Svar på frågestund del 2

Hej! Är intresserad av hur ni båda tänker kring ridningen av era hästar? Inget dumt menat men när det är, måndag vila, tisdag skritt, onsdag hopp, torsdag vila.. Det är ju inte optimalt för en häst även om den går ute i hagen? En häst som hålls igång är ju mindre risk för de vanligare skadorna precis som med oss humans,. Okej, förstår att Peppe kanske inte är jättekul att rida ut på så , är det inte .bättre att då flytta han till ett stall som har bra ridbana och/eller ridhus? Hopparna inte tar detta på fel sätt men hade varit intresant att veta hur ni tänker kring detta.

Självklart är det inte optimalt för en häst att vila mycket och precis som du säger ökar även risken för skador om dom inte rids regelbundet. Peppe har ju inte alltid varit jättekul att rida på, han kan vara ett riktigt as i perioder att rida hemma. Vi har haft tankar på att flytta honom till något annat stall men det enda alternativet är egentligen hippo och det finns både fördelar och nackdelar med att stå där. Men vi tänker såhär att han borde ge sig med sina dumheter någongång. Han har ju inte alltid varit dum så det borde gå att lösa! 

Agnes(och linda föressten) vad är bättre /sämre med att tävla för umeå rf/stöcke?ångrar ni nån gång erat byte?
Anledningen till att jag bytte från stöcke till hippo var att jag gick över på storhäst och det är inget jag ångrar då stöcke endast har satsning på ponny. Det kändes därför som ett ganska självklart val att byta klubb. Tycker att båda klubbarna är bra och det är svårt att säga vad som är bättre och sämre med att tävla för hippo/stöcke då det ändå är ganska likvärdigt. Kanske att det var lite bättre gemenskap i stöcke men att tävla för hippo passar mig bättre nu när jag rider storhäst! 
 
Dricker ni alkohol?
Ja, det händer. Dricker dock inte så mycket eller ofta. 

Vad tycker ni om att folk är så besatta om att veta om man är oskuld eller inte?
Ett ord, löjligt. 
 
Vad är det för operation du gjort? Kan du berätta mer om olyckan då du blev sparkad eller hur det var? :(
Det jag har gjort nu är att stoppa in skruvar i överkäksbenet så de så småningom kan sätta fast stifttänder. Tror jag skrev vad som hände någon gång i somras efter förra operationen, men jag blev sparkad av en häst i ansiktet och tur i oturen sparkade hästen genom en tunnare vägg, annars hade nog skadorna varit värre. Tappade några tänder och fick fraktur på näsan. Var så länge sedan så jag minns inte så mycket av det plus att jag blev medvetslös/svimmade. 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin