Studenten 2016

Världens bästa dag, världens bästa klass, världens bästa skola, världens bästa sällskap.
 
 
 
 



Balen och tävling i Vindeln

Balen
I fredags var det bal och hela dagen gick typ åt till att förbereda inför det. Lukas kom efter lunch någon gång och vi fixadehår, smink osv. Vi åkte porsche dit (både jag och Lukas nördar fräna bilar så vi älskade livet under de 15 minuterna det tog att fara dit). Väl framme var det dags för röda mattan, det var jättemånga i publiken som tyckte att vi hade matchat bra så det var kul att höra! Hur som helst var det en jätterolig kväll, även om huvudrätten kanske inte var det bästa och vinet var det sämsta jag druckit. Alla jag träffade hatade sönder på vinet, för det var helt värdelöst verkligen oavsett om man gillar vin eller inte. Fick jätteont i fötterna runt midnatt så sprang upp till hotellet och hämtade Lukas skor hahah, kvällens bästa beslut. Vid halv 3 ungefär gick vi tillbaka till hotellet och spenderade natten där. Vi bodde på Comfort, så när alla stod och krånglade med skjuts hem i kylan så gick vi bara tvärs över gatan. Sååååå värt!
 
 
Tävling i Vindeln
Två dagar efter balen, alltså i söndags, var det tävling i Vindeln. Kryckan gick samma klasser som på SURF, en LC och en LB. LCn var en A1:a eftersom det var division 2, var felfri och typ en halvmeter över alla hinder i grundomgången och gick viidare till omhoppning. Går in i omhoppningen och är helt galet stört snabb de fyra första hindrena, femman i omhoppningen var ett räcke ut ur en linje. Tempot är högt och helt plötsligt råkar jag ta en alldeles för kraftig halvhalt på vänstertygeln så vi far rakt ut i infångaren. En jäkla smäll blev det och de två sista hindrena tog jag lite lugnare för Kryckans skull. Så onödigt då vi förmodligen hade vunnit annnars.
 
Jag trodde att han skule vara tröttare än han var till LBn, men jag kunde inte ha haft mer fel egentligen. Stört fin var han både på framhoppningen och på banan. Tempot var lugnt och vi hade inte ett dåligt språng. Var felfri fram tills sista hindret i omhoppningen, tempot var högre eftersom det var omhoppning, det var inget svårt hinder, ett räcke mitt på kortsidan. Jag trodde att Kryckan skulle kliva av stort eftersom han brukar göra det i omhoppningar, men han valde att krypa nära. Jag hoppade före honom och hängde på snedden över halsen, vilket gjorde att han inte hann upp med benen riktigt. I ett desperat försök från Kryckans sida att komma över så felfritt som möjligt så hoppade han väldigt snett, vilket gjorde att vi hamnade på fel sida av mållinjen........ GJorde världens mest graciösa volt och gick i mål fly förbannad men otroligt stolt över min fina häst. Är riktigt besviken på de 0+8 felen som blev, för det var en så otroligt felfri runda i övrigt. Både rundorna var så otroligt bra förutom ryttarmissarna, jaja se framåt......
 
Studenten får ett eget inlägg för annars blir detta för långt,  nu kom pappa hem så jag ska äntligen fara iväg till Lukas!



Snart träning

Nu ska jag ta tag i bloggen på riktigt, och denna gången menar jag det. Det har häänt otroligt myket sen senast, balen, tävling och STUDENTEN är bara tre av dom. Men nu har jag jättebråttom iväg på träning så det kommer när jag är hemma igen!
 
Fick en ny dator i studentptesent så har inga bilder, men hittade denna på pappas facebook<3
 
 



Clinic och dagens ridpass

Igår var Douglas Lindelöw här i Umeå och höll i en clinic. Jag hade egentligen helt glömt bort att det var igår som den skulle vara men som tur var hade iallafall mamma kolla på det. Tyvärr var det väldigt lite folk på clinicen vilket var tråkigt när det faktiskt ordnas sådana här arrangemang. Det var inte ens hälften så många i publiken som det har varit på tidigare clinics jag varit på. Väldigt tråkigt och nästan lite pinsamt om man säger så. Umeå visade inte upp sig från sin bästa sida. Clinicen var iallafall bra, intressant höra hans tankar och något som han sa fastnade förhoppningsvis i hjärnan! 
 
Idag red jag Peppe en stund i ridhuset, det blev dock ett ganska lugnt  och inte särskilt långt pass för han var så otroligt seg och att sitta och skänkla på honom exakt hela tiden är inte särskilt roligt. Imorgon åker längre sporrar på och då lyssnar han förhoppningsvis lite bättre. 
 
 



En mindre bra dag

Tävlingen idag gick inte riktigt som förväntat kan man lugnt säga. När vi skulle göra iordning honom inför första klassen var han helt virrig och kunde knappt stå still, det tog därför mycket längre tid än planerat att göra iordning honom och jag hann inte rida fram lika länge som jag hade velat. Men så fort vi hade fått på honom alla saker (vilket säkert tog minst 15-20 minuter längre än vad det brukar göra) skötte han sig fram till det att vi var inne på banan. Där hoppade han ettan fint, fick ett omtramp på tvåan då vi låg lite stort men istället för att hoppa av tog han ett halvt galoppsprång till, trean hoppade han också fint och sedan stannade han några meter innan fjärde hindret och där han bestämde sig för att han inte ville vara med längre. Jag fick honom inte i närheten av hindret och det enda han gjorde var egentligen att stå och stegra. Var riktigt besviken på honom när jag kom ut från banan då han har varit så himla snäll nu på slutet, och så brutalt som han stegrade idag har han aldrig gjort förut. Tillbaka på ruta ett helt enkelt.. 
 
Till andra klassen lyckades vi hitta en annan som kunde rida och sätta honom lite på plats, en man dessutom. Det gick lite bättre och han kom runt banan men Peppe testade lite både inne på framhoppningen och inne på banan. Det var iallafall bra att han fick gå en runda till så att han inte inser att han kommer undan när han håller på och stegrar. Men det är väl bara fortsätta kämpa och jobba ännu mer med dressyren och se om han blir bättre. Men just nu känns det inte särskilt kul, man tappar lite av motivationen när han håller på att dumma sig.
 
Några bilder från idag:
 
 



Tävling imorgon

Imorgon åker vi till Ö-vik över dagen och tävlar så idag är det en hel del som ska göras och förberedas. Först ska Peppe trimmas en stund på ridbanan i alla gångarter, ska mest bara checka av så att han lyssnar och är med. Igår fick han endast jogga 20-25 minuter i ridhuset för att få bort lite träningsvärk efter hoppträningen. När Peppe är riden ska han badas och förhoppningsvis kommer han väl att se lite bättre ut i pälsen även fast han är ganska ful och långhårig. Sedan ska all utrustning smörjas och skåpet ska packas. Det är lika bra att fixa klart allt idag för då kan vi åka ganska direkt när vi kommer till stallet imorgon. Hur som helst kommer jag inte ha några problem med att hålla mig sysselsatt i eftermiddag iallafall, haha! 
 
Här är några bilder från träningen i onsdags, dom är dock sparade från Facebook så kvalitén är tyvärr inte den bästa. Bilderna är fotade av Jenny Nyström Welam. 
 
 



Hoppträning

Hoppträningen för Kerstin igår gick faktiskt riktigt bra. Peppe var inte alls lika överpigg och jobbig i början som han var på träningen förra veckan utan skötte sig riktigt bra på den fronten. Jag kunde till och med trava fram honom vilket inte gick förra veckan då han bara skulle hålla på att hoppa och studsa. 
 
Den övning som vi red mestadels av träningen var väldigt nyttig för Peppe, särskilt för hans hjärna. Vi började med att trava på serpentinbågar med bommar, det var tre bommar och den mittersta var upphöjd. Sedan gjorde vi samma sak i galopp fast med hinder istället som höjdes lite eftersom. Sedan avslutade vi den övningen med att rida serpentinerna med normala vägar bortåt och på vägen tillbaka skulle vi hoppa hinderna snett, alltså ta så tajt sväng som möjligt. Lite svårt att förklara men hoppas ni förstår någorlunda vad jag menar iallafall. Dom snäva svängarna var egentligen det enda vi hade problem med på träningen idag, men antagligen var det för att han började bli lite trött. 
 
Sedan avslutade vi med att hoppa en linje med kombination och 7 galoppsprång till en oxer åt båda hållen. Vi tog linjen på 6 galoppsprång en gång men sista gången hoppade han riktigt fint! Sedan kunde vi till och med trava av, det händer inte alls för ofta och särskilt inte om det är mycket hästar runt omkring, men han var bara duktig! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin