Oj, så roligt!!

Haha, någon som känner igen sig? 
 



Tisdag

Tro det eller ej men jag lever faktiskt. Hade ingen ork eller lust att blogga varken i söndags eller igår och för den delen hade jag ingenting att blogga om heller. Tävlingen i söndags gick riktigt riktigt dåligt, vi har aldrig haft en sån här dålig helg och Peppe var minst sagt dum. Antagligen säger han ifrån om något, men samtidigt tror jag inte han är halt. Men jag tänker iallafall inte rida honom något för än han är kollad. 
 
För övrigt håller jag på att bli förskyld och livet är allmänt dåligt. Har dessutom mycket i skolan just nu och ingen motivation till något. Nu vet ni hur läget är, vi hörs när vi hörs. 
 
Funderar nästan på att köpa den här bilden, tycker den var fin på något sätt! 



Dagen

Vaknade bredvid världens bästa kille, vilket är ganska svårslaget. Vi "firade" faktiskt två månader igår haha. Sen åkte jag till hippo och såg Volkswagen-finalen och finalerna i silver och bronsrundan, samt var med Linda och Peppe.

På kvällen har jag pluggat juridik, och nu ska jag äntligen sova!




Sängen kallar

Nu har jag precis kommit hem från stallet efter en riktigt lång dag. Åkte till stallet imorse för att mocka och fixa mat åt Peppe, sedan åkte jag och mamma vidare till hippo för att kolla på tävlingarna. 1.40 (swedish riders trophy) och 1.50 (volkswagen grand prix) var helt klart dagens höjdpunkt, jag och Agnes krigade dessutom till oss ett par sittplatser. Eller ja, i pausen på 2 timmar tog vi platser och lämnade dom inte ur sikte för än 1.50 klassen var klar. Dock lyckades vi ta dom sämsta då det var massa folk som stod i vägen.. Bara vi som lyckas, haha. 
 
Har iallafall kollat på massa fina hästar och duktiga ryttare idag, som bland annat Emma Emanuelsson, Linda Heed, Niklas Arvidsson, Helena Persson, John Hickey och ingen mindre än Malin Baryard! Dessutom gick det bra för alla Umeå ekipage i 1.50 vilket var riktigt roligt! 
 
 
Första bilden ska föreställa Malin Baryard och Baltimore, min iphone kan dock ha världens sämsta kamera. Men Baltimore, vilken otroligt fin häst! 



Mycket hästar idag

Åkte till stallet jättetidigt idag och red, vad gör man inte för att hinna till hippo och se tävlingar? Trimmade iallafall igenom Kryckan lite på banan i alla gångarter, självklart med Micklem-tränset. Jobbade mycket med vänstersidan och visst blev det bättre, men fick inte igenom allt. I galoppen var han så extremt fin i säkert 10 min fram tills det blev orkan storm. Jag brukar alltid rida honom med luva om det blåser minsta lilla, och självklart hade jag ingen luva nu. Travade av och skrittade sen av honom på vägen:)

Sen åkte jag till hippo och tittade på tävlingarna med Linda.Har inte sett Malin Baryard hoppa live sedan tiden då hon hade Butterfly Flip, så det var ju ett tag sen. Var ju en massa fler från Sverige eliten där så det var hur kul som helst!

Söt kryckan passar på att sova





Film från igår

Trots att rundan igår inte var speciellt bra så väljer jag att lägga ut den ändå. Alla är som sagt inte på topp hela tiden och förr eller senare kommer det någon slags av motgång. 
 
Grunden var helt okej ändå, fick något dåligt språng där han blev lite lång men annars inga större bekymmer förutom i kombinationen där det blev lite trångt till b-hindret. I omhoppningen satte jag upp tempot lite men dock resulterade det i att jag inte fick ihop honom tillräckligt mycket. Han blev flack till 9an och 10an (kombinationen) och sedan fick jag inte med mig honom i svängen till sista linjen som var allmänt dålig. 
 
Men på något konstigt sätt gick vi ändå vidare till finalen på söndag, och då måste jag verkligen tänka på att få igenom halvhalterna ordentligt. 
 
 



Stolpe ut

Den här helgen har varit mindre bra för oss. Vi har haft lite stolpe ut hela helgen. Idag red vi först 1.10, ingen sån där superrunda direkt. Men vi tog oss runt grunden på noll fel och sedan petade vi två i omhoppningen men det räckte ändå till en 9onde placering. Men som sagt ingen runda att hänga i julgranen. 

Till 1.20-klassen satte jag upp en bättre galopp med mer tryck i och han hoppade jättefint 1-3. Till 4an blev han för lång och stannade. Sedan hoppade han 5an bra, linjen till 6an tog jag på fyra galoppsprång men i efterhand hade det varit bättre att klämma in 5. Vet inte om han blev sur på grund av det för sedan tvärstannade han på 7an utan anledning. Men trots en uteslutning kändes 1.20 bättre. 





Träningen igår

Orkade inte skriva nått igår, eller jag hann egentligen inte. Hade träning för Sussi på kvällen och testade Micklem-tränset eftersom jag aldrig gjorde det i onsdags. I början hade vi knäppt fast bettet i nosgrimman eller vad man ska säga i små hakar som följer med tränset. Det skulle tydligen vara bra för heta och starka hästar. Men det kändes som att rida på hackamore haha och han stack till och med när vi hade börjat hoppa banan. 
 
Efter att vi hade knäppt loss spännena, så gick det mycket bättre. Hoppade först ett varv lite lägre på banan (kanske 80 cm) och sen höjde vi upp till 1 meter. Som vanligt så hoppar han bättre när hindrena kommer upp en bit, första varvet var han lite busig och lekte bara runt utan att engarera sig speciellt mycket. Jag fick honom lite mer tillbaka andra varvet och han fick ta i mer, men hellre det än som han var innan. Kombinationen var så extremt trång att jag inte finner ord haha, dom två första gångerna jag kom på den så tog vi den på ett halvt språng när det skulle vara ett. Hans framben är så jävla otroliga, jag minns inte senaste gången han rev med frambenen helt seriöst. Fick ta om det några gånger och sista gången lyckades jag äntligen klämma in ett språng. Han rev inget iallafall vilket kändes bra efter helgens rundor:)
 
Men jag måste säga att jag gillade tränset! När man bromsade så kändes det inte som att det tog i bettet, och det låg helt stilla i munnen på hästen. Dock tror jag att jag behöver några träningar för att lära känna det innan jag kan säga säkert vad jag tycker!
 



Resultat hippo dag 1

1.10cm - 0+8 fel
Jag är faktiskt lite besviken på dagens resultat om man får säga så. Han kändes jättefin på framhoppningen men inne på banan stod han emot lite och jag fick aldrig till någon bra galopp. Men antagligen på grund av alla saker som var i ridhuset som han aldrig hade sett. Vi nollade iallafall grunden och det kändes ändå helt okej, men i omhoppningen blev allt bara dåligt och han tappade galoppen alldeles för mycket i svängen till kombinationen så vi rev både a och b. Sedan tappade jag flytet till sista hindret så vi fick ett jätteåligt språng även där.
 
Men det var första inne tävlingen på ett tag så det var väl ändå godkänt. Dock hade vi hamnat på en 10:e plats utan rivningarna så det var lite surt. Men sånt som händer ibland! 
 
Som det ser ut just nu hoppar vi två klasser imorgon, 1.10 och 1.20. Bara jag får igång galoppen på honom och orkar hålla den hela vägen in i mål ska det nog gå bra, och nu har han även varit inne och känt på banan - nya tag imorgon alltså! 
 
 



Tävling imorgon!

Efter skolan idag åkte jag till stallet och förberedde allt inför tävlingen imorgon. Det mesta är nu fixat så imorgon är det bara Peppe som ska knoppas och poleras. Men som skönt är börjar tävlingarna inte för än klockan 10, så jag behöver inte kliva upp mitt i natten - alltid något. 
 
Imorgon hoppar vi bara en klass som är en 1.10cm, egentligen har jag inga stora förväntningar på grund av lite olika saker och det är dessutom första innetävlingen sedan i våras. Men jag hoppas verkligen på att det går bra och att Peppe sköter sig. Det skulle vara kul att komma vidare till finalen på söndag! 
 
Får se hur det blir med bloggningen imorgon men jag uppdaterar så mycket som jag kan! 
 
♥♥♥
 
 



Slutar om två timmar

 
Livet blir så jävla bra är man har gjort bort prov, nu är både psykologin och NKn ur världen och det känns så underbart att jag inte finner ord. Det sjuka är att båda proven gick bra också! Idag ska jag inte plugga, bara sova, vara med Oskar och rida Kryckan. Måste ju testa Micklem-tränset!



Onsdag

Hej på er och god morgon! Idag är det onsdag vilket betyder att idag efter sista lektionen i skolan tar jag helg! Det är som sagt tävlingar på hippo torsdag-fredag för min del så det känns i princip som det skulle kunna vara fredag idag, haha. Jag går i skolan mellan 8.20-14.05 idag och det kunde inte varit en bättre dag att sluta tidigt på med tanke på allt jag ska fixa i stallet. 
 
Peppes ska motioneras lite lätt idag, tänkte ta och rida lillslingan fram och tilbaka mest i trav och kanske bara checka av galoppen lite. Fokuset ligger på att få honom avslappnad. Efter att jag har ridit ska alla saker smörjas och packas och Peppe ska även friseras och snyggas till lite grann! 
 
 



Mitt liv.................

Psykologiprovet gick faktiskt bra, fattar ingenting men för en gångs skulle levererade mitt minne. Direkt jag kom hem så började jag plugga till NK provet imorgon, vid sju tog jag och oskar en kvällspromenad på en timme säkert haha och sen fortsatte jag plugga. Mamma tog Kryckan idag och trimmade honom lite på banan med hack, tror det gick bra!

Äntligen har vi fått Micklem tränset i storlek cob, det har varit slut i hela Sverige tydligen så det tog lite tid att få det. Mamma hade även beställd ett schabrak från mountainhorse och ett läderfett (dock vann jag exakt samma i vindeln så får väl se om jag säljer de eller nått). 






Äntligen hemma!

Spånandet på hippo tog inte alls lika lång tid som jag trodde det skulle göra från början utan det var ganska många som var och hjälpte till - vilket var väldigt skönt! Mina armar är dock helt döda efter allt bärande av spånbalar, jag kommer nog med all säkerhet ha en härlig träningsvärk imorgon.. Jag får nog vara glad om jag ens kan röra dom imorgon, haha. Men nu är jag hemma igen och resten av kvällen ska jag ägna mig åt att plugga! 
 
Innan jag och mamma åkte till hippo var jag till stallet en snabbis och fixade allt som skulle göras där, vilket ioförsig inte var så jättemycket. Men Peppe fick iallafall gå ca 30 minuter i skrittmaskinen och medan han gick där började jag smörja lite saker så att jag inte behöver göra allt imorgon! 
 
 



Mycket att göra..

Jag vet inte riktigt hur jag ska få tiden att räcka till idag, jag kommer ha fullt upp om nånting och det är en hel del saker som jag måste hinna men som jag säkert inte kommer göra. Jag går i skolan från 8.20-15.40 och sedan vid 17 ska jag vara på hippo för att spåna boxar. 
 
Nånstans däremellan ska jag även försöka klämma in stallet, ska fixa allt där lite snabt och sedan vore det även bra om Peppe fick gå i skritten en stund och mjuka upp sig efter konditionspasset igår. Dock får han nog bara gå max 30 minuter. Men bättre än inget som man brukar säga. 
 
Nå får ha en bra tisdag så hörs vi senare! 
 
 



Love life

Har panikpluggat psykologi inför provet imorgon, men har nu släppt allt och det får gå som det går. Har NK prov på onsdag och får ta tag i det imorgon. Därför bloggar jag inget nu, men sen kommer det filmer och utvärderingar från vindeln och vännäs. Måste bara få tid först...
 
 



Intervallträning

Det blev en ganska sen kväll i stallet idag och jag kom inte hem för än vid halv 8. Förstår inte riktigt vad jag gjorde som tog så lång tid för egentligen red jag bara. Märkligt. Iallafall, det var ett konditionpass som stod på schemat för Peppes del idag och för att sammanfatta passet räcker ett det egentligen med ett ord; spänd häst. 
 
När jag red fram honom i skogen var han spänd och tog inte stöd på bettet, utan krullade bara ihop sig istället för att ta stöd på bettet och komma fram i en lägre form. Dessutom sprang han och kollade på allt runt omkring, precis som vanligt alltså. Förstår inte varför han blir så himla spänd vid uteritter, men förhoppningsvis kanske det blir bättre så småningom. 
 
Red sedan ett par intervaller på innerplan på travbanan och han behövde bara kolla på den innan han blev nervös och ännu mer späd, haha. Min plan var att rida intervallerna i arbetsgalopp men Peppe hade inte riktigt samma åsikt och drog istället iväg i sitt eget tempo och jag flög mest som en liten vante bakom. Han lyssnade inte alls på mig utan spang bara och gapade, även om det blev lite bättre mot slutet. Men konditionsträning blev det iallafall och han verkade ändå tycka att det var rätt kul att galoppera på även om han var otroligt spänd! 
 
Så även om han inte var speciellt sammarbetsvillig gällande tempot gick det inte direkt dåligt. Han är ju lite som han är min häst! 
 
 



Peppe v.39

Måndag: konditionsträning 
 
Tisdag: skritten/vila
 
Onsdag: uteritt
 
Torsdag: tävling hippo
 
Fredag: tävling hippo
 
Lördag: skritten
 
Söndag: tävling (om vi kommer vidare till final), annars vila/skrittmaskin 
 
På ett ungefär kommer veckan se ut så här för Peppes del. Torsdag-söndag är det tävlingar på hippo, tävlar dock bara torsdag-fredag om vi inte kommer till final. Då hoppar jag även på söndag. Men jag kommer vara där hela helgen iallafall eftersom det är min klubb som anordnar tävlingen. Om ni har missat det är så det stora tävlingar och bland annat Malin Baryard kommer att komma hit!! Vilket är riktigt riktigt roligt. 
 
 



Måndag

Då var det måndag igen och jag har förhoppningsvis en ganska bra vecka framför mig. Jag kommer bara att gå i skolan tre dagar den här veckan eftersom det är tävling torsdag-fredag för min och Peppes del. Är riktigt taggad! 
 
Tillbaka till idag, jag går i skolan från 8.20-15.40 och jag har även ett prov som ska göras bort under dagen. Jag har inte pluggat så jättemycket till det men vi hade prov på ungefär sama sak i ett annat ämne förra veckan, så det känns väl ändå som jag kan lite grann iallafall! 
 
Efter skolan åker jag till stallet och rider Peppe. Det är ett konditionspass som står på schemat idag och jag tänkte åka ut och galoppera några intervaller med honom. Han har varit lite små dum att rida ut med nu på slutet, men jag får väl hoppas på att han har vaknat på en bra sida idag! Annars är det bara le och låtsas att solen skiner, haha. 
 
 



Söndag

Idag har jag spenderat större delen av dagen i stallet, pappa var på trav idag så jag hade stalltjänst och tog in hästarna samt gav dom kväll. Red även Inter en sväng och det gick helt okej, han kändes som han brukar göra men var otroligt otroligt tittig och spooky. Mer än vanligt faktiskt. 
 
Peppe fick sig en välförtjänt vilodag idag. Han fick gå i skritten i ca 40 minuter och mjuka upp sig efter igår, sedan pysslade jag om honom lite och gav han några morötter. Han verkade glad och nöjd iallafall!
 
Annars har det inte hänt så mycket mer och nu ska jag snart dra mig mot sängen. Pensionärsvarning men jag är otroligt trött och har ingen ork alls i kroppen. Så god natt! 
 
1.10(?) i våras, dåliga bakben Peppe... 
 



Ingen start idag

Kryckan gick inte igenom besiktningen pga sår i mungipan så det blir ingen start idag. Det känns bra med tanke på att han kändes så matt igår, träningsvärk skulle jag tro. Sen kan ju såret ha spelat roll också såklart.

Sitter och tröstäter godis på läktaren och håller tummarna för mina klubbkompisar i DMet!






Bilder från hippo

Tre månader senare fick jag bilderna från hippo av Agnes, det är nästan så att hon förtjänar en stor applåd för sin seghet.  Men bättre sent än aldrig, eller vad man nu säger! 
 
 
 
 



Dagens planer

Igår innan banträningen red jag Inter en sväng i skogen. Jag provade rida honom på micklem tränset och det kändes faktiskt ganska bra. Han sökte sig neråt i traven och var inte stark eller hård i munnne utan lyssnade bra. Dock var han otroligt tittig, och hoppade till för saker några gånger. Men överlag var han riktigt fin! 
 
Vad händer idag då? 
 
Om en stund ska jag börja göra någon nytta och dra mig mot stallet. Peppe ska få gå i skrittmaskinen idag så det är bara Inter som ska ridas. Det blir nog en tur i skogen för hans del idag också. Har dock en hel del annat fixa i stallet då jag ska börja röja lite i en sadelkammare där jag ska flytta in mina saker så småning om, det lär dock ta tid. Sedan i eftermiddag ska jag hjälpa till att ta in hästarna då pappa är på trav. 
 
Inter igår. 
 
 



Dagens banträning

Banträningen idag tog lite längre tid än vad jag trodde den skulle göra, så innan jag var klar i stallet och hade fixat Peppe inför natten hade klockan redan hunnit bli 7. Det blev alltså en ganska lång dag i stallet, men vad gör det när Peppe var jättefin idag!
 
Vi hoppade 1.10 idag och det är även det vi ska tävla i helgen. Han kändes fin på framridningen men på framhoppningen hittade jag inget riktigt flyt. Inne på banan kändes det bättre men jag hade en lite dålig galopp och fick därför ett par dåliga språng.
 
Till 2:an fick jag inte riktigt till svängen och han hann aldrig riktigt se hindret, därav kom vi lite nära och fick med oss bommen. Efter 8:an trodde Peppe att vi var klara, mest för att jag inte riktigt hade bestämt mig för om jag skulle hoppa omhoppningen eller inte, så han var inte riktigt med när jag styrde på kombinationen. Sedan tog jag om hinder 1-5 och det kändes bra och väldigt lätt. Har en ganska bra känsla inför helgen ändå! 
 
 



När orden inte riktigt räcker till

Idag var en sån där skit dag som man bara vill glömma. Känner bara för att gräva ner mig under en sten och aldrig mer komma upp. Typ exakt så.

Hade en bra runda i LB, bara den lilla detaljen att tre bommar föll. Tre bommar. I grunden. Alla var en liiiiiiiiiiten touch med bakbenen, och alla var räcken. Jag kan inte säga att det var mitt fel här faktiskt.

I LAn var det bättre. Fick dåligt språng på 2an men han räddade mig. Rev 3b som var ett räcke helt utan anledning. Han fick inte trångt och jag red bra in i kombinationen. Sen rev jag även 4an utan anledning, samma lilla touch med bakbenen. Sen var han nolla resten av banan så vi stannade på 8 fel.

Jag kan köpa att ha en massa bommar ner, om jag känner att det finns en anledning till att bommarna faller, men det fanns det inte idag. Vi ska ta tempen på honom imorgon ifall han har feber, han kändes nämligen lite matt. Han kan även ha träningsverk sen i veckan. 

Nej jag orkar inte detta just nu, torka tårarna och gör ett nytt försök imorgon.

Sen hörde jag hur en person pratade om mig, eller egentligen om Kryckan. Det var nått i stil med "äntligen fick dom ner lite bommar" men jag är inte säker. Så himla tråkigt att folk har den attityden, så mycket falskhet det finns i den här sporten. Blir mörkrädd.





Bilder från London del 2

 



God morgon lördag!

Igår kväll var jag och mamma och åt på Allstar, när vi kom hem var jag så himla trött och mätt så jag gick nästan och la mig direkt. Därav ingen bloggning igår. 
 
Idag är det banträning på hippo som står på schemat. Första inomhus tävlingen för hösten är nu till helgen och eftersom det är en nationell tävling med volkswagen grand prix- och swedish riders trophykval lär det vara svåra banor och många tittiga hinder. Därför känns det bra att känna lite på formen men en banträning inomhus, ett litet genrep infr helgen kan man säga!
 
Sedan ska jag även försöka hinna rida Inter idag så det är bäst att jag tar tag i livet och börjar dra mig mot stallet. Annars lär jag behöva vara kvar i stallet hela kvällen. 
 
Bjuder på bilden, haha. 
 



Klassbyte

Idag red jag ett snabbt pass på banan, orkar inte skriva nått utförligt så det får gå fort. Vänstersidan var inte alls lika lösgjord idag så det blev lite konflikter kan man säga. Men jag vann och han var riktigt fin i slutet!

Vad gäller morgondagen så har vi gjort lite ändringar i klasserna. Vi strök LCn som vi hade tänkt som en uppvärmningsklass till DM-klassen, och bytte till LA. Så istället för LC, LB, LA så hoppar jag LB, LA, LA. Känns som att vi är klara i LC, får inte ut mer av de än som uppvärmningsklass. Han blir så himla översjälvsäker, inte så att han river men han "hoppar" som inte...

Det stora målet för helgen är att kvala MSV. Ska skita i placeringar hit och dit och bara försöka sätta den där nollan. Det skulle vara så skönt att få lägga detta bakom sig. Kryckan kan, jag måste bara komma ihåg benen och be till någon högre makt att jag har räckena på min sida:)

Damp krycki, dig tycker jag om





Äntligen fredag

Bara några timmar kvar till helg och det känns grymt. Går i skolan från halv 11 till 15.40, måste hinna lämna in min dator och få photoshop på den eftersom jag går digitalt skapande...

Efter skolan ska jag till stallet och rida Kryckan. Tänkte trimma igenom honom en stund på banan, inget hårt utan bara som en check inför helgen. Sen ska allt packas osv och jag ska inviga mitt nya läderfett som jag vann i någon klass i vindeln!






Fredag!

Det var riktigt jobbigt att kliva upp imorse när klockan ringde, men så fort jag kom fram till att det faktiskt var fredag idag så blev allt mycket lättare. Haha, har ni varit med om den känslan någon gång? 
 
Idag har jag inte alls så mycket planer faktiskt, men först och främst är det skolan som gäller som vanligt och jag slutar vid halv 2 tiden, helt okej om ni frågar mig! Efter skolan åker jag vidare till stallet och sköter om min röda springare. Han är riden hela veckan och fick ett ganska påfrestande pass igår med tanke på att han var så nervös och spänd. Istället tänkte jag låta honom gå i skrittmaskinen en stund och sedan pyssla om honom lite extra. 
 
Hoppas ni får en jättebra fredag, så hörs vi senare! 
 
 



Bilder från London del 1

Håller på att rensa datorn på bilder, och insåg att jag inte hade lagt upp några bilder från London. Var där för typ 6 månader sedan, men bättre sent än aldrig har jag hört...
 
Del 2 kommer senare!
 
 



Ett mindre bra ridpass

Nu har jag precis kommit hem från stallet och sitter och dränker mina sorger i en hamburgetallrik. Haha, skämt åsido. Ridpasset idag gick inget vidare, vi är inne i en svacka just nu och allt känns mer eller mindre hopplöst. Jag red ett pass på ridbanan idag och det gick ändå bättre än förra gången, men han var ändå otroligt spänd och gick bara och sänkte ryggen - inte bra.
 
För att sammanfatta så stod han på bakbenen 1/3 av passet, var spänd och nervös hela och passet och var allmänt svår att jobba med. Men jag försökte behålla lugnet men han var alldeles för nervös för att kunna slappna av, gubben då..
 
Just nu känns allt hopplöst, drar ett stort streck över ridpasset och tar nya tag imorgon. 
 
 
Så här svettig var han när vi kom in i stallet, och då hade jag ändå mest skrittat honom. Han blir inte ens så här svettig efter en hoppträning så ni kan ju förstå hur mycket han stressar upp sig. 



Vi ses på andra sidan

If you miss someone, that means you're lucky
It means you had someone special in your life
Someone worth missing
 
1997 - 2013
 
 



Torsdagsmorgon

Idag är det torsdag vilket betyder att det är fredag imorgon och sedan är det helg! Den här veckan har gått otroligt fort men jag klagar inte, ju fortare veckan går desto snabbare kommer helgen - right?
 
Går i skolan mellan 8.20-15.40 idag, torsdagar är nästan den segaste dagen på veckan. Antagligen på grund av att vi har många lektioner och äter sen lunch. Jag har även ett prov eller som läraren kallade det; kunskapstest, att göra bort idag. Har dock inte hunnit plugga så jättemycket till det då jag la fokus på fiolosofiprovet men det får väl gå lite som det går! 
 
Efter skolan åker jag till stallet och rider Peppe. Jag funderar nästan lite på att rida på ridbanan idag. Men som jag har nämn tidigare kan jag inte rida där om det här hästar på travbanan, mest på grund av att Peppe blir så himla nervös. Men jag får hoppas på det bästa och annars går det alltid att ta en tur i skogen istället om jag inte kan rida där! 
 
 



Han slutar aldrig att förvåna mig

Jag finner inte ord för hur extremt fin Kryckan var idag. Började med att jobba honom i sidorna i trav över lite bommar som låg på olika ställen på banan. Redan då kände jag att han var väldigt lösgjord i sidorna nästan direkt jag började rida, precis som igår. Han var lika fin i galoppen, avslappnad och lyssnade både framåt och tillbaka.
 
Hoppade lite småhinder och serier som uppvärmning. Kunde bromsa honom genom att spänna magen och luta mig någon centimeter tillbaka. Han blev inte heller studsig även om jag hade pelham. Sen övergick jag till mer ordentliga hinder, mamma ville att jag skulle ta några språng inför helgen även om jag egentligen inte alls tyckte att det behövdes. Gjorde mycket räcken med så lite bommar som möjligt för att göra det extra svårt. Kombination med ett glest plank a-hindret på 1m och b-hindret på 1.10, till ett räcke med bara en bom på 1 meter. La även till ännu ett räcke som var 90 cm kanske. La upp en ordentlig galopp och försökte låta honom vara, och han bara flög. Trots att jag hade äckel pelhamet så tappade han inte ryggen och blev studsig, utan han hoppade lätt och ledigt med fantastisk teknik. Tog bara banan en gång och travade sedan av. Film kommer senare på min finafinafina häst:)
 
 



Pluggkväll

Idag har det varit en ganska bra dag för mig trots allt. Skolan rullade på utan större bekymmer och dessutom är ett av två prov bortgjort för den här veckan. Ni förstår inte hur underbart det känns att filosofiprovet äntligen är bortgjort, har dock ett prov i ett annat ämne imorgon så resten av kvällen ska jag ägna mit åt att plugga! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe. Till skillnad från igår så var han inte alls snäll idag utan höll på att bråka en hel del. Idag har vi alltså varit och hälsat på i både ett krondike och inne i skogen, vilket alltid är lika trevligt.. Men sedan resten av turen gick det ändå helt okej, han var otroligt tittig men skötte sig iallafall. Jag jobbade honom inte så mycket idag utan lät honom mest rulla på i alla gångerter. 
 
Men bäst av allt: Jag har hämtat ut mitt körkort idag, wihoo! 
 
Agnes som har fotat!



Mycket att göra

Igår hade jag ingen som helst tid över till bloggen, direkt när jag kom hem från stallet satte jag mig och pluggade och pluggade ända fram tills att jag gick och la mig. Idag har jag prov i filosofi men det känns som jag inte kan något alls, allt är så himla komplicerat och ologiskt men jag får väl göra mitt bästa ändå. 
 
Igår red jag Peppe en sväng i skogen och det gick faktiskt ganska bra. Han var skötte sig i princip hela tiden förutom när jag skulle vända och rida tillbaka, då ville han istället ta den närmsta vägen till stallet. Men han gav sig ganska fort. 
 
Idag ska han också få sig en tur i skogen, dock tänker jag rida runt långslingan idag och låta honom rulla på i galopp en längre bit. Han behöver träna upp sin kondition som han tappat lite nu på slutet! Men först är det skolan som gäller och idag går jag bara till 14.00 så jag kommer alltså bli klar i stallet i hyfsad tid idag! = mer tid till att plugga. 
 
Oj oj oj så fotogeniska.. 



Kryckan 16/9

Idag red jag ett premiärpass på ridbanan på nya stallet. Ville bara trimma igenom honom snabbt och sen skritta ut. Han var väldigt seg för skänkeln under i princip hela passet, och jag hade varken sporrar eller spö. Nirr. Men han var lösgjord och fin i båda sidorna redan från början, brukar alltid få spendera första kvarten med att kriga mot vänsterbogen. I galoppen gick han inte fram alls i början, blev dock bättre senare när han blev lite varm i kroppen. Rullade på lite i skritt och trav innan jag skrittade av på vägen:)
 
Imorgon åker vi in till hippo och rider markarbete/hoppar. Måste ta nått språng på högre höjd inför helgen!
 
Vinst LA
 



Jag lever

Orkade aldrig skriva nått igår, men känner jag att jag inte har nått att säga så skiter jag i det istället för att bara skriva för att skriva. Inläggen blir så tråkiga då att det är lika bra att göra några. Det enda jag gjorde igår var att vara med Oskar, plugga, tillbaka till Oskar och plugga igen. Ja ni hör ju.
 
Idag ska jag fara ut till Kryckan, han ska ridas lite lätt i skritt och trav. Sen måste jag se till att ta tag i skolan...
 
 



Tisdag

God morgon! Nu har jag precis ätit frukost och ska snart börja göra mig iordning inför ännu en skoldag. Idag är det som sagt tisdag vilket betyder att jag går länge i skolan, och alla lediga stunder idag måste jag plugga för jag har 2 prov imorgon som jag inte alls pluggat mycket till. Frågan är ju varför..
 
Efter skolan åker jag direkt till stallet. Det är trav idag men det har nog slutat när jag kommer dit så troligtvis rider jag Peppe en sväng. Han behöver verkligen röra på sig för att bli av med lite överskottsenergi. Dock så rider jag nog bara lugnt idag i skritt och trav. Om allt känns bra kanske jag även tar någon galopp! 
 
Nu måste jag skynda mig, ha en bra dag alla!
 
Bästa utsikten i världen ♥
 



15:e september

Idag har det varit en ganska så lugn dag för min del. Skolan rullade på utan större bekymmer, det var helt okej lunch och dessutom fick vi sluta någon minut tidigare från sista lektionen! En ganska ba dag alltså. Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe. Jag joggade honom bara en sväng i skogen idag och det gick både bra och dåligt måste jag säga. 
 
Han gick från stallet utan att bråka men helt plötsligt när jag travade så bara tvär vände han. Efter att ha krigat en stund och efter ett besök inne bland träden gav han sig dock och vi kunde fortsätta våran ridtur. Resten av tiden skötte sig bra förutom i slutet då han blev lite spänd, men antagligen bara för att det var travhästar på rakbanan. 
 
Nu under kvällen har jag bara suttit och pluggat filosofi som vi har prov i på onsdag, men det är ungefär som grekiska och jag förstår ingenting. Så därför ger jag upp nu och tar och dejtar kudden istället! 
 
 



Kryckan v.38

Måndag- promenad
 
Tisdag- skritt och trav
 
Onsdag- markarbete/hoppning
 
Torsdag- vila
 
Fredag- lätt pass på banan
 
Lördag- tävling LC, LB (DM kval 1)
 
Söndag- tävling LA (DM-final)
 
I helgen är det tävling igen, denna gången i Vännäs. Han ska få gå in i en LC och bli av med lite energi innan första DM-klassen, tror att det är bra för honom då det funkade väldigt bra i helgen!
 
Här kommer två bilder från helgen, fotade av Ellen Johandal:)
 



Måndag morgon

Då var det måndag igen och om det är möjligt är jag nästan tröttare än vad jag var i fredags. Men man kan ju nästan säga att det blev lite sovmorgon idag då jag klev upp en timme senare än igår, haha. 
 
Idag är det först skolan som gäller, jag går länge och slutar inte för än vid 15.40 och då åker jag direkt till stallet. För Peppe är det en joggingtur i skogen som står på schemat för dagen, har tänkt rida ganska kravlöst men bara så han får komma ut och röra på sig! 
 
Nu ska jag göra mig iordning för skolan, ha en bra dag alla! 
 
 



Hade nästan saknat 4 fel på sista hindret...

Fast nej. Det är det värsta som finns.
 
LB, 0+4 fel, 2a
Han var fin på både framridningen och framhoppningen, även om han var lite hetsigare som han alltid är när han bara går en klass. Väl på banan gick inget riktigt som jag ville. Först fick jag inte till rätt galopp när jag skulle på 1an, bröt av många gånger och när jag väl styrde på så hade jag säkert någon härlig korsgalopp som vanligt.
 
Jag red helt åt helvete 1, 2, 3 och 4. Det föll tillbaka i alldeles för många halvhalter och bromsade in i hindrena. Sen red jag bra resten av grunden (5, 6, 7ab, 8). I omhoppningen red jag ganska korta vägar även om jag inte satsade fullt ut eftersom jag kände att han var lite matt. Jag vände upp på sista hindret som var en kombination räcke-oxer, och allt kändes bra. Men av någon jävla anledning så föll ändå jävla f*tt räcket jag blir så förbannad. Var överlägset snabbast så hade inte den bommen fallit så hade jag vunnit, eftersom det bara var en dubbelnolla, och jag var 5 sek snabbare.
 
Klappade om min fina älskade häst som alltid kämpar och gör sitt bästa. Jag tror att han var trött och inte orkade riktigt hela vägen. Han är en på miljonen och jag är så glad för att han är min. Jag får ett sånt självförtroende med honom eftersom jag vet att han tycker detta är lika kul som jag tycker. Världens bästa Biscuit Gold. Han har varit placerad i alla sina klasser både på förra tävlingen och på den här. Finner inga ord...
 
Nu är jag så trött att jag inte vet vad jag skriver, film kommer senare...
 



Stalltjänst

Idag har jag spenderat största delen av dagen i stallet och resten av tiden har jag legat och sovit (haha). Eftersom pappa var på trav i Norge idag fick jag rycka in och hjälpa till. Så imorse var jag i stallet några minuter efter 6 för att hjälpa till att släppa ut hästarna. När hästarna var i hagarna och alla boxar var mockade åkte jag hem och sov ett tag innan jag åkte tillbaka till stallet igen.
 
Eftersom Peppe tränade igår fick han gå cirka 1 timme i skrittmaskinen idag för att gå bort den värsta träningsvärken. När han ändå bara skulle skritta tyckte jag det var lika bra att han fick gå i skritten, han behöver inte ha mig på ryggen varje dag! 
 
Efter att alla hästar hade kommit in från hagarna så fick även Inter röra på sig en sväng. Honom skrittade jag cirka 30 minuter i skogen och det gick bara bra! Dock så tappade jag mitt spö så jag var tvungen att hoppa av och jag kan lova er att det inte var någon vacker syn när jag skulle försöka kravla mig upp på honom igen. Han är över 1.70 i manken men på någon sätt gick det ändå, och det är nästan så att jag är lite stolt! :')
 
Sedan fodrade jag även kväll innan jag åkte hem. Resten av kvällen ska jag ängna mig åt att plugga, hade tänkt vara duktig och plugga i helgen men har jag gjort det? nej. Blir så less på mig själv, varför ska jag alltid skjuta upp allting..?
 
 



Utvärdering rambo micklem

Jag har nu haft mitt micklem träns i någon månad och tänkte ta och göra en utvärdering av det. Från början innan det blev så himla populärt var jag lite skeptiskt till det. Men efter att så många sagt att det var så himla bra började även jag bli lite sugen på att testa det, så när Tegs hästsport hade 20% rea på hela sortimentet passade jag på att köpa ett! 
 
Jag måste faktiskt säga att jag tycker om tränset, och även Peppe verkar trivas med det. Jag får ett bättre och stadigare stöd i handen och han blir inte lika på och av. Han blir inte heller lika stark som han kunde vara innan. Men jag hade gärna önskat ett bredare och mer svängt nackstycke som till exempel dyontränsen har. 
 
Dock är kvaliten på lädret otroligt dåligt, eller så råkade jag bara köpa ett måndagsexemplar. Jag har haft tränset i ganska exakt två månader och remmarna är redan fulare än vad dom är på mitt dyon träns som är 3(!!) år gammalt. 
 
Har någon av er läsare ett och isåfall vad tycker ni om det? 
 
 



Fina Kryckan

Måste bara börja detta inlägget med att säga grattis till min kära vän Marielle som kvalade till SM idag, du är bäst och så värd det!
 
LC, 0+0 fel, vinst
Har aldrig i hela mitt liv haft en så kaos framhoppning som jag hade idag, Kryckan var verkligen överallt och ingenstans. Kastade sig för minsta lilla sak, överhoppade sig och ville inte direkt lyssna på mig. Gick in på banan med världens sämsta känsla. Kan inte påstå att jag är nöjd med rundan, då jag var lite otydlig i min ridning. I omhoppningen blev han lite sparkig, så det tog lite tid. Banan var jättesvår (tycker jag iallafall) så det blev verkligen utslagning. Vi var bara två dubbelnollor även om jag var snabbast av alla som tog sig till omhoppning. Vann klassen med 17 sek till 2an!
 
Det var bra sponsorer i den här klassen, fick schampo, balsam, inpackning, täcke, och sen rosett och plakett!
 
 
LB, 0 fel, 3a (mountainhorse)
Det är så skönt när han har varit inne i en låg klass och sprungit bort lite energi, han blir en helt annan häst. Han var så fiiiin på framhoppningen, väntade på mig och slarvade sig inte över hindrena.
Banan passade oss väldigt bra, inte jättemycket räcken (haha). Kom väl lite nära på muren, men annars så flöt allt på bra. Till kombinationen började jag tänka, men då hörde jag Micke i huvudet "halvhalt i svängen, sen bara låta han vara". Han hoppade så fint och det blev en stabil felfri runda.
 
Det var ju mountainhorse och bara bed. A, så tiden hade ingen betydelse. Dock hade han överlägset snabbast tid haha. Hade 109 stilpoäng och blev delad trea med Linnea. Det var två dommare och sen la man ihop deras poäng. Fick 54 av ena dommaren och 55 av den andra. 
 
 
 



Lördag

Idag har jag varit i stallet två gånger, först imorse när jag hade träning och sedan åkte jag tillbaka senare i eftermiddags för att rida Inter och pyssla om Peppe. Det var första ridturen på Inter på ett tag då han har gått på bete i sommar på grund av skada. Men förhoppningsvis är den bra nu! Jag skrittade bara en sväng med honom i skogen idag och han kändes precis som vanligt egentligen och han var inte alls överpigg utan lagom! Men Inter är ju Inter och han kan vara världens töntigaste häst. 
 
Efter att jag hade ridit honom så pysslade jag om Peppe. Jag borstade honom ordentligt och sedan linimenterade jag även honom och lindade benen. Världens bästa häst ♥ 
 
Imorgon ska pappa till Norge på trav så jag ska hjälpa till lite i stallet. Klockan 6 imorgon ska jag vara i stallet, måste alltså gå upp jättetidigt. Hjälp hur ska det gå.. Men som tur är kan jag ta bilen dit och slipper cykla, hallelujah moment ungefär! 
 
 



Dagens Erik-träning

Dagens träning för Erik Berggren gick helt okej. Jag kan egentligen varken säga att det dåligt eller jättebra, men det var väl ändå mer åt det bra hållet än det dåliga. Det var första gången jag tränade för Erik idag och jag tycker han var bra och hade bra övningar så det var nog inte sista gången! 
 
Dock gick Peppe inte riktigt fram ordentligt för skänkeln och kändes allmänt seg. Han kändes inte riktigt som sig själv helt enkelt. Varför är ju dock den stora frågan, om han har någon infektion i kroppen, om det har med pälssättningen att göra eller om det är något helt annat. Ibland blir man inte riktigt klok. 
 
Idag var det ganska mycket fokus på bana, vi hoppade fram på alla hinder och linjer innan det sedan blev en bana. Först hoppade vi banan på lägre höjd och sedan en gång på lite högre höjd. Båda rundorna gick helt okej, men jag tror nästan att tripplarna hatar oss för av någon anledning kommer vi alltid fel på dom. Andra rundan var Peppe ganska trött, eller rättare sagt han fick nog lite mjölksyra i slutet av banan. Han tar i så himla mycket när han hoppar och tar därför ut sig lite mer. Det slutade med att vi sänkte den sista linjen så han fick hoppa lågt, vilket var väldigt bra. Det ska kännas lätt för honom! 
 
Men Erik tyckte att Peppe var en jättefin häst och det är alltid roligt att höra, även om han kanske inte var som bäst idag! 
 
 



Träningsdags

Hej och godmorgon! 
 
Jag klev upp för en stund sedan och nu ska bara klä på mig innan jag drar vidare mot stallet. Eftersom vi var och red igår är det mesta packat och klart inför träningen idag men det är ändå en del att göra i stallet innan träningen. Som jag sa igår ska det bli riktigt intressant att träna för Erik idag, jag har hört många som sagt att han är bra så jag hoppas det stämmer! Det är iallafall alltid roligt att träna för nya personer! 
 
Det kommer troligtvis film senare idag så håll utkik! 
 
 



God natt!

Uppdateringen imorgon kommer att vara otroligt dålig, lika bra att jag säger det nu. Mina klasser ligger efter lunch så det är riktigt skönt eftersom jag hatar att hoppa tidigt på morgonen (innan 11..). Kryckan är mer grå/brun än vit, utrustningen är halvpackad och jag hittar inte min astmamedicin. Men vi är taggade haha...
 
Hoppar iallafall en LC och en LB imorgon, där LBn är kval till mountainhorse. Har inga förväntningar alls där då stilhoppning inte är våran starka sida. LCn däremot är A0.A0 och jag tror det var bra sponsorer också! Följ onlineresultaten på http://online.equipe.com/sv/competitions/10877!
 
 
 



Peppe 12/9

Idag efter skolan åkte jag och mamm in till hippo för att trimma Peppe inför hoppträningen imorgon. Eftersom han har varit lite halvt galen dom senaste dagarna så tog jag aldrig några sporrar vilket jag lite senare fick ångra då han inte alls var speciellt kvick för skänkeln. Jag har inte riktigt styrkan att rida ihop honom utan sporrar men samtidigt vill jag inte rida med sporrar allt för ofta. 
 
Peppe skötte sig iallafall ganska bra idag, han hittade inte på något bus utan var lugn och någorlunda avslappnad hela passet. Efter att ha ridit en stund i alla gångarter avslutade jag med att rulla några gånger över ett par kryss som stod på ridbanan. Förutom att han blev lite lång ock stark var det inga större bekymmer, hade även gramanen vilket kanske inte var bästa förutsättningarna. Men jag är ändå ganska nöjd med honom idag!
 
Imorgon är det som sagt träning för Erik Berggren, jag har aldrig tränat för honom tidigare så det ska bli intressant. Dock är träningen klockan 9 imorgon, hej då sovmorgon..
 
 



Äntligen fredag

Alltså äntligen är det fredag, har varit så less hela den här veckan så en helg sitter himla fint nu. Hade sovmorgon till 12.30 idag, trodde jag. När jag kom till skolan så var det inte en jävel från min klass där, letade en stund efter läraren utan resultat. Det visade sig alltså att den lektionen också var "inställd" och att jag började 14.05. Anledningen till att jag blir så sur är att jag hade hunnit göra stallet innan skolan om jag visste om det. Det var precis på gränsen till att jag inte skulle ha hunnit det om jag började halv ett med tanke på att det är tävling imorgon och en massa extra saker som måste göras. Men nu hade jag ju lätt hunnit.....
 

IallafallI. Har en redovisning på den enda lektionen jag hade idag och sen ska jag direkt till stallet. Tänkte att Kryckan bara skulle få en promenad idag efterson han fick jobba igår. Han klagar nog inte på det! Sen blir det en lugn kväll med Oskar:)
 
 



Fredaaag!

Den efterlängtade fredagen har kommit och förhoppningsvis har jag en bra dag framför mig. Jag går i skolan från 8.20-13-35 idag, alltså blir det en ganska kort dag i skolan som inte heller innehåller allt för många jobbiga lektioner - tummen upp! Det är iallafall riktigt skönt att sluta tidigt på fredagar för en gångs skull. 
 
Efter skolan ska Peppe ridas. Vi funderar lite på att åka in till hippo och rida honom idag men vi får lite se hur det blir med det. Om det inte blir av rider jag honom en sväng hemma istället. 
 
 



Kryckan 11/9

Idag åkte vi till hippo och red markarbete. Jag ville mest bara trimma igenom honom, men mamma tyckte vi skulle ta några språng. Han var riktigt fin i uppvärmningen, nästan lite seg i galoppen. Hoppade lite serier med studs, ett och två språng. Mellan sprången jobbade jag honom i sidorna. Höger varv gick bra, men i vänster varv blev han lite sparkig mellan "hindrena".

Som avslutning hoppade jag en kombination, med en parallell oxer och ett plank. Tog den en gång i varje varv på 90-95 cm, tänkte ge pelhamet en sista chans. Men jag behöver inte ens ha minsta lilla kontakt i handen för att han ska bli studsig och överkänslig. Andra gången gick det jättebra, han bara flyger min lilla stjärna:)






Torsdag

Idag har det varit en ganska bra dag trots allt, klarade uppkörningen och hann dessutom med den tidiga bussen tillbaka till Umeå. Jag slapp alltså vänta över 1 timme på bussen eller tåget och det var otroligt skönt. Men kanske ännu skönare att klara uppkörningen! 
 
Efter skolan var jag tvungen att gå till tågstationen och hämta min cykel som jag lämnade där imorse. Det tog ganska lång tid och på grund av det red jag aldrig Peppe idag utan han fick gå i skrittmaskinen 1 timme istället medan jag fixade foder och mockade. 
 
Nu under kvällen har jag till och med varit ute och joggat en sväng. Det var ett bra tag sedan sist men nu måste jag försöka ta tag i det. Min kondition kan ju vara världens sämsta just nu, haha. 
 
 



Körkort!!

Nu har jag gått och blivit med körkort och det går inte ens att beskriva den lyckan!! Jag var lite nervös precis innan uppkörningen men när jag satte mig i bilen släppte det mesta och jag tycker väl ändå att uppkörningen gick bra. Riktigt skönt att ha det avklarat! 

Nu sitter jag på bussen tillbaka till Umeå, är väl framme på drygt 1 timme och då går jag direkt till skolan. Hinner vara med på 1 lektion iallafall. Jag slutar 15.40 och då åker jag direkt till stallet. Vad jag ska hitta på med Peppe idag har jag dock ingen aning om än. Time Will tell. 





Sjuk

Idag var jag hemma från skolan, har haft världens tråkigaste dag verkligen. Var hos Oskar en stund på kvällen, så det var typ det enda bra med hela den här dagen. Förhoppningsvis kan jag fara till skolan imorgon:)






Jag lever

Idag har uppdateringen varit riktigt riktigt dålig, ber så mycket om ursäkt för det men jag har haft ganska fullt upp hela dagen. Började dagen med två lektioner i skolan och skolfoto innan jag tog tåget till Vindeln för körlektion. När den var klar tog jag tåget hem igen och åt middag innan jag åkte vidare till stallet. 
 
Egentligen hade jag inte tänkt rida Peppe idag eftersom det var provlopp på travet men eftersom ridpasset igår inte gick riktigt som jag tänkt mig fick det bli en ridtur idag ändå. Det hela började ganska bra, han gick snällt från stallet men när vi hade kommit en bit började han bråka. Precis som han höll på att bråka i Stöcke höll han på idag, han har varit relativt snäll hela sommaren så troligtvis är det något som stör honom. Har några teorier men vi får se var det leder. 
 
Imorgon är det uppkörning och jag hoppas på det bästa!
 
 
 



Kryckan 9/9

Idag blev det jobb över små hinder för Kryckan, på pelhamet då jag var sjuk och inte ville riskera att hamna i en diskussion om hurvida bromsen är nödvändig eller inte. Han var så fin, jag orkar inte. Värmde honom i trav och galopp ganska fritt med fokus på att han skulle släppa vänstersidan. Helt sjukt vad mycket mer lösgjord han är åt höger än vänster...
 
Började med att hoppa några små hinder på 50-70 cm, som stod jättebra och nära varandra så att det blev som en "evighetsövning". Helt perfekt då jag kunde jobba med lösgjordheten mellan sprången. I början ville han inte landa i vänster galopp när jag bytte varv över hindrena, men det löste sig efter att jag varit övertydlig några gånger.
 
Till sist hoppade jag lite på en linje med ett räcke och ett plank. Det var antingen sex språng lite tillbaka, eller fem språng lite i framåtläge. Dom första gångerna då det var lågt (80 cm) så tog jag det på sex språng och såg det som styrkeövning, han börjar verkligen fatta nu vad det innebär att hoppa på styrka. Till sist tog vi båda räckena på 1.05 meter, då tog jag det på fem språng. Men avståndet blev naturligt kortare eftersom hindrena kom upp och språngkurvan är större på räcken. Han hoppade så fint, luftigt och genom kroppen. Efter det fick han trava av, fina fina häst! Han blev inte alls studsig även om jag hade pelham:)
 
Pappas instagram bild från sista språnget
 



En mindre bra dag

Idag har det varit en lite mindre bra dag för min del, men jag antar att man måste ha sånna ibland också. Skolan flöt iallafall på utan större bekymmer och dagen gick trots allt fort även fast vi gick länge. Direkt efter skolan åkte jag vidare till stallet och red Peppe. Ridpasset idag var verkligen inget att hänga i julgranen, det gick otroligt dåligt rent ut sagt. 
 
Planen var som sagt att rida ett pass på ridbanan idag, det var dock en travhäst som var på banan men jag chansade att rida ändå eftersom den bara skrittade. Det visade sig dock vara en mindre bra idée då Peppe blev otroligt nervös och det snurrade om helt för honom. Efter att ha skrittat i säkert 10 minuter/en kvart utan att han lugnade ner sig gav jag upp och gick tillbaka till stallet. Att han dessutom höll på att stegra över var en avgörande faktor. Blir så himla frustrerad när han ska hålla på så här och det är inte det minsta roligt någonstans, ibland kan man ju undra varför man ens håller på med hästar.. 
 
Nog om det. Nu under kvällen har jag faktiskt suttit och räknat matte, låg lite efter på grund av att jag var utomlands men nu är jag i fas så det känns bra. Dock sitter jag mer eller mindre som ett frågetecken, haha. Snart går även ögonen i kors så jag ska alldeles strax pallra mig mot sängen. Vi har dessutom skolfoto imorgon och då är det lika bra att inte se ut som en zoombie! 
 
 



Film

Idag är jag jättesjuk men åkte till skolan ändå. Dock inte på första och sista lektionen, men hade en redovisning mitt på dagen. Min grupp är skyldig mig en fet tjänst nu tycker jag:)
 
Nu kommer filmen från träningen i torsdags,den med styrketräning i en kort trekombination med bommar framför. Som ni ser är Kryckan ingen fan av bommar, varken före eller efter hinder, även om han har blivit mycket bättre. Innan brukade han hoppa längdhopp över dom. Innan hindrena höjdes upp lite så ville han bara springa igenom dom, men när han fattade hur han skulle göra så gjorde han det riktigt bra. Hoppade på styrka och använde bakbenen istället för farten haha!
 



Tisdag

God morgon! 
Tisdag idag, jag går i skolan från 8.20 till 15.40. Alltså blir det en rätt så lång dag i skolan. Direkt efter skolan tar jag cykeln till stallet och rider Peppe. På dagens schema står ett dressyrpass men om det är hästar på banan ändrar jag planerna och rider ut istället. Han blir så himla jobbig om det är hästar på banan när vi rider på ridbanan, han ska bara fokuseta på dom och kan inte riktigt koncentrera sig på arbetet då! 
 
Annars har jag inga speciella planer för dagen. Men jag lär inte hinna med så mycket förutom skolan, stallet och plugga. Så förmdligen kommer jag ägna större delen av kvällen åt att plugga. Ha en bra dag alla! 
 
 



Måndag

Har sjukt mycket i skolan redan, även om det inte har gått lång tid alls på terminen. Fick en liten chock när jag kollade provschemat. Skoldagen var väldigt tung eftersom jag har haft jätteont i halsen hela dagen, även om det var veckans kortaste dag.
 
Det enda bra som har hänt idag är att mamma fick tid att slå på tappskon redan samma eftermiddag (alltså idag). Så nu har han fyra skor igen och ingen är gladare än jag! Imorgon far vi in och hoppar lite på hippo, bara för att checka av vart jag har honom:)
 
 
 



Teoriprov - check

Teoriprovet är nu avklarat och man kan väl också säga att halva vägen till körkortet är avklarad. Nu är det bara uppkörningen kvar på torsdag och jag hoppas verkligen att jag klarar den på första försöket. Men bara jag fokuserar ordentligt ska det nog gå bra! 
 
Förutom teoriprovet har jag bara varit i skolan och i stallet idag. Har inte hunnit med så mycket annat. Dagen i skolan gick ganska fort och trots många långa lektioner var det en ganska lugn dag. Det här sista året lär nog gå ganska fort! Efter teoriprovet åkte jag och mamma till stallet. Eftersom det blev ganska sent red jag aldrig Peppe idag utan jag gick bara en kort sväng runt banan med honom, på det sättet fick både han och jag röra på oss. Två flugor i en smäll alltså! 
 
 



Kryckan v.37

Måndag- promenad ??
 
Tisdag- alla gångarter på pelham (förhoppningsvis kan vi sko honom på morgonen)
 
Onsdag- alla gångarter
 
Torsdag- vila
 
Fredag- jogga i skogen
 
Lördag- tävling LC, LB
 
Söndag- tävling LB
 
Är svårt att göra nått sånt här schema nu med tappskon då jag inte vet när vi får tid hos evidensia. Förhoppningsvis senast på tisdag. I helgen är det tävling i vindeln, så det blir kul. Ska fortsätta se tävlingarna som kul och utan press, försöka ha kul och få bra rundor som sätter sig på självförtroendet. LBn på lördagen är mountainhorse och det går alltid dåligt för mig där, både med Kryckan och min förra ponny. Men får väl försöka ändra det helt enkelt:)
 
2010/2011 i mountainhorse haha
 



V.37

Måndag: Peppe vilar, jag har teoriprov för körkortet
 
Tisdag: ridbanan
 
Onsdag: uteritt
 
Torsdag: ridbanan, har även uppköring denna dag
 
Fredag: uteritt
 
Lördag: träning för Erik Berggren
 
Söndag: skrittmaskinen 
 
Ungefär så här kommer veckan se ut, idag har jag teoriprov efter skolan och uppkörning på torsdag. Hoppas verkligen att jag klarar båda på första försöket! På lördag är det träning för Erik Berggren och jag har aldrig tränat för honom tidigare så det blir spännande. Många sänger dock att han är bra så jag hoppas på det jag också! Alltid lika kul att prova nya tränare! 
 
Foto: Alice Olander



Söndag

VM kan vi bara dra ett streck över tycker jag. Det ville sig inte och så är det ibland i den här sporten. Dock en extremt värdig vinnare, tänk vilken känsla att vinna både med laget och individuellt. Såg det med Oskar, och det var väl han som hindrade mig från att slå sönder nått när bommarna bara fortsatte falla hahah. Åt och gick sen till honom igen och spenderade kvällen där. Han är så bra
 
Nya världsmästaren får väl stå för bilden:) 
 



Sängen kallar

Idag har jag haft fullt upp hela dagen, har därför inte haft så mycket tid över till bloggen. Efter lunch åkte jag iallafall till stallet och när jag kom dit satte jag igång med att flytta in alla mina saker i sadelkammaren ganska direkt. Det tog ett bra tag men det mesta är nu på plats och det känns riktigt skönt att slippa ha sakerna i sadelskåpet som jag har haft i sommar! 
 
När allt var klart red jag Peppe. Det var en uteritt som stod på schemat idag och det blev även en lite längre tur för han del idag. Dock red jag inte speciellt hårt utan skrittade och travade mest. I början av turen var han lite spänd men ju längre vi red desto mer avslappnad blev han. När han kändes lugn och avslappnad tog jag en kort galopp i varje galopp och han kändes fin och framåt! 
 
Kvällen har jag spenderat med näsan i körkortsboken och jag har nästan betat av den för andra gången. Ska försöka orka läsa ut den ikväll så jag är riktigt förberedd inför teoriprovet imorgon! 
 
 



Atm

Jag hoppas verkligen att alla hästmänniskor sitter och ser VM, det gör iallafall jag! Tippar patrice so. världsmästare, men hoppas såklart på roffe:)



 



Söndag

Godmorgon, eller ja goddag kanske är lite mer passande? 
 
Just nu sitter jag och försöker skriva lite på min debatt som vi ska ha på samhällskunskapen nästan vecka. Det går dock inte så jättebra då jag absolut inte är insatt i politiken och vet i princip ingenting om det. Så det kan ju gå lite som det går, dock så tror jag nästan att jag kommer missa den lektionen då jag har uppkörning samma dag men lika bra och göra den ifall att jag skulle hinna tillbaka! 
 
Om en stund ska jag bege mig mot stallet, prio 1 idag är att flytta in mina saker i sadelkammaren och fixa iordning lite. Allt är kaos just nu då jag har för mycket mycket saker, haha någon som känner igen sig? Peppe ska även ridas idag och det lutar mot att det blir en tur runt långslingan, troligtvis i alla gångarter men mest skritt och trav! 
 
 



Tappsko

Tror inte att det finns nått mer störande än tappskor. Kryckan måste ha lyckats sparka av sig den eller nått, ändå har han varit väldigt lugnt sen vi flyttade hit. Inte jättekul då det endast är tre veckor sedan han skoddes, bara att boka ny tid hos evidensia. Inte hittade jag sko fan heller...
 
Tog en promenad med honom bara för att inte riskera nått. Han var iallafall fin i benen, hovarna hade klarat sig och han markerade ingen hälta. Så vi får vara glad att allt är bra med honom iallafall. Dock ställs morgondagens träning för Lena in, vilket är extremt tråkigt då vi hade behövt en träning för henne nu..
 
 



6:e september

Haha detta med rubriker..
 
Hela kvällen har jag suttit med körkortsteorin, men nu går ögonen snart i kors så jag ska alldeles strax dra mig mot sängen. Idag har jag gjort mycker men ändå inte (haha), egentligen så har jag bara varit i stallet och pluggat teori men det känns ändå som jag gjort mycket. Knasigt. 
 
Peppe red jag i skogen idag och han skötte sig för det mesta bra, både innan och under ridturen faktiskt. Han var inte alls lika spänd och uppstressad när han stod på gången som igår så det var riktigt skönt! Han måste lära sig att kunna vara utan sin kompis, men det börjar bli bättre iallafall. Jag skrittade och travade bara med honom idag och han kändes fin så imorgon kanske vi tar någon galopp också! 
 
Efter att jag hade ridit åkte vi till stöcke och hämtade alla mina saker där, dessvärre han jag aldrig fixa något i sadelkammaren så jag får sätta igång med det imorgon istället helt enkelt! 
 
Bästa Peppsan innan vi red idag!

 



Rolf-Göran Bengtsson, vilken legend han är

Sitter och ser VM-semin just nu, och Roffe gick just upp i guld läge efter första omgången. Jag fattar verkligen inte hur han kan vara så kylig när han har så mycket press, men självklart gick det hur bra som helst. Bara att hålla tummarna att det håller hela vägen!
 
Hade världens pissigaste jävla dag igår, så orkade aldrig blogga nått mer. For till stallet och gjorde klart allt där, Kryckan fick vila eftersom han tränade på torsdagen. På kvällen kom Oskar och sov här.
 
Nu ska jag snart till stallet igen, ska bara jogga han lite på hacket hade jag tänkt!
 
 



Lördag

Hela morgonen har jag pluggat körkortsteori och nu ska jag alldeles strax dra mig mot stallet. Peppe ska ridas och sedan ska jag flytta in mina saker i sadelkammaren och fixa lite där. Igår skrittade jag mest med Peppe men idag ökar vi lite successivt och travar mer. Får hoppas på att han sköter sig lika bra som igår! 
 
Nu måste jag åka, ha en bra dag alla så hörs vi senare! 
 
 



5:e september

Tar en paus från all körkortsteori och passar på att blogga lite. Dagen har varit rätt bra och det var en lugn dag i skolan. Till skillnad från 2an så slutar vi nu tidigt på fredagar, så otroligt skönt! Dock är det bara fram till efter höstlovet, men man får väl vara glad så länge det varar!
 
Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe. Det hade helt snurrat om för honom idag och han var riktigt dryg innan jag skulle ut och rida. Han är helt tokig i sin boxkompis och blir jättestressad om han inte är i närheten. Otroligt jobbigt alltså och han går mig verkligen på nerverna när han håller på att tjorva. Men när vi väl kom ut från stallet gick det bättre och han lugnade ner sig efter ett tag. Eftersom han har tagit det lugnt i en vecka så red jag bara lugnt idag. Skrittade mest men travade även några korta bitar. Imorgon ökar vi på och tar lite mer trav! 
 
 



Träningen igår

Igår var det träning ute i stöcke. Först jobbade vi bommar på någon sorts fyrkant, för att få dom att bli avslappnade och rakriktade samt även kunna få dom att släppa i sidorna. Gick helt okej i traven, men i galoppen blev han väldigt pigg och ville byta galopp osv. Får som inget grepp om honom, även om det gick mycket bättre mot slutet.
 
Sen gick vi över till en serie med tre oxrar, nästan som en trekombination fast 1,5 meter kortare. Hahahaha ja ni hör ju. Framför låg fyra bommar, sen 5 språng lite tillbaka till serien. Jag trodde att Kryckan skulle göra plockepinn av hela kombinationen, men inte då! Första gången kanske det gick lite fort, men han rättade sig snabbt. Sen vände vi på serien och hoppade oxrarna baklänges (haha) men den låg bara på 70 cm så det gjorde inget. Vi fortsatte ändra serien till bara räcken och höjde till en meter kanske, gick bara bra då också eftersom han backade av jättefint.
 
Det sista vi gjorde var att ta upp serien till en meter, och göra två räcken och en oxer ut. Han hoppade jättefint verkligen, försiktig och hoppade på styrka. Finaste Kryckan, dock måste vi träna på avsaktningar haha. Kommer film senare!
 
 



Underbara fredag

Imorse var jag jääätte trött och det var något segt att ta sig upp från sängen, men så fort jag insåg att det var fredag idag så blev jag en aning piggare! Det blir nog en ganska lugn dag i skolan idag, jag har bara tre lektioner och slutar relativt tidigt så det är najs. 
 
Direkt efter skolan åker jag till stallet och rider röda faran aka Peppe. Eftersom han inte är riden på en vecka utan bara gått i skrittmaskinen någon enstaka gång har jag tänkt låta han gå i skritten en stund innan jag rider honom. Tanken idag är att rida en lugn sväng i skogen med bara skritt och några korta travbitar, vill börja lite lugnt igen efter hans lilla vila! 
 
Nu ska jag göra mig iordning för skolan, ha en bra fredag allesammans! 
 
 



Lång dag

Idag har det varit en rätt så lång dag och jag har ändå hunnit med ganska mycket. Hade tre lektioner i skolan som gick relativt fort och sedan åkte jag till Vindeln för lilla uppkörningen. Gjorde dock en del missar så jag måste ta 1 lektion till innan uppkörningen. Lite små drygt. 
 
När jag kom hem igen åkte jag och mamma till stallet. Jag duschade och pysslade bara om Peppe då det var trav, och sedan åt vi på stallfiket. Vet inte om jag nämt det men vi har flyttat stall igen, stallet är dock fint och Peppe verkar bara trivas bra i sin nya box! Dock hade han sprungit en hel del i hagen idag.
 
Kanske världens sämsta bild på Peppe och hans boxkompis!
 



Jag lever

Jag bloggade aldrig igår, vet inte varför egentligen men var helt förstörd av trötthet. Mamma tog Kryckan vilket verkligen behövdes.

Idag går jag i skolan till halv tre kanske, sen är det hoppträning i stöcke med Kryckan. Ikväll ska jag till oskar tror jag.

Linus och Elias står för bilden





Vad jag köpte i Spanien

Här kommer bilder på vad jag köpte i Spanien. Jag köpte inte alls mycket och trots att vi gick i ett ganska stort shoppingcenter handlade jag endast på 1 affär, haha.
 
Linne från Primark
 
Linne från Primark
 
Hoodie från Primark
 
Mjukisbyxor från Primark
 
Plånbok som jag köpte på stranden
 
Sist men inte minst en parfym från Juicy Couture köpt på taxfree. 



Torsdag

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och ska alldeles strax ta och göra mig iordning inför skolan. Det var faktiskt inte alls speciellt jobbigt att ta sig upp ur sängen idag, mycket lättare än vad jag trodde men antagligen för att det var så ljust och jag glömde dra ner persienner igår. 
 
Idag går jag i skolan till 12.20, jag missar dom 2 sista lektionerna då jag ska till Vindeln för lilla uppkörningen. Den gick inte att ta någon annan dag så det fick bli så nu. Efter den åker jag till stallet, det är som sagt trav idag så jag pysslar bara om Peppe idag! 
 
 



Tillbaka på svensk mark

Hej allihopa! Nu är jag tillbaka på svensk mark igen efter en riktigt bra vecka i Spanien. Så från och med nu kommer jag alltså börja blogga som vanligt igen! Det känns nästan lite konstigt att jag började dagen med ett dopp i havet och en promenad längs stranden och nu sitter jag här hemma vid datorn. Lite kontraster är det allt. 
 
Vi landade för någon timme sedan och för en stund sedan kom vi hem efter att ha varit till stallet en sväng. Var såklart tvungen att åka till Peppe och ge honom lite morötter. Världens bästa häst ♥ Imorgon är det trav och jag har även lilla uppkörningen på eftermiddagen så han får vila imorgon. Istället rider jag på fredag och eftersom jag inte ridit honom på en vecka så längtar jag lite grann! 
 
Lite blandade bilder från veckan!
 
 



VM är igång!!

Är jättetrött nu så det blir ett snabbt inlägg. Idag ha rjag varit i skolan, kollat VM (asså Sverige, tvåa av 33 länder efter första omgången!!!), skrittat ut min fina häst, samt varit med Oskar en jättekort stund på kvällen. Godnatt...
 
Världens finaste Kryckiii, vinst LA (1.10)
 



Hej eller nått!

Idag har det varit riktigt varmt och jag har nog legat mer i havet än på stranden, så kan det vara! Iallafall, det är nu sista kvällen här och imorgon eftermiddag går planet hem till kalla Sverige igen. Vi hinner dock sola och bada någon timme på förmiddagen innan vi åker till flygplatsen. 

Annars har jag inget roligt att berätta för tillfället. Bloggar imorgon kväll när jag har kommit hem! 

Salladen jag åt till lunch idag. Den var inte helt fel kan jag lova! 





Söker medryttare till Kryckan!

Nu söker vi medryttare till Kryckan som är en valack född 2005, 146 cm i mankhöjd. Supersnäll i hanteringen, jättemysig i boxen och vill alltid väl. I ridningen kan han bli pigg och het, verkligen ingen nybörjarhäst. Men är väldigt fin!
 
Kraven är att du är minst 15 år, helst äldre, är noga och ansvarsfull. Inte längre än 170 cm då han inte bär upp långa ryttare och inte heller är speciellt viktbärande. Ridningen vi vill ha hjälp med är uteritter/dressyr, alltså ingen hoppning!
 
Om du är intresserad så är det bara att höra av dig till mig på 0768357788 så att vi kan boka in någon "provridning":)
 
 



1:a september

Just nu sitter vi och äter middag, tog en sallad som i princip alla andra dagar. Men sallad är gott så! Dock var det nog världens största sallad och nu har jag hamnat i matkoma. Idag har vi legat på stranden hela dagen, eller egentligen i havet då det har varit alldeles för varmt för att sola. Dessutom har jag lyckats bränt mig och få solexem, kuuuuul. 

Imorgon kliver vi upp tidigt och åker till stranden tidigt för imorgon är sista heldagen och på onsdag åker vi hem. Vill egentligen inte åka hem men jag saknar så klart Peppe! 






Måndag

Idag är det måndag men det är ingen skola för min del idag utan jag kommer spendera hela dagen på stranden. Inget att klaga över direkt! Det verkar dock som det blir varmt idag då det inte blåser så mycket och inte är ett moln på himlen. Får se till och bada mycket! 

Nu har vi precis ätit frukost och ska snart ge oss iväg till stranden. Tänkte bara slänga in ett inlägg då jag ändå hade internet! 





Filmer från Miicke-träningarna

Dag 1
Som ni ser så rusade han bara igenom serien dom två första gångerna, sen mindes jag att man faktiskt kunde bromsa med sitsen också haha, så då blev det mycket bättre. Kontrollbanan gick också bra, han behöver ju ingen fart alls egentligen för att hoppa en meter. Det blir som styrkehoppning, och det gjorde han bra och var väldigt uppmärksam på mig!
 
 
Dag 2
Här gjorde han lydnadsövningen jättebra på serien i början. Där satt problemen i mig eftersom jag fick bråttom ut ur serien och ville rida iväg honom, men det löste sig. Tog med alla sprången på kombinationen, endast för att jag ska kunna se tillbaka senare. Micke kom med ett jättebra tips på hur jag ska tänka när jag rider på kombinationer "är det räcke in, rid då som om det vore ett vanligt räcke, är det oxer in, rid som att det är en vanlig oxer". Det är skitbra, för går jag och tänker att nu kommer jag få trångt, så ändrar jag för mycket och en bom faller. Kryckan löser det bra ändå!



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin