Kombinationsträning

Värmde upp lite lätt i alla gångarter, det gick bra. Han var ganska okoncentrerad och tittig på saker runt omkring vilket han inte alls brukar vara. I galoppen red jag mest på en volt och jobbade med att han skulle lyssna tillbaka och kunna korta galoppen. Jag hänger fortfarande otroligt mycket i högertygeln, skulle behöva ta bort den. Men annars lyssnade han ganska bra.
 
Mamma byggde fram en trekombination som jag kom på ganska många gånger i båda varven. Bara på låg höjd så att det skulle vara lätt och roligt för honom. Det var två räcken och en oxer, räckena låg på 80 och oxern låg på 90. Bra träning bara för att komma rätt in och hitta känslan. Det kändes riktigt bra och jag är nöjd!
 
Det finns film på två klipp som jag kan ladda upp imorgon!
 
Minigrisen när vi hämtade honom, haha kolla hur manen såg ut då..
 
 



Dagen

Det började självklart att spöregna imorse när jag skulle rida Inter, men som tur var började det regna precis innan så jag hann iallafall ta på mig regnkläder. Det skulle egentligen inte regna så mycket idag... Inter gick iallafall ganska bra, jag red honom först lite runt slingorna och sedan 3 vändor i backen. Han verkade inte alls så brydd över regnet! 
 
Efter vi hade varit med kliniken med Tristan så red jag Linuz, han gick mig lite på nerverna idag. Både innan och efter jag hade ridit så var han på ett otroligt bithumör, han försökte bita på både mig och andra saker så fort jag inte var med.. Men har var iallafall fin när jag red! 
 
Nu på kvällskvisten har jag suttit och kollat på lite storhäst-annonser, det är dock otroligt svårt att hitta något. Kommer nog tyvärr ta ganska lång tid att hitta någon bra, lika bra att börja i tid. 
 
 



Hemma från stan

Är heeelt slut nu. Var trött redan när jag åkte så jag orkade inte vara där så länge. Köpte en tröja bara för att köpa nått typ. Behöver jeans också, men inga passar ju. Antingen är dom för vida i benen eller för korta/långa.

Nu ska jag städa rummet, kul va?




Solen skiner!

Igår när mamma kollade värdet så skulle det regna oavbrutet hela dagen, men nu skiner solen och det är varmt. Underbart!

Nu ska jag snart åka ner på stan en stund för att fortsätta leta kläder, jag hittar ju aldrig nått. Men vart nästan mer sugen på att åka till pegasus och shoppa hästsaker haha. Men tror jag sparar dom pengarna tills hööks öppnar. Aja, nu ska jag kolla om någon fler vill följa med på stan.

Ikväll åker jag och mamma in till hippo och rider C, det blir samma som förra gången tror jag!




God morgon världen

Idag kl 10 ska vi in till kliniken med Tristan för tredje gången.. Hoppas verkligen att dom hittar felet på honom nu, det är så konstigt alltihopa. Vissa dagar är han så gott som haltfri, dagen efter kan han vara halt igen. Man blir ju inte riktigt klok.. 
 
Iallafall, innan vi åker dit ska jag hinna rida Inter så jag måste skynda mig lite nu. Vet inte riktigt hur han ska gå men antagligen några backintervaller. Hoppas ni får en bra dag, hörs senare! 
 



5 sanningar..

  • När jag fyllde 15 år så ramlade jag av Chuck på en tävling och bröt stortån, han gick omkull på framridningen och jag måste ha fått foten under honom eller något. Har aldrig haft så ont i hela mitt liv men lyckades ändå att rida banan med endast 1 pet. 

  • 2008 blev jag sparkad av en häst i ansiktet, jag blev medvetlös, tappade 4 tänder och fick en fraktur på näsan samt käken tror jag det var. I ambulansen frågade jag om jag kunde träna någon dag efter haha.. 

  • Senare under 2008 var jag och tävlade med min b ponny på ett meeting i Övik, vi blev meetingbäst (vann 4 av 6 klasser) och vann en resa till Irland/dublin horse show värd ca 18 000 kr. Ett minne för livet. 

  • En av mina lärare tyckte att jag var lite lik Amanda Seyfried på långt håll, vet inte riktigt om jag håller med om det men.

  • Tristan är inte det minsta fotogenisk av sig, han ser alltid jätte uttråkad ut när man tar fram kameran och ska fota honom. Han ser ungefär ut som sju svåra år.. Alltså inte så lättfotad..

 




Ingen hovsalgare

Det blir ingen hovslagare idag som ni ser i rubriken, pastan med lugnande har inte kommit än så hon kommer på torsdag istället. Förhoppningsvis kommer pastan imorgon!
 
Kryckis var iallafall riktigt fin idag. Lite stark i galoppen bara, men jag red på tredelat så det var vä inte så konstigt eftersom han vilade igår. Jobbade med tempoväxlingar i traven för att han ska bli lite kvickare, annars kan han bli lite bekväm av sig. I galoppen gjorde jag avbrott och fattningar för att han ska lyssna. Som vanligt är det bättre i högersidan än i vänstersidan, men det blir bara bättre och bättre!
 
Nu blir det att sega framför Allsång på skansen och sen någon deckare som jag har glömt vad den hette haha. En lugn kväll alltså.
 
 



Tisdag

Det har varit en ganska lugn dag för min del idag, under förmiddagen gjorde jag i princip ingenting men efter lunch tog jag mig i kragen och red Tristan en liten sväng. 
 
Tristan fick bara gå lite lugnt runt slingorna idag, jag skrittade och travade bara. Men det blev mest skritt idag. Han gick iallafall ganska bra men känslan var mycket bättre igår. Imorgon ska vi till veterinären igen, hoppas på det bästa då! 
 
Måste även be om ursäkt för jättedålig uppdatering dom senaste dagarna. Ska verkligen försöka bättre mig! Resten av kvällen har jag bara tänkt ta det lite lugnt, kanske ser någon film eller något! Jag ska även försöka skriva något mer inlägg, är det något speciellt ni vill läsa?
 



Regn och hovslagare

Har inte kunnat blogga tidigare eftersom den här datorn är helt knäpp. Det gick inte att starta upp chrome.
 
Ska åka ut till stallet typ nu och rida Kryckan lite lätt i alla gångarter. Får väl passa på när det inte regnar! Sen ikväll kommer Kicki (hovslagaren) ooch ska sko honom. Jag är sjukt nervös, har inte gått in på hur stora problem vi faktiskt har med hovslagning, eller metalljud i största allmänhet. Alla håller tummarna för att han håller sig lugn...
 
Här är två bilder som är fotade av Tove Gustavsson!
 
 
 
 



Dåligt väder..

God morgon, idag är det rent ut sagt riktigt dåligt väder ute. Så jag tror att både Linuz och Tristan ska få sig en varsin vilodag idag. Om vädret blir bättre kanske jag rider någon av dem. 
 
Annars händer det inte så mycket mer idag, blir nog bara att ta det lite lugnt och sen hjälpa till i stallet! 
 
Saknar min bästa Connie ♥
 



Gårdagens ridpass

Tänkte berätta om gårdagens ridpass eftersom jag aldrig han det igår. Vi drog in till hippo och red marerbete med fokus på styrka i bakbenen.
 
Efter en lätt uppvärmning i alla gångarter så red jag på en volt, där försökte jag få honom att galoppera så långsamt som möjligt. Jag måste ha otroligt mycket stöd med underskänkeln till yttertygeln för att samla ihop energin. Eftersom C är så svag i vänstersidan så har jag väldigt lätt för att fastna i högerhanden, men det blir bara bättre och bättre.
 
Sen kom jag på en studs-serie, efter den bröt jag av till skritt, skrittade några meter, och sen fattade jag galopp och kom på serien igen. Gjorde detta ganska många gånger i båda varven, jättebra träning för honom! Han tyckte att det var jättejobbigt så jag fick vara på honom lite. T.ex vill han skjuta in rumpan jättemycket i galoppfattningarna i vänster varv, då kommer man knappt åt honom alls. Men jag är jättenöjd, vi ska in på onsdag igen och göra liknande saker!
 
Det är bra att ha mamma som "tränare" på marken, annars skulle det verkligen inte gå haha...
 
 



Full dag

Det blev en extra häst som tillkom på min "rida-lista" idag, så jag alltså 4 hästar. Jag hann till och med på något konstigt sätt rida alla innan det började regna, brukar annars lyckas vara ute precis när det börjar regna. 
 
Började rida Inter runt slingorna som uppvärmning och sedan en vända i backen. Inget mer att säga om det förutom att det gick bra. Efter det red jag Elektra, henne red jag runt slingorna och det gick bra förutom att hon höll på att knocka mig i huvudet några gånger när som slängde med sitt huvud.. 
 
Beslutade mig att rida både Linuz och Tristan då vädret såg helt okej ut. Började med Tristan och red honom runt slingorna. Det gick bra och han var mycket finare än igår faktiskt, mycket mer avspänd!
 
Sist ut var Linuz, honom red jag på ridbanan. Började med att rida lite dressyr, red på mycket volter och gjorde övergångar från trav - skritt och sedan galopp - trav. När det satt så började jag hoppa lite, hoppade fram på tre hinder och sen hoppade jag en liten bana på dom tre hinderna. Vissa språng hoppade han verkligen jättebra, måste bara hitta ridningen så han hoppar så alla språng! 
 



Bloggar snart

Har varit på stan med Hanna och Teddy nu efter lunch, så jag har inte hunnit blogga. Ska äta klart först men sen kan jag blogga!




3 år

Idag för exakt tre år sedan blev Olle min alldeles egna ponny. Jag har haft så roligt med honom och han förgyllde verkligen mitt liv. Vi har haft framgångar och motgångar, senskada och en massa minnen. Den här ponnyn kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta som bara är hans. Jag saknar honom så oändligt mycket.
 
29 juli 2010, den lyckligaste dagen i mitt liv.
 
 
Jag hade tänkt göra en utväcklingsfilm så att ni får se hur mycket vi utvecklades tillsammans.



God morgon!

Nu ska jag alldeles strax gå ut till stallet. Jag hade tänkt rida Inter nu på morgonen och sen får jag se om jag antingen rider både Tristan och Linuz eller bara en av dom. Det beror helt enkelt på när (om) det börjar regna, enligt smhi ska det inte börja regna för än vid 3-tiden men man vet ju aldrig!
 
Det var dagens planer förutom det händer det nog inte så jättemycket. Blir nog bara att ta det lugnt ikväll! 
 



Helt slut

Är helt död efter att ha åkt moppe hem från Minnas stuga, det var hur kallt som helst. Men vi hade iallafall jättekul! Teddy (Ebba) åkte med mig på moppen hem, haha tur att ingen hörde oss...

God natt. Jag skriver om ridpasset imorgon!




Svar om pessoa

Kristin

Håller med om att det är en väldigt stor debatt om något som i slutänden inte kommer slutas användas för att folk har åsikter. Sen hur bettet egentligen inverkar på hästen tycker jag är en annan sak.. :) 

Men måste bara kolla om jag förstår dig rätt här. 
"Pessoabett trycker i nacken samtidigt som det drar upp mungiporna. Det är inget bett man rider dressyr på, men nu pratar vi hoppning och uteritt där många hästar blir starka". 
- Du skriver själv om inverkan som pessoabettet gör, men efter skriver du att man inte använder det i dressyr utan i hoppning. För mig känns det snarare värre att använda det i hoppning. Ggenerellt sätt om man åker på en hopptävling och kollar så sliter ryttare mer i sina hästars munnar för att stanna och svänga snabbt, jämförtbart med i dressyren. Då känns det (för mig) ännu värre att sätta in ett sådant bett i hästens mun i hoppning än i dressyr? Förstår du min tankegång? Bara nyfiken på hur du tänker. :) 

 

Svar: Jag förstå vad du menar, men det är också en fråga om hur skicklig man är. Måste man dra i hästen för att den ska svänga så håller jag med om att pessoa inte är optimalt då det är ett skarpt bett. Då måste man lägga mer tid på markarbete så att man har hästen med sig bättre. Sen vet jag inte om det är tillåtet att rida dresssyr på pessoa, någon som vet?

 

"..än att fortsätta på tränsbett och behöva en hel långsida innan hästen stannar." 
- Här är dock min personliga åsikt att något är fel på häst, eller ryttare, om det ska behöva vara en så pass stor kamp. Tänk när hästen rids in, då har den aldrig någonsin haft ett bett i munnen = oförstörd och känslig. Hästar tänker inte att "nu jäklar ska jag jäklas med matte för att hon är elak och använder bett". Min erfarenhet är att något kan vara obehagligt eller göra ont för hästen (kan lika gärna vara sadeln som ligger fel exempelvis), eller så vet inte ryttaren vad hen gör.

 

Svar: När jag använde pessoat så var det för att min ponny hade övrskottsenergi efter att han hade varit skadad. Han var välriden annars, men då valde vi att bettsa upp under en kortare period tills han hade lugnat ner sig lite. Han var väldigt känslig i munnen och gilade inte när man drog, då blev han jättestressad. Så det låg inte i sadeln eller markarbetet. Så var iallafall min situation!

Sen är det ju klart att det finns ryttare som använder pessoat fel, men då sitterr det inte i bettet utan i ryttaren själv.

 



Söndag

Imorse tog jag mig en liten sovmorgon, gick upp hela 45 minuter senare än vanligt... Passade iallafall på att rida både Tristan och Linuz nu på förmiddagen, skönt att ha det bortgjort för nu är det 26 grader i skuggan.
 
Både Tristan och Linuz fick gå lite lugnt runt slingorna. Med Tristan skrittade och travade jag bara, det gick väl helt okej och hans öron var spikade framåt hela tiden. Linuz fick bara ta det lite lugnt idag då han gick lite hårdare igår, skrittade mest idag men red även lite i trav och galopp också!
 
Resten av dagen vet jag inte vad jag hittar på, säker inget av värde iallafall. 
 



Följer SM finalerna

Sitter och följer SM finalerna i Eskilstuna på Equisport.tv. Haha jag hade ingen aning om att den sidan ens fanns, men nu gör den det! Hoppas att dom visar ponny SM också som går nästa vecka i Årsta runsten :)




Full dag!

God morgon! Nu ska jag snart gå upp ur sängen för att ära frukost, direkt efter frukosten ska vi dra in C till hippo och rida lite. Hade tänkt lägga upp två bommar och öva på att reglera galoppen mellan dom, men kanske även en ganska lång studsserie!

Sen ikväll ska jag ta moppen ut till Minnas stuga, vi ska ha taccos middag!

Haha bilden är från igår när jag spolade av C efter ridpasset, och självklart skulle han rulla sig. Dock är bilden från en konstig vinkel, han ser inte ut sådär egentligen...




Linuz idag

Linuz var precis som Tristan lite tittig idag. I början gick han mest och sov & kollade på allt annat än raktfram, men han upptäckte nog att det var lite svårt att kolla bakåt i en nedförsbacke för han skärpte till sig då! Han var som sagt väldigt seg i början, han tyckte nog att det var lite för varmt för att rida. Ska försöka rida honom lite tigigare imorgon! 
 
Jag red honom runt berget i mest trav och galopp, det var så mycket mygg ute så det var inte så kul att skritta. I slutet jobbade jag lite med övergångar i traven och galoppen, han har blivit mycket bättre och han drar mig inte lika lätt ur sadeln när jag ska sakta av. 
 
Han skötte sig iallafall bara bra idag, när vi kom in så var han riktigt svettig och skummade mellan benen. Så han jobbade på ordentligt idag! 
 
 



Snyggt från hööks

Satt och kollade igenom hööks nya katalog en snabbis igår när den kom, och det fanns faktiskt några snygga saker. Jag har aldrig riktigt varit ett fan av hööks men nu på sistone har dom ändå börjat ha en hel del snygga grejer. Men dom har dock blivit mycket dyrare än förut.
 
Här är iallafall lite av det som såg bra ut, mycket är som vanligt kopior men men. Synd bara att hööks mest har mässingspännen på deras snyggaste träns och förbyglar, jag föredrar silverfärgade spännen! 
 
Vet dock inte hur kvalitén är på hööks grejer nu förtiden, har endast en förbygel och något schabak därifrån. Ett av schabraket gick dock sönder i fodret efter någon tvätt. Men det kanske har blivit bättre, någon som vet?
 
 
 
Förresten så öppnar hööks i Umeå den 29 augusti!



Pigg ponny

Idag var Kryckis pigg! Jag red mest i skritt, men tog också lite trav och lite galopp. Han börjar bli så fin i traven nu, såklart mycket kvar att jobba med, men jag tycker att han bara går från klarhet till klarhet hela tiden! Han fick först jogga igång i en lång form innan jag kortade upp honom och jobbade lite skänkelvikningar. Dock var det lite för varmt för det så han protesterade vilt haha. I galoppen ville han bara dra iväg, det är väl överskottsenergin antar jag. Men när jag travade av, herregud vilken känsla. Han var så otroligt fin, vilade på steget och var allmänt perfekt!
 
Tar tag i överskottsenergin imorgon när vi ska in till hippo och rida, då ska han ridas igenom ordentligt.
 
 



Det här med pessoabett igen

Jag ser att pessoabett återigen har blivit en liten debatt på många bloggar. Folk tycker att det är jättebra, och andra verkar vilja polisanmäla alla som använder det. 
 
Förra året när jag höll på att sätta igång Olle efter en skada så var han otroligt stark. Jag hade ingen koll över huvud taget på mitt vanliga bett (tvådelat tränsbett). Jag pratade med en tränare då som sa att jag skulle testa pessoa tillfälligt tills han hade lugnat ner sig. Olle gick som en klocka! Istället för att sitta bakåtlutad och dra allt jag orkade, så kunde jag rida med fina hjälper och mjuk hand. Jag kunde rida honom i en lång, låg form som vanligt, ridningen blev harmonisk. Jag red på pessoa i två veckor innan jag kunde gå tillbaka till mitt vanliga bett igen.
 
 
Men reaktionerna på min blogg när jag skrev att jag red på pessoa. Folk gick i taket. Herregud människa du kan ju inte rida på pessoa! Din häst är ju inte stark?! Ser du inte till din hästs bästa? Okej, helt jävla seriöst.
 
1. Jag rider på precis vilket bett jag vill, så länge min häst trivs på det.
2. Hur vet du hur han var att rida? Du hade gärna fått sitta upp och motionera bort överskottsenergin. varsogod.
3. Jo det är just därför jag inte vill slita sönder munnen på honom.
 
Pessoabett trycker i nacken samtidigt som det drar upp mungiporna. Det är inget bett man rider dressyr på, men nu pratar vi hoppning och uteritt där många hästar blir starka och vill springa. Enligt mig är det bättre att bettsla upp och kunna rida mjukt och få stopp, än att fortsätta på tränsbett och behöva en hel långsida innan hästen stannar.
 
Bettet kan också gå upp i gommen på hästen, men det kan ju ett tvådelat tränsbett också göra. Det finns raka pessoabett också, så där var det problemet löst. Vi pratade också om att sätta deltatyglar i ringarna så fördelas trycket bättre. Man kan krångla till det hur mycket som helst om man vill.
 
Olle var en ponny med starka åsikter, var nått fel så sa han till direkt. Ni skulle ha sett honom när jag red på ett bett som han inte gillade. Han taktade med huvudet bland stjärnorna och  ville inte. Men pessat gillade han. Bara för att Klas-Åsas häst inte går bra på pessoa betyder väl inte det att min inte kan göra det?
 
Jag får migrän på alla åsikter hit och dit. Kan vi inte låta varandra vara istället? Jag funderar faktiskt på att testa pessoa på C, han blir stark och då vill jag testa nått skarpare bett. Får se hur jag gör med det!
 
Har ni några åsikter eller erfarenheter av pessoabett? :)



2 hästar ridna - 1 kvar

Nu sitter jag inne och har precis ätit lunch så jag ska alldeles strax gå ut till stallet igen. På morgonen har jag hunnit med att rida två hästar, lika bra att göra bort det tidigt om det skulle bli ännu varmare senare. 
 
Började med att rida Inter, det gick väl helt ok förutom att det var lite saker kvar i skogen sen o-ringen igår. Bland annat massa toaletter som Inter tyckte var jätteläskiga. Men annars skötte han sig bara bra! 
 
Tristan red jag runt berget i hopp om att det skulle vara mindre saker där och de var det, han var dock väldigt tittig och spänd. Han var rädd för precis allt och hoppade till och med i ett "dike" när han såg en sten. Ja, vad ska man säga.. Men mot slutet slappnade han iallafall av lite och då blev han bättre.
 
Nu är det bara Linuz kvar att rida, han får också gå runt berget då det är lite för varmt för att sitta och rida på ridbanan. Termometern visar 27 grader, det är nog lite svalare men jag klagar inte! 
 
 



Missflyt

Somnade vid tre i natt, men tvingade mig själv att gå upp i en rimlig tid. När jag vaknar inser jag att min laddare är sönder, så nu kan jag bara ladda den i datorn. Eller den laddar nu, men gappar otroligt mycket. Iphoneladdare brukar ju inte hålla så bra, men jag tror att pappa har två.
 
Jag ska iallafall rida Cracker nästan exakt som igår, lite mer trav bara. Det är lika varmt också, så det blir i skogen där det är lite skugga iallafall!
 
 



Vaaarmt!

Idag red jag i skogen där jag trodde att det skulle vara svalare, men både jag och Kryckan höll på att avlida av värmen. Han var helt svettig när vi kom tillbaka till stallet även om vi bara hade travat lite.

Han kändes iallafall riktigt fin! Lite seg i starten bara, men han kom igång efter ett tag. Plus att han har blivit kung på tempoväxlingar och avbrott från trav, man blir ju stolt :')




Fredag

Idag har det varit en riktig lugn dag på grund av orienteringen. Det var i princip omöjligt att rida något idag, från halv 8 imorse till runt 2 tiden på eftermiddagen sprang det förbi minst 10 000 personer på vägen som går över gården. Bilarna kom knappt fram, för alla gick mitt i vägen och flyttade inte på sig, haha..
 
Annars gick det väl ändå helt okej, det var nog bara 2-års hingstarna och fölstona som blev lite uppjagade. Speciellt när jas planet flög över gården. Senare under dagen slutade även strömmen fungera i fölstonas hage så en fölunge gick rätt genom tråden och ut ur hagen. Som tur var löste det sig bra då någon av orienterarna/åskådarna fångade fölet då vi inte var där. 
 
Förutom att kolla på alla orienterare som sprungit förbi har jag även hunnit sola en stund och även tagit tag i lite materialvård. 
 
Såhär har det alltså sett ut på vägen hela dagen..
 
 



Måste ha!

Jag har aldrig gillat hööks schabrak speciellt mycket, men hittade ett som var hur fint som helst! Haha jag blir nästan mållös när jag ser det, måste köpa när hööks öppnar i Umeå om någon månad! Kostar bara 249 kr och  kan köpas HÄR!
 
Vad tycker ni?
 
Det var fint i svart också!
 



Dåligt internet

Vårat internet här hemma har lagt av till och från, så det var därför jag inte kunde blogga igår kväll. Det finns inget som är så störande som när internet inte fungerar.

Idag ska C få trava lite, vi ska in till hippo och rida på söndag så kan ska "sättas igång" lite idag och imorgon!

Hoppas att inlägget publiceras nu...




o-ringen

Idag är det o-ringen uppe vid berget och ganska nära gården. För er som inte vet är det en stor orienteringstävlingn och jag har för mig att någon har sagt att det är 10.000 pers är med och alla dom kommer passera över gården. Det är även en flyguppvisning precis över gården just nu, bland annat ett jas plan ska flyga.. 
 
Iallafall, eftersom dom är och orienterar i skogen och det håller på ganska länge så får nog Tristan vila idag också.
 
Målgången på orienteringen är på baksidan av gården, det här är alltså utsikten från huset just nu.
 
 



Nu - sängen

Imorse innan det hann bli allt för varmt passade jag på att rida Linuz. Eftersom det är o-ringen den här veckan och slingan runt berget skulle vara avstängd idag och imorgon så fick han gå runt slingorna idag igen. 
 
Ibörjan var han lite som en sömngångare men sen när vi började trava blev han som vanligt, red ganska lugnt men jobbade ändå en hel del med avbrott och fattningar i både traven och galoppen. Det går bättre och bättre! Han skötte sig iallafall bara bra och fick en extra lång avskrittning då foderbilen kom precis när jag nästan var framme vid stallet.. 
 
Tristan fick vila idag, tog bara in honom från hagen och borstade honom. Han såg förresten mycket bättre ut idag så det börjar nog ge med sig nu! 
 
Linuz idag!
 



Fin Kryckis

Idag skrittade vi upp i byn igen, den här gången kom jag lite längre då jag la till spöet varje gång han försökte vända. Men jag tycker att han har blivit bättre och trotsar inte lika mycket som han gjorde i förrgår!

Nu kom jag just ut ur duschen, mormor är här och vi ska snart äta. Tänkte slänga in iallafall ett till inlägg idag!




Bra väder

Ligger ute på baksidan och solar nu, det är riktigt varmt ute men ändå skönt. Mycket bättre än förra veckan då det var 13 grader och regn. Men jag hade dock önskat att det fanns en pool..

Imorse innan det han bli så himla varmt red jag Linuz en liten sväng. Men skriver mer om det senare då jag bloggar från mobilen nu. Hoppas ni får en fortsatt bra dag!

 




Senskador

Fick en fråga på min ask om senskador, hur man förebygger dom och hur vi tog hand om Olle när han hade fått den. Senskador är enligt mig en av de drygaste skadorna man kan få på sin häst, den tar riktigt lång tid att äka och sen är chansen stor att den kommer tillbaka om man inte är försiktig.
 
När Olle just hade fått diagnosen så hade vi zinkband som vi lindade honom med på frambenen. Det gick han med i tre veckor. Men det hjälpte inget alls, han var lika svullen och varm som innan. Svullnaden började gå ner först när vi hade varit till PH vet i Timrå där dom sa att vi skulle skritta obegränsat. Så då började den bli bättre!
 
För att förebygga tror jag att det viktigaste är varierad ridning på vrierat underlag. Inte snurra runt på en volt i ett ridhus 7 dagar i veckan. Borsta benen innan man sätter på benskydd, och inte rida med smutsiga skydd. Gruset ligger och skaver mot senan, och det är ju inte så jättebra. En ganska liten sak, men jag håller ganska hårt på den. Och sist men inte minst att låta hässten återhämta sig efter en hård träning eller tävlingshelg. Det är jätteviktigt. C får skritta två dagar efter tävling, eller så vilar han helt en av dom!
 
Jag är som sagt ingen expert, det är är bara från mina egna erfareneter! Har säkert glömt något också haha..
 
Nere i Timrå på åtrbesök
 
 



Fortfarande fint väder!

Nu har solen varit framme i typ tre dagar, var ett tag sen sist måste jag säga! Har inga planer för idag förutom att rida Kryckis. Alla mina kompisar är typ borta någonstans, kanske en eller max två som är hemma......
 
Kommentera vad jag kan blogga om, eller säng iväg en fråga på ask.fm/agnescrone!
 
Saknar..
 
 
 



Svar på kommentar..

Men är han halt ska han väl vila och inte ut och trava?! Finns väl en anledning till att alla dina ponnys blir skadade och avlivna.
 
Svar: Nu är det så att han blev åtgärdad, efter det ätit metacam i 10 dagar och sedan kollades efter 3 veckor. Han var då haltare än innan, vilket är helt omöjligt egentligen. Veterinäen sa till och med att jag skulle trava lite inför återbesöket. Dagen efter var han knappt halt, antagligen hade han gjort något i hagen. 
 
Sen är det så att vi tror inte att det sitter i kota, has eller knät i hans bakben utan högre upp vid ryggen eller liknande. Alltså mest muskulärt eller någon låsning skulle jag gissa. Nu rider jag bara lugnt i skritt och trav så han ska få röra på sig. Min pappa är travtränare så tro mig, han kan det där. Alla hästar kan bli skadade.
 
På tal om att mina hästar har blivit avlivade har inte bara berott på att dom har varit skadade eller liknande. Connie t.ex. hade fel på lugnorna och blev på så sätt utdömd. 
 
Förresten tycker jag att det är jävligt fegt att kommentera anonymt.
 
 



Kvällstur i solen

Idag blev det en mysig skrittur i solen för lille Cookie (haha nu spårar det). Red barbacka med ett dressyrspö som jag la till på rumpan på han varje gång han försökte vända. Hoppas att han slutar testa snart för det går mig på nerverna. Tur han är söt!

Jag tycker att ni kan kommentera vad ni vill ha mer om/vill läsa om. Jag ska btw skritta klart inlägget om senskador sen, bara för att jag är så snabb haha..




Ska snart åka till travet

Om ett tag ska vi åka in till travet, ska äta middag när jag kommer dit så jag hoppas på att dom har någon god mat! Iallafall så är det "midnattstrav" idag, det börjar halv 9 och slutar kring 11 tiden. Blir alltså ganska sent. 
 
Förut idag så red jag både Tristan och Linuz. Tristan fick skritta och trava i ca 40 minuter ute i skogen och det gick helt okej, inget mer att säga om det. Linuz red jag först lite i skogen innan jag red en stund på ridbanan. Han var dock väldigt trött och seg, antagligen pga värmen. Red inte så länge på ridbanan men den lilla stunden jag red där var han iallafall fin!
 
 



Mobilbilder från Stockholm


Sen ska jag lägga upp lite bilder från Grekland också!




Rubrik

Idag tror jag också att jag ska rida C på kvällen. Det är så varmt ute nu, inte för att jag klagar haha.Ska fortfarande skritta, men tar sadel och dressyrspö. De kom nämligen tre cyklister igår, och då vill jag inte sitta barbacka hehe. C är skiträdd för cyklister...
 
Nu är det dags att ta tag i dagen!
 
 



Onsdag

God morgon!
Nu ska jag alldeles strax gå ut till stallet, tänkte bara blogga lite först! Idag ska jag nog rida både Tristan och Linuz. Tristan ska bara skrittas och travas lite i skogen medan Linuz ska gå lite hårdare. Funderar på att rida lite dressyr.
 
Ikväll är det trav, det börjar inte för än 20.30 så uppdateringen kommer nog inte vara så bra från min sida idag. Inter startar iallafall ikväll så hoppas han går bra och sköter sig! 
 
 



Cracker 23/7

Idag skrittade jag barbacka på C i 45 min. Hade varit ute längre om det inte hade varit för att han helt plötsligt vägrade gå framåt. Som en tjurig b-ponny typ. Men jag tror bara att han testar mig lite för att han känner att jag inte har samma kontroll på honom med hacke. Bättre lycka imorgon helt enkelt, då får en dressyrspö följa med!
 
Skriver inlägget om senskador imorgon istället!
 
Hjärtis
 
 



Bloggar snart

Ser på film med mamma så bloggar när den är slut!




Tisdag

Ber om ursäkt för den lite halv dåliga uppdateringen idag, men jag inte haft så mycket tid över till att sitta vid datorn och jag har använt upp mitt internet på mobilen så jag har inte kunnat mobilblogga något heller.
 
Har iallafall hunnit med att rida tre hästar idag, Inter, Tristan och Linuz. Alla fick sig en tur runt slingorna men olika hårt. Dom skötte sig bara bra allihopa!
 
Tristan fick bara skritta och sen trava lite grann, och han kändes ändå ganska bra. Jag red honom på ett pessoa idag och han var faktiskt mycket finare i munnen, inte alls lika tung och hård. Vet att många inte tycker om det bettet, men tycker ändå att det är bättre att rida med det än att sitta och dra han i munnen! 
 



And we danced all night to the best song ever!

Igår släpptes 1Ds nya låt, haha jag har väntat på den ett bra tag kan jag säga. Så spårad men så klockren! Dessutom firar dom tre år idag
 



Fortfarande trött...

God morgon, eller kalla det förmiddag om ni vill. Idag är första dagen på Kryckans skrittvecka. Tar hacket och skrittar upp i byn där underlaget är hårdare, det stärker senorna.

Juste på tal om senskador så hade jag fått en fråga på ask om jag kunde skriva om senskador och hur man undviker dom. Jag är ingen expert, men kan skriva det jag vet :)

Haha denna bild är lika rolig varje gång, balans som en treåring typ...




God morgon!

Ska snart dra mig ut till stallet, vad jag vet så ska tre hästar ridas idag. Inter ska nog bara gå lite lätt motion då han ska starta imorgon, Tristan ska nog bara skrittas och med Linuz vet jag inte vad jag hittar på, men det blir nog bara lite lugnt i skogen. 
 
Det var lite av dagens planer, resten av dagen vet jag inte vad jag hittar på för något. Blir väl inget speciellt antar jag! 
 
 



Glömt blogga?

Haha bara jag som lyckas, jag var helt säker på att jag hade skrivit ett inlägg nyss. Men det hade jag alltså inte ;)

Idag har jag varit helt död efter helgen, sömnbrist kallas det. Men jag har skickat in enkäten till gymnasiet och hämtat ut mitt körkort. Något mer har jag inte orkat göra...




Lugn dag

Idag har det faktiskt varit en ganska lugn dag, jag har inte alls gjort så mycket men två hästar har iallafall blivit ridna. 
 
I förmiddags åkte jag och Madde med Sorbas och Zagreb till sandtaget igen. Vi red lite hårdare än förra gången, och det märktes lite på Sorbas då han var lite mör i den sista vändan. Efteråt fick dom plaska lite i "sjön" som var där och det var nog det bästa enligt Sorbas, haha. 
 
Sen efter lunch skrittade jag Tristan en sväng i skogen, har inte så mycket att säga om det förutom att det gick bra! Jag red aldrig Linuz idag utan han fick vila, blir en tur imorgon istället.
 
Nu under eftermiddagen så har jag legat och solat en liten stund, lika bra att passa på medan solen ändå är framme! 
 



Svar på kommentar

Vars har du köpt grejerna? :)
 
Svar: Stövlarna, schabraket, skydden och byxorna kommer från Pegasus som ligger här i Umeå. Hjälmen kommer från en utländsk sida, och kavajen från Tegs hästsport :)
 
 



Skrittvecka

Idag får Kryckis en välförtjänt vilodag, det är viktigt att han får återhämta sig mellan tävlingarna och träningarna. Imorgon ska jag gå en promenad och resten av veckan ska han skritta på hacket. En liten semester helt enkelt!

Fick typ panik när jag såg Lindas inlägg om att det typ bara är en månad kvar av sommarlovet. Jag har inte gjort något alls känns det som. Får ta tag i det!

Elin och Arne får stå för bilden, vinst i ridsport pony cup och sm kvalade!!




Ny vecka

Måndag idag och ny vecka, igår var det 21 vilket betyder att det bara är 30 dagar till skolan börjar igen.. Sommarlovet har gått alldeles för fort, jag har inte hunnit göra någonting förutom att vara i stallet egentligen. När jag kommer hem till Umeå ska jag verkligen försöka pressa i solen så mycket som det går, nästan all min färg har tyvärr försvunnit. 
 
Iallafall, vad som ska göras idag har jag ingen direkt koll på. Men Tristan ska skrittas en sväng om han fortfarande är haltfri, sedan kanske jag rider Linuz en liten sväng, men isåfall bara lite lugnt då vi hopptränade igår!
 



Hoppträningen

Hoppträningen med Linuz idag gick faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. Han var mycket mer igång och hade mer tryck i sig redan från början om man jämför med förra gången. Vi började hoppa fram på alla hinder som stod på banan ett och ett. 
 
Sedan satte vi ihop allt till en bana på 6 hinder, första gången gick väl inte sådär super bra då jag saktade av och bytte galopp när han var i fel. Jag fick då inte igång han till hinderna som kom efter och han hoppar mycket bättre när han har lite tryck. När jag struntade i att byta galopp och lät han fixa det själv fick vi ett mycket bättre flyt och sista gången vi hoppade banan gick han ändå riktigt bra. Ett hinder låg på ca 80 cm och det var inga problem!
 
Bild på linslusen från idag!
 



Filmtajm

Satte ihop alla rundor till en film eftersom jag inte orkar ladda upp tre olika hehe. Bjuder på alla tabbar, se och njut...
 
Bara att tagga om till Skellefteå om tre veckor!
 



Dagen

Imorse hopptränade jag med Linuz och det gick bara bra, men mer om det i ett annat inlägg! 
 
Efter lunch red jag Inter, han fick först gå runt två av slingorna i trav som uppvärmning innan jag red tre intervaller i backen. Han skötte sig fint förutom att han ville springa lite fortare i backen än vad jag ville att han skulle göra.. 
 
Tristan var i princip haltfri idag också, jag red honom dock aldrig som jag hade tänkt från början så det får bli imorgon istället. Men det blir nog bara en skrittur då! 
 
 



Resultat!

Blandad helg, men ALLA fel som har varit (och det blev ju en del med tanke på sista klassen) har varit mitt fel. Men måste verkligen hissa Piteå som klubb! Stor framridning, stor framhoppning, stor bana och bra underlag!
 
Lb 0+0 fel 4a
Den här rundan var bra, han kändes lite stark men det blev bättre när vi kom in i flytet. I omhoppningen så red jag ganska mycket på säkerhet och växlade inte upp temopt så mycket. Men det räckte till en fjärde plats!
 
La 8 fel
För att vara vår andra La så tycker jag att den här rundan var jättebra! Banan var supersvår, och mycket linjer. Allt gick sjukt bra fram till näst sista hindret som var en kombination, måånga hade rivit ut eftersom den var trång. Hade jag nöjd mig med min första halvhalt så hade det inte varit några problem. Men det gjorde jag ju inte. Så vi rev in istället, men det var verkligen inte någon grov rivning. Sen förstördes flytet så vi fick med oss sista också...
 
La 19 (!!!!!) fel
Hahahahaha nu i efterhand kan jag nästan garva åt mig själv och hur patetiskt dåligt jag rider kombinationer. Vad höll jag ens på med? Det var en A:0a så jag växlade upp tempot direkt. 5an var en trekombination, jag tar en för stor förhållning så vi han hoppar ganska långt in. Rev c-hindret. Sen flöt det på jättebra till sista hindret som också var en jävla kombination. Där tar jag en till sen förhållning så vi får kråkhopp och river in. Jag hänger på halsen så han stannar naturligtvis. Var riktigt nära att ramla av, men mina ninjaskills räddade mig haha. Tog om och rev a-hindret igen då han hoppade lite avvaktande vilket jag kan förstå. Fick tre tidsfel också. Fin ponny och dålig ryttare kan man säga! 
 
Bästabästabästa C som alltid gör sitt bästa och står ut med mig Filmer kommer alldeles strax från alla klasser!
 
 



Outfit dag 2

 
 



Dagens planer

God morgon!
Idag hade jag iallafall tänkt att rida två hästar, Inter och Linuz. Inter ska nog gå backintervaller som vanligt och med Linuz ska vi hoppträna. Måste tänka på att få igång galoppen ordentligt och då ska det nog gå bra! 
 
Sen kanske jag även rider Tristan en liten sväng om han inte visar någon hälta idag. Vi får helt enkelt se!
 



Tidig kväll

Blir en tidig kväll för mig idag också, jag sover ungefär 9-10 timmar per natt men på morgonen när jag vaknar känns det som om jag bara skulle ha sovit 5 timmar. Förstår inte riktigt varför, riktigt irriterande iallafall..
 
Förresten, Tristan var mycket bättre idag. Han visade nästan ingen hälta alls, varken på morgonen eller nu på kvällen. Så imorgon kanske jag rider han lugnt en liten sväng, vi får helt enkelt se hur han ser ut imorgon!
 
 



Ännu mera regn..

Nu regnar det här i Boden igen, det är nästan som det måste regna lite frann varenda dag.. Men nästa vecka ser det iallafall ut som värmen äntligen ska komma igen! 
 
Efter lunch innan det hade hunnit börja regna så red jag Linuz, han fick först gå runt slingorna i alla gångarter som uppvärmning innan jag sedan red några galoppintervaller i backen. Lite jobbigt tyckte han ändå att det var. 
 
Imorgon blir det hoppning med Linuz!
 



En hälsning från Piteå!

Nu är första tävlingsdagen i Piteå över för min del. I LBn så red vi en klockren runda och blev 4a. I LAn så var han såååååå fin tills en kombination som var trång så in i helvete, typ alla rev ut. Men tror ni inte att jag backar sönder så vi river IN istället. Sen kom vi helt fel på sista tack vare det så vi rev det också. Trodde att jag skulle strypa mig själv när jag gick ut.

Aja, ladda om till imorgon. Då sitter nollan!




Kört häst idag igen

Imorse körde jag en häst med pappa och Madde på rakbanan, det gick väl bra och hästen kändes väl också bra även om jag inte är så insatt med allt som har med trav att göra. 
 
Nu har jag precis ätit lunch och tänkte ta lite siesta innan jag går ut till stallet igen. Linuz ska då ridas en liten sväng. Han får nog gå intervaller i backen idag om den inte är avstängd då, det var nämlingen någon promenad/jogging där borta och massor med bilar och sådant. 
 
Nosen, hästen jag körde!
 
 



Outfit dag 1

Slängde ihop en outfit lite snabbt, så här ser vi iallafall ut idag. Får se om jag har samma schabrak i båda klasserna eller om jag har mitt bruna Lami cell i LAn!
 



Blir inte riktigt klok..

Idag efter att pappa hade skott Tristan så sprang jag med han på gången, han visade då nästan ingen hälta. Gud vad bra tänkte jag då, men nej.. Några timmar senare när jag tog in honom från hagen och sprang 1 gång till på gången visade han mycket mer hälta igen. 
 
Blir inte riktigt klok på det här, har absolut ingen aning om vad som är fel på honom. Han har ju varit halt sedan i maj/juni och han har inte alls gått så mycket sedan dess, tycker det borde ge med sig snart.. Får helt enkelt hoppas på det bästa den 31a när vi ska till veterinären ännu en gång..
 
Nä, nu säger jag godnatt för idag och hoppas på en bättre dag imorgon!



Fredag

Imorse började jag med att rida Inter, jag red honom som vanligt d.v.s. - uppvärmning runt två utav slingorna och sedan tre travintervaller i backen. Han skötte sig bra och jag lyckades stå i lätt sits/stå upp i alla intervaller, happy face! Det känns dock lite i benen nu.
 
Efteråt lyckades pappa tvinga mig att köra med honom.. Fick köra Sorbas och det gick väl ändå helt okej FÖRUTOM att det kom världens regnskur när vi var ute. Jag hade inte heller tagit på mig några regnbyxor så man kan väl säga att jag blev något blöt. 
 
Efter lunch red jag Linuz lite dressyr på ridbanan. Red bland annat över en bom i både trav och galopp, han hade lite svårt att trava över bommen så det blev några hopp istället. I galoppen gjorde jag galoppombyten över bommen och det gick väl ändå ganska bra. 
 
Ikväll blir det tidig sänggång, är så otroligt trött i hela kroppen och har ont överallt.. Tills jag går och lägger mig ska jag försöka fortsätta att knåpa på en ny header. Men det går inget vidare då jag inte har några nya bra bilder på Tristan..
 
 



Trött

Packar mina saker nu, orkade inte ens börja på det igår när vi kom hem från stallet. När jag är klar så åker vi till stallet, där ska C badas och fixas. Sen åker vi!

Det här är förmodligen det sista inlägget jag skriver i helgen. Men det kommer ett tidsinställt varje dag så uppdaterar jag med resultat när jag har kommit hem!




God morgon!

Om en liten stund ska jag gå ut till stallet, ska bara vakna lite mera först. Jag brukar inte vara speciellt morgontrött men nu dom senaste dagarna har jag knappt tagit mig upp från sängen.. 
 
Iallafall, två hästar ska ridas idag. Inter och Linuz. Inter ska nog gå backintervaller idag, han ska förresten starta på onsdag i ett montélopp. Hoppas han går bättre då!
 
Linuz fick vila igår då ett-års stona togs in och värkades och nu står dom i hagarna brevid honom. Det blev lite väl mycket att tänka på för honom då! Alltså får det nog bli ett dressyrpass idag istället. 
 
Det var väl dagens planer då, ni får ha en bra dag, hörs! 
 



Svar

 
Svar: Tävla:)



Allt klart, nästan...

I stallet red mamma Kryckis medan jag packade och smörjde en massa. Vi såg att han höll på att få ett sår i högra mungipan (för femtioelfte gången sen jag fick honom) så det blev hackamore. Jag ska rida på hack imorgon också så blir det förhoppningsvis inte värre.

Vi hann iallafall packa klart alla Kryckis saker, och mina som hjälm och stövlar osv. Det som är kvar nu är vardagssakerna typ kläder och sånt. Men det packar jag imorgon för jag orkar inte nu. Städningen tog död på mig, men nu är den äntligen över!

Ska göra tidsinställda sen också!




Läget just nu

Återbesöket med Tristan idag gick väl inte direkt som vi hade hoppats på. Han var snarare mer halt än förra gången vi var där.. Jag red han igår och han kändes ändå helt OK, inte riktigt 100 men absolut inte så halt som han var idag.
 
Eftersom vi bara hade en återbesökstid idag så ska vi tillbaka igen den 31 juli, tills dess ska han bara vila & skritta lite. Alltså kommer nästan hela tävlingssäsongen vara slut när vi kommer igång igen om han blir bra efter nästa veterinärbesök. Den är ju inte så lång här uppe i norr..
 
 



Brb städar

Bloggar när jag har städat klart.....




Smörja och packa

Idag är planen att mamma ska rida C medan jag smörjer. Det är bra att hon rider honom ibland så att hon vet hur han är, och då kan hon hjälpa mig bättre från marken. Det blir bra iallafall!
 
Sen måsste jag också fixa tidsinställda inför helgen, tror inte att jag kommer att kunna blogga något från Piteå. Mitt internet på telefonen är slut, så det är ifall det finns wifi någonstans men det tror jag inte...
 
Alla håller tummarna för Trisse nu!
 
 



Torsdag

Sitter och äter lunch nu efter att ha hjälpt till hela förmiddagen på semin. Det var dock inte så jättemycket att göra idag så det blev klart ganska snabbt! 
 
Vid 1-tiden ska vi åka iväg till kliniken med Tristan på återbesök. Hoppas verklingen att han är frisk nu så vi snart kan komma ut på tävlingsbanorna igen. Ni får hålla tummarna! 
 
Om klockan inte är allt för mycket när vi kommer tillbaka så ska jag rida Linuz en sväng. Eftersom jag red i skogen igår så blir det nog ett pass på ridbanan idag.
 
 



Onsdag

Nu är jag äntligen klar med allt jag skulle göra idag så nu har lite tid över till att sitta vid datorn innan jag går och lägger mig. Är snart så trött att ögonen går i kors, alltså dags att gå och sova snart..
 
Iallafall har det som sagt varit en ganska effektiv dag idag då jag hjälpte till på semin på förmiddagen och red tre hästar på eftermiddagen. Började med att rida Tristan, han fick gå runt slingorna och det gick väl både bra och dåligt. Men ändå mycket bättre än igår. Det enda som var, var att han inte riktigt lyssnade på mina förhållningar utan han rent ut sagt struntade i dom. 
 
Inter red jag först runt två utav slingorna som uppvärmning och sedan fick han gå tre vändor i backen. Det gick som vanligt bra, Inter är ju inte så jättekomplicerad! Sist ut var Linuz och han fick faktiskt också gå runt slingorna idag. Blev alltså inte så stor omväxling, haha. Red han i alla gångarter och det gick bara bra!
 
Nu blir det sängen för min del - så god natt!
 
 



Bilder från Lc

Här kommer lite försenade bilder från Lc i Nordmaling som jag helt enkelt har glömt att visa!
 
Foto- Ida Sörli
 
 



Varit ute och sprungit

Har nyss varit ute och sprungit en sväng, det var hur länge sen som helst som jag var ute och sprang så jag kände att det var dags nu. Lyckades ändå på något konstigt sätt springa 5 km, god work! 
 
Nu ska jag duscha, sen städa lite och sen efter det kommer mer update så håll ut! 
 



Barbacka och ful lugg

Idag fick Kryckis skritta en sväng barbacka i byn på lite hårdare underlag. Tog hacket och ett schabrak för att inte smutsa ner ridbyxorna haha. Han ville vända om några gånger och var ganska seg i början, men annars gick det bra!

Smörjde inte idag utan tar det imorgon istället. Klippte hovskägg, svans och lugg. Luggen blev så brutalt jätteful att nu får jag rida med knopp eller fläta tills den har växt ut...




Fullt upp

Har precis varit inne och ätit lunch så jag ska snart ut till stallet igen. Blev att hjälpa till på semin hela förmiddagen idag igen så nu under eftermiddagen har jag tre hästar att rida. Fullt upp idag var det ja. 
 
På tal om ingenting, hittade världens finaste schabrak förut. Något liknande ska jag köpa någon gång i mit liv, men isåfall med 2 passpoaler istället för 3! Det kommer iallafall från Christina Sports och kostar runt 800-900 utan luva. 
 
 
eller det här..

 



Soligt väder!

Idag hade jag tänkt att C skulle få en vilodag, men jag gillar inte att han ska vila dagen efter en träning. Så det blir att fara ut och skritta en sväng på honom så att han inte blir så stel, han brukar inte bli det men. När jag ändå är där så ska jag smörja allt så att det är gjort. Smörja är det tråkigaste som finns enligt mig...
 
Nu ska jag gå och fortsätta med min rensning av rummet. Allt är kaos där inne nu hehe.
 
 



Onsdag

Godmorgon alla läsare!
Sitter och äter frukost just nu men jag ska alldeles strax gå ut till stallet. Det är mycket bättre väder idag än igår, eller ja det är växlande molninghet men det ser inte ut som det ska börja regna iallafall! 
 
Idag ska tre hästar ridas, Tristan, Linuz och Inter. Tristan ska som han gjort på sistone bara gå lite lugnt i skogen i skritt och trav. Linuz får nog också gå i skogen, eller så blir det ett pass på ridbanan för honom, och Inter vet jag inte riktigt hur han ska gå idag. 
 
Annars händer det det nog inte så mycket mera idag faktiskt. Ni får ha en bra dag! 
 
 



Träningen

Tur att min häst är bäst, för annars skulle inget ha funkat idag. Som uppvärmning red vi på en volt och gorde tempoväxlingar i galoppen, Eva visade mig hur jg skulle göra för att han inte ska bryta av hela tiden. Sen gick vi över och hoppade på en oxer med galoppbommar framför. Höjde tills det låg på 1.20, han hoppade jättefint!
 
Sen hoppade vi en linje, och där var det en jättesvår säng in. Hur jag än gjorde så kom jag antingen nära, eller stort. Vilket såklart också ledde till att jag kom fel på oxern ut. Efter oxern var det en svår sväng till ett till räcke, kom trångt några tusen gånger där också.
 
Som avslutning hoppade vi en bana på 7 hinder. Efter första hindret landade han i fel galopp varje gång, i början tog jag inte ens tag i honom utan lät honom springa på i fel galopp tills jag insåg att det inte gick. Tror jag började om 5 gånger. Resten av banan satt ganska bra. Han är ju supersnäll och stannar inte!
 
Tog ett annat bett än jag gjort tidigare. Innan har jag ridit på ett vanligt tränsbett, men nu tog jag ett tredelat bett med fasta ringar. Det funkar bra i dressyr och i skogen, men det blir alldeles för snällt i hoppningen. Över hindrena är han klockren, mellan hindrena funkade det inte lika bra. Men jag har inte haft honom så länge, vi måste rida ihop oss lite mer tror jag. Finast är han iallafall!
 
Ganska luddigt inlägg, men jag är trött. FIlmer kommer iallafall imorgon!
 
 



Uppdaterar sen!

Träningen gick ganska bra förutom att jag inte vet riktigt vad jag höll på med på hästryggen idag. Red som en riktig sopa. Herregud. Men mer om det senare.

Ser på morden i midsommer med mamma och pappa nu så uppdaterar när det är slut!




Vilket väder..

Gud, vilket väder det har varit idag. Det har spöregnat i princip hela dagen och det ha varit som mest 11 grader ute, ni förstår inte vad jag har frysit idag..
 
Jag red inte något för än efter lunch då regnet hade avtagit, det var lika bra att passa på att rida Tristan medan det inte regnade. Men självklart så började det regna när jag var ute, det var dock inte så mycket så jag blev knappt blöt. Iallafall, dagens ridpass med Tristan gick väl inte sådär superbra. Han var otroligt tittig och var inte speciellt samarbetsvillig.
 
När jag skulle rida Linuz vräkte regnet ner och eftersom det regnade så stod stona inne i stallet. Han blev ganska hingstig då och skrek hela vägen från gården, även lite i skogen. Förutom det gick han bara bra och eftersom han uppförde sig "dåligt" fick han gå två straffvändor i backen!
 
Nu - pizza!
 



Svinkallt

Herregud vad kallt det är, inte för att jag har varit ute än men det ser kallt ut...

Idag vet jag inte var dom händer, får se vart dagen tar mig. Säkert är iallafall att det är Eva-träning ikväll! Hade inte tänkt hoppa så högt, kanske på 1m och försöka hitta en bra känsla inför helgen!

Gammal bild, numera ligger manen på en sida. #win




Dåligt väder

Vaknade imorse av att det regnade, inte precis det bästa sättet att bli väckt på enligt mig. Det regnar fortfarande men får helt enkelt hålla tummarna och hoppas att det slutar lite senare då jag hade tänkt att rida idag.
 
Troligtvis ska både Tristan och Linuz ridas idag då båda fick en välförtjänt vilodag igår. Tristan ska fortsatt bara gå lite lugnt och med Linuz vet jag inte riktigt vad jag hittar på, antagligen blir det någon tur i skogen för hans del idag! 
 



Dagen har flugit förbi

Jisses vad snabbt den här dagen har gått, den har bara flugit förbi!
 
Klev upp rätt tidigt och hjälpte till hela förmiddagen på semin. Fick leda ut och in hästar, hålla i fölen medan stona kollades och så. Kan säga att det kändes i benen efter allt gående hit och dit. Allt gick iallafall ganska fort och det blev klart strax innan lunch.
 
Efter lunch red jag Inter en sväng. Tristan och Linuz fick varsin vilodag. Inter fick bara gå motion runt slingorna så det var inget direkt ansträngade för honom, han blev knappt svettig. Det gick iallafall bara bra förutom att han blev lite pigg och stark någon bit, men annars var han som vanligt!
 



Skulle ni vilja ha veckans blogg?

kan inte ni ha typ dagens/veckansblogg?:)
 
Svar: Ja det skulle vi kanske kunna ha, ska höra med min kära kompanjon vad hon tycker! Skulle ni tycka att det var kul?
 
På tal om det så blev vi veckans blogg på http://idawoxlin.horseworld.se!
 
 

Från det ena till det andra..
Idag fick det bli en liten sväng barbacka för Kryckis, tog hacket och han fick lunka runt på långa tyglar. Ångrar nästan att jag inte travade lite, risken finns att han är helt crazy på träningen imorgon hehe...
 



Kryckis v.29

Måndag: Skritt barbacka
 
Tisdag: Hoppträning för Eva
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Dressyr i skogen
 
Fredag: Lätt ridpass, åka till Piteå
 
Lördag: Täving Lb, La
 
Söndag: Tävling La
 
Så här ser vevkan ut, han får mest återhämta sig mellan alla träningar och tävlingar så ridningen mellan är ganska lugn. Det blir bara ett vanligt ridpass den här veckan och då ska jag bara rida lydnad och lösgörande!
 
Är riktigt taggad på Piteå, dom har fin bana sså det ska bli riktigt kul att tävla där! Dock skulle vädret inte bli så jättebra, men bara det inte är som det var i Vindeln så är jag nöjd ;)
 
 



Snabbt inägg

God morgon, nu bli det bara ett snabbt inlägg för jag ska alldeles strax gå ut till stallet. Idag är en av de som jobbar i stallet sjuk så jag ska hjälpa till lite på semin idag. 
 
När semin är klar så ska Inter och ev Tristan ridas. Får helt enkelt se hur jag gör med Tristan, han kan förtjäna en vilodag! 
 
Nu måste jag gå, vi hörs senare! ♥
 



Hårt trimmpass

Idag blev det att rida inne då det kändes bäst, rider ju alltid ute annars så för omväxlingens skull. När jag travade fram gjorde jag tempoväxlingar och halter. Tänkte hela tiden på att inte ge efter på tygeln i ökningarna, för då försvinner all energi och det blir bara springit.
 
I galoppen lät jag honom rulla på lite i varje varv innan jag började jobba. Gjorde mycket halter och fattningar då det stärker galoppen. Helt sjukt vad fin han börjar bli, han vill fortfarande slängtrava lite in i fattningarna men det jobbar vi på!
 
Mamma hade ställt upp ett litet sockerbitshinder på medellinjen som jag hoppade på en åttvolt. Då försökte jag väga över i ena stigbygeln i landningen så att han skulle landa i rätt galopp. Det gick bara fint, han börjar fatta! Men mot slutet blev han lite trött och det blev slängtrav ibland. Jag tror att han fortfarande är lite för svag för att kunna göra den övningen och få ut något av den. Får bygga hindret åt andra hålet så att volten inte blir så liten!
 
Är riktigt nöjd med honom, dock jobbar jag varje dag med min högerhand som alltid vill leva sitt eget liv. Men det är nog som mamma säger att det är för att han är så svag i vänstersidan, och att det kommer ge med sig när han har blivit starkare!
 
 



Uppdatering kommer!

Har varit ute och sprungit en sväng nu på kvällskvisten, hur skönt som helst verkligen! Ska duscha och sen kommer uppdatering!




Hoppträningen idag

Hoppträningen med Linuz idag gick ändå ganska bra. I början när jag red fram var han riktigt riktigt seg, tänkte ungefär: hur ska han orka hoppa idag? Han fjantade sig lite när vi började hoppa och stannade några gånger, han har aldrig haft tanken på att stanna förut så jag vet inte riktigt vad han höll på med. 
 
När jag väl fick igång galoppen ordentligt blev det mycket bättre, hela han kom igång och han hoppade mycket bättre. Vi hoppade alla hinder som stod på banan var för sig innan vi sedan satte ihop alla till en bana. Det var en liten kombination på banan också som han fick prova på att hoppa, han klarade den på första försöket, duktig kille!
 
Banan vi hoppade var på 7 hinder, det var ganska långa galoppsträckor till vissa hinder så ju längre banan gick ju lägre och längre blev han. Fick inte upp huvudet på honom så han kom då lite fel på några hinder, men kravlade sig över ändå.
 
Avslutade med att hoppa kombinationen och sedan en oxer på ca 70 cm, han kom verkligen perfekt på båda och hoppade jättebra! 
 



Stressig dag

Nu under eftermiddagen/kvällen var jag och pappa till Luleå en sväng, vi var och hälsade på min halvbror men även farmor, min faster och en av mina kusiner var där. Vi blev även bjudna på fika där, perfekt precis innan man ska äta middag haha.
 
Innan vi for hann jag iallafall med att rida tre hästar, och för att det här inlägget inte ska bli en hel novell så skriver jag om Linuz hoppträning lite senare! 
 
Tristan var iallafall först ut, honom red jag runt berget och det gick väl både bra och dåligt egentligen. Han var hård i munnen och verkligen dörädd för alla stenar, men förutom det gick han ändå ganska bra! Efter det lastade jag och Madde sorbas och Zagreb och åkte iväg till sandtaget. Sorbas var lite fundersam när vi skulle åka men han skötte sig bara bra när vi väl var där. Det är riktigt bra träning för dem att klättra i sandtaget, är dock glad över att jag inte behöver gå där själv, haha. 
 
 



Svar om min kavaj

Petronella L
Åh vad din kavaj är fin, jag letar efter en sådan men hittar den ingenstans verkligen, vart har du köpt din? :)
 
Svar: Om du menar den blå tröjan på bilden i inlägget så är det ingen kavaj ;) det är en tröja i XL som vi fick akutköpa på en tävling då jag gömde min vanliga hemma. Den är stor som ett tält även om det inte syns på bilden. Men kavajen jag har är en svart Pikeur Sarissa som jag köpte på Tegs Hästsport här i Umeå! :)
 
Tröjan haha...
 
 



Dator!

Har inte suttit vid en dator på hur länge som helst (5 dagar) och ni anar inte hur skönt det känns!
 
Efter lunch ska vi dra in C till hippo och rida lite markarbete. Han har hållits igång av Anna när jag var borta så det blir bra. Han vilade igår så han är säkert pigg, ska se om mamma kan filma!
 
Annars ska jag städa mitt rum och rensa lite eftersom jag inte gjorde det innan jag åkte hehe...
 
 



Solen skiner

God morgon! Solen skiner och jag ska alldeles strax gå ut till stallet. Det som ska göras idag är att både Tristan och Linuz ska ridas. Tristan ska bara gå lugnt i skritt och trav då han fortfarande är under igångsättning. Troligtvis får han kanske gå runt berget då jag har ridit runt slingorna dem senaste dagarna. 
 
Linuz ska nog att få hoppa lite grann idag, så det blir kul! 
 



Hemma!

Tycker att timmarna gick riktigt fort även om de sista 10 milen var riktigt dryga! Uppdateringen kommer att vara mycket bättre nu, iallafall tills jag åker till Piteå på fredag!

Imorgon blir det att fara in med min saknade Kryckis och rida markarbe!




God natt

Nu har vi ganska nyligen kommit hem från travet. Pappa var ju såklart tvungen att köra i sista loppet som vanligt..

Direkt när stallets båda hästar hade startat (T var förresten tvåa) så for jag och Madde hem med dem, fixade klart det som skulle göras i racerfart innan vi åkte tillbaka till travet idag. Fick alltså dagens motion då haha!

Nu ska jag sova och ladda batterierna till imorgon. Tristan ska ridas och sen ska vi nog hoppa lite med Linuz, så det blir bra!




Vill också tävla..

Som Agnes skrev förut så är det tävlingar i Piteå nästa helg. Det var ett tag sedan jag tävlade sist så jag hade verkligen velat varit med där. Hur som helst gick Tristan jättebra i Piteå förra året. Känslan var verkligen på topp då. 
 
På torsdag ska Tristan på återbesök, hoppas verkligen att han är fit for fight då så det iallafall kanske kan bli någon tävling sen i augusti. 
 



Åker hem snart

Efter lunch så åker vi hem från Stockholm. Det känns tråkigt att komma tillbaka till Umeå igen, men samtidigt saknar jag alla. Det ska iallafall bli skönt att komma hem!

Har inte så mycket att säga, vi kommer att komma hem ganska sent eftersom vi fortfarande inte har åkt. Men vi hörs väl då antar jag :)

Ungefär så här taggad är jag på bilresan....




Redo att plaska vatten

Tristans svans är flätad och klar, så nu är han redo att gå på vattenbandet en stund! När han har gått klart där ska jag äta lunch, håller snart på att svälta ihjäl.. 




5 saker om mig

1. Jag tappar alltid känseln i min högra tumme när jag kör moppe.
 
2. När jag är hemma så har jag i princip alltid på mig one piece. 
 
3. Jag borde verkligen inte få ha moppe haha...
 
4. Jag går ingenstans utan min mobil, är helt beroende av den.
 
5. Min framtida man heter Louis Tomlinson.
 
Sommaren 2011
 
 



Det regnar..

God morgon på er! Vädret är inte på topp idag heller, det är mulet ute och det har regnat nu på morgonen.. Som vanligt har jag noll koll på vad som händer idag, men någon häst ska ridas iallafall! Dagen får helt enkelt koomma som den kommer. 
 
Ikväll är det iallafall trav, två av stallets hästar startar så jag antar att jag kommer spendera min kväll på travet. Kommer nog att komma hem ganska sent men jag har gjort något tidsinställt inlägg ifall bloggappen inte skulle vilja fungera! 
 



Grönan hela dagen!

Har inte kunnat uppdatera något idag då vi åkte till grönan imorse och jag varit där exakt hela dagen. Har inte varit där sen jag skulle fylla 20, och då fick jag nästan inte åka något för att jag var så kort. Fick nyss i mig lite pizza så jag känner mig lite mer levande nu...

Åkte fritt fall både med och utan tilt! Jättestolt över mig själv :') men eclipse, var ju det vidrigaste av alla vidrigheter. En jävla slänggunga 126 meter upp i luften med tunna kedjor. Fy i helvete. Jag hatar höjder, så detta var verkligen hemskt. Näst läskigast var vilda musen, trodde att jag skulle dö exakt hela tiden.

Imorgon åker vi de 65 milen tillbaka till Umeå igen. Kommer inte kunna uppdatera något på hela resan då mitt internet är slut. Men ska försöka slänga in något innan vi åker och när vi har kommit hem! Saknar min ponnyplutt...

Innan fritt fall!




Dagen

Ligger i soffan och kollar på hoppningen från falsterbo på TVn, passar på att blogga lite i pausen nu. 
 
Iallafall så har det varit en ganska lugn dag idag, jag har ridit tre hästar men annars har jag inte gjort så mycket mer. Började med att rida Tristan, han fick gå precis som de senaste dagarna, lugnt runt slingorna. Det gick väl helt ok förutom att han var ganska tung i munnen.
 
Efter lunch red var det Linuz tur att bli riden, då han har gått lite hårdare de senaste dagarna så red jag bara lugnt idag. Red en lite längre sväng och var ute ganska länge, skrittade och travade bara men han tyckte nog ändå att det var ganska skönt att bara ta det lite lugnt. Han var iallafall riktigt avslappnad! 
 
Sen på eftermiddagen kom Elin till stallet så då red jag Sorbas med henne. Han var dock otroligt irriterad över alla insekter och gick och sparkade trots att jag hade sprayat honom med flugmedel. 
 



Förlåt!

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag, men jag har inte haft någon tid över att sitta vid datorn. Jag skrev dock ett inlägg från mobilen men det kom tydligen inte upp?
 
Tänkte bara säga att jag lever, mer uppdatering kommer om en stund! 
 



5 saker om Cracker

1. Han är extremt ljudkänslig, man kan t.ex inte klippa manen på honom utan luva. Flugsprayen har inte heller alltid varit så populär även om han numera har vant sig vid den.
 
2. Han hoppar i stort sätt mycket bättre på oxrar än på räcken. Alla hinder vi har rivit har varit räcken, utom ett tror jag...
 
3. Han har tävlat på Mulingar equestrian center, när han stod på Irland. Alltså i Niall Horans hemstad, men det är nog bara jag som tycker att det är skitcoolt haha...
 
4. Han tycker inte om betfor, inte ens betforvatten kan han dricka.
 
5. Han är världens snälaste och gosigaste. Finns seriöst ingen mer social ponny, han är så otroligt fin och jag tycker så mycket om honom
 
 



Bilder från Strömsholm

Nu när jag har internet så tänkte jag passa på (läs: försöka) visa lite bilder från när vi var på Strömsholm! Det var svinkallt och ganska tråkigt väder vilket syns på bilderna haha...




Trött..

Tre hästar har blivit ridna idag, först ut var Tristan. Han fick gå lite lugnt runt slingorna i skritt och trav då han är under igångsättning. Han kändes helt ok förutom att han var otroligt hård i munnen och bet fast lite i bettet. Imorgon blir det alltså att byta bett igen..
 
Inter var näst på tur, han fick också bara gå lite lugnt runt slingorna idag. Han är inte riden sen i lördags så han var ganska pigg och framåt, men han lyssnade ändå bra! 
 
Sist ut var Linuz. Knäppisen fick ett pass på ridbanan idag och han skötte sig bara bra. Red på volter, serpentiner, och gjorde mycket tempoväxlingar. Gjorde samma saker i både traven och galoppen, han lyssnade riktigt bra tillbaka men han var dock lite små seg och hade ingen riktig framåtbjudning. Men han försökte så gott han kunde!
 
Mer än så har jag inte hunnit med idag, har alltså inte hänt något mer av värde. Nu ska jag snart gå och lägga mig innan jag somnar med datorn i knät.. Så godnatt alla läsare! ♥
 



I Stockholm!

Guud vad trevligt att inläggen inte publiceras...

Idag åkte vi från Västerås vid 12 tiden kanske, sen släpade mamma och pappa runt oss på Ikea i ett år. Nära döden ögonblick. Riktigt kände hur livet rann ur mig när vi skulle betala....

Nu är vi äntligen framme i Stockholm hos mina andra kusiner. Vi är så sociala med varandra då alla sitter med varsin iphone haha. Imorgon blir det grönan!

Förhoppningsvis kan jag uppdatera mer nu!




Ridit 2 hästar - 1 kvar

Har ridit två hästar nu på förmiddagen, Tristan och Inter. Nu ska jag smälta maten innan jag rider Linuz. Blev så otroligt mätt då jag åt max-mat till lunch.


Blir ett dressyrpass med Linuz nu!




Piteå

Nästa vecka är det tävling i Piteå, vi åker dit på fredag och hoppar lördag och söndag. Det blir vårat första meeting tillsammans och det ska bli jättekul! Har anmält Lb, La, La vilket jag tror blir bra. De två första klasserna är regionala och den sista är nationell!
 
Någon fler som ska dit? :)
 
 



God morgon!

Sitter och äter frukost i stallet nu men ska snart sätta igång att "arbeta". Tror att tre hästar ska ridas idag, Tristan, Linuz och Inter. Ska prova byta bett på Tristan och förhoppningsvis är han inte lika stark då!

Annars händer det nog inte så mycket idag, det blir nog en ganska lugn dag.




Strömsholm

Idag har vi varit på Strömsholm och kollat eftersom vi ändå är i Västerås. Det var riktigt fint och nu önskar jag ännu mer att jag bodde här och inte i Umeå...

Imorgon åker vi vidare mot Stockholm efter frukost!

Kan fortfarande inte ha bilder men det kommer när jag har kommit hem. Har dessutom fått fler bilder på C från Nordmaling!




Onsdag

När jag tog in Tristan från hagen idag hade han massa sår på huvudet, jag har absolut ingen aning om vad han har gjort. Antingen har han fastnat i något eller så har dom bråkat i hagen.
Nu får han iallafall gå själv igen då han även hade märken på rumpan när jag skulle ge dom mat senare.. 
 
Efter lunch red jag Linuz aka röda faran. Eftersom vi red i sandtaget igår så fick han gå lite lugnare idag. Det var dock hur mycket insekter som helst ute så det gick inte att skritta så länge varje gång. Men även fast han gick hårdare igår så kändes han trots allt ganska pigg. 
 
Ja, så här ser då Tristan ut just nu..




Ridit Tristan

Nu sitter jag inne och äter lunch och har precis ridit Tristan. Håller på att börja sätta igång honom nu så idag fick han skritta och trava runt slingorna. I början var han lite stel men det släppte ganska fort efter att jag hade gjort lite lösgörande. 
 
Förutom att han var jättetittig i början och tyckte att stenarna var farliga monster så skötte han sig bara bra. Han var dock lite starkt med det raka bettet som jag använde idag så imorgon får han nog ha sitt pelham. 
 
Såg en räv också, den syns dock inte så bra på bilden då den var så långt borta men men..
 



Bilder från La

Här kommer lite bilder från La, men det fanns dock bara på hidrena som vi fick sämst språng på haha. Första bilden är från utsprånget på kombinationen som vi rev... ;)
 
Bilderna är fotade av Matilda Wäringstam!
 



I Västerås

Vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga då det inte finns något wifi här. Men det blir antagligen bättre när vi kommer till Stockholm på torsdag!

Går inte att ha bilder...




Presenter

Har helt glömt bort att visa vad jag fick när jag fyllde år. Jag fick inte så jättemycket saker utan mest bara nödvändiga saker.
 
Men som sagt, jag behövde inget speciellt/önsakde mig inget och sen fick jag även ett par ridstövlar för några veckor sen.
 
Body lotion från the body shop
 
Presentkort på Pegasus & Tegs hästsport
 
500 kr + 2 presentkort på HM



Dåligt väder

Nu när det har varit soligt i ett par dagar så var det ju nästan självklart att det skulle regna idag.. Det har regnat till och från hela dagen men nu ser det faktiskt ut som vädret håller på att bli bättre, peppar peppar.
 
I förmiddags så lastade jag och Madde Linuz och Zagreb och for i väg till sandtaget för klättra lite där. Linuz hade aldrig varit där men han skötte sig faktiskt ganska bra, så några vuxenpoäng till han! Backarna var inte precis små så det var riktigt bra träning för honom och han fick arbeta med lite muskler som inte används så ofta. 
 
Tristan fick gå på vattenbandet när vi kom tillbaka, det kändes inte så jätte lockande att fara ut och rida i regnet så vattenbandet kändes som ett bättre alternativ. Han fick gå där i 30 min och det går bara bättre och bättre för varje gång! 
 
Resten av kvällen ska jag bara slappa i soffan, kanske se någon film och äta godis. Ska även försöka skriva något mer inlägg lite senare!
 



Bilder från Lb

Haha första bilden....
 
Bilderna är fotade av Matilda Wäringstam!
 



Filmer från helgen

HAHAHA jag bjuer på den här. Fast rundan var riktigt bra tills avfallningen i omhoppningen. Lite väl många halvhalter bara. Det var mhpc kval där jag fick 52 eller 53 poäng. Minns inte riktigt!
 
 
LA är jag också nöjd med, hade världens bästa känsla. Herregud vad han fick hoppa upp sig på 8an, självklart valde jag att ta en halvhalt. Tur han räddade mig. Det är verkligen så här han ska ridas, ganska mycket framåt. Dock inte lika mycket som mot sista, komnbinationen. Herregud vad klantligt....
 
 
Här vet jag inte vad jag ska säga, allt flöt på bra även om jag red ganska mycket på säkerhet i omhoppningen. Vinst med laget och andraplats individuellt, jättenöjd!
 



Hemma från piteå

Nu har jag ganska precis kommit hem från Piteå, pappa hämtade upp mig på vägen hem från skellefteå så jag var där hela dagen nästan. Har väl inte direkt gjort så hemskt mycket idag, egentligen bara ätit och sett lite på tvn. Men skönt med en slapp dag ändå. 
 
Imorgon ska jag börja rida Tristan lite hårdare, alltså börja trava lite grann. Vi fick ingen tid till något återbesök denna vecka så det blir nästa vecka istället om det inte blir några ändrade planer! 
 
Vi har förresten släppt ihop Tristan med Inter och Roger i hagen igen, det verkar gå bättre nu även om Tristan är lite låg i rang och lite rädd för Roger, haha. 
 



svar

rebecca
Vem åker du till Stockholm med? Och vad ska ni göra där?:)
 
Svar: Jag åker dit med min familj, vi åker först till Västerås och hälsar på farfar och mina kusiner. Sen  fortsätter vi mot Stockholm där vi ska hälsa på mina andra kusiner, gå på grönan osv :)

Det blev lite ändrade planer idag. Vi åkte ut till en stuga vid havet och stannade där ett tag. Nu ska jag äta och packa lite innan jag rullar till stallet. Sen gäller det att fortsätta packa då jag inte ens har börjat. Ska också lägga upp filmerna från helgen innan jag åker!
 
 



god morgon!

Gud vad skönt det var att å sova, har gått upp 5 både lördag och söndag så det var välbehövlingt kan jag säga! Funderar på att åka ut till stallet snart, ska skritta en sväng på C och städa undan utrustningen. Igår var vi så trötta att vi bara ställde in allt. Jobbigt att vara arrangörer hehe!
 
Ska också göra tidsinställda eftersom jag åker till Stockholm imorgon. Om jag hinner ska jag lägga upp filmerna från helgen också :)
 
 



På väg till Piteå

Sitter i bilen på väg till Piteå nu, ska hälsa på farmor. Alltså får nog både Tristan och Linuz vila om jag inte rider Tristan sen när jag kommer hem!




resultat dag 2

Jag har inte kunnat blogga, inläggen har inte velat publiceras från appen. Men så är det ju på tävlingar...
 
Lc 0+0 fel (Div 2)
Jag hade precis hunnit rida fram när en tjej ramlade av ganska ordentligt, ambulansen fick komma. Men hon klarade sig undan ganska bra tror jag iallafall. Tävlingen pausades och stod stilla i en timma innan vi äntligen kom igång igen, det var varmt och solen låg på hela tiden. Det var en A:1a så det var bara att rida på säkerhet runt grunden. Kom stort på 3an, men annars flöt det på bra.
 
I omhoppningen red jag också lite på säkerhet, iallafall första halvan av banan. C hade fått ett sår i ena mungipan så jag hade inte full styrning.. Svängde ganska snävt i svängen mot sista linjen, men var i planket som var sista hindret. Men lite tur måste man väl ha ibland, petade ju sista igår i La...
 
Alla i laget var dubbelnolla så vi vann omgången,bäst är vi! Jag blev även 2a individuellt :)
 
Men vi strök LBn, det fanns inte på kartan att dra in honom i en fjärde klass i den värmen efter all försening. Dessutom hade han ju sitt sår i mungipan. Så vi nöjde oss med det, bra beslut!
 
 



Söndag

Idag har både Linuz och Tristan blivit ridna. Jag började med att rida Linuz runt slingorna, jag red dock bara lite lugnt då han gick intervaller igår. Skrittade och travade bara och för en gångs skull var det inte så hemskt mycket insekter ute. Jag kunde till och med rida i linne! 
 
Efter lunch så skrittade jag Tristan en liten sväng, han tycker dock att insekterna är jättejobbiga så jag skrittade en liten bit längs vägen istället för i skogen. Var mycket mindre insekter där och han kunde slappna av ordentligt, han var dock lite stel men det är väl inte konstigt egentligen då han inte är riden så mycket dom 2 senaste veckorna. 
 
Förövrigt har det faktiskt varit sol 2 dagar i rad nu, hoppas verkligen att sommaren har kommit för att stanna nu!
 



Svar på kommentar

Anonym
Is that Linuz in that picture?

Svar: Yes, it is Linuz.
 



Gårdagen

Igår var jag på travet hela kvällen, där av den dåliga uppdateringen. Vi kom hem vid halv 10 tiden och då orkade jag aldrig starta datorn utan jag gick och la mig direkt. 
 
Innan vi for till travet så red jag Linuz, han fick gå ett litet hårdare pass igår. Jag värmde föst upp honom runt 2 av slingorna i alla gångarter innan vi sedan red vidare till backen och red några intervaller där. Han blev lite trött mot slutet men skötte sig bara bra! 
 



Snabbt inlägg

Klockan är halv 7 och vi är på väg mot stallet, där ska vi typ bara lasta C och rulla vidare mot Nordmaling igen. Hoppar alltså LC och LB igen, men måste stanna ända tills tävlingen är slut eftersom vi är arrangörer. Hoppas på att sitta kvar i alla klasser iallafall!

Vädret kan man inte heller klaga på,
Soligt och varmt!




Resultat

LB 0+ute
Vi vart så väldigt försenade till framridningen av en anleding. Men han kändes mjuk och fin som vanligt så det gjorde inte så jättemycket. Han hoppade riktigt fint på framhoppningen så jag gick in på banan med en jättebra magkänsla. Grunden flöt på jättebra, kom lite nära ibland men han löste det. Mot trippeln i omhoppningen vet jag inte vad jag höll på med. Jag trodde att han skulle gå av stort, men han trampade om. Jag flög rakt upp och landade på hans rumpa. Och på något sät lyckades jag slå ansiktet i hans mankam. Slog också huvudet ganska rejält i landningen. Blodet bara rann från näsan och jag vinglade ut från banan haha... Aja, jag är nöjd med det som blev iallafall!
 
LA 4 fel
Oj vad nöjd jag är! Framridningen och framhoppningen var jättebra i den här klassen också. Det var en A:0a, men jag valde att ta det säkra före det osäkra. Kom fortfarande nära på vissa hinder men Kryckis var hur grym som helst verkligen! Rundan var bra fram till sista hindret som var en kombination. Där blev det lite "nu är jag snart i måååål", så jag släppte iväg honom. Det gick bra in, men vi rev b hindret ganska grovt. Tar det på mig, jag vet att han alltid får trångt i kombinationen och ändå tog jag inte tillbaka innan. Men La debut på 4 fel på sista hindret känns inte helt fel måste jag säga. Dessutom är det våran 2 månaders dag idag
 
Imorgon har det blivit lite ändrat då jag hoppar in i första omgången av Div 2. Jag gillar inte riktigt att rida lag, men får väl göra mitt bästa! Hoppar en Lb efteråt, så det blir fyra klasser. Lite också för att se hur mycket han orkar! Bara att tagga om nu!
 
Filmer kommer från båda klasserna, bjuder på avfallningen som faktiskt var riktigt snygg...
 
 



I Nordmaling

Nu sitter jag här i Nordmalings ridhus och väntar på att få åka hem. Bara så att ni vet att jag lever haha, även om det var nära döden upplevelse i LBn haha. Men jag berättar mer om resultaten sen!




Lördag

Nu på förmiddagen har Tristan gått på vattenbandet. Han fick gå där i 30 minuter och det gick bra, han var ganska nöjd efteråt. Det är väl tänkt nu att han ska gå där varvat med vanlig skrittridning tills återbesöket. 
 
Nu har jag precis ätit lunch och jag ska snart gå ut till stallet igen. Hade tänkt ta och rida Linuz nu innna vi åker till travet, han ska få gå galoppintervaller idag är det tänkt! 
 



Äntligen hemma!

Det blev lite ändrade planer, åkte ut till stallet vid 2 tiden istället och det var tur. För annars hade jag varit klar vid midnatt. Kryckis var iallafall jättefin idag! Han fick jogga fram ganska länge i en lång, låg form. Han hade otroligt fint stöd i handen, otrolig skillnad mot för bara någon vecka sen. I galoppen var han ganska pigg och ville springa. Men ibland gick han riktigt fint och vilade på steget. Jättenöjd!
 
Imorgon måste jag tänka på att ha gott om ben mellan hindrena och inte göra halvhalterna för sent. Kan inte förklara hur less jag skulle bli om jag gjorde samma tabbe som i Vindeln igen. Har kollat mina startnummer, startar 7a i Lb och 4a i La. Känns bra! 
 
Ska ha mitt design by Lo också, så är vi inte bäst så är vi iallafall snyggast haha. Får se om jag har GG schabrak i någon klass eller inte. 
 
Bilder från Eva-träningen, fotade av Victoria Wirth http://vwirth.blogg.se/. Lika fina som vanligt! Synd att hoppbilden var på hindret vi rev bara hehe ;)
 
 
Kommer vara helt död imorgon, mina sovvanor är inte direkt tävlingsanpassade....
 



Fredag!

Idag har det varit en ganska lugn dag men jag är ändå huuur trött som heslt, sedan jag blev klar i stallet har jag bara legat i soffan och slöat.. Men iallafall, pappa var som sagt på trav i Lycksele idag så på morgonen gick ut och mockade åt hästarna som hade stått inne under natten. Efter det så red jag Inter en liten sväng, dock bara lite lugnt runt slingorna då han ska starta imorgon.
 
Blev bjuden på Max-mat till lunch så det var inte helt fel, men jag behöver nog dock inte äta så mycket mer idag så jag fortfarande är mätt från den haha..
 
Efter lunch så red jag Linuz, han fick gå runt slingorna idag men mest bara lugnt då vi hoppade igår. Men han kändes bara bra iallafall! 
 



Jag lever.. nästan

Förlåt för den hemskt dåliga uppdateringen idag, men jag har inte haft 1 sekund över till att sitta vid datorn. Bloggar mer senare, för nu ska jag däcka i soffan en stund.. 
 



Dålig uppdatering

Dålig uppdatering här just nu, men ska försöka bättra mig!

Idag har jag varit en stund på travshoppen med mamma, kollade bara lite. Ikväll blir det att rida, smörja, packa och bada hästen. Tänkte åka ut någon gång vid 5 tiden så att det inte blir så sent.

Bjuder på en lagomt charmig bild från igår hehe.




Trimmpass på banan

Planen var att jag och Anna skulle rida ut, men det blev ett pass på banan istället. Kände igenom honom i både trav och galopp, i traven kändes han nästan lite småseg men efter ett tag kom han igång bättre.

I galoppen var han riktigt fin, jag kunde lägga små volter och han var med mig hela tiden. I vänster varv var han som vanligt lite stelare, men inte ens lite stark. Är riktigt nöjd med honom!

På slutet fick Anna hoppa upp en stund, hon tyckte att han var fin. Det kommer bli jättebra!

Hann inte smörja något dock...




Dagen

Det har varit en ganska lugn dag idag också, startade morgonen med att rida Inter en sväng. Han gick som vanligt först runt 2 av slingorna och sedan backintervaller i trav. Han skötte sig bara bra även om det som vanligt gick lite fort i backen. 
 
Efter att jag hade ridit Linuz så skrittade jag Tristan en liten sväng. Jag red bara runt den första korta slingan då han var väldigt irriterad över alla myggor och flugor. Han tyckte inte alls om dom utan stressade bara upp sig. Men lite kul tyckte han nog ändå det var att bli riden igen även om det bara var skritt! 
 
Annars har det väl inte hänt så jättemycket idag, imorgon blir det nog också en ganska lugn dag då pappa och "gänget" åker till Lycksele imorgon. Väljer dock att stanna hemma då dom ska åka kl 6 på morgonen..
 



Linuz

Här kommer några bilder från idag när vi hoppade, han är så fin lillkillen ♥
 



Duktig häst

Idag red jag Linuz på ridbanan, det var hoppning som stod på schemat idag. Började med att rida fram honom lite lugnt då han fortfarande kändes lite trött, så jag ville inte trötta ut honom för mycket innan vi började hoppa. 
 
Hoppade fram lite lugnt också över först en galoppbom några gånger innan vi gick över till att hoppa ett kryss några gånger. Efter det hoppade vi 2 räcken och 1 oxer, dom flesta sprången blev bra men han har inte hoppat så mycket så det är inte så konstigt om det blir lite fel ibland. 
 
Avslutade med att hoppa en liten bana, försökte göra banan så lätt som möjligt men hinderna stod inte så jättebra så det blev ändå några lite svårare svängar. Men han skötte sig ändå bra, han kom lite nära på något hinder men han var duktig! 
 
Ett litet smakprov, fler bilder kommer senare. 
 



Rea på Charlies

Just nu har Charlies en jättestor sommarrea där det mesta är på halva priset! Man kan bl.a hitta mina underbara JW benskydd till ett bra pris. Passa på att shoppa innan den är slut! Klicka HÄR för att komma till rean!
 
 



En fin rubrik

Idag ska jag som sagt möta upp Anna i stallet vid 5 tiden, ska bara gå igenom vad hon ska tänka på med honom osv. Det är dock inte så mycket eftersom han är så snäll. Sen ska vi rida ut en liten sväng!
 
Kanske smörjer nått träns och magplattan så att jag inte har allt kvar imorgon. Kameran åker nog också med, har ju ganska mycket ovisade bilder i den hehe...
 
 



Onsdag

Idag har det varit en ganska lugn dag, jag har varit i stallet hela dagen men inte gjort så jättemycket. Vi köpte pizza till lunch och sen åt vi även tårta eftersom jag fyllde år igår. Inte helt fel!
 
Efter lunch red jag Linuz en liten sväng, han fick bara gå lite lugnt runt slingorna idag då han kändes lite trött. Jag red honom lite i alla gångarter så han fick röra lite på sig iallafall. Linuz har det lite tufft nu då han både rids och tappas, haha jobbigt att vara hingst ibland!
 



Plaskat vatten

Idag har Tristan fått plaska lite vatten, han fick gå en liten stund på vattenbandet på eftermiddagen och det gick väl ändå ganska bra för att vara första gången. Han har nog aldrig gått på ett band då han inte riktigt förstod att han skulle gå framåt när bandet väl var igång, men han förstod sen ganska snabbt. När vattnet sen kom brydde han sig inte så mycket.
 
Han tyckte iallafall att det var kul att gå i vattnet!
 
Man måste ju bara älska Iphone bilder..
 



Tom på idéer

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om, är helt tom på idéer. Släng in en kommentar om vad jag kan skriva för inlägg så fixar jag det. När ni ändå håller på så kan ni tipsa om tidsinställda tills jag åker till Stockholm nästa vecka!
 
Iallafall så kom jag nyss hem från stan, åkte moppe dit och herregud vad sämst lokalsinne jag har. Min moppe är så snäll som står ut med mig...
 
 



Lugn dag

Idag blir det en lugn dag då Cracker vilar, det förtjänar han efter träningen igår. Får se vad jag hittar på istället, kanske far ner på stan en stund om jag orkar.
 
Imorgon ska jag rida ut med en tjej som heter Anna, hon är medryttare på en ponny som står i stallet. Hon ska ta hand om Cracker när vi åker till Västerås och Stockholm nästa vecka. Hon brukade ta hand om Olle också, så det blir säkert bra!
 
Alltid lika normal...
 
 



Trött..

God morgon! Igår kom vi hem från Lycksele vid 2 tiden på natten, jag har alltså bara sovit ungefär 5 timmar så jag känner mig lite sliten nu.. 
 
Men iallafall, jag ska alldeles strax gå ut till stallet. Jag har absolut ingen koll på vad som ska göras idag men jag tror att jag iallafall ska rida Linuz en sväng. Bli nog bara lite motion för hans del isåfall då han gick ganska hårt både söndag-måndag. Det kan även hända att jag skrittar Tristan en liten sväng! 
 



Filmen!

Här kommer filmen från träningen. Har inte så mycket mer att säga än att jag verkligen måste lära mig vars man ska göra halvhalter, och vars man inte ska göra det. Blir så less på mig själv. Red dåligt på räcket både i grunden och omhoppningen. Får ta med mig det! Men Cracker hoppade jättebra, så det känns lovande inför La debuten!
 
God natt!
 



"Han hoppar som en demon!"

^^Som Eva sa haha!
 
Åhh va bra det gick på träningen idag, min fina ponny är bäst! Vädret var verkligen piss, spöregnade under precis hela träningen. Det var banträning med först grundomgång och sen omhoppning direkt. Först hoppade jag en bana på 90-1m som uppvärmning. Han kändes fin genom hela banan, men mot första i omhoppningen så blev han tittig på Evas paraply haha så han såg inte hindret vilket resuterade i at han rev, tog om det och då hoppde han jättefint. I omhoppningen måste jag tänka på att fortsätta rida efter svängen. Som det är nu så kör jag på i samma tempo som jag hade i grunden.
 
Sen höjde vi upp till 1.10. Mot 2an kom vi fel in, så naturligtvis som vi även fel i kombinationen som stod på linje. Han hoppade som den kämpe han är, men vi brakade rakt igenom b-hindret. På något vänster lyckades jag slå i knäet i hinderstödet, det gjorde riktigt ont. Men jag körde om hela banan på en gång iallafall. Då hoppade han som en jag vet inte vad. Fick ett pet på ett räcke på linje, då jag körde en repris från Vindeln. Sen halvhalt, att jag aldrig lär mig. Men annars hoppade han riktigt bra och jag är så nöjd med min finaste ponny! Känns riktigt bra inför helgen!
 
Nu ska jag lägga upp filmen!
 
 



Äntligen på väg hem

Nu är vi äntligen på väg hem från Lycksele. Det var dock en ganska bra dag då pappa vann 2 lopp! :)

På travet gjorde jag i princip inget, jag lekte lite fotograf och hjälpte till lite med hästarna. Nu ska jag iallafall försöka sova en stund, det är en bra bit hem. Det tog ungefär 3 och en halv timme dit så vi är väl hemma vid 2 tiden kanske?




New in!

Idag åkte vi som sagt till Pegasus och Tegs hs för att kolla på kavaj. Jag har vägrat att ens prova det innan då jag inte har tyckt att jag passar i det, men nu gav jag det en chans. Det blev en Pikeur sarissa, hade världens beslutsångest mellan den och en från JW. Men JWn satt inte så bra på mig. Jättefi är den iallafall!
 
På Pegasus köpte jag mitt älskade röda GG schabrak, fixar bättre bilder sen. Nu ka jag stryka kavaj och schabraket från listan  haha!
 
 
 
 
 
 



På väg till Lycksele

Ligger i hästbussen på väg till Lycksele nu. Innan vi for red jag Inter en sväng, jag red honom som han brukar gå. Värmde upp runt 2 av slingorna och sedan 3 travintervaller i backen. Det gick liite fort i backen men annars skötte han sig bra.

Nu ska jag försöka sova en stund i hopp om att tiden ska gå fortare!






Dagens planer

Måste bara börja med att säga grattis till Lindis :D bara ett år kvar till 18 nu!
 
Idag ska jag och mamma åka till Pegasus och Tegs hästsport för att kolla på kavaj til mig. Jag ska även passa på att köpa det röda GG schabraket som jag bloggade om för några dagar sen. Ikäll är det hoppträning för Eva Jonsson, ska ta upp hidrena lite hade vi tänkt!
 
Måste åka nu!
 
 



Sista dagen som 16 åring

Idag har det varit sista dagen som 16 åring för imorgon fyller jag 17. Woho.

Tyvärr spenderas inte direkt dagen på bästa sätt då det är trav i Lycksele. Det ska dessutom regna så det kan ju nästan inte bli bättre, eller..?

Uppdateringen imorgon kommer alltså inte vara den bästa, det är runt 20-30 mil till Lycksele från Boden så vi måste åka vid 12 på dagen och sen kommer vi mest troligt komma hem runt 1-2 på natten.. Men men, det är väl bättre än att vara hemma själv.




Dressyr

Idag fick sig Linuz ett litet dressyrpass. Det kände som det var bäst att hålla sig på ridbanan ifall han skulle vara lite bråkig/hingstig då han precis hade blivit tappad på sperma innan jag skulle rida. Men han skötte sig utmärkt!
 
Jag red fram ganska lugnt i alla gångarter runt fyrkantsspåret och på lite volter. Efter det började jag med en övning i trav, jag red runt fyrkantsspåret och gjorde volter i alla hörn, på kortsidorna gjorde jag halt och på långsidorna ökningar och minskningar. Försökte hålla honom sysselsatt med saker hela tiden så han inte skulle ha tid att fokusera på andra saker.
 
Sedan gjorde jag ungefär samma sak i galoppen och han var riktigt fin och lyssnade bra både på gas och broms, han blev lite trött i huvudet i slutet men han skötte sig bara bra. Han är så duktig lillkillen! :)
 



Bra dag!

Idag har varit en riktigt bra dag! Men jag har aldrig varit så nervös som jag var inför moppeprovet. Bara när Olle skulle få sin dom om senskadan. Då fattar ni. Jag blev så sjukt glad när jag klarade det, efter att ha skjutit upp provet i ett halvår så har jag äntligen moppekort!
 
Dock hade batteriet lagt av när jag skulle åka till stallet, men min granne hjälpte mig och mamma att få igång den. Sen gjorde den likadant igen när jag skulle hem...
 
I stallet skrittade jag ut barbacka på Cracker i kanske en timme, borstade, gav krafft och släppte ut honom i hagen. Tror att han tyckte att det var skönt med en lugn dag.
 
Nu ska jag och pappa kanske åka till Biltema och kolla på ett nytt batteri till moppen, vil ju kunna köra nu.
 
Inser nu hur mycket biffigare han har blivit, bilden är från första dagen!
 
 



Kryckis v.27

Måndag: Skritt, kanske lite trav beroende på
 
Tisdag: Eva-träning
 
Onsdag: Vila

Torsdag: Vanligt ridpass, mycket galopp
 
Fredag: Lugnt pass med lite trav och galopp
 
Lördag: Tävling i Nordmaling Lb, La
 
Söndag: Tävling Nordmaling Lb
 
Så här kommer vecka se ut på ett ungefär, jag är ganska dålig på att hålla mina planeringar så ska försöka lyckas den här gången hehe. Det gäller att låta honom återhämta sig mellan ridpassen, jag brukar försöka rida hårt varannan dag och ta det lugnt varannan dag. Det passar Kryckis bra!
 
I helgen är det alltså tävling i Nordmaling, Stöcke (min klubb) har gått ihop med Nordmaling så vi är delvis arrangörer. Har några funktionärsuppgifter som jag ska kolla mer på sen. Iallafall så ska vi debutera La på lördagen, söndagen är det bara lokala ponnyklasser. Känns bra och jag är riktigt taggad!
 
AJDÖXÄEÖMGÖENFLDMDBDLMDK JAG KLARADE MOPPEPROVET, HELT SJUKT!!!!
 
 
 
 



God morgon!

Just nu sitter jag och äter frukost, men jag ska alldeles strax ta in Tristan från hagen och borsta honom plus köra lite biolight.

Resten av dagen har jag inga speciella planer. Dagen får helt enkelt komma som den kommer. Linuz ska dock ridas en sväng, blir antingen motion i skogen eller lite dressyr på ridbanan!




Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin