Då var helgen slut

Varför går helgerna alltid så fort? Den här helgen har verkligen rusat förbi, och det känns nästan som igår det var fredag. I helgen har jag inte gjort så mycket förutom utgången i fredags, både igår och idag har jag bara varit i stallet och pluggat filosofi. Flummigare ämne får man leta efter. 
 
Igår skrittade och joggade jag Wasa en sväng i skogen och idag red jag bakom pappa när han körde en häst. Han har skött sig bra båda dagarna och nu rider jag nog honom inte för än på onsdag eller nästa helg. Peppe har som jag nämde igår, fått gå i skrittmaskinen ca 1 timme både idag och igår. Kan nog snart börja rida honom igen! 
 
Nu ska jag återgå till filosofi-pluggandet, bloggar mer imorgon! 
 
Två halvdåliga bilder från i fredags. 
  



Fler filmer

Här är en dressyrfilm från början av månaden. Eller dressyr kan man kanske inte kalla det när jag rider med hoppsadel och pelham haha, men hopphästdressyr. Har aldrig lagt upp någon film på honom när jag inte hoppar, så någon gång måste vara den första. No hate hehe...
 
 
Här är LCn från Timrå, dubbelnolla och tredjeplats. Filmen blev rätt kass då kameran inte gillade övergången från kyla ute till värme inne. Men det går att se iallafall. Har inte så mycket att säga..
 
 
Här är LBn från Timrå då jag utgick. Kommer förmodligen ta bort den här filmen sen då jag inte tycker det är någon idé att den ligger ute egentligen. Han var okoncentrerad och jag red sämst, finns inget att säga alls.
 
 
Jag börjar blogga igen imorgon eller nått, orkar inte nu.



Lördag

Igår var jag ute på krogen/nattklubb med två från min gamla klass och två av deras vänner. Det var riktigt kul faktiskt och jag behövde verkligen komma ut. Bara släppa skolan och allt som hör till för några timmar. Kom hem lite efter två och vaknade innan åtta imorse så det blev dock inte så många timmars sömn i natt, men trots det känner jag mig inte så trött än. Men jag antar att det kommer. 
 
Idag är det endast stallet och pluggning som står på schemat. Jag har två prov nästa vecka och jag måste verkligen försöka planera tiden bättre då, så att det inte blev som den här veckan då jag inte hann plugga in allt. Iallafall. Wasa ska ridas en sväng idag och Peppe ska få gå i skrittmaskinen en stund! 
 
 



Krasch i sinne

Alltså jävlar i mig vilken krasch det blev idag på träningen. Det var en skitsvår övning med först en jättetrång studsserie där sista hindret var högre så han fick verkligen ta i och var väldigt kompakt i galoppen av serien, sen en relaterad linje på tre språng som blev jättelång efter den korta studsen. Gick väl bra upp till 1 meter, men på 1.10 hände nått. Vi kom helt galet stort och jag försökte trycka iväg honom minst en meter för tidigt, men han trampar om. Då tänkte jag att "nu måste han väl ändå stanna?" men inte då, han hoppade och landade mitt i bakbommen. Jag ramlar fram över honom och han sparkar till mig i huvudet och nedanför ryggen innan han lyckas hoppa över mig. Inget av detta var hans fel på något sätt då jag gjorde en miss på avståndet, och det är ett under att han lyckades ta sig upp på fötter igen för annars hade jag fått honom över mig.
 
Fick inte resa mig så jag låg kvar på marken en stund. Kryckan var ganska skärrad och dom andra ville att jag skulle ligga kvar för att kolla att inget var brutet osvosv. Hade svinont i huvudet och i ryggen, men efter ett tag hoppade jag upp igen och genomförde träningen. Han var helt obrydd när jag tog om serien och linjen. Han hoppade även jättebra på övningen efter med två räcken på båge till en grind på båge åt andra hållet. Sög tag i hindrena och hoppade nästan för ivrigt. Märktes inte ens lite att han hade kraschat bara 10 minuter tidigare. Sista svängen på linjen var han riktigt riktigt fin. Ivrig men lyssnade, väntade på hindret och hoppade luftigt och fint. Älskade, galna, underbara Kryckan. Han har verkligen ett hjärta av guld, min krigare.
 
Träffade ju Eric Hagberg från paradise idag på stan med Alicia. Hade inte Marielle ringt så hade vi missat han totalt. Trodde att han var på torget, men hittade han på övervåningen i Utopia. Gjorde seriöst min dag:)
 



Jag lever

Oj, vad den här veckan har gått fort. Det var ju precis måndag och nu är det redan fredag, anatar att det är för att jag har haft så otroligt mycket i skolan denna vecka. Det enda jag har gjort är i princip att plugga. Idag gjorde jag iallafall bort ett prov, jag hade dock bara hunnit plugga i två dagar så jag kände inte alls att jag kunde. Men jag borde väl få ett E iallafall. 
 
Nu har jag precis kommit hem från stallet och funderar på att ta en kväll utan pluggande. Funderar på att gå ut ikväll men vi får se hur det blir med det! Peppe fick iallafall vila idag så jag gjorde bara iordning honom, var inte i stallet så länge med andra ord. Imorgon och på söndag ska han dock få gå i skrittmaskinen! 
 
 



Saknar

Saknar sommarlovet, värmen, sena kvällar med med min fina pojkvän, glida på älven med kompisar, kunna träna ute utan att frysa ihjäl, gothia, tävla, ingen skola, och hur perfekt allt var då.
 
 



Ekar tomt här

Ja här var det inte mycket uppdatering. Jag har inte haft tid och jag vet att Linda inte heller har det, så de får vara såhär. Skolan tar mycket tid och bloggen får aldrig bli ett måste, utan vi gör detta för att det är kul med "no pressure" typ.
 
Drar gårdagen lite snabbt. Hade halvdag i skolan, for hem och pluggade och vilade och på kvällen blev det lite innebandytittande. Såg halva paradise hos Konrad och var hemma halv tolv typ.
 
Idag har jag inte gjort nått alls egentligen. Konrad kom efter skolan och stannade några timmar. Vi låg och pratade gamla minnen från när vi träffades på Liseberg och allt som har hänt osv, världens bästa. När han åkte åt jag och gjorde klart en svenska uppgift. Har just duschat och nu ser jag världscupen från i söndags samtidigt som jag pluggar psykologi lite halvpassivt.
 
Juste, idag har vi faktiskt varit tillsammans i fyra månader❤️
 
 




Dåligt pass igår

Igår gick det inte bra att rida. Han var fin under uppvärmningen både i traven och galoppen. Lugn (eller lugn och lugn, men avslappnad) och lösgjord i vänstersidan. Helt ärligt är den typ helt lösgjord nu, äntligen efter över ett år vet jag hur jag ska göra! Det stod nån sorts serie frambyggd med två studs och sen en linje till en kryssoxer. Serien var jättelång även om det hade gått ponnysar på den på ridskolan nån halvtimme innan, men Kryckan fick ta i ordentligt för att räcka ut, och fick för mycket fart som var svår att bromsa upp utan att det blev hackigt. Visst han hoppade fina språng, men han gick igång mer än jag hade velat. Han bet fast i högersidan och kunde inte galoppera på rakt spår utan att byta bak i vartannat språng typ. Han hade dessutom jättelång päls och blev trött och svettig fort. Nya tag på träningen på fredag!
 
 



Onsdag

Anledningen till att jag bara hinner blogga på morgonen nu är att jag har så otroligt mycket i skolan och egentligen alldeles för lite tid. Från att jag kom hem från stallet igårkväll fram till att jag gick och la mig skrev jag på min historia uppsats och den är väl iprincip klar nu. Ska endast skriva om någon del och kolla igenom efter stavfel osv. 
 
Idag har jag bara tre lektioner i skolan och slutar strax efter 12, man måste ju bara älska halva studiedagar!! Efter skolan ska jag plugga en liten stund och sedan åka till stallet. Som det ser ut rider jag Wasa en sväng idag, har ju tråkit nog bara tid att rida honom på helgerna. Och beroende på hur underlaget är i skrittmaskinen kanske Peppe får gå där en stund! 
 
 



Filmer från mountainhorse

Nu kommer filmerna från Hamre, vet att jag är snabb haha. Är nöjd med warm-up klassen och semifinalen. Kryckan hoppade bra och jag red bra, sen blir han lätt taggad och studsig och gillar att hoppa stort vilket medför att jag måste vara snabb med halvhalten efter för att inte riva hindret som kommer sen. Sånt gillar inte stildomarna alls haha men det är inte så mycket jag kan göra åt det.
 
I finalen var jag jättenervös och tappade ridningen, hoppade även före i sprången och störde honom extremt mycket. Det enda hindret jag kan säga att jag red bra på och fick ett bra språng på, är hindret jag var helt säker på att jag skulle riva när jag gick banan, alltså 5an som var ett glest plank med flata skollor och vita bommar. Exde. Men han var jättefin och det är verkligen synd om honom. Har aldrig ridit så dåligt i mitt liv...
 
Filmerna från Timrå veckan innan samt en dressyrfilm (!!) ligger uppe på min youtubekanal, men skriver om dom/lägger upp dom imorgon!
 



Rubriktorka

Pappa körde mig till skolan idag så jag behövde inte åka buss, vilket var väldigt skönt måste jag säga. Umeå levererar skitväder i vanlig ordning och då är det inte jätteroligt att stå och vänta på bussen. Går iallafall i skolan till 15.40, tisdagar är mördardagen. Lång dag med långa och tråkiga lektioner. Digitalt skapande, matte, vi-timme, svenska och psykologi. Livet. Efter skolan måste jag skriva klart min engelskainlämning och plugga matte.
 
Vad gäller min vita springare så är inget  bestämt än. Han skulle egentligen behöva hoppa lite småhinder och jobba styrka i bakbenen, men vet inte om vi hinner + att det blir så himla sent eftersom jag då rider efter att ridskolan slutar i lilla ridhuset. Samtidigt går det inte att göra så mycket hemma, då underlaget inte samarbetar och knappast vädret heller.
 
En sak som gjorde mig glad vad iallafall att jag såg att tävlingssäsongen faktiskt fortfarande inte är slut för året!! Inget är helt spikat än men:)
 
LA i vännäs, 4 fel på sista hindret
 



Tisdag

Även idag bjuder Umeå tråkigt nog på regningt väder, helt sjukt egentlgen att det snart är december och snön har inte kommit än. Eller ja, stannat. Fast egentligen gör det mig inte så mycket, men jag ser nog ändå hellre att det snöar än regnar, för regn är det värsta jag vet. Lutar lite mot att bilen få ta sig en utflykt till skolan idag! 
 
Idag går jag i skolan från 8.20-15.30, har endast 3 lektioner idag då en är inställd på grund av att vi ska lyssna på något i aulan. Under all min lediga tid idag måste jag arbeta med mitt historia arbete som ska vara klart imorgon. Vi har hållt på med det någon vecka och jag har endast skricit 1 sida och det ska vara 2-3. Jag kommer alltså ha fullt upp med den ikväll.
 
Efter skolan åker jag till stallet en snabbis, Peppe får vila idag också så jag fixar bara iordning honom! 
 
 



Hatar regn

Gick i skolan från 20 över åtta till två. Avslutade  med att skriva juridikprovet som inte gick dåligt, men "motivera ditt svar" är inte min starka sida då jag inte är speciellt bra på att analysera. Är väl därför jag aldrig får högre betyg ån C antar jag.

Efter skolan var jag hos Konrad i några timmar. Det var helt klart de bästa timmarna på den här dagen. Pluggade lite matte på kvällen, inte speciellt effektivt men det är tanken som räknas kan jag tycka hah:)

Mamma red Kryckan idag, tror hon bara skrittade eftersom han gick i ridhuset igår.






Måndag och regn

Då var det måndag igen och det är precis en månad kvar till julafton, dock ser jag inte fram emot julen så mycket. Dom två senaste åren har vi varit utomlands över jul men det blir ingen resa iår så det är lite tråkigt. Idag är det iallafall en helt vanlig måndag, går i skolan till 15.40 och jag har även ett prov att göra bort under dagen. Sedan är det bara ett prov kvar den här veckan - skönt! 
 
Efter skolan åker jag till stallet, och eftersom det regnar ute och även ska göra det resten av dagen så får Peppe inte gå i skrittmaskinen utan han får vila. Åker bara dit och borstar samt fixar maten åt honom! 
 
Två bilder från i somras. #tbt
 



Stressig dag

Idag red jag Kryckan i ridhuset, det gick okej. Varken speciellt bra eller dåligt. Han har blivit fin och lyssnar bra i galoppen nu, får honom på rumpan och kan jobba honom väldigt bra där. Men sen när man går ner till trav så blir han pigg och lite hetsig. Det är svårt att få honom att vila på steget för han blir så känslig på nått sätt, kan inte riktigt förklara. Men han är hopphäst occh galoppen är hans viktigaste gångarter, den gick bra så jag är nöjd! Min lillasyster travade av och skrittade av honom åt mig, det gick faktiskt jättebra även om hon hade lite problem att styra eftersom han är så himlahimla känslig och lyssnar så bra på vikten haha..

Under kvällen har jag pluggat juridik. Vi får inte ha lagböckerna så man måste ha allt i huvudet. Får hoppas att det inte kommet så mycket om internationell rätt haha för där är jag rätt lost...






Här var det dött

Har inte bloggat något alls under helgen och det finns faktiskt inte någon särskild anledning till det. Jag har helt enkelt inte orkat blogga. För den delen har jag inte haft något vettigt att skriva heller. Men för att sammanfatta min helg behövs bara tre ord - stallet, plugg och tv-seier. Tragiskt nog är det, det enda jag har gjort, haha. 
 
Både igår och idag har jag ridit Wasa. Igår fick han gå 2 intervaller på rakbanan, red bakom pappa och det gick bra. Dock riktigt jobbigt att rida lätt hela tiden, haha. Idag red jag en stund på ridbanan, men Wasa har nog ingen framtid som dressyrhäst. Men det är bara nöta lite så kanske det kan bli bättre. 
 
Peppe har gått i skrittmaskinen en tmme hela helgen och nu ska han få gå där iallafall minst 4-5 dagar i veckan. För han börjar bli riktigt dryg och igår stegrade han flera gånger när jag ledde honom till och från skrittmaskinen.. 
 
 



Utbrytarkungen

Asså herregud jag orkar inte. Det första jag reagerade på när jag kom till stallet och skulle ta in Kryckan var att han inte hade ätit sin mat. Hans slow-feeding när var nästan fullt och han stod bredvid och såg helt oförstående ut, han hade alltså inte ätit på hela dagen. Toh in han och såg att han hade trampat sig, blev inte särskilt förvånad då han gör det med jämna mellanrum i hagen. Ringer mamma för att höra hur mycket mat jag ska ge han, och hon säger att hon just pratat med hon som har stallet. Hon sa att Kryckan hade blivit rädd för en sak och försökt hoppa ut ur hagen, in till en annan hage, och rivit med sig delar av staketet. Alltså ett trästaket. Ni ser på bilden hur högt staketet är, nästan två meter. Underlaget är ojämnt och han hade två täcken på sig. Han hade verkligen kunnat slå ihjäl sig. Men jag hittade inget när jag kände igenom benen och han var inte halt heller vad jag kunde se. Men att han ens kommer på tanken att försöka hoppa ett trästaket på två meter med två täcken och utan uppvärmning...................
 
Sa jag att han rymde när vi var i Hamre? Haha nu i efterhand kan jag nästan skratta åt allt. Jag och mamma var och gick banan till semifinalen när våran boxgranne ringer och säger att Kryckan har vart lös i stallet. Han hade alltså lyckats bryta upp låset till boxen och tagit sig ut. Väl ute hade hade han ätit betfor som inte var uppsvälld, men det gick bra. Det är så typiskt Kryckan att bli uttråkad och börja fippla med allt. Han gör mig gråhårig snart.
 
ASSÅ SER NI HUR HÖGT DET ÄR?? Dom lagade lite snabbt med de tre eltrådarna på högra halvan av bilden.
 



Lördag

Igår pluggade jag jättemycket juridik, gjorde knappt nått annat. Mamma åkte till stallet på dagen och tog hand om Kryckan som fick en vilodag. På kvällen var jag och såg Mockingjay med några kompisar, var hemma vid ett tror jag.
 
Idag ska jag fortsätta med juridiken. Kryckan ska ridas men jag vet inte riktigt hur eftersom underlaget suger. Blir väl lite skritt som vanligt när vi inte åker till hippo. Ikväll ska jag va med min kära pojkvän.
 
Andra tävlingen med Kryckan efter att jag haft han i en månad, LB+5
 



21:a november

Just nu sitter jag och kollar på finalen av Volkswagen grand prix som jag aldrig hade tid och att kolla på i onsdags.Men bättre sent än aldrig som man brukar säga! Idag har det varit en ganska lugn för min del, gick i skolan fram till 15.20 och för en gång skull var det inga jätte dryga lektioner så det var rätt lugnt! 
 
Direkt efter skolan åkte jag till stallet och tog hand om Peppe samt så hjälpte jag pappa lite grann. Peppe fick dock inte gå i skrittmaskinen idag, så han får gå där i helgen istället! Resten av kvällen har jag inga speciella planer, är rätt slut efter en ganska jobbig vecka i skolan så i helgen ska jag mest fokusera på att vila upp mig. Måste även plugga en hel del då jag har jättemycket i skolan nästa vecka och även veckan efter det. Den som sa att trean var chill kan inte ha gått samhälls iallafall. Just saying. 
 
Haha, alltså vad är det för fel på min häst..
 



Fredag!

Den här veckan har gått riktigt fort och nu är det fredag igen, sedan så är det ju faktiskt bara en månad kvar till jullovet. Även om det dock känns otroligt långt borta. Idag är det en vanlig dag i skolan, har många lektioner och slutar sent. Som pricken över i:et så har vi gymnasiearbetet som sista lektion (ironi). 
 
Slutar vid 15.20 och då åker jag nästan direkt till stallet. Peppe kanske får gå en liten stund i skrittmaskinen idag, han har tyvärr stått hela veckan när jag har haft så mycket i skolan. Det skulle vara bra om jag hade kunnat promenera med honom, men tyvärr är han otroligt jobbig att gå med då han blåser upp sig ganska mycket och även står på bakbenen. #knashäst
 
Världens bästa röding ♥
 



Fin häst ikväll

Nu är det sent så jag skriver imorgon. Var inne och hoppade Kryckan ikväll och han var så fin! Ställde upp två räcken med endast en tunn bom högst upp. Började på 50 cm och avslutade med att rulla på 1.10 utan problem. Han skötte taxeringen och jag skötte tempot. Är jättenöjd med honom och glad att vi äntligen efter 1,5 år med Kryckan vet hur han ska ridas!

Paradise blir aldrig samma sak igen från och med nu...





Torsdag

Idag har det varit en ganska lugn dag trots allt, jag har gjort bort samhällsprovet så det känns nästan som att en sten har lättat från hjärtat. Så otroligt skönt. Dock måste jag börja plugga inför alla proven nästa vecka, aldrig en lugn stund.. 
 
Slutade skolan vid 15.40 och då åkte jag till stallet och fixade Peppe. Har i princip inte ridit honom på 2 månader så nu börjar jag bli ganska sugen, tror även att Peppe är ganska less på att vila. Annars är han precis som vanligt, det vill säga lika konstig som vanligt. Tur att han är finast och bäst ändå! :') 

#pajas



Hej jag lever

Nu är jag troligtvis tillbaka som vanligt med uppdateringen. Hade migg äckliga prov igår och det gick bättre än jag trodde faktiskt. Direkt efter det stressade jag ner på stan och hämtade biobiljetter med några kompisar från högstadiet. Sen åkte jag och pappa till stallet för jag skulle ha hoppträning på stall Peka, trodde jag. Gick ut för att lasta 30 min innan träningen började som vanligt, men vad händer? Kryckan vägrar gå på transporten!!! Det var bara jag och pappa där och Kryckan ville verkligen inte. Han slängde sig och drog iväg. Mitt i allt så mosade han min fot som gör redigt ont nu. Pappa ringer till mamma som kommer ut och lyckas få in honom i transporten till slut. 10 minuter efter att träningen börjat och 45 minuter senare än planerat. Red lite efter att de andra slutat träna och han var väl fin, lite spänd eftersom han var på ett nytt ställe. Jag kunde dessutom inte använda vänsterskänkeln för det gjorde så sjukt ont. När vi skulle hem gick han på som vanligt, tror det var lite läskiga skuggor när vi skulle iväg. Hästar ser ju världen på ett helt annat sätt än vi gör, så man måste tänka efter så att man inte blir arg på dom i fel situation!
 
Idag gick jag i skolan till halv tre, fick sluta en timme tidigare från juridiken. For till Konrad och var där i några timmar. Sen åkte jag till Kryckan och skrittade ut på täcket med hack, kortade inte tyglarna alls utan lät honom bara sträcka på benen i 30 minuter. Imorgon tror jag vi ska in och hoppa lite eftersom det inte blev någon hoppning igår som vi hade tänkt:)
 
Min stjärna
 



Just nu



Hörs imorgon! 



Pluggar

Nu har jag precis kommit hem från stallet och resten av kvällen kommer jag spendera åt att plugga. Har både ett prov och ett läxförhör eller liknande imorgon så jag kommer inte ha så mycket tid över till att göra något annat än att just plugga. 
 
Idag var jag bara i skolan på dom två första lektionerna, fick ont i huvudet så jag åkte hem och vilade några timmar innan jag åkte till stallet. Huvudvärken var i princip borta så jag red Wasa en sväng. Jag red på ridbanan och han var ungefär som en bulldozer - riktigt stak och pigg. Red därför inte så länge för jag kunde inte hålla honom och armarna värkte. Kallblod... Får ta och ta ett skarpare bett nästa gång. 
 
Nu ska jag återgå till mitt pluggande, ha en bra kväll alla! 
 
 Tror allvarligt talat att det här var den godaste salladen jag ätit. Saknar salladen, spanien och värmen ♥



Onsdag

Igår ägnade jag hela kvällen åt att plugga samhällskunskap, pluggade från att jag kom hem från stallet tills jag gick och la mig. Dock hade jag kunnat plugga flera timmar till för det sitter verkligen inte, men jag var så himla trött så jag nästan i kors.
 
Idag är det först skolan som gäller, slutar vid 2-tiden idag. Skönt att sluta tidigt någon dag iallafall! Eftersom jag slutar tidigt idag hinner jag rida Wasa en sväng och han får nog prova på ridbanan idag! Sedan fixar jag Peppe innan jag åker hem och återgår till pluggandet. Känner mig inte alls redo för prov imorgon, skulle behöva plugga flera dagar till känns det som. 
 
 



Mörkt ute

Hej på er! Måste faktiskt börja den här dagen med att vara lite negativ, för satan vad mörkt det är ute. Det är mörkt när man vaknar och sedan är det mörkt när man kommer  hem från skolan. Nu börjar tiden då det är mörkt redan kl 15, åhh vad drygt. Jag som hatar mörkret också. 
 
Idag är det en helt vanlig dag i skolan, har ett par dryga och mindre dryga lektioner innan jag slutar vid 15.30. Åker direkt till stallet efter skolan som vanligt, tar bara hand om Peppe och sedan åker jag hem igen för jag måste plugga. Har prov på torsdag om nationalekonomiska teorier, förstår dock inte riktigt varför vi ska kunna om det, om jag hade velat lära mig om sånt hade jag valt ekonomi, inte sam.
 
 



Pluggar historia

Har prov på hela världshistorien imorgon, så därav den dåliga uppdateringen. Kommer skrika och vara hur glad som helst när de provet är över, vilken lärare ger ens en prov på hela världshistorien i ett enda prov. Från första människorna till världskrigen? Jag menar kom igen, va lite bror...







Detta gjorde min dag

Jag antar att de flesta redan har sett den här annonsen men det var så otroligt rolig så jag måste nästan lägga upp den ändå. Kan lova er att den gjorde min dag, haha. 
 
 Behöver du en partner in crime?

"Den här pajsaren är snäll att sko! Han hoppar vattengrav, men det kan ta dej två timmar ifall han inte känner för det. Han är trafiksäker så länge det inte kommer en lastbil. Han är snäll att klippa om man ger honom tredubbel dos av lugnande (jag tror att han vill ha dreadlocks...).

Han har samma charmiga kroppsform som min farfar. Han är i sinne en stor och stark krigare, men den mest svidande av alla fiender är lätt omanlig. Han är knottallergiker. Han har under krigets långa år lyckats bryta svansen i en häftig strid mot en vägg. Den funkar finfint att vifta med nu, men den är skev. Han har även, i en annan strid i grushagen, brutit knät och opererats för det. Nu funkar även det att springa snabbt med, så han har alltså fortfarande fyra ben och ingen protes.

På plussidan är han placerad i 1,30 och när han hoppar så killar det i magen. Alla rädda kärringar kan rida, samt blindstyren eftersom han likt en åsna saknar flyktinstinkt. Han gnäggar som en storrökare med whiskeyröst. Han är lojal som en hund, och pussas gärna.


Hör av er på .., om ni vill provrida, eftersom han enligt min landslagsveterinär ska bli tävlingshäst igen. INGA !"#¤%%# mail."




Måndag

Då var det måndag igen och jag är skapligt trött. Längtar redan till helgen så att jag får sova, haha. Idag är det en helt vanlig dag i skolan med ganska många dryga lektioner och jag slutar som vanligt 15.40. Efter skolan åker jag till stallet och tar hand om Peppe. Det är trav idag så han får inte gå i skrittmaskinen något, det är antafligen alldeles för mycket rörelse på banan. . 
 
När jag kommer hem från stallet ska plugga, plugga och åter igen plugga. Har jättemycket att göra i skolan de kommande veckorna så jag vet knappt var jag ska börja eller hur jag ska hinna allt. #standard. 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla! 
 
 



Bloppis

Vid intresse - mejla [email protected]
 
 
1. Huva från John Whitaker storlek full. Är dock ganska liten i storleken. Använd på d-ponny men passar även på stor häst som inte har allt för långa öron. 
Pris: 100 kr. 
 
2. Marinblå huva från hööks storlek ponny/cob. Använd endast ett fåtal gånger och är därför i bra skick. 
Pris: 50 kr.  SÅLD

 
Transport skydd från Eskadron. Framskydd, storlek full. Är i bra skick men det är dock ett litet litet hål på insidan av ena skyddet. 
Pris: 200 kr. 

 
Schabrak från Mountain horse. Endast använd ett par gånger och i bra skick, lite färgat där sadelgjorden sitter men inget som syns när sadeln sitter på. 
Pris: 150 kr. 

 
Swarovski pannband. Äkta swarovski pannband storlek full, svart läder. Knappt använt och alla stenar är kvar.
Pris: 400 kr. 
 
 
Schockemöhle huva. Marinblå huva från Schockemöhle med vadderade öron. Storlek full. 
Pris: 200 kr.  SÅLD
 
 
Swarovski pannband. V-format pannband från Classic med äkta Swarovski stenar i två rader. Alla stenar är kvar. Storlek full. 
Pris: 200 kr. 
 



Dagens planer

Den här dagen kommer troligtvis bara bestå av stallet och att plugga. Klockan är efter 11 och jag har inte gjort något vettigt alls än. Hade tänkt plugga nu under förmiddagen men jag orkade inte, måste verkligen ta och skärpa mig nu för det här gå inte.
 
Iallafall. Jag ska snart ta tag i livet och bege mig mot stallet om en stund. Wasa gick som sagt intervaller igår så idag har jag bara tänkt skritta/jogga en sväng i skogen. Blir nog bra! Med Peppe vet jag inte riktigt vad jag hittar på idag, om det fortfarande är fruset i marken får han nog gå i skrittmaskinen en stund, annars får han stå. 
 
Annars händer det nog inte så mycket mer idag. Ni får ha en bra söndag så hörs vi! 
 
 



Äntligen i Umeå

Vi lämnade inte Hamre förrän halv elva igår, vilket var två timmar senare än vi hade planerat. Resan gick bara bra, Kryckan är alltid lika okomplicerad att ha med på långa resor. Var hemma i stallet vid halv nio kanske, vi orkade inte packa upp något alls utan tog hand om Kryckan och for hem sen. Vad är det första jag gör? Är med Konrad såklart ❤️
 
Idag har mamma bokat in en dressyrträning för Lena. Jag tycker det känns väldigt hårt mot Kryckis efter en lång tävlingshelg, även om han inte reds igår. Det får bli världens lugnaste träning helt enkelt.
 
Senare idag kommer filmer från Timrå och Hamre.
 
 



Lördag

Kom hem från stallet för några timmar sedan och nu har jag precis ätit middag. Resten av kvällen har jag tänkt plugga, får dock se hur det går med det då jag inte riktigt är inne i något plugg-mode än. Men jag ska försöka så gott jag kan iallafall! 
 
Idag har jag i princip inte gjort något förutom att vara i stallet, var där i 5 timmar så med andra ord har jag inte hunnit göra så mycket annat. Wasa fick gå intervaller i backen idag, jag red bakom pappa när han körde en häst och det gick bra. Dock så måste han verkligen få bättre ork för just nu är den inte alls bra. Peppe fick gå i skrittmaskinen i ca 30 minuter idag, det är dock så himla tråkigt att han inte går att rida hemma för då hade jag kunnat skrittrida honom. Men han inser inte att det är mycket tråkigare att gå runt runt i skrittmaskinen istället för att skritta i skogen. 
 
 



Saknar.

I loved you once, love you still, always have, & always will.
 
 



Förlåt Kryckan

Ja de allra flesta har nog sett på equipe. Kan säga att det finns inga utsäkter för hur jag red idag i finalen. Grät när jag kom ur från banan för att jag hade satt Kryckan i skiten så mycket som jag gjorde, jag var så arg på mig själv att jag inte kan beskriva det ens. En 10-åring hade gjort det bättre.

A-final MHPC, LB, 12 fel 
Han var en klocka på framridningen precis som igår. Går in på banan och travar runt. Hoppar fint på första, kommer galet nära tvåan men klarar den eftersom Kryckan är en ängel. På linjen mot trean böev han jättelång och precis i anridningen så panik drar jag i tyglarna så att han måste hoppa rakt upp i luften och river. På fyran red jag först iväg honom och hoppade sen före med överlever så vi brakade igenom översta bommen. Sen gick väl linjen 5-6ab okej även om jag red på ett språng mer än jag hade tänkt så att han böev kort och studsig. Sen lyckades jag ha korsgalopp hela vägen till 7an som var banans största hinder men han hoppade bra ändå. Mot åttan tryckte jag av sista språnget så han hade ju inte en chans att klara räcker. 
Avslutade genom att komma jättejättenära 9a och tappade balansen rejält men klarade b ändå. Hjälmen for ner över ögonen så jag hoppade 10 utan att se nått alls, ett gigantiskt språng blev det.

Som ni hör så är det inga skitpet det handlar om, nu snackar vi nästan kraschar. Jag vill inte att någon tror att detta var Kryckans fel över huvud taget, vill verlkligen klargöra att jag aldrig har ridit såhär dåligt någonsin. Men det är inte så lätt när Sveriges före detta landslagstränare och Louise Haga sitter och ska berömma allt du gör och hur fint du rider. Jag hade behövt göra världens största halvhalt, men vågade inte då det hade dragit ner mina poäng jättemycket. Lätt att vara efterklok.

Men ni får se filmen när jag kommer hem, då ska jag även skriva ett ordentligt åsiktsinlägg om vad jag tycker om bedömningssporter och att jag tycker att jag fick rätt orättvisa poäng igår. Godnatt.






Heeelg

Efter att ha slutat skolan halv 2 eller tidigare hela veckan kändes det otroligt segt att gå till 15.20 idag, och att jag dessutom ska göra det varje fredag nu känns otroligt deprimerande. Vi slutade nämligen halv 2 på fredagar fram tills höstlovet. Det känns verkligen som skolan gör allt för att göra oss mer skoltrötta än vad vi redan är, någon som känner igen sig? 
 
Iallafall. Efter skolan åkte jag till stallet. Dock kom jag dit ganska sent eftersom jag slutade sent, så jag hann aldrig ställa Peppe i skrittmaskinen utan jag gjorde iordning honom och hästarna som hade blivit körda innan jag fodrade kväll. Trots det var jag inte hemma före halv 6, så det tog ganska lång tid. 
 
I helgen har jag inga speciella planer förutom att plugga. Nästa vecka har jag ett prov och veckan efter det har jag tre prov + en inlämningsuppgift, dessutom ska halva gymnasiearbetet vara klart då. #Lovelife. 
 
Världens bästa fux ♥
 
 



Fredag i all ära

God morgon! Idag börjar jag inte skolan för än klockan 10, så imorse sov jag lite längre och nu sitter jag och kollar på Suits, som faktiskt är riktigt bra. Dock måste jag egentligen plugga, men jag får ta och göra det ikväll istället. Orkar inte riktigt ta tag i skolan just nu, är så fruktansvärt skolless, och att alla lärare sätter prov samma vecka gör inte saken bättre. 
 
Slutar 15.20 och då åker jag till stallet. Pappa är på trav idag så jag tar hand om hästarna och fodrar kväll, alltså får Wasa vila idag. Om klockan inte är allt för mycket när jag kommer till stallet får nog Peppe gå i skrittmaskinen, annars får han också vila! 
 
Nu måste jag börja göra mig iordning, ha en bra dag alla! 
 
 



Jag älskar min fina underbara ponny

LC, 0 fel
Red inte fram så länge, travade mest, tog lite galopp och hoppade några språng innan jag gick in på banan. Hade ju pelham vilket var helt rätt beslut då han verkligen hoppar bättre och jag kommer till ridning på ett helt annat sätt. Det blev iallafall en stabil och felfri runda, kanske fastnade lite i handen mot sista hindret men annars var han jättefin!

LB, 0 fel, 52 stilpoäng 
Han var jättefin på framhoppningen, klassen tog en evighet så man fick typ dubbelt så mycket tid på framhoppningen som man egentligen behöver. Gick in på banan med grym känsla och han hoppade riktigt bra. Sen att det går lite fort vissa delar, han överhoppar sig lite på både längden och höjden är saker som inte jag bryr mig om så mycket. Inte snyggaste rundan jag gjort, men den var felfri och stilpoänen räckte faktiskt till A-finalen imorgon dit hälften av starterna gick, trots att de inte var nått att hänga i julgranen. Men jag visste redan innan jag åkte hit att jag aldrig skulle ha nån chans att få bra på stilen, fattar inte ens att jag tog mig hit haha.

Känns iallafall grymt bra med två nollor idag, och mitt mål med hela tävligen var att ta mig till A-final så det uppnådde jag!

Från semifinalen





Torsdag

Torsdagen börjar lida mot sitt slut och imorgon är det fredag - veckans bästa dag förutom lördagar! Dagen har iallafall flytit på utan större bekymmer, hade endast 2 lektioner i skolan och slutade strax efter 11. Åkte då direkt till stallet och red Wasa, red inte speciellt hårt utan skrittade och travade endast en sväng i skogen. Det gick bra iallafall! Peppe fick även gå i skrittmaskinen en stund, så båda pollarna fick röra på sig idag. 
 
Just nu håller jag på att plugga samhällskunskap, vi har prov på national ekonomi nästa vecka och det kan jag lova er är inget jag ser fram emot. Nu måste jag återgå till pluggandet, hej så länge! 

 



Snart warm up

Ska snart gå och göra iordning Kryckan, håll tummarna haha för de behövs. Trodde inte att MH-klasserna skulle sändas på horse1 men de gör dom tydligen!






Galet trött

Tror jag svimmar av trötthet snart. Vi kom fram till Hamre vid sex kanske, då gjorde vi iordning boxen och Kryckan och sen tog det ett tag för mig, mamma och pappa att hitta till framhoppningsridhuset där jag red en stund. Tyckte han kändes seg och trött, men det är inte så konstigt med tanke på att han rest i 10 timmar. Körde alla gångarter men red kanske aktivt i 10-15 minuter. Sparar resten till morgondagen. 

Inorgon hoppar jag först en warm up klass som går i LC bed. A (clear round). Därefter är som går i LB och stilbedömning. De hälften går till A-final och resten hoppar B-final. Är bara här för att ha roligt och få nya intryck. Som mamma brukar säga "går det bra så är det jätteroligt, går det dåligt så gör det absolut ingenting". Men klart att de 65 milen hem skulle kännas lättare om det blev A-final! Nu måste jag sova, ska upp sex imorgon och fodra Kryckis och Dottis som laddar upp inför SM i helgen:)

Haha mammas mobilkamera :')





En onsdag i november

Idag har det trots allt varit en ganska lugn dag för min del, hade endast tre lektioner och ett utvecklingssamtal i skolan så jag var hemma strax efter klockan ett - gött! Gjorde då lite lunch och kollade på gårdagens avsnitt av ph. Dör så roligt det var när dom skulle rida, haha. 
 
Åkte sedan till stallet och fixade iordning Peppe. När det blir bättre underlag ute ska han få börja gå i skrittmaskinen hade jag tänkt. Det blev dock ingen ridning idag då pappa hade kört en banjobb med Wasa, så jag rider honom imorgon istället! 
 
Nu kallar sängen - bloggar mer imorgon!
 
 



17 år i staden

Äntligen äntligen äntligen är jag 17 precis som nästan alla andra! Vi har inte firat nått alls utan vi väntar med de tills söndag. Har åkt bil sen åtta i morse och har 20 minuter kvar lite drygt. När vi kommer fram ska Kryckan få en promenad och sen ska jag jogga honom en kort stund. 

Kryckan är verkligen världens bästa. Han har inte klagat något alls under hela resan (de gör han aldrig), han är alltid så lättsam att ha med sig!






Onsdag

Oj, vad dåligt jag bloggar just nu.Men anledningen är helt enkelt att jag inte har någon motivation alls, jag gör i princip samma saker varje dag och nu när jag inte rider Peppe är min vardag ännu tråkigare. Så om det är något speciellt ni skulle vilja läsa om, skulle det vara kul om ni slängde iväg en kommentar eller något! 
 
Idag har jag bara tre lektioner i skolan och slutar vid 12-tiden, dock måste jag vänta en halvtimme då jag har utvecklingssamtal idag.Efter skolan åker jag till stallet, rider nog Wasa en sväng om pappa inte har andra planer för honom. Sedan pysslar jag bara om Peppe som vanligt! 
 
Förresten så fyller Agnes hela 17 år (1 år kvar, tjalalala) idag så jag tycker alla kan ta och gratta henne!! Dagen till ära får hon även stå för bilden :'')
 
 



Så glad och lättad

Har varit inne på hippo och tagit några sista minuten språng. På pelhamet eftersom jag packat ner tävlingstränset. Han var så fin!!! Började med att hoppa en bana på tre hinder på 70 cm som uppvärmning, sen höjde mamma till 1.05 där vi valde att avsluta. Jag jobbade med att ha en mer tillbaka galopp än jag haft tidigare, sitta upp och vänta på språnget. Då får Kryclan själv taxera och lägga sig själv rätt på hindrena. Precis som han vill ha det. Då när han suger tag i hindret och längre ut sprången är det inte som i Timrå att han rent av tar bettet, utan han hoppar på styrka med flera decimeter till godo. Kunde inte göra annat än att le.

Kan inte tro det själv, men jag har har bestämt mig för att tävla med pelhamet i helgen. Iallafall i warm up klassen. Tror det är helt rätt beslut, så nu kör jag på det. För första gången på säkert tre veckor känner jag mig taggad på detta, imorgon åker vi!!

Från Timrå 





Tisdag morgon

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och ska alldeles strax börja göra mig iordning för skolan. Idag går jag i skolan fram till halv 2, så det blir trots allt en ganska kort dag skönt nog. Att sluta 2 timmar tidigare är inte helt fel! 
 
Efter skolan åker jag direkt till stallet. Just nu regnar det och är allmänt tråkigt väder, men om det har slutat regna i eftermiddag så rider jag Wasa en sväng. Red honom igår också och det gick helt okej. Peppe vilar fortfarande så honom pysslar jag bara om!
 
Har inga nya bilder att bjuda på så det får bli en från arkivet. 



Ett sent hej

Imorse gick min skoldator sönder så jag kunde aldrig slänga in något morgoninlägg. Det är hårddisken som har gått sönder igen, andra gången på två månader.. Som tur var hade jag sparat alla viktiga saker på dropbox #flyt.
 
Den här veckan är det utvecklingssamtal i skolan, så vi slutar halv 2 alla dagar förutom fredag då det är full dag igen. Så nu är jag hemma och ska alldeles strax åka vidare till stallet. Är i princip bara hemma och vänder. Planen idag är att rida Wasa en sväng, vet dock inte hur eller var än men ridas ska han iallafall. Peppe får nog vila, all snö som var har försvunnit och det är nog ganska lerigt i skrittmaskinen. 
 
Fick en fråga förut som löd "vad är det för skada han har?", och jag tänker inte svara på det då jag bara tycker att det angår oss. Men jag kan säga så mycket som att det inte är jätte allvarligt. Då vet ni iallafall! 
 
 



Så jävla glad

Hahahaha mitt liv är räddat! Gjorde ju matteprovet i torsdags och har aldrig vart så säker någonsin på att det skulle bli ett stort F på det. Fick tillbaks det idag och fick E med två poäng över gränsen!! Matte är inte min starkasida och med tanke på att jag bara svarade på hälften av frågorna så är jag galet nöjd.
 
Måste plugga historia resten av dagen, har en inlämning som jag måste bli klar med idag samt ett prov nästa vecka som jag missade när jag var sjuk. Vet inte ens vars jag ska börja med allt + att jag inte kommer ha nått wi-fi i Hamre så jag kan inte göra så mycket då....
 
Happiiiiiiiie
 



Mycket i skolan

Den här dagen har mest bestått av skoljobb. Har så mycket just nu eftersom jag far till Hamre i veckan och har redan missat mycket då jag var sjuk. Kommer inte göra nått annat än att plugga under hela veckan, även i Hamre. Har två inlämningar till den här veckan samt att jag måste plugga till fyra prov. De är nice..
 
Var med Konrad i några timmar, vilket var dom bästa timmarna på dagen. Mamma gick en promenad  med Kryckis och kollade att allt var bra med honom. Imorgon ska han skrittas.
 
Vilken gud han är, 19 år och har levererat hela året
 



Dagens tripp till övik

Idag var vi som sagt till Övik med Peppe och kollat upp honom för en tredje gång, känner att man aldrig kan kolla upp hästen för lite. Det är ju dock inte bara böjprov det är frågan om nu utan jag vill ha hela honom ordentligt genomkollad.
 
Nu till det lite roliga, han vi var till hos idag som är expert på området tyckte att Peppes skada var på utsidan av benet till skillnad från Evidensia här i Umeå som sa att det var på insidan. Skulle inte tacka nej till bättre utbud av veterinärer här. Han såg även direkt när jag sprang med honom att han belastade benet fel, vilket veterinärerna här inte har sett. Det är även troligtvis på grund av att han har belastat benet fel som han är öm i ryggen. Nu kan det bara bli bättre tycker jag! 
 
 



9:e november

Idag blir det nog inte så mycket bloggning från min sida, jag och mamma ska ner till Övik med Peppe under dagen och kommer inte hem för än ikväll. Det kommer upp en veterinär från södra sverige som är riktigt bra, så nu ska vi kolla upp honom ordentligt. Han är tydligen bra på i princip allt, ryggar, muskler osv och brukar tydligen hitta fel som ingen annan hittar, så det ska bli intressant att höra vad han säger om Peppe! 
 
Dessvärre har jag inte hunnit fixa några tidsinställda inlägg, och bloggappen brukar ju sällan sammarbeta. Så jag bloggar ikväll när vi har kommit hem igen. Ha en bra dag alla! 
 
 



Orkar inte ens

LC, 0+0 fel, 3a
Han var helt okej fin på framhoppningen, även om han alltid är lite stökig i första klassen. Tog typ två språng på varje hinder innan jag gick in på banan. Helt ärligt tror jag att grundomgången är det bästa vi någonsin gjort i LC, han brukar alltid ha en tendens att gasa över hindrena. Men nu tog han det lugnt och hoppade noggrant och bra. I omhoppningen red jag dåligt och slarvigt. Ytterbogen levde lite sitt egna liv i svängarna och jag höll på att köra över några stackars hinderstöd. I mål kom vi iallafall med en snabb tid som räckte till en tredjeplats.
 
En rolig sak var att det kom fram en mamma till mig precis när jag kom ut från banan, hon letade d-ponny till sin dotter och blev helt kär i Kryckan. Hon frågade om han var till salu och sa att han såg ut att vara precis en sådan ponny de sökte. Väldigt roligt att höra, men vi sa att vi inte är redo att sälja än. Vi blev helt ställda för vi har knappt tänkt den tanken ännu...:)
 
LB, utgick
Har var en dröm på framridningen och framhoppningen. Hoppade stora luftiga språng och sen avslutade jag med att göra en riktigt right sväng och han bara flög. Gick in på banan med världshistoriens bästa känsla och gör den sämsta rundan i mitt liv.
 
Börjar med att riva ettan, fipplade till med tyglarna precis i anridningen så att han trampade ner bakbomen. Tycker faktiskt att han kunde ha engagerat sig lite mer när de bara är en meter. Då tappade jag iallafall allt fokus och blev helt stressad. Hoppade fint på 2an, kom fel på 3an men klarade den. Efter 3an vet jag inte vad som hände, Kryckan bjöd iväg mot hindret och jag satt och höll emot för mitt liv, missförstånd så han rev med knäna. Efter det hade vi hur mycket fart som helst och trots att jag gjorde världens halvhalt så for han iväg för tidigt in i kombinationen, men den gick bra. Farten höll dock i sig till 6an som han också rev med knäna. Vi var inte alls samspelta och båda var helt splittrade i huvudet, så då utgick jag.
 
Just nu är motivationen nere på 0. Hamre och mountainhorse final känns evighetslångt borta även om det endast är tre dagar tills vi åker. Bara att tagga om, jag vet att Kryckan kan och jag vet att jag kan. Vi måste bara fixa till den psykiska delen också!
 
 



Jag lever

Tro det eller ej, men jag lever faktiskt. Dessvärre har jag inte haft någon tid över till att blogga idag som ni kanske har märkt. All min lediga tid har jag i princip suttit och knåpat på en litteraturanalys som ska vara klar till imorgon. Nu är den iallafall näst intill klar så jag ska egentligen bara läsa igenom den imorgon, för nu är jag så trött så att ögonen snart går i kors. 
 
Förutom att pluggat har jag även varit till stallet en sväng samt varit på hippo och kollat på storhäst tävlingarna. Jag velade länge om jag skulle rida Wasa idag eller inte, men jag bestämde mig till slut för att rida honom ändå. Så vi var ute och brummade lite i skogen en stund på eftermiddagen och det gick bara bra. Det var första gången jag travade en längre sträcka på honom men han brydde sig knappt och han var faktiskt ganska lätt reglerad trots att han är ett kallblod. Duktig Wasa! 
 
Peppe däremot fick vila, istället borstade jag honom bara. Imorgon ska vi på en liten turné till övik, kan bli spännande! 
 
 
Bild från idag, typical travar-style med grimman under tränset haha. Måste även säga att det är ganska fint med snö ute även om jag hatar den. Blev lite kär i bilden iallafall, tycker den var fin på något sätt! 



God natt!

Skoldagen gick rätt fort, fick dessutom sluta lite tidigare så var hemma innan fyra. Åkte till stallet direkt och skrittade ut Kryckis på täcket medan mamma packade allt. Vi kom fram till att han inte behövde duscha, han blir inte så smutsig när de är snö ute:)

Imorgon blir en väldigt lång dag. Vi siktar på att lämna stallet vid sex på morgonen. Hoppar LC och LB vilket känns helt lagom, har inga förväntningar alls utan ska mest ha kul. Det ska bli jättekul att tävla igen iallafall!:)

Juste, vi har köpt världens bästa salva för Kryckans mungipor som går sönder gå och då. Svindyr, men satan så bra den var!! Är helt mållös typ!






Kryckan igår

Igår red jag dressyr i ridhuset, eller hopphästdressyr haha med hoppsadel och pelham. Han var så himla fiiiiin jag orkar inte! Var noga med att han skulle ha tryck i steget utan att det gick fort. Gjorde lite travökningar utan att släppa handen. Slutar aldrig att förvnas över vilket steg han har. I galoppen lät jag honom förat rulla på, sen gjorde jag ökningar på långsidorna och kortsidorna och i varje hörn samlade jag ihop honom och hjorde en 10 meters volt. Han lyssnade så bra, jag behövde bara sitta tillbaka så bromsade han! Jobbade lite med byten också, han satte dom klockrent under första halvan av passet. Sen blev han trött och orken räckte inte till, ändå satte han dom flera gånger. När jag fick han kunde han inte ens hålla galoppen genom hörnen haha. Travade iallafall av honom och han frustade och var hur svspänd som helst, hur nöjd som helst:)
 
Idag går jag i skolan till 15.40. Sen ska jag hem och plugga och när mamma kommer hem åker vi till stallet, Kryckan ska skrittas ut, badas, utrustningen ska packas och smörjas för vi orkar inte göra nått alls imorgon. Vi måste lämna stallet vid 05.45 hahah. Lamporna funkade inte på transporten igår, men det har pappa fixat nu!
 
Sneak peak på nya stallet också
 



Fredag i all ära

Igår var jag så himla trött när jag hade pluggat klart, där av ingen bloggning. Men jag slutade som sagt skolan tidigt igår och var i stallet lite efter lunch. Där red jag Wasa en stund på ridbanan i skritt, bara så han ska få vänja sig. Han var dock otroligt pigg. Sedan gjorde jag även iordning Peppe och hjälpte pappa lite grann innan jag åkte hem och pluggade hela kvällen. 
 
Idag har jag bara två lektioner i skolan och slutar 11, älskar när lärarna är på kurs! Tänk er vilken skön känsla att sluta 11 istället för 15.20 - underbart! 
 
Efter skolan åker jag vidare till stallet, otroligt skönt att kunna ta bilen nu är det är halt, kallt och jävligt. Får se om jag ska rida Wasa idag eller inte. Inget är bestämt iallafall. Peppe hade jag tänkt ska få gå i skrittmaskinen om han har fått på sig skor med brodd! 
 
 



Film från Micke-träningen!

Här är filmen från Micke-träningen i söndags. Första halvan av träningen var kaos, både jag och kryckan var överallt och ingenstans. Trots det hoppade han inte dåligt. Filmen är först på 1-4 på näst sista gången på banan, sen sista rundan. Jag har äntligen börjat fatta att han inte behöver hur mycket fart som helst för att hoppa 1.10, så förhoppningsvis har jag jagat iväg honom på en distans för sista gången. Lol, nej men det kändes verkligen som en "aha-upplevelse". Kryckan måste få ha sin attityd och sitt space, han är lite stökig men det är bara hans hoppglädje. Min lilla grå dampkrycka, han tycker jag himla mycket om:)
 
Hahah no hate



Torsdag

Oj, vad den här veckan har gått fort. Det är redan torsdag och det är inte långt kvar till helgen nu, men för mig känns det dock som om det vore max tisdag idag. Var faktiskt nära på att skriva det som rubrik, haha. 
 
Idag är det en kort dag i skolan, man måste ju bara älska när alla lärarna i arbetslaget har möten för både idag och imorgon slutar jag vid 11 - underbart skönt! Dock fick vi en massa läxor för lektionerna vi missar, men ändå. 
 
Efter skolan åker jag till stallet, får se om jag rider Wasa eller om pappa har andra planer för honom idag. Men Peppe ska tas hand om iallafall! När jag kommer hem ska jag direkt sätta mig och plugga, har gjort bort det mesta för veckan men jag har en lite större sak kvar och ävn några småsaker.
 
 



Bambi på hal is

Jag har känt mig lite som bambi på hal is hela dagen, det var som sagt snöblandat regn igår och sedan frös det på under natten, och idag har det varit isgata ute. Trodde jag skulle ramla och slå ihjäl mig både till och från skolan men på något sätt lyckades jag hålla mig på benen. Heja mig (haha). 
 
Idag hade jag bara tre lektioner i skolan och slutade vid 12 tiden, gick då ner på stan en snabbis innan jag åkte vidare till stallet. Pappa var på trav idag innan Wasa blev riden tog jag in alla hästarna från hagarna. Det gick faktiskt bra att rida honom och det kändes nästan som om han hade blivit riden tidigare. Jag skrittade bara runt lite på stallbacken och checkade av lite grann, han gick att stanna, starta, svänga och lyssnade ändå lite på skänklarna. Snäll var han också! 
 
Två på Wasa idag. 
 



Om ni undrar varför jag bloggar då dåligt...

...så sitter jag och gråter över matteboken. Blir bättre efter provet imorgon, kanske...






Och där kom vintern

Det gick iprincip från att ena dagen vara 7 plusgrader till att andra dagen vara - 7 grader och snö. Den enda fördelen med snön är dock att det blir mycket ljusare ute, men även myckeeeeet kallare. Som ni märker är jag ingen vintermänniska, haha.
 
Nu ska jag sluta klaga och istället försöka vara lite positiv. Idag är sista lektionen inställd i skolan så jag slutar lite efter 12 - helt underbart! Då ska jag gå en jättesnabbis på stan och kolla om ett par byxor har kommit in i min storlek, sedan åker jag till stallet och troligtvis rider Wasa. Blir spännande! 
 
 



Äckel-väder

Usch och fy vilket äckel väder det har varit här i Umeå idag, som ni kanske vet är regn och snö bland det värsta jag vet och idag har det varit snöblandat regn. Ni förstår inte vilken mardröm. Det har snöat hela dagen och nu är det alldeles vitt på backen, jag känner mig verkligen inte redo för vintern ännu.. 
 
På grund av det dåliga vädret red jag aldrig Wasa idag som jag hade tänkt från början. Det klibbade mycket och eftersom jag mest hade tänkt skritta var det lika bra att låta bli att rida. Om det är bättre väder imorgon ska jag dock rida. Hoppas på det bästa! Istället tog jag bara hand om Peppe och pysslade om honom. 
 
På vägen hem från stallet stannade jag och köpte lite godis. Håller på att bli sjuk, det är dåligt väder och jag har mycket i skolan, det tyckte jag var tillräckligt många anledningar till att tröstäta lite godis, haha! 
 
Bilderna säger allt. 
 
 



God morgon tisdag

Andra dagen på veckan och jag är redan otroligt trött, nu när vi går mot mörkare tider och det är kolsvart när man vaknar blir man så himla trött och seg. Men nu är jag uppe och har precis ätit frukost, och ska alldeles strax börja göra mig klar för skolan. Går i skolan från 8.20-15.40 idag har har dessutom ett par halvdryga lektioner. Det kommer bli en lång dag så att säga.  
 
Idag ska jag troligtvis rida, ska prova att rida en av travarna, ett kallblod faktiskt. Han är nog aldrig riden förut men jag provade sitta på honom på stallgången för någon dag sedan och de gick bara fint. Travhästarna är ju vana att ha sele på sig så dom brukar oftast vara ganska snälla när man sätter sig på dom. 
 
 



Måndag

Första skoldagen efter lovet är nu avklarad och snart börjar nedräkningen till jullovet. Det är ju faktiskt inte allt för länge kvar! Skolan var faktiskt helt okej idag, jag hade både sovmorgon och fick sluta tidigare - helt i min stil alltså! 
 
När jag kom hem åkte jag till stallet och tog hand om Peppe, han fick vila idag så jag pysslade bara om honom innan jag sedan hjälpte pappa lite grann. 
 
Nu sitter jag hemma och försöker plugga lite tillsammans med en skål glass. Vad gör man inte för att försöka få motivation till pluggandet, haha. Ska dock snart ge upp med pluggandet och städa mitt rum istället, vilket verkligen behövs. Sedan blir det tidig sänggång så jag tar mig upp imorgon! 
 
 



Kryckan v.45

Måndag- promenad
 
Tisdag- skritt
 
Onsdag- trimm
 
Torsdag- markarbete
 
Fredag- rida ut
 
Lördag- tävling i Timrå LC, LB
 
Söndag- skritt
 
Det är jättesvårt att göra nått schema nu i nya stallet, jag vet ju inte hur ridvägarna ser ut men av det jag hört så ska dom vara bra. Det finns även en ridbana inom 5 minuters skrittavstånd. Låter bara bra! Idag ska jag och mamma åka ut och kolla att allt är bra med honom samt ta ut honom på en promenad så han får röra sig lite. Annars måste jag plugga psykologi..........
 
 



Tillbaka till verkligheten igen

Då var det måndag och lovet är slut. Trots att jag egentligen har haft hur mycket tid som helst att blogga under lovet har jag verkligen inte haft något motivation alls till att skriva något. Dels eftersom Peppe inte rids just nu. Men jag ska ev börja rida en av travarna i stallet nu när inte Peppe rids, då har jag något att göra iallafall! 
 
Idag är det skolan som vanligt och dessutom jättetråkigt väder, så jag överväger lite på att ta bilen till skolan idag. Fördelen med att ha körkort, haha. Jag börjar iallafall inte för än klockan 10 idag, skönt att börja veckan med sovmorgon men dessvärre så går jag till 15.40 idag. Tillbaka till verkligheten. 
 
Saknar detta just nu ♥
 
 



Snabbt inlägg

Träningen började katastrof dåligt men slutade riktigt bra. Efter en stressig framridning så var vi inte alls samspelta de första rundorna, vilket resulterade i att han sprang och sparkade en del och lyssnade inte. Men vi avslutade på en maxad bana på 1.10-1.15 felfritt då jag faltiskt red väldigt bra, så jag är nöjd.

Sen for vi och åt på max innan vi började med stallbytet. Det tog 100 år att packa upp alla saker men nu står Kryckis i sin box iallafall, känns riktigt bra!

Från uppvärmningen som gick allt annat än bra





Sista dagen på lovet

Lovet börjar lida mot sitt slut och imorgon är det dags för skolan igen. Det känns dock som jag inte har hunnit med hälften av vad jag hade tänkt, bland annat så har rummet inte blivit städat och pluggat har jag inte heller "hunnit" med. Dock har jag en redovisning fösta lektionen imorgon så ikväll måste jag plugga, vare sig jag vill eller inte. 
 
Idag ska jag försöka ta vara på dagen på bästa sätt, prio 1 är att göra klar redovisningen till imorgon och sedan bara ta det lugnt och vila upp mig inför resten av terminen. Jag ska även till stallet en sväng och ta hand om Peppe, det blir dock ingen skrittmaskin för honom idag då det har regnat hela natten och underlaget blir så dåligt. 
 
 



Fin häst idag igen

Idag visste jag inte riktigt hur jag skulle rida. Banan var på gränsen till för hård, men jag kom fram till att jag iallafall kunde trimma en stund i skritt och trav. Han var så otroligt fin direkt jag tog tyglarna! Travade i kanske 10 min, mer behövdes för han var exakt där jag ville ha honom. Checkade att gasen och bromsen satt där dom skulle samt böjde sidorna lite innan jag skrittade ut istället, det fanns som inget att diskutera. Han slapp helt enkelt! Så himla kul att allt arbete ger resultat, hoppas det håler i sig:)
 
Imorgon kommer jag inte blogga nå mycket alls. Måste fara till stallet tidigt och packa alla saker inför stallbytet ikväll, sen ska det bytas däck på transporten, sen ska jag träna för Micke och sen tar stallbytet hela kvällen antagligen. 
 
 



Rubriktorka

Alltså kvällen igår. Orkar inte gå in på nått men satan haha. Det var iallafall jättehärlig stämning fram till halv ett kanske, gick det utför och då ringde jag Konrad för annars hade jag inte orkat. Han kom iallafall och 1,5 timme senare drog vi. Var hemma tre tror jag.
 
Nu ska jag till stallet. Först ska Kryckan ridas ett lösgörande pass på banan om det inte är så fruset i marken, sen ska han klippas och det ska bytas däck på transporten. Sen måste jag hem och plugga både matte och psykologi men förhoppningsvis hinner jag va med Konrad på kvällen:)
 
 



Lördag

Lördag och näst sista dagen på lovet. Loven går alltid så himla fort, tråkigt nog. Idag har jag faktiskt inga speciella planer förutom att åka till stallet lite senare idag. Pappa är på trav även idag så förutom att ta hand om Peppe ska jag även ta in och fodra hästarna. Sedan får ta dagen lite som den kommer helt enkelt! 
 
Har inget mer vettigt att berätta just nu, så ni får ha en bra dag så hörs vi senare! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin