5 saker

Jag är så otroligt less på alla som länkar sina bloggar/ask på facebook exakt hela tiden. När folk länkar sin blogg i 100 olika grupper varannan timme blir det till slut lite drygt.
 
• Som det ser ut nu blir årets första tävling den 22 februari, tagga! 
 
Tycker att det är jätte roligt att sjunga men tyvärr fick jag inte riktigt den talangen. 
 
• Jag har nog världens sämsta tålamod.
 
Om exakt 152 dagar fyller jag 18!
 



Blir så trött och frustrerad

Idag var en sådan dag när jag inte hade så bra tålamod med Kryckan. Jag brukar vara ganska bra på att ta ett djupt andetag och försöka igen. Men just idag sket det sig med det. Han är så jävlig att rida just nu att det är svårt att förklara. Men det konstiga är att han bara gör så i ridhuset, det händer väldigt, väldigt sällan hemma när jag till exempel rider i skogen.
 
Kryckan är en så vansinnigt fin ponny med många jättefina kvalitéer, det är så synd att han har börjat med detta. Jag saknar den ponnyn jag hade i somras som studsade runt banor på 1.10 hur enkelt som helst, den ponnyn sparkade aldrig utan bara hoppade helt okomplicetat.
 
Det enda jag kan göra är att fortsätta. Göra halt, blunda, räkna till 10, 
 
Kan inte den här svackan bara vara över snart? För detta är verkligen inte roligt. Vet inte varför jag publicerar detta, men så här är det just nu iallafall.
 
 
 



Jag vill leva, jag vill dö, i Zverige

 
 
Bästa reklamen just nu.
 
Idag har jag tyska, idrott och juridik. Slutar skolan vid 13.35 och efter det hämtar mamma upp mig direkt på skolan, så åker vi direkt till Kryckan. Vi ska köra in honom till ridhuset och hoppa. Bara att hålla tummarna för att han håller sig på mattan, då det var en hel vecka sedan han såg en bom nu haha...
 
Ikväll får vi se vad det blir för planer, antingen far jag någonstans eller så blir det en lugn hemmakväll!



Finally friday

Då var äntligen veckans favoritdag här - fredag. Ska bara klara mig igenom dagen och sedan väntas 2 dagars ledighet, skönt!  Det är en lång dag i skolan idag med många och långa lektioner. Slutar vid 15.40 och då ska jag ta bussen till stallet. Vad jag ska göra med Peppe idag beror på om han har feber eller inte, men antagligen longerar jag en stund på ridbanan! 
 
Ha en bra fredag alla!
 



Kryckan 30/1

Idag red jag Kryckan i alla gångarter. I traven var han riktigt fin faktiskt, i galoppen hade jag önskat att han hade vilat lite mer på steget, men man kan inte få allt här i livet. Det är svårt att möta upp handen med skänkel på vintern när man har stora skor. det blir lätt för mycket hand tillsammans med ett skarpt bett = slängtrav haha. Sen var han ganska pigg på hemvägen, men jag är helt okej nöjd!
 
Nu ska jag gå och sovaaaa, god natt!
 
Fråga inte vad jag och Alicia gjorde på bilden, för det vet jag verkligen inte...
 
 
 



Swarovski pannband säljes!

Har efter många om och men nu bestämt mig för att sälja ett av mina swarovski pannband, anledningen är helt enket för jag inte tror att jag kommer ha någon användning för det. Känns onödigt att det bara ligger och skräpar. 
 
Säljer det för 500 kr. Alla stenar är kvar. Är du intresserad? Mejla [email protected]
 
 



Peppe idag

Peppe hade feber även idag, om det berodde på att han hade sprungit i hagen tidigare under eftermiddagen eller om han har något virus återstår att se. Några timmar senare var han iallafall feberfri. Vi har tagit blodprov på honom idag så nu är det bara vänta och hoppas på det bästa! 
 
Eftersom han inte var hängig longerade jag honom en liten stund på ridbanan, dock bara i skritt men han fick iallfall komma ut och röra lite på sig. 
 
En lite halvdålig bild från idag. 



Alla älskar Olga otur

Alla med samma dåliga humor som jag borde gå in och följa @olgaotur på instagram, ni kommer inte att ångra er!
 
Två nya sms:
Mamma: jag älskar dig
Mamma: förlåt fel person 
 










Kryckan v.5

Måndag- Travjobb
 
Tisdag- Lätt ridning barbacka
 
Onsdag- Vila
 
Torsdag- Galoppjobb på raksträckan
 
Fredag- Hoppning (tror jag)
 
Lördag- Skritt
 
Söndag- Dressyrträning för Lena
 
Nu har ju typ halva veckan gått, men skitsamma. Första halvan har han fått ta det ganska lugnt pga att han hade en liten släng av feber i söndags, men nu är han mer än feberfri så vi kör som vanligt igen. Idag ska han gå galopp på raksträckan, helst utan att sparka. Jag tror att han måste få sträcka ut för att få ordentlig framåtbjudning, får testa alla metoder. Imorgon tänkte vi fara in till hippo direkt efter skolan och hoppa, och på söndag är det dressyrträning för Lena. Är riktigt taggad eftersom hennes träningar är grymma! Juste, jag har fortfarande inte lagt upp filmen från förra träningen...
 
2a i LB+5, Skellefteå RK
 



Thursday

God morgon! ♥ Torsdag idag och bara 2 dagar kvar i skolan, sedan är det helg! Idag är det sista dagen på fältstudierna, jag börjar vid 8 och slutar någon gång vid 2/3 tiden. När jag har slutat ska jag ta bussen till stallet och fixa allt där, mocka, fylla hö, göra mat osv. Sedan ska jag även gå en liten sväng med Peppe så att han får röra på sig! 
 
Ha en bra dag och glöm inte att fråga något på frågestunden som ni hittar HÄR!



Bra dag!

Den här dagen har varit bra faktiskt, riktigt skönt. Gick i skolan mellan 8.20 och 14.05. Efter skolan har jag pluggat helt galet mycket, blir så stolt över mig själv. Satt först kvar en stund med Alicia, men så fort jag hade börjat gå mot bussen så insåg jag att jag aldrig skulle få något gjort om jag for hem. Så jag vände och gick tillbaka in i skolan igen, det kan vara det bästa jag har gjort idag. Men jag har också insett att det finns inget så läskigt som draggen utan människor...
 
Och sen måste jag berätta det sjukaste som hände när jag hade kommit hem. Det var en sjukt konstig ljus ring i luften som rörde sig och blev större och mindre, alldeles ovanför mitt hus. Jag trodde att det var ett fakking ufo hahaha. Men tydligen inte...
 
 



En bra blogg enligt mig

För att jag ska fastna för en blogg och fortsätta läsa den, utgår jag ifrån ett par saker, eller "krav" skulle man även kunna kalla det. Först och främst ska bloggen vara seriös, inte ha massor av smilysar efter varje mening, inte använda sig av allt för många slangord och inte heller ha stavfel efter stavfel. Tänkte ta och skriva om ett par punkter som jag tycker är viktiga. 
 
• Designen. Header och design är det första intrycket jag får när jag går in på en blogg. Personligen tycker jag att det är mycket trevligare att klicka in på en blogg med välgjord header. En ljus och stilren header och design fungerar för det mesta! 
 
• Välskrivna och varierade inlägg. Skulle nog säga att andra intrycket av bloggen är hur inläggen är skrivna och uppbygda. Jag tycker om att läsa bloggar med välskrivna och varierade inlägg, en sak jag själv måste bli bättre på. Tycker också att det är viktigt att använda bilder med kvalité. En blogg med bara mobilbilder kan bli tråkig, men blandat är dock bäst!
 
• Uppdateringen. En till sak jag tycker är viktig är uppdateringen, jag tycker man ska skriva minst 3 inlägg per dag. Jag vill gärna ha nya inlägg när jag klickar in på en blogg, det blir ganska tråkigt med en blogg som bara skriver något enstaka inlägg per dag. Men alla har ju mindre bra dagar/perioder också.
 
Vad är en bra blogg enligt er? Skulle vara kul att höra! :)
 



Onsdag

Klockan är lite över 8 och jag har precis ätit middag, det blev tacos idag och det var så underbart gott. Går nästan inte att beskriva. Innan middagen hann jag med att springa en stund på bandet, det gick faktiskt bra och nu ska jag verkligen försöka komma igång med träningen, måste bara hitta lite motivation först! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet, gjorde klart allt och sedan fick Peppe röra lite på sig. Han hade fortfarande feber men var inte alls hängig så jag gick med honom en sväng och sedan longerade jag honom i skritt på ridbanan. Alltså inte något ansträngande men han fick iallafall röra på sig, bättre än inget som man brukar säga! 
 
Indy LA, Lycksele 2009



#pluggmode on

Fortsätt ställ frågor i frågestunden i inlägget under!
 
 
 
 



Gårdagens ridpass

Igår i stallet så föravann typ all ork jag hade, vilket ledde till att sadeln kändes helt onödig. Det fick bli barbacka istället. Jobbade mycket med att korta och länga steget, samt att Salma honom. Han kändes pigg och glad även om det inte blev någon galopp!

Nu sitter jag på skolan och har ekonomi. Slutar skolan vid 14.05, så de är min näst längsta dag hahahaha. Hej Linda :')

Kryckan vilar idag, så inget stall...




29e januari

God mogon! Idag är det onsdag och jag vaknade utvilad imorse, skön känsla! Nu sitter jag och äter frukost och funderar på att plugga en stund innan jag går till skolan. Riktigt skönt att slippa stressa på morgonen! Direkt efter skolan ska jag åka till stallet, vad jag gör med Peppe idag beror helt på om han har feber eller inte. Men antingen blir det en promenad eller kanske longering! 
 
Ha en bra dag så hörs vi senare!
 



Tisdag

Nu har jag äntligen lite tid över till bloggen. Jag har haft mer eller mindre fullt upp hela dagen och jag ska alldeles strax dra mig mot sängen så det blir bara ett snabbt inlägg nu. Efter "skolan" idag tog jag bussen till stallet. Gjorde klart allt och sedan gick jag en sväng med Peppe. Från början hade jag tänkt longera honom men han låg ganska högt i temp så det fick bli en promenad istället. 
 
Imorgon börjar jag inte för än halv 10 = sovmorgon. Tycker det här med fältstudier är ganska bra ändå, haha. Kommer dock ändra mig när jag ska börja göra uppgiften vi har fått.. Bloggar mer imorgon, god natt ♥
 



3 saker om mig

1. Jag älskar sallad, det spelar ingen roll om det är grekisk sallad på waynes eller från salladsbaren på ica. Alltid lika gott oavsett. Tror inte jag red en enda tävling 2013 utan mat från salladsbaren:) #fuckhamburgare
 
2. Tuggummi är som terapi för mig. Om jag är stressad eller nått så tar jag bara ett tuggummi och sen känns allt oftast bättre!
 
3. Jag är extremt bra på att hålla saker inom mig. Har som ett litet lås, och sen kan jag le hur mycket som helst på utsidan. Ganska praktiskt faktiskt.
 



Svenska


Vansinnigt tråkigt...

Nu har jag svenska som är sista lektionen, och slutar om 20 minuter om jag minns rätt. 

Kväll ska Kryckan bara joggas i skogen eftersom mamma red ganska mycket igår. Blir nig bra!



God morgon!

God morgon på er! Idag är det första dagen av tre på fältstudierna. Jag och en kompis kommer vara på vår gamla skola och det kommer faktiskt bli riktigt kul. Har inte varit där sedan jag slutade 9:an så det ska bli riktigt kul att träffa alla lärare igen! Nog om det, börjar inte för än klockan 10 idag så nu sitter jag och äter frukost och kollar på ett avsnitt ph. 
 
Planen med Peppe idag är att antingen gå en promenad med honom eller eventuellt prova på att longera honom. Han ska som sagt bara ta det lugnt resten av den här veckan och sen får vi se vad som händer. 
 
Hittade den här bilden på mig och Indy och kände att jag var tvungen att visa den. Året är 2007!



Dejtat matteboken

Har haft en "pluggkväll" nu under kvällen. Måste dock erkänna att det inte blev så jättemycket pluggande men några sidor i matteboken har jag iallafall räknat! Skolan idag var ovanligt lugn, kan bero på att vi hade 2 inställda lektioner efter varandra. Det långa hålet gick dock ändå ganska fort då jag och och några såg på frozen, haha underbar film! Iallafall skönt att ha 2 lektioner mindre.
 
Åkte till stallet direkt efter skolan, fixade klart allt och sedan gick jag en liten sväng med Peppe. Han är dock lite jobbig att gå med då han helst av allt vill gå på en, lite mindre kul. Han har inte heller någon större respekt. 
 
Nu kallar sängen - god natt! 
 



Tips på bra åsikter?

På "utvärderingen" av bloggen eller vad man ska säga, så var det en person som ville ha föer åsiktsinlägg. Så ni får jättegärna tipsa om ämnen ni vill att vi skriver om! Så kör ba:)
 
Innan har jag skrivit om stilbedömningen på SM, samt pessoabett!
 
BTW så hade Kryckan varit feberfri idag, så mamma hade ridit honom som vanligt. Jätteskönt!
 
 



#word

Där satt den, sitter typ och skrattar åt hur sant det är.
 



Dyon - diss

Jag är vanligtvis totalförälskad i dyons saker, har själv ett träns från dyon som jag har haft x antal år och det är fortfarande i jättebra skick. Men här undrar jag lite hur dom tänkte, tycker tränsen är alldeles för mycket. En solklar diss från mig, men ett bra alternativ för dom som gillar mycket bling! 
 
Vad tycker ni om tränsen? :)




Linda är bäst

Ja hon tycker ju de iallafall :')
 
Nu har jag engelska och slutar om kanske 50 min. Har inga planer alls idag förutom att läsa några sidor i sh boken eftersom läraren tjatar om det varje lektion numera. Har en hel del annat att göra också, så får väl göra det nu när jag har tid för en gångs skull...
 
Mamma tar Kryckan idag, tror hon skulle ut ocg galoppera honom på raksträckan. Annars tar jag det imorgon istället. Men det beror ju på hur han mår idag eftersom han inte var på topp igår...
 
 



Måndag morgon

Ny skolvecka och det känns faktiskt bra, jag kommer bara ha 2 riktiga skoldagar den här veckan. Tisdag-torsdag har vi fältstudier och då kommer jag vara på min gamla skola, det ska bli riktigt kul att träffa alla gamla lärare igen! Förhoppningsvis kommer vi även ha lite kortare dagar än vad vi annars skulle haft. 
 
Vad händer idag då? Först är det skolan som gäller, slutar 15.35 och då ska jag ta bussen till stallet. Planen med Peppe idag är bara att promenera en sväng med honom. 
 



Just nu: världscupen

Just nu ligger jag i sängen och kollar på världscupen som jag råkade missa tidigare idag. Som sällskap har jag en skål med glass så sämre söndagskväll har jag haft! Blir dock så himla tävlingssugen av att se alla super fina hästar! 
 
Eftersom vi ställde in banträningen idag bestämde jag mig för att bara ta en lugn hemma-dag. Största delen av dagen har jag faktiskt spenderat i sängen med datorn. Men sånt kan vara skönt ibland också! I eftermiddags var vi till stallet en sväng, tog in Peppe från hagen och fixade iordning honom. Han låg fortfarande lite högt i temp så i veckan får han bara ta det lugnt! 
 
 



Gamla bilder

I brist på annat att göra, sitter jag och kollar igenom gamla bilder på Tristan. Åh vad jag saknar min prins, helt klart världens finaste ponny i mina ögon ♥
 














 



Äntligen hemma

Idag har jag hållit igång hela dagen. Först jobbade jag från sju till fyra, vilket gick bara bra även om man lackade ur lite på hästarna när dom inte gjorde som jag ville vid intaget osv. Mitt välkända tålamod :')
 
Sen ganska direkt for jag till stallet. Men det visade sig att Kryckan var svullen i en körtel, och hade liiiiite feber så det blev bara en kort promenad i skogen för honom. Det är helt otroligt vilken jävla otur både jag och Linda har med våra hästar. Helt stört verkligen. Hoppas det vänder snart!
 
Nu ska jag bara ta det lugnt och kolla på världscupen som jag missade när jag jobbade. Kanske slänger in nått till inlägg om jag orkar.
 
 



Tacksamma för svar!

Det skulle betyda jätte mycket för oss om ni tog er tiden att besvara dessa tre frågor:

Vad tycker ni är bra respektive mindre bra med vår blogg?

Har ni något tips på hur den kan bli bättre?

Vad vill ni se mer av i bloggen?
 



Ingen banträning

Ni läste rätt, det blev ingen banträning för våran del idag. När vi kom till stallet imorse var Peppe tjock i alla fyra ben och hade även hög temp. Antagligen har han fått någon skit i kroppen. Lite tråkigt men samtidigt bättre att han är sjuk nu än när tävlingssäsongen är igång. Han får helt enkelt ta det lugnt ett tag framöver nu! 
 
Så idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, kanske tar en pluggdag och gör bort lite skolarbeten. Ska även försöka lägga ner lite tid på bloggen! Ha en bra söndag alla ♥
 
Tristan 110cm, vännäs



Dags att sova

Idag har jag inte gjort något alls känns det som. Städade rummet vilket var riktigt, riktigt välbehövligt. Men imorgon ser det förmodligen lika jävligt ut som det gjorde innan jag började. Ganska ovärt, men jaja.

Kryckan vilade och det hade han säkert inget emot alls antar jag. 

Måste förvarna er om att uppdateringen kommer att vara värdelös från min sida imorgon då jag ska jobba 7-16 (döda mig). Och efter de ska jag eventuellt till stallet också, så då vet ni de:)






Dagen

Måste nästan skratta lite åt mig själv, har säkert suttit i 30 minuter och funderat på vad jag skulle skriva som rubrik, och vad skriver jag? Jo, "dagen". Haha, det går nog inte att ha sämre fantasi.
 
Idag har det iprincip blåst storm här i Umeå. Trodde inte alls att det blåste så mycket när jag for ut och red, men vad fel jag hade. Vissa bitar blåste det verkligen huuuur mycket som helst. Men man kan väl säga att ridturen gick både bra och dåligt, vissa bitar skötte han sig bra och andra mindre bra. Blir så förbannad på honom. Men trots det måste han faktiskt få ett litet plus i kanten då vi mötte tåget och han inte brydde sig ett dugg! 
 
Imorgon står klockan på halv 7 så jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Hade bara tänkt knåpa ihop ett tidsinställt till imorgon då jag nog kommer ha fullt upp hela dagen. Har ni några önskemål?
 



Hööks har börjat sälja Spooks

Det var nära att det kom några glädjetårar när jag kollade igenom hööks senaste katalog, dom har nämligen börjat sälja saker från Spooks! Här är mina favoriter:
  • Ridbyxor 1295 :-
  • Väst 1075 :-
  • Tävlingsskjorta 575 :-
  • Piké 495 :-
  • Kofta 745 :-
 
 



Banträning imorgon!

Imorgon är det banträning på hippo och det ska bli riktigt kul. Det är inte alls många veckor kvar till tävlingssäsongen drar igång så det känns som en perfekt start med en banträning innan första tävlingen, dels för att få in den rätta känslan. Vi kommer bara att hoppa 1 meter imorgon, lika bra att börja lågt! 
 



Lördag

Idag har jag inga speciella planer alls faktiskt. Hade tänkt att Kryckan skulle vila idag, men det kan bli imorgon istället. Isåfall far jag ut och skrittar honom en sväng. Men annars ser det ut att bli en väldigt lugn dag!
 
Igår öppnades anmälningarna till årets första tävling, som är v.8 på hippo. Galet kul att tävlingssäsongen snart startar igen!!
 
LA, Vindelns RK
 



Godmorgon Lördag

Jag har precis vaknat och sitter nu med ett glas oboy och bloggar, standard på mornarna. Ska dock alldeles strax börja ta tag i några skolarbeten som ligger och väntar. Det är faktiskt inte alls mycket i skolan just nu, men snart kommer nog allt på samma gång. Brukar vara så. 
 
Vad händer idag då?
 
Ser ut som det blir en ganska lugn dag idag. Förutom att plugga ska jag åka till stallet en sväng, nu blev ni allt förvånande va? Skämt åsido, planen med Peppe idag är att rida ut. Det var ett tag sedan så det blir nog bra. Annars vet jag inte riktigt vad dagen har att bjuda på, har inget speciellt planerat så får helt enkelt ta dagen som den kommer! 
 



Andra träningen

Vet inte vad som finns att säga, men det var mycket bättre än i onsdags då jag inte kunde styra på hindrena för han var så stökig. När jag travade fram så var han väldigt fin, men jag var bestämd från första steget att han skulle lyssna på mig i precis varje steg. Inga undnantag. I galoppen red jag likadant, och det ledde till att han inte sparkade en enda gång innan vi började hoppa! Galet najs var det!
 
I själva hoppningen så sparkade han ganska mycket mellan hindrena, samt att han överhoppade sig en del och drog iväg. Känslan när man rider mot en serie där två av hindrena ligger på kanske en meter, och hästen bara tar bettet och springer. Kom några gånger på den höjden, sen fick han ge sig eftersom han inte är helt igång.
 
Vi har många misstankar om vad som kan vara fel. Mamma ska ringa till Andrea Waller i veckan för att checka sadeln ännu en gång, annars är vi inne på att han är tjock och att sadeln inte ligger 100 pga det. Sussi tror att det beror på att jag sitter långt bak i sadeln, och det kan det också vara. Jag blir så förvirraddddd....
 
"Den är bara allmänt missnöjd", "Le och låtsas att solen skiner", haha min tränare är bäst:) en liten film på hans charmiga sparkar finns på min instagram om någon vill kolla..
 
 



24e januari

Jag precis sprungit en stund på bandet och funderar på om jag ska börja dra mig till sängen och kolla på någon film innan jag somnar. Är helt slut i kroppen nu efter att ha tränat, så det blir en ganska tidig kväll ikväll. Annars har dagen har flytit på utan större beskymmer, skolan gick faktiskt ganska fort trots att det var en lång dag. 
 
Det enda som var mindre bra idag, var faktiskt dagens ridpass. Det gick så otroligt dåligt att jag inte tänker skriva om det. Stryker ett sträck över det och hoppas på att Peppe är på ett bättre humör imorgon! 
 
Hörs imorgon, godnatt alla ♥
 
 



Hööks, hiss och diss

Satt lite snabbt och kollade igenom Hööks katalogen som damp ner i brevlådan idag. Är egentligen inget större fan utav Hööks saker men måste säga att jag blev positivt överraskad över att dom tagit in Spooks som varumärke. Tummen upp för det! Men det var egentligen inte det jag tänkte blogga om, utan tyckte det var på tiden att köra lite hiss och diss. 
 
Hiss:
 
Börjar med att hissa dessa två tröjor från spooks, pikén är verkligen to die 4 och priset var inte heller det värsta. En sak som helt klart skulle kunna hamna i min garderob. 
Även detta schabraket såg faktiskt helt okej ut, finns för 379 kr HÄR
 
 
Diss:
 
Dessa ridbyxor måste jag faktiskt dissa. Allvarligt jag förstår inte riktigt hur dom tänkte? Det är nog iallafall bland det värsta jag sett. Men kom ihåg, det är bara min åsikt. 
 



Något alla borde se




Slutar snart

Idag har jag haft tyska, idrott och nu har jag juridik. Slutar om en halvtimme kanske och då far jag hem och gör ingenting fram till ikväll någon gång då det är tränng med Krykan. Jag har inga förväntningar alls efter i onsdags, ska bara försöka ha kontroll och kunna styra honom mellan hindrena. Ju mer hinder jag lyckas styra på, desto bättre.
 
 



Äntligen fredag!

Hej och god morgon alla fredags trötta och pigga! Imorse var jag jääätte trött men blev en aning piggare när jag insåg att det var fredag. Precis som alla fredagar har jag lång dag i skolan med långa lektioner och slutar 15.40. Kommer bli såå skönt med helg sen iallafall! 
 
Efter skolan ska jag vidare till stallet och rida Peppe. Har inte riktigt bestämt hur han ska gå idag, antingen blir det lite lätt arbete på ridbanan eller om jag rider ut en sväng. Time will tell. 
 
Ha en bra fredag! 
 



Ändrade planer

Det vart lite ändrade planer idag då mamma tog stallet istället. Jag var heeelt slut så jag däckade på sängen en stund. Har ingenting alls att skriva egentligen, så om ni har något ni vill läsa om så kan ni väl kommentera?:)
 
Och du som undrade vad jag har för väst, tror de är Riders Company men är inte helt säker!
 
 
 



Om mig

Linda heter jag och är en 17 årig tjej från Umeå. Jag går nu andra terminen i 2:an och läser samhällsvetenskap med inriktning på beteende. Vad jag vill bli när jag blir stor har jag inte hunnit fundera så mycket på, eller rättare sagt jag har absolut ingen aning om vad jag vill jobba med. Förutom att spendera hela dagarna i skolan, tillbringar jag även en stor del av dygnets timmar i stallet. 
 
Ridsporten är mitt största intresse och jag har ridit så länge jag kan minnas. Efter att ha ridit och tävlat ponny i nästan 8 år har jag nu tagit klivet upp till storhäst. 
 
Min häst, Peppino, till vardags kallad Peppe, är en fux valack född 2007. Han är efter den tyskla hingsten Perigueux, som just nu är rankad som den 2:a bästa avelshingsten i Tyskland. I november 2013 importerade vi honom från Tyskland, där han tidigare har tävlat upp till 130cm med bra resultat. 
 
 
 
Film från provridningen i Tyskland. 



Prov och dålig träning

Jag har inte bloggat sen igår mitt på dagen, vilket endast har berott på att jag har haft en liten nere-period osv. Men nu ska jag försöka komma tillbaka igen...
 
Gårdagens träning, jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag har aldrig behövt styra in i väggen så många gånger under bara en timme, för annars hade jag verkligen inte fått stopp på honom. Han sparkade STORA sparkar, satt löst väldigt många gånger. När jag väl lyckades styra honom på en linje med 4 hinder och kanske 3 språng mellan, så for han iväg och fick knappt plats på sista avståndet. Och efter serien så for han iväg och det tog några varv på volten innan jag fick stopp. Var så förbannad och nära bristningsgränsen igår så ni förstår inte...
 
Som ni kanske märker så är jag inne i min första svacka med Kryckan. Själva hindrena är inget problem, men han kokar över i huvudet och allt blir för mycket. Han tycker att det är för roligt helt enkelt, det känns när man styr på hindrena. Han ska träna imorgon också, ju mer hinder desto bättre.
 
Idag ska jag ut och skritta honom barbacka en sväng bara så att han får röra på sig.
 
 
Idag har varit en dålig dag. Ekonomiprovet vill jag inte ens prata om. Det var äcklig lunch så jag och Alicia gick in till stan och åt på Utopia. Grekisk sallad är det bästa som finns!
 
 



Torsdag

God morgon! Jag ljuger om jag inte säger att jag är trött idag, gick och la mig lite försent igår och det märks idag idag kan jag lova. Känner mig lite grann som en levande zoombie.. Jag svävar dock fortfarande kvar på små rosa moln efter gårdagens träning så dagen går rätt lätt ändå. 
 
Det är skola mellan 8.20-15.40 idag, precis som nästan alla andra dagar. Efter skolan blir det direkt att ta bussen till stallet och fixa allt där. Peppe ska även ridas en sväng, blir nog bara skritt och lite trav på ridbanan. Han har nog träningsvärk från igår! 
 
 



Mer än nöjd över träningen!

Träningen idag gick sååå bra, Peppe var jättefin och jag hade en grym känsla. Måste nästan säga att det var vår bästa träning hittills! Vi hoppade lite högre hinder idag än vad vi gjort tidigare, innan har vi mest hoppat hinder under 1 meter för att skynda långsamt. Men idag hoppade vi iallafall runt 110-120, bara jag rider ordentligt och rätt hoppar han hur bra som helst. Bara han får mer styrka och muskler tror jag det här kommer bli super! Han är så fin min lilla Peppe ♥
 
Nedanför ser ni filmen från idag, hamnade i mellanläge och tryckte av honom lite väl stort på en oxer så han rev bakbommen. Annars är jag riktigt nöjd, både över min och Peppes insats! 
 



Svar



Svar: Det är ett weatherbeeta, tror modellen heter freestyle. Det är köpt på Tegs hästsport här i Umeå :)



Sitter och pluggar

Nu har jag slutat och sitter och pluggar inför ekonomiprovet imorgon. Jag har knappt läst något förrän nu, så det här kan ju gå precis hur som helst.
 
Planerar att plugga resten av dagen, och ikväll är det träning mellan 21-22. Bra tider osv.. Men det ska verkligen bli galet kul att komma igång igen!
 
 



Svar på kommentarer

Åh, är det ett täcke under eller vad är det för mysig kant på täcket vid halsen? :)

Svar: Nej det är inget täcke under utan det är en slags fleecekrage som sitter fast på täcket. Kragen ska skydda mot blåsigt och vått väder :) 
 
Visst bor din pappa uppe i Boden? Är dina föräldrar skilda eller bor dom bara på olika ställen för att din pappa håller på med trav? :)

Svar: Helt rätt, han bor där uppe. Och ja, dom är skilda. 
 
Tog bilden från google, men den visar tydligt hur kragen ser ut!



God morgon onsdag!

Onsdag idag och jag har sovmorgon. Så härligt att vakna pigg utan att bli väckt av klockan! Idag har jag bara 2 lektioner, börjar 11 och slutar 15.40. Jag hade mer än gärna skippat hålet på 2 timmar som är sååå onödigt. Ikväll är det hoppträning och det ska bli riktigt, riktigt roligt med tanke på att Peppe var så otroligt fin på Micke-träningen i fredags. Är riktigt taggad! 
 
Som iprincip alla andra dagar önskar jag nu att ni alla får en bra dag, standard på bloggen ju!
 



Mindre bra ridpass

Idag gick det inte så bra att rida, eller traven var typ klockren men han var så förbannat pigg haha. Men i traven red jag precis som Lena sa i söndags, mycket ben och en stadig hand. Tänkte på handlederna hela tiden och det blir bättre och bättre även om det känns ovant.
 
I galoppen var han som enn bomb. Armarna värkte och jag fick hålla hela tiden för att inte tappa kontrollen helt. Efter galoppen var han jättejättepigg, men då bestämde jag ett tempo som han skulle gå i. Och jag behövde bara bestämma mig för att allt skulle lösa sig. Avslutade iallafall bra!
 
 



Seg dag

Idag har det varit en riktigt seg dag, kan lova att det inte hör till vanligheterna. Brukar annars ha fullt upp. Framför allt var skolan väldigt seg idag, vi hade många långa lektioner och jag var där till halv 5-tiden. Sedan jag kom hem har jag inte gjort något av värde. 
 
Är på ett riktigt blogghumör just nu men har dock det lilla problemet att det står helt still i huvudet. Jag har ingen aning om vad jag ska blogga om, typiskt när man har världens blogglust.
 
Imorgon kommer det dock bli en bättre och roligare dag, börjar dagen med sovmorgon och avslutar med hoppträning. Det kan inte bli så mycket bättre en vanlig vardag! 
 
 



Q/A

Anonym
Han verkar vils rätt ofta? :P
 
Svar: Nej det tycker jag inte. Han brukar vanligtvis ha 1-2 vilodagar per vecka beroende på hur länge jag går i skolan och hur vädret är. Nu under vinterhalvåret brukar det ibland bli några fler vilodagar än på sommaren då det inte är det roligaste att rida i snöstorm och -25 grader. 
 



Tisdag

Idag har jag haft matte, samhälls och svenska. På svenskan hade vi nått gamalt nationellt prov som var mördarsvårt, men nu lämnar vi det. Ska sitta kvar på skolan en stund med Marielle och sen fara hem. Då ska jag till stallet och rida min räseråsna en sväng i skogen. Planen är att han ska få springa av sig lite energi utan att gå speciellt hårt.
 
Detta är så vansinnigt sant att jag typ vart mållös när jag såg den....
 
 



@ school

Just nu är jag i skolan och väntar på att min andra lektion ska börja. För tillfället har jag världens bloggtorka och därför blev det inget morgon inlägg. Jag visste helt enkelt inte hur jag skulle börja inlägget. Det vanliga problemet.
 
Idag är det en lång och lite smådryg dag i skolan. Jag har många lektioner och slutar sent så mamma fixar stallet idag och Peppe får vila! 
 



God natt!

Är god natt ett eller två ord? Godnatt eller god natt??
 
Imorgon har jag svenskaprov, och jag är så körd att det är sorgligt. Det är på dikter + att vi ska kunna tolka texter tror jag. Ni ser ju, jag vet inte ens vad vi har prov på. Men det ska nog gå bra haha...
 
Ungefär så här ja
 



Trötter

Ett av mina "nyårslöften" var att jag skulle börja träna, så nu 20 dagar senare tog jag mig i kragen och sprang en stund på löpbandet. Det var så länge sedan jag tränade sist att jag knappt minns när det var, men det gick iallafall bra så helt otränad är jag inte. Ska försöka att iallafall träna 1 gång i veckan, får se hur länge det går! 
 
Efter skolan tog jag bussen till stallet och red Peppe. Det var lite lösgörande arbete som stod på schemat idag och det gick väl lite si sådär. I början gick det bra, ridbanan är inte så stor men jag gjorde det bästa av situationen och red runt på volter och serpentiner. Han var dock väldigt hård och tjafsig i munnen. Mot slutet blev han otroligt jobbig, går dock inte in mer på detaljer, men jobbig var han iallafall. 
 
Nu kallar sängen, godnatt! 
 



Veckan

Måndag: Lösgörande arbete
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Ev. träning för Kerstin Martinsson, annars dressyr på ridbanan
 
Torsdag: Ridbanan
 
Fredag: Ridbanan
 
Lördag: Uteritt?
 
Söndag: Banträning på hippo
 
Har knappt några bilder på Peppe så Tristan får stå för bilden. 



Svar på frågor

 
Svar: Nej jag tänker inte svara på några frågor om henne eftersom att det inte var min häst. Jag red henne bara i någon månad. Asta har jag inte ridit över huvud taget:)
 
 
 
Svar: Bilden på Kryckan är fotad med min kamera (nikon D3100) och bilden på Peppe är fotad med Lindas kamera men hon har glömt vad den heter :') #pajas



Kryckan v.4

Måndag- Skritt
 
Tisdag- Kondition
 
Onsdag- Hoppträning
 
Torsdag- Skritt/vila
 
Fredag- Hoppträning
 
Lördag- Skritt/vila
 
Söndag- Alla gångarter
 
Så här kommer veckan se ut för Kryckan. Rivstartar med två hoppträningar på ganska kort tid, men jag kommer att ta dom i hans takt och inte ta några höjder. Han kommer också få ta många korta pauser osv. Torsdag eller lördag får han vila, har inte bestämt vilken dag det blir än!
 
 



Måndag

God morgon alla fina läsare! 
Idag var det faktiskt förvånandsvärt lätt att kliva upp ur sängen, vet inte riktigt vad det berodde på men skönt var det iallafall. Måndagar brukar annars alltid vara segast när man ska upp på morgonen. Idag går jag i skolan från 8.20-15.35, min tidigaste dag alltså. Måste dock vänta ett tag på skolan då bussen till stallet inte går för än 16.15. 
 
Planen med Peppe är att rida lite lätt på ridbanan idag, mest skritt och trav hade jag tänkt. Mycket lösgörande arbete! 
 



Dressyrträning

Idag har jag och Kryckan tränat dressyr för Lena, jag hade seriöst glömt vilken grym tränare hon är. När jag red fram innan träningen så var Kryckan helt kaos, sprang på och sparkade. Men Lena behövde bara komma och säg "nu gör du såhär och såhär Agnes" och då vart det genast mycket bättre!
 
Vi jobbade mycket med rakriktning och att komma åt dom. Ibland red vi något varv på volten, och lite skänkelvikningar osv. Allt gick jättebra, Kryckan vilade på steget och gick inte bakom handen. Lena visade mig också att jag måste bli lite förbannad och börja kräva saker av honom, samt att jag måste våga ta i honom. Sen såg hon också att jag vinklar mina handleder helt fel, speciellt vänster. Och varje gång jag vinklade dom rätt så gick Kryckan mycket bättre. Jag vet inte vad jag ska säga ens..
 
Hon avslutade med att säga "den där kan bli riktigt, riktigt fin med lite kämparglöd Agnes". Film kommer kanske lite senare, beror på om jag orkar lägga upp nått:) vet inte vem som var gladast efter träningen, jag, mamma, eller Kryckan haha...
 
Nu ska jag kolla färdigt på världscupen, och sen sova. Skola imorgon!
 
Jättegammal bild från en Lena-träning med min förra ponny!
 



Bilder från idag!



 










 



Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer idag. Jag skrev ju förut att jag hade tänkt rida en sväng men det var så himla kallt, nästan -18 grader, så det fick bli en vilodag för Peppe istället. Jag och mamma fixade bara klart allt i stallet innan vi åkte hem igen. Nu är jag hemma och ska bara kolla på sändningen från världscupen på svtplay som var tidigare idag innan jag gör klart det sista i rummet. Känns underbart att det snart äntligen är klart och jag tycker det blev riktigt bra ändå! 
 
Ett smakprov från idag, ska bara redigera bilderna lite och sen kommer dom ut här senare under kvällen! 
 



19e januari

God morgon täkte jag skriva, tills jag kom på att klockan nästan var 2, haha. Iallafall, fram till nu har jag hållt på att fixa i rummet och nu är allt i princip klart. Så himla skönt! Det är bara lite småfix kvar nu. Kanske visar någon bild senare när det är helt klart, är det något nu skulle vilja se? 
 
Om en stund ska jag dra mig mot stallet. Planen är att skritta Peppe en stund på ridbanan, alternativt rida ut om jag får sällskap. Annars kommer det nog inte hända så mycket mer idag. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran till stallet så jag kan bjuda på några fina bilder nu när solen ändå är framme! 
 
Favoritbilden på Connie och Chuck!



Söndag

Nu sitter jag och pluggar ekonomi eftersom jag insåg att vi har prov i det nästa vecka. Jag har inte ens rört en skolbok sen vi gick på jullov, så det är väl dags nu. Sen har vi svenskaprov på tisdag (??) och där fattar jag verkligen ingenting alls-.-
 
Ikväll är det dressyrträning för Lena, så vi får hoppas att Kryckan är på bra humör. Har inte bestämt mig för om jag ska ta hoppsadeln eller dressyrsadeln, men dödskallepannbandet åker med iallafall haha...
 
 



Hos Bellan

Haha jag suger verkligen på att blogga, men så är det ibland. Vi är iallafall jag, Sara, Teddy, Hanna och Alicia. Sååååå uppdateringen kommer väl inte att bli så mycket bättre haha...

Saknarrrrrrrr





Inspo

 



Lugn lördagskväll

Det kommer bli en lugn kväll för min del, efter att ha varit igång hela dagen så ska det bli riktigt skönt att bara sätta på en film och äta lite godis. Jag känner mig ändå ganska duktig idag, har faktiskt hunnit med en hel del. Innan vi åkte till stallet var vi och köpte lite nya saker till mitt rum. Hoppas på att bli klar med rummet imorgon för det är mer än kaos där just nu. 
 
Peppe fick bara ta det lugnt efter träningen igår. Jag började med att skritta en sväng ute och sedan avslutade jag med att skritta en sväng på ridbanan. Kallt som satan var det dock, jag hade en massa kläder men frös ändå. -17 grader är lite väl kallt för min smak.. 
 
 



Helluuuuu

Idag vaknade jag vid halv 12 och for ut till stallet någon timme senare eftersom vi strök planerna att fara till ridhuset. Kryckan fick gå på raksträckan där vi brukar konditionsträna på vintern. I traven var han väldigt fin och trampade på bra. I galoppen sparkade han två gånger, och den andra gången höll jag på att flyga ner i diket hahah. Annars skötte han sig helt okej även om han var pigg....
 
Sen köpte mamma bland annat ett pannband med dödskallar åt Kryckan. Haha jag vet inte om jag ska skratta eller gråta:) 
 
 
 
 



Mycket att göra idag

Idag har jag ganska mycket att göra, så bloggen kommer nog att få lida lite idag. Tur att Agnes också finns, så ni har något att läsa iallafall! Nu på morgonen har jag försökt rensa i mitt rum, det är dock så himla mycket saker så jag inte vet var jag ska börja. Men det går framåt iallafall! Jag ska bara äta lunch och sen ska vi åka och köpa lite nya möbler till rummet, bland annat ett nytt skrivbord! 
 
Senare idag ska jag till stallet och skritta Peppe en sväng. Han fick träna både onsdag och fredag den här veckan, så i helgen ska han bara få ta det lugnt och återhämta sig! 
 
Ha en bra lördag så hörs vi senare under dagen! 
 
 



Nöjd med träningen!

Måste börja med att säga att jag är riktigt, riktigt nöjd över träningen idag. Peppe var mycket piggare idag än träningen i onsdags, troligtvis var han seg för att han har stått och frysit i hagen och spenderat massa energi på det. Men nu har han fått ett tjockare täcke så förhoppningsvis ska han inte frysa nu! 
 
Träningen började dock inte på bästa sätt, jag och mamma tabbade oss lite och trodde att träningen började 18.45 när den egentligen började 1 timme tidigare. Otroligt klantigt, ja. Men det löste sig på ett bra sätt ändå! 
 
Själva träningen gick riktigt bra, han skötte sig bra och försökte verkligen göra rätt. Han är så himla ärlig! Jag måste dock börja jobba mycket med att flytta honom för skänkeln, för det är något som han inte lyssnar ett dugg på. Men så fort det kommer till hinder så visar han vilken stjärna han är. Även om vi inte hoppade några höjder idag är jag ändå riktigt nöjd, Peppe var sig själv och allt kändes bra. 
 
Mamma filmade lite men självklart kom inte den bättre rundan med på film. 



Tråkig kväll

Idag travade jag Kryckan en stund i skogen. Det var svinkallt och jag höll på att frysa ihjäl mig. Hatar vintern. Han var galet taggad och studsade till varje gång jag skulle trava haha. Lät honom sträcka ut steget lite också så att man inte alltid bara sitter och bromsar. Varför är han alltid så mycket finare i skogen än på träningar osv?-.- 
 
Imorgon ska vi in till ridhuset, och jag hoppas på ett mördarpass så att all hans himla eneg´rgi försvinner någon gång...
 
Nu ska jag åtetgå till mitt fruktfat.
 
 



Träning ikväll!

För en stund sedan kom jag hem från skolan, så nu ska jag bara äta middag innan vi åker till stallet för att sedan fara vidare mot hippo. Som jag skrev förut är det Micke Schultz-träning ikväll. Det var nästan ett helt år sedan jag tränade för honom senast så det ska bli riktigt roligt! Filmkameran hänger som vanligt med så räkna med film ikväll!
 
 



Kryckan resten av veckan

Fredag- Travjobb
 
Lördag- Markarbete/hoppning på hippo
 
Söndag- Dressyrträning
 
Nu har vi börjat växla upp Kryckans träning lite, tävlingssäsongen börjar närma sig och det gör också alla träningar. Idag ska han bara jogga på rakt spår och fokusera på att han ska ta stöd i handen. Imorgon ska vi in till ridhuset och hoppa studs osv. På söndag är det dressyrträning för Lena Unneby. Henne red jag för jättemycket med min förra ponny, och hon hjälpte mig jättemycket med honom. Jag har aldrig ridit för henne med Kryckan så vi får se hur det går haha!
 
 



Äntligen fredag!

Godmorgon!
Det var riktigt segt att ta sig upp från sängen imorse, men nu är jag uppe och det är fredag - underbart. Idag går jag i skolan från 8.20-15.40, våra mördar dagar tar verkligen musten ur en så här i slutet på veckan. Efter skolan ska jag hem, kasta i mig någon mat och sedan åka vidare mot stallet. Det är som sagt Micke-träning ikväll, jag är riktigt taggad och hoppas Peppe är det också! 
 
 



I'm beginning to feel like a rap god

Nej inte riktigt haha, men jag behövde en rubrik...

Idag red jag Kryckan i alla gångarter i snöstormen. Ganska bra kämpat tycker jag faktiskt. Han var riktigt pigg och studsig, men ingen spark! Ja ni läste rätt! Jag gjorde ganska mycket halter i galoppen för att få honom att vänta. Sen fattade jag vänster och höger galopp varannan gång. Dock var han som en bomb och kastade sig in i galoppen varje gång haha. Men när jag travade av sen så var han riktigt fin, så jag är helt okej nöjd!






Plugg time!

God kväll allihopa! Jag har nu kommit hem från stallet och landat vid köksbordet, på något konstigt sätt är det mycket skönare att sitta där än i soffan. Dagen har iallafall varit ganska lugn, skolan gick ganska fort och direkt efter skolan tog jag bussen till stallet. Istället för att rida idag så gick jag en sväng med Peppe, det kändes som ett ganska bra alternativ! 
 
Resten av kvällen ska jag göra bort lite skolarbeten, måste verkligen försöka komma in i plugg-mode igen. Alltid samma sak efter varje lov.. Nej, nu måste jag sätta igång. Ha en bra kväll! 
 
Haha, bjuder på bilderna..
 



Min dator har varit på egna äventyr idag

Den här dagen har varit allt annat än bra. Glömde datorn på bussen så det vart lite panik där haha, orkar inte ens gå in på det. Men nu är vi återförenade igen iallafall. Sen på idrotten så råkade jag göra sönder min vrist igen, så nu går jag runt med stödbandaget igen-.- och sen är det sjukt kallt i skolan så jag sitter med jacka och halsduk. 
 
Efter skolan ska jag ut och rida Kryckan i alla gångarter. Kommer frysa ihjäl, men vad gör man inte?
 
En jättebra sak är iallafall att jag har fått tillbaka mina älskade stövlar som gick sönder på en tävling i september haha. Precis tätt tajming!
 
 



Torsdag

Försov mig några minuter imorse så hann aldrig blogga något innan jag gick till skolan. Just nu sitter jag iallafall på min första lektion och den slutar snart. Precis som nästan varje dag slutar jag 15.40 idag. Efter skolan ska jag direkt ta bussen till stallet. Peppe ska bara ta det lugnt idag, vi tränade igår och det är träning imorgon. Planen är att skritta/jogga en sväng ute. 
 
Bloggar mer sen! 
 
 



Träningen

Vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens träning, själva träningen gick egentligen inte dåligt men jag hade en dålig känsla genom hela passet. För det första var han seg som sirap, han lyssnade inte framåt och inte heller på förhållningarna, för det andra red jag dåligt. Jag har alldeles för höga krav på både mig själv och Peppe, och klarar inte riktigt av när det går dåligt eller känns dåligt. Måste jobba på det. 
 
Istället för att ni ska få läsa allt som var fel bjuder jag på ett kort filmklipp från slutet av träningen.
Lägger den här träningen bakom mig nu och tar nya tag till på fredag då det är dags Micke-träning, då SKA känslan vara bra. Punkt. 
 



God natt!

Nu under kvällen så har jag varit en sväng på hippo och kollat när Linda tränade, samt när min lillasyster red. Jag blev så otroligt träningssugen så ni förstår inte, synd att jag missar Micke-träningarna i helgen. Men nästa vecka är det dags att börja hoppträna igen!
 
Måste bara berätta sjukaste som hände på en lektion idag haha. Jag hade varit ute och hämtat en penna (tror jag) och sen kom jag in och skulle sätta mig. Då drar en av mina killkompisar undan min jävla stoljävel så jag ramlar bakåt och landar på rygg på golvet. Hahahah bju på den...
 
Nu är det dags att kolla PH innan sängen kallar!
 



Typical Agge

 
 
 
 
 
 
 
 



Snart hem

Sitter här och pluggar glosor som jag kom på att jag hade som jag helt hade glömt bort, så jag frågade Tove. Marielle drar snart, så då far jag också för jag vågar inte sitta här själv hShS.
 
Kryckan vilar idag, så jag ska försöka komma ikapp med allt skolarbete som jag bara skjuter på hela tiden-.- skulle vara galet bra att göra bort allt nu typ.  Kanske far iväg till hippo ikväll när min lillasyster ska rida, men får se. Insåg att Linda rider någon gång vid den tiden också, så då kanske jag hinner träffa hon lite också :')
 
 



Take me back.

Dagar som denna när det nästan är -16 grader skulle det inte vara helt fel att vara tillbaka på varmare breddgrader. Det känns som en hel evighet kvar till sommaren och värmen kommer.. 
 



Sovmorgon!

Idag börjar jag skolan vid 11-tiden, så jag passade på att ta en sovmorgon imorse. Det är alltid en lika skön känsla att vakna utan väckarklockan och framförallt vakna utvilad! Skolan idag känns mest dryg, vi har 1 lektion, 2 timmars hål och sen 1 lektion till innan jag slutar 15.40. Vi ska dock gå och äta lunch på Max, allt kändes mycket bättre då!
 
Ikväll är det hoppträning för Kerstin igen, det ska bli riktigt kul och jag är jätte taggad. Vi ska dock bara det lugnt idag och inte hoppa så jättemycket. Utan jag kände egentligen bara att vi behövde åka in till ridhuset och rida lite innan Micke-träningen på fredag! 
 
Ha en bra onsdag allihop!
 



Dagen

Skolan idag var otroligt seg, kan ni gissa varför? Jo, jag hade nämligen hål i 3 (!!) timmar. Som ni kanske förstår var det inte jätteroligt, men Agnes underhöll mig en liten stund och sedan satt jag med min kära vän Paula resten av tiden. Så det gick egentligen ingen nöd på mig!
 
Mamma tog stallet idag så efter skolan gick jag på stan en sväng, hör och häpna, jag hittade faktiskt 3 saker. Nästan så det måste vara rekord, jag som aldrig brukar hitta mer än 1 sak åt gången. Antar att det inte bara är jag som har det problemet eller..?
 
Nu: fortstta rensa rummet. 
 



Bra uppdatering här eller?

Idag har jag gått i skolan från 8.20 till 13.45, när jag hade slutat så åkte jag nästan direkt till stallet. Red i kanske 50 min och höll på att frysa ihjäl. Hade sjukt mycket kläder på mig så jag kunde inte rida så bra haha. Tog lite i alla gångarter Jag trodde att han skulle sparka jättemycket i galoppen, men det var bara någon enskaka spark. Underbart! 
 
Nu sitter jag och skriver på min inlämning som ska in imorgon, började nyss så det blir väl det jag gör resten av kvällen...
 
 



Blå och svart outfit

Älskar färgerna, Kryckan skulle vara jättefin i dom!
 
 



Tisdag

God morgon! Nu har jag precis ätit frukost och ska snart börja göra mig iordning för skolan. Det kändes dock inte så jätte taggande att gå dit när det är -15 grader ute, brr. Idag har jag engelska direkt efter skolan, vilket betyder att jag slutar klockan 5, lite mindre roligt men vad gör man. 
 
Mamma tar stallet idag så om jag orkar går jag nog ner på stan en liten sväng efter skolan. Känner att det är dags att förnya garderoben lite, det brukar ju dock vara det lilla problemet att jag aldrig hittar något på stan, haha!
 
Ha en bra tisdag allesammans så hörs vi! 
 



13e januari

Måndagen börjar lida mot sitt slut och jag ska snart dra mig mot sängen. Skolan idag var faktiskt otroligt seg, det var många lektioner och dagen kändes allmänt lång. När jag slutade stressade jag järnet till bussen och kom precis samtidigt som den, snacka om tur.
 
Red Peppe en sväng i skogen idag och det gick riktigt dåligt, helt klart ett av de sämre passen. Orkar inte gå in på detaljer just nu, men det gick allt annat än bra. Får bita ihop och ta nya tag nästa gång. 
 



Lugn dag

Den här skoldagen gick otroligt segt. Hade matte, juridik, samhälls (nära döden upplevelse), samt engelska där vi hade skrivning eller vad man ska säga. Usch jag är redan hur skoltrött som helst, och det har inte ens gått en vecka sen skolan började-.-
 
Mamma skrittade Kryckan i skogen idag, så det vart en lugn dag för honom.
 
 



Mål med Kryckan för 2014

  • Få honom att ta stöd i handen och få större förtroende för bettet.
  • Starta en dressyrtävling
  • Hitta tillbaka till känslan på banan
  • Debutera MSVB
Nu tycker jag att säsongen 2014 kan dra igång snart! Har redan börjat planera vilka tävlingar jag vill åka på, och vilka klasser jag vill rida osv. Mitt drömmål är att debutera MSVB under utomhussäsongen, kanske i Piteå. Det skulle vara galet roligt att hinna rida in sig på höjden lite den här säsongen så att jag (eventuellt) kan satsa mot MSVA nästa år. Får han bara vara skadefri så tror jag att det kan gå. Man måste sikta mot stjärnorna!
 
 



Wanties




Dag 10- Min största förebild inom ridsporten

Luciana Diniz för att hon rider hur bra som helst, har en sjukt fin häst, och för att man verkligen ser hur mycket hon tycker om sina hästar!
 
 



Måndag morgon

Då var det måndag igen, den här veckan börjar mitt nya schema i skolan gälla. Min "tidigaste" dag kommer då bli 15.35, som ni förstår är jag överlycklig... Eller inte. Men det är väl bara bita ihop den här terminen och hoppas på ett bättre schema i 3an. 
 
Idag är det först skolan som gäller, slutar 15.35 och då ska jag ta bussen till stallet. Peppe ska ridas en sväng idag, hur har jag dock inte bestämt än. Men eftersom det är så himla mörkt ute så blir det troligtvis lite lätt arbete på ridbanan! 
 
Världens bästa Linuz i somras. 



Framsteg!

Idag gick det faktiskt ganska bra att rida. Eller bra kanske är fel ord, men helt klart bättre än det har varit innan. Jag jobbade honom en del i skritten, och i traven lät jag honom mest gå. Sen red jag över lite bommar så att han fick lyfta på fötterna lite. Han har ju frotfarande inte riktigt fattat det här med travbommar haha. Antingen galopperar han in, hoppar över de två sista bommarna, eller så tar han ett språng över hela serien...
 
I galoppen lät jag honom gå kortare sträckor innan jag bröt av och gjorde halt. Jag stannade honom också så fort han sparkade, men det blev bara två sparkar på hela passet! Jag tror att han kommer vara sig själv igen om en månad eller så, hoppas det iallafall!
 
 



Söndag

Dagen har flytit på bra, Peppe är klippt, alla saker från gamla stallet hämtade och Peppe blev riden. Ganska effektiv dag alltdå. Hade dock turen att inte behöva hjälpa till med att hämta sakerna, istället passade jag på att rida ut en sväng medan det var ljust. 
 
Själva ridturen gick helt okej, jag red dock efter en väg som jag aldrig ridit på förut så jag tog det mest lugnt eftersom jag inte visste hur underlaget var under all pudersnö. Men det blev iallafall en hel del trav. I galoppen var han lite spänd och stutsig, men troligtvis för att det blåste så mycket. Precis som igår for även bettskivan in i munnen, men som tur var brydde han sig inte så mycket om det! 
 



Svar på kommentar

"Har inte riktigt hängt med vad som hände med din D-ponny innan, kanske du kan skriva ett inlägg om det? :D"
 
Har medvetet valt att hålla allt om vad som hänt med Tristan utanför bloggen och så kommer det nog fortsätta vara, vill helst inte att alla ska sitta och spekulera i det. Hoppas ni förstår! :)
 
 



Det var tider det

Hahahah åh vad jag saknar min gamla damphäst. Inte normal någonstans :')
 



God morgon!

Eller ja, morgon och morgon...
 
Nu sitter jag och pluggar juridik för jag insåg att vi har något sorts förhör imorgon. Jag har inga speciella planer idag förutom att dra in Kryckan till ridhuset och rida lite. Om det är tomt så kanske vi släpper honom lös så att han får springa bort energin utan att jag sitter på haha. Ska bara fokusera på att göra halt var tredje språng och vara tålmodig. 

Födelsedagsbarnet står för bilden
 



Dagens planer

Ska alldeles strax stänga av datorn och börja göra någon nytta, tänkte bara dra dagens planer lite snabbt. 
 
• Peppe ska rakas
• Fortsätta flytta saker från andra stallet
• Rida om jag hinner, dock tveksamt
 
Det här det här som ska göras i stallet idag, prio 1 är att raka Peppe och hämta alla saker från andra stallet. Om det finns någon tid över så rider jag Peppe en sväng. När jag kommer hem ska jag fortsätta rensa rummet, har fortfarande jättemycket kvar men jag har iallafall kommit en bit på vägen! Skulle vara bra om jag blev klar idag. 
 
Är det något speciellt ni vill läsa om idag? Är öppen för alla förslag. 
 
 



Saknar.

 



11 januari

Idag har jag varit igång egentligen hela dagen och det känns som jag har gjort jättemycket, även om det kanske inte riktigt är så. Ni vet känslan. Jag åkte till stallet efter lunch och red Peppe i snöstormen, inte det roligaste men det det gick helt okej förutom att det klubbade under hovarna och hans ena bettskiva åkte in i munnen, vilket gjorde att han inte lyssnade så bra. Slalomglasögonen räddade dock ridturen! 
 
Kom hem från stallet ganska sent och sedan dess har jag bara suttit vid datorn och fixat lite saker. Nu ska jag fortsätta rensa lite i mitt rum och sedan lägga mig i sängen och se någon film!
Lovar att det blir bättre uppdatering här på bloggen imorgon!
 



Hej jag lever haha....

Igår efter skolan for jag och pappa in på hippo med Kryckan och red lite. Det gick allt annat än bra. Han var hur pigg som helst och sparkade mycket i galoppen, samtidigt som han var väldigt på och bara ville springa. I traven var han iallafall riktigt fin, det är väl för mycket energi i han fortfarande antar jag...
 
Stressade hem och for vidare på Stiftelsen konsert.  Den var helt okej även om jag inte brukar lyssna på dom annars!
 
Efter det drog vi hem till Alicia och var där ett tag. Sjukaste var när jag och David skulle ta bussen hem, och lyckades missa den med kanske 10 meter. Vi gick in till stan och stod och väntade på nästa buss hur länge som helst. Vi höll på att frysa ihjäl. Älska nattbussar.
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att jobba. Galet drygt, men jag får pengar för det så jag klagar inte haha..
 
 



Och då blev det vinter igen

Nu har vintern äntligen kommit till Umeå, någon månad senare än vad den brukar kan man lugnt säga. Även om jag inte gillar snö och kyla så är det betydligt mycket bättre än regn, lera och mörker. Hoppas verkligen att snön är här för att stanna resten av vintern nu! 
 
Vad händer idag då? 
 
Om en liten stund ska jag åka till stallet. Peppe ska ridas ut en sväng idag hade jag tänkt, planen är att rida lite lätt i alla gångarter, vanlig motion bara. När jag kommer hem ska jag fortsätta rensa i mitt rum, förstår inte ens hur jag kan ha så mycket saker som jag har.. Det kommer antagligen ta hela kvällen om jag vill bli klar någon gång. 
 
Hoppas ni får en bra lördag så hörs vi senare under dagen!
 



Äntligen helg!

Min morgonen började inte speciellt bra idag kan man säga, jag stressade jättemycket till skolan och när jag väl kom dit var första lektionen inställd. Som om det skulle bli bättre gick även min skoldator sönder, så nu har jag världens tungaste lånedator att släpa runt på, lite mindre roligt. Annars har dagen flytit på utan större missöden. 
 
Efter skolan åkte jag och mamma till stallet, eftersom vädret var så himla dåligt fick Peppe en vilodag idag. Istället borstade jag honom bara. 
 
Ikväll har jag inga speciella planer, ska bara ta det lugnt och försöka bli frisk. Är less på min förkylning nu. Ska dock försöka ta tag med att rensa rummet!
 



Juridik

Har juridik nu, och slutar om en halvtimme tror jag. Då ska jag underhålla mig själv tills mamma kommer hem, då ska vi dra in Kryckan till hippo och rida lite markarbete. Kanske kommer film sen om det går bra!
 
Sen om jag hinner så ska jag med Alicia, Linda och killarna på Stiftelsen ikväll. Det kommer bli ganska stressigt så vi får se hur det blir...
 
 



Kallt idag

Fick mig nästan en liten chock när jag kollade hur kallt det var ute idag, efter att det har varit plusgrader hela veckan kändes det otroligt kallt när termometern visade -10 grader.. Och jag som precis har varit utomlands och är van vid 20 grader, måste nästan säga att jag fruktar lite för att gå ut sen, haha. 
 
Idag är det först skolan som gäller, slutar 20 i 4 som i princip alla andra dagar. Efter skolan ska jag och mamma åka till stallet, får se om Peppe får vila idag eller om jag kanske rider honom en sväng på ridbanan. Vet inte riktigt hur underlaget är nu när det har frysit på! 
 
Ha en bra fredag alla så hörs vi senare! 
 



Dålig dag som blev bra!

Idag gick jag i skolan till 15.10. Hade tyska på morgonen, vilket var riktigt segt. Men bara en termin kvar med det nu. För er som inte vet det så är tyska bland det värsta jag vet...
 
Efter skolan åkte jag till stallet och joggade Kryckan en stund i skogen. Han var pigg och glad, lite för pigg nästan. Men bitvis var han riktigt fin trots att han inte gillar när det blåser.
 
Som ni säkert har förstått så har vi kollat Kryckan inne på kliniken idag. Anledningen till det är att han fortfarande sparkade lika mycket operationen när jag testade galoppera i fredags. Vi har varit inne på hippo två gånger sen dess och testat, och det har blivit bättre, men inte bra. Lika bra att kolla upp. Men han var fräsch på alla fyra benen och det känns så otroligt bra. Jag var heeeelt säker på att det skulle vara något.... Nu laddar vi inför årets första tävling i slutet av februari!
 
Dagens mästerverk:)
 
 



Ett filmklipp

Det här var tyvärr det enda som blev filmat igår. Men vad är det man säger, bättre än ingenting! 
 



Det snöar!

Herregud vad trött jag är, att jag dessutom är förkyld gör inte saken bättre. Det blir nog en tidig kväll ikväll, ska bara fixa lite på rummet och sedan direkt gå och lägga mig. Men det är ju inte alls långt kvar till helg nu, skönt!
 
Skolan var ganska seg idag, som varje torsdag ungefär. Efter skolan tog jag bussen ut till stöcke, att jag gick lite fel är dock en annan historia haha. Men jag lyckades iallafall hitta busshållsplatsen, missade inte bussen och lyckades hoppa av på rätt ställe, det kunde ju ha varit värre. Peppe fick som sagt bara gå lite lugnt efter träningen igår, skrittade bara en liten sväng. Det snöade dock så mycket så det blev ingen lång tur, men han fick iallafall röra på sig!
 



Kan inte beskriva känslan

 





Nervös så jag spyr

Låter bloggen vila idag tror jag, är så nervös så jag vet inte vars jag ska ta vägen. Är inställd på det värsta, för då blir man iallafall inte besviken.

Ja om ändå.





Torsdag

God morgon! Har precis ätit frukost och ska alldeles strax börja göra mig iordning inför skolan. Är dock hur trött som helst och det var inte det lättaste att gå upp imorse. Idag är det en av dom jobbigare dagarna i skolan, vi har många lektioner och slutar sent. 
 
Direkt efter skolan ska jag ta bussen till stallet. Peppe ska bara få ta det lugnt idag, planen är att skritta en sväng i skogen eller runt byn! 
 
 



Bra träning!

Nu har jag ganska precis kommit hem från stallet och hoppträningen. Måste börja med att säga att träningen var riktigt bra samt att Kerstin var en riktigt bra tränare! Det var mest gymnastik som vi gjorde idag, dvs mycket bommar och en studs. En väldigt nyttig träning för både mig och Peppe. Jag är iallafall riktigt nöjd över träningen! 
 
Det var dock några hästar som var lite väl pigga, Peppe blev då lite uppstressad och fick själv några spel. Det var väldigt, väldigt nära att jag fick smaka sand idag. Han blev rädd för en häst och körde något liknande rodeo, men jag lyckades på något konstigt sätt hålla mig kvar.
 
Det blev inte så mycket filmat, men en liten filmsnutt kommer imorgon!
 



Dag 9- Några bloggar jag läser

Helt ärligt å läser jag nästan inga bloggar längre. Innan läste jag kanske 20 st varje dag, nu är det kanske tre max. Men det är många som jag kollar in på lite då och då...
 
Men jag läser typ Linn Strelin, Linn Olsson, Caroline Bågfeldt, Emil Svendsen, Kristina Warg och Henke Segelström (dock så uppdaterar han inte längre av nån anledning). Sen även flera kompisars bloggar!
 
 



Slutat!

Bloggar lite senare hehe...






Onsdag

Hej på er och god morgon! Idag börjar jag inte skolan för än klockan 11, skönt med en lugn start såhär efter lovet. Jag klev upp för en stund sen och nu sitter jag och kollar på nya avsnittet av PLL som äntligen har kommit ut efter flera månaders väntan, äntligen säger jag bara!!
 
Ikväll är det hoppträning för Kerstin Martinsson, ska bli jättekul verkligen. Är så taggad, hoppas bara Peppe är det också! Mamma kommer nog filma så räkna med film ikväll eller imorgon! 
 



Dag 8- Min önskelista

Hade väl tänkt att jag skulle hinna klart med den här innan jul, så vart det inte riktigt.
 
Jag önskar mig iallafall bara en sak, eller det är nästan två föresten. Att allt ska lösa sig med Kryckan, och att han får vara skadefri under resten av sitt liv.
 
 



Då var lovet slut

Imorgon är det dags för skolan igen, på ett sätt både roligt och mindre roligt. Självklart kul att träffa alla igen men lite mindre kul med alla dryga lektioner och jättelånga dagar. Att vi får ännu sämre schema den här terminen är väl inte direkt super peppande heller. Min tidigaste dag kommer vara 15.35, åh visst är det underbart? Svar nej. Funderar lite på hur jag ska överleva den här terminen..
 
Nog om det och över till lite roligare saker, imorgon är det dags för hoppträning. Är riktigt taggad och det blir även första gången vi tränar för den tränaren! Ska bli så kul att äntligen komma igång att träna, det är ju faktiskt inte alls långt kvar till tävlingssäsongen drar igång. 
 



Mot stan

Imorse åkte jag till stallet ganska tidigt och kom hem för ca 1 timme sedan så därför har jag inte hunnit blogga något idag. Mamma skjutsade mig till stallet innan hon åkte till jobbet och så fort det hade ljusnat for jag ut och red Peppe. Jag började med att värma upp honom i skogen i alla gångarter. Han har fortfarande överskottsenergi vilket märktes tydligt när han drog iväg i en liten bockserie när jag travade. Annars var det inga större bekymmer. Avslutade med att jobba honom lite på ridbanan i trav, han skötte sig bara fint! 
 
Nu ska jag bara äta upp min lunch och sedan dra mig mot stan. Hörs senare!
 
 



Nyss ridit







Sista dagen på lovet

Nu är det sista dagen på lovet, vilket känns både bra och dåligt. Att skolan börjar är ju ett minus medan det ska bli roligt att träffa alla igen. Kommer att vara hur trött som helst imorgon eftersom jag har vänt dygnet helt vansinnigt mycket...
 
Har väl inga speciella planer förutom hästen, och att fortsätta tagga skola (yyy)!
 
Saknar min gamla mongoponny♥
 
 



Ingen ork...

Idag har jag inte gjort något speciellt. Var nere på stan en stund och köpte kläder, tuggummi och lite annat. Synd att inte så mycket var öppet dock..

Jag har inte så mycket att blogga om, så därav uppdateringen. Men det är bättre än ingenting iallafall.




6e januari

Jag hade visst en blogg. Nej, men om jag ska vara ärlig så glömde jag helt bort att blogga när jag kom hem, haha ops. Till dagen då, efter lunch åkte jag till stallet. Det var som sagt uteritt som stod på schemat för Peppe idag, eftersom jag aldrig hade ridit ut i nya stallet så checkade jag bara läget lite. Fick även sällskap efter en stund så vilse red jag iallafall inte! 
 
Var faktiskt ute och red ganska länge idag, mer än 1 timme skulle jag gissa. Det blev dock en ganska lugn tur med mest skritt och några enstaka travbitar, men Peppe verkade ändå ganska nöjd över att bara ta det lugnt! 
 
Har även hunnit varit förbi Hööks en sväng idag, köpte dock bara ett bogskydd till Peppe. Välbehövligt då han har fått skav av täcket. Täckesskav måste nog vara det fulaste som finns, speciellt på Peppe när det syns jättetydligt. 
 



På väg till stallet

Sitter i bilen på väg till stallet nu, hann aldrig blogga innan vi åkte så blir bara ett snabbt mobilinlägg nu. Men bättre än ingenting. Iallafall, idag har jag tänkt rida ut en sväng, skönt för Peppe att komma utanför ridbanan. Får dock se hur det går eftersom det blir första gången jag rider där. 
 
Bloggar mer när jag kommer hem!
 



Svar

 
Svar: Hej! Jag vet att det cirklar runt ganska mycket rykten om oss, och det har det gjort ett tag är jag rädd. Folk kommer alltid att prata, och specellt inom ridsporten och i Umeå där allt sprids ut på en halv sekund. Det har ju gått runt att jag rider rollkur, och ni hör ju själva hur realistiskt det är-.-
 
Jag ser inte att jag tjänar på att skriva ut något här. Dom enda som vet är personer jag litar på, och så vill jag att det stannar tills vidare. Så ni som vet behöver inte säga det till någon om ni läser detta. Det är lite sekretess inblandat också tror jag.
 
Kryckan är det bästa jag har, men ibland måste man se längre än så tyvärr. 
 
Vinst 1.10 Skellefteå RK
 
 



Dag 7- Mina favoritbilder på min ponny

Jag blir helt jätteledsen när jag ser bilderna. Världens absolut finaste Biscuit gold, vilken säsong vi har haft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Svar på fråga



Eftersom jag inte brukar kolla på hockey (gissar att det är det som frågan handlar om) så är svaret nej. Självklart roligt när Sverige vinner något. Men som sagt, inte så insatt i det där med hockey, så jag bryr mig inte så mycket! Hoppas du fick svar på din fråga haha.



Söndag

Idag red jag Peppe en stund på ridbanan, det kom lite snö igår och det var plusgrader idag. Ingen bra kombo. Även fast det knappt var någon snö på ridbanan utan mest slask så klibbade det. Eftersom det var så slaskigt på ridbanan och den är ganska liten så red jag mest lugnt. 
 
Började med att skritta en bra stund innan jag började trava, han har som sagt tagit det lugnt ett tag så bra att börja lugnt. I traven fick han några dampryck, antagligen för att han har lite överskottsenergi. Men ju längre jag red, desto finare blev han. Avslutade med att galoppera lite lätt innan jag travade och skrittade av, gjorde lite övergångar mellan trav och galopp och han var riktigt fin!
 



Horselyx

Igår på vägen till stallet var jag och mamma förbi Tegs hästsport en sväng. Såg att dom hade Horselyx så passade på att köpa en, har hört mycket bra om dom så varför inte. Alltid bra att ha som belöning och han älskade den! 
 
 



Tips för att få en bra blogg

Det var en som ville att jag skulle skriva hur man får en bättre blogg, så här kommer några tips från mig. 
 
1. Designen. Designen är för mig a och o, en ljus och välgjord design är bra. Kom ihåg att designen ger första intrycket när man klickar in! 
 
2. Bra kvalité på bilderna. Viktigt att tänka på att inte bara använda mobilbilder utan även bilder fotade med en riktig kamera. Blir ganska tråkigt med bara massa dåliga mobilbilder. Blandat är dock bäst. Ha också en bild i varje inlägg så blir bloggen intressantare att läsa. 
 
3. Skriva noggranna inlägg, kolla igenom inlägget innan du publicerar så det inte är några stavfel eller liknande. Dela även upp texten i stycken, annars känns texten lång att läsa och man tappar lätt bort sig. Noggranna inlägg är mycket roligare att läsa!
 
4. Varierade inlägg. Sist men inte minst, variera inläggen. I längden blir det ganska tråkigt bara att läsa vad man har gjort om dagarna eftersom det oftast är samma varje dag. Variera med exempelvis åsikter, outfits eller tips så blir det roligare att läsa. Jag måste själv tänka lite extra på det. 
 



Croné is back

Tänkte att jag skulle börja blogga igen., behövde den här lilla pausen på kanske en och en halv dag... Men från och med nu så kommer jag att hålla Kryckan och allt runt honom, utanför bloggen. Vill inte ha några frågor om honom, för jag har ändå inga svar att ge.
 
Juste, igår provjobbade jag på hippo. Får se hur jag ska göra med det där, men allt för pengar eller hur är det man säger? Kvällen spenderades med Alicia, Minna och Bellan. Vi köpte naturgodis och såg någon film som jag har glömt vad den heter. Skönt att tänka på något annat en stund...
 
 



Snabbt inlägg

Blir bara ett snabbt inlägg nu, ska alldeles strax åka till stallet så hinner inte blogga just nu. Peppe ska iallafall ridas, har dock inte bestämt hur än. Antingen blir det lite lätt jobb på ridbanan eller om jag ska försöka rida ut en sväng. Dock hittar jag inte så bra där än. Annars händer det inte så mycket mer idag tror jag. Ha en bra dag så hörs vi senare!
 
 



4e januari

Tillbaka till verkligheten kan man säga, efter att ha varit 14 dagar i värmen så var det inte det roligaste att komma tillbaka till regnet igen. Hoppas verkligen att det blir kallare ute nu så att snön kan komma och stanna kvar. Allt det här regnandet är bara jobbigt. 
 
Iallafall, efter att jag hade sovit några timmar imorse åkte jag och mamma till stallet. Även om det är underbart att vara utomlands så har jag ju såklart saknat min prins. Trotsade det dåliga vädret och red en liten stund på ridbanan. Inte alls länge eller speciellt hårt, men bara så han fick röra lite på sig. Riktigt pigg var han, dock inte så konstigt när han bara tagit det lugnt den senaste veckan!
 
 
Såhär sugen var han att vara med på bild idag, haha. Ska försöka komma ihåg kameran imorgon och ta några riktiga bilder på honom! 



Önskeinlägg?

Nu när Agnes har bloggpaus kommer uppdateringen som ni förstår kanske bli lite sämre, men jag ska försöka göra så gott jag kan. Tänkte köra en sån här "sätta rubriken" som många andra kör, för att ge förslag så kommenterar ni, så skriver jag ett inlägg om det! 
 
Klara färdiga gå!
 
 



Pigg och glad

Eller hur var det nu.. Kan väl inte direkt säga att jag känner mig speciellt fräsch efter att bara ha sovit ett par enstaka timmar nu på morgonsidan. Blir en tidig kväll ikväll helt enkelt! Man åker utomlands för att vila upp sig men är ändå lika siten när man kommer hem haha. 
 
Om en stund ska jag börja ta tag i livet och åka till stallet. Måste dock åka till stallet där vi stod förut och hämta ett par saker innan vi åker vidare till nästa stall. Peppe ska stå kvar i stallet han står i just nu så länge. Blir bara lite jobbigt att ta sig dit då det är ganska lugnt men annars blir det nog bra!
 



På planet

Sitter på just nu på planet på väg hem till kylan, usch och fy. Ännu värre att det regnar, har nog aldrig i hela mitt 17 åriga liv varit med om att det regnat i januari.. Hade inte varit helt fel att stanna i värmen ett tag till. Men saknar så klart Peppe, imorgon (idag) ska jag åka till stallet och pussa ihjäl honom. 

Om någon timme landar vi, tror det är runt 6-7 tiden, och det här med att sova på planet gick inte så jättebra. Så himla oskönt. Men har iallafall sovit i nån timme. Det första jag ska göra när jag kommer hem är att lägga mig i sängen och sova, behöver min skönhetssömn, annars är humöret inte det bästa.

Bloggar mer senare när jag är hemma! 





Och där var allt borta

Tar en bloggpaus på obestämd tid, vet inte när jag kommer tillbaka. Linda kommer hem imorgon så då kommer hon kunna blogga. Orkar inte med den här kuksugarsporten när man aldrig får vara glad i mer än några timmar åt gången. Fråga inte vad det är, eller vad som har hänt. Vi ses väl någon gång antar jag...
 
 



SÅ JÄVLA GLAD JUST NU!!!

Mamma kom in till mig vid halv tio på morgonen och sa att hon hade pratat med veterinären på Evidensia om hur snabbt vi ska sätta igång Kryckan. Hon hade svarat att skadan är helt utläkt nu och att det är som att sätta igång efter ett sommarbete! Ett fucking sommarbete!! Vi ska alltså öka på konditionen nu under en månad, och sen börja hoppträna! Jag kommer kunna tävla både på hippo och i Skellefteå, så jag missar inte en enda tävling!
 
Så idag, vänner och ovänner, ska jag först klippa bort all hans björnpäls och sen åka in till hippo och rida i alla gångarter! Helt ärligt så kan jag inte tro att det är sant. Om inte mamma hade ringt så hade vi fortsatt att öka på traven 5 min per vecka typ hahahaha....
 
Film kanske kommer ikväll!
 
Helt plötsligt känns inte detta så långt borta längre! Nu ska jag och världens bästa Biscuit gold tillbaka!
 
 



Dag 6- Plus och minus med min ridning

Jag insåg att jag inte är klar med min 10 dagar sak..
 
+ Jag är väldigt lugn och blir nästan aldrig rädd om något händer
+ Jag har bra balans oftast, dock sviker den mig ibland...
+ Jag är extremt jätteenvis, fast det är både bra och dåligt. Men när jag har bestämt mig för något så ger jag fan på att det ska gå också
 
- Jag har världens sämsta tålamod. Om något går fel så blir jag sur på tre sekunder. Dock är det bara när jag sitter på min egen häst haha
- Jag har enorma krav på mig själv hela tiden, och ser bara det dåliga i allt jag gör på hästen...
- Jag har väldigt dålig sits hehe
 
 



Bra uppdatering här eller?

Idag innan stallet for vi en sväng på hööks och köpte det tvådelade kimblewickbettet. Benskydden var dock för stora och storleken mindre är för liten. Livet med en d-ponny.
 
Kryckan var helt stört fin på kimblewick!! Kan inte ens förklara hur fin han var! Så skönt att vi äntligen har hittat ett bett som passar perfekt. Finns inget att säga förutom att han gick att reglera samtidigt som han inte tappade stödet i handen. Vill bara testa hoppa på det så snart som möjligt..
 



Kan inte blogga

Haha klockan är snart halv nio och jag har inte bloggat än. Men jag hat haft fullt upp så det får vänta ett tag till. Rensar ut en massa skit ur mitt rum, det är precis lika tråkigt som det låter.





Amadores beach club

Idag har vi varit på en beach club brevid stranden, riktigt sköna stolar var det och vädret var bra största delen av dagen. Imorgon är det sista dagen, kommer hem på lördag morgon! 







Mitt 2013 del 4

Oktober
 
- Åkte till Tyskland och provred massa hästar, bland annat Peppe
 
- Inter gjorde framsteg i dressyren
 
 
- Red ännu mer dressyr och tog en fin bild i solnedgången. 
 
 
- Inter startade och kom 2a! 
 
- Skolan bjöd på ben&jerrys
 
 
- Inter startade ännu en gång och vann!!!
 
 
 
November
 
- Åkte upp till Boden under höstlovet
 
- Red en smått galen Linuz som inte hade blivit riden på länge
 
 
- Inter flyttade tillbaka till Boden
 
- Peppe kom från Tyskland
 
 
- Började rida Peppe lite smått
 
 
- Inter startade och vann ännu en gång, bästa hästen! 

 
- Jens Fredricssoon clinic
 
 
December
 
- Började hoppa lite smått med Peppe
 
 
- Tränade för Emma Emanuelsson
 
 
- Det efterlängtade jullovet kom
 
- Åkte utomlands! 



New York

 



Första januari

Idag red jag Kryckan i byn tillsammans med pappa, som följde med på en annan häst i stallet. Kryckan var ganska bekväm av sig och ville inte gå fram riktigt. I traven gick det bättre när jag väl hade fått fram honom. Helt okej fin var han även om det fattades lite bjudning.
Pappa var också duktig haha. Han har knappt ridit på 10 år, men kunde fortfarande rida lätt osv:)
 
Är det bara för oss som statistiken är helt konstig?
 
 
 



Nytt år nya möjligheter

Pang så var det 2014, det var ju nyss nyår? Men nytt år och nya möjligheter, får helt enkelt hoppas på att detta år blir bättre än förra! 

Just nu är vi på stranden och det är jättefint väder idag, har till och med badat. Har inte gjort det på ett par dagar så kände att det var dags. På lördag kommer jag hem, då blir uppdateringen som vanligt igen! 




Inlägget försvann-.-

Är helt galet trött just nu, men blev lite klarare i huvudet efter att ha ätit lite isbitar haha. Jag kan skriva mer om nyårslöften inför 2014 och mål med Kryckan osv lite senare!

Kryckan ska få gå lite hårdare idag än vad han har gjort innan. Måste ta och växla upp passen ganska rejält nu känns det som. Hoppas att han överlevde alla raketer igår, han är inte direkt den modigaste hästen jag har träffat...

Nu måste jag ta tag i livet, men här kommer lite bilder från igår:







Mitt 2013 del 3

Juli 
 
- Fyllde 17 och spenderade min födelsedag på trav i Lycksele, inte det roligaste jag gjort. 
 
- Red Linuz hela sommaren och hoppade en del. Han blev finare ju mer han blev riden. 
 
 
 
- Red även Inter mycket
 
 
- Tristan var skadad så han fick mest bara ta det lugnt, for ut och skrittade i skogen då och då.
 
- Det var o-ringen i Boden, satt och kollade en hel dag på drygt 10 000 personer som sprang på vägen genom gården. 
 
 
 
Augusti
 
- Hade Dinie på prov, var tänkt att jag skulle ha hon på foder och att hon skulle följa med till Umeå men det blev ändrade planer. 
 
 
- Istället fick Inter följa med till Umeå. Hade sagt innan att jag aldrig skulle äga en travhäst, hmm..
 
 
- Började dressyrträna honom mellan alla backintervaller
 
 
- Inter gjorde första starten för mig, blev en fjärdeplats.
 
- Började skolan igen efter ett både bra och dåligt sommarlov
 

September
 
- Tränade på med Inter, han gjorde framsteg och jag kunde börja rida honom på vanligt bett i dressyren. Blank och fin i pälsen var han också. 
 
 
- Var inne i ett PLL beroende
 
 
- Inter startade ännu en gång, dock utan framgång då fick han en liten korsförlamning.. 



2014!!

Gott nytt år alla fina läsare! Nu gör vi det här året till det bästa någonsin oxh iallafall jag ska tänka extra mycket på att alltid se det positiva i allt, även om jag är dålig på det. Mer bilder från kvällen osv kommer imorgon, god natt!
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin