Bilder från idag









Äntligen sportlov

Blev knappt någon uppdatering igår, men det fanns inte tid till det. Direkt efter skolan åkte jag till Kryckan och gjorde ett tappert försök till att rida. Men efter 15 minuter gav jag upp då jag både höll på att frysa ihjäl och blåsa av hästen. Väl hemma åt jag middag och sen bar det av till fest hos en av Oskars kompisar. En bra kväll med endast sköna människor!
 
Idag hade vi utsläpp i stallet, vilket var mindre kul. Samtidigt är det ganska skönt att göra bort stallet tidigt. Det blev en lång skrittur då det inte går att göra något annat. Det är dressyrtävlingar på hippo den här helgen så båda ridhusen är bokade. Eventuellt far vi in imorgon, eller det måste vi nästan göra. Har knappt orkat skriva något om de senaste gångerna jag ridit ordentligt i ridhus, för det har verkligen inte gått bra. Ponnyn surar och blir istadig och vi hittar inget bett som funkar för hans mungipor som inte är alldeles för skarpt. Att ta dressyrlektioner är inte ens att tänka på förrän vi löst detta problemet, för det vore inte speciellt begåvat hahahaha..........
 
 
 
 



Atm

Klockan är straxt över 2 och jag ligger vid poolen, förvånande? Nej inte precis. Det har dock varit lite växlande molnighet idag men det är ändå varmt. Ska återgå till att läsa min bok och sola nu. Bloggar mer när jag har något vettigt att blogga om! 





Fredag

Just nu ligger jag vid poolen och bara tar det lugnt. Vi har legat här hela dagen och det är jättebra väder - mycket bättre än hemma där det är regn. Klagar med andra ord inte! Ikväll får vi se vad vi hittar på, men vi ska väl ut och äta iallafall. 

Dock missar jag 100-dagars festen som är idag, för imorgon är det 100 dagar till studenten. Men det är inte helt fel att vara här heller! 






För idag fyller han 18

Idag fyller världens finaste människa 18 år, så ikväll ska det firas. Love U






Framme

Nu är vi framme på Teneriffa, eller vi var framme vid 10-tiden och var vid lägenheten ca 1 timme efter. Nu under eftermiddagen (eller klockan är bara 14 här) så har vi legat vid poolen och jag har till och med badat haha. 

Vi sitter iallafall och äter lunch nu och när jag ändå har internet passar jag på att blogga. Planen för resten av dagen är att ligga en stund till vid poolen och sedan ikväll går vi nog ut och äter! 





Torsdag

Känns konstigt att behöva blogga själv, men vi får väl se till att klara oss utan Linda så gott det går. Hur som helst så har jag sveska nu, sen matte, lunch och samhälls innan ja slutar. Planen för Kryckan är att fara in till ridhuset och rida. Funderar på att ta kimblewick eller tränsbettet bara för att fortsätta ställa om till ett annat bett än peelham/jaktstång. Blir nog bra...
 
Fina fina
 



Haha nu får jag skärpa mig

Jag är förmodligen världens sämsta bloggare, men livet kom i vägen. Idag var de värdegrundsdag så det var inga vanliga lektioner, utan två föreläsningar. Våran sovmorgon försvann och inte får vi nått komp för det heller, så det var ju lite surt. Men här grinar vi inte över småsaker.

Igår var det hoppträning ute på PeKa. Hoppade ju på kimblewicket och det funkade bra även om jag måste prova ut det lite mer innan jag vet säkert. Sen släppte underlaget så vi höll på att gå omkull, jag slog ena ögat i hans hals och känner mig blind typ haha. Hoppade banan på typ 1.05 och han hoppade himla fint faktiskt och det gick att reglera galoppen utan att han blev sur och studsig, precis som jag vill ha det. Dock var han väldigt istadig och ville knappt röra sig från skritt. De måste han sluta med...






På Arlanda

Just nu sitter vi på Arlanda och väntar på att vi ska flyga vidare till London, planet går dock inte för än senare ikväll. Sedan imorgonbitti går planet vidare från London till Teneriffa. 

Kommer nog inte kunna blogga allt för mycket och jag har tyvärr inte hunnit fixa tidsinställda inlägg. Men slänger upp något inlägg då och då när jag har tillgång till internet! 





Stolt svensk idag






Hjälp mig någon...

Idag är det veckans näst drygaste skoldag enligt mig, har bara ämnen jag hatar. Digitalt skapande, matte och svenska. Efter skolan ska jag hem till Oskar men måste hem ganska snabbt då jag har träning med Kryckis. Ska testa hoppa honom lite på kimblewicket då jag har insett att även jaktstången är för skarp även om den är mycket bättre än pelhamet jag hoppade på innan. Får prova mig fram helt enkelt.
 
Om någon av er har något tips på ett bett som skulle passa så får ni jättegärna höra av er! Han blir lite för stark på tränsbett då han kör ner huudet och springer, samt att hans mungipor går sönder när jag tagit några kraftiga förhållningar. Trots detta är tränsbett det bettet som har funkat överklägset bäst för oss genom åren. Så jag söker ett bett med lite, lite hävstångseffekt, men som ändå är milt, med fasta ringar som passar hästar med känsliga mungipor. Och ja, vi har testat alla salvor och bettskivor, hans nuvarande munsalva är från Elisabeth Arden och är svindyr men inte ens den funkar. Vi är något desperata.
 
En typisk runda på tränsbett även om denna filmen är typ 1,5 år gammal. Han hoppar fint, det händer inte jättemycket när jag blir fast i handen, men han är ganska bråkig i munnen i vissa perioder och drar iväg.
 



Tisdag

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost och ska alldeles strax börja göra mig iordning för skolan. Idag är det dag nummer två av FN-rollspelen och jag måste vandra runt i kavaj och skjorta även idag, roligt fast ändå inte. Har ingen aning om hur länge det håller på idag men jag hoppas på att vi får slut i hyfsad tid iallafall. 
 
För övrigt så är det jättekonstigt väder ute, igår var det -12 grader när jag åkte till skolan och några timmar senare när jag åkte hem var det plusgrader.. Ska det vara vinter kan det faktiskt vara vinterväder också, är less på all denna is nu. Ska bli riktigt skönt att komma bort till solen i några dagar!
 
Har inte fixat några tidsinställda inlägg, om det är något speciellt ni vill läsa om är det bara att hojta till! Kommer mest troligen inte ha internet därborta!
 
 



Dålig uppdatering idag

Idag har jag inte bloggat något, vilket jag är fullt medveten om. Men jag har verkligen inte orkat, motivationen ligger på 0 till det mesta just nu men förhoppningsvis vänder det snart. Gick i skolan från 9.55 till 14.00 och efter skolan åkte jag och min kära vän Marielle till hööks för att kolla lite. Hon skulle köpa ett träns och jag skulle vara smakråd men det fanns inget så det sög ju...
 
På kvällen var vi iväg på teater med skolan. Vi skulle tydligen kunna använda den till nått arbete i framtiden men det fattade jag inte, för enligt mig var det inte någon fakta alls i den. Avslutade kvällen med en kvällspromenad i snöstormen med min bättre halva. Han är världens bästa trots att han knuffar ner mig i snöhögar. Nu ska jag bara skriva klart en imlämning och lämna in min vektorisering då den äntligen är klar haha. 
 
Så många tårar jag fällt över denna varje tisdag och fredag i över två månader.
 
 



FN-rollspel

Idag drog som sagt FN-rollspelen igång och till skillnad från ekonomi har samhälls bara två dagar, hehe. Inget jag klagar över dock. Halva dagen har jag alltså bara suttit och lyssnat på resolutioner och ja egentligen inget mer. Jag och en från min klass har Litauen som land och det är ganska neutralt så vi satt och i princip bara och lyssnade då ingen hade någon lust att grilla oss med frågor, men vi hade nog ändå inte kunnat svara på några frågor haha.
 
Slutade vid 15.40 och då åkte jag till stallet en snabbis för att ta hand om Peppe. Han fick tyvärr inte gå i skrittmaskinen idag då jag inte hade tid att ställa honom där. 
 
Nu ikväll ska jag försöka lägga fokus på gymnasiearbetet som inte går speciellt bra, har världens idétorka om vad jag ska skriva. Ni vet känslan när man inte vet hur man ska börja eller fomulera sig.. Sedan måste jag även fortsätta packa men det har jag lite mer koll på! 
 
 



Måndag

Då var det måndag igen och det är endast tre dagar kvar till jag får sportlov - vilket känns mer än skönt! Dom här tre dagarna som är kvar i skolan blir iallafall ganska lugna, idag och imorgon har nästan alla treor på samhälls FN-rollspel vilket betyder att jag måste gå runt i kavaj och skjorta haha. Sedan på onsdag är det besök på universitetet, dock kommer jag inte kunna vara där så länge då vi åker från Umeå på eftermiddagen. 
 
Idag går jag i skolan till 15.40, brukar vanligtvis sluta kl 14 på måndagar men på grund av FN-rollspelet slutar vi senare. Efter skolan åker jag till stallet och tar hand om Peppe, hinner inte rida honom idag så han får nog bara gå i skrittmaskinen och jag ska fortsätta packa ihop alla saker. 
 
Tb till en bättre dag.  
 



En sådan dag då man inte orkar något alls

Idag är jag jättetrött och utmattad. Att tävla är kul för det mesta, men när man är inne i en tyngre period där resultaten är dåliga så är det ganska självklart att man tappar lite motivation. Därför blir jag också tröttare efter en tävling som gått dåligt än efter en tävling som gått bra. 
 
Just nu sitter jag och pluggar och väntar på Oskar. Senare ikväll ska jag och mamma till stallet, tror att Kryckan får vila alternativt en kort promenad. Vi måste även packa upp alla saker, för när vi kom hem igår vid midnatt fanns det inte så mycket ork till att ställa sig och tvätta av smutsiga magplattor haha. 
 
Tb till en gladare tid med bättre ridning och bättre självförtroende
 



Söndag

Igår gick jag och la mig klockan 8 (haha) och jag sov även någon timme på eftermiddagen när jag hade kommit hem från stallet. Var så himla trött och tung i kroppen så det kändes nästan som en lastbil hade kört över mig. Hur som helst red jag Peppe en stund i ridhuset igår och det gick ändå helt okej, var dock helt slut efteråt. När jag hade ridit klart red Ingela ut på honom och han var lit dum men gav sig. 
 
Idag flyttar Peppe tillbaka till travet då vi bara hade fått låna en box på hippo tillfälligt. Sedan resten av dagen har jag fullt upp, måste börja packa ihop Peppes saker då pappa byter stall medan vi är utomlands, gå på stan som jag aldrig orkade göra igår, börja packa inför resan och jobba på gymnasiearbetet som inte heller blev av igår.. 
 
 



Min fina Krycka

LB, ute
Jättefin på framridningen och framhoppningen. De två första hindren kändes bra, jag säkrar upp en bra galopp mot 3an men glömmer helt bort att jag måste styra också vilket gjorde att vi for rakt in i hinderstödet och det blev en fin avsittning. Pang sa det, och där var denna sagan slut.

LA, 8 fel
Kaotisk framhoppning där jag hade nerver överallt och var helt förtvivlad. När jag gick in på banan vände jag all nervositet till ilska och red aggressivt och bestämt. Tappade tidningen på 2an och rev den, rev även 7b som var en jättejättekort räcke-räcke kombination. Rundan var lång ifrån harmonisk och saknade rytm och balans, men jag red övertygande och hade ett mål. Tror de är ett steg i rätt riktning. När jag kom ut från banan så rann all kraft ur mig och jag började gråta för allt bara släppte. Det är en vidrig svacka vi är inne i just nu, men det där var glädjetårar för det kändes verkligen som att jag övervann mig själv!

Tror att nästa tävling är i Sundsvall vecka 11, men det kan även vara Micke-träning då. Vi tar det dom det kommer. Kryckan är helt otrolig verkligen, är så tacksam att ha just honom.






Lördag

Hej på er! Om en liten stund ska jag och mamma bege oss mot stallet, upplägget med Peppe blir precis som igår. Det vill säga att jag rider honom först en stund i ridhuset och sedan rider Ingela ut på honom. Igår red jag ett ganska kravlöst pass så idag ska han få jobba lite mer, det blir nog ett pass med mycket övergångar och avbrott idag! 
 
Om klockan inte är allt för mycket när jag kommer hem ska jag ner på stan en snabbis och sedan börja fundera ut vad jag ska ha med mig när vi åker utomlands, vi åker ju faktiskt på onsdag! Annars blir det bara att fortsätta jobba med gymnasiearbetet idag, paniken över att det ska vara klart vecka 11 är inte lugn. 
 
 



Jag lever

Den här dagen vill jag mest dra ett streck över, det ända positiva som har hänt är att jag blivit klar med min vektorisering och kan lämna in den. Men funderar på att finputsa den lite till då jag ändå inte har något speciellt prov nästa vecka.

I stallet skrittade jag Kryckan en sväng, det blev väldigt avslappnat på täcket med hacket. Sen smörjde jag och packade alla saker så det enda som behöver packas imorgon är hö. Vi siktar på att åka vid halv tio. Blir super bra!:)

Uppdateringen kommer suga imorgon, då mitt internet på mobilen är väldigt segt just nu. Men jag hoppar LB och LA och planen är bara att komma ihåg benen och ha låga händer.


I



Äntligen helg!

Nu har jag ganska precis kommit hem från stallet och sitter och äter middag, kan lova er att jag var något hungrig då det enda jag ätit idag var lunch och det var vid 11. Måste verkligen bli bättre på att äta frukost eller mellanmål. Hur som helst gjorde jag bort provet jag har haft ångest över hela veckan och det gick nog ändå ganska bra, ordbajsade allt jag kunde så jag borde få godkänt! 
 
Efter skolan åkte jag till hippo och fixade allt åt Peppe samt red honom i ridhuset idag. Red inte speciellt hårt utan red runt lite i alla gångarter, orkade för den delen arbeta honom speciellt mycket heller då min stackars kropp är ganska svag. Efter att jag hade ridit så skrittade Ingela honom något varv runt en slinga, han hade varit lite dum igår men idag var han snäll! Blir nog något liknande upplägg imorgon! 
 
Resten av kvällen ska jag arbeta med gymnasiearbetet och sedan belöna mig själv med att se något avsnitt av OTH. Blir alltså en ganska lugn kväll! 
 
 



Kryckan idag

Idag var en sådan dag man vill dra ett streck över. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över hur Kryckan gick idag. För det första hade han PMS och ville över huvud taget inte börja trava så pappa fick tvinga honom, för de andra så var han (som vanligt) helt livrädd för stora hästar som kommer mot han. Så då slänger han sig dör enkelt iväg, vilket i ett fall ledde till att jag nästan fick tugga grus. Dessutom hade han överskottsenergi eftersom han gått lugnt hittills den här veckan. 

Vi klockade honom för att hitta rätt tävlingstempo. Det gick himla bra och nu vet jag bättre vilket tempo jag ska ha. Känns bra att ha gjort det!

En annan skön sak är att jag klarade matteprovet som jag trodde gick åt helvete. Matte är inte min starka sida och där kämpar jag bara för att överleva haha.....






Mål för 2015

Kom på att jag inte har satt upp några mål för 2015. Eller jag har väl funderat lite men inte riktigt satt upp några konkreta mål eller lagt upp någon plan för året. Egentligen hade jag velat kvala till MSVB förra året, men det blev inte alls lika många starter i LA som vi hade planerat, och under de starter vi hade hade vi nått nedslag + att sista hindret inte ville ligga kvar lite väl många gånger. Men i år tycker jag faktiskt att nollan borde sitta...
 
1. Kvala till MSVB
2. Debutera MSVB
3. Trappa ned ridningen på pelham och börja rida mer på tränsbett
4. Eventuellt starta någon dressyrtävling
 
När jag väl har satt sista nollan, ja jag säger när jag har satt den för något annat finns inte på världskartan. Då vill jag först och främst debutera men även rida in mig så att både jag och han är bekväm med höjden. Helst även bli stabil där, inte så att jag måste vara felfri, för det är skillnad på att vara felfri och att vara stabil. Jag vill att rytmen ska vara bra, utan att jag ska sitta och slita i tyglarn, inga omtramp eller för stora språng osv. Sen om jag har 4 eller 8 fel spelar ingen större roll.
 
Som ni ser har jag inte endast tävlingsmål, utan även mål som att börja rida på ett mildare bett. Som det är nu så blir Kryckan väldigt, väldigt stark på tränsbett och kör ner huvudet så att det blir svårt att bromsa honom. Då måste jag säga till ordentligt och det tål inte hans mungipor. Men tanken är att jobba bort detta då han funkade jättebra på tränsbettet 2013-2014 så jag vet att det går.
 
Sen skulle det vara kul att starta någon dressyrtävling. Inte för att jag har några ambitioner att plocka en massa placeringar haha, utan mest för att det skulle vara kul att se vad domarna skulle tycka om honom. Sen tror jag att jag skulle ha mer motivation att dressyrträna i dressyrsadeln om jag hade ett konkret tävlingsmål att jobba mot.
 
Antagligen blir detta vårt sista hela tävlingsår, så vi ska se till att göra det bästa av det och ha jättekul tillsammans. Världens finaste Krycka, oj vad jag tycker om honom.
 
 



Torsdag

Igår pluggade jag hela kvällen (standard just nu) och när jag var klar var jag så trött att jag nästan såg dubbelt, hade egentligen behövt plugga längre men jag orkade inte haha. Innan jag satte igång med att plugga igår var jag i stallet och red Peppe, red han i stora ridhuset så han skulle få lite omväxling iallafall men jag hann bara skritta och trava en liten stund innan han började köra rodeo. Skrittade en liten stund och sedan bytte jag ridhus för att se om han var snällare i lilla. Provade trava och galoppera lite men han var spänd som en fiolsträng så jag gav upp och skrittade en bra stund istället. Vill inte precis riskera att åka av så här tätt efter operationen. 
 
Idag går jag i skolan till 15.40 och när jag har slutat åker jag en snabbis till hippo för att ha hand om Peppe innan jag åker hem och pluggar. Ingela rider honom idag, tror hon först skulle rida lite i stora ridhuset eftersom han var dum igår och sedan prova rida ut så det blir nog bra! 
 
 



Hur trött som helst

Der blir ett himla snabbt inlägg nu för snart svimmar jag av trötthet. Jag joggade Kryckan längs vägen idag då underlaget fick godkänt för en gångs skull. Tog tränsbettet och det var så himla underbart, tänk om hans mungipor höll för att hoppa på det. Han kändes iallafall pigg och glad även om han blev lite väl pigg på vägen hem. Men hur som helst ska jag försöka rida oftare på tränsbett numera!

Satt och myste med han ganska länge medan jag väntade på mamma, min fina ponny.






Skön dag?

Idag börjar jag skolan 14.25 haha, har bara en lektion som är prov och sen ska jag hem igen. Ganska skönt kan jag tycka. Jag och Oskar tog sovmorgon och när han for till skolan så låg jag kvar i sängen och sov någon timme till. Jag tror att Kryckan ska skrittas idag också, men imorgon blir det hippo. Det var så synd om honom igår när jag hämtade han från hagen, för det första hade han fel täcke så han höll på att frysa sönder, för det andra så hade han lyckats få grimman i munnen så han kunde inte stänga den. Ibland är det jobbigt att vara Krycka...
 
LA i Skellefteå, vinst
 



Onsdag

Igår efter att jag hade kommit hem från stallet pluggade jag i princip hela kvällen och glömde helt enkelt bort att blogga. Men direkt efter skolan igår åkte jag till stallet och red Peppe, hade även turen att sluta 20 minuter tidigare så jag hann rida klart innan det började byggas fram för hoppträning. Hur som helst red jag inte så jättehårt utan mest det jag orkade, men han fick arbeta lite i alla gångerter iallafall. 
 
Idag går jag i skolan till halv 1, åker då och rider Peppe i ridhuset idag igen. Så himla tråkigt att rida i ridhuset flera dagar i veckan men så får det bli när han inte går att rida ut på. Har än så länge ingen speciell plan över hur jag ska rida, får klura lite under dagen! 
 
 



Vill hem

Idag går jag i skolan till 14.00 tror jag. Har haft digitalt skapande, sen matte, vi-timme och svenska. Brandlarmet gick just men ingen orkade röra sig ut ur klassummet i vanlig ordning. Går brandlarmet varje vecka är det tillslut ingen som orkar bry sig haha.
 
Ikväll ska jag till stallet och skritta Kryckan. Tror jag kör barbacka på täcket, kanske tar hacket också. Sen måste jag plugga juridik till provet imorgon, och ikväll kommer Oskar och sover här.
 
Det börjar likna något nu äntligen, ska fira riktigt ordentligt när jag har lämnat in den...
 
 



Tisdag

God morgon på er! Idag är det tisdag vilket betyder att jag har sovmorgon och inte börjar skolan för än kl 10, riktigt skönt. Framför allt skönt att slippa stressa på morgonen utan bara kunna ta det lugnt istället! Idag går jag iallafall i skolan till 15.30 och när jag har slutat åker jag direkt till hippo. Dock vet jag inte vad jag ska hitta på med Peppe idag för ridhuset är bara ledigt till kl 17 så det blir ganska tajt att rida men jag kanske hinner rida en liten stund iallafall. 
 
Annars har jag inga speciella planer idag förutom att plugga till provet jag har på fredag. Skulle även behöva jobba lite på gymnasiearbetet som ska vara klar veckan efter lovet. #panik 
 
 



Godnatt!

Idag vet jag inte riktigt vad jag har gjort, inget som var speciellt spännande iallafall. Gick i skolan och hade matte, historia och juridik. Sen blev det lite matteplugg medans jag väntade på att Oskar skulle sluta. När jag kom hem pluggade jag lite till och kvällen spenderades också med Oskar haha. Men han är bäst:)

Kryckan har fått en promenad med mamma i morse, vi har tänkt att han ska få gå lite lugnare tills på torsdag. Han förtjänar några dagars semester jnnan allvaret börjar igen!






Dagens ridpass

Efter skolan idag åkte jag till hippo och red Peppe. Det var inte allt för mycket folk när jag var där så det var ganska skönt och jag hade turen att det endast var jag och två till som red i ridhuset när jag red. Det är så himla jobbigt när man ska trängas med 10-12 andra och samtidigt fokusera på hästen. 
 
Hur som helst gick det ändå helt okej att rida, jag skrittade och travade bara idag då jag inte ridit ordentligt på ett tag och är lite ringrostig, och framför allt svag. Trots att det blåste storm ute var han faktiskt inte allt för pigg utan ändå ganska sansad. Dock så håller han andan ibland när man rider vilket är otroligt jobbigt och det gjorde han även i början idag, men ju längre jag red desto bättre blev det. Knas häst.
 
Glad häst. 
 



Äntligen!

Efter att ha gått utan tänder i nästan 2 veckor är dom äntligen tillbaka på plats igen och jag kan nästan prata som en någorlunda normal människa. Det är fortfarande lite jobbigt att prata men det är väl inte så konstigt med tanke på att dom har satt in två skruvar i benet. Dock så är ju tänderna jättefula och små nu då dom har varit tvugna att slipa bort jättemycket så dom inte ska trycka på skruvarna, men dom sitter iallafall rakt och inte snett som förra gången haha. Alltid något!
 
Är även fullt medveten om att jag har bloggat jättemycket om mina kära tänder men, haha. Men dom förtjänar nästan en plats i bloggen också.
 
 



Filmer från igår

Har inget alls att säga om LBn. Vet inte ens vad jag tänkte. Kombinationen kan va det värsta jag gjort i mitt liv. Vadå först plocka ihop honom tills han inte har nån galopp kvar, sen inse att vi kommer dö, och fläska iväg för att räcka fram på de två sprången. Bara konstigt att han inte slängde mig åt helvete tycker jag. 
 
 
Ser ni hur fin han är och hur mycket han kämpar för mig här? 1-4 var bra, sen rev vi 5a, 6 och 7 samt ett ordentligt omtramp på 8 då jag red på 3,5 språng istället för 4. Vad vore jag utan denna fantastiska ponny som alltid ställer upp och fortsätter kämpa trots alla bommar som faller för oss just nu. Jag är inne i en mental svacka där jag tappar ridningen och bara mesrider, vet inte hur länge det håller i sig men vi jobbar på det.
 



Måndag

Nu på förmiddagen ska jag till tandläkaren så skippar första lektionen i skolan idag, hade inte hunnit vara med på hela lektionen och det blir så himla mycket åkande fram och tillbaka. Men på grund av det så blir det en ganska lugn dag i skolan för min del då jag bara har en lektion, åker dock direkt till skolan efter tandläkaren och äter lunch och pluggar lite om jag hinner då vi har ett ganska långt hål. 
 
Jag slutar skolan vid 14-tiden och då åker jag direkt till hippo och fixar allt åt Peppe. Har även tänkt rida honom en stund i ridhuset och det borde väl inte vara allt för mycket aktiviteter där tidigt på eftermiddagen. Har än så länge ingen riktig plan om hur jag ska honom idag utan jag rider så mycket jag orkar, men det blir nog bara lite arbete i skritt och trav för honom idag. 
 
 



15:e februari

Idag har det varit en ganska lugn dag för min del. Åkte till hippo efter lunch och kollade på en klass, vilket var MSV som egentligen var den enda intressanta klassen att kolla på. Förra gången jag var på ponnytävling kollade vi bara på dom lägsta klasserna och då vågade jag knappt kolla på vissa ekipage för dom rejsade runt så mycket, haha. Mycket roligare att kolla på dom högre klasserna som kräver mer ridning! 
 
När tävlingarna var slut fick Peppe gå i skrittmaskinen i ca 30/40 minuter och medan han gick där mockade mamma hagen och jag passade på att smörja lite saker! Har inte smörjt på hur länge som helst så det var verkligen dags, men nu är allt smörjt förutom sadeln så det kanske får bli den imorgon! 
 
 



Bryt ihop och kom igen

LB, 4 fel
LBn var bara skit, jag red så äckligt värdelöst dåligt att jag höll på att dö efter. Ett ner i grunden.

LA, 12 fel
LAn tycker jag var bättre trots tre ner. Jag hittade rätt tempo och flyt från 1-4 men sen tappade jag skänkarna och rev tre hinder på raken innan jag insåg vafan jag höll på med och skärpte mig. Resultaten från denna helgen var inget att hänga i granen, men jag har lärt mig jättemycket!

Bryt ihop och kom igen nästa helg i Timrå!








Söndag

God morgon! Just nu sitter jag och äter frukost samtidigt som jag kollar på ett avsnitt av OTH. Idag har jag än så länge inga speciella planer förutom att åka till stallet en sväng och sedan plugga. Det är ju som sagt ponnytävlingar på hippo idag så Peppe får vila eller alternativt gå i skrittmaskinen. Men jag åker dit och tar hand om honom och kanske kollar lite på tävlingarna om dom fortfarande håller på när jag är där! 
 
Det här språnget haha.. 
 



Alla hjärtans dag

Hej jag lever haha! Idag har jag haft ganska fullt upp så därav den obefintliga uppdateringen. Vi var in till hippo och motionerade en pigg och lite för självsäker Krycka som tyckte att han var störst, bäst och vackrast (vilket han också är men han behöver ju inte ha sån hybris............). Lyckades dock kompromissa till mig några varv i galopp utan att han började göra byten och studsa. Nejmen han gick faktiskt fint stundvis haha...

Sen var jag på tävlingarna och tittade en stund, såg LDn och LCn iallafall. Det gick inte fort kan jag säga. Nu har jag en tydlig vision i huvudet om hur jag ska rida imorgon så får vi se om det vill sig eller inte.

Kvällen avslutades hos världens finaste kille, det är ju trots allt alla hjärtans dag. Nu måste jag sova för det blir en lång dag imorgon!

Tävlingarna flyttades fram så dom börjar 9 istället för 8, vilket är huuuur skönt som helst verkligen!






Lördag

Nu har jag ganska nyligen kommit hem från stallet och ska snart sätta mig och plugga. Peppes box var redan mockad och fixad när vi kom så det enda jag gjorde var egentligen att kolla när Ingela red Peppe och sedan skritta honom en stund. Det var dock ganska mycket hästar i ridhuset, alla passade väl på att rida innan ponnytävlingarna i eftermiddag, men han var lugn och skötte sig bra! Annars brukar han kunna bli lite spänd när det är många hästar runt omkring då han inte tycker om att bli klämd mellan hästar men idag brydde han sig inte så mycket, bra miljöträning om inte annat!
 
Resten av dagen har jag inga speciella planer förutom att plugga och äta mitt godis som jag köpte på vägen hem från stallet. Måste ju fira alla hjärtans dag på något sätt hahaha. 
 
 



Slapp kväll

Idag gick jag i skolan från 10.30 till 15.40. Kände inte av fredagen den trettonde förrän på digitalt skalapande då illustrator kraschade varannan minut ungefär. Men jag är snart klar med vektoriseringen nu så det är skönt iallafall...

Vi hade tänkt dra in till hippo med Kryckan, men det får vänta tills imorgon så vi ska försöka hinna rida innan tävlingarna börjar. Känns lite tråkigt att inte tävla imorgon, men det känns helt rätt ändå att bara hoppa en dag!

Måste ju även säga grattis till Wilma Marklund som hoppade hem guldet i JSM idag nere i Borås!






Äntligen helg!

Efter skolan idag åkte jag till hippo. Hade tänkt fixa allt åt Peppe men boxen var redan mockad och vattenhinken fylld så jag kollade bara när Ingela red honom i ridhuset. Kom nämligen precis när hon höll på att göra iordning honom, ganska perfekt timing med andra ord! 
 
Det såg iallafall bra ut när hon red och han skötte sig bra. Imorgon ska jag faktiskt rida och det blir första gången på nästan 2 veckor, men eftersom jag inte får anstränga mig allt för mycket så kommer jag nog bara skritta imorgon. Efter att hon hade ridit honom så gjorde jag iordning honom och gav honom några morötter innan jag åkte hem igen. Blev alltså inte så jättelänge i stallet men jag fick iallafall hälsa på min pålle! 
 
Ikväll har jag tänkt ta en pluggfri kväll och istället lägga lite mer tid åt pluggandet i helgen. Så nu funderar jag faktiskt på att gå och lägga mig i sängen och kolla på något avsnitt av OTH innan jag går och lägger mig. Kvällen blir inte roligare än så, haha. 
 
 



Fredag den 13:e

Imorse klev jag upp kl 6 för att hinna plugga lite till provet jag hade på morgonen, men vet inte om jag blev så mycket klokare. Provet är iallafall bortgjort och även om det inte gick så jättebra borde jag få godkänt iallafall! Just nu sitter jag och väntar på att min sista lektion ska börja och när jag slutar vid 15.20 ska jag till stallet. 
 
Fixar väl att som ska göras och tar hand om Peppe innan jag åker hem igen. Vet inte om mina sår i munnen har läkt än så jag vill inte vara där allt för länge, men jag kan nog börja vara där lite längre stunder nu! 
 
 



FN-rollspelet är över

Äntligen är FN-rollspelet över! Det har varit jättekul faktiskt att ta en paus från vanliga lektioner, även om det var ganska svårt och tog lång tid. Idag var vi i fullmäktigesalen på stan och pratade haha. Trots att mitt land hade ganska konstiga åsikter blev jag inte helt dödad hahaha vilket är rätt skönt...
 
Mamma var i stallet själv idag, det blev en promenad för Kryckan eftersom han gick hårt igår. Jag var med Oskar några timmar efter skolan, en kvart efter att vi kom hem till mig så somnade vi haha och sov i två timmar. Galet skönt och mysigt. Men jag är förtfarande jättetrött så det blir en tidig kväll!
 
 



Hinner inte blogga

Kom hem från bion för ca 40 minuter sedan och nu ska jag panikplugga inför nk provet imorgon. Överväger till och med att kliva upp lite tidigare imorgon för att hinna plugga lite extra. 

Hur som helst var fifty shades of grey bra, nu väntar man bara på att en ny film ska komma. Tror faktiskt jag ska ta och läsa böckerna, vill ju veta vad som händer haha! 






Bio ikväll!

Igår pluggade jag näst intill hela kvällen, men jag vet inte om jag blev så mycket klokare för det för det känns som jag absolut inte kan något inför provet som är idag. Tur att det inte är ett allt för svårt ämne! Idag går vi bara halvdag i skolan och på eftermiddagen är det utbildningsmässa på nolia. Efter skolan funderar jag på att stanna på skolan och plugga. Kanske pluggar bättre på skolan än hemma!
 
Ikväll ska jag och några kompisar från klassen gå på bio, självklart ska vi se fifty shades of grey. Jag har dock varken läst boken eller är speciellt insatt i vad den handlar om men den är säkert bra. Innan bion skulle vi även träffas och äta middag så det blir nog trevligt! 
 
 



Min fina häst

Berättar bara lite snabbt vad vi gjorde med Kryckan idag, för sen måste jag sova. Vi åkte in till hippo för att hoppa lite innan helgen, det kändes lika bra eftersom vi ville kolla att han inte blev osäker efter kraschen samt att jag måste rida in mig på jaktstången. Vi byggde upp ett räcke och två oxrar. Vi började försiktigt på 90 cm och avslutade på 1.20. Han hoppade riktigt fint och det är kul att se att bakbenen börjar visa sig när hindrena blir högre. Han var självsäker och lite kaxig, precis som han ska vara. Lite seg kanske, men så kan det också vara ibland!

Kanske kommer en film imorgon om jag orkar/hinner!






Svar på frågestunden del 2- agnes

Hej! Är intresserad av hur ni båda tänker kring ridningen av era hästar? Inget dumt menat men när det är, måndag vila, tisdag skritt, onsdag hopp, torsdag vila.. Det är ju inte optimalt för en häst även om den går ute i hagen? En häst som hålls igång är ju mindre risk för de vanligare skadorna precis som med oss humans,. Okej, förstår att Peppe kanske inte är jättekul att rida ut på så , är det inte .bättre att då flytta han till ett stall som har bra ridbana och/eller ridhus? Hopparna inte tar detta på fel sätt men hade varit intresant att veta hur ni tänker kring detta.
Kryckan vilar alltid MAX en dag i veckan då jag avskyr att han ska stå helt stilla och undviker det så långt det går. Han går i skritt 1-2 dagar i veckan, uteritt 1-2 dagar, en dag markarbete med hinder upp till 90 cm och en dag hoppning med hinder över 1 meter. Tycker inte att det är något konstigt upplägg alls så jag fattar inte riktigt vad du får det ifrån?:)
 
Agnes(och linda föressten) vad är bättre /sämre med att tävla för umeå rf/stöcke?ångrar ni nån gång erat byte?
Jag red för stöcke först 2009-2010 sen bytte jag till hippo för att jag ville ha min ponny där. Men det var typ det största misstag jag gjort så vi bytte tillbaka till stöcke igen 2012 och det är enligt mig en jättebra klubb med bra stämning. Så ja, jag ångrar jättemycket att jag bytte till hippo där ett tag...
 
Dricker ni alkohol?
Det händer.

Vad tycker ni om att folk är så besatta om att veta om man är oskuld eller inte?
Gulligt att folk bryr sig så mycket haha...
 
Jag vill börja på stöckegår det bussar och så dit? 
Ja det går bussar, jag fick alltid skjuts dit men ja det går bussar!

Finns det både dressyr och hopphästar där? 
Bara hoppponnysar i kategori B och C, inga d-ponnysar i nuläget har jag för mig.
 
Hur högt hoppar man på ridlektioner där? 
Det är väldigt individuellt, beroende på vilken häst man har, hur hinder van man är och hur bra man rider helt enkelt. Man blir aldrig pressad att göra något man inte vill. Jag tycker verkligen att du ska börja!:)
 
Agnes. Vad tycker du om din pojkväns favorit fotbollslag Liverpool?
Haha är bajs jävla fotboll :')
 
Vad brukar du och din pojkvänn göra när ni är med varandra agnes?:)
Väldigt olika, men i stort sett samma saker som alla andra gör skulle jag tro. Tråkigt svar men så är det:)
 
 



Onsdag

God morgon på er! Jag har precis ätit upp min frukost och nu ska jag snart börja göra mig iordning för skolan. Har endast tre lektioner idag och slutar vid 12.30 så det är ganska skönt! Dock kommer jag väl hinna svälta ihjäl innan vi slutar för vår lunch ligger efter 12.30, och min mage är inte van att äta så sent (haha). 
 
Efter skolan ska jag iallafall hem och plugga, hann inte med och plugga så mycket igår då jag först var och klippte mig och sedan åkte vi till hippo en liten sväng för att kolla till Peppe. Så nu har jag lite mer eller mindre panik över proven på torsdag och fredag. Eventuellt åker jag även till travet en liten sväng idag och hämtar lite saker åt Peppe. Annars blir det pluggning för fulla muggar idag! 
 
 



Lång dag

Den här dagen har varit väldigt jobbig. Gick i skolan från 8.20 till 16.00 och jag höll på att dö den sista timmen då vi bara läste resolutioner och antecknade. For hem och däckade för jag hade så extremt ont i huvudet. Vaknade innan maten och sen åkte vi till stallet. Kryckan fick sig en omgång med klippmaskinen, han hade kanske inte så mycket päls men det behövdes ändå då han tränar och tävlar ganska mycket under en period nu. 
 
Efter klippningen skrittade jag ut en sväng, var borta i 40 minuter ungefär. Imorgon ska han in till hippo och hoppa några språng innan tävlingen i helgen och rida igenom honom. Men först ska en lika jobbig skoldag som idag...
 
Har förmodligen inte tid att blogga så mycket imorgon, men vi ser väl.
 
 



Bloggar senare

Har just klippt Kryckan så han ser ut som en tävlingshäst igen, sen ska jag hem och panika över mina fördjupningskurser samt individuella val som jag inte har valt än.

Bloggar mer när jag kommit hem!






Tisdag

Idag ser det ut som det blir en ganska lugn dag för min del, går i skolan från 10.00-15.30 och när jag kommer hem ska jag sätta mig och plugga direkt. Lite senare ikväll har jag frisörtid, ska bara klippa håret men det behövs verkligen. Har dock inte bestämt om jag bara ska toppa det eller ta lite mer, vi får se hur det blir helt enkelt!
 
Efter frisören åker jag och mamma till stallet för att kolla till Peppe. Ingela red honom som sagt igår och det hade bara gått bra! Nu måste jag skynda mig till skolan, bloggar mer sen!
 
 



Brann på skolan idag

Juste haha det brann på skolan idag. Brandlarmet gick på matten och alla trodde att det var brandövning så ingen tog det på allvar alls. Dock fattade inte vi att det brann på riktigt i ett klassrum längre ner i korridoren där vi hade lektion (alltså i A3). Det enda jag tänkte på var att det luktade lite konstigt...

Vissa lärare avbröt inte ens lektionerna, utan ignorerade larmet. Det var en lite unik upplevelse även om det var en liten brand. Men vi slapp mattelektionen iallafall så inget ont som inte för något gott med sig:)

Är han största guden eller? Vann tidshoppningen i somras på VM endast 19 år gammal och nu är han och sopar banan i världscupen. Sikk





Helt död i hela kroppen

Usch i satan va kraschen tog igår. Kunde inte sova med kudde i natt, jag kan inte lyfta saker med höger armen, kan inte sova på mage för då gör de ont att andas och huvet dunkar varje gång jag tar ett steg. 

Efter skolan for jag på stan en stund och köpte lite kläder till FN-rollspelet som drar igång imorgon. Nu kollar jag innebandy.

Har förresten strykt LAn på lördag, så jag tävlar bara på söndagen. Det känns jättebra då det ändå är tävling i Timrå veckan efter och de är tidigt på säsongen:)






9:e februari

Just nu sitter jag hemma och ska snart sätta igång med att plugga. Var tvungen att vila en stund efter att jag kom hem från skolan haha. Skoldagen var iallafall ganska lugn och inte allt för jobbig så det var skönt. Extra skönt med en lugn start på veckan med tanke på att jag inte varit där på 1 vecka. 
 
Efter skolan åkte jag till hippo för att kolla till Peppe, han var i hagen och verkade lugn så det var bra. Tror Ingela skulle rida honom idag och hon red även honom igår och det hade gått bra! Till helgen kan nog jag börja rida lite lugnt igen! 
 
Resten av kvällen har jag inga speciella planer förutom att plugga, lyckades inte plugga så mycket förra veckan när jag var hemma så jag får helt enkelt ligga i lite mer den här veckan. 
 
 



Svar på kommentar

Kan du berätta i ett inlägg vad du menar med stallförbud? ;)
 
Svar: Jag får inte vara i stallet på 7-10 dagar efter operationen på grund av infektionsrisken, där har du svaret! :)
 
 



Måndag

Då var det måndag igen och dags för mig att pallra mig tillbaka till skolan efter att ha legat hemma i cirkus en vecka. Ska bli kul att träffa kompisarna igen men måste säga att det är mycket skönare att vara hemma (haha), och dessutom har jag två prov den här veckan som jag måste plugga ganska mycket till. 
 
Idag går jag i skolan till kl 14, har endast två lektioner så det blir en ganska lugn start på veckan men precis som varje måndag har jag hål på tre timmar mellan dem. Under den tiden ska jag försöka plugga lite hade jag tänkt! Efter skolan åker jag förbi hippo en snabbis och kollar till Peppe, kan lika gärna åka dit och kolla till honom när jag ändå tar bilen till skolan idag och kanske någon dag framöver. Får nämligen inte anstränga mig efter operationen. 
 
 



Flytt!

Idag har vi (eller rättare sagt mamma) flyttat Peppe till hippo, jag har ju som sagt fortfarande stallförbud så jag kunde inte hjälpa till. Var dock precis dit en snabbis och kollade till honom och han verkade lugn, så det var bra. Han ska stå på hippo i 2 veckor nu och sedan får vi se om det blir lite längre eller om han får flytta tillbaka till pappas stall igen. Men två veckor är bättre än inget iallafall! 
 
Annars har jag egentligen bara ägnat dagen åt att plugga och kollat på serier, och nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Det kommer bli något tufft att ta sig upp ur sängen i morgon med tanke på att jag inte varit i skolan sedan i måndags, och därmed inte behövt kliva upp så tidigt. 
 
 



Nytt favoritbett och ny hjärnskakning

Hahahaha jag vet inte ens vad jag ska säga, mer än att min häst är så jävla sjuk på så många nivåer- både bra och dåligt. Johanna skrev till mig igår och sa att hon hade ett bett som jag borde prova, och hon kom faktiskt ut idag innan träningen så att jag kunde känna på det en stund. Och jag höll på att dö haha, för det funkade så himla himla bra!! Helt jävla sjukt verkligen!!! Jag får precis lagom stöd, han blir inte stark och jag får igenom mina halvhalter utan att han blir studsig. Det är en rak gummijaktstång som jag satte en deltatygel på! Han hoppade riktigt fint första varvet på banan på 80-90 cm och sen höjdes den till 1 meter. Där flöt hela banan på hur bra som helst till 8an (ni ser på banskissen) som stod nästan i kombinationen. Hästarna hade ingen chans i världen att se den förrän man vände upp och då hade man typ ett språng kvar till avsprånget. Kryckan såg inte hindret och jag kände att "nej helvete det här går inte" och försökte bromsa undan, men han hoppade ändå och vi landade rakt i hinderstöden. Jag landade på nacken och slog ihjäl mig typ. Satan så ont det gjorde.
 
Vilade en stund och hoppade sedan upp igen. Jag var just vid tillfället väldigt orolig för Kryckan, men han såg ut som att inget hade hänt. Eventuellt hade han fått en smäll på ett bakben då han blev lite överrörlig där, men så brukar han bli när han blir upphetsad eller vad man ska säga. Tog ner hindrena lite och hoppade 1,2,4 och 5 innan jag gav mig. Han hoppade fint och var lika taggad som han alltid är- Störda älsakde lilla häst, ibland är det tillåtet att stanna faktiskt...
 
Nästa helt är det tävling och jag är anmäld till LA, LB, LA då dom inte hade någon LB på lördagen. Men tror jag stryker lördagen och endast hoppar LB och LA på söndagen. Självklart med nya favoritbettet!!
 
 



2014 del 4

Jag insåg att jag fortfarande hade en del kvar hahahaha..... Snabb...
 
Oktober
Tränade sista utomhusträningen i stöcke.
 
 
Jag blev hur sjuk som helst och var borta från skolan i tre veckor.
 
Var på sjukhuset och gjorde tog en massa prover.
 
 
Västerbottens ridsportförbund ringde och berättade att jag och Kryckan hade kvalat till ridsfinalen i MHPC!
 
 
Halloween firades hos Alicia, en bra kväll som slutade mindre bra eller vad man ska säga:)
 
 
November
Tränade för Micke och på kvällen flyttade vi till ett nytt stall, alltså det stallet vi står i nu!
 
 
Var och tävlade i Timrå där vi blev 3a i en LC och sen utgick jag i LB.
 
 
Jag fyllde 17 år och den dagen spenderades i bilen på väg till Hamre!
 
 
I Hamre gick det väldigt blandat. Kryckan gjorde två kanon rundor i warm-up klassen samt semifinalen och gick till A-final. Väl där var jag jättenervös och ändrade ridningen efter att ha läst stildomarens omdömmen precis innan jag satt upp. Det blev pannkaka och jag var så besviken på mig själv. En nolla hade räckt till placering, men vi ångrar verkligen inte att vi åke då man lär sig extremt mycket bara av att vara på ett SM och känna stämningen osv.
 
 
Kryckan det mongot försökte hoppa ut ur hagen och fastnade i trästaketet som var 2 meter (läs: var 2 meter). Han kunde ha slagit ihjäl sig men klarade sig med ett balltramp haha.
 
Jag och Alicia träddade Eric Hagberg i Utopia, samma kväll på träningen gjorde jag och Kryckan åtets krasch och jag blev trampad på två ställen. Men här grinar vi inte så jag hoppade upp och genomförde träningen ändå.
 
 
December
Tränade på med Kryckan som hoppade himla fint.
 
Hade väldigt mycket i skolan sista veckorna innan jullovet.
 
 
Hoppade en liten klubbis på hippo där jag vann 90 cm och hade ett tråkigt nedslag i 1.10.
 
 
Firade nyårsafton på stan med Oskar.
 



Svar på frågestund del 2

Hej! Är intresserad av hur ni båda tänker kring ridningen av era hästar? Inget dumt menat men när det är, måndag vila, tisdag skritt, onsdag hopp, torsdag vila.. Det är ju inte optimalt för en häst även om den går ute i hagen? En häst som hålls igång är ju mindre risk för de vanligare skadorna precis som med oss humans,. Okej, förstår att Peppe kanske inte är jättekul att rida ut på så , är det inte .bättre att då flytta han till ett stall som har bra ridbana och/eller ridhus? Hopparna inte tar detta på fel sätt men hade varit intresant att veta hur ni tänker kring detta.

Självklart är det inte optimalt för en häst att vila mycket och precis som du säger ökar även risken för skador om dom inte rids regelbundet. Peppe har ju inte alltid varit jättekul att rida på, han kan vara ett riktigt as i perioder att rida hemma. Vi har haft tankar på att flytta honom till något annat stall men det enda alternativet är egentligen hippo och det finns både fördelar och nackdelar med att stå där. Men vi tänker såhär att han borde ge sig med sina dumheter någongång. Han har ju inte alltid varit dum så det borde gå att lösa! 

Agnes(och linda föressten) vad är bättre /sämre med att tävla för umeå rf/stöcke?ångrar ni nån gång erat byte?
Anledningen till att jag bytte från stöcke till hippo var att jag gick över på storhäst och det är inget jag ångrar då stöcke endast har satsning på ponny. Det kändes därför som ett ganska självklart val att byta klubb. Tycker att båda klubbarna är bra och det är svårt att säga vad som är bättre och sämre med att tävla för hippo/stöcke då det ändå är ganska likvärdigt. Kanske att det var lite bättre gemenskap i stöcke men att tävla för hippo passar mig bättre nu när jag rider storhäst! 
 
Dricker ni alkohol?
Ja, det händer. Dricker dock inte så mycket eller ofta. 

Vad tycker ni om att folk är så besatta om att veta om man är oskuld eller inte?
Ett ord, löjligt. 
 
Vad är det för operation du gjort? Kan du berätta mer om olyckan då du blev sparkad eller hur det var? :(
Det jag har gjort nu är att stoppa in skruvar i överkäksbenet så de så småningom kan sätta fast stifttänder. Tror jag skrev vad som hände någon gång i somras efter förra operationen, men jag blev sparkad av en häst i ansiktet och tur i oturen sparkade hästen genom en tunnare vägg, annars hade nog skadorna varit värre. Tappade några tänder och fick fraktur på näsan. Var så länge sedan så jag minns inte så mycket av det plus att jag blev medvetslös/svimmade. 
 
 



Vilken jävla dag

Frågan är hur mycket som kan få fel på kanske tre timmar? Orkar inte gå in på några detaljer, men kan säga så att pappa körde fast med bilen precis innan min träning och jag hade mina saker i bilen. Det blev ett litet marathonlopp med sakerna och stressa på träningen. Min astmamedicin blev självklart kvar i bilen och därför kunde jag nästan inte andas under hela träningen. Känslan av att hoppa en bana och känna att man inte får någon luft över huvud taget när man andas in för det känns som det sitter en tennisboll i luftröret, är det äckligaste som finns. Mina ben skadade och jag kunde knappt stå upp när jag pratade med Micke efter, och så fort vi kom in i tävlingsstallet gick jag helt in i väggen. Satt i Kryckans box och grät helt hejdlöst och det är inte likt mig alls....
 
Kan inte påstå att träningen gick dåligt alls, Kryckan hade lite väl mycket attityd och blev stundvis lite istadig och kunde stanna mitt i galoppen om han tyckte jag tog en för grov förhållning. Men han hoppade fint och lyssnade helt okej. Som Micke säger, hoppningen har alltid varit hans minsta problem. Morgondagens träning bjuder på en svår bana tydligen så det är bara att bryta ihop och komma igen. Skulle inte tro att jag hoppar något högt utan vill bara försöka hitta tillbaka till en bra rytm.
 
Under resten av kvällen ska jag bara ligga och se världscupen som börjar om 10 minuter ungefär. Skulle behöva en paus från i princip allt, för just nu är jag nere på botten.
 
 
 



Ny säng!

Idag har jag inte riktigt haft någon ork att blogga och för den delen inte haft speciellt mycket att blogga om heller, livet som sängliggande haha. Iallafall så har det inte hänt så mycket idag, men vi har lyckats sätta ihop min nya säng. Den är 30 cm bredare än min gamla så jag lär sova bättre än någonsin, inte för att jag typ någonsin sover dåligt men. Annars har jag bara sett serier och pluggat idag. 
 
Var förresten en sväng till stallet idag och klappade lite på min kära polle, får egentligen inte vara där ännu men jag följde med mamma. Imorgon ska han in till hippo och ridas lite lätt så det blir nog bra. Kan dock inte följa med eftersom jag har stallförbud, tråkigt tråkigt. 
 
 



Svar på frågestunden del 1 -agnes

Era förebilder? 
Dogulas Lindelöw inte bara för att han är så duktig, utan även för att han har stora mål och är inte rädd för att berätta om dom. Vissa tyckte typ "sänk skallen", men dom kan ju käka upp sina egna ord då han i princip är färdig för världscupfinalen i Las Vegas. Kaxigt och coolt tycker jag:)
 

Vilka tycker ni rider bäst i västerbotten? 
Måste säga min klubbkompis Saga Hansen, men självklart finns det jättejättemånga!
 
Varför började ni blogga?
För att jag ville kunna se tillbaka på utvecklingen med min förra ponny, sen dess har det bara fortsatt.
 
När började ni rida? 
Red lite oregelbundet tillsammans med mamma då och då från att jag var 2-3 år, men började inte på ridskola förrän jag var 6-7.
 
Rider någon i eran familj? Vilken nivå är dom på? 
Mamma har ridit i hela sitt liv, när jag fick min första ponny så brukade hon rida honom åt mig ganska ofta för att jag inte riktigt kunde rida ihop honom. Hon dressyrtränade även honom för tränare någon gång i månaden. Pappa har ridit på ridskola i några år när jag liten, men slutade efter en olycka. Även min farfar har tävlat 1.30 hoppning:)
 
Hur gamla är ni?
17, fyller 18 i november. 
 
När fick ni eran första häst?
Vi började leta häst när jag var 10, men hittade ingen förrän jag var 12 haha...
 
 



Fredag

Hej på er! Just nu sitter jag och äter lunch framför ett avsnitt av One tree hill som jag för övrigt har börjat kolla på. Måste ju ha något att sysselsätta mig med på dagarna, borde egentligen plugga lite men det är ju mycket skönare att ligga i sängen och det är svårt att koncentrera sig med nästan ständig värk. Värktabletterna hjälper inte allt för många timmar. 
 
Idag har jag inga speciella planer förutom att det lugnt, och senare i eftermiddag kommer min nya säng(!!) så jag ska väl fixa iordning lite på mitt rum så den får plats. Har inte så mycket mer att säga just nu, så ni får ha det bra så länge! 
 
 



Kryckan igår

Igår åkte vi in till hippo med Kryckan. Det blev ett galoppass för att han skulle få springa av sig energi, och det gick helt okej. Han var lugn och snäll i traven och under vissa stunder fick jag faktiskt väcka upp honom lite. Bytte ridhus till stora ridhuset efter ett tag och galopperade flera varv runt i ridhuset och han sparkade inget, utan gick kvar på tygeln trots att han haft en lugn vecka. Han blev iallafall lagom trött och kändes fräsch:)
 
Idag går jag i skolan till 15.40. Sen ska jag hem och plugga och sova tidigt. Får se om jag är med Oskar en stund också:)
 
 



Svar på frågestund del 1

Era förebilder? 
Min förebild inom ridsporten är nog Luciana Diniz, framför allt så är hon en jättebra ryttare men hennes inställning är så himla härlig, positiv och glad. Vad jag har sett så klappar hon om sina hästar efter en runda oavsett resultatet och det är fint att se! 

Vilka tycker ni rider bäst i västerbotten? 
Måste nog säga Carolina Määttä och Sandra Jonasdotter av storhästryttarna. Ponnyryttarna har jag ingen större koll på.

Varför började ni blogga?
Jag vet egentligen inte, det var väl mest för att det verkade kul. Varför jag och Agnes började blogga tillsammans var dock på grund av att vi var less på att ha egna bloggar. 
 
Varför rider du Peppe så sällan?
Nu har han ju varit skadad och är under igångsättning och då vill jag inte sätta igång honom allt för hårt. Optimalt hade ju varit att kunna åka ut och jogga i skogen men det går ju inte riktigt. Att åka in till ridhuset är inte heller särskilt optimalt då det tar otroligt lång tid. Men nu när jag har kunnat rida honom bakom pappa när han kör rids han ändå 4-5 dagar i veckan. 
 
När började ni rida? 
När jag var liten, minns inte hur gammal jag var. 
 
Rider någon i eran familj? Vilken nivå är dom på? 
Nej, ingen annan i min familj rider. 
 
Hur gamla är ni?
Just nu 18, men jag fyller 19 i juli! 
 
När fick ni eran första häst?
Fick min första häst när jag var ganska liten, minns inte riktigt hur gammal jag kan ha varit men runt 5-6 kanske. 

Del två kommer imorgon, ni kan fortsätta ställa frågor HÄR
 
 



Alltså matte........

Behöver jag ens säga mer? Provet var så sjukt extremt jävla satans svårt att jag typ satt och halvt skrattade medans jag försökte komma på hur i helvete jag skulle göra. När det gäller matte får man svära hur mycket man vill och det tänker jag fan göra också för jag hatar det av hela mitt hjärta. Den enda uppgiften jag är helt säker på att jag klarade är A++++++ talet, men vad gör det för nytta då jag failade på alla andra uppgifter?!?!?!
 
Nu sitter vi och jobbar med FN-rollspelet. Efter skolan ska jag hem och skriva klart resolutionen, sen ska jag och mamma fara och hämta transporten och fara in med Kryckis på hippo. Han ska få röra på sig i alla gångarter så att han inte är så jättesprallig i helgen. Tar antingen pelham eller kimblewick:)
 
Han är så jävla saknad...
 
 



Torsdag

Är hemma från skolan idag också och jag lär nog även vara det imorgon. Min överläpp är fortfarane jättesvullen och jag har jobbigt att prata (dels för att jag inte har några framtänder i guess). Idag har jag iallafall inga speciella planer förutom att ta det lugnt, ska ta och duscha nu och sedan bädda ner mig i sängen framför en film. 
 
Måste även ta mig i kragen och plugga lite idag, har två prov och två redovisningar nästa vecka. Tror dock att jag får skippa redovisningarna då jag inte kan prata så mycket men det löser sig nog. Iallafall skönt att sakerna är nästa vecka och inte den här veckan för då hade jag missat en hel del. 
 
Bjuder på denna otroligt fina bild. 
 



Godnatt!

Nu håller jag på att dö av trötthet, så det blir bara ett snabbt inlägg. När jag kom hem från Oskar så tittade jag igenom matten lite snabbt och konstaterade att jag fattar (??). Insåg att jag har svenskaprov lektionen innan matteprovet. Sköna lärare...

Kvällen avslutades i vanlig ordning med att prata i telefon med min bättre halva, ett kortare samtal för att vara vi haha:)






Lindasoderholm @ instagram

Följ om ni vill se mer/andra bilder än vad jag lägger upp här på bloggen! :) 






Frågestund!

Vi fick en kommentar för ett tag sedan om att vi borde ha en frågestund, so here we go. Det var för övrigt nästan ett år sedan vi hade det sist, så det kanske var på tiden! Ni vet vad ni ska göra och frågorna behöver självklart inte bara handla om hästar! 
 
Vi svarar på frågestunden när vi känner att det är tillräckligt med frågor så let's go! 
 
 



Matteprov imorgon

Sitter och jobbar med FN-rollspelet atm. Det går extremt långsamt och det är svårt. Sen känns det inte jättebra att det bara är 6 dagar kvar tills allt ska vara färdigt. Panik? Ja.
 
Efter skolan ska jag till Oskar en stund, det ser ut som att Kryckan kommer vila idag för jag har matteprov imorgon. Av någon anledning känner jag mig ganska lugn inför det. Jag minns helt ärligt inte senaste gången det hände. Inför alla prov i tvåan har jag typ suttit och gråtit och inte fattat något alls. Men mina erfarenheter av matte är att ju lättare det känns, desto mer fel gör jag så frågan är ju...
 
 



God morgon!

Just nu sitter jag och äter frukost, passade på att göra bananpannkaka till frukost idag då jag ändå ska vara hemma hela dagen och har tid till det. Dessutom är det ganska lättuggat. Den blev dock ganska misslyckad men smaken var det väl inte direkt något fel på! Så fort jag har ätit klart ska jag bege mig mot sängen igen och spendera hela dagen där - skönt, tråkigt och ännu mer tråkigt ungefär. Men jag kan inte precis gå till skolan som jag ser ut nu, hela överläppen är svullen och jag kan knappt prata.. 
 
Skulle vara tacksam om ni gav filmtips eller länkade era bloggar så att jag har något att sysselsätta mig med! 
 
 



Kryckan 3/2

Idag hade jag min "jobbigaste" dag i skolan, från 8.20 till 14.00 fast idag slutade vi ett så det blev en ganska lugn dag. Efter skolan åkte jag hem och pluggade matte, men det slutade med att jag sov i två timmar sittande med matteboken hahaha. Trött?

Red Kryckan längs vägen idag i skritt och trav. Har inte kunnat trava ute på ett bra tag, men efter den brutala snöstormen i helgen så gick det äntligen. Han skötte sig bra även fast han va lite tittig i början:)

Resten av kvällen bjuder på matteplugg innan jag måste sova för jag är fortfarande jättetrött...






Jag lever

Operationen gick bra och jag har varit hemma i ett par timmar nu. Hade lite ont precis efter operationen men nu känns det inte så jättemycket. Är dock lite svullen. Just nu ligger jag i sängen och kollar på serier och äter glass. Bloggar mer senare! 





Less på snöstorm

Nu sitter jag i skolan och väntar på att Oskar ska sluta. Vi har fått vårt schema ändrat så att halva klassen (min halva) inte har någon NK på måndagar. Det gör att jag börjar 9.55 istället för 8.20 vilket är ganska nirr. Iallafall så sitter jag och pluggar matte för på torsdag är det prov. Kan egentligen lika gärna ge upp för det är knappt någon idé att jag försöker känns det som. Matte är inte min starka sida...
 
Mamma skrittar ut Kryckan idag på morgonen. Vi ska även lämna in våran transport idag för att fixa några saker, så den kommer antagligen vara borta hela veckan. Så därför kommer vi inte åka in något till hippo, men en lugnare vecka blir bra. Eller lugn och lugn, det är ju träning för Micke i två dagar, men han får ta det lite lugnt innan det iallafall.
 
Fortsätt ställ frågor i frågestunden som ni hittar HÄR! Det behövs bara några fler frågor innan vi svarar:)
 
Saknar sommaren något extremt just nu. Vi måste lätt göra om detta!
 



Film från senaste Micke-träningen

Haha jag är nog världens senaste med att ladda upp filmer egentligen. Men här kommer iallafall filmen från Micke-träningen som var 9 januari. Det var lydnadshoppning med en galopp-serie och travbommar samt en trippel på slutet. Han skötte sig himla bra även fast han blev lite less på serien efter ett tag haha. Sen har han ju sina små problem med att stå still när man skulle göra halt efter trippeln. Men det är hans lilla störning, han hoppade iallafall bara längdhopp över EN travserie på hela träningen och var lydig:))
 



Måndag

Idag är det måndag och förmodligen första och sista dagen jag är i skolan den här veckan. Går iallafall till skolan till 13/14-tiden idag, har endast en lektion men måste gå och ta närvaro på andra lektionen så det kändes lite drygt. Särskilt med tanke på att jag har tre timmars hål mellan lektonerna, men jag får väl ta och göra bort lite skolarbete under den tiden! 
 
Efter skolan åker jag till stallet och rider Peppe. Blir precis som igår att jag rider bakom pappa. Det är dessutom kallare idag, hela -10 grader, så det bör inte klibba under hovarna idag! Blir dessutom sista gången på minst 1 vecka som jag rider honom idag då jag inte kommer att få vara i stallet efter operationen imorgon. 
 
 



Film från LB

Här kommer filmen från LBn igår. Vill inte lägga upp LAn då jag red så fruktansvärt dåligt att det bara är pinsamt, därför finns det ingen anledning att lägga upp den. La istället upp hela prisutdelningen från LBn. Som ni ser så var det ingen stilrunda. Han tittade på varenda funktionär på hela banan, innan 1an, innan 4an, innan sista i omhoppningen osvosvosv. Borde ha vart mer förberedd på det egentligen då han alltid blir så innomhus. Hans enda uteslutning någonsin var för att han tittade så mycket på en funtionär att han inte såg hindret ens. Sen att han endast hade fått 15 minuters uppvärmning gjorde ju knappast saken bättre. Tur det inte var så högt för då hade jag nog inte startat...
 
Ville inte jättefort i omhoppningen, då det var första tävlingen. La upp tempot ganska ordentligt men tog ut vägarna istället. Kryckis tyckte iallafall att det var jättekul att gasa runt, tänk så fin han är min lilla häs :')
 



1:a februari

Just nu ligger jag i sängen och kollar på film, där jag för övrigt har spenderat nästan hela kvällen. Min kropp är så sjukt orkeslös så det inte är klokt. Orkar ingenting längre känns det som. Dagen har iallafall varit ganska lugn, åkte till stallet vid lunch och red Peppe bakom pappa i snöstormen, det klibbade under hovarna men det gick ganska bra ändå. Vi red en längre sväng idag så jag kommer med all säkerhet ha träningsvärk imorgon, lite mindre kul kanske. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på film och sedan sova, snittar 9-11 timmars sömn per natt just nu, haha. 
 
 



Upp som en sol, ner som en pannkaka

LB, 0+0 fel, vinst
Hahahahaha. Vi hade inte förstått att grupp 2 skulle hoppa innan grupp 1 på d-ponny då c-ponnysarna gjorde tvärt om. Så då satt jag på läkraren och tog de launa och då ringer mamma och säger att jag får gå in på framridningen. Kryckan står i transporten med stalltäcke, back on track och käkar hö. Ja ni hör ju. Blev en snabb framridning och några språng, han hoppade bara fint. Gick in på banan och gjorde en bra runda. Kryckan var lydig och med mig, han tog hindrena på allvar även om jag fick passa honom en del. Dock blir jag så himla less på mig själv då jag inte lät hobom gå fram till någon funktionär innan. För jag höll inte på att få honom över första hindret då han tittade så mycket på flaggern. Han gör alltid så inomhus och jag fattar inte varför. Det räckte till en vinst iallafall då jag var den enda dubbelnollan. Min fina ponny som går in och levererar seger efter endast 15 minuters framridning och framhoppning.
 
LA, utg
Kryckan gjorde allt rätt, jag gjorde allt fel. Det är inte okej att rida såhär dåligt faktiskt, det ska inte hända. Jag satt bara och drog han i munnen, satte honom i skiten, styrde in i hinderstöd och allt var ganska kaos, så jag utgick. Ville bara inte utsätta honom för en massa dåliga språng när jag var okoncentrerad, jag vill s¨gärna ha den där nollan så då blir det bara fel. Hålla nerverna i styr är lätt att säga men svårt att lyckas med.
 
Men det är faktiskt okej att det gick som det gick i LAn ändå. Han har inte gått en LA sen DMet i september, och innan dess var senaste LAn i maj. Vi måste hitta tillbaka känslan, så då är det perfekt med två dagars Micke-träning nästa helg samt tävling igen om två veckor då jag hoppar LA, LB, LA. Det blir nog bra detta!
 
Ignorera min fina knopp som jag gjorde på fem minuter haha. Vi hann inte sätta på luvan i all stress...
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin