Misslyckad färgning

Nu under kvällen har jag färgat mitt hår, man kan dock säga att det blev ganska misslyckat. Det var meningen att det skulle bli ljusare men det blev nästan mörkare haha. Förstår inte riktigt vad som hände.. 
 
Tidigare idag var jag en sväng i stallet och red Peppe. Han fick bara skritta en sväng i skogen på mestadels långa tyglar. Nu är jag less på det här skit-underlaget, snön får mer än gärna komma nu.Men imorgon är iallafall planen att åka in till hippo och rida, ska bli otroligt skönt att kunna rida igenom honom ordentligt! Filmkameran hänger nog också med!
 
Ska upp tidigt imorgon, så nu funderar jag faktiskt på att gå och lägga mig. God natt alla!
 



Min tid med Tristan sista delen

I maj gjorde vi våran sista tävling någonsin, det var dock inget vi visste just då. Resultatet var absolut inget att hänga i julgranen. Vi hade gått ner i klasserna och hoppade bara LC och LB, i varje klass fick vi minst 1 stopp och han var inte alls sig själv. Vi var tillbaka på ruta ett igen, något var fortfarande fel. 
 
 
Efter tävlingen var han jätteöm på ena sidan av ryggen och magen. Vi trodde det berodde på sadeln eftersom den inte låg så jättebra. Vi åkte då till Andrea och provade ut en ny sadel, det slutade med att vi fick med oss en Equipe Linnea hem. 
 
Bara några dagar / någon vecka efter att vi hade köpt sadeln blev han oren när jag red. Han fick ta det lugnt och vi avvaktade ett tag. När vi någon vecka senare åkte upp till Boden för att spendera sommarlovet där, åkte vi till veterinäen ännu en gång. Om jag inte minns helt fel blev han sprutad någonstans i ett bakben.
 
 
Han fick ta det lugnt fram till återbesöket som var några veckor senare. Återbesöket gick dock inte som väntat. Han var mer halt än gången innan, ni förstår inte hur halt han var.. Helt orimligt då han hade ätit metacam i 10 dagar. Dessutom var han jättehalt en dag och haltfri och nästa dag kunde han i princip vara haltfri. Allt var jättekonstigt. 
 
Efter ännu en till sväng veterinären hittade vi till slut, efter mer än ett halvt år "äntligen" felet på honom, det var dock ett ganska allvarligt fel och var inget man kunde göra något åt tyvärr.
 
♥♥



Lördag

Nu sitter jag oc pluggar tyska. Stallet blev inställt idag eftersom jag har så mycket att göra, så mamma tar honom nu också. Ikväll blir det filmkväll hos Linda M med några sköna männsikor från klassen. Blir kul! 
 
Nu måste jag fortsätta pugga!
 
 



Appen kraschade

Skriver ett bättre inlägg senare, för nu måste jag verkligen ta tag i lite skolarbeten!






Sista november

God morgon, eller snarare god dag! Imorse hade jag tänkt sova ut ordentligt, men det gick väl inte direkt som jag hade tänkt. Det började med att jag hade jättesvårt att somna, vaknade flera gånger under natten och sen klev jag upp vid 8 tiden. Haha så typiskt när jag hade planerat en sovmorgon. 
 
Om en liten stund ska jag och mamma åka till stan, jag ska bland annat köpa hårgfärg. Jag har inte hunnit bestämma mig vilken färg än, men det löser sig. Efteråt ska jag vidare mot stallet, Peppe ska ridas ut idag men det blir nog bara lugnt på grund av underlaget.
 
Inter får stå för bilden idag!



Trött

Idag har jag egentligen inte gjort så mycket. Skolan gick ganska snabbt, gick på stan en sväng med Marielle innan jag tog bussen hem igen. For till Kryckan efter några timmar och gick hans vanliga promenad. De första fem minuterna var han riktigt dryg. Antingen stannade han och låtsades bli rädd för något, eller så studsade han fram. Överskottsenergin börjar ta över mer och mer..
 
Nu på kvällen for jag och några kompisar och såg Catching fire. Den var bra även om den slutade ganska dåligt. Nu håller jag på att svimma av trötthet eftersom jag knappt har sovit något sen här veckan känns det som. God natt!
 
Imorgon ska jag försöka uppdatera bättre haha..
 
 



Avrundar kvällen

Ikväll har jag egentligen inte gjort ett skit, hade tänkt att städa rummet men det blev helt enkelt inte av. Jag fastnade vid datorn istället haha. Det är även första gången på länge jag har haft en pluggfri kväll, otroligt skönt och välbehövligt! 
 
Efter skolan idag åkte jag till stallet och red Peppe. Det gick lite sådär, jag kan absolut inte rida när det är mörkt ute. Jag blir bara ofukoserad av att jag inte ser något och kan inte koncentrera mig helt på Peppe. Men jag travade och skrittade lite iallafall. Någon dag i helgen ska vi åka in till hippo och rida igenom honom, så det blir toppen. 
 
Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig i sängen och kanske sätta på någon film, och imorgon ska jag ta en lång välförtjänt sovmorgon!
 
Jag och Chuck 2010, good old times. 



Min tid med Tristan del 6

I februari var det dags för årets första tävling, det gick både bra och jättedåligt. I första klassen gick Tristan ganska bra. Han var dock inte samma Tristan som säsongen innan. Jag gjorde dock världs tabb och glömde ta en halvhalt till första hindret i omhoppningen som var en kombination så båda bommarna föll. Annars hade vi snabbast tid i omhoppningen!
 
I andra klassen gick han urdåligt, han hoppade dom första hinderna bra men sen tog det tvärstopp och ville inte mer. Han var verkligen inte sig själv, för han brukar försöka hoppa oavsett hur man kommer på hindret. Något var fel. 
 
Film från LBn
 
 
Efter tävlingen på hippo kollade vi upp han ordentligt, precis som förra gången var det inga större fel på honom förutom att han reagerade lite i bakknäna. Efter sprutningen blev han otroligt svullen i låren så han fick ta det lugnt längre än vad som var beräknat. 
 
Någon gång i mars var vi och tävlade i Vännäs, det tävlingen gick så otroligt dåligt. I första klassen var det egentligen mitt fel att det gick dåligt, han var så himla fin och lydig på framridningen så jag "tappade" ridningen inne på banan. I andra klassen red jag verkligen ordentligt men han stannade ut sig ändå. Det var fortfarande något som han kände av. 
 
 
Vi ställde in tävlingen i Sundsvall och åkte upp till Boden istället, väl där märkte jag att han var jättetjock i ett bakknä. Han hade troligen fått en reaktion av sprutningen. 
 
Medan Tristan ändå var i Boden så passade vi på att åka till Finland för att kolla upp honom ännu en gång. Det var precis som tidigare inget större fel på honom, men dom hittade iallafall en sak så han blev sprutad där. Just då kändes det jättebra, i hopp om att vi äntligen hade hittat felet på honom. Men så var inte riktigt saken.. 
 



Nu är det helg!

Nu har ja ganska precis kommit hem från skolan och ska bara slänga i mig en tallrik yoghurt innan jag åker till stallet. Idag har jag haft fullt upp hela dagen så jag har inte haft tid att blogga något, får helt enkelt ta igen det ikväll!
 
Idag ska Peppe bara gå lite lugnt i skogen, underlaget säkert stenhårt så det kommer nog bara gå att skritta och trava lite. Men han får iallafall komma ut och röra på sig. För övrigt så är nya istiden här, det är verkligen svinkallt ute..
 
Nu måste jag skynda mig, bloggar mer ikväll!
 



Hiss, hiss, hiss!

Måste bara dela med mig av detta, för jag är så glad att jag inte vet vars jag ska ta vägen. Ni som har följt bloggen sen i somras vet att jag har kollat runt på precis alla sidor efter en fin boxgardin. Har kollat på cheval, exklusive och en massa andra ställen. Nu satt jag och kollade på hööks och bara ramlade på en jättesnygg boxgardin från JH collection. Jag hade ingen aning om att hööks hade boxgardiner!! Den var praktiskt också med många fickor, och man har ju bra med plats att brodera på namn i mitten. Perfekt!!
 
 



God natt!

*Idag känns det som att jag har spenderat hela dagen på bussen påväg någonstans.

*Jag har aktiverat mitt konto på ask igen, så fråga på ask.fm/agnescrone!

*Imorgon är det fredag!







Sängen kallar

God kväll! Bloggningen idag har inte varit på topp från min sida, men jag skyller helt enkelt på att jag har gjort annat och inte riktigt haft tid. Jag har iallafall hunnit göra klart min socialisations uppgift så det känns rätt skönt, en sak till att stryka på listan. 
 
Peppe fick som sagt vila idag på grund av att det var trav. Istället borstade jag honom extra ordentligt och myste lite med honom. Jag var även och åt middag på stallfiket och gick en snabbis på Pegasus. 
 
Det var lite av min dag i korta drag, nu kallar sängen och imorgon är det äntligen fredag! God natt!
 



Min tid med Tristan del 5

När tävlingssäsongen var slut tränade vi en gång för Emma Emanuelsson innan vi bestämde oss för att kolla upp Tristan eftersom han inte riktigt fungerade bra. Det var dock inga fel på han, men han fick sin "vintervila" lite tidigare och fick ta det lugnt ett tag. Passade ändå ganska bra då vi skulle åka på semester och vara borta över julen. 

 
 
Efter igångsättningen började hårdträningen för Tristan igen. I januari tränade vi för Micke Schultz för första gången och Tristan var mer vild än tam. 
 
Dom flesta träningarna gick bra, men att rida honom hemma var inte alls kul vissa dagar. I skritt och trav gick det hur bra som helst, men så fort vi skulle galoppera tog han bara bettet och sprang på. Inte speciellt fort men jag hade ingen vidare kontroll över honom. Det resulterade även att jag var tvungen att betsla upp honom från vanligt bett till pehlam. 
 
Samma sak i hoppningen, efter att ha ridit honom på ett i princip vanligt bett i nästan ett år, blev han till slut alldels för stark för det och jag kunde varken rida eller hoppa på det längre. 
 
Några filmer från olika träningar under vintern:
 
 
 



Stygnen är borta!!

Idag har jag haft tyska, idrott och engelska. På företagsekonomin åkte jag, Dennis, Ida och Estelle ner till Ersboda på företagsbesök på Elon. Vi ställde lite frågor och sen åkte vi hem igen. Åkte säkert buss i sammanlagt en timme, men själva besöket var kanske 15-20 min haha..
 
Kryckan har varit inne på kliniken och plockat bort sina stygn idag, så nu är vi ännu en bit påväg tillbaka. Det är nu två veckor sedan själva operationen, om 14 dagar ska han skritta i 30 min och om 4 veckor ska han börja trava. Det känns långt just nu, men jag vet att tiden kommer gå snabbt. Olle skrittade ju i 6 månader, så jag är härdad haha!
 
Nu ligger jag i sängen och fryser, planerar dock inte att röra mig en millimeter på ett tag. Kanske skriver lite på engelskan om jag orkar, annars tar jag det sen. Ikväll far jag in till stan och hämtar biobiljetter osv. Nu vet ni...
 



Jag och Kryckan del 4

Efter tävlingen i Skellefteå så var det en vecka då jag var tvungen att rida i dressyrsadeln eftersom hoppsadeln var inne på omstoppning. Jag minns att Kryckan började bli ganska jobbig i markarbetet under den här perioden. Tog tag i bettet och körde ner hubudet, eller så tog han inget stöd alls utan krullade ihop sig istället. Jag kom inte åt honom. Men vi tänkte inte så mycket mer på det, han kunde ju inte ha ont någonstans eftersom han fortfarande hoppade så bra.
 
Vi for till Lycksele och tävlade en vecka 2-3 veckor efter Skellefteå. Den tävlingen var verkligen kaos. Kryckan hade smitit ur boxen sent på kvällen innan, jag hade hög feber och det var hur varmt som helst. Dessutom var det helt kaos på vägen dit också så vi höll på att missa veterinärbesiktningen som hade flyttats fram typ två timmar. I LC+5 gjorde vi en av våra sämsta rundor, han var tittig, stark och körde sitt eget race i omhoppningen. Det blev en andraplats individuellt och vinst i andra lagomgången. I LA var både jag och Kryckan helt slut, han rev en del på framhoppningen och det brukar han inte göra. På banan rev vi första, a-hindret (??) i trekombinationen och sista. Förstår inte varför han inte stoppade, för han hade slut på ork och jag kände det i hela kroppen. Skulle ha utgått, men 12 fel blev det iallafall. Missnöjd, men det måste man få vara ibland.
 
Haha oj så sur jag var efter grundomgången... :')

 
Ser ni hör stört nära han kommer på typ varannat hinder?? Min lilla studsboll haha..

 
Fredagen efter den tävlingen så tränade vi för Micke Schultz för första gången. Det var fokus på  lydnad, vilket passade oss perfekt. Hoppade en bana i trav där hindrena kom snabbt, så man var tvungen att ha ponnyn med sig annars var man körd. Fick ta tag i honom ganska ordentligt några gånger eftersom han bara sprang efter hindrena. Bra träning iallafall!
 
Första helgen i September (??) var det dags för tävling i Vindeln. Jag red LB och LA, en klass om dagen. Det kändes lagom eftersom det hade varit mycket träningar och tävlingar på sista tiden. I LB hade vi ett pet på 5an eller 6an. Hade dålig känsla och var inte speciellt nöjd. I laget hade vi stolpe ut med 4 fel på varje person. Men alla lagen hade rivit mycket, så det blev en andraplats i omgången och vinst i hela serien! Individuellt blev jag första utanför placering..
I LA dagen efter hade vi 8 fel. Han var så stört galet fin 1-5, sen började han krångla lite, då tappade vi känslan och fick ett bakbensfel på 6an. Rev också a-hindret i trekombinationen och fick riktigt trångt som ni ser på filmen. Resten av banan gick helt okej.
 
 
Två veckor efter Vindeln var det hemmatävling i Stöcke. Då gjorde vi säsongens två sämsta rundor. Red först en LC där jag var dubbelnolla och andraplacerad, men ojojojojoj vilken dålig ritt. Vill bara gråta. Kom nära alla hinder och kunde inte se några avstånd alls. Kryckan sprang på och backade inte av så bra, fast det brukar han i och för sig inte göra i låga klasse. I omhoppningen slirade vi bara runt i övertempo och vägarna blev för långa. Är iallafall riktigt missnöjd. I LB+5 hade vi ett pet på 5an, rundan var väl lite bättre men fortfarande katastrof.
 
Detta blev säsongens sista tävling, lite tråkigt att den avslutades med dålig känsla. Men resultaten var ju inte så dåliga, så fick fokusera på det istället.
 



Torsdag

Just nu sitter jag vid köksbordet och bloggar samtidigt som jag äter lite frukost. Jag ska snart börja göra mig iordning för skolan och dra mig dit. Idag är det en lång dag i skolan, vi har många lektioner och dessutom 1 prov, men det känns som jag kan det mesta! Men det är snart fredag, bara 1 dag kvar!
 
Efter skolan ska jag till stallet och fixa iordning allt där, det är trav idag så Peppe får alltså vila idag. Istället ska han få sig en make-over!
 



Bildbomb med fula bilder

Skoldagen gick väldigt fort. Halvdagen var mer än välbehövlig, och att missa matten var ju inte helt fel heller. Lämnade in min inlämning om boken och blev faktiskt riktigt nöjd med den, får hoppas på att läraren håller med mig...
 
For till stallet vid fem, innan promenaden så satt jag i hans box och bara kollade på honom. Tog en miljard jättefula bilder, ni som fick snaps har sett dom allra värsta. När vi var ute och gick så insåg jag att jag hade glömt pannlampan i stallet men orkade inte gå och hämta den, körde på lampan som finns på mobilen. Helt plötsligt dog såklart mobilen för lampan drar jättemycket på batteriet. Såg inte ens handen framför mig + att det stormade. Underbart.
 
Hahahahahahah skratta hur mycket ni vill... Kanske kommer fler sen men nu måste jag publicera innan Linda får damp :')
 
 
 



Onsdag

Just nu sitter jag och pluggar, visst är ni förvånade? Sämt åsido, men jag har ungefär 100 glosor + massa grammatik att plugga in till spanska provet. Kan redan det mesta men minnet behöver fräschas upp lite. 
 
Tidigare idag var jag till stallet en sväng och red Peppe. När jag skulle hämta honom i hagen möttes jag av att hans halstäcke låg på marken mitt i en vattenpöl, vette sjutton hur han hade lyckats ta av sig det.. Han måste iallafall vara väldigt begåvad eftersom det är ett bensnöre på det.. 
 
Peppe fick gå runt långslingan idag och det gick jättebra så fort vi hade kommit iväg från stallet. Var tvungen att bråka lite med honom, men efter det skötte han sig super. Det var dock hårt och isigt runt långslingan så jag skrittade och travade bara, men försökte jobba honom så mycket som möjligt, gjorde halter, övergångar och tempoväxlingar. Var ute och red i över 1 timme så han fick iallafall röra på sig! 
 



Min tid med Tristan del 4

Efter tävlingen i övik började det gå utför, jag hade dålig känsla i varje klass och han började även stanna vilket inte är något Tristan brukar göra. Vi bytte då tillbaka till hans gamla sadel då vi trodde att det var sadeln som var felet, det blev bättre med allt var fortfarande mer eller mindre kaos. 
 
Ungefär 1 månad senare åkte vi till Lycksele och tävlade, det var här vi kom fram till att den nya sadeln inte låg bra. Av 3 klasser var det 1 som var "godkänd", känslan var egentligen jättedålig men vi kom runt banan fram till sista hindret där han blev lång, jag glömde ta en halvhalt och släppte tyglarna. Då passade han helt enkelt på att stanna. 
 
Vågar knappt lägga ut filmen, men här är den.
 
 
Men vi avslutade iallafall utomhussäsongen med att vinna en LB i Sikeå någon vecka senare trots en dålig runda med dålig känsla. 
 
Hahaha, jag hann aldrig klippa stubben innan vi åkte..
 
 
Vi laddade om och började förbereda oss inför inomhussäsongen, men det fortsatte egentligen gå dåligt. På första inomhustävlingen blev det blandat resultat. Tristan ställde inte riktigt upp och jag red inte heller bra. 
 
I november åkte vi till Timrå för att tävla sista tävlingen för året. det var även blandade resultat där men vi avslutade iallafall året med en någorlunda godkänd runda i LA. 
 
Vi ställde in resan till Borås och mhpc då det inte kändes värt att åka så långt när det ändå inte kändes bra, även om det hade varit en rolig upplevelse. 
 



Sovmorgon!

Idag har jag, som varje onsdag sovmorgon. Som Agnes nämnde tidigare så är det en halv studie dag idag. Vilket betyder att jag bara har 1 lektion idag, det börjar 11 och slutar 12. Ganska ovärt om ni frågar mig, men det är lika bra att åka dit iallafall. 
 
Även fast jag börjar sent idag, passade jag på att kliva upp i vanlig tid för att slippa stressa och även hinna plugga lite. Efter skolan ska jag åka till stallet och passa på att rida medan det är ljust ute. Dessutom är det plusgrader ute så förhoppningsvis kanske underlaget är lite bättre idag än igår! 
 



Halvdag idag!

Nu sitter jag på bussen mot skolan. Började dagen med att halka för det är huuuur halkigt som helst verkligen.

Men en sak som gör dagen lite bättre är att vi har halvdag idag och slutar 12.10! Dock missar vi bara en lektion, men det är iallafall något. Efter skolan blir det väl stallet och sen måste jag lära mig dom modala hjälpverben tills imorgon också..






Avrundar dagen

Har pluggat som en idiot sen jag kom hem från skolan, har kämpat på riktigt bra och är nu nästan klar! Måste kolla några saker med läraren, men vi har lektionen imorgon på oss också så det är lugnt. Det blev inget stall för mig idag, men förhoppningsvis så kan jag fara imorgon istället. Då ska Kryckan få börja gå 20 min istället för 10!
 
Hahahahaha alltså denna blir aldrig för gammal, lika roligt varje gång!!
 



Tar en paus från pluggandet

Tar en liten paus från mitt eviga pluggande nu, under kvällen har jag hunnit med att göra klart och skickat in hemprovet vi hade i svenskan och nu håller jag på för fullt att plugga till spanska provet vi har på torsdag. Jag har haft så mycket att göra, så nu sitter jag med det i sista minuten ändå. 
 
Efter skolan cyklade jag till stallet i regnet, det var jättemysigt som ni säkert förstår. Usch. Som tur var hade det hunnit sluta innan jag for ut och red. Jag red en sväng i skogen idag också, precis som igår. Egentligen hade jag tänkt rida ett pass på ridbanan, men banan var stängd så jag fick helt enkelt ändra om planerna. Förutom att det halvt blåste storm, ridtäcket höll på att blåsa av, sadeln gled bak och att jag glömde ta pannlampan så gick ridturen ganska bra. Dock så var underlaget jättedåligt så det gick mest bara att skritta. 
 
Nu ska jag återgå till pluggandet, bloggar mer imorgon! 
 



Hemma från skolan

Nu har jag kommit hem från skolan och ska sätta igång med bokrecensionen. Den ska vara klar imorgon vid lunch och jag är långt ifrån klar, får väl se om det blir nått stall ikväll för jag måste verkligen plugga.
 
Partidebatten idag gick faktiskt bättre än jag trodde. Det blev galet hetsigt ibland så läraren fick avbryta flera gånger, älskar min klass :')
 
Alltså vilken legend han är!!



Jag och Kryckan Del 3

Någonstans innan tävlingen i Vindeln så började vi träna för Eva Jonsson, det fungerade jättebra och jag fick mycket bra hjälp med Kryckan. Träningarna började gå bättre och bättre, och efter en jättebra hoppträning så bestämde vi oss för att debuetra LA under kommande helgs tävlingar i Nordmaling.
 
Började med att hoppa en LB, där hade vi en klockren runda fram tills en trippel i omhoppningen där jag tappade balansen och for av. Har inga minnen från själva kraschen eftersom jag slog i huvudet och har en liten minneslucka hahaha. Valde att rida LA iallafall även om jag var helt mörbultad. Det blev en jättefin runda även där, men tyvärr föll sista hindret. Dag 2 red jag bara en LC, där blev det en andraplats individuellt och en vinst med laget!
 
Vadå för stor förbygel??
 
Två veckor senare åkte vi till Piteå och tävlade. I LB dubbelnollade vi och blev 4a, i första LAn rev vi de två sista hindrena, och i sista LAn fik vi 19 fel. Det var dock inte så farligt som det ser ut i sista klassen, då alla felen kom i kombinationerna. Alla rundorna var jättejättebra även om jag som sagt red dåligt i kombinationerna.
 
 
Kanske två veckor efter Piteå var det dags för tävling i Skellefteå. Hade tvekat ett tag på om jag skulle hoppa DMet, men eftersom mamma jobbade på lördagen så blev det inte så. Hoppade LB+5 och LA. I LB+5 var vi nolla på hinder, men jag glömde banan och fick lägga en volk och fick 6 fel istället för 0. Blev en andraplats, lite surt då jag skulle ha vunnit annars. I LA var jag fortfarande sur efter missen i första klassen, men det blev en nolla och vinst! Lätt årets bästa tävling!
 
På väg hem så lämnade vi in hans sadel på omtoppning hos Andrea Waller, eftersom den var hur sne som helst. Jag satt snett och han kunde inte balansera sig rätt..
 
 



Tisdag morgon

Tisdag och kolsvart ute, det är snart december så nu får faktiskt snön ta och komma. Det ljusar iallafall upp lite grann. Idag är det först skolan som gäller, slutar vid halv 4 tiden och då ska jag driekt hem, byta och och sedan cykla till stallet.
 
Hur jag ska rida Peppe idag har jag inte riktigt bestämt. Helst av allt skulle jag vilja rida dressyr men problemet är att ridbanan var så himla hård och ojämn när jag red där sist. Så antagligen blir det en tur i skogen idag också.
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra tisdag alla!
 



Så less på skolan

Börjar bli rejält skoltrött nu, det kom i väldig dålig tajming eftersom jag har väldigt mycket i skolan för tillfället.Inga prov vad jag vet, men många jobbiga inlämningar.
 
Gick i skolan till två, då gick jag och Linda ner på stan och fikade på Station. Lyckades läsa halv sida i engelskaboken innan vi gick därifrån. Men Linda lyckades iallafall stalka tillräckligt med folk innan vi gick därifrån :')
 
Jag köpte en väska och ett skal, väskan är mycket finare i verkligheten. Hittade dock ingen mössa som vanligt..
 
Under kvällen har jag skrivit på min engelska inlämning som aldrig tar slut. Imorgon har vi parti debatt så får ta och kolla på det också!
 
Idag har dessutom One direction släppt sitt nya album Midnight memories, har ni inte lyssnat på det än så borde ni verkligen göra det. Oavsett om ni gillar dom eller inte, för herrejävlar vilket steg framåt det är!
 
 



Min tid med Tristan del 3

Tävlingarna rullade på och vi plockade placeringar och vinster, även om det gick bättre och bättre kan man säga att vi hade ganska mycket otur. I nästan alla LA vi red, fick vi oftast någon liten miss som ledde till 4 fel. 
 
I juli åkte vi till piteå och tävlade och gjorde nog våran bästa tävling på säsongen, under helgen tävlade vi 3 stycken LA men okej resultat. 4 fel i 2 klasser och nolla i en. Som pricken över iet vann vi dessutom en klass. Tristan var så fruktansvärt fin hela helgen, som en rund miljon. 
 
 
Senare i juli var vi i vindeln och tävlade, vi kom då 2a i det sista mountain horse kvalet, slagna med 1 poäng. Men det räckte iallafall till att vinna totalen för D ponnyerna och kvala till finalen som gick i borås. Vi kom även 2a i en LA samma dag även om oturen fortsatte. 
 
Några veckor senare åkte vi till vindeln och tävlade. Det var sista kvalet i mhpc och vi kom 2a, slagna med 1 poäng. Men det räckte iallafall för att vinna totalen för D-ponnyerna och kvala till finalen som gick i Borås. Samma dag kom vi även 2a i en LA, med 4 fel såklart. 
 
I slutet av juli/ början av augusti köpte vi en ny utrpovad sadel, som sedan visade sig inte alls ligga bra på honom. Allt började gå sämre, men eftersom sadeln var utprovad trodde vi självklart att det inte berodde på den. Utan att något annat var fel. 

Medan det fortfarande gick ganska bra och sadeln bara var någon vecka gammal var vi till Övik och tävlade. Vi hoppade en LC som uppvärmningsklass där vi kom 4a och vann ett stilhoppningspris. Vi fick 59 poäng vilket var mest av alla kategorier. I andra klassen som var en LA, vet jag inte riktigt vad som hände. På något sätt lyckades Tristan snubbla genom ett hinder och det slutade med att jag flög av honom för första gången. 
 
 
Eftersom att jag var den första som ramlade av under den helgen fick en tårta haha. Jag fick dock en liten hjärnskakning och mådde jättedåligt dagen efter "kraschen", så självklart blev tårtan uppäten samma dag och jag fick inte ens smaka av min egen tårta.. 
 



Precis kommit hem!

Nu har jag precis kommit hem från stallet, jag red Peppe en sväng i skogen idag och det gick helt okej. Jag har dock lite svårt att rakrikta honom och rida honom i super bra form än så länge, han är ju så himla smal så man kommer knappt åt honom med skänklarna. Det var även premiär turen med pannlampan och det var inget han brydde sig om, skönt! 
 
Innan jag åkte till stallet hade jag och Agnes fika dejt på Cafe station. Vi fikade (såklart), pratade och jag fixade även min socialisations uppgift. Skönt att ha 1 sak mindre även om det inte riktigt är helt klar. Resten av kvällen ska jag fixa klart svenskan som ska skickas in imorgon och om jag hinner ska jag även ta tag i något annat! 
 



Samhällskunskap

Just nu sitter vi och förbereder oss inför partidebatten imorgon. Efter skolan ska jag och Linda fika medans hon observerar stalkar personer. Jag måste göra engelska, matte och svenska. Det är bara att bita ihop och köra igenom allt...
 
Kryckan ska väl få sin kvällspromenad också!
 
Hur kan han alltid vara så glaaad?? :')
 



Svar på fråga

emelie
Varför ska du börja tävla för hippo??
 
Svar: Eftersom jag har tävlat för stöcke PONNYföreing ända sen jag började tävla känns det ganska naturligt att byta nu när vi har köpt storhäst. Stöcke har också egentligen bara ponnyträningar så jag tror att jag kan få bättre hjälp på hippo. Även fast stöcke har varit riktigt bra!
 
Hoppas du är nöjd med ditt svar! 
 



Måndag morgon

God morgon! Då var det måndag igen och veckan som jag absolut inte har längtat till har kommit. Men det är bara göra det bästa av situationen och plugga gärnet. Tyvärr kommer bloggen bli lidande. 
 
Idag efter skolan ska jag och Agnes sätta oss på något café och fika, jag ska göra en skoluppgift som går ut på at observera personer (haha) så Agnes får hålla mig sällskap. Efteråt ska jag skynda mig till stallet och rida Peppe, idag blir det en uteritt för hans del då underlaget är lite bättre i skogen än på ridbanan.
 
När jag kommer hem måste jag sätta mig och göra klart svenskan, den ska in imorgonbitti och jag har knappt börjat, panik.. Den är alltså prio 1. 
 



God natt!

Nu ska jag sova, la mig vid 4 igår så kan behöva ta en tidig kväll idag. Har iallafall inte gjort så mycket annat än att plugga, LÄSTE UT min svenska bok, så nu måste jag bara skriva själva inlämningen. Men jag har hela engelskaboken kvar eftersom jag inte har börjat på den ens, och ska såklart skriva en inlämning om den också. Får ta tag i det imorgon!
 
Jag har hittat lite bilder på Kryckan från Irland när han var 6-7 år som jag kan visa om ni vill!
 
 



Söndag

Har precis sett klart på solsidan och ska alldels strax gå och lägga mig. Igår gick jag och la mig sent och klev upp tidigt imorse. Så inatt behöver jag verkligen min skönhetssömn. Nästa vecka kommer jag verkligen ha fullt upp, har massor att göra i skolan och sen ska såklart Peppe ridas och skötas. 
 
Idag blev det en lugn tur i skogen för hans del, underlaget var mestadels hårt och dåligt. Men där det var någorlunda bra passade jag på att trava och galoppera lite. Han gick inte i någon perfekt form men skötte sig bara bra när vi väl hade kommit till skogen. Just nu håller han på att testa mig lite, se om jag är med. Han var iallafall mycket bättre idag än igår, inte alls lika tjafsig! 
 
Två bilder från idag!



Svar på kommentar

Anonym
Hade inte du ASK? hade tänkt fråga där men får väl fråga här då, Vars är Tristan någonstans nu när du har Peppino?
 
Svar: Jo, jag hade ask, men jag tog bort det för några dagar sen. Jag kände helt enkelt inte för att ha kvar det. Iallafall, jag har inte kvar Tristan som säkert alla ni har förstått. Så nu har jag lämnat ponnytiden för gott och ska satsa helhjärtat på Peppe för att vi ska komma så långt som möjligt! 
 



Jag och Kryckan Del 2

Den första tiden med Kryckan gick ganska okomplicerat. Första ridpasset minns jag att jag tyckte att han var ganska "ihoptryckt" för han var riden lite så innan han kom till mig. Hade svårt att ta stöd i bettet och gick inte riktigt fram. Efter en vecka drog vi in till hippo och red markarbete, på hackamore eftersom hade såret i mungipan redan när han kom. Då sprang han mest runt med mig och vilade inte det minsta lilla på steget. Men vi hade inga krav eftersom han var så ny.
 
 
Efter två veckor åkte vi och hopptränade för första gången, det gick jättebra och jag svävade på moln efteråt. Han var helt okomplicerad och hoppade allt jag styrde på, dock tjorvade han ganska mycket med huvudet så jag fick lägga lite volter..
 
 
Efter endast tre veckor tillsammans så debuterade vi på tävlingsbanan. Vi hade velat lite fram och tillbaka om vi skulle åka eller inte, men kom fram till att vi bara skulle hoppa några låga klasser. Hoppade iallafall LD, LC, LC. Nollade LD, rev sista i första LCn, och nollade och blev trea i den sista LCn. Jag red som om jag hade stulit honom i precis varje klass och det är bara pga ponnyns skicklighet som vi inte fick typ 16 fel haha.. Men en helt klart godkäns tävlingsdebut eftersom Kryckan hade skött sig helt perfekt!
 
Den sista LCn, 0+0 fel, 3a
 
Här red jag mest på hack i hemmaridningen pga såret, så jag använde bara tränsbett i hoppningen. Det gick otroligt ojämt, ibland lyssnade han hur fint som helst och ibland sket han fullständigt i mig. Vi testade att sko honom, men det gick inte. Han fick panik så fort han hörde ljudet av metall, samt att han är väldigt rädd om bakbenen. Han kunde vara helt skärrad i dagar efter en skoning, även om hovslagaren bara hade fått ta framhovarna. Dagen efter var han fortfarande blockerad och skenade flera kilometer hem genom skogen. Jag fick styra in honom på ridbanan och efter tre varv där inne fick jag äntligen stopp på honom. Men det har ingenting att göra med att han är dum eller opålitlig, han har bara skräckupplevelser från när han var liten. 
 
I mitten av juni tävlade vi i Vindeln. Första dagen var vädret hur vidrigt som helst. Spöregn blandat med hagelstorm om jag minns rätt. Hade 0+8 fel i första LCn, 0+4 fel i LB, och andra dagen bestämde vi oss för att testa en LB+5 där vi fick 4 fel (grov ryttarmiss). Alla rundor var helt okej, även om han hade varit lite stark i LCn. Riktigt bra resultat med tanke på vädret!
 
 
Samma dag efter tävlandet så åkte vi till Grekland i en vecka, så då tog Engla i stallet hand om honom! :)



Min tid med Tristan del 2

Första tävlingen gjorde vi i februari 2012 i Timrå. Det var en riktigt bra tävlingsdebut, bättre än jag hade förväntat mig eftersom vi inte hade kunnat träna veckorna innan tävlingen på grund av kvarkan på hippo. I första klassen som var LB fick vi ett skitstopp i omhoppningen då jag klantade mig lite. I andra klassen som var LA var vi nolla och kom 2a. Debuten kunde alltså inte ha gått så mycket bättre!
 
På vägen hem från Timrå var det dock värlens snöstorm med klass 2/3 varning, det gick inte köra mer än 60 km/h på E4an. Något som var lite mindre kul. 
 
Film från LAn
 
 
Det fortsatte gå framåt med Tristan och några veckor efter Timrå tävlingen åkte vi till Övik för att tävla. Där nollade vi 2 av 3 klasser och fick vår första vinst! 
 
I april kom våran första svacka, som mest troligt berodde på att vi fick låna en sadel att prova på en tävling, han var inte alls sig själv och gick urdåligt. Efter den kaos tävlingen bestämde vi oss för att gå ner lite i klasserna. På tävlingen efter var han mer som den vanliga Tristan och vi blev placerad i en LC. 
 
 
Det var ont om tävlingar resten av våren så vi fortsatte slipa på både dressyren och hoppningen, det gav resultat. På första utetävlingen i Vännäs vann vi ett mhpc kval, vi fick även mest poäng av alla kategorier. Hela 58 poäng skrapade vi ihop, vilket jag ändå tycker är ganska bra!
 
Allt flöt på bra, inte bara på tävling utan också hemma.  
 
LB, vinst i mhpc

 
 
I början av juni var vi och tävlade på surf. Det var värsta möjliga väder som man kan tänka sig tävla i, det spöregnade hela dagen. Trots det dåliga vädret blev det bra resultat. Vi vann båda klasserna även om rundorna inte var helt perfekta. Tur att Tristan är den som ställer upp när det blir lite fel!
 
Dagen efter hoppade vi mhpc kval 2, jag red verkligen jättedåligt, nästan så jag skäms. Men vi lyckades på något konstigt sätt komma 3a i kvalet så, så dåligt kan det ändå inte ha sett ut. 
 



Konstig morgon...

Kom hem väldigt sent igår, så gick och la mig på en gång. Jag och Teddy satt uppe och såg hela One directions livestream som var 7,5 timmar!! Man var galet trött under den sista timmen, men det var värt det!
 
Vaknade inte allt för sent idag ändå, och åkte ut till stallet nästan på en gång. Gick med Kryckan i 10 min och gjorde det vanliga. Nu blir det skolarbete och kolla live resultaten från SM på equipe!
 
 



Dagens planer

God morgon! Om en liten stund ska jag börja dra mig mot stallet. Allt ska fixas och Peppe ska ridas. Det är ganska kallt ute idag och fortfarande ingen snö så det kommer nog bara gå att skritta idag också. Peppe skulle verkligen behöva ridas lite hårdare, men det är svårt när underlaget är som det är. Även om jag hatar snön och vintern så får den gärna komma nu, för nu är jag less på att inte kunna rida ordentligt. 
 



Nu ger jag upp..

Nu ger jag upp för idag. Hela eftermiddagen och kvällen har jag verkligen försökt göra svenska provet, men det har verkligen inte gått något vidare. Det känns som vi nästan inte gjort något på lektionerna om det vi har prov på. Antar att det är för att vi ska läsa i böckerna och lära oss på det sättet, men jag förstår verkligen inte vad som står i böckerna. Det är så himla konstigt formulerat och massor av ord man aldrig har hört förut. Aja, jag har iallafall till tisdag på mig. 
 
Imorgon har jag tänkt åka till stallet ganska tidigt och göra klart allt. Rida Peppe och sånt. På eftermiddagen ska jag och mamma göra några ärenden och sedan åka till hippo för något tävlingsmöte(?). Jag ska ju börja tävla för hippo nästa år så! 
 
Nu kallar sängen, god natt! 
 
Peppe och hans tvilling, så söta!



Min tid med Tristan

Eftersom jag har lite smått bloggtorka just nu tänkte jag ta och skriva om min tid med Tristan, världens bästa ponny! ♥ Det kommer komma upp i flera delar, annars blir det så himla långt. 
 
I slutet av sommaren 2011 bestämde vi oss att det var dags att börja leta en ny ponny. Mina ponnyer jag hade då fungerade inte speciellt bra och vi kom ingenstans. Vi blev iallafall tipsade om Tristan av en vi kände, och vi bestämde oss för att åka och kolla på honom då han ändå stod i Umeå. Det kändes verkligen så rätt när jag provred honom, han var helt klart ponny som passade mig perfekt. 
 
 
Den 14 oktober 2011 blev Tristan min, det första vi gjorde var dock att spruta honom. Det var dock inget allvarligt fel på honom. Så vi chansade och köpte honom ändå, för vi orkade inte åka land och rike runt för att leta en ny. Men på ett sätt var det ändå ganska bra, för jag fick lära känna honom i lugn och ro! 
 
Dom första månaderna med Tristan minns jag inte så jättemycket av, förutom att han var hur pigg som helst efter vilan och galoppen var ganska okontrollerad om man säger så. 
 
En av dom första bilderna

 
I december åkte vi iväg och hopptränade med honom för första gången, hela träningen var verkligen kaos. Han hade inte hoppat på över 2 månader så han var otroligt pigg och hoppglad, efter att han hade sprungit runt utan kontroll halva träningen kunde vi hoppa en bana utan att han flippade ur eller skenade runt. 
 
Under vintern fortsatte vi att träna på och det gick bättre och bättre, han lyssnade mer och mer på mig och jag började hitta "knapparna" på honom. Även om det kändes bra då inser jag i efterhand hur dåligt det såg ut haha. 
 



#1Dday

Just nu sitter jag hemma hos Teddy framför 1Ds 7 timmars livestream. Kommer inte kunna blogga förrän jag är hemma igen, så vi hörs då!






Lördag

Nu har jag ganska precis kommit hem från stallet och snart ska jag sätta igång med pluggandet. Som ni kanske förstår har både jag och Agnes jättemycket i skolan just nu, så uppdateringen är rent urt sagt urdålig men vi ska ändå försöka blogga så mycket vi kan! 
 
Iallafall, dagens ridpass gick inte något vidare bra. Han var jätte tjafsig i munnen och av någon anledning drog jag i en tygel hela tiden.. Jag känner att jag verkligen har tappat min ridning under månaderna utan ridhäst, det är så otrolig stor skillnad. Drar ett streck över dagens ridpass och tar nya tag imorgon. 
 



Sovit ut

Har sovit 11 timmar inatt, och det händer inte så ofta. Nu måste jag snart sätta igång med lite skoljobb som aldrig tar slut. Men det är bara att ta ett djupt andetag och plöja sig igenom det.
 
Ska väl till Kryckan någon gång under dagen och ta hand om honom, ikväll är det middag hos mormor och sen blir det eventuellt att fara till Teddy. Får se!
 
 



God morgon lördag!

Gord morgon på er! Är det bara jag som vaknar jätte tidigt när man vet att man kan sova hur länge som helst? Så var det iallafall i morse, jag vaknade vid 8-tiden och kunde verkligen inte somna om. Det var helt enkelt bara att kliva upp då. Jag har iallafall hunnit med att äta frukost i lugn och ro och nu ska jag sätta igång med ett hemprov. Tänke bara ge er ett levnadstecken först. 
 
Vad händer idag då? jo, Peppe ska ridas hade jag tänkt. Jag antar att det fortfarande är stenhårt och att underlaget är urdåligt. Så planen är att först jobba honom lite i skritt på ridbanan och avsluta med att rida en sväng i skogen. 
 



Helt slut

Jag är helt utmattad just nu, har knappt sovit på flera nätter och det märks. På provet så ville jag bara lägga huvudet på lagboken och somna haha. Får ta igen alla timmar sömn som jag missat inatt helt enkelt!
 
Vid halv fem åkte jag och mamma till Kryckan och gjorde allt där. Gick med honom, kollade hovarna, kände igenom benen, samt tvättade liggsåret. Såklart har han börjat få liggår också stackarn, han har lite missflyt med sitt liv nu som ni kanske märker. Han var jättesnäll och gosig, hade kunnat stå med hans huvud i famnen hur länge som helst!
 
Jag har bildbrist, och då kom jag på att man kan ha filmer i inläggen också haha! Älskar den här rundan, så underbart bra. Synd bara att jag for på näsan och förstörde allt... Faktiskt vår ända uteslutning :')
 



Mycket att göra..

Ikväll blir det inget direkt fredagsmys, istället har jag tänkt ägna resten av kvällen åt lite skolarbeten. Det känns verkligen som vi har hur mycket som helst i skolan just nu. Nästa vecka har vi bland annat inlämning av ett hemprov, spanska prov, en redovisning och sedan börjar även halvkursproven i engelska. För mycket saker att göra, för lite tid..
 
Till något roligare, efter skolan cyklade jag direkt till stallet och red Peppe. Det var dock så himla mörkt i skogen så jag hann bara rida ca 20 meter innan jag inte klarade av mer. Istället red jag till ridbanan och red en liten stund där i mörkret, det var dock så otroligt hårt och ojämt så jag skrittade bara lite och det gick helt okej. Han var dock lite jobbig i munnen så jag ska prova ett lite snällare bett på honom och hoppas att det blir bättre! 
 
Det här är alltså min lilla plugghög, det är iallafall ingen risk till att jag inte kommer ha någonting att göra i helgen.. Så om uppdateringen är lite halvdålig vet ni varför.
 



Gjort juridikprovet

Hej jag lever, nästan. Har gjort prov nu och det gick faktiskt helt okej! Linda skrev mitt i allt att jag skulle blogga haha. Ser tänkt blogga innan idrotten, men va tvungen att bygga fram en massa saker..

Nu ska jag hem, och sen vidare till stallet. Ikväll blir det att tjocka framför idol och inte göra ett skit...




Fredag !

Då var det äntligen fredag igen, helt sjukt vad tiden går fort nu, den bara flyger förbi och det känns nästan som det var måndag igår. Men fredagen är mer än efterlängtad! Idag blir det nog en ganska lugn dag i skolan, vi slutar sent men brukar inte göra så mycket. På en lektion ska vi i alla fall se film och det uppskattas alltid!
 
I eftermiddag eller rättare sagt i kväll ska jag till stallet och rida Peppe. Antagligen blir det bara en lugn uteritt i skritt och kanske lite lätt trav då jag antar att underlaget är stenhårt. 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en jättebra fredag!
 



Sur

Man kan väl säga att jag har varit på bättre humör. Har suttit och försökt spela in den muntliga inlämningen på tyska, och efter säkert 1,5 timme har jag lyckats läsa hela texten utan att svära en enda gång. Sen att det fortfarande låter helt stört är en annan sak. Drygaste var ju när jag hade lyckats läsa texten med jättebra uttal och sen glömde jag trycka på stäng av på inspelningen, så då kom de med när jag fulsjöng efteråt hahahaha.......
 
Juridiken orar jag inte riktigt ta tag i, men jag kan den typ. Blandar bara ihop olika steg rättsprocessen i brottsmål och tvistemål med varandra. Läser väl igenom det någon gång innan jag ger upp.
 
Kryckan har blivit skodd idag! Det är ju alltid lite svårt att få i rätt mängd lugnande under tungan utan att han sväljer allt. Han var lugn och stod stilla fram tills sista hoven haha, då han började vakna till. Men vi bremsade och då stod han stilla, så vi blev iallafall klara! Får fortsätta räna med metalljuden, med tålamod och mycket godis så ska det nog gå. Vill inte veta vad han har varit med om som unghäst, men det var nog inga roliga upplevelser...
 
Ge mig sommar och tävling igen, saknar så obeskrivligt mycket!!
 



Kingsland update

Nu har Kingslands season update kommit ut, och updaten var helt klart mycket bättre. Dock har jag blivit så snål på senaste tiden så om ni frågar mig känns det inte jättevärt att köpa en hoodie för 1000 spänn. Även om dom är dö snygga. Men än så länge är Kingsland fortfarande favoritmärket!
 
Här är favoriterna:



I huvudet på Gunde Svan

Nu har jag precis landat i soffan för att se I huvudet på Gunde Svan på tvn. Jag kollar i princip aldrig på tv, men eftersom han ska träffa Malin Baryard i dagen avsnitt så måste man ju kolla. Det kan man helt enkelt inte missa!
 
För en liten stund sedan kom jag hem från stallet. Eftersom jag slutade skolan så pass sent idag gick jag bara med Peppe en sväng och borstade honom ordentligt efteråt. Om jag hade ridit hade jag nog varit kvar i stallet halva natten. Imorgon ska jag i alla fall rida honom, antar att han kommer vara ganska pigg då han har vilat tre dagar i rad. Men det är bara gilla läget. 
 
Nu är reklamen slut så nu ska jag fortsätta titta, bloggar mer sen! 
 



23 konstiga hästlagar

Hittade denna HÄR!
 
1. I Omega, New Mexiko måste varje kvinna som rider bära korsett.
 
2. I Hartsville, Illinois kan du bli arresterad om du rider en ful(!) häst.
 
3. I Pattonsburg, Missouri, enligt föreskrifter 1884, så “får ingen person skrika, hojta, dansa, sjunga, gräla eller göra andra konstiga ljud på ett sätt som kan störa hästar”.
 
4. I Wyoming lyckades man få igenom en lag om att “Ingen kvinna får rida enbart iförd en baddräkt inom staden Riverton om hon inte är eskorteras av två polismän, eller bär klubba(?)”. Undantag från regeln är om “kvinnan väger mindre är 40 kg eller mer än 90 kg”.
 
5. Den här lagen kan tolkas på fel sätt; I Wolf Point, Montana får “ingen häst vistas offentligt utan att ägaren bär en grimma”.
 
6. I Fort Collins, Colorado är det olagligt att “en manlig ryttare från hästryggen vinkar till en kvinna som han är bekant med”.
 
7. I West Union, Ohio får “Ingen manlig person hosta, vissla eller på annat vis försöka påkalla uppmärksamheten från en kvinnlig ryttare”.
 
8. 1907, Cumberland County, Tennessee; “Hastighetsbegränsningen för ridna hästar på landsvägen är 5 km/h – med undantag för om han/hon skulle stöta på en fogde som inte verkar ha fått något att dricka på 30 dagar, då får ryttaren rida så fort den kan”.
 
9. Lag enbart för män; I Cotton Valley, Louisiana är manliga medborgare inte tillåtna att äta glass i strut medan dom rider på offentlig plats.
 
10. I McAlester, Oklahoma är det tabu för en kvinna som väger över 107 kg att rida offentligt i shorts.
 
11. I Wakefield, Rhode Island får inte gifta män rida på söndagarna. Det står inget om att gifta kvinnor inte skulle få rida på söndagar däremot.
 
12. I Kearney, Nebraska får ingen man rida ensam som han varit gift kortare tid än 12 månader.
 
13. I Bicknell, Indianaär olagligt för en man att lämna sin brud ensam på bröllopsdagen för att rida med sina kompisar. Det kan straffas med fängelse upp till en vecka.
 
14. I Bismark, North Dakota måste alla hushåll ha en plats för att binda upp hästar utanför huset.
 
15. Budds Creek, Maryland har en antik lag som säger att hästar inte får sova i badkar om inte även ryttaren sover med hästen.
 
16. Medborgare i Wellsboro, Pennsylvania får inte “köpa, sälja eller byta hästar efter solens nedgång, utan att först fått ett tillstånd från sheriffen.
 
17. I Pee Wee, West Virginia är det olagligt att byteshandla med hästar på stadens torg mitt på dagen.
 
18. En unik lag i Pine Ridge, South Dakota; “Hästar tillåts inte att gnägga mellan midnatt och kl.06.00 nära en bostad med människor i”.
 
19. I Pocataligo, Georgia, är hästar inte tillåtna att gnägga efter 22.00.
 
20. Paradise, California har en mycket ovanlig lag; Det är olagligt att “låta en häst somna på något bageri inom stadsgränsen”. Man säger inte något om andra djur som getter eller kor?!
 
21. I Sutherland, Iowa finns en lag som anger hur hästar ska synas efter skymning; “Djuret måste alltid ha en lampa fastsatt i svansen och en tuta av något slag på huvudet(!)”.
 
22. I McAllen, Texas är det olagligt att ta bilder på hästar på söndagar. Om man ändå gör detta kan man dömas till $1.50 i böter och hamna i fängelse upp till tre dygn.
 
23. En annan skum och antik lag i Hortonville, New York; “Ryttare inblandade i en olycka med någons dödliga utgång skall omedelbart stiga av sin häst och ge sitt namn och adress till personen som dog(!)”.
 
 
Inlägget kom lite senare eftersom jag glömde klicka på publicera, någon förvånad??



God dag!

Idag är ingen bra dag. Igår halkade jag på en isfläck haha så jag kan knappt gå nu. Ser ut som en halt åsna när jag går. Direkt efter skolan så ska jag och mamma köra snabbt som satan till stallet för Kryckan ska skos 16.15. Innan dess måste han ha en halvtimme till att bli trött av lugnande osv. Såååå..
 
Fick reda på att jag ska lämna in en muntlig sak på tyska senast ikväll, samt att jag har glosor och juridikprov imorgon. Jag drunknar snart i all skit. Men jag ska göra ett tidsinställt inlägg tills ikväll så får vi se om vi ses något mer idag!
 
LA i vindeln
 



God morgon!

Idag startar dagen med skola som vanligt, och imorgon är det fredag, underbart! I alla fall, det kommer bli en lång dag i skolan, jag går nämligen till klockan 5 idag. Alltså vet jag inte riktigt vad jag ska göra med Peppe idag, det blir nog tyvärr så himla sent att rida. Det känns verkligen, verkligen inte bra att han ska få stå 3 dagar, med det finns inte så mycket annat att göra. 
 
Nu ska jag göra mig iordning och cykla till skolan, det är -11 grader ute så jag kommer nog frysa ihjäl. Ni får ha en bra torsdag allihopa, så hörs vi sen! 
 



Juridiken kan ta sig.

Jag är så less och sur just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Skolan tar verkligen livet av mig just nu. Har iallafall slängt in min svenska inlämning nu, så det löste sig. Men nu har jag ju slösat bort en massa tid. Det krävs nästan ett mirakel för att jag ska överleva juridikprovet på fredag...
 
Idag har jag faktiskt inte varit i stallet. Pappa gick med Kryckan första gången tidigare under dagen, och mamma gick med honom igen på kvällen. Saknar honom galet mycket, men kommer säkert inte åka till stallet förrän på fredag.
 
Jag tycker att det är lite (läs: väldigt) dåligt med kommentarerna här på bloggen. Det är mycket roligare om ni skriver vad ni tycker, tips på vad vi kan blogga om osv. Typ nu så behöver jag hjälp med ämne till ett åsiktsinlägg till 10 dagar, så kommentera något ämne så skriver jag om det!
 
 



Kallt..

Usch och fy vad kallt det är ute, det är 10 minusgrader just nu och jag håller på att frysa ihjäl. Funderar på hur jag överleva vintern och dessutom måste jag gå eller cykla till stallet hela vintern, hur underbart..? 
 
I alla fall, dagen har varit ganska lugn och jag har egentligen inte gjort något speciellt. Skolan var ovanligt lugn då jag bara var på 2 lektioner, missade den sista eftersom vi skulle åka och veterinärbesikta Peppe. Det var inga problem utan han dansade igenom den. Självklart var han besiktad när vi köpte honom, men vi ville vara på den säkra sidan och besikta honom igen! 
 
Han har dock fått vila 2 dagar i rad nu, men eftersom det är så pass kallt ute just nu är underlaget verkligen inte bra. Men imorgon ska han ridas, dock blir det troligtvis bara lugnt! 
 



Dryg dag

Clinicen för Jens igår var verkligen hur bra som helst! Han är världens skönaste människa och duktig var han också såklart! Vill bara upp på hästen och testa allt han sa, men det går ju inte. Snart så!
 
Idag är det skola och häst som gäller. Slutar kl 15.05 och då är det bara att fara hem och plugga juridik. Fick dessutom veta att vi ska lämna in en svenskauppgift senast idag kl 23.59................
 
Älska kvallan på bilderna..
 



Ondag

Idag börjar jag inte för än klockan 11, nu på morgonen har jag hunnit med att plugga lite och göra mig iordning utan att stressa. Är iallafall klar nu, så jag ska alldeles strax börja dra mig mot skolan. Idag hinner jag nog inte rida Peppe, det känns inte så jättebra att han ska stå 2 dagar i rad. Får se hur mycket klockan hinner bli när jag är färdig med jag som jag ska göra efter skolan! 
 



Dag 4- 5 saker om mig

1. Idag tog jag bort mitt konto på ask. Orkade verkligen inte ha kvar det längre haha. Det var så mycket skit där, för att inte tala om mina obesvarade frågor som bara blev fler och fler. Känns så skönt av någon anledning, rätt beslut!
 
2. Jag har jättesvårt att lita på människor. Släpper väldigt sällan folk nära även om jag vet att jag kan lita på dom egentligen. Vet inte hur jag ska förklara, men mina vänner är världens bästa! 
 
3. Jag tycker inte att jag rider bra. Jag lägger egentligen bara upp filmer från tävlingar på youtube för att kunna gå tillbaka och se hur vi har utvecklats, dock kollar jag nästan aldrig på dom. Jag tycker att min sits är ful, obalanserad och slarvig. Ser bara allt jag gör fel, även om jag gör mycket rätt också! Dessutom tycker jag egentligen att jag är för lång för Kryckan, iallafall i allra längsta laget.
 
4. En sak jag suger på, är att ta tag i saker. Ni har ingen aning om hur många gånger jag har panikpluggat sent in på natten innan prov.
 
5. Kryckan är det finaste jag har. Vad skulle jag göra utan honom? Världens bästa och finaste ponny, det finns ingen som han Heart
 
 



Bra clinic!

Nu har jag precis kommit hem från Jens Fredricsson clinicen, den var faktiskt riktigt lärolik och intressant. Och förhoppningsvis har även något fastnat i huvudet. Fick mycket nya saker att tänka på när det gäller ridningen, ska helt klart försöka förbättra och jobba med min ridning och sits så mycket som möjligt nu! Måste även säga att Jens var himla härlig att lyssna på, han förklarade även väldigt bra, tummen upp!
 
I alla fall, så var det riktigt skönt att ha en pluggfri kväll för en gång skull och tänka på något annat än skolan. Det behövdes verkligen just nu, resten av veckan kommer nämligen vara fullproppad med plugg. Lite mindre roligt, men sånt som måste göras. 

Nu kallar sängen, god natt! 
 



Diss!

Alltså jag måste bara kolla haha. Är det bara jag som aldrig skulle sätta på min häst ett sånt här pannband? Alla verkar tycka att dom är hur fina som helst, men jag tycker bara att det är för mycket. Klart att det kan vara fint på andra hästar ibland, men jag kan verkligen inte se Kryckan i ett show pannband. Sen skulle jag aldrig någonsin lägga 900:- på ett pannband..
 
Men om man kollar på Linn Strelins blogg så har hon matchat sina show pannband jättefint!
 
 



Slutar om en timme

Har haft fullt upp hela dagen, men nu ska jag försöka börja blogga bättre. Har haft matte och samhälls, nu har jag svenska och slutar om en timme. Men sen måste jag och Alicia sitta kvar i en timme och en kvart bara för att ringa en snubbe från Piratpartiet till våran debatt nästa veckan. 
 
Precis som Linda skrev så är det clinic för Jens ikväll, och det kan man ju inte missa. Är sjukt taggad!!
 
 



Clinic ikväll!

God morgon! 
Ikväll är det dags för clinic med Jens Fredricsson på hippologum, jag har faktiskt aldrig varit på en clinic men någon gång måste vara den första. Det ska bli jätte kul iallafall! Är det någon av våra läsare som också ska dit?
 
Men först ska skolan göras bort, det är som alla tisdagar, en lite små seg dag idag. Vi har världens längsta hål mellan första och andra lektionen, jag får helt enkelt passa på att plugga då. Peppsan får en vilodag idag, jag hinner inte rida innan clinicen så jag åker bara till stallet efter skolan och gör iordning allt! 
 



Dålig uppdatering

Herregud vad jag bloggar dåligt, helt sjukt. Men jag varnade er igår eller om det var i förrgår att uppdateringen skulle vara kass i någon vecka. Så ni får nog leva med detta fram tills fredag är jag rädd.
 
Förutom att plugga så har jag varit hos Kryckan och gått hans vanliga promenad. Han har ju som sagt inga skor på sig nu efter operationen, så han höll faktiskt på att ramla när han halkade på en isfläck. Det var verkligen Kryckan på hal is, men han överlevde haha. På torsdag ska han skos, och då ska broddar och snösulor på.
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa igenom lite saker. God natt!
 
 



Bilder på Inter

Här är några bilder på Inter från igår när han startade i Boden, hittade dom på facebook så kvalitén är inte den bästa. Alla bilderna är fotade av Carina Olofsson. 
 
Självklart har han ett bling-pannband, haha! 



Undrar ni något?

Har nu skaffat ask igen, så om det är något som ni undrar över eller vill veta så kan ni passa på att ställa en fråga där!
Blir alltså som en liten frågestund kan man säga, jag svarar på alla frågor och ni är ju ändå anonyma så :)
 
Så om ni vill fråga något, klicka här!
 



Pluggkväll

Ikväll kommer jag ägna all min tid åt att plugga. Dom kommande veckorna är det ganska mycket i skolan och då är det lika bra att börja med allt så fort som möjligt, och inte vänta till sista kvällen. Som jag kan vara ganska bra på att göra ibland. 
 
Jag har iallafall ganska nyligen kommit hem från stallet, jag hade tänkt trimma Peppe på ridbanan idag men den var så otroligt hård så jag fick helt enkelt ändra om mina planer. Istället red jag i skogen men där var det minst lika hårt, så det blev bara en lugn skrittur för honom idag.
 
Även om jag verkligen hatar snön, så skulle det iallafall vara bra på ett sätt att den kommer snart. För nu kan man verkligen inte rida ordentligt, ena dagen är underlaget helt okej och andra urdåligt. Sommaren får mer än gärna komma tillbaka nu.. 
 



Ingen tid

Nu sitter jag på sista lektionen, men har sjukt mycket att göra så hinner verkligen inte blogga egentligen. Idag ska jag inte göra så mycket annat än att plugga, kanske far till stallet och går med Kryckan. Får se vad mamma har planerat!
 
 



Måndag

Gud vad trött jag är idag, det var riktigt jobbigt att kliva upp från i morse. Men nu är jag iallafall uppe och sitter och äter frukost. Om en liten stund ska jag väl börja fixa iordning mig för skolan. Som alltid på måndagar slutar vi ganska tidigt idag, så måndagar är ganska bra ändå!
 
Efter skolan ska jag till stallet och rida Peppe. Har dock inte riktigt bestämt mig och jag ska trimma honom på ridbanan eller om det blir en utertt. Får fundera under dagen helt enkelt! 
 



Bra dag!

Nu har jag kommit hem, hunnit duscha och landat i soffan. Dagen har rullat på utan större beskymmer, har spenderat ca 7 timmar i bilden och resten i stallet och på travet. Inter startade som sagt i Boden idag, så eftersom det är helg passade jag på att åka upp. Han var jätteduktig och resultatet kunde egentligen inte ha blivit bättre, han vann med 4 längder! Duktig Inter. Det var dock lite jobbigt att åka ifrån honom igen, han är ju bäst.
 
Iallafall, vi kom hem lite tidigare än vad jag trodde. Så nu ska jag sätta mig och plugga en liten stund innan jag går och lägger mig! 
 
♥♥♥



God natt!

Nu ska jag gå och lägga mig hade jag tänkt. Sov inte så jättemycket i natt och jag vill inte gå runt som ett lik imorgon. Kryckan fick som sagt gå en promenad idag igen. Jag kollade även tempen oc bytte vatten. Febern hade gått upp en tiondel igen, så det var lite deppigt. Men han var pigg i ögonen och var precis som vanligt annars!

Han ser inte så pigg ut på bilden, men de va han haha..






Jag är klar!!

Jag är nu officiellt klar med hela sammanfattningen av kapitlet vi ska kunna till på fredag, och det är flera dagar kvar till provet. Låt oss ta en tyst minut och bara låta detta sjunka in. Sen ska man bara lära sig skiten också, men det är detaljer det.
 
 
 
 
 
 



God morgon!

Kom hem ganska sent igår, så hann inte blogga något mer innan jag gick och la mig. Iallafall så ska den här dagen också bestå av skolarbeten tills jag svimmar. Typ. Underbar känsla när man har så mycket att man inte vet var man ska börja....
 
Mamma är hos Kryckan nu och går hans morgonpromenad, jag ska dit senare idag och gå en gång till. Förhoppningsvis har febern gått ner ännu mer, helst under 38 grader. 
 
Aja, nu måste jag återvända till juridikboken...
 
 



På väg till Boden

Sitter i bilen på väg till Boden nu, så är väl där om ca 3 timmar. Innan jag åkte trimmade jag Peppe en stund på ridbanan. Det har varit storm här i Umeå inatt så jag ville inte riskera att rida i skogen. Jobbade mycket på volter och serpentiner, red någon meter innanför spåret så att han inte skulle kunna ta stöd av staketet. Kan varken säga att det gick bra eller dåligt, han var ganska spänd och okoncentrerad men han gjorde ändå det jag sa åt honom! 




Tidig morgon

Ingen sovmorgon här inte, just nu håller jag på att äta frukos och jag sen ska jag åka till stallet. Åker dit lite tidigare idag då jag ska hinna fixa iordning allt åt Peppe innan jag åker till Boden vid halv 11 tiden. Får se om jag hinner trimma honom en sväng också!
 
Jag har inte hunnit göra några tidsinställda inlägg så uppdateringen kommer nog vara ganska låg idag. Men jag ska försöka blogga lite från mobilen! :)
 
Ni får ha det jättebra så länge! 
 



Saknar..




Lördag kväll

Den här dagen har bestått av 99% juridik plugg, och 5% stall. Jag gick med Kryckan i 10 min samt borstade och kollade hovarna. Febern hade sjunkit några grader, så nu kan vi slappna av lite. Det har troligtvis inte blivit någon inflammation..

HAHAHAHA min ponny kan verkligen vara ful när han vill. Tur att han är bäst iallafall :')







16 november

Gud vad dagen har gått fort idag, jag har egentligen inte hunnit göra någonting och halva kvällen har redan gått. Ibland (läs: varje dag) skulle jag behöva några fler timmar på mitt dygn. Iallafall. Peppe red jag en sväng i skogen idag. Det blev bara en lugn tur då det var hårt vissa bitar och lervälling vissa bitar. Men han fick iallafall komma ut och röra på sig!
 
Just nu är han dock lite vinglig att rida, men jag skulle tro att det mest beror på att han har så lite muskler och att han springer och kollar på allt runt omkring. Det är ju mycket nytt för honom. Men det blir nog bättre med tiden! Annars gick turen bara bra, vi mötte några travhästar och det var inga problem alls!
 
Resten av kvällen ska jag plugga, se någon film och sen gå och lägga mig tidigt. Måste upp tidigt imorgon och fixa klart allt i stallet innan jag åker till Boden. Peppe får en vilodag.
 
 
Dålig mobilbild, men jag var bara tvungen att lägga upp den. Han stod så där jättelänge, vet inte riktigt vad man ska säga men han är allt lite småcharmig, haha. 



Mycket i skolan

Kan bara börja med att säga att uppdateringen inte kommer att vara den bästa under nästa vecka. Jag har sjukt mycket i skolan. Ett prov, två böcker som ska läsas ut (varav en jag inte ens har börjat läsa än..), samt en massa annat. Bara så ni vet..
 
Igår när jag var hos Kryckan så hade han fortfarande feber, han kändes lite tröttare också. Men idag hade febern sjunkit några grader säger mamma, men vi har ändå ringt till veterinären. Dom sa att vi skulle avvakta och se, det får absolut inte bli någon inflammation. Vi får kanske ta bort bandaget lite tidigare om febern inte försvinner snart. Hoppas iallafall på att vi slipper åka in till kliniken igen...
 
Gårkvällen blev iallafall lyckad! Filmen var riktigt äcklig, fast inte så läskig. Folk dog överallt och bloder sprutade haha. 
 
 



Helgens planer

God morgon! Nu har jag ganska precis vaknat, det var riktigt riktigt skönt att sova ut ordentligt. Det var ett tag sedan jag gjorde det. Innan jag åker till stalet har jag tänkt sätta mig och plugga ett tag, har ett prov nästa vecka så det är lika bra att sätta igång. 
 
Peppe ska bara få ta det lite lugnt idag, jag har tänkt rida i skogen i bara skritt och trav eller i alla gångarter beroende på hur underlaget är. Men han ska iallafall inte gå jätte hårt. 
 
Imorgon ska jag eventuellt åka upp till Boden och kolla när Inter startar, jag har inte fixat någon att åka med än men planen är iallafall att åka upp. Saknar min lilla Inter!
 



Dag 3- Presentation av min ponny

Tror väl egentligen att alla känner Kryckan vid det här laget, så tar det bara ganska snabbt.
 
Kryckan heter egentligen Biscuit Gold och är en valack född 2005, alltså 8 år gammal. Vi importerade honom från Irland för 6 månader sedan. Innan hade han tävlat ganska mycket upp till LA, med jättefina resultat. Han är ganska känslig, både i ridningen och personligheten. En liten mes haha. Men han är väldigt snäll och blyg mot okända personer. 
 
I ridningen är han som sagt väldigt känslig, men också ganska bekväm. Man måste se till att han har bjudning i början av passet. Han har tre otroligt fina gångarter, dock är han fortfarande ganska svag och oriden. Men det jobbar vi på! Ibland har han svårt att ta stöd i bettet, och går lätt bakom handen. Men jag tror att det kommer vara bättre när såret i mungipan har läkt, och vi har kommit igång efter att benbiten opererades bort.
 
I hoppningen är han en riktig stjärna. Hoppar allt man styr på med lätthet, stannar aldrig. Man får jättebra självförtroende av att sitta på honom. Han tycker att det är jättekul, och går in i sin egna lilla bubbla så fort han ser ett hinder. I Skellefteå skrattade funktionärerna på framhoppningen åt honom för att han såg så koncentrerad ut hahah. Stackars Kryckan. Nejmen han är helt fantastiskt, går inte ens att förklara..
 
Går inte att skriva ner min ponnys enorma personlighet i bara ett inlägg, han är världens bästa helt enkelt
 
 



Trötter

Hittills har det varit en ganska lugn dag idag, som egentligen bara bestått av skola och stall. Jag slutade skolan ganska sent idag så Peppe fick en vilodag. Fixade bara iordning honom när jag kom dit! Resten av kvällen blir nog fortsatt lugn, är för övrigt jätte trött och helt slut i huvudet så ikväll har jag tänkt gå och lägga mig tidigt, och imorgon ta sovmorgon. Det behövs verkligen. 
 
Jag vet att bloggningenoch inläggen är såå tråkig just nu, men jag har världens bloggtorka. Så fort jag ska blogga står det bara still i huvudet och jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Så om det är något speciellt som ni vill läsa om, kommentera! 
 



Jag lever!

Min vanligaste rubrik just nu, känns inte helt stabilt..
 
Idag har vi haft vanlig skoldag för första gången den här veckan. Var hos tandläkaren och fick äntligen äntligen ta bort äckel gummibanden som jag satte i för två månader sen kanske. Förstår ni lyckan?? Jag kommer aldrig mere att svälja gummibanden, dom kommer aldrig mer att spricka i munnen på mig så att jag nästan kvävs, jag kommer aldrig mer att skära sönder tungan på krokarna, det kommer aldrig mer att göra ont i tänderna på morgonen, och jag kan numera öppna käften precis hur mycket jag vill!!!
 
Vid halv 4 ska jag och mormor till stallet. Vi ska gå med Kryckan i 10 min som vanligt, fylla höpåsar, byta vatten, och ta tempen på honom. Han hade feber igår, så vi får hoppas att den har gått ner.
 
Ikväll blir det skräckfilms bio med Alicia, Linda M, Linus, Albin, Albin, Elias, Gustav och David. Kan ha glömt någon. Kan också säga att min mobil har varit avaktiverad två gånger idag, så har ni försökt ringa så är det därför jag inte har svarat...
 
 



Bloggar när jag kommer hem

 



Fredag igen!

Då var det äntligen fredag igen, men det känns mer som måndag eftersom jag var ledig 3 dagar mitt i veckan. Det var dessutom jättejobbigt att kliva upp imorse, precis som det brukar vara på måndagar haha. Iallafall, idag går jag i skolan till 15.40, efteråt ska jag till stallet och fixa Peppe. Han får en välförtjänt vilodag idag så jag ska bara pyssla om honom. 
 
Det var dagens planer lite snabbt, förutom det vet jag inte riktigt vad som händer ikväll, får helt enkelt se! 
 



Visste ni att..

• Peppe har en tvilling
 
• Jag har jättesvårt att sova om någon pratar eller om det är något som låter utanför. Att sova i bil, på tåg eller i flygplan är dock inga problem..
 
• Peppe heter egentligen Peppino 171, minns inte om det stod för att han var 171:a hästen i Tyskland som heter Peppino eller om det var den 171:a hannovaren. 
 
• I sommar ska jag opereras för tredje gången i mitt liv
 
• Det är många som har berömt Peppe över hur fin han är, verkligen jättekul! 
 
 
Peppe och hans tvilling, han är till vänster på båda bilderna!
 



Sadelprovning

Idag var det som sagt sadelprovning som stod på schemat, vi var hos samma sadelprovare som vi har varit de senaste gångerna och det gick bara bra! Vi kom fram till att vi ska fortsätta använda hans sadel ett tag framöver nu tills han har musklat på sig, för den låg ändå helt okej. Skönt på ett sett men jag skulle gärna vilja ha en sadel som är en storlek större! 
 
När vi ändå var där passade jag på att rida igenom honom, eftersom jag bara har haft honom i 1 vecka red jag mest runt i trav och galopp utan att sätta så mycket krav på honom. Jag har fortfarande lite svårt att hänga med i hans gångarter så min sits är lite smått kaos just nu, speciellt hälarna. Men det blev bättre och bättre ju längre jag red. Får tänka lite extra på det bara. 
 
Vi skuttade även över ett litet hinder som var i ridhuset och det var inga problem alls. Gick hur bra som helst! Förutom att han tog i lite mer än vad han behövde, haha. 
 



Hemma från skolan

Idag hade vi halvdag i skolan. Dock trodde jag att vi började 12, men det var 1 hahaha. Tur att man har roliga klasskompisar som fördriver tiden åt en. Och när vi väl började så hade engelskalärarenhelt missat att vi skulle ha lektion. Orkar inte ens. Hade iallafall företagsekonomi innan jag tog bussen hem igen..
 
Jag gick med Kryckan i 10 min innan skolan. Han såg ut att trivas i sin lilla sjukhage. Han går barfota nu eftersom skorna togs bort igår innan operationen, så jag kollade igenom förrerna på honom också. Allt såg fint ut! Dock börjar han bli galet less på att inte få röra sig.
 
Får se om jag följer med och går med honom ikväll igen (han ska helst gå två gånger om dagen), eller om jag stannar hemma. Annars blir det plugg för mig resten av kvällen..
 
 



God morgon!

Idag är jag ledig från skolan för tredje dagen irad, riktigt skönt. Egentligen skulle jag haft 1 lektion idag, men jag missar den då vi ska på sadelprovning klockan 3. Alltså blir det nästan som en ledig dag. Just nu sitter jag iallafall vid köksbordet, dricker en smoothie och kollar igenom Ridsport lite snabbt. 
 
Vid 11-tiden kommer äntligen hovslagaren och ska sko Peppe. Så jag måste rappa på lite nu, ska gå till stallet så jag måste gå innan 10. Paniiik haha.. 
 
Ni får iallafall ha en bra dag så hörs vi! 
 



Dag 2- Min första tävling

Hahahahaha åh herregud, jag vill egentligen inte minnas detta. Men jag tror iallafall att jag var 9 kanske? Och skulle hoppa en 50 cm clear round med en liten ridskoleponny som heter Aleret. Jag minns att vi inte hade någon aning om alls vad vi kulle göra. Vadå framhoppning? Typ.
 
Iallafall. På banan gick det alldeles för fort har mamma berättat. Kom över ettan, men for i backen på tvåan. Hästen smet förbi och jag fortsatte rakt fram. Ung och dum som jag var så släppte jag inte tyglarna utan släpades efter en bit. Så fort jag kom ut från banan så kokade det över i huvudet på mig, så arg var jag. Vinnarskallen fanns redan då haha. Var sur i flera månader efteråt. Men på nästa tävling valde jag samma häst och samma hinderhöjd bara för att. Då gick jag nolla och blv hur glad som helst. Minnen :')
 
Finbilden...
 



God natt!

Nu ska jag gå och lägga mig efter att ha pluggar lite privatjuridik, lika bra att börja i tid för en gångs skull! Drömmen skulle vara att hinna sammanfatta klart allt till på måndag, får se om jag lyckas med det...
 
Imorgon börjar jag skolan vid 12 tror jag, och då ska jag ut och gå med Kryckan i 10 min på morgonen. Vi ska dit på ikvällen igen och gå en gång till, samt kolla tempen så att det inte blir någon inflammation. Det känns verkligen såå skönt att operationen är gjord! Det är så jobbigt att gå och vela fram och tillbaka...
 
 



Det ska stå en rubrik här

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit på något slagt mingel/insprationskväll som vingresor anordnade, som mamma släpade med mig på. Haha. Det höll på i över 2 timmar så det blev lite små tråkigt mot slutet, men höjdpunkten var helt klart browniesen som dom bjöd på! 
 
Peppe fick som sagt vila idag, han är riktigt ful och trasig i fötterna nu när han har gått barfota så vi måste hitta en som skor honom så fort som möjligt. Imorgon på eftermiddagen är det sadelprovning, som tur är, är sadelprovningen i ett ridhus så det ska nog gå bra! Men Peppe får alltså bara gå lugnt tills han är skodd. 
 
Nu ska jag tänkt plugga lite och sedan se något avsnitt av PLL innan jag går och lägger mig. Är ju ledig imorgon också! #Lycka
 



Kryckan

Idag efter skolan har jag och mamma varit och hämtat Kryckan på kliniken. Han har fått operera bort en lös benbit från höger framkota. Den har han haft sen han föddes, så han har alltså tävlat med den i 8 år. Men jag tror (och hoppas) att det är först nu som han har fått så pass ont att han visar det. Han bytte ägare ganska mycket de sista åren innan han kom till oss, och då har han alltid varit fräsch på besiktningarna. Det var han när vi köpte honom också. Men min fina ponny visar det alltså inte genom att stanna, utan genom att sparka. För jag hade samma känsla på hindrena på Micke-träningen, som jag hade i t.ex. Skellefteå.
 
Jag kan inte säga det tilräckligt många gånger. Om hästen beter sig annorlunda mot vad den brukar, kolla upp den! Det hade varit så lätt att säga "äsch han testar mig bara, han hoppar ju lika bra?", men jag kände i hela kroppen att det inte var så. Han blir inte arg som alla andra sa, för Kryckan är inte någon tjurig ponny. Det är jag som är hans ryttare, och som känner honom allra bäst. Sparkarna och att dra iväg efter hindrena var hans sätt att visa att något var fel..
 
Men operationen gick iallafall jättebra! Den gick till precis på samma sätt som man alltid såg på TV när man var liten. Alltså att han sövs ner och transporteras på en matta till operationsbordet. Nu ska han egentligen ha boxvila i någon månad, men Kryckan ska få gå i en liten sjukhage halva dagarna eftersom vi vet att han kommer få psykbryt av att stå inne så länge. Under den första tiden ska han gå promenad i 10 min två gånger om dagen. Stygnen ska bort om två veckor, och om en vecka ska jag och mamma byta bandaget.
 
Förhoppningsvis är vi tillbaka på tävlingsbanan lagom till hippos tävling i slutet av februari, även om vi kanske inte hoppar LA. Man kan ju alltid åka och hoppa någon LC!
 
Det kommer inte bli lätt för Kryckan att få röra sig så lite, men vi ska se att det löser sig. Men vi klarar av detta tillsammans♥
 
 



Svar på kommentar

Anonym
Hur är Tristan? Du sälja det? Vilken typ av Peppe ridning?
 
Svar: Förstår tyvärr inte frågan :/
 



Dag 1- Vilken typ av häst jag föredrar

Jag har egentligen ingen speciell typ av häst. Men Kryckan är verkligen helt perfekt i mina ögon, han har allt jag letar efter! Ett krav är att dom ska vara porotiva till arbete och hinder, samt ha fin exteriör. Sen är det alltid min magkänsla som jag lyssnar på innan jag köper en häst. När det gällde Kryckan så kändes allt så himla rätt från första gången jag såg filmen på honom, även om han var svag och allmänt oriden.
 
Men jag gillar den kvicka och spänstiga typen med ganska mycket nerv. De måste ha egen bjudning, samt tycka att hoppning är hur kul som helst. Man ska inte behöva göra 110% rätt för att dom ska hoppa om ni förstår vad jag menar. Det är också bra om dom lyfter på fötterna och inte river i onödan.
 
En sak som också är jätteviktig är att dom har ett bra huvud. Inte stressar upp sig för ingenting som Olle gjorde t.ex. För han kunde bli jättespänd bara av att jag kortade stigbyglarna, och sen kunde hela ridpasset vara förstört. Då kunde han gå med högt huvud och trippa fram. 
 
Haha gud vilket rörigt inlägg, men se bara på Kryckan. Han är verkligen min typ av häst!
 
 



Kanske dags att blogga nu??

Hej jag lever faktiskt, tro det eller ej. Jag har inte kunnat blogga förrän nu. På företagsekonomin hade vi redovisning av vårat företag, och på vi timmen hade vi fika. Det var min grupp som skulle bara, och jag körde på kladdkaka. Fast jag lyckades bränna min kladdkaka, så mormor gjorde en ny haha. Den var iallafall jättegod och den tog slut på tre sekunder :')
 
Nu sitter jag på mammas jobb och väntar på att hon ska sluta. Kryckan vilar idag pga lite olika anledningar.. Mer om det senare förhoppningsvis!
 
Stört gammal bild, tror jag var 13...
 



Onsdag

God morgon! Just nu sitter jag och äter en pizza till brunch/lunch, nyttigt värre.. Jag ska iallafall alldeles strax cykla till stallet. Idag ska Peppe vila, passar bra då han samtidigt får vila sina fötter lite. Ska göra klart allt nu på förmiddagen, för vid 2 tiden är det utvecklingssamtal på skolan. Får se om jag åker tillbaka till stallet efter eller om jag istället ska göra något nytta hemma! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla! 
 



Fler bilder




Bra födelsedag!

Den här dagen har varit galet skön, tog en lång sovmorgon och åt frukost länge. Vid lunch åkte jag till Kryckan, men mina planer på att skritta var bara att lägga ner eftersom det var älgjakt och man fick inte vara i skogen över huvud taget. Så han fick en oplanerad vilodag, gav honom bara mat och myste en stund med honom. Tycker om den där hästen så vansinnigt mycket

Annars har jag ätit tacos med familjen och kvällen spenderades framför helgens världscup som jag lyckades missa. Man lär sig jättemycket av att kolla på dom som är bättre än en själv, se och lär!
 
Nu ska jag börja dra mig mot sängen, god natt!
 
Jättegammal bild!
 



Bilder från idag




Jag tror jag är kär

Peppe var riktigt fin när jag red idag, tror jag är kär haha. Jag bestämde mig att rida på ridbanan eftersom det var så fint väder och att det var ganska mjukt underlag där. Eftersom han går barfota just nu blir han lätt ömfotad när det är hårt. Sen måste han ändå lära sig att det inte är farligt att vara på ridbanan. 
 
Som tur var, var det inte några travhästar på banan när jag red idag. Ändå blev han jätte nervös och skakade när vi kom dit, men så fort jag började trava och sysselsätta honom blev det bättre! Jag red mest bara runt i alla gångarter och kände på honom, är minst sagt lite ringrostig och jag har bara ridit storhäst max 10 gånger förut. Men det går bättre och bättre! 
 
 
Här är ett smakprov från idag, kommer fler bilder ikväll! 



10 dagar!

Eftersom jag har lite bloggtorka och för närvarande inte har någon häst som är igång, så kan jag passa på att göra en 10 dagar. Vi börjar imorgon!
 
Dag 1- Vilken typ av häst jag föredrar
Dag 2- Min första tävling
Dag 3- Presentation av min ponny
Dag 4- 5 saker om mig
Dag 5- Ett ridsportsrelaterat åsiktsinlägg
Dag 6- Plus och minus med min ridning
Dag 7- Mina favoritbilder på min ponny
Dag 8- Min önskelista
Dag 9- Några bloggar jag läser
Dag 10- Min största förebild inom ridsporten
 
LA i vindeln
 



Sweet sixteen!!

Idag fyller jag år, och då känns det ju inte dåligt att vara ledig även om det är en helt vanlig tisdag. Man ska ha lite tur också! Nu ska jag alldeles strax fara iväg till stallet och skritta min fina ponny i skogen. Tar med kameran, så det kommer förhoppningsvis bilder ikväll (om jag kommer ihåg den alltså..)!
 
Nej, nu måste jag ta tag i livet. Har en hel del skolarbete som måste göras, samt att jag måste baka en sak tills imorgon..
 
 



Ledig!

Idag och imorgon är jag ledig från skolan, helg mitt i veckan. Riktigt skönt! Nu på morgonen har jag tränat en stund, det var så himla länge sedan sist så jag kände att det var dags nu. Om en liten stund ska jag dra mig mot stallet. Peppe vet jag inte riktigt hur jag ska rida idag, det beror på helt på hur mycket is det är ute. Men om det går ska han nog få galoppera lite idag! 
 
Dessutom så fyller Agnes år idag, så alla säger grattis till henne nuuuu!
 



11 november

Idag var det en kort dag i skolan, slutade vid halv 11 så det var inget att klaga på direkt! Efter skolan åkte jag direkt till stallet och red Peppe. Jag hade från början tänkt att rida i skogen idag, men eftersom det var så fint väder tänkte jag att jag lika gärna kunde rida på ridbanan och samtidigt få några nya fina bilder. Lättare sagt än gjort, Peppe blev verkligen jätte stressad av alla travhästar som sprang runt på banan och allt runt omkring. Efter ca 10 minuters skritt var han sjöblöt av svett så jag struntade i det och gick tillbaka till stallet istället. 
 
Lite senare när han hade fått lugnat ner sig red jag ut en sväng i skogen. Då skötte han sig jättebra och var som vanligt. Det blev dock mest skritt eftersom det var så mycket is i skogen och han har inga skor på sig än. 
 
 
Här är iallafall en bild från idag. Och ja, jag vet att täcket är lite för litet men han får ha det så länge.. Haha. 



Fotbollsgalan

Nu sitter jag och kollar på fotbollsgalan. Idag var det en ritkigt skön dag i skolan. Vi hade tre ganska korta lektioner och slutade kl 12. Då gick jag ner till stan och fyllde på mitt busskort och kollade runt på lite kläder. Sen gick jag tillbaka till skolan och pluggade en timme innan jag hade utvecklingssamtal. Var väl hemma kanske halv 4.
 
Sen jag kom hem har jag verkligen inte gjort något alls förutom att duscha eftersom jag höll på att frysa ihjäl. Tänkte läsa lite i min svenskabok, men den är så tråkig haha..
 
Sitter och kollar på tdb inför tävlingssäsongen 2014, och SATAN så taggad man blir. Tredagarsmeeting i Piteå där jag har som mål att debutera msvb, är helt klart höjdpunkten! Synd bara att vintern försvinner lite eftersom det är perfekt att träna då när det inte är några tävlingar. Men iallafall, TAGGA!!
 
 



Dagens inköp

Efter stallet idag åkte jag och mamma till Tegs hästsport en sväng för att köpa ett par benskydd åt Peppe. Jag hade spanat in ett par eskadron skydd och jag hade sån tur att det var 50 % rabatt på dem. Det fanns dock inga svarta skydd kvar, så han fick ett par marinblåa istället. Men det spelar ingen större roll då han bara ska ha dem som vardagsskydd.
 
Ett stort + är att man kan tvätta dem i tvättmaskinen och att det är bra ventilation!
 



Peppe v.46

Måndag: Uteritt
 
Tisdag: Uteritt
 
Onsdag: Vila?
 
Torsdag: Sadelprovning
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Uteritt
 
Söndag: Dressyr
 
Ungefär så här kommer veckan se ut för Peppe, det mesta är dock preliminärt eftersom han inte har några vinterskor på sig än. Men förhoppningsvis får han på sig dom i slutet av veckan. Så hur ridningen blir beror helt på hur vädret och underlaget är! 
 



Privatjuridik

Nu sitter vi här och väntar på att juridiken ska börja. Precis som Linda skrev så är det utvecklingssamtalsvecka den här veckan så vi går halvdag alla dagar utom fredag. Imorgon är vi lediga och det passar mig ganska bra eftersom jag fyller år då!!
 
Idag slutar vi alltså 12, men jag har utvecklingssamtal 14.45 så jag måste ändå sitta kvar och vänta på det. När jag har kommit hem så ska jag fara ut och springa eftersom benhinnorna känns bra, och sen plugga resten av kvällen..
 
 



Bra vecka!

God morgon! Den här veckan tror jag kommer bli riktigt bra, vi har utveckingssamtal den här veckan så schemat är ganska tomt. Idag går vi halvdag, imorgon och på onsdag är vi lediga, torsdag sista lektionen (missar dock den då vi ska på sadelprovning) och fredag full dag. Kunde alltså inte ha blivit så mycket bättre!
 
Efter skolan ska jag till stallet och rida Peppe, idag blir det ungefär som igår, en lugn tur i skogen. Om jag hinner ska jag även fixa klart i sadelkammaren och börja prova alla täcken och sånt på honom! 
 



Surf hela dagen!

Idag har jag varit på surf hela dagen fram tills nu, så därav uppdateringen. Kollade på LC, LB och La. Det gick jättebra för många vilket var riktigt kul!! Jag ånsåg också att det var lika bra att vi missade den här tävlingen för vi hade aldrig någonsin fått plats på den framhoppningen. Och LB banan hade aldrig funkat heller. Jag hade seriöst strykt mig från den om vi hade åkt. LA hade nog gått bättre..
 
Iallafall så ska jag åka till stalletmed mamma efter maten och gå en promenad med Kryckan. Vi måste också sätta i fler broddar då han inte är broddad alls på höger bak. Hoppa att han låter oss göra det haha!
 
Men nu är säsongen 2013 officiellt över, bara att tagga 2014 nu!!
 
 



Hemma!

Nu har jag precis kommit hem från surf efter att ha spenderat någon timme där med Agnes. Vi flummade runt, tittade på tävlingarna och flummade lite till. Som vanligt ungefär, vi är som sagt ganska duktiga på att underhålla oss själva, haha. Det såg nog även lite små roligt ut då vi hade likadana jackor, blåa ridbyxor, liknande strumpor och likadana skor.
 
Innan jag åkte dit så red jag Peppe i skogen och det gick bara bra, han skötte sig fint så det var inga problem.
Det var dock liteee svårt att hänga med i hans bauta stora trav, eftersom han har dressyrblod i stammen så har han ett ganska stort steg vilket jag inte riktigt är van vid än. Men det kommer nog! Han var duktig iallafall!
 



Jag och Kryckan del 1

Det hela började med att vi hade tagit beslutet att lägga ut Olle på annons. Vi hade funderat på det under nästan ett år, men ville sätta igång honom först efter senskadan. Efter en hoppträning pratade vi med min tränare om saken och frågade om hon kunde hjälpa oss att hitta en ny ponny. När jag kom hem från stallet några timmar senare, så såg jag att hon hade skickat text och en film på en ponny. Jag blev kär direkt och sprang till mamma haha, men hon såg bara problem. Han var oriden, jättesvag i galoppen och 8 år. Vi hade tänkt oss en lite yngre ponny, och om den skulle vara 8 så skulle den vara mer välridenriden osv. Dessutom stod den på ett försäljningsstall på Irland och vi hade redan en ponny som måste säljas innan vi kunde ta hem en ny ponny.

 Lite bilder från Irland, de två översta är från annonsen. Han ser verkligen inte alls ut sådär haha.. Han är myycket snyggare! Ser inte ens ut som samma häst..

 
När en vuxen man red honom:
 
 
När en yngre tjej red honom:
 

Jag gick vidare och kollade runt på svenska ponnysar på hästnet, men tanken på den vita irländska ponnyn släppte aldrig. Vi ringde en massa samtal, blev mer och mer intresserade, och tog beslutet att byta in Olle. Vi skulle aldrig få honom såld här i Umeå, tänker inte gå in så mycket mer på det.

Den 22 april gick Biscuit Gold igenom veterinärbesiktningen, och två veckor senare bilade vi ner 96 mil enkel väg till Linköping för att hämta honom. Det första jag tänkte när jag såg Kryckan var "herregud vad liten han är" eftersom han skulle vara maxad på millimetern efter vad vi hade hört. Vi tog ut honom i hagen och klappade lite på honom. Han var väldigt social och älskade när han fick uppmärksamhet. Jag blev bara mer och mer kär i ponnyn.

Dagen efter sa vi hejdå till Olle, vilket också är det jobbigaste jag har gjort i hela mitt liv. De andra hade redan lastat Kryckan så när jag kom tillbaka så var det bara att hoppa in i bilen och köra iväg. Kryckan skötte sig helt fantastiskt bra med tanke på att han hade kommit till Sverige dagen innan, och nästan bara hade åkt lastbil i hela sitt liv. Den 6 maj 2013 kom vi hem till Umeå med honom!

Jag måste säga att han är 100 gånger finare än jag trodde att han skulle vara, fortsättning följer haha!

 
 



Söndag

God morgon! Just nu sitter jag och latar mig i soffan men jag ska snart ta tag i livet och åka till stallet. Idag ska jag rida Peppe lite lugnt i skogen, bara lite skritt och trav. Blir spännande att se hur han beter sig där men det ska nog inte vara några större problem. När jag har gjort klart allt i stallet så ska jag vidare till Surf för att kolla lite på ponnytävlingarna. Nu kan man säga att min ponnytid är slut på riktigt, lite tråkigt. 
 
Annars händer det nog inte så mycket mer idag, har inget planerat iallafall!
Hoppas ni får en bra söndag!
 



Svar på kommentar

Vem har fotat bilden? :)
 
Svar: Tove Söderström! Hon är jätteduktig och alla bilder är jättefina :)
 
 



Dagen!

Hej haha, jag lever! Idag skrittade jag Kryckan i skogen i 30 min. Pappa följde faktiskt med på Pålis (en häst i stallet) så vi fick lite sällskap! Det låg kvar snö på marken och Kryckan har ju knappt sett snö under sina 8 år på jorden. Det är bara att han vänjer sig, han skulle bara veta vad som väntar i januari/februari...
 
Sen for jag till Minna och vi "firade" mig och Alicia som fyller år på tisdag och onsdag. Tycker att jag borde få världens fetaste applåd för att jag gick hem mitt i natten.
 
Imorgon får vi se hur det blir med uppdateringen eftersom jag troligtvis kommer vara på surf hela dagen. Såg också att jag glömde publicera mitt inlägg om min och Kryckans tid hittills, så jag sätter det på tidsinställt!
 
 



Hos Minna

Bloggar senare!!






Bild från idag

 
Här en bild från idag. Som ni ser är han verkligen jättesmal och omusklad nu, man ser revbenen lite och han har tappat hur mycket som helst på rumpan. Nu i veckan ska han som sagt bara ta det lugnt, imorgon hade jag tänkt skritta och trava lite i skogen. Se hur han beter sig då. Sen på torsdag är det sadelprovning som gäller, man blir inte klok på alla dessa sadlar.. 



Första ridturen avklarad

Då var första ridturen på min fina Peppino avklarad. Eftersom han har tappat så himla mycket muskler och allt av resan från Tyskland så red jag bara lugnt idag. Det blev bara lite skritt på ridbanan, men det gick bra! Red inte alls så länge men han fick iallafall röra lite på sig. Åh, vad jag längtar till jag kan börja rida honom ordentligt! 
 
Tog även några bilder på honom men det var så tråkigt väder.. Ska försöka ta med kameran lite oftare, jag är ju så himla dålig på att komma ihåg att ta med den. Men mobilbilder är ju inte det roligaste, mycket bättre med nya "riktiga" bilder!
 



Dagens planer

Om en liten stund ska jag åka till stallet, idag har jag tänkt skritta en sväng med Peppe. Det blir premiärturen på honom om man inte räknar med provridningen. Spännande! Sedan har jag även tänkt frisera honom, prova massa saker och fixa iordning i sadelkammaren. 
 
Jag tar även med kameran till stallet så räkna er bilder senare ikväll! 
 



9 november

Idag hade jag tänkt plugga stenhårt så att jag har tid att fara till surf och kolla på tävlingarna imorgon. Måste läsa i äckelboken, skriva recension, skriva om svenskainlämningen, göra matte osv. Har ju knappt haft nått i skolan på två veckor, men det är nog slut på det roliga nu..
 
Kryckan ska skrittas i skogen backacka med hack som vanligt. Mungiporna börjar bli jättefina nu! Det är typ det enda positiva med att han inte rids ordentligt!
 
Sen tänkte jag skriva om min och Kryckans tid tillsammans (hela 6 månader haha..). Ska börja med det idag, så första delen kommer nog ikväll!
 
 



Perigueux

Satt och kollade runt lite på Peppes stam, bland annat hans pappa Perigueux som tydligen vann tyska mästerskapet nu 2013. Peppe har inte riktigt samma spänst, men det ska bli så kul och spännande när vi börjar träna ordentligt och tävla nästa år!
 



Helt borta

Vad händer med mig? Direkt jag kom hem från skolan vid 14 så satt jag först och kollade runt på internet, och sen däckade jag på sängen och sov i typ två timmar. Jag var heeeelt slut men jag har ingen aning om varför. Tog väl igen alla timmar jag inte har sovit på natten antar jag...
 
Nu måste jag verkligen ta tag i bloggandet här känner jag. Nya bilder, mer åsikter och utrustning hade jag tänkt mig. WOHOOO!
 
Saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
 
 



8 november

God kväll finisar! Just nu sitter jag och kollar runt lite på internet efter kläder, om ni vet någon sida med snygga kläder får ni gärna säga till! Tidigare ikväll var jag till stallet en sväng, borstade och myste lite med Peppe. Imorgon ska han få en liten make-over om han klarar av att stå still så länge. Just nu ser han mer ut som ett troll än en tävlingshäst. Han har nämligen lite problem med att stå på gången, det är lite tråkigt tycker han, haha. 
 
Imorgon ska jag även rida honom en liten sväng, dock bara skritta men det ska bli kul ändå! 
 
Tristan får stå för bilden!



Svar på kommentar

Anonym

Är Peppe din ny häst?

Svar: Ja, det är  det :) Imorgon ska jag försöka komma ihåg kameran och ta några bilder på honom. Bjuder på några gamla från provridningen så länge!




Har just haft idrott

Idag går jag till skolan till 13.35. Direkt efter skolan ska jag fara ut och springa på elljusspåret hade jag tänkt. Om det ens går för jag har fått svinont i benhinnorna, döda mig. Sen blir det iallafall hemmakväll framför idol!
 
Kryckan vilar idag, så det blir inget stall...
 
Har inga bilder på mobilen, så det får bli en bild på stolen som jag välte med igår :')
 





Äntligen fredag!

Sitter på skolan nu och har lektion. Har tre lektioner kvar innan jag slutar vid 15.40, nästan lite hemskt att sluta så sent på en fredag men men. Efter skolan kommer pappa och hämtar mig och skjutsar mig till stallet. Peppe ska vila idag så jag har bara tänkt pyssla lite extra med honom. Annars har jag inga speciella planer idag. 
 
Mamma var till stallet och kollade till Peppe imorse, han verkade bara må bra! Självklart mycket nytt att kolla på men han vänjer sig! 
 



"Matteplugg"

Alltså mina inlägg blir bara tråkigare och tråkigare ju längre tid som går.. Får som ingen motivation till någonting när Kryckan inte rids. Ska iallafall fara ut och kolla på tävlingen på surf på söndag, måste ju vara mentalt stöd åt mina kära vänner som ska tävla!
 
Idag har jag inte gjort något alls egentligen, förutom att räkna typ två tal matte under kvällen. Har ganska mycket i huvudet angående Kryckan, det finns två alternativ och det är inte lätt att veta hur man ska göra. Men vi får se..
 
Bild från i sommras!
 
 



Presentation Peppino

Nu har Peppino äntligen kommit fram och står nu installerad i sin box. Han var dock ganska smal och omusklad efter den långa resan, så han ska få äta upp sig innan han börjar ridas ordentligt. Tänkte iallafall ta och skriva en liten kort presentation om honom nu. 
 
Peppino är en tysk hannoveranare valack född 2007, han är alltså 6 år. Han är efter hingsten Perigueux, som är en av Tysklands främsta avelshingstar. I Tyskland har Peppe, som han kallas, tävlat upp till 1.30m felfritt tror jag. Han är en riktigt trevlig och snäll häst iallafall!
 
Vet inte riktigt vad jag mer ska skriva, men ni vet lite om honom iallafall. Om det är något ni undrar över är det bara att fråga! 
 
Det här måste nog vara en av dom ocharmigaste bilderna som finns, sliten efter den långa resan. 



Halva dagen kvar

Nu har halva skoldagen gått. Torsdagar är våra jobbigaste dagar (även fast dom inte ens är så dryga). Har iallafall engelska nu och sen företagsekonomi innan jag slutar vid 15.10!

Det blir väl att skritta Kryckan i 30 min som vanligt, inte så mycket att välja på..

OCH IKVÄLL KOMMER LINDAS HEEST!! Jag lovar att jag är lika taggad som hon!!

Kolla vilken fin bild jag gjorde igår haha :')





Ikväll kommer han!!

God morgon! Just nu sitter jag och har lektion i digitalt skapande, vi gör inte så mycket så passar på att blogga nu då jag aldrig hann imorse. Lektionen slutar iallafall snart och då är det dags för matteprov, efter provet har jag två lektioner till och slutar 15.40. 
 
Då ska jag direkt hem och åka till stallet när mamma kommer, nya stjärnan kommer nämligen ikväll. Så senare ikväll kommer en presentation om honom, om ni vill läsa? Kommer sväva runt på små rosa moln idag, haha.. 
 



6 november 2011

Idag är det 2 år sedan världens (enligt mig) finaste hopphäst avled mitt under en världscupdeltävling, i direktsändning och allt. Kommer aldrig att glömma den chocken, och kan inte tänka mig hur det kändes för Eric Lamaze att bara stå där helt maktlös. Usch. Hoppsporten har aldrig, och kommer aldrig att bli, samma sak utan den här fantastiska hästen.
 
Föddes till stjärna, dör som legend.
 
RIP Hickstead 1996 - 6 november 2011
 
 



Hej jag lever

Idag har jag verkligen inte haft någon tid alls över till att uppdatera, men vi fick iallafall sluta nästan 1 timme tidigare från skolan idag (tackar gud för det). Direkt när jag kom hem satte jag mig med matteboken och ränkande tills mamma kom hem, då tvingade hon med mig på en föreläsning som var på travet. Den var väl ändå ganska intressant men jag hade verkligen behövt dom timmarna till att plugga. 
 
Nu har jag sutttit en stund och räknat matte en stund men orkar inte mer nu, lika bra och gå och lägga sig så man är pigg på provet imorgon! Får helt enkelt tänka positivt. Återkommer med bättre uppdatering imorgon, om det är något speciellt ni vill läsa om, säg bara till! 
 



En fin rubrik

Idag gick skolan galet långsamt även om vi har ganska korta dagar. Matten som var sista lektionen behöver vi inte ens prata om..
 
Åkte till stallet vid fem och gick en promenad med Kryckan i en halvtimme. Han var riktigt pigg och dryg, antar att han börjar få lite (läs: mycket) överskottsenergi nu. Fick stanna honom flera gånger eftersom han låg på som ett ånglok med mig hängandes i grimskaftet. Längtar tills jag får sätta igång honom...
 
Ska också hälsa från min käre bloggkompanjon Lindizz att hon tydligen har tidsbrist x100000000000 men att hon kommer blogga så fort hon kan! Hoppas ni inte gråter allt för mycket :')
 
Har världens bildbrist så hon får stå för bilden!
 



Glömde blogga!

Haha oj.. Jag var helt säker på att jag hade bloggat idag, men nu ser jag att jag inte har gjort det haha..
 
Idag går jag i skolan till 14.05 tror jag, men vi har bara en kort mattelektion kvar om man inte räknar med lektionen vi har nu. Efter skolan ska jag iallafall gå en sväng med Kryckan, hoppas på bättre väder än igår!
 
Visste ni förresten att idag är det exakt 6 månader sen vi hämtade Kryckan? Minns så väl den magra vit/gråa ponnyn som jag trodde skulle gå av på mitten om jag satte mig på honom haha. Tänk att ett halvår går så här fort..
 
Här kommer lite bilder från när vi hämtade honom hos Teres, visst har det hänt en hel del? Både med muskler och manen haha. Efter år av flätning så ligger den numera på en sida :')
 
 
 
 
 



Onsdag

Nu på morgonen har jag suttit och kollat igenom psykologin en sista gång, det är så otroligt mycket vi har prov så allt är lite smått kaos egentligen. Men provet får gå som det går helt enkelt! Förutom provet är det en ganska lugn dag i skolan, har 2 lektioner och slutar 15.40. Då ska jag direkt hem och sätta mig med matteboken, uppdateringen kommer alltså inte vara den bästa idag men jag ska göra så gått jag kan. Men som sagt skolan går före. 
 
Ni får iallafall ha en jättebra dag så hörs vi när vi hörs! 




God natt !

Nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax sova. Tänkte bara ta och blogga lite samtidigt som jag ber lite om ursäkt för det dåliga uppdateringen från min sida idag. Men eftersom jag har prov imorgon och på torsdag har jag spenderat hela kvällen med psykologiboken. Imorgon börjar vi inte för än klockan 11 så jag har tänkt sista minuten plugga på morgonen innan skolan. 

Förutom att plugga har jag inte gjort så mycket mer idag, har ju ingen häst för tillfället så det finns inte så mycket att blogga om. Men nya hästen kommer förhoppningsvis på torsdag, han står iallafall på transporten nu, då kommer uppdateringen bli roligare! 

Klockren bild! 



Äckelväder

Idag var det inte kul att rida. Det regnade huuur mycket som helst samtidigt som det blåste och var kallt. Varken jag eller Kryckan var speciellt pepp på att rida i det vädret, så därför var vi bara ute i 20 min. Han blir lite mesig med alla vattenpölar, men annars gick det bra!
 
Nu ska jag sätta mig och spåna på lite åsiktsinlägg! #brainstorming
 
Kommer ihåg att det var världens underbaraste väder den här helgen, och lite tävling på det skulle sitta fint just nu..
 



Snart lunch

Nu har vi haft matte och samhälls, om typ 2 min får vi lunch. Sista lektionen är svenska och vi slutar 13.45. Haha intresseklubben antecknar..

Jag är inte säker men jag tror att jag ska till stallet idag. Blir att skritta ut i skogen som vanligt!







5 november

God morgon! Just nu sitter jag vid köksbordet och dricker ett glas oboy, men jag ska alldeles strax göra mig iordning och gå till skolan. Tisdagar är alltid lite smådryga eftersom vi har ett långt hål och slutar ganska sent. Efter skolan har jag faktiskt inga speciella planer, bara hem och plugga skulle jag gissa på. 
 
Förresten, Inter var 3a igår när han startade. Så nu har jag avslutat min otroligt långa (3 månader haha) travtränar karriär. Världens bästa Inter ♥
 



God natt!

Blir en tidig kväll idag, har inte gjort något speciellt alls. Bara att njuta av att kunna ligga i sängen och inte göra någonting medans man kan haha. Snart kommer det säkert att vara fullt upp igen..
 
Jag har inget att blogga om nu när jag inte rider Kryckan som jag brukar, som ni märker så blir min uppdatering bara sämre och sämre. Om det är något ni vill läsa om, typ åsikter, eller har några frågor så är det bara att kommentera. Angående Kryckan så får vi nog veta på onsdag hur allt kommer bli i framtiden, röntgenbilderna ska få expertutlåtande från en känd eterinär + några på Irland. Mycket att bestämma alltså. Men om allt blir som jag hoppas så kommer jag att ha min lilla stjärna tillbaka lagom till 2014, hoppashoppas.
 
LB+5 i Vindeln, andra tävlingen. Han är helt otrolig!
 



Måndag

Direkt efter skolan idag åkte jag till tandläkaren, min älskade etsbro var lös igen.. Men nu är den på plats igen, dock så får jag inte äta med framtänderna längre för då kommer den att lossna igen. Så nu kommer jag inte kunna äta tacos, mackor, äpplen på mer än 1 år. Kommer inte heller kunna äta pizza eller hamburhare på normalt sätt. Jobbigt läge. 
 
Gick på stan i någon timme efteråt och verkligen kollade igenom alla affärer ordentligt men jag hittade som vanligt inget. Nu och resten av kvällen har jag tänkt sitta med både psykologi och matteboken. Dagen kommer alltså inte bli mycket roligare än så här.
 



Home from school

Idag har jag: nästan dött av depp för att det regnar, pratat med en väldigt glad människa från piratpartiet, ätit några mackor, genomlidit en nästan två timmar lång föreläsning och förfrusit fingrarna när jag cyklade hem. Kul dag va? Skulle ha åkt buss men hade slut på busskortet, men nu hade jag tydligen inte det iallafall haha.. jag fattar ingenting.
 
Mamma går en promenad med Kryckan idag i regnet, så jag är hästledig. Vi har ingenting i skolan just nu heller vilket är gaaanska skönt!
 
 



På föreläsning

Är på en föreläsning i aulan nu så jag kan inte blogga.. Uppdaterar när jag har kommit hem!






Slut på lovet

Då var lovet slut, tillbaka till vekligheten igen. Ha både en bra och en lite jobbig vecka famför mig. Höjdpunkten är helt klart att "Prinsen" kommer på tosdag. På skolfronten är det två prov, så veckan kommer bestå av plugg. 
 
Idag slutar jag skolan vid 2 tiden. Skönt men en lugn start såhär efter lovet. Efter skolan hade jag tänkt fara ner på stan en sväng och kolla in nya gallerian, även om det inte har kommit några nya butiker än kan det ändå vara kul. Inter är som sagt kvar i boden så det blir inget stall idag. 
 
Ha en bra dag allesammans!
 



Våra bästa rundor

Detta tycker jag är våra bästa rundor hittills. Kanske inte om man går på hur det ser ut, men jag minns fortfarande känslan när jag gick ut från banan efter varenda en av ritterna. Den där känslan av att allt kändes lätt och att allt bara hade flutit på. Den känslan försvann någon gång efter Skellefteå, även om han har hoppat som en gud så har jag inte haft samma känsla..
 
Här är iallafall rundorna, ignorera ryttarmissarna och kolla på ponnyn!
 
LB debut, 0+4 fel, andra tävlingen.
 
Första LB+5, 4 fel, andra tävlingen.
 
LA debut i Nordmaling, 4 fel på sista hindret.
 
LA i Skellefteå, 0 fel och vinst.



Hemma!

Nu har jag kommit hem och har precis fått i mig middag. Tågresan gick ändå ganska bra även om den sista timmen var lite smådryg, att internet inte heller fungerade speciellt bra gjorde inte precis att tiden gick fortare. 
 
Innan jag åkte hann jag med att rida både Inter och Linuz. Började med att rida Inter och eftersom han ska starta imorgon så fick han bara gå lugnt idag. Han fick gå "dressyr" i skogen, gjorde saker som bland annat flytta för skänkeln, göra halter, ställa och sånt. Det gick iallafall helt okej, han var avslappnad och lyssnade ganska bra. Sedan var det Linux tur, han fick gå slingan runt berget idag. Tog det mest lugnt då det fortfarande var ganska hårt i backen men lite trav och galopp blev det iallafall. 
 
Jag höll även på att få mig en flygtur idag, på vägen hem klev Linuz på en ganska stor barkbit. Det resulterade att han hoppade rätt upp i luften, eftersom han skrittade på halvlånga tyglar var jag inte riktigt beredd på det. Det var verkligen inte långt ifrån att jag for av, men jag lyckades iallafall hålla mig kvar, haha!
 



På tåget

Förlåt för den ur usla uppdateringen idag, men jag har inte riktigt haft någon tid över till att blogga. Just nu sitter jag iallafall på tåget på väg hem till Umeå, är hemma om ca 2 timmar så jag bloggar mer då! 
 
Måste även säga att det tog över 1 timme att publicera det här inlägget på grund av tågets värdelösa internet.. 
 





Pluggar

Nu är jag hemma från Menea och sitter och pluggar matte. Jag fattar ingenting av promille och ppm så hoppas att min smarta pappa kommer hem snart och hjälper mig..
 
Igår såg vi på The conjuring och Titanic haha. Vi la oss väl någon gång runt 3 men sov inte förrän 4 någon gång. Så jag är ganska trött nu. Planerar faktiskt att gå och lägga mig direkt efter Solsidan så att jag kanske överlever skolan imorgon.
 
Mamma är och går en promenad med Kryckan nu, så det blir nog en lugn söndag för mig!
 
Saknar detta så obeskrivligt mycket just nu, synd att säsongen skulle sluta så dåligt..
 



Lördag

Idag har det varit riktigt tråkigt väder, det har småduggat hela dagen. Inte det roligaste precis.
Började iallafall dagen med att börja rida Inter, han fick gå backintervaller idag. Det var dock ganska hårt i marken så efter uppvärmningen i skogen jag lät honom bara lunka 2 vändor i backen. Han skötte sig bara bra som vanligt! 
 
Efter lunch var det Linuz tur att bli riden, det var fortfarande hårt i marken men på grund av regnet så hade det iallafall blivit lite mjukare. Så Linuz fick gå lite hårdare idag, mer trav och galopp än vad han har gått tidigare i veckan. Även han skötte sig bra förutom att den lilla jäveln bet mig innan jag skulle hoppa upp på honom..
Tur för honom att han skötte sig bättre under ridturen, haha. 
 
Imorgon ska jag upp tidigt, ska hinna rida både Inter och Linuz innan tåget rullar hem till Umeå vid 2-tiden. Så nu kallar sängen. Hoppas ni haft en bra lördag och får en fortsatt bra kväll! 
 



Helluuuuu minns ni mig??

Jag har inte tid att blogga eftersom jag måste vara social med mina kära vänner som jag faktiskt inte har träffat på flera år..

Jag och mamma for till stallet innan jag åkte hit, hon följde med mig ut i skogen när jag skrittade ut. Sista biten gick jag med Kryckan eftersom det kändes onödigt att sitta på honom. Men han skötte sig iallafall!






Länka era bloggar

I brist på annat att göra skulle det vara jätte kul om ni kunde länka eran blogg eller någon annan blogg som ni läser. Kikar in på alla bloggar och lämnar en kommentar! :)
 



God morgon!

Nu ska jag snart fara ut till stallet och göra allt där ska också skritta Kryckan i 30 min som vanligt. Han börjar bli galet uttråkad av allt skrittande, men vad gör man? Vill bara säga att skadan inte är så allvarlig i sig, men det är en del att bestämma ändå..
 
Sen i eftermiddag ska jag fara iväg till Menea och sova där tills imorgon. Så uppdateringen kanske inte blir den bästa. Kan inte sluta tänka på att skolan börjar på måndag..
 
Dåligt språng Kryckan :')
 



Regn..

Just nu sitter jag i stallet och ska alldeles strax fara ut och rida Inter. Dagens plan är att han ska gå backintervaller. Det är dock fortfarande ganska hårt i marken så han ska bara få jogga lite lätt. Efter lunch ska Linuz ridas, har inte riktigt bestämt hur han ska gå idag. Men det blir nog bara lugnt! 

Ska ut och rida i regnet nu, bloggar mer sen! Ha en bra dag! 




#true

Detta är lika sant varje gång, blir helt mållös typ. Alla borde tänka på detta och inte sprida vidare varenda liten skitsak dom råkar höra!
 
 



Avrundar kvällen

Idag har det varit en ganska lugn dag trots allt, tre hästar har blivit ridna men förutom det har jag i princip inte gjort någonting av nytta. T som jag red igår var först ut idag, honom skrittade jag runt slingorna på långa tyglar nästan hela tiden. Jobbade honom korta bitar men annars en ganska kravlös tur. 
 
Efter lunch var det Linuz tur att bli riden, eftersom det är så otroligt hårt i marken nu så red jag bara lugnt. Det blev i princip bara skritt och sedan lite trav några korta bitar. Han har iallafall lugnat ner sig nu om man jämför med hur han var tidigare i veckan. Han svävar iallafall inte ovanför marken längre haha. 
 
Sist men inte minst ut var Inter. Honom skrittade jag också bara med. Först i skogen och sedan en liten stund på ridbanan så han skulle få gå på lite böjda spår. Flyttade honom för skänkeln, gjorde halter, ställde och sånt så helt utan dressyr blev han inte trots att han fick gå i skogen. 
 
 
Nu ska har jag faktiskt tänkt gå och lägga mig, är så otroligt trött så att ögonen snart går i kors även fast klockan inte ens är 9. Men jag har ju varit igång lite mer den här veckan än vad jag brukar. Annars blev det här också världens längsta inlägg.. God natt!



1 år sedan

Dem här filmen är från snart 1 år sedan, tror det var från 2012's sista tävling. Man ser verkligen tydligt att han inte var samma gamla Tristan redan där, även om han var pigg och stark var det inte samma tryck i honom. Men det fanns ju en förklaring varför han var som han var. 

 
Här under ser ni en film från Piteå tidigare under 2012, våran helt klart bästa tävling tillsammans. Tristan var i sin livs form då. Ni ser även skillnaden på honom jämfört med filmen ovanför, eller hur? 
 



En ovisad bild

Hittade en bild från Stöcke-tävlingen på VKs ridsportblogg, fotad av Matilda Nordström!
 
 



Redan november!

Herregud vad tiden går fort, det var ju nyss nyår.. Nu är det redan november...
 
Idag vilar Kryckan så jag får väl underhålla mig själv antar jag. Tänkte fara ut och springa en sväng, och ikväll är det fest hos Alicia. Nlir nog en bra dag!
 
Jag förstår att många vill veta vad som har hänt med Kryckan osv, men jag kan inte berätta helt ännu..
 
 



November

God morgon! Vaknade för en stund sedan och nu ska jag alldeles strax gå ut till stallet och göra någon nytta. Idag har jag inga speciella planer föutom att rida Linuz och även rida Inter en liten sväng. Inter hade jag tänkt rida lite lätt dressyr med idag, antingen på ridbanan eller i skogen. Men eftersom det är minusgrader så är nog ridbanan mer än stenhård.. 
 
Linuz igår innan vi red!



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin