Kvarkan är tillbaka = ingen tävling i helgen

Mitt under dagen fick jag veta att provsvaren på den isolerade hästen visade streptokock bakterie som tydligen behandlas som kvarka, och att helgens tävlingar blir inställda. Känns riktigt tråkigt för jag har taggat den här tävlingen hela året, men samtidigt tycker jag att det är ett klokt beslut då det kommer ekipage från hela norrland och risken är stor att smittan sprids.
 
Vintern 2012 hade hippo också kvarka i stallet, då hade jag Olle uppstallad i privatstallet. Man fick inte ha samma kläder i ridskolestallet och privatstallet, alla tävlingar avbokades och på väggen hängde det listor där man skulle skriva upp sin hästs temp varje dag. Ingen fick komma in eller ut från stallet. Ville man ut så fick man stå i karrantän i två veckor först.
 
Fler och fler hästar fick feber, bland annat Olles båda boxgrannar. Men han hade nästan aldrig mer än 37 ändå, så han blev inte smittad. Stallet var isolerat i nästan tre månader, ridskolan stängdes också ner under en period. Vi som stod där kunde inte fara och tävla, allt var bara jobbigt.
 
Så ingen tävling i helgen alltså. Men det är Micke-träning fredag och lördag på hippo (vi kan rida i ridhusen bara vi inte är i stallarna något), så det är väl en tröst. Men jag ville hellre tävla. Nu är det bara en tävling kvar i år, och det är surf om...fyra veckor. Aja, jag ska inte klaga. Det kunde ha varit värre. Dom som står på hippo kanske inte kan tävla på surf heller, jag är ju iallafall inte fast i stallet den här gången!
 
Jag tycker att alla som rider på hippo/har häst där/brukar fara in dit och träna ska klicka HÄR och läsa det som står där. Om vi har tur så blir det inte lika utdraget som förra gången!
 
Riktigt gammal bild...
 



Kommentarer
Postat av: Anonym

De vet inte om det är kvarka än, de provsvaren kommer inte förrän på fredag. Även en vanlig förkylning kan påvisa streptokockbakterie.

2013-10-09 @ 16:39:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin