Kryckan 9/9

Idag blev det jobb över små hinder för Kryckan, på pelhamet då jag var sjuk och inte ville riskera att hamna i en diskussion om hurvida bromsen är nödvändig eller inte. Han var så fin, jag orkar inte. Värmde honom i trav och galopp ganska fritt med fokus på att han skulle släppa vänstersidan. Helt sjukt vad mycket mer lösgjord han är åt höger än vänster...
 
Började med att hoppa några små hinder på 50-70 cm, som stod jättebra och nära varandra så att det blev som en "evighetsövning". Helt perfekt då jag kunde jobba med lösgjordheten mellan sprången. I början ville han inte landa i vänster galopp när jag bytte varv över hindrena, men det löste sig efter att jag varit övertydlig några gånger.
 
Till sist hoppade jag lite på en linje med ett räcke och ett plank. Det var antingen sex språng lite tillbaka, eller fem språng lite i framåtläge. Dom första gångerna då det var lågt (80 cm) så tog jag det på sex språng och såg det som styrkeövning, han börjar verkligen fatta nu vad det innebär att hoppa på styrka. Till sist tog vi båda räckena på 1.05 meter, då tog jag det på fem språng. Men avståndet blev naturligt kortare eftersom hindrena kom upp och språngkurvan är större på räcken. Han hoppade så fint, luftigt och genom kroppen. Efter det fick han trava av, fina fina häst! Han blev inte alls studsig även om jag hade pelham:)
 
Pappas instagram bild från sista språnget
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin