Gott nytt år!

Gott nytt år på er :)
 



31 december

Dagens ridpass gick inte så vidare bra, när vi började rida var han seg, okoncentrerad och kollade på allt runt omkring. Försökte få igång honom då genom att göra tempoväxlingar och övergångar mellan halt och trav, det blev lite bättre då men han var fortfarande väldigt dryg. Sen helt plötsligt när vi hade ridit halva lillslingan blev han pigg och lyssnade inte ett dugg på mig när jag ville att han skulle bromsa..
 
I slutet blev det iallafall lite bättre trots att han sprang lite fortare än vad jag egentligen ville. Måste skärpa mig och rida lite mer dressyr med honom, det var ett bra tag sen sist. Får hoppas på att banan är öppen imorgon så jag kan rida inne på ridbanan! :)
 



Olle 31 december

Jag och mamma körde upp till byn för att kolla om det gick att rida, underlaget var helt okej så jag for ut i äckel vädret. Galopperade först två raksträckor. Olle var pigg eftersom han har gått väldigt lugnt de senaste dagarna. Lite stark i innertygeln, men annars fin! Andra gången började han sparka, det är bara att försöka ignorera honom. Jag kan känna när han är på väg att bocka, då kan jag hindra honnom. Bröt av till trav sen och lät honom trampa på, då var han riktigt fin!
 
Sen skrittade jag en bit innan jag travade av honom. Sjukt fin var han så vi fick avsluta bra :)
 
 



Agnes- 2012 del 2

April:

Travade och galopperade en pigg Olle för första gången efter skadan :)

Bestämde oss för att byta till stöcke pf!

Jag praoade på hippo :)

Maj: 

Jag tränade med Stöcke pf för första gången, dåligt väder och Olle var jättestressad. Gick inte alls bra ...
 

Eva-träning: Gick inte heller så bra.
Framhoppning
 


Årets enda tävling, i Kågedalen: hoppade Ld och Lc som mjukstart på säsongen. I Ld fick vi ett tönt stopp, och i Lc rev vi 6an. Där började vi förstå att något var riktigt fel...
 


Juni:

Olle blev tjock i en sena, så det var bara att ställa in veckans tävling och boka tid hos ATG.

Vi åker till vetrinären och Olle får diagnosen lindrig senskada. Inga fler tävlingar på 2012......
 
VI får gå prromenader 2x15 min.
 
Åkte till Italien i en vecka, under tiden bodde Olle hos familjen Grahn i Bullmark :)
 



Mitt 2012 del 2

Del 1 hittar ni HÄR
 
April
 
I april hände det inte alls mycket, vi var fortfarande i en svacka så vi struntade i att åka till sundsvall och tävla. 
 
Åkte istället till sundsvall och hälsade på Isabella och var där i 2-3 dagar. 
 
Fick rida Casse :)
 
 
Vi tävlade bara 1 gång den här månaden och det var i vännäs, det slutade med en 2:a plats i en LC.
 
 
Vi fortsatte nöta med dressyren och det började ge lite resultat.
 
 
Maj
 
Färgade håret brunt
 
 
Åkte till vännäs och tävlade igen, kom 2a i en LB samt att vi vann mountain horse kvalet i den klassen av kategori D. Vi fick även mest poäng av alla kategorier och vann ett par stigbyglar! :)
 
 
Tävlade en lokal i kågedalen som träning, kom 2a i en LC. 
 
 
Juni
 
Tävlade på surf, det kunde nästan inte ha gått bättre första dagen. I LBn var vi 00 och vann, i LAn fick vi 4 fel men vi vann den också! Andra dagen hoppade vi en LB som inte gick så bra men vi kom 3a i det mountain horse kvalet.
 
 
Slutade 9:an och fick sommarlov
 
 
Tävlade i vindeln och hade stolpe ut hela helgen, fick nått skit pet i varje klass.
 



Nyårsafton

God morgon! Vädret ser inte ut att vara så mycket bättre än igår, men jag ska försöka rida iallafall. Jag vill inte att han ska skritta idag också. Lite trav ska det iallafall bli! Om jag hinner så smörjer jag klart tränsen också :)
 



Svar på kommentarer

Postat av: Henna
Hej Linda, kan du göra några video där du berättar om din dag?

Svar: Nja, jag tror inte att jag skulle vilja göra några videobloggar än. Känns lite konstigt att sitta och prata för sig själv framför datorn :P

Postat av: Anonym
Linda, vad var Chuck-ponny det officiella namnet på den?

exempel: 

Tristan - Taidis Chance
Olle - Made Piebald

Svar: Chuck hette faktiskt bara Chuck, kort och bra :)




Agnes- 2012 del 1

Januari:

VÄRLDENS dressyr-svacka sen i december, allt var helt kaos verkligen....

Började hoppa igen efter hopp-pausen.
 


Kvarkan kom till stallet och hela hippo stängdes ner 30 januari. Ingen fick komma in eller ut = inga tävlingar

Februari:

Både dressyren och hoppningen började gå jättebra!

Kraschar in i en svinrygg under en träning för Eva Jonsson. Olle slår i en nerv, nära döden upplelse ;)

Februari-tävlingen ställdes in pga kvarkan...

Mars:

Hade banträning och nollade både Lc och Lb :)
 
Kaosrundan haha... itopp 3 av mina fulaste ritter någonsin!


Veckan efter träningstävlingen var han inte helt ren, och blev sprutat i ett knä och en kota om jag minns rätt.

Olle blev friskförklarad och vi fick börja sätta igång honom :)



Mitt 2012 del 1

Januari
 
Slutade att blogga med Isabella på cassechuck.blogg.se ibörjan av månaden och började istället att blogga själv. I januari hade jag bara haft Tristan i några månader så vi höll på lära känna varandra och jag försökte hitta "knapparna" på honom. 
 
 
Februari
 
I februari gjorde jag min tävlingsdebut med Tristan, vi åkte till timrå och hoppade en LB och LA. Det kunde nästan inte ha gått bättre, i LBn nollade vi grunden och fick ett stopp i omhoppningen som var mitt fel och i LAn nollade vi och kom 2a. Träffade även Isabella där! :)
 
Skulle även ha tävlat på hippo men den tävlingen blev inställd för dom hade kvarka.
 
 
Mars
 
Åkte först till övik en helg och tävlade där, det var andra tävlingen och vi vann en LB och gick 00 i den andra. I LAn blev han springig och vi fick med oss några bommar.
 
 
Tävlade sen på surf och hoppade en LB, gick bra tills jag klantade mig och då blev det ett stopp. 
 
 
Efter surf åkte vi till Skellefteå och under den tävlingen hade vi en svacka, man kan säga att det var nog den sämsta tävlingen på hela året. Första dagen fick vi 4 fel i en LB och andra dagen gick det skit och vi fick med oss ett x antal bommar i både LB & LA. 
 
När vi kom hem hade det snöat så mycket så körde vi fast med både bussen och bilen, lyckat..



Ändrade planer

Jag åkte inte ut till stallet förrän vid två kanske. Trodde att det skulle sluta regna, men inte då. Jag smörjde båda sadlarna, magplattan, dressyrsadelgjorden och GG-tränset. Nu har jag bara två träns kvar! Sen måste jag städa i skåpen för jag har ingen aning om vars jag har allt.
 
När jag blev less på att smörja så slängde jag på Olle ett gamalt fleecetäcke och skrittade ut en sväng. Det går inte att göra så mycket när vädret är så här äckligt. Underlaget blir hur klibbit som helst. Jag kortade inte upp tyglarna utan lät honom bara trampa på. Vattenpölen from hell hade tinat upp, och gul var den också. Men min vattenpölsrädda ponny lyckades krångla sig förbi den :)
 



Piss väder

Idag har det varit ett riktigt piss väder, det har i princip regnat och snöat hela dagen och det känns mer som det är mars än december.. Men iallafall så "skötte" jag stallet idag eftersom pappa var borta, när jag kom dit så mockade jag alla boxar och sen fick hästarna gå in ganska tidigt eftersom det var så dåligt väder. Alla ville komma in och var lite smått galna men det gick ganska bra ändå.
 
Eftersom det var så dåligt väder idag fick Tristan vila, det känndes inte så jättelockande att åka ut och rida i regnet och det hade säkert klibbat ganska mycket så han fick vila idag. Jag borstade han bara och fixade iordning han när jag hade tagit in hästarna :)
 



Mot stallet!

Ska fara till stallet om några minuter, jag hade ingen direkt tur med vädret men kameran följer med iallafall. Det är typ snöstorm ute och jag kommer frysa söner om jag ska fota. Får se hur det blir...
 
Idag ska Olle få gå ett pass med bara skritt och trav, jobba med lydnad och att han ska vänta. Det är ganska klibbig snö så jag hoppas att dom har plogat uppe i byn :)
 



God morgon!

God morgon på er, idag händer ingenting speciellt men om ett tag ska jag iallafall åka till stallet. Pappa är på trav idag så jag sköter stallet då, blir väl att mocka lite boxar och sen kanske ta in och borsta hästarna. Det blir nog ingen ridtur med Tristan idag eftersom det är så dåligt väder det är plusgrader ute så jag antar att det klibbar ganska mycket. Får hoppas på bättre väder imorgon!
 
Eftersom det snart är 2013 så tänkte jag skriva hur mitt 2012 har varit från januari-december, det kommer nog att komma upp i 4 inlägg för annars blir det så lång och jobbigt att läsa! :)
 



29 december

Idag red jag Tristan en sväng i skogen, jag red han runt lillslingan fram och tillbaka och det gick väl helt okej. Han fick gå ganska lugnt idag men det blev ändå en hel del trav. I början när vi skrittade var han ganska seg men sen när jag började trava så blev han piggare, jag jobbade med han ganska mycket i traven med att flytta för skänkeln, ställa han osv så han skulle koncentrera sig och lyssna på mig. 
 
Han kändes iallafall mjuk och fin och lyssnade bra så det var bra. Vi hade även tur med vädret för precis när jag kom tillbaka till stallet så började det att snöa!
 



29 december

Nu har jag hittat allt jag behöver till hemavan, men jag for aldrig och klippte mig. Helt sjukt att det är slut på tider överallt. Mitt hår är kaos, men det verkar inte finnas något att göra åt det. Snart klipper jag seriöst mig själv-.-
 
Imorgon tänkte jag ta med kameran till stallet och fota Olle. Hoppas att vädret är bättre än idag, annars blir alla bilder så tråkiga. Synd att det inte finns någon som kan ta ridbilder, har inga alls sen han blev skadad..
 
Förresten, följ oss på bloglovin! Klicka HÄR :)
 



Svar på kommentar

Postat av: Maria
Hej! Vad menar man med att en häst är sprutad? Är det samma sak som vaccinerad? I vårat stall får hästarna vaccination mot nåt men dom vilar eller tar det lugnt bara några dagar tror jag.

Svar: Nej, han är sprutad i en has för han har en spattförändring i den, alltså han är inte vaccinerad. Man sprutar hästarna för att dom har ont men vi ville bara underhålla den så det inte blir sämre! :)

 

 




Hv-polo outfit

Jag älskar Hv-polo, det är verkligen ett av mina favoritmärken! Det är så kul att dom har hjälmar, ridsockor, pikéer, vattenflaskor, tvålar, träns, schabrak, grimmor och mycket mer. Allt är inte så snyggt, men väldigt mycket är det!
 



God morgon!

Jag har just vaknat och ätit frukost. Ska kanske klippa mig vid tre så då ska mamma ta Olle idag. Istället ska jag fara och köpa skidkläder, för om några dagar far jag och några kompisar till hemavan :)
 
Linda hittade en bild från kåge, det var tre dagar innan han blev tjock i senan...
 



Kontakta oss?

Blogg-mejl: [email protected]
 
Agnes
 
[email protected]
agnescrone@instagram
Agnes Croné @facebook
 
Linda
 
[email protected]
lindasoderholm@instagram
Linda Söderholm @facebook



Lördag

God morgon, jag har ganska nyss ätit frukost och om ett tag ska jag åka till stallet. Tristan ska ridas idag men det blir nog bara lite lugn eftersom han har vilat i ca 10 dagar medan jag var utomlands. Det är tänkt att han bara ska ridas lite lugnt i skritt och trav i någon vecka nu eftersom han blev sprutad för ungefär 1 månad sedan. 
 
Bild från igår.



Presentation Agnes

Hej jag heter Agnes Croné, är 15 år och bor i Umeå. Jag går i 9c på grubbeskolan, men till hösten börjar jag på gymnasiet. Det lutar mot ekonomi på draggen. Jag har tidigare bloggat på agnescrone.blogg.se, men nu startade jag och Linda den här bloggen istället.
 
Jag har en D-ponny som heter Made piebald men kallas Olle. Han har tidigare startat msvb, men vi har inte hunnit tävla så mycket under de två åren jag har haft honom. Han fick en senskada i början på sommaren, så 2012 har inte varit vårat år. Han är under igångsättning nu, vi siktar mot att vara helt igång till våren!
 
 
 
 



Presentation Linda

Hej jag heter Linda Söderholm och jag är 16 år. Jag bor i Umeå och går första året på dragonskolan där jag går sam. Jag har tidigare bloggat med Isabella på cassechuck.blogg.se och sedan bloggat själv ett tag. Tycker dock att det var roligare att blogga med någon så nu har jag och Agnes börjat blogga tillsammans.
 
Jag har iallafall en D-ponny som heter Taidi´s Chance. Tristan som han kallas är en valack född -98 som är importerad från England. Jag har haft han i lite mer än ett år och vi har tillsammans tävlat upp till LA, han ha tidigare tävlat MSV och vi satsar på att tävla det nästa år. 
 



Om Linda

Mitt namn är Linda Söderholm, jag är 17 år och bor uppe i norrland, rättare sagt i umeå. Ridsporten är mitt största intresse och jag satsar mot toppen. Jag har ridit så länge jag kan minnas och har tidigare tävlat ponny. Nu har jag dock tagit steget upp på storhäst. Min tid spenderar jag i skolan, med mina vänner och i stallet såklart. 
 
Min häst, Peppino, även kallad Peppe, är en fux valack född 2007 i Tyskland. Han är av rasen hannoveranare och är efter den tyska hingsten Perigueux. Efter att ha spenderat hela sitt 6-åriga liv i Tyskland, kom han den 7de november 2013 till Sverige och umeå. I Tyskland har han tidigare tävlat upp till 130cm felfritt, nu ska vi satsa mot toppen tillsammans!
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin