han jättefint stöd i handen trampade på bra. Gjorde lite halter och övergångar till skritt för att han skulle lyssna. I galoppen så höll jag honom i ett friskt tempo, men han lyssnade fortfarande jättefint. Vi måste bara fortsätta träna på fattningarna så att dom blir mer kontrollerade. Till slut fick han trava av, duktig Krycka!

Jag gillar pelhamet mer och mer för varje gång jag rider på det. I början krullade han bara ihop sig så att jag tappade stödet i handen. Nu kan jag använts mindre hjälper vilket är jättebra, samtidigt som det är snällt mot mungipan!

Den sista bilden är från när jag hade ridit klart, jag hatar mörker...








Äntligen lite tid över

Nu har jag äntligen lite tid över till bloggen, ända sedan jag kom hem från stallet så har jag suttit och pluggat spanska grammatik och även övat lite till en redovisning. Båda sakerna är imorgon, allt ska alltid vara samtidigt.. Men det känns iallafall som jag kan det ganska bra, peppar peppar. För en gångs skull började jag plugga i tid! 
 
Jag slutade skolan 15.40 idag och då åkte jag till stallet och red några backintervaller med Inter. Tillskillnad från igår så var han riktigt pigg idag. Men ändå kontrollerbar då jag tog det skarpare bettet idag, aldrig mer intervaller på vanligt bett haha. Iallafall, det finns inte så mycket mer att skriva förutom att han bara skötte sig bra! 
 
Nu ska jag plugga lite till, bara gå igenom allt lite snabbt och efter det kallar sängen! 
 



Kvarkan är tillbaka = ingen tävling i helgen

Mitt under dagen fick jag veta att provsvaren på den isolerade hästen visade streptokock bakterie som tydligen behandlas som kvarka, och att helgens tävlingar blir inställda. Känns riktigt tråkigt för jag har taggat den här tävlingen hela året, men samtidigt tycker jag att det är ett klokt beslut då det kommer ekipage från hela norrland och risken är stor att smittan sprids.
 
Vintern 2012 hade hippo också kvarka i stallet, då hade jag Olle uppstallad i privatstallet. Man fick inte ha samma kläder i ridskolestallet och privatstallet, alla tävlingar avbokades och på väggen hängde det listor där man skulle skriva upp sin hästs temp varje dag. Ingen fick komma in eller ut från stallet. Ville man ut så fick man stå i karrantän i två veckor först.
 
Fler och fler hästar fick feber, bland annat Olles båda boxgrannar. Men han hade nästan aldrig mer än 37 ändå, så han blev inte smittad. Stallet var isolerat i nästan tre månader, ridskolan stängdes också ner under en period. Vi som stod där kunde inte fara och tävla, allt var bara jobbigt.
 
Så ingen tävling i helgen alltså. Men det är Micke-träning fredag och lördag på hippo (vi kan rida i ridhusen bara vi inte är i stallarna något), så det är väl en tröst. Men jag ville hellre tävla. Nu är det bara en tävling kvar i år, och det är surf om...fyra veckor. Aja, jag ska inte klaga. Det kunde ha varit värre. Dom som står på hippo kanske inte kan tävla på surf heller, jag är ju iallafall inte fast i stallet den här gången!
 
Jag tycker att alla som rider på hippo/har häst där/brukar fara in dit och träna ska klicka HÄR och läsa det som står där. Om vi har tur så blir det inte lika utdraget som förra gången!
 
Riktigt gammal bild...
 



Matteprov idag

Det första jag tänkte när jag vaknade idag var att det var matteprov. Jag och Alicia satt och brainstormade igårkväll, men eftersom ingen av oss fattade så vart det inte så mycket av det. Snart är det över iallafall..
 
Ikväll ska jag iallafall få rida! Det blir ett vanligt ridpass i alla gångarter på pelhamet bara för att känna på honom. Det skulle vara bra om vi kunde fra in till hippo, men tror inte att det blir något av det. Man vill ju inte vara där mer än man behöver med tanke på ryktena som går om kvarka, om tävlingen i helgen blir inställd så börjar jag grina.
 
Får skriva ett längre inlägg om kvarkan sen. Jag hade ju Olle uppstallad där förra gången det var kvarka. Usch så hemskt det var.
 
 



Regn..

God morgon! Just nu sitter jag och pluggar lite spanska och lyssnar på musik. Bara tar det lite lugnt och laddar upp inför dagen. Jag börjar inte skolan för än vid 11 idag men jag valde ändå att gå upp ganska tidigt för att plugga. Inte direkt det roligaste men sånt som måste göras. Annars är det riktigt tråkigt väder idag, regn och rusk. Ni som har läst bloggen ett tag vet ju att jag hatar regn, hehe.. 
 
Inter ska gå backintervaller idag, han ska egentligen gå var tredje dag men eftersom det är trav imorgon så får han gå idag istället! . Ha en bra dag alla! 
 
Detta hade inte varit helt fel nu..



Misstänkt kvarka på hippo

Såg på en travsida att det var misstänkt kvarka i västerbottenslän, läste sedan att det var på Hippologum. Det var ju inte alls länge sedan dom sist hade kvarka och var tvugna att vara isolerade ett bra tag. Kvarka är ju inte precis den roligaste förkylningen då den är otroligt smittsam. 

Hoppas verkligen att det inte är det utan bara en vanlig förkylning på hästen! 
 



Dålig uppdatering

Uppdateringen är ganska dålig just nu, men precis som Linda så har jag sjukt mycket i skolan. Nu sitter jag och panik pluggar inför matteprovet imorgon, jävla satans talbas helveten.






Tisdag

Gud vad dålig jag är på att blogga nu, måste verkligen ta tag i det men just nu är det ganska mycket i skolan och då får bloggen helt enkelt lida. Skoldagen har iallafall varit ganska lugn, vi hade bara 3 lektioner och fick dessutom sluta lite tidigare från sista lektionen! Så inget att klaga på direkt. 
 
Inter skrittade jag bara en sväng i skogen med Emma som sällskap. Han var faktiskt lite seg idag, inte så ofta det händer. Men han var nog lite trött av intervallerna igår. Som vanligt skötte han sig bara bra och jag jobbade honom både i form och lät han gå på långa tyglar. Blev alltså en ganska lugn tur! 
 
Nu måste jag återgå till pluggandet, vi har redovisning antingen imorgon eller på torsdag. Beroende på hur många som hinner, det värsta som finns måste nästan vara att redovisa muntligt.. 
 



Samhällskunskap

Nu har vi samhällskunskap, fast den är snart slut. Efter lunchen har vi svenska och sen sluar vi 13.45m tror jag. Älskar mitt schemaaa!! Efter skolan ska jag och Alicia sitta kvar och plugga i mitten som vi alltid brukar göra varje vecka. Har ju matteprov imorgon så det blir nog bra så man får något gjort..
 
Mamma har Kryckan idag eftersom jag måste plugga. Hon skulle longera och på en promenad med honom!
 
 
 



Trött..

Sitter halvsovande vid köksbordet och äter frukost, är så trött så jag knappt vet vad jag skriver.. Iallafall, idag är det en lite smådryg dag i skolan. Vi har ett jättelångt hål på 2 timmar efter första lektionen som känns aningen drygt. Får väl passa på att plugga under den tiden!
 
Slutar vid 15.30 och då åker jag till stallet och rider Inter. Eftersom han gick intervaller igår så hade jag bara tänkt att skritta en liten sväng i skogen med honom idag! Blir nog bra. 
 
Finaste travhästen ♥
 
 



Matteplugg

Kvällen har bestått av 100% matteplugg. Talbaser är inte min starka sida, men förhoppningsvis så får jag in det bättre i hjärnan imorgon. Tycker ändå att jag fattade på slutet hehe...

Kryckan fick gp intervaller idag med mamma. Tror de bade gått bra!






Måndag

Tar en paus från pluggandet och passar på att bloggar lite. Skolan idag faktiskt relativt snabbt, dessutom såg vi film på sista lektionen. Inte helt fel om jag får säga det själv! Spelar egentligen inte så jättestor roll om filmen är bra eller dålig, bara vi får göra något annat än samma gamla vanliga! 
 
Slutade vid 2 tiden och då åkte jag till stallet och red Inter. Backintervaller stod på dagens schema och det gick helt okej. Jag tog dock det snällare bettet då jag bara hade tänkt rida lugnt, men det var inte en av de bättre ideerna då Inter inte riktigt tänkte samma sak som mig, haha! Han ville nämligen springa fortare, men förutom det skötte han sig bara bra. 
 
Nu måste jag fortsätta plugga, såg förresten att vi har spanska provet på torsdag och inte imorgon. Det gjorde min dag! 
 



Bilder från LB+5 i Skellefteå

Fick fler bilder från LB+5 i Skellefteå av Sandra Ledin, tack!! Dock är mina skänklar är inte fagra...
 
 



På matten

Nu sitter jag på mattelektionen som förresten snart är slut. Skolan slutar 14.00 och då blir det att fara hem och fortsätta plugga matte. Talbaser kan ta sig.

Mamma ska rida Kryckan idag, det blir nog vanlig ridning med ganska mycket galopp!






Måndag morgon

God morgon! Imorse var det riktigt segt att ta sig upp ur sängen, helst av allt hade jag velat legat kvar där en stund till.. Just nu sitter jag iallafall och äter frukost men ska alldeles strax göra mig iordning inför skolan. 
 
Idag går jag bara i skolan till 14.00, skönt att skolan var så generösa så vi fick 1 tidig dag iallafall... Skämt åsido. Efter skolan ska jag åka till stallet och fixa allt där, även rida Inter. Idag ska han få gå intervaller i backen, dock ganska lugnt då han inte har gått det på över 1 vecka! När jag kommer hem blir det fullt fokus på skolarbeten. 
 
Ha en bra dag, så hörs vi sen! 
 



Bilder från dagens ridpass

Haha, jag hatar egentligen rubriken "dagens ridpass" men nu får det vara så, fantasin är inte på topp idag. Här är iallafall några av bilderna från idag, vissa bjuder jag verkligen på då min sits är värre än illa. Men det är lite svårt att hänga med i hans bautatrav ibland! 
 
 
Men visst är han ganska fin för att vara en travhäst?



Skritt

Idag blev det en lugn skrittur i skogen på hack. Slängde på ett fleecetäcke eftersom det kändes lite kallt. Det var femtioelva bärplockare i skogen som var lite läskiga, men annars gick det bara bra!

Glömde kameran hemma, men han var ändå så skitig att det inte hade blivit några bra bilder. Älskare vita häst. Men lite mobilbilder kan jag lägga upp!









Dagens ridpass

Idag red jag Inter ett "dressyrpass" på ridbanan, inte riktigt samma sak att rida dressyr på en travhäst som med en ridhäst men ni fattar. I början skrittade jag en bra stund och värmde upp honom ordentligt. Jag gjorde volter i varje hörn, gjorde halter och red på serpentinbågar. Han har blivit riktigt mjuk och fin i skritten iallafall! 
 
När han kändes avslappnad började jag trava lite lätt och i det ena varvet var han faktiskt riktigt fin. Jag har inte alls travat så mycket på ridbanan med honom så jag tog det mest lugnt idag. Han var som sagt jättefin i ena varvet, gick i en bra form och lyssnade bra. I andra varvet var han dock inte alls lika fin, han drog in mot mitten och gick med huvudet felställt. Men det är bara fortsätta jobba så blir det nog bättre tids nog! 
 
Jag har massor av bilder från ridpasset, jag ska bara fixa till dom lite så kommer dom upp senare ikväll. Ni får se ett litet smakprov så länge!
 



Fint väder!

Nu ska jag alldeles strax fara ut till stallet och skritta ut i skogen. Tar med kameran och fotar honom lite i hagen om han inte är för skitig haha. Annars kommer dagen bestå av matteplugg eftersom vi har prov på onsdag, ikväll ska vi också äta hos mormor.
 
Har inte så mycket mer att säga just nu, så ni får ha en bra dag!
 
Måste lätt köpa dom här bootsen i fler färger, älskar dom!
 



Redan söndag

Då var det redan söndag, tråkigt nog går helgerna så himla fort. Men det är bara ta vara av dagen och njuta lite extra inför kommande vecka då vi har 2 prov och 1 redovisning.. Så kvällen går nog mestadels åt till plugg, tyvärr. Om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och åka till stallet, jag och mamma ska dock åka förbi en sväng på hööks på vägen dit. 
 
Annars då, Inter ska gå ett dressyrpass på ridbanan idag. När jag har ridit honom på ridbanan har jag mest jobbat honom i skritten, men idag ska jag även försöka jobba honom lite i trav. Får se hur det går! Det är iallafall helt okej väder idag så kameran följer med till stallet, så vänta er bilder ikväll!

Bästa Tristan på årets första tävling. 



Höga krav på mig själv

Jag har extremt höga krav på mig själv. Det kanske inte märks så mycket här på bloggen, men det har jag verkligen. Om jag är nervös inför en tävling så är det inte för att det är en svår bana, höga hinder, eller något annat som en normal människa skulle vara nervös för. Jag blir nervös för att bli besviken. Känslan av att gå ut från banan och känna hur dåligt allt var och hur missnöjd man är, kan vara den värsta känslan jag vet. 
 
Sen är jag också nervös för att sätta Kryckan i skiten. Han är en ponny som ställer upp till 110% inne på banan, han har aldrig stannat på ett hinder och det säger ju en hel del. Jag är så noga med att allt ska vara en positiv upplevelse för honom, att jag glömmer en massa annat som också är viktigt.
 
Och när jag väl har gjort en tabbe inne på banan, så kan jag vara älta över det i flera månader. Ett exempel är LA debuten i Nordmaling där det gick alldeles för fort in i kombinationen som var sista hindret, och bommen föll. Jag blir fortfarande irriterad så fort jag tänker på det, och det var i början av Juli. Vi hade lätt kunnat vara färdigkvalade till MSVB nu om inte jag har missat chanserna. Jag rider bra tills jag ser mållinjen, som vi brukar säga.
 
 
Eller i Skelelfteå i LB+5an när jag glömde vägen, fick lägga en volt och fick 6 fel. Det jag blev sur för var att det såg ut som att vi hade fått ett stopp i resultatlistan. Hade jag inte behövt lägga volten så hade jag vunnit, eftersom jag enda nollan på hinder. Klockren runda annars, sjukt onödigt.. Kommer förmodligen aldrig släppa detta, även om vi nollade och vann LAn efteråt.
 
Så egentligen är jag nervös för mig själv, och hur sjukt är inte det? Jag måste vara snällare med mig själv och tillåta mig själv att göra misstag. Jag har haft min 8-åriga ponny i 5 månader, exakt på dagen. Det är inte nu vi ska vara bäst, för vi har två säsonger kvar att ha roligt på och göra det vi älskar. Resten av 2013 lovar jag mig själv att inte hänga upp mig på dåliga resultat, utan ta allt som erfarenheter. Det får gå som det går helt enkelt, huvudsaken är att jag gör mitt bästa och har roligt under tiden!
 
Ganska luddigt inlägg, men jag bara skrev det som kom upp i huvudet. Någon som känner likadant?
 
 



Bra träning!

Idag åkte vi som sagt in till hippo och red markarbete. Mamma ställde upp tre sockerbitshinder på medellinjen som jag red över på serpentinbågar. I början var han väldigt bekväm och bröt av till trav när jag vände upp, men jag var bestämd och lät honom inte komma undan.
 
Rullade på med lite pauser mellan. Han var lite stark och springig bitvis, jag fick jobba ganska mycket med innerskänkeln för att få ut honom på bågen. Fick lägga pisken på bogen ibland när han blev bekväm, men annars skötte han sig bra. Han är svag, och inte så väldriden. Man kommer inte undan grundjobbet med lydnad och styrka. Bara att kämpa på, för det är precis det här som gör att vi kan få problem på banan sen. Den här övningen får vi helt klart göra om snart!
 
 



Lördag 5 oktober

Det blev lite ändring i planeringen idag, istället för att rida dressyr med Inter så red jag ut en sväng i skogen med Emma. Lite roligare att ha sällskap än att rida själv och Inter var nog ganska nöjd han också! Det blev iallafall en ganska lugn tur, mestadels skritt men även lite trav. Inter skötte sig bara bra och gick i en ganska bra form hela tiden. Han har börjat bli så fin! 
 
Dressyrpasset får helt enkelt bli imorgon istället, jag ska även fixa en fotograf om det inte regnar vill säga! Det var ett tag sedan jag bjöd på några ridbilder så jag känner att det är dags nu! 
 
Nu och några timmar framöver ska jag ängna mig åt min kära spanskabok. Vi har prov till veckan så det är lika bra att börja plugga nu, då slipper jag även panikplugga senare! 

 
Kommentera eran blogg så kikar jag in och lämnar en kommentar! :)



Svar på kommentar

 
Svar: Jag tror att han har dålig balans, och löser det genom att springa på i så fall. Jag brukar faktiskt rida innanför spåret när jag rider på banan just för att träna upp hans balans + att jag brukar tycka att underlaget är bättre där än på spåret ibland. Dock är det bara i skogen han blir så här, så jag vet inte riktigt..
Men tack för tipset, jättebra!

Idag har jag sovit ut ordentligt, och nu sitter jag och pluggar äckelmatte. När mamma kommer hem ska vi åka in till hippo/stöcke och rida markarbete. Har inte bestämt vilken övning än, men vi får se! 
 
Det är tävlingar i Sundsvall den är helgen, det hade verkligen varit jättekul att åka. Men det känns bra att stå över den eftersom det är tävling nästa helg på hippo!
 
 



Varför man ska ha en valack.

Haha, jag tycker den här bilden är så klockren. Vad föredrar ni för något? Valack, sto eller hingst?




God morgon!

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon, riktigt skönt och välbehövligt eftersom jag inte har sovit lika mycket som jag brukar denna vecka. Just nu gör jag egentligen ingenting, bara väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan åka till stallet. Idag hade jag tänkt rida dressyr på Inter, men det är provlopp nu på förmiddagen så det får bli när dom är slut! 
 
Annars händer det nog inte så mycket mera idag, ska nog bara ta det lite lugnt och sen även sätta igång med att plugga. Jag är väldigt bra på att spara allt till sista sekunden men från och med nu ska jag försöka börja med alla läxor/prov tidigare! 
 



Kryckan 4/10

Idag gick det jättebra att rida, trodde inte att han kunde bli så fin på pelham! Han fick en ganska lång framskrittning innan jag började trava fram. I traven fick han gå i en ganska lång form i ett friskt tempo. Körde en lång framtravning istället för flera korta som jag alltid gör annars. Galopperade "galoppstreckan" tre gånger med skritt mellan. Han var lugnast under den första halvan, och mot slutet gick det alltid lite för fort haha. Men jag tycker att han fortfarande lyssnade på mig osv! När vi var klara med intervallerna så fick han trava av en snabbis, och skritta av länge!
 
Det jag ska jobba med är att han ska gå i mitten av vägen, och inte dra sig åt vägkanten heela tiden. För han blir ganska vinglig så fort han inte har vägkanten där. Det är inget extremt, men vi får jobba med balansen lite tror jag!
 
 



Hej jag lever!

Nu sitter jag hemma hos Hanna, äter chips, och ser på idol. Så jag skriver om ridpasset sen när jag har dator, det gick faktiskt jättebra så jag är glaaaaaaaad!

Världens finaste Krycka idag<3






Lugn fredagkväll

Idag har jag tänkt ha en pluggfri kväll, så just nu ligger jag i soffan och ser på ett avsnitt av svenska hollywood fruar som jag inte hann se tidigare i veckan. Ni har väl inte heller missat att det är kanelbullens dag idag? Jag har inte hunnit äta någon bulle än men självklart ska jag göra det senare ikväll! 
 
Idag slutade jag skolan vid 15.40, lite drygt på en fredag men sånt är livet. Efter skolan cyklade jag till stallet och det var inte det roligaste, det blåste nämligen storm och det var dessutom motvind. Det slutade med att jag gick med cykeln.. Iallafall, Inter fick gå en liten sväng i skogen idag och det gick helt okej. I början var han lite spänd på grund av blåsten men lugnade ganska snabbt ner sig. Han skötte sig iallafall bra, bästa hästen! 
 
Nu ska jag fortsätta att lata mig, ni får ha en fortsatt bra fredagskväll!
 



Snart privatjuridik

Nu väntar jag på att privatjuridiken ska börja, det är sista lektionen så jag slutar efter det. 13.35, två timmar och fem minuter före Lindizzzzz hehehehe!!

Direkt efter skolan så ska jag fara till stallet och rida veckans första ridpass (!!). Vi fortsätter med kondition så det blir tre intervaller, och skritt tillbaka osv :)






Fredag !

Då var det fredag igen, den här veckan har gått riktigt snabbt men det finns en förklaring till det! Men det ska iallafall bli riktigt skönt att få sova ut imorgon då jag har sovit alldeles för lite i veckan. Idag är det även lite av en mördar dag i skolan, även om jag har vant mig vid att sluta sent eftersom vi gör det i princip alla dagar. Slutar vid 15.40 och då ska jag åka direkt till stallet.
 
Vad jag ska göra med Inter idag har jag inte riktigt bestämt, men antagligen blir det nog bara en lugn skritt och jogging tur i skogen för hans del idag! 
 
Ni får ha en bra fredag, hej så länge! 
 



Bloggtips!

Idah har jag inte gjort speciellt mycket, provet gick bra även om jag fick skrivkrampen från helvetet på de sista frågorna. Hatar att skiva för hand, usch. Annnars har jag bytt kod på mobilen så att den får vara ifred från Linus haha. Under kvällen har jag pluggat inför idrottsprovet imorgon...
 
Nu ska jag tipsa om en bra blogg, hon som driver den heter Alvida Heyne och bloggen heter http://alvidis.se/. Hon skriver varierade inlägg med ganska mycket åsikter, vilket jag gillar. Ni borde verkligen kika in, annars missar ni något!
 
 



Inter - 3 oktober

Idag stod dressyr på schemat för Inter och det gick faktiskt ganska bra. Jag fick lite sällskap på ridbanan och det kändes faktiskt som Inter blev lite mer avslappnad då. Jag red inte så jättelänge då klockan hade hunnit bli ganska mycket men han kändes riktigt avslappnad och mjuk, helt klart mycket bättre än igår.
 
Jag red mest på volter och serpentiner för att få honom lite lösgjord i sidorna, sedan gjorde jag även halter lite då och då och han har börjat lyssna jättebra! Det är dock fortfarande lite problem med att rida på ett rakt spår men det kommer väl! 
 
När jag kom in efter att jag hade ridit var han dock lite tjock på ena sidan av mulen, så jag vet inte riktigt vad han hade gjort. Får kolla lite närmare på det imorgon! 
 
Haha, jag kan inte sluta skratta åt den här bilden, så ful.. Tur han är söt!



#throwbackthursday

Tävling i Vännäs 2011 med världens bästa Olle♥
 
 



Hemma!

Idag var sista lektionen inställd i skolan så jag kom hem för en stund sen. Men det var faktiskt ganska passande då jag ska till tandläkaren om en stund, jag slapp alltså stressa hem! Nu sitter jag och dricker ett glas oboy och läser ridsport medan jag väntar på att mamma ska komma och hämta mig. 
 
Vet inte riktigt hur lång tid det kommer ta hos tandläkaren men efteråt ska jag iallafall åka till stallet och Inter ska gå dressyr som jag skrev förut! 
 
Är det något speciellt ni skulle vilja läsa om ikväll? Släng iväg en kommentar isåfall. 
 



Jag är sämst på att blogga....

Jag har verkligen verkligen verkligen inte hunnit uppdatera idag, så det är därför det har varit lite tomt här idag. AR haft tyska, idrott och engelska. Snart har jag företagsekonomi och då får jag göra bort provet...

Kryckan vilar idag eftersom mamma red intervaller igår, det blir bra för då hinner jag plugga till idrottsprovet som vi har till imorgon. Fattar ni att de kommer att vara fredag innan jag får rida honom haha? Skolans fel.

Nej, vi hörs efter provet! Om jag fortfarande lever då...

Alicias katt får stå för dagens bild






Torsdag

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och ska snart börja göra mig iordning inför skolan. Jag har missat 2 dagar i skolan så jag antar att jag ligger lite efter nu. Iallafall, det är en lite smådryg dag i skolan idag, vi slutar vid 15.40 och har många långa lektioner. Dessutom har jag för mig att maten inte var vidare bra idag.. 
 
Inter hade jag tänkt rida lite dressyr på ridbanan idag, mest för att mjuka upp honom lite då han var lite småstel igår. Fokus ligger på lösgörande arbete! 
 
Ni får ha en bra dag så hörs vi senare! 
 



Oj så less man kan vara

Nu känner jag bara att företagsekonomin kan ta sig så nu blir det inget mer pluggande på det ikväll. Usch vad jag hatar skolan just nu. Ord räcker inte till.

Annars har jag slagit nytt rekord i subway surf. Det säger allt om min dag...

Btw så såg jag att det går att välja bildstorlek på bloggappen nu!!






Nyss kommit hem från stallet

Jag har precis landat i soffan efter att ha varit en sväng i stallet. Inter har vilat nu i två dagar så idag skrittade jag honom en sväng. Han var lite stel, hård i munnen och jag hade glömt att stoppa bomull i öronen så han var ännu tittigare än vanligt. Det kändes dessutom som jag hade blivit överkörd av en ångvält, så jag orkade inte riktigt rida ordentligt utan lät honom mest gå på långa tyglar. Men han fick röra lite på sig iallafall! 
 
Nu ska jag sätta mig och plugga spanska inför ett prov nästa vecka och sen blir det att lägga sig tidigt så jag orkar till skolan imorgon. Ni förstår inte hur ont jag har i kroppen just nu, funderar lite över om jag kommer kunna röra mig imorgon.. 
 



Måste köpas

Det som står högst upp på min inköpslista är ett reflexridtäcke. Eftersom Inter inte kunde ha mitt gamla så behöver han ett nytt. Det börjar snart börjar det bli mörkt redan på eftermiddagen och då är det verkligen nödvändigt! 
 
Antingen blir det något av de här, båda två från Hööks. 
 
 
 
 



Dryg dag

Idag har jag tre lektioner (om man inte räknar vi timmen) och slutar 14.05. Har tyska förhör, idrottsprov och företagsekonomiprov imorgon så det blir ingen ridning för mig ikväll hur gärna jag än vill. Istället ska mamma rida intervaller med honom så att han får lite kondition. Han kan ju som inte fortsätta att bli trött efter två klasser på en helg.. 
 
Bildbrist....
 



Tisdag

Gu se längesen de va jag använde den rubriken...

Som sagt så blev ju Kryckan skodd idag, vansinnigt skönt att få det bortgjort. Två timmar tog det, men nu har ponnyn nya skor på alla fyra tassarna. Det krånglade lite när vi skulle ge lugnande...

Jag hann tvätta benskydd och boots sen i helgen för dom var inte fina kan jag säga. Annars satt jag och pluggade företagsekonomi i omklädningsrummet.

En bild från LB+5 i söndags fotad av Victoria Wirth!






Ändrade planer

Kryckan skulle skos idag, så det blev en snabb longering. Nu skos han så vi hörs när jag har kommit hem!

Random bild för jag har knappt några bilder på mobilen...






Mina topp 5 favoritbloggar

1. nellieberntsson.se
Precis som nästan alla andra läser jag också Nellies blogg, tycker hon har lyckats otroligt bra, speciellt med att lyckas driva en sån stor blogg och bara vara 13 år. 
 
2. johannagrant.se
 
3. carolinebagfeldt.se
 
4. linnolsson.se
 
5. idawoxlin.horseworld.se
 
Vilken är eran favoritblogg? :) 



I skolan

Nu sitter jag i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Ska till tandläkaren efter bara för att kolla hur det går haha..

Kryckan ska få gå ungefär likadant som i lördags. Ska jobba med framåtbjudnigen och stödet i bettet. Ganska mycket galopp också för att förbättra konditionen!






God morgon

Gissa vad jag ska göra idag? Jo, jag ska nämligen hoppa för första gången på snart 3 månader. Det blir även första gången som jag hoppar en storhäst. Spännande!
Jag är dock lite rädd över att jag är nååågot ringrostig då jag har inte ridit en ridhäst på 3 månader. Men det går nog ganska snabbt att hitta tillbaka, känslan finns ju där någonstans! 
 
Dessutom blir det förhoppningsvis mer än 1 häst att rida. Åh vad jag är spänd, nervös och självklart super taggad !!! Kan inte berätta mer just nu utan ni får vänta ett tag till! 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin