Onsdag

Imorse var jag i stallet vid halv 9 för att rida och släppa ut Peppe i hagen. Jag måste säga att jag har varit otroligt sliten och trött dom här dagarna som jag har behövt åka och släppa ut honom på morgonen. Att jobba till klockan 00 och sedan inte somna för än vid 00.30 är riktigt jobbigt när man ska kliva upp tidigt. Trots att jag ändå sover 7 timmar blir det inte samma sak som om man tar det lugnt på kvällen innan man går och lägger sig. Nu känns det mest som jag bara ha sovit några enstaka timmar när jag vaknar. Men imorgon och på fredag behöver jag inte åka och släppa ut honom så det blir riktigt skönt! 
 
Precis som i måndags skrittade jag Peppe i ridhuset idag. Igår hade jag tänkt rida på ridbanan men han fick gå i skrittmaskinen istället. Han skötte sig faktiskt ganska bra idag, till skillnad från i måndags sökte han sig nedåt redan från början och gick i en ganska bra form hela passet. Dock så tar han olika stöd på bettet och är hård i ena sidan av munnen, så i ena varvet där den hårda sidan är på yttertygeln går han jättefint men sedan i andra varvet där den hårda sidan är på innertygeln är det svårt att få honom att ta stöd på yttertygeln och han går gärna böjd utåt. Det blir mycket jobb med att få honom ordentligt lösgjord och starkare nu ett tag framöver.
 
Igår bytte vi även foder på honom. Det som vi gav från Granngården tidigare tycker vi inte har fungerat så bra. Han var himla ful och långhårig i pälsen innan vi släppte honom på bete och troligtvis hade det lite med fodret att göra för han har aldrig varit så förut. Nu har vi iallafall börjat ge foder från RS mustang så vi får hoppas att det fungerar bättre! 
 
Hade turen att vara helt själv i ett nysladdat ridhus idag, lyxigt! 
 



Måndag

Hej på er! Den här veckan jobbar jag eftermiddag, jag kommer jobba 15.30-24 alla dagar förutom fredag då jag kommer sluta kl 23. Det känns lite drygt att sluta så sent på en fredag för helgen känns ju mycket kortare. Men får väl se det positiva att jag kommer få lite mer pengar i plånboken, det skadar aldrig. Särskilt inte när man har en häst, haha! Annars tycker jag att det är helt okej att jobba eftermiddag, man slipper kliva upp tidigt och är mycket piggare. 
 
Imorse åkte jag till stallet mellan 8 och halv 9, våran utsläppare börjar inte släppa ut för än på torsdag så fram till dess får jag åka och släppa ut Peppe i hagen. Det betyder att han får gå ut lite senare än vad han är van vid så att jag iallafall får sova 7 timmar. Passar även på att rida honom innan han får gå ut i hagen i veckan! 
 
Idag skrittade jag honom ca 20-30 minuter, han hade inga skor på sig så han fick gå i ridhuset där det är mjukt underlag. Han skötte sig iallafall okej, han var lite spänd men han hittade inte på några dumheter och det är huvudsaken. Hoppas det håller i sig! Efter att jag hade ridit blev han skodd så imorgon kanske vi provar att rida på ridbanan istället! 
 
Peppsan idag!
 



I fredags skedde världens sjunde underverk!

I 3,5 års tid har vi haft enorma problem med Kryckan och hovslagare. På grund av tidigare dåliga erfarenheter då han blivit utsatt för grovt våld i samband med skoning har Kryckan behövt ta stora mängder lugnande preparat för att kunna skos, domosedanet gavs via spruta då det inte gav någon effekt alls annars, då Kryckan var så rädd att det inte hjälpte något alls. Patrik (som hovslagaren hette) och Kryckan gjorde stora framsteg tillsammans och steg för steg gick det att minska mängden domosedan.

För några månader sedan börjsde vi sko Kryckan hemma i stallet, hovslagaren vi använde då (och fortfarande använder) är Sören. Han har på bara några månader gjort underverk med vår livrädda häst. Han är så lugn, mjuk och försiktig med honom att han successivt har lyckats vinna Kryckans förtroende. Vi har fortsatt att trappa ned mängden domosedan och de två senaste skoningarna fick han nästan inget alls.

I fredags hade vi bestämd med Sören att prova sko utan domosedan, endast bomull i öronen (som han alltid har behövt ha). Vi hade otur för precis när Sören dök upp så lyckades Kryckan skaka ur all bomull ur öronen så hörseln inte dämpades något. Då började han som vanligt svettas och skaka så mycket att han nästan tappar balansen, jag hatar att se honom så. Vi lyckades få tillbaka bomullen och när han kände igen Sören var stormen över. Efter det var dramat slut och det gick att sko utan några som helst avbrott, allt flöt på precis som det ska och jag och mamma nästan grinade när den sista hoven var klar. Inga framgångar på tävlingsbanan kan någonsin mätas med den här segern, framstegen Kryckan har gjort utan de senaste åren är verkligen jättestora. Från att hoppa ner i diket vid veterinärbesiktningarna på tävlingsplatser till att kunna skos med endast bomull i öronen. Han är oftast inte blyg för nya människor och har blivit mycket mer social än när han kom. Blir så glad bara av att se honom, min själsfrände och bästa vän❤️




Peppe är hemma!

Idag har vi varit och hämtat hem Peppe från betet. Från början hade vi tänkt att han bara skulle vara där i cirka 5-6 veckor men det slutade med att han var där i två månader istället. Jag tror ändå att han har mått ganska bra av att ha semester, på dom snart tre åren som jag haft honom har han aldrig haft någon längre vila förutom när han var skadad. Så det har nog varit nyttigt för honom att bara gå och äta gräs och vara med andra hästar. Han har dessutom blivit mycket finare i pälsen nu än innan han åkte på bete, då pälsen var långhårig, glanslös och inte alls fin. 
 
Nu är han iallafall tillbaka på hippo igen och snart drar hårdträningen igång. Just nu har han inga skor på sig så imorgon ska jag bara skrittjobba honom i ridhuset och sätta igång honom lite lugnt. Troligtvis får han skor på sig imorgon förmiddag efter att jag ridit honom!
 
 
 
 



Äntligen helg!

Nattveckan på jobbet är äntligen över och nu dröjer det 4 veckor innan nästa gång. Det ska bli riktigt skönt att slippa jobba natt på några veckor för jag var så otroligt sliten och trött dom sista nätterna. Nu har jag iallafall sovit några timmar och även hunnit med att se något avsnitt av Glee, den serien är ju lite smårolig ändå! 
 
Nu är planerna att åka till hippo och spåna upp Peppes box då tanken är att vi ska ta hem honom på söndag. Skönt att ha det klart och inte behöva göra det på söndag! Jag ska även åka förbi Hööks en sväng och köpa lite saker. Peppe skulle behöva en ny grimma och jag tänkte kolla efter ett par nya ridbyxor, får se vad dom har helt enkelt! 
 
Ha en bra fredag, så hörs vi senare!
 
 



Bilder från Stockholm!

Såklart att Lukas lyckades vinna en sån här jävel❤️




Bilder från sommaren

Insåg att det kommer bli för mycket att ha stockholmsbilderna i samma inlägg, så dom bilderna kommer senare!




Bilder från igår




Terränghoppning

Idag fick Kryckan prova på terränghinder igen, tror det var ett par år sedan vi gjorde det nu. Dock är han betydligt mer rutinerad på det då han tävlade mycket fälttävlan på Irland innan vi importerade honom.

Jag tyckte dock att det var jätteläskigt hahah. Just att det inte går att riva utan då dör man istället, typ. Men Kryckan visade hur man gjorde och det var så galet jävla kul. Dock höll vi oss till dom lite lägre hindrena då jag helst vill leva ett par år till åtminstone. Efter två varv på banan gav vi oss, Kryckan som tyckte att han hamnat i paradiset hade dock kunnat hoppa 10 varv till. Springa fort i skogen och hoppa hinder samtidigt är ju typ hans version av himmelriket. Får verkligen göra om det någon gäng!




Onsdag

Just nu sitter jag och laddar upp inför näst sista jobbnatten för den här veckan. Jag lyckades däremot bara sova 5 timmar idag efter jobbet och kunde inte sova något nu på kvällen så jag hade hellre varit hemma och sovit i natt. Men det är väl bara att kämpa sig igenom natten, det är ju snart helg!
 
Idag har jag inte gjort så mycket förutom att gått en promenad, legat i sängen och kollat på Glee, varit med Mattias och hälsat på Peppe. Men om man jämför med hur lite jag har gjort tidigare i veckan så tycker jag ändå att jag har gjort ganska mycket idag.
 
Imorgon hoppas jag verkligen att jag kan sova lite längre än vad jag gjorde idag, jag var ganska pigg och "utvilad" när jag vaknade men det kommer nog kännas lite i natt att jag inte har sovit så många timmar. Jag sover dock alltid ganska dåligt dom här veckorna när jag jobbar natt, det är så konstigt att gå och lägga sig när alla andra kliver upp. Nej, att jobba natt är ingen favorit hos mig. 
 
 



22 augusti

Nu är det snart dags för mig att släpa mig till jobbet igen, sitter bara och försöker vakna till lite grann då jag preics har sovit 2 timmar. Det var riktigt skönt och jag hade gärna sovit hela natten trots att jag klev upp vid 14-tiden idag. Igår (eller idag kanske man säger) gick det ganska segt att jobba, större delen av natten gick ganska bra men jag var inte superpigg i slutet om man säger så. Det var riktigt skönt när vi slutade imorse och jag äntligen kunde åka hem och sova. Den första natten brukar dock alltid vara värst då man inte riktigt har ställt om sig så jag hoppas den här natten går lite bättre!  
 
Förutom att legat i sängen halva dagen idag så har vi också varit förbi och hälsat på Peppe på betet. Jag passade även på att ta med systemkameran för att se om den fortfarande fungerade, jag har nämligen inte använt den något sedan 2014, haha. Men den verkade fungera som den skulle iallafall så det var bra. Ska försöka att fota lite oftare!
 
Här är några bilder från idag:
 
 



Nattvecka på g

Hej på er! Just nu ligger jag i sängen och ska snart ta och vila i några timmar. Jag börjar nämligen jobba kl 23 ikväll och då hjälper det ganska mycket att sova några timmar på kvällen. Det gör att man klarar natten lite bättre iallafall. Jobba natt är dock något jag verkligen inte tycker om, det känns så himla fel att jobba på natten när man egentligen ska sova. 
 
Jag skrev ju tidigare i veckan att vi skulle ta hem Peppe från betet i helgen, men det blev lite ändrade planer så vi ska ta hem honom i slutet av veckan eller i helgen istället. Vi får se vilken dag som passar bäst helt enkelt! På ett sätt är det ändå ganska skönt att vi inte tog hem han i helgen men tanke på att jag jobbar natt i veckan och kanske inte kommer vara sådär super pigg. 
 
I helgen har jag varit med Mattias i hans stuga, i fredags tog vi det bara lugnt och kollade på film och åt godis. Självklart kollade vi även på hoppningen från OS och alltså Peder, vilken kung han är!! Igår hade Mattias föräldrar bjudit över lite folk på middag och efter vi hade ätit gick vi tipsrunda som jag och Mattias vann (haha) sedan var det dags för badtunna innan vi åt efterrätt. Ganska mysig kväll men jag blev så himla trött efter att vi hade badat. 
 
 



Helg!

Idag jobbade hag bara till 11.30, riktigt skönt att avsluta veckan med en lugn och kort dag.Jag kom hem för nästan två timmar sedan och sedan dess har jag i princip bara hunnit med att duscha. Känner mig iallafall lite fräschare nu även fast jag är trött och sliten i kroppen efter den här veckan. Men nu är iallafall första veckan efter semestern avklarad och det är äntligen helg!
 
Idag fick jag även veta att jag ska börja jobba fyrskift om två veckor. Det betyder att jag kommer behöva jobba helg den veckan man jobbar förmiddag, men andra ord kommer det bli en 7-dagars arbetsvecka. Det ser jag inte fram emot. Men veckan efter kommer vara en ledig vecka och den däremot ser jag fram emot! Dessutom kommer jag få lite högre lön än vad jag har nu så det känns ändå ganska bra.
 
I helgen har jag inga speciella planer förutom att vi troligtvis ska ta hem Peppe från betet antingen imorgon eller på söndag. Sedan ska jag även passa på att umgås med min pojkvän eftersom jag jobbar natt nästa vecka och då kommer vi inte kunna ses lika mycket som vanligt. Nattveckan hör inte till min favorit vecka om man säger så!
 
 
 



Torsdag

Igår jobbade jag första dagen efter semestern och det gick väl helt okej förutom att dagen var ganska seg. Direkt när jag kom hem kollade jag på hoppningen från OS och jag kom hem precis när själva lagfinalen började så det var ganska bra tajming! På kvällen var jag så himla trött efter att ha jobbat hela dagen så jag orkade aldrig starta datorn och skriva något inlägg här, så kan det vara ibland. 
 
Idag har jag jobbat från 7-15.30 och även idag har dagen gått segt och varit allmänt tung. Det har varit massa strul med maskinerna så jag har mest suttit stilla på en stol känns det som. Riktigt så illa kanske det inte var men en hel del stillasittande har det ändå varit idag. Ganska segt. 
 
Just nu sitter jag i soffan och kämpar med att skriva ett någorlunda sammanhängande inlägg, är så trött i huvudet nu att jag vet knappt vad jag skriver. Men när mamma kommer hem från jobbet ska vi åka till hippo en sväng och sedan ska vi åka och hälsa på Peppe. Sen ikväll är planerna bara att vila och ta det lugnt. Som tur är jobbar jag bara från 7-11.30 imorgon och sedan är det helg! I helgen tar vi nog även hem Peppe från betet så då kommer det förhoppningsvis bli lite bättre och roligare uppdatering!
 
 



Tisdag

Idag har jag precis som igår varit hemma från jobbet. Igår under dagen och eftermiddagen var jag fullt inställd på att åka till jobbet och jobba idag men på kvällen fick jag så otroligt ont i ena axeln att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Jag kunde nästan inte lyfta armen och när jag låg i sängen kunde jag knappt lyfta huvudet från kudden eller vrida på mig. Senare på kvällen fick jag dessutom feber och antagligen berodde det på att jag hade så himla ont. Kan inte tänka mig någon annan orsak till febern faktiskt.
 
Både igår kväll och imorse var min pojkvän tvungen att dra upp mig ur sängen för det gjorde så ont i axeln att jag kunde inte ta mig upp själv. Inte ens när jag blev sparkad av en häst i ansiktet eller när jag fick sprickan i armbågen förra året gjorde det lika ont som axeln gjorde igår, i natt och imorse. Då kan ni ungefär föreställa er hur ont det gjorde. Men som tur är har det mesta av smärtan gått över nu så jag hoppas att jag kan åka till jobbet imorgon!
 
 



Dålig start

Hade skrivit världens bästa inlägg men klickade ner appen för att svara på ett sms och glömde spara inlägget (vet inte ens hur man gör det för övrigt, för nya blogg.se appen suger). Iallafall, inlägget är ett minne blott och jag orkar inte ens skriva om det. Börjar bra här.

I sommar har jag mest jobbat, men när jag inte är på jobbet är jag med Lukas. Vi ses nästan hela tiden trots att vi bor långt ifrån varandra. Var i Stockholm med hans familj för två veckor sen och där hann vi med grönan, en del shopping men framförallt kvalitetstid. Börjar jobba igen nästa vecka ser det ut som så det är bara att ta vara på sista lediga dagarna nu.

För tillfället sitter jag med en redbull och laddar upp för att åka moppe till Lukas. Han for för några timmar sen, men några timmar räcker bra att vara ifrån varandra tyckte vi. Har ju kommit på att det bara tar 50 minuter mer moppe till honom, så det går nästan lika fort som med bil!

Bilder från sommaren kommer i ett annat inlägg då jag inte har några bilder på den här telefonen då jag haft tre olika telefoner denna sommaren. Nu måste jag börja fara innan det blir för mörkt, men här är några bilder jag har iallafall:

 



Throwback

Tänk att om mindre än en månad har det gått ett helt år sedan jag åkte ner till Skåne för att jobba hos Niklas Arvidsson. Det känns som att det var max ett halvår sedan som jag tog flyget ner til Ängelholm och inte riktigt visste vad som väntade. Tiden går så himla fort. 
 
Från början hade jag bara tänk jobba där en månad, jag kände att jag inte riktigt ville flytta så långt bort från min familj och vänner. Det var ju ändå 120 mil bort. Det blev iallafall så att jag jobbade där i 2 månader och egentligen den enda anledningen till att jag slutade hos Niklas och flyttade hem igen var att jag fick ett jobb med högre lön. Trots att jag trivdes ganska bra på gården längtade jag ändå hem en del, man blev ganska fast där i och med att vi bodde på gården och på den lediga dagen gjorde man i princip inget annat än vila och ta hand om sin egen häst. Lite svårt att åka hem över en dag när man bor så långt hemifrån och framför allt väldigt dyrt. 
 
Men att jobba för Niklas var en rolig erfarenhet och det är absolut inget som jag ångrar. Visst, vissa dagar var ganska tuffa och slitsamma men om man räknar med upplevelserna och erfarenheten som jag fick med mig hem så var det ändå värt det. Att rida 3-4 olika hästar om dagen var riktigt nyttigt och jag tycker nästan att det var det bästa med att jobba där. Att rida så många olika hästar, allt ifrån unghästar till grand prix hästar. 
 
Om ni får chansen att jobba hos en proffsryttare tycker jag verkligen att ni ska ta den, det är en riktigt bra erfarenhet och man lär sig väldigt mycket som man kommer ha nytta av senare! 
 
 



Första dagen efter semestern

Idag är det första dagen efter semestern och just nu skulle jag egentligen vara på jobbet då jag jobbar förmiddag i veckan. Men jag har varit så himla konstig i magen den senaste veckan och nu känns det nästan som jag har feber. Med andra ord är jag hemma från jobbet och vilar idag i hopp om att det ska bli bättre. Dessutom har jag lyckats få nackspärr, antagligen har jag sovit på något konstig sätt idag. Ingen direkt bra start första veckan efter semestern kan man säga. Men förhoppningsvis är jag fit for fight imorgon igen så jag kan åka till jobbet! 
 
Har inte så mycket mer att blogga om just nu så jag tänkte ta och bjuda på en film från när jag var och provred Peppe i Tyskland. Jag har fortfarande inte den styrkan i min ridning att lyckas få honom att gå i samma form som den manliga ryttaren som hade honom i träning. Men jag tycker ändå att det är ändå stor skillnad nu mot det var när jag provred honom, det är bara jobba vidare helt enkelt! 
 
 



Tummen ner till OS

Just nu ligger jag i sängen och planen var att kolla på hoppningen från OS som skulle visas på tv3 men tydligen var golfen mycket viktigare att sända. Såå irriterande när man har sett fram emot att kolla på hoppningen och istället är det någon jävla golf på tvn. Säger bara en sak: OS var bättre förut när det gick att kolla på. Tycker att det är tråkigt att bara dom som har viasat eller viaplay får se hela sändningen. Jag gissar på att det är många som känner som mig att det inte är värt att betala 400 kr för att kolla på OS, när det kanske endast är ridsporten man är intresserad av att se. Nu ska hoppningen iallafall sändas på tv10 kl 18 men endast en timme. Vi får väl se om det sänds eller inte, håller tummarna iallafall!
 
Nog om OS nu. Idag har jag varit till pappas stall och tvättat täcken och schabrak så att alla saker är rena när Peppe kommer tillbaka från betet. Nu är det bara boxen som ska spånas till veckan sedan är allt klart. Jag längtar faktiskt lite efter att börja rida Peppe igen. Innan han åkte på bete hade jag verkligen noll motivation till att rida då han hade varit så himla dum på tävlingarna under våren. Men nu får vi chans att börja om från början och förhoppningsvis har vila och lite semester varit bra för honom. 
 
Vad tycker ni om att det är viasat som sänder OS?
 
Bild tagen från hippson.se



Dagens tips

 
I brist på annat att blogga om nu när Peppe fortfarande går på bete tänkte jag ta och tipsa om Ridpodden som finns på Sveriges radio. Jag har lyssnat på podden tidigare säsonger och tyckt att den har varit bra och lärorik så det känns riktigt roligt att den är tillbaka igen med 20 nya avsnitt. Om ni inte har lyssnat på podden tycker jag verkligen att ni ska göra det! 
 



Dags att ta tag i bloggen!

Nu var det ett bra tag sedan varken jag eller Agnes skrev något här. Ska jag vara ärlig har det faktiskt varit ganska skönt att inte tänka något på bloggen utan bara njuta och ta vara på sommaren. Men nu är det iallafall dags för mig att försöka ta tag i bloggandet igen, för det är ju trots allt ganska roligt att gå tillbaka och läsa vad man har skrivit och gjort! 
 
Så mycket ridning i sommar har det inte blivit för mig, ingen alls i princip. Ganska direkt efter midsommar släppte vi ut Peppe på bete och där har han gått sedan dess. Planen är att ta hem honom från betet någon gång nästa vecka och fram till dess får han passa på att njuta av sina sista lediga dagar på ett tag fram över, haha. När han kommer tillbaka ska han även få en rejäl makeover, det kommer verkligen behövas. 
 
Just nu är jag inne på min sista semestervecka, tråkigt nog bestämde sig hösten att komma den här veckan men annars har jag haft ganska tur med vädret under semestern. Dock hade jag gärna haft semester i några veckor till, känner mig inte riktigt taggad på att gå till jobbet på måndag om man säger så. Men så fort man kommer in i rutinerna igen blir det nog bättre!
 
Här kommer lite blandade bilder från i sommar:
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin