Kryckan 5/8

Idag red jag Kryckan i ridhuset. Det blev ett pass med mycket galopp då det är som mamma säger, den är hans viktigaste gångart eftersom han är hopphäst. Skrittjobbade först en del där jag ville få honom att gå fram utan att vingla iväg med röven, samt släppa vänstersidan. I traven gick han inte fram alls i början, sommarmagen kanske var ivägen haha. Fick igång honom efter lite ökningar dock.
 
I galoppen fick han mer fart. Högervarvet var ganska bra men åt v'nster vill han fortfarande skjuta in rumpan och springa, när jag försöker sätta honom på plats blir han sur. Han är känslig med humör så man får lirka och alltid hålla honom på bra humör. Det är alltså ingen idé att bli sur. Tog några skrittpauser då och då och mot slutet fick jag faktiskt tag på vänstersidan. Ett helt okej pass även om det har gått bättre:)
 
Tävling i Vännäs i vintras tror jag
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin