Micke-träning dag 2

Idag var det allt jag och Kryckan har problem med, vilket i och för sig är bra eftersom man får bäst hjälp när problemen man har kommer fram. Först hoppade vi någon serie (om man kan kalla det för serie ens) med en bom, ett räcke på max 20 cm, en till bom, ett språng till en till bom, och sen två språng till ett räcke som höjdes eftersom. I början hade jag precis som igår problem med att han blev lite väl på, och jag fick inte tillbaka honom. Men det var mycket bättre än igår och han fattade snabbt hur han skulle göra. Sista gången vi kom på det så låg det på en meter kanske, och han blev mycket finare i bakbenen än han har varit innan. Inte så att han har dålig teknik, men han veckade ut sig bättre!
 
Sen hoppade vi en linje med två kombinationer, ja ni hör ju haha. Allt jag har problem med, linje och kombination i samma övning. Han var väldigt tillbaka i galoppen efter kontrollövningen innan, så jag fick ha mycket mer ben än innan. Höjde sedan upp till 1 meter och han gick som en klocka, helt perfekt. Sista gångerna så låg hindrena på 1.05-15. Fick ta om det två gånger då jag red lite halvdåligt in i första kombinationen, tror vi fick nått bakbenspet på 1B, världens minsta pet typ. Men sista gången var bra och då gav jag mig!
 
Jag är inte helt säker på om jag är nöjd med träningen, känns fel att säga att jag är missnöjd för det har jag ingen anledning att vara. Det är bara det att det känns som att jag är inne i någon mental svacka eller nått, för jag blir aldrig nöjd. Är jättejättenöjd med Kryckan för han är en stjärna, men hela tiden undrar jag om jag är rätt ryttare till honom. Kan aldrig sluta tänka på vart han skulle vara nu med någon annan, även om jag vet att det inte är så. Nej nu är jag trött, filmer kommer imorgon!
 
Nu på kvällen har vi flyttat Kryckan till ett annat stall, det tog en halv evighet och hälften av sakerna är fortfarande kvar i gamla stallet. Det blir förhoppningsvis bra!
 
 



Bloggar imorgon

Just nu är vi på la zenia boulevard och shoppar. Vi har varit här i ett par timmar och jag har endast handlat på 1 affär. Dom stänger om en timme så vi ska snart åka hem. Ingen middag har vi ätit än heller.. 





Lördag

Idag har vi precis som tidigare dagar spenderat hela dagen på stranden. Det har dock varit lite halv molnigt och blåst idag men det var ändå ganska skönt även om det kanske inte svalkade så mycket utan var ganska varmt ändå. I havet är det runt 27 grader och det är otroligt skönt att ligga i och bada. Tänkt om det hade varit så varmt i havet hemma.. 

Jag har även lyckats bränna mig idag så imorgon får jag ta och smörja mig lite mer! 

Imorgon ser planerna ut så att vi kliver upp lite tidigare och går till stranden tidigare. Sedan på kvällen åker vi troligtvis till en shopping galleria och kollar lite i affärer så det blir kul! 

Några bilder från dom senaste dagarna!







Micke-träning dag 1

Idag var det kontrollövningar som det ofta är första dagen. Det första vi gjorde var att rida över galoppbommar, först med ett språng mellan, sen längdes det till två, och till sist till tre språng. Det gick helt okej i höger varv, men vänster blev ganska hackigt och jag fick aldrig något bra grepp om vänstersidan (som vanligt alltså).
 
Sen gick vi över till en serie på långsidan, först en bom till två kryss på studs till ett räcke, sen ett språng till en oxer. Här fick jag bromsa för mitt liv, för min ponny hade gjort mos av den serien annars. Dom första gångerna bara slängde han sig över och jag var ganska arg. Sen började jag minnas hur man rider (haha) och bromsade med sitsen, och då gjorde han det mycket bättre. Efter serien blev han jättejättestark och drog iväg, men det var nog det största problemet tror jag. Sista gången låg den på en meter, och efter det ville jag inte ta den högre eftersom det inte var läge då han var så extremt på.
 
Det sista vi gjorde var att hoppa en liten bana. Första varvet låg hindrena mellan 70-80 cm. Då blev det lite för mycket kontrolltänk med korta språng att han nästan blev överlydig. Dock hoppade han fortfarande bra! Andra varvet låg B-hindret i kompinationen på 1.10, resten låg på 1 meter. Fortfarande hade jag för mesig galopp i honom, vilket gjorde att han kröp nära in i kombinationen och fick långt till B. Men eftersom min häst är en stjärna så löste han det utan att ha ner någon bom. Felfri var han och jag kom igång med ridningen igen allt eftersom banan gick! Nu taggar vi imorgon:)
 
 



I bilen

Hej jag lever, typ haha. Oskar sov här i natt och stannade till mitt på dagen någon gång. Så jag vill som inte blogga då.

Nu sitter jag i bilen efter att ha tränat för Micke, film kommer sen!






Bilden säger allt

Hallå! Nu har vi precis ätit middag och ska snart dra oss hemåt igen. Känner på mig att jag kommer sova gott i natt.. Idag har vi legat och svettats i solen hela dagen. Det var nästan olidligt varmt där ett tag men efter 4 blev det ganska skönt! När vi gick hem från stranden vid halv 7 visade dock termometern 40 grader, haha. 

Blir bara ett kort inlägg nu men ni vet att jag lever iallafall. Kommer hem på onsdag och då blir uppdateringen som vanligt igen! 





Inte vår dag idag

Träningen gick dåligt, behöver inte säga så mycket mer. Det var en bra övning och det hade varit kul om det hade gått bra haha, no shit. Det var studs på volt, och en massa småhinder med en om framför. Men bommen låg inte så att dom fick plats med ett med ett språng mellan den och hindret, utan den skulle bara hjälpa till att bromsa och se till att dom går av närmare hindret. Kryckan tyckte dock att den där bommen var helt onödig, så han hoppade av innan bommen 99 gånger av 100 haha.
 
Hoppningen i höger varv gick helt okej, men i vänster varv var allt pannkaka. Hade pelhamet vilket kändes som ett ganska bra beslut, men eftersom det är rakt så kan jag inte ställa och böja honom i sidorna/nacken på samma sätt som på tränsbettet. Det innebar att han var alldeles för rak i kroppen, landade i fel galopp och fulsparkade. Fick göra femtioelva avbrott och fatta ny galopp. Det gick bättre när vi hoppade hela banan, men bra var det inte. Bryt ihop och ladda om inför Micke i helgen!
 
Inte kunde jag testa Micklem-tränset heller eftersom vi köpte fel storlek. Köpte full när han skulle behöva cob. När man köper ett såpass dyrt träns vill man ju att det ska sitta bra också, så vi far och byter det imorgon/på lördag!
 



Dag 1

Hej på er! Just nu sitter vi på restaurang och har precis ätit middag, och jag lovar er; det var inte sista gången den här veckan ni hörde det. Vi har som sagt inget internet i huset utan jag kan endast blogga när vi är ute och äter. Några tidsinställda inlägg hann jag inte heller fixa innan vi åkte men men! 

Idag har vi legat vid stranden i princip hela dagen. Iallafall från 12-6 och jag har faktiskt redan fått lite färg! *happy face* Imorgon lär vi också spendera hela dagen vid stranden men det är ju skönt så jag klagar inte! 

Brukar alltid vara jättedålig på fota när vi är utomlands men jag ska försöka ta lite mer bilder och visa den här gången! 





Rambo Micklem

Igår var jag och mamma och köpte ett nytt träns till Kryckan, hans tävlingsträns gick ju sönder på tävlingen i helgen. Vi fastnade för Micklem, men såklart så hade både Tegs hästsport och travshoppen slut på hans storlek i svart. Så det böev att köra genom hela stan till hööks istället, där dom äntligen hade det. Ska inviga det på markarbetesträningen i stöcke ikväll, hoppas det passar!







Varmt här i Spanien

Just nu sitter vi och äter lunch på en restaurang och vilar lite från solen. Hittills idag har vi bara hunnit med att handla samt legat vid stranden. Det är otroligt skönt i havet men nästan för varmt på stranden då det säkert är över 30 grader. Men det är helt klart bättre än Sveriges väder så jag ska inte klaga! Jag kommer säkert bada mer den här veckan än vad jag har gjort sammanlagt på flera år, haha. 






Bra uppdatering eller?

Är redan så sjukt skoltrött att det är tragiskt. Värst av allt är ju läraren som alltid måste prata non stop genom hela lektionen. Han har alltid gjort så, och kommer säkert alltid att göra de. Var så döende när jag kom ut från klassrummet efter 1,5 timmes ändlöst prat att jag var tvungen att köpa en loka för att orka med juridiken........

Kvällen spenderades hos Oskar, vi firar ju faktiskt 1 månad idag. Han är bäst. Godnatt.






Varnar för dålig uppdatering

Just nu är jag på flygplatsen och väntar på att kliva på planet. Passar därför på att blogga nu när jag har lite tid över. Uppdateringen kommer nog inte vara den bästa från min sida den kommande vecka. Vi har inget internet i Spanien utan jag kommer endast kunna blogga om det finns wi-fi på någon restaurang. Men ni har ju Agnes! 

Efter skolan åkte jag till stallet och red Peppe. Det blåste jättemycket så jag var nästan lite rädd att han skulle vara jätte uppspelt. Men han skötte sig bara bra! Jag joggade honom en sväng i skogen och han var pigg och glad. Nu får han vila/gå i skrittmaskinen i en vecka och sedan sätts han igång igen när jag kommer hem. 

Ni får ha det bra så bloggar jag när jag kan! 





Regn, regn och åter regn

God morgon! Just nu har jag precis ätit frukost och sitter nu och kollar ut genom fönstret när det regnar. Här i Umeå har det regnat nästan varje dag i ungefär 1 ½ vecka och jag börjar bli nådligt less. Jag hatar regn av hela mitt hjärta och det värsta jag vet är att vara ute när det regnar. Därför ska det bli otroligt skönt att jag och mamma flyr mot varmare breddgrader ikväll. 
 
Idag går jag i skolan till 14.05, skönt att sluta tidigt för en gång skull och jag hinner åka till stallet efteråt och rida min röda springare. Planen med Peppe idag är att rida en lugn tur i skogen med mycket trav, får hoppas att han inte är allt för pigg då han bara gått i skrittmaskinen sedan tävlingen i söndags! 
 
Nu ska jag göra mig iordning för skolan, ha en bra dag alla så hörs vi senare! 
 
Detta ser ju inte helt fel ut om jag får säga det själv! 
 



Godnatt!

Hade skola från 8.20 till 15.40, länge sedan jag hade så långa dagar hahaha. Efter skolan var jag med Oskar ett tag innan jag åkte till stallet och galopperade Kryckan i skogen. Alltid kul att gasa lite! Både han och jag tyckte att det var hur kul som helst:)
 
 



Trött

Klockan är lite efter 9 men det känns som den är mycket mer, dels för att det är mörkt ute(!!) på kvällarna nu och dels för att man blir otroligt trött i huvudet av att vara i skolan en hel dag. Jag ska gå och lägga mig om en stund men först har jag lite saker att göra, måste göra bort lite skolarbeten och även packa. 
 
Idag har det ändå varit en rätt så lugn dag. Jag var i skolan fram till 15.40 och efteråt åkte jag till stallet en snabbis. Peppe fick gå i skrittmaskinen i ca 30-40 minuter och sedan pysslade jag om honom innan jag åkte hem igen. Imorgon ska han ridas en sväng innan han får ta det lugnt i en vecka. 
 
Detta blev nu ett otroligt osammanhängande inlägg och jag vet knappt vad jag skriver så god natt! 
 
 
Saknar sommaren... ♥
 



Kryckan v.35

Måndag- skritt
 
Tisdag- alla gångarter
 
Onsdag- vila
 
Torsdag- markarbete i ridhus
 
Fredag- skritt
 
Lördag- Micke-träning
 
Söndag- Micke-träning
 
 



26:e augusti

Idag är det en lång dag i skolan.Jjag går från 8.20-15.40, men förhoppningsvis går tiden ganska fort ändå och jag känner på mig att dagen inte lär bli allt för jobbig. Direkt efter att jag har slutat åker jag vidare till stallet för att fixa Peppe. Jag hinner inte rida honom idag så han får gå i skrittmaskinen istället. Det är bättre än ingenting iallafall! 
 
Jag funderar även på att fixa några tidsinställda inlägg medan jag är borta. Är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? Kommentera då :)
 
 



Sängen kallar

Klockan är inte ens halv 9 och jag funderar på att gå och lägga mig, trött är bara förnamnet av hur jag känner just nu. Lika bra att gå och lägga sig alltså och sova är alltid skönt så! Idag har det varit en ganska så lång dag. Först var jag i skolan mellan 8.20-15.40 och trots en lång dag i skolan gick tiden rätt fort och det var inte allt för jobbigt.
 
Direkt efter skolan åkte jag vidare till stallet. Peppe fick gå i skrittmaskinen medan jag fixade iordning sakerna efter helgen och jag packade även ihop alla mina saker då vi byter stall när jag är utomlands. När pappa kom tillbaka från trav så hjälpte jag till att ta in hästarna innan jag åkte hem igen. 
 
Det var min dag i snabba drag, nu ska jag klura lite på vad jag ska ha med till Spanien och sedan dejta kudden. Hörs imorgon! 
 
 



Bilder från igår

Alla bilder fotade av: Sandra Bingebo

Glad Peppe.. 



Måndag morgon

Hej och god morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och laddar inför ännu en skolvecka. Dock blir det bara en kort vecka i skolan för min del då jag åker till Spanien på onsdag kväll!! Idag går jag i skolan fram till 15.40 och efter det åker jag direkt vidare till stallet. Peppe ska gå i skrittmaskinen och jag ska hjälpa till lite i stallet plus fixa dom sakerna jag inte tvättade efter tävlngen igår. Det mesta är dock bortgjort så jag har inte allt för många saker att rengöra skönt nog! 
 
Vi fick även vara med i tidningen idag. Dom hade skrivit lite om att vi vann med laget igår vilket var kul då dom generellt sett skriver otroligt lite om ridsporten. Dock valde dom konstigt nog att sätta en bild på mig istället för på hela laget, en från en lite minst sagt udda vinkel. Ibland blir man inte riktigt klok. 
 
 



Resultat vännäs

1 m, 0+0 fel - VINST
Valde att gå in och rida en lägre klass för att starta lugnt efter operationen och det kände jag nu såhär i efterhand var väldigt bra. Jag hade aldrig orkat kriga mig runt en 1.20 bana utan jag var helt slut efter att ha hoppat en grund och omhoppning på 1 meter. Haha. Rundan var helt okej, vi hade ett bra flyt och Peppe kändes pigg och glad! Dock tog den lilla orken jag hade slut i omhoppningen så jag orkade inte rida ihop honom till dom tre sista hinderna och där av blev dom lite "hej kom och hjälp mig". Men det räckte ändå till en vinst vilket jag verkligen inte trodde från början. Kul!! 
 
 

1.10m, 0+0 fel - 2a plats
Peppe var jättefin på framhoppningen till den här klassen och jag hade en bra känsla när jag gick in på banan. Även den här rundan var helt okej, det var en A1:a eftersom det var lag så vi gick in senare och hoppade omhoppning. Dock så kom vi fel på trippeln både i grunden och i omhoppningen då jag inte hade kraften att rida ihop honom så han tog iväg på 7 galoppsprång istället för 8 båda gångerna. Men jag är ändå nöjd och Peppe är nog världens bästa! 
 
Dessutom vann laget både sista omgången och totalen av div 2 vilket var extra kul! Fyra rosetter fick vi alltså med oss hem idag vilket inte var helt fel med tanke på att vi bara red två klasser, haha! 
 



Resultat och filmer

LC igår, 0+0 fel, 3a
Frågan är ju vad jag höll på med i den här klassen. Inte alls nöjd egentligen. Pelhamet funkade ju inte, det märkte jag redan på framhoppningen. Även om jag knappt håller i tyglarna så blir han studsig och sparkig. Han var lite småsur och genom hela rundan kände jag typ "hahah vafan hahaha det här går inte". Omhoppningen var riktigt långsam, trodde aldrig att tiden skulle räcka till placering. På tränsbettet hade jag kunnat rida 5-6 sekunder snabbare utan problem. Klappade om min fina häst ändå, det var ju inte han som valde bett haha:)
 
Usch jag kräks vilken runda haha, vart är balansen?? 
 
LC+5 idag, 0+0 fel, 2a
Oj så fin han var i den här klassen, bytte till tränsbett och det var det bästa jag kunde ha gjort! Hatar pelham, har insett att det bara förstör nu. Hade perfekt stöd i handen, och Kryckan var mycket nöjdare än igår. På trean såg han inte riktigt hindret och blev helt chockad när det stod nått framför fötterna på honom, men självklart hoppade han ändå. Gasade ganska ordentligt i omhoppningen, och han bara flög. Höll tillbaka i sista svängen där jag såklart skulle ha svängt innanför, och missade vinsten med 67 hundradelar. Surt såklart, men jag kan ju inte vara annat än nöjd med min fina stjärna!
 
En lite rolig sak som jag fick reda på nyss var att jag tävlade klassen idag med ett trasigt träns. Sidostycket var helt sönder tydligen, då min häst är som han är. Men mamma lyckades rädda allt utan att säga nått till mig innan jag skulle rida. Hade jag fått veta det så hade jag antagligen fått någon form av sammanbrott. 
 
 
Om någon fotade i helgen, så mejla dom till [email protected]!



Bättre idag!

Idag stämde allt som inte stämde igår, hade tränsbettet och det var slut på bromsandet. Dubbelnolla och andraplats blev det:)

Kommer bättre inlägg och film senare när jag har duschat!






Bra dag!

Peppe fortsätter leverera och nollade båda klasserna idag. Det blev en andra plats i 1.10m och laget vann även sista omgången och totalen. En bra dag på jobbet alltså! 

Mer utförligt resultat kommer när jag är hemma igen! 





Vinst i första klassen!

Hästen var fin och jag red bra halva rundan. I omhoppningen tog den lilla energi jag hade slut men den stjärna som Peppe är tuggade han på ändå. Det räckte till en vinst så det var kul! 

Nu laddar jag om inför nästa klass! 





På väg till Vännäs

Nu sitter jag i hästbussen på väg till Vännäs. Idag rider jag 2 klasser, 1m och 1.10m. I första klassen ska jag bara känna på banan och försöka få en bra runda med en bra känsla. Andra klassen är laget och vi leder inför sista omgången som är idag, vi får hoppas att det håller ända in i mål! 

Uppdaterar med resultat under dagen. Håll tummarna för oss idag! 





Packat och klart

Allt är nu packat och klart inför imorgon och jag har förhoppningsvis koll på allt. Imorgon blir det tidig uppgång, senast 6 imorgon bitti måste jag kliva upp för planen är att vi ska åka vid 7 från stallet. Nackdelen med att hoppa i första klassen, men eftersom jag inte ridit mycket dom senaste veckorna vill jag hoppa en lägre klass. 
 
Tidigare idag skrittade jag ut Peppe i skogen och det gick bara bra. Han provade bråka en gång men gav sig ganska sanbbt och resten av turen skötte han sig bra. När vi kom in friserade jag honom så nu ser han lite mer ut som en tävlingshäst än en skogsmulle, vi behöver alltså inte skämmas allt för mycket imorgon! 
 
Nu ska jag bara kolla klart på filmen jag ser (Förr eller senare exploderar jag) och sedan dra mig mot sängen för att dejta kudden. Hörs imorgon! 
 
 



Fin häst och dålig ryttare

Var dubbelnolla och trea i LC idag. Är inte alls nöjd med min ridning, satt bara och bromsade. Typiskt när jag rider på pelham. 100 halvhalter senare var vi i mål iallafall. Byter bett imorgon för pelham är alldeles för skarpt att tävla på! Skriver mer sen när jag har mer tid, ska iväg till en kompis nu:)
 
 



Outfit för imorgon

Jag:
Kavaj - Svart animo kavaj
Tävlingstop - Pikeur
Ridbyxor - Kingsland
Hjälm - Charles owen
Stövlar - Pioneer
Väst - Racesafe

Peppe:
Sadel - Equipe linnea
Stigbyglar - Sprenger
Träns - Rambo micklem
Pannband - Glen gordon
Martingal/förbygel - Hööks
Skydd - Veredus
Schabrak - Marinblått equiline 
Huva - Marinblå eskadron
 
 



Dagen före tävling

Direkt efter att jag har fått lite lunch i magen ska jag börja dra mig mot stallet. Eftersom det är tävling imorgon är det en hel del som ska fixas idag. Peppe ska först och främst ridas lite lugnt, bara så han får komma ut och röra på sig. Sedan ska allt smörjas och packas, Peppe ska badas och sist men inte minst ska han även friseras. Manen är på tok för lång och hela han behöver sig en omgång av saxen - kan man inte vara bäst kan man alltid vara snyggast! ;-)
 
 



Tävling imorgon

Idag gick jag i skolan från halv elva till halv tre ungefär. Skulle egentligen ha slutat någån timme tidigare men våran lärare tvingade oss att stanna på en föreläsning, så nu är han skyldig oss en ledig lektion tycker jag. Var med Oskar några timmar innan jag åkte till stallet. Red ut Kryckan i skogen barbacka på hacket i regnet, han fick även en dusch och sen packade jag sakerna (slängde ner allt i en påse haha). Jag hade ingen energi och det kändes som att jag skulle svimma av trötthelt. Tur det inte är någon skönhetstävling...
 
Men imorgon hoppar jag iallafall bara en LC. Tar pelhamet även om det kommer att innebära att han blir överkydig och tar halvhalterna för bra. Det är inget bett jag har någon chans att vinna på eftersom det inte kommer att gå så fort. Jag är faktiskt lite nervös, för han backar inte av något själv i LC. Jag skulle inte bli förvånad om vi får 12 fel bara i slarvpet om man säger så. Därför är jag nervösare när jag går in i en lokal LC än en nationell LA haha. Nejmen han är bäst och vet om det, så det är bara att hoppas att jag har något att säga till om imorgon:)
 
 



Träningen igår

Igår tränade jag dressyr för Lena igen. Tog tränsbettet vilket jag verkligen ångrade när jag red fram, för han var väldigt stark och låg i handen. Men det var ärlgt talat bland det bästa jag kunde ha gjort. I traven var han först lite ostadig med bogarna, och i och med det så blev även formen ostadig såklart. Men efter att ha gjort lite skänkelvikning, serpentinbågar och avbrott så blev han väldigt fin!
 
Sen jobbade vi med galoppen på en volt. Vi började med v'nster varv som är hans svåra varv medans han hade tillräckligt med energi kvar. I början var han ganska dryg och ville springa på, men efter ett tag fick jag verkligen lös alla öproblem vi har haft under de senaste tre månaderna! Helt plötsligt kom ryggen upp på ett sätt den aldrig gjort tidigare, och energin kom från bakbenen. Dock var han jättearg och kickade lite, men jag brydde mig inte om det. Har aldrig haft den känslan i vänstersidan innan. Höger gick bra redan från början, så då tyckte Lena att vi skulle ge oss:)
 
Utan Lena hade jag aldrig orkar kriga ända fram. Hon drar fram det bästa ur både mig och Kryckan, och det är det som kännetecknar en bra tränare. Utan henne skulle jag säkert ge upp och bli sur när musklerna värker. Ni som aldrig ridit för henne borde verkligen testa, jag har ridit för henne till och från sedan 2011 och har aldrig blivit besviken:)
 
 



Regn, regn och åter regn

Den här veckan har det regnat ta mig fan varje dag och det ska även regna i helgen tråkigt nog. Utetävlingar i regn är verkligen ingenting att hänga i julgranen. Men det är väl bara göra det bästa av situationen och be till Gud att det inte regnar på söndag, haha!
 
Idag efter skolan åkte jag direkt till stallet och red Peppe. Det hela började inte så bra då han slet sig när jag skulle ta in honom från hagen och sprang till stallet själv. Knashäst. Det gick iallafall bra vilket är huvudsaken! Ridturen gick helt okej, jag red i skogen och han skötte sig bara bra men var lång som en långtradare då jag inte hade kraften att rida ihop honom. Men dåligt gick det absolut inte! 
 
 



Genrep inför helgen

Igår åkte jag och mamma in till hippo med Peppe för att hoppa lite inför helgen. Jag har bara ridit 1 gång på två veckor och inte hoppat på tre veckor så jag var något ringrostig och jag känner även att jag har tappat ganska mycket ork på grund av operationen. Utan att överdriva kände jag mig helt utmattad efter att jag hade ridit, haha.

Peppe kändes iallafall ganska bra, han var lite tjafsig i munnen på det bettet jag red på, så till helgen tar jag hans vanliga bett + träns. Han var dock lite som han kan vara ibland och dog i väg efter hinderna så jag vågade aldrig riktigt rida på honom ordentligt eller ge speciellt mycket eftergift. Men nu när han har fått hoppa av sig lite så håller han sig förhoppningsvis i skinnet på söndag!

När jag travade av var han dock otroligt spänd och hoppade i luften flera gånger, och oj vad sur jag blir på honom när han ska hålla på att fjanta sig. Minsta lilla ljud och han hoppar bokstavligt talat rätt upp i luften. Tur han är fin!

 



Fredag

Idag har alla sam 3or heldag med gymnasiearbetet, vi kommer alltså inte ha några vanliga lektioner utan bara hålla på med gymnasiearbetet. Det är tänkt att man ska lämna in en idéskiss i slutet av dagen och jag har absolut ingen aning om vad jag vill göra för något. Får se om jag blir något klokare under dagen!
 
Efter skolan åker jag till stallet och rider Peppe. Han har bara gått på ridbanan på slutet så idag har jag tänkt fara ut en sväng i skogen idag vilket han säkert tycker blir kul! 
 
Nu ska jag börja göra mig iordning för skolan, ha en bra dag allesammans! 
 
 



Inget internet

Just nu har vi inget internet hemma, antagligen på grund av allt regn som kommit då det inte verkar fungera på hela området. Jag hade precis skrivit klart ett inlägg och när jag skulle trycka på publicera la internet av. Så himla typiskt. Får helt enkelt hoppas på att internet är tillbaka imorgon! 





Torsdag

Hej och god morgon! Det är dags för ännu en dag i skolan, dock börjar jag inte för än klockan 10 idag så det hela kändes lite bättre då. Idag slutar jag vid 15.40 så det kommer bli en ganska lång dag i skolan. Välkommen tillbaka till verkligheten ungefär. Men det går nog bra, behöver komma in i rutinerna igen! 
 
Ikväll åker vi in till hippo med Peppe och hoppar lite. Jag har inte hoppat honom på ca 3 veckor så vi behöver nog några språng i kroppen inför tävlingen på söndag. Dock så tror jag nästan att vi måste hoppa ute så jag hoppas verkligen att det är uppehåll från regnet idag. Ridbanan är nog tyvärr inte i sitt bästa skick efter några dagars regnande.. 
Peppsan igår!
 



Första dagen avklarad

Första dagen i 3an är nu avklarad, vi hade lektioner och gick efter schemat idag men eftersom vi har en del nya lärare och inga böcker än så blev det en lugn start. Vilket var väldigt skönt. Men trots en lugn dag känner jag mig mer än död, haha. 
 
Jag kom hem från skolan för en stund sedan och nu ska jag bara fika lite innan jag åker vidare till stallet. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt vad jag ska hitta på med Peppe idag men det lutar nog mot att han får gå i skrittmaskinen. Men det löser sig! 
 
 



Mina sämsta rundor med Kryckan

Jag har ändå inget att blogga om, så varför inte bjuda lite på sig själv haha?
 
LB+5 i Skellefteå. Hahaha alltså fyfan vilken jävla runda. Kryckan lyssnade inte alls på mig, utan rusade bara på. Jag minns att jag hade panik ända från start till mål och bara väntade på att nån bom skulle falla. Vi var ju nolla förutom att jag glömde vägen och fick lägga en volt, hade vunnit annars. Blev en andraplats...
 
 
LB i Vännäs. Har nog aldrig varit så förbannad efter en tävling tror jag. Man ska aldrig skylla på hästen, men här är jag nästan tvungen faktiskt. han bestämmer sig för att sparka bakut i anridningen mot tvåan, travar mot, och hoppar igenom hindret. Sen vart han tittig på 6an och hoppar igenom det också. Jag gjorde så gott jag kunde på en häst som lekte pajas istället:)
 
 
LB i Sundsvall. Här var det jag som red som en kratta. Satt och fulbromsade istället för att låta honom gå. Skitpet på trean helt utan anledning. 
 
 
LC i Vindeln. Här hade jag haft honom i 1,5 månad kanske, även om det inte syns på filmen så var han fortfarande ganska tunn och ur form efter resan från Irland. Grunden gick helt ok men i omhoppningen tog krafterna slut så två ner på räcken såklart.
 
 
LC på surf. Första tävlingen där jag hade haft honom i 2,5 vecka ungefär haha. Så egentligen var det väl inte så konstigt att rundan inte var den bästa. Han bara springer och attackerar hindrena, och jag låter honom hållas. Dubbelnolla och tredjeplats blev det iallafall:)
 



Tillbaka till verkligheten

Sommarlovet är slut och det är dags att pallra sig tillbaka till skolan igen. Idag har vi först upprop och sedan går vi efter schemat resten av dagen. Men eftersom vi inte har böcker än kommer det nog bli en ganska lugn dag (hoppas jag iallafall). Ska bli kul att träffa alla igen iallafall! 
 
Efter skolan åker jag till stallet. Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med Peppe idag, antingen rider jag en sväng eller så får han gå i skrittmaskinen. Samtidigt kanske det är lite dumt att våga sig ut i skogen när han inte är så mycket riden. 
 
 



Markarbete

Träningen idag gick sådär, varken speciellt bra eller dåligt. Kryckan var lite halvsur, lyssnade ganska bra men hade fortfarande en tendens till att bli alldeles för slarvig när det är småhinder. Ibland tog han i för mycket, och andra gånger tror jag inte ens att han såg dom små räckena på bågen. Mitt i bågen gjorde jag halt, fattade andra galoppen och fortsatte. Upprepade så några gånger lite överallt i övningen, för att checka att bromsen funkade. Han blev väldigt fin när han inte blev för taggad!
 
Man får lirka med honom, för att se till att han behåller humöret för han är väldigt känslig. Men han skötte sig bra ändå tycker jag! Bara att jobba vidare:)
 



Back on track

Efter två veckors uppehåll kändes det ganska bra att äntligen få sitta på hästryggen igen! Om jag ska vara ärlig gjorde det inte så mycket att vi fick rida ute i regnet för Peppe kändes jättefin, blev nästan lite positivt överraskad att han var så mjuk med tanke på att han inte alls är riden så mycket under dom senaste två veckorna - bara två gånger för att vara exakt! 
 
Ingela började att rida och det såg riktigt bra ut. Efter att hon hade jobbat honom lite i alla gångarter var det min tur och eftersom jag inte har ridit på som sagt två veckor var jag lite ringrostig men det gick ändå bra och Peppe lyssnade bra. Får dock jobba vidare med att han ska lyssna på skänkeln, han har ingen riktig respekt och lyssnar inte direkt när man ska flytta undan honom för skänkeln. Men han var fin idag!
 
Alla saker blev dock otroligt leriga så imorgon blir det materialvård för fulla muggar. Om det regnar får han nog gå i skrittmaskinen imorgon annars är jag sugen på att riden en sväng i skogen! 
 
 



Kryckan v.34

Måndag- hovslagare, vila
 
Tisdag- hoppträning
 
Onsdag- skritt
 
Torsdag- dressyrträning
 
Fredag- skritt
 
Lördag- tävling LC
 
Söndag- tävling LC+5 (???) annars skritt
 
 



Sista dagen på lovet

Just nu sitter jag och äter lunch och har precis kommit hem från tandläkaren. Efter att ha gått tandlös i ca 2 veckor var det otroligt skönt att sätta in tänderna igen, speciellt eftersom skolan börjar imorgon. Dock blev det så otroligt fult så jag håller på att dö. Ska jag visa mig ute så här liksom? Men förhoppningsvis kanske tänderna går att flytta upp en bit längre fram när svullnaden och allt lagt sig. Hoppas hoppas verkligen det för detta är hemskt. 
 
Ikväll har jag planerat att rida Peppe men dock bara lite lugnt och inte speciellt länge. Får helt enkelt känna hur det känns. Men eventuellt kunde Ingela rida honom lite först, vilket skulle vara jättebra! 

Före & efter..
Ja, ni ser ju själva. Överläppen är dessutom fortfarande svullen. Vad har jag gjort för att förtjäna detta, måste nästan ha varit massmördare i mitt förra liv eller något. Så otroligt fult iallafall och det går inte att nämna för många gånger. 



Halkbanan - check

Japp ni läste rätt - jag överlevde faktisk halkbanan och den var inte alls lika farlig som jag trodde. Men jag kan inte direkt påstå att det var lika roligt som alla säger att det är, eller så är jag bara otroligt tråkig, haha. Nu är den iallafall bortgjord och det känns otroligt skönt. 
 
När jag kom hem däckade jag i soffan en stund och sedan efter middagen åkte jag och mamma till stallet. Peppe fick gå ca 40 minuter i skrittmaskinen idag och sedan pysslade jag om honom lite! Bra för honom att ta det lite lugn idag efter att ha blivit riden både i lördags och i söndags efter en kortare "vila". Förhoppningsvis kommer vi kunna köra på som vanligt efter imorgon! 
 



Hovslagare

Idag var det bara att vakna 6.30 och fara med Kryckan till Evidensia för att han skulle få nya skor. Det gick okomplicerat (därför vi åker dit) så det var skönt. Dock mår jag alltid illa i flera timmar efter att jag har varit där, hatar det stället så obeskrivligt mycket. Allt från lukten till dom små boxarna med papper i.
 
Sen har jag faktiskt varit på draggen, hjälpte Alicia lite med sitt skåp. Låg och sov och undrade vad jag egentligen höll på med. Tänkte byta skåp men såklart var det nån sur människa i servicecenter som sa "kom tillbaka imorgon". Fan heller. Eller jo kanske, för jag tänker inte ha mitt skåp i tvåan för det är sämst och långt ifrån mina kompisar. Tänker kriga för detta.
 
 



Halkbanan

Idag har jag halkbanan och om jag ska vara ärlig är jag lite smått nervös men alla säger att den är kul så jag ställer väl in mig på det. Det kommer dock ta halva dagen så det känns lite dryg och det är dessutom dåligt väder. Som det ser ut ska det även regna i morgon, så himla tråkigt att sista dagarna på sommarlovet bjuder på dåligt väder :(
 
När jag kommer hem från halkbanan åker jag och mamma till stallet. Peppe ska bara få gå i skrittmaskinen idag och sedan kan jag förhoppningsvis rida honom imorgon kväll när stygnen är borta! Får hoppas på det bästa! 
 
 



Rubrik

Idag har jag inte gjort så mycket. Såg fotboll hos Oskar innan jag åkte till stallet. Liverpool vann och det var väl bra för husfriden haha...

Det gick dåligt att rida, finns inte så mycket mer att säga. Åkte till Hippo och red bommar. Hade kimblewicket vilket jag har insett är helt fel bett att hoppa på. Han tycker inte om det så fort det kommer fram bommar osv. Travhoppade lite och gjorde det vanliga. Dock var han faktiskt himla fin vissa stunder, även om han fortfarande vill sätta lite för mycket höjd i sprången. Men det märktes att jag inte var frisk, för jag hade ingen styrka i kroppen och ingen envishet. Nya tag sen antar jag...






Mål för hösten

Tog mig lite tid idag och funderade över vad jag har för mål i höst, både med Peppe och allt annat. Kom fram till några saker och ska försöka uppnå/komma en bit på väg allt. 
 
Med Peppe:
• Bygga mer muskler och kondition 
• Rida stadiga 1.20 rundor på tävling
• Arbeta vidare och stärka honom i dressyren
 
Skolan: 
• Följa med mer under lektionerna så jag inte behöver plugga lika mycket hemma. Alltså inte vara inne på Facebook eller andra onödiga sidor under lektion. 
• Försöka plugga under hålen istället för att bara sitta och inte göra någonting alls.
 
Övrigt: 
• Börja träna igen, iallafall så länge vädret tillåter att springa utomhus ;-)
• Planera min tid bättre
• Bli mer positiv till saker och ting
 
 
 



Full dag

Kom hem från stallet för ett tag sedan och har egentligen bara hunnit med att duscha, äta och nu landat i soffan med datorn. Jag har haft ganska fullt upp idag och har inte suttit vid datorn på hela dagen där av den låga uppdateringen från min sida. Det skulle ju dock underlätta lite grann om bloggappen kunde fungera någon gång, men det händer väl inte för än grisar kan flyga. Haha. 
 
Imorse åkte vi in med Peppe till hippo så Ingela kunde rida honom. Även om det gick bra igår så tycker jag nästan att det såg ännu bättre ut idag! Han var piggare, lyssnade lite bättre på henne och var mer avslappnad. I slutet fick han även skutta över några små hinder vilket han tyckte var lajbans och det såg bara bra ut! 
 
Resten av dagen har jag spenderat på hästloppis och kollat på ponnytrav, det var dock otroligt lite folk där men vi fick lite sålt iallafall. Bättre än inget helt klart! 
 
 



Sjuk

Idag bestämde jag och Oskar oss för att åka till Tavelsjö och kolla när pappa sprang halvmatathon. Det var så kallt att det är helt sjukt. Vi mötte upp Alicia och Elias och var där ett tag. Direkt jag kom hem så åkte jag vidare till Kryckan och red ut honom i skritt och trav på hacket. Han går ju verkligen inte att rida på hack, men ibland är det nog bra ändå tror jag.
 
Nu har det kommit en massa av pappas kompisar från jobbet hem till oss. Kräftor blir det och jag håller mig på avstånd från dom. Inte direkt det bästa jag vet. Sen flyr jag förmodligen till Oskar eller om han kommer hit. Jag har jätteont i huvudet och i halsen, har säkert feber också. Kul såhär dom sista dagarna på lovet...
 
 



Peppe idag

I eftermiddags drog vi in med Peppe till hippo så att Ingela kunde rida honom. Han var inte riden på över en vecka utan har endast gått i skrittmaskinen men han var inte alls lika pigg och galen som jag trodde han skulle vara så det var skönt. Ingela har aldrig suttit på honom tidigare men det såg bra ut och Peppe skötte sig bra, vilket kanske var huvudsaken! 
 
Imorgon blir det samma upplägg. Vi åker in med Peppe till hippo  och Ingela rider honom. Det är egentligen bara jag som ridit honom sedan han kom från Tyskland så det är bra för honom med lite omväxling av ryttare. Förhoppningsvis kan jag rida börja ridan honom i mitten av nästa vecka igen! 
 
 



Lördag

Hej och god morgon på er! Nu är det sista helgen på sommarlovet och skolan börjar om 4 dagar. Som det ser ut så kommer det även vara sista dagen med braväder idag och jag kommer inte ha tid att skola (ledsen gubbe). Nu ska jag och mamma till strömpilen och kolla i lite affärer, hittade som sagt inget på stan igår så bättre lycka idag hoppas jag. 
 
I eftermiddag bär det av till hippo med Peppe då en från klubben ska rida honom idag och imorgon. Har bara sett honom från marken 1 gång tidigare så det ska bli kul. Och ännu bättre är att han blir riden, vilket han verkligen behöver. 
 
 



Helluu jag lever

Idag skrittade jag ut Kryckan i skogen på hacket, och på på kvällen kom Oskar. Eller han är forfarande här insåg jag just. Vi tänkte se IT, fram tills vi förstod att 192 min inte var 1,5 timme, utan tre timmar haha. Ett av världens topp tre tråkigaste inlägg, men god natt antar jag..







Dagen lider mot sitt slut

Idag har jag gjort ganska mycket jämfört med tidigare dagar den här veckan. Eller mycket och mycket, man får väl tolka det som man vill. Efter lunch for jag till frissan och kapade av håret. Klippte bort en bra bit så nu är det mycket fräschare och mycket kortare. Har inte haft så här kort hår på flera år men jag vänjer mig nog snart! Åkte sedan ner på stan en sväng men som vanligt hittade jag ingenting, suck. 
 
Nu ikväll åkte jag och mamma till stallet. Peppe gick en stund i skrittmaskinen och jag fixade några saker inför hästloppisen på söndag. Peppe har även varit på egna äventyr idag... Han slet sig när vi skulle gå till skrittmaskinen och sprang tillbaka ner till hagarna igen, men vi fick fast han som tur var. Knashäst. 
 
För övrigt så har jag sett klart Gossip Girl idag, är dock lite besviken på den otroligt dåliga avslutningen men annars var det en riktigt bra serie. Mitt största bekymmer för tillfället är dock vad jag ska börja se för serie nu. Alla serier jag ser på har uppehåll och börjar inte för än i höst så det är lite segt om ni frågar mig. 
 
 



Fredag

God morgon! Jag har varit vaken sedan ett tag tillbaka och just nu ligger jag i soffan och kollar på serier. Precis som alla andra mornar den här veckan med andra ord. Jag ska dock snart ta tag i livet och göra något nytta! 
 
Lite senare idag ska jag till frisören och klippa mig. Även om det inte var allt för länge sedan jag klippte mig så ska det bli riktigt skönt att få kapa bort lite hår. Vanligtvis brukar det gå mer än ett halvår mellan gångerna jag klipper mig men håret har verkligen vuxit som ogräs i sommar. Jag funderar även på om jag ska våga mig ner på stan en liten sväng och se om jag hittar lite kläder innan skolan startar igång igen.
 
Ikväll följer jag nog med mamma till stallet igen. Egentligen får jag väl inte vara i stallet för läkarna men det har gått en vecka sedan operationen så vem bryr sig (haha). Bara jag tar det lungt och inte petar runt munnen med smutsiga fingrar går det nog bra! Peppe ska gå i skrittmaskinen även idag, han rids som sagt inte just nu så det är bra om han inte är allt för pigg när han ska ridas igen!
 
 



Fin häst idag också

Alltså Kryckan, vilken häst jag har. Gjorde nästan exakt samma sak som i tisdags, även om hindrena stod på lite andra ställen. På pelhamet behöver jag inte sitta och dra i honom hela tiden, utan kan använda mindre förhållningar. Däremot funkar det inte i hoppningen, går bra över små hinder upp till 1 meter ungefär. Därför tävlar jag med det på surf nästa helg, då jag endast ska hoppa en LC.
 
Iallafall. Han hade verkligen utvecklats efter i tisdags. Då hade han en tendens till att bli lite studsig och sänka ryggen innan hindrena. Nu gick han i en bra takt och jobbade hela vägen. Det kom lite andra hästar mot slutet, och i samband med att han var trött så blev han lite pigg. Men med lite hjälp från mamma så fick jag till det efter ett tag:)
 
Fick även bra tips från Rebecca att tänka på som jag aldrig har hört innan, men som verkade bra!
 
DM-final 2013
 



Med och tävlar

 



Saknar

Oj vad jag saknar den här hästen, han var verkligen en på miljonen. Även om vi säkert hade fler dåliga pass än bra pass under dom 2 åren jag hade han så utvecklades jag otroligt mycket som ryttare med honom. Alla gånger han stack med mig i skogen och var allmänt okontrollerbar men han kunde också vara fantastiskt fin. Trots alla motgångar har han ändå en stor plats i mitt hjärta. Han är nog faktiskt den enda hästen som jag har gråtit över. Finaste Tristan ♥
 
Loved you once, love you still
Always have, always will
 



Torsdag

Hej på er! Uppdateringen här just nu är inget att hänga i julgranen som ni kanske märker. Men jag gör i princip ingenting på dagarna förutom att ligga i sängen eller sitta vid datorn. Där av har jag inget att blogga om tyvärr. Ska dock försöka bättra mig och ta tag i bloggandet igen! 
 
Halva dagen har redan gått och jämfört med dom senaste dagarna har den här dagen gått rätt fort. Efter att jag hade ätit frukost imorse gick jag ut och solade någon timme för att bättra på brännan och nu sitter jag här, vid datorn. Senare ikväll följer jag nog med mamma till stallet en sväng och tittar till Peppe. Han ska även gå i skrittmaskinen en stund är tanken! 
 
Nu ska jag ta mig lite glass och se senaste avsnittet av PLL. Ni som läser detta och har egna bloggar får jättegärna länka dom så jag får något att sysselsätta mig med. :)
 
 



Roligt liv

Har inget alls att blogga om idag egentligen, ska vara hemma och vila fram tills tre då jag far till Konrad (Oskar) och ikväll ska jag och mamma dra Kryckan till hippo. Intressantare än så blir det tyvärr inte:)
 



1 vecka..

Nu är det bara 1 vecka - 7 ynka dagar till skolan börjar igen. Som vanligt går sommarloven alldeles för fort och jag har knappt hunnit med någonting förutom att vara i stallet egentligen. Precis som tidigare sommarlov med andra ord alltså, haha. 
 
I förmiddags var jag en sväng till Vindeln och hade lilla uppkörningen, gjorde ett par missar men eftersom jag blev opererad för mindre än en vecka sedan så tycker jag ändå det gick ganska bra. Dock ska dom ju alltid mjölka pengar så dom tyckte jag behövde en körlektion till. Ni förstår inte vilken tur jag hade när jag skulle hem igen, tåget som skulle gå halv 10 var försenat så jag hann med det och slapp vänta till halv 12. Det kallar jag tur! 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Har pluggat lite teori, kollat på Gossip girl, varit till stallet en sväng och hälsat på Peppe och sedan bara tagit det lugnt. Det blir ungefär samma upplägg imorgon minus turen till Vindeln! 
 
 



Sista veckan på lovet

Idag är de exakt 7 dagar kvar av lovet, som jag ständigt blir påmind om. Fattar inte hur sommarlovet som är 10 veckor kan gå så mycket fortare än 10 veckor av skola-.-
 
Kom just hem från stan efter en lunch med pappa, mamma och David. Ska göra lite andra saker nu och om jag hinner så åker jag ut till Kryckan och går en promenad med honom. Annars får han vila, men jag ser helst att han får röra på sig en stund. Förhoppningsvis har han träningsärk i röven hahaha...
 
Ikväll ska jag bara vara med kompisar och ta det lugnt, har ingen aning om vad jag ska skriva så hejdå:) lol
 
 



På väg till vindeln

Nu sitter jag på bussen på väg till vindeln, tyvärr. Jag ska ha lilla uppkörningen och den gick inte att skjuta på längre då uppkörningen är nästa vecka. Hade dock helst varit hemma i sängen och inte visat mig för folk haha. 

Bloggar mer senare när jag är hemma igen! 





Världens finaste häst

Svävar på små rosa moln efter dagens pass med Kryckan, det blev ett styrkepass med pelhamet ute på hoppbanan. En linje med räcke till kombination, en oxer, en serie med ett språng mellan samt en liten trippel använde vi. Jag började med att rida lite bommar, och herresatan vad Kryckan har utvecklats på det! Förut sprang han rakt igenom eller hoppade längdhopp över istället. Nu tänkte han själv, längde ut eller bromsade upp beroende på hur han kom in. Känslan när alla timmar av träning på bommar ger resultat...
 
Sen hoppade jag serien  på en ått-volt. Satte honom rejält på rumpan och kortade avståndet för att komma åt bakbenen. I början ville han skjuta iväg och överhoppa, men rättade sig snabbt då han insåg själv att det inte gick. Jag fortsatte rida i en väldigt samlad galopp och hoppa banan några gånger på 70 cm, han tycker att det är lågt och vill ibland inte riktigt engarera sig. Men han var tvungen idag, och han blev så extremt jävla fin!!! Visst sparkade han lite då han tyckte det var jobbigt, men han lyssnade verkligen och hoppade på styrka! Mot slutet överhoppade han sig inte alls lika mycket heller (bilderna), ibland hoppar han mig nästan ur sadeln med ryggen och bakbenen haha. Film kommer imorgon!
 
Världens finaste, vad vore jag utan dig?
 



Tröstshoppat eller något

Nu under kvällen följde jag med mamma till stallet för att hälsa på Peppe. Han fick gå i skrittmaskinen en stund och medan han gick där var vi till Pegasus en sväng. Där hittade jag ett pannband som liknade det jag hade tänkt beställa och dessutom var det lite billigare, kunde inte blivit bättre. Sedan fick även ett Equiline schabrak följa med hem. Tyckte jag förtjänade det efter operationen förra veckan, haha! 
 
 



Tråk

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva, känns som ovärt att skriva nått alls när jag ändå gör samma sak varje dag i princip. Har ni nått speciellt ni vill läsa om/undrar så kommentera!
 
Dagens planer är nästan inga alls faktiskt. Oskar kommer vid tre och ikväll ska jag in med Kryckan och hoppa lite. Folk kommer ju tro att han har blivit misshandlad eller nått av alla bett han har. Menmen..
 
 



God morgon!

Hej och godmorgon! Vaknade för en stund sedan och nu sitter jag och äter frukost till ett avsnitt av Gossip girl. Precis som tidigare dagar blev det bananpannkakor till frukost - mums! En rätt bra start på morgonen ändå!
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att plugga teori och kolla lite serier. Senare idag kanske jag följer med mamma till stallet en sväng och hälsar på Peppe men förutom det kommer det nog inte bli en så händelserik dag! 
 
 



Stackars Kryckan

Kryckan har blivit jättebiten av nått djur idag. Hela han är helt full med sår av att vad det nu är har suttit och ätit på honom. Runt ögonen (han hade flugluvan nästan hela dagen) bringan, mellan frambenen, och mellan benen bakbenen ska vi inte ens prata om. Alldeles blodigt och äckligt, hur hemskt som helst. Tog in han och tvättade alla sår innan jag smärjde med salva och sprutade flugspray. Det verkar både klia jättemycket och göra ont. Hade tänkt gå en promenad med han, men det gick inte för han försökte bara klia sig på mig.

Någon som vet vad det kan vara? Vill inte visa fler bilder eftersom det ser så otäckt ut. Detta är alltså efter att jag tvättat såren..






Bild från surf

 
Världens bästa häst ♥



11:e augusti

Nu har jag precis kommit hem från sjukhuset. Åkte dit för att sätta tillbaka mina framtänder men det var för svullet så jag måste gå utan i 1 vecka till, suck. Det blev alltså bara en väldigt kort tur dit. Men det var inte helt i onödan som jag lämnade hemmet för jag fick mina efterlängtade maränger ♥ Så nu ska jag äta glass och maränger medan jag pluggar lite teori. Det låter ändå ganska bra i mina öron! 
 
För övrigt har svullnaden börjat lägga sig lite grann. Det är fortfarande ganska svullet men det börjar helt klart bli bättre. Kolla bara skillnaden på den här bilden, den första är tagen i fredags och den andra idag. Det går framåt helt klart! 
 
 



1200 valsedlar packade och klara

Japp, ni läste rätt. Nu är dom 1200 valsedlarna packade och klara och det känns helt underbart. Förutom att packa valsedlar och kolla på Gossip girl (jag är för övrigt på 5:e säsongen) har jag inte alls gjort mycket idag. Följde storhästtävlingarna från Skellefteå och även ponny-sm på equipe då vi tråkigt nog inte har Horse1 kanalen. Hade varit roligt att kolla på, speciellt när jag inte har något annat för mig! 
 
Mamma var i stallet tidigare idag och tog hand om Peppe. Han var feberfri och piggare idag så han fick gå en stund i skrittmaskinen. Bra för honom att röra lite på sig så han inte är allt för pigg när han ska ridas igen! 
 
 



Bra träning som vanligt

Idag var jag som sagt iväg och tränade för Lena igen. Lika bra som alltid, man får alltid bra hjälp och hon säger vad hon tycker vilket är väldigt viktigt. Vi jobbade med att han skulle släppa vänstersidan (som vanligt), att han skulle vänta på mig, och lite avbrott. Han gick riktigt bra fram tills jag började komma åt honom på riktigt, då fick han för sig att fläkten Lena har på stallväggen som han har sätt 1000000000 gånger var livsfarlig. Han blev så sjukt tramsig och kunde inte gå förbi den där jävla väggen utan att göra världens grej av det. Den lät inte och syntes knappt. Gjorde sen lite galoppfattningar och avbrott, i höger varv tramsade han fortfarande runt fläkten även om jag fick till det till slut, i vänster däremot var han hur fin som helst! Hahaha jag fick beröm för mitt tålamod, once in a lifetime moment..
 
Sen grattis till min klubbkompis Saga som tog SM-silver idag! Meja kom runt finalbanan med endast ett tramp i vattnet som var sista hindret, och hon är bara 10 år. Nu ser jag livesändningarna därifrån i efterhand på Horse1, snart kommer Oskar. Mer än så har jag inte planerat idag:)
 
Första tävlingen
 



På väg hem med Kryckan

Har tränat för Lena och är på väg tillbaka med Kryckan nu, ville bara säga att jag lever haha..






Det går framåt

Jag satt och kollade tillbaka på filmen från när jag provred Peppe och jag måste säga: oj, vad vi har utvecklats tillsammans som ekipage. Han går långt ifrån lika bra som när han reds av en man men vi har kommit en bra bit på väg. När jag provred honom kunde jag knappt rida honom i form, det kan jag nu även om jag inte riktigt klarar av att sätta ihop honom ordentligt än. Men med träning och lite mer muskler samt styrka på Peppe kommer det nog! 
 
Med massor av träning i vinter så tror jag detta kommer bli riktigt bra till nästa säsong! 
 
 
 
 



Fyra

Fyra bra bloggar:
1. Kristina Warg
2. Johanna Grant
3. Ida Woxlin 
4. Olivia Gustavsson
 
Fyra bästa serierna:
1. The vampire diaries
2. The originals
3. Pretty little liars
4. Gossip girl
 
Fyra bästa hästarna jag haft:
1. Peppe
2. Indy
3. Tristan
4. Chuck
 
 
Fyra saker jag längtar efter:
1. Vara i stallet
2. Nästa tävling
3. Studenten
4. Åka utomlands
 
Fyra saker ni kanske inte visste:
1. Peppe gick 1.30m som 6 åring i Tyskland
2. Vi har hittills i år fått rosett på varje tävling
3. Peppe har en tvilling
4. Jag är ganska kräsen när det gäller mat
 



Jag älskar dig!

Detta är ett speciellt inlägg. Det är varken Agnes eller munskadade Linda utan Oskar! Vem fan är Oskar tänker ni säkert. Jo jag är sen 14 dagar sen Agnes  pojkvän, och om min matte stämmer är det två veckor. Grattis till oss! Och jag ska redan nu klargöra att det var jag som kontaktade Agnes. Och redan då var hon värdelös på att svara. Det är säkert många som känner samma sak. Vi träffades i Göteborg( ja, jag vet, bra ställe att träffas på) för våra småbröder spelar i samma fotbollslag. Men min brorsa är ett år yngre, vad vill jag ha sagt med det kan ni räkna ut själva. Vi hade vår första "dejt" på Liseberg. Första kvällen lärde vi känna varandra och hade allmänt trevligt. Varför vi kunde vara på Liseberg var för att våra bröders lag sög och åkte ut. Vi bestämde oss för att träffas igen och då kysstes vi för första gången. Det var i kön till Balder. Kanske inte det mest romantiska stället men det spelar ingen roll!
 
Nu är vi ihop och som tur bor vi inte långt ifrån varandra. Jag älskar henne för att hon är hon, hon är inte kaxig, låtsas inte vara någon och har underbart fina ögon. Hennes häst är också ett plus. Jag visste inte vem hon var innan och hon visste heller inte vem jag var. Vi går på samma skola vilket gör att vi kan träffas mer. För det är jobbigt att vara ifrån henne!
 
Nu vet jag inte vad hennes läskiga bloggmate tycker om detta men tydligen går hon i samma hus på Dragonskolan som mig så jag antar att vi lär ha en del trevliga samtal detta år. Och varför jag tycker att hon är läskig är för att hon visste vem jag var och skickade en bild på mig till Agnes. Ja ni hör, riktigt läskig. Sen kan ni gärna skicka blommor till henne, men skicka inte choklad för hon får bara äta mat ur ett sugrör. Tydligen är båda två rätt duktiga på hästhoppning. Själv fattar jag inget om hästhoppning. Jag gillar innebandy och Liverpool! Dock så gillar hennes pappa, hennes lillebror och lillasyster om Arsenal vilket gör att vi kommer ha en hel del heta diskussioner om fotboll och Premier League! Vilket jag ser fram emot! Så om du läser detta Henrik vet du vad som kommer!
 
Hoppas ni njutit av att läsa detta för jag njöt av att skriva detta. Detta är inte mitt sista inlägg, sanna mina ord!
/Oskar Konradsson. 
PS. Om du läser detta Linda så bli inte arg, jag vill bara vara vänlig och ge era läsare något att läsa nu när du är lite smått skadad.
 
 



Beslutsångest

Oj oj oj vilken beslutsångest jag har just nu. Jag nämnade ju i ett tidigare inlägg att jag funderade på att köpa ett nytt pannband till Peppe då swarovski pannbandet gjort sitt. Jag har till 99% bestämt för att beställa ett från PS of sweden men kan inte bestämma mig för vilket.. 
 
Vilket skulle ni valt? Tacksam för hjälp. 
 
 



Lördag

Just nu sitter jag och följer resultaten från tävlingen i Skellefteå på equipe medan jag väntar på att mamma ska komma hem med mat. Jag hade från början tänkt åka dit och tävla men fick tyvärr ställa in dom planerna på grund av operationen, tråkigt tråkigt. Men det kommer som sagt fler tävlingar! 
 
Idag ska jag försöka lägga fokus på att plugga teori till körkortet. Tror jag har provet om ca 2 veckor och jag har inte pluggat något alls på ett tag, illa. Får ta tag i det idag helt enkelt men det är ju dock så himla tråkigt. 
 
Pappa var med i tidningen imorse!
 



"Men Agnes du kan ju inte bara skjuta ner älgarna"

Idag (eller igår blir det väl egentligen då) så vilade Kryckan, vädret har inte levererat så det var ett bra beslut. Mamma tyckte att det var en bra idé att släpa runt mig på alla smyckesaffärer i hela Umeå typ, eftersom hon tycker att jag aldrig köper sånt haha. Kan visa imorgon...

Sen lagade faktiskt jag mat, ja bi läste rätt. Nu ligger jag och halvsover i sängen med min favorit. Godnatt!

Lilla hjärtis





Svar på kommentar

Oj stackars:( vad har du gjort för operation??
 
Svar: Jag vet egentligen inte vad man ska kalla det för något. Men dom har transplanterat ben från ett ställe i munnen till ett annat. Jag blev sparkad av en häst i ansiktet för ett par år sedan och tappade framtänderna. Delar av benet i överkäken (där jag varit utan tänder) har försvunnit/tunnat ur och för att dom ska kunna sätta dit stifttänder så småning om var dom tvugna att bygga på benet. Men som tur är har jag ganska hög smärttröskel så hittills har jag inte haft ont vilket är väldigt skönt, dock stör svullnaden mig så otroligt mycket. 
 
Väldigt luddigt svar men hoppas du förstod!
 



Här var det dött

Hej bloggen!
Jag är fullt medveten om att uppdateringen här är minst sagt dålig just nu. Men eftersom jag bara sitter hemma och ruttnar på dagarna har jag inte alls mycket att blogga om. Ska dock försöka bättra mig och klura ut något vettigt att blogga om! Idag har jag inte alls gjort mycket förutom att se serier och packat valsedlar. Dagens höjdpunkt var dock en Ben&jerrys, helt underbart god var den - och det bästa av allt, jag har en till imorgon också!! 
 
Saknar dock min lilla polle men förhoppningsvis dröjer det väl inte allt för länge innan jag får träffa honom igen. Han blev som sagt vaccinerad igår och har varit lite hängig både idag och igår så i helgen får han bara ta det lugnt och gå i hagen. 
 
För övrigt ser jag ut så här just nu och kommer göra det i 1 vecka till. Värt att nämnas att det ser värre ut än på bilden. Kulskoj. Som ni kanske förstår håller jag mig inomhus så länge ;-)
 
 



8:e augusti

God morgon, eller något i den stilen! Idag har jag inga planer förutom att sitta inne hela dagen och kolla serier samt plugga lite körkortsteori. Precis som igår antar jag att det kommer bli en lång och tråkig dag. Men jag får helt enkelt göra det bästa av situationen. Om ni dessutom bara visste hur otroligt svullen ena kinden/läppen är skulle ni nog också förstå varför jag gömmer mig inomhus, haha. 
 
 



Le och låtsas att solen skiner

Vet inte riktigt vad jag ska säga om träningen idag faktiskt. Dåligt gick det väl inte, men jag är verkligen inte nöjd. Redan på uppvärmningen var han väldigt på och ville springa, fort skulle det gå också och fick han inte springa fort så blev han sur...
 
Vi hoppade en serie med några kryss och en oxer. Jag kom i trav alla gångerna för att ge Kryckan så lite chanser som möjligt till att dra iväg. Inte för att det funkade, men det var värt ett försök iallafall. Det är som alla säger, att det är ganska sjukt att han springer så fort men ändå inte har några problem att hinna upp med fötterna i tid. Alla bommar låg kvar, så kvick är bara förnamnet. Sista gången låg hindret på 90 cm kanske och då valde jag att sluta då Kryckan skulle ha brutit benen av sig annars haha. Han är lite speciell, men det är väldigt kul att ha en häst som älskar hoppning så mycket. Det lyser om han, och det vill jag inte ta ifrån honom
 
Tre bilder mamma tog med min mobil haha
 



Seg dag

Den här dagen har minst sagt varit otroligt lång och seg. Förutom operationen imorse har jag bara legat i sängen och sett film och tv-serier hela dagen. Otroligt tråkigt och att halva mitt ansikte är otroligt svullet gör inte saken bättre. Svullnaden skulle tydligen inte lägga sig för än om en vecka så jag får nog leva på flytande mat så länge. Oj oj oj vad jag längtar tills jag kan äta riktig mat igen. 
 
Mamma var förbi stallet tidigare ikväll och kollade till Peppe. Han blev vaccinerad idag och var lite hängig, men förhoppningsvis är det bättre med honom imorgon. Får se när jag kan pallra mig till stallet igen men det lär väl inte bli för än om några dagar på grund av infektionsrisken. Skulle dock vara bra om Peppe blev motionerad. 
 
Roligare än så har min dag inte varit. Ska ta och se senaste avsnittet av PLL nu och sedan försöka sova. Får se hur det går och sedan inatt måste jag upp och ta alvedon och någon annan medicin som jag ska ta var 6:e timme. Men det är väl bättre än att ha ont antar jag!
 
Världens bästa ♥
 
 



Jag lever..

.. eller iallafall nästan. Operationen gick ändå helt okej, jag var väl halft borta och hade fått jättemycket bedövning så det gjorde iallafall inte ont. Att den tog över 2 timmar men kändes som max 1 är en annan femma, haha. Nu är jag iallafall hemma igen och har varit det ett tag. Jag har svårt att prata för att ena kinden och resten av munnen är svullen och jag kan bara dricka/äta med sugrör. Underbart.
 
På grund av operationen kommer jag inte få vara i stallet på ett tag men förhoppningsvis får jag rida igen om 2 veckor och tävla i Vännäs 23-24 augusti. Annars blir jag nästan lite ledsen då det är sista utetävlingen. 
 
Just nu ligger jag och ser film. Ni får jättegärna komma med filmtips för jag kommer inte ha så mycket till liv dom närmsta dagarna. Och eftersom jag inte kommer vara i stallet något får ni även jättegärna slänga iväg en kommentar om vad ni skulle vill läsa om här på bloggen! 
 
 



It's hard to beat someone who never gives up

Min morgon har inte varit bra alls. Stod och gjorde en smoothie till frukost, men det slutade med att jag spydde, tappade mitt favoritlipsyl i toan (efter att jag hade spytt) och nu har jag jätteont i huvudet. Läste om världens bästa klubb i tidningen också, vilket var väldigt kul!
 
Vid halv sju är det hoppträning i stöcke, förhoppningsvis kan jag rida om huvudvärken bara släpper lite till. Kul ska det bli iallafall:)
 
Nu sitter jag och kollar equipe från SM, och håller alla tummar jag har för stöckes tre ekipage som är där. Alla gick nolla igår i warm up klassen, och nu är det alltså första kvalet. Får dock panik över stilbedömningen, för ibland skiljer de 0.1 poäng och då är ju det avgörande eftersom de senare räknas om till fel osv. Nej jag orkar inte ens prata om de, blir så less....
 
 



God natt

Idag har jag skottat ut Kryckan, badat i älven, ätit hos mormor och spenderat kvällen hos min kära pojkvän. Längre än så känner jag inte för att skriva så god natt:)

Hahaha åh jag älskar han





Stranden och dressyrträning

Idag har nästan hela dagen spenderats på stranden och jag har för ovanlighetens skull badat flera gånger idag. Brukar annars mest bada när vi är utomlands och framför allt i en pool. Men idag badade vi i havet, även om det var lite kallt så var det ändå rätt skönt när man hade doppat sig. Jag har nog dessutom fått lite färg idag, det gillas! 
 
Efter stranden var det dags för dressyrträning för Lena Unneby och det gick ändå rätt så bra. Hon tyckte han hade blivit finare sedan sist så det var roligt att höra. Det är dock en lång väg kvar men det går framåt! Hennes träningar är intensiva och väldigt nyttiga, både jag och Peppe var helt slut efteråt men det var det helt klart värt. Bra träning som alltid iallafall! 
 
Nu ska jag städa klart mitt rum och sedan dra mig mot sängen. Imorgon är det dags för operation och jag varnar er redan nu för att uppdateringen inte kommer vara den bästa från min sida imorgon. 
 
 



Detta med pannband..

Mitt swarovski pannband har börjat gjort sitt efter ett par år och har dessutom tappat ett par stenar. Jag är därför på jakt efter ett nytt pannband men jag är inte sugen på att köpa ett likadant som jag hade då dom bara tappar stenar. Har därför kollat runt lite och funderar på någon av dessa. Kan bara inte bestämma mig vilket som är snyggast. I-landsproblem om något haha. 
 
Dom två övre är från PS of sweden och det nedersta från Schockemöhle. 
 



Onsdag

Idag kommer jag spendera mesta dels av dagen på stranden. Äntligen säger jag bara. Det är exakt två veckor kvar till skolan börjar och jag har bara varit på stranden 1 gång den här sommaren och badat 2 gåger. Det är nästan illa, haha. Men förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Det ska iallafall bli riktigt skönt med en dag på stranden dagen innan operation. 
 
Ikväll är det dressyrträning för Lena Unneby. Det var ett tag sedan sist så det ska bli riktigt riktigt roligt. Hennes träningar brukar alltid vara nyttiga och givande! 
 
Nu måste jag göra mig iordning, ha en bra dag alla så hörs vi senare! 
 
 



Gossip girl och valsedlar

Måste säga att dom orden sammanfattar min kväll ganska så bra. Efter middagen tog jag och mamma tag i att börja packa valsedlar och eftersom det är ofantligt tråkigt såg jag några avsnitt av Gossip girl samtidigt och då gick det lite lättare. Över 200 gjorde vi innan vi gav upp så det var ändå ganska bra kämpat tycker jag! 
 
Idag har jag knappt haft en lugn stund utan hållit igång i princip hela dagen. Åkte till stallet på förmiddagen och red Peppe, smörjde saker till en häst som ska starta, mockade hage, tvättade vagn, gjorde iordning Peppes saker efter tävlingen och fodrade även kväll. Kan lova er att jag är rätt sliten nu och jag kommer nog däcka direkt när jag lägger huvudet på kudden. 
 
Peppe var riktigt pigg när jag red honom idag. Det blev bara en lugn tur i skogen för hans del med bara skritt och trav. Han kändes fin och var inte alls lika spänd som han brukar vara och dessutom dummade han sig ingenting, guldstjärna till honom! Dock tog jag aldrig bomull eller huva på honom idag så han blev något pigg när travhästarna körde förbi, knashäst. 
 
 



Kryckan 5/8

Idag red jag Kryckan i ridhuset. Det blev ett pass med mycket galopp då det är som mamma säger, den är hans viktigaste gångart eftersom han är hopphäst. Skrittjobbade först en del där jag ville få honom att gå fram utan att vingla iväg med röven, samt släppa vänstersidan. I traven gick han inte fram alls i början, sommarmagen kanske var ivägen haha. Fick igång honom efter lite ökningar dock.
 
I galoppen fick han mer fart. Högervarvet var ganska bra men åt v'nster vill han fortfarande skjuta in rumpan och springa, när jag försöker sätta honom på plats blir han sur. Han är känslig med humör så man får lirka och alltid hålla honom på bra humör. Det är alltså ingen idé att bli sur. Tog några skrittpauser då och då och mot slutet fick jag faktiskt tag på vänstersidan. Ett helt okej pass även om det har gått bättre:)
 
Tävling i Vännäs i vintras tror jag
 



5:e augusti

God morgon! Nu ska jag alldeles strax bege mig mot stallet. Jag har ganska mycket att göra idag och det kommer bli en lång dag i stallet för min del idag. Jag ska nämligen kvällsfodra och eftersom jag är lat orkar jag inte cykla fram och tillbaka två gånger. Men det finns säkert som alltid saker att göra. 
 
Idag ska Peppe ridas en sväng. Han ska bara joggas lite lätt i skogen, inga som helst konstigheter. Sedan måste jag även fixa sakerna efter helgen som jag aldrig gjorde igår och även mocka någon hage. Det är dock redan 24 grader i skuggan så det kommer nog bli varmt idag. En dag vid stranden skulle inte vara helt fel en dag som den här men det får vi ta någon annan dag! 
 
 



Jag lever

Idag var det för varmt för att rida innan lunch, även om jag egentligen hade tänkt göra det. Istället åkte jag ut vid tre och skrittade ut Kryckan samt gjorde rent lite utrustning. Hann smörja hoppsadeln, tävlingstränset, sadelgjorden, magplattan och förbygeln så jag tycker att jag gjorde ett bra jobb. Att smörja är det tråkigaste jag vet tyvärr...

Sen kom min fina pojke på kvällen och nu ska jag sova för jag är jättetrött och jag vet inte hur jag ska avsluta detta så hejdå bara haha...






Äntligen hemma

Nu har jag precis kommit innanför dörren efter en ganska lång kväll. Efter middagen åkte jag och mamma till hippo för att hämta valsedlarna som alla tävlingsryttare ska packa. Tror det endast var 1200 stycken haha. Känns som det kommer ta år. Sedan åkte vi vidare till min kusin som fyller år idag och stannade en stund där och nu har jag som sagt precis kommit hem och ska i princip direkt gå och lägga mig. Trött är bara förnamnet hur jag känner just nu. 
 
Tidigare idag var jag i stallet och jag fick ändå ganska mycket gjort. Dock så glömde jag nyckeln till sadelskåpet som jag råkade ta hem hemma så jag får helt enkelt fixa sakerna efter tävlingen imorgon istället. Peppe fick gå ca 40 minuter i skrittmaskinen och sedan pysslade jag om honom lite innan han fick gå ut i hagen igen! 
 
 



Måndag

Om ett tag ska jag börja dra mig mot stallet. Jag har rätt mycket att göra idag, eller mycket och mycket men jag kommer ha nog med saker för att undehålla mig själv idag. Alla saker ska packas upp och rengöras efter tävlingen, Peppe ska gå i skrittmaskinen en stund och sedan ska jag även ta tag i att mocka hagar. Hörs senare! 
 
 



Bra träning!

Idag började dagen tidigt på tävling på surf med mina divor. Trodde det skulle bli kallt eftersom det var det på morgonen, men inte då. Såg 1.05, 1.15 och 1.20 innan jag åkte hem och dog i sängen. Låg där ett tag och kollade på dåliga serier ett tag innan det var dags för träning.
 
Tränade dressyr för Lena hemma hos henne idag och det var jättekul! Behöver bara Lenas närvaro för att jag ska rida bättre. Problemen vi har haft visade sig och jag fick jättebra hjälp med hur jag ska göra osv. Det var mycket jobb med rakriktning, ut med (den jävla) vänsterbogen och att han faktiskt inte bara kan köra på rakt fram i galoppen. Istället gjorde vi jättemånga avsaktningar så fort han började springa, och då var det no mercy. Han skulle lyssna på första signalen. Fick kriga ganska rejält men fick igenom allt! Sen sa hon tydligen till mamma att hon "bara älskar den här hästen" vilket alltid är kul att höra!
 
Trött
 



Film 1.05m




Resultat dag 2

1.05m - 0+0 fel, 3a
Idag var Peppe lite lugnare och tröttare än igår men gjorde 2 otroligt fina rundor (A:1a). Vi kom bra på i princip alla hinder även om det blev lite trångt på någon linje. Dock fick han korsgalopp i ett par svängar så jag måste jobba på det. I omhoppningen red jag ganska lugnt, dels för att det hade varit lång väntan och dels för att vi skulle hoppa en till klass. Men vi gick in och gjorde en bra runda med bra känsla vilket var tanken. Vi kom 3a individuellt och sessutom vann laget andra omgången av div 2. Så efter två ridna omgångar leder vi då vi vunnit båda, härligt! 
 
Film kommer senare! 
 
1.20m - ute
Detta var då våran (min) debut i 1.20 och det gick väl inte sådär jättebra. Jag red otroligt dåligt och hade alldeles för dålig galopp och la honom helt fel på första hindret. Det blev då helt fel till 2an som var på linje och där stannade vi ut oss. Men jag är inte alls arg på Peppe utan det var helt mitt eget fel. Tror inte riktigt min hjärna var med utan den stannade nog kvar ute på framhoppningen. Han kändes iallafall jättefin på framhoppningen och där red jag bra, så det är bara ta nya tag. Han är bäst ändå, min stjärna ♥
 
 



Vinst med laget och 3a!

Första klassen är avklarad och nu sitter jag och Agnes och kollar på 1.15. I 1.05 var vi 0+0 och kom 3a. Eftersom vi ska rida 1.20 sen red jag ganska lugnt i onhoppningen men det var en bra runda. Laget vann dessutom andra omgången av div 2! 





Resultat dag 1

1.10m - 0+0 fel VINST
Idag hoppade vi bara en klass och det blev en riktigt bra start på helgen. Peppe var riktigt taggad och gjorde allt han skulle. Rundan var helt okej, han var inte alls lika tittig som han var på förra tävlingen och jag hade en bra känsla. Vi fick något dåligt språng i grunden där han gjorde omtramp men antagligen för att jag försökte rida iväg honom. Måste försöka sluta med det. 
 
I omhoppningen satsade jag lite och tog ett par lite snävare svängar. Dock var underlaget inte speciellt bra utan släppte lite i kurvorna. Kan inte heller säga att jag är speciellt nöjd över min ridning i omhoppningen men som den stjärna Peppe är ställde han upp ändå. Han höll dock på att hoppa av ett galoppsprång för tidigt på en maxad oxer men lyckades på något konstigt sätt ta sig över ändå. Det var en nära döden upplevelse och jag tror nog de flesta fick hjärtat i halsgropen, haha. 
 
Imorgon hoppar vi två klasser, först 1.05m (div 2) och sedan blir det debut i 1.20m!!
 
 



Bra start på helgen!

Oj vad min häst är fin. Börjar helgen med en vinst i 1.10, nu laddar vi om till imorgon! Mer utförligt resultat kommer ikväll! 





Kryckan igår

Igår fick Kryckan ett rejält markarbetespass, och han tyckte att det var jättekul. Både jag och mamma bara skrattade åt honom när han överhoppade sig med säkert en halvmeter och öppnade upp bakbenen helt otroligt över dom små hindrena. Kaninhoppning tyckte han. Han höll på riktigt på aatt hoppa mig ur sadeln i "kombinationen". Jobbade mycket med att han skulle släppa i sidorna och inte slänga sig framåt när jag saktar av från galopp. Mot slutet blev han trött och satte iväg som en dåre mot hindrena, men han tycker att det är roligt och då kan jag inte bli arg på honom
 
 



Lång dag

Idag har det varit en otroligt lång dag men jag har ändå fått ganska mycket gjort. Nästan lite stolt över mig själv! ;-) Åkte till stallet vid 7 imorse och morgonfodrade hästarna innan jag red en sväng med Peppe. I eftermiddags hade jag körlektion och efter det åkte jag till stallet en gång till men då för att fixa sakerna till imorgon och kvällsfodra hästarna. Dessutom har jag cyklat mer än 1,2 mil idag. #hardwork
 
Nu ska jag se något avsnitt av Gossip Girl och sedan dra mig mot sängen. Imorgon är det som sagt tävling på Surf, hoppar bara 1 klass imorgon och som tur inte i första. Så jag hinner knoppa Peppes kaos-man = vi slipper skämmas!

Foto: Alice Olander



Hemma och vänder

Jag kom hem från stallet för en stund sedan och nu är jag egentligen bara hemma och vänder för klockan 14 har jag körlektion som förhoppningsvis blir det min sista! Direkt efter den ska jag till sallet igen för att fixa iordning allt inför tävlingen i helgen. Allt ska smörjas och packas, och Peppe ska även badas. 
 
Tidigare idag red jag Peppe en sväng i skogen. Han var dock otroligt spänd och nervös så det blev en ganska lugn tur men han fick ändå gå i alla gångarter. Senare i eftermiddag ska han få röra på sig en gång till, men då får han gå en stund i skrittmaskinen! 
 
 



Världens sämsta bloggare

Jag är förmodligen världens sämsta bloggare, men det är sommar och jag kan inte sitta inne vid datorn...

I förrgår skrittade jag ut Kryckan lite, och på kvällen kom han över några timmar.

Igår red jag ut Kryckan i skritt och trav på kimblewicket, han skötte sig helt okej. Det gjorde däremot inte klippmaskinen när jag skulle klippa han. Två gånger dog den, och andra gången var det nära att jag slängde den i väggen. Nästan hela hästen blev klippt, bara magen och mellan frambenen fattas. Men de syns bara om man vet om det. På kvällen var jag hemma hos han.






Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin