Heldag på akuten

I förrgår blev jag som sagt trampad av Peppe på foten och jag kunde knappt gå varken i förrgår eller igår. Åkte in till sjukhuset och röntgade foten igår och då trodde dom att det var en fraktur. Dom ville göra skiktröntgen och sedan om det var något sätta på en gipsstövel. Hade dock inte tid att göra det då jag skulle iväg så jag åkte in till Helsingborg idag och spenderade typ hela dagen där. Som tur var visade inte skiktröntgen någon fraktur så jag slapp att bli gipsad. Har även börjat kunna gå på foten nu så det känns skönt! 

Firade att foten var hel med en lyxshake!




Ville bara säga detta

Jag tänkte bara ta detta inlägget till att förklara vilken otrolig häst jag har. Han har kämpat helt galet hela året. Jag trodde att våra delvis ojämna resultat berodde på mig. Under tiden jag köpte nya bett, provade nya sadlar, och la om min ridning, så hade Kryckan ont. Väldigt ont faktiskt. Ändå hoppade han allt jag styrde på och gjorde allt för mig. Han gick felfritt till och med 110 cm med griffelbensfrakturer i båda fram. Kan ni fatta?

Nu när han är opererad så har han boxvila och får endast komma ut korta stunder. Klagar han? Nej. Han är alltid lika positiv och glad att se mig. Han låter mig lägga om hans sår trots att det gör ont. Han sparkar inte ens i boxväggen när han vill ha mat, utan står tålmodigt och väntar. Han är en häst och förstår ingenting av detta. Hur ska han kunna förstå varför han inte får komma ut till sina kompisar på dagarna? Hur ska han kunna förstå varför jag måste ta i hans ben trots att det gör ont? Och hur ska han förstå varför han inte får ridas och bli av med all hans enorma mängd energi? Han förstår INGENTING av detta och ändå är han alltid så glad och mild, jag förstår inte hur han kan se allt så positivt, men ändå gör han det. Och det som gör ont är att jag inte kan förklara för honom varför hans liv ser ut såhär nu.

Jag har en sådan otrolig jäkla förebild i min ponny. En så stark och envis varelse som vet vad han vill och som har hjärtat på rätt ställe. Tänk om det fanns fler människor som Biscuit Gold, vilken fantastisk plats världen skulle vara då. Att Kryckan vet mer om att kämpa för varandra än många människor, har jag förstått många gånger. Jag kommer alltid att vara evigt tacksam över att jag har fått lära känna denna hästen, för utan honom hade jag aldrig varit den person jag är idag. Allt han gjort för mig och visat mig om livet. Tack för allt älskade häst❤️

Från idag, då vi bytt hans bandage för femtioelfte gången, och precis som alla andra gånger så lät han oss göra det, med lika glad uppsyn som alltid.






Glädjetårar

Gruppindelningarna på ponny tas bort från och med årsskiftet med regeln om att man får rida ponny till och med 20 år kvarstår. Kunde inte vara gladare❤️






Feber och mycket i skolan

Idag har jag typ gått runt som en zombie hela dagen. Kände direkt jag vaknade att detta inte skulle bli någon bra dag och det blev det inte heller. På sista lektionen som var gymnasiearbetet så hade jag världens migrän och hade vi inte fått sluta tidigare så hade jag förlodligen ändå gått hem. Väl hemma däckade jag mitt i psykologiboken och vaknade tre timmar senare. Vad jag inte visste då var att jag hade jättehög feber så det var antagligen därför.
 
På kvällen var jag hos Kryckan. Han var inte alls lika lugn som senaste gången utan var överallt och ingenstans hela promenaden. Jag kände att detta var en strid jag inte orkade ta just idag då jag är sjuk och trött så det blev bara 20 minuter, men tror knappast att Kryckan hade något emot det. Nu ska jag fortsätta plugga och se paradise!
 
Världens sötaste häst som alltid är lika glad:)
 
 



Måndag

Idag kom vi tillbaka till Skåne vid halv 10 tiden på morgonen. Vi stannade och sov 3 timmar i Norrköping och då fick även hästarna gå av lastbilen och komma in i ett par boxar. Det tyckte dom nog var skönt! Vi började köra igen tidigt imorse och var hemma i stallet igen ganska tidigt vilket var skönt. Tycker ändå resan har gått bra trots att dom sista milen var ganska jobbiga när man suttit så länge. Förutom att packat upp alla saker vi hade med oss har jag inte gjort så mycket idag. Vi var så himla många i stallet idag så det kändes mest som om man gick på varandra. 

Peppe fick komma ut i hagen efter lunch och gå där några timmar. Han sprang dock som en tok vissa stunder men det var ju ett nytt ställe för honom så det är väl förståeligt ändå. Dock hoppade han på min fot när jag skulle släppa honom så nu kan jag knappt gå på den. Lite mindre kul. Känns ganska skönt att vara ledig imorgon i och med att jag knappt kan gå. Hoppas dock den blir bra fort och att det inte är något allvarligt. 








Söndag

Idag har jag inte gjort så mycket. Har sovit med Oskar hela helgen och for direkt till hippo idag för att se Volkswagen Grand prix. Jag vet inte vad som var coolast, att se Helena Persson och Bonzai H som red EM i år vinna, eller att John Hickey helt random kom fram till mig och sa att jag har fina naglar haha. Nejmen man lär sig så sjukt mycket av att se dom rida!

Sen for jag och mamma till Kryckan direkt typ. Tog en promenad med honom och oj så lugn och fin han var. Bråkade inte alls och höll sig på mattan. Det bara sprutar energi.ur öronen på honom i princip och han är otroligt understimulerad. Därför är det viktigt att han får mycket kärlek osv när man väl är hos han. Sen la vi om hans sår igen. I början tyckte han att det gjorde ont (eller om det ens gjorde ont för han är ju en drama queen haha). Men efter ett tag så bara stod han helt stilla och lät oss tvätta och lägga nytt bandage. Han bara tittade på oss med sina stora milda ögon och åh så duktig han var. Blir helt tårögd :')






Mot Skåne igen!

Nu sitter vi i hästbussen på väg till Skåne igen efter en ganska bra helg uppe i Umeå. Idag hoppade Hasse en 140 och var nolla. Han kom 2a endast slagen med 12 hundradelar så det var lite surt. Sedan hoppade Cobolt delfinalen av Volkswagen Grand prix som gick i 150. Han nollade grunden men fick ett retligt nedslag i omhoppningen. Hade han inte rivit hade han vunnit men kom nu 2a istället. Lite stolpe ut. På prisutdelningen skulle även hästskötarna gå ut på banan inför fullsatt läktare, fy vad hemskt. 





Hejsan

Känns som att jag aldrig loggar in här längre, men det beror på att jag har sjukt mycket i skolan tills nästa vecka. Det som har hänt sedan senast är iallafall att jag fick lägga om såren på kryckan igen igår då han hade slitit loss bandaget på högern och råkade sparka till sig själv rakt på stygnen så det började blöda under promenaden. Han hade sjukt ont men lät mig göra en snabb nödlösning så får mamma göra det bättre imorgon. Han är klantigast i världen min lilla häst och det är lite tråkigt för den enda som drabbas är ju han själv. Det är så hemskt att se när han har ont och börjar darra...❤️

Jag var även ut en snabbis till hippo i fredags. Kollade på tävlingarna och var med Linda som är i Umeå över helgen. Ska dit imorgon också och se finalen i Volkswagen Grand prix men helst skulle jag behöva skriva klart en skolgrej först. Jaja vi får se hur det blir med det...

Vill tillbaka 








Dag 2

Ligger i sängen och ska sova nu. Är jättetrött så om detta blir ett flummigt och konstigt inlägg är det därför. Idag har det varit en riktigt lång dag. Var på hippo klockan 7 imorse för att ge hästarna frukost och sedan gick vi även en sväng med dom. Åkte sedan till Peppe och packade klart allt åt honom innan jag åkte tillbaka till hippo igen. Alla tre hästar hoppade 150 idag som var kval till Volkswagen Grand prix imorgon. Eftersom det bara var 30 startande blev det lite stressigt att göra iordning tre hästar, men det gick bra! Cobbe vann idag igen så det var roligt och även Hasse gick bra men hade tyvärr ett nedslag. 

Imorgon hoppar bara två hästar och i olika klasser så då blir det lite lugnare. Dessutom kommer dom höga klasserna gå först så det är skönt! 

Dagens knoppar på Hasse och Cobbe, haha. 



Dag 1

Nu är första tävlingsdagen här uppe i Umeå avklarad och det har trots allt gått ganska bra. Cobbe och Hasse hoppade en 140 idag och Cobbe nollade och vann medan Hasse rev ett hinder. Imorgon hoppar alla tre hästarna. Känns dock konstigt att bara vara hästskötare på en hemmatävling, haha.

Förutom att varit på hippo större delen av dagen har jag även hunnit med att packa det mesta av Peppes saker och nu på kvällen var jag även och friserade honom lite. Han smälte ganska bra in med alla travhästar om man säger så. Men nu liknar han lite mer en ridhäst iallafall! 

Hasse fick gå in på prisutdelningen istället för Cobbe.






120 mil senare

Igår orkade jag aldrig blogga något, men jag jobbade som vanligt på förmiddagen och sedan började vi rulla mot Umeå på eftermiddagen. Vi körde ungefär hälften av biten igår och övernattade ovanför Stockholm innan vi körde dom resterande 60 milen idag. Trots att det var en lång resa tycker jag den har flutit på ganska bra och smidigt. Vi var väl framme på tävlingsplatsen lite efter 19-tiden och nu har jag ganska precis landat hemma i min egen säng, så himla skönt. 

Vi har iallafall tre hästar med oss i helgen som ska tävla och det är Clicken, Cobbe och Hasse. Vet inte riktigt vilka klasser dom hoppar då det eventuellt skulle bli någon ändring och Clicken inte ens är med i startlistorna. Mellan allt groomande ska jag också hinna med att packa alla saker till Peppe och även frisera honom då han åker med ner till Skåne! 

Har tyvärr ingen bild att bjuda på idag, haha.



Torsdag

Tänkte blogga på kvällen men jag orkade inte. Motivationen tog helt slut efter att ha varit i stallet och tagit av Kryckans bandage. Känner inte att jag vill skriva så himla mycket mer om hans griffelbensfraktur nu utan bara lägga det bakom mig, jag får ganska mycket frågor om det på ask men som jag inte svarar på. Om någon undrar något så går det däremot jättebra att skriva till mig privat på facebook till exempel:)
 
Såren var iallafall inte jättefina, men inte heller en katastrof. Vi tvättade rent, tryckte ur lite var och gjorde en provisoriskt tillfälligt bandage av gasbinda för att hålla smuts borta. Evidensia var inte oroliga när mamma ringde i morse så det känns ändå bra. Lille Kryckis är fortfarande väldigt rädd om benen och darrar i början när vi håller på och grejar där, men snäll som han är så låter han oss hållas ändå. Världens största guldstjärna till han!
 
Börjar bli dags att klippa manen nu ser jag haha...
 
 



Agge is back!

Jag försökte faktiskt blogga hela veckan, men internet var så dåligt och ojämt att det helt enkelt inte gick. Snapchat var det enda som funkade nästan problemfritt och typ kik och facebook funkade var tredje dag eller nått. Men iallafall, vi har haft det jättebra och fler bilder kommer i något annat inlägg för nu måste jag snart börja dra mig mot skolan som jag knappt har varit i på hela terminen känns det som med alls veterinärbesök och resor. Jaja, vi höres ikväll!

Det första jag gjorde när jag kom hem var att ta en promenad med mitt hjärta, hade saknat han jättemycket❤️






Tisdag

Idag har det varit en ganska lugn och inte särskilt jobbig dag i stallet. Men måste faktiskt säga att dom flesta dagarna inte brukar vara speciellt jobbiga. Det är egentligen bara mornarna som brukar vara lite dryga. Hur som helst har jag ridit två hästar idag och sedan packat inför tävlingarna i Umeå nästan hela eftermiddagen. Skönt att ha allt färdigpackat idag då vi åker imorgon efter lunch. 

Den första hästen red jag i ridhuset och trots att den inte alls är en häst i min smak gick det ganska bra idag. Mycket bättre än förra gången jag red den! Sedan red jag Hasse en sväng i "skogen". Lät han rulla på i galopp ganska mycket och han tyckte nog det var lite jobbigt. Hasse är nog faktiskt min favorit av alla hästar här, han är så himla härlig att rida!





Ledig imorgon!

Just nu ligger jag i sängen och ska sova, tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg här först. Får dock se om detta ens kommer publiceras för det är världens sämsta teckning i vårt hus.

Idag har jag och hon som jag jobbar med jobbat själva i stallet då alla andra har varit iväg på tävling. Men det har ändå gått ganska bra tycker jag även om det blir lite mer slitsamt. Har även ridit tre hästar idag och det är nog tredje dagen i rad som jag ridit tre stycken. Är ju typ världens mest otränade människa så jag är ganska trött i kroppen nu, därför känns det lite extra skönt att vara ledig imorgon! Kände verkligen att jag inte hade kraften att rida ordentligt idag men sista hästen som jag red idag gick ändå riktigt bra! 





Trött

Hej på er! Just nu ligger jag i soffan och tittar på tv/sover och har gjort det ända sedan jag kom in från stallet. Om det inte vore för att vi ska ge hö senare ikväll skulle jag redan gått och lagt mig, haha. 

Idag har vi bara varit två som jobbat i stallet så det har varit lite mer att göra än vanligt men tycker ändå allt har rullat på bra! Som jag skrev tidigare har jag ridit tre hästar idag och alla reds på ridbanan. Hade egentligen tänkt rida en av dom på fältet men det kändes så halt där och då ville jag inte riskera något. Började med att rida ett sto som kallas Ellie, därefter red jag Clicken och sedan avslutade med att rida en hingst som kallas Hasse på eftermiddagen. Alla tre gick bra och kändes fina, även om jag verkligen fick rida när jag red Clicken. Måste nog säga att Hasse och Ellie är några av hästarna jag tycker bäst om här! 





Lördag

Igår orkade jag aldrig blogga något. Var så himla trött på kvällen men hade kvällsfodringen så kunde inte gå och lägga mig tidigt. Somnade iallafall ganska direkt när jag väl kom i säng. Annars var det en relativt lugn dag igår trots att praktikanten var sjuk så det blev mer att göra. Red iallafall tre hästar igår och ingen av dom hade jag ridit tidigare. Två red jag i ridhuset och den tredje hästen reds ut. 

Även idag ska jag rida tre hästar. Roligt men samtidigt lite jobbigt då jag är så himla otränad, haha. Men alla jag ska rida idag är fina att rida så då gör det inte så mycket om man blir lite trött! 

Nu är frukosten snart slut och jag ska bege mig ut mot stallet igen. Gäller att vara effektiv idag då vi har ganska mycket att göra! 

Min kära häst som åker ner hit till Skåne nästa vecka. 





Torsdag

Just nu sitter jag i soffan och laddar inför att gå ut och kvällsfodra om cirka 1 timme. Hade dock hellre gått och lagt mig då jag är jättetrött men men. Idag har det iallafall varit en helt vanlig dag i stallet och jag har ridit två stycken hästar. 

Red först en 6-årig valack på fältet. Han är riktigt trevlig att ha och göra med från marken men vi kommer inte alls bra överens vid ridningen. Ingen häst som passar min ridning med andra ord. Men han gick fint vissa stunder iallafall! Sedan red jag Clicken på banan och oj vad jag fick rida. Tror nästan jag var lika svettig som honom när vi var tillbaka i stallet. Men det var kul att rida honom iallafall! 





Onsdag

Måste säga att det är otroligt svårt att komma på hur man ska börja inläggen när man jag i princip samma saker varje dag. Men hur som helst har jag jobbat idag som nästan varje dag vill säga. Till skillnad från igår har vi varit fler som jobbat idag, så det har varit skönt. Var lite småjobbigt igår när jag var själv. 

Har även ridit tre stycken hästar idag och det lär nog kännas i kroppen imorgon. Började med att rida ett sto som gick 7-års championatet i Falsterbo i år. Henne red jag på banan och hon var jättefin, en riktigt trevlig häst! Sedan red jag en hingst som tävlar 1.40 meter. Har ridit honom en del tidigare och även han är riktigt trevlig att rida. Han var dock lite halvseg idag när jag red honom på banan så jag var ganska slut när vi var klara. Efter lunch red jag sista hästen som var en hingst som gått 1.50 meter. Red honom i ridhuset och han var riktigt riktigt fin. Han var inte stark men hade ändå lite egen motor. Riktigt trevlig häst att rida! 

Nu ska jag äta middag och sedan ska jag nog gå och lägga mig. Börjar bli lite förkyld så har väl tänkt försöka sova bort den haha. 

En av hingstarna jag red idag. 




Saknar otroligt mycket

 
 
 
 



Tisdag

Just nu ligger jag i soffan och äter chips vilket jag tycker att jag förtjänar då jag varit ganska effektiv idag. Jobbade själv i stallet idag om man inte räknar med Jenny och Niklas, oftast är vi tre stycken som jobbar utöver dom men idag var jag själv så det blev en hel del för mig att göra. Men tycker ändå att det har gått ganska bra trots att det tar lite längre tid att göra alla saker när man är själv.

På förmiddagen red jag Cobbe på fältet lite lugnt i skritt och trav och det gick bara bra. Det tog en liten stund att hitta ridningen på honom men sedan när jag väl gjorde det gick han riktigt fint. Han är ju så fin! 

Ikväll har vi ingen kvällsfodring så jag ska nog gå och lägga mig ganska tidigt. Lika bra att passa på när man har chansen att få några extra timmars sömn. 




Mallorca idag

Idag åker jag till Mallorca och är borta i en vecka. Vet inte riktigt hur mycket internet jag kommer att ha så därför har jag förberett lite tidsinställda inlägg så att det inte är helt tomt de dagar Linda inte hinner blogga. Det ska iallafall bli jätteskönt att åka från Sverige en vecka och få liiiiite sommar iallafall. Fick jag välja skulle jag dock ta med Oskar som handbagage för så länge som en vecka har vi aldrig varit ifrån varandra tidigare. Det får gå på något sätt antar jag...
 
Kryckan kommer ha fortsatt boxvila tills hans sjukhage/utebox är klar. Alexander kommer gå promenader med honom två gånger om dagen och Lasse sköter stallet och mat osv. Sen kommer Linnea hem på lördag och tar över en av promenaderna så det blir jättebra!
 
 



Ledig idag

Idag är jag ledig, första gången sedan jag började jobba i tisdags så det känns ganska skönt. Men eftersom jag bor på gården och i princip inte känner någon här nere finns det inte så mycket att göra förutom att slöa framför tvn. Men det var iallafall skönt att inte behöva kliva upp halv 7 eller tidigare. Dock vaknade jag halv 7 ändå men skönt att kunna ligga kvar i sängen iallafall. 

Funderar dock på att följa med Niklas lite senare idag när han ska till Royne Zettermans stall och hoppa några hästar. Kan ju vara kul att se det stället och dessutom har jag inget bättre för mig. Men det blir nog kul! 





Tävling i Ljungby

Idag har vi varit iväg till Ljungby och tävlat med Clicken och Cobbe. Knoppade Clicken innan vi åkte och trots att det var länge sedan jag knoppade blev väl knopparna ändå helt okej även fast det inte var dom snyggare jag har gjort. Båda hästarna hoppade iallafall en 145-klass idag och båda var nolla i grunden. Clicken blev tyvärr utesluten i omhoppningen då Niklas hoppade fel hinder men han såg riktigt riktigt fin ut, lite synd. Cobbe däremot vann och även han såg fin ut, speciellt i omhoppningen! 

Imorgon är jag ledig så då ska jag bara vila och ta det lugnt. Det ska bli riktigt skönt faktiskt, särskilt med tanke på vilken träningsvärk jag har i kroppen. 





Söndag

Idag tog jag Kryckan på morgonen. Var där runt 10.30 och började med att gå med Kryckan på hans morgonpromenad. Han var så otroligt uttråkad och var vädligt glad att se mig haha. Det tog ännu längre tid att mocka idag då han farit runt som en torped inatt. Längtar obeskrivligt tills han får gå ut i hagen igen, vilket egentligen är om fem veckor men vi ska skära av ett hörn av hans hage på max 4x4m. Veterinärerna är ok med det och Kryckan mår så psykiskt dåligt av boxvila, även om han får dagliga komplimanger av alla i stallet för att han tar det så bra. Han är lugn och så, men man ser hur dåligt han mår min lilla pånihest...
 
Nu ska jag plugga matte en stund, skulle egentligen behöva börja packa lite då vi åker till Mallorca på tisdag. Men det får faktiskt vänta ett tag. Jag och mamma ska snart åka tillbaka till lilla Kryckis. Ser ni på bilderna hur tjock han har blivit haha, han äter väldigt mycket mat för att ha något att göra. Men det försvinner nog så fort han kommer igång igen. Är man sjuk så får man äta...
 
 



En väldigt bra dag

Denna dagen har varit perfekt på alla sätt. Vaknade bredvid mannen i mitt liv, vi åkte nästan direkt ner på stan för att köpa kläder till honom. For därefter hem och åkte till min vackra springare och gjorde stallet medans mamma gick en promenad med hom (okej det var faktiskt inte så glamoröst då jag tror jag mockade i 30 minuter, han far runt som en dåre i boxen så ni kan ju föreställa er hur det såg ut). Nu sitter jag i min säng och väntar på att Oskar ska släpa sin röv hit så han kan hjälpa mig med matten. Vi ska nog sova ganska tidigt idag också då jag måste till Kryckan på morgonen imorgon för hans morgonpromenad (mycket morgon i denna meningen).
 
Vår nya bae...
 
 
 
 
 



12:e september

Nu har jag precis kommit in från stallet och hunnit med att duscha. Väntar på att resten av tjejerna som jobbar i stallet ska bli klara och sedan ska vi in till Klippan och äta. Från början var planen att åka in till Helsingborg men det lät som om det kunde vara fullt på restaurangerna eftersom det är lördag. 

Idag har jag bara ridit en häst vilket faktiskt var ganska skönt då jag har sån himla träningsvärk i kroppen. Men det börjar väl bli bättre! Red iallafall samma sto som jag red igår och precis som igår var hon fin att rida. Sedan har jag även förutom dom vanliga sysslorna longerat en häst och badat Clicken då han ska iväg och tävla imorgon. Som det verkar just nu ska jag knoppa båda hästarna som ska tävla imorgon, har inte knoppat på ca 1 år så vi får väl se hur det går. Men förhoppningsvis ska det väl gå bra!





Fredag

Idag har det varit en ganska lugn dag i stallet trots allt och inte allt för jobbig. Vi blev klara med allt relativt tidigt idag så det var ganska skönt att slippa stressa i slutet av dagen. Men när man är tre stycken som jobbar går ju allt lite fortare! 

Jag har ridit två hästar idag. Först red jag ett sto som tävlat 1.40m. Hon hade vilat en vecka så hon fick bara gå ett lugnare pass på banan. Hon skötte sig dock bra och var inte så farligt pigg, riktigt fin var hon dessutom! Sedan red jag hingsten som jag ridit dom senaste dagarna. Han fick också gå på banan och även han var fin. En riktigt trevlig hingst måste jag säga. Däremot var det ganska stor skillnad att rida stoet och hingsten. Stoet är lite nättare och mindre medan hingsten är lite större och maffigare. Men fina hästar båda två! 





Igår och idag

Igår bloggade jag inte av flera anledningar. Vet faktiskt inte riktigt vad som hände men hade jättemycket migrän och kände mig jättestressad och hjärtat slog jättehårt. Fick ställa in bion jag hade tänkt fara på med mina kompisar för jag var helt sönder i huvudet. Oskar kom hit och det var väldigt tur, nu lämnar vi det...
 
Vad gäller Kryckan så mår han bra. Han går 15 minuter två gånger om dagen (mamma brukar åka dit innan jobbet och sen åker vi ut tillsammans efter maten). Det känns viktigt att han får gå två gånger om dagen då han har boxvila och risken för kolik är stor annars, vilket vi är ganska hysteriska över. Men det är inte så himla mycket att säga om Kryckan just nu då han gör samma lika varje dag..
 
Sötkryckan tar nog pris för världens mest uttråkade ponny just nu, och han har bara haft boxvila i knappt två dagar..
 
 
 



Torsdag

Vi som jobbar här har en ledig dag i veckan och idag var hon som jag jobbar med ledig. Klev alltså upp lite tidigare imorse för att hinna klart allt innan kl 8 då vi har frukost. Så 06.15 var jag i stallet och gav morgonhö innan jag började mocka. Som tur var kom det en som jobbar lite extra och hjälpte till hela dagen vilket var riktigt skönt. Annars hade det varit ganska mycket att göra. 

Har ridit två hästar även idag och efter att ha ridit två hästar nu varje dag måste jag faktiskt säga att jag är ganska mör i kroppen. Men båda hästarna skötte bra även om den ena var lite småseg. Var dessutom klar ganska tidigt i stallet idag så jag fick fodra liten tidigare och sluta 20 minuter tidigare. Ikväll sköter även Jenny och Niklas nattfodringen så ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt! 






Nu är det över

Nu är operationen gjord och Kryckan mår bra. Vi lämnade honom 07.30 på evidensia och det första som gjordes var att han dick lugnande samt smärtlindring. Han ville inte låta veterinären göra det så jag fick gå in och då stod han med huvudet på min axel och andades häftigt mot min kind. Det låter klyschigt men det är verkligen sann lycka att han faltiskt ser mig som sin trygga punkt. Älskade häst❤️

Vi fick hämta honom mycket tidigare än planerat. Han var vaken och relativt pigg vid 12 så vi for och hämtade honom då eftersom han hade fastat sen igår. Det var tydligen en himla tur att vi opererade, för på vänstern hade överbenet även vuxit inåt och tryckt på gaffelbandet (exakt som jag sa tidigare). Det hade spritt sig lite till skenbenet men det gick inte att göra nått åt, så en liiten knöl kommer han fortfarande ha. Så nu är griffelbenet på vänster fram kapat med 10 cm, men det var väldigt nödvändigt för han måste ha haft så otroligt jävla ont vid ansträngning så jag vill inte ens tänka på det...

Nu mår han bra även om han är väldigt medtagen. Han ska äta antiinflammatorisk och smärtlindrande i krafftfodret två gånger om dagen i fem dagar samt ha boxvila i 5 veckor till att börja med, men det är ungefär samma igångsättningsschema som efter en kotledsinflammation så det är inte så farligt ändå!






Onsdag

Då var andra jobbdagen här i Skåne nästan över och just nu sitter jag i soffan och har precis fått i mig lite middag. Om cirka en timme ska vi ut till stallet igen för att kvällsfodra, och sedan när vi är klara med det går jag nog och lägger mig direkt. Imorgon är jag själv på förmiddagen och då måste jag nog kliva upp lite tidigare för att hinna med allt. 

Idag har jag förutom dom vanliga stallsysslorna ridit två hästar och longerat en. Den första hästen red jag på fältet i skritt och trav. Den andra red jag också på fältet fast i alla gångarter och den var jättefin! Var nästan så att jag inte ville sluta rida, haha. 





Tisdag

Idag hade vi skolfoto, lite vemodigt med tanke på att det var mitt sista skolfoto någonsin. Det gick väl helt okej vad jag vet, eller vet förresten inte om jag vill veta..

På kvällen åkte jag och mamma till stallet. Kryckan fick bara äta halva sin kvällsmat idag och imorgon blir det ingen frukost. Vi ska lämna honom på evidensia 07.30 och det känns riktigt jobbigt. Det är ju en så stor sparat det här med att söva ner ett så stort djur. Vi får ish hämta honom vid middagstid och förhoppningsvis går allt bra.

Kryckan fick iaf skritta i 30 minuter idag. Ref förbi stöcke pf och hade lite miljöträning förbi en gård som ligger bredvid, där har vi nämligen haft lite diskussioner, men inte idag. Sen har vi även tittat på lite benskydd till hagen och har förmodligen hittat ett par bra, inga fler griffelbensfrakturer, två räcker gott och väl.

Håll tummarna för lilla Kryckan imorgon, det är så orättvist❤️






Lång dag

Idag har det varit en otroligt lång dag och den är fortfarande inte slut. Var i stallet 06.20 imorse och förutom 1 timmes frukost och lunch har det varit fullt upp hela dagen. Förutom att mockat lite boxar och det vanliga har jag även ridit två hästar. Ena skrittades och travades på fältet och den andra reds ut. Båda två skötte sig bra och var fina! Kände mig dock lite ringrostig med tanke på att jag inte har ridit på nästan 2 månader, haha.

På eftermiddagen åkte vi iväg till dagstorp på kvällstävling där två unghästar hoppade varsin 1.20. Båda två var felfria och såg fina ut! Nu har vi ganska nyligen kommit tillbaka till gården och jag har fått i mig lite middag och laddar upp inför kvällsfodringen om en stund. Är helt slut så jag lär sova som en stock i natt. 




På tävling i dagstorp

Just nu är vi iväg på en kvällstävling i dagstorp med två hästar. Bloggar lite senare ikväll när vi är hemma igen! 






Lite update

Idag har jag inte alls gjort så mycket förutom åkt flygplan, packat upp mina saker och installerat mig eller vad man ska säga. Trots det är jag dödstrött. Efter att jag hade packat upp gick jag ut i stallet och kollade läget lite där, börjar nämligen inte börja jobba för än imorgonbitti. Kommer jobba 07-17 sex dagar i veckan och sedan vara ledig en dag. Tar väl dock ett tag att komma in i alla rutiner skulle jag gissa. 

Just nu sitter jag och slötittar lite på tvn men ska snart börja dra mig mot sängen då det blir tidig uppstigning imorgon. Lär sova som en stock iallafall! 





Röntgen

Nu är Kryckan röntgad, men helt lugn är jag ändå inte. Jag fick ju som vanligt inte vara med på röntgen för jag är ju inte 18 ännu. Men det visade sig att båda överbenen är aktiva och det är ju inte så bra. Den på högern är precis som jag sa ganska ny (endast några veckor gammal) och det beror på att han har sparkat till sig själv och sparkat lös en flisa från griffelbenet (hur fan lyckas han ens). Den på vänstern är betydligt äldre men fortfarande aktiv och det är därför den har vuxit. Detta är något som Kryckan har orsakat helt själv genom att ha sparkat sig själv i hagen. Det känns på något sätt skönt att jag inte har ridit fram detta eller att det har orsakats av felaktig träning. Tråkigt är dock att hela tävlingssäsongen är helt borta, fast ska jag vara helt ärlig så var jag redan helt inställd på det.
 
Så på onsdag ska han opereras och vi ska operera griffelbenen på båda fram. På vänstern är överbenet så stort att vi måste kapa 10 cm av gaffelbandet. Efter det blir det 6 veckors boxvila/jätteliten sjukhage om han har tur. Men en sak är säker och det är att min lilla häst har varit ute i hagen utan benskydd för sista gången. Bubbelplast någon??
 
 



På väg till Skåne!

Just nu sitter jag på Arlanda och väntar på att gå på planet som leder mig till Skåne. Ska försöka blogga så mycket jag kan när jag är där nere men troligtvis blir det bara inlägg från mobilen då jag inte vet om jag kommer ha internet. 

Hur som helst ska det bli spännande och jag är faktiskt lite nervös. Jag menar hur ofta får man chansen att åka ner till någon duktig hoppryttare och praktisera/jobba. Bloggar mer ikväll! 





Jag lever

Skrev ett inlägg mitt på dagen men såg att det inte publicerades, så bara att göra om. Förstår inte att så många fortfarande läser för vår bloggning är inte direkt on fleek just nu...
 
Igår var det lördag. Jag var jättesjuk även om jag inte tänker så mycket på det, glömmer liksom av det och kommer på det först när jag slappnar av. Då känner jag hur trött jag är. Var i stallet och gjorde klart allt där, inget spännande eftersom han vilade. På kvällen var jag med Alicia och Linda. Vi gjorde fruktsallad, såg en film och pratade. Sen hämtade Oskar oss strax efter 01 ungefär.
 
Idag var det söndag (lol no shit), och jag hade jättehög feber största delen av dagen. Jag och mamma åkte till stallet och hon mockade osv medans jag red. Det har flyttat in tre nya hästar i stallet vilket är jättekul, och jag red med ena dottern på ridskolan för jättemånga år sedan. Hennes mamma kom ihåg mig från ridskolan när jag var typ 7-8 år haha, det är typ 10 år sedan nu. Men dom är jättesnälla så detta blir jätteroligt och Kryckan har fått en kompis också som han tycker jättemycket om.
 
Annars har jag pluggat ganska mycket matte. Matten har alltid varit min akilleshäl i skolan och kommer förmodligen alltid att vara det också. Jag går ju juridik och där är inte matte ett krav så jag har bara valt till det, helt vill jag jobba med juridik i framtiden, men mäklare är min plan B och där krävs matten. Jag känner att det är lika bra att kriga igenom sista året för jag vet att läser jag inte matten nu så kommer jag behöva göra det senare och det vill jag inte. Tur min pojkvän är bättre på matte än jag (illa om man är sämre) så han kom hit och hjälpte mig. Vet helt seriöst inte vad jag skulle göra utan han...
 
Imorgon vet jag inte om jag far till skolan. Ska hur som helst vara ledig på förmiddagen eftersom jag ska med Kryckis på röntgen, men kanske far dit till sista lektionen. Har varit sjuk så mycket att jag kan snart inte vara sjuk mer haha, speciellt inte eftersom vi ska till Spanien nästa vecka. Jaja, ingen bryr sig hejdå!
 
 
 



Väldigt snabbt inlägg

Nu är jag galet trött, så detta blir bara ett väldigt snabbt inlägg om vad som hänt sedan sist. Igår höll jag på att dö av migrän i skolan och såg även att jag hade jättehög feber när jag kom hem, men jag är en krigare så jag åkte ändå ut och mockade och pussade på Kryckan. Han vilar till och med imorgon då han blev vaccinerad i onsdags.

Idag va de skola från 8.20-13.40. Klarade faktiskt hela skoldagen trots att jag inte mådde jättebra, men jag kan inte missa mer i skolan nu haha. For och mockade åt Kryckan som var på väldigt mysigt humör, världens bästa häst är han. På kvällen var jag och Oskar och firade två av mina kompisar som fyllde 18 och 19 år. Men av olika anledningar så for vi hem ganska tidigt. Eller for och for, vi GICK från flurkmark i mörkret längs bilvägen men som tur är så räddade Oskars kusin oss❤️

Vad gäller Kryckan så vet jag inte vad som händer. Vi har fått en remiss till röntgen och han fick tid på evidensia redan på måndag. Jag har så jäääkla dålig magkänsla då jag tror att hans överben har tryckt på gaffelbandet och det är därför han endast har ont efter ansträngning och inte på böjprov. Ni ser ju själva på bilden nedan hur stora överbenen. Den på högern har vuxit fram på två veckor och den på vänstern är verkligen brutalt stor. Ni får verkligen hålla alla tummar ni har för lilla Kryckan, han förtjänar inte detta!!






Torsdag

Idag på förmiddagen följde jag med en kompis till universitetet för att gå på en välkomtsmässa, det var massa utställare och sådant som det brukar vara på sådana mässor. Fick iallafall med mig en hel del godis hem, haha. Vi cyklade dessutom dit och hem, det är ett par kilometer dit ändå så jag lär nog ha träningsvärk i benen imorgon. Var ett tag sedan jag cyklade om vi säger så. 
 
Åkte sedan till stallet och tog hand om Peppe. Han fick vila idag men imorgon ska han få gå i skrittmaskinen en stund. Det är väl det han lär få göra medan jag är i Skåne också. Annars har jag inte så mycket att skriva om för tillfället. Har fortfarande inte börjat packa eller planera särskilt mycket inför Skåne och jag åker på måndag. Måste ta tag i det imorgon! 
 
 



Återbesök

Idag hade Kryckan "återbesök hos Birger klockan 9. Eller jag vill inte kalla der återbesök riktigt, men vi for dit och böjde samt kollade tänder och vaccinerade när vi ändå höll på. Han var inte det minsta halt, men det hade vi inte väntat oss heller. Han hade en jättejätteliten reaktion för två veckor sen som inte gick att behandla men den var borta nu utan behandling. Men det ÄR inte kotor/knän och det visste vi redan innan då han endast varit halt på böjprov efter ansträngning. Det lutar åt att vi far in och röntgar hans överben som har vuxit och det har även tillkommit ett på höger fram. Båda sitter strax under knäna.

Har inte pratat med mamma för jag for tillbaka till skolan, så jag var bara med på själva böjprovet. Men vi får se hur han ska ridas framöver. Vi ska även ta ett blodprov då han har känts ganska trött när kag ridit den senaste tiden.

Ganska flummigt inlägg men jag är jättetrött och vet knappt vem jag är haha...






Tisdag

Nu var det ett par dagar sedan sist jag bloggade, med sedan jag kom hem från Spanien har jag i princip inte gjort något alls. Inget som jag kommer ihåg iallafall, haha. Var dock till tandläkaren igår och lagade en visdomstand som jag hade lyckats få hål i, det var dock inte lika hemskt som jag trodde det skulle vara. Men har ju som vant mig vid tandläkaren vid det här laget! Idag rakade jag och pappa Peppe, han hade blivit så himla långhårig så det var nog skönt för honom att bli av med pälsen. Om det blev särskilt snyggt är en annan femma, haha. 
 
Nästa vecka åker jag faktiskt ner till Skåne. Om jag inte lyckas bryta armen (eller något annat) igen vill säga. Ska praktisera hos Niklas Arvidsson i ca 1 månad, det blir säkert kul och lärorikt! 
 
 



En bra dag helt enkelt

Idag hade jag skola från 8.20-15.40. Vi sålde fika i mitten för att samla startkapital till vårt UF-företag. Det gick otroligt segt och kändes tråkigt och ovärt så motivationen var inte on fleek just då. Men dagen avslutades med ett jättebra möte med en framgångsrik person som ska vara vår handledare och han trodde verkligen på oss och vår idé och allt bara klickade. Nu känns det hur bra som helst och detta kommer bli hur kul som helst!
 
Mamma tog hand om Kryckan idag. Istället gick jag och Oskar till ica och köpte chips och redbull och såg första avsnittet av paradise som började idag. Hade verkligen saknat paradise! Om ni undrar varför jag är vaken nu så är jag hög på redbull men har sovmorgon imorgon så det gör inte speciellt mycket.
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin