Fler bilder från nationella

 
Jag vet att jag är sämst på att fota i ridhus, kanske är för att jag knappt har använt kameran på ett år typ..



Väldigt ovärd dag

Idag åkte jag och kollade min asmta innan skolan. Jag fick en sådan där sak man andas in (jag har absolut ingen aning om vad det heter), så det var bra. När jag kom till skolan så visade det sig att vi inte hade någon lärare på juridiken, så jag hade samhälls och sen slutade jag eftersom jag inte har mitt engelskanationella förrän på torsdag. Kändes lite ovärt...
 
När jag kom hem så testade jag att springa intervaller efter att jag hade tagit medicinen, för att provocera fram astman. Visst blev det lite trångt i luftrören, men det blev inte syrebrist på samma sätt som det alltid blir annars. Inga hostattacker blev det heller så jag är nöjd!
 
 



Måndag

Då var det måndag igen och jag är nog tröttare än vad jag var i fredags. Idag är det först skolan som gäller och jag går fram till 15.35, tar då direkt bussen till stallet och skrittar ut en sväng på Peppe. Blir bara en kravlös skrittur så han får komma ut och röra på sig efter helgenstävlingar! 
 
När jag kommer hem väntas plugg för fulla muggar, jag har ett prov imorgon som jag knappt hunnit plugga till. Skulle inte tacka nej till några fler timmar på dygnet. 
 
 



Helluuu minns ni mig

Hej jag lever. Haha. Det har vart fullt upp hela dagen kan man säga. Åkte ut till hippo och kollade på halva 1.30 samt hela 1.40 och 1.15. Blir galet tävlingssugen och nu när jag vet att allt är bra med Kryckans rygg så vill jag bara ut och tävla igen!

Sen gick jag en promenad med Kryckan, det gick bara bra!

AHAHAHAH Linda försökte få in sitt hår i hjälmen och lyckades med lite kämparglöd. Höll på att dö av garv där ett tag :')





Film 115cm

Fick inte tillbaka honom till kombinationen, där av rivningen på a hindret. Tar helt på mig det själv. Tycker skarpt om Lennart Linelöws banor, det känns nästan som jag rider bättre om det är lite mer tekniska banor! 
 



Bra helg!

Som ni märker har uppdateringen varit ganska låg från både min och Agnes sida den här helgen. Men jag har inte haft så mycket tid över då URF (min klubb) har haft ett 3-dagars nationellt meeting med bland annat eliten omgång 1. Alltså har jag haft ganska mycket att göra i och med det. 
 
Den här helgen har iallafall varit riktigt bra för min och Peppes del. Igår hoppade vi en 110 och var felfria och idag debut i 115 med ett skitpet. Rundan var riktigt bra förutom att jag inte riktigt fick tillbaka honom till kombinationen så han kom lite nära och rev in. Annars en super runda. Det känns som vi är på G nu! 
 
Film från dagens runda kommer på en stund!
 
 



Tävlingsdag nr 2

Idag rider jag en 115, den går dock som sista klassen för dagen. Tävlingarna börjar klockan 9 idag så jag ska bara göra mig iordning och sedan ska vi väl dra oss mot hippo. Planen är att rida ungefär likadant som igår, hade dock gärna velat ha den rundan på film och kunnat analyserat. Men men, jag hoppas på att Peppe sköter sig lika bra idag som han gjorde igår! 
 
Bloggar under dagen! 
 
 



Energin är slut

Nu har jag ganska precis kommit hem efter en riktigt lång dag på hippo. Åkte hemifrån innan halv 8 och kom hem nu efter 8, så det är ju ett x antal timmar. Min energi är helt slut för idag så direkt när jag ätit klart blir det direkt i säng. I natt ställs ju även klockan fram, kan lova att det inte uppskattas av mig då man får sova 1 timme mindre.. Känner på mig att jag kommer vara ungefär som en zoombie imorgon. 
 
Iallafall. Jag är riktigt nöjd över Peppe idag. Vi hoppade som sagt en 110 och det gick bara fint. Han har skött sig bra hela dagen och jag är faktiskt nöjd över min ridning. Det var ett par svåra linjer på banan men det var inga större problem. Tycker Lennart Lindelöw bygger riktigt bra banor! Tyvärr så blev det ingen film från dagens runda :(
 
Imorgon blir det debut i 115! 
 
 



Bilder från idag!

Idag åke jag ut till hippo och kollade lite på tävlingarna med Linda och "hjälpte" henne lite med att vara funktionär. Vi är ganska roliga måste jag säga, undrar vad folk tänker om oss egentligen :')
 
Direkt jag kom hem så åt jag och åkte vidare mot ishallen. Kom hem för en halvtimme sen och snart blir det grillat! Sen blir det att stressa iväg till Minna haha. Aldrig vila haha!
 
Här kommer lite bilder från idag. Måste säga att Lindizz är ganska söt när hon bygger bana:*
 



Resultat

Det blev en ganska klockren noll runda i dagens 110, Peppe var riktigt fin och hoppade bra! Resten av dagen kommer jag vara funktionär eftersom det är hemmatävling. Bloggar mer när jag kommer hem! 

Bästa Peppe <3





Gårdagen

Vet inte varför jag inte skrev nått igår, det blev bara inte av antar jag. Iallafall så gick jag en promenad med Kryckan i 1,5 timme. Vi gick bort till raksträckan där vi brukar konditionsträna under vintern! Under kvällen gjorde jag först iordning på mitt rum och satte in alla saker vi köpte på ikea, sen blev det let's dance. Det var ungefär vad jag orkade...
 
Nu ska jag rulla mot hippo för att kolla på tävlingarna. Mamma och pappa åker vidare mot Kryckan och går med honom. Sen vid tre ska jag till ishallen och kolla på deras årliga isshow. Ikväll ska jag till Minna!
 
Ganska snabbt inlägg men det får bli så nu!
 
 



Tagga tävling!

Idag är det dags för tävling för min och Peppes del. Vi kommer hoppa en 110 i avdelning b, planen är att rida en noggrann och bra runda för att få in känslan, få mer rutin och framför allt känna oss säkra på höjden. Egentligen är höjden inga problem alls utan det är mer mellan hinderna, men jag ska tänka på att rida som jag gjorde på banträningen! 
 
Är det någon av våra läsare som kommer vara på hippo i helgen?
 



Fredag

Idag har det varit en rätt lugn dag, skolan rullade på utan större bekymmer och vi fick dessutom sluta tidigare från sista lektionen så jag hann med den tidigare bussen till stallet. Alltså en helt okej fredag! 
 
I stallet fixade jag först iordning allt som skulle göras innan jag började med alla tävlingsförberedelser. Så nu är alla saker smörjda och packade inför imorgon! Jag hann även med att frisera Peppe lite, dock blev det bara skägget och hovskägget och inte manen som det var tänkt från början. Herr Peppe hade nämligen lite svårt att stå still så jag gav upp efter någon minut. 
 
Imorgon börjar tävlingarna klockan 8, jag kommer alltså behöva gå upp ganska tidigt imorgon. Det får helt enkelt bli en tidig kväll ikväll! 
 
 



Skön fredag!

Det här har varit en ganska skön fredag. Började dagen med tyska, sen hade vi idrott, en föreläsning och sen gick jag runt på UF-mässan med mina kära vänner. Slutade vid ett och då tog jag bussen hem. Nu ska jag snart åka till stallet och gå en promenad med Kryckan. Kanske masserar lite som Per visade igår, men jag tror att vi skulle låta musklerna vara i några dagar så att behandlingen får lägga sig. Får se hur jag gör!
 
Det ser ut att bli en skön hemmakväll ikväll, helt perfekt då jag är heeeelt slut efter igår...
 
En av montrarna på mässan som sålde VS
 



Trött osv

Godmorgon! 
Idag är det fredag om någon mot förmodan hade missat det och jag känner mig ungefär som en levande zoombie, som ni märker är jag jättetaggad på dagen.. Iallafall. Idag, precis som varje fredag slutar jag skolan vid 15.40 och efter det tar jag direkt bussen till stallet. 
 
Peppe får en vilodag idag, jag hinner inte rida honom då jag ska fixa iordning allt inför tävlingen imorgon. Allt ska smörjas, packas och Peppe måste även friseras lite så vågar visa sig, hans hår växer nämligen som ogräs. Haha. 
 
Ha en jättebra fredag allihopa! 
 
 



Lång dag nere i Timrå

Idag har vi varit med Kryckan hos PH-vet nere i Timrå, det var tredje gången jag var där med en häst och man blir aldrig besviken. Världens bästa veterinär!
 
Han började med att känna igenom Kryckan och sedan longerade vi honom i ridhuset. Kryckan fick så extremt mycket beröm för sitt underbara steg, det var riktigt kul att höra! Hur som helst, Kryckan har en liten muskelinflammation över korset. Jag blev så extremt lättad när jag hörde det att jag typ blev stum. Det behandlades och nu ska han ledas tills på tisdag, sen kan jag börja rida lite lugnt. 
 
Med tanke på att equiterapeuten höll på och pratade om kissing spines, skelettartroser och skimmelsjukan (??) så var jag sjukt nervös. Men Per förstod verkligen inte vad det skulle komma ifrån. Han sa "varför skulle en ponny som hoppar så bra, rör sig så fint och har så välmusklad rygg, behöva fara och röntga ryggen för kissing spines?". Det har han helt rätt i. Vi blev helt enkelt lite för chockade och bokade första bästa tid. Men det känns ändå skönt, bättre kolla en gång för mycket än en gång för lite!:)
 
Måste nästan skriva ett speciellt inlägg sen om hur bra PH-vet är. Han är så intresserad av hästen som djur och vill alltid veta mer. Han har ett otroligt öga och ser alla små detaljer. Per är även extremt mjuk mot hästen och förklarar verkligen så man förstår. Haha det går inte att beskriva med ord hur bra han är, man måste uppleva det!
 
Jag kan förklara lite mer senare. Nu måste jag sova, har hållit igång sedan 04.30...
 
 



Äntligen hemma.

Idag har det varit en riktigt lång dag, var först i skolan fram till 15.40, åkte sedan till stallet och gjorde klart allt där, vidare till hippo för att trimma Peppe, var sedan kvar där för klockan 8 skulle banan inför tävlingen imorgon byggas och nu har jag precis kommit hem. Trött är bara förnamnet för att beskriva mig just nu..
 
Iallafall. Peppe var rätt fin idag. Jag red inte speciellt hårt utan kände bara igenom honom lite i alla gångarter så det kändes bra inför tävlingen på lördag vilket det gjorde. Blev alltså bara lite lösgörande arbete och han jobbade på i en helt okej form, så jag är ändå rätt nöjd över dagens ridpass! Har en bra känsla inför lördag!
 
Nu kallar sängen, god natt!
 
Skarp bild osv. 



Framhoppningstips

Detta är en evighetsbana som jag brukar köra två varv på innan jag går in på banan, alltså när jag i princip har hoppat klart och bara vill checka av att allt funkar. Om man vill kan man även korta ner svängen till oxern. Jättebra om man vill kunna gå in på banan med en bra känsla!
 
Jag använder den här ofta och den funkar riktigt bra för mig och Kryckan!
 
 



Ovisade bilder från Piteå

Här är lite ovisade bilder från en LA i Piteå i sommras. Alla är fotade av Jenny Staaf!
 
 



The smiling man

Den här är så sjukt äcklig, jag och Albin låg typ och grät under en kudde haha. Den är på engelska men ni överlever väl ändå. Läs hela texten innan ni ser filmen!
 
Det här har alltså hänt på riktigt...

About five years ago I lived downtown in a major city in the US. I've always been a night person, so I would often find myself bored after my roommate, who was decidedly not a night person, went to sleep. To pass the time, I used to go for long walks and spend the time thinking.

I spent four years like that, walking alone at night, and never once had a reason to feel afraid. I always used to joke with my roommate that even the drug dealers in the city were polite. But all of that changed in just a few minutes of one evening.

It was a Wednesday, somewhere between one and two in the morning, and I was walking near a police patrolled park quite a ways from my apartment. It was a quiet night, even for a week night, with very little traffic and almost no one on foot. The park, as it was most nights, was completely empty.

I turned down a short side street in order to loop back to my apartment when I first noticed him. At the far end of the street, on my side, was the silhouette of a man, dancing. It was a strange dance, similar to a waltz, but he finished each "box" with an odd forward stride. I guess you could say he was dance-walking, headed straight for me.

Deciding he was probably drunk, I stepped as close as I could to the road to give him the majority of the sidewalk to pass me by. The closer he got, the more I realized how gracefully he was moving. He was very tall and lanky, and wearing an old suit. He danced closer still, until I could make out his face. His eyes were open wide and wild, head tilted back slightly, looking off at the sky. His mouth was formed in a painfully wide cartoon of a smile. Between the eyes and the smile, I decided to cross the street before he danced any closer.

I took my eyes off of him to cross the empty street. As I reached the other side, I glanced back... and then stopped dead in my tracks. He had stopped dancing and was standing with one foot in the street, perfectly parallel to me. He was facing me but still looking skyward. Smile still wide on his lips.

I was completely and utterly unnerved by this. I started walking again, but kept my eyes on the man. He didn't move. Once I had put about half a block between us, I turned away from him for a moment to watch the sidewalk in front of me. The street and sidewalk ahead of me were completely empty. Still unnerved, I looked back to where he had been standing to find him gone. For the briefest of moments I felt relieved, until I noticed him. He had crossed the street, and was now slightly crouched down. I couldn't tell for sure due to the distance and the shadows, but I was certain he was facing me. I had looked away from him for no more than 10 seconds, so it was clear that he had moved fast.

I was so shocked that I stood there for some time, staring at him. And then he started moving toward me again. He took giant, exaggerated tip toed steps, as if he were a cartoon character sneaking up on someone. Except he was moving very, very quickly.

I'd like to say at this point I ran away or pulled out my pepper spray or my cellphone or anything at all, but I didn't. I just stood there, completely frozen as the smiling man crept toward me.

And then he stopped again, about a car length away from me. Still smiling his smile, still looking to the sky.

When I finally found my voice, I blurted out the first thing that came to mind. What I meant to ask was, "What do you want?!" in an angry, commanding tone. What came out was a whimper: "Whaaat…?"

Regardless of whether or not humans can smell fear, they can certainly hear it. I heard it in my own voice, and that only made me more afraid. But he didn't react to it at all. He just stood there, smiling.

And then, after what felt like forever, he turned around, very slowly, and started dance-walking away. Just like that. Not wanting to turn my back to him again, I just watched him go, until he was far enough away to almost be out of sight. And then I realized something. He wasn't moving away anymore, nor was he dancing. I watched in horror as the distant shape of him grew larger and larger. He was coming back my way. And this time he was running.

I ran as well

I ran until I was off of the side road and back onto a better lit road with sparse traffic. Looking behind me then, he was nowhere to be found. The rest of the way home, I kept glancing over my shoulder, always expecting to see his stupid smile, but he was never there.

I lived in that city for six months after that night, and I never went out for another walk. There was something about his face that always haunted me. He didn't look drunk, he didn't look high. He looked completely and utterly insane. And that's a very, very scary thing to see.




Torsdag

Idag är det torsdag och jag har en lång skoldag framför mig med bland annat ett prov som ska göras bort. Slutar vid 15.40 och då tar jag bussen till stallet. Fixar då klart allt där lite snabbt och när mamma kommer drar vi in Peppe till ridhuset och trimmar lite. Sedan vid kl 8 är det banbyggnad inför tävlingarna imorgon så jag kommer alltså vara hem rätt sent ikväll. 
 
Nu måste jag ta och skynda mig, ha en bra dag så hörs vi! 
 
 



Inget ridhus idag inte

Blev lite småless när jag insåg att det var dressyrtävlingar hela kvällen och att det därför inte skulle gå att rida i ridhuset idag. Känns som att Kryckan knappt har gått något sen Skellefteå, om man inte räknar med dressyrträningen i söndags. Underlaget var iallafall så dåligt ute att det bara gick att skritta...
 
Imorgon kommer jag inte att ha något internet på hela dagen, så jag kommer inte kunna blogga eller svara på snapchat, fb, kik eller någonstans bara så att alla vet. Ända sättet att nå mig på är alltså på sms/ringa. Har gjort några tidsinställda som kommer upp under dagen!
 
God natt alla snälla människor så ses vi imorgon kväll någon gång:)
 



Uteritt i härligt väder

Efter hela EN vilodag var herr Peppe något pigg under dagens uteritt. Eller rättare sagt, han svävade på små rosa moln och hade inte en enda hov på marken. Men efter att han hade dampat av sig lite i början av passet skötte han sig faktiskt riktigt bra sen även om han var lite spänd och överpigg. Eftersom han var så pass pigg idag red jag en lite längre runda och lät honom galoppera av sig. Han var rätt nöjd efteråt när vi kom in kan jag lova! 
 
Men han var nog dock inte speciellt nöjd över mitt val av bett idag. Han tog inte ett jämnt stöd och lyssnade allmänt dåligt. Så jag antar att han inte tyckte om det, får ta och byta tillbaka till hans gamla imorgon! 
 
Att det var kanonväder ute gjorde inte saken sämre!



Ovärd dag

Just nu sitter jag på Kafe station och fikar i väntan på att klockan ska bli lite mer så jag kan dra mig mot bussen. Idag har det varit en riktigt ovärd dag, hade sovmorgon till klockan 11 och när jag kom till skolan för att ha min enda lektion så hade vi ingen lärare... Asså den känslan..
 
Nu ska jag äta upp min kladdkaka och sedan gå till bussen. Hej så länge! 
 
 
 
 
 



Halvdag idag!

Idag hade vi halvdag vilket var otroligt skönt då vi slutade 11.50. Sitter kvar på skolan och tänkte göra en tyskaläxa men jag vet inte vad vi skulle göra, så det blev lite svårt.
 
Ikväll ska jag och mamma in med Kryckan till ridhuset och rida lite bommar. Det blir bra för han behöver lyfta på fötterna lite då han inte ens har sett en bom sedan senaste tävlingen.
 
Nu måste jag ta tag i mitt liv, men jag vill inte åka hem för då är jag ensam med snickarna haha...
 
 



Onsdag

Hej på er! Idag börjar jag inte skolan för än klockan 11 så just nu sitter jag och gör ingenting iprincip. Måste egentligen plugga men orken finns inte riktigt. Det är halvstudiedag i skolan idag vilket betyder att jag bara har 1 lektion. Kändes något jobbigt att släpa sig till skolan för 1 lektion men jag ska på synundersökning efter så lika bra att fara dit ändå. 
 
Senare i eftermiddag tar jag bussen till stallet. Tanken är att rida Peppe idag, får helt enkelt hoppas på att han sköter sig lika bra som sist!
 
 



Tisdagen lider mot sitt slut

Nu har jag precis sett klart Ryttareliten och ska alldeles strax gå och lägga mig. Ögonen går snart i kors. Kvällen har jag spenderat med matteboken, har prov på torsdag men matte är ett av mina lättare ämnen så det ska nog gå bra! 
 
Annars har det varit en ganska lugn tisdag för min del, var i skolan fram till klockan 5 då jag tog bussen till stallet. Fixade allt där och pysslade om Peppe lite extra innan mamma kom och hämtade mig. Han fick som sagt en vilodag idag vilket han förtjänade! 
 
Lite lågt tycker Peppe ;)



Konstigt humör

Kom hem från skolan för snart en timme sen. Idag har jag haft världens konstigaste humör verkligen, inga kommentarer ens. Får se när jag åker till stallet, tror det blir efter maten någon gång. Kryckan ska gå i alla gångarter eftersom han behöver röra på sig. Om det är bra underlag på raksträckan så tror jag att det blir ett konditionspass, men vi får se!
 
Vi har typ inget i skolan nu vilket är hur skönt som helst, endast en liten tyskaläxa. Jag har typ trauman sedan hemprovet så jag måste nog vara pluggledig i minst två veckor innan jag är mig själv igen haha.
 
Det är våffeldagen idag + ryttareliten ikväll, så antagligen blir resten av dagen bättre!
 



25 mars

Tisdag idag, jag går i skolan mellan 8.20 till lite före 17. Tar då bussen till stallet när jag slutat och gör klart allt som ska göras. Peppe får vila idag, dels för att han ska skos och dels för att det blir så himla sent om jag ska rida honom. Han har även gått ganska mycket nu den senaste veckan så han förtjänar en vilodag! 
 
Annars har jag faktiskt inga speciella planer idag, hela kvällen kommer jag förmodligen ägna mig åt att plugga. Jippie... Haha nej, nu ska jag sluta vara så negativ. Ha en bra dag alla! 
 
 



Måste hitta tillbaka till det gamla flytet

Jag och Kryckan har haft lite stolpe ut med hoppningen nu på sista tiden. Jag säger inte att det har gått dåligt eller så, för det har det verkligen inte gjort, men sen vi kom igång igen efter operationen är det som att jag har glömt lite hur jag ska rida honom. Under hela utomhussäsongen tävlade jag på ett helt vanligt tvådelat tränsbett, då fick jag mycket av framåtbjudningen gratis. Men nu har jag hoppat honom på pelham under 2014 och jag har fortfarande inte riktigt hittat knapparna på det eftersom förhållningarna blir mycket större.
 
Nu under kvällen har jag suttit och tittat tillbaka på gamla tävlingsfilmer från i sommras och försöker hitta tillbaka till känslan. Det var väldigt bra eftersom jag gör det alldeles för sällan egentligen. Här är några saker jag måste hitta tillbaka till:
  • Rida mer med benen eftersom jag plockar bort mer galopp med pelham.
  • Mindre halvhalter, han måste få galoppera själv mellan hindrena
  • Inte försöka lägga honom rätt, han hoppar bättre ju mindre jag lägger mig i
Under dom här rundorna minns jag att allt kändes väldigt enkelt, den känslan vill jag kunna ha igen. Bara att träna vidare!
 
 
 
 
 



Dagens ridpass

Efter skolan idag åkte jag direkt till stallet och red Peppe. Det var uteritt som stod på schemat idag och det gick faktiskt bättre än vad jag förväntat mig. Trots att jag red själv så bråkade han endast 1 gång och det var när vi lämnade gården, helt klart framsteg!
 
Jag red honom runt byn i skritt och trav, han vara ganska spänd i traven och hade ingen direkt framåtbjudning. Det blev dock bättre mot slutet. Men det viktigaste var att han skötte sig och kunde gå utan sällskap. Resten kommer säkert så småningom. Är iallafall riktigt nöjd med honom och han fick massor av morötter och beröm när vi kom in! 
 
 



Tråk måndag

Idag har jag gått i skolan från 8.30 till14.00. Annars har jag inte gjort något alls egentligen. Så det här blir ett väldigt tråkigt inlägg..
 
Mamma se skrittat Kryckan på morgonen och jag tror att han skötte sig bra!
 





Peppe v.13

Måndag: Lugn uteritt
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Uteritt i alla gångarter
 
Torsdag: Trimma i ridhuset
 
Fredag: Vila/skritta
 
Lördag: Tävling på hippo, hoppar 110cm. 
 
Söndag: Vila
 
 



24 mars

Då var det måndag igen och jag en lång dag framför mig. Som varje måndag slutar jag skolan 15.35 och sedan tar jag bussen 16.15 till stallet. Eftersom det ändå gick ganska bra att rida igår så tänkte jag prova fara ut en sväng med Peppe idag också. Lika bra att han får röra på sig så mycket som möjligt så han inte får tillbaka någon överskottsenergi! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag allihopa! 
 
 



Hemprovet är klart!!

23.53 lämnade jag in haha, min dator hade tre procent kvar på batteriet så om den hade dött så hade fronterrummet hunnit stängas. Men nu är skiten inlämnad och livet känns helt plötsligt ganska mycket roligare! 

Nu ska jag se ponnyakuten bara för att jag typ har missat alla avsnitt...






Bra träning!

Dagens dressyrträning gick faktiskt riktigt bra! Det var mycket volter och börja spår på schemat, perfekt då hans ytterbog ofta lever ett eget liv haha. I början var han ganska bråkig i munnen och ville inte släppa efter, men i slutet, herregud så fin han blev! Vilade på steget i en lång låg form, precis som han ska gå nu!
 
Han tyckte det var sjukt jobbigt när vi gjorde galoppfattningar då ytterbogen inte kommer ut ordentligt i höger varv. Riktigt förbannad blev han innan vi fick igenom det. Bara att fortsätta jobba så här, men riktigt nöjd är jag med honom!
 
 



Mycket att göra

Kom hem från stallet för ett tag sedan och nu ska jag bara äta middag innan jag sätter mig och pluggar resten av kvällen. Inte direkt det roligaste men det måste göras. 
 
Idag har jag hunnit med att rida både Inter och Peppe. Inter var först ut idag och han fick sig ett dressyrpass som jag nämnde förut. Jag skrittade först en liten bit i skogen innan jag avslutade med att jobba honom en stund på ridbanan i skritt. Det gick helt okej även om han var lite ringrostig och småstel i sidorna. 
 
Efter Inter var det Peppes tur att bli riden. Han har gått hårt två dagar i rad så jag for bara ut och skrittade en sväng. Lite bråkig var han allt men den här gången gav jag mig inte så 1-0 till mig! 
 
 



Sjukt stressad

Igår blev det en lugn filmkväll tillsammans med några av mina kära vänner. Som vanligt blev det skräckfilmer och en massa andra sjuka saker. Måste lägga upp en av dom sen innan jag glömmer bort det, Det var iallafall inte mysigt att gå in till vasaplan sen vid tvåtiden...
 
Nu sitter jag och panikpluggar på hemprovet som ska vara inne idag 23.59. Jag är kanske halvvägs så det känns inte så stabilt. Ikväll är det dressyrträning för Lena vilket verkligen behövs, det var ett tag sedan vi tränade för henne nu så det bli jättebra!
 
 



Söndag

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon vilket var riktigt skönt med tanke på att jag vaknade kl 6 igår och inte kunde somna om. Hör och häpna så kan jag faktiskt röra på mig idag även om jag är något stel! Nu har jag precis ätit frukost och ska ta tag i lite plugg. Har en redovisning imorgon som jag inte är klar med (paniik) och även ett matteprov på torsdag. 
 
Senare idag ska jag även till stallet. Har tänkt prova skritta ut på Peppe idag när han ändå är lite trött från gårdagen, han kanske inte orkar hitta på några dumheter då! Det skulle även vara bra om han fick röra lite på sig. Om jag hinner ska jag nog även åka och rida Inter, isåfall blir det dressyr för hans del. 
 
 



Peppe 110 22/3

Här är filmen från banträningen, dock inte första rundan utan bara när jag tog om några hinder. Har analyserat vad jag gjorde fel så nu drar jag ett streck över den rundan och fokuserar istället på det som gick bra! 
 



Fullt upp hela dagen

Känner att det nästan är ett under om jag kommer kunna röra mig imorgon. Började med att rida Inter i förmiddags, efter det vidare till hippo för att bygga boxar i ca 2 timmar, sedan banträning med Peppe och till sist bortbyggnad av banan. Jisses säger jag bara. 
 
Inter red jag backintervaller med och han var ganska fin idag. Han var faktiskt ganska harmoniskt vilket var väldigt skönt med tanke på att han kan vara rätt pigg och het ibland, speciellt i backen. Men idag skötte han sig bara bra och kunde gå i en ganska samlad och lugn trav. Han vill dock gärna krulla ihop sig, så jag får jobba vidare med det. 
 
Banträningen med Peppe gick helt okej med tanke på förutsättningarna. Framridningen blev otroligt stressig och jag hade magsmärtor från helvetet så jag knappt kunde stå rakt. Jag kan inte direkt påstå att jag är speciellt nöjd över min ridning inne på banan. Rundan blev väldigt stressig, han gick inte fram för skänkeln ordentligt och känslan var allmänt dålig. Tog sedan om hinder 1-5 och då gick det mycket mycket bättre, jag red bättre och det kändes bra och framför allt väldigt lätt. Har en bra känsla inför tävlingen på lördag nu! 
 
Film kommer om en stund! 
 
 



Lördag

Idag sov jag ut ordentligt, och för första gången har det gått en hel dag utan att jag har somnat minst en gång. Grattis till mig haha. Innan lunchen åkte jag till stallet och red Kryckan på kimblewicket. Han var riktigt pigg idag också. Jag lät honom gå i en väldigt fri form och la istället fokus på takten i gångarterna. Han kändes pigg och glad även om det blåste en hel del, vilket innebar att han blev lite okoncentrerad till och från.
 
Nu ska vi snart äta, tror de blir grillat. Sen rullar jag mot Linda och möter upp mina kära vänner från klassen. Vet inte hur uppdateringen blir under resten av dagen alltså!
 
Har inte hunnit klart med samhällsprovet heller såklart, inte ens nästan. Imorgon ska det in och jag vill inte ens tänka på det...
 
 
 



Dagens planer

Solen skiner och jag ska om en stund åka till stallet för att rida Inter. Vet inte riktigt hur han ska gå idag men det löser sig. Efter att jag ridit honom åker jag och mamma vidare till hippo då det är boxbygge inför tävlingen nästa helg. Funderar dock lite på hur det ska gå eftersom jag inte är speciellt stark.. 
 
Efter boxbyggandet är det banträning, jag kommer hoppa Peppe 110 som en liten check inför nästa helg då vi ska tävla. Bara hitta den rätta känslan! Höjden är absolut inga problem utan det sitter mest i att jag måste komma på hur jag ska rida honom. 
 
Det var dagens planer i snabba drag, ha en bra dag så hörs vi! 
 
 



Godnatt världen...

Idag var jag först i skolan, direkt jag kom hem så rullade jag vidare mot stallet. Jag red Kryckan barbacka med tränsbett och ingen nosgrimma (misstag). Underlaget var dåligt och hästen var jättepigg som vanligt, så jag tog det lugnt så att han inte skulle halka. Kan inte påstå att det gick bra iallafall, blir väldigt bra med Lena-träning på söndag kan jag då säga!

Annars har jag bara legat hemma och sett let's dance. Försökte skriva lite på hemprovet men deg går vansinnigt segt. Imorgon måste jag bli klar med det tyvärr...






Peppe på egna äventyr

Måste säga att dagens ridtur började på ett minst sagt spännande sätt. Det var nämligen så att Peppe slet sig innan jag skulle hoppa upp och sprang runt lite på gården. Till slut sprang han iallafall in i sin hage så vi kunde fånga honom. Men som tur var gick det bra med honom och vad skulle livet vara utan lite spänning i vardagen? 
 
Jag red tillsammans med Carro idag och förutom den lilla insidenten i början skötte sig hästarna bra. Underlaget var faktiskt bra och vi kunde rida ordentligt i alla gångarter. Peppe var faktiskt fin idag, han har tidigare varit ganska spänd när vi ridit ut men trots att det blåste ganska mycket höll han sig i skinnet. Att vi dessutom passerade över järnvägen 4 gånger utan att ens se skymten av ett tåg måste nästan vara ett under. 
 
Att det var vårväder gjorde inte saken sämre, det är så himla skönt att kunna rida ut utan att frysa ihjäl! 
 
 



Filmer från Skellefteå

LC
Den här rundan kändes inte alls speciellt bra medans jag red, men det brukar det inte göra i LC heller. Omhoppningen är jag riktigt missnöjd med. Han var ganska stark emellanåt så jag fick ta ut svängarna ordentligt. Men ponnyn var fin och hoppade bra, så jag får fokusera på det! Såg också att jag glömde klippa filmen i slutet haha...
 
 
LA
Vet inte varför jag lägger ut den här filmen egentligen. Men man ser tydligt att det inte var hindret han stannade på, så jag känner att jag lika gärna kan lägga upp den också. Det finns ingen anledning att gräva ner sig i detta, bara att fokusera framåt mot nästa tävling!
 



Äntligen fredag

Idag är det första riktiga dagen i skolan den här veckan. Eftersom att vi har haft utvecklingssamtal har vi bara gått halvdagar men idag är det lektioner enligt schema som gäller - men vad gör det, det är ju fredag! Slutar som varje fredag 15.40 och direkt när jag slutat tar jag bussen till stallet. 
 
Idag hade jag tänk prova rida Peppe en sväng, antingen på ridbanan eller i skogen. Får se hur det går men jag hoppas på det bästa och att han inte är allt för bråkig. Men han måste motioneras så vad gör man inte. #yolo
 
Ha en bra fredag så hörs vi! 
 
 



Dressyr i hoppsadeln

Idag började jag rida i stora ridhuset, det var ridskola i ena halvan så man kunde bara rida på den andra halvan. Efter ett tag kom det in fem hästar till, så det blev otroligt trångt. Då bytte vi till lilla där vi bara var två personer. Jag la mycket fokus på övergångar mellan alla gångarterna, samt att han inte skulle trycka över mig på höger sida av sadeln. Man får vara på honom otroligt mycket i varje steg. Mot slutet var han jättejättefin i galoppen, så jag fick resultat iallafall!
 
Jag börjar mer och mer förstå hur svår Kryckan faktiskt är. Han är väldigt pigg kvick vilket innebär att man måste vara reaktionssnabb och stabil. Men han är otroligt fräck och rolig att rida, jag älskar verkligen den här hästen
 
 




Film från träningen igår

Här är filmen från gårdagens träning. Som ni märker (om ni har ljudet på) måste jag ha väldigt mycket galopp, ibland så mycket att det nästan känns som det går för fort. Jag skulle vilja ha en lite mer samlad galopp med mer tryck, om ni förstår vad jag menar? Men det kommer nog när han blir starkare. Annars är jag rätt nöjd över träningen! 
 



Och då blev det vinter igen..

Nu har jag ganska precis kommit hem och bäddat ner mig i soffan i hopp om att återuppliva mina frusna tår. Direkt efter skolan idag åkte jag till pappas stall och red Inter en liten sväng som nu har blivit umeåbo igen. Skrittade honom bara i skogen en sväng idag och det gick väl okej. Men om jag säger såhär så är det en lång bit kvar tills han är lika fin som när jag hade han. Vi får helt enkelt ta och nöta på med dressyren ett tag framöver!
 
Efter att jag ridit åkte vi vidare till Peppe och gjorde klart allt där. Han fick en vilodag då jag inte hade något ridsällskap, någon promenad blev det inte heller på grund av vädret. 
 
Förövrigt så är det ett riktigt skitväder här i Umeå idag, på bara några timmar har det kommit massor av snö och det blåser och är kallt som satan. Jag som trodde våren var på väg.. 
 
 



Slutat!

Idag har vi haft tyska och idrott. Haha alltså jag blev godkänd på tyskaprovet. Det är egentligen så sjukt att det inte finns. Adda mig på snapchat och kolla min story så får ni se hur mycket marginal jag hade lol. Sen slutade vi vid halv tolv så det var riktigt skönt!
 
Senare ikväll ska vi in med Kryckan till ridhuset. Tror att det blir ett lite lugnare pass då equiterapeuten kollade honom igår. 
 
 



Torsdag

Idag är det torsdag och helgen närmar sig med stormsteg. Den här veckan har gått riktigt fort, och det lär den här dagen också göra. Jag har faktiskt inga speciella planer för dagen utan tar det lite som den kommer. Men först är det iallafall skolan som gäller, har bara 2 lektioner och slutar king 11-tiden. Skönt! 
 
Just nu ser det ut som Peppe får en vilodag idag, det mest ultimata hade varit att skritta en sväng men tyvärr så går inte det. Kanske går en stund med han på ridbanan, bara så han får röra lite på sig efter gårdagens träning. 
 
Hoppas ni får en bra dag!
 
Tristan, vinst LA i Piteå



Träningen idag

Nu har jag äntligen kommit hem och landat i sängen efter en lång dag. Hade hoppträning 20-21 och kom hem nu vid 22.30. Tänkte bara skriva lite snabbt om dagens träning innan jag däckar. Vi fick som sagt efter många om och men en plats på träningen, såg lite mörkt ut där ett tag men det löste sig som tur var. 
 
Träningen idag gick ändå helt okej, inte super bra men inte heller dåligt. Eftersom Peppe inte är riden så mycket den senaste veckan var han rätt pigg och inte speciellt genomriden. Lite småstel och tjafsig under uppvärmningen. Vi hoppade fram på några enstaka hinder innan vi hoppade bana. Sista rundan låg hinderna på 110 och bara jag red ordentligt hoppade han bra, hade iallafall en okej känsla i slutet. Jag måste dock tänka på att rida mycket mer med benen och inte fega så mycket i galoppen, men förhoppningsvis lär man sig av sina misstag! 
 
Film kommer imorgon, orkar inte fixa den nu! 
 
 



Varning för negativt inlägg

Idag var först en naprapat/equiterapeut ute hos Kryckan på förmiddagen. Sen fick jag stressa iväg till skolan och var på min enda lektion. När jag hade slutat så satt jag och väntade på att Lindas Albins och Davids spanska skulle sluta. Sen gick jag, Albin och Linda in till stan en stund innan jag åkte hem och åt hos mormor.

Haha jag vill typ inte hem eftersom det dels är en massa snickare överallt, elementen funkar typ inte så det är iskallt samt att vi knappt har någon plats eftersom det står en massa saker överallt. Känner mig sjukt positiv som bi märker. Tagga tyska imorgon som första lektion....






Kryckan v.12

Måndag- skritt
 
Tisdag- vila
 
Onsdag- naprapat
 
Torsdag- dressyr med mycket övergångar i ridhus
 
Fredag- skritt
 
Lördag- alla gångarter
 
Söndag- dressyrträning för Lena
 
 



Dagens planer

Idag har jag bara en lektion, matte. Ovärt enligt mig, men läraren var väldigt envis med att det var viktigt att vi kom iallafall. Den börjar iallafall 13.05 och slutar en timme senare. Som sagt riktigt, riktigt ovärt...
 
Vid 11 kommer det ut en naprapat och ska gå igenom Kryckan, tack vare min sovmorgon så kan jag vara med även om det är en vanlig onsdag! Det ska bli intressant att höra vad hon säger!
 
Världens finaste Biscuit Gold
 



God morgon onsdag

Hej och god morgon på er! Just nu sitter jag och äter frukost medan jag ser på senaste avsnittet av pll, alltså en helt okej morgon i mina ögon. Idag börjar jag inte skolan för än 14.15, snacka om lång sovmorgon.. Så nu ska jag mest ta det lugnt och försöka göra någon nytta. Har något skolarbete som ligger och skräpar. 
 
Ikväll är det eventuellt hoppträning, vi har inte fått någon plats än så vi får se. Om det inte blir någon hoppträning så får han nog tyvärr vila istället. Kan som sagt inte rida själv hemma. 
 
 



Dag 26- En kändis jag önskar att jag får träffa

EMINEM helt klart
 
 



Lugn dag

Nu har jag precis kollat på Ryttareliten och ska alldeles strax dra mig mot sängen. Behöver min skönhetssömn! Idag har det varit en ovanligt lugn dag, slutade skolan efter lunch och senare under eftermiddagen åkte jag en sväng till stallet. Peppe fick en vilodag idag så jag gjorde bara klart allt som skulle göras och pysslade om honom lite extra! Lite tråkigt att inte kunna rida ut själv, men förhoppningsvis ger det med sig så småningom. 
 
Måste även visa hur normal min kära bloggmate är, ställer sig på stolen i matsalen för att fota sin mat. Ska man göra något ska man göra det ordentligt haha. :') 
 



Trött och less

Idag har inte varit någon bra dag, iallafall inte till den största delen. Började skolan 8.20 och började dagen med matte, perfekt. Sen var det redovisning på samhällsen som jag inte hade någon aning om, men det gick bra ändå haha. Sen slutade vi 11.25, men jag satt kvar på skolan med Linus och Linda eftersom jag hade utvecklingssamtal 15.30. Kul kul. Utvecklingssamtalet gick bättre än jag trodde och efter det åkte jag och pappa hem till mormor och åt där. måste lägga upp någon bild på köket som det ser ut nu för det är inte fagert kan jag säga...
 
Nu ska jag plugga till top model och sen vid åtta börjar andra avsnittet av ryttareliten!!
 
 



Anmäld till hippo

Kom hem från skolan för någon timme sedan och nu sitter jag och fördriver tiden i väntan på att klockan ska bli lite mer. Har tänkt ta bussen till stallet vid 15.40 så det är ett tag kvar. Vad jag ska hitta på tills dess har jag dock ingen aning om.. 
 
Förresten så anmälde jag till hippotävlingen idag, egentligen hade jag inte tänkt tävla där då lägsta klassen var 110 men nu har vi bestämt att vara med 1 dag och hoppa en 110 i avdelning b. Bara ta det som träning och få mer rutin. Så nästa tävling blir den 29 mars, istället för den 11 april som det var tänkt från början! 
 
Foto: Alice Olander



God morgon!

Idag är det tisdag (om någon mot förmodan hade missat det) och jag går bara halvdag i skolan idag. Slutar vid halv 12 tiden och det känns verkligen inte helt fel. Efter skolan går jag hem en stund, försöker göra någon nytta och sen senare under eftermiddagen tar jag bussen till stallet. Det ser ut som om Peppe får en vilodag, har inget sällskap och då finns det inte så mycket att göra. Eventuellt om jag går en stund med honom på ridbanan så han får röra lite på sig! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra tisdag allihopa!
 
 



Godnatt!

Idag har jag inte gjort någonting viktigt vad jag vet, vilket egentligen är ganska skönt. Dagen spenderades hemma hos mormor då det inte går att vara hemma pga renoveringen. Imorgon kommer snickarna halv 7 och fortsätter. Trevligt trevligt... Men det blir väl fint sen så det är förmodligen värt det!
 
Kryckan fick skritta en stund i skogen, det gick bra förutom att pannlampan dog efter kanske 50 meter..
 
 



17e mars

Idag har det varit en rätt lugn dag i skolan, jag hade endast två lektioner vilket var helt lagomt i mina ögon. Efter skolan tog jag bussen till stallet och red ut med Carro. Peppe bråkade lite när vi skulle gå från gården men annars skötte han sig ändå helt okej. Det var dock rätt hårt i marken vissa bitar så vi tog det mest lugnt, men han fick iallafall komma ut och röra på sig! 
 
Resten av kvällen har jag inga planer, ska försöka göra bort något skolarbete och sedan funderar jag faktiskt på att gå och lägga mig tidigt. Roligare än så kommer kvällen inte att bli. 
 
 



Huset är fullt med snickare

Den här veckan har vi utvecklingssamtalsvecka på skolan vilket betydet att vi bara har halvdagar. Våran enda lektion idag blev inställd vilket jag innebär att jag är ledig! Dock är det väldigt kul att vissa har språk idag och måste fara dit iallafall. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen...
 
Nu har renoveringen av köket börjat på allvar. Allt är utrivet, vattnet är avstängt och huset är fullt av snickare. Vi flydde hem till mormor för det går inte att vara hemma just nu haha. Ikväll ska jag åka och skritta Kryckan barbacka hade jag tänkt!
 
Riktigt ocharmig bild från LB+5 debuten i Vindeln
 



Måndag

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost, lyxade till det med en smootie idag vilket inte var helt fel! Blev dessutom en som är lite nyttigare, annars brukar jag alltid vara expert på att göra den onyttig haha. Helt okej start på dagen och veckan måste jag säga. 
 
Den är veckan är det utvecklingssamtal i skolan, vilket gör att vi kommer gå halvdagar hela veckan förutom på fredag. Men jag klagar inte, riktigt skönt ska det bli. Jag har mitt utvecklingssamtal idag, vid 10, så jag ska bara fika färdigt och sedan börja göra mig iordning. Något som dock är lite drygt är att min första lektion inte börjar för än 12.40. 
 
Slutar vanlig tid i skolan idag, det vill säga runt 15.40. Efter skolan åker jag direkt till stallet, jag och Carro ska rida ut idag och jag hoppas verkligen Peppe sköter sig bättre än igår. Men med sällskap tycker jag det borde gå bra. 
 
 



Mindre bra dag

LC, 0+0 fel, 2a
Han var helt kaos på både framridningen och framhoppningen. Han var otroligt pigg och sparkade ganska mycket. Själva hindrena var det minsta problemet om man säger så. På banan skärpte han sig dock och sparkade inte en enda gång. Grunden flöt på och sen kom omhoppningen. Han var ganska stark så jag kunde inte ta någon av svängarna jag hade planerat att ta. Det blev alltså ganska långa vägar. Men det räckte till en andraplats ändå, haha jag är verkligen den eviga tvåan...
 
LA, ute
Först och främst kan jag bara börja med att säga att det inte är som ni tror. Han var huuuuur fin som helst på både framridningen och framhoppningen. Nästan inga sparkar och han hoppade som den kung han är. På banan fick jag ett bra språng på 1an, men bakom 2an står det en funktionär och flaggar bakom hindret. Jag tänkte att han inte ens skulle märka av personen, men jodå det gjorde han. Fyra meter innan hindret så fryser han till, spänner sig och kastar sig åt sidan. Jag tar om det, och likadant igen. Uteslutna. Jag lyckades trycka över honom på tredje försöket och han ville fortfarande inte gå i närheten av funktionäre.
 
Jag var så arg och less när jag kom ut från banan, det var ju inte ens hindret han stannade på. Sjukt onödigt. Men samtidigt är han ett flyktdjur och han trodde säkert att det var en sabeltandad tiger som stod bakom hindret. Sånt här händer i den här sporten så det är inget att gräva ner sig i. Ska lägga upp filmerna från båda klasserna då det syns så tydligt vad som hände i LAn!
 
Bara att ladda om till nästa tävling som är i antingen Bollnäs eller Vännäs, beroende på:)
 
 



Vet inte vad jag ska göra..

Idag provade jag att rida ut Peppe sjäv och jag kan väl inte direkt säga att det gick bra. Han började bråka redan när vi skulle gå från stallet men sedan kom vi en liten bit och gick över järnvägen vilket inte alls var några problem. Hade dessutom turen på min sida att tåget kom efter att vi gått över bron och inte när vi var precis över. 
 
Efter bron började han bråka igen och när han håller på så som han gör är det inte alls roligt. Eftersom jag inte fick honom någonstans och inte ville riskera att fara i backen valde jag att hoppa av och leda honom hem = han vann ännu en gång..
 
Imorgon tar vi nya tag fast då med sällskap, får hoppas på att han sköter sig bättre då. 
 
 



Snön kom igen..

Imorse vaknade jag upp till ett vitt Umeå, usch jag som inte trodde det skulle komma mer snö den här vintern. Bara hoppas på att den smälter lika fort som den kom. Men tyvärr ser det ut som det kommer komma lite mer snö under nästa vecka.. 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att åka till stallet en sväng. Peppe ska ridas idag och det lutar mot en uteritt då jag antar att underlaget på ridbanan inte är det bästa för tillfället. Men det blir säkert bra och han behöver ändå bli av med lite överskottsenergi! 
 
 



Tävling imorgon

Var i stallet i typ fem timmar idag, vet inte vad det var som tog så lång tid faktiskt. Kryckan var riktigt fin idag vilket kändes skönt. När jag travade fram var han klockerssssss verkligen. Lyssnade både fram och tillbaka och gick i en fin form. Tog lite galopp där underlaget tillät, och jag tror inte att det var en enda spark. Jag hade kontroll hela tiden och han försökte aldrig smygöka farten. Sen att han var lite spänd pga att det blåste är en annan sak. Tur att jag tog luvan iallafall!
 
Sen smörjde jag och packade allt. Jag kan inte komma på något som är tråkigare än att smörja, hahah. Men nu är allt packat. Vi har uppstallning så det blir hur skönt som helst! Sen duschade jag och flätade Kryckans man. Eller flätade och flätade. Vi typ brottades och efter ett halvt världskrig och några svordommar så blev flätorna klara. Han hatar verkligen när man håller på med hans man tyvärr. Nu behöver jag bara rulla upp dom till knoppar imorgon!
 
Nu ska jag titta igenom några tävlingsfilmer och ladda inför imorgon:)

Hoppas på en repris från förra tävlingen i Skellefteå där vi blev 2a i LB+5 och vann LA
 
 
 



Lördag

Lördagen börjar lida mot sitt slut och uppdateringen har verkligen inte varit bra från min sida idag, har lite bloggtorka just nu där av den låga uppdateringen. Idag har jag inte gjort så jättemycket utan mest tagit det lugnt och njutit av att det är helg. Åkte till stallet en sväng på eftermiddagen, Peppe fick en vilodag så istället fixade jag bara iordning allt annat. Ville inte riskera rida ut själv när han gick så bra igår! 
 
Just nu sitter jag i soffan och kollar lite halvt på gladiatorerna medan jag kollar runt på datorn. Blir dock tidig sänggång ikväll då jag vaknade tidigt imorse och inte kunde somna om. Hatar när sånt händer när man egentligen skulle kunna sova flera timmar till. 
 
Är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? 
 
 



Knoppa eller inte?

Vad tycker ni att han är finast i, knoppad eller inte knoppad??
 
Knoppad:
 
Inte knoppad:
 



Dagens planer

Idag är prio 1 att fara till Sara och hämta min laddare till mobilen haha. Sen måste jag plugga också eftersom jag knappt har börjat på hemprovet som ska in nästa vecka någon gång.
 
Kryckan ska bara gå i skritt och trav idag tror jag. Kanske tar någon galopp också så att han inte är för pigg imorgon. Sen ska han duschas och utrustningen ska smörjas och packas. Allt måste vara klart ikväll eftersom vi rullar mot Skellefteå väldigt tidigt imorgon!
 
Lycka till alla som tävlar idag, både i Skellefteå och Timrå!:)
 
 



Ridpasset i torsdags och igår

I torsdags drog vi in Kryckan till ridhuset och red dressyr fast i hoppsadeln. Kryckan var faktiskt riktigt fin under 90 procent av tiden. När jag travade fram var han helt klockren typ, i första galoppen gick han och sursparkade med rumpan två decimeter innanför spåret typ. Men när jag tog en dressyrpisk blev det bättre.
 
Sen gjorde jag övergångar mellan skritt och trav, satt ner i sadeln för att få bättre grepp om honom. Då blev han huuuuur fin som helst verkligen. Efter det var galoppen inte heller något problem. Han var riktigt fin under resten av passet!
 
Igår kunde jag bara rida lite eftersom underlaget var sämst. I första traven var han jättefin, men eftersom jag knappt vågade galoppera något eftersom det var is nästan överallt så blev det aldrig ritkigt bra. Han mest studsade runt och ville springa fortare. Efter galoppen var han jättepigg under resten av passet haha, jag fattar inte var han får all energi ifrån??
 
 



5 saker

1. Jag skojar inte när jag säger att det tar jättelång tid för mig att mocka, iallafall Peppes box. Vet inte riktigt hur det kommer sig för han är rätt renligt. Tror det längsta jag stått och mockat är över 20 minuter.. 
 
2. Det tar även lång tid för mig att blogga, först brukar jag sitta och fundera hur länge som helst på vad jag ska skriva. Sedan skriver jag om det jag har skrivit x antal gånger. Vi ska inte ens tala om hur svårt det är att komma på en rubrik eller välja bild. 
 
3. Nästa tävling är den 11e april, alltså om nästan en månad.
 
4.Det första Peppe gör när han kommer in i boxen från hagen är att rulla. 
 
5. Jag sover med tjocktröja, mjukisbyxor, tjockstrumpor, duntäcke och sist men inte minst en kudde över huvudet. Inte normalt någonstans..
 
Peppe och hans tvilling, bilden är så otroligt söt!



Kan knappt blogga

Får blogga när jag har kommit hem istället....






Bra dag

Det är fredag och den här dagen kunde inte ha blivit så mycket bättre. Efter skolan idag red jag ut med Carro och Peppe skötte sig riktigt bra. Jag har inte kunnat rida honom hemma på över en månad pga lite olika anledningar, men idag skötte han sig super. Ni förstår inte vilket lättnad. Visst han var lite pigg och kunde inte skritta utan gick och taktade istället, men mot slutet blev han faktiskt avslappnad och jag kunde både trava och skritta på långa tyglar. Vchbwdksvwds - så glad är jag ungefär!
 
Ikväll har jag inga speciella planer, har mest bara tänkt ta det lugnt, äta lite godis och sedan gå och lägga mig ganska tidigt. Roligare än så kommer min kväll inte att bli. 
 
 



Underbara fredag

Just nu sitter jag på skolan och har min första lektion, jag är dock klar med det vi gör och har inget att göra så jag passar på att blogga lite. Idag är det som sagt fredag - bästa dagen på veckan. Solen skiner och det kan inte bli så mycket bättre. Går som vanligt länge i skolan på fredagar, slutar vid 15.40. Direkt efter skolan åker jag till stallet och rider Peppe. Blir nog en sväng i skogen för hans del idag! 
 
Ha en jättebra fredag så hörs vi senare!
 
 



13e mars

Har bloggat dåligt idag, jag vet. Men jag har helt enkelt inte haft någon motivation och inte något att blogga om för den delen heller. Planen var som sagt att åka in till ridhuset med Peppe idag men tydligen var ridhuset bokat så den planen sprack ganska rejält. Istället fick han vila och imorgon blir det en tur! 
 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag faktiskt, jag hade tänkt träna en stund nu under kvällen men jag har världens träningsvärk i benen så det blev aldrig av. Uppvärmning utan stigbyglar igår och gå i klackar i 8 timmar idag var ingen bra kombination. Jag får vara glad om jag kan röra mig imorgon.. 
 
 



Piteå

Åh vad synd att jag inte kommer att kunna åka till Piteå och tävla i år. Den ligger precis mitt emellan två tävlingar, så åker jag dit så blir det tävling varje helg i tre veckor. Usch så himla tråkigt verkligen för jag älskar deras tävlingar!
 
Undra hur mycket fel jag drog på mig i kombinationerna förra året haha? Kan vi inte bara gå ihop och ta bort alla himla kombinationer från tävlingarna? 19 fel i sista LAn, alla kommer från de två kombinationerna på banan. Dock gick det verkligen inte dåligt i någon av klasserna, jag hade bara lite missflyt i kombinationerna...
 
)



Efter solsken kommer värsta regnet

Ungefär så positiv är jag idag. Har haft världens missflyt hela dagen så det får gärna vända snart. Tack på förhand typ.
 
Idag har jag haft tyska, idrott, engelska och snart börjar företagsekonomin. Tror att jag slutar 15.10 och då ska jag fara ner på stan och köpa en present åt en kompis som fyller år imorgon. Ikväll ska jag och mamma dra in Kryckan till ridhuset och rida igenom Kryckan. Han kommer att vara hur pigg som helst eftersom han har tagit det så lugnt. Men då blir det bra att han får ta ut sig lite!
 
Jättegammal bild från i början av året när våran klass bakade världens äckligaste tårtor :') Den som gissar vilken tårta min grupp bakade får en fet länk!!
 
 



Torsdag

Idag är det torsdag och en lång dag i skolan väntas, går mellan 8.20-15.40. Men efter att ha gått så länge nästan varje dag i snart 8 månader så har jag vant mig och det är inte alls så hemskt som det låter. Även om jag gärna hade slutat tidigare. 
 
Efter skolan tar jag bussen till stallet och gör klart allt där lite snabbt. När mamma kommer åker vi in till hippo med Peppe och trimmar lite. Eftersom vi inte kommer kunna åka in något till ridhuset för än nästa vecka någon gång och Peppe har så pass mycket överskottsenergi så åker vi bara in och rider lugnt. Eftersom vi tränade igår står bara lite lösgörande arbete på schemat!
 
Ha en bra trosdag! 
 
 



Dagens träning

Idag hade jag hoppträning mellan 8-9 så nu har jag ganska nyligen kommit hem och landat vid datorn. Det blir bara ett snabbt inlägg nu då mina ögon snart går i kors = sängen kallar. 
 
Vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens träning förutom att Peppe hade överskottsenergi som tusan och var tittigare än tittigast. Men träningen gick ändå inte dåligt och den var riktigt nyttig! Fast jag hade helst avstått Peppes jättefina språng över en, enligt Peppe, livsfarlig låda. Men jag får än en gång tacka min goda balans över att jag inte fölg av. Annars måste jag säga att Peppe var ganska fin idag ändå! 
 
Film kanske kommer imorgon, måste bara kolla om jag vågar visa den haha! 
 



Onsdag

Den här dagen började mindre bra med ett prov i företagsekonomi. Vet inte alls hur det gick men tror inte att det gick helt dåligt iallafall! Sen var det fika med klassen, svenska och matte innan jag slutade klockan 14.05. Då satt jag och Alicia kvar på skolan en stund och pluggade. Jag skrev klart en tyskainlämning som ska in imorgon.
 
När jag kom hem så däckade jag i sängen eftersom jag var hur trött som helst. Kryckan vilade idag så inget stall blev det. Imorgon ska vi dra in honom till ridhuset och rida igenom honom inför helgens tävling. Han har fått ta det lungt nu i tre dagar vilket är bra. Men nu blir det allvar igen!
 
 



Filmer från Micke

Dag 1
Haha jag är verkligen inte nöjd med den här träningen. Han bara sprang och hade ingen respekt för hindrena. Han tror han är bäst och det är väl bra i och för sig, självförtroendet är det då inget fel på. Han rev plankan två gånger vilket jag tycker var slarv från hans sida båda gångerna. Över hindret är han redan fokuserad på kombinationen som kommer efter, och då glömmer han bakbenen. Men som sagt, det blir så här ibland!
 
)
 
Dag 2
Här hade han lugnat ner sig liiiite. Han sprang på lite första varvet på banan när det var lågt, men efter att ha rivit två hinder ganska rejält efter att vi höjde upp den så hoppade han sjukt bra efter det. Sista varvet när hindrena låg på 1.10 tycker jag bar helt okej ändå, han har ju trots allt inte gått på dom höjderna ordentligt sedan i september kanske!
 
 
Vad tycker ni?:)



Hoppträning ikväll!

Idag börjar jag inte skolan för än klockan 11 så nu på morgonen har jag pluggat en stund och mest bara tagit det lugnt. Nu ska jag dock dra mig mot skolan. Det kommer troligtvis vara en ganska lugn skoldag idag då jag bara har två lektioner, dock är det världens längsta hål på 2 timmar mellan lektionerna. Så onödigt verkligem. 
 
Ikväll är det iallafall hoppträning och det ska bli riktigt kul, speciellt eftersom Peppe har gått så bra på sistonde. Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag så hörs vi!
 



Ryttareliten

Just nu sitter jag och pluggar inför morgondagens prov i företagsekonomi, och lär nog sitta här resten av kvällen också. Mamma tog Kryckan idag så att jag skulle kunna koncentrera mig på skolan. Det kommer vara så skönt när det här provet är över...

Såg ni första avsnittet av Ryttareliten? Jag tyckte att det var jättebra, kul att det är mer ridsport på tv:)






Bra tisdag!

Idag har det varit en riktigt bra dag, det var en ovanligt lugn dag i skolan och jag hade bara 2 lektioner, vilket var väldigt skönt. När Agnes hade slutat kom hon och höll mig sällskap, vi pratade, fikade och var allmänt flummiga. Som vanligt ungefär. Måste iallafall säga att vi är otroligt duktiga på att underhålla oss själva. Dock så tycker jag lite synd om dom stackarna som satt och försökte plugga, vi var nämligen inte så tysta haha.
 
Efter skolan åkte jag till stallet. Peppe fick som sagt vila idag så jag fixade bara allt som skulle göras och sedan borstade jag honom lite extra noga. Han var avslappnad och stod och gäspade så det var nog ganska uppskattat av honom!
 
Resten av kvällen har jag tänkt ägna åt lite skolarbeten och självklart ska jag även se premiären av Ryttareliten. Det kan man bara inte missa. Någon mer som ska kolla på det?
 
 



Följ @eatlikeagnesochlinda på instagram

Nu har jag och Linda tagit #eatlikeagnesochlinda till en helt ny nivå haha, den har nämligen ett helt eget instagramkonto! Detta ger er en unik möjlighet att kunna föja vad vi äter om dagarna genom att trycka på den gröna knappen som det står följ på. 
 
Gör som (hittills) 12 andra personer och följ med på en resa alltifrån skolmat till restaurangmat. Vi lovar att ni inte kommer bli besvikna :')
 
 
 



Eat like Agnes och Linda

#eatlikeagnesochlinda
 
 



Kommande tävlingar

Tänkte också göra ett inlägg om kommande tävlingar och vilka klasser jag planerar att hoppa. Allt är inte helt spikat än, men något sånt här!
 
v.11 Skellefteå RK
LC, LA
 
v.15 Vännäs RF
?????
 
v.16-17 (söndag-måndag) Sundsvalls RK 20-21/4
LB, LA, LA
 
v. 19 Vännäs RF 9-11/5
LB, LA, LB, LA (Sveland cup)
 
v.21 SURF
LB (div 1), LB (mhpc), LB+5 (sveland cup)
 
 



Tisdag

God morgon alla! ♥
Solen skiner och det känns som det inte kan bli annat än en bra dag. Tyvärr så är ju lovet slut nu när det äntligen börjar bli fint väder, men det är inte allt för länge kvar till påsklovet. Veckorna går ändå rätt fort!
 
Idag är det först skolan som gäller, jag slutar ganska sent idag men jag ska ändå försöka hinna med 16.15 bussen till stallet. Annars måste jag ta bussen som går 17.15 och det kändes väl lite sådär, som ni förstår inte det roligaste att vara på skolan till klockan 5. Peppe får en vilodag idag, istället fixar jag iordning allt som ska göras och pysslar om honom lite extra! 
 
 



God natt!

Ingen bra uppdatering idag, nya tag imorgon haha...

Den här förgyllde min kväll så att säga






Bilder från igår






Ignorera min fina sits tack.. 

 
Alla bilder är fotade av Alice Olander! 



Promenad med pigg häst

Idag efter skolan åkte jag till stallet och gick en sväng med Peppe. Eftersom det blåste ganska mycket satte jag på honom ett träns så jag skulle ha lättare att kontrollera honom, plus bomull i öronen och huva så han skulle vara lite lugnare. Trots att han var ganska pigg så höll han sig i skinnet nästan hela promenaden, han gick och taktade lite grann men det var inget märkvärdigt. Han är iallafall riktigt snygg när han blåser upp sig, man ser att han har lite dressyrblod i sig!
 
När vi nästan var tillbaka vid stallet snurrade det om i hans lilla ekorrhjärna, måste säga att man inte känner sig så kaxig när en häst på 170 i mankhöjd står på bakbenen. Egentigen skulle han behöva motioneras varje dag, men tyvärr så går inte det just nu.. 
 



Tänker på Kryckan när jag ser denna

De kanske inte är så dåligt att han sparkar iallafall, hoppas kan man ju iallafall,  :')
 



Kryckan v.11

Måndag- promenad
 
Tisdag- lätt pass i trav
 
Onsdag- alla gångarter
 
Torsdag- skritt
 
Fredag- hoppträning (tar det lite lugnt)
 
Lördag- skritt med lite trav
 
Söndag- tävling LC, LA
 
Är inte helt säker på hur jag ska lägga upp veckan riktigt än, jag vill inte att han ska gå för hårt men samtidigt får han inte vara för pigg på träningen. På söndag är det tävling i Skellefteå, hade egentligen velat hoppa båda dagarna, men har bestämt mig för att träna på fredagen och bara tävla på söndagen istället. 
 
Tanken är att han ska gå LC som en uppvärmningklass, sen stå i boxen och vila upp sig innan LA. Förhoppningsvis är han lika fin som han har varit på tävlingarna hittills i år. Kryckan är förmodligen den enda ponnyn jag någonsin har träffat som går mycket bättre på tävling än på träning haha :')
 
 



Tillbaka till verkligheten

Då var lovet slut och det är dags att vakna upp till verkligheten igen. På skolfronten kommer den här veckan dock vara ganska lugn, vi har inte allt för många prov och läxor så det är riktigt skönt! Idag är det en helt vanlig skoldag, vilket betyder att jag slutar 15.35. Gissa vem som kommer vara trött ikväll.. 
 
Efter skolan tar jag bussen till stallet. Efter som vi "tävlade" igår ska bara Peppe ta det lite lugnt idag. Planen är att gå en promenad med honom, och hoppas på att det inte är allt för halt ute. 
 
Hoppas ni får en bra måndag ♥
 
Haha, jag ska alltid förstöra bilderna med mina fina ansiktsuttryck... Tur att hästen är fin. 
Foto: Alice Olander



Hejdå sportlovet!

Idag har jag som sagt inte varit hos Kryckan. Istället har jag sovit, varit med familjen på bildmuseet som var riktigt tråkigt haha, ätit morotskaka och gått en lång kvällspromenad. 

Jag ska försöka lägga upp filmerna från träningen imorgon, men än så länge får ni klara er med en printad bild!







Lite svar!

 
Svar: Mamma skulle ringa henne imorgon och höra vad hon tror, men jag vet inte vad hon skulle kunna säga egentligen. Sadeln är utprovad och ligger jättebra på honom så jag vet inte. Den glider bara snett på träningar, aldrig när jag rider själv eller på tävlingar. Sjukt konstigt verkligen...
 
 
Svar: Ja! Det var en sån som Micke tyckte att vi skulle testa! Annars tänker vi även köpa en ny magplatta då min är hur dålig som helst. Menfins gelpadden att köpa på typ hööks eller?:)
 
Fortsätt gärna kommentera!
 
 



Film från dagens runda!

Här kommer filmen från dagens runda. Efter stoppet i omhoppningen fick jag inte tillbaka honom, där av det dåliga språnget på hindret efter. Annars var rundan i helhet bra och jag är nöjd! 
 



Resultat från klubbisen

Måste börja med att säga att Peppe har skött sig otroligt bra hela dagen. På tävlingarna tidigare i år har han varit ganska spänd, framför allt när han gått in på banan men idag var han otroligt lugn och harmonisk. Guldstjärna i kanten till honom!
 
Till rundan då, vi hoppade som sagt bara 1 meter idag för att få in den rätta känslan. Jag har många år på mig och Peppe är så pass ung så det är ingen idé att stressa upp i klasserna. Planen var att få en fin runda och ha en bra känsla, och det tycker jag vi lyckades ganska bra med. Grunden var egentligen ganska klockren, vi hade ett bra flyt även och han vissa bitar blev lite lång, speciellt mot slutet. Men jag kan inte vara annat än nöjd!
 
Dock blev det ett stopp i omhoppningen, det var ett lite tittigare hinder och då passade Peppe på. Hade jag bara varit med och använt benen hade han nog hoppat. Men jag hade iallafall en bra känsla både under framridningen och inne på banan, och det var det viktigaste.
 
En femte placering knep vi dessutom! 
 
 



Bra runda

Bloggar när jag kommer hem! 





Sista dagen på lovet

Idag ska mamma och pappa ta en lång promenad med Kryckan. Det blir jättebra så att han får återhämta sig ordentligt från helgens träningar. Tanken är att han ska skrittas för hand imorgon också, jag blir så himla nojig för skador att jag hellre låter honom återhämta sig för mycket än för lite så att säga. Tror han blir väldigt nöjd med det!
 
Annars ska jag skriva lite på hemprovet, samt läsa lite i ekonomiboken. Det är sista dagen på lovet och skolångesten börjar komma tillbaka. Vi har typ hur mycket som helst veckan efter lovet vilket jag tycker var lite onödigt av lärarna...
 
Nu har jag en fråga till er faktiskt! Har ni några bra tips på vad man kan göra om sadeln glider snett i ridningen? Sadeln är utprovad för tre veckor sedan så den passar. Sen ska vi även ta ut en naprapat som ska få titta på Kryckan. Men om ni har några tips så får ni jättegärna kommentera!
 
Världens finaste ponny
 



Klubbtävling idag!

Idag är det klubbtävling på hippo, jag och Peppe kommer hoppa 1 meter. Höjden är inga alls problem utan det är mest mellan hinderna som "problemet" sitter. Jag ska verkligen tänka på att få igenom halvhalterna, göra dom i tid och inte låta han rinna iväg. Bara försöka hitta ett jämt flyt och ha en bra känsla är målet för idag!
 
Foto: Alice Olander



Bilder från idag!

Här är några bilder från idag, åh han är så fin min lilla häst ♥














Astma?

I nästa vecka blir det att fara och kolla om jag har någon form av astma. Jag har egentligen haft det på känn i kanske ett halvår faktiskt. När jag springer eller rider så kan jag få jättesvårt att andas. Det har ingenting med konditionen att göra då jag inte är trött i kroppen, men det blir som "trångt" i luftvägarna om man säger så. När jag hade hoppat klart banan idag till exempel så var jag tvungen att dricka på en gång och det tog kanske 10 min innan jag kunde andas normalt igen.
 
Det hände efter Micke-träningen i oktober, efter tävlingen och alla gånger jag har varit ute och sprungit. Kulkul, allt blir som jobbigare om man inte kan andas haha..
 
Usch vilken bild..
 



Varning för långt inlägg

Dag 1
Igår gick det inte bra, jag hade helt enkelt en värdelös känsla. Kryckan var helt galet pigg och bara sprang på och sparkade. Det resulterade i att han sprang igenom uppvärmningshindrena. Riktigt onödiga pet på hinder som kanske var 80 cm bara för att han helt enkelt var slarvig. Typ i början när vi hoppade serien på långsidan, då rev vi plankan (5an) säkert två gånger medans de fortfarande var lågt. Sen tog han upp det till en meter, då hoppade Kryckan mycket bättre även om jag fortfarande tycker att han var lite slarvig i benen. På kombinationen ut ur serien så hoppade han mig ur sadeln över A-hindret, så jag hängde typ i luften i avstampet till B då det var ett språngs distans. Jag tänkte att nu stannar han väl för annars kraschar vi, men tror ni inte att han hoppar ändå? Jag blundade och väntade på smällen, men det kom ingen smäll. Han lyckades ta sig över på något vänster som jag inte fattar. Duktig häst haha!
 
 
Dag 2
Idag var det en brutalt svår bana på schemat. Mycket hinder som kom snabbt ur sväng och relaterde linjer. Kryckan kändes egentligen bättre idag, även om han fortfarande sparkade så drog han inte på lika mycket. Första varvet på banan så rev vi A i kombinationen tror jag, och han var även i 6an då det gick för fort.
 
Sen tog vi upp det till 1.10, innan jag styrde på ettan så sparkade han mycket och vi kom i backläge. Han smällde i bakbommen på trippeln, rev 2an grovt och brakade igenom 3an så jag tog om allt igen. Då la jag pisken på bogen på honom innan trippeln för att få lite bjudning, och då hoppade han hela banan felfritt utan att röra en bom. Dock fick jag backa lite in i kombinationen då mamma stod framför den och filmade haha, men han hoppade helt otroligt bra över den ändå.
 
Kryckan har helt galet mycket kapacitet verkligen, det är inte över hindrena vi har problem utan mellan dom. Han skjuter mig jättesnett åt höger i sadeln, vilket jag egentligen tror är grunden till att han sparkar. Micke testade att knäcka upp benet på honom en gång, då blev det bättre en stund. En glidpadd i gelé och en ny hoppgjord ska inköpas för att se om det blir bättre, för så här kan vi inte fortsätta.
 
Mickes kommentarer från båda träningarna är att Kryckan är en väldigt fräck och häftig ponny, som samtidigt är otroligt svår och känslig, vilket han verkligen är. "Det är en ponny som man hatar att älska" sa han haha. Jag fick även väldigt mycket beröm för min ridning och kämparglöd även när allt inte går så lätt. Hoppas att det löser sig med sadeln snart för jag blir galen....
 
Jag orkar inte läsa igenom allt nu haha, så lite stavfel får ni leva med. Ska titta igenom filmerna och se om det finns något att lägga upp, isåfall kommer det senare!



Ingen ridning

Det blev lite ändrade planer idag, jag hade från början tänkt att rida Peppe ett pass på ridbanan ändrade mig ganska fort när jag kom till stallet. Det blåste nämligen nästan storm ute. Jag ville då inte chansa att rida ifall Peppe skulle bli överpigg och flyga uppe bland molnen. Han kan inte riktigt alltid hålla nerverna i styr. Vill ha en bra känsla inför morgondagens klubbtävling!
 
Istället tog jag in och borstade honom extra noga och pysslade om honom lite innan han fick gå ut i hagen igen. Passade även på att ta några kort på honom i hagen när det ändå var så fint väder, kommer upp några senare under kvällen! 
 
Ett smakprov.
 



En fördel med att ha blogg

Tycker det är himla kul att kolla tillbaka på gamla filmer från träningar och tävlingar, och verkligen se hur mycket man har utvecklats på några år. Helt klart en fördel med att ha blogg, att man lätt kan kolla tillbaka på saker och ting!
 
Här är en film från andra gången jag red och hoppade Tristan, det är nästan pinsamt att kolla på hur dåligt jag red då. 
 
Det här är ungefär ett halvår senare, vi vann ett mhpc kval med 57 poäng. Nu när man kollar tillbaka, ingen klockren runda. Men inte heller dålig. Visst är det ändå stor skillnad? 
 
Sen den här, över ett år senare än första filmen. Tristan var lite äldre, lite biffigare och liteee piggare. Han sprang fort och jag fick inte riktigt tillbaka honom men han hoppade ändå bra. 



Lördag

Idag är det sol och klarblå himmel (!!!) ute för säkert första gången sedan januari. Det hade nämligen stått i en tidning att Umeå hade hela 0 soltimmar i februari, haha. Men nu är vi inne på mars månad och förhoppningsvis kommer solen vara framme mer. Livet är så mycket lättare när solen lyser! 
 
Vad händer idag då? Jag har faktiskt inga direkta planer idag förutom att jag ska till stallet en sväng senare under dagen. Hade tänkt rida ett pass på ridbanan med Peppe idag om underlaget tillåter, det spöregnade hela kvällen igår så det är nog ganska blött ute idag. Det blir även första passet hemma på ett bra tag, får se hur det går! 
 
Hoppas ni får en bra lördag! ♥
 



Skriver om träningen imorgon

Träningen var mer än en timme försenad då en hade ramlat av, sånt som händer i den här sporten tyvärr. Hoppas verkligen att det gick bra iallafall...

Skriver om träningen imorgon istället helt enkelt.







Regn och rusk

Nu har jag ganska precis kommit hem från stallet och gud vilket äckligt väder det är ute, regn och rusk. Tror aldrig att jag har varit med om att det har regnat i början av mars, det brukar ju i vanliga fall vara runt -10 grader och nu är plusgrader. Helt sjukt. 
 
Iallafall. Peppe fick vila idag, han fick gå ut i hagen direkt när vi kom hem och sträcka på benen. Resan från boden tog ju ändå ett par timmar. Så jag och mamma åkte bara dit en snabbis och tog in honom samt fixade iordning allt. 
 
Ikväll har jag bara tänkt ta det lugnt, kanske se på let's dance eller någon film och äta chips. Tycker det låter som en helt okej fredagskväll i mina öron! 
 
 



Bloppis

Vid intresse – mejla [email protected]
 
Huva från hööks
Marinblå huva från hööks, storlek ponny/cob.
50 kr. 
 
 
Swarovski pannband
Swarovski pannband storlek full, sparsamt använt och alla stenar är kvar. 
500 kr.
 
 
Anna Scarpati schabrak
Marinblått med silver och vit passpoal, storlek full. Använt max 10 gånger och är i nytt skick. 
600 kr. 
 


 



Dag 25- Favorit komiker

Jag har ingen favoritkomiker, kanske för att jag inte brukar kolla på sånt. Men en person som är väldigt rolig och som alltid får en att skratta är Samir Badran. Hans youtubekanal är ett tips till alla som vill skratta!
 
Fast den här är inte från hans kanal men iallafall...



Klubbtävling

På morgonen var jag iväg till hippo och kollade när min lillasyster tävlade en liten klubbtävling. Jag tycker hon är väldigt duktig för att bara vara 9 år, blir väldigt kul sen om hon kommer ut på tävlingsbanan med en egen ponny i framtiden!
 
Nu ska jag ta det lugnt här hemma resten av dagen, typ städa och plugga om jag orkar. Det skulle verkligen behövas. Ikväll är det träning för Micke och jag är huuur taggad som helst! Älskar hans träningar! Dock börjar min grupp träna kvart över nio ikväll vilket blir ganska sent, men samtidigt slipper vi träna tidigt imorgon så det jämnar ut sig!
 
Världens absolut finaste b-ponny som jag red min allra första tävling på när jag var kanske 9-10 år :')
 



Länka era bloggar

Just nu sitter jag i hästbussen på väg hem till Umeå, det lär ta några timmar och det finns inte så mycket att göra. Därför skulle det vara roligt om ni länkade era bloggar eller några som ni läser. Så kikar jag in och lämnar en kommentar! :)





Dag 24- Bild på en tjej och en kille som vet mycket om dig

Jag har väldigt svårt för att lita på folk, så därför låter jag det mesta stanna inne. Det är bäst så, oftast iallafall. Mina tjejkompisar från klassen typ Alicia Sjöberg, Linda Mazaheri och Marielle Carlsson vet nog mest om mig just nu även om det finns många!
 
Killar vet jag faktiskt inte, dom flesta av mina killkompisar vet mer än dom borde haha. Hur det gick till vet jag dock inte...
 
Världens äckligaste gröt från skolan haha...
 



Sängen kallar

Imorgon blir det tidig uppgång så om en liten stund ska jag börja dra mig mot sängen. Planen är att vi ska åka till Umeå vid 7-tiden imorgon så jag kommer alltså behöva gå upp ganska tidigt, snark. Får ta och sova lite i bilen! 
 
Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mycket, eller ja, jag jar ridit tre hästar. Först ut var Zagreb, honom red jag runt berget i alla gångarter och det gick bara bra. Riktigt fin för att vara travhäst var han iallafall! Efter lunch var det Peppes tur, jag red honom bakom pappa när han körde en häst. Det blev alltså lite konditions träning för honom idag! 
 
Sist ut för dagen var Inter, det var backintervaller som stod på schemat för honom idag. Under uppvärmningen var han ganska jobbig, inte att han var dum eller något men han var väldigt tung och hård i munnen = verkande armar. I intervallerna var han stark och lyssnade dåligt, han sprang lite fortare än vad jag ville.. 
 
 



Hemma från stan

Efter stallet tog jag bussen in till stan, köpte lite saker vilket egentligen var bra. Efter min brutala rensning av garderoben så kändes den väldigt tom, så jag jobbar för fullt med att fylla den igen haha. Som ni ser går det bra. Köpte två tröjor, ett par svarta jeans, ett bar mjukis-shorts och ett ögonbryns-kit mest för att det var så gulligt.
 
Nu tänkte jag faktiskt plugga en stund, och sen blir det tacos till middag!
 
 



Mina tränare

Susanne Hamberg
Sussi håller i träningen för Stöcke ekipagen skulle man kunna säga. Hon har sett mig och Kryckan på nästan alla träningar och tävlingar ända sen jag fick honom och känner oss väldigt bra. Därför får jag väldigt bra hjälp av henne!
 
Kerstin Martinsson
Kersin tränar jag för varannan onsdag, men har bara hunnit med tre träningar än så länge. Därför är det lite svårt att säga något eftersom jag inte har någon riktig bild av henne som tränare än. Men hittills har hon varit bra!
 
Michael Schultz
Micke kommer upp till Umeå med 4-6 veckors mellanrum ungefär. Hans träningar är ofta ganska hårda och intensiva, men alltid jättebra! Man längtar alltid till hans träningar om man säger så! Han är nog den som på kortast tid har gett oss mest hjälp!
 
Lena Unneby
Lena min dressyrtränare som jag rider för varannan vecka ungefär. Bara på två träningar har det blivit en enorm skillnad på både Kryckan och min ridning. Hon förklarar väldigt bra och är väldigt noggrann. Rekommenderas verkligen!
 
Liten förbygel HAH
 



Skritt

 
Idag åkte jag till stallet tidigt, eller tidigt och tidigt var det väl kanske inte men iallafall haha. Jag tog in Kryckan, tränsade honom och skrittade ut på täcket i en timme. Innan jag red så kände jag igenom benen, dom var svala och fina vilket känns jättebra inför morgondagens träning för Micke!
 
LA (110 cm) i Vindeln
 



Första hästen riden

Nu: lunch, sen är det Peppes tur att röra på sig! 





Sista dagen

Idag är det sista dagen här i Boden, imorgon bitti rullar vi hem till Umeå igen. Dagarna går alldeles för fort och lovet är snart slut.. Iallafall. Idag har jag inga speciella planer förutom att vara i stallet, finns nämligen inte så mycket annat att göra. Peppe ska ridas idag, blir nog en tur i skogen för hans del. Senare i eftermiddag ska även Inter ridas, och för honom blir det nog backintervaller idag! 
 
Ha en bra dag så hörs vi senare! 
 
 



Onsdag

Dagens ridpass med Peppe gick riktigt riktigt bra, jag fick hjälp av Monica och hon gav mig massor av tips och lite saker jag måste tänka på. Jag vet nu lite mer hur jag ska rida honom och några "knappar" hittade jag nog, guldvärt verkligen! Det var helt klart bästa passet på honom och det kändes nästan som jag satt och log hela tiden, han är så fin! ♥ 
 
Annars har det varit en ganska lugnt dag idag, jag åkte till Inters stall vid 4-tiden och red honom en sväng i skogen. En skrittur blev det bara och det gick helt okej, han var dock väldigt tjafsig i munnen. Han kanske hade en dålig dag eller något, ville inte bråka med honom så jag lät honom mest gå på halvlånga tyglar! 
 
Inter i höstas!



Kryckan 5/3

Idag byggde mamma upp övninge ni ser på min fina paintbild haha. Vi var helt själva i ridhuset i säkert en halvtimme, hur skönt som helst verkligen eftersom jag inte kan koncentrera mig när det är flera där samtidigt/på läktaren. 
 
Iallafall. Kryckan var hur fin som helst under den tiden vi var själva. Han lyssnade tillbaka och var väldigt avspänd. Sen började det komma in folk och Kryckan tyckte att det var mycket roligare att kolla på dom än att lyssna på mig. Han brukar göra så när han blrjar bli trött, alltså att han hittar möjligheter att slippa jobba. Han blev trött efter ett tag pch då började han hoppa över bommarna, annars gjorde han inte det en enda gång. Men jag tog om det tills han klarade dom i trav och sen gav jag mig eftersom han var trött.
 
Det här måste vi göra oftare då det var jättebra träning för honom med travhoppning och upphöjda bommar. Måste helt klart göras om snart!
 



Hemprov

Idag har jag hunnit skriva lite på hemprovet i samhälls som ska in nästa vecka, det är sjukt svårt och kommer ta en halv evighet känns det som. Jag blev lite ledsen när jag insåg att vi har ganska mycket i skolan veckan efter lovet haha..
 
Om en liten stund ska jag och mamma till stallet. Vi ska in till ridhuset och "hoppa" lite. Någon studsserie med olika galoppsprång och distanser har vi planerat. Men får se hur det blir!
 
 



Dag 23- En bild på din dyraste ägodel

Kingen
 



Onsdag morgon

Onsdag idag och snart har halva lovet gått. Idag har jag inga speciella planer förutom att vara i stallet, haha. Peppe ska iallafall ridas idag, det blir troligtvis ett dressyrpass för hans del. Senare i eftermiddag ska jag nog även rida Inter en sväng, det blir då bara en skrittur eftersom han gick backintervaller igår! 
 
Nu ska jag gå ut till stallet, hej så länge! 
 



Äntligen hemma

Idag var jag först i Vindeln och åkte slalom under den största delen av dagen. Det var väl kul fram tills jag fick hur ont som helst i benhinnorna. Då kunde jag inte längre hoppa i parken så då blev jag less haha. Förhoppningsvis går det över snart....
 
När jag kom hem därfrån helt slut så ringer mamma och säger att Kryckan skulle skos den här kvällen, vilket jag inte visste om alls. Så direkt hon kom hem så åkte vi till stallet. Skoningen gick faktiskt jättebra, han var bara drogad i 5 minuter sammanlagt haha. Men han var så duktig verkligen, så skönt att han inte längre blir helt skräckslagen!
 
 



Tisdag

Då var denna tisdag snart över och jag ska snart dra mig mot sängen så jag orkar upp imorgon. Idag har jag egentligen inte gjort så mycket även fast jag har varit igång hela dagen. Innan lunch red jag första hästen för dagen, ett 4-årigt litet arabsto. Söt som socker verkligen. Hon är inte riden så mycket så jag tog det bara lugnt och gjorde lite basic saker, även fast det var mycket att kolla på i ridhuset skötte hon sig bra!
 
Efter lunch gick Peppe på skrittbandet i ca 30 minuter och sedan fick han även stå i solariumet med vibrationsgolv en stund, lyx! 
 
Senare under eftermiddagen åkte jag till Inters stall och red honom. Det var backintervaller som stod på schemat idag och det gick bra. Men precis som i måndags var han lite stark och ville gärna krulla ihop sig i traven. Skulle gärna velat ha honom lite längre och lägre i formen, iallafall under uppvärmningen men man kan inte få allt.
 
 



Bilder från tävlingen

Här är några bilder från tävlingen i söndags, alla är fotade av Paulina Molander! :)
 
 
 
 
 
 
 



Dag 22- Betydelsen av ditt bloggnamn

Jag heter Agnes och Linda heter Linda, Agnes + Linda = agnesochlinda. Går som inte så bra att försöka hitta någon djup mening bakom vårat bloggnamn hur mycket jag än försöker haha...
 
 



Kryckan v.10

Måndag- vanligt ridpass i alla gångarter
 
Tisdag- vila
 
Onsdag- markarbete på hippo
 
Torsdag- promenad/skritt
 
Fredag- hoppning för Micke Schultz
 
Lördag- hoppning för Micke Schultz
 
Söndag- promenad
 
Det blir ganska mycket hoppning den här veckan, så därför får han ta det lite lungt mellan alla träningar. Det är viktigt att dom får återhämta sig för att undvika skador!
 
Idag ska jag fara iväg med familjen och åka slalom så därför får Kryckan vila idag. Inte jättebra att han ska stå dagen innan en träning då han säkert är jättepigg imorgon, menmen... Han klagar nog inte iallafall!
 
Oj så länge sen detta var nu, snart tre år sen...
 
 



God morgon!

Nu har jag ganska precis klivit upp ur sängen och ska alldeles strax gå ut till stallet. Vad som händer idag har jag ingen aning om som vanligt, men jag lär väl vara i stallet hela dagen! Peppe ska bara ta det lite lugnt idag och återhämta sig, antingen får han vila, skrittas ut eller gå på bandet en stund. Senare i eftermiddag ska jag nog även åka och rida Inter, skulle gissa på att det blir backintervaller för hans del idag! 
 
Nu vet ni iallafall lite vad jag kommer ha för mig idag, hej så länge! 
 
 



Hur skön är han inte?

 



Kryckan 3/3

Idag hade jag egentligen tänkt låta Kryckan galoppera av sig lite energi på raksträckan, men det blev inte så eftersom det började bli mörkt och jag orkade inte rida bort dit. Det fick bli i skogen istället. Traven gick mycket bättre idag, han lyssnade bra och även om han blev lite taggad efter att vi hade galopperat så fick jag ändå tillbaka honom på ett bra sätt.
 
Tog bara lite galopp men det gick ändå helt okej. Hade bytt tillbaka till en engelsk nosgrimma med snokrem istället för remonten som jag har ridit med i några dagar. Han skötte sig helt okej även om han fortfarande var lite tittig.
 
När jag hade ridit klart så smörjde jag av sadeln, förbygeln och sadelgjorden. Hann inte med tränset så jag får ta det på onsdag innan träningen!
 
Frågan är ju om man kan vara mer fulsöt??
 
 



3e mars

Idag har det varit en ganska lugn dag, hjälpte till lite i stallet på förmiddagen och sedan red jag Peppe bakom pappa när han körde en häst innan lunch. Peppe skötte sig bra idag, han var dock väldigt stark och lyssnde inte så bra. Men det var nog mest för att han inte riktigt hängde med bakom pappa och jag inte riktigt kom åt honom med benen, det var iallafall bra träning för honom. Lite pluspoäng får han även då han inte ballade ur när det kom 5 travhästar på rad! 
 
När vi hade gjort klart allt i stallet åkte jag vidare till stallet där Inter står och skrittade honom en sväng. Det gick bara bra och jag känner mig ganska hemma på hans rygg vid det här laget då jag snart har ridit honom i ett år till och från. Hans känns dock som en ponny jämfört med Peppe, haha. Imorgon blir det nog backintervaller för hans del! 
 
 



New in

Schabrak och matchande luva från Equiline. Schabraket var nedsatt från 595:- till 349:-, och luvan var nedsatt från 519:- till 319:-
 
Gummityglar från Dyón och läderbalsam. Behövde verkligen nya tyglar eftersom mina favoriter håller på att gå sönder eftersom jag har använt dom så mycket, dom kostade 360:-. Läderbalsamet var också nödvändigt eftersom vi helt enkelt har slut på det. Tror att det kostade 109:-
 
Tack bästa mamma!



Travshoppen

Idag tog jag en sovmorgon, gick upp och åt någon sorts pannkakor till frukost och sen åkte jag, Mamma och Vera iväg till travshoppen en sväng. Visar vad jag fick med hem senare i ett annat inlägg.
 
Kryckan ska också få komma ut och röra på sig. Tror att han ska få galoppera på raksträckan idag om det inte är för halt, för han har alldeles för mycket energi. Fattar inte vad han får allt ifrån!
 
Men nu blir det ut och springa en stund!
 
 



Dag 21- Min favoritfödelsedag

Kan inte peka ut någon när jag fick en speciell present, för det minns jag inte haha. Men när jag fyllde 10 år så lovade pappa mig en egen ponny, och det var verkligen total lycka. Kommer aldrig glömma känslan. Sen att vi inte hittade någon förrän jag var 12 är en annan sak..
 
Så det var min bästa födelsedag tror jag!
 
Träning för Daniel Svensson 2009 - 2010 någon gång
 



Första lovdagen

God morgon! Just nu sitter jag i stallet och har precis ätit frukost. Bloggar från mobilen så det blir inget jättelångt inlägg nu. Tänkte bara dra "dagens planer" lite snabbt. 

Förutom att Peppe ska motioneras lite lätt och Inter ska skrittas en sväng, vet jag inte riktigt vad som händer idag. Får ta dagen som den kommer helt enkelt!




Lite bättre, men inte bra

Idag gick det lite bättre att rida, men verkligen inte bra. Han uppförde sig dock mycket bättre i traven än han gjorde igår, var inte lika tittig osv. Galoppen var också lite bättre då jag kunde påverka honom mer. Men efter ett tag så smygökar han ändå farten och blir stark. Sen när jag försöker bromsa så tvärnitar han oavsett hur lite jag tar i tyglarna, eller hur mycket skänkel jag än har. Sen när jag försöker komma fram i trav igen, så håller han på att takta och hoppa runt. Han lyssnar som inte på mig...
 
Innan jag red så blev han iallafall klippt, pälsen hade inte hunnit växa ut så jättemycket än men det var ändå dags. Sen kollade jag på världscupen och herregud så bra svenskarna var idag. Jag har också varit ute och sprungit en stund eftersom jag blev tvärless på att vara inne. 
 
 
 



Resultat

90 cm - 0 fel
Började med att hoppa 90 cm idag, det var nog första och sista gången. Det kändes nästan för lågt och Peppe behövde knappt ta i för att komma över hinderna så vi satte en ganska enkel nollrunda. Rundan var helt okej, jag hade en bra känsla trots att jag inte riktigt fick igenom halvhalterna och lät honom rinna iväg lite. Men med tanke på att jag inte har haft honom så länge är jag nöjd! 
 
 
 
100 cm - 0+5 fel
Under framridningen och framhoppningen till den här klassen var han mycket lugnare, han hoppade bra och jag hade en bra känsla. När vi gick in på banan blev han lite små stressad men höll sig ändå i skinnet. Själva runda är jag egentligen inte så nöjd över, det gick inte dåligt men jag red dåligt och fick inte igenom halvhalterna. Vilket resulterade att han blev lite lång och fick några dåliga språng. Men Peppe gjorde sitt bästa! 
 
Jag gjorde dock världens miss efter sista hindret i grunden, jag missade mållinjen.. Gjorde då en volt och red igenom den och fortsatte på omhoppningen. Eftersom det var en bedömning A/A:0 så fick man hoppa omhoppning även fast man hade fel i grunden. Felen hamnade dock på något konstigt sätt i omhoppningen, vet inte om dom missade att jag inte red igenom målet.
 



Snabbt inlägg

Just nu är jag på travet, när det är slut åker jag och rider Inter. Tänkte bara uppdatera lite snabbt om dagens resultat. I första klassen blev det en nollrunda och i andra var vi felfri på hinder, ryttaren var dock lite klantig... Skriver mer utförligt om rundorna när jag kommer hem, då kommer även filmer! 





Mot stallet!

Om några minuter rullar jag mot stallet, då ska Kryckan först klippas och sen ridas. Det blir ett pass i alla gångarter hade jag tänkt mig. Hoppas att det går bättre än igår haha...
 
Måste skynda mig lite så att jag hinner hem till världscupen som sänds någon gång vid tre. Det är 12 svenskar i startfältet så det blir sjukt kul!
 
 



Dag 20- Bästa konserten

One direction, take me home tour. Helt klart en av de bästa dagarna på hela 2013. Stockholm, 25 grader varmt, med mina kära vänner. Helt perfekt verkligen! Hoppas att årets konsert blir lika bra!
 
 



Tävlingsdags!

Idag är tävling som gäller, den här gången på Bodens ridklubb. Det var bara en endagarstävling och eftersom jag ändå skulle upp hit passar vi på att vara med. Tar det mest som träning då vi hoppar 90 och 100 cm. 

Uppdaterar med resultat under dagen! 





GBG trophy

Nu blir det fika och GBG trophy, jag är så otroligt taggad haha
 





Dåligt ridpass

Usch vad dåligt det gick att rida idag, vill knappt skriva om det. Kryckan var jättespänd och fokuserade på precis allt annat än det han skulle göra. Mig kopplade han bort helt. Ändå kändes han inte stressad eller så, även han taktade och skuttade åt olika håll hela tiden. Fick ingen kontakt med hans mun alls, och han bara körde sitt egna race konstant i 60 min.  
 
Menmen, alla har dåliga dagar ibland. Allt blir som en ond cirkel eftersom jag blir förbannad och då går det ännu sämre. Nya tag imorgon, och då byter jag tillbaka till pelhamet!
 
 



Framme

Är nu framme i Boden, kom fram för några timmar sedan och Peppe står installerad i sin box. Var ute och kollade till honom för en stund sen och han såg ut att ha det bra, han verkade inte vara så brydd över att ha åkt 30 mil utan han var ganska lugn. 
 
Just nu sitter jag i soffan och bara tar det lugnt. Ska se någon film nu och sen fixa några tidsinställda innan jag går och lägger mig. Blir en tidig morgon imorgon då det är tävling! 
 
 



Då rullar vi mot Boden





Jag älskar sportlov!



Jag hade bestämt mig för att vakna vid 9 idag för att se YR-finalen från GBG horse show. Så blev det också!

Sen dess har jag städat mitt rum vilket tog en evighet, och nu sitter jag och ser förra årets världscupsfinal haha. Man lär sig jättemycket verkligen!

Om ett tag ska jag ut till stallet och rida Kryckan. Han ska gå mycket galopp idag hade jag tänkt, men allt beror på vad underlaget tillåter. 

Han skulle behöva klippas också, men det blir nog imorgon!



Dag 19- Mina favorit artister

Eminem
 
One direction
 



Snabb update

Om en liten stund ska jag åka till stallet och göra klart allt där lite snabbt innan vi rullar vidare mot Boden. Det är ju några timmars bilresa dit upp så det är skönt om vi kommer iväg i tid. Som ni förstår kommer inte uppdateringen vara den bästa från min sida idag, och några tidsinställda har jag inte heller hunnit fixa.. Kanske bloggar något från mobilen under dagen annars hörs vi när jag är framme! 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin