Sadelprovning

Idag jobbade jag 7-15.30 som vanligt, efter jobbet gick jag på stan och köpte lite nödvändigheter (eller det är iaf vad jag intalar mig). Bland annat min favoritparfym of all times, jag har ägt väldigt många parfymer i mitt liv men denna är den enda som jag har köpt om tre gånger nu. Vet inte vad det är med det faktiskt, kärlek..

Sen var det dags för sadelprovning. Jag tycker inte om att köpa ny sadel då jag alltid känner mig så vilsen om jag inte sitter i min egen haha, det var alltså en himla tur för mig att vi fick behålla den vi redan har! Dock köpte vi till en fårskinnspadd som ska lyfta upp sadeln lite bak.

Sen höll Andrea Waller lite ridlektion för mig. Detta var faktiskt första gången efter veterinärbesöken som jag red Kryckan. Det kanske låter klyschigt, men satan i gatan vilken jäkla skillnad! Han gick inte och krullade ihop sig, utan kom fram med näsan och det har jag jobbat med i evigheter. I galoppen i höger varv började jag nästan gråta, tårarna var inte långt borta. Jag kunde galoppera honom runt spåret i lätt sits, sätta mig ner och lägga volter utan en enda spark eller att han bytte galopp. I vänster varv var han desto mer besvärad, men Waller sa att det inte berodde på smärta i ryggen, utan på att vänster är hans sämre varv, och stumhet i vänstervarvet är ju ingen nyhet direkt. Hon hjälpte mig med hur jag ska få Kryckan att ta mer ansvar, alltså inte bara springa på och låta mig bromsa och reglera hela tiden. Han slutade sparka efter ett tag vilket bekräftade det vi tänkte innan. Jag ska inte vara rädd för att låta honom springa, utan sitta tillbaka och förhålla på innertygeln istället för ytter. Det funkade riktigt bra tillslut även om det förmodligen såg helt sjukt ut där ett tag då jag for runt som en dåre på volten hahahah. Hon tror att jag kommer ha en helt annan ponny inom två månader om jag fortsätter såhär. Dessutom fick Kryckis otroligt mycket beröm för sitt steg återigen, min fina lilla Krycka!

Dessutom fick vi grönt ljus att starta på lördag, så det blir riktigt roligt!






Måndag

Nu är jag jättetrött och ska precis sova, men tänkte bara slänga in ett inlägg först. Jobbade 7-16 som vanligt och idag däckade jag faktiskt inte när jag kom hem, förmodligen kanske därför jag är så trött nu. Ska bli så himla skönt att sova hehehe...

Det blev inget stall för mig idag. Kryckan får börja ridas i princip som vanligt idag, och mamma for ut och galopperade honom på en galoppsträcka. Galopp är bättre än trav för Kryckan och därför ska jag bland annat galoppera fram före jag travar fram i fortsättningen. Han hade känts fin och avslappnad och gått i form även på raksträckorna även om han blev lite busig mot slutet. 

Imorgon ska vi prova ut en ny sadel. Vi ska möta Andrea Waller på SURF, förhoppningsvis hittar vi en passande sadel som både jag och Kryckan trivs med!

Anmälde Kryckan till en LC till helgen, vi är inte säkra på att han kommer till start men med de nya TR reglerna så är det lika bra att anmäla. Det blir kul att se om det är någon skillnad på honom!

Det må vara lite, men det räknas...








Jag lever

Nu var det ett par dagar sedan jag bloggade senast så jag kände att det var dax att ta tag i det. Den största anledningen till att jag inte har bloggat något är faktiskt för att internet knappt har fungerat på min dator och då jag föredrar att blogga från datorn har jag inte orkat blogga något. Kan väl inte direkt påstå att jag har gjort så mycket sedan jag bloggade sist heller, har mest legat i sängen och sovit/kollat på film. Har sett alla Fast & furious filmer och hälften av alla Harry Potter filmer, haha. 
 
Det här även hunnit gå en vecka sedan jag opererades nu så jag skulle kunna gissa på att jag snart kan börja vara i stallet. Måste dock säga att det har varit ganska skönt att inte vara där på ett par dagar även om jag saknar Peppe lite grann. 
 
Några snapshots sedan sist.
1. Middag på sjöbris i lördags 2. & 3. Två bilar från wheels 4. Solade en stund idag när
solen var framme



Rubrik

Har mått ganska dåligt i helgen pga personliga anledningar som jag lämnar utanför bloggen, så därav uppdateringen. Inget mer spännande har hänt än att jag har ridit min häst och vart med kompisar. Har även umgåtts en hel del med han på bilden. Nu ska jag sova, börjar jobba 7..



 



Välkomna till vår tävling!

Nästa helg smäller det!!
Då är det äntligen blivit dags för sommarhoppet som stöcke ponnyförening arrangerar tillsammans med Umeå ryttarförening. Förra årets tävling blev en riktig succé med stora startfält, fantastiska priser och jättefint väder! 

Oavsett om ni tävlar eller inte så tycker jag att ni ska komma dit och titta,  alla är väldigt välkomna!! 

MSVAn kommer även att vara en minnesklass för fina Julia❤️






26:e juni

Idag var faktiskt första dagen sedan i måndags som jag gick utanför dörren. Hör och häpna så har jag till och med varit ute två gånger idag, gick först och köpte en b&j som jag åt till lunch (haha) och sedan på eftermiddagen gick jag ut och gick en sväng med hunden. Endast för att mamma tvingade mig men. Gick iallafall till stallet och hälsade på Peppe och sedan gick jag hem igen. Blev nog sammanlagt en promenad på 7-8 km haha. Halva biten regnade det dessutom så det var lite mindre kul. 

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova, god natt! 





Fredag

Hejsan bloggish! Idag jobbar jag 7-16 as usual, ska bli otroligt skönt med helg sen kan jag lova! Hela min familj förutom jag är i Piteå på fotbollscup denna helgen då både min lillebror och lillasyster spelar. Jag stannade dock hemma denna gången, vi alla vet ju vad som hände senaste gången jag for på fotbollscup hahahah.....
 
 
Linnea tar hand om Kryckis idag, så efter jobbet ska jag hem och chilla ordentligt i några timmar och på kvällen ska jag till Oskar. Hela hans familj är också i Piteå så båda våra hus är helt tomma. Känner på mig att detta kommer bli världens mysigaste helg!
 
 
 



Torsdag

Nu har det gått tre dagar sedan operationen och svullnaden börjar faktiskt lägga sig. Jag blev mycket mer svullen och hade mer ont förra operationen men då satte dom iförsig in två skruvar. Nu satte dom bara in en där det redan hade suttit en skruv. Bara svullnaden går ner vid kinden så kan jag nästan börja visa mig ute igen, haha.. 

Imorse vaknade jag med världens mensvärk så det enda jag gjort idag är egentligen att ligga i sängen. Var så illa i början att jag tappade synen, fick tinitus och spydde. Hemskt. Men mår lite bättre nu iallafall så det är skönt. Känslan när mensvärk är värre än en operation.. 

2 dagars skillnad mellan bilderna 



Redan påväg hem!

Det blev ett snabbt besök idag, han rörde sig extremt mycket bättre genom högersidan idag. Inte alls stel, han tog ut steget, strök inte öronen bakåt, Per sa även att det inte tog emot något när han kände igenom ryggen ordentligt. Fick även höra att jag har en spänstig, otalt och taktmässig ponny med fantastisk utstrålning!

Om tre dagar kan jag i princip rida som vanligt. Han ska dock skritta veckan ut, sen okomplicerad ridning i alla gångarter från och med måndag. Missar precis vår tävling ihop med hippo sta helg ser det ut som, men det gör inget alls. Förmodligen kommer detta inte att vara helt löst nu, för Kryckan har redan gått och spänt sig så länge att det krävs tid innan han kan slappna av ordentligt igen. Vi har fått med nya massage-övningar och instruktioner hem, så snart är vi helt på banan igen!!






Påväg till PH-vet

Igår bloggade jag aldrig något, tiden eller energin fanns helt enkelt aldrig där. Jobbade som vanligt och sen somnade jag direkt jag kom hem typ, börjar ju 7 varje dag så är konstant trött känns det som haha. Efter maten åkte jag och mamma till stallet, Kryckan fick en skrittur på 45 minuter i spöregnet. På kvällen var jag hos Oskar och vi gjorde inte så himla mycket, såg Sverige-Potugal matchen och chillade.

Nu sitter vi i bilen påväg till Timrå och PH-vet, då det har blivit dags för återbesök. Ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att det har blivit så mycket bättre, det syns fortfarande att han har ordentligt ont. Samtidigt är detta inget som går över på två veckor, han har haft detta i många år och det kommer förmodligen bara att bli stegvis bättre bit för bit. Men det ska ändå bli intressant att höra vad Per ska säga och hur vi ska ta detta vidare nu!







Harry Potter maraton

I brist på ork och vettiga saker att göra har jag idag legat i sängen hela dagen och kollat på Harry Potter. Har inte tagit mig i kragen att sett filmerna tidigare så kände att jag kunde göra det idag. Är dock bara inne på andra filmen än så länge då internet har krånglat lite. 

För övrigt är det väldigt tråkigt och dåligt väder här i Umeå idag, regn och rusk bara. För mig spelar det dock ingen större till då jag inte har gått utanför dörren på två dagar och inte har några planer att göra det för än min svullnad har gått ner. Men måste faktiskt erkänna att det känns lite bättre i samvetet att ligga inne när det är dåligt väder, haha! 





Hej jag lever..

..jag lovar! Kom hem från jobbet för en timme sen ungefär, slutar egentligen 16.00 men får oftast sluta tidigare då det inte finns så mycket att göra efter 14.00. Har ont as hell i fötterna och i benhinnorna, men whatever jag får pengar för det..

Det blev inget stall varken igår eller idag, mamma red Kryckan igår och idag tar Linnea honom. Istället ska jag bara chilla och vila (samma sak haha) och ladda upp för en ny jobbdag imorgon..






Tisdag

Igår var det som sagt operation för min del och på grund av det orkade jag aldrig blogga något igår. Låg egentligen i sängen från att jag kom hem från sjukhuset tills att jag somnade på kvällen, och det enda jag "åt" på hela dagen förutom alla mediciner var lite juice, soppa och ett glas oboy. Var något hungrig när jag skulle sova så just nu står jag och steker amerikanska pannkakor. Har lite svårt att äta då jag är ganska svullen runt munnen men förhoppningsvis ska det väl gå ändå. Får äta lite försiktigt helt enkelt, men allt är bättre än soppa!
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att ligga i sängen och vila. Hoppas att internet är på min sida idag så jag kan kolla på serier eller film, annars får jag göra som igår och läsa en bok. Om det är något speciellt ni vill läsa om den här veckan kan ni ju alltid slänga iväg en kommentar, kommer ändå inte ha så mycket att göra här hemma!
 
 



Börjar jobba imorgon

Min midsommar var väldigt bra. Åt först mat hos några vi känner, sen var jag med Oskar och sen var vi med hans familj och en familj dom känner. Tror jag somnade vid åtta på morgonen haha, men det är bara midsommar en gång om året. Därefter red jag Kryckan som vanligt, eller juste jag red han inte utan gick en promenad. Jag var helt hysterisk ett tag då han visade upp symptom på kolik, han hade knappt bajsat under natten och hönätet och varrenhinken var helt orörda. Han var sig inte alls lik. Men han piggnade till efter promenaden och han bajsade just innan jag åkte, så det gick bra.

Idag åkte jag och mamma till stallet vid ett. Jag red medans hon gjorde stallet, och sen släppte vi Kryckan på bete tillsammans med hans bästa kompis som kallas Rugge. Kryckan har fått gå och äta gräs några timmar per dag för att vänja sig, men vi har aldrig haft han i samma hage som någon annan häst innan. Det gick riktigt bra, Rugge började äta på en gång och Kryckan sprang något varv i full fart innan även han blev mest intresserad av gräset. Så kul för honom att vara få gå och äta gräs och vara häst!

Imorgon börjar jag jobba och sen kommer jag jobba ungefär resten av livet tror jag, slut på friden alltså..






Peppe 21/6

På dagens schema för herr fux var det uteritt som gällde. Joggade en sväng i skogen precis som igår men idag var hela han lite mer spänd. Han ville inte riktigt slappna av ordentligt utan gick och var lite småspänd hela turen. Precis som han brukar med andra ord. Han trampade dock runt lite grann när jag sadlade honom vilket han inte gjorde igår så han var nog lite spänd i ryggen idag och säkert därför han var lite spänd när jag red honom idag. Men han hittade iallafall inte på några dumheter utan skötte sig bra förutom att han var lite mer tittig än igår. 
 
Nu ska han som sagt få semester iallafall minst 1 vecka, så nu ska han vaccineras och han ska även få gå ute dygnet runt. Det kommer han nog må bra av! 
 
 



Söndag

Hittills idag har jag inte gjort så mycket förutom att tagit det lugnt och städat mitt rum. Imorgon ska jag som sagt opereras och då känns det mycket bättre och fräschare att komma hem till ett nystädat rum. Nu ska jag snart bege mig mot stallet och rida Peppe en sväng, det blir nog ungefär som igår att vi bara joggar en sväng i skogen idag. Han kommer ju få semester ett litet tag nu och vi ska även passa på att vaccinera honom nu när han ändå ska vila. Lika bra att göra bort det innan vi åker till skåne! 
 
Ha en bra söndag så hörs vi under dagen, hej så länge!
 
 



20:e juni

Idag har jag egentligen inte gjort något alls förutom att jobbat i stallet och tagit det lungt. Åkte till stallet i eftermiddags och joggade Peppe en sväng i skogen och det gick faktiskt ganska bra. Han var ganska lugn och avslappnad och inte speciellt tittig så det var riktigt skönt. När vi däremot kom ut ur skogen såg han något och gick från att vara lugn till uppstressad på mindre än 1 sekund. Vet inte riktigt vad han såg för något men något måste det varit för han var inte alls sig själv. Fram tills dess skötte han sig iallafall bra! 
 
Efter att jag hade ridit gjorde jag klart allt som skulle göras i stallet. Tog in ett par hästar, gav morgonhö i hagarna, fodrade hästarna som gick ute och fodrade hästarna som gick inne. Kan lova er att jag kommer sova väldigt gott inatt. 
 
 



Min midsommar i bilder

Hinner inte direkt skriva något nu eftersom jag bara ska fixa mig och fara iväg igen, men ungefär såhär såg min midsommar ut. Imorgon kommer ett bättre inlägg!
 
 



Lördag

Hoppas ni hade en bra midsommarafton igår! Själv var min ganska lugn och tråkig men det var ändå ganska skönt med tanke på att min förkylning har suttit i så himla länge. Men den känns iallafall som jag äntligen är på bättringsvägen nu! Var även tvungen att hålla fast vid min tradition från förra året och köpa en pizza till middag, det här med midsommarmat är inte riktigt min grej, haha. 
 
Lite senare i eftermiddag ska jag åka till stallet och rida Peppe. Har även stalltjänst i eftermiddag/kväll då pappa ska iväg på trav. Ska väl ta in några hästar, ge hö i hagarna och sedan fodra kväll. Planen med Peppe idag är att bara rida lite lugnt i skogen i skitt och trav, bara så att han får komma ut och röra på sig lite. Ingen idé att hårdträna nu när han ska få lite semester, utan lika bra att låta han trappa ner lite innan istället. 
 
Bjussar på någon bild från förra sommaren i brist på andra!
 
 



Trevlig midsommar!

Igår red jag min kära häst i skogen en sväng, dock blev det bara skritt med tanke på att vi hopptränade i onsdags och att han även blev kollad av en då. Tror jag glömde bort att skriva det men han var lite spänd på ena sidan av ryggen ganska långt bak och var även ganska spänd i en muskel i halsen(?) och det är troligtvis därför han har varit lite stel och hård i höger sidan. Förhoppningsvis ska det bli bättre nu! 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att åka till stallet och rida Peppe om en stund, planen idag är att skritta och trava en sväng i skogen. Bara så han får komma ut och röra på sig lite lätt. Från och med måndag får han vila i ca 2 veckor eftersom jag ska opereras och inte kommer få vara i stallet. Har inte någon som kan rida honom och jag vill inte sätta upp vem som helst på honom då han är som han är, så han får helt enkelt ta det lugnt och bara gå i hagen tills vidare. 
 
Annars är jag fortfarande lite småsjuk så ikväll har jag inga speciella planer förutom att vara hemma och sova typ, haha. Hoppas ni får en roligare dag än mig!
 
 



Godnatt bloggen

Idag fick Kryckan skritta i 45 minuter ungefär. Jag var i stallet ganska länge då jag stod och myste med honom ett bra tag. Han blir så trött av att gå på vete även om han bara gör det på dagen, så då står han med huvudet i mina armar och blundar. Det har han aldrig tid med annars haha, skämt åsido. 

Jag sprang faktiskt idag för första gången på ett tag. Har inte velat göra det då det är så obehagligt när astman kommer och luftrören bara täpps till. Det gick faktiskt väldigt bra men sen insåg jag att astmamedicinen var hemma och då ville jag inte fortsätta eftersom det tar så lång tid innan jag kan andas normalt igen om jag inte har den. Det kändes iallafall hur bra som helst att kunna andas såpass länge!

Bilder från idag: Hahaha när jag skulle gå så stod Kryckan i fönstret och gnäggade, så då kunde jag knappt lämna han även om jag var tvungen...









Torsdag

Igår fick Kryckan skritta ganska länge. Jag har tänkt på en sak ett tag nu, alla som har varit i stöcke vet att det är ganska mycket broar över tågbanor och sånt. När jag skrittade av Kryckan efter hoppträningarna förut så brukade vi alltid skritta över broana, men aldrig att vi mötte ett enda tåg. Nu under de två veckorna vi har stått här så har jag mött ett tåg nästan varje gång jag ridit. Antingen påväg bort från stallet, eller hem. Fattar inte hur jag alltid lyckas pricka in att rida precis när tågen kommer, tur min häst är modig. Nog om det.
 
Inatt sov jag hos Oskar, så jag kom hem för snart två timmar sen. Snart ska jag fara till stallet igen, men ska vänta en stund till så att jag inte behöver släppa ut honom i hagen igen när jag har ridit. 
 
 
 
 
 
 
 
 



Jag lever..

.. även om vårt internet här hemma kanske inte riktigt gör det. Routern lever sitt eget liv och fungerar bara lite då och då. Otroligt irriterande måste jag säga. Har knappt suttit vid datorn sedan i måndags och jag kan lova er att jag har känt mig ganska bortkopplad från omvärlden, haha. 
 
Sedan sist har det inte hänt så mycket förutom att jag fortfarande är jätteförkyld har har varit det i snart 2 veckor. Var även hos tandläkaren för någon dag sedan och fick en operationstid, så på måndag är det dags igen. Förhoppningsvis blir det sista gången! Bara hoppas på att jag hinner bli någorlunda frisk till dess.
 
Idag var jag in till hippo och hopptränade med Peppe. Att hoppträna med min förkylning och halv astma är dock inget jag rekommenderar, kunde knappt andas när vi hoppade bana men det berodde nog mest på att jag är så otroligt täppt i näsan. Hur som helst gick ändå hoppträningen helt okej förutom att jag inte orkade rida ordentligt och Peppe var ganska framtung, var därför tvungen att sitta upp ganska mycket vilket var ganska svårt när han drog mig ur sadeln. Men han skötte sig bra iallafall! 
 
 



Hemma från stallet

Igår fick jag hjälp i stallet av min kära pojkvän. Vi gjorde stallet och sen fick Kryckan sin vanliga promenad. Vi har även fått tid för återbesök nu, den 25 juni ska vi in igen och behandla ryggen igen. Förhoppningsvis har det blivit bättre, för han står inte och spänner halva ryggen längre!

Idag fick vi börja sitta på honom igen, vilket var väldigt efterlängtat! Han har fått börja beta några timmar på dagen nu, och det tog en halv evighet att fånga in honom. Han älskar att reta mig och springa runt mig när jag försöker ta in honom. Sen skrittade jag ut barbacka med hacket och jag är väldigt glad att vi inte blåste iväg.

Två sekunder efter att den andra bilden togs så drog han världens repa tvärs över hagen hahaha...







Svar på kommentar

Svar: Det är en fråga vi får väldigt ofta faktiskt, enligt den ursprungliga planen skulle det redan ligga ute en annons vid det här laget. Sen ändrades åldersgränsen, Kryckan fick ont i ryggen och vi har efter 2 år ännu inte lyckats debutera MSVB. Kryckan betyder väldigt mycket för hela min familj och vi tycker så otroligt mycket om honom, med andra ord ser vi honom som mycket mer än bara en tävlingshäst som man gör sig av med och byter ut hur som helst.
 
Just nu är planen att jag ska försöka få upp honom i klasserna parallellt med att min lillasyster får börja rida honom lite. Mot slutet av året/i början av nästa år ska hon få starta någon låg klass på honom, samt att hon successivt ska få ta över honom så småningom om hon fortfarande känner att hon vill. Vi ser ingen anledning till att vi ska sälja Kryckan och köpa en ny ponny åt henne, då vi redan har en så fin häst. Det enda är väl att han i nuläget är alldeles för pigg och svår. 
 
Så ser det ut just nu iallafall, men jag kommer säkert att fortsätta tävla honom även efter att jag fyllt 18 eftersom att jag numera har två säsonger kvar att tävla efter detta året är slut. Både jag och mamma har känt oss väldigt stressade eftersom det känts som att dagarna med Kryckan har varit "räknade" och vi har velat visa hur fin han faktiskt är, men nu känns allt så himla mycket bättre och det perfekta hade ju varit om även Vera kunde ha honom så att vi slipper sälja honom på så många år som möjligt :')
 
Så svaret på din fråga är nej!
 
 
 



Inget internet

Nu har vi problem med internet här hemma igen och därför har jag inte kunnat blogga något idag. Återkommer när det fungerar igen! 





Peppe 14 juni




14:e juni

Idag åkte jag in till hippologum med Peppe och hoppade lite grann. Agnes var med dit och skulle fota men hennes kamera fungerade inte och det gjorde inte min heller så det blev inga bilder, bättre lycka nästa gång, haha. 
 
I början när jag red fram var han ganska seg och tung så jag satte på och red med mina tävlingssporrar (dom enda som lyckades följa med) men det blev inte så mycket bättre trots att det var rullsporrar. Men förutom att han inte hade någon direkt power och sprang lite som en giraff vissa stunder skötte han sig ändå bra och i galoppen var han helt okej fin. När vi hoppade ville han dock gärna krypa nära hinderna och dra mig ur sadeln, han blev bara längre och längre och jag hade inte riktigt någon kraft att sitta emot. Men han har inte riktigt styrkan som behövs ännu för att gå i den samlade galopp med tryck som han behöver. Men det kommer väl så småning om! Vi har dock en lång väg kvar tills vi är där vi slutade innan skadan. 
 
Film kommer om en liten stund! 
 
 



Hos minna

Just nu är jag hos minna. Vi ska fira att våran kompis kommer hem till Sverige idag efter ett helt år i USA! Oj vad det ska firas, helt i Sverige-tema!

Tidigare var jag på hippo tillsammans med Linda och Peppe. Juste, Kryckan trampade på min fot igår så den är helt uppsvälld och blå, för er som undrade...

Bara för att han är bäst i hela världen❤️






En söndag i juni

Hallå bloggeen, just nu sitter jag och äter frukost och ska alldeles strax börja göra mig iordning för att åka till stallet. Idag är mina planer att åka in till ridhuset med Peppe och trimma lite, har dock inte bestämt om jag ska rida inne eller ute än med det lutar åt utomhus faktiskt. Det brukar nästan alltid stå framme hinder ute och Peppe skulle behöva få några språng i kroppen! 
 
Igår skrittade jag honom en sväng i skogen och hela turen var ungefär i "hej kom och hjälp mig"-stil. Jag rider alltid med bomull i öronen på Peppe och igår glömde jag den, så vid varje ljud han hörde hoppade han rätt upp i luften och tänkte dra iväg. Eftersom han höll på så blev det en mycket kortare tur än vad jag hade tänkt mig. Men eftersom Peppe är som han är ville jag inte riskera något. 
 
Nu måste jag ta tag i livet, hörs senare bloggen!
 
 



Hejsan bloggen

Idag fick Kryckan sin vanliga promenad. Träffade Linnea där och visade henne rutinerna i nya stallet, så nu får Kryckan tillbaka sin medryttare! Han var riktigt dryg att gå med, men det blir han ofta när han inte rids ordentligt. Tur han är sötast ändå. 

Nu är Oskar här och vi ska snart sova. Känner mig som en pensionär men har varit så jävla trött sen vi var till Timrå, kan bero på att jag bara sov 45 minuter den natten. Jaja, godnatt bloggis!

Hon är fulast i Sävar, men bara min så back off alla boys. Btw, snapchat är kul så lägg till mig med:)))) heter agnescrone




Lördag

Om en liten stund ska jag ta och dra mig mot stallet. Peppe har gått lite hårdare nu två dagar i rad och imorgon har jag funderingar på att åka in till hippo och rida. Så idag blir det bara en skrittur i skogen för hans del. Blir nog bra för honom att bara komma ut och röra på sig lite lätt, hoppas dock på att det inte är allt för mycket insekter ute då Peppe inte är något större fan av dom. Inte jag heller för den delen, haha. 
 
Annars har jag faktiskt inga speciella planer idag, får ta dagen lite som den kommer men det lär väl inte hända något speciellt skulle jag gissa på. Har inget mer vettigt att skriva just nu, så vi hörs senare helt enkelt!
 
Bild från igår, haha.. För övrigt är snapchat kul så om ni har lust kan ni alltid ta och lägga till mig, heter lindasoderholm där! 
 



Ny dator!

Idag kom min nya dator och om internet håller i sig att fungera så kommer nog bloggningen från min sida börja bli lite bättre igen. Kan väl inte direkt skryta om att jag bloggat jättebra på den senaste tiden, men nu kan det väl bara bli bättre tycker jag! Hur som helst är det riktigt skönt med en ny dator för min gamla var riktigt seg, men inte direkt konstigt med tanke på att den är 5 år och knappt använd dom senaste åren i och med att jag haft skoldatorn.
 
Imorse åkte jag till stallet ganska tidigt för att rida Peppe bakom pappa när han körde en av travhästarna innan han åkte iväg på trav. Vi körde två vändor i backen och det gick helt okej. Han var mycket lugnare och harmonisk idag och inte alls lika på som igår. Däremot springer han som en travhäst när han rids bakom travhästarna, det går för fort för att han ska kunna jobba i en bra form men han får i alla fall konditionsträning!
 
Ikväll har jag inga speciella planer förutom att ta det lugnt. Är fortfarande sjuk och börjar dessutom få ont i halsen igen så det blir nog bara en lugn hemma kväll framför datorn ikväll, funderar även på om jag ska orka gå till affären och köpa godis, haha.
 
 



Mot stallet

Nu ska jag alldeles strax fara till stallet. Kryckan får ju bara skritta just nu pga ryggen, men det är bland der mysigaste som finns så det gör inget. Tänkte även göra övningarna vi fick med oss, så vi får se vad han tycker om det. Tidigare idag var jag och kollade upp astman igen, och fick med en starkare medicin hem. Nu jävlar!






Vilken dag detta har varit

Förbered er på ett långt inlägg, för denna dagen är det sjukaste jag har varit med om...
 
Denna dagen har varit kaos på så många nivåer, men jag ska ta det från början. Väckarklockan ringde strax innan tre inatt (ville inte skriva imorse för det var fan inte morgon). Vi mockade, gjorde klart allt och lastade Kryckan vid 04.30.
 
Väl framme började vi med att prata om vad som hänt sen senast, vi var ju dit med honom i mars förra året och kollade igenom hela kroppen. Vi gick ner till ridbanan och longerade. Kryckan fick beröm för sitt fina steg och spänstiga gångarter, vänster varv flöt på riktigt bra, men höger... Han låste hela högra sidan av ryggen, strök öronen bakåt och sprang som en travhäst typ. Väldigt stor skillnad på varven med andra ord.
 
Sen gick vi in och böjde honom. Per ville egentligen inte böja honom då han såg att det inte satt i kotorna, men vi ville det så vi gjorde det ändå. Han var helt fräsch på alla fyra benen, men man såg fortfarande hur han låste hela högersidan av ryggen. När vi stod i gången visade han tydligt hur hela högra sidan av ryggen krampar. Man ser att han alltid har musklerna ihopdragna och spända, hela tiden. Det spelar ingen roll från vilken sida man tittar på honom från (höger, vänster, bakifrån osv), det var alltid en stor nivåskillnad mellan högra och vänstra sidan. Svårt att förklara, men kan ta en bild och visa imorgon. Förstår inte hur jag inte har kunnat se det tidigare, men det är väl inte så lätt när man inte vet vad man ska titta på antar jag. Per berättade några vanliga symptom på just detta och det stämde in så mycket på Kryckan att jag typ blev mållös (vi hade inte sagt något innan, utan han fick själv bilda sin egen uppfattning). Man kan jämföra detta med ryggskott för en människa, och förstå hur jäkla ont det ska göra att behöva träna/tävla/gå i form med det? Hur ont har han egentligen haft?:(
 
Vi bestämde oss för att ultraljuda ryggen, bara för att vara säkra på att det inte fanns någon djupare skada under. Per sa dock att chansen var väldigt liten då Kryckan är väldigt välmusklad i överlinjen. Mycket riktigt så fanns det inga artroser eller skador där, men några gamla ärrbildningar från då han var unghäst. Han blev behandlad i ryggen med två olika preparat som jag alltid glömmer namnen på, då de heter något långt på latin. Det första var antiinflamatoriskt och det andra var den som får musklerna i ryggen att hoppa. Alla som har varit hos PH-vet vet vilken jag menar hahaha...
 
Så vad är summan av detta då? Per var tydlig med att nå fram med att detta i ryggen är inget som vi har orsakat pga felaktig ridning eller så, utan detta har han fått i hagen. Kryckan är ganska duktig på att busa så det var inget som förvånade oss det minsta. Hästar går omkull oftare än vi tror, för vi ser dom bara en bråkdel av tiden de spenderar i hagen. Kryckan har haft detta länge och nu på slutet har det börjat besvära honom riktigt ordentligt. Vi tror att sadeln har en stor del av det, då han har vuxit ur den. Iallafall, nu ska Kryckan skritta i fram tills återbesöket om 2-3 veckor. Det känns bra att följa upp det så att man kan vara säker på att det blir någon skillnad. Vi har fått med en massa massage och stretchövningar som vi ska göra fram tills återbesöket, och även efter.
 
Därefter åkte vi på IKEA, och jag skämtar inte om jag säger att mina föräldrar släpade runt mig där i nästan tre timmar. Som vanligt måste dom typ byta ut alla möbler vi har i hela huset varje gång dom är där, eller så känns det iallafall. Trodde jag skulle svimma innan vi var klara, för mina benhinnor var allt annat än ok. Efter IKEA åkte vi tillbaka till PH-vet för att hämta Kryckan som stod och piggnade till efter ultraljudet då han fick lugnande. Det är nu det roliga börjar...
 
Vi hade hunnit lite drygt halva vägen, när det börjar lukta väldigt mycket bränt. Vi tänkte att det säkert var bilen framför, eftersom den hade ett väldigt konstigt avgasrör. När vi kommit till Övik så skulle vi stanna och äta, det luktade bränt gummi i hela bilen och det rykte ur motorhuven. Vi stressar iväg till Mekonomen som skulle stänga en kvart senare för att höra vad de skulle säga. Det visade sig att kylsystemet har slutat fungera och motorn bar väldigt väldigt överhettad. Där stod vi mitt på en parkering, med bilen full med möbler och en ponny mitt upp i allt. Ponnyn stod dock som ett ljus, helt obrydd av lukten och det konstiga ljudet från bilen. För att göra en lång historia kort så fortsatte vi köra ett tag till, sen fick mormor ta vår andra bil och komma och möta oss utanför Övik. Bilen fick hämtas av bärgningsbilen och står nu på en verkstad. Det slutade bra trots allt även om det onekligen var lite spännande stundvis...
 
Kryckan ska ha en stor guldstjärna för att han är världens finaste häst. Tänk vad han har krigat hela året trots att han har haft jätteont. Han har protesterat mycket, speciellt i galoppen, men han har väldigt mycket attityd så det är väldigt svårt att veta vad som är vad. Att han ballade ur på SURF är inte alls konstigt med tanke på hur ont han måste ha haft, ändå har han aldrig någonsin stannat ut sig utan kämpar sig alltid igenom banorna. Biscuit Gold, min stora förebild i livet.
 
Bilder från dagen:
 
 



Peppe idag och igår

Igår red jag Peppe en sväng i skogen och han var knappt riden sedan tävlingen i lördags på grund av att jag har haft ganska fullt upp, så han var något pigg kan jag lova. I och med att han var pigg blev han även extra tittig och så fort han kollade till på något drog han iväg i bockserier. Travade ändå en ganska bra bit innan jag gav upp och skrittade hem, kände att dom tre bockserierna han gjorde i traven räckte gott och väl, haha. Men han fick ju iallafall komma ut och röra på sig lite grann även om han kanske inte fick springa av sig så mycket överskottsenergi.
 
Idag red jag honom bakom pappa när han körde en av travhästarna, kände att det var lite säkrare än att åka ut och rida själv när han är på sånt humör. Han är ju inte alltid riktigt rumsren. Han var galet pigg idag också men fick springa av sig lite mer än igår så förhoppingsvis är han lugnare imorgon. Det blev dessutom bara en bockning idag, haha. 
 
 



Dags att sova

Idag red jag Kryckan i alla gångarter, och han var så otroligt fin! Började med att jogga fram honom och for sen till galoppstigen som mamma hittade igår. Tog endast en galopp och då fick han först gå i form en bit och sen fick han sträcka ut och oj så roligt han tyckte det var. Inga bocksprång och jag hade kontroll hela tiden. 

När jag kom hem så åkte vi till Sjöbris och åt med familjen. Dom har världens godaste räkmackor och det är typ en tradition att ta just den. Nu måste jag sova för väckarklockan ringer 03.00 imorgon, men jag kommer förmodligen sova hela vägen ner som vanligt. Hoppas Kryckan verkligen förstår hur mycket vi älskar honom haha...






För jag har tagit studenten..

.. FYFAN VAD JAG ÄR BRAA! Haha var bara tvungen. Igår tog jag som sagt studenten och hade fullt upp hela dagen där av ingen bloggning som ni kanske förstår. Började dagen med den obligatoriska champangefrukosten kl 6 på morgonen och sedan skulle vi samlas på skolan vid 9 för att träffa våra elevhandledare en sista gång. Efter utspringet och hela köret var det flakåkningen som gällde, och det var seriöst bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Dock så åkte vi typ bara i max 1 timme, så det sög. Hade velat åka mer, haha.
 
På eftermiddagen kom det förbi lite folk hemma hos oss och sedan på kvällen drog jag och en kompis ut för att gå på studentskivan. Det var så sjukt mycket folk när vi kom men det märktes inte lika mycket när vi väl var inne. Tror vi stod och köade ute i 40 minuter så det var något segt och kallt. Kvällen var helt okej även om jag hade förväntat mig lite bättre, men kan inte direkt säga att jag hade tråkigt! 
 
Här kommer iallafall världens bildbomb, se och njuuut. 




Snart till stallet

Igår fick vi äntligen sommarlov. Alla satt i ishallen på nolia och lyssnade på ett tråkigt tal, stipendier delades ut och sen kom studenterna inspringandes, precis som vanligt med andra ord. Sen gick vi iväg och såg Lindas utspring, kramade om hon och sen gick jag och Oskar och åt på subway. Åkte sen hem och tog det lugnt några timmar innan jag åkte till stan och åt middag med Alicia, Linda och Marielle. Sen gick vi till Linda och mötte upp Linus, Albin och Elias och stannade där resten av kvällen.
 
Nu ska jag alldeles strax åka ut till Kryckan. Mamma hade hittat några bra ridvägar igår som jag tänkte testa. Dock brukar jag alltid rida vilse när jag ska leta nya vägar, men får hoppas på det bästa. Sen ska även alla saker packas för imorgon rullar vi mot Timrå vid 4 på natten (love life), men det är värt det för det finns ingen veterinär här uppe som vi är helt nöjd med hittills. Finaste Kryckis, allt för dig.
 
 



SOMMARLOOOOV!!!!






Dagen innan studenten

Nu har jag äntligen vaknat till liv igen efter att i princip sovit hela kvällen och natten igår, vet dock inte riktigt om jag känner mig så mycket bättre för jag vaknade och var yr och hela rummet snurrade. Brukar näst intill aldrig vara yr så vet inte om att det är för att jag är lite småsjuk eller om det är för att jag sovit för mycket (haha). Det börjar dock gå över lute grann och det blir nog bättre när jag får lite frisk luft sen!
 
Idag är det mingel för alla 3or på skolan, har ingen aning om vad det innebär egentligen men det blir nog kul. Kan fortfarande inte förstå att vi faktiskt tar studenten imorgon, det känns så jävla sjukt. Vi började ju nyss ettan? Hur som helst åker jag till stallet direkt efter att jag varit på skolan, Peppe ska ridas lite lugnt och sedan måste jag ta tag i att packa upp sakerna från tävlingen. 
 
 



Snabbt inlägg

Idag red jag Kryckan i alla gångarter, krävde inget speciellt av honom utan lät honom mest gå. Han skötte sig riktigt bra och sparkade ingenting i galoppen. Världens finaste häst är han!

Nu är jag och Oskar hos mig och vi ska sova. Imorgon är det bara brännboll i skolan så det är ganska skönt!






Trött, sliten och förkyld

Dom orden sammanfattar mitt liv just nu ganska bra. Är så himla trött och sliten efter den här veckan som har innehållt alldeles för lite sömn och som pricket över i:et har jag blivit förkyld. Har inte lika ont i halsen som jag hade igår men jag känner mig inte alls pigg. Lagomt bra tajming att bli sjuk två dagar innan studenten, hoppas det går över till imorgon, haha. 
 
Idag åkte jag ganska sent till stallet, hade tänkt skritta ut med Peppe en sväng men det blev inte av och jag lyckades inte heller packa upp sakerna från tävlingen igår. Bättre lycka imorgon. När jag kom hem från stallet la jag mig och sov och nu har jag precis ätit och planerar bara att duscha innan jag gör sängen sällskap igen. Som tur är har jag även sovmorgon imorgon. Känner att jag kan behöva ladda upp ordentligt inför studenten om jag ska orka hålla igång hela dagen och natten, haha. 
 
 



Hej minns ni mig?

Igår var en ganska jobbig dag. Var på skolan 8.20 och skrev omprovet på mattenationella, vilket gick hur bra som helst. Typ det lättaste provet jag gjort på länge! Blir jag inte godkänd på detta ska jag äta upp min iphone. Slutade efter det och gick och lämnade in alla skolbäcker och tömde skåpet samt sa hejdå till skolan. Åkte till Kryckan direkt efter och red ut i alla gångarter, han var pigg och glad över att få komma ut. Vid 22-tiden lämnade jag in det sista skolarbetet för 2an och kvällen avslutades med skräckfilm tillsammans med pappa.
 
Idag var också en ganska jobbig dag, vet inte om jag skrev ut det innan men Kryckan har bytt stall idag (igen). Tror det är fjärde stallet han flyttar till inom ett år nu, stackars ponny. Så vi har packat saker, skurat ur boxen och packat upp igen. Vi flyttade till familjen Forsner i stöcke, fem minuters skrittväg till stöcke ponnyförening så det är hur bra som helst! Det är bra och trevliga människor, fin miljö, trygga rutiner och Kryckan verkade trivas med sina nya kompisar, så detta kan inte bli annat än kanon!
 
 



Resultat från dagen

1 meter - 0+0 fel
Valde med attt börja med att gå in och hoppa en låg klass såhär första tävlingen på säsongen. Bara för att hitta känslan lite och att det skulle kännas enkelt. Rundan idag var ändå helt okej måste jag säga, självklart är vi lite ringrostiga då vi inte hoppat särskilt mycket sedan september och dessutom hade Peppe väldigt mycket att titta på runt omkring så han stod emot lite. Fick dessutom lite svårt att andas och orkade inte riktigt rida ihop honom ordentligt. Men vi fick till en ganska enkel nollrunda och hamnade precis utanför placering även om rundan kanske inte är den bästa vi gjort. Men det var en bra start på säsongen iallafall! 
 
Har lyckats slarva bort både laddaren till systemkameran och filmkameran så mamma filmade med mobilen idag, inte det mest optimala men bättre än inget iallafall. 
 
 
1.10 meter - utgick
Med facit i hand skulle det kanske ha varit klokast att bara hoppa en klass idag. Framhoppningen till andra klassen var kaos, fick bara dåliga språng i princip och han var inte alls med. Kom in på banan och han stannade på andra hindret och började stegra, tog om det och fick ett bra språng och då utgick jag. Han hade antagligen träningsvärk eller mjölksyra från första klassen och då ville jag inte pressa honom, kändes bättre att avsluta med att bra språng och utgå istället.
 
Nu ska jag lägga mig och sova, sov max 2,5 timmar i natt och har inte alls sovit mycket den senaste veckan på grund av yran och studentfester. Dessutom håller jag på att bli sjuk såhär tre dagar innan studenten, perfekt tajming. 
 



Nolla i första klassen!

Har hoppat första klassen nu och Peppe skötte sig bara bra. Vi gick in och levererade en ganska enkel nollrunda så det kändes bra att börja året med en felfri ritt. Däremot räckte inte tiden till en placering utan vi kom först utanför och var 1 hundradel från placering, lite surt men. Många rider ju som galningar i 1 meter när det gäller storhästar och jag ville mest bara rida en stabil och felfri runda. Nu laddar vi om för nästa klass!
 
 



På väg till Ö-vik

Sitter i hästbussen på väg till Ö-vik just nu för tävling. Blir första tävlingen sedan i september så det kan ju bli intressant och spännande. Hoppar 1 meter och 1.10 meter idag och det känns som en ganska bra start på säsongen. Någon som däremot inte är lika roligt är att jag inte kom hem från balen för än efter kl 2 inatt och gick upp innan 5 imorse. Har dock laddat upp med red bull, haha. Det kan behövas kan jag lova er. 

Uppdaterar med resultat under dagen, så länge får ni se en bild från balen igår! 






Idag är en stor dag...

... 
För idag är det min kära vän Marielles 18-års dag!!

Själv är jag alldeles för hög av för lite sömn för att kunna blogga för tillfället, ska nämligen göra omprovet till matte nationella imorgon. Ber till gudarna att jag klarar de för de skulle kännas så extremt onödigt annars...






4:e juni

Kom hem från stallet för en stund sedan och har ganska precis fått i mig lite mat. Fick dock nästan en chock när jag kollade på klockan och insåg att den snart är halv 10, haha. Snart lässdags med andra ord, efter att ha varit vaken till efter 02 fyra gånger sedan i fredags behöver jag verkligen lite skönhetssömn innan balen imorgon och tävlingen på lördag. Idag åkte jag som sagt in med Peppe till hippo för att trimma lite, valde att rida i ridhuset dels eftersom det var tomt och han är mer avslappnad där. Hade ridhuset för mig själv hela passet så det var riktigt skönt!
 
Red inte så jättehårt idag utan checkade bara läget lite i alla gångarter. Däremot gjorde jag några avbrott och fattningar i galoppen och det tyckte han var ganska jobbigt. Han saknar ju fortfarande lite styrka men det blir ändå bättre och bättre tycker jag. Han skötte sig iallafall bra idag och jobbade på bra, inget att klaga över direkt! 
 
2 dagar kvar, sedan gör vi första starten på över ett halvår, tagga! 
 



Torsdag

Igår bloggade jag ingenting, tiden fanns helt enkelt inte till. Åkte iallafall till skolan för att ha en lektion igår och sedan åkte jag till stallet och red Peppe. Skrittade och joggade honom bara en sväng i skogen och det gick helt okej, dock var han lite spänd och tittig som vanligt. Men han skötte sig bra iallafall! 
 
På kvällen blev det utgång ändå och det är största anledningen till att jag inte hann blogga något igår. Hade från början bara tänkt att festa i måndags men tänkte "äh vad fan, det är bara studentvecka en gång i livet. Lika bra att passa på". Det var jättemycket folk, mycket mer än i måndags så det blev nästan lite jobbigt, haha. Men det var ändå kul! 
 
Nu har jag ganska nyligen tagit mig upp hur sängen efter 3 timmars sömn och ska snart bege mig mot skolan. Har en lektion nu på morgonen och sen hål till kl 13 då vi har vi-timme. Ska då åka hem och sova, haha. Ikväll har jag tänkt åka in till hippo med Peppe och trimma lite inför tävlingen på lördag, det är ju bal imorgon och då kommer han inte ridas! 
 
I brist på andra bilder att bjuda på, haha. 
 



Ingen skola och sjukhuset

Idag var jag ledig från skolan, eller våra två första lektioner var inställda och sen skulle jag till sjukhuset på juridiken så den missade jag hur som helst. Så det blev ingen skola för mig. Istället har jag pluggat en hel del matte och samhälls, snart är det över. Orkar inte berätta så mycket om vad jag gjorde öä sjukhuset, men kollade iallafall upp lungorna/astman. Tog lite prover och gjorde lite mätningar. Fick så mycket astma en gång att hela jag skakade och set snurrade i huvudet, har en tid nästa vecka också så vi får se vad vi får ut av det. Fick med lite saker hem så jag ska mäta min lungkapacitet morgon och kväll, samt när jag får astma.

Mamma tog Kryckan idag, tror han fick vila. Jag lär väl inte kunna rida imorgon heller då skolan tar så otroligt mycket tid. Tråkigt men det är så de måste vara tyvärr.






1 vecka till studenten!

Igår inleddes studentveckan med en kick-off fest för alla treor på en av nattklubbarna här i stan. Det är fest där även imorgon men jag vet inte om jag orkar gå då, det hade varit roligt men det känns ändå jobbigt på något sätt, haha. Hur som helst var det en helt okej kväll igår med skönt folk, det var ganska många från klassen där så det var kul! 
 
Idag åkte jag in till hippo och hopptränade med Peppe innan jag åkte till skolan. Det var första hoppträningen sedan han blev skadad och han skötte sig bra och det kändes bra. Vi har inte tappat allt för mycket faktiskt utan hittade rytmen ganska fort så det var skönt. Avslutade med att hoppa en bana och det känns bra inför tävlingarna i helgen! 
 
För övrigt lämnade jag som sagt in min kära skoldator idag med blandade känslor, den har varit en trogen vän i nästan 3 års tid trots kraschade hårddiskar och diverse andra fel. Som tur är fungerar min andra dator någorlunda bra förutom att den är segare än segast, hade aldrig klarat mig annars, haha. 
 
 



Fem saker om mig

Eftersom jag har noll saker att blogga om at the moment så får det bli fem saker om mig istället.
 
1. Jag har världens bästa kompisar, helt sjukt vad dom är bra.
 
2. Jag har haft fyra olika bloggar innan den här, och jag startade min första blogg när jag var 12 år och fick min första egna ponny.
 
3. Jag kommer med 99% säkerhet att ta en paus från ridsporten efter Kryckan. Då ska jag plugga, jobba och se vad jag vill göra med livet innan det blir en ny häst. Jag älskar den här sporten och allt med hästar jättejättemycket, men när man har hållit på med detta så länge så känns det som att det kan vara bra att göra något annat några år. Att jag kommer fortsätta rida sen är det dock inget snack om!!
 
4. Jag äter runt 100 isbitar varje dag. Det kan nog vara det sjukaste behovet jag har helt seriöst. Ibland häller jag upp ett stort glas vatten med ungefär 32 isbitar i, eller så äter jag isbitarna direkt ur en skål istället. Sammanlagt blir det nog lite mer än 100 bitar per dag.
 
5. Jag älskar att skritta ut barbacka, det finns förmodligen ingen bättre terapi än det. Man glömmer all stress och kan tänka igenom saker ordentligt tillsammans med världens finaste häst.
 
Oj vad jag saknar denna ponnyn ibland, och idag är en sådan dag.
 
 



Godnatt

Idag gick jag i skolan till två tror jag. Sen gick jag och Marielle in till stan en stund och herregud, vi grät för det regnade något så överjävligt. Jag hade ballerinaskor och båda hade skinnjacka. Välkommen till första juni Umeå edition. Sen kom iallafall Oskar och vi åt på frasses innan vi for hem. Sen jag kom hem har jag mest pluggat matte bara, har 2-3 saker kvar i skolan nu så kan se ljuset på andra sidan skolarbetet nu. Det är väl bara matteprovet som skulle kunna förstöra nu...

Hade ett inlägg på datorn som jag glömde publicera, så därav uppdateringen..






Ledig måndag

Imorse hann jag aldrig blogga något, klev upp från sängen vid halv 11 tiden (efter 11 timmars sömn haha) och kastade bara i mig lite mat innan jag åkte till stallet. Var ledig från skolan idag då jag bara hade två lektioner och båda dom kurserna är avslutade, har inga lektioner imorgon heller men måste ändå åka till skolan och lämna in min dator. Så om bloggningen blir dålig vet ni varför, vet nämligen inte om min andra dator lever, haha. 
 
Hur som helst trotsade jag regnet och red Peppe en sväng idag. Red honom bakom pappa när han körde en häst och förutom att det regnade mycket och mina regnkläder inte var vattentäta gick det helt okej. Han fick komma ut och röra på sig och det var det viktigaste. 
 
Ikväll är det utgång som gäller, måste faktiskt säga att det kändes lite jobbigt efter att ha jobbat 18-02 fredag och lördag. Men det blir förhoppningsvis kul ändå och det är ju ändå stundetveckan nu, haha. Någon som däremot inte är lika kul är att jag har hoppträning vid 12 imorgon. Kommer alltså inte få allt för mycket sömn inatt, haha. 
 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin