Nu är det över

Nu är operationen gjord och Kryckan mår bra. Vi lämnade honom 07.30 på evidensia och det första som gjordes var att han dick lugnande samt smärtlindring. Han ville inte låta veterinären göra det så jag fick gå in och då stod han med huvudet på min axel och andades häftigt mot min kind. Det låter klyschigt men det är verkligen sann lycka att han faltiskt ser mig som sin trygga punkt. Älskade häst❤️

Vi fick hämta honom mycket tidigare än planerat. Han var vaken och relativt pigg vid 12 så vi for och hämtade honom då eftersom han hade fastat sen igår. Det var tydligen en himla tur att vi opererade, för på vänstern hade överbenet även vuxit inåt och tryckt på gaffelbandet (exakt som jag sa tidigare). Det hade spritt sig lite till skenbenet men det gick inte att göra nått åt, så en liiten knöl kommer han fortfarande ha. Så nu är griffelbenet på vänster fram kapat med 10 cm, men det var väldigt nödvändigt för han måste ha haft så otroligt jävla ont vid ansträngning så jag vill inte ens tänka på det...

Nu mår han bra även om han är väldigt medtagen. Han ska äta antiinflammatorisk och smärtlindrande i krafftfodret två gånger om dagen i fem dagar samt ha boxvila i 5 veckor till att börja med, men det är ungefär samma igångsättningsschema som efter en kotledsinflammation så det är inte så farligt ändå!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin