Dålig dag

Imorse hade en av hästarna som står i tävlingsstallet feber och för att försöka hindra ridskolehästarna att bli smittade var alla vi som stod i tävlingsstallet tvugna att flytta ut i karantän. Det betyder också att vi inte får rida i ridhusen eller använda skrittmaskinen, men som tur är får alla friska hästar gå ut i hagen iallafall. Peppe kommer därför få vila fram till dess att vi har fått flytta tillbaka och börja rida i ridhusen igen. Han är inte riden ute sedan oktober och har dessutom små broddar så det kommer inte fungera att rida ute. Känns ju lite onödigt att det här hände nu när han har varit snäll ett bra tag, får väl se om han fortsätter vara snäll efter att ha vilat några dagar eller om vi är tillbaka på ruta ett sedan. 
 
 



Torsdag

Nu var det ett tag sedan jag skrev något men i veckan har jag inte riktigt haft tid. Har teori på jobbet i veckan som jag har var tredje vecka. Börjar alltså 8 och slutar vid 15 så det är ändå ganska skönt. Nästa vecka jobbar jag dock eftermiddag. 

Idag efter skolan/jobbet åkte jag till hippo och red Peppe. Han är knappt riden sedan i söndags men han skötte sig ändå bra. Han har faktiskt inte hittat på några dumheter på snart 2 veckor så det måste nästan vara rekord, haha. Red honom inte jättehårt idag men han fick ändå galoppera en hel del. Är nöjd över passet och han var inte alls lika seg som i tisdags när jag red. 

Blir bara ett kort inlägg nu när jag skriver från mobilen, ska fortsätta plugga till provet jag har imorgon nu. Ha det bra! 





20:e februari

Idag trimmade jag Peppe en stund i ridhuset och jag var faktiskt själv i ridhuset hela passet, det är inte allt för ofta som det händer! Det var någon som hade lämnat framme massa travbommar så jag passade på att rida lite markarbete. Gjorde en egen övning med kavaletti, travbommar och en galoppbom som jag red ett par gånger. Rider inte över bommar allt för ofta då det är så himla jobbigt att plocka fram och bort så det var nyttigt! Däremot var han lite småseg och tung i munnen idag men jag kände mig även lite matt i kroppen så jag orkade inte rida ihop honom ordentligt. Men jag tycker han var ganska duktig ändå! 
 
Om en liten stund ska jag ner på stan för att fika med två kompisar, vi träffas inte så ofta nu när vi har gått ut skolan så det ska faktiskt bli roligt att ses. Och fika är alltid gott, haha. 
 
 



Lördag

Igår blev hippo isolerat tills vidare då det är ett par hästar som fått feber och nu väntar dom på provsvar. Det var tydligen någon fler häst som hade fått feber igår, bara hoppas på att fler inte blir sjuka och att det bara är en vanlig förkylning som går. Än så länge är Peppe feberfri och det är bara att hoppas på att det håller sig på den kanten också. På grund av isoleringen blir även årets första tävling inställd som skulle vara om 2 veckor, lite trist. Det lär alltså inte bli någon tävling för än april nu. 
 
Peppe fick gå i skrittmaskinen igår medan jag fixade allt i stallet. Han har gått ganska mycket nu den senaste veckan så det passade bra att han bara fick röra lite lätt på sig igår. Idag däremot ska han ridas, har inte riktigt bestämt hur jag ska rida än. Det beror lite på hur många det är i ridhuset, om det är lungt där blir det nog lite mer konditionsträning annars blir det bara ett vanligt ridpass!
 
 



...





Sent filosofiplugg

Den här dagen har faktiskt varit väldigt bra. Slutar som vanligt kring 11 på torsdagar och efter det var det utbildningsmässa där vi var i totalt 10 minuter kanske men det fanns inget intressant. Sen åt vi lunch på stan och for till mig där vi var i några timmar.

Kryckan fick skritta i skogen. Han har tid hos evidensia på måndag (ja, han var där för tre veckor sen och ja han fick grönt ljus då) då vi vill kolla upp honom då han busat så mycket i hagen och vi vet inte var vi står just nu med honom. Som vi alltid säger, bättre åka dit en gång för ofta än en gång för lite. Dock hade vi helst åkt till Per i Timrå men..

Nu ska jag bara avsluta mitt filosofiplugg inför morgondagens prov, sen kallar sängen.






Torsdag

Nu har jag ganska precis ätit lunch och ska snart börja göra mig iordning för jobbet. Jobbar 14.30-00 även idag men skönt nog är det sista långa passet det här veckan då vi jobbar 11-15 på fredagar! Förut var det tydligen så att när man jobbade eftermiddag så var man ledig på fredagar, synd att det fortfarande inte är så. 
 
Var till hippo i förmiddags och trimmade Peppe en stund i ridhuset, fortsatte jobba lite med det jag gjorde igår. Det vill säga jobba honom både inåt- och utåtställd på volt, flytta för skänkeln, förvänd galopp och även lite tempoväxlingar. Dock var han lite små seg idag men mest troligt hade han lite träningsvärk då han har blivit riden lite hårdare nu på slutet. Men han skötte sig iallafall bra och hittade inte på några dumheter och det är nästan det viktigaste just nu! 
 
 



Tidernas bästa quote

Säger godnatt med quote som var en av de första bilderna jag la upp på instagram, för typ fyra år sedan. Den blir aldrig för gammal helt enkelt. Kunde jag då skulle jag trycka den rakt upp i facet på alldeles för många personer hahah..






Onsdag

Igår red jag Peppe lite mer konditionsträning och idag fick han mer styrketräning eller vad man ska kalla det. I traven lät jag honom mest trava på och ställde inga större krav förutom att jag gjorde lite tempoväxlingar bara för att se så att han var med. I galoppen däremot fick han arbeta lite mer. Jobbade mycket med att öka och minska galoppen, forma honom utåt och inåt på volt, minska och öka volten och sedan avslutade jag med att jobba honom lite i förvänd galopp innan jag travade av. Han har faktiskt blivit himla duktig och nu kan han även ta hörnen i förvänd galopp utan att byta. Det blev ett lite längre ridpass idag, tror jag red nästan 45 minuter så det var nyttigt för honom och riktigt duktig var han idag, hoppas det håller i sig! 
 
Nu ska jag göra mig iordning för jobbet, ha det bra!
 
 



I know what you did last summer

Men god kväll folket, tar en paus i mitt gymnasiearbete nu vilket är rätt nödvändigt för snart blir jag galen. I söndags var det alla hjärtans dag som spenderades själv, men vi firade den igår och idag istället. Alla hjärtans dag är en dag jag alltid har haft väldigt svårt att fira då en bra vän gick bort i cancer då för 6år sen (2010). Men det kan ändå vara mysigt såklart vilket det var för han är bäst.❤️

Idag for jag hem efter första lektionen då jag inte mådde bra. Spydde och sov i flera timmar innan jag började leva igen och nu känns det bättre. Kryckans vrickning börjar gå till sig och numera går han med ordentliga senskydd i hagen istället för lindor då dom inte skyddar tillräckligt bra. Han får nog ta det lugnt imorgon också men på torsdag är planen att ta oss in till hippo om han nu inte busar till det igen (peppar peppar). Han börjar bli väldigt less på promenader nu och hittar alla tillfällen att busa så lite mer ansträngande träning är precis vad han behöver!




Tisdag

Kom hem från stallet för en stund sedan och nu ska jag snart åka till jobbet. Jag red Peppe i lilla ridhuset idag och eftersom han blev lite trött på banträningen i söndags red jag lite längre och intensivare idag. Travade först i ca 15 min och jobbade mycket med tempoväxlingar och lösgörande arbete, sedan galoppjobbade jag honom i ca 20 minuter och då körde jag först lite intervallträning runt fyrkantspåret och sedan jobbade jag honom på lite volter och red lite förvänd galopp innan jag travade av. Han var faktiskt riktigt duktig idag, han hittade inte på några dumheter alls utan skötte sig bara bra! Det var även ganska lugnt i ridhuset så det var skönt. 
 
Nu ska jag som sagt snart åka till jobbet, jobbar från 14.30-00 idag så det är lite segt. Eftermiddagspassen är ungefär 1 timme längre än förmiddagspassen också så att dom här veckorna går alltid lite segare. Dessutom hinner jag inte med att göra så mycket annat än att rida Peppe innan jobbet så det är lite tråkigt. Men jag har iallafall ett jobb så man ska väl inte klaga! 
 
 



Måndag

Idag har solen för en gång skull tittat fram här i Umeå, det var ett tag sedan senast man såg den känns det som. När jag kom till stallet i eftermiddags stod Peppe i hagen och myste i solen, han såg ganska så nöjd ut om man säger så! Han fick bara ta det lugnt idag efter banträningen igår, först fick han gå i skrittmaskinen i ca 50 minuter och sedan linimentade jag honom. 
 
Är hemma från jobbet idag men imorgon och resten av veckan ska jag dit som vanligt. Jobbar eftermiddag i veckan så det är ganska segt, men veckan kommer nog gå ganska fort ändå eftersom jag är hemma idag! Men får väl se det positivt att man får ob iallafall, haha. 
 
Imorgon ska jag till stallet på förmiddagen och rida Peppe och sedan om jag orkar ska jag nog träna innan jobbet! Måste försöka förbättra min kondition inför tävlingssäsongen, det är ju inte bara Peppe som behöver vara vältränad!
 
 



Film från banträningen

Här kommer filmen från banträningen igår, han blev som sagt lite trött dom sista hinderna och det blev även jag. Därav omtrampet på sista hindret. Vi har ganska mycket att jobba på innan allt sitter som det ska, han vill gärna gena lite i svängarna och ibland går det även lite fort. Men ju mer styrka han får kommer han orka bära sig mer och kunna gå i en lite mer samlad galopp. Men han är ändå ganska fin min konstiga fux ♥
 



Banträningen

Idag var jag som sagt med på banträning/träningstävling med Peppe och vi hoppade 1.10 för att känna lite på höjden inför första tävlingen om någon vecka. Var ett tag sedan vi hoppade bana högre än 1 meter så det kändes väldigt nyttigt med en banträning innan tävlingssäsongen drar igång. Peppe skötte sig även riktigt bra idag även om det var lite rörigt på framhoppningen. 
 
Inne på banan var han också fin och rundan var faktiskt helt okej. Fick bara två dåliga språng och vi hade ett bra flyt så det börjar gå framåt. Dock så blev både jag och Peppe trötta mot slutet av banan så nu blir det att försöka bygga upp konditionen på både mig och han. Är riktigt nöjd över honom idag iallafall!
 
Film från rundan kommer imorgon! 
 
 



Lördag

Linda har varit så duktig med uppdateringen idag, så jag kände att jag också måste slänga in nått hahah. Följde med Lukas hem direkt efter skolan i fredags och idag har vi bowlat med hans familj. Kom hem för några timmar sen. Har duschat och nu tänkte jag köra ett pluggrace. Idag blir det full fokus på gymnasiearbetet och imorgon blir det filosofi. Gymnasiearbetet är 100 procent ångest rakt igenom då det ska in om två veckor typ och jag har typ bara skrivit 6-7 sidor hahahah skjut mig bara.
 
Imorgon tror jag att Lukas kommer innan lunch. Planerna är förutom plugg att rida Kryckan och om jag hinner fara till hippo och va med Lindaaaa. Rätt meningslöst inlägg men det händer inte så mycket just nu.
 
När man verkligen försöker ta en selfie med hästen men det enda som syns är en halvsuddig vit häst och min skugga över hela bilden...
 
 
 



13:e februari

Idag provade jag ett nytt bett på Peppe och det kändes faktiskt helt okej så imorgon på banträningen hoppar jag med det. Var bara ett vanligt delat pelham jag bytte till men han blev inte alls lika tung och stark som han kan vara på "vanliga" bett. Hade även turen att rida samtidigt som Eva (som jag hopptränar för) idag så jag hängde på när hon hoppade en serie. Perfekt att han fick hoppa av sig lite idag så han inte blir allt för pigg imorgon. Tycker även att jag fick tillbaka honom mycket bättre efter hinderna med pelhamet men får väl se hur det känns imorgon när det är flera hinder på rad. Men bara jag tänker på att ha en bra galopp så ska det nog gå bra!
 
Just nu ligger jag i sängen och kollar på tv. Har inga planer alls för ikväll utan jag lär nog ligga här större delen av kvällen och lägga mig i hyfsad tid så jag tar mig upp imorgon! 
 
 



Snöstorm

Just nu ligger jag nerbäddad i sängen och kollar på tv samtidigt som jag bloggar från datorn, minns faktiskt inte senast jag bloggade från datorn så jag känner mig något ringrostig, haha. Idag är det snöstorm här i Umeå och det är inte mitt favoritväder om man säger så, Men hoppas den avtar snart! 
 
Imorse var jag till stallet och släppte ut Peppe och jag ska snart dit igen för att rida och raka klart honom. Rakade nästan hela honom igår så idag har jag i princip bara kvar benen och lite finjusteringar. Det känns ganska skönt att inte behöva raka hela honom idag faktiskt! Imorgon är det banträning som gäller så idag när jag rider ska jag prova ett nytt bett och om det känns bra ska jag prova hoppa på det imorgon. Det börjar ju snart dra ihop sig för tävling och jag har inte riktigt något bra bett att hoppa på. Hoppas det här bettet fungerar och att han trivs på det! 
 
Igår var jag och Mattias på Iksu spa en stund på kvällen, riktigt skönt och mysigt var det faktiskt. Framför allt roligt att hitta på något annat än att bara ligga i sängen och kolla på tv. Även skönt att ta en paus från allt Labans gnällande, haha. 
 
 



Torsdag

Idag jobbade jag från 6-14.30 och det var riktigt tungt att kliva upp imorse, hade hellre legat kvar i sängen om man säger så. Det är iallafall riktigt skönt att det är fredag imorgon och dessutom slutar jag klockan 11 då! 

Efter jobbet idag åkte jag till stallet och skulle rida Peppe. Dock var ena ridhuset bokat för dressyrträning vilket jag inte hade koll på. Istället hade jag tänkt sätta honom en stund i skrittmaskinen men när jag tog in honom hade han tappat en sko.. Nu sitter iallafall skon på plats så imorgon kan jag rida honom! 

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon, god natt! 





Matteprov imorgon

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, det är mycket jag vill hålla utanför bloggen just nu. Men Kryckan tar de väldigt lugnt just nu, han är som ni vet en otroligt livlig individ och som de i stallet säger: "han är ju aldrig stilla?!" Han slår sig om och om igen och vi vet inte vad vi ska göra pt situationen, att låsa in han i boxen dygnet runt är inget alternativ. Skydd får han skav av, så det han går med är lindor och boots. Så där har vi anledningen till att vi står över nästa helgs tävlingar på hippo. Det är så tråkigt när han busar sönder sig själv. Alla tips mottages väldigt gärna!

Annars rullar det på. Har matteprov imorgon då jag missade det idag. Tror jag får säga hejdå trevligt att träffas till mitt C som jag ligger på just nu, för jag är sämst på långa formler då jag alltid skriver fel på nån siffra och allt blir fel trots att jag tänker rätt. Integraler är med andra ord inte min grej..

Skrattar alltid lika mycket åt denna då den är så jävla jag....






10:e februari

Nu är det en vecka sedan jag bloggade senast, skärpning. Har verkligen inte haft någon ork och om jag ska vara ärlig har jag även helt glömt bort. Men kom på nu att jag faktiskt har en blogg och att det kanske var dags att uppdatera. 

Sedan sist så har det inte hänt så värst mycket faktiskt. I söndags blev Peppe masseras och förutom att han var lite spänd i ländryggen och hade två muskelbristningar vid bogen hade han känts fin. Eftersom han masserades red jag honom bara lugnt i måndags och igår fick han gå som vanligt. Fokuserade mycket på galoppen igår så han fick galoppera en hel del, sedan var han någorlunda avslappnad när jag travade av så jag är nöjd! 

Idag får Peppe nog vila, alternativt om jag vågar halka mig till skrittmaskinen, det är nämligen glashalt ute. Istället ska jag passa på att mocka hagen innan det fryser på igen. 

Enda bilden jag tagit sedan förra gången jag bloggade haha..



Hallå minns ni mig?

Har varit borta härifrån ett bra tag nu. Det har varit väldigt mycket den senaste tiden med mycket bråk, stress och drama så energin räckte inte till bloggen. Orkar inte dra allt som hänt eller så utan gör en nystart och ser vad om jag kan hålla det hahah.

Idag har jag bara vart hemma och i stallet. Pojken min for vid lunch och då fick Kryckan en promenad i snöstormen. Nu tänkte jag ta tag i lite skolgrejer och bara köra en lugn kväll hemma. Vi ska ha gäster men jag lär nog vara på mitt rum, typ så ser väl resten av min dag ut.






Onsdag

Igår efter teorin åkte jag till stallet och red Peppe en stund i ridhuset. Trots att han gick i skrittmaskinen i måndags skötte han sig ganska bra och höll sig i skinnet hela passet. Jobbade honom i helhet inte speciellt mycket utan motionerade honom bara lite lätt. I galoppen däremot gjorde jag en del avbrott och fattningar samt förvänd galopp innan jag gav mig och travade av honom. Han fick iallafall röra på sig! 

Idag hade vi en ganska lång dag på teorin och slutade inte för än klockan 15. Kom därför inte till stallet lite senare än vanligt och hann inte rida Peppe innan hoppträningarna ikväll. Eller om jag hade skyndat mig hade jag kanske hunnit rida i 15 min och kände att det inte var någon större idé. 





Måndag

Var ett par dagar sedan jag bloggade nu men jag inte riktigt haft tid, eller kanske varit lite dålig på ta mig tiden till det. Hur som helst har det inte hänt så mycket den senaste veckan förutom att jag hopptränade med Peppe för Eva i går. I början av träningen kändes det verkligen inte bra, Peppe var stark, jag såg inga avstånd och allt var bara kaos. Men sista rundan när jag hade fått igång galoppen kändes det mycket bättre! Har även anmält till årets första tävling som är om ca 1 månad, om allt går som planerat kommer vi hoppa två stycken 1.10 då!
 
Idag fick Peppe gå en stund i skritten medan jag fixade allt åt honom. Hade egentligen tänkt rida honom idag då han förhoppningsvis hade varit lite trött sedan träningen igår, men slutade ganska sent idag så det blev att han fick gå i skrittmaskinen istället. Men imorgon ska han trimmas en stund i ridhuset iallafall!
 
I helgen har vi även lyckats få in en tv i mitt rum, har varit utan tv på rummet i några år nu och det är riktigt skönt att ha en igen. Finns ju nästan inget bättre än att ligga i sängen och kolla på tv på morgonen eller innan man ska gå och lägga sig! Det är dock en 55 tums tv så den är nästan lite stor, haha. 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin