Sista dagen imorgon

Var ett tag sedan jag bloggade senast och jag har heller ingen bra anledning till varför det inte blivit av förutom att jag typ varje kväll efter att vi gjort klart båda ställen somnat i soffan och sovit fram till kvällsfodringen. Hur som helst jobbar jag min sista dag här imorgon med lite blandade känslor. Men det ska bli ganska skönt att komma hem trots att jag har trivts bra här. 

Idag efter att jag och Mikaela hade jobbat klart åkte vi in till Helsingborg och kollade på sista klassen. Två hästar från stallet hoppade men resultaten var väl sådär. Men det var kul att åka dit och kolla iallafall, speciellt när det var internationell tävling!

Uppdateringen blir nog som vanligt igen nästa vecka när jag har kommit hem. 





Fredag

Det är väldigt tomt här, men jag är inte hemma speciellt mycket på dagarna. Jag sover hos mest hos Oskar och på dagarna vet jag knappt vad jag gör, är antagligen i stallet antar jag. I ondags satt jag på Kryckan för första gången på några månader, hade inte väntat mig att han skulle vara riktigt så pigg som han var men eftersom vi skrittade på sandvägen där han brukar intervallträna så är det väl ändå ganska förståeligt. Han har ju inga skor ännu så det är mjukt underlag som gäller. Han rids bara varannan dag så igår gick han en promenad och idag skrittade Linnéa ut han. Jag har varit på stan och köpt det sista inför halloween + hårfärg för ikväll ska jag, Alicia och Linda ha hårfärgningskväll hade vi tänkt. Vi måste bara lösa var vi ska vara.
 
Och Kryckan är lika älg som han alltid är haha..
 
 



Tisdag

Inatt sov jag hos Oskar. Kom hem vid 6.30 för han började jobba 7, så det första jag gjorde var att sova haha. Har feber idag också vilket inte känns så kul eftersom jag inte direkt har tid att inte orka göra saker. Ska äta lite lunch snart och börja röra mig mot stallet. Kryckan har ju gått jutan bandage sedan i lördags och har än så länge (peppar peppar) inte rivit upp såren. Fortsätter det såhär bra så kommer vi kunna börja sitta på honom och skritta i slutet av veckan samt att han kommer kunna gå i vanlig hage. Han kan också ha skor igen så det börjar bli dags att boka in hovslagare! Omg det händer äntligen saker nu...
 
Annars har jag jobbat ganska mycket med UF, skulle behöva plugga lite religion och psykologi men det får vänta. Helt ärligt ser jag inte UF som plugg då det är så himla roligt haha. Men nu måste jag faktiskt börja ta tag i livet tror jag.
 
1.10m i Sundsvall
 
 



Inget internet, högskoleprov och inga bandage

Nu har jag äntligen höstlov! Det kunde inte komma mer lägligt om jag ska vara ärlig för skolan har dödat mig under de senaste veckorna. Idag gjorde jag och Oskar högskoleprovet för första gången och första mattedelen var svår jävla svår jävel, fast matte är alltid matte så vad hade jag förväntat mig? Andra delen gick däremot bra jävla bra jävel så de va kul. När jag kom hem var jag så trött att jag började tvärgråta i typ 10 minuter, sen åkte jag och mamma till stallet och efter några timmar med världens bästa Krycka så kändes allt bra igen.
 
Vi tog av båda bandagen helt idag. Vi tvättade ingenting eftersom vi vill låta sårskorpan vara ifred nu ett tag och se hur det läker utan bandaget. Han ligger mer än en månad efter med läkningen och vi börjar bli lite ruttna på detta nu alltså, det är meningen att allt skulle vara ihopläkt för 5 veckor sedan. Men förhoppningsvis får vi börja sitta på han och skritta nästa vecka så man får glädjas åt det lilla man får!
 
Juste jag hitta mina halloweenkläder i fredags. Tänkte skriva typ "någon som han gissa vad jag ska va?" men sen insåg jag att det stod på bilden.. Jaja det är en dag imorrn å
 
 



21 oktober

Nu var det typ ganska precis en vecka sedan jag uppdaterade senast. Men har varit så himla trött på kvällarna då vi kommit in från stallet vid 20 och sedan i princip bara ätit middag innan vi har fodrat vid 22. Dessutom är det jättedålig teckning här ibland och internet jättsegt.  Hur som helst har det väl inte hänt så jättemycket sedan senast jag bloggade. Har bara jobbat på som vanligt och ridit 3/4 hästar per dag. 

Igår hopptränade jag Peppe för Niklas och det gick helt okej. Det var första träningen sedan juni så vi båda var lite ringrostiga men han hoppade ändå ganska fint när jag red bra. Mot slutet blev han dock lite trött men det är inget konstigt precis. Har en film som jag tänkte lägga ut men internet är så segt så den går inte lägga upp den på youtube, får se om det går senare! 

Idag har jag varit ledig så idag har jag i princip bara tagit det lugnt. Red Peppe i ridhuset för en stund sedan och det gick helt ok. Skrittade och joggade bara lite lugnt efter träningen igår och han kändes inte allt för stel. Däremot var han riktigt bråkig när jag skulle dit, hästjävel. 





Matteprov imorgon

Idag har jag mest pluggat matte. Skolan gick ganska fort, hade ledarskap och sen for vi på UF-möte som gick hur bra som helst verkligen! Var hos Oskar ett tag efter skolan, men dök sedan rakt ner i matteboken igen. Har en helt okej magkänsla inför provet faktiskt, fast vet inte om det är bra eller dåligt helt ärligt. Men tycker hittills att matten i 3an är lättare än i 2an fast det får jag nog äta upp senare...






Här var det tomt

Jag ser att Linda känner ungefär samma tagg till bloggen som jag, men ingen av oss har speciellt mycket tid så det är nog såhär det kommer att vara ett tag framåt. Jag har matteprov på onsdag och känner hur livsglädjen barqa rinner ur mig så fort jag tänker på det. Annars har jag faktiskt fått C på alla prov jag gjort denna terminen, så då måste såklart matten bryta den trenden...
 
Kryckan mår också bra vad jag vet. Vi bytte bandage i lördags och på högern var det faktiskt så bra att han inte behöver bandage något mer, så nu har han ett skydd över när han är i hagen bara så han inte sparkar upp något. På vänstern däremot var det rätt oförändrat, alltså fortfarande öppet sår i mitten på snittet ungefär, ovanför och nedanför hade det däremot redan börjat växa tillbaka päls! Imorgon ska bandaget på vänstern bytas igen och förhoppningsvis behövs inget nytt bandage efter det, annars skulle vi åka in till Evidensia igen och det har vi inte lust med...
 
Vackrast i världen
 
 



Kryckan update

Ja jag lever faktiskt. Har haft väldigt mycket i skolan så bloggen har hamnat i andra hand. Kryckan var iallafall på återbesök i måndags och det gick bra tycker jag, vi fick iallafall vägledning i hur vi ska fortsätta och det var precis vad vi behövde. Det var fortfarande aktivt på vänstern så han fick två veckors skritt till innan han får börja trava, dock känner vi att vi inte har någon anledning att stressa så han kommer skritta uppsuttet i ytterligare två veckor bara för att varför inte? Sen togs stygnen även bort och såren tvättades rena och bandagerades om. Han fick även utskrivet antibiotika som han ska käka i ca en vecka.
 
Idag tog vi av bandaget, tvättade och la om det. Kryckan har blivit så otroligt duktig och står nästan helt stilla när man grejar med såret. Förut fick mamma bremsa, hålla i huvudet och ha kedjegrimskaft medans jag kanske hade max 30 sekunder på mig att få till kompressen, gasbindan, bommull och ytterligare ett lager gasbinda. Jag har fotat såren varje gång vi har tagit av bandagen men detta är första gången jag känner att det går att lägga upp en bild. Det är nästan helt ihopläkt nu, endast lite öppet i mitten även om det inte är sådär rött i verkligheten, eftersom det nyss var tvättat med koksaltslösning på bilderna. Det känns som att jag äntligen kan se ljuset i slutet av tunneln av dessa griffelbensfrakturer, ska fira rejält sen när bandagen åkt av för gott!
 
Och nedersta bilden, så ser det ut när vi är klar hahaha...
 
Vänster <-----------------------------------------------------------> Höger
 
 



Onsdag

Har inte bloggat något i veckan för jag har varit så himla trött. Har typ däckat i soffan så fort jag varit klar i stallet och sedan klivit upp för att kvällsfodra kl 22. Ikväll har vi dock ingen så nu ligger jag i sängen och ska sova. Blir därför bara ett snabbt inlägg.

Idag har jag varit ledig så tog sovmorgon imorse och sedan har jag bara tagit det lugnt. Gjorde klart åt Peppe på eftermiddagen och red honom en stund i ridhuset. Dock var han lite bråkig och ville inte gå från stallet. Men när vi väl kom till ridhuset gick det väl helt okej. Annars har jag inte så mycket mer att skriva just nu. Bloggar mer imorgon om jag inte är allt för trött!





Godnatt!

Imorgon kommer ett bättre inlägg, kring Kryckans återbesök bland annat. Just nu är jag så trött att jag inte vet vad jag heter, så godnatt..

Mitt hjärta, fyfan vad du är bra❤️






Söndag

I helgen har jag bloggat ganska dåligt, eller vafan jag ska sluta säga så för jag bloggar aldrig bra längre, utan bara mer eller mindre dåligt. For till Oskar i fredags och sov där. Sen pluggade jag och var hos Kryckan som vanligt. Idag åkte jag och Oskar till Kryckan på morgonen och gick med honom, han fick även komma ut i hagen en kort stund och blev helt varm av att se hur lycklig han blev även fast det bara var en stund. Mamma var där på kvällen och gick med honom en gång till, även det som vanligt. Han ska in och röntgas imorgon igen, helt ärligt tror jag inte att han får grönt ljus men jag hoppas. Hur som helst så behöver vi hjälp att få bort stygnen och hur vi ska göra när han drar sönder bandagen och ständigt slår upp såren. Det enda jag inte vill höra är fortsatt boxvila...
 
Mår dåligt av att se hur mycket muskler han har tappat...
 
 



Ännu en tävlingshelg över

Nu har vi kommit hem från Billdal och jag ligger i sängen och ska sova. Det här blir bara ett snabbt inlägg för jag är så otroligt trött. Varnar er för att detta kan bli ett osammanhängande inlägg, haha.

I helhet har den här helgen iallafall varit ganska bra resultatmässigt och hästarna har hoppat bra. Igår hade dock alla lite stolpe ut så det var lite synd. Idag däremot vann en häst 135m och en hade 4 fel i samma klass, ett riktigt tråkigt nedslag. Sedan hoppade två hästar 145m som var en Grand prix. Den ena var felfri i båda omgångarna och kom 4a. Den andra hade ett ned i båda men fick pris ändå. 

Igår på kvällen var det även en clinic med Angelica Augustsson och den var helt okej. Man brukar ju alltid lära sig något iallafall. Måste även skriva att det var väldigt bra tävlingar som Billdal anordnade, dom hade till exempel en fikabox åt ryttare/hästskötare och vi fick hjälp att både packa in och ut alla saker när vi kom sant åkte. Tummen upp! 





Svar på kommentar



Svar: självklart vill jag ha jämställdhet! Den som säger något annat är bara korkad.



Bra start på helgen!

Då är tävlingsdag ett av tre över och hästarna har hoppat bra idag. Vi har som sagt fyra hästar med oss men bara tre har hoppat idag. Två av hästarna gick en 1.25m klass och kom 1a och 4a av nästan 80 starter. Den tredje hästen hoppade 1.35m och kom 4a. En bra start på helgen helt enkelt! Bara hoppas det håller i sig. 

Det ör dock ganska många startande här i Billdal så det blir långa dagar. Imorgon är det nästan 120 startande i första klassen. Inga startfält man är van med i Norrland precis, haha. 





På väg till Billdal

Just nu sitter jag i hästbussen på väg till ett tredagars meeting i Billdal med fyra hästar. Första gången jag åker själv så är lite nervös. På dom tidigare tävlingarna har vi varit två men hoppas det går bra ändå. Största nervositeten just nu är att jag har glömt packa något... 

Igår var det en helt vanlig dag. Red först två hästar på jobbet och sedan red jag Peppe på kvällen när jag hade slutat. Red i ridhuset och avslutade med att hoppa ett kryss och en liten oxer som stod i ridhuset. Han skötte sig bra även om han tog i lite mer än vad han behövde, haha. Men han hade inte hoppat sedan i juni så han tyckte nog det var roligt! 

Förra tävlingen i Umeå! 






Kryckan just nu

Jag gör inget annat än att plugga just nu. Imorgon har jag två prov, men efter det väntar en skön helg. Nästa vecka har jag också två prov, också på samma dag, men sånt är livet. Varför sprida ut saker?

Kryckans bandage är helt borta nu! Vi tog bort dom igår och imorgon ska vi boka tid för återbesök!! Jag är inte helt säker på att han får grönt ljus då såren har gått upp några gånger, men nu ser dom bra it tycker jag. För Kryckans skull hoppas jag verkligen att der går bra så att han får komma ut i hage. 

Min vackra, vilda, snälla, underbara häst som jag tycker så mycket om❤️






Onsdag

Idag har det typ blåst storm hela dagen här i Klippan. Vi har till och med haft strömavbrott två gånger i stallet idag. Men som tur var kom den tillbaka snabbt båda gångerna. Jobbade även själv idag då hon jag jobbar med var ledig. Det blir som alltid lite mer att göra men det gick ganska bra ändå! 

Har bara ridit en häst idag vilket var ganska skönt då jag hade ganska mycket att göra. Lyckades självklart pricka in och rida när det var strömavbrott också så red halva passet i ett halvmörkt ridhus, haha. På eftermiddagen hann jag även börja packa fodret som vi ska ha med till Billdal i helgen, så imorgon är det bara kvar att packa utrustning och bada hästarna som ska tävla! 

Eftersom det blåste så himla mycket idag fick Peppe vila. Får trimma igenom honom lite extra imorgon. Hoppas verkligen att blåsten lagt sig också. 






Fem saker jag stör mig på

1. Folk som lägger ut hela sitt liv på facebook, oavsett om det är privat eller inte. Det finns liksom inget filter som säger "nej den här bilden/den här statusen kanske jag inte borde lägga ut", utan EXAKT allt delas och jag känner bara en enorm hopplöshet när jag ser det ena mer eller mindre alldeles för personliga i lägget och dessa människor tenderar alltid i att vara överst i mitt flöde också ":-)"

2. Folk som rapar bland folk. Det kanske är jag som är extremt överkänslig, även om jag är övertygad om att jag inte är ensam om detta. Idag stod jag och Marielle vid mitt skåp (som är tillsammans med dom som går el). En person rapade två gånger lite tyst, sen säger hans kompis "kom igen vi rapar i kör" och yes they did. Det måste ha ekat i hela a-huset och jag som redan mådde illa efter de två tidigare raparna höll på att flippa. Hoppas att han halkade i en av draggens vidriga kycklingcurrymackor....

3. Att man inte kan leva på Red Bull istället för vatten. Red Bull är för mig livets dryck och jag skulle utan några som helst problem kunna dricka det i resten av mitt liv. Man blir pigg och orkar göra saker, och när man blir trött igen så tar man bara en till, haha.

4. Falska människor. Och ja, jag håller nog på med fel sport då haha. Tänker inte gå in på varför då det är rätt uppenbart. 

5. Att jag gör detta istället för att plugga, för det var de kag egentligen behövde göra. Hur svårt ska det behöva vara? Jaja, dagen är ju faktiskt inte slut ännu...

Linda är söt så jag tyckte hon kunde få avsluta detta inlägget.






Tisdag

Idag har jag som sagt varit ledig. Tog det bara lungt på förmiddagen och sedan på eftermiddagen red jag Peppe samt gjorde ordning allt åt honom. Jag red honom på ridbanan idag och eftersom det blåste ganska mycket provade jag något medel man kletar i näsan som vi köpte förra hösten. Tyckte inte riktigt att det hjälpe förra gången men idag var han faktiskt ganska lugn. Eller så hade han bara en bra dag, haha. 

Red lite längre och hårdare idag än vad jag gjort nu dom senaste dagarna. Han skötte sig iallafall bra och jag är nöjd med honom! Imorgon ska jag nog bara skritta honom en sväng. 





Ledig idag!

Både igår och i förrgår var jag så himla trött på kvällen så jag orkade aldrig blogga något. Men efter att ha snittat 4 mil tre dagar i rad är man ganska slut både i kroppen och i huvudet. Red iallafall fyra hästar i förrgår och tre igår. Blir ju en del hästar att rida varje dag då jag ska rida min egen efter jobbet också. Kände verkligen träningsvärken i benen när jag red sista hästen igår så det ska bli skönt att bara rida en häst idag. 

Idag är jag ledig så just nu ligger jag bara i soffan och kollar lite på tv. Vaknade dock innan 7 imorse som vanligt men låg kvar i sängen till efter 9 så det var skönt. 

Peppe har bara gått lite lungt nu dom senaste dagarna. Har ridit honom på ridbanan i alla gångarter men inte satt någon press på honom utan bara låtit honom lulla på. Dessutom endast ridit i max 20-30 minuter. Idag ska han nog få gå lite längre och kanske provar jobba honom lite också om allt känns bra! 





Inte min dag idag...

...så därför finns det inget att säga tyvärr. Godnatt!





Ta chansen!

ÖVERFALLSLARM
99 :-

TA CHANSEN, stöd vårt UF-företag genom att förbeställa överfallslarm. Överfallslarm ger en trygghet vare sig det är på väg hem från krogen, ute på joggingturen, på arbetet eller om du ex. ramlar & skadar dig.

Jag driver detta företaget tillsammans med mina två klasskompisar Alicia Sjöberg och Marielle Carlsson. Vi anser att det är förjävligt att 6/10 tjejer i Umeå alltid eller ofta känner sig rädda när de ska gå ut en sen kväll, så rädda att 60% någon gång gjort ett aktivt val att stanna inne trots att de velat gå ut. Vi vill göra något åt detta nu!

Därför startade vi detta företaget med affärsidén att sälja små och lättillgängliga överfallslarm till konkurrenskraftiga priser och på så sätt erbjuda folk i alla åldrar trygghet på ett enkelt, stilrent och prisvärt sätt.

Larmen ser ut precis som på bilden, fast de är helt svarta och utan texten "personal alarm" och tjuter i hela 130 dB när de aktiveras. Detta är en perfekt gåva att de bort till någon man bryr sig om, till exempel en förälder, kompis eller varför inte köpa en till sig själv

Passa på nu för endast 99 :- och samtidigt stöder du vårt UF-företags uppstart!

Intresserad? PMa mig!

 
 



Har jag världens smartaste ponny?



Hur är det ens möjligt??

Idag har jag inte gjort så mycket. Var ut till hippo i morse och hjälpte Vera när hon tävlade en ridskolehäst. Jag tycker hon var jätteduktig, riktigt fin runda med ett stopp på sista hindret i grunden på en inte speciellt enkel ponny i 70 cm klassen. Skulle vara roligt att se henne starta Kryckan någon gång, julklappshoppningen kanske?

Oskar for nyss hem och nu ska jag sova. Är inte alls taggad på en ny skolvecka, så denna veckan får gärna gå riktigt fort. Juste, va nu även hos min vita springare, han skötte sig bara bra och var riktigt mysig.



Snabbt inlägg

Klockan är strax efter 22 och nu ligger jag i sängen och ska sova, blir därför bara ett snabbt inlägg nu. Idag har jag jobbat själv då hon jag jobbar med har varit ledig. Fick dock hjälp med morgon och eftermiddagsmockingen så det var skönt. Annars har allt gått bra förutom att det tar lite längre tid att göra allt när man är själv. Har även ridit tre hästar idag på ridbanan och alla gick bra. Speciellt Hasse som jag red sist, riktigt fin var han! 

Efter jag hade slutat red jag även Peppe en stund. Har alltså ridit fyra hästar sammanlagt idag. Vågade mig på att trava och galoppera lite på Peppe idag men det var inte särskilt mycket. Han är så himla oriden och stel just nu så man får ingen bra känsla när man rider. Men det blir väl förhoppningsvis bättre! 





Redan oktober

Igår var jag så trött på kvällen så jag orkade aldrig blogga något. Men min fot är i princip bra nu, jag haltar inget och den är endast lite öm om man trycker på den. Jobbade som vanligt igår iallafall och det gick bra. Red två hästar, en på fältet och sedan en i skogen. Sedan red jag även Peppe en stund på ridbanan. Vågade dock bara skritta honom då jag inte riktigt litar på honom. När jag blir spänd blir han också spänd och då blir inget bra. Får se om jag kanske vågar trava honom lite imorgon! 

Idag har dagen faktiskt rullat på ganska bra. Har ridit två hästar, båda fick gå på fältet och var fina. Ganska nyttigt att rida många olika hästar, behöver dock bli starkare i kroppen. Har för övrigt gått 3 mil sammanlagt idag så är ganska slut i kroppen. Vi har inte kvällsfodringen ikväll så nu funderar jag faktiskt på att gå och lägga mig, haha.





Pluggar psykologi

Hinner inte blogga något idag då skolan tar all tid. Har haft världens migrän och åkte därför hem vid 11 ungefär. 






Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin