Måndag

Just nu sitter jag och äter lunch och laddar upp lite inför eftermiddagspasset på jobbet. Jobbar 14.30-00.00 så det är lite segt. Blir väl dock lite lättare när man vant sig. Var iallafall i stallet lite tidigare idag och red Peppe. Red honom i stora ridhuset idag för att få lite omväxling iallafall, har bara ridit i lilla nu på slutet då han är lite lugnare där. Men han skötte sig faktiskt bra idag och hittade inte på några dumheter alls. Dock var han ganska seg i början och lyssnade absolut ingenting på skänkeln. Det blev dock lite bättre ju längre jag red. 
 
Jobbade honom i princip bara i skritt och trav idag, i skritten fokuserade jag mycket på att ställa honom åt båda hållen samt flytta bak- och framdelen. I traven däremot jobbade jag mest på små volter och  gjorde lite övergångar. Sedan i galoppen lät jag honom mest rulla på runt fyrkantspåret utan att jobba honom. Tycker det är så himla svårt att konditionsträna i ridhuset då jag inte är van vid det men han fick springa av sig lite i galoppen iallafall! 
 
 



Söndag och julmarknad

Idag blev det ingen sovmorgon. Jag och Oskar vaknade ganska tidigt för att vara oss och for och köpte kvitton, sen hämtade vi upp Alicia och skrev ut lite papper innan vi drog vidare till Robertsfors på julmarknad med UF-företaget. Det var ganska dött där men en av mina kompisar tittade förbi och satt med oss några timmar och han livade upp stämningen iallafall haha...
 
Alex var riktigt bror och tog hand om Kryckan idag. Han fick gå två promenader trots att jag sagt att han bara behövde gå en gång, han bryr sig verkligen om Kryckan och tycker genuint om att umgås med honom. 
 
Under kvällen har jag och mamma haft sweden horse show-maraton. Vi såg igenom all hoppning och dressyr, vilket tog några timmar. Under tiden satt jag och skrev lite halv-passivt på mitt gymnasiearbete. Man lär sig verkligen jättemycket av att se dom rida, och ska erkänna att jag blev väldigt sugen på att starta dressyr med Kryckan nästa år. Iallafall någon klass för att prova. Får se vart livet tar oss helt enkelt!
 
 



Lördag & söndag

Igår hann jag aldrig blogga något då jag i princip hade fullt upp hela dagen. Åkte till stallet på morgonen och släppte ut Peppe samt dom andra hästarna som står i tävlingsstallet med oss. Åkte sedan hem och sov någon timme innan jag åkte dit igen och red honom. Minns knappt hur jag red honom igår men jag tror han skötte sig bra iallafall, haha.
 
Idag åkte jag till stallet på eftermiddagen och red honom ca 30-40 minuter i ridhuset. Blir ju inte så mycket variation just nu då han endast går att rida i ridhuset, lite tråkigt men får försöka variera ridpassen så mycket som det går i stället. Red honom iallafall lite i alla gångarter idag och försökte få hålla honom aktiverad hela tiden men jag får så himla svårt att andas när jag rider i ridhuset så orken räcker inte riktigt till. Hur som helst skötte han sig iallafall bra förutom ett litet ryck han fick. 
 
Imorgon jobbar jag eftermiddag så åker och rider Peppe mitt på dagen, lär nog vara ganska lugnt i ridhuset då. Skönt att slippa trängas! Får även lite sovmorgon så det blir skönt! 
 
 
Det här hålet hade Peppe grävt i hagen idag, frågan är ju om han hade tänkt gräva till Kina eller vad hans plan var, haha. 
 



En bra lördag

Idag tog jag och Oskar en rejäl sovmorgon, den var riktigt välbehövlig. Direkt efter lunch (eller vadå lunch, jag åt ingen lunch haha) så for jag och pappa in med Kryckan till hippo. Han var väldigt stark och tung i handen (det sista är inte alls likt honom) men blev otroligt mycket bättre ju längre jag red. Jobbade mycket med halter och fattningar i galopp vilket är guld för bakbensstyrkan och Kryckan blir väldigt fin av det. När jag kände mig nöjd så travade jag av. Ville inte gå på alltför hårt nu i början!
 
Under kvällen har vi sett Magnus Betnér, hahaha vilken gud han är. Sen åt vi på max och körde hans kompisar till corona. Nu har jag förberett lite saker inför imorgon när vi ska på julmarknad med UF-företaget. Kommer bli epic vill jag lova..
 
Fina långnäsa idag
 
 



Hästledig fredag

Idag har jag inte varit i stallet, utan Linnea red Kryckan. Gick i skolan från 8.20 till 13.40 och hade mental träning, psykologi och juridik. Efter skolan gick jag och Marielle ner på stan för att kolla in black friday rean, men den sög och vi blev riktigt besvikna. Sen åt jag middag på stan med min pappa och lillebror och sen såg vi senaste James Bond filmen på bio. Nu ska jag och Oskar snart sova och imorgon ska vi in till hippo med Kryckan för första gången sedan operationen!
 
Två snaps från idag!
 
 



Fredag

Idag var sista dagen på truckutbildningen och vi hade även "uppkörningen" idag. Trodde i början av veckan att jag verkligen inte skulle klara den då vi bara skulle få två dagar på oss att lära oss köra. Men det gick väl ganska bra ändå trots att jag och trucken inte alltid är bästa kompisar. Nästa vecka jobbar jag som vanligt och jobbar även eftermiddag så det kändes faktiskt lite segt. 
 
Vi blev klara med uppkörningarna ganska tidigt idag så efter att vi hade slutat åkte jag en som jag jobbar med till stan och kollade runt lite där. Måste dock säga att black friday inte var något jättestor hit, var nästan så att jag blev lite besviken och jag hittade inte heller något att köpa på rean haha. 
 
Åkte vidare till stallet efteråt och var lite lat så Peppe fick bara gå en stund i skrittmaskinen idag medan jag mockade och fixade allt. Imorgon ska han dock ridas som vanligt igen. Nu funderar jag faktiskt på att gå och lägga mig då jag ska upp hyfsat tidigt för att släppa ut hästarna imorgon!
 
Bild från skåne
 
 
 



Äntligen tillbaka

Jaaa förutom mitt svarsinlägg så var det ett tag sen. Mycket har hänt men vet inte om jag orkar gå igenom allt riktigt. Vad gäller Kryckan så slog han sig i hagen när han gjorde ett tappert försök att rymma, men han botades av en mirakelprodukt som jag berättar om sen. Är fortfarande lika chockad över hur bra den fungerade!
 
Han blev av med vinterpälsen i onsdags, och snart får han börja träna igen. Vi kommer nog åka in till hippo under nästa vecka och köra lite bommar och små hinder. Han är ganska pigg och sprallig just nu men det lägger förmodligen i och med att han kommer upp i kondition och träningen blir jämn igen. Dock är det så hårt i marken att det knappt går att röra sig utanför ridhuset, tycker all snö hade kunnat få stanna för då gick det iallafall att rida. 
 
Annars slaktar skolan som vanligt. Förutom UF och gymnasiearbet så har vi prov och inlämningar i resten av ämnena hela tiden. Pluggar det första jag gör när jag kommer från skolan, åker till stallet några timmar och fortsätter plugga direkt jag kommit hem. Men sista året nu och det är bara att bita ihop...
 
En riktigt ful bild på min lilla råtta
 
 



26 november

Insåg precis att jag inte har bloggat på 2 veckor. Det känns dock inte alls som det var så länge sedan och egentligen har jag väl ingen anledning till att jag inte har bloggat förutom att jag varken har haft "tid" eller ork. Vet att jag har skrivit det i typ alla mina senaste inlägg men ska försöka att blogga varje dag nu. Det kanske inte blir lika mycket som förut men iallafall ett inlägg per dag! 
 
Annars rullar livet på som vanligt, händer inte så mycket förutom jobb och stallet. Peppe rids på som vanligt och det går lite upp och ner som vanligt (blev mycket vanligt nu, haha). Vissa dagar sköter han sig och andra dagar sköter han sig lite mindre bra. Men det är väl bara jobba på så kanske han blir lite bättre så småning om. Red honom ca 30-40 minuter i ridhuset idag och det gick ändå hygligt, skulle egentligen vilja rida honom med ett par sporrar så han blir lite kvickare för skänkeln. Men är på ett sätt inte för det känns då som han kommer hitta på mer dumheter. 
 
För övrigt fick jag min första lön idag så det var najs, att det däremot känns som hela kommer gå åt på en gång känns inte lika najs. Den här veckan håller vi dessutom på att ta truck-körkort och vi har uppkörningen imorgon. Tydligen är det ingen som misslyckats med den men jag och trucken kommer verkligen inte överens så vi får väl se, haha. 
 
 



Svar på kommentar

Helt plötsligt poppade det upp en kommentar från blogg.se på mobilen och helt ärligt så hade jag helt glömt bort att jag hade en blogg. Får se hur det blir i fortsättningen då varken jag och Linda har något riktigt pepp till bloggen. Dock kommer det komma ett rätt argt icke hästrelaterat inlägg snart haha för jag har vart rätt less på en sak den senaste tiden.
 
 
Svar: Jag tar studenten i vår, har inte koll direkt men balen är den 14e och studenten är tisdagen efter så. Har pendlat lite fram och tillbaka om vad jag ska göra efter studenten, eller plugga ska jag göra, har bara inte vetat vad. Helst vill jag gå jurist eftersom jag går det på gymnasiet, men tar mig inte in på betyg och knappast på hp heller. Så just nu lutar det mot mäklare och det är därför jag går matte i trean trots att den inte är obligatorisk på juridikinriktningen. Inget är helt spikat alls men just nu lutar det som sagt mot att plugga till mäklare samt jobba!



De senaste dagarna

Torsdag
I torsdags fyllde jag äntligen 18 år. Hittade en väldigt fab bild på mitt skåp och skoldagen gick snabbt så det var skönt. Åt middag med familjen + Oskar på Olles, självklart ceasarsallad. Finns inte så mycket att säga mer än att det var en jättebra dag!
 
 
Fredag
Alicia fyllde 18 och självklart hade jag gjort en lika fab bild och satt på hennes skåp. Gjorde bort ett psykologiprov som gick bra och slutade innan 14. Gick ner på stan med Marre och fikade samt kollade i affärer, sen for vi till mig och fixade oss innan vi for till Vezzo och åt middag med Alicia, Linda och Minna.
 
Kvällen slutade på Lokal och skönaste känslan va ju när vakten kolla på mitt leg och ba "eyyyy va äre för datum?? Jamen luuugnt grattis fan" haha. Var dock rätt missnöjd med Lokal då det kändes rätt sunkigt, fast det var en riktigt bra kväll och Oskar hämta oss vid stängning och vi for till mig och sov där.
 
 
Lördag
Tog en ordentlig sovmorgon och for sedan till stallet. Red Kryckan på stöckes bana i alla gångarter, jadå ni läste rätt haha. Han kändes rätt tung i handen och var väldigt stark i perioder, men han har inte ridits sådär på väldigt länge och tyckte det var väldigt kul. Linnea red honom både torsdag och fredag vilket var bra så han slapp vila. Tog galoppen typ 20 meter åt gången och efter varje galopp gjorde jag halt och fattade ny galopp från stillastående. Det fungerar som terapi för Kryckan och han blev lugn även denna gång. Då gav jag mig och skrittade hem, eller "skrittade", Kryckan ville bestämma farten och till slut hoppade jag av och gick med honom sista biten. Sen tvättade vi den skitiga hästen, han är ju en isbjörn just så det var bara att ta varsin sida. Men efter en timme och tre omgångar schampo var vi klar.
 
For hem och duschade och sen for jag och Oskar till Nisse. Vi hade världens mysigaste förkrök
i hans säng innan vi tog bussen vidare till Corona där även Linda var (Söderholm denna gången haha). Så mycket bättre än Lokal på alla sätt + att folk var under 30 haha. Vet inte exakt hur länge vi stanna men vet iallafall att vi hann med sista bussen till mig som går vid halv 3 så vi var hos mig vid 3.
 
 
Söndag
Idag var en väldigt seg dag. For och skrittade ut Kryckan i skitvädret och trasslade ut lindorna som han hade vandaliserat under natten. Tanken var att han skulle klippas idag, men han var ju helt blöt av regnet så det gick inte såklart. Får se om mamma gör det imorgon eller om det får vänta tills tisdag. Annars har jag pluggat och sovit. Det ska jag göra nu också, så godnatt.



Sista halvtimmen som omyndig

Helt sjukt att det bara är en dag kvar på nedräkningen jag startade när jag var 14 år. Då vare ca 1500 dagar kvar, känns som ett helt liv sen.






Hade visst en blogg

Sedan senast jag bloggade har det inte alls hänt mycket. Den här veckan och nästa vecka har vi teori på draggen. Måste faktiskt säga att det känns otroligt konstigt att vara tillbaka där igen men samtidigt inte. Nästan så att det känns som man går där igen, haha. Sedan får man ju så himla mycket throwbacks. Saknar faktiskt gymnasiet lite om jag ska vara ärlig! 

Peppe rids på som vanligt och med tanke på hur han är så har han bara ridits i ridhuset nu på slutet. Ganska tråkigt och inte speciellt varierande men det finns ju inte så mycket att göra åt det. 

Just nu ligger jag iallafall i sängen och ska sova. Bloggar troligtvis imorgon om jag kommer ihåg, haha. 





Ledig tisdag

Idag var vi lediga från skolan. Tanken var väl att dagen skulle ägnas åt gymnasiearbetet, men så blev det inte för mig utan jag har bara gjort psykologi och UF. Igår hade jag mitt sista utvecklingssamtal med förälder (som gick jättebra) eftersom jag fyller 18, vi hade "UF-eftermiddag" och satt i biblioteket och jobbade. Sen gick jag och Marielle och åt på Max och kollade runt lite i affärer. Sen for jag till Oskar, såg paradise och sov där.
 
Jag hade egentligen inte tid att åka till stallet, men gjorde det iallafall haha. Fick börja med att jaga en häst som hoppat ut ur hagen (hur fan de nu ens går till för hagarna är jättehöga), så mina planer på att rida medans det var ljust försvann rätt fort. Jag satte på Krykan sadel och hela köret och for till stöcke pf och red på banan. Började med att jobba han i skritten och travade lite i båda varven. Han var helt galet fin och avslappnad. Lite väl pigg i perioder men det är bara ett bra tecken. Sista månaden innan operationen var han jätteseg och kändes som världens fetaste russ. Då hade han dock ont så därför känns det jättebra verkligen. Så nu är igångsättningen igång på allvar! Dessutom gick han i hage när jag kom dit och självklart stod han och pussades med sin bästa kompis:)
 
Nu ska jag köra sista rycket psykologi för dagen innan sängen kallar...
 
 



I helgen har jag:

*Spenderat den mesta vakna tiden tillsammans med min bättre halva aka min pojkvän.

*Pluggat så mycket att jag inte förstår hur jag fortfarande kan ha så mycket kvar, men det har jag.

*Ridit min fina lilla häst som imorgon får på sig skor igen och även får börja trava i veckan.

*Blivit arg över den bristande intelligens som råder bland allt för många homo sapiens på denna planeten.

Ja det var typ det, ha en bra natt så ses vi under marschallens skugga. Haha nej jag vet inte ens..

Sötast i världen är han, min lilla glädjespridare.






Kryckan update

Kryckan står sina sista dagar i uteboxen nu, för på måndag får han ha skor och komma ut i hagen igen. Självklart ska han skos direkt på måndag morgon. Han får även börja trava nästa vecka vilket kommer bli huuur bra som helst. Både han och jag är väldigt less på detta nu och vill bara komma igång med livet igen nu. Han ska duschas imorgon så att vi förhoppningsvis kommer kunna klippa han senare i veckan, även manen, svansen, hovskägget, luggen, allt ska klippas så han blir sig själv imorgon. Han ser ut som en skabbig isbjörn just nu, så det är därför jag inte har lagt upp så mycket bilder på honom den senaste tiden, men vafan, han måste få vara lite vindhäst...
 
Annars rullar livet på som vanligt, skolan dödar mig men det är sista året så det känns ändå okej. Nästa vecka är utvecklingssamtalsvecka och det är typ dom bästa skolveckorna på året haha. Då ska jag se till att få bort en massa skolgrejer innan jag drunknar big time. Börjar typ gråta så fort någon nämner ordet gymnasiearbete och så kan vi ju inte ha det...
 
Juste där är lite av mitt nästan svarta hår som alltid nästan blir svart vilken färg jag än väljer verkar det som..
 
 



2 år!

Idag är det precis två år sedan min tokstolle kom hit från Tyskland. Tiden går ändå rätt så fort måste jag säga. 





Fredag

Igår på förmiddagen åkte jag till stallet och red Peppe. Red honom i ridhuset och det gick väl ändå helt okej. Var dock själv i ridhuset och sedan jag bröt armen har jag lite fobi för att rida själv i ridhuset, haha. Han skötte sig dock bra igår men var lite småseg och tung i munnen. Men samtidigt kan han vara lite trött sedan resan från Skåne. 
 
Idag jobbar jag från 11-15 och när jag har slutat åker jag direkt till stallet och rider Peppe. Provar nog att rida med ett par sporrar idag för att se om han blir lite mer kvick för skänkeln eller bara helt crazy, man vet ju aldrig med honom. Sedan ikväll har jag inga planer förutom att bara ta det lugnt, ganska trött efter första jobbveckan då vi har fått så himla mycket information. Är helt slut i hjärnan, haha. 
 
 



Vad har hänt sedan senast?

Från och med nu ska jag lägga upp minst ett inlägg om dagen hade jag tänkt. Får se hur länge jag håller det men det är värt ett försök iallafall. Senaste gången jag bloggade så slängde jag bara in ett snabbt inlägg om Marris SM-guld, men sen var det inte mycket mer med det.
 
I fredags körde jag och mina kompisar hårfärgningskväll, vi färgade helt enkelt varandras hår. Senaste gången det hände var på ett hotell i Stockholm för snart två år sedan och då blev mitt hår lila, denna gången blev det inte lila men något för mörkt. Men det bleks väl med tiden hoppas jag för jag ser så blek ut med mörkt hår haha...
 
I lördags var det halloween vilket betyder fest. Det var en jättebra kväll även om det slutade med att jag och Oskar klockan halv fyra på natten insåg att det inte gick några bussar och att vi fick gå till Umedalen. Life haha. Annars var det bästa kvällen på länge.
 
Lite blandade bilder från den senaste veckan, och min häst är världens sötaste jag vet:)
 
 



Hemma igen!

Nu har jag kommit hem till Umeå igen efter två månader i Skåne och hos Niklas Arvidsson. Det har varit två roliga och lärorika månader på alla sätt och vis men på ett sätt är det ändå lite skönt att vara hemma igen. Mest på grund av att jag ändå var 120 mil hemifrån. Men självklart kommer jag sakna alla där nere då jag har trivts bra där!
 
Hur ser livet ut för min del just nu då? Jo, jag har börjat på en jobbutbildning på Volvo som är ett år. Vilket även är anledningen till att jag slutade hos Niklas och flyttade hem. Det är en utbildning som är varvad med teori och praktik och man får även lön, så det är gött. Kommer dock jobba tvåskift och det känns väl lite smådrygt. Peppe har flyttat till hippologum men står just nu i tävlingsstallet medan vi väntar på att få en box i privatstallet. 
 
Om en liten stund ska jag åka till hippo och rida Peppe, jobbar kvällsskiftet idag så börjar 14.30 och slutar 24. Igår red jag Peppe en stund i ridhuset lite lugnt bara, senast jag red honom var i torsdags (tror jag) då vi var i Helsingborg och kollade dom internationella tävlingarna i fredags och i lördags körde vi hem. Blir nog lite samma upplägg för Peppe idag som igår iallafall! 
 
Lite blandade bilder från Skåne. 
 
 



Idag är jag stoltast i hela världen

Marielle Carlsson och Munsboro Dot, Com SM-guld kat. C grupp 2.

Tårarna var inte alls långt borta och imorgon ska du få världens största grattiskram för det är du så jävla värd❤️







Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin