En mindre bra dag

Tävlingen idag gick inte riktigt som förväntat kan man lugnt säga. När vi skulle göra iordning honom inför första klassen var han helt virrig och kunde knappt stå still, det tog därför mycket längre tid än planerat att göra iordning honom och jag hann inte rida fram lika länge som jag hade velat. Men så fort vi hade fått på honom alla saker (vilket säkert tog minst 15-20 minuter längre än vad det brukar göra) skötte han sig fram till det att vi var inne på banan. Där hoppade han ettan fint, fick ett omtramp på tvåan då vi låg lite stort men istället för att hoppa av tog han ett halvt galoppsprång till, trean hoppade han också fint och sedan stannade han några meter innan fjärde hindret och där han bestämde sig för att han inte ville vara med längre. Jag fick honom inte i närheten av hindret och det enda han gjorde var egentligen att stå och stegra. Var riktigt besviken på honom när jag kom ut från banan då han har varit så himla snäll nu på slutet, och så brutalt som han stegrade idag har han aldrig gjort förut. Tillbaka på ruta ett helt enkelt.. 
 
Till andra klassen lyckades vi hitta en annan som kunde rida och sätta honom lite på plats, en man dessutom. Det gick lite bättre och han kom runt banan men Peppe testade lite både inne på framhoppningen och inne på banan. Det var iallafall bra att han fick gå en runda till så att han inte inser att han kommer undan när han håller på och stegrar. Men det är väl bara fortsätta kämpa och jobba ännu mer med dressyren och se om han blir bättre. Men just nu känns det inte särskilt kul, man tappar lite av motivationen när han håller på att dumma sig.
 
Några bilder från idag:
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin