Fullt upp

Idag har jag haft fullt upp och därav inte haft speciellt mycket tid över till varken datorn eller bloggen. Åkte till stallet på förmiddagen och var kvar till efter lunch för att sedan iprincip åka hem och vända. Tanken med Peppe idag var att rida ett dressyrpass, men enligt Peppe ligger ridbanan lite dåligt till och det var en travhäst på travbanan så han blev jättestressad och nervös. Ingen bra kombo. Det slutade med att jag skrittade/travade ut en sväng i skogen, han skulle dock verkligen behövt det där dressyrpasset. 
 
Efter att jag hade haft körlektion åkte jag till stallet ännu en gång men då för att fodra grannstallets hästar som jag även ska fodra resten av veckan. Peppe fick också gå en halvtimme i skrittmaskinen innan jag åkte hem igen!
 
Imorgon blir det tidig uppgång för min del så jag ska snart dra mig mot sängen och kolla på ett avsnitt av Gossip Girl innan jag lägger mig! 
 
 



God morgon!

Nu ska jag alldeles strax sätta mig på cykeln och trampa mot stallet, måste bara förbi affären en sväng först och köpa någon lunchmat. Idag är det ett dressyrpass som står på schemat för Peppe, men om det är allt för många travhästar på banan får jag nog lägga om planera och rida ut istället. En ofokuserad och stressad Peppe är ingen rolig Peppe. Dock skulle han verkligen behöva ett dressyrpass idag. 
 
Senare i eftermiddag har jag körlektion så tanken är att göra klart allt i stallet under dagen. Dock måste jag ändå tillbaka till stallet senare ikväll då jag ska fodra grannstallets hästar ett par dagar. Annars har jag inga speciella planer för dagen, får ta den lite som den kommer helt enkelt! 
 
 



30:e juni

Idag har varit en ganska lugn dag trots allt. Jag har haft två körlektioner och även hunnit vara i stallet en sväng. Det var en uteritt som stod på schemat för Peppe idag och han kan som vanligt inte låta bli att bråka. Den hästen har många konstiga ideér för sig.. Men annars, när han skötte sig, gick det bra! 
 
Jobbade mycket med att han skulle lyssna på mig även fast vi red i skogen. Han vill gärna köra sitt eget race där, men antagligen mest för att han är lite spänd. Jag gjorde mycket övergångar, flyttade för skänkeln osv. I galoppen gjorde jag en hel del galoppfattningar och han gjorde klockrena fattningar från skritt efter ett tag, duktig häst! 
 
 



Onsdag

Imorse hade jag körlektion precis som igår och det går väl framåt ändå måste jag säga. Förhoppningsvis har jag inte allt för många körlektioner kvar! Senare i eftermiddag har jag en körlektion till men innan det ska jag till stallet. Planen med Peppe idag är en tur i skogen i alla gångarter. Det är lite svalare idag än vad det har varit de senaste veckorna så idag går det faktiskt rida mitt på dagen. Det är nog det enda som är bra med att det är lite halvmulet, haha. 
 
Annars har jag inga speciella planer för dagen. Ha en bra dag så hörs vi!
 
 



Bra dag!

Kryckan fick gå ett konditionspass idag, vilket satt extremt bra. Han var jättepigg när jag började trava osv men efter att ha gjort lite intervaller så blev han lugnare. Konstigt. När överskottsenergin var nästan borta så flyttade jag honom för skänkeln in från spåret i galopp, och tillbaka igen några gånger. Han blir starkare och starkare! 
 
Nu på kvällen var min fina här en stund. Vi dog en stund åt Mr Bean, och nej man blir aldrig för gammal för han. Nu ska jag göra fika och fortsätta med mitt Solsidan-maraton haha.
 
Kryckan har hittat en jävligt snygg häst i spegeln
 



Tisdag

Hej på er! Hittills idag har jag inte gjort speciellt mycket. Jag hade körlektion imorse och sedan dess har jag mest bara suttit inne, anledningen är att det är alldeles för varmt för att sola på våran baksida. Inte för att klaga men. Nu ska jag alldeles strax dra mig mot stallet. Peppe ska få gå en stund i skrittmaskinen idag, superbra så här dagen efter träning. Speciellt då han inte heller tycker om att ridas i skogen, då kan han lika gärna gå i skritten när han ändå bara ska skrittas. 
 
 



Gårdagen

Igår mötte jag som sagt först upp Linda på stan, vi satt och pratade ett bra tag innan hon for vidare. Då gick jag runt i lite affärer och hade allmänt tråkigt. När jag kom hem fick jag hur ont i huvudet som helst, låg i sängen och hade Solsidan-maraton med mig själv. Såg hela första säsongen haha.
 
Sen åkte jag och Alicia moppe ut till Minnas stuga. Det åskade och regnet bara öste ner. Stannade där i några timmar och åkte sen hem själv. Trodde jag skulle köra vilse för det skulle vara väldigt typiskt mig att göra det mitt i natten när de är kallt och äckligt. Men jag överlevde....
 
Nu ska jag strav dra in Kryckan till hippo och rida där. Igår fick min lillasyster rida lite kravlöst på honom så det blev som en vilodag kan man säga!
 
 



Träningen

Idag var det hoppträning för Eva Jonsson som stod på schemat. Träningen var bra och intensiv, och vi hann nästan bli klara innan åskovädret kom så vi blev inte allt för blöta som tur var. Vi värmde upp på galoppbommar och hoppade över ett hinder par gånger innan vi gick över till att hoppa bana. Första gången var det lite som omhoppning med snävare svängar och jag red pinsamt dåligt. Det är nästan så jag rider sämre när det är lägre hinder, illa illa. 
 
Vi avslutade dock med att hoppa en banan på 1.20. Av 7 språng fick vi endast 1 dåligt och det var mest för att det blev lite trångt på en linje = bra känsla. Det var en bra uppladdning inför tävlingarna i helgen och det känns bra! 
 
Tyvärr blev det ingen film. 
 
 



V.31

Måndag: Hoppträning
 
Tisdag: Skritta/jogga i skogen
 
Onsdag: Uteritt
 
Torsdag: Dressyr
 
Fredag: Skritta/jogga i skogen
 
Lördag: Tävling surf, hoppar 1.10m. 
 
Söndag: Tävling surf, hoppar 1.05m och 1.20m. 
 
Ungefär såhär kommer veckan att se ut för Peppes del. Idag är det som sagt hoppträning för Eva Jonsson vilket blir en bra uppladdning inför tävlingarna i helgen. Resten av veckan blir det varvat med uteritter och dressyr och sedan till helgen är det tävlingar på Surf. Vi kommer även göra vår 120-debut, roligt roligt! 
 
 



28:e juli

Det ser ut som vädret ska vara ganska så fram och tillbaka under dagen. Just nu är det halvmulet men det ser ut som det kan klara upp lite längre fram på dagen. Dock ska det enligt väderrapporterna bli regn och åska ikväll, lite mindre roligt. Regnet behövs dock då det är otroligt torrt men åskan är något jag gärna sluppit. 
 
Idag har jag ovanligt mycket planerat för att vara mig. Efter lunch har jag 2 körlektioner och innan det ska jag möta upp Agnes för att äta lunch. Trevligt trevligt! Sedan ikväll är det hoppträning som gäller. Vi har inte hoppat något sedan tävling förra helgen så vi kan behöva lite språng i kroppen inför tävlingen i helgen och vår 120 debut! Någonstans däremellan ska jag även försöka klämma in lite teoriplugg. 
 
Nu ska jag ta och göra lite nytta, ha en bra dag alla! 
 
 



Måndag

Igår red jag Kryckan på hippo, byggde upp en bomserie och två jättesmå "hinder" och red lite på dom. Han var ganska taggad och öppnade upp extremt mycket bak över småhindrena. Han tyckte att det var jätteroligt, vilket smittade av sig!

Nu ska jag alldeles strax åka ner på stan och möta Linda där. Sen ikväll blir det att åka till Minnas stuga och fira att hon fyller 17 idag:)






Diss - huva från schockemöhle

För ett tag sedan köpte jag en huva från schockemöhle med vadderade öron. Tänkte att den var perfekt att använda när jag rider hemma istället för bomull i öronen, men vad fel jag hade. Det är nog den absolut sämsta luvan jag någonsin haft då passformen är otroligt dålig. Vilket är väldigt synd då jag annars gillar den. 
 
Så här sitter den efter halva ridpasset om den inte redan har ramlat av. Värdelös med andra ord alltså. 
 
 



Söndag

Igår var jag hos Alexandra hela kvällen, där av den dåliga uppdateringen. Kom hem vid 1 och eftersom jag skulle upp ganska tidigt idag gick jag och la mig direkt. Vi hade iallafall väldigt trevligt, vi pratade, såg film och käkade Ben&jerry. En bra kväll alltså! Filmen vi såg var Divergent och det var faktiskt helt okej, så om ni inte sett den är den helt klart värd att se, dagens tips! 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att åka till stallet en sväng nu på förmiddagen. Peppe ska ridas och det lutar mot ett pass på ridbanan. När jag kommer hem får vi se vad jag hittar på, har inget speciellt planerat iallafall. Just nu är det ganska disigt men om det klarnar upp kanske jag solar en stund. Skulle behöva bättre på brännan lite! ;-)
 
 



Lördag

Igår satt jag inte vid datorn alls, så därav uppdateringen. Åkte och red Kryckan i ridhuset då jag insåg att det aldrig skulle gå att rida i värmen ute. Han var pigg men inte för pigg. I galoppen var han ganska på i vänster varv, men i höger var han riktigt fin. Travade sedan av och gav honom en rejäl dusch samt att han fick stå en timme med kyldamaskerna. Ja justeja. Jag var ju fast 1,5 timme på hippo eftersom mamma och pappa var på Veras match. Riktigt segt men fick sällskap de sista 10 minuterna iallafall...
 
Sen hann jag vara hemma i två timmar, innan jag for iväg till Alicia och åt tacos med mina kompisar från klassen. Sen såg vi Insidious 2 som kan ha vart en av dom äckligaste filmerna jag sett. Inte jättenirr att köra moppe hem sen halv tre på natten.
 
Idag har jag bara hunnit rida Kryckan. Var stolt att jag hade ridit innan klockan var tre fram tills jag såg Lindas inlägg haha. Nu ska jag alldeles snart iväg igen, vet inte om jag använder datorn igen idag så uppdateringen får bli som den blir...
 
Bilder från dom senaste dagarna
 
 
Ser ut som att sadeln ligger jättelångt fram, men det är bara han som står böjd i kroppen
 



Effektiv morgon

Hittills idag har jag ändå varit ganska effektiv. Klev upp ganska tidigt imorse för att hinna rida Peppe innan det blev allt för varmt. Både skönt för mig och honom att ha det bortgjort och slippa rida när det är som varmast. Red en sväng i skogen och det gick helt okej förutom att han hade en sån här dag då precis allt är farligt. Han blev mer svettig av att skritta och trava lite i skogen än vad han blir på en hoppträning och det säger väl det mesta = uppstressad häst. 
 
Resten av dagen vet jag inte vad jag hittar på, skulle mest av allt vilja åka till havet eller något men varken mamma eller pappa är hemma så jag kan inte ta mig någonstans. Lär tråkigt nog vara inne hela dagen för det brukar vara alldeles för varmt för att ligga och sola på våran baksida. Senare ikväll åker jag till stallet en gång till, men då för att sätta Peppe i skrittmaskinen. Det kan vara bra för honom att få göra av med lite energi. Sedan ska jag eventuellt vara med en kompis som jag inte träffat på ett tag så det kan bli kul! 
 
 



Fredagkväll

Idag har det ändå varit en ganska lugn dag för min del. Tog bussen till Vindeln vid 10-tiden och pluggade lite teori fram tills att jag hade körlektion vid 2-tiden. Hör och häpna så körde jag faktiskt hem till Umeå på andra lektionen och det gick ändå bra. Jag var lite små nervös innan då jag aldrig kört fortare än 70 tidigare men idag körde jag nästan 100 och det kändes bra. Det går framåt! 
 
När jag kom hem åkte jag ganska direkt vidare till stallet och fixade Peppe. Han fick gå i skrittmaskinen i ungefär 30 minuter och sedan pysslade jag om honom en stund innan han fick gå ut i hagen igen. 
 
Just nu sitter jag och äter en Ben&jerry och ger Gossip Girl ett försök. Hittills verkar den iallafall helt okej. En bättre fredagskväll! Om en stund funderar jag faktiskt på att dra mig mot sängen. Jag vill hinna rida så tidigt som möjligt imorgon innan det blir varmt. Annars blir det bara jobbigt för både mig och Peppe. Bara jag tar mig upp ur sängen, haha. 
 
Blandade bilder från dagen. 
 



Hööks favoriter

Igår släpptes nya Hööks-katalogen som jag givetvis har jag kikat in lite snabbt. Även om jag inte är något större fan av Hööks så är det på något sätt alltid lika roligt att kolla i deras katalog, haha. Här är mina favoriter av nyheterna: 
 
 



Svar



Svar: igår hoppade vi av vid tegsbron och idag vid bölesholmarna:)



Fredag

Idag är det fredag vilket betyder att idag är sista gången jag behöver åka till Vindeln för körlektioner. Kommande vecka är det som sagt i Umeå och det ska bli riktigt skönt! Mest med tanke på att jag inte behöver kliva upp så tidigt, haha. Idag har jag dock inte min första körlektion för än vid 2 tiden, så jag tar bussen till Vindeln vid 10 istället och fick därför en liten sovmorgon - skönt!
 
Vad händer annars då? 
 
När jag kommer hem från Vindeln åker jag till stallet och pussar lite på Peppe. Han ska få gå i skrittmaskinen idag också och imorgon ska jag nog rida honom lite lätt. Tror det har varit bra för honom att ha en liten vila den i veckan, det har varit ganska intensivt med tävlingar och så! 
 
Foto: Alice Olander



Hemma en snabbis

Idag åkte vi som sagt på älven igen. Det tog mycket längre tid idag eftersom vattnet stod mer stilla, men det gjorde inget. Vi (jag och Alicia) badade i mitten av älven mitt i strömmarna haha. Galet kul var det och vi måste göra om det ännu en gång snart!

Sen åkte jag och mamma till stallet. Hon red Kryckan och jag red Pysen, bara i skritt. Dom tyckte ändå att det var varmt eftersom dom var helt svettiga när vi kom hem. Sen fick Kryckan stå en stund med sina nya kyldamasker, tror han gillade dom.
 
Nu ska jag iväg igen, fast inte länge alls eftersom jag inte mår så bra.
 
 



Veterinärcheck

Idag har Peppe checkats hos en veterinär. Han har inte känts dålig eller något utan det var bara en vanlig koll så att allt var som det ska vara, tyckte det passade bra så här i mitten av tävlingssäsongen! Han var iallafall u.a så det var bra! 
 
Efter körskolan idag vilade jag en stund innan jag och mamma åkte till stallet. Peppe fick gå i skrittmaskinen medan mamma mockade hans hage och jag fodrade hästarna. Så ganska effektiva tycker jag ändå att vi var! 
 
Imorgon är det sista dagen i Vindeln och nästa vecka kommer vi ha körlektionerna här i Umeå. Vilket betyder att jag inte behöva kliva upp innan kl 6 på morgonen - underbart! Förhoppningsvis ska det väl inte heller vara så jättelångt kvar tills jag har körkort! 
 
 



God morgon!

Fjärde dagen med tidig uppstigning och jag är väl mer eller mindre som en levande zombie. Men på lördag får jag sova hur länge jag vill, längtar! 

Just nu sitter jag på bussen på väg till Vindeln och jag är väl där om ungefär 1 timme. Tänkte ta och passa på att läsa lite teori nu när jag ändå inte har något bättre för mig. 

Ikväll när jag kommer hem åker jag till stallet och pussar lite på Peppe. Får se om han får gå en stund i skritten idag eller inte! 





Busy doing nothing

Idag åkte jag och mamma och köpte fyra gummibåtar, för jag, Alicia, Elias och David bestämde oss för att glida ner för älven. Helt seriöst kunde vi inte ha valt en bättre dag, helt underbart.

Sen kom jag hem och hann precis bli klar innan Bellans familj kom. Dom åt här och stannade tills alldeles nyss. Mycket snack som vanligt:)

Hästarna vilade eftersom jag inte hade en chans att hinna rida. Imorgon ska vi göra om gunmibåtsturen efter lunch och sen rider jag på kvällen när de är svalare.





Här var det dött

Imorse klev jag upp 05.45 och var mer död än levande så jag orkade aldrig blogga något. Det blev lite stressigt när vi skulle till bussen och självklart glömde jag min mobil hemma och därmed har jag inte heller kunnat blogga från mobilen. Så kan det gå.
 
Nu är jag hemma från Vindeln och har precis ätit middag och ska alldeles strax åka till stallet. Det är 30 grader ute och jag ska cykla till stallet. Kan ni tänka er att det är 30 grader och klockan är efter 7 på kvällen. Man ska egentligen inte klaga men det kanske är lite i det varmaste laget för att cykla. 
 
Peppe tar det som sagt bara lugnt i veckan nu när jag inte kommer hem för än på kvällen. Men han ska få gå en stund i skrittmaskinen ikväll, annars kommer han väl vara så himla pigg när jag ska rida honom nästa gång. Även Inter ska nog få gå en stund där! 
 
 



På väg hem

Nu sitter jag på bussen på väg hem från vindeln. Passar på att läsa lite körkortsteori när jag ändå har lite tid över. Är hemma om ungefär 1 timme och då kommer jag nog direkt däcka i sängen. Ni får nog vara beredda på att uppdateringen inte kommer vara så bra i veckan. 

Annars är det riktigt deprimerande att sitta inne hela dagarna när det är så otroligt fint väder. Hoppas det håller i sig ett bra tag till! 

Så här har min dag sett ut ungefär.
 



Dålig uppdatering

Vet att jag bloggar sjukt dåligt just nu, men det är sommar och jag har bättre saker för mig än att sitta vid datorn. Den hårda sanningen, de kanske kommer fortsätta vara så här fram tills skolan börjar och rutinerna kommer tillbaka..

Åkte till ridhuset och red Kryckan idag. Dock hade mamma tagit av mina stigbyglar från hoppsadeln och satt på dressyrsadeln. Blev inte jätteglad när jag skulle sadla och insåg att något saknades. Jobbade mest i skritt och trav men tog även lite galopp. Sen red jag pysen en snabbis i skogen i skritt och trav.

Efter det var jag helt slut, eftersom jag inte hade ätit varken frukost eller lunch. Men vi åkte ändå på hööks. Vi köpte kyldamasker (som jag velat ha jättelänge) samt en flugluva. Till slut lyckades jag slita med mig mamma därifrån och jag fick äntligen äta haha...

Nu ska jag alldeles strax iväg igen och möta en fin person. No rest...






Tisdag

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och ska om ett tag dra mig till bussen för att spendera ännu en dag på körskolan i Vindeln. Eftersom det enda jag kommer göra i veckan är att vara på körskolan och inte ha så mycket tid över, så kommer uppdateringen inte bli så jättebra. Men jag får väl försöka slänga in något inlägg då och då. 
 
Ikväll är det riskettan som gäller, så jag kommer inte komma hem från Vindeln för än vid 10 tiden. Hoppas bara mitt busskort fungerar för det gjorde nämligen inte det igår när jag skulle hem.. 
 
 



Dålig dag

Haha idag har varit en sådan dag då man bara vill gräva ner sig på något fult ställe och stanna där. Har haft ont i huvudet non stop hela dagen och inte blir det bättre av värmen (eller kanske beror det på värmen när hag tänker efter). Sen har det varit en massa småsaker som har förstört hela dagen som man bara går och stör sig på hela tiden. Hade velat göra stallet på dagen men det går ju såklart inte när det är så varmt så man dör om man är där före sju på kvällen typ.
 
Åkte till stallet på kvällen och planen var att rida båda två, det gick inte eftersom Pysen inte ville in från hagen idag. Så jag skrittade ut Kryckan en sväng på hacket och kramade om honom lite. Tycker så galet mycket om den hästen!
 
Mycket länge sedan
 



Resultat näset

1 m, 4 fel
Jag provade både nya sporrar som jag aldrig använt och red på micklem tränset för andra gången. Kanske inte det smartaste att prova nya saker på tävling men jag kände, det är ju bara 1 meter så varför inte. Det var rullsporrar jag provade och Peppe blev otroligt pigg, han sprang lite väl fort inne på banan och jag hade ingen riktig kontroll. Det ser dock bättre ut på filmen än vad det kändes. Vi fick dock ett stopp. Det var ett hinder som säkert hälften av alla i klassen tittade på och Peppe tyckte det var jätteläskigt. Vet inte om det kanske var solen som lös konstigt på det eller något! 
 
Men vi kom perfekt på nästan alla hinder om vi ska se det från den positiva sidan! 
 
 

1.10 m, 0+4 fel - 13e placering
Bytte sporrar till den här klassen och då sprang han inte lika fort. Dock så fick vi aldrig någon bra rytm och han gjorde ett par omtramp. I omhopphoppningen fick vi ett stopp. Han tittade till på en vit grind, vet inte riktigt vad som tagit åt honom då han helt plötsligt blivit så tittig. Men det var inte alls många nollor i klassen så vi hamnade på en 13e plats av 54 stycken. Det är inte fy skam. 

Jag har dock fortfarande väldigt svårt att rida ihop honom, jag har inte riktigt styrkan att orka sitta emot när han drar ner huvudet lite mellan hinderna. Vi får jobba vidare på det helt enkelt! 
 

1 m, 0+0 fel - 6e placering
Efter att ha tävlat 2 klasser i värmen var han ganska seg och trött till sista klassen vilket var fullt förståeligt. Jag var väl inte direkt i mitt bästa skick heller. Vi gick iallafall in på banan och gjorde en nollrunda som ledde till en 6e plats. Han har ju inte gått så många omhoppningar så han är fortfarande ganska ovan och inte speciellt lättsvängd, men han är iallafall snäll och försöker så gott han kan! Det var absolut inte en av våra snyggaste rundor men jag är nöjd ändå! 
 



Måndag

Igår kom vi hem från Sundsvall vid 22-tiden, och klockan 05.45 var jag uppe imorse. Oj oj oj så trött jag var. Den här veckan går jag på intensivkurs i Vindeln för körkort. Det är ungefär 1 timme dit med buss så jag kommer pendla imellan. Det betyder alltså att jag måste kliva upp innan klockan 6 varje morgon och kommer inte vara hemma för än efter 18. Peppe kommer bara få ta det lugnt i veckan, blir nog bara att han får gå i skrittmaskinen och vila. 
 
Nu har jag precis ätit middag och ska snart åka till stallet. Har tänkt stoppa Peppe i skrittmaskinen en stund så han får röra på sig efter helgens tävlingar och medan han går där tar jag packar upp allt sen tävlingen! 
 
 



Söndag

idag spenderades största delen av dagen i Bettnes, sjukt varmt så det behövdes. Direkt vi kom hem så år vi och sen åkte jag och mamma till stallet, hon red Kryckan och jag red Pysen. Det var så brutalt mycket brems att det knappt gick att rida, Kryckan var helt obrydd men Pysen hade jättejobbigt med dom. Hoppas det är mindre imorgon...






Äntligen hemma

Nu har vi äntligen kommit hem och jag har nu däckat i sängen. Värmen suger verkligen krafterna ur en. Mer utförliga resultat och filmer kommer imorgon, orkar inte starta datorn nu som ni kanske förstår! 

Den obligatoriska höga kusten bro bilden. 





På väg hem

Nu är vi på väg hem från Sundsvall. Min klass gick som sista klass idag så det var lite små drygt. Men nu är vi på väg hem iallafall! 

Idag hoppade vi en klass, en 1 meter. Det fanns ingen 110 så han fick hoppa två 1 meters klasser i helgen. Rundan var helt okej och vi nollade. Försökte satsa lite i omhoppningen men det gjorde dom flesta andra också. Vi hamnade på en 6e plats av 41 startande, så det är helt klart godkänt! 





"Nej Agnes du kommer inte träffa någon älg"

Nejnej Albin, nejnej. Vad är det första jag ser när jag har kört ut från hans gata? En fet älg som kommer ut från buskarna. Den var inte liten och jag höll på att svimma av chock. Sen var det en massa grodor på vägen så man kunde inte gasa heller. Det var första och sista gången jag kör moppe från Sävar mitt i natten:)
 
Idag ska jag rida på kvällen så att det inte är så varmt. Tänkte först rida Pysen och sen Kryckan. Blir nog ett pass i alla gångarter i skogen för båda två!
 
 



Med mobil igen

Efter att ha varit utan mobil hela dagen så kan jag nu berätta att jag är tillbaka. Man känner sig så himla handikappad utan mobil..

Resultaten idag var helt okej. Eftersom det är nationell status på tävlingen har banorna inte varit jättelätta och dom har varit ganska maxade. I första klassen, 1 meter, fick vi ett onödigt stopp på ett hinder i grunden. Peppe fick för sig att det var hur läskigt som helst men annars var rundan helt ok. I 1.10 meter fick vi ett stopp i omhoppningen, men kom ändå på 13e plats av 54. Är inte fullt nöjd med rundan då vi fick ett par dåliga språng och Peppe var tittig. Men det har varit otroligt mycket stopp och uteslutningar för många så jag är nöjd! 





Lördag

Jag kan inte påstå att jag gillar Umeå, men det är riktigt skönt att vara hemma. Vaknade av mig själv vid halv 10 även om jag inte sov förrän två i natt. Åkte då till stallet och red min fina Krycka en stund, dock inte alls länge eftersom det var väldigt varmt och brems överallt. Han var riktigt seg och jag kunde nästan inte få honom i trav påv¨äg bort från stallet, fet och ovillig var han. Men på hemvägen var han iallafall finare!
 
Sen kollade jag igenom Englad ponny Pysen, eller Trinity som jag ska ta hand om i veckan. Han fick vila eftersom att han är lite känslig mot brems. Imorgon gör vi ett nytt försök!
 
Nu ska vi snart fira Vera lite extra, och sen vid sex så rullar jag mot Sävar. Ska träffa mina kära vänner från klassen som jag knappt haar sett sen skolan slutade. Blir nirr:)
 
LB+5 i Skellefteå
 



Äntligen hemma

Nu är Agge äntligen tillbaka i Umeå, ska sätta mig och skriva ett ordentligt inlägg om resan nu. Kommer kanske imorgon om jag är snabb:)
 
Den här tönten är mer än saknad kan jag säga
 



Outfit i helgen

Jag:
Kavaj - Svart animo kavaj
Tävlingstop - Kingsland, pikeur
Ridbyxor - Kingsland
Hjälm - GPA
Stövlar - Pioneer
Väst - Racesafe

Peppe:
Sadel - Equipe linnea
Stigbyglar - Sprenger
Träns - Dyon/rambo micklem
Pannband - Swarovski
Martingal/förbygel - Hööks
Skydd - Veredus
Schabrak - Marinblått equiline med vit och silvrig passpoal
Huva - Marinblå eskadron

 



Rambo Micklem

Red men nya tränset idag och det gick helt okej. Han sökte sig faktiskt neråt och kändes fin vissa bitar. Men han är ju som han är i skogen så allt var jätteläskigt. Ska använda det i helgen så det blir spännande. Fint är det iallafall! 






Mot stallet!

God morgon på er! Har varit vaken i ungefär 1 timme och nu ska jag alldeles strax bege mig till stallet. Tänkte bara uppdatera er lite först! Idag ska Peppe ridas en sväng i skogen och alla saker ska smörjas och packas. Inter har gått hela veckan så han får troligtvis en vilodag idag, tror inte att jag hinner rida honom för den delen eller. 
 
Ikväll vid 5/6 åker vi till Sundsvall. Hur uppdatering kommer bli i helgen vet jag inte riktigt, jag har nämligen ingen laddare till min mobil men det kan ju lösa sig på något sätt. Men jag tror Agnes kommer hem idag eller imorgon! 
 
 
Hoppas på någon repris av det här i helgen ;-)



Dagens inköp

• Sporrar från källquist

 
• Ett rambo micklem träns. Jag har länge funderat på att köpa ett men det har aldrig blivit av, dels för att jag har tyckt att det var för dyrt. Men jag passade på nu när Tegs Hästsport hade 20 % rabatt på hela butiken, det blev lite billigare iallafall! 
 
Jag har hört många som är nöjda med det så det ska bli riktigt spännande att testa det imorgon! 
 
 
Köpte även en pälsglans då min var slut. Men inget som kom med på bild! 



Torsdag

Till skillnad från igår kommer det trolifrvis bli en lite lugndare dag för min del idag. Det är bara en häst som ska ridas och jag har dessutom inte hand om kvällsfodringen ikväll. Eftersom Peppe ska tävla i helgen ska han få en vilodag idag för att ladda upp batterierna så det är bara Inter som ska ridas idag. För honom är det en tur i skogen som står på schemat! 
 
Jag har även tänkt börja packa lite smått inför helgens meeting i Sundsvall. Det är ju ett par timmar dit så vi åker imorgon på eftermiddagen/kvällen istället för på lördag. Sedan ska jag även hinna förbi på både Pegasus och Tegs hästsport idag. Vad jag ska köpa får ni se sen! 
 
 



Har jag en blogg?

Man kan ju nästan börja undra. Idag har jag haft fullt upp, där av den dåliga uppdateringen. Hela dagen har spenderats i stallet i och med att jag skulle fodra kväll. Så mellan 08.30-17 var jag i stallet, alltså i nästan 9 timmar. Under den tiden har jag hunnit med att rida båda hästarna och även donat på med lite andra saker. 
 
Peppe skötte sig förvånansvärt bra idag, han gick från stallet utan bekymmer och skötte sig bara hela vägen utan att hitta på några som helst dumheter. Framsteg! Jag red i skogen idag och han var som vanligt lite spänd och tittig, men som sagt. Det blir nog bättre ju mer han får komma ut. Han inser nog så småning om att det inte alls är speciellt farligt!
 
För Inters del var det ett dressyrpass som stod på schemat. Eller ja, dressyr i skritt iallafall. Han har inte blivit riden på ridbanan speciellt regelbundet nu på slutet så jag red inte så länge. Trots det kändes han riktigt fin och han slappnade framför allt av och var lugn. Så jag är nöjd! 
 
Bildbrist x1000..
 



Onsdag

Hej och god morgon! Idag kommer hela dagen spenderas i stallet. Varför känns det som alla mina morgon-inlägg har börjat med just den meningen nu på slutet? haha. Båda hästarna ska ridas och sedan ska jag även fodra kväll även idag då pappa är på trav. Det kommer alltså bli en ganska lång dag i stallet. 
 
Planen med Peppe idag är att rida runt långslingan (en slinga på ca 1 mil) i alla gångarter. Har inte tänkt rida speciellt hårt utan bara lite lätt så han får komma ut och röra på sig. Inter däremot ska nog få gå ett pass på ridbanan idag för att få lite omväxling från skogen. Däremot ska han nog bara skritta, evenutellt trava lite på rakt spår. 
 
Foto: Alice Olander



Tråkigt väder

Idag hann jag rida båda hästarna innan det började regna, och jag kan lova er att det händer inte ofta. Jag brukar annars alltid lyckas vara ute medans det börjar regna, haha. 
 
Peppe fick sig en lugn tur i skogen idag med mycket skritt och även lite trav. Bra för honom att röra lite lätt på sig så här dagen efter träning. Dock så har han himla svårt för att slappna av i skogen, speciellt i traven. I skritten går han ganska avslappnat men i traven är han otroligt vaken och har svårt för att släppa efter. Men det blir nog bättre ju mer han får komma ut! 
 
Inter fick sig också en lugn tur i skogen. Det blev mestadels skritt men jag travade även ett par korta bitar och det gick bra men han var otroligt pigg. Men inte så konstigt med tanke på att han har skrittat i 1 månad. Han skötte sig bra som alltid iallafall! 
 
 



Resten av veckan

Onsdag: Långslingan
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Lugn uteritt i skogen. Åker till Sundsvall på kvällen. 
 
Lördag: Tävling Näset, hoppar 1m och 1.10m. 
 
Söndag: Tävling Näset, hoppar 1m. 
 
 



Bästa lillasyster

Idag fyller min lillasyster hela 10 år!
 
 



Tisdag

God morgon! Idag har jag inga speciella planer förutom att vara i stallet, för den delen kommer jag nog inte heller hinna med så mycket mer eftersom jag sköter kvällsfodringen ikväll. Under dagen ska iallafall både Inter och Peppe ridas. Inter ska gå som han har gjort nu den senaste veckan, skritt med små inslag av trav. Peppe hade jag tänkt fara ut och jogga en sväng med. 
 
Som det ser ut ska det bli åskoväder vid lunch tid så tanken är väl att jag ska ha ridit båda innan dess. Nej, nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla! 
 
 



Bra träning och fin häst

Idag åkte vi som sagt in till hippo för att hoppa lite inför tävlingarna i helgen. Tanken var väl egentligen att vi skulle hoppa lite själva men Eva Jonsson var där och skulle hålla träning för en så då hängde vi på. Träningen gick iallafall riktigt bra. Jag hade en bra känsla, Peppe hoppade bra och jag red bra större delen av tiden. 
 
Vi började med att hoppa fram på ett litet hinder samt en linje några gånger innan vi hoppade bana. Första gången på en lite lägre höjd och sedan avslutade vi med att hoppa en bana på 1.20. När banan låg på 1.20 fick min hjärna kortslutning och jag red dåligt över hinder 1-2, men sedan skärpte jag till mig lite. Som den stjärna han är gör han ändå sitt bästa. Det kändes ändå ganska lätt så snart blir det nog en 1.20 debut ska ni se! 
 
Annars är jag riktigt nöjd över träningen och det var en perfekt uppladdning inför helgens meeting! 
 
 



Visste ni att...

...det spökar i mitt hus? Eller alltså iallafall i mitt rum, även fast pappa också har upplevt jättekonstiga saker i huset. Ibland när man ligger i sängen så kan det komma skuggor över ansiktet på en, för några månader sedan så smälldes en dörr igen jättehårt (mitt i vintern så inga fönster var öppna). En gång så var jag helt säker på att någon pratade med mig, så jag svarade. Sen insåg jag att jag var ensam hemma.
 
När jag var och tävlade i Sundsvall i april (tror jag) så var pappa stensäker på att han hörde mig ropa på honom från mitt rum. Han frågade min lillasyster om hon hade ropat, men det hade hon inte. Då kom han på att han måste kolla på equipe och se hur det gick för oss i LAn. Och precis när han slår på datorn så red jag haha. Han är fortfarande helt skakad av detta haha...
 
Men det är inte så farligt då jag alltid intalar mig själv att jag inbillar mig allt:)
 
 



God morgon!

Hela dagen kommer spenderas i stallet, Inter ska ridas och sedan ska jag väl även dona på lite i stallet. Om det inte blir allt för varmt idag ska jag nog fortsätta mocka hagarna. Var ju som på G där för någon vecka sedan innan det blev 30 grader varje dag, då la jag det lite på is.
 
Ikväll ska vi eventuellt dra in Peppe till hippo och hoppa lite. Kan vara bra för honom att få några språng i kroppen innan tävlingen i Näset nu i helgen! 
 



Söndag

Heeej igen. Tro det eller ej men jag lever faktiskt, är bara en sån otroligt dålig bloggare så jag har inte ens haft en minsta tanke på att blogga något idag sedan inlägget imorse. Eller rättare sagt, jag var nästan helt säker på att jag bloggade när jag kom hem från stallet men uppenbarligen inte. Så kan det gå, haha. 
 
Dagens ridpass med Peppe gick iallafall ganska bra. Han dummade sig lite från början men så fort vi kom till ridbanan så skötte han sig jättebra. I traven försökte jag mest få honom att slappna av och koncentrera sig på mig istället för alla kraxande fiskmåsar som flög omkring runt ridbanan. Ställde alltså inga direkta krav på honom i traven. I galoppen däremot fick han jobba lite hårdare. Jag la mycket fokus på tempoväxlingar - 3 steg fram 3 tillbaka osv. Han längde galoppen jättebra men jag fick riktigt kämpa för att sätta tillbaka honom igen. Avslutade sedan med att skutta några gånger över ett litet räcke som stod på ridbanan och det gick bara fint! 
 
Även Inter har fått röra på sig idag men för hans del blev det en tur i skogen. Han håller just nu på att sättas igång lite lätt så det blev mestadels skritt men även några korta travbitar. Det är bara så himla jobbigt med alla insekter, helt klart minuset med sommaren. 
 
 



They can't hold us




Tidig morgon

Ingen sovmorgon här inte. Klockan är inte ens 7 och jag ska alldeles strax bege mig mot stallet. Anledningen? - Hinna trimma Peppe på ridbanan innan alla travisar börjar köra på banan, haha. Planen för idag är att rida båda hästarna. Peppe hade jag tänkt försöka trimma lite på ridbanan, jag får helt enkelt hoppas på det bästa och framför allt att han är koncentrerad. Vilket han inte var förra gången. Inter däremot ska få sig en tur i skogen, med mycket skritt och några korta travbitar. 
 
Annars händer det nog inte så mycket mer idag faktiskt. Har ingenting planerat iallafall, får ta dagen lite som den kommer helt enkelt! 
 
 



Dagen

Dagen har spenderats i stallet och vid havet. Alltså en rätt bra dag! Åkte ganska tidigt till stallet imorse så jag skulle hinna rida Inter innan vi åkte. Han var rätt fin idag och eftersom jag red ganska tidigt var det inte jättemycket insekter ute så han kunde slappna av lite iallafall. Precis som igår travade jag bara några korta bitar och 
 
Resten av dagen spenderades som sagt vid stranden och det var riktigt skönt fram tills dess att det blev mulet. Tog även årets första dopp (med betoning på dopp) i Sverige och det var kallt som jag vet inte vad.. Årets första och sista dopp antagligen, haha. Jag lyckades till och med bränna mig på ryggen och jag som aldrig brukar bränna mig så jag vet inte riktigt vad som hände där. Men som man säger, all färg är bra fäg ;)
 
Efter stranden åkte jag till stallet igen för att pussa lite på min lilla häst. Peppe fick som sagt en välförtjänt vilodag idag och det var han nog ganska nöjd över. Imorgon blir det dock ett pass för hans del! 
 
Prutthäst ♥



Om ni vill följa Kryckan när jag är borta...

...så kan ni gå in på Johannas blogg som ni hittar HÄR
 
 



5 saker om mig

1. Jag får "hang-ups" på hinder. Då blir det hjärnspöken att just det hindret kommer ramla. Förra året var det kombinationer oxer in-räcke ut. Nu är det räcken, speciellt på lång distans i tidshoppning då man måste hålla högt tempo. Nej fyfan haha.
 
2. Mitt högra ben är längre än det vänstra, vilket är ganska jobbigt när jag rider. Därför måste jag ha det vänstra stiglädret kostare för att få samma tramp i båda stigbyglarna. Annars halkar sadeln jättesnett och allt blir fel. I vintras låg den sjukt snett och även ett tag under våren.
 
3. Jag har extrem hatkärlek till serien Gossip Girl. Hur sjuk är inte den serien egentligen? Dom är otrogna med sina kompisars pojkvänner, blir tillsammans med sina kompisar, gör slut, blir tillsammans med kompisens föredetta kille osvosvosv och sen börjar allt om igen och slutar på samma sätt igen. Jag lackar ur och har typ slutat kolla nu för den är så sjuk. Sen fixar dom ju inte att vara singel i 5 min heller.
 
4. Jag måste sluta köpa body mists från Victoria's secret. Just nu har jag 7 st och en lotion. Vill inte ha fler, men kan inte sluta köpa dom...
 
5. Enligt mig är Samir Badran världens skönaste människa. Kan skratta åt honom tills jag gråter hahaha. Lova mig att ni tittar på klippet nedan, sen har ni hela hans kanal också. Ni kommer inte ångra er!
 



God morgon!

Klev upp för en stund sedan och om en stund ska jag ta och cykla till stallet. Åker dit lite tidigare idag då jag och mamma eventuellt funderar på att åka till stranden lite senare. Bra att ha stallet bortgjort då. Iallafall. Inter ska ridas en sväng idag och det blir nog ungefär som igår - skritt med små inslag av trav. Peppe får sig däremot en välförtjänt vilodag idag!
 
Ha en bra dag alla så hörs vi under dagen! 
 
 



Agge lever

Igår ägnades dagen åt att skritta en sväng på min fina ponny, baka kladdkaka till tävlingarna samt bygga banan till första klassen. Hade fullt upp hela dagen så därför hann jag inte blogga något.
 
Idag har precis hela dagen spenderats på hippo, eftersom vi har en samarbetstävling med dom och Nordmaling. Jag skötte musiken i LD och LA, flaggade i LC och byggde upp hinder i MSVB. Det har varit jättevarmt hela dagen och alla som red var helt färdiga efteråt. Stöcke fick iallafall jättemånga vinster och placeringar vilket var kul, sen vann dom även totalen i div 1!
 
När vi var klara på tävlingsplatsen var klockan halv nio. Jag åkte ändå ut och red Kryckan, dels eftersom jag inte skulle få se honom på en vecka, men också för att Johanna inte ska behöva ta över en alltför övertaggad Krycka imorgon eftersom han bara skrittade igår. For ut och travade på hacket helt utan krav, satte honom lite på rumpan bara. Han var en riktig skogsmullehäst som bara lunkade på lite halvsegt, är inte alls van vid det men det var uppskattat eftersom jag var riktigt trött:)
 
Imorgon åker jag till Göteborg i en vecka, har gjort några tidsinställda men inte till alla dagar. Men antar att jag kan slänga in nått mobilinlägg också!
 
Freisch kladdkaka
 



Nytt i garderoben

Köpte ett par kingsland ridbyxor från hästnet lite tidigare i veckan och idag dök dom upp. Jag var verkligen i stort behov av ett till par vita ridbyxor så jag chansade och köpte ett par begagnade. Tänkte att det får bära eller brista. Men de satt faktiskt helt okej. Lite stora vid knänen men det får jag väl köpa med tanke på vilka problem jag har haft att hitta ridbyxor. Snygga är de iallafall! 
 
 



Precis kommit hem

Nu har jag precis landat hemma efter en lång dag i stallet, och med en lång dag menar jag verkligen lång. Innan halv 9 imorse var jag i stallet och kom sedan hem vid 3-tiden för att nästan direkt åka vidare mot hippologum för att kolla på ponnytävlingarna. Vi såg dom två sista klasserna och det var ändå rätt trevligt att sitta i solen och kolla! 
 
Idag har jag ridit både Inter och Peppe. Inter fick sig en tur runt lillslingan i skritt och lite trav. Eftersom han har skrittat i nästan en månad så blev det bara några små korta travbitar. Men Inter verkade tycka det var roligt att få trava lite grann iallafall.
 
Peppe fick sig en lugn tur runt långslingan, skrittade mest men travade också en hel del. Han skötte sig faktiskt ganska bra idag, jag hade en liten fajt med honom i början men sedan var han snäll. Dock så kändes han inte riktigt helt bra i traven då han sprang lite snett med halsen och var hård i ena sidan av munnen. Den stora frågan är ju dock varför. 
 
Nu blir det sängen för min del, åker till stallet tidigt imorgon och sedan om det är bra väder kanske det blir stranden för ovanlighetens skull. Skulle behöva bättra på min bränna lite grann! 
 
 



Fredag

Hej och god morgon! Idag är det fredag och hela dagen kommer spenderas i stallet. Peppe ska ridas en sväng och det lutar mot att jag rider lite lugnt runt långslingan, sedan får han en välförtjänt vilodag någon dag i helgen! För Inters del är det antingen skrittmaskinen eller en tur i skogen som gäller. Jag vill helst inte skritta honom i skogen då han blir så stressad av alla insekter, men vi får se. 
 
Ikväll efter att mamma har slutat jobbet funderar vi på att åka till hippo en sväng och kolla på ponnytävlingarna som är där. På ett sett saknar jag ponnytiden lite men det är på något sett ändå roligare att rida storhäst, det är mer ridning liksom!
 
 



10 juli

Dagen lider mot sitt slut och jag ska snart dra mig mot sängen. Men först ska det bloggas och rummet ska städas. Suck, jag förstår inte varför jag alltid ska skjuta upp saker och ting. Det var säkert över 1 månad sedan mamma sa till mig att jag skulle städa rummet, hehe ops. 
 
Idag har det iallafall varit en ganska lugn dag. Peppe har blivit riden och Inter gick en stund i skrittmaskinen, annars har jag bara donat på lite i stallet och när jag kom en solade jag en stund. Det blev bara en ganska lugn tur för Peppe idag med mycket skritt och lite trav.  Han tog dock ett litet ojämt stöd på bettet så jag funderar nästan på om sadeln trycker lite på ena sidan, alternativt att jag sitter snett då han var lite hård/stel och sprang med halsen lite snett. Det återstår att se. 
 
Haha, måste också berätta vad som hände när jag skulle rida ut. Peppe ställde sig mitt på vägen, alltså bilvägen, och småstegrade och vägrade gå därifrån. Tur att det inte kom några bilar. Knashäst.. Han är ju inte precis som alla andra. 
 
 



New in

• Nättäcke från Amigo. Fick det i födelsedags present och det kom här om dagen. Perfekt att ha i transporten och mellan klasserna på tävlingarna nu under sommaren. Kanske världens sämsta bild dock. 
 
 
• Baucher bett. Har bara ridit med det två gånger men hittills är jag ändå rätt nöjd. 
 



Rubrik lalala

Idag gick jag upp jättetidigt för att vara jag, typ vid 9 haha jag är sämst. Åkte till stallet och skrittade ut Kryckan en stund. Sen städade jag (läs: försökte städa) bland sakerna men det gick inte bra alls så jag gav upp. 
 
Nu har jag varit hemma ett tag, och när pappa kommer hem så ska vi åka och hämta Bellan på Rödäng för hon ska hjälpa mig att bara inför helgens tävlingar. Jag kan inte baka och jag kan inte riskera att det blir dåligt nu så det är lika bra att hon hjälper mig.
 
 



Torsdag

Idag är det mulet ute tråkigt nog, men det ser ut som solen ska komma fram senare idag så vi får väl hoppas på det bästa. För dagen har jag inga speciella planer förutom att vara i stallet. Båda hästarna ska röra på sig idag, Peppe har jag tänkt rida en sväng i skogen och Inter ska få gå i skrittmaskinen. 
 
Det var dagen i lite snabba drag, nu ska jag göra mig iordning och sedan dra mig mot stallet. Hörs under dagen! 
 
 



Lång dag

Efter att vi kom från stranden så drog vi in Kryckan till hippo. Jag började med att rida honom lite kravlöst i alla gångarter och sen bytte jag och Johanna häst eftersom hon ska ta hand om honom när jag är i göteborg. Hon red honom jättebra verkligen så det känns skönt att hon ska ha honom. Sen är han ju som han är i galoppen och vill springa och tränga med rumpan och fort ska det gå också. Men hon hittar honom säkert efter ett tag, trots att han mest ska gå lugnt den veckan!
 
Jag fick ju prova rida Gucci som är Johannas ponny, och jag gillade honom verkligen! Skönt med en häst som inte alltid ska smygöka tempot osv, utan som faktiskt kan ta de lite lugnt också haha. Nejmen Kryckan är fin, men ibland blir det lite mycket energi...
 
Sen var vi till stallet och gjorde allt där, då visade jag även Johanna rutinerna lite snabbt. Sen var det samling på hippo igen eftersom stöcke ska ha en samarbetstävling med dom i helgen. Så vi bar hinderstöd, släpade spånbalar, hämtade priserna och satte upp infångare. Priserna är inte nådiga vill jag lova, om jag vore ni så skulle jag vinna LCn på fredag samt meetingpriset hehe:)
 
Nu ser vi Argentina - Holland och det är straffaaaaaar.
 
Rosetten för meetingpriset är typ fyra gånger så stort som Majas huvud hahaha :')
 



Sängen kallar

Idag åkte vi in till hippo och red med Peppe. Tanken var från början att rida ute men eftersom det var runt 30 grader vid 5-tiden så beslutade vi oss till slut att rida i ridhuset då det var svalare där. Peppe var dock lite seg idag och hade ingen vidare framåtbjudning från början, han kanske hade varit piggare om vi ridit ute men nu blev det som det blev. Han har börjat gå ute på natten nu så det kan faktiskt bero på det. Vi ska iallafall öka maten lite nu, tidigare har vi inte kunnat ge honom så mycket kraftfoder då han har blivit heltokig. Men nu när han går ute gör han av med mer energi så då borde han klara av att äta mer! 
 
Ridpasset gick väl ändå helt okej, han kändes ganska bra på det nya bettet så jag ska helt klart ge det en chans. Dock så hade jag otroligt svårt att rida ihop honom i galoppen, han orkade inte riktigt bära sig i en lugn samlad galopp utan ville hela tiden sakta av. I traven var han dock rätt så fin så jag la fokus på den istället! 
 
Även inter har blivit riden idag och jag kan säga er att det var nog sista gången jag skrittade honom i skogen för den här sommaren. Han är så otroligt irriterad över alla insekter och ingen insektsspray hjälper och då är det inte kul för varken honom eller mig. Det hör inte till mina favoritsysselsättningar att vifta bort bremsar.. 
 
Nu ska jag bara se klart senaste avsnittet av PLL och sedan kallar sängen - god natt! 
 
Om jag hade hängt med lite bättre hade den här bilden ändå varit rätt frän, knas häst. 



7 - 1

Jaaa gårdagens match slutade 7 - 1 till Tyskland. Brasilienspelarna och hemmapubliken grät efteråt, ett himla tråkigt avslut på VM för dom. Helt överkörda verkligen. Tror aldrig det har varit sådan här utklassning i en semi innan i VM...
 
Nu ska vi strax åka till stranden igen haha. DOck blir det bara en snabbis då vi ska in till hippo med Kryckan och möta Johanna där:)
 
5 - 0 efter inte ens 30 spelade minuter...
 



Dagens planer

God morgon! Det fina vädret fortsätter hålla i sig och det ryktas om att det ska vara så här i någon vecka nu - så himla härligt! Om ett litet tag ska jag sätta mig på cykeln och trampa mot stallet. Ska försöka rida Inter nu på förmiddagen innan det blir så himla varmt. Sedan får vi se vad jag hittar på. 
 
Ikväll ska vi åka in till hippo med Peppe och trimma lite. Har inte ridit ett ordentligt pass på ridbanan på flera veckor känns det som, med tanke på att han är så himla spänd på ridbanan på travet. Ska även prova ett nytt bett som jag köpte igår, spännande! 
 
 



Brasilien - Tyskland

Var och skrittade Kryckan i skogen nyss, det blev en väldigt kort tur då myggorna omringade oss på tre sekunder. Det blev kanske 25 min allt som allt. Men såna dagar har man också ibland!
 
Nu sitter vi och ser Brasilien - Tyskland. Tyskland gjorde just 4 - 0 och pappa har bettat dom som världsmästare så vi håller väl på dom. Mitt Brasilienhjärta blöder, dom har antagligen gjort sitt i VM. Dock har ju Brasilien Neymar med fraktur i en ryggkota sen Colombiamatchen samt Silva avstängd så dom är väl ganska körda...
 
Hahahaha oj vilken skev bild...
 



lindasoderholm @ instagram

 



Underbart väder

Klockan är strax över åtta och det är 26 grader ute, helt underbart och precis som det ska vara. Lika underbart var det dock inte att jobba i stallet idag i cirkus 30 grader. Jag skojar inte när jag säger att jag allvarligt talat höll på att flyta bort. Kom fram till att sol och bruna ridbyxor inte var en sån där jättebra kombo, haha. 
 
Idag har jag ridit både Peppe och Inter. Peppe fick sig en lugn tur i skogen som ändå gick helt okej. Han var spänd, ofokuserad och gick mest och kollade på allt runt omkring men han fick iallafall komma ut och röra på sig. Det började dock inte så bra då han backade rakt in i bussen direkt när jag satte mig på honom (haha) men vi fick lite draghjälp till skogen så det var bra! 
 
Inter red jag också en sväng i skogen, han var så spänd på ridbanan igår så det kändes bättre att rida i skogen då. Dock var det så jävulst mycket bremsar ute och han var verkligen jätteirriterad över dem, inte lätt när man måste skritta. När jag skulle leda ut honom i hagen igen så blev han rädd för något och hoppade på min fot. Han har storlek 5 på skorna så det var inte direkt skönt. Han har skrittat i snart 1 månad nu och han blir tittigare och tittigare för varje dag som går.. 
 
En lite tjurig Peppe som inte ville gå in från hagen igår. 



Alltid lika roligt

"Härom helgen var jag ute och bevakade ridsport. Då var det Söderhamnshoppet som stod i fokus. När jag gick runt och tittade på alla unga, duktiga ryttare tänkte jag: 'Det här kan väl inte vara så svårt?'. Det ser ju så himla enkelt ut. Låt hästen göra jobbet. Men jag kunde inte ha mer fel."
 
Sånt här är alltid lika roligt att kolla på. Folk som tror det är jättelätt att rida men ändrar åsikt ganska snabbt efteråt, haha. Det gick inte att bläddra in klippet, ni kan kolla på det HÄR




Dålig uppdatering

Jag vet att jag bloggar jättedåligt just nu, men det är sommar och man kan inte sitta vid datorn hela dagarna. Denna dagen har (fram tills nu) spenderats på stranden precis som igår, man måste ta vara på dom varma dagarna. Man vet aldrig hur många de blir här uppe i Umeå...

Kryckan ska jag åka och skritta ut på efter maten, kör barbacka på hacket för jag är lat. Han har varit inne och sovit mitt på dagen, tror det behövdes för han höll på att somna igår innan jag red!






Träningsvärk från helvetet

Igår var jag ovanligt hurtig för att vara mig. Jag red först två hästar, cyklade 6 km och sedan gick jag även 6 km. Idag har jag dock träningsvärk från helvetet, lite mindre skönt. 
 
Iallafall, god morgon på er! Idag har jag inga speciella planer förutom att vara i stallet. Båda hästarna ska ridas idag och jag ska försöka rida innan det blir så himla varmt. Men jag klagar inte, hellre varmt än kallt! För Inters del blir det antingen ett pass på ridbanan eller en tur i skogen. Med Peppe vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det gick inte så bra när jag red igår men jag får väl ta och göra ett nytt försök idag helt enkelt. Skam den som ger sig. 
 
 



Bra ridpass igen!

Har just tagit en kall dusch och nu sitter jag och käkar glass haha. Ridpasset med Kryckan gick riktigt bra faktiskt, redan från början kortade jag tyglarna mer än jag brukar och tänkte att nu får han finna sig i det. Jag fick jobba en del med att inte tjuvlänga dom igen, men han blev jättefin och mer "på rumpan" än han har varit innan. Tidigare har vi mest ridit honom lång och låg.
 
Red mest i galopp då det sliter mindre och det är den som måste jobbas mest. Inte en spark idag heller! Dock ville han pipa iväg lite fortare än jag ville, men han lyssnade fortfarande tillbaka. Han var bara glad och positiv! Jobbade lite tempoväxlingar och sen travade jag av. Är riktigt nöjd med honom!
 
Nu har startlistorna kommit till våra tävlingar på hippo, in och kolla! Även om ni inte ska hoppa själva så tycker jag ni ska komma och titta, alltid lika roligt men tävlingar ju! http://online.equipe.com/sv/competitions/10201
 
 



Svar på kommentarer

Vilket märke av ridstövlar har du? :)
 
Svar: Jag har både ett par från pioneer och bocaj. Tycker dock om stövlarna från pioneer mer! 
 
hannoveranare?
 
Svar: Ja, det stämmer :)
 
 



Kom nyss från Bettnes

Jag kom nyss hem från Bettnessand efter att ha spenderat största delen av dagen där. Dagen började dock med att jag trampade in en glasbit i foten. Pappa satt i 20 min och försökte få ut den, och efter att jag hade suttit minst lika länge så lyckades jag få ut den jäveln. Helvetet så ont det gjorde...
 
Nu ska jag bara vila en stund och sen ska vi åka med Kryckan till hippo och rida. Det blir nog en del bommar tror jag. Perfekt!
 
 



Nämen titta

Igår efter att jag hade ridit Peppe och duschat honom la jag märke till att han hade en märkning. Det står i hans pass att han ska ha en, men eftersom jag aldrig sett den så trodde jag inte att han hade någon. Men det hade han visst, dock så syns den bara när han är blöt. 
 
Måste säga att det nästan är lite roligt att jag inte sett den förrän nu, ett halvår efter att vi köpt honom, haha. 
 
 



God morgon måndag

Vaknade för en tag sedan och nu ska jag alldeles strax ta och dra mig mot stallet. Det är sol även idag och det kommer nog bli ganska varmt idag så jag tänkte passa på att göra bort att rida nu på förmiddagen. Peppe ska få sig en lugn tur i skogen idag, endast i skritt och trav hade jag tänkt. Han fick gå ganska hårt igår så det kan vara skönt för honom att ta det lite lugnt idag. Inter ska nog även han ridas och som det ser ut blir det ett pass på ridbanan. Vet inte om jag vågar mig ut i skogen med alla bremsar när jag bara ska skritta, haha. 
 
 



Lalalalala

Jag hatar rubriker och rubriker hatar mig, så därför får de se ut som de gör...
 
Idag har jag inte gjort mycket alls, var iväg och tittade på Davids match mot Villhelmina och sen såg jag en film innan jag åkte till stallet och skrittade Kryckan. Satan vilken mening. Red i shorts och det var en jättebra idé tyckte jag fram tills jag kom in i skogen och mötte bremsarna från helvetet. Det var iallafall en ganska perfekt avslutning på dagen!
 
Nu ska jag sätta mig och göra lite tidsinställda inlägg då jag åker till Göteborg på lördag. Så om det är något speciellt ni vill läsa om så är det bara att kommentera!:)
 
 



En mindre bra dag

Idag har det varit en sån här dag då man bara vill sälja hästen och sluta med allt som har med hästar att göra. Det var verkligen ingenting som stämde under dagens ridpass. Peppe var spänd, jag red dåligt, sitsen var katastrof, han var hård i munnen och galoppen kan vi bara stryka ett streck över. Allt var katastrof, försökte hålla humöret uppe men kan väl inte säga att det gick så jättebra. Blir så himla frustrerad när det inte stämmer och jag känner mig så himla dålig. Nya tag någon annan dag.. 
 
Ridturen med Inter var inte heller så lyckad, han var än ännu töntigare verson av sig själv idag och var rädd för precis allt så vi kom inte särskilt långt. När han inte vågade gå förbi en shettis som stod i en hage brevid vägen gav jag upp och red hem. Får helt enkelt hoppas på att han är på bättre humör imorgon. 
 
Annars har det varit underbart väder idag och det ska tydligen vara det hela nästa vecka också. Nu är sommaren äntligen här, tummen upp till det!
 
 



Söndag

Man måste ju bara älska mina rubriker.. 

Idag tänkte jag göra ett nytt försök och prova rida Peppe på ridbanan, den ligger ju dock lite dåligt till inne på innerplan på travbanan. Antagligen därför han var lite nervös - mycket att kolla på plus lite travhästar som springer runt. Men idag är det trav i Skellefteå så förhoppningsvis ska det väl inte vara så många travhästar på banan! 
 
Även Inter ska ridas idag och precis som på slutet blir det en skrittur för honom och eftersom jag inte är sugen på några fler mygg/brämsbett så blir det nog att jag rider honom på ridbanan också. Nu ska jag göra mig iordning och sedan åka till stallet, hörs senare! 
 
 



Lördag

Till skillnad från igår gick det riktigt bra att rida Peppe idag, ni försår inte vilken stor lättnad det var för mig. Han bråkade i princip ingenting, han stannade ett par gånger när vi var på väg från stallet men så fort vi kom till skogen gick han som en klocka. Så himla skön känsla att känna att jag verkligen kan rida ut själv på honom! 
 
Jag red runt en slinga som kallas för långslingan, en slinga på ca 1 mil. Peppe fick sig alltså en ordentlig tur idag. Dock så red jag inte speciellt hårt utan skrittade ganska mycket, jag vill att han ska känna att det är roligt att rida ut och att det inte behöver vara jobbigt varje gång. Men han var iallafall riktigt fin idag, världens bästa häst ♥
 
Inter fick även han komma ut och röra på sig idag. För hans del blev det bara en skrittur i skogen och trots att jag sprayade på brämsspray var det massor av brämsar runt oss. Riktigt irriterande, speciellt för mig som är livrädd för dom hära jättestora brämsarna.. Men hästen var fin iallafall. 
 
 



Bästa hästen!!

Herregud i himmelen vad fin Kryckan var idag! Började med att jobba honom i skritten väldigt mycket, flytta bogar, göra halter, skänkelvikning osv samt snirkla runt över lite bommar. Därför var han helt på plats när jag började trava. Fortsatte ungefär likadant med samma grejer, och kom ganska många varv på bommarna. Mamma hade gjort 6 st vanliga bommar som var upphöjda på varannan sida, samt en serie med lite olika avstånd med en upphöjd bom i mitten.
 
När han kändes bra så fattade jag galopp. Inte en jävla spark på hela passet!!!! I vintras grät jag efter varje ridpass i en månad för att han sparkade så mycket! Nu var han jättefin och lugn! Såklart blev han lite i gasen efter galoppen men jag fick tillbaka honom till vanlig trav ganska snabbt. Jobbade lite till över bommarna och skrittade sedan av i skogen. Bästabästa Kryckan
 
Nu blir det grillat och fotbolls VM resten av kvällen!
 
 



Dagens planer

Nu sitter jag och kollar onlineresultaten från lagklassen i Piteå, håller alla tummar för Stöckes två div 1 lag. Ser riktigt bra ut! Surt att jag missar både andra och tredje omgången dock.
 
Sen någon gång idag ska jag och mamma dra in Kryckan till hippo och rida markarbete. Bommar och lydnadsjobb blir det.
 
 



Vill ha!

Älskar att kombinera royalblå och svart. Tror att Kryckan skulle vara jättejättefin i det också (fast allt klär en skönhet såklart). Kavajen är lite mörkare i verkligheten, så den passar väldigt bra till schabraket!
 
 
 



Snabbt inlägg

Hej på er och god morgon! Idag fick jag mig en liten sovmorgon vilket var väldigt välbehövligt. Nu ska jag alldeles strax börja göra mig iordning och åka till stallet. Som det ser ut just nu ska både Inter och Peppe ridas. Inter ska skrittas en sväng, och det blir nog på ridbanan då det är jättemycket bräms i skogen. Peppe ska få gå en sväng runt långslingan idag och jag hoppas på att han är på bättre humör än igår! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla! 
 
Foto: Alice Olander



Vilse i skogen

Idag var lill Kryckan pigg, antagligen för att det bara var skritt igår. Han var på plats direkt jag kortade tyglarna, men han har en tendens att vilja smygöka farten i traven. Jag försöker rida lätt långsamt och krama yttertygeln och möta med innerskänkeln, och det funkar ganska bra. Sen hade vi också ett litet krig om ifall han skulle ta mig högerskänkel eller inte, jag vann haha.
 
Sen bestämde jag mig för att utforska en ny stig som jag inte hade sett innan. Det var inte jättesmart då jag sedan hamnade på en jätteliten stig. Hahaha jag var borta i sammanlagt två timmar typ, helt vilse. Någon gång försvann stigen helt och vi var ute mitt i skogen. Det var sista gången jag överskattade mitt lokalsinne kan jag då säga...
 
 



Bakslag

Det går inte alltid som man har tänkt sig. Idag fick jag och Peppe ett litet bakslag, tanken var att jag skulle rida honom på ridbanan idag men det blev inte så mycket till ridpass. Han stod nämligen mest och små stegrade i ett hörn samt var jättespänd och nervös. Jag skrittade alltså mest runt där inne en ganska lång stund och försökte få honom att inse att det inte alls var speciellt farligt. Men bryta ihop och komma igen som man säger, nya tag någon annan dag! 
 
När vi kom in till stallet igen var han helt okonaktbar och skulle springa över mig flera gången, framförallt skulle ha ut ur stallet. Antagligen hade han alldeles för mycket adrenalin i kroppen. Senare när jag skulle ta in honom från hagen och borsta honom så blev han jättenervös igen och stod och skakade och svettades. Jätteskumt verkligen. 
 
Inter fick en oplanerad vilodag idag, min energi var helt slut efter Peppes ridpass och sedan hade jag rätt mycket annat att göra då pappa var på trav. Tror dock inte Inter var speciellt ledsen över att vila, det hade säker ändå varit hur mycket bräms som helst i skogen. 
 
Foto: Alice Olander



@ the bishops arms

Bloggar sen när jag är hemma igen! 





Fredag

Idag har jag varit ner på stan en sväng, tänkte endast köpa saker jag behövde men så blev det självklart inte. Orkar inte ens visa vad jah köpte för ni skulle bara skratta...
 
Nu ska jag alldeles strax sätta mig på moppen och rulla till stallet. Kryckan måste verkligen gå mer ordentligt idag, så det är bara att hålla tummarna för att gårdagens sorti inte upprepar sig. 
 
Förutom det så har jag suttit och kollat resultat från Piteå på equipe och gråtit blod för att jag inte är där. Pite-tävningarna är årets höjdpunkt då det lätt är norrlands finaste tävlingsplats. ÅÅÅÅHHHHH....
 
 
Men jävlar vad ryttarmissar haha, så värdelöst.



God morgon fredag!

Igår bloggade jag dåligt, ber så mycket om ursäkt för det. Hade helt ingen ork när jag kom hem från stallet för jag var mer eller mindre utmattad = ingen bloggning. Men ny dag, nya tag! 
 
Idag är det sol och fint väder - äntligen säger jag bara. Så idag ska jag passa på att ta med kameran till stallet och bjuda på lite nya bilder. Det måste nästan vara över ett halvår sedan sist som någon fotade när jag red, riktigt illa om man är bloggare, haha. Skärpning med det! 
 
Både Inter och Peppe ska ridas idag. För Inter är det en skrittur i skogen som står på schemat och för Peppe är det ett dressyrpass som gäller. Som sagt, kameran följer med idag så vänta er bilder senare ikväll! 
 
 



Dålig dag

Idag var inte en av mina bästa dagar kan man säga. Jag åkte till stallet och tog in Kryckan. När jag skulle ta fram alla saker så blir jag jätteyr och tappar balansen. När jag sitter på marken så försvinner hörseln, det börjar pipa i öronen och det svartnar för ögonen. Samtidigt så börjar jag må jätteilla så det kändes som att jag skulle spy. Detta har hänt flera gånger förut, senaste gången var i september förra året. En gång hände det på ATG haha. Vet inte vad det är för fel på mig och mina små svimmattacker...
 
Hade tänkt rida lite mer ordentligt, men skrittade bara eftersom jag fortfarande mådde illa. Får ta det imorgon istället. 
 
LB+5 i Vindeln, andra tävlingen tillsammans
 



Usch fyfan

Jag läste DET HÄR inlägget och höll på att dö. Kan inte ens föreställa mig hur sjukt jävla jobbigt det måste vara att se sin bästa vän ha så ont. Jag fick ett helt annat perspektiv på livet typ. I normala fall använder vi transporten 2-3 gånger vi veckan året om och har gjort det i snart 5 år. Inte en enda gång har vi varit med om en olycka. En gång höll transporten på att rasa ihop över mig och min förra häst då stödbenet helt plötsligt fälldes in (vi hade ingen bil påspänd då).
 
När man använder transporten såpass ofta så glömmer man lätt hur farligt det är, och hur mycket som faktiskt kan hända. Tre sekunder och sen kan det vara för sent. Jag hoppas verkligen att inget sånt någonsin kommer att hända för mig...
 
 



Tråkigt väder

God morgon! Idag är det precis som igår tråkigt väder med regn, eller man skulle lika gärna kunna säga: som det har varit hittills i sommar. Men det ser ut som värmen är på väg tillbaka och det låter väldigt bra i mina öron. Just nu sitter jag vid köksbordet och är allmänt seg bara, vaknade i natt av att hunden skulle gå ut och efter det sov jag inte många fler timmar. Jag som alltid brukar ha lätt att somna om, men inte idag. #trött
 
Vad händer idag då? Som det ser ut just nu kommer det bli en ganska lugn dag. Kommer förmodligen spendera hela dagen i stallet och hjälpa till där. Peppe ska bara få ta det lugn och gå i skrittmaskinen idag då vi maskade honom igår. Så det är bara Inter som ska ridas idag. Får se vad jag hittar på med honom men antingen blir det en tur i skogen eller ett lätt pass på ridbanan. 
 
 



Världens vidrigaste väder

Ååhh jag hade skrivit världens bästa inlägg men såklart kraschade bloggappen så allt försvann-.-

Iallafall så var Kryckan jättefin idag. Han fick gå i en friare form under första halvan av passet då jag endast hade ett jämn stöd i handen och la på ben. Och i slutet av passet gick han i en riktigt bra form utan att jag egentligen hade krävt det av honom. Numera har jag mycket bättre kontakt i handen då han har slutat "släppa bettet" och krulla ihop sig. Mina mål om att (eventuellt) starta dressyr i år kanske inte är så omöjliga iallafall haha!

Visst hade han heta prickar idag?-.- jag fick verkligen inte bort dom..






Bra födelsedag!

Dagen lider mot sitt slut och jag måste faktiskt säga att det har varit en ganska bra födelsedag. Något bättre än förra året då den spenderades i Lycksele på trav..

Jag har fått fina presenter trots att jag egentligen inte önskade mig något speciellt. Är iallafall jättenöjd över allt! Dagen avslutades även med gomiddag på sjöbris, vädret kunde dock ha varit bättre för det hade varit mycket mysigare att sitta ute. Men men, man kan inte få allt här i världen. 





2 juli

Hej på er! Nu har jag ganska precis kommit hem från stallet. Självklart började det regna precis när jag skulle åka hem (min vanliga tur), men som tur var så blev jag inte så blöt. Hela dagen har spenderats i stallet, 2 hästar har blivit ridna och lite tårta har vi även hunnit med att äta. Vad är en födelsedag utan tårta liksom? 
 
Peppe var först på tur idag och för honom var det en lugn tur i skogen som stod på schemat. Jag skrittade och travade endast idag och han var snäll nästan hela turen. Framsteg. Han fick ett litet återfall mitt i skogen och inte ville gå fram, antagligen såg han eller hörde han något. Förutom att han var allmänt spänd så gick det ändå ganska bra. Men bara han får komma ut och inser att det inte är farligt så kommer han nog börja slappna av mer. 
 
Inter fick även han gå en sväng i skogen idag fast självklart bara skritta. Han var dock riktigt riktigt irriterad över alla insekter, stackarn. Han längtar nog lika mycket som jag tills jag köpt zebra täcket, haha. Om han är snäll kan han få låna det av Peppe! :-)
 



GRATTIS MIN FULA MONGO KOMPIS!!!!!

Idag fyller den här tönten 18 barre!!!!!!!!!!!! Så jaf tycker att ALLA som besöker denna blogg idag ska skriva grattis till henne för 18 blir man bara en gång!!!!!!!!!

 

 



18 bast

Idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag, haha. Dagen kommer spenderas i stallet och sedan ikväll ska vi ut och äta någonstans, kul kul! 
 
Som det ser ut just nu ska jag rida både Peppe och Inter idag. Peppe ska få sig en lite längre tur med mycket trav och Inter ska bara skrittas en sväng i skogen. Förutom det ska jag väl hjälpa till lite i stallet, så jag kommer nog ha fullt upp som vanligt idag. 
 
Nu ska jag ta och åka till stallet, ha en bra dag så hörs vi! 
 
 



Trött

Nu håller jag på att svimma så detta får bli ett riktigt kort inlägg. Ska bara se klart fotbollen och sen ska jag sovaaaa..
 
Red Kryckan i skogen idag och det var väldigt varmt både för honom och för mig. Dessutom blev vi uppätna av alla myggor. Han var iallafall väldigt pigg eftersom jag bara skrittade en kort sväng igår. Han vill bli lite lång i formen och när jag försöker samla upp honom så blir han sur och bråkar emot. Men eftersom jag är lika envis som han så är problemet säkert borta snart. Skönt iallafall att han inte krullar ihop sig lika mycket längre!
 
Under kvällen tittade vi på en stallplats bara någon minut från där han står nu. Stallet var bra så jag tror vi flyttar dit i höst faktiskt!
 
Alltså hahahahaha....
 



Peppe vill ha

Idag när jag var ute och red så hade jag sprayat på Peppe en massa insektsspray. Men tror ni det hjälpte? Inte ett dugg. Nu börjar jag faktiskt bli lite less på att det inte går att en liten bit i skogen utan att bli attackerad av brämsar. Så jag funderar faktiskt på att köpa ett zebra ridtäcke åt honom. Travhästarna lär svimma av skräck, men om det hjälper så är det lätt värt det. 
 
Är det någon av er som har ett sånt här? Isåfall vad tycker ni om det? 
 
 



Sista dagen som 17-åring

Nu har jag ganska precis kommit hem från hippo där jag har spenderat hela kvällen då det var hoppryttarmöte. Det tog dock fruktansvärt lång tid och efter några timmar på en hård bänk är jag äntligen hemma igen. Annars har det varit min sista dag som 17-åring idag för imorgon fyller jag 18!!! Det är värt många utropstecken kan jag lova. 
 
Hästarna har iallafall skött sig bra idag. Peppe var oväntat snäll och bråkade endast pytte pytte lite, men inget som jag egentligen räknar då han gav sig ganska fort. Guldstjärna till honom! Jag red bara lite lugnt idag, planen var från början att skritta en sväng i skogen men den planen ändrades ganska snabbt. Det var nämligen hur mycket brämsar och andra insekter ute som helst, så det fick även bli lite trav. 
 
Inter fick sig ett skrittpass på ridbanan i hopp om att det skulle vara mindre insekter där. Som tur var, så var det något mindre insekter där men fortfarande en hel del irriterande brämsar som flög runt oss trots att jag hade dränkt honom i insektsspray... #ViSomLängtadeTillSommarenMenGlömdeAllaInsekter 
 
 
Som tur är så är Inter iallafall inte någon hopphäst. Han var jätterädd för hindret som stod uppställt på ridbanan och vågade knappt gå förbi det, haha. Inte modig någonstans. 



Mot stallet!

Älskar att Linda skriver sina morgon inlägg vid halv åtta på morgonen och jag tidigast vid 12 om jag ens skriver något alls haha. Vad vore den här bloggen utan Lindizzz?? :''')
 
Idag har jag hunnit fara ner å stan och äta lunch med mi pappa och lillebror. Därför har jag inte hunnit blogga nått. Tänkte åka till min vita springare nu och rida honom. Ikväll ska jag och mamma iväg och kolla på en stallplats som vi hoppas väldigt mycket på!
 
Juste. Om någon känner för att ta hand om en vit, ouppfostrad och charmig liten Krycka i en vecka när jag är i Göteborg så kan ni höra av er. Helst någon som jag känner litegrann och som har lite erfarenhet av pigga hästar då han inte är någon nybörjarponny. Kollar bara lite såhär då våran vanliga hästvakt också är bortrest den veckan:)
 
 



Bilden säger allt






Solen skiner!

God morgon på er! Just nu sitter jag och äter frukost och ska alldeles strax ta tag i livet. Är fortfarande helt slut men förhoppningsvis kommer lite energi tillbaka när jag kommer till stallet, annars kan jag lova er att det kommer bli en lång dag. 
 
Idag har jag tänkt rida både Inter och Peppe. Båda två ska få sig varsin skrittur i skogen och jag hoppas verkligen att Peppe sköter sig idag. Annars kommer det nog bli en ganska lugn dag i stallet, alla är på trav i Lycksele idag så jag kommer ha hela stallet för mig själv. Ska nog passa på att ta tag i lite materialvård av mina saker, det var ett bra tag sedan sist! 
 
Ha en bra dag alla, så hörs vi senare! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin