Äntligen helg!

Nu är det äntligen helg efter den näst sista "riktiga" veckan i skolan, det är inte alls mycket kvar och just nu känns det som vi inte gör någonting på större delen av lektionerna. Men efter att det har varit full fart genom hela ettan så känns det ganska skönt, så jag klagar inte!
 
Tristan fick vila idag, precis som igår. Det var så otroligt varmt ute så jag borstade honom bara innan jag släppte ut han i hagen igen då han hade fått stå inne i boxen och vilat under dagen. 
 
Imorgon så blir det tidig uppgång då vi ska åka till Skellefteå på sadelprovning. Vi ska vara där runt halv 10 så vi måste åka vid halv 8/8 från stallet. Det är bara hoppas på att vi hittar en sadel som passar nu! 
 



Riktgt trött

Den här skoldagen har varit riktigt passiv, alla har som redan gått på sommarlov så ingen gör något på lektionerna. Inte för att det finns något att göra men. Kryckis vilar idag så jag for ner på stan för att kolla på klänning till balen. Hittade en som var gaaaanska fin men ingen som var bra. Jag hatar klänningar...
 
Det gör så ont.
 



Slutar snart

Sitter på skolan nu och väntar på att sista lektionen för denna veckan ska börja, det är dock en lektion jag gärna skulle skippa då vi ska redovisa. Men jag kan iallafall glädja mig med att det inte alls är så mycket kvar i skolan just nu!
 
När jag slutar ska jag cykla till stallet, Tristan får vila idag också eftersom det inte nog går att skritta ute i skogen pga alla äckliga insekter. 
 



Livet är orättvist

När jag kom hem från stallet i onsdags så sa mamma åt mig att gå in i köket för att hon behövde prata med mig. Både hon och pappa såg jätteallvarliga ut när dom sa att det handlade om Olle. Först förståd jag inte vad hon sa, eller jag förståd väl orden men inte vad det betydde,
 
"Olle har brutit benet i hagen, dom var tvugna att ta bort honom"

Den känslan när jag väl förstod, önskar jag inte min värsta fiende. Tårarna forsade och hela kroppen domnade bort. Jag sa hejdå till Olle för 3,5 veckor sen nere i Linköping, då visste jag att det kunde vara sista gången jag såg honom. Men hoppet fanns ändå där att kanske någon dag. Jag har aldrig förstått betydelsen av "aldrig mer" på det sättet jag gör nu. Olle var min första ponny, och jag kommer aldrig att känna så för en häst igen.
 
Egentligen hände det förra tisdagen, men ingen har velat tala om det för mig. Det känns så jobbigt att han har varit borta i 1,5  vecka utan att jag har vetat om det. Jag är 15 år, inte 8. Dom behöver inte smyga med saker bakom min rygg. Men nu förstår jag den konstiga stämningen som har blivit när jag har pratat om Olle.
 
Nu är Olle på en plats där det inte finns några senskador, han kommer aldrig mer att behöva lida. jag saknar honom mer än jag kan beskriva, och jag önskar mer än något annat att jag kunde få se honom en sista gång. Min kämpe, min fighter. En dag ses vi igen♥
 
1997 - 21 maj 2013
 



Dagens ridpass

Idag hoppade jag några språng med C på hippo. Jag hade otroligt svårt att koncentrera mig och var blev irriterad för ingenting. Tror att det är pga allt med Olle och att jag inte har kommit över det än. Kommer nog att behöva lite tid till att smälta allt.
 
När jag red fram så lät jag honom inte jogga igång på samma sätt i galoppen som jag brukar, utan satt och höll ihop honom istället. Det ledde naturligtvis till att han inte gick fram när jag red på hindrena heller. Kom nära på alla språng tills jag insåg att jag behövde ta ett varv runt banan i galopp först. Efter det blev allt mycket bättre!
 
Han har viljan och hinderglädjen, höjden är inte heller några problem. Men det är så otroligt mycket markjobb som fattas på honom. Som det är nu har han ett läge och det är framåt, än så länge kan jag inte påverka det så mycket. Det är bara att fortsätta jobba för att stärka honom. Vi hoppade några språng på Lb innan vi gav oss, det var jättevarmt och han var trött. Min fina ponny ska ha hur mycket berömm som helst för att han alltid kämpar på och alltid gör sitt bästa. Alla skulle ha en ponny som han<3
 
Mamma filmade lite så jag kan kolla igenom dom och kanske lägger upp något sen!
 



Sommaren är här!

I skolan har det i princip inte hänt något av värde förutom att jag gjorde bort en redovisning så nu har jag iallafall en sak att stryka från min "att göra lista".
 
Efter skolan åkte jag hem och var hemma i någon timme innan jag åkte tillbaka till skolan för att ha engelska. När jag kom dit så visade det sig att den var inställd, så det var bara att åka hem igen. Det var väl inte direkt det roligaste då jag kunde ha spenderat min eftermiddag på annat sätt och det var något jobbigt att cykla fram och tillbaka till skolan i 25 graders värme.. 
 
Under kvällen har jag inte gjort något speciellt, jah har i princip bara fixat klart redovisningen till engelskan imorgon så nu ska jag bara träna lite på den så jag kan den någorlunda bra till imorgon! 
 



Tips på bloggar?

För tillfället läser jag nästan inga bloggar och vet jag vet knappt några som bloggar egentligen. Det skulle vara jättekul ifall ni länkade eran egen blogg eller någon annan blogg som ni läser :)
 



Rubrik

Idag ska jag och mamma dra in Cracker till hippo och hoppa. Tror att vi bygger upp en bana så att jag får känna på honom på lite högre hinder.

Jag kan skriva mer om Olle senare när jag har fått smälta det lite mer.




Torsdag

Sitter på skolan just nu har hål, jag har bara två riktiga lektioner kvar men som varje trosdag har jag stödengelska kl 4-5. Får se om jag stannar på skolan efter sista lektionen eller om jag åker hem en stund och sen åker tillbaka. 
 
Kommer inte åka till stallet något idag så Tristan vilar, det är ändå nästan helt omöjligt att bara skritta i skogen. Jag ska istället försöka göra klar min redovisning till engelskan imorgon och sedan en artikel om förintelsen! Så jag har väl i princip fullt upp ikväll. 




Vila i frid Made piebald

Always together, never apart
Maybe in distance, but never at heart
 
Vila i frid världens bästa Made piebald, himlens finaste ängel. Jag kommer aldrig att glömma dig



Längtade till sommaren men glömde insekterna

Idag hade jag tänkt skritta en sväng i skogen med Tristan, men riktigt så blv det inte. Så fort jag kom in i skogen blev vi attackerade av massa brämsar, jag har världens brämsfobi och är livrädd för dom så det var egentligen bara att vända om. Alla äckliga insekter är helt klart nackdelen med sommaren. 
 
Nu ska jag fortsätta med mina älskade skolarbeten, har en redovisning imorgon och en till på fredag och sen en inlämning som ska vara klar på söndag. Efter det ä det nog inte mycket kvar i skolan, men jag måste troligtvis göra ett kursprov och ett nationellaprov innan vi går på sommarlov. 
 



På matten

Nu sitter jag på matten och sen var vi idrott. Onsdagar är världens hemskaste dag när det gäller skolan. Men det här är min näst sista onsdag på grubbeskolan!!

Eter maten ska jag till stallet och rida C på hacket. Hoppas att det går bättre än igår helt enkelt!

Saknar...




Mycket i skolan

Sitter på skolan nu och har hål, jag börjar inte för än 09.45 så jag passar på att göra bort lite skolarbeten nu. Har två redovisningar i veckan och sedan två inlämningsuppgifter så det är fullt upp kan man säga. Slutar skolan vid 14.15 och då ska jag till stallet. 
 
Tristan ska bara gå lungt idag, jag ska nog bara skritta han sväng i skogen barbacka. 
 



Dåligt ridpass

Idag gick det riktigt riktigt dåligt att rida. Redan från början var han tjorvig med huvudet, jag fick inte ta i honom för då slängde han med huvudet. Jag hatar när hästen inte går fram, så jag kortade tyglarna och la  på ben för att få en ärlig bjudning, men då kröp han ihop och blev jättekort och försökte bara komma undan. I galoppen ville han inte heller, så fort jag tog i tyglarna så bröt han av till slängtrav. Efter ett tag gav jag upp och travade av honom, då kändes det lite bättre iallafall.
 
Jag tänker rida på hacket imorgon ifall han har något sår i mungiporna. Det är möjligt att han har det för han uppfördesig så här förra gången han hade det. Det var mycket insekter också, sånt har dom inte på Irland så han kanske kände av det. Men jag ska inte ha så höga krav heller, jag har haft honom i tre veckor och känner honom inte riktigt än. Hoppas att det känns bättre imorgon!
 
 
The typical Kryckisbild...



Dålig uppdatering

Det har varit lite dålig uppdatering idag men jag skyller helt enkelt på att jag inte har haft tid. Direkt efter skolan skyndade jag mig till stallet och där gick jag en liten sväng med Tristan, lät han äta lite gräs också så han var bara nöjd med det! 
 
Nu ikväll har jag försökt göra en ny header, det blir dock inte bra då jag verkligen inte har någon fantasi för tillfället och inga bra bilder på Tristan för den delen heller. Ska försöka hitta lite inspration så kanske den blir klar till helgen, men som sagt skolarbetet går före. 
 



Bra dag

Idag har vi inte så många lektioner, men slutar ganska sent iallafall. Sista lektionen är till för att göra bortalltskolarbete, men eftersom vi inte har något så kanske vi får sluta istället. Man kan ju hoppas!
 
Efter skolan ska vi åka och fixa pass eftersom vi far till Grekland om tre veckor tror jag. Efter det ska jag hem och äta innan det är hoppträning med Kryckis för Eva J. Bra dag alltså! det börjar nästa vecka.....
 



Sovmorgon

God mogon, idag är det först skolan som gäller. Det är mördar dagen idag då vi går så länge men det blev lite bätte med att starta dagen med sovmorgon. Jag gick ändå upp vanlig tid och nu tänker jag ta tag lite i skolarbetena, jag har 3 inlämmningsuppgifter/redovisningar den här veckan och sen är det nog inte så jättemycket kva i skolan. 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, ska väl fixa stallsysslorna om det är något kvar och sen kanske jag skrittar Tristan barbacka en liten sväng. 
 



God natt!

Eller inte riktigt än men jag kunde inte komma på någon bättre rubrik. Det inget stickande på vantarna idag, kände hur tålamodet rann ur kroppen så fort jag såg stickningen. Den blev liggande på golvet och  det var någ bäst så också.
 
Jag har provkört moppen också, #badassutankörkort. Den är hur underbar som helst! Ska göra provet 1 juli så jag har mycket tid på mig att plugga. Men nu ska jag sluta prata och duscha istället...
 



27 maj

Idag fick Tristan bara ta det lungt, jag gick bara en sväng med honom runt travet så han skulle få röra lite på sig och efter det fick han gå ut i hagen för natten igen. När han gick ut igen till hagen igen fick han på sig ett flugtäcke då han hade fått ganska många insektsbett under natten. Han är ganska känslig mot insekter och han får ganska stoa bulor av dom. 
 
Har inte så mycket mer att säga just nu, det har egentligen inte hänt någonting idag och nu måste jag verkligen fortsätta med att skriva på min artikel om förintelsen. Kul måndagskväll var det ja.. 
 



Hemma!

Den här dagen har varit riktigt dryg. Bara dryga lektioner och vi har bara gjort dryga saker. Tyskan var värst. Nu är jag äntligen hemma och sitter med datorn i sängen. Planerar att sticka på mina vantar och se på o.c, något mer orkar jag inte göra idag tror jag :)
 



Kort skoldag

Idag hade jag bara en lektion, började 10.40 och slutade 11.35 så skoldagen blev bara 55 minuter, ganska ovärt egentligen. Men efter skolan gick jag på stan en liten stund, passade på att handla upp mitt presentkort på Vero Moda som jag fick för några år sen innan det går ut. 
 
Nu ska jag bara äta lunch och sen åka till stallet, där jag ska packa upp allt från tävlingen och sen har jag tänkt gå en sväng med Tristan så han får röra lite på sig! 
 



Ny jacka

Tegs hästsport var på tävlingarna i helgen, köpte då en schockemöhle jacka som var på halva reapriset. Ett riktigt kap alltså, vi köpte även ett svart spö också eftersom jag var i stort behov av ett.
 



God morgon!

Idag vet jag faktiskt inte vad som händer, det sista skolarbetet ska in idag så efter skolan är jag typ arbetslös haha. Ska väl ssticka på mina äckliga vantar som inte kommer bli klara, har helt gett upp hoppet om dom. Annars ska jag föra över bilder till datorn och skicka till dom jag hann fota, vilket inte är så många.
 
Mamma rider C idag, eftersom han bara gick en promenad igår så blir det lite mer idag. Jag vill inte att han ska vara så pigg imorgon på träningen!
 



Dagens resultat

LC: 8 fel
Idag hade jag hoppats på att Tristan skulle vara lite tröttare och lugnare, men inte det. Han var snarare piggare än igår.. Mot ettan satte jag upp galoppen lite så han inte skulle få för sig att stanna, han blev då ganska pigg och var var tvungen att hålla i han så hårt jag kunde. På grund av det gjorde han omtramp och kröp lite nära på vissa hinder, slutade med att han rev ett hinder och stannade på samma som igår. Det var bara dumheter och då brann det för mig, blev riktigt sur på honom och då hoppade han. 
 
Jag är rikitgt besviken då hela det här året har gått dåligt, han har vägrat på varenda tävling och förra året gick hur bra som helst. Men han var dock lite öm i ryggen efter dagens klass så förhoppningsvis är det sadeln som spökar. 
 
Haha, det här måste nog vara den ochamigaste bilden på Tristan någonsin..
 



Trött tomat

Har varit på tävlingarna och kollat hela dagen. Min kamera dog så jag hann inte fota några av dom jag hade tänkt. Satt iallafall med Linda på läktaren, vi hade det bara trevligt för vi är så bra på att underhålla oss själva. LBn idag tog ett år eftersom det var stilbedömning. Sen var det La och Msv innan vi åkte hem. Nu är jag helt bränd i ansiktet och ser ut som en  tomat. Kulkul...
 
Mamma (eller jag) ska snart ut och gå en promenad med C så att han får röra på sig efter tävlingen. Jag håller typ på att bli sjuk eller nått så jag ska kanske bara vara hemma och ta det lugnt. Planerar att städa mitt rum och sen däcka. 
 



@ surf

Dagens klass gick inget vidare, jag är verkligen inte nöjd med mer om det senare.

Just nu sitter iallafall jag på läktaren med Agnes och kollar på tävlingarna. Just nu håller dagens 2a klass på och det är stilhoppning så den kommer väl hålla på i 100 år till..




Bilder del 1

Under dagen är jag på surf och kollar på tävlingarna så jag kan inte uppdatera, men det kommer bilder under dagen så hörs vi ikväll!
 
Älskar bilderna, kan inte stirra mig mätt på honom...

 
Teddy har fotat med min kamera, vet inte riktigt vilken blogg jag ska länka så vi kör på både denna och denna. Fler bilder kommer sen!



Filmen från tredje klassen

Här kommer filmen från dagens klass, rundan var bra även om jag inte fattar vad jag höll på från 9an till 10an. Tog med prisutdelningen också eftersom man ser lite av min snygga nästan-avfallning på väg ut haha. Det  var hur nära som helst även om det inte syns så mycket på filmen. Vill bara döda filmkameran för att den har börjat filma så otroligt dåligt..
 
Vad tycker ni? :)
 



Film från LC




Mindre bra dag

Resultaten idag var inte direkt något att hänga i julgranen, men det är väl bara att ta nya tag till imorgon. Vi stryker vi oss från LBn som vi hade tänkt hoppa från början och hoppar en LC istället. 
 
LC: 4 fel
Red inte till första hindret och då tog Tristan chansen att stanna, resten av banan gick väl ändå helt okej även fast det kändes som rundan blev otroligt slarvig. Det värsta som finns är när han kopplar ifrån och kör sitt eget race. Film kommer lite senare!
 
LB: ute
Till LBn bytte jag bett, det blev inte mycket bättre och jag fick väl egentligen ännu mindre kontroll över honom. Han hoppade jättebra på framhoppningen men sprang mest omkring. Inne på banan gick det inget vidare, vi kom bara till hinder 4a innan han vägrade ut sig. Det var en mur men inget som Tristan brukar bry sig om, han kom lite nära första gången men kunde lika gära ha ställt upp och hoppat. 
 
Agnes som har fotat!



Supernöjd!

Lc- 0+0 fel
Banan var svår idag också + att C var jättetrött. Sparade honom på framhoppningen så jag hoppade bara nått språng på varje hinder. Jag följde planen och plockade ner tempot lite och försökte få en bra runda. I omhoppningen behöll jag samma tempo men tog in svängarna lite. Det var en liten galoppsträcka till sista hindret precis som igår, så jag ville inte göra om samma sak igen. Därför hade jag is i magen och tog det lugnt. Det blev en dubbelnolla och tiden räckte till en tredjeplats även om jag inte satsade så mycket. Var inte ens två sekunder från vinnaren!
 
Det är ganska fantastiskt att jag har hoppat honom en gång, haft honom i tre veckor och det går redan så här bra. Finafina C :)
 
Fler bilder och film kommer sen!
 
 



Nu rullar vi mot surf

Nu åker vi mot surf, uppdateringen kommer nog bli ganska dålig då både jag och Agnes tävlar. Men det kanske kommer upp något mobilinlägg under dagen!




Filmer från dagen

Här kommer filmerna från idag, i överlag är jag nöjd. För att vara andra gången jag hoppar honom så är det hur bra som helst! Observera att starten står i vägen när man rider mot mål i omhoppningen i Lc. 
 
 
 
 



Allt klart för imorgon

Alla förberedelser inför imorgon är nu klara, jag smorde och packade klart allt när jag var i stallet förut så imorgon är det bara finputsningen kvar på Tristan och sen att lasta in alla saker i bussen. 
 
Imorgon hoppar vi LC & LB, eftersom vi inte har tävlat sedan mars och det gick så dåligt då valde vi nu att gå ner i klasserna och hoppa LC. LCn är första klassen imorgon så vid 8-tiden rullar vi från stallet, det kommer alltså bli en tidig morgon men men. 
 
Bara för att jag inte har satt ihop en outfit på 100 år så gjorde jag en lite snabbt nu, det är iallafall såhär vi kommer se ut imorgon. Jag hoppas på att det inte blir allt för varmt så jag inte smälter bort i min kavaj..
 



Bra debut!

Ld 0 fel
Har inte så mycket att säga om den här klassen. Han var som en tickande bomb på framridningen men jag valde ändå att spara på energin lite. På banan hoppade han fint och vi hade bra flyt. En stabil noll runda!
 
Lc 0+4 fel
Till den här klassen var han jättetrött, han har inte så bra kondition än. Banan var helt galet svår, alla jag pratade med klagade på den. Men vi var felfria fram till sista hindret som var ett räcke. Där släppte jag iväg honom så att han fick med oss det. Surt, min vinnarskalle klarar inte av sånna tabbar. Men vad gör det om 100 år, nya tag i morgondagens Lc!
 
Det var några som fotade, så om ni ser det här skicka bilderna till [email protected]. Filmer kommer också från båda rundorna!
 



Hemma och vänder

Nu har jag ganska precis kommit hem från skolan och snart ska jag bege mig mot stallet, är alltså i princip bara hemma och vänder. Det blir bara en liten snabb update nu då jag har ganska mycket att göra i stallet. 
 
Först ska jag rida Tristan en liten sväng, han ska bara skrittas idag så han får röra lite på sig dagen innan tävling. Efter det ska jag fixa iordning tävlingssakerna. Allt ska smörjas och sen packas så allt är klart imorgon. 
 



Tävling idag!

Jag ska bara gå i skolan halva dagen idag. Sen ska jag till stallet och göra det sista innan mamma kommer och då rullar vi mot surf vid 2 tiden. Tävlingarna börjar 3 och jag hoppar Ld och Lc. Planen är att känna på honom i Ld och känna av hur han uppför sig på tävling. I Lc har jag ingen riktig plan än, men det ska bli riktigt kul!
 
Det kommer attvara "tävlingsuppdaterig" från min sida idag, så vi hörs ikväll med resultat :)
 
Om någon ska dit och fota så får ni väldigt gärna fota mig!
 



Torsdag

Under kvällen idag har jag och mamma varit till stöcke en sväng och där red jag en stund på deras ridbana samt hoppade några språng. Jag började med att trava fram honom ganska länge, jag red mest runt på volter och sånt så det var inget avancerat precis men det gick väl helt ok. I galoppen sen gick han faktiskt ganska bra, jag kunde galoppera ganska länge utan att han blev allt för stark. 
 
I slutet la mamma upp ett hinder som jag hoppade några gånger, vi började hoppa på en meter och avslutade med att ta två språng på 110 cm. Han hoppade bra och kom bra på dom flesta sprången så jag är nöjd. 
 
En liten kort filmsnutt från idag!
 



Full dag!

Idag fick Cracker gå ett ganska kravlöst pass i alla gångarter, jag travade fram på halvlånga tyglar och kollade att han lyssnade. Sen gjorde jag skänkelvikngar som gick jätteebra, helt sjukt va känslig han är för skänkeln. I galoppen kortade och längde jag steget. Han blev lite tjafsig med huvudet och ville springa, det märktes att han vilade igår om man säger så. Galopperade lite till innan jag travade av. Har en ganska bra känsla inför imorgon, hoppas att han har lite mindre energi då haha.
 
Efter ridpasset så smörjde jag sadeln, tränset, förbygeln, magplattan och mina stövlar. Sen duschade jag C, han var helt livrädd i början men han lugnade ner sig efter ett tag. Gjorde ett tappert försök att knoppa men han hade inte världens bästa tålamod så det fick vara. Jag tror inte att han så jättemycket hanterad på det sättet men han väljer sig nog med tiden!
 
Nu måste jag fortsätta lite med min slöjdinlämning..
 



23 maj

Sitter på skolan nu och väntar att min nästa lektion ska börja, efter det ska jag hem och sola någon timme innan jag ska tillbaka till skolan igen för att ha engelska. Hittils har det inte hänt så mycket idag, jag har bara haft en lektion då vi inte hade någon matte. 
 
Ikväll är det iallafall tänkt att vi ska åka till stöcke och rida, ska nog hoppa några språng med han då eftersom det är tävling på lördag!
 



Fortfarande nöjd...

Haha jag är fortfarande jättenöjd med att min So inlämning är klar. Livet blev så sjukt mycket lättare helt plötsligt...
 
Idag ska jag rida ett ganska lugnt pass på C, men ändå så att han får röra på sig. Ska ta lite i alla gångarter och kolla så att gas och broms funkar bara. Efter det ska jag smörja, packa saker och duscha honom. Sen kanske jag börjar göra knoppar, och om jag har tur så får jag klippa stubben bakom öronen...
 
Men nu ska jag skirva klart min slöjdutvärdering som ska in imorgon, får helt enkelt börja om för min lärare verkar inte ha några planer på att skicka tillbka mitt förra arbete.
 



Klar!!

Jag klarade det!! Jag har skrivit klart mitt So projekt! Det var typ mitt drömmål och nu är den klar! Är i känslomässig chock just nu + att jag är övertrött. Underbart haha!
Tack till världens bästa mamma som har hjälpt mig hela kvällen! Nu ska jag sova...
 



Fin ponny!

Idag fick Tristan gå ett pass på ridbanan, det blev lite mer fokus på lydnad idag och det gick faktiskt ganska bra. I traven började jag bara med att rida runt fyrkantspåret innan jag sedan la till volter i alla hörn. Han var lite svår att styra med bettet jag hade då han gärna flöt ut väldigt mycket i svängarna men han var lugn iallafall och det var det viktigaste.
 
När jag hade travat en stund med han så fattade jag galopp och galopperade ett varv runt spåret i båda hållen innan jag började rida på en lite mindre fyrkant. På varje sida gjorde jag halt, alltså blev det galopp - halt - galopp - halt osv.. Det gick faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig, men han blev dock väldigt stressad och laddad av det men jag försökte bara behålla lugnet och då gick det bra. 
 
Avslutade med att låta honom trava av i en lång låg form och då va han riktigt fin. Duktig ponny! 
 



Jag lever..

..nästan. Håller på med min So inlämning och det går riktigt dåligt. Måste hinna klart idag för annars har jag ingen chans alls at bli klar med den där musikinlämningen vi har också. Liver är på topp, tur att det inte ens är tre veckor kvar till friheten!
 
Olle



Pluggdag

Idag vilar C och jag har som mål att skriva klart så många arbeten som möjligt. Men min syslöjdslärare har fortfarande inte skickat tillbaka mitt arbete så jag kommer nog inte kunna lämna in det på fredag..

Så mycker mer händer nog inte idag.. 




God morgon!

God morgon, om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sedan dra mig iväg till skolan. Det är en vanlig dag i skolan idag med vanliga lektioner så jag slutar vid 2 tiden. 
 
Efter skolan bär det av till stallet och där ska jag rida Tristan. Det blir ett pass på ridbanan för honom idag och jag ska jobba mycket med lydnad, speciellt i galoppen där han lätt kan stressa upp sig. 
 



Nya benskydd och fin ponny

Efter maten åkte jag och mamma ut till travet och köpte magplatta och benskydd. Vi hittade ett par fina skydd från JW som fick följa med hem. Träffade Linda där också, vi flummade runt och knackade på hjärmar haha... :)
 
C skötte sig riktigt bra idag, provade ett tredelat bett med fasta ringar som han gick jättebra på! I traven gjorde jag övergångar, tempoväxlingar och skänkelvikningar. Allt gick jättebra. I galoppen jobbade jag med att korta och länga steget från lätt sits. Jag gillar inte att bara trycka ihop hästen under ett helt ridpass, utan låter den alltid sträcka ut också. Han fick springa av sig lite energi samtidigt som han lyssnade väldigt bra! Sen travade jag av honom i en låg form.
 



21 maj

Idag har det varit en ganska lugn dag som egentligen bara har bestått av matteprov, inte det roligaste men nu är det iallafall bortgjort och det känns riktigt skönt, så nu ska jag sluta tjata om det! Jag slutade iallafall vid 1 tiden och då for jag hem och la mig och solade någon timme innan jag sen åkte till stallet. Eftersom det var trav hade jag ingen direkt bårdska. 
 
I stallet tog jag bara in Tristan från hagen samt borstade honom och efter det fick han stå inne i några timmar innan han fick gå ut för natten igen. Jag var även förbi på pegasus en sväng och köpte ett pannband som han kan ha hemma, antar att det inte kommer hålla så länge men får väl hoppas på det bästa iallafall. 
 



Svar på kommentar

Anonym
Vaccineras hästar på Irland som i Sverige? Har ni hunnit vaccinera honom så ni kan tävla? Är dom inte vaccinerade innan måste dom ha två eller tre sprutor innan dom är grundvaccinerade.
 
Svar: Jodå han är fullt vaccinerad, dom gjorde det på Irland och han ska vaccineras nästa gång i augusti. Vi har koll så det är bara att köra :)
 
Idag hade jag och mamma tänkt åka till travet och köpa benskydd och magplatta till C, han måste verkligen ha det akut till helgen. Skydden vi köpte från hööks var alldeles för stora tyvärr, även om de va i storlek M (cob). Sen rider jag honom om jag hinner, så får han vila imorgon istället!



Matteprov hela dagen

Idag är det matteprov i matte och det kommer hålla på hela dagen, vilket inte precis känns jättelockande. Men jag hoppas iallafall på att det går någorlunda bra och sen när provet är klart får vi sluta!
 
Tristan har vilodag idag, så jag ska bara dit och borsta honom. Det är även trav idag så jag kanske stannar och är på det en stund. 
 



Måndag

Idag fick Tristan gå en tur runt lillslingan och det gick helt okej. Han var inte alls lika tittig som han har varit de senaste månaderna och han skötte sig ganska bra. Jag jobbade honom ganska mycket i traven innan jag tog galopp och i ena galoppen var han fin men i andra var han inte lika fin. 
 
Avslutade med att rida två intervaller i backen i galopp, han vill helt av allt skena upp för backen men idag försökte jag få honom att gå i en någorlunda samlad galopp. Han var otroligt laddad och galopperade nästan på stället men tillslut så kunde han iallafall nästan gå som en normal häst! 
 
Nu ska jag sista minuten plugga till matteproven imorgon, det enda positiva är iallafall att vi får sluta vid 2 tiden istället för 20 i 4. 
 



Drunknar snart

Är så stressad över skolan så jag tror jag drunknar i allt snart. Har skrivit lite på so projektet nu och men jag har fortfarande en bra bit kvar. Sen syslöjdsinlämningen hade ju varit klar vid det här laget om min lärare kunde skicka tillbaka min förra så att jag kan fortsätta. Det är ju svårt annars...
 
Har dessutom hunnit städa mitt rum så nu är det fint iallafall haha. Men nu ska jag fortsätta med skoljobbet, bara 13 skoldagar kvar nu. Inte ens två veckor! :)
 
Jag just nu..
 



Hahahahaha

Finner inga ord, är helt mållös faktiskt.
Så otroligt ful...



Cracker v.21

Måndag- Promenad
 
Tisdag- Lydnad
 
Onsdag- Lösgörande och galopp
 
Torstag- Skritt
 
Fredag- Tävling surf. Ld och Lc
 
Lördag- Tävling surf, Lc
 
Söndag- Skritt eller promenad
 
Jag vet inte riktigt än, men som vanligt när jag gör sånna här så kommer dom att ändras under veckan. I helgen hoppar vi tre klasser på surf, jag kommer mest att rida på nollan beroende på hur han känns. Ska bli sjukt kul att täva igen!
 
Idag ska mamma gå en promenad med Cracker, det blir jättebra eftersom han säkert är lite trött efter träningen igår. Själv ska jag vara hemma och skriva på alla mina inlämningar haha..
 



v. 21

Måndag: Rida runt lillslingan + någon intervall i backen
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Dressyr
 
Torsdag: Ev åka till stöcke och rida
 
Fredag: Lugn tur i skogen
 
Lördag: Tävling surf, LC & LB
 
Söndag: Tävling surf, LB

Ungefär såhär kommer veckan se ut för Tristan, kommer bli otroligt kul med tävling även om Tristan är lite som han är just nu. Vi har inte tävlat sen i mars så han kommer nog vara något taggad! 
 
Iallafall, i skolan idag så är det de sista kursprovet i spanska. Det är hörförståelse och et ska väl förhoppningsvis gå bra! Efter skolan ska jag åka till stallet och rida Tristan, det blir lillslingan och sedan någon intervall i backen för hans del idag. 
 



Look at my horse, my horse is amazing

Här kommer filmen från idag! Som ni ser så hade min ridning knappast någon bra dag. Jag måste jobba på att ge honom mer utrymme med galoppen så att han kan hoppa mer med ryggen, men för att vara första träningen så är jag riktigt nöjd! Synd bara att mamma inte fick sista rundan på film, den var mycket bättre än den första...

Jag satte slow motion på kråkhoppet, så enjoy! Men visst är han fin?? :)
 



Söndag

Idag fick Tristan bara gå en lugn tur i skogen då det var så varmt. Jag och Monica red runt lillslingan i bara skritt och trav och Tristan var något laddad. Det var ett tag sedan han gick i skogen så det är förståeligt att han var pigg, dessutom tog jag hackamoret så han lyssnade inte så bra. Tristan + hackamore fungerar inte riktigt ihop. Men jag tog det idag så han skulle få vila mungiporna lite. 
 
Efter att jag hade ridit honom fick han stå någon timme i boxen och vila då han ska gå ute i natt och även ett tag framöver tror jag. Troligtvis blir han lite lugnare och lite mer reglerbar i ridningen, men vi får helt enkelt se. 
 
Tristan var inte på så bra fotohumör idag..
 



Duktig ponny!

Vet inte riktigt vad jag ska säga haha, ponnyn hoppade jättebra men jag red ganska dåligt. Det var en liten bana på kanske fem hinder varav en var kombination. Hoppade fram ganska många språng vilket var bra för då hann jag känna på honom innan vi hoppade banan.
 
Alltså höjden var inget problem, först låg den mellan Lb-La höjd tror jag (men mitt ögonmått är kasst). Han tvekade inte det minsta lilla och viille inte riva, men jag fick ändå lägga volter för att han stack huvudet mellan benen så att jag tappade stödet. Han blev inte stark utan jag tror att det är för att han är svag bara. Andra varvet låg hindrena på Lc-Lb höjd och den rundan var mycket mycket bättre, men såklart fick mamma inte den på film..
 
Film kommer, men jag vågar inte säga när eftersom jag är jätteseg med att lägga upp filmer...
 



Svar på kommentarer

rebecca
Åh kul!! Lägg ut en efterbild sen!:)'
 
Svar: Kanske de kanske ;)
 
När kommer det en ny header/design med Cracker på?:)
 
Svar: Jag har inga fina bilder på honom än, nästa vecka är det tävling så då hoppas jag på att någon fotar! :)

Efter lunch ska vi åka in till Stöcke på våran allra första riktiga hoppträning! Ska bli hur kul som helst att utmana honom lite mer och känna på honom på lite större hinder! Tartränsbettet med gummiplattor, men hacket åker men iallafall!
 
Annars ska jag väl plugga...
 



Plans for today

Solen skiner idag precis som dom senaste dagarna och det är redan 18 grader i skuggan så det kommer nog bli varmt idag. Nu under förmiddagen har jag tänkt passa på att sola lite och sen även räkna lite ur matteboken.
 
Efter lunch ska jag åka till stallet och rida Tristan, han får gå en sväng i skogen idag då han har gått på ridbanan dom tre senaste dagarna. Så det blir skönt för han att komma ut en sväng i skogen då!
 
Keep me in mind ♥
 



Lördag

Idag har jag inte alls gjort mycket förutom att sola och vara i stallet, jag och Ronja klev upp ganska tidigt imorse och satt en stund i solen innan vi cyklade till stallet. Ronja fick rida lite idag också innan jag sen red en liten stund, han var lite stel i ena sidan men det var så otroligt varmt så det blev bara ett lugnt pass för honom idag.
 
Vi åkte hem vid lunch tid igen och då for Ronja hem, jag satte mig då på baksidan och solade någon timme innan jag åkte till stallet ännu en gång. Då för att ta in han från hagen och borsta han. Jag har alltså cyklat lite mer än 12 km sammanlagt idag, god job! 
 
Nu blir det att dejta matteboken och kolla en stund på eurovision. 
 
Ronja & Tristan igår! :)
 



Cracker 18/5

Helt sjukt va fin han va idag! Red på hacket i skogen, han lyssnade jättefint redan när jag travade fram. Gick i en lång låg form i ett perfekt tempo. I galoppen var han jättereglerbar och avbrotten till trav tog inte 25 meter som dom annars brukar göra. När jag kom till galoppstigen så gjorde jag lite övergångar mellan från skritt till trav, och herregud va fin han va! Sen galopperade jag lite till innan jag travade av honom. Jättenöjd med passet!
 
Sen klippte jag hans man också, det var inte så uppstakkat från hans sida. Jag fick knappt ta något alls, och stubbet bakom öronen kunde jag glömma. Men det ser bättre ut nu än innan iallafall..
 
Fotade honom i hagen också, kameran var fylld till bristningsgränsen med bilder på Olle som jag inte har laddat över än. När jag hittar min kamerasladd så kan  ni vänta er sjukt mycket bilder på både Olle och Cracker :)
 
Före:
 
Efter:



Dagens planer

Nu sitter jag ooch läser bloggar men ska nog snart till stallet. Ckacer ska gå i skogen mest i skritt och galopp tror jag. Ska sätta på sånna här plastringar på betten då jag tror att såren beror på att han klämmer sig. Hoppas att det är det. Ska också ta med kameran och fota honom i hagen!
 
Efter stallet ska jag plugga, har en hel del som ska in nästa vecka tyvärr. Ikväll ska jag och några kompisar hem till Hanna och se eurovision där. En lugn kväll helt enkelt.
 
Igår fixade jag också box till Piteå tävlingen i sommar, taggad är bara förnamnet!'
 
 



Gårdagen

Bloggade inte något igår då Ronja sov över här, ville vara social med henne istället. Men berättar lite snabbt om gårdagen nu, efter skolan när vi kom hem så satte vi oss på baksidan och solade en stund då det var så fint väder innan vi åkte till stallet.

I stallet fick Ronja prova på att rida Tristan och det gick bara bra. Fick lite motion jag också då jag sprang bredvid i traven. I slutet satt jag upp och red en liten stund i trav och galopp och han skötte sig bra!




Färgar håret

Nu sitter jag med färg i håret, det är 15 min kvar tills jag ska ta bort den. Får se  hur det blir men nu ska min fulafärg bort, det kan ju omöjligt bli värre än det var innan iallafall!
 
Vädret har varit hur skönt som helst idag, hoppas att det håller i sig läääänge. Efter skolan for jag och Teddy hem till Hanna och åt morotskaka och spårade runt på youtube. Ett gott skratt förlänger livet<3
 
Nej nu ska jag fortsätta att kolla på O.C innan färgen ska bort!
 



Crackers annons

Haha jag va in och kollade på Crackers annons igen. Helt sjukt va olika sig han är på bilderna, hans huvud ser verkligen inte ut så där. Inte ens lite. Måste fota lite mer bilder på honom snart :)
 
Annonsen: http://www.attyroryhorses.com/Horse.aspx?hid=274
 



Tandläkarskräck

Nu på morgonen har jag varit en sväng hos tandläkaren, jag hatar tandläkaren och kamerorna som dom trycker upp i käften på en och säger "stäng munnen" när man inte kan det för att kameran är för stor. ÅÅÅÅH. Iallafall så hade jag inga hål och allt va bra. Men om jag ville så kunde jag få ett gummiband för att rätta till två tänder för att nånting. Så jag ska tillbaka och sätta in gummibandet i augusti igen.
 
Idag rider mamma Cracker, och jag ska hem och skriva på mina inlämningar. Sen planerar jag att städa mitt rum också men det lär jag inte göra. Får se vad som händer!
 



Fredag

Idag har jag sovmorgon så om en liten stund ska jag åka till skolan, på mogonen har jag mest latat mig och städat lite grann då Ronja ska sova över ikväll. Blir iallafall en lugn dag i skolan då jag bara har två lektioner! 
 
Efter skolan ska vi åka till stallet och då ska  Ronja få prova på att rida Tristan, hon har typ aldrig ridit så det ska bli kul haha! 
 



Svar på kommentar

Anonym
Varför rider du inte dressyr för en riktig tränare? Det räcker ofta inte med bara hoppträning. Tyvärr verkar många ponnyryttare strunta i den viktiga dressyren. Behövs ofta minst lika mycket dressyr träning för riktig tränare som hoppträning. Det behövs inte bara för att få en välriden häst. Det behövs även för att få en hållbar häst. 
 
Svar: Vi har helt enkelt inte hittat någon bra tränare, så det har inte blivit av. Jag tränade förut med mina förra ponnyer i en dressyrgrupp på hippo men vi fick byta tränare många gånger och sen blev båda ponnyerna skadade så vi slutade i den. Men vi ska troligtvis börja träna för Lena Unneby då och då när hon kommer till stöcke!
 



Cracker 16/5

Idag hade jag tänkt rida ett lydnadspass, men la det åt sidan då jag red på hacket. Började med att värma upp honom i trav och galopp. I galoppen gjorde jag lite avbrott till trav för att kolla att jag hade honom med mig, det var inga större problem. Sen skrittade jag bort till stället jag galopperade på igår och red lite där. Travade på väg bort och gjorde tempoväxlingar och skänkelvikningar i en jättekort trav. Jättefin! På väg tillbaka fick han sträcka ut i galopp. Herregud va ponnyn kan springa. Är glad att jag fick stopp om man säger så, han lyssnar bra i själva galoppen, men när man ska bryta av så blir han stark i munnen. När jag travade av så var han jättefin, när man väl har tagit tag i honom så lyssnar han jättefint!
 
Jag har också tagit tag i operation fläta ner manen, den är minst sagt vildvuxen. Sen har jag fått hem mitt paket från hööks som innehöll så mycket som ett träns, fram/bakskydd och en förbygel. Haha det verkar som att skydden och förbygeln är för stora men mamma skulle prova imorgon. 
 
Kryckis va inte på fotohumör..
 



Torsdag

Dagens ridpass med Tristan gick verkligen inte bra, det känns nästan som det bara går sämre och sämre tyvärr. Jag red på ridbanan och i traven gick han helt okej men sen när jag hade travat en stund började han stressa upp sig.. Tristan är verkligen inte kul att rida då han blir stressad, han tål inte att man håller kontakt med munnen och så fort man nuddar minsta lilla med skänkeln skjuter han upp i luften..
 
I galoppen var han hemsk, försökte verkligen att behålla lugnet och göra så gott jag kunde men till slut kunde jag verkligen inte det längre. Han bara kör upp huvudet och ökar så fort man lättar minsta lilla på tyglarna, vilket är otroligt irriterande. 
 



Sant!

 
Känner igen mig så sjukt mycket i den här!
 
Jag kan fortfarande inte smälta att mattenationella problemlösningen är över, 9ans stora stressmoment! Nu har vi bara kvar två inlämningar tror jag och sen är vi fria!



Mattenationella check

Nu har jag just överlevt mattenationella, gick ungefär som jag förväntade mig fast lite bättre! Men jag måste dissa den nya lokan, lätt det äckligaste jag någonsin har druckit.... köp inte!
 
Efter skolan ska jag rida Cracker, får se hur det blir med mitt så kallade lydnadspass nu när jag ska rida på hacket. Men vi gör vårat bästa iallafall haha!

Tack också för kommentarerna om filmen, det är jättekul att höra!
 
fkdanbfdaknvuialjkjmvfkl@@@@
 



Förkyld as hell

Jag har gått och blivit förkyld.. har sovit dåligt inatt och inte kunnat andas för att jag har varit så tätt i näsan. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu, men jag ska iallafall pallra mig iväg till skolan ändå eftersom jag har varit borta 3 dagar och inte kan missa mer. 
 
Det kommer bli en lång dag i skolan idag då jag har stödengelska som börjar vid 4 tiden. Men jag kommer nog troligtvis åka hem och sen tillbaka dit igen så jag slipper vänta på skolan. Efter det ska jag skynda mig till stallet och rida Tristan, det blir nog ett pass på ridbanan för honom idag! 
 



Helt kär i ponnyn!

Cracker dansade igenom slutmätningen som ingenting, 146 stolta centimeter över havet blev han och det känns bara bra!

Eftersom han har gått lugnt i två dagar nu så var han ganska pigg. Så jag bestämde mig för att låta honom galoppera av sig lite energi idag så tar vi lydnadspasset imorgon. Efter att ha travat fram och gjort övergångar som förresten gick jättebra, så red jag över till en jättefin galoppstig för första gången i år. Där jobbade jag honom från lätt sits både med att öka och att minska tempot. Jag tycker att det är viktigt att dom inte tar lätt sits som att det är full fart framåt. Men han skötte sig riktigt bra, lite svårt med avsaktningen bara haha!
 
Sen kände jag att han höll på att få tillbaka såret i mungipan då han bet sig fast i högersidan när jag travade av. Och ändå hade vi köpt ett större bett idag. Har bestämt att han ska gå på hacket resten av veckan så får vi se på träningen på söndag...
 
Han är verkligen inte ful!
 



Tillbaka!

Från och med nu kommer uppdateringen från min sida bli som vanligt igen. Har inte berättat det men i veckan har jag varit i Spanien, jag har iallafall haft det bra och just nu sitter jag på planet hem!

Imorgon efter skolan ska jag till stallet och träffa min saknade ponny. Har även tänkt att rida honom en sväng då! :)

Som vanligt fungerar inte blogg.se appen så det går inte att lägga upp någon bild..




Min tid med Tristan del 6

I februari var det dags för årets första tävling, den gick både bra och otroligt dåligt. I första klassen var Tristan helt ok och hoppade bra, tabbade mig dock och missade ta en halvhalt till en kombination så båda bommarna föll. Vi hade annars snabbast tid av d ponnysarna. 
 
I andra klassen har ja ingen aning om vad som hände, han hoppade dom första hinderna bra och sen tog det bara tvärstopp och han ville inte mer. Vilket är konstigt för Tristan brukar alltid hoppa oavsett hur man kommer när han är som han ska. 
 
 
Efter tävlingen på hippo kollade vi upp han, var inget fel på honom förutom bakknäna. Vi sprutade dom och han blev otroligt svullen i hela låren så han fick ta det lugnt lite längre än vad som var beräknat. 
 
I mars var vi och tävlade igen, den tävlingen gick så otroligt dåligt. Första klassen var det egentligen mitt fel då jag "tappade" min ridning lite eftersom han var så himla lydig. Andra klassen red jag verkligen ordentligt men han  stannade ut sig ändå. 
 
Vi ställde in tävlingen i sundsvall och åkte upp till boden istället, vi såg då att han var jättetjock i ett bakknä och han hade fått en reaktion av sprutningen. 
 
 
Medan Tristan ändå var i boden så åkte vi till Finland för att kolla upp honom, det var inga större fel på honom. Men dom hittade iallafall en sak så han blev sprutad där. 
 
Nu håller han på att sättas igång igen och om någon vecka är det dags för tävling igen! Vi har haft många med och motgångar under den tiden jag har haft honom, han har fått mycket muskler vilket är både bra och dåligt ur min synvinkel då han har blivit otroligt mycket starkare. Men det är bara kämpa på och förhoppninsvis kommer allt släppa snart! 
 



Svar på kommentar

Maria
Fin. Ser ut att vara lite på men jag gillar den typen av hästar. Varför rider du på hack? Har han tävlat på Irland? Resultat där? Hur går det med Olle? Är han såld?
 
Svar: Tack! Jag rider på hack eftersom han hade ett litet sår i ena mungipan. På Irland har han felfria ritter och vinster upp till La. Olle står för närvarande i ett stall i Linköping där en tjej rider och tycker jättemycket om honom. Han har det jättebra där verkligen :)

 
Idag har vi mördardagen i skolan, men jag ska gå tidigare från engelskan. Måste stressa som ett as för kl 16 ska Cracker slutmätas på ATG. Håller alla tummar för att han går igenom, för han är tydligen maxad även om det inte ser ut så när man står bredvid honom!
 
Efter mätningen ska jag rida ett lydnadspass på honom. Vi bytte vilodagen från fredag till igår istället pga vädret. Så han är nog riktigt pigg idag. Ska kolla såret men om det inte är bättre så tar jag hacket!
 



Filmen!

Ni får ta filmen med en nypa salt, det är fjärde gången jag sitter på honom samt första gången han går på hack någonsin. Han blir stark efter hindrena och måste stärkas i galoppen, men båda sakerna går att träna upp! Jag älskar verkligen den här ponnyn, helt min typ av häst! Kunde inte ha hittat något bättre!
 
Vad tycker ni om honom? Ska bli jättekul att höra :)
 



Tävlingsdebuten anmäld!

Nu har jag anmält mig och Cracker till våran första tävling tillsammans! Den blir på surf om ca två veckor, vi hoppar en Ld på fredagen och en Lc på lördagen för att känna hur han uppför sig. Sen kanske vi efteranmäler en till Lc på söndagen beroende på hur det går. Det ska bli sjukt kul och jag är jättetaggad!
 
Men först måste Kryckan (haha) gå igenom slutmätningen imorgon...
 



Min tid med Tristan del 5

Efter att tävlingssäsongen var slut tränade vi för Emma Emanuelsson en gång innnan vi bestämde oss för att kolla upp Tristan då han inte fungerade riktigt bra. Det var inga speciella fel på han, men eftersom han inte kändes bra sprutade vi honom endå. Han fick även sin "vintervila" då och fick ta det lugnt ett tag då vi även var på semester. 
 
 
Efter igångsättningen började hårdträningen för Tristan. I januari tränade vi för Micke Schultz och Tristan var helt vild, haha. 
 
Dom flesta träningarna vi var på gick bra men att rida honom hemma var fortfarande väldigt jobbigt. Tristan är lite speciell och väldigt jobbig att rida hemma, han sticker gärna och man har ingen vidare kontroll över honom i skogen. Detta gäller då endast när man galopperar.
 
Några filmer från olika träningar i vinter
 



Tisdag

Idag har jag och mamma bytt häst dag, så att hon tar Cracker idag och jag tar honom på torsdag istället. Det passar mycket bättre eftersom jag har väldigt mycket i skolan de två närmaste veckorna. Men imorgon tar jag honom som vanligt igen!
 
Det här dagen gåt förhoppningsvis ganska fort. Sista lektionen går till att plugga valfritt på det man behöver, så då ska jag göra so och matte. Efter skolan blir det att åka hem och fortsätta med samma saker. Kul liv man har.
 
Alltså den här människan...
 



God natt

Nu känner jag bara för att gå och lägga mig. Är så otaggad på allt som har med skolan att göra, men bara en månad kvar innan frihet nu. Sen är det bara hela gymnasiet kvar...
 
Iallafall så har jag faktiskt lyckats skriva klart recensionen på den jättedåliga engelskaboken som jag har kämpat med ett bra tag nu. Känns otroligt skönt måste jag säga!
 
Noa :)
 



Min dator är helt retard

Jag orkar vewrkligen inte min dator. Den vägrar att starta och bara står och piper. Sen när jag får damp ooch slår den mot huvudet (y) så börjar den funka igen. Alltid. Aja jag klagar inte, men ska ändå lämna in den på onsdag.
 
Det var tur att jag åkte och övningskörde för jag hade verkligen glömt allt, men nu känner jag mig riktigt pro faktiskt. Förra gången sa han typ åt mig att jag var kass, men nu tyckte han att jag var duktig haha! Och garageparkeringen kan förresten ta sig, sjukt svårt!
 
Nu ska jag skriva klart recensionen så att jag inte har kvar den imorgon. Ikväll ska jag lägga upp filmen på Cracker också!
 



Min tid med Tristan del 4

I slutet av sommaren köpte vi en ny sadel, det visade sig seanre att den inte låg bra på honom. Vi märkte det inte direkt utan det var väl egentligen när det började gå sämre som vi började fundera på om det var sadeln. 
 
Men medan det fortfarande gick ganska bra så var vi till Övik och tävlade, tror det var i början av augusti. Vi hoppade en LC som uppvärmningsklass där vi kom 4a, det var även en stilhoppning som vi vann med hela 59 poäng. I LAn vet jag inte vad som hände men på något sätt lyckades han snubbla i ett hinder och jag flög av honom för första gången. 
 ,
 
Efter tävlingen i övik började det gå utför, vi fick något fel i varje klass och han började även stanna vilket inte är något han brukade göra förut. Vi bytte då tillbaka till hans gamal sadel då vi trodde att det var sadeln som var felet, det blev väl lite bättre men rundorna var fortfarande kaos enligt mig. 
 
Men vi avslutade iallafall utomhussäsongen med att vinna en LB trots en värdelös runda.  
 
 
Vi laddade om och började förbereda oss inför inomhussäsongen, det fortsatte väl egentligen att gå dåligt. På första inomhustävlingen på hippo blev det blandade resultat, Tristan ställde inte riktigt upp och jag red inte ordentligt. 
 
I november åkte vi till timrå för att tävla sista tävlingen för året. det var även blandade resultat där men vi avslutade iallafall året med en godkänd runda i LA. 
 
Vi ställde in resan till borås och mhpc då det inte kändes värt att åka så långt när det inte kändes bra, även om det hade varit en rolig upplevelse.
 
 



Cracker v.20

Måndag- Skritt i skogen tror jag
 
Tisdag- Lydnadspass med mycket övergångar
 
Onsdag- Slutmätning kl 16, därefter en tur i skogen
 
Torsdag- Lydnad
 
Fredag- Vila
 
Lördag- Galopp i skogen med lydnad
 
Söndag- Träning i Stöcke/hippo
 
Nu på morgonen ska jag och Bellan cykla till körskolan och övningsköra moppe, det behövs verkligen då jag insåg att jag inte kunde starta min moppe när jag försökte. Efter det blir det skola till 14.10 och sen hem och plugga. Vi har så vansinning mycket i skolan nu de närmaste två veckorna. Orkar inte....
 
På onsdag ska Cracker slutmätas så jag håller tummarna att han är ponny. Han är maxad, men känns mycket mindre när man står bredvid honom. Aja, hoppas att det går bra :)
 
If we could only have this life for one more day,
If we could only turn back time
 



5 saker

1. När jag fyllde 15 ramlade jag av Chuck på en tävling och bröt stortån, det gjorde så otroligt ont så jag grät medan jag hoppade fram, när jag var inne på banan och någon timme efter det.
 
2. 2008 blev jag sparkad i ansiktet av en häst, jag blev medvetlös, tappade 4 tänder och fick en fraktur på nästan samt käken tror jag det var. Det första jag sa när jag kom in i ambulansen var: "kan jag träna imorgon?"
 
3. Senare under 2008 var jag och tävlade med min b ponny i övik, vi blev meetingbäst och vann en resa till Irland/dublin horse show värd ca 18 000 kr. Helt klart ett minne för livet!
 
4. Jag är beroende av oboy, det är bland det godaste som finns!
 
5. William M.Spetz har suttit på Tristan! Intresseklubben antecknar, jag vet.
 



Mina mål med Cracker!

Än så länge har jag inte hunnit sätta upp några direkta mål med Cracker, jag har bara hoppat några språng på låg höjd. Det blir lättare att säga efter träningen på torsdag då jag vet lite mer var jag har honom. Men målet med året är att få bra rundor i Lb, och kanske debutera La i slutet av säsongen om allt känns bra. Jag kanske ändrar målen beroende på hur det går också.
 
Innan det har jag några kortsiktiga mål också! 




Cracker 12/5

Jag började med att värma upp i alla gångarter i båda varven. Kände lite på honom och hacket, gjorde volter och övergångar så att han skulle lyssna. Han tittade på speglarna lite då och då, men efter ett tag vande han sig. Galoppen måste stärkas så att den blir mer reglerbar, idag brröt han av till trav när jag försökte minska.
 
Mamma tog fram en bomserie, ett sockerbitshinder på diagonalen och ett kryss på långsidan som vi rullade över några gånger. Han var riktigt stark när jag försökte bromsa och drog ner huvudet och sprang. Men det blev bättre för varje gång! Mot slutet gjorde mamma om krysset till ett räcke och jag kom på samma sak igen. Hoppa kan han, det märker jag. Men det är en hel del makrjobb kvar. Det kommer att bli jättebra :)
 
Har filmer som jag kan lägga upp sen om ni vill!
 



Min tid med Tristan del 3

I juni var vi och tävlade på surf, det var det värsta vädret man kan tävla i då det verkligen spöregnade hela dagen. Trots dom lite sämre förutsättningarna lyckades vi iallafall vinna både LBn och LAn, LBn var verkligen inte någon bra runda då vi kom fel på många hinder. LAn däremot var bra förutom en felbedömning av mig. 
 
Dagen efter hoppade vi bara en LB som mhpc kval 2, jag red jättedåligt men vi lyckades ändå komma 3 i mountain horse på något konstigt sätt. 
 
 
Tävlingarna rullade på och vi plockade placeringar, även om det gick bättre hade vi ganska mycket otur. Speciellt i LA, då vi oftast fick med oss någon bom trots en annars bra runda. 
 
I juli åkte vi till piteå och tävlade och gjorde nog våran bästa tävling hitils, vi fick 4 fel i två klasser men rundorna var ändå bra. I den tredje klassen nollade vi, men självklart var det en ackumulator så nollan räknas inte.. 
 
 
Senare i juli var vi i vindeln och tävlade, vi kom då 2a i det sista mountain horse kvalet, slagna med 1 poäng. Men det räckte iallafall till att vinna totalen för D ponnyerna och kvala till finalen som gick i borås. Vi kom även 2a i en LA samma dag även om oturen fortsatte. 
 



Måste hissa!

Jag måste hissa mina ridbyxor från JW, köpte mina första för 3 år sen tror jag och dom har hållit tills för 2 månader sen då dragkedjan gick sönder. Riktigt prisvärda och jag funderar på att köpa ett par röda också!



God morgon!

Nu har jag just ätit frukost och snart ska vi in till hippo med Cracker för första gången. Det blir nog bommar och lite hinder tror jag bara så att jag får känna lite på honom. Ska också kolla hans sår, men de blir nog så att jag rider på hacket iallafall!

Sen blir de att plugga resten av dagen antar jag...




Vad vill ni läsa om?

Nu blev jag sjukt taggad på att blogga igen haha, men jag vet inte vad jag ska skriva om. Så kom med idéer och frågor så svarar jag på det. De kan tex vara om Cracker eller något annat. Ba kör :)
 



Dåligt väder och pigg ponny

Alltså är det inte sjukt att vi alltid lyckas? Det började spåregna direkt vi skulle sitta upp, sen ösregnade det under hela ridpasset och slutade när jag hoppade av. KKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.
 
Iallafall så fick Ebba börja rida, han hatade regnet och blev därför jättepigg. Men han blev inte springig utan bara stor i steget, jag vet inte men jag tror faktiskt att hon gillade honom haha!
 
Jag tog bara lite trav och galopp, men han kändes bra om man bortser från att han var ganska pisst på vädret. Checkade bara av lite innan jag travade av, inget roligt ridpass även om ponnnyn skötte sig....
 
När vi kom in så såg vi att han hade ett såri mungipan, det kanske är därför han drar ner huvudet i avbrotten? Vi åkte förbi granngården och köpte ett hackamore och ludd på väg hem. Jag lär nog dö imorgon ;)
 



Mycket i skolan

Ska skriva klart min kemi inlämning nu, så har jag den ur världen. Men sen har jag en massa annat i veckan också. Bara typ 4 veckor kvar av skolan nu och sen lämnar jag grubbe för alltid!
 
Iallafall så ska Cracker få gå ett lite lättare pass idag eftersom vi ska in och rida på hippo imorgon! Jag ska bara checka av att gas occh broms funkar och att han lyssnar typ. Min kompis Ebba aka Teddy ska följa med till stallet. Så hon ska även få testa rida honom :)
 



Saknar dig

2003 - 2011 ♥
 



No words..

Det finns många konstiga människor, finner inga ord typ..

Måste även ursäkta för värdelös uppdatering från min sida men jag har inget internet. Blir bättre nästa vecka så håll ut!




Cracker 10/5

Idag var Cracker ganska pigg, det kan nog bero på att han vilade igår. Jag travade fram ganska länge och gjorde tempoväxlingar och skänkelvikningar. Han lyssnade jättebra både fram och tillbaka även om han slängde upp huvudet ibland men det går säkert bort sen.
 
Galoppen var jättehärlig, dock drog han ner huvudet i avsaktningen och det måste jag jobba bort ganska snart för det är ganska drygt. Men själva galoppen var väldigt härlig och han rör sig så lätt! Får se till att jobba mycket lydnad helt enkelt!
 
Till slut red jag upp i byn för att trava av honom där samt visa honom lite. BIlar var inga problem och inte fyrhjuling heller. Mot slutet fick han verkligen i en låg form och skjöt upp ryggen. Fina ponny :)
 
Jag vet att han posar otroligt fult, men det är inte hans fel......
 
Nya sadelgjorden, hoppas att mitt paket från hööks kommer snart också!



Min tid med Tristan del 2

I februari åkte vi till timrå och startade våran första tävling då tävlingen på hippologum blev inställd på grund av att dom hade kvarka där. Iallafall så var det väl en bra tävlingsdebut, i första klassen som var en LB fick vi 4 fel i omhoppningen då jag klantade mig lite och sedan i LAn var vi nolla och kom 2a, alltså kunde det nästan inte gått bättre än vad det gjorde. På vägen hem var det dock världens snöstrom och det gick inte köra mer än 60 på E4an..
 
 
Det fortsatte gå framåt med Tristan och i mars åkte vi till övik för att starta våran andra tävling, vi nollade 2 av 3 klasser och åkte hem med en vinst. 
 
I april fick vi våran första svacka, men troligtvis berodde den bara på att vi provade en ny sadel som inte passade på en tävling. Vi kom tillbaka ganska fort men valde att gå ner lite i klasserna på tävlingen efteråt. Hoppade en LC för första gången med Tristan och blev placerad. 
 
 
Det blev en paus med tävlingarna så vi tränade på i både dressyren och med hoppningen, det gav resultat och på första utetävlingen i Vännäs vann vi ett mountain horse pony cup kval av kategori D, samt att vi fick mest poäng av alla kategorier.
 
Det började gå framåt igen och det mesta kändes bra även om jag fortfarande inte red han riktigt bra. 
 



En hälsning från Olle

Teres har hållit oss bra uppdaterade om hur Olle mår, och det känns fortfarande lika bra. Han går ute väldigt mycket med en kompis, dom brukar stå och klia vaarandra jättemycket. En 13 årig tjej brukar rida honom och hon tycker tydligen mycket om honom också!
 
Här är en bild som Teres la upp på sin fb, visst ser han glad ut? :D
 



Lite filmer och så!

Inget av volymen eller trycket märks det minsta lilla på de här filmerna, man måste ha upplevt det själv helt enkelt. Folk sjunger med när de filmar, jag vet att det är irriterande i efterhand menn man kan helt enkelt inte vara tyst.
 
Mitt mål med livet är nu uppfyllt, men vi måste tillbaka nästa år. Så är det bara. Och då ska vi ha GOLVPLATSER!!!
 
Det är inte jag som har filmat!
 
 
 
 
 
 
 
Det kommer säkert att komma en del 2 sen haha, det finns hur mycket filmer som helst!



RIP min skoldator

Jaha, igår fick min skoldator helt spel verkligen. Jag fick panik eftersom jag inte hade mina skolarbeten sparade någon annan  stans. Men efter att ha dunkat huvudet i den 10 gånger fick jag till slut igång den haha. Bara att lämna in den på måndag...
 
Nu är jag uppe väldigt tidigt för att jag ska hinna plugga. Efter lunch ska jag ut och rida Cracker. hade tänkt jobba lite lydnad som skänkelvikningar och tempoväxlingar för att stärka upp honom. Mamma galopperade honom i onsdags och säger att han inte alls är svag utan är jättehärlig! Ska bli sjukt kul :)
 
Men nu sitter jag iallafall vid gamla datorn så passar på att slänga in lite gamla bilder från förra sommaren!
 



Talking Tom

Haha den här har legat på min videofy ett par dagar nu. Den gjorde jag säkert någon gång under mina bad moments. Den är så dålig att jag inte kan sluta skratta. Sånt här gör jag när jag har tråkigt, så nu vet ni...
Jag orkar inte mig själv.
 



Fortfarande helt lyrisk

Jag har kollat på oroligt många klipp på youtube från deras konserter, ibland har jag till och med gråtit för att jag inte var där just då. Men aldrig, aldrig någonsin hade jag kunnat föreställa mig den här känslan.
 
När vi kom fram till Solna så blev vi helt chockade, det var människor överallt, folk skrek och sjöng överallt. Vi gick upp för en trappa och där träffade vi lite folk som vi kände. Sen gick jag och Bellan och köpte tröjor osv. Kön va inte nådig kan jag säga, men värt var det!

När vi hade stått och köat ett tag så börjar alla skrika och springa åt andra hållet och  någon skriker "NU KOMMER DOM". Jag sprang efter och trängdes med alla galna människor haha (jag var en av dom antar jag). Och sen ser jag Niall och Louis gå runt där. Då blev jag så skakig att jag knappt kunde stå på benen, jag bara stod och stirrade på dom och alla skrek och grät överallt. Tårarna var inte långt borta. Jag  sprang/studsade tillbaka till dom andra och jag skakade i heela kroppen!
 
Sen köade vi till arenan i 1,5 timma, jag var helt salig och har knappt några ordentliga minnen från det. Någon måste ha slagit mig i huvudet för jag minns knappt något mellan att jag såg dom och tills vi kom in. Iallafall, när vi kom in i friends arena så höll jag på att svimma igen. Det var helt gigantiskt och en sån stämning!
 
Vi satt och väntade i en halvtimma, och vi hade väntat oss att dom skulle börja halv 8, men då började förbandet spela. Hon var väl inte dålig, men alla ville ju bara att hon skulle ut så att One direction kunde börja haha. Efter 30 min slutade hon iallafall spela, men då körde dom reklam i ytterligare 30 min. Till slut sa vi att "kör dom reklam en gång till så buar vi jättehögt", men då började det faktiskt.
 
Helt plötsligt springer dom in på scenen. Jag bara stod och gapade och fick inte fram ett ljud under de första 20 minuterna, benen skakade så mycket att jag inte ville ta ett steg ens i rädsla för att svimma. Men efter ett tag hade jag lyckats lugna ner mig! Dom är så sjukt underbara, det är inte bara musiken utan också deras personligheter som gör allt så mycket bättre än vad det skulle vara annars.
 
Jag har så otroligt svårt att förstå att dom var där, att vi var där och att vi faktiskt har andats samma luft. Hela arenan dundrade, 45 000 tjejer skrek och sjöng med i låtarna. Man ville aldrig att det skulle ta slut. Tårarna  var nära flera gånger! Jag ska inte ljuga, ni som inte var där missade verkligen något!
 
Jag har sätt Louis Tomlinson i verkligheten, kan inte fatta att det är sant och att han stod därknappt 30 meter ifrån mig. Den perfekta människan, Herregud! #directioner4life
 
In nästa inlägg lägger jag upp filmer som jag har hittat på youtube!
 
Under Little things sa dom att alla skulle tända sina telefoner
 
 



Tillbaka!

Förslår för världens sämsta uppdatering nu ett tag, men nu när jag är hemma så blir det bättre! Nu ska jag och mamma fara och ta in Cracker från hagen, han får vila idag eftersom vädret är helt kasst. Så jag rider honom imorgon istället!

Haha åh vad jag älskar dom, berättar mer om konserten när jag har kommit hem :)




Min tid med Tristan del 1

I slutet av sommaren 2011 kände vi att det var dags att börja leta en ny ponny då båda mina dåvarande ponnyer inte fungerade speciellt bra. Orkar inte gå in på detaljer just nu men dom var helt enkelt inte bra. Vi blev tipsade om Tristan av en som vi kände och vi bestämde oss för att åka och kolla på honom då han ändå stod i Umeå. Jag provred honom 3-4 gånger och det fungerade bra mellan oss.
 
 
Den 14 oktober 2011 blev Tristan min, det första vi gjorde var dock att spruta honom. Vi kände att det var bättre att köpa honom ändå än att vi skulle åka land och rike runt för att börja leta en ny. Men det var egentligen ganska bra ändå då jag fick lära känna honom i lugn och ro när vi sedan satte igång honom. 
 
Jag minns inte så jättemycket från dom första månaderna med honom förutom att han var ganska pigg då han hade vilat och att jag inte hade sån jättebra kontroll på honom i galoppen, han sprang mest runt med mig.
 
En av dom första bilderna

 
I december åkte vi iväg och hopptränade med honom för första gången, den träningen var verkligen kaos. Han hade inte hoppat på över 2 månader så han var väldigt pigg och glad, jag minns att vi hade en lydnadsövningar den träningen och han sprang mest igenom dom. Tillslut kunde vi iallafall hoppa övningen utan att att han flippade ur eller skenade runt. 
 
Under vintern fortsatte vi att träna på och det gick bättre och bättre, han lyssnade mer och mer på mig och jag började hitta "knapparna" lite. Men nu i efterhand inser jag verkligen hur dåligt det såg ut om man jämför med hur det är nu. 
 



No words.

Jag kommer aldrig någonsin att kunna beskriva den här kvällen med ord. Jag är döv, har skrikit sönder rösten och kommer inte kunna gå imorgon.

MEN vi har andats samma luft, sjungit samma ord exakt samtidigt och vi har stått ca 30 meter ifrån dom!

Detta är helt sjukt och jag längtar redan tillbaka jättemycket, vi har redan bestämt oss för att åka nästa år också!!




Dålig dag

Dagens ridpass gick otroligt dåligt, det var bland de sämsta sen vi köpte honom faktiskt.. Orkar inte skriva så mycket om det förtutom att han var riktigt hemsk, det var länge sen jag var så här arg efter ett ridpass.

Nu ska jag inte rida han på några dagar, får se hur det blir sen men jag är inte så jättepeppad på att rida honom för än vi har köpt en ny sadel. 
 



Dagen är inne!!!

Jag kan inte fatta att det är sant, men när ni ser det här är jag på väg till Stockholm för att se ONE DIRECTION!!! Jag kommer att dö, men det är värt det! Jag har väntat på den här dagen ända sen 2011 då jag hörde dom för första gången. Detta är helt magiskt, helt sjukt och herreguuuud!!!
 
 



Onsdag

God morgon, om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sen åka till skolan, det blir nog en ganska lugn dag i skolan och sen är det ju långhelg vilket inte bara känns lite skönt! 
 
Efter skolan ska jag skynda mig till stallet och rida Tristan, rider nog i skogen med hans vanliga sadel. Eftersom det blev en sån kort tur i går kanske han får gå runt långslingan. Det beror helt på hur mycket tid jag har! 
 



Första ridpasset!

Nu har jag ridit Cracker för första gången, och herregud va liten han kändes! Jag kände mig hur stor som helst på honom. Han är lika hög som Olle, men inte alls lika grov. Sen är han ju ganska tunn efter importeringen, så han äter nog upp sig lite!
 
Iallafall så blev det ett lätt pass i skritt och lite trav. Han tittade väldigt mycket runt sig och var ganska ängslig, men det måsta han få vara. Först fick jag verkligen inte honom förbi den första mördar vattenpölen, till  slut tog  han världens jättesprång haha. Men på väg hem så kunde han gå genom halva och hoppade över resten..
 
Hans trav kändes kort om man jämför med Olles, men Olle har ju stora gångarter också. Jag krävde ingen form direkt, men  han sökte sig ändå neråt vilket kändes riktigt positivt! Han var pigg och framåt, men verkligen inte stark! Åh vilken fin ponny!
 
Efteråt skulle jag spola av benen, han flög i taket varje gång jag satte på kranen och darrade tills jag hade stängt av den igen. Men jag pratade bara lugnt med honom, han vänjer sig säkert med tiden!
 
Antar att jag måste ta tag i operation fläta ner manen snart också, jag har sett snyggare frillor...
 



Äntligen hemma!

Nu har jag äntligen kommit hem och landat i soffan, det är så otroligt skönt att sitta ner efter att ha varit i gång hela dagen. Jag är så sjukt trött just nu så ni anar inte, resten av kvällen kommer jag inte röra en fena i onödan om man säger så. 
 
Skolan var väl helt okej förutom att vi hade simning på idrotten, vi var tvugna att ta oss dit själva så snäll som jag är lät jag Ronja åka på med på min cykel dit & hem. Så jag har säket cyklat sammanlagt 1 mil idag + simmat ca 40 min. Är något död just nu..
 
I stallet red jag Tristan och det gick verkligen inte bra, jag provade som sagt en ny sadel på honom idag. En meredith, men jag satt inte så bra i den och sen var den även lite trång för Tristan och det var antagligen därför det gick dåligt. Dessutom stod jag och kämpade med att få på stigläderna på sadeln i över 20 min, eftersom mitt tålamod inte är det bästa kanske ni förstår hur irreterad jag var då.. 
 



Så sjukt snygg!

Hittade den här nya pikén på chevals hemsida och känner att jag nästan måste ha den! Älskar allt med den, herregud va fin! Sen kostar den "bara" 599 kr också, så den måste jag bara ha den!!
 
Vad tycker ni?



Som en fredag

Den här dagen är som en fredag eftersom jag får helg imorgon! Dagen börjar med nationella i matte som kan gå precis hur som helst...

Efter skolan ska jag till stallet och rida Cracker för första gången! Det blir nog att skritta och kanske ta lite trav också. Det ska bli jättekul iallafall!

Oh my lord, imorgon!!!!!!!!!!!




Tisdag

En dag i skolan avklarad, bara två kvar nu! Men iallafall så är det ju tisdag idag vilket betyder att det är värsta dagen i skolan på hela veckan. Vi har många lektioner och slutar sent, dessutom har vi bad sista lektionen och vi ska ta oss till badhuset själva..
 
Efter skolan ska jag skynda mig att rida Tristan innan det hinner bli för sent, jag ska även prova en ny sadel så det bler spännande att se hur den är! 
 



Sjukt tråkig dag

Den här dagen har varit sjukt passiv och tråkig. Jag har så mycket att göra att jag inte vet vars jag ska börja. Har mattenationella imorgon, jag kan inte sänka mig tydligen så det är nog inget att oroa sig för. Men man vill ju som inte vara helt oförberedd så det blir att plugga en stund ikväll även om jag mest fokuserar på min jävla no inlämning....
 
Vi måste också hitta en slutmätningstid till Cracker då det är tävling om tre veckor på surf. På torsdag i nästa vecka ska jag fara till Stöcke och träna, taggad till tusen! Ska  bli så kul att komma igång igen :)
 
They don’t know how special you are
They don’t know what you’ve done to my heart
They can say anything they want
Cause they don’t know about us
 
Fotade av Menea!



Tristan 6/5

Eftersom Tristan gick lite hårdare igår i och med träningen fick han bara gå lite lugnt idag. Jag skrittade honom runt lillslingan och valde att inte utmana ödet genom att använda sadel idag. Det blev en skrittur på ca 30-40 minuter och han fick gå på långa tyglar nästan hela tiden, kortade bara upp dom några få gånger!
 
Han var mer som "vanliga" Tristan idag, det vill säga att han inte gick och tittade på precis allt. Han har varit så jobbig dom senaste veckorna och precis allt har varit läskigt men idag var det mycket bättre! :)
 



Bra vecka!

Startar veckan med sovmorgon till 10.40 vilket inte känns helt fel, annars är det en vanlig skoldag idag och vi slutar runt 1. Efter skolan idag ska jag en snabbis på stan innan åker till stallet och rider Tristan.
 
Imorgon och på onsdag är det också vanliga dagar i skolan, vi har dock bad imorgon på idrotten vilket inte känns så där jättetaggande. Sen torsdag, fredag är alla lediga så det blir en kort vecka i skolan. Sen händer det även lite andra roliga saker i veckan men inget som jag kan skriva ut här! :)
 



Skön vecka framför mig!

Jag måste ha världens bästa vecka framför mig! Går nämligen bara i skolan måndag och tisdag den här veckan, för på onsdag ska jag och tre kompisar åka till Stockholm och se ONE DIRECTION (Linda jag vet att du är avundsjuk;) sen är vi ju lediga torsdag och fredag! Hur underbart?

Idag tar mamma hand om Cracker på morgonen, hon skulle longera och gå med honom. Vi skulle ta det lugnt med att sätta press på honom ett tag eftersom han nyss har blivit importerad. Men Teres tyckte ändå att vi kunde fara och träna på söndag om vi tar de lugnt :)






Croné is back in town!

Sådärja nu är vi tillbaka i Umeå efter en händelserik, sorglig, men spännande helg. Olle stod helt stilla på väg ner, han fick gå ut en gång och röra på sig. Annars märkte man inte ens att han var bak i transporten, så tyst var han! När vi började närma oss Teres stall så körde vi fel väldigt många gånger, men till slut kom vi fram och fick ställa in Olle i en box bredvid Cracker som hade kommit någon timma tidigare.
 
Sen tog vi ut Cracker i hagen, han sprang runt som en galning och var hur pigg och glad som helst. Måste säga att det fortfarande var kärlek vid första ögonkastet. Det bara skriker Agnes om honom, iallafall än så länge. De har redan grönt gräs nere i Linköping, så Olle fick gå ut på en åker och äta lite. Han var som ett barn på julafton, helt överlycklig! Efter att ha pratat med Teres och hennes mamma en stund så åkte vi hem till "vandrarhemmet" eller vad man nu ska kalla det..
 
Det var som ett sovrum, ett gemensamt kök, en toa och en gemensam dusch. Sen funkade inte lampan i duschen, min säng höll på att ramla ihop när jag skulle lägga mig i den, och sist men inte minst så fanns det ingen ung så vi fick göra våra pizzor i micron............ inte den bästa natten i mitt liv kan jag lova..
 
Dagen efter provade vi först Olles hoppsadel på Cracker, den kan han ha iallafall just nu om vi har padd. Annars blir den för stor. Sen gick jag ut till Olle i hagen för att säga hejdå till honom, mamma kom efter en stund. Kan inte beskriva känslan, så jag tänker inte ens försöka. Jag kommer sakna honom något så otroligt mycket, men han får det bra där nere. Dom har 20 grader redan nu, vilket passar honom perfekt. Innan mamma kom ner så hade hon lastat Cracker, som bara gick rakt in. Sen åkte vi.
 
Min hjälte till ponny är ännu bättre än vi trodde att han skulle vara. Han stod helt stilla, åt, drack jättemycket och ville alltid gosa. Sen var han otroligt cool i alla lägen, men en sak som han och Olle har gemensamt är att båda hoppar över vattepölar! Skrattade ihjäl mig under promenaden. En riktigt fin ponny iallafall!
 
Det visade sig att han tycker att det är lite läskigt att backa ut ur transporten. När vi skulle lasta av honom under resan så råkade han ramla av rampen och fick ett litet sår, men det är bara ytligt occh inget att tänka på. Men vi tvättade ändå rent det. Han har nog mest åkt buss i sitt liv, men han vänjer sig säkert snart vid transporter!
 
Men nu har jag pratat klart och ska istället slänga in lite bilder. De tre översta är fotade av Teres :)
 



Några bilder från idag

Haha ignorera min fina sits och mina fina face på bilderna..
 



Träningen idag

Idag var vi och red med Tristan i stöcke, det gick väl helt okej. Det var bara det att jag tog pehlamet och han går inte riktigt bra i dressyren på det då han blir otroligt tung i munnen. Jag red fram ganska länge i alla gångarter innan vi började hoppa, och han gick faktist helt okej i galoppen. Han var lite stark och stressade upp sig som ha brukar men det kändes ändå helt ok! 
 
Till hoppningen då, vi hoppade bara på ett räckte några gånger som framhoppning innan vi gick över till att hoppa kombination som har blivit lite som ett problem för oss. Det blev något stopp då jag inte riktigt hittade någon bra distans fram till hindret. Men det är bara träna på så blir det antaglien bättre sen! 
 



Kan inte blogga..

Bloggappen funkar inte eftersom jag har så dålig täckning. Bloggar mer när jag har kommit hem helt enkelt...



Söndag 5 maj

Idag ska vi som sagt åka till stöcke och rida lite på deras ridbana, det är även tänkt att vi ska hoppa några språng. Inte alls högt eller många men bara så han får hoppa lite iallafall. Om det inte börjar regnar så följer kameran med!
 
Om tre veckor är det dags för tävling, vi måste hoppa lite innan dess annars kommer väl Tristan vara helt galen haha. Men eftersom mamma åker utomlands snart så finns det inte så många fler tillfällen att åka iväg och hoppa än idag. 
 



Hej jag lever

Nu slänger jag bara in ett snabbt inlägg från mobilen, det här har varit en jobbig dag. Berättar mer när jag har kommit hem helt enkelt.

Vi har lämnat Olle i stallet och det känns bra. Det kommer bli riktigt tungt att lämna honom imorgon bitti dock. Sen har vi även hunnit hälsa på Cracker, han är jättefin och jättegosig! Otroligt fin ponny!

Slänger in en bild på Olle, och en på Cracker!




Dagens ridpass

Idag fick Tristan bara gå lite lugnt då vi ska åka till Stöcke och rida imorgon. Han fick skritta i skogen på långa tyglar i ca 40 minuter och det gick väl helt okej förutom att jag höll på att ramla av honom 3 gånger.. Haha, mitt tålamod var inte på topp mot slutet kan jag lova. 
 
Men förutom dom insidenterna så skötte han väl sig någorlunda bra, jag red barbacka med hackamoret och ställde inga krav på honom utan bara lät han lunka på som han ville. I slutet var jag tvungen att korta upp tyglarna lite då han fick lite båtttom hem men annars gick han bra! 
 



10 saker om mig

 
1. Jag kan inte sitta normalt på en stol, det går verkligen inte. Antingen sitter jag med benen uppdragna, snett eller så vickar jag stolen så mycket bakåt att jag nästan ramlar. Ni anar intee hur många gånger per dag som mina kompisar säger "sitt normalt Agnes"...
 
2. Jag har tänkt färga håret sen jag gick i 6an eftersom jag verkligen hatar min hårfärg jättemycket. Eller jag hatar förresten hela mitt håt. Usch. Men det blir aldrig av.
 
3. När jag var liten så var min största dröm att en gång äga en skäck.
 
4. Jag har ramlat av en gång på tävling och det var på min allra första klubbis när jag var 9-10 år. Oj va arg jag var, men två månader senare tog jag samma ponny igen och nollade. Den ponnyn står fortfarande på hippo, helt sjukt fin är han!
 
5. Efter Olle sa vi att vi aldrig mer skulle köpa osett och aldrig mer en vit häst. Nu har ju just importerat en vit ponny. Bra där...
 
6. Jag hatar att ha på mig kragtröja, vilket brukar bli ett problem på tävlingar. Jag brukar knäppa den på framhoppningen och knäpper upp den det första jag gör när jag har kommit ut från banan. Damp unge..
 
7. Jag hatar att äta frukost, allt bara växer i munnen och är jätteäckligt. Men när jag var liten så kunde jag äta hur mycket frukost som helst!
 
8. När jag har gått ut gymnasiet vill jag åka ett år till Tyskland och jobba hoos någon duktig ryttare, typ Lunger Beerbaum!
 
9. Jag älskar isbitar, det är det godaste som finns! Kan äta hurr mycket som helst, men mina föräldrar gillar inte att jag gör det haha..
 
10. Min största förebild inom ridsporten är Kristina Warg! Men bland elitryttarna så är det Ludger Beerbaum, Pius Schwizer och RGB :)
 
Kristina Warg på GHS
 



Utrustning

Det här är lite saker som jag vill ha/ ska inköpas. I och med att jag får en ny ponny nu så måste vi köpa lite nya saker. Det är mest nödvändiga saker som man som måste ha. Vi kommer nog att behöva åka till travshoppen/tegs hästshop ganska snart antar jag.
 
*Nya benskydd, Olles nuvarande är helt sönder. Gillar lamicells som påminner om veredus, men är nästan lite snyggare enligt mig!
*Ett nytt träns, gillar modellen och kvalitén ska vara bra enligt personer som har det. Från hööks!
*Ny martingal eftersom Olles är brun och börjar bli sliten.
*Magplatta. Även magplattan är brun och sen misstänker jag att den kan vara lite för lång.
 



Min rygg dödar mig

Förstår verkligen inte vad jag har gjort med min rygg, jag har haft ont i den hela dagen. Får väl hoppas på att det går över senare, troligtvis har jag väl bara spänt mig när Tristan har hoppat eller något!

Just nu sitter jag i stallet och väntar på att min mat ska bli klar. Jag ska senare rida Tristan men det blir nog bara en skrittur då vi eventuellt ska åka till Stöcke och rida imorgon!




Det blir en lång dag

*Tidsinställt*
 
Planen var att åka någon gång vid 6 tiden, hoppas att det blev så. Annars kommer vi fram så otroligt sent. Jag kommer att försöka uppdatera från mobilen, men kan inte lova något. Har gjort tidsinställda inlägg som kommer under dagen. Aja, men vi hörs väl någon gång under dagen förhoppningsvis!
 



Sista ridpasset

Idag red jag Olle för sista gången, det gick både bra och dåligt. I början var han väldigt pigg så jag fick stanna honom några gånger. Det var nog för att det blåste jättemycket och jag skulle ha tagit luva på honom eftersom han inte gillar att det blåser. Men men, mot slutet var han iallafall riktigt fin när han väntade lite mer. Jag kan inte beskriva känslan när jag skulle hoppa av, då visste jag att jag aldrig skulle få sitta på honom igen. Usch vad hemskt det var..
 
Sen duschade jag honom, då stod han bara och njöt för han älskar verkligen att bli badad. Men när jag tvättade ansiktet så blev han arg för det hatar han haha. Haha när jag och mamma skulle packa lite saker så hittade vi först inte Olles mapp med alla papper. Paniken som uppstår. Men vi hittade den och den låg precis där den skulle. Jag orkar inte oss ibland...
 
Nu är vi iallafall klara att åka imorgon, resan kommer ta runt 12 timmar om man rälnar med alla stopp osv. Lär vara dödstrött så nu ska jag göra tidsinställda innan jag gör en tidig kväll!
 
Less ponny på översta bilden
 



Tristan 3/5

Haha gud, jag vet verkligen inte vad jag ska säga om dagens ridpass. Man kan säga att det gick från jättedåligt till helt okej. 
 
I början var han riktigt dryg och tittade på allt så fort jag kom in i skogen, han fick då gå en straffrunda runt långslingan så han skulle få springa av sig lite energi. Han gick helt okej i traven som han alltid brukar göra, men när jag fattade galopp var det som han exploderade.Orkar inte gå in på detaljer men det var helt omöjligt att galoppera då. 
 
Efter halva långslingan började han sköta sig och då kunde han nästan galoppera normalt, visst han ökade så fort jag lättade lite på tyglarna men det var ändå bättre. Han går mig verkligen på nerverna ibland men det är bara försöka vara lugn så brukar det gå bättre sen! 
 



Lite mer bilder

Här kommer lite fler bilder från i helgen, haha åh vad jag älskar den här ponnyn..
 



Kan inte komma på någon rubrik

Mitt vanliga problem ^
 
Idag går jag i skolan till halv tre, fick just veta att vi inte har någon slöjd vilket innebär  att vi har världens hål innan svenskan. Iallafall, mormor hämtar mig kvart över tre och kör mig till stallet. Där ska jag rida Olle, packa höpåsar, duscha honom och klippa bort lite hovskägg osv. Tänkte rida honom som vanligt så att han får röra på sig, imorgon ska han ju stå i transporten från 6-20-21 någonting.
 
Och nu måste ni hjälpa mig med idéer till tidsinställda, har gjort ett än så länge...
 
 



Äntligen fredag!

Idag på morgonen är det nationella prov i engelska. Det är ju som sagt skrivuppgiften idag och som jag har sagt förut är verkligen inte engelska mitt starkaste ämne, men jag hoppas på att det går bra ändå! 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet och rida Tristan, han får troligtvis gå en tur i skogen idag med mycket fokus på att han ska lyssna på mig. Blir nog mycket övergångar, halter osv.
 



Nöjd med mig själv!

Jag hae läst ut äckel engenska boken! Har längtat efter att få skriva detta i flera  veckor, kan inte fatta det, helt underbart verkligen! Nu är det bara recensionen kvar. Dessutom har jag pluggat matte inför nationella på tisdag, men jag måste nog ändå plugga i bilen i helgen är jag rädd. Nu ska jag iallafall skriva klart min no inlämning och sen ska jag njuta av att vara ledig resten av dagen/kvällen!
 
Mamma och Vera ska till Olle idag eftersom Vera ska få säga hejdå till honom. Imorgon ska jag duscha honom samt klippa  bort onödigt hår. Men innan det ska jag rida honom en allra sista gång, sista gången på min fina ponny...
 



Forever alone @ dragonskolan

Sitter just nu lite forever alone på skolan och väntar på att min engelska ska börja. Den börjar inte för än vid 10 i 4 så jag vet inte riktigt vad jag ska göra tills dess. Fick iallafall sällskap av Anna en liten stund men hon åkte nyss så nu är jag ensam..
 
Eftersom engelskan slutar vid 5 tiden åker jag inte till stallet något idag utan mamma tar han om Tristan istället. Men det kan vara bra för honom att få en vilodag. 
 
Nej, nu ska jag fortsätta med att göra ingenting.. Under tiden kan ni fråga på ask.fm/lindasoderholm, svarar på alla frågor :)
 



Mycket i skolan!

Idag är en sån dag när jag ska göra undan allt jag kan. Igen. Vill ha så lite som möjligt kvar i helgen, men nu är det så mycket i skolan att man inte vet vars man ska börja. Jobbigt läge.
 
Ska göra några tidsinställda inlägg till i helgen, då jag inte vet hur mycket jag kommer kunna updatera. Har ni några tips på vad? Får fundera på det :)
 



Olle 1/5

Idagred jag Olle med det vanliga bettet, det gick ganska bra.. I början var han pigg och ville mest springa på. Jag släppte stigbyglarna och redutan en stund. Då tvingas man göra rätt, för annars blir allt kaos. Sen rider jag alltid mycket bättre när jag väl har tagit stigbyglarna igen, mitt skänkelläge blir bättre och jag blir stabilare i sitsen.
 
I galoppen var jag noga i fattningen så att han inte fick kasta sig iväg, istället fick han sätta bakbenen under sig och "skritta in i galoppen". Gjorde han inte det så bröt jag av och försökte igen helt enkelt. Tog två galopper, han fick både få fritt och samlat. Jag gillar inte att ligga och göra samma sak hela tiden. När jag kortade upp så bestämde jag ett tempo som han skulle gå i oavsett var han hade huvudet. Och herre min skapare så fin han blev! När jag inte sitter jag håller i honom så blir han mycket finare, så varför fortsätter jag ens göra det? Sjukt nöjd är jag iallafall med slutet av passet! :)
 
Imorgon ska jag försöka uppdatera bättre,, jag är fortfarande sjukt taggad på att blogga hehe...
 
Åh varför åker nosgrimman alltid snett på GG tränset, det händer aldrig på något annat träns...



Film från idag




Dagens ridpass

Tristan fick gå ett pass på ridbanan idag och jag vet inte riktigt vad jag ska säga, vi provade en annan sadel idag för att se om det var någon skillnad. Det var väl ingen större skillnad förutom att han var riktigt hemsk i galoppen. I början när jag trava fram så var han lugn och fin men sen vet jag inte vad han höll på med. 
 
Han stressade upp sig och allt var bara kaos, men sen när han hade fått ta det lugnt och trava en liten stund så blev han iallafall fin när jag travade av honom. 
 
Bubbe fotade lite när jag red idag men min kamera strejkar och tar usla bilder, har nästan lust att slänga den i väggen då bilderna blir brusiga och oskarpa..
 



Taggad på att blogga!

Haha jag är jättetaggad på att blogga nu, så vänta er inlägg! Kom också med tips på vad ni vill läsa om!
 



Pluggar

Jg har tänkt göra bort så mycket plugg som möjligt dig eftersom vi åker bort hela helgen. Boken, lite matte och no hade jag iallafall tänkt hinna med. Förutom det ska Olle ridas och sen ska jag ut och springa en stund! Full dag alltså :)

Nej nu måste jag fortsätta!




1 maj

"God morgon" på er! 
Imorse vaknade jag ganska tidigt, lite typiskt när man är ledig och verkligen har tid att sova ut. Men jag gick upp vid halv 8 tiden då jag verkligen inte kunde somna om och sedan dess har jag iväl egentligen nte gjort någonting iprincip. 
 
Lite senare idag ska jag åka till stallet, det är jättefint väder så kameran kanske får hänga med till stallet idag. Jag funderar lite på hur jag ska rida Tristan idag, antingen blir det ett pass på ridbanan eller en sväng i skogen! Får helt enkelt se vad jag känner för när jag kommer dit :) 
 



En vecka kvar nu!

Vkällen började med att vi for till en brasa, men vi blev less på den efter kanske 20 min. Då gick vi hem till Hanna och såg på film. Men det spårade ganska snabbt, och helt plötsligt dansade vi runt i rummet till 1d. EN VECKA KVAR NU!!!!
 
Nu sitter jag härockså ska snart gå och lägga mig. Ett ganska ovärt inlägg men jag kände för det :)
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin